Reventlow Lille Skole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Reventlow Lille Skole"

Transkript

1 Reventlow Lille Skole - så kan du lære det! Skolens ABC: S A Afgangsprøver: Reventlow Lille Skole afholder afgangsprøver i maj/juni måned. Der afholdes prøver for både 8., 9. og 10. klasse. Målet med skolens undervisning er udover at forberede til Folkeskolens afgangsprøver, at forberede eleverne på et selvstændigt liv i et frit og folkestyret Danmark. Alkohol: Er forbudt på Reventlow Lille Skole undtagen ved sociale arrangementer. Her kan voksne over 18 år drikke alkohol. Anstændig påklædning: Det er besluttet af forældre, lærere og ledelse at undertøj ikke skal vises, ligesom bare maver ikke er tilladt. Vi foretrækker at du ikke har hovedbeklædning på indendørs. B Bestyrelse: Reventlow Lille Skoles bestyrelse er Formand: Paul Svensson Telefonnr Næstformand: Charlotte Johansen Medlem: Dan Åsen Hansen Medlem: Signe Rudal Fogt Medlem: Dorthe Lindér Betaling: Betalinger til skolen sker enten på skolens kontor eller i Nordea Bank på reg kontonr

2 Boden: 6. klasse har en sund bod, hvor alle elever kan købe sunde ting. Se opslag i spisesalen. Buddy: Den første uge man er elev på RLS, har man en buddy. En buddy skal hjælpe med at finde rundt og sørge for man ikke er alene. Buskort: Elever på Reventlow Lille Skole kan få et skole-bus-kort. Det koster kr. 250,- pr. mdr. Hvis man har 2 børn koster det kr. 380,- pr. mdr. 3 børn eller flere koster kr. 570,- pr. mdr. Movia har lavet en skrivelse om reglerne for brug af skolebuskort, som kan læses her. Bøger: Alle udleverede bøger skrives på udleveringslisten, som underskrives af forældre og elever og returneres til skolens kontor. Ødelagte bøger erstattes med kr. 200,- uanset str. C Computer: Hvis en elev vælger at medbringe sin egen bærbar computer, skal der være et antivirusprogram der virker og er fuldt opdateret samt firewall skal være slået til. Computeren skal være dækket af hjemmets forsikring, da skolen ingen forsikring har til dette formål. Cykeldiplom: Gives, når eleven har gennemført en cykelbane med færdselstavler. D E Eftersidninger: Bruges hvis en elev er udeblevet fra undervisningen eller gentagne gange har undladt at lave hjemmearbejde. Elevråd:

3 Skolen har et elevråd bestående af elever fra klassetrin Elevrådslærer er Mette Green. Elevrådsformand for skoleåret 2015/2016 er Linea 8. Kl. Energidrikke: Er ikke tilladt i skoletiden. Evaluering: Evaluering af skolens undervisning: I skoleåret 2010/2011 er skolen Grønne Dage og Grønne Overnatninger blevet evalueret. Evalueringen er sket gennem spørgeskemaer til skolens lærere og enkelte elever, som blev udtrukket ved lodtrækning. Resultatet er sammenfattet af skolens daglige leder. Resultatet af evalueringen var at disse dage skal bibeholdes i det kommende skoleår, da evalueringen viser, at eleverne har stort fagligt udbytte af disse timer. Det viste sig også under evalueringen, at skolens lærere fik stort fagligt input af dette tiltag. De sociale forbindelser på tværs af grupperne styrkes også gennem disse ture, hvor eleverne ofte er sammen andre end klassekammeraterne. Skolens Grønne Dage og Grønne Overnatninger evalueres igen i skoleåret 2012/2013. I næste skoleår skal undervisningen i indskolingen evalueres med et spørgeskema til elever, lærere og forældre. Evaluering af undervisningen i 2012/2013: Evalueringen viste at alle var tilfredse med indskolens undervisning dog havde en enkelt et ønske om flere undervisningstimer til eleverne i indskolingen. De adspurgte var udtrukket ved lodtrækning. Evaluerings- og opfølgningsplanen for 2014 finder man ved at klikke her F Facebook: RLS bruger facebook til lektieopslag. Hver klasse har en lektiegruppe som forældre og elever (der er gamle nok) kan være medlemmer. Dette er en lukket gruppe. Det forventes man læser i grupperne en gang om dagen. Husk at gruppernes regler skal overholdes. Skolen har desuden en facebookgruppe der er fælles for alle med tilknytning til RLS. I daglig tale kaldes den store gruppe. Denne gruppe er også lukket og hedder Reventlow Lille Skole Fagplaner: Skolens lærere følger Undervisningsministeriets fagplaner Fælles Mål. Hvert år laves årsplaner for alle fag og klassetrin. Disse findes her. Forældremøde:

4 Afholdes én gang om året. På mødet deltager klasselærer, dansk/matematiklærer, skoleleder og bestyrelsesrepræsentant. Datoerne for mødet kan ses i kalenderen. Fripladsansøgning: Der kan søges om hel eller delvis friplads. Det betyder nedsættelse af skolepengene. Der søges på et stykke papir, som kaldes fripladsansøgning. Der kan søges indtil 31. december. Der søges med dokumentation af indkomst. Selvom der ydes maksimal friplads vil skolepengene være min. Kr. 250,- pr. elev. Friplads gælder først fra 1. september derfor betales altid fuld pris i august måned. Frugtordning: Alle elever får hver dag tilbudt et ½ stykke frugt og en ½ grovbolle i 9 frikvarteret. Frugt og bolle spises lige inden frikvarteret. FSA: Folkeskolens afgangsprøve FS10: Folkeskolens udvidede afgangsprøve for 10. klasser. Reventlow Lille Skole har dog ikke fysik på 10. klasses niveau. Færdselslærer: Mette Green Førstehjælpslærer: Mette Green G Grøn dag: Er en undervisningsdag uden for skolen. Det kan være på stranden, i skoven, et virksomhedsbesøg, museumsbesøg eller et andet sted der er mødepligt. Der er grøn dag en gang om måneden. Ingen slik på grønne dage/ture, men ok med saft i dunken. Grøn Overnatning:

