Rehabiliteringscenter Aalborg/ Rehabiliteringscenter Mou

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rehabiliteringscenter Aalborg/ Rehabiliteringscenter Mou"

Transkript

1 Rehabiliteringscenter Aalborg/ Rehabiliteringscenter Mou

2 2

3 BAGGRUND & FORMÅL VISION & MISSION STRATEGISKE MÅL MÅLGRUPPE INDRETNING AF LEJLIGHED INDRETNING AF INDGANGSPARTI Kommunedækkende tilbud - uden egenbetaling Selvstændig tilværelse Borgeren i centrum - døgnet rundt For de årige Egen lejlighed under ophold Velkommen indenfor Fortsættes...

4 INDRETNING AF STUEETAGE INDRETNING AF 1. SAL INDRETNING AF 2. SAL INDRETNING AF UDENDØRSAREALER BESKRIVELSE AF HVERDAGEN PERSONALE BEMANDING Lyst og indbydende Centrets hjerte Træningsfaciliteter Sanse- og terapihave Højskole tankegangen Nærvær Ansvarlighed Respekt

5 5 IT UNDERSTØTTELSE SAMARBEJDS- PARTNERE EFTER OPHOLD - OPFØLGNING TIDSPLAN BUDGET DRIFTS OMKOST- NINGER Infoskærme & Wi-Fi På tværs af forvaltning og kommuner Når borger kommer hjem i egen bolig Vigtige milepæle Forventede omkostninger Den daglige drift af centret - UNDER UDARBEJ- DELSE

6 6 Baggrund og formål Rehabiliteringscentret i Mou er et nyt kapitel i kommunens rehabiliteringsindsats. Centret er en videreudvikling af konceptet Træning før pleje, der igennem de seneste ca. 2 år har haft til formål at gøre borgere, der modtager hjælp til personlig pleje eller rengøring helt eller delvist selvhjulpne. Centret vil indeholde 14 døgnpladser og der vil være mulighed for forskellige tiltag på dagsbasis. Centrets primære målgruppe er borgere, der med en intensiv døgndækket indsats vurderes at kunne blive helt eller delvist selvhjulpne. Der vil ikke være tale om diagnosespecifikke målgrupper, men som udgangspunkt skal borgeren modtage ydelser fra forvaltningen. Centret skal være selvfinansierende, der er ikke brugerbetaling. Det er planen, at centret åbner gradvist, sådan at den første borger kan få et ophold 1/9-13 og centret skal køre på fuld kraft 1/1-14. Et ophold i Mou skal være et ophold, man er glad for, mens man er i det og tænker positivt tilbage på. Fokus skal være på træning af daglige færdigheder, så borgeren får et stort funktionsløft og således bliver bedre til at klare sig selv i de daglige gøremål. Det gør borgeren mere uafhængig og bedre i stand til at styre sit eget liv. Dermed øges borgerens livskvalitet.

7 7

8 8 Vision At fremme mulighed for at leve en selvstændig tilværelse for borgere, der søger om eller allerede har brug for kommunal hjælp. Mission At etablere et rehabiliteringscenter, som giver borgeren mulighed for et intensivt løft af funktionsniveauet At lade borgeren komme sig i eget liv, så borgere bliver helt eller delvist uafhængig af hjælp fra kommunen. At arbejde ud fra Marselisborgcentrets hvidbogsdefinition af rehabilitering. Definition af rehabilitering fra hvidbogen Rehabilitering er en målrettet og tidsbestemt samarbejdsproces mellem en borger, pårørende og fagfolk. Formålet er, at borgeren, som har eller er i risiko for at få betydelige begrænsninger i sin fysiske, psykiske og/eller sociale funktionsevne, opnår et selvstændigt og meningsfuldt liv. Rehabilitering baseres på borgerens hele livssituation og beslutninger består af en koordineret, sammenhængende og vidensbaseret indsats.

9 Vi er en åben og handlekraftig organisation. Vi er på forkant med udviklingen og brugen af faglige metoder, teknologiske hjælpemidler og nyskabende ydelser. Dermed tilgodeser vi borgerens behov og gør den enkelte mere selvhjulpen. Vi frigør hermed ressourcer, der kan anvendes til bedre service Tina French Nielsen Rådmand 9

10 10 Strategiske mål Sammen med borgeren planlægges forløbet, så han kan komme sig i eget liv. Efter et ophold på Rehabiliteringscenter Aalborg er borgeren helt eller delvist selvhjulpen. Det rehabiliterende samarbejde sker på tværs af faglighed. Rehabiliteringscenter Aalborg skal have en basis bemanding bestående af ergo- og fysioterapeuter, pædagoger, sygeplejersker og SOSU-assistenter. Derudover skal der trækkes på de faglige kompetencer fx socialrådgivere, diætist, yogainstruktører, hjerneskadespecialist mv. Der deles viden og tænkes i sammenhæng. Rehabiliteringscenter Aalborg skal være en vigtig del af kommunens rehabiliterende tankegang. Centret skal derfor arbejde på tværs i forvaltningen, på tværs af forvaltninger og sammen med andre kommuner og regioner. Rehabiliteringscenter Aalborg skal være selvfinansierende. Det vil sige, at centret skal kunne finansieres af den besparelse, der kan opnås ved, at borgerne bliver helt eller delvist selvhjulpne og derfor skal have mindre eller ingen hjælp efter endt ophold. Der er ingen egenbetaling for borger.

11 11 faglige kompetencer vidensdeling tværfaglighed selvfinansierende specialister sammenhæng nytænkende ingen egenbetaling

12 12 Målgruppe Den primære målgruppe er borgere, der med en intensiv døgndækket indsats vurderes at kunne blive helt eller delvist selvhjulpne. Der vil ikke være tale om diagnosespecifikke målgrupper. Centret vil modtage borgere fra hele kommunen. Det vil være borgere, der har brug for rehabilitering og behov for afprøvning af hjælpemidler, for at blive helt eller delvist uafhængig af hjælp. Centret vil modtage borgere både fra eget hjem og efter udskrivelse fra sygehus, så lejlighederne skal indrettes til at møde varieret rehabiliteringsbehov. Typisk skal borgeren henvises via visitation, men vedkommende kan også selv henvende sig direkte til centret. Desuden kan egen læge henvise til centret. Et ophold vil typisk vare mellem 2-12 uger. Borgere der skal have et ophold på centret, vil blive benævnt som kursister. Ordet kursist signalerer, at der er tale om et udviklende forløb, hvor den enkelte person, selv skal yde en indsats samt være indstillet på at modtage ny information til eget brug. Som kursist er man ligeledes frivillig og aktiv deltagende.

