Sammenfattende: Kobolt udviser en forøgelse af Eumelaninet i lipokromen. Eumelaninet i lipokromen løber i uformindsket styrke ud i fjerkanten.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sammenfattende: Kobolt udviser en forøgelse af Eumelaninet i lipokromen. Eumelaninet i lipokromen løber i uformindsket styrke ud i fjerkanten."

Transkript

1 KOBOLT I SORTSERIEN Fuglen er i sin fremtoning mørkere/sortere end en klassisk sort melaninfugl. Trods det mørkere udseende er kontrasten imellem farve og stribe melaninet godt afgrænset. Fugle er på hele brystarealet henover gattet regelmæssigt ensfarvet. Den hvide rand ved de rimede felter ændrer sig til antrazitgrå. Helhedsbilledet ved de rimede fugle virker også her mørkere end ved de klassiske fugle. Sammenfattende: Kobolt udviser en forøgelse af Eumelaninet i lipokromen. Eumelaninet i lipokromen løber i uformindsket styrke ud i fjerkanten. Derfor bliver kobolter heller ikke lysere under bugen. Kobolt har ingen indflydelse på stribetegningerne. Eumelaninet er i en højere koncentration til fjerspidserne. Regelmæssigt eumelanin lagret i lipokromen. KOBOLT I AGATSERIEN Fuglen er i sin fremtoning mørkere askegrå end en klassisk agat melaninfugl. Trods det mørkere udseende er kontrasten imellem lipokrom og melanin striber godt afgrænset. Fuglens hele brystareal og henover gattet skal være regelmæssigt ensfarvet. Den hvide rand ved de rimede fugle ændrer sig til antrazitgrå. Helhedsbilledet ved de rimede fugle virker også her mørkere end ved de klassiske fugle. Sammenfattende: Kobolt udviser en forøgelse af eumelaninet i lipokromen. Eumelaninet i lipokromen løber i uformindsket styrke ud i fjerkanten. Derfor bliver kobolter under bugen heller ikke lyse. Kobolt har ingen indflydelse på stribetegningerne. Eumelaninet er i en højere koncentration i fjerspidserne. Regelmæssigt eumelanin lagres i lipokromen. KOBOLT I BRUN Fuglen er i sin fremtoning mørkere end en klassisk brun melaninfugl. Trods det mørkere udseende er kontrasten imellem lipokrom og melanin striber godt afgrænset. Fuglens hele brystareal henover gattet skal være regelmæssigt ensfarvet. Den hvide rand ved de rimede felter ændrer sig til antrazitgrå. Helhedsbilledet ved de rimede fugle virker også her mørkere end ved de klassiske fugle. Sammenfattende: Kobolt udviser en forøgelse af eumelaninet i lipokromen. Eumelaninet i lipokromen løber i uformindsket styrke ud i fjerkanten. Derfor bliver kobolter heller ikke lyse under bugen. Kobolt har ingen indflydelse på stribetegningerne. Eumelaninet er i en højere koncentration i fjerspidserne. Regelmæssigt eumelanin lagres i lipokromen.

2 SORT KOBOLT MED GUL INTENSIV Den skal have en tydelig ensartet ubrudt, sort ryg - og flanketegning. Brunnuance på skuldre og/eller vinge- og halefjer må ikke forekomme. Lipokromfarven skal være så ren gul som muligt, hvorved den fulde intensive faktor plus maksimal blåstruktur vil bevirke, at der opstår en stærk grøn farvetone. En jævn gennemfarvning over hele kroppen er kravet. Forskellen fra Sort med Gul er at lipokromfarven er væsentlig mørkere. På bugen og ved gattet skal lipokromfarven være ensfarvet. Fordeling af Sort/Gul i striber på ryg og flanker skal være 40% / 60%. Stribetegning forløber ikke i ubrudte striber. Vinger og hale har brunnuance. Horndele ikke mørke nok, hvide negle. Ingen eller kun svag flanketegning. Brunt på ryg, bryst, flanker, skuldre, vinge og/eller halefjer. Lyse sømme eller/og spidser på vinge og/eller halefjer. Gulnuancen ikke dyb nok eller farven uren. Utilstrækkelig blåstruktur. Lipokromfarven for lys på flanker, lår bug og/eller bryst. Ikke fuldstændig intensiv.

3 SORT KOBOLT MED GUL RIMET Den skal have en tydelig ensartet ubrudt, sort ryg - og flanketegning. Stribetegningen vil være noget bredere end ved den intensive fugl. Brunnuance på skuldre og/eller vinge- og halefjer må ikke forekomme. Næb, ben og negle, vinger og halefjer så ensartet mørke som muligt. Brystets farve skal være bleggrøn, ryggen grågrøn. Fuglen må kun have svag blåstruktur, idet lipokromfarven ellers bliver alt for hård i nuancen. Med en normal rimfordeling og en ren lysegul bundfarve kommer denne variant bedst til sin ret. Rimlaget vil fremstå som antrazitgrå. Forskellen fra Sort med Gul er at Lipokromfarven er væsentlig mørkere. På bugen og ved gattet skal lipokromfarven være ensfarvet. Fordeling af Sort/Gul i striber på ryg og flanker skal være 50% / 50%. Stribetegning forløber ikke i ubrudte striber. Ryg, bryst, skuldre og/eller vinger og halefjer for brune. Horndele ikke mørke nok, hvide negle. Ingen eller kun svag flanketegning. Lyse sømme eller/og spidser på vinge- og/eller halefjer. Den gule farve for stærk eller for uren i nuancen. Lipokromfarven på flanker, lår, bug og/eller bryst for lys. Rimfordeling ikke ensartet, for meget eller for lidt rim SORT KOBOLT MED GUL ELFENBEN INTENSIV Der henvises til omtalen af Sort Kobolt med gul intensiv, idet forskellen alene består i en neddæmpning af lipokromfarven med elfenbensfaktoren SORT KOBOLT MED GUL ELFENBEN RIMET Der henvises til omtalen af Sort Kobolt med gul rimet, idet forskellen alene består i en neddæmpning af lipokromfarven med elfenbensfaktoren.

4 SORT KOBOLT MED RØD INTENSIV Denne variant skal være fuldt intensiv og dermed have en absolut sort ensartet ubrudt ryg - og flanketegning. Vinge og halefjer skal lige så være så sorte som muligt. Brunnuance eller rim er derfor en fejl. Lipokromfarven skal være dyb og klar rød med en ensartet fordeling uden spor af rim. Forskellen fra Sort med Rød er at Lipokromfarven er væsentlig mørkere. På bugen og ved gattet skal lipokromfarven være ensfarvet. Fordeling af Sort/Rød i striber på ryg og flanker skal være 40% / 60%. Stribetegning forløber ikke i ubrudte striber. Brunnuance mellem striber på ryg eller skuldre, hale og vinger. Ingen eller kun svag flanketegning. Horndele for lyse, hvide negle. Lyse sømme eller/og fjerspidser på vinge/halefjer. Den røde farve ikke dyb nok eller ikke klar (evt. rustfarvet). Lipokromfarven ikke jævn. Lipokromfarven på flanker, lår, bug og/eller bryst for lys. Ikke fuldt intensiv.