5 Én overnatning med klasselærer kan være i telt, shelter eller lignende. Der undervises, laves bålmad o.l. Man medbringer selv sovepose, tøj, liggeunderlag, service, krus og bestik der er mødepligt. Ingen slik på grønne dage/ture, men ok med saft i dunken Gårdvagter: Der er én gårdvagt i alle frikvarterer H Husgerning: Husgerning gives, når der er plads i skemaet. Husgerning indeholder også bålmad, da dette bruges til Grønne Overnatninger. I Idræt: Til idræt skal der medbringes håndklæde og idrætstøj passende til årstiden. Efter idræt skal eleverne tage bad. Indmeldelse: En ny elev indmeldes på den indmeldelsesseddel, der findes på hjemmesiden under Download. Indmeldelsesgebyr: Et gebyr på kr. 700,- pr. elev-indmeldelse, som ikke betales tilbage. J Jumper: Jumper er skolens specialundervisning. Specialundervisning gives til én til fire elever af gangen. For at få specialundervisning skal man have store faglige eller adfærdsmæssige problemer og PPR skal inddrages med test osv. K Kalender: Viser alle skoleaktiviteter i skoleåret. Findes under Download. Karakterer:

6 Der gives karakterer fra og med 3. kl. Fra kl. gives der fra Udmærket til mindre tilfredsstillende kl. gives der karakter fra 12 skalaen. -03, 00, 02, 4, 7, 10, 12 (Der udleveres nærmere forklaring på karaktererne på kontoret) Karaktererne gives op til 2 gange årligt for kl. Mens kl. får karakterer 3 gange årligt. Se datoerne i kalenderen. Karaktergennemsnit for 9. kl.s afgangseksamen 2014: KarakterGns&rs%3aCommand=Render&InstNr= Klassekvotient: Max. 18 elever pr. gruppe. Kontoret: Har åbent for telefonisk henvendelser hver skoledag kl (Lukket onsdag). Kontorets tlf. nr.: L Leder: Mette Green mobilnummer Legepatrulje: På RLS er en gruppe elever uddannet til legepatrulje. Disse elever sætter lege i gang i det store frikvarter. Legetøj: Reventlow Lille Skole har legetøj, som kan benyttes i frikvartererne. Legetøj inkluderet diverse spillemaskiner medbringes i skole på eget ansvar. Lektier: Forventes lavet lærerne kan kontaktes ved tvivlspørgsmål frem til klokken 20:00 Lommeregner:

7 Fra 5. klasse skal eleverne bruge en lommeregner. Skolens matematiklærere anbefaler en Texas. Bed Rasmus Fogt om nøjagtige detaljer. Lærerne: Kikki Sandau, Helle Hansen, Morten Jensen, Rasmus Fogt, Tania Pleh, Agnes Berg, Maibritt Rasmussen og Mette Green. M Madordning: Reventlow Lille Skole har en madordning, hvor der hver dag tilbydes et måltid sund mad til eleverne. Dette koster ikke ekstra, men er gratis og er ikke en del af skolepengene. Maden laves af vores dygtige madmor. Se vores kontrolrapport her. Madmor: Maibritt Rasmussen tlf Mobiltelefoner: Afleveres til lærer i klassen. Ældste gruppe dog undtaget. Mobiltelefoner medbringes på eget ansvar. Mobning: Det er forbudt at mobbe på Reventlow Lille Skole. Det er før sket at elever er smidt ud pga. mobning! Modtageklasse: Reventlow Lille Skole har 2 modtageklasser med børn i alderen 7-11 år. Mødepligt: Der er mødepligt til undervisningen, når man er elev på Reventlow Lille Skole. Der skal gives skriftlig besked fra forældre/værger ved fravær. Søger man fri for undervisningen for én dag er det hos klasselærer. Søger man fri for flere dage er det hos skoleleder. N O

8 Oprydning: Alle elever skal rydde op efter sig selv. Overgangsfrekvens: Hvor mange forsætter videre til ungdomsuddannelser fra Reventlow Lilleskole? Se her. P Pedel: Benny Green tlf Penalhus tjek: Der tjekkes penalhuse jævnligt. Et penalhus skal som minimum indeholde 3 spidsede blyanter, to kuglepenne, farveblyanter, en lineal, en saks, blyantspidser og et viskelæder. Efter 3. klasse skal penalhuset også indeholde en vinkelmåler og en passer. Prisliste: Prisliste kan hentes på Download. PPR: Pædagogisk psykologisk rådgivning er et kommunalt kontor, som står for testning af faglige- og adfærdsproblemer. PPR stiller skolepsykologer og læsekonsulenter til rådighed, hvis eleverne indstilles til dette. Påklædning: Husk fornuftig påklædning efter vejret. Q R Rygning: Er ikke tilladt på Reventlow Lille Skoles matrikel. Det er forbudt ved lov i Friskoleloven. Der er INGEN, der må ryge på skolen. En elev har IKKE tilladelse til at forlade skolen for at ryge. S SFO:

9 SFO : priser 15 timer koster 425,- kroner (op til 4. klasse) Fuld tid koster 575,- kroner (op til 4. klasse) 15 timer koster 575,- kroner (fra 4. klasse og op) Fuld tid koster 725,- kroner (fra 4. klasse og op) SFO : Ind- og udmeldelse Inmeldelse skal ske skriftlig til kontoret. Blanketten kan hentes på downloadsiden. Udmeldelse skal ske skriftlig til kontoret. Blanketten kan hentes på downloadsiden. Der meldes ud med en hel måneds varsel det vil sige, hvis man udmelder den 14. december betaler man SFO til og med den 31. januar. Slik og søde sager: Er ikke tilladt i skoletiden. Skole/hjem samtaler: Afholdes 2 gange om året. På mødet deltager klasselærer, dansk/matematiklærer, forældre og elev. Der indkaldes til skole/hjemsamtaler af klasselærer. Datoerne kan ses i skolens kalender. Skolepenge: Det koster 750,- kr. pr. mdr. at gå på Reventlow Lille Skole. Se prisliste under Download Sodavand og energidrikke: Er ikke tilladt i skoletiden. Souschef: Kikki Sandau er souschef. Spisning: Alle elever SKAL spise mad hver dag. Madordningen er et tilbud kan man ikke lide maden SKAL forældrene sørge for madpakke. Eleverne spiser i fælles spisesal sammen med kammeraterne og klasselærer. Sundhedsplejerske:

