hartmanns academy sharing knowledge

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "hartmanns academy sharing knowledge"

Transkript

1 hartmanns academy sharing knowledge 2016

2 sult - skab vedvarende succes Tirsdag den 15. MArTS KL Horsens ny teater, horsens onsdag den 16. marts kl DR Koncerthuset, København Mange virksomheder oplever, at efter flere års vedvarende succes, så mættes medarbejderne sulten forsvinder og i værste fald indfinder mageligheden sig. Hvad sker der når man som virksomhed har opnået den vedvarende succes? hvad er bagsiden af medaljen? Hvad gør ambitionen om vedvarende succes ved præstationen og sulten hos medarbejderen? Hvad sker der med virksomhedens kultur undervejs? Ved vedvarende succes stiger ambitionen og forventningerne til præstation fra direktion og bestyrelse. Hvordan sikrer HR og ledelsen, at organisationen fortsat er sulten efter at skabe nye top præstationer? Hvordan undgår man, at medarbejderne mættes og præstationerne daler? Forfatter og Bestyrelsesformand Rasmus Ankersen arbejder med at bevare sulten hos medarbejderne i organisationer. Rasmus ved, hvad konsekvenserne ved succes er, og hvad bagsiden af medaljen er. I sit foredrag, vil Rasmus bl.a. tale om, hvilken arrogance og modstand mod forandring, der opstår, når man som virksomhed og privatperson opnår succes. Hvordan forbliver vi ydmyge, mens virksomheden opnår rekordresultater? Hvordan skaber vi en brændende platform, når der ikke er flammer i sigte? Kort fortalt - Hvordan skaber vi sult i paradis? Jim Hagemann Snabe sad i 2010 som co-ceo i den succesfulde IT-virksomhed SAP. I 2010 var SAP markedsleder inden for forretningskritisk software og stod over for den udfordring, at skulle genopfinde virksomheden via en innovativ strategi. Jim vil bl.a. komme ind på, hvordan en virksomhed genopfinder sig selv, når udgangspunktet er, at man er både størst og stærkest. Ambitionerne og målsætningerne i SAP var klare, og udfordringer var der nok af. Rasmus Ankersen Bestyrelsesformand og forfatter Rasmus Ankersen sidder som Bestyrelsesformand i den succesfulde fodboldklub FC Midtjylland, der i 2015 vandt sit første danske mesterskab. Efterfølgende har FC Midtjylland imponeret i deres europæiske gruppespil, samtidigt med de fastholder positionen i toppen af Superligaen. Rasmus har bl.a. udgivet best-sellerne The Gold Mine Effect, Leder DNA og Sult i Paradis. Rasmus Ankersen er bare 32 år. Jim Hagemann snabe Fondsbestyrelsen World Economic Forum Jim Hagemann Snabe sad indtil 2014 som co-ceo af SAP SE, hvor han havde særlig fokus på strategi, innovation og forandringsledelse. Jim sidder i dag som medlem i Fondsbestyrelsen hos World Economic Forum og har særlig erfaring indenfor innovation, globalisering, ledelse og bæredygtig forretningssucces. Jim er desuden medlem af bestyrelsen for Siemens AG, Allianz SE, SAP SE, Danske Bank A/S og Bang & Olufsen A/S.

3 Nye organisationsformer og fremtidens ledere Tirsdag den 10. MAJ KL Horsens ny teater, horsens Torsdag den 19. maj kl DR Koncerthuset, København Nye organisationsformer og en ekstrem fleksibilitet i ansættelsesformer og -strukturer repræsenterer en ny udfordring for os som ledere og HR. Medarbejderne vil have flere og forskellige arbejdspladser. En større andel og organisationens jobs og opgaver vil blive håndteret via fleksible ansættelser: Freelance, netværk, projektansættelser mv. Hvad betyder denne fleksibilitet og kompleksitet for ledelsesformen, kulturen på arbejdspladsen og hvad er HR s rolle i denne udfordring? Hvordan finder man fremtidens ledere, når de kommende generationer ikke tiltrækkes af høj løn og fancy titler? Arbejdet for de kommende generationer skal give mening titlen er ligegyldig. Skal uddannelsesinstitutionerne i højere grad forme fremtidens ledere og vil mellemlederne være en uddøende race? Hvem skal tilpasse sig til fremtidens arbejdsplads, er det virksomhederne eller de nye generationer, der er på vej? Christian Stadil vil i sit foredrag komme med sit synspunkt på fremtidens organisationsformer. Christian vil bidrage med sine erfaringer gennem sit arbejde hos Thornico og Hummel. Han vil komme med sit syn på fremtidens arbejdsmarked. Kim Bildsøe Lassen er ordstyrer i en debat, hvor der stilles skarpt på fremtidens arbejdsmarked og de udfordringer, der vil komme. Kim lægger op til en debat med både panelet og gæsterne i salen. Panelet vil bestå af organisationer, fremtidsforskere og uddannelsesinstitutioner, som vil bidrage med deres løsninger på fremtidens udfordringer. christian stadil Ejer, foredragsholder og forfatter Erhvervsmanden Christian Stadil er en af Danmarks mest markante og karismatiske erhvervsledere primært kendt for ejerskabet af bl.a. sports- og modetøjsmærket Hummel International A/S. Christian er ligeledes kendt for en anderledes tilgang til markedsføring. Han har en klar filosofi som leder, der handler om at give, før man kan få: Kendt som ledelsesfilosofien, Company karma. Christian blev i 2014 udnævnt til adj. prof. på CBS. Kim bildsøe lassen TV-vært og ordstyrer Kim Bildsøe Lassen har været vært på TV Avisen siden 2007 og ansat i DR siden Han er en af DRs mest erfarne journalister, ordstyrer og tv-værter med en solid international erfaring fra bl.a. jobbet som vært og redaktør på DRs udenrigsmagasin Horisont. Han var DRs korrespondent i USA og har desuden tidligere været udlandsredaktør og souschef på TV Avisen. Kim Bildsøe Lassen er ofte ordstyrer i debatter og kendt for sine skarpe holdninger til politik, medier og ledelse.