5 SORT KOBOLT MED RØD RIMET Den skal have en tydelig ensartet ubrudt, sort ryg - og flanketegning. Stribetegningen vil være noget bredere end ved den intensive fugl. En smule brunnuance på ryg, bryst, i hale- og vingefjer kan næppe undgås, men det skal være mindst muligt. Horndele skal være så sorte som muligt. Den røde lipokromfarve skal være dyb, klar og jævn kombineret med en ensartet rimfordeling. Rimlaget vil fremstå som antrazitgrå. Forskellen fra Sort med Rød er at lipokromfarven er væsentlig mørkere. På bugen og ved gattet skal Lipokromfarven være ensfarvet. Fordeling af Sort/Rød i striber på ryg og flanker skal være 50% / 50%. Stribetegning forløber ikke i ubrudte striber. Ingen eller kun svag flanketegning. Brunnuance for stærk på bryst, ryg, skuldre og/eller vinger og hale. Lyse sømme og/eller fjerspidser på vinge- og/eller halefjer. Den røde farve ikke dyb nok eller ikke klar (evt. rustfarvet). Lipokromfarven på flanker, lår, bug og/eller bryst for lys. Rimfordeling ujævn, for lidt eller for meget rim SORT KOBOLT MED RØD ELFENBEN INTENSIV Der henvises til omtalen af Sort kobolt med rød intensiv, idet forskellen alene består i en neddæmpning af Lipokromfarven med elfenbensfaktor SORT KOBOLT MED RØD ELFENBEN RIMET Der henvises til omtalen af Sort med rød rimet, idet forskellen alene består i en neddæmpning af Lipokromfarven med elfenbensfaktor.

6 SORT KOBOLT MED HVID Bundfarven kan være såvel hvid recessiv som hvid dominant. Hvis bundfarven er hvid dominant, skal det såkaldte "anslag" være begrænset men dog synligt i vinger, men må ikke forekomme i hale eller på skuldre. Den skal have en tydelig ubrudt stribetegning på ryg og flanker. Tegningen skal ligesom vinge- og halefjer være dyb sort med en maksimal koncentration af sort eu-melanin, hvilket kun er muligt ved en fuld blåstruktur. Der må ikke fremvises brun phæo-melanin. Næb, ben og negle skal være så mørke som muligt. Den hvide bund skal stå absolut ren og ensartet, så alle konturfjer fremtræder sortagtige blå. Den blå farvetone vil i nogen grad være afhængig af den hvide farves renhed. Forskellen fra Sort med hvid er at lipokromfarven er væsentlig mørkere. På bugen og ved gattet skal lipokromfarven være ensfarvet. Intensiv fordeling af Sort/Gul i striber på ryg og flanker skal være 40% / 60%. Rimet fordeling af Sort/hvid i striber på ryg og flanker skal være 50% /50%. Stribetegningen forløber ikke i ubrudte striber. Brun nuance på ryg, bryst, skuldre og/eller i vinger og hale. Horndelene ikke mørke nok. Ingen eller kun en svag flanketegning. Lyse sømme eller/og spidser på vinge og halefjer. Utilstrækkelig blåstruktur. Ikke absolut intensiv. Lipokromfarven på flanker, lår, bug og/eller bryst for lys. Anslag for stærkt (hvid dominant). For lidt eller for meget rim.

7 AGAT KOBOLT Fuglen skal være helt intensiv, hvorfor striber på ryggen skal være korte, smalle og ret mørke i farven. Forskellen fra Agat er at Lipokromfarven er væsentlig mørkere. På bugen og ved gattet skal Lipokromfarven være ensfarvet. Tegningen skal nå godt ud på flankerne. Melaninet skal have samme farve i de store vinge og halefjer som i stribetegningen, og fjerspidserne må ikke være afblegede. På ryggen må der ikke være brunnuance. Agatstriberne skal være symmetriske. Horndelene skal være ensfarvede i overensstemmelse med ryggens melaninfarve. Lipokromfarven skal være så stærk gul som muligt, ren i farven og ensartet fordelt over hele kroppen. En let blåstruktur vil fremme farven, for meget blåstruktur vil gøre den hård med grønligt skær. Striber for lange og/eller for brede. Ingen eller kun svag flanketegning. Brunnuance på ryggen. Agatstriber usymmetriske eller for svagt aftegnede. Vinge/halefjer afblegede i spidser. Horndele for mørke. Gulnuancen for svag eller uren. For megen blåstruktur. Lipokromfarven på flanker, lår, bug og/eller bryst for lys. Ikke helt intensiv. Rimfordeling ikke ensartet, for meget eller for lidt rim.

8 BRUN KOBOLT Mørkebrunt minimalt afbrudt til ubrudt stribetegning på ryg og flanker. Vinger og halefjer skal være mørkebrune. En tilstedeværelse af blåstruktur i kombination med den lipokromfarve vil fremhæve lipokromfarvens renhed. Denne lipokromfarve skal fremkomme tydelig mellem de mørkebrune stribetegninger. Forskellen fra Brun er at Brun kobolt lipokromfarven er væsentlig mørkere. På bugen og ved gattet skal lipokromfarven være ensfarvet. Hvis bundfarven er hvid dominant, skal anslaget være så svagt som muligt. Horndelene skal være ensfarvede brune. Intensiv fordeling af melanin/lipokrom i striber på ryg og flanker skal være 40% / 60%. Rimet fordeling af Sort/hvid i striber på ryg og flanker skal være 50% /50%. Forekommende fejl. Den brune farve ikke mørk nok. Stribetegning på ryg - og flanker ikke lige og ubrudt. Vinge- og/eller halefjer for lyse og/eller for lidt brunt på hovedet. Sølvnuancen på bryst og bug uren. Anslaget for stærkt (hvid dominant). Rimlag på ryg for dominerende. Lipokromfarven på flanker, lår, bug og/eller bryst for lys. Ikke helt intensiv. Rimfordeling ikke ensartet, for meget eller for lidt rim.

9 SORT KOBOLT GUL MOSAIK TYPE SORT KOBOLT RØD MOSAIK TYPE 1 For både gul og Rød kobolt mosaik gælder samme beskrivelse, da det kun er mosaiktegningernes farve, de er forskellige. Rimlaget vil dog fremstå som antrazitgrå. På bugen og ved gattet skal lipokromfarven være ensfarvet. Mosaiktegningen dannes af kontrasten mellem lipokromfarven, som er samlet i felter, og den øvrige fjerdragt, som skal være helt uden lipokromfarve. Det er vigtigt for mønsterets tydelighed, at fjerdragten er ret stram og rimfaktoren moderat. fordeling af melanin/lipokrom i striber på ryg og flanker skal være 50% / 50%. LIPOKROMFELTER: 1. Hovedtegning: Over eller bag øjet symmetrisk på begge sider af hovedet skal findes en skarpt aftegnet og stærkt farvet øjenstribe, som i længden skal være begrænset, så den ikke når frem til næbbet og heller ikke trækker bag ud i nakken. 2. Skuldertegning: Symmetrisk på begge skuldre skal findes en tydelig og skarpt aftegnet farvet plet, som ikke må trække ud i vingefjerene. Farven skal være dyb og klar og samstemmende med den øvrige lipokromfarve. På mosaikker med gul må der fremkomme en yderst svag gul farve i de store slagfjer, ligesom der ved mosaikker med rød må være en svag cremeagtig farve. Farverne må ikke fremkomme som ren gul eller rød. 3. Gumptegning: På overgumpen - delvist dækket af de sluttede vingespidser - skal findes et skarpt afgrænset, dyb farvet område, som i nuance skal være afstemt med de øvrige felter. 4. Brysttegning: På brystet skal findes en svagt gennemskinnende plet, der ikke må være for stor, men skal være omgivet af hvide fjerpartier. DEN ØVRIGE FJERDRAGT: Af hensyn til kontrastvirkningen er det særdeles betydningsfuldt, at der ikke forefindes lipokromfarve udover de nævnte tegninger.