10 Kommer på skolen hvert år og tilser eleverne hvert andet år. Forældre kan bede om samtaler med sundhedsplejersken. Skolens sundhedsplejerske kan kontaktes gennem Lolland kommune. Sutsko: Reventlow Lille Skole har sutsko-ordning på våde og kolde dage. Søskenderabat: 2. barn koster 300,- kr. ekstra (i alt kr. 1050,-) 3. barn koster 150,- kr. ekstra (i alt kr. 1200,-) flere børn gratis. T Tandlæge: Forældre skal selv sørge for at aftale tider og transport frem og tilbage til tandlæge. Prøv at få en tid udenfor skoletid. Tilsyn: Skolens tilsyn varetages af den forældrevalgte Calle Nørvig, som er skoleleder på Holbæk Lille Skole Calle er valgt på generalforsamling i 2015 for en 4 årige periode. Tilsynsrapporten kan læses her. Timetal: Vi følger UVMs vejledende timetal dog har vi lidt mere biologi, geografi og natur og teknik, fordi vi har de Grønne dage og Grønne Overnatninger. Historie er også en stor del af vores Grønne dage og overnatninger, derfor har vi ikke helt så mange historietimer på selve skemaet. U Udmeldelse: Sker skriftligt til skolens kontor. Der meldes ud med en hel måneds varsel, dvs. hvis man udmelder d. 14. december betaler man skolepenge indtil og med 31. januar. Ugebrev:

11 Klasselærer sender et nyhedsbrev, når der er nyt. Forældrene forventes at læse det fremsendte. Nyhedsbrevet kan ses i klassens lektiegruppe på facebook. Er forældrene ikke på facebook, kan nyhedsbrevet sendes som mail. Husk at give klasselæreren besked. V Venteliste: Der er venteliste til klasserne, hvis der er mere end 18 elever tilmeldt klassen. W X Y Z Æ Ø Ødelæggelser Ødelæggelser betales af den, der ødelægger. Justitsministeriet har udgivet en folder om børns erstatningsansvar se mere her. Å Årsberetning: Årsberetningen laves af Skolebestyrelsesformand og skoleleder. Årsplaner: Skolens lærere følger Undervisningsministeriets fagplaner Fælles Mål. Hvert år laves årsplaner for alle fag og klassetrin. Disse findes her.

Reventlow Lille Skole

Reventlow Lille Skole Reventlow Lille Skole - så kan du lære det! Skolens ABC: A Anstændig påklædning: Det er besluttet af forældre, lærere og ledelse at undertøj ikke skal vises, ligesom bare maver ikke er tilladt. Vi foretrækker

Læs mere

Reventlow lille Skoles ABC

Reventlow lille Skoles ABC A Anstændig påklædning: Det er besluttet af forældre, lærere og ledelse at undertøj ikke skal vises, ligesom bare maver ikke er tilladt. Vi foretrækker at du ikke har hovedbeklædning på indendørs. Afgangsprøver:

Læs mere

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl.

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl. ABC for 3.-6.kl. april 2013 ADRESSEÆNDRING ANSVAR BESTYRELSE BIRKEN BOLDBANER BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD FERIEPLAN FORSIKRING Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Trivselspolitik for Vejlebro

Trivselspolitik for Vejlebro Indholdsfortegnelse: 1. Formål 2. Ordensregler 3. Handleplan mod mobning 4. Elever der forstyrrer undervisningen 5. Mulighed for særlige tiltag 1. Formål Trivselspolitik for Vejlebro Med trivselspolitikken

Læs mere

En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov

En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov Glyngøre Vuggestue og Børnehave Kirkestræde 12, Tlf. 97 10 00 19 1 Vi byder jer velkommen i Glyngøre Børnehave. Vi glæder os til et godt og konstruktivt samarbejde

Læs mere

Bestemmelser og retningslinier for afgangsprøverne (eksamen) på Guldberg Skole

Bestemmelser og retningslinier for afgangsprøverne (eksamen) på Guldberg Skole Bestemmelser og retningslinier for afgangsprøverne (eksamen) på Guldberg Skole Formålet med prøverne er at dokumentere, i hvilken grad eleven opfylder de mål og krav, der er fastsat for faget og uddannelsen.

Læs mere

Informationshæfte for. Indskolingen Ørslevkloster Skole

Informationshæfte for. Indskolingen Ørslevkloster Skole Informationshæfte for Indskolingen Ørslevkloster Skole 2014 2015 11. udgave s. 1 En skole i forandring Ørslevkloster skole er en skole i forandring. I vil opleve en skole, som er anderledes, end da I selv

Læs mere

Fåborgvej 60 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 00. Skolebakken 6, Ollerup 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 60. vestermarkskolen@svendborg.

Fåborgvej 60 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 00. Skolebakken 6, Ollerup 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 60. vestermarkskolen@svendborg. Fåborgvej 60 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 00 Skolebakken 6, Ollerup 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 60 vestermarkskolen@svendborg.dk www.vester-markskolen.dk Vestermarkskolen Vestermarkskolen

Læs mere

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1 Hjallerup skole En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1 Skolereform år 2 I august 2015 tager vi hul på år 2 med skolereformens ændringer og tiltag. Vi

Læs mere

Evaluering i Helsingør Privatskole

Evaluering i Helsingør Privatskole Evaluering i Helsingør Privatskole Helsingør privatskole har til mål, at understøtte samt udvikle elevernes sociale og faglige kompetencer. For at kunne realisere det mål er udvikling et vigtigt aspekt,

Læs mere

Principper om: 0 1 2 3 4 5 6 7 8 Skolebestyrelsens arbejde SORGPOLITIK TRIVSELSPOLITIK

Principper om: 0 1 2 3 4 5 6 7 8 Skolebestyrelsens arbejde SORGPOLITIK TRIVSELSPOLITIK BREUM SKOLE med plads til alle men ikke til alt høj faglighed i trygge rammer skolen ud i verden verden ind i et godt sted at være et godt sted skolen at lære Der tages afsæt i følgende definition: Principper

Læs mere

Velkommen i HYLDGÅRD SFO 2 & 3

Velkommen i HYLDGÅRD SFO 2 & 3 Velkommen i HYLDGÅRD SFO 2 & 3 KLUBBEN HYLDGÅRD Grundtvigsvej 88 Tlf. 9960 4840 Mailadr.: trbak@ikast-brande.dk Klubben Hyldgård er en afdeling af skolefritidsordningen ved Hyldgårdsskolen. SFO 2 er for