4 verdensklasse ledelse i en verden af forandringer tirsdag den 13. september KL Horsens Ny Teater, horsens torsdag den 22. september kl Dr Koncerthuset, København Som leder ved man, at man kommer i krævende situationer, hvor svære valg skal træffes. Valg som accelereres af forandringer eller uforudsete hændelser, og som kan ændre, ikke kun organisationen, men også medarbejderes engagement og troskab. Men hvad kræver det af lederen, når man skal stå forrest i rækken, udpege en retning og sige: Følg mig? Hvordan opbygges tillid og troværdighed blandt medarbejderne, så de vil følge med igennem ild, vand og store forandringer? Når det handler om så mange og så markante forandringer, som dem vi må håndtere i dag, skal der virkeligt ruskes op i alle de gamle tankesæt på én gang. Der er to hovedårsager til det paradigmeskifte, vi oplever; Den ene er det forandringstempo, vi alle oplever. Den anden er vores ønsker og krav om et udviklende arbejdsliv. For at sikre optimale betingelser for succesfulde forandringer, er det centralt, at man som leder forstår og formår at udnytte sin særlige funktion i virksomheden. Hvad kræver det af HR, ledere og medarbejdere, at agere i en hverdag med accelererede forandringer? Kim Kristensen har stået i de mest krævende situationer, en leder kan opleve. Som officer har han flere gange ført danske soldater i krig, hvor beslutninger i bogstaveligste forstand er et spørgsmål om liv og død. Han har senere brugt sine erfaringer med ledelse i erhvervslivet, den kommunale verden, diplomatiet og kongehuset, hvor han i dag fungerer som ceremonimester. Sebastian Nybo vil sætte en både praktisk og helhedsorienteret vinkel på dagens tema. Han vil præsentere en værktøjskasse med de effektive metoder og konkrete værktøjer, så man som HR og leder har brug for som forandringsleder. Hans brud med vanetænkning er gerne både indsigtsskabende og provokerende. Kim Kristensen Ceremonimester og Oberst Kim Kristensen er Kongehusets Ceremonimester og har tidligere været adjudant for Hendes Majestæt Dronningen. Kim har ledet militære operationer i Kroatien, Kosovo og i 2007 blev han udnævnt til oberst og chef for den danske krigsindsats i Afghanistan. Kim Kristensen blev i 2009 kåret til Årets Leder Forfatter til bestsellerne I morgen angriber vi igen og senest Følg mig ledelse fra fronten. Sebastian nybo Foredragsholder, ledelsesrådgiver og forfatter Sebastian Nybo er primært kendt som grundlægger af SEB Gruppen A/S. Med mere end 25 års erfaring som konsulent med speciale i ledelse og turn-around processer er Sebastian Nybo en af de førende eksperter inden for ledelse og organisationsudvikling. Sebastian er ligeledes forfatter til bøgerne Sådan håndterer du besværlige personer og Når tyngdekraften letter og en prisbelønnet foredragsholder.