10 Øjenstriber kun svagt aftegnede. Øjenstriber for lange eller for korte. Lipokromfarve findes også udenfor de tilladte felter. Brystpletten for stor eller for stærk farvet. Skulderpletter for store, eller ikke stærkt farvede, evt. usymmetriske. Brogethed i fjerdragten, dun eller horndele. Melaninfejl i almindelighed. Lipokromfarve på ryggen. Lipokromfarve på halefjer. Farve: Lipokromfarven i det hele for svag eller uren, for dårlig kontrastvirkning. Rimlaget for stærkt eller svagt, for dårlig fjerdragt. Brysttegning for tydelig eller utydelig SORT KOBOLT GUL ELFENBEN MOSAIK TYPE SORT KOBOLT RØD ELFENBEN MOSAIK TYPE 1 Der henvises til omtalen af Sort Kobolt Gul Mosaik Type 1 og Sort Kobolt Rød Mosaik Type 1, idet forskellen alene består i en neddæmpning af lipokromfarven med elfenbensfaktor.

11 SORT KOBOLT GUL MOSAIK TYPE SORT KOBOLT RØD MOSAIK TYPE 2 For både gul og Rød kobolt mosaik gælder samme beskrivelse, da det kun er mosaiktegningernes farve, de er forskellige. Rimlaget vil dog fremstå som antrazitgrå. På bugen og ved gattet skal lipokromfarven være ensfarvet. Mosaiktegningen dannes af kontrasten mellem lipokromfarven, som er samlet i felter, og den øvrige fjerdragt, som skal være helt uden lipokromfarve. Det er vigtigt for mønsterets tydelighed, at fjerdragten er ret stram og rimfaktoren moderat. fordeling af melanin/lipokrom i striber på ryg og flanker skal være 50% / 50%. Type 2 hantypen afviger specielt fra huntypen ved hovedets tegning, mens den øvrige tegning i princippet skal opfylde samme krav som huntypen. Dog vil der være en tendens til, at de farvede felter vil være en smule større ved type 2. Hovedtegningen er en maske, som skal dække området rundt om næb og øjne. Masken skal være godt gennemfarvet, velafgrænset og fyldig. Den må ikke splittes over næbbet, og den må ikke være farveløs under næbbet. Masken må ikke trække bagud i nakken. Masken er for lille. Masken går bagud i nakken. Masken splittes over næbbet. Masken er ikke gennemfarvet og velafgrænset. Lipokromfarve forefindes også udenfor de tilladte felter. Brystpletten for stor. Skulderpletten for stor, så farven trækker helt ud i vingen. Farven for svag eller uren uden kontrast. Brogethed i fjerdragt eller horndele. Melaninfejl i almindelighed. Brysttegning ikke fuldstændigt adskilt fra maske og flanker For meget lipokromfarve på ryggen. Lipokromfarve i halefjer. Farve: Rimlaget for stærkt eller svagt, fjerdragten dårlig. Brysttegning for tydelig eller utydelig. Skuldertegning for svagt farvet. Lipokromfarve for svag/uren/ikke jævn.

12 SORT KOBOLT GUL ELFENBEN MOSAIK TYPE SORT KOBOLT RØD ELFENBEN MOSAIK TYPE 2 Der henvises til omtalen af Sort Kobolt Gul Mosaik Type 1 og Sort Kobolt Rød Mosaik Type 1, idet forskellen alene består i en neddæmpning af lipokromfarven med elfenbensfaktor.

Dansk Kanarie-Opdrætter Klub. Jydsk Fynsk Kanarie Klub

Dansk Kanarie-Opdrætter Klub. Jydsk Fynsk Kanarie Klub Side 1 Copyright: Dansk Kanarie-Opdrætter Klub og Jydsk Fynsk Kanarie Klub ISBN: 87-98 29 50-4 - 7 Redaktion: Birger H. Olsen Kløvertoften 5 2740 Skovlunde Tlf. 44 84 67 60 Ronald Hvam Moselundvej 10 7442

Læs mere

Jydsk Fynsk Kanarie Klub. Dansk Kanarie-opdrætter Klub. Udstillingsregler. Information

Jydsk Fynsk Kanarie Klub. Dansk Kanarie-opdrætter Klub. Udstillingsregler. Information Jydsk Fynsk Kanarie Klub Dansk Kanarie-opdrætter Klub Udstillingsregler Information 2013 Udstillingsregler for DM, DKK og JFKK. Nedenstående regler er gældende for afholdelse af DM og kåringsskuer i DKK

Læs mere

Lære om kendetegn for vildt Dykænder

Lære om kendetegn for vildt Dykænder Lære om kendetegn for vildt Dykænder Dykænder Rødhovedet and, taffeland, troldand, hvinand, bjergand, havlit, edderfugl, sortand, fløjlsand, amerikansk skarveand Dykænder Letter med tilløb mod vinden Tilpasset

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Danmarks Jægerforbund, Hadsund

VELKOMMEN TIL. Danmarks Jægerforbund, Hadsund VELKOMMEN TIL Jagttegn 2011 Danmarks Jægerforbund, Hadsund Øvrige fugle 1. Lommer 2. Lappedykkere 3. Årefodede 4. Storkefugle 5. Mågefugle 6. Terner 7. Alkefugle 8. Vandhøns 9. Vadefugle 10. Hønsefugle

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Danmarks Jægerforbund, Hadsund

VELKOMMEN TIL. Danmarks Jægerforbund, Hadsund VELKOMMEN TIL Jagttegn 2011 Danmarks Jægerforbund, Hadsund Øvrige fugle 1. Hønsefugle Fasanfugle 2. Spurvefugle 3. Duer 4. Rovfugle 5. Ugler Fasanfugle Agerhøne Fasan Agerhøne Kendetegn: Hannens vingedækfjer

Læs mere

ISLANDSK VINDROSSEL versus. VINDROSSEL - Hænger vi os for meget i millimeter?

ISLANDSK VINDROSSEL versus. VINDROSSEL - Hænger vi os for meget i millimeter? ISLANDSK VINDROSSEL versus. VINDROSSEL - Hænger vi os for meget i millimeter? AF: HENRIK KNUDSEN I efteråret 2015 har jeg taget et ekstra look på de Vindrosler (ssp. iliacus) jeg har ringmærket ved Blåvand

Læs mere

Frank Sundgaard Nielsen Zebrafinker

Frank Sundgaard Nielsen Zebrafinker Zebrafinken er en populær burfugl. Det er der gode grunde til. Zebrafinker har et livligt væsen. De er ikke særligt krævende, men nemme at passe og opdrætte. Endelig findes der zebrafinker i mange forskellige

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Danmarks Jægerforbund, Hadsund

VELKOMMEN TIL. Danmarks Jægerforbund, Hadsund VELKOMMEN TIL Jagttegn 2011 Danmarks Jægerforbund, Hadsund Agenda 1. Vildkendskab 2. Andefugle a. Svaner b. Gæs c. Gravænder d. Svømmeænder e. Dykænder f. Skalleslugere Øvrige fugle 1. Lommer 2. Lappedykkere

Læs mere

Christina Dupont Kofod, Stald Kofod Farvegenetik. Gennemgang af den grundlæggende genetik bag pelsfarver hos kaniner

Christina Dupont Kofod, Stald Kofod Farvegenetik. Gennemgang af den grundlæggende genetik bag pelsfarver hos kaniner Farvegenetik Gennemgang af den grundlæggende genetik bag pelsfarver hos kaniner Genpar Gener findes altid i par. Hvert genpar hører hjemme på en plads, der kaldes locus Alle kaniner har 2 gener på hvert

Læs mere

ISLANDSK VINDROSSEL versus. VINDROSSEL - Hænger vi os for meget i millimeter?