Læs mere

Nilen Privatskole Nilen ABC 2012-2013. Nilen ABC

Nilen Privatskole Nilen ABC 2012-2013. Nilen ABC A Nilen ABC Afgangsprøve I 9. klasse er der 2 skriftlige terminsprøver, 1 mundtlig i hver af fagene dansk, matematik, engelsk og tysk, Folkeskolens Skriftlige Afgangsprøve i maj, samt Folkeskolens Afgangsprøve

Læs mere

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse Indskolingen på Randers Realskole 1. klasses undervisning - lige fra børnehaveklasse 1 Udvikling med tradition Selvom Randers Realskole er blandt landets største skoler, så fungerer indskolingen i en lille,

Læs mere

Velkommen til Hals skoles DUS

Velkommen til Hals skoles DUS Velkommen til Hals skoles DUS Skovsgårdsvej 1 9370 Hals Tlf. 99 82 40 38 På siden finder du information om: Ledelsen Åbningstider Takster DUS tilbuddet Personalegruppen Lidt om Dussen En dag i DUS Årsplaner

Læs mere

Skolebus Prebens Minibusser og Movia. Skoleåret 2014/15

Skolebus Prebens Minibusser og Movia. Skoleåret 2014/15 Skolebus Prebens Minibusser og Movia Skoleåret 2014/15 Side 2 Kære forældre Velkommen til et nyt skoleår. I denne folder kan I læse om mulighederne for befordring af elever mellem skole og hjem. Skolebus

Læs mere

Skolestart På Abildgårdskolen

Skolestart På Abildgårdskolen Skolestart På Abildgårdskolen 2014/2015 Lidt om Abildgårdskolen Når I vælger Abildgårdskolen til jeres barn vælger I samtidig: En skole med ca. 640 elever med baggrund i mange forskellige kulturer. En

Læs mere

Dig og din familie. Skoleår 2011/2012 - Sct Hans Skole, Odense C. Side 1 af 37

Dig og din familie. Skoleår 2011/2012 - Sct Hans Skole, Odense C. Side 1 af 37 Dig og din familie Side 1 af 37 Side 2 af 37 Trivsel og sundhed Side 3 af 37 Side 4 af 37 Sundhed i dagligdagen Side 5 af 37 Din fritid Side 6 af 37 Side 7 af 37 Side 8 af 37 Mad og drikke Side 9 af 37

Læs mere

Lemvig kristne Friskole Skoleåret 2012-2013

Lemvig kristne Friskole Skoleåret 2012-2013 Evaluering af skolens samlede undervisning Følgende er Lemvig kristne Friskoles (LKF) evaluering af dennes samlede undervisning, sådan som det foreskrives i henhold til friskolelovens 1.b og 1.c. Evalueringen

Læs mere

PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE. For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger.

PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE. For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger. PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger. Vi forventer at I læser denne folder igennem ved Jeres barns opstart

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN TUSINDFRYD

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN TUSINDFRYD VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN TUSINDFRYD Børnehavens Værdigrundlag. Børnehavens pædagogiske arbejde tager sit udgangspunkt i Kolding kommunes målsætning på daginstitutionsområdet. I forhold til de livs-/ og

Læs mere

Velkommen til Asgård

Velkommen til Asgård Velkommen til Asgård Kære forældre! Åbningstider Velkommen til SFO ASGÅRD. Formålet med denne lille skrivelse er at give børn og forældre en række praktiske oplysninger om fritidsordningens dagligdag.

Læs mere

Velkommen til Hørby-Dybvad Skole ABC for Team B

Velkommen til Hørby-Dybvad Skole ABC for Team B Velkommen til Hørby-Dybvad Skole ABC for Team B Velkommen til Hørby-Dybvad Skole Team B Mål for mellemtrinet: at skolen er et godt sted at være og et godt sted at lære. at skolen tilbyder en undervisning,

Læs mere

Idrætsbørnehaven Lærkereden Parkvej 55 9700 Brønderslev Tlf.: 9945 4800. www.laerke-reden.dk

Idrætsbørnehaven Lærkereden Parkvej 55 9700 Brønderslev Tlf.: 9945 4800. www.laerke-reden.dk Idrætsbørnehaven Lærkereden Parkvej 55 9700 Brønderslev Tlf.: 9945 4800 www.laerke-reden.dk Velkommen i Idrætsbørnehaven Lærkereden Vi vil med denne velkomstfolder byde jer og jeres barn velkommen i Idrætsbørnehaven

Læs mere

TÅRNBORG SKOLENYT. Skolelederen Kære alle. 4. februar 2015

TÅRNBORG SKOLENYT. Skolelederen Kære alle. 4. februar 2015 4. februar 2015 Skolelederen Skolelederen Kære alle. I december skrev jeg, at sneen nok ville komme mellem jul og nytår, og der kom faktisk et lille drys de fleste steder, men nu er det for alvor blevet

Læs mere

SKOLEREFORM 2014. Grauballe Skole. Grauballe Skole

SKOLEREFORM 2014. Grauballe Skole. Grauballe Skole SKOLEREFORM 2014 FILM OM SKOLEREFORMEN https://publisher.qbrick.com/embed.aspx?mid=9991a52e SKOLEREFORMENS FORMÅL Folkeskolereformen skal gøre en god folkeskole bedre. Vi skal bygge videre på folkeskolens

Læs mere

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset.

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset. Unge-håndbog 1 A Alfabetisk liste Aften-te: Aften-te serveres (som buffet) hver aften omkring kl. ca. 21.30. Derved har du mulighed for at få noget mad inden sengetid. (du må ikke bare frit gå i køleskabet).