13 13

14 14 Indretning af lejlighed Lejlighederne skal holdes enkle og neutralt indrettede, nærmest som hotelværelse. Det er i fællesarealerne, livet foregår. Der vil som udgangspunkt ikke være tv på værelserne, men kursisterne har mulighed for selv at medbringe eget tv. Lejlighederne skal være lyse og indbydende med fotostater på væggene. Møblerne vil udgøre: 1 seng 1 spisebord 2 stole En lille bogkasse med låge 1 sofabord 1 lænestol 1 sofa Gardiner og badeforhæng I nogle af lejlighederne kan der installeres svingbare håndvaske, der giver gangbesværede eller kørestolsbrugere mulighed for at bruge disse uhindret. Der vil blive opsat 5 loftslifte samt 2 skyl - og tør toiletter i alt. Disse vil blive fordelt på alle tre etager. Der bør indtænkes blindskrift skiltning i lejlighederne, således blinde og svagtseende også kan orientere sig.

15 Eksempler på fotostater 15

16 16 Køkken Bad & Toilet

17 Lejlighed panorama 17

18 18 Indretning af indgangsparti Den nuværende indgang til rehabiliteringscentret er via aktivitetscentret, hvilket ikke er hensigtsmæssigt. Kursisterne skal ikke være tvivl om, at de er kommet til et selvstændigt center med sin egen kultur. Indgangen til centret skal signalere liv og aktivitet. Der skal sidde en imødekommende person og tage imod i receptionen, så kursister og pårørende føler sig velkomne. Infoskærme vil være placeret i receptionen og på gangarealer, så alle på centret hurtigt kan orientere sig om dagens aktiviteter, måltider, vejrudsigt, nyheder og månedens gode succeshistorie. Rehabiliteringscentret er et helt nyt kapitel i kommunens rehabiliteringsindsats og bliver en dynamo for forebyggelse, rehabilitering og innovative hjælpemidler. Med en separat indgang til huset skal kursisten få en god fornemmelse i maven ved det første møde med centret. En fornemmelse som får én til at tænke, at her er en venlig og positiv atmosfære. En atmosfære der indbyder til mange glade timer i selskab med andre mennesker, der ligesom én selv er på centret for at blive bedre til at kunne klare sig selv efterfølgende. Det vil kræve en ekstra bevilling på kr i etableringsbudgettet for at bygge et nyt indgangsparti.

19 Indgangsparti panorama 19

20 20 Indretning fællesarealer - stueetage I opholdsstuen på stueetagen bør der tilgodeses muligheden for at kunne trække sig tilbage med familie og pårørende uden forstyrrende elementer som tv, spilkonsoller mv. Disse vil kunne findes i opholdsstuen på 1. salen. I gangarealerne bør der opsættes fotostater, således rummene får et visuelt løft. Generelt skal belysningen på gangarealerne optimeres væsentligt, ligesom lysafbryderne bør være i kontrastfarver. Der bør indtænkes blindskrift skiltning, således blinde og svagtseende også kan orientere sig.

21 21 Kontor Opholdsstue Indgang og reception - ombygges

22 22 Nuværende indretning - stueetage Stueetage gangareal Stueetage opholdsstue

23 Stueetage panorama 23

24 24 Indretning fællesarealer - 1. sal I køkken alrummet på førstesalen skal inventaret kunne hæves og sænkes, således bordhøjden kan reguleres efter behov. Spisestole og -borde skal være i forskellige udformninger og højder, således kursister med forskellige funktionsniveau kan vælge den stol, der passer bedst til dem på samme vis som i De Handicappedes Hus. Der skal være et klaver og Højskolesangbog i køkken alrummet. I opholdsstuen på 1. salen bør der indrettes en hyggekrog med fjernsyn, spillekonsol og dvdafspiller. I gangarealerne og hyggekrogen bør der opsættes fotostater, således rummene får et visuelt løft. Generelt skal belysningen på gangarealerne optimeres væsentligt, ligesom lysafbryderne bør være i kontrastfarver. Der bør indtænkes blindskrift skiltning, således blinde og svagtseende også kan orientere sig. Der skal etableres et vaskerum, således kursisterne kan træne i at vaske tøj, hænge tøj til tørre, stryge mv.

25 25 Depotrum - lægges sammen med køkken alrum Opholdsstue Vaskerum Køkken alrum

26 26 Nuværende indretning - 1. sal 1. sal gangareal 1. sal opholdsstue

27 27 1. sal køkkenalrum 1. sal panorama

28 28 Indretning af træningsfaciliteter - 2. sal Opholdet i Mou har fokus på rehabilitering hele døgnet rundt. Miljøet er baseret på at tage udgangspunkt i den enkelte kursists behov. Der er fokus på kursistens hverdagsliv og personlige aktiviteter. Den daglige træning vil eksempelvis kunne være at tage bad, bage boller, ordne vasketøj, spille fodboldspil, gå tur, spille kort med de øvrige beboere eller lign. Der skal laves følgende tema rum: - mad/ernæring (foregår i køkken alrummet på 1. salen. Der kan trænes i madlavning og bagning.) - musik og sang (foregår i køkken alrummet på 1. salen.) - fysisk træning - bibliotek (sjælens apotek) - kognitiv træning (specielle træningsremedier, evt. på pc. Wii, spil som dam, stratego, skak osv.) - spillerum (bordfodbold, dart, bordtennis, billard) - sanse- og afslapnings rum (styrkelse af de 5 sanser) Tema-tanken skal understøttes af farver og fotostater. Indretningen af 2. salen bør åbnes mere op, således der bliver et større lysindfald og større rum.

29 29 Fysisk træning - væg fjernes Bibliotek Sanserum Personaleafsnit Spillerum - væg fjernes Kognitiv træning Møde- og repræsentationslokale

30 30 Nuværende indretning - 2. sal 2. sal mødelokale 2. sal træningsområde 2. sal personalerum

31 2. sal panorama 31

32 32 Indretning af udendørsarealer De udendørs rammer skal tænkes ind. Der skal på sigt indrettes terapihave og højbede, der kan passes af kursisterne. Evt. kan man lave bocciabane og forhindringsbane for at forbedre kursistens evne til at orientere sig og gå på ujævnt underlag. De eksisterende udendørsarealer bør udvikles i et samarbejde med UCNs studerende. Udmøntes dette i et i praktikforløb, kan der udarbejdes fondsansøgninger, da udviklingen af fx sansehaver vil have et lærende sigte. Ift. til indretningen af udendørsarealerne vil AK Jobtilbud kunne bistå med optagning af de eksisterende flisearealer.

33 33 Eksempel på terapihave

34 34 Beskrivelse af hverdagen Det sociale og humoristiske skal være en vigtig del af dagligdagen, derfor kan stemningen i Mou beskrives som højskoleagtig. Det er vigtigt med en positiv og engageret stemning i huset, da det er motiverende for den udvikling kursisten skal igennem. Opholdet i Mou har fokus på rehabilitering hele døgnet rundt. Miljøet er baseret på at tage udgangspunkt i den enkelte kursists liv samt ønsker for fremtiden og vil for eksempel kunne indeholde træning af både balance, styrke, koordination og kognition. Den daglige træning vil tage udgangspunkt i kursistens daglige funktioner. Dette kan være alt lige fra at vende sig i sengen, tage bad, lave mad m.m.