5 kultur spiser strategi til morgenmad torsdag den 10. november, KL DR KONCERTHUSet, København torsdag den 17. november kl Horsens Ny Teater, horsens Hvad vinder - Kultur eller strategi? Dette er en tilbagevendende diskussion. Netop nu opleves et stigende fokus på kultur i organisationerne. Der udnævnes kultur ambassadører, skabes People & Culture afdelinger og arbejdes ekstraordinært meget med arbejdspladskulturen. Kulturen i en organisation er fundamentet. Hvad er opskriften på en fantastisk og gennemsyret kultur i en organisation, som støtter op om strategi og accelererer strategiens succes? Hvor mange års arbejde kræver det at opbygge kulturen eller forandre den og hvor lidt skal der til, for at rive den ned igen? Hvem opbygger kulturen er det medarbejderne, lederne eller HR? Og hvad betyder kultur egentligt? Den enkle definition er, at kultur er det, vi siger og gør, uden at skænke det en tanke. Arbejdspladsens kultur er bl.a. det fællesskab, som medarbejdere danner. Det som giver mening og sammenhæng i jobbet - hvilket er vigtigt i forandringstider, hvor man som medarbejder nemt kan miste overblikket. Karen-Marie Lillelund vil igennem sit foredrag belyse vigtigheden af kulturen på en arbejdsplads og hvilken rolle humor spiller i kulturen. Hvordan kommunikationen er grundlaget for arbejdsglæde, god stemning og dermed en positiv arbejdskultur. Med afsæt i Manuel Knights opvækst i ghettoen i Atlanta, Georgia, og som elitesoldat i Irak under Desert Storm og til sin rolle som en af Europas mest eftertragtede foredragsholdere, vil han komme med sit syn på kultur på en arbejdsplads. Manuel giver et indblik i, hvor vigtigt teamwork, effektiv ledelse og høje præstationer er i skabelsen af en unik kultur. Karen-marie Lillelund Foredragsholder og forfatter Karen-Marie er en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere. Hun er to gange blevet kåret som Danmarks bedste foredragsholder af eventbureauet Confex og har modtaget prisen som Årets Erhvervskvinde i Nordjylland. Karen-Marie har skrevet tre bøger med Humor i ledelse, Sådan bli r du for lækker og Humor på arbejde. manuel knight Foredragsholder og ledelsesrådgiver Manuel Knight er en af Europas mest eftertragtede talere på området præstation, motivation og kultur på arbejdspladsen. Han gennemfører foredrag og seminarer i Europa og USA, med fokus på de udfordringer det medfører, i jagten på teams, effektive ledere og organisationer, der leverer topresultater. Manuel er kendt for en stærk tilstedeværelse, dyb viden og en engagerende humor, der efterlader deltageren med et langvarigt indtryk. (Foredraget vil foregå på engelsk.)

6 Hartmanns Academy - sharing knowledge Hartmanns Academy er en gruppe bestående af Hartmanns bedste kunder og samarbejdspartnere. Formålet med gruppen er at skabe et forum for kompetenceudvikling og vidensdeling inden for ledelse og arbejdsmarkedet - med fokus på sund forretning i fremtiden. Hartmanns Academy henvender sig primært til direktører, økonomichefer og ledere inden for HR, salg og marketing. hartmanns academy 2016 Hvordan skabes der sult i en organisation, der er vant til succes? Hvordan undgår vi, at medarbejderne mættes og præstationerne daler? Hvad kræver det, at gå forrest som leder i svære situationer og i en verden fuld af forandringer? Hvem er fremtidens ledere, når de nye generationer ikke fristes af høj løn og fancy titler? Hvor vigtig er kulturen for en arbejdsplads, og hvor nemt kan der slås revner i fundamentet? Hvad er opskriften på en fantastisk og succesfuld kultur i en organisation? For at få kvalificerede svar på bl.a. disse spørgsmål og andre aktuelle HR- og ledelsesudfordringer har vi i år inviteret otte skarpe foredragsholdere, som taler om følgende temaer: Sult - Skab vedvarende succes Nye organisationsformer og fremtidens ledere Verdensklasse ledelse i en verden af forandringer Kultur spiser strategi til morgenmad FORDELE Brug arrangementerne som kundepleje Bliv kompetenceudviklet inden for HR og ledelse Tilbyd dine medarbejdere kompetenceudvikling Skab relationer til andre virksomheder MEDLEMSKAB Prisen for et medlemskab er kr ,-. Medlemskabet indeholder muligheden for op til tre pladser til hvert arrangementer. LOKATIONER Hartmanns har indgået et samarbejde med DR Koncerthuset i København og Horsens Ny Teater i Horsens. Begge steder vil derfor være faste lokationer for afholdelse af netværksarrangementerne. Alle arrangementer inkluderer en lækker frokost, frugt, vand, kaffe og te. TILMELDING Til hvert arrangement vil der blive sendt en invitation med et link, hvori alle deltagere meldes til. Her skal alle deltagere tilmeldes med navn, titel, firma og adresse. Om Hartmanns Konsulenthuset Hartmanns er en katalysator på det moderne jobmarked. Via rekruttering, rådgivning, vikarservice og newplacement arbejder vi hver dag på at skabe succes i menneskers jobliv og på at opfylde offentlige og private virksomheders behov for kvalificeret arbejdskraft og opgaveløsning. At skabe mening og værdi for virksomheder og kandidater kræver, at Hartmanns medarbejdere har overskud. Derfor har Hartmanns et stærkt fokus på det gode jobliv, udvikling og stolthed og vi har en ambition om at være blandt Danmarks bedste og mest attraktive arbejdspladser. Telefon

hartmanns academy sharing knowledge

hartmanns academy sharing knowledge hartmanns academy sharing knowledge 2014 resiliens - Den modstandsdygtige organisation onsdag den 19. marts kl. 12-16 horsens ny teater, horsens torsdag den 27. MARTS KL. 12-16 det ny teater, københavn