Læs mere

Friskolens forældrehåndbog

Friskolens forældrehåndbog Friskolens forældrehåndbog Adresseændring m.v. Det er vigtigt, både for skolens administration og medarbejderne, at elevernes adressekartotek er opdateret. Husk derfor altid at meddele eventuel adresseændring,

Læs mere

Kvalitetsrapport 2009. Skanderup-Hjarup Forbundsskole

Kvalitetsrapport 2009. Skanderup-Hjarup Forbundsskole Kolding Kommunale Skolevæsens Kvalitetsrapport 2009 Delrapport fra Skanderup-Hjarup Forbundsskole ved Johan W. Helms KONKLUSIONER KVALITETSSIKRING AF ELEVERNES UDBYTTE Forbundsskolens elevers resultater

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde og juleafslutning tirsdag d. 15. december kl. 17:30 20:30

Skolebestyrelsesmøde og juleafslutning tirsdag d. 15. december kl. 17:30 20:30 Skolebestyrelsesmøde og juleafslutning tirsdag d. 15. december kl. 17:30 20:30 Til stede: Anders 9.B, Helena, Nadia, Charlotte, Danny, Christina Karina, Carsten, Lajla og Jes Husk afbud til Carsten eller

Læs mere

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år 2010 Indholdsfortegnelse: Forord Diverse praktiske oplysninger Eksamensreglement Øvrige regler ved mundtlig eksamen Vilkår for anvendelse

Læs mere

a) Formanden: Der er kommet trafikoptegninger på Rungstedvej. På Stolbergsvej sker der også noget.

a) Formanden: Der er kommet trafikoptegninger på Rungstedvej. På Stolbergsvej sker der også noget. Referat Emne: Skolebestyrelsen Sted: Skolens kontor Dato: Tirsdag d. 3.12.13 kl. 18.30 21.00 Deltagere: Tina Buhl, Hans Henrik Heidesleben, Klaus Kolberg, Jens Christian Britze, Frederik Thalbitzer, Per

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 46. Lockout. Afsked. Fra skolen. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 8. marts 2013

Nyhedsbrev nr. 46. Lockout. Afsked. Fra skolen. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 8. marts 2013 www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 8. marts 2013 Nyhedsbrev nr. 46 Fra skolen Lockout Som det sikkert er de fleste forældre bekendt, har Kommunernes Landsforening varslet lockout af de overenskomstansatte

Læs mere

ANMODNING OM OPTAGELSE

ANMODNING OM OPTAGELSE VIGTIGE INDLEDENDE OPLYSNINGER Regler i forbindelse med prøveoptag: Daginstitutions-/skolepapirer fra afgivende institution, samt evt. papirer fra PPR/andre, der har haft kontakt til det barn, der søges

Læs mere

Hverdagen i SPORTSKLASSERNE. Birkelundskolen TALENT SPORT UDDANNELSE. Holstebro Elitesport. Talent Sport Uddannelse

Hverdagen i SPORTSKLASSERNE. Birkelundskolen TALENT SPORT UDDANNELSE. Holstebro Elitesport. Talent Sport Uddannelse Hverdagen i SPORTSKLASSERNE Birkelundskolen TALENT SPORT UDDANNELSE Holstebro Elitesport Talent Sport Uddannelse Hols Indledning Denne folder er lavet primært som generel info til alle med interesse i

Læs mere

GRUNDSKOLER. Sinding-Ørre Midtpunkt - Skolen

GRUNDSKOLER. Sinding-Ørre Midtpunkt - Skolen GRUNDSKOLER Antimobbestrategi for: Sinding-Ørre Midtpunkt - Skolen Udarbejdet (dato): Februar 2013 Hvad forstår vi ved trivsel? Det vi forstår ved trivsel er, at eleven føler sig set, hørt, anerkendt og

Læs mere

Referat: Skolebestyrelsen bakker op om arbejdsgruppernes arbejde. Evalueringer, Ture ud af huset og Børneby kommer på som punkter senere igen.

Referat: Skolebestyrelsen bakker op om arbejdsgruppernes arbejde. Evalueringer, Ture ud af huset og Børneby kommer på som punkter senere igen. Skolebestyrelsesmøde mandag den 23.9.2013 kl 18-20 Ramløse afdelingen FO en Dagsorden 1. Opsamling fra arbejdsgrupper/møde den 3.9.2013 Der afholdes ikke suppleringsvalg, da der ikke er givet tilladelse

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Velkommen i Dagplejen

Velkommen i Dagplejen Velkommen i Dagplejen 1 Dagplejen er kommunens største daginstitution med 48 dagplejere, 3 deltidsansatte pædagoger, 1 leder og en administrativ medarbejder. Dagplejen arbejder ud fra et anerkendende børnesyn,

Læs mere

SFO på Lundergårdskolen

SFO på Lundergårdskolen SFO på Lundergårdskolen Velkommen i SFO på Lundergårdskolen Pr. 1. januar 2007 er vi normeret til 172 børn, som er fordelt i 2 forskellige afdelinger, der geografisk er spredt, men hvor der er et tæt samarbejde

Læs mere

Kvalitetsrapport 2012

Kvalitetsrapport 2012 Kolding Kommunale Skolevæsens Kvalitetsrapport 2012 Skoleåret 2011-12 Delrapport fra Sjølund-Hejls Skole ved skoleleder Jan Hjorth KONKLUSIONER KVALITETSSIKRING AF ELEVERNES UDBYTTE Læseindlæringen har

Læs mere

Velkommen i skole 2011

Velkommen i skole 2011 Velkommen i skole 2011 indhold 3 5 6 7 8 10 12 13 14 15 16 18 20 22 Kære forældre Dit barn skal i skole En god skolestart Parat til skolen? Børnehaveklassen Skolefritidsordningen (SFO) Samarbejdet mellem

Læs mere

Studie- og ordensregler ved. Århus Akademi

Studie- og ordensregler ved. Århus Akademi ved Indhold: 1. Formål 2. Orientering om reglerne 3. Ordensregler 4. Skolehverdagen, møde- og aktivitetspligt 5. Elevtilstedeværelse 6. Skolens IT-udstyr og IT-støttet læring 7. Undervisningsmidler 8.

Læs mere

ÅRSPLAN FOR 1. ÅRGANG 2009/10

ÅRSPLAN FOR 1. ÅRGANG 2009/10 ÅRSPLAN FOR 1. ÅRGANG 2009/10 Status for 1. årgang Klasselærere for 1.årgang: Monica Poulsen og Debora Stenz Fagansvarlige lærere: Dansk: Monica Poulsen og Debora Stenz Matematik: Marianne Mortensen og

Læs mere

Kvalitetsrapport. Skoleåret 2009/10

Kvalitetsrapport. Skoleåret 2009/10 Kvalitetsrapport Skoleåret 2009/10 Indholdsfortegnelse Rammebetingelser 3 Elevtal Ressourcer Elever pr. lærer Andel af lærernes arbejdstid der anvendes til undervisning Planlagte undervisningstimer Computere

Læs mere

Nyttige telefonnumre.