35 35 På Rehabiliteringscenter Aalborg ønsker vi at formidle kursisten et liv med værdighed og medbestemmelse. Mens kursisten opholder sig på centret skal der udvises nærvær, ansvarlighed og respekt og kursisten indgår som ligeværdig samarbejdspartner. Der skal fokuseres på den enkeltes ressourcer. Efter ophold på centret, skal den hjælp der tilbydes kursisten sikre, at man forbliver mest mulig selvhjulpen.

36 36 Personalebemanding Medarbejderstaben vil bestå af fortrinsvis SOSU-assistenter, pædagoger, ergo- og fysioterapeuter og sygeplejersker. Derudover kan der indhentes specialkompetencer fx diætist, socialrådgiver, talepædagog m.m.

37 37 NÆRVÆR ANSVARLIGHED RESPEKT

38 38 IT understøttelse Centret skal have internet overalt og infoskærme strategiske steder. Disse infoskærme fortæller dagens program og hvor det foregår, den gode historie, vejrudsigten osv. Der skal installeres accespoints (wi-fi netværk), fast telefon og bærbare telefoner, stationær pc til lederen samt ipads og bærbare pc ere til det daglige arbejde. Kommunens omsorgssystem Care skal understøtte centret, der skal dog arbejdes med helt konkret hvordan. Det vil være oplagt at inddrage effektmålingsmodulet i Care. I kraft af dette er det muligt at lave evidensbaserede målinger både på kvalitet og effekt.

39 39

40 40 Samarbejdspartnere Nye teknologier og arbejdsprocesser, som Center for Velfærdsteknologi arbejder med, afprøves i Mou. Der skal være et meget tæt samarbejde med ex Hjælpemiddeldepotet, Træningsenheden Aalborg Kommune, Ældrerådet, Handicaprådet, bevillingsenhederne, hjemmeplejen samt mange flere. Derudover skal samarbejdspartnere udgøres af frivillige organisationer, aktivitetscentre. Seniorjobbere og flexlønnere bør indtænkes som værende en del af dagligdagen i Rehabiliteringscenter Aalborg.

41 41 Efter opholdet - opfølgning Fra centrets side skal der følges op på kursistens liv, når vedkommende kommer hjem igen. Der skal følges op på den træning, der er sat i gang fra Mou via online videotjenesten Lync eller lignende medier. Der skal skabes kontakt til aktivitetscentre, frivillige organisationer. Der skal indtænkes udslusningsforløb af kursisten. Der bør indtænkes social innovation, således kursisterne får skabt sig et netværk under opholdet i Mou. Dermed får den enkelte person mulighed for at holde kontakten ved lige efter hjemkomst til egen bolig.

42 42 Tidsplan Se vedhæftede bilag

43 Tidsplan for vigtige milepæle i etablering af rehabiliteringscenter Aalborg Aktivitet Forløb - uge Ansættelse af leder og personale Ansættelse af leder - samtale 13.5 Ny leder tiltræder 1.6 Ansættelse af personale - samtaler Tiltrædelse af personale Renovering Møde mellem ÆHMYNSEK, Hjælpemiddeldepot og AK Byg 15.5 Indhentning af tilbud fra håndværkere Renovering af lokaler, Dokkedalsvej Etablering af ny indgang til rehabiliteringscenter Indretning Indretning af 1. og 2. sal Indretning af stueetage - 7 lejligheder Etablering af loftslifte samt skyl- og tør toiletter Indkøb Indkøb og installering af IT udstyr Indkøb af møbler og inventar Indkøb af træningsredskaber Nedsættelse af "bestyrelse" og udfærdigelse af kommisorium Medio maj OBS-punkter: kørsel iht. SEL 117, madordning, rengøring Åbning af center 2.9 DEADLINE Ekskurssion til Vikærgård, Aarhus Tilpasning af Care Farvekode Ansvarshavende afdeling Kontaktperson ÆHMYNSEK Hanne Hostrup, Michael Andersen Bygningsafsnittet Niels Henrik Petersen Fælles Hjælpemiddeldepotet IT-afsnit Inga Fryd, Per Mouritsen Niels Rygaard

44 43 Budget - samlet - UNDER UDARBEJDELSE -

45 44 Budget - IT omkostninger - UNDER UDARBEJDELSE -

46 45 Driftsudgifter - UNDER UDARBEJDELSE -

47 27. maj 2013 Ældre- og Handicapforvaltningen Danmarksgade Aalborg Tlf Fax

BOSTEDET MUNKEHATTEN. Velkommen som beboer på Bostedet Munkehatten

BOSTEDET MUNKEHATTEN. Velkommen som beboer på Bostedet Munkehatten Velkommen som beboer på Bostedet Munkehatten 1 Udgivet af Ældre- og Handicapforvaltningen September 2013 2 Indhold Lidt om os Velkommen! 4 Botilbuddet Munkehatten 4 Vores værdigrundlag 4 En god hverdag

Læs mere

TRÆNINGSPLADSER Velkommen til træningsophold i Hjørring Kommune

TRÆNINGSPLADSER Velkommen til træningsophold i Hjørring Kommune TRÆNINGSPLADSER Velkommen til træningsophold i Hjørring Kommune TRÆNINGSPLADSER Velkommen til træningsophold i Hjørring Kommune Dit ophold kan give dig mulighed for, at du kan: genvinde dit tidligere

Læs mere

Rehabiliteringstilbud 107. Rehabiliteringscenter Strandgården

Rehabiliteringstilbud 107. Rehabiliteringscenter Strandgården Rehabiliteringstilbud 107 Rehabiliteringscenter Strandgården 3 MÅlgruppe Vi hjælper dig videre i livet, når skaden er sket! Rehabiliteringscenter Strandgården tilbyder rehabilitering til personer, der

Læs mere

SUNDHEDSPOLITIK 2013-2016

SUNDHEDSPOLITIK 2013-2016 SUNDHEDSPOLITIK 2013-2016 - et fælles anliggende for hele Helsingør Kommune Side 1 Indhold 1. Indledning. Side 3 2. Formål og sammenhæng til visionen Side 3 3. Gennemgående principper for fokusområderne.

Læs mere

Rebild Kommune. Tilsyn på Ældreområdet i 2013

Rebild Kommune. Tilsyn på Ældreområdet i 2013 Rebild Kommune Tilsyn på Ældreområdet i 2013 Indledning Rebild Kommune har overdraget os opgaven med at udføre det lovpligtige kommunale tilsyn på Kommunens ældre- og plejecentre. Konkret drejer det sig

Læs mere

Handleplan for rehabilitering på daghjem Social og Sundhed

Handleplan for rehabilitering på daghjem Social og Sundhed Handleplan for rehabilitering på daghjem Social og Sundhed Indhold Baggrund Rehabiliteringsstrategien Grundlæggende antagelser, mission og vision Borgere på daghjem Formål og mål Målgruppe Daghjemmets

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T FINANSLOVSAFTALEN 2014 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ansøgningsskema til pulje til demensboliger Generelle oplysninger Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Demensvenlig indretning af fælles inde- og udearealer i fremtidig skærmet enhed