Læs mere

hartmanns academy sharing knowledge

hartmanns academy sharing knowledge hartmanns academy sharing knowledge moderne ledelse og HR 2013 Unboss - ledelse uden magt torsdag den 14. marts kl. 12-16 Det ny teater, København Onsdag den 20. MARTS KL. 12-16 Horsens Ny Teater, horsens

Læs mere

NEWPLACEMENT VI HJÆLPER DINE MEDARBEJDERE VIDERE

NEWPLACEMENT VI HJÆLPER DINE MEDARBEJDERE VIDERE NEWPLACEMENT VI HJÆLPER DINE MEDARBEJDERE VIDERE HARTMANNS NEWPLACEMENT FRA OUTPLACEMENT TIL NEWPLACEMENT Organisatoriske nedskæringer, omstrukturering og tilpasning betyder ofte, at en større gruppe medarbejdere

Læs mere

Etnisk Jobteam i Odense Kommune

Etnisk Jobteam i Odense Kommune Etnisk Jobteam i Odense Kommune Etnisk Jobteam ligger midt i Vollsmose og er af den grund ikke kun kulturelt, men også fysisk midt i hjertet af Odense Kommunes integrationsarbejde. Etnisk Jobteam er et

Læs mere

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Tak for brug af billeder: Vibeke Olsen Hans Chr. Katberg Olrik Thoft Niels Olsen Indledning Med personalepolitikken som vejviser Så er den her den nye personalepolitik!

Læs mere

Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15

Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15 Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15 Bestyrelsens beretning 2014. STATUS ULTIMO 2014 i AARS IK: Flere medlemmer end primo 2014 tilgang af flere unge der ønsker at spille fodbold og være en del af

Læs mere

Tilbud på bistand til planlægning, gennemførelse og evaluering af beskæftigelsespolitisk

Tilbud på bistand til planlægning, gennemførelse og evaluering af beskæftigelsespolitisk Tilbud 17. august 2008 Tilbud på bistand til planlægning, gennemførelse og evaluering af beskæftigelsespolitisk konference på Djursland Arbejdsmarkedsudvalget i Norddjurs, Udvalget for Job og Erhverv i

Læs mere

hartmanns academy sharing knowledge

hartmanns academy sharing knowledge hartmanns academy sharing knowledge 2015 TILLIDSBASERET TILGANG TIL VÆKST ER RELATIONER MAGT? Tirsdag den 10. MArTS KL. 12-16 Det ny teater, København Torsdag den 12. marts kl. 12-16 Horsens Ny Teater,

Læs mere

Job- og kravprofil. HR- og kommunikationschef Børn og Unge, Aarhus Kommune

Job- og kravprofil. HR- og kommunikationschef Børn og Unge, Aarhus Kommune Job- og kravprofil HR- og kommunikationschef Børn og Unge, Aarhus Kommune Børn og Unge søger en forvaltningschef til at stå i spidsen for det strategiske arbejde med mennesker, kultur og samarbejde i hele

Læs mere

Tale til åbningen af Workindenmark Center East, Høje-Taastrup

Tale til åbningen af Workindenmark Center East, Høje-Taastrup Arbejdsmarkedsudvalget 2010-11 (Omtryk - Manglende bilag) AMU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 242 Offentligt Bilag 1 N O T A T Tale til åbningen af Workindenmark Center East, Høje-Taastrup den 3.

Læs mere

Velkommen til nytårskur. Og velkommen tilbage til Pakhuset, som igen danner rammen om den traditionsrige nytårskur her i Odder Kommune.

Velkommen til nytårskur. Og velkommen tilbage til Pakhuset, som igen danner rammen om den traditionsrige nytårskur her i Odder Kommune. Borgmesterens tale ved nytårskuren den 20. Januar 2014 Velkomst Velkommen til nytårskur. Og velkommen tilbage til Pakhuset, som igen danner rammen om den traditionsrige nytårskur her i Odder Kommune. Men

Læs mere

Job- og personprofil. Afdelingschef Natur & Miljø i Holstebro Kommune

Job- og personprofil. Afdelingschef Natur & Miljø i Holstebro Kommune Job- og personprofil Afdelingschef Natur & Miljø i Holstebro Kommune 1 1. Indledning Vores nuværende afdelingschef i Natur og Miljø gennem de sidste godt otte år er blevet ansat som forvaltningsdirektør

Læs mere

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år.