Nyttige telefonnumre. 2008-2009 Højboskolen Toftevej 53 8362 Hørning Tlf. 89 68 16 44 Fax. 89 68 16 34 E-mail: hojboskolen@skanderborg.dk Hjemmeside: www.hoejboskolen.dk Nyttige telefonnumre. Skolens kontor 89 68 16 44 SFO

Læs mere

Folkeskolens 9.-klasseprøver. Skoleåret 2015/2016

Folkeskolens 9.-klasseprøver. Skoleåret 2015/2016 Sct. Jørgens Skole Folkeskolens 9.-klasseprøver Skoleåret 2015/2016 Orientering til elever og forældre på Sct. Jørgens Skole om folkeskolens 9.-klasseprøver. Sct. Jørgens Skole Helligkorsvej 42A 4000 Roskilde

Læs mere

Indskolingen 0.-3. klasse - læring, trivsel og glæde

Indskolingen 0.-3. klasse - læring, trivsel og glæde Indskolingen 0.-3. klasse - læring, trivsel og glæde Når børn starter i skole, glæder de sig til at lære nyt og få nye udfordringer. Langt de fleste børn er vant til at gå i børnehave og er dermed vant

Læs mere

sfo kilden ellekilde skolen

sfo kilden ellekilde skolen sfo kilden ellekilde skolen 1 velkommen til sfo kilden ellekildeskolen SFO Kilden byder velkommen til jer og jeres barn. I dette hæfte vil vi give oplysninger om institutionens pædagogiske linje og oplysninger

Læs mere

Velkommen til. SFO Firkløveren. Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2

Velkommen til. SFO Firkløveren. Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2 Velkommen til SFO Firkløveren Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2 2000 Frederiksberg Tlf.: 38 21 04 70 Mail: firkloeveren@frederiksberg.dk Web: www.frb-lc.dk 1 Indholdsfortegnelse Velkommen til

Læs mere

Velkomstpjece Dagplejen Toubro Børneby

Velkomstpjece Dagplejen Toubro Børneby Velkomstpjece Dagplejen Toubro Børneby Velkommen til den kommunale dagpleje Toubro Børneby Dagplejekontorets personale: AfdelingsLeder Birgitte Chalmer Rasmussen Tlf. : 89592572/2750 Mobil: 31544500 Email

Læs mere

OBS: Vi afholder den årlige sommerfest, hvor alle er hjerteligt velkomne tirsdag d. 21.6.16 kl. 17 ca 19. (mere om det senere)

OBS: Vi afholder den årlige sommerfest, hvor alle er hjerteligt velkomne tirsdag d. 21.6.16 kl. 17 ca 19. (mere om det senere) Ugebrev 27. maj 2016 Der er godt nok rigtig mange meddelelser mv. i dag -- God weekend fra redaktøren. OBS: Vi afholder den årlige sommerfest, hvor alle er hjerteligt velkomne tirsdag d. 21.6.16 kl. 17

Læs mere

Folkeskolens obligatoriske afgangsprøver består af fem bundne prøver og to prøver til udtræk. Det fremgår af folkeskolelovens 14, stk. 2.

Folkeskolens obligatoriske afgangsprøver består af fem bundne prøver og to prøver til udtræk. Det fremgår af folkeskolelovens 14, stk. 2. Orientering om forhold omkring Folkeskolens Afgangsprøver - Suldrup Skole -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Prøvefagene i 9.

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

VESTERMARIE BØRNEHUS VESTERMARIEVEJ 16 3700 RØNNE Tlf.56 92 43 63

VESTERMARIE BØRNEHUS VESTERMARIEVEJ 16 3700 RØNNE Tlf.56 92 43 63 VESTERMARIE BØRNEHUS VESTERMARIEVEJ 16 3700 RØNNE Tlf.56 92 43 63 Børnehuset er en integreret institution, med børnehave og en skolefritidsordning. Vi er en mindre landinstitution, omgivet af marker og

Læs mere

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for fritidsundervisere. OV1_Kvadrat_R D

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for fritidsundervisere. OV1_Kvadrat_R D Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet Info for fritidsundervisere OV1_Kvadrat_R D Velkommen Du sidder nu med Ungdomsskolens personalefolder for fritidsundervisere. I denne folder finder du alle de

Læs mere

Inklusionscenteret for Læsning på Balleskolen byder dig velkommen i LÆS3 (i daglig tale kaldet 9D)

Inklusionscenteret for Læsning på Balleskolen byder dig velkommen i LÆS3 (i daglig tale kaldet 9D) Balleskolen Balle Kirkevej 120 8600 Silkeborg telefonnummer: 89 70 21 00 E-mail: balleskolen@silkeborg.dk Klasselærer: Anne Riehm Sørensen (AR) Telefon: 24 27 03 08 E-mail: anne@riehm.dk Sekundærlærer:

Læs mere

Folkeskolerne i Lolland Kommune

Folkeskolerne i Lolland Kommune Lolland Kommune Skolesektoren Jernbanegade 7 4930 Maribo Telefon: 54676767 lolland@lolland.dk www.lolland.dk Folkeskolerne i Lolland Kommune - en pjece specielt henvendt til forældre til børn med et andet

Læs mere

Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF

Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF Den 21. august 2015 Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF Studieregler På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. - Du møder til tiden til

Læs mere

Dette frivillige forældretilsyn er et supplement til det af generalforsamlingen besluttede eksterne tilsyn.

Dette frivillige forældretilsyn er et supplement til det af generalforsamlingen besluttede eksterne tilsyn. Forældretilsyn 2014 Guldbæk Friskole Det fremgår af Guldbæk Friskoles retningslinier vedrørende tilsyn og friskolelovens 9, stk. 1, at: " Det påhviler forældrene til børn i en fri grundskole (forældrekredsen)

Læs mere

Pjece. - til forældre til kommende skolebørn i Lærkereden. Skolestart - august 2016

Pjece. - til forældre til kommende skolebørn i Lærkereden. Skolestart - august 2016 Pjece - til forældre til kommende skolebørn i Lærkereden Skolestart - august 2016 Kære forældre Et ny og spændende kapitel i dit barns liv starter i forbindelse med den kommende skolestart. Der er meget

Læs mere

BILAGSRAPPORT. Vester Mariendal Skole og Undervisningscenter Aalborg Kommune. Termometeret

BILAGSRAPPORT. Vester Mariendal Skole og Undervisningscenter Aalborg Kommune. Termometeret BILAGSRAPPORT Vester Mariendal Skole og Undervisscenter Termometeret Læsevejled Bilagsrapporten viser elevernes samlede beelser af de enkelte spørgsmål, som indgår i undersøgelsen. Rapporten viser elevernes