ISLANDSK VINDROSSEL versus. VINDROSSEL - Hænger vi os for meget i millimeter? ISLANDSK VINDROSSEL versus. VINDROSSEL - Hænger vi os for meget i millimeter? AF: HENRIK KNUDSEN I efteråret 2015 har jeg taget et ekstra look på de Vindrosler (ssp. iliacus) jeg har ringmærket ved Blåvand

Læs mere

Spændende Måger - Klintholm Havn i november

Spændende Måger - Klintholm Havn i november Tekst og fotos: Per Schiermacker-Hansen Spændende Måger - Klintholm Havn i november Sydlige, milde vinde de sidste dage af oktober og første halvdel af november bragte en del sjove måger til Klintholm

Læs mere

Data for svaler og mursejler

Data for svaler og mursejler Svaler I Danmark yngler tre svalearter, bysvale (Delichon urbicum), digesvale (Riparia riparia) og landsvale (Hirundo rustica). Desuden ses årligt rødrygget svale (Ceropis dauruca) (Sydeuropa) og meget

Læs mere

Feltkendetegn for klirer

Feltkendetegn for klirer Feltkendetegn for klirer Sommersæson er også vadefuglesæson, mange vadefuglearter yngler nor for Danmark, ja mange helt oppe i eller tæt på Arktis. Der har de en meget kort ynglesæson, og nogle er ikke

Læs mere

Feltkendetegn for klirer

Feltkendetegn for klirer Feltkendetegn for klirer Sommersæson er også vadefuglesæson, mange vadefuglearter yngler nor for Danmark, ja mange helt oppe i eller tæt på Arktis. Der har de en meget kort ynglesæson, og nogle er ikke

Læs mere

(Farve)Genetik hos katte

(Farve)Genetik hos katte Genetikserie del 4 (Farve)Genetik hos katte Kattegenetik baseret på farver og mønstre [Wb ] / [ wb ] Wide band Indledningsvis må jeg sige, at dette gen endnu ikke er bekræftet eller fundet, men alle forhold

Læs mere

FARVEKANARIER Fler - årig Serie 1. Lipokrom Rød Intensiv. 4 11090 Per Ingemarsson Rød Intensiv S 93 1 BEDSTE

FARVEKANARIER Fler - årig Serie 1. Lipokrom Rød Intensiv. 4 11090 Per Ingemarsson Rød Intensiv S 93 1 BEDSTE Nr Nøgle nr. Opdrætter Type / Farve / Race FARVEKANARIER Fler - årig Serie 1. Lipokrom Rød Intensiv Stamme 1 119 Lars Skov Rød Intensiv point 1-7 Stam -me 2 119 Per Ingemarsson Rød Intensiv S 91 6 3 119

Læs mere

Danske Landhøns. Den oprindelige standardbeskrivelse af. J. Pedersen-Bjergaard: "Dansk Fjerkræstandard".

Danske Landhøns. Den oprindelige standardbeskrivelse af. J. Pedersen-Bjergaard: Dansk Fjerkræstandard. Den oprindelige standardbeskrivelse af Danske Landhøns J. Pedersen-Bjergaard: "Dansk Fjerkræstandard". Udgivet af De samvirkende danske fjerkræforeninger, 1908. Gamle danske vægtenheder: 1 kvint = 5 g

Læs mere

Gråand (Anas platyrhynchos) & krikand (Anas crecca)

Gråand (Anas platyrhynchos) & krikand (Anas crecca) Gråand (Anas platyrhynchos) & krikand (Anas crecca) Gråænder - Foto: Thomas Iversen Feltkendetegn (Gråand) Gråanden er Danmarks mest almindelige and, og den ses over hele Danmark, hvor der er vand. Den

Læs mere

Dette materiale er dommerens private og må ikke offentliggøres på nogen måde.

Dette materiale er dommerens private og må ikke offentliggøres på nogen måde. Pionus slægten 1 Udarbejdet i maj 1989, anvendt på dommerkursus sept. 1989. Revideret på dommermødet i juni 1998. Færdigredigeret marts 1999. Nyrevideret 2005. Trykt i nuværende form i 2007 Dommerudvalget

Læs mere

Bestemmelsesnøgle til danske padder og krybdyr

Bestemmelsesnøgle til danske padder og krybdyr Bestemmelsesnøgle til danske padder og krybdyr Hans Viborg Kristensen, Naturhistorisk Museum april 2016 Der findes 15 paddearter og 5 krybdyrarter, der er almindeligt forekommende i Danmark. Denne nøgle

Læs mere

Dommermateriale. over. Gedeparakitter. m.fl.

Dommermateriale. over. Gedeparakitter. m.fl. Dommermateriale over Gedeparakitter m.fl. GEDEPARAKIT Cyanoramphus n. novaezelandiae Engelsk: Redfronted kakariki Tysk: Ziegensittich Beskrivelse: Overvejende mørk grøn ; lysere og mere gullig på undersiden

Læs mere

Jydsk Fynsk Kanarie Klub. Dansk Kanarie-opdrætter Klub. Udstillingsregler. Information. Tilmeldingsnøgle

Jydsk Fynsk Kanarie Klub. Dansk Kanarie-opdrætter Klub. Udstillingsregler. Information. Tilmeldingsnøgle Jydsk Fynsk Kanarie Klub Dansk Kanarie-opdrætter Klub Udstillingsregler Information Tilmeldingsnøgle Udstillingsregler for DM, DKK og JFKK. Nedenstående regler er gældende for afholdelse af DM og kåringsskuer

Læs mere

Farvernes arvelighed Dominant arvelighed: Grå Pastel Sortmasket Toppet. Køndbunden arvelighed: Brun Hvid med tegning Lysrygget

Farvernes arvelighed Dominant arvelighed: Grå Pastel Sortmasket Toppet. Køndbunden arvelighed: Brun Hvid med tegning Lysrygget Et forsøg på at oversætte fra hollandsk til dansk Farvernes arvelighed Dominant arvelighed: Grå Pastel Sortmasket Toppet Køndbunden arvelighed: Brun Hvid med tegning Lysrygget Recessiv arvelighed: Hvidbrystet

Læs mere

Gråanden Alberte MATERIALER:

Gråanden Alberte MATERIALER: Gråanden MATERIALER: Mayflower Cotton 8/4: Hvid (1402), Sort (1443), støvet orange (1497), blå (1420), Mayflower Cotton organic øko 8/4: øko brun (26), øko lys gul (04) Sikkerhedsøjne: 2 stk. (8 mm.) Hæklenål:

Læs mere

Udbredelse: Kyst- og bjergegne i det estlige Australien, fra det nordlige Queensland til det sydlige Victoria.

Udbredelse: Kyst- og bjergegne i det estlige Australien, fra det nordlige Queensland til det sydlige Victoria. Konger og rødvinger Engelsk: King parroat Tysk: Konigsittich AUSTRALSK KONGEPARAKIT Alisterus scapularis Farvebeskrivelse: Han: Hoved, hals og underside skarlagenrød ;nakkebånd og underryg blå ; øvrige

Læs mere

1 ASF, ABB, LP, PLAF, EE, UEM 2 Under dagens trækobservationer, opdager ABB en sanger komme dumpende ned fra himmelen, og vi når lige at se

1 ASF, ABB, LP, PLAF, EE, UEM 2 Under dagens trækobservationer, opdager ABB en sanger komme dumpende ned fra himmelen, og vi når lige at se Beskrivelse af observation af Sortterne sp. (Chlidonias niger sp.) med flere karakterer svarende til Amerikansk Sortterne (Chlidonias niger surinamensis) ved Hvide Sande d. 9. oktober 2006. Følgende beskrivelse

Læs mere

Nye racer og farvevarieteter

Nye racer og farvevarieteter Følgende racer og farvevarieteter er blevet anerkendt og kan således udstilles ude på klubudstillinger: Nye racer og farvevarieteter 2016 1 Engelske Araucana, sorte Araucana, guldhalset Orpington, splash