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tør påstå, at medlemmernes udvikling i endnu højere grad end nu vil være omdrejningspunkt

Læs mere

Hvordan Ikast-Brande Kommune har skabt landets bedste erhvervsklima?

Hvordan Ikast-Brande Kommune har skabt landets bedste erhvervsklima? Hvordan Ikast-Brande Kommune har skabt landets bedste erhvervsklima? Vi udøver myndighed med et service-gen Torsdag den 17. marts 2016 Bornholms Regionskommune Program 1. Velkomst og præsentationsrunde

Læs mere

Teknisk assistent og designer 2009

Teknisk assistent og designer 2009 Teknisk assistent og designer 2009 2. - 3. j u n i 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Effektivitet i hverdagen: Tag initiativ, samarbejd og nå dine mål Sådan kan du bidrage med

Læs mere

Om Brøndby Supporters Trust

Om Brøndby Supporters Trust Om Brøndby Supporters Trust Aktive ejere af Brøndbyernes IF Fodbold A/S Brøndby Supporters Trust (BST) er en forening for alle, der interesserer sig for, hvordan Brøndby IF ledes i dag og udvikles i fremtiden.

Læs mere

HR- Chefens svar. Job-guide

HR- Chefens svar. Job-guide HR- Chefens svar Job-guide Arbejdsliv Hvad kan man som ny medarbejder selv gøre for at få en god start i jeres virksomhed? At opbygge en succesfuld karriere hos Scandic Entreprise Aps forventer vi, at

Læs mere

Stillings- og personprofil Skoleleder

Stillings- og personprofil Skoleleder Stillings- og personprofil Skoleleder Maglegårdsskolen Marts 2015 Generelle oplysninger Adresse Maglegårdsskolen Maglegård Skolevej 1 2900 Hellerup Telefon: 39 98 56 00 Stilling Skoleleder Reference Ansættelsesvilkår

Læs mere

Invitation. - kun for kvinder. En WOW-oplevelse. Woman 2013. Torsdag d. 29. august 2013. - og en saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv

Invitation. - kun for kvinder. En WOW-oplevelse. Woman 2013. Torsdag d. 29. august 2013. - og en saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv Invitation Woman 2013 Torsdag d. 29. august 2013 - kun for kvinder En WOW-oplevelse - og en saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv Energi, glæde, inspiration, power! Det er følelser, du ret sikkert

Læs mere

Stop Dreaming - styrk din personlige handlekraft - og gør dine drømme til virkelighed

Stop Dreaming - styrk din personlige handlekraft - og gør dine drømme til virkelighed 2013 Stop Dreaming - styrk din personlige handlekraft - og gør dine drømme til virkelighed Anne-Mette Michaelsen, Berrit Kvorning og Anita Mac vil med godt humør og stor seriøsitet støtte dig i at udvikle

Læs mere

Humanconsult. powered by. hartmanns

Humanconsult. powered by. hartmanns Humanconsult powered by hartmanns humanconsult powerd by Hartmanns medlemskaber Medlemskaber Medlemskabet giver dig et attraktivt fagligt inspirationsforum til en dialog blandt ligesindede. Vi finder det

Læs mere

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS 7VIGTIGE TRICKS TIL DIN CONTENT MARKETING video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside HVAD ER CONTENT MARKETING Content Marketing er markedsføring,

Læs mere

Frederiksberg Kommunes HR-strategi

Frederiksberg Kommunes HR-strategi Frederiksberg Kommunes HR-strategi FREDERIKSBERG KOMMUNES HR-STRATEGI 1 Forord I Frederiksberg Kommune har vi høje ambitioner. Borgerne skal have service af høj kvalitet, og samtidig skal vi være i front

Læs mere

Politik for unges uddannelse og job

Politik for unges uddannelse og job Politik for unges uddannelse og job Indhold Forord Forord... 2 Fremtidens platform - uddannelse til alle... 3 Job- og Uddannelsestilbud med mening... 4 Et rummeligt uddannelsestilbud... 5 En god start

Læs mere

Ring til Jesper på telefon 70 22 52 12

Ring til Jesper på telefon 70 22 52 12 Ring til Jesper på telefon 70 22 52 12 Arranger et foredrag/workshop og boost dit og dine kunders salg Vind eller forsvind på internettet Onmondo A/S Kongevejen 400 2840 Holte Telefon 70 22 52 12 www.onmondo.dk

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som ansat i Social- og Sundhedssektoren

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som ansat i Social- og Sundhedssektoren F O A F A G O G A R B E J D E Det gør FOA for dig som ansat i Social- og Sundhedssektoren 2 Det handler om mennesker Social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter er noget særligt. Du er