Læs mere

MARIENLUND PLEJECENTER. Velkommen som beboer på Marienlund Plejecenter

MARIENLUND PLEJECENTER. Velkommen som beboer på Marienlund Plejecenter MARIENLUND PLEJECENTER Velkommen som beboer på Marienlund Plejecenter 1 Udgivet af Ældre- og Handicapforvaltningen Juni 2013 2 Indhold Lidt om os Velkommen! 4 Marienlund Plejecenter 4 Vores værdigrundlag

Læs mere

Rehabilitering på ældreområdet

Rehabilitering på ældreområdet Rehabilitering på ældreområdet April 2015 Anja Bihl-Nielsen, Programleder, Kontor for ældre og demens Rehabilitering i den kommunale ældrepleje KOMPENSATION REHABILITERING AUTONOMI Tilrettelæggelse af

Læs mere

Rudersdal Kommunes ældrepolitik understøtter denne antagelse i sin beskrivelse:

Rudersdal Kommunes ældrepolitik understøtter denne antagelse i sin beskrivelse: Fælles sprog II hjemmerehabilitering Foreløbig projektbeskrivelse. Baggrund Fælles sprog II tager udgangspunkt i en dialog med borgeren om dennes hverdagsliv, herunder personlige fysiske, psykiske og sociale

Læs mere

Politik for seniorliv

Politik for seniorliv Politik for seniorliv Hvorfor en politik for seniorliv? I løbet af de næste 10 år møder Aalborg Kommune væsentlige udfordringer på ældreområdet blandt andet i form af en ændret alderssammensætning i befolkningen.

Læs mere

Bilag 2 anerkender ansvar livskvalitet nærvær respekt

Bilag 2 anerkender ansvar livskvalitet nærvær respekt Kvalitetsstandard for genoptræning og vedligeholdende træning Servicelovens 86, stk. 1 og 2 Kære borger Vi har udarbejdet en række kvalitetsstandarder, som giver dig information om den hjælp, du kan få

Læs mere

Hverdagen med demens - Ergoterapeut Jeanette With Lindér

Hverdagen med demens - Ergoterapeut Jeanette With Lindér Hverdagen med demens - Ergoterapeut Jeanette With Lindér Præsentation Rehabilitering Neuropædagogisk screening Teknologi 1 Forekomst af demens sygdomme Prognose for antal demente i Danmark 2014-2040: 2014-83.830

Læs mere

PLEJECENTER SCT. HANS PARKEN. Velkommen som beboer på Plejecenter Sct. Hans Parken

PLEJECENTER SCT. HANS PARKEN. Velkommen som beboer på Plejecenter Sct. Hans Parken PLEJECENTER SCT. HANS PARKEN Velkommen som beboer på Plejecenter Sct. Hans Parken 1 Udgivet af Ældre og Handicapforvaltningen Juni 2013 2 Indhold Lidt om os Velkommen! 4 Plejecenter Sct. Hans Parken 4

Læs mere

Velkommen. Myndighedsafdelingen

Velkommen. Myndighedsafdelingen Velkommen Myndighedsafdelingen PROGRAM Hvem er vi Rehabilitering hvad er det? Hjælp til rengøring og personlig pleje og rehabilitering Efterbyggelse Spørgsmål Myndighedsafdelingen i Ældre- og Handicap

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK Thisted Kommune

VÆRDIGHEDSPOLITIK Thisted Kommune VÆRDIGHEDSPOLITIK Thisted Kommune FORORD Thisted Kommune vil på Sundheds- og Ældreområdet sikre en hjælp og støtte, som er med til at fremme værdighed for kommunens borgere. Et fokus på værdighed hænger

Læs mere

Meget mere end mad. Mad- og måltidspolitik for ældre i Aalborg Kommune 2015-2020

Meget mere end mad. Mad- og måltidspolitik for ældre i Aalborg Kommune 2015-2020 Meget mere end mad Mad- og måltidspolitik for ældre i Aalborg Kommune 2015-2020 Forord I Ældre- og Handicapforvaltningen vil vi fremme borgernes mulighed for at leve en selvstændig tilværelse - sammen

Læs mere

Servicedeklaration for. Bofællesskabet Røde Anes Vej. Thisted Kommune

Servicedeklaration for. Bofællesskabet Røde Anes Vej. Thisted Kommune Servicedeklaration for Bofællesskabet Røde Anes Vej Thisted Kommune Adresse: Røde Anes Vej 34, Hundborg Leder: Bente Topp Hansen Telefon: 99173800 E-mail: rodeanes.bof@thisted.dk Fax: 97937576 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 -

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 - Næstved Kommunes Ældrepolitik - 1 - Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1 ÆLDREOMRÅDET... 3 1.2 PROCES FOR ÆLDREPOLITIK... 3 2. OVERORDNEDE PEJLEMÆRKER FOR ÆLDREPOLITIKKEN... 4 2.1 MISSIONEN... 4

Læs mere

- en hjælpende hånd til at klare dig selv

- en hjælpende hånd til at klare dig selv - en hjælpende hånd til at klare dig selv Et friere liv FRI er en ny måde at visitere på i Brønderslev Kommune, hvor vi sammen med dig tager hånd om dine muligheder for, at du kan få et aktivt og selvstændigt

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. årligt til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede beløb udgør

Læs mere

Med denne pjece vil vi gerne byde dig velkommen og informere dig om opholdet på Diakonissestiftelsens Omsorgspladser.

Med denne pjece vil vi gerne byde dig velkommen og informere dig om opholdet på Diakonissestiftelsens Omsorgspladser. Velkommen Velkommen Med denne pjece vil vi gerne byde dig velkommen og informere dig om opholdet på Diakonissestiftelsens Omsorgspladser. Pjecen er skrevet til dig, der for en tid skal opholde dig her

Læs mere

REHABILITERINGSINDSATSEN PÅ SUNDHEDS- OG OMSORGSOMRÅDET

REHABILITERINGSINDSATSEN PÅ SUNDHEDS- OG OMSORGSOMRÅDET REHABILITERINGSINDSATSEN PÅ SUNDHEDS- OG OMSORGSOMRÅDET EN MÅLRETTET OG TIDSBESTEMT SAMARBEJDSPROCES I Stevns Kommune ønsker vi, at borgerne lever et sundt og aktivt liv. Alt peger på, at mental og fysisk

Læs mere

PLEJECENTER KORSLØKKEHAVEN. Velkommen som beboer på Plejecenter Korsløkkehaven

PLEJECENTER KORSLØKKEHAVEN. Velkommen som beboer på Plejecenter Korsløkkehaven Velkommen som beboer på Plejecenter Korsløkkehaven 1 Udgivet af Ældre- og Handicapforvaltningen Juni 2013 2 Indhold Lidt om os Velkommen! 4 Plejecenter Korsløkkehaven 4 Vores værdigrundlag 4 En god hverdag

Læs mere

VELKOMMEN TIL LYSNINGEN. Midlertidige rehabiliteringsforløb

VELKOMMEN TIL LYSNINGEN. Midlertidige rehabiliteringsforløb VELKOMMEN TIL LYSNINGEN Midlertidige rehabiliteringsforløb Udgivet af Ældre og Handicapforvaltningen Juni 2016 INDHOLD Midlertidige pladser 4 Velkommen til Lysningen 4 Formålet med opholdet 4 Hvordan bevilges

Læs mere

plejehjem for alle Peder Lykke Centret - et mangfoldighedsplejehjem Velkommen Dobrodošli Welcome Soo dhawaw Hoşgeldiniz

plejehjem for alle Peder Lykke Centret - et mangfoldighedsplejehjem Velkommen Dobrodošli Welcome Soo dhawaw Hoşgeldiniz plejehjem for alle Peder Lykke Centret - et mangfoldighedsplejehjem Dobrodošli Velkommen Welcome Hoşgeldiniz Soo dhawaw 2 Velkommen KAN DU FØLE DIG HJEMME PÅ ET PLEJEHJEM I DANMARK? Peder Lykke Centret

Læs mere

Etablering af rehabiliteringscenter i Mou (høringsgrundlag).