Læs mere

Lundefuglen Linus. FORKORTELSER: m = maske. bl = bagerste lænke mr = magisk ring. fl = forreste lænke omg = omgang. nm = næste maske rk = række

Lundefuglen Linus. FORKORTELSER: m = maske. bl = bagerste lænke mr = magisk ring. fl = forreste lænke omg = omgang. nm = næste maske rk = række Lunden MATERIALER: Mayflower Cotton 8/4: Hvid (1402), orange (1406), blå (1420), Sort (1443) Mayflower Cotton organic øko 8/4: øko lys gul (04) Sikkerhedsøjne: 2 stk. (8 mm.) Hæklenål: Der er anvendt en

Læs mere

Typebeskrivelse af Skotsk Højlandskvæg

Typebeskrivelse af Skotsk Højlandskvæg Typebeskrivelse af Skotsk Højlandskvæg Udarbejdet af avlsudvalget v/ Charlotte Skou, godkendt af bestyrelsen nov. 2011: Niels Seidenfaden, Ernst Sørensen, Søren Brydsø, Per Haarbo, Arne Hansen Skotsk Højlandskvægs

Læs mere

Farvekanarier. DM Serie 1 Lipokromserien Gul Intensiv

Farvekanarier. DM Serie 1 Lipokromserien Gul Intensiv Farvekanarier DM Serie 1 Lipokromserien Gul Intensiv S=Stamme / F=Flerårig Point= Brutto ud af 100 = Guld - Sølv eller Bronze 1-7= Placeres 1-7 mellem de 7 bedste DM-vinder= Bedste i Serien 1 11010 Torben

Læs mere

Stof / metervarer - efterår 2014. KreStoffer. Stof / garn / mønstre / tilbehør / syskole METERVARER

Stof / metervarer - efterår 2014. KreStoffer. Stof / garn / mønstre / tilbehør / syskole METERVARER KreStoffer Stof / garn / mønstre / tilbehør / syskole METERVARER Efterår 2014 1 Bomuld - ensfarvet denim look En lækker metervare i bomuld, polyester og lycra i ensfarvet denim look - strækstof - God til

Læs mere

FCI Standard Nr 242 09.08.1999 (EN) (ORG 09.08.1999) NORSK ELGHUND, GRÅ. Oprindelsesland: Norge

FCI Standard Nr 242 09.08.1999 (EN) (ORG 09.08.1999) NORSK ELGHUND, GRÅ. Oprindelsesland: Norge FCI Standard Nr 242 09.08.1999 (EN) (ORG 09.08.1999) NORSK ELGHUND, GRÅ Oprindelsesland: Norge Anvendelse: Klassifikation: Helhedsindtryk: Proportioner: Jagthund til elgjagt FCI Gruppe 5 (Spidshunde og

Læs mere

DM 2014 SKUETS BEDSTE. FARVEKANARIE: nr.707, Belgisk Bossu Per Pedersen FIGURKANARIE: nr.105, Sort Rød Villy Rasmussen DANMARKSMESTRE 2014:

DM 2014 SKUETS BEDSTE. FARVEKANARIE: nr.707, Belgisk Bossu Per Pedersen FIGURKANARIE: nr.105, Sort Rød Villy Rasmussen DANMARKSMESTRE 2014: DM 2014 SKUETS BEDSTE FARVEKANARIE: nr.707, Belgisk Bossu Per Pedersen FIGURKANARIE: nr.105, Sort Rød Villy Rasmussen DANMARKSMESTRE 2014: NR OPDRÆTTER Stamme Point GSB GV DM 1 Niels O. Kristensen 93 G

Læs mere

Jydsk Fynsk Kanarie Klub. Dansk Kanarie-opdrætter Klub. Udstillingsregler

Jydsk Fynsk Kanarie Klub. Dansk Kanarie-opdrætter Klub. Udstillingsregler Jydsk Fynsk Kanarie Klub Dansk Kanarie-opdrætter Klub Udstillingsregler Information 2016 Udstillingsregler for DM, DKK og JFKK. Nedenstående regler er gældende for afholdelse af DM og kåringsskuer i DKK

Læs mere

Anden Albert. FORKORTELSER: m = maske

Anden Albert. FORKORTELSER: m = maske Anden Albert MATERIALER: Mayflower Cotton 8/4: Hvid (1402), Sort (1443), støvet orange (1497), blå (1420), græsgrøn (1476) Mayflower Cotton organic øko 8/4: øko lys gul (04), øko grå (18), øko mørke grå

Læs mere

Kropsfjer fra knortegås. De dunede fjer er med til at holde fuglen varm.

Kropsfjer fra knortegås. De dunede fjer er med til at holde fuglen varm. Tekst, nogle foto og tegninger (Eva Wulff) er venligst udlånt af Malene Bendix www.skoven-i-skolen.dk Om fjer Har du nogensinde prøvet at holde en fjer i hånden? At skille strålerne ad og samle dem igen

Læs mere

Gul/blå ara. Beskrivelse:

Gul/blå ara. Beskrivelse: Gul/blå ara Den gul/blå ara er en af de største papegøjearter udover hyacint araen, panden er grøn, brystet er gult, og resten af fuglen er blå. Ansigtet er hvidt, med streger omkring øjnene, iris er grålig.

Læs mere

Gabrijela Rajovic Biologi Fugle Måløv skole, Kim Salkvist

Gabrijela Rajovic Biologi Fugle Måløv skole, Kim Salkvist 1 2 Natuglens liv Vi skulle hver for sig vælge en fugl, vi gerne vil skrive om. Dermed har jeg valgt at skrive om en natugle. Jeg finder dem meget interessante og vil gerne vide noget mere om dem, og da

Læs mere

Portræt af VIBEKE STORM RASMUSSEN UFFE CHRISTOFFERSEN

Portræt af VIBEKE STORM RASMUSSEN UFFE CHRISTOFFERSEN Portræt af VIBEKE STORM RASMUSSEN af UFFE CHRISTOFFERSEN 2014 PORTRÆTTET og FARVEN Maleriet byder konstant på nye udfordringer. Den seneste opgave har været et portræt af tidligere regionrådsformand Vibeke

Læs mere

Arbok. By MarKri Hækleopskrift

Arbok. By MarKri Hækleopskrift Arbok Hækleopskrift 1 Materiale Nål Nål størrelse 3,0 mm skal anvendes. Garnforbrug Bomuldsgarn 8/4. Mængden af garn er opgivet ud fra nøgler af 50 g/160 m. Der skal bruges følgende: Lilla 1 ½ nøgle, sort

Læs mere

Farvegenetik hos katte

Farvegenetik hos katte Genetikserie del 2 Farvegenetik hos katte Kattegenetik baseret på farver og mønstre Tekst og foto: Ole Amstrup Den oprindelige genetik Jeg vil tage udgangspunkt i den oprindelige genetik hos Felis Silvestris

Læs mere

Farvegenetik hos katte

Farvegenetik hos katte Genetikserie del 3 Farvegenetik hos katte Kattegenetik baseret på farver og mønstre Tekst og foto: Ole Amstrup Artiklen er fortsat fra sidste nummer af Kattemagasinet [ x o ] / [ x ] Den røde farve I de

Læs mere

VELKOMMEN TIL Jagttegn 2013

VELKOMMEN TIL Jagttegn 2013 VELKOMMEN TIL Jagttegn 2013 Hadsund Jagtforening Jagttegn 2013/2014 Øvrige fugle Jagttegn 2013/2014 Lommer Rødstrubet lom Jagttegn 2013/2014 Rødstrubet Lom Kendetegn: Lang hals, Spids næb, Svømmehud mellem

Læs mere

Typebeskrivelse af Hereford Marts 2011 Godkendt af bestyrelsen

Typebeskrivelse af Hereford Marts 2011 Godkendt af bestyrelsen Typebeskrivelse af Hereford Marts 2011 Godkendt af bestyrelsen Herefords kendetegn Hos Hereford har pelsen en rødbrun farve og med hvide aftegn, herunder det velkendte hvide hoved. Hereford er kendt for

Læs mere

FARVEGENETIK - med fokus på Eurasieren

FARVEGENETIK - med fokus på Eurasieren FARVEGENETIK - med fokus på Eurasieren Helle Friis Proschowsky, dyrlæge Ph.d. Specialkonsulent hos DKK Farvegenetik En smule grundlæggende genetik Farvegenetik generelt Farvegenetik med særligt fokus på

Læs mere

En rustik hund, smidig, muskuløs og velproportioneret med et levende og vågent udtryk og ligevægtigt temperament, hverken aggressiv eller frygtsom.