Læs mere

FREMTIDENS KOMMUNALE KOMPETENCE- OG MOTIVATIONS- PROFIL. Program: MED-konference 22. september 2014

FREMTIDENS KOMMUNALE KOMPETENCE- OG MOTIVATIONS- PROFIL. Program: MED-konference 22. september 2014 MED-konference FREMTIDENS KOMMUNALE KOMPETENCE- OG MOTIVATIONS- PROFIL Program: Tid: Mandag den 22. september 2014 kl. 8.00 15.30 Sted: MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning Målgruppe: MED-repræsentanter

Læs mere

Seniorer i HK MidtVest. Herning og Ikast-Brande kommuner. Program for 2. halvår 2015

Seniorer i HK MidtVest. Herning og Ikast-Brande kommuner. Program for 2. halvår 2015 Seniorer i HK MidtVest Herning og Ikast-Brande kommuner Program for 2. halvår 2015 Bestyrellsen i HK MiidtVest Seniiorer Herniing og IIkast--Brande kommuner Formand Birgit H. Nielsen Ravelsvej 5 7400 Herning

Læs mere

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september Aktiviteter i Jobboxen Tilmelding via hjemmesiden Juli august september 2016 Kurser Skab overskud i hverdagen med en sund privatøkonomi På kurset sætter vi fokus på den nemme vej til en sund privatøkonomi.

Læs mere

F Ø L G M I G F Ø L G M I G F O R O R D Følg mig! 6 7

F Ø L G M I G F Ø L G M I G F O R O R D Følg mig! 6 7 FØLG MIG FØLG MIG FORORD Følg mig! 6 7 I NOVEMBER 2007 måtte jeg som leder tage en af de sværeste beslutninger, jeg nogensinde har taget. Jeg var chef for den danske bataljon i Helmandprovinsen i Afghanistan

Læs mere

Sammenlægning i Vejen Kommune Fra modvilje til samarbejde, forståelse og fleksibilitet

Sammenlægning i Vejen Kommune Fra modvilje til samarbejde, forståelse og fleksibilitet Sammenlægning i Vejen Kommune Fra modvilje til samarbejde, forståelse og fleksibilitet Udfordringen Udfordringen var en sammenlægning af to organisationer med 12 kilometers afstand mellem sig: Åparken

Læs mere

Frivillighed i Faxe Kommune

Frivillighed i Faxe Kommune Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme Faxe Kommune Indhold Indledning... 3 Baggrund... 5 Fokus på frivillighed gennem ligeværdighed... 7 De tre indsatsområder... 9 Indsatsområde 1... 10 Indsatsområde

Læs mere

VISION OG KERNEVÆRDI

VISION OG KERNEVÆRDI VISION OG KERNEVÆRDI Brøndby IF - det handler om os alle sammen For Brøndby IF handler det om fodbold. Om at inkludere og bringe folk sammen på tværs af kulturelle bånd og geografi. Om fællesskabet, der

Læs mere

Interview med kommunaldirektøren om professionalisme i ledelse og ledelsesudfordringer 1

Interview med kommunaldirektøren om professionalisme i ledelse og ledelsesudfordringer 1 1 Indledning Har du lyst til at læse lidt om dine øverste lederes tanker om ledelse og professionalisme? Så har du her 7 dugfriske sider, baseret på et interview den 8. december 2014. Interviewet var en

Læs mere

Velkommen til Kaffemøde

Velkommen til Kaffemøde Velkommen til Kaffemøde Høj svarprocent Høj svarprocent, højt engagement - det forpligter Scandi Standard total 87% Danpo total 94% Group Operations, Danpo 96% Group Procurement 100% HR 100% Ledergruppen,

Læs mere

4 inspirationsseminarer. med værdiskabende input til øget glæde, performance og bundlinje

4 inspirationsseminarer. med værdiskabende input til øget glæde, performance og bundlinje 4 inspirationsseminarer med værdiskabende input til øget glæde, performance og bundlinje 4 inspirationsseminarer med værdiskabende input til øget glæde, performance og bundlinje Det er vigtigere end nogensinde

Læs mere

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din kommune er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle i

Læs mere

Virksomhedsgrundlag. Specialområde Hjerneskade 2014/2015. Psykiatri og social. Specialområde Hjerneskade

Virksomhedsgrundlag. Specialområde Hjerneskade 2014/2015. Psykiatri og social. Specialområde Hjerneskade Virksomhedsgrundlag Specialområde Hjerneskade 2014/2015 Psykiatri og social Specialområde Hjerneskade 2 Forord Med dannelsen af Specialområde Hjerneskade er alle Region Midtjyllands tilbud til voksne med

Læs mere

Skal elever tilpasses skolen eller omvendt?