Etablering af rehabiliteringscenter i Mou (høringsgrundlag). Punkt 3. Etablering af rehabiliteringscenter i Mou (høringsgrundlag). 2012-53540. Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller, Ældre- og Handicapudvalget godkender der etableres et rehabiliteringscenter

Læs mere

Velkommen. Område Midtbyen. Til Møllestien Grønnegade 10 og Vestergade 25. Side

Velkommen. Område Midtbyen. Til Møllestien Grønnegade 10 og Vestergade 25. Side Velkommen Til Møllestien Grønnegade 10 og Vestergade 25 Område Midtbyen Side Velkommen til Møllestien På Møllestiens vegne vil jeg gerne byde dig velkommen til din nye bolig. Vi ønsker, at du, din familie

Læs mere

Indsatsteori og mulige indikatorer

Indsatsteori og mulige indikatorer Benchmarkanalyse og udvikling af serviceindikatorer på ældreområdet i Holbæk, Køge, Næstved og Slagelse Kommune Indsatsteori og mulige indikatorer Notat Dette notat beskriver for det første den indsatsteori

Læs mere

Værdighedspolitik - Fanø Kommune.

Værdighedspolitik - Fanø Kommune. Værdighedspolitik - Fanø Kommune. I Fanø Kommune skal vi sikre værdighed for alle borgere uanset hvor i livet de befinder sig. I Fanø Kommune understøtter vi den enkelte borger i det liv vedkommende ønsker

Læs mere

10. maj 2011 Workshop 2. Hverdagsrehabilitering i praksis

10. maj 2011 Workshop 2. Hverdagsrehabilitering i praksis 10. maj 2011 Workshop 2 Hverdagsrehabilitering i praksis Midlertidig indsats Kører i hele kommunen Dækker alle ydelser Ca. 45-50 borgere i gang Hverdagsrehabilitering Fast gruppe fra 1. februar 2010 12

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens voksne borgere uanset alder og eventuelle

Læs mere

VELKOMMEN SOM BEBOER PÅ PLEJECENTER ÆRTEBJERGHAVEN

VELKOMMEN SOM BEBOER PÅ PLEJECENTER ÆRTEBJERGHAVEN VELKOMMEN SOM BEBOER PÅ PLEJECENTER ÆRTEBJERGHAVEN Udgivet af Ældre og Handicapforvaltningen Dec. 2015 INDHOLD Lidt om os 4 Velkommen! 4 ærtebjerghaven 4 Vores værdigrundlag 4 En god hverdag 5 Boligforhold

Læs mere

Kvalitetsstandarder for Støttecentret Hjørnehuset, Stationsvej 2, Ørbæk

Kvalitetsstandarder for Støttecentret Hjørnehuset, Stationsvej 2, Ørbæk Kvalitetsstandarder for Støttecentret Hjørnehuset, Stationsvej 2, Ørbæk Støttecentret Hjørnehuset er et tilbud for 7 voksne med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse. Hjørnehuset er beliggende på Stationsvej

Læs mere

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Forord Formålet med en politik for Biblioteker & Borgerservice er at sætte retning på udviklingen af biblioteks- og borgerserviceområdet til

Læs mere

Center for Velfærdsteknologi i Aalborg Kommune Bolig for Alle. Idegrundlag og Vision og Formålsbeskrivelse

Center for Velfærdsteknologi i Aalborg Kommune Bolig for Alle. Idegrundlag og Vision og Formålsbeskrivelse Center for Velfærdsteknologi i Aalborg Kommune Bolig for Alle Idegrundlag og Vision og Formålsbeskrivelse Indholdsfortegnelse IDEGRUNDLAG OG PROJEKTGPLAN... 3 IDEGRUNDLAG OG PROJEKTETS FORMÅL... 4 MÅLGRUPPER

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Den 21/8-2013 Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Lovgrundlag Lov om social service 83 Her står, at: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde: 1) personlig hjælp og pleje og

Læs mere

Ældre- og Handicapudvalget

Ældre- og Handicapudvalget Ældre- og Handicapudvalget Plejeboligerne er oprettet til ældre og handicappede med et stort behov for pleje, omsorg og tilsyn døgnet rundt. Personer med demens eller afvigende adfærd kan visiteres til

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard 2015. Skive Kommune. Myndighedsafdelingen

Overordnet kvalitetsstandard 2015. Skive Kommune. Myndighedsafdelingen Overordnet kvalitetsstandard 2015 Servicelovens 83 og 83a, 84 samt klippekort. Skive Kommune Myndighedsafdelingen Forord Skive Kommunes overordnede kvalitetsstandard beskriver den personlige og praktiske

Læs mere

Til medarbejdere. Nyhedsbrev projekt Aktivt Seniorliv juni 2012 KOLDING KOMMUNE

Til medarbejdere. Nyhedsbrev projekt Aktivt Seniorliv juni 2012 KOLDING KOMMUNE Til medarbejdere Nyhedsbrev projekt Aktivt Seniorliv juni 2012 KOLDING KOMMUNE Aktivt seniorliv Der er sket meget siden startskuddet for projekt Aktivt seniorliv i starten af året 2011. Styrk din hverdag

Læs mere

Velkommen til Brønderslev Neurorehabiliteringscenter

Velkommen til Brønderslev Neurorehabiliteringscenter Velkommen til Brønderslev Neurorehabiliteringscenter Medicinsk Center Brønderslev Neurorehabiliteringscenter hører organisatorisk til Sygehus Vendsyssel, Medicinsk Center, og modtager patienter fra hele

Læs mere

Værdighedspolitik Indholdsfortegnelse

Værdighedspolitik Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Forord...2 Derfor en værdighedspolitik... 2 Hvorfor værdighed... 2 Værdighed i Gribskov Kommune er:...2 Formål...4 Visioner og hvordan de opnås...5 Livskvalitet...5 Selvbestemmelse...