En rustik hund, smidig, muskuløs og velproportioneret med et levende og vågent udtryk og ligevægtigt temperament, hverken aggressiv eller frygtsom. FCI STANDARD NR 113 BRIARD OPRINDELSESLAND: FRANKRIG Helhedsindtryk: En rustik hund, smidig, muskuløs og velproportioneret med et levende og vågent udtryk og ligevægtigt temperament, hverken aggressiv

Læs mere

LOOK TIPS TIL DIT ULTIMATIVE

LOOK TIPS TIL DIT ULTIMATIVE BLIV DIN EGEN STYLIST 24 TIPS TIL DIT ULTIMATIVE LOOK Hvad klæder DIN figur, og hvordan fremhæver du bedst dine smukkeste sider? Q giver dig de ultimative tips til din styling. 1. FARVER Mørke farver slanker,

Læs mere

GRAFIK & BILLEDBEHANDLING

GRAFIK & BILLEDBEHANDLING GRAFIK & BILLEDBEHANDLING OPGAVE At lave en sammenkopieret naturplakat med ud fra fast billedgalleri. ENESTÅENDE OVERVEJELSER - Hvilke stikord skal min plakat inspireres af? - Skal det være abstract og

Læs mere

SUNNY CLASSIC SORTSBESKRIVELSER PR (Nyhed 2013)

SUNNY CLASSIC SORTSBESKRIVELSER PR (Nyhed 2013) SUNNY CLASSIC SORTSBESKRIVELSER PR.27.09.2013 (Nyhed 2013) Sunny Classic DINA Blomst: Varm pink farve med intenst blåt øje og orange pollen. Starter lidt lysere og farver så op. Stor blomst med diameter

Læs mere

HØNS I MIN MALING. Dette motiv er blot et forslag, leg med det og lad det inspirere dig i en fremgangsmåde i at male med akrylmaling på lærred.

HØNS I MIN MALING. Dette motiv er blot et forslag, leg med det og lad det inspirere dig i en fremgangsmåde i at male med akrylmaling på lærred. HØNS I MIN MALING Malingen jeg benytter er akryl maling. Føl dig fri til at vælge andre farvenuancer, samt ændre på selve opsætning af motiv. Måske du vil have flere eller færre høns og hjerter på? Dette

Læs mere

Fokus på kundetilfredshed, sikkerhed, æstetik og naturlig skønhed

Fokus på kundetilfredshed, sikkerhed, æstetik og naturlig skønhed En af Danmarks mest erfarne i laserbehandlinger og kosmetiske injektioner Fokus på kundetilfredshed, sikkerhed, æstetik og naturlig skønhed laserbehandlinger og kosmetiske injektioner Sikker - skånsom

Læs mere

TJEK DIN VIDEN! Klasse: Decimal-nummer: 63.6 HØNE. 1.På hvilken side kan du læse om fjer og føde? Side: 2. Hvad har høns øverst på hovedet?

TJEK DIN VIDEN! Klasse: Decimal-nummer: 63.6 HØNE. 1.På hvilken side kan du læse om fjer og føde? Side: 2. Hvad har høns øverst på hovedet? TJEK DIN VIDEN! Opgaver til Navn: Dyr på gården 2 Klasse: Decimal-nummer: 63.6 Dato: HØNE Indhold 1.På hvilken side kan du læse om fjer og føde? Side: Gå tæt på teksten 2. Hvad har høns øverst på hovedet?

Læs mere

2016 Unkeldesign All rights reserved

2016 Unkeldesign All rights reserved Pikachu 1 Materialer 100% bomuldsgarn 8/4 - Gul 100 g - Brun 8 g - Lidt sort - Lidt rød - Lidt hvid Polyesterfyld (pudefyld) Hæklenål: str. 2,5 mm Forkortelser mr: magisk ring km: kædemaske fm: fastmaske

Læs mere

VELKOMMEN TIL Jagttegn 2013

VELKOMMEN TIL Jagttegn 2013 VELKOMMEN TIL Jagttegn 2013 Hadsund Jagtforening Jagttegn 2013/2014 Agenda 1. Vildkendskab 2. Andefugle a. Svaner b. Gæs c. Gravænder d. Svømmeænder e. Dykænder f. Skalleslugere Jagttegn 2012/2012 Øvrige

Læs mere

Kendetegn for vildt Rovdyr

Kendetegn for vildt Rovdyr Kendetegn for vildt Rovdyr Rovdyr: Ulv, ræv, grævling, mårhund, vaskebjørn, skovmår, husmår, ilder, mink, lækat, odder, spættet sæl, gråsæl Ulve Fredet Ræv Sorte ører Normalt rødbrun Hvide aftegninger

Læs mere

Feltkendetegn for terner (yngledragter)

Feltkendetegn for terner (yngledragter) Feltkendetegn for terner (yngledragter) Nogle af ternerne kan være vanskelige at skelne fra hinanden. I det følgende beskrives de væsentligste kendetegn og hints til artsadskillelse. Overordnet set deler

Læs mere

Dommer- og studieklub ØST

Dommer- og studieklub ØST Den Gode Kapflyver Hoved, Øjne, udtryk. Hoved Her kræves et veludviklet kranie med afrundende linier og næbpuderne så langt oppe i panden som muligt. Kantede smalle hoveder, og næbpuderne langt ude i næbbet.

Læs mere

Hækleopskrift Simba. Af Emilie Sakitha Johansen. Inspireret og omskrevet fra kinesisk opskrift, fundet på følgende russisk side

Hækleopskrift Simba. Af Emilie Sakitha Johansen. Inspireret og omskrevet fra kinesisk opskrift, fundet på følgende russisk side Af Emilie Sakitha Johansen Inspireret og omskrevet fra kinesisk opskrift, fundet på følgende russisk side http://www.li.ru/interface/pda/?jid=3900865&pid=314227782&redirected=1&page=0&backurl=/users/390

Læs mere

Forklarin g. Beskrivelse. i dominansrækkefølge. Farvegenerne Pigmenteri ngsgen

Forklarin g. Beskrivelse. i dominansrækkefølge. Farvegenerne Pigmenteri ngsgen Farveenetik Gen-parrene Disse ener er i enhver kanin o alle pladser er besat af et en. For hvert Locus (bostav, der aniver ener) er der 2 pladser den ene plads indeholder et en der kommer fra kaninens

Læs mere

FREYAS KVARTER. Udsmyknigsforslag. quasiartkkart

FREYAS KVARTER. Udsmyknigsforslag. quasiartkkart FREYAS KVARTER Udsmyknigsforslag quasiartkkart Kunstnerisk Udsmykning - Freyas Kvarter Udsmykningsforslaget tager udgangspunkt i ønsket om at promenaden skal blive det daglige mødested og opholdssted i