Læs mere

til Nordbyskolens SFO

til Nordbyskolens SFO Velkommen til Nordbyskolens SFO Forårs-SFO Velkommen til alle nye børn og forældre. Den 1. april er første dag i ForårsSFO. Dagens rytme 6.30-9.00 : ForårsSFO åbner og der er mulighed for morgenmad frem

Læs mere

Indhold. 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF. 2. Introduktionskurset. 3. Værkstedsundervisning. 4. NF og KS. 5. Musik og billedkunst

Indhold. 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF. 2. Introduktionskurset. 3. Værkstedsundervisning. 4. NF og KS. 5. Musik og billedkunst Information om hf Indhold 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF 2. Introduktionskurset 3. Værkstedsundervisning 4. NF og KS 5. Musik og billedkunst 6. Niveaudeling i matematik og engelsk 7. Idræt

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere

Kost- og ernæringspolitik

Kost- og ernæringspolitik Kost- og ernæringspolitik Sommersted skole Forord 1 På Sommersted Skole har kostudvalget, pædagogisk råd og skolebestyrelsen udarbejdet en politik for kost- og ernærings området, der kan læses i denne

Læs mere

Kirkeskolens. Håndbog for Klasseforældreråd. Kære forældre på Kirkeskolen!

Kirkeskolens. Håndbog for Klasseforældreråd. Kære forældre på Kirkeskolen! s Håndbog for Klasseforældreråd Kære forældre på! I skolebestyrelsen lægger vi stor vægt på, at der i hver klasse vælges et Klasseforældreråd. Jeres vigtigste opgave som klasseforældreråd er at sikre klassens

Læs mere

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund Information til forældre om folkeskolereformen En ny skole fra august 2014 Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til en

Læs mere

Velkomstpjece dagplejen Norddjurs Kommune Børneby Glesborg

Velkomstpjece dagplejen Norddjurs Kommune Børneby Glesborg Velkomstpjece dagplejen Norddjurs Kommune Børneby Glesborg 1 Velkommen til den kommunale dagpleje i Norddjurs Kommune Børneby Glesborg Børneby Glesborg Glesborg Bygade 81 8585 Glesborg Distriktsleder -

Læs mere

Tips til klasseforældreråd

Tips til klasseforældreråd Tips til klasseforældreråd På forhånd tak fordi du/i har påtaget jer at understøtte skolens og klassens fællesskab ved at være del af klasseforældrerådet. Vi ved, at børnene glæder sig hver gang, de skal

Læs mere

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780 Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Indholdsfortegnelse. 1. Velkommen til Børnehuset Kvaglund. 2. Hvem er vi? 3. Åbningstid. 4. Tabulex.

Læs mere

Spørgsmålene du skal svare på handler især om, hvordan du har det i og udenfor skolen.

Spørgsmålene du skal svare på handler især om, hvordan du har det i og udenfor skolen. Velkommen til Live'N'Learn For at vi voksne kan være sikre på, at du har det godt og får noget ud af at gå i skole, er det vigtigt at vi en gang i mellem stiller dig nogle spørgsmål om, hvordan du har

Læs mere

Skolens dagligdag. Skolens dagligdag er opbygget på følgende måde:

Skolens dagligdag. Skolens dagligdag er opbygget på følgende måde: Forældretilsyn Guldbæk Friskole Det fremgår af Guldbæk Friskoles retningslinier vedrørende tilsyn og friskolelovens 9, stk. 1, at: " Det påhviler forældrene til børn i en fri grundskole (forældrekredsen)

Læs mere

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Velkommen i Troldehøj... 4 Hverdagen i Troldehøj... 5 Kort om Troldehøj... 6 Åbningstid... 7 Indkøring af nye børn...

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

Spørgsmålene du skal svare på handler især om, hvordan du har det i og udenfor skolen.

Spørgsmålene du skal svare på handler især om, hvordan du har det i og udenfor skolen. Velkommen til Live'n'Learn For at vi voksne kan være sikre på, at du har det godt og får noget ud af at gå i skole, er det vigtigt at vi en gang i mellem stiller dig nogle spørgsmål om, hvordan du har

Læs mere

GÅ GLAD I SKOLE - GÅ GLAD HJEM

GÅ GLAD I SKOLE - GÅ GLAD HJEM Velkommen til Sproghuset, Søndre Skole og MF10 side 2 Undervisningen side 3 Brobygning og Praktik side 4 UU-vejleder og mentor side 4 Ungdomsskolen side 4 Gensidige forventninger side 6 Samarbejde mellem

Læs mere

INDHOLD. 2 Velkommen i skole KÆRE FORÆLDRE EN GOD SKOLESTART PARAT TIL SKOLEN? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN SKOLEFRITIDSORDNINGEN (SFO)

INDHOLD. 2 Velkommen i skole KÆRE FORÆLDRE EN GOD SKOLESTART PARAT TIL SKOLEN? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN SKOLEFRITIDSORDNINGEN (SFO) VELKOMMEN I SKOLE 2016 INDHOLD 3 5 6 7 8 10 12 14 15 17 18 21 22 KÆRE FORÆLDRE EN GOD SKOLESTART PARAT TIL SKOLEN? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN SKOLEFRITIDSORDNINGEN (SFO) SAMARBEJDET MELLEM SKOLE

Læs mere

Nordbyskolens evalueringsplan

Nordbyskolens evalueringsplan Nordbyskolens evalueringsplan Evalueringsform Beskrivelse Ansvarlig Hvornår Årsplaner Årsplanen tager udgangspunkt i fagenes fælles mål Lærere (http://ffm.emu.dk/) En årsplan er et planlægningsredskab

Læs mere

Sund mad. giver hulahop. i kroppen

Sund mad. giver hulahop. i kroppen Sund mad giver hulahop i kroppen AF Karen Eriksen ernæringsfaglig medarbejder i Fødevarestyrelsen. indledning Mad er meget mere end indholdet af fedt, kulhydrater og vitaminer. Det er selvfølgeligt vigtigt,

Læs mere

Vi arbejder inkluderende for at sikre alles ret til en plads i fællesskabet. Vores nøgleord er:

Vi arbejder inkluderende for at sikre alles ret til en plads i fællesskabet. Vores nøgleord er: VELKOMMEN TIL BØRNEINSTITUTIONEN HAMPELAND Vi arbejder inkluderende for at sikre alles ret til en plads i fællesskabet. Vores nøgleord er: Nærvær Anerkendelse. Samarbejde Struktur. Kære og forældre. Velkommen

Læs mere

Skolereform. Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole

Skolereform. Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole Skolereform Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole Kære forældre! Nu er det næsten sommerferie, og på den anden side af ferien er den der, skolereformen! I hele dette skoleår har vi på skolen og i kommunen,

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN.