Skal elever tilpasses skolen eller omvendt? Skal elever tilpasses skolen eller omvendt? Kan man tale om at der findes stærke og svage elever? Eller handler det i højere grad om hvordan de undervisningsrammer vi tilbyder eleven er til fordel for

Læs mere

Det sammenhængende børne- og ungeliv

Det sammenhængende børne- og ungeliv Det sammenhængende børne- og ungeliv - vejen til ny velfærd for børn, unge og deres familier i Odense 14. februar 2013 Vores udfordring Vi har en dobbelt udfordring i Odense: Vi har høje ambitioner for

Læs mere

Brugerdreven innovation

Brugerdreven innovation Brugerdreven innovation - værktøjer til udvikling med brugeren i centrum Det får du ud af at deltage: n Få en innovationsprofil af din virksomhed n Skab optimale produkter og processer gennem brugernes

Læs mere

Personalepolitisk grundlag

Personalepolitisk grundlag Personalepolitisk grundlag Baggrund Køge Kommune er rammen om en mangfoldighed af opgaver og fagligheder, som ledes af ét byråd valgt af kommunens borgere. Vi er én arbejdsplads med meget forskellige arbejdsvilkår

Læs mere

5. Vores Skole bruger verden hver dag

5. Vores Skole bruger verden hver dag 5. Vores Skole bruger verden hver dag Skoler og virksomheder kan få mere ud af hinanden Skoler og virksomheder kan indgå både dybere og længerevarende samarbejder, der kan være med til at forberede eleverne

Læs mere

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by?

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? DE RØDE LØBERE Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? VINDERBYEN VORDINGBORG Vordingborg er nu en vinderby. Sådan

Læs mere

Vinderakademiet For ledere, der vil skabe en sund vinderkultur i virksomheden

Vinderakademiet For ledere, der vil skabe en sund vinderkultur i virksomheden Lad dit talent for ledelse folde sig ud PROGRAM Vinderakademiet For ledere, der vil skabe en sund vinderkultur i virksomheden Vinderakademiet stiller skarpt på: Personligt lederskab Mental træning & sundhed

Læs mere

Undersøgelse af Lederkompetencer

Undersøgelse af Lederkompetencer Undersøgelse af Lederkompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvad vi synes kendetegner den gode leder. I alt 401

Læs mere

TRs deltagelse i det politisk- strategiske værksted - hvad skal der egentlig til?

TRs deltagelse i det politisk- strategiske værksted - hvad skal der egentlig til? TRs deltagelse i det politisk- strategiske værksted - hvad skal der egentlig til? Af Karsten Brask Fischer, ekstern lektor Roskilde Universitetscenter, Direktør Impact Learning Aps Kommunerne gør tilsyneladende

Læs mere

Nyhedsbrev fra MidtLab

Nyhedsbrev fra MidtLab Nyhedsbrev fra Oktober 2011 Kultursammenføring i psykiatrien i Silkeborg De kommende medarbejdere i Psykiatriens Hus i Silkeborg tog kreativt tilløb til det kommende samarbejde Innovationstræf Find penge

Læs mere

Ressourcedansk. Indledning

Ressourcedansk. Indledning Interview # 5 SPROG Vi er vant til at tale om ydelser, høringer, aktivering af borgeren og så videre. Den går ikke længere. De ord refererer til et system og en tænkning, som vi arbejder hårdt på at ændre.

Læs mere

De digitale indfødte. En ny generation af kolleger, medarbejdere og medlemmer. LO s Organiseringskonference 9. december 2015

De digitale indfødte. En ny generation af kolleger, medarbejdere og medlemmer. LO s Organiseringskonference 9. december 2015 De digitale indfødte En ny generation af kolleger, medarbejdere og medlemmer LO s Organiseringskonference 9. december 2015 Søren Schultz Hansen Hvem er jeg? Selvstændig erhvervsforsker og rådgiver i digitale

Læs mere

SOCIALPÆDAGOGERNE I FREMTIDEN

SOCIALPÆDAGOGERNE I FREMTIDEN SOCIALPÆDAGOGERNE I FREMTIDEN PRÆSENTATION AF DE VIGTIGSTE POINTER FRA MEDLEMSKONFERENCEN PÅ HOTEL BYGHOLM PARK HORSENS MANDAG DEN 4. APRIL 2016 2 Udgiver Socialpædagogerne Østjylland Oplag 400 stk. Konsulent

Læs mere

SF Ungdom GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG

SF Ungdom GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG INDEN I TAGER AF STED, SÅ HUSK: Undersøg, hvornår der er pause op uddannelsesstedet, og hvornår I kan regne med, at der er mange mennesker at tale med. Ring evt. til skolen

Læs mere

SÅ ER DE 9 NYE OMRÅDECHEFER UDPEGET

SÅ ER DE 9 NYE OMRÅDECHEFER UDPEGET 30-9 - 20 Caritas fik andenplads som årets praktikplads Anders Agger flyttet og udsolgt Nyt netværk for frivillige KÆLEGRISEN MØFFE SKABER NYT LIV PÅ LOKALCENTRET SÅ ER DE 9 NYE OMRÅDECHEFER UDPEGET Midtvejsevaluering

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

FM-Dagen 2013. 500 kr rabat ved tilmelding senest 22. april. Torsdag d. 20. juni 2013 Taastrup. Gyrithe Saltorp. Christian Bitz.