Læs mere

Introduktion til Ædelpapegøjer - slægten Eclectus

Introduktion til Ædelpapegøjer - slægten Eclectus Introduktion til r - slægt Ovsigt ov artssammligning Nedståde ovsigt tag udelukkde højde for fuldt udfarvede fugle såvel blandt hann som hunn. Det skal bemærkes, at fjfarv hudov kan være afhængige af,

Læs mere

Lille hest. Navn: Adresse: Klub/forening:

Lille hest. Navn: Adresse: Klub/forening: Lille hest Navn: Adresse: Årstal: Klub/forening: Alder: INDHOLDSFORTEGNELSE Forord...2 Hvor stor skal din hest være...2 Hestens mål...4 Min pony...4 Betegnelser på hestens ydre...5 Ponyens farve og aftegn...6

Læs mere

Vejledningskompasset

Vejledningskompasset Vejledningskompasset Forumteater over 3 autentiske vejledningssituationer 3 autentiske vejledningssituationer Belyst igennem forumteater og vejledningskompasset Knoglesangen 1.Tæerne sidder fast på foden

Læs mere

Påske Kyllinger med skal - Små

Påske Kyllinger med skal - Små Påske Kyllinger med skal - Små Materialer: Hæklenål nr. 2,5 Rainbow Cotton 8/4 2 sæt sikkerhedsøjne 6 mm 4 træperler 12 mm Bamsefyld Plastgranulat Mål: Ca. 10 cm høj Forbrug ca.: Pr sæt. Gul: 50g Orange:

Læs mere

Billedet viser udseendet af livmodermunden ved en klinisk undersøgelse.

Billedet viser udseendet af livmodermunden ved en klinisk undersøgelse. Tekst til billede 1 Billedet viser udseendet af livmodermunden ved en klinisk undersøgelse. Skeden er udvidet med et såkaldt speculum. Lige under instrumentets øverste gren ses en blomkålslignende svulst,

Læs mere

Ni Frankensteins kat fra bogen af Curtis Jobling :-)

Ni Frankensteins kat fra bogen af Curtis Jobling :-) Ni Frankensteins kat fra bogen af Curtis Jobling :-) I sommers fyldte en helt særlig lille pige 5 år, og jeg ville gerne give hende en hjemmelavet gave. Jeg spurgte hendes mor, om der var nogen særlige

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850.

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850. Ærmetrøje og skørt 90. SÆM 5817. Hjemsted: Ukendt. Ærmetrøje og skørt af blåt, glittet ulddamask foeret med ubleget hørlærred. Trøjen har skjult snøring med 5/4 forskudte huller. Smal ryg med søm. Snøret

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850.

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850. 26. VHM 19.162. Hjemsted: Heden, Elling. 1-radet kort vest med forstykker, ståkrave og lommelister af lyst bomuldsstof med indvævede striber. Forstykker, lommelister og krave med silkebroderi: smalle borter

Læs mere

Fiske-uro Hækleopskrift Side 1 af 6 Materiale Nål: Til denne opskrift er nål 3.00 mm anvendt. Garnforbrug: Bomuldsgarn 8/4. Mængden af garn er opgivet ud fra nøgler af 50 g/160 m. Der er brugt: ½ nøgle

Læs mere

FCI Standard Nr 95 05.05.2003 (F) (ORG 13.03.2001) BRETON. (EPAGNEUL BRETON) Oprindelsesland: Frankrig

FCI Standard Nr 95 05.05.2003 (F) (ORG 13.03.2001) BRETON. (EPAGNEUL BRETON) Oprindelsesland: Frankrig FCI Standard Nr 95 05.05.2003 (F) (ORG 13.03.2001) BRETON (EPAGNEUL BRETON) Oprindelsesland: Frankrig Anvendelse: Klassifikation: Historie: Helhedsindtryk: Stående jagthund. FCI Gruppe 7 (Stående jagthunde),

Læs mere

VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA

VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Sjaler 139. SÆM 914. Hjemsted: Hørby. Sjal af rødt, kipervævet uldstof med påsyet bort i fransk sjalsmønster, og frynsebort af rødt uldgarn. Borten er syet på retsiden i det ene hjørne og vrangsiden i

Læs mere

SCHÆFERHUNDENS HOVED/ØRER. Schæferhundens hoved/ører

SCHÆFERHUNDENS HOVED/ØRER. Schæferhundens hoved/ører SCHÆFERHUNDENS HOVED/ØRER Kennel Friis E. Friis Mikkelsen, El-vej 13, Seest DK 6000 Kolding (45)61668303 ejfriism@gmail.com 1 Kennel Friis v/ Ejvind Friis Mikkelsen El - vej 13, Seest, DK 6000 Kolding

Læs mere

Sanglærke. Vibe. Stær

Sanglærke. Vibe. Stær Sanglærke Sanglærken noteres, når den høres synge første gang. Det sker helt sikkert i luften, for den stiger til vejrs under jublende og langvarig sang. Den er stadig en af vores almindeligste fugle i

Læs mere

SPODSBERG / FOTOSTANDPUNKT 12 VURDERING, 8MW-OPSTILLING. 40 Vestas V MW. Afstand til nærmeste mølle: m. Fjernzone

SPODSBERG / FOTOSTANDPUNKT 12 VURDERING, 8MW-OPSTILLING. 40 Vestas V MW. Afstand til nærmeste mølle: m. Fjernzone SPODSBERG / FOTOSTANDPUNKT 12 Langeland 40 Vestas V164-8.0MW Afstand til nærmeste mølle: 16400 m Kamera (meter over havet): 3,2 m VURDERING, 8MW-OPSTILLING Vindmøllerne fremstår med enkelte grupperinger,

Læs mere

Scanbrown mink på tværs

Scanbrown mink på tværs Scanbrown mink på tværs Buntmager svendestykke Pia Christensen! " # $ % & '($ ) *+, -.. " EUC syd 2003 Læreplads: Nels Erichsen Min opgave Ud fra de 40 skind, som ses på forsiden, er det min opgave at

Læs mere

Påske Kyllinger med skal - Store

Påske Kyllinger med skal - Store Påske Kyllinger med skal - Store No. 1001-191-2720 Materialer: Hæklenål nr. 2,5 Rainbow Cotton 8/4 2 sæt sikkerhedsøjne 7 mm 4 træperler 15 mm Bamsefyld Plastgranulat Mål: Ca. 13 cm høj Køb garn og tilbehør

Læs mere

DEN GÅENDE TIGER. 10 malerier inspireret af Alberto Giacomettis skulptur LʼHomme qui marche I. eller The Walking Man I. Uffe Stadil Christoffersen

DEN GÅENDE TIGER. 10 malerier inspireret af Alberto Giacomettis skulptur LʼHomme qui marche I. eller The Walking Man I. Uffe Stadil Christoffersen DEN GÅENDE TIGER 10 malerier inspireret af Alberto Giacomettis skulptur LʼHomme qui marche I. eller The Walking Man I. Uffe Stadil Christoffersen DEN GÅENDE TIGER Den Gående Tiger er titlen på mine 10

Læs mere

Brugsanvisning for. Testværktøj på. Naturlegeredskaber

Brugsanvisning for. Testværktøj på. Naturlegeredskaber Gert Olsen Gl. Klausdalsbrovej 481 DK 2730 Herlev Telefon 2177 5048 gertolsen@gertolsen.dk Brugsanvisning for Testværktøj på Naturlegeredskaber Af Gert Olsen Brug af testværktøj 03.10.2004 Side 1 af 9

Læs mere

46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og

46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og 46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og ryg af sort glittet hørlærred. Mønstrede metalknapper.