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. Vi vil gerne byde dig og din familie velkommen til Kildebækkens Børnehave. Børnehaven er opdelt i 2 stuer, som hedder henholdsvis, Skovhulen og Havhulen. Børnehaven

Læs mere

Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro

Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro Velkommen til Bredebro SFO. Det er dejligt at kunne sende denne folder ud til jer, for nu nærmer vi os snart begyndelsen på den nye struktur. Vi glæder os meget

Læs mere

BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN

BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN Ballevej 57 7182 Bredsten Kontor tlf. 75 88 12 05 Lærerværelse tlf. 20 91 85 99 Ledelse, Dorthe og Jan Fredsted 20 45 25 05 info@balle-efterskole.dk www.balle-efterskole.dk

Læs mere

Velkommen på OEG 2016. Håndbog for nye studerende

Velkommen på OEG 2016. Håndbog for nye studerende Velkommen på OEG 2016 Håndbog for nye studerende 2016 Kære kommende 1.g er Om kort tid tager du de første skridt op ad trappen på Ørestad Gymnasium. Det er første skridt på en rejse mod ny viden, ny venskaber

Læs mere

Velkommen til Ejby Skole

Velkommen til Ejby Skole Velkommen til Ejby Skole En velkomstguide til alle nye elever og forældre på Ejby skole www.ejby-skole.dk Skolens ledelse og skolebestyrelsen vil med denne velkomstguide gerne byde alle nye elever og forældre

Læs mere

Velkommen til Kirsebærhuset.

Velkommen til Kirsebærhuset. Velkommen til Kirsebærhuset. Et kommunalt integreret dagtilbud Idrætsvej 73-75 2650 Hvidovre Tlf.: 72 48 99 44 1 Velkommen. Kirsebærhuset består af fire stuer: På hver stue er der to pædagoger og en medhjælper/studerende

Læs mere

Uddannelsesplan som uddannelsessted

Uddannelsesplan som uddannelsessted Uddannelsesplan som uddannelsessted Kornmod Realskole, Skolegade 4-12, 8600 Silkeborg T: 86822677 M: kontor@kornmodrealskole.dk Side 1 Generelt om skolen Kornmod Realskole er en af Silkeborgs ældste uddannelsesinstitutioner

Læs mere

Tillykke med arbejdsredskabet!

Tillykke med arbejdsredskabet! Tillykke med arbejdsredskabet! B i s l e v L a n d s b y o r d n i n g Side 1 Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen, i DUS, i børnehaven og hjemme. Der vil opstå

Læs mere

Kvalitetsrapport 2014

Kvalitetsrapport 2014 Kvalitetsrapport 204 Virksomhedsplan for Oddense Skole Oversigt A. Beskrivelse af skolen Side B. Indsatsområder Skoleåret 20-204 - Evaluering Fælleskommunale indsatsområder Fleksibilitet i undervisningen

Læs mere

Køge Kommune Filter: Filtrer på spørgsmål: 9. Hvilket dagtilbud går dit barn i? [ answer:troldehøjen ]

Køge Kommune Filter: Filtrer på spørgsmål: 9. Hvilket dagtilbud går dit barn i? [ answer:troldehøjen ] Køge Kommune Filter: Filtrer på spørgsmål: 9. Hvilket dagtilbud går dit barn i? [ answer:troldehøjen ] Udførelsestidspunkt: 15-03-2012 17:15:22 Antal besvarelser: 34 2 3 4 5 6 7 8 13 12. Hjælp os med at

Læs mere

Horsens Idræts- og Natur BørneHus

Horsens Idræts- og Natur BørneHus Horsens Idræts- og Natur BørneHus Sønderbrogade 74 8700 Horsens telefon 76 25 48 48 e-mail: info@tafat.dk www.tafat.dk BørneHuset Ta Fat er en selvejende institution med driftoverenskomst aftale med Horsens

Læs mere

Skolereform & skolebestyrelse

Skolereform & skolebestyrelse Skolereform & skolebestyrelse v/ Pædagogisk udviklingskonsulent Thomas Petersen Overordnede mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

INFORMATION OM TRIVSELSORDNING PÅ PARKVEJENS SKOLE

INFORMATION OM TRIVSELSORDNING PÅ PARKVEJENS SKOLE INFORMATION OM TRIVSELSORDNING PÅ PARKVEJENS SKOLE TRIVSELSORDNING PÅ PARKVEJENS SKOLE Skolebestyrelsens beslutning Indføres på alle klassetrin (starter med 0. - 1. - 4. - 7.) Forældrerådet erstattes af

Læs mere

UndervisningsMiljøVurdering

UndervisningsMiljøVurdering K i r k e H y l l i n g e s k o l e Bygaden 51, 4070 Kirke Hyllinge, tlf. 46 43 35 35, fax 46 43 35 20, mobil 24 48 45 56/20 48 26 23, www.krhskole.dk, krhskole@bramsnaes.dk Den 11. januar 2005 UndervisningsMiljøVurdering

Læs mere

Kom godt fra start. - inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen. Dorthe Holm

Kom godt fra start. - inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen. Dorthe Holm Kom godt fra start - inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen Dorthe Holm Tekst: Dorthe Holm, pædagogisk vejleder, børnehaveklasseleder v/ Centerklasserne Højvangskolen, d.holm@pc.dk

Læs mere

Velkommen. Praktiske oplysninger

Velkommen. Praktiske oplysninger Velkommen I sidder nu med Herstedlund skoles velkomst folder. Det er vores håb, at I med denne folder vil få svar på nogle af de spørgsmål, som melder sig i dagligdagen på skolen. I er selvfølgelig altid

Læs mere

Hans Henriks side maj 2012

Hans Henriks side maj 2012 1 Hans Henriks side maj 2012 Åben Morgensang På grund af uddannelsesbesøg for 8. klasse og skriftlige prøver for 9. klasse, så har vi måttet flytte april måneds Åben Morgensang her til fredag den 11. maj.

Læs mere