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2016

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2016 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2016 MÅL OG VÆRDIER Byrådet i Allerød Kommune fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud. Ældre og Sundhed

Læs mere

Afdelingsleder, Rehabiliteringscenter Trekroner, Roskilde Kommune Den neurologiske rehabiliteringsafdeling

Afdelingsleder, Rehabiliteringscenter Trekroner, Roskilde Kommune Den neurologiske rehabiliteringsafdeling Jobprofil Afdelingsleder, Rehabiliteringscenter Trekroner, Roskilde Kommune Den neurologiske rehabiliteringsafdeling 1. Indledning Roskilde Kommune har bedt Genitor ApS om at assistere i forbindelse med

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Den 1/1 2011 Jr. nr.: 2006/04953 Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Lovgrundlag Lov om social service 83 Her står, at: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde: 1) personlig

Læs mere

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper BILAG 1 Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper Almindelige somatiske plejeboliger Tryghedsboliger Ældreboliger Specialiserede pladser målrettet

Læs mere

Servicedeklaration for. Æblehaven. Bo- og Aktivitetscenter

Servicedeklaration for. Æblehaven. Bo- og Aktivitetscenter Servicedeklaration for Æblehaven Bo- og Aktivitetscenter Praktiske oplysninger: Fjordvej 160 6000 Kolding Tlf.: 99443000 Centerleder: Torben Bøeg-Jensen Mail: Torben.Boeg-Jensen@soc.regionsyddanmark.dk

Læs mere

HENVISNINGSSKEMA. Specialiseret rehabiliteringstilbud til parkinsonramte i fase 2 og 3

HENVISNINGSSKEMA. Specialiseret rehabiliteringstilbud til parkinsonramte i fase 2 og 3 HENVISNINGSSKEMA Specialiseret rehabiliteringstilbud til parkinsonramte i fase 2 og 3 1. Henvisningskriterier 2. Behandlingsmål 3. Henvisningsblanket 4. Visitationsforløb 1. Henvisningskriterier Rehabiliteringstilbuddet

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2015

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2015 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2015 MÅL OG VÆRDIER Byrådet i Allerød Kommune fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud. Mål for ældreområdet

Læs mere

Center for Socialpsykiatri og Neuropædagogik.

Center for Socialpsykiatri og Neuropædagogik. Center for Socialpsykiatri og Neuropædagogik. Socialpsykiatriske fagspeciale. Næstved Kommune Indholdsfortegnelse Lovgrundlag:... 3 Generel beskrivelse af tilbudstypen Socialpsykiatriske fagspeciale....

Læs mere

Velkommen som ny beboer i plejeboligerne Søhusparken, Søhusvej 8, Ebeltoft.

Velkommen som ny beboer i plejeboligerne Søhusparken, Søhusvej 8, Ebeltoft. Velkommen som ny beboer i plejeboligerne Søhusparken, Søhusvej 8, Ebeltoft. Marts 2012 Denne folder indeholder de vigtigste informationer om indflytning og dagligdag i Søhusparken for både dig og dine

Læs mere

FREDERIKSBROEN PLEJECENTER. Velkommen som beboer på Frederiksbroen Plejecenter

FREDERIKSBROEN PLEJECENTER. Velkommen som beboer på Frederiksbroen Plejecenter Velkommen som beboer på Frederiksbroen Plejecenter 1 Udgivet af Ældre- og Handicapforvaltningen Juli 2013 2 Indhold Lidt om os Velkommen! 4 Frederiksbroen Plejecenter 4 Vores værdigrundlag 4 En god hverdag

Læs mere

ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP

ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP Vestmanna Allé 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Online

Læs mere

Kvalitetsstandarder for genoptræning,

Kvalitetsstandarder for genoptræning, Kvalitetsstandarder for genoptræning, vedligeholdende træning og rehabilitering i Furesø Kommune - 2015 Kvalitetsstandarder for genoptræning, vedligeholdende træning og rehabilitering i Furesø Kommune

Læs mere

Inspirationsseminar 23.11.2011. Når 2 + 2 bliver mere end 4. Program

Inspirationsseminar 23.11.2011. Når 2 + 2 bliver mere end 4. Program Inspirationsseminar 23.11.2011 Forløbskoordination hvordan får vi de svære borger/patient forløb til at hænge sammen? Når 2 + 2 bliver mere end 4 Rehabilitering af mennesker med kompleks kronisk smertetilstand

Læs mere

Kære nye beboer Velkommen til Sundhedscenter Søndergården.Et godt sted at være

Kære nye beboer Velkommen til Sundhedscenter Søndergården.Et godt sted at være Kære nye beboer Velkommen til.et godt sted at være Vi møder borgeren med opmærksomhed og respekt og sammen skaber vi muligheder så borgeren opnår robusthed til at håndtere eget liv ( vision 2015) Vi håber

Læs mere

Ældrepolitik Et værdigt ældreliv

Ældrepolitik Et værdigt ældreliv Ældrepolitik Et værdigt ældreliv l Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fremtiden byder på nye udfordringer inden for ældreområdet og de mest markante er, at der bliver flere ældre og flere demente,

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i Bofællesskabet ved Solbakken, Jammerbugt Kommune. Mandag den 3. december 2012 fra kl. 10.00

Uanmeldt tilsyn i Bofællesskabet ved Solbakken, Jammerbugt Kommune. Mandag den 3. december 2012 fra kl. 10.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn i Bofællesskabet ved Solbakken, Jammerbugt Kommune Mandag den 3. december 2012 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg i Bofællesskabet

Læs mere

Frit valg mellem kommunal og privat hjemmehjælp

Frit valg mellem kommunal og privat hjemmehjælp Tid til hjemmehjælp Frit valg mellem kommunal og privat hjemmehjælp Hvis du oplever, at du har fået behov for hjælp til praktiske gøremål og personlig pleje, kan du få bevilget hjemmehjælp gennem kommunens

Læs mere

Specialiseret rehabilitering For borgere i Randers Kommune. Anne-Britt Roesen Forløbskoordinator for senhjerneskadede borger Randers kommune

Specialiseret rehabilitering For borgere i Randers Kommune. Anne-Britt Roesen Forløbskoordinator for senhjerneskadede borger Randers kommune Specialiseret rehabilitering For borgere i Randers Kommune Anne-Britt Roesen Forløbskoordinator for senhjerneskadede borger Randers kommune Definition af rehabliteringsbegrebet MarselisborgCentret. Rehabilitering

Læs mere

At der er nødvendigt opsyn med ældre i eget hjem (ekstra hjælp til svagtseende og syge i eget hjem).

At der er nødvendigt opsyn med ældre i eget hjem (ekstra hjælp til svagtseende og syge i eget hjem). Bilag 2 Opsamling fra fire Borger Arrangementer Opsamling fra Borgerworkshops om Værdighedspolitikken Nedenfor er vist de samlede input fra de fire workshop den 15., 17 og 21 marts 2016 til de fem emner,

Læs mere

Bofællesskab Bregnerødvej 55-57

Bofællesskab Bregnerødvej 55-57 Bofællesskab Bregnerødvej 55-57 2 Bofællesskab Bregnerødvej 55 57 Om Bregnerødvej 55 57 Bofællesskab Bregnerødvej ligger i Birkerød tæt på offentlige transportmidler. Der bor seks voksne borgere i bofællesskabet,

Læs mere

Breumgård. - hvor mennesket er i centrum

Breumgård. - hvor mennesket er i centrum - hvor mennesket er i centrum Hæftet er tænkt som en information til beboere og pårørende, så der er mulighed for at orientere sig om de tilbud, som centret har at byde på. 1 , - hvor mennesket er i centrum!