Læs mere

HÆKLET KAY BOJESEN SANGFUGL

HÆKLET KAY BOJESEN SANGFUGL HÆKLET KAY BOJESEN SANGFUGL HÆKLEOPSKRIFT AF MASJA RICHTER AALSTRUP WWW.MASJASBLOG.DK LIDT OM FUGLEN I kan garanteret genkende den søde lille hæklede fugl, for den er nemlig en del af den skønne serie

Læs mere

Påske Kyllinger med skal - Små

Påske Kyllinger med skal - Små Påske Kyllinger med skal - Små No. 1001-191-8561 Materialer: Hæklenål nr. 2,5 Rainbow Cotton 8/4 2 sæt sikkerhedsøjne 6 mm 4 træperler 12 mm Bamsefyld Plastgranulat Mål: Ca. 10 cm høj Køb garn og tilbehør

Læs mere

FCI Standard Nr 296 28.10.2009 (GB) (ORG 24.06.1987) Collie, korthåret. Oprindelsesland: Storbritannien

FCI Standard Nr 296 28.10.2009 (GB) (ORG 24.06.1987) Collie, korthåret. Oprindelsesland: Storbritannien FCI Standard Nr 296 28.10.2009 (GB) (ORG 24.06.1987) Collie, korthåret Oprindelsesland: Storbritannien Anvendelse: Klassifikation: Hyrdehunde. FCI Gruppe 1 (Hyrde- og kvæghunde undtagen Schweizer Sennenhunde).

Læs mere

I det følgende er samlet de væsentligste erfaringer fra Dyrenes Beskyttelses evaluering.

I det følgende er samlet de væsentligste erfaringer fra Dyrenes Beskyttelses evaluering. Vandfugle om vinteren En række vandfugle overvintrer i Danmark. Det er bla. svaner, gæs, ænder og blishøns. Når sneen falder, og der kommer is langs kysterne, på søerne og åer, tror mange velmenede danskere,

Læs mere

HESTE-QUIZ. Test din viden om heste og ponyer. Spørgsmål Sæt kryds ved rigtige svar

HESTE-QUIZ. Test din viden om heste og ponyer. Spørgsmål Sæt kryds ved rigtige svar 11 1 Er taksplanten giftig for heste?, meget 2 Er brændemærke et medfødt aftegn?, det er erhvervet 3 Skal brændemærke med i hestens signalement? 4 Hvad gør mest ondt på hesten? A: At blive chipmærket B:

Læs mere

Lille vandsalamander Kendetegn Levevis

Lille vandsalamander Kendetegn Levevis Lille vandsalamander Som for alle andre padder i Danmark er bestanden af lille vandsalamander gået meget tilbage de sidste 50 år. Dog er den lille vandsalamander blandt de almindeligste af Danmarks nuværende

Læs mere

Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) (vs.1.1: )

Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) (vs.1.1: ) Svaler I Danmark yngler tre svalearter, bysvale (Delichon urbicum), digesvale (Riparia riparia) og landsvale (Hirundo rustica). Desuden ses årligt rødrygget svale (Ceropis daurica) (Sydeuropa) og meget

Læs mere

Sådan træner du efter brystrekonstruktion med væv fra maven (DIEP-lap)

Sådan træner du efter brystrekonstruktion med væv fra maven (DIEP-lap) Sådan træner du efter brystrekonstruktion med væv fra maven (DIEP-lap) Du har fået lavet en rekonstruktion af dit bryst og skal nu i gang med genoptræningen. I denne pjece finder du vores anvisninger til,

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) SHIKOKU. Oprindelsesland: Japan

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) SHIKOKU. Oprindelsesland: Japan FCI Standard Nr. 319 10.02.2017 (EN) (ORG 30.10.2016) SHIKOKU Oprindelsesland: Japan Anvendelse: Klassifikation: Jagt- og selskabshund FCI Gruppe 5 (Spidshunde og hunde af oprindelig type) Sektion 5 (Asiatiske

Læs mere

FUGLE I BYEN. Lærervejledning

FUGLE I BYEN. Lærervejledning FUGLE I BYEN Lærervejledning Gå på fuglejagt i byen med kikkert og skitseblok Mange af os lægger måske kun mærke til de mest karakteristiske fugle på vores vej, men byen er i virkeligheden hjemsted for

Læs mere

TRÆNING AF ARME. Tohovedet armbøjer Trehovedet armstrækker Underarmsmuskler

TRÆNING AF ARME. Tohovedet armbøjer Trehovedet armstrækker Underarmsmuskler TRÆNING AF ARME Underarmsmuskler A1 Dips Kropshævninger i tårn. Sænk krop til albuen er i 90⁰ Stræk armen maksimalt. Mulighed for ekstra vægt via bælte og vægtlodder. A2 Store brystmuskel Smal bænkpres

Læs mere

Sort hvid metode - copyright Kaj-Erik Bansmann - tpi-danmark.dk, maj 2010

Sort hvid metode - copyright Kaj-Erik Bansmann - tpi-danmark.dk, maj 2010 Sort hvid metode - copyright Kaj-Erik Bansmann - tpi-danmark.dk, maj 2010 Følgende metode for transformering af farvefotos til sort/hvid for udskrift med Adobe Photoshop er udviklet på baggrund af de metoder,

Læs mere

(EN) Ikke godkendt af FCI. Oprindelse: Australien

(EN) Ikke godkendt af FCI. Oprindelse: Australien ANKC Standard Uden nr. 18.11.2015 (EN) Ikke godkendt af FCI TENTERFIELD TERRIER Oprindelse: Australien Anvendelse: Klassifikation: Historie: Helhedsindtryk: Proportioner: Temperament: Alsidig gård- og

Læs mere

LASAL FLYDEPUDER. Få en bedre oplevelse i vandet. Positionering i vand

LASAL FLYDEPUDER. Få en bedre oplevelse i vandet. Positionering i vand LASAL FLYDEPUDER Få en bedre oplevelse i vandet Positionering i vand Terapi Forbedrer mulighederne for at udføre behandlinger Træning Forbedrer bevægelser og bevægelighed i vandet E-mail: info@lasal.dk

Læs mere

Sundhedsdansk Kroppen

Sundhedsdansk Kroppen ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk Kroppen Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. NYE ORD Kroppens dele

Læs mere

Tips til figurdesign og tegneserietegning

Tips til figurdesign og tegneserietegning Tips til figurdesign og tegneserietegning Tekst og illustrationer Jakob Kramer Hero Tænk geometrisk Byg din figur op af simple geometriske former kugler, kasser, cylindre osv. Det gør den meget lettere

Læs mere

Kroppen. Sundhedsdansk. NYE ORD Kroppens dele. Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen.

Kroppen. Sundhedsdansk. NYE ORD Kroppens dele. Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. Sundhedsdansk Kroppen Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. NYE ORD Kroppens dele Skriv det rigtige ord på linjerne. hår øje øjenbryn mund hals næse knæ tå arm

Læs mere

4 mm TILBEHØR. Polyestervat DESIGN OG TEKST Kerstin Arvelind E-POST OVERSÆTTELSE. G. Immerkær

4 mm TILBEHØR. Polyestervat DESIGN OG TEKST Kerstin Arvelind E-POST OVERSÆTTELSE. G. Immerkær 91967 SOFT COTTON Version 1 91967 DYRISKE KE GARNKVALITET Soft Cotton (100 % Bomuld. Ca 50 g = 80 m) HÆKLEFASTHED Ca 16 fm x 19 omg med hæklenål 4 mm = 10 x 10 cm GARNALTERNATIV Garngruppe 5 (OBS! Garnforbrug

Læs mere

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred X027 hovedbekl. Barn silke X028 hovedbekl. Kvinde silke

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred X027 hovedbekl. Barn silke X028 hovedbekl. Kvinde silke Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred 770 043X027 hovedbekl. Barn silke 771 043X028 hovedbekl. Kvinde silke 773 043X029 hovedbekl. Kvinde silke 772 043X030 hovedbekl. Kvinde silke Side 1 Amt

Læs mere