Læs mere

Velkommen til midlertidigt ophold på plejecenter Engholm

Velkommen til midlertidigt ophold på plejecenter Engholm Velkommen til midlertidigt ophold på plejecenter Engholm maj 2015 Forord På de midlertidige pladser arbejdes der ud fra kommunens værdigrundlag om, at vi skaber resultater gennem en dialog, der er præget

Læs mere

Velkommen til Kastaniely Plejecenter

Velkommen til Kastaniely Plejecenter Velkommen til Kastaniely Plejecenter Denne folder indeholder de vigtigste informationer du som ny beboer og din familie har brug for om indflytning og dagligdagen på Kastaniely Plejecenter Du skal bo på:

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOTILBUDDET THORVALDSENSVEJ

SERVICEDEKLARATION BOTILBUDDET THORVALDSENSVEJ SERVICEDEKLARATION BOTILBUDDET THORVALDSENSVEJ Thorvaldsensvej 12 9700 Brønderslev Telefon: 9945 4628 Afdelingsleder: Annemette Stenberg Christensen E-mail: annemette.s.christensen@99454545.dk Præsentation

Læs mere

Sundhed og Omsorg ønsker at fortsætte og fremme implementeringsprocessen, som er iværksat i forbindelse med En Borger Et Forløb.

Sundhed og Omsorg ønsker at fortsætte og fremme implementeringsprocessen, som er iværksat i forbindelse med En Borger Et Forløb. Notat Dato: 19. august 2014 Kopi til: Emne: Kort beskrivelse af initiativer i ansøgning til puljen til løft af ældreområdet 2015 1. Styrket rehabiliteringsindsats En borger Et forløb (fortsat fra 2014)

Læs mere

Værdier. Plejehjemmet Falkenberg. et godt sted at være! www.falkenberg.helsingor.dk 12. Center for Omsorg og Ældre. Plejehjemmet Falkenberg

Værdier. Plejehjemmet Falkenberg. et godt sted at være! www.falkenberg.helsingor.dk 12. Center for Omsorg og Ældre. Plejehjemmet Falkenberg Center for Omsorg og Ældre Plejehjemmet Falkenberg Værdier på Plejehjemmet Falkenberg Center for omsorg og ældre Plejehjemmet Falkenberg Falkenbergvej 30 A 3140 Ålsgårde tlf.: 4928 1501 - fax: 4928 1512

Læs mere

Hjemmeplejen - Vi ser på det hele menneske

Hjemmeplejen - Vi ser på det hele menneske Hjemmeplejen - Vi ser på det hele menneske Velkommen Her i folderen kan du læse om Ringsted Kommunes Hjemmeplejes mange forskellige tilbud både hjælp til personlig pleje, sygepleje og praktisk hjælp. Hjemmeplejen

Læs mere

NYT PARADIGME. - Aktivitet/træning i hverdagen

NYT PARADIGME. - Aktivitet/træning i hverdagen NYT PARADIGME - Aktivitet/træning i hverdagen 1. Historik Lyngby-Taarbæk Kommune har siden 2009 gennemført 2 projekter på ældreområdet med det formål at undersøge effekten af en målrettet træningsindsats

Læs mere

Ældrepolitik 04.05.14. Center for Ældre

Ældrepolitik 04.05.14. Center for Ældre Ældrepolitik 04.05.14 Center for Ældre Forord I de kommende år bliver vi flere ældre i kommunen. De ældre er i dag mere sunde og raske end nogensinde. Vi lever længere end tidligere, hvor levevilkårene

Læs mere

Social - og Omsorgspolitik

Social - og Omsorgspolitik Social - og Omsorgspolitik Hvorfor en Social og Omsorgspolitik? Kommunalreformen har ændret Danmarkskortet hvilket har betydet at Slagelse Kommune, har ca. 80.000 borgere, hvor ca. 17.500 borgere er over

Læs mere

Sag: 13/66840. Kvalitetsstandarder hjælpemidler 2014. Skanderborg Kommune

Sag: 13/66840. Kvalitetsstandarder hjælpemidler 2014. Skanderborg Kommune Kvalitetsstandarder hjælpemidler 2014 Skanderborg Kommune Indholdsfortegnelse Kvalitetsstandard - personlige hjælpemidler efter servicelovens 112... 4 Kvalitetsstandard - Udlånshjælpemidler efter servicelovens

Læs mere

Servicedeklaration for Kvindehuset i Lyngby

Servicedeklaration for Kvindehuset i Lyngby LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Job og Social Service Journalnr. : 2007060956 Socialcenter Dato...: 15.06.2007 Servicedeklaration for Kvindehuset i Lyngby 1. Målgruppe og antal

Læs mere

Velkommen til Sundhedscenter Søndergården.Et godt sted at være

Velkommen til Sundhedscenter Søndergården.Et godt sted at være Kære nye beboer Velkommen til Sundhedscenter Søndergården.Et godt sted at være Vi møder borgeren med opmærksomhed og respekt, og sammen skaber vi muligheder, så borgeren opnår robusthed til at håndtere

Læs mere

Samskabelse og den hverdagsrehabiliterende tilgang

Samskabelse og den hverdagsrehabiliterende tilgang Samskabelse og den hverdagsrehabiliterende tilgang Knud Erik Jensen Udvikling og Dokumentation udvikling@jensen.mail.dk 31214307 Ord der gør en forskel Samskabelse Sammen Skabe Rehabiliterende tilgang

Læs mere

Idéoplæg. Ombygning, udvidelse samt renovering af badeværelser på Specialcenter Rabu, Bøge Alle 9, 6760 Ribe

Idéoplæg. Ombygning, udvidelse samt renovering af badeværelser på Specialcenter Rabu, Bøge Alle 9, 6760 Ribe Idéoplæg Ombygning, udvidelse samt renovering af badeværelser på Specialcenter Rabu, Bøge Alle 9, 6760 Ribe Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Forord.... 3 Organisation.... 4 Målgruppen.... 4

Læs mere

uljen til løft af ældreområdet Udbygning af eksisterende indsats/ ny indsats

uljen til løft af ældreområdet Udbygning af eksisterende indsats/ ny indsats Puljen til løft af ældreområdet Udbygning af eksisterende indsats/ ny indsats Styrket rehabilitering- Status i VK Formål løn udgift udgift revision andre og genoptræningsindsats indsats formidling udgift

Læs mere

Folketingets Socialudvalg 23.august 2013 Vikærgården - eksperimentarium for velfærdsteknologi Udvikling, afprøvning, test, evaluering af nye løsninger

Folketingets Socialudvalg 23.august 2013 Vikærgården - eksperimentarium for velfærdsteknologi Udvikling, afprøvning, test, evaluering af nye løsninger Socialudvalget 2012-13 SOU Alm.del Bilag 333 Offentligt Folketingets Socialudvalg 23.august 2013 Vikærgården - eksperimentarium for velfærdsteknologi Udvikling, afprøvning, test, evaluering af nye løsninger

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune Budgetdokument 2004-2007 Bilag nr. 4-08. Budget 2004-2007. Indeholder Bevilling nr. 552 Hjælpemidler og Omsorgsarbejde

Høje-Taastrup Kommune Budgetdokument 2004-2007 Bilag nr. 4-08. Budget 2004-2007. Indeholder Bevilling nr. 552 Hjælpemidler og Omsorgsarbejde Høje-Taastrup Kommune Budgetdokument 2004-2007 Bilag nr. 4-08 Budget 2004-2007 Indeholder Bevilling nr. 552 Hjælpemidler og Omsorgsarbejde Ansvarsplacering Behandling og vedtagelse Udvalg: Socialudvalget

Læs mere

01-01-2013 31-12-2013 Politisk udvalg: Socialudvalg

01-01-2013 31-12-2013 Politisk udvalg: Socialudvalg Aktiv Pleje type: Fagsekretariat/Stab Kommunen har en stor udfordring i forhold til, at antallet af ældre borgere er stigende, og der bliver flere ældre med behov for hjælp samtidig med, at der bliver

Læs mere

Velkommen til Plejecenter Mimosen Ellevej og Grøn Gang, Rådhusvej

Velkommen til Plejecenter Mimosen Ellevej og Grøn Gang, Rådhusvej Velkommen til Plejecenter Mimosen Ellevej og Grøn Gang, Rådhusvej Et godt sted at bo, at besøge og at arbejde Du og din familie bydes velkommen til Allerød kommunes plejecenter for borgere med demens Velkommen

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Kollegiet Gl. Køge Landevej, Københavns Kommune. Fredag den 15. oktober 2010 fra kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Kollegiet Gl. Køge Landevej, Københavns Kommune. Fredag den 15. oktober 2010 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Kollegiet Gl. Køge Landevej, Københavns Kommune Fredag den 15. oktober 2010 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Kollegiet

Læs mere

Velkommen som beboer på Plejecenter Ærtebjerghaven

Velkommen som beboer på Plejecenter Ærtebjerghaven Velkommen som beboer på Plejecenter Ærtebjerghaven 1 Udgivet af Ældre og Handicapforvaltningen September 2013 2 Indhold Lidt om os Velkommen! 4 Plejecenter Ærtebjerghaven 4 Vores værdigrundlag 4 En god

Læs mere

VELKOMMEN TIL PLEJECENTER DALBOGÅRD

VELKOMMEN TIL PLEJECENTER DALBOGÅRD VELKOMMEN TIL PLEJECENTER DALBOGÅRD VELKOMMEN TIL DALBOGÅRD Med denne pjece vil vi prøve at besvare nogle af de spørgsmål, der ofte opstår i forbindelse med indflytning på et center. Plejecenter Dalbogård

Læs mere

Servicedeklaration Katrinehaven Syd

Servicedeklaration Katrinehaven Syd Servicedeklaration Katrinehaven Syd Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Botilbuddet Katrinehaven, Syd Katrinehaven 1 8800 Viborg www.katrinehaven.viborg.dk Konstitueret leder: Kim Ulrik Tranekjær Søgaard

Læs mere

Esbjerg Døgnrehabilitering (EDR) - rehabilitering døgnet rundt

Esbjerg Døgnrehabilitering (EDR) - rehabilitering døgnet rundt Esbjerg Døgnrehabilitering (EDR) - rehabilitering døgnet rundt Baggrund - Formål Opstart marts 2010 med 20 midlertidige boliger pr. 1. februar 2013 har vi 27 midlertidige boliger (inkl. 1 interval stue)

Læs mere

Godkendt i sundheds- og forebyggelsesudvalget den 7. maj 2009

Godkendt i sundheds- og forebyggelsesudvalget den 7. maj 2009 Strategi for kronisk syge i Godkendt i sundheds- og forebyggelsesudvalget den 7. maj 2009 1 Indholdsfortegnelse 1 BAGGRUND 3 STRUKTURER, OPGAVER OG SAMARBEJDE 3 SVENDBORG KOMMUNES VÆRDIER 4 2 FORMÅLET

Læs mere

Politikområdet Ældre. Regnskabsresultat

Politikområdet Ældre. Regnskabsresultat Politikområdet Ældre Regnskabsresultat Regnskabet for politikområdet viser en forbrugsprocent på 97,8%. Mindreforbruget, der udgør 14,8 mio. kr., er fremkommet på følgende måde: Driften viser et mindre

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016

VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016 BRØNDBY KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016 - En værdig ældrepleje FEBRUAR 2016 Værdighed Brøndby Kommunes ældrepolitik berører mange vigtige emner, der har betydning for skabelsen af et godt, langt og aktivt

Læs mere

VELKOMMEN TIL SØKILDE PLEJEHJEM NYT BILLED

VELKOMMEN TIL SØKILDE PLEJEHJEM NYT BILLED VELKOMMEN TIL SØKILDE PLEJEHJEM NYT BILLED VELKOMMEN TIL SØKILDE PLEJEHJEM Med denne pjece vil vi prøve at besvare nogle af de spørgsmål, der ofte opstår i forbindelse med indflytning på et plejehjem.

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning

Kvalitetsstandard for genoptræning Kvalitetsstandard for genoptræning Udarbejdet af: Elsebeth Elsted Dato: 25.03 2015 Sagsid.: Elel Version nr.: Kvalitetsstandard for genoptræning Område Sundhed og handicap Træning, Aktivitet og Rehabilitering.

Læs mere

Certificering af plejehjem

Certificering af plejehjem Certificering af plejehjem Udkast Side 1 af 7 Indhold Certificering af plejehjem i Faaborg-Midtfyn Kommune... 3 Krav til certificering... 4 Sikkerhed... 4 Samskabelse... 4 Hverdagsaktiviteter... 5 IT løsninger

Læs mere

Årsrapport 2014. For Køge Kommunes Rehabiliteringsteam

Årsrapport 2014. For Køge Kommunes Rehabiliteringsteam Årsrapport 2014 For Køge Kommunes Rehabiliteringsteam 0 Indhold Forord: Vi hjælper med at kunne selv... 2 1. Køge Kommune og hverdagsrehabilitering... 3 Formål... 3 Målgruppe... 3 2. Rehabteamet... 4 Rehabteamets

Læs mere

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU Nr. Tekst Anslået beløb (1000 kr) 2016 2017 2018 2019 1a* Robotstøvsuger -212-363 -363-363 1b* Rengøring hver 4. uge, borgere

Læs mere

Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens

Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens Befolkningsprognosen viser, at der på landsplan bliver flere ældre. I takt med en stigende andel af ældre i

Læs mere

Velkommen som beboer på Plejecenter Korsløkkehaven

Velkommen som beboer på Plejecenter Korsløkkehaven Velkommen som beboer på Indhold Lidt om os Velkommen! 4 4 Vores værdigrundlag 4 Boligforhold 4 Maden på plejecentret 4 Traditioner 5 Aktiviteter 5 Praktiske informationer Indflytningssyn 6 Forventningssamtale

Læs mere