FM-Dagen 2013. 500 kr rabat ved tilmelding senest 22. april. Torsdag d. 20. juni 2013 Taastrup. Gyrithe Saltorp. Christian Bitz. Liselotte Lyngsø Christian Bitz Gyrithe Saltorp Torsdag d. 20. juni 2013 Taastrup FM-Dagen 2013 Verner Bentzen Poul Holt Pedersen Kirsten R. Galamba 500 kr rabat ved tilmelding senest 22. april Programoversigt

Læs mere

Ligestillingsrapport 2015 fra. Forsvarsministeriet

Ligestillingsrapport 2015 fra. Forsvarsministeriet Ligestillingsrapport 2015 fra Indledning Traditionelt forbindes s kerneydelser med fysisk orienteret arbejde, hvilket bl.a. afspejles i, at særligt det militære område er forholdsvist mandsdomineret. lægger

Læs mere

KRAVPROFIL OPLYSNINGER OM VIRKSOMHEDEN & STILLINGEN

KRAVPROFIL OPLYSNINGER OM VIRKSOMHEDEN & STILLINGEN KRAVPROFIL OPLYSNINGER OM VIRKSOMHEDEN & STILLINGEN 1 Intern sælger Marts 2016 // BEMANDING & KONTAKTOPLYSNINGER. KONSULENTER SØREN KAMP MORTENSEN SKM@ZUBSTANZ.DK 25488050 MORTEN STEEN MØBERG MSM@ZUBSTANZ.DK

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Odense Kommune, Syddansk Universitet, University College Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt

Partnerskabsaftale mellem Odense Kommune, Syddansk Universitet, University College Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt Partnerskabsaftale mellem Odense Kommune, Syddansk Universitet, University College Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt 1. Aftalens parter Denne aftale er den første af sin art i Odense. Aftalens parter

Læs mere

Arbejdsgruppemøde de den 10. oktober 2008 LYS & LYD PROJEKT

Arbejdsgruppemøde de den 10. oktober 2008 LYS & LYD PROJEKT Arbejdsgruppemøde de den 10. oktober 2008 LYS & LYD PROJEKT Styregruppe Woco Workshop Metropolis 1 arb.gr møde 7. aug 08 Eventmøder Kulturerhverv workshop 12. sep 08 Arbejdswebside 2 arb.gr møde 10. okt

Læs mere

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården.

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården. Medieavisen 2014 nr. 1 Hv em er Mediehuset? Mediehuset på Skovgården består af Medieværkstedet på Skovgården og det tidligere Infohuset. De to medietilbud er i dag slået sammen og hedder Mediehuset. Denne

Læs mere

Fællesskaber for Alle, Aarhusmodellen

Fællesskaber for Alle, Aarhusmodellen Stine Clasen, Konsulent, Århus Fællesskaber for Alle, Aarhusmodellen Udgangspunkt På det helt store lærred er der på en lang række områder brug for nye paradigmer og nye handlinger. På sundhedsområdet,

Læs mere

NY VIRKELIGHED NY VELFÆRD. Medarbejdergrundlag SAMMEN OM UDVIKLING

NY VIRKELIGHED NY VELFÆRD. Medarbejdergrundlag SAMMEN OM UDVIKLING NY VIRKELIGHED NY VELFÆRD Medarbejdergrundlag SAMMEN OM UDVIKLING Medarbejdergrundlag SAMMEN OM UDVIKLING Kære medarbejder i Odense Kommune Du sidder nu med Odense Kommunes medarbejdergrundlag Sammen om

Læs mere

100% Studiejobs, praktikplads eller ansættelse nu?

100% Studiejobs, praktikplads eller ansættelse nu? Studiejobs, praktikplads eller ansættelse nu? 100% ATTRAKTIV Om mulighederne for et udviklende studiejob, en praktikplads eller fast ansættelse - fra en kommune der gerne vil kende sin besøgelsestid...

Læs mere

Gedser Idræts og Kulturhus. Workshop 1. Torsdag d. 09. februar

Gedser Idræts og Kulturhus. Workshop 1. Torsdag d. 09. februar Gedser Idræts og Kulturhus Workshop 1 Torsdag d. 09. februar Brugerinddragelse 1. workshop 9. februar 2. workshop 18. april kl. 17.00 19.30 Gennemgang af teammøder. 3. workshop 09. maj kl. 17.00 19.00

Læs mere

Slagelse Kommune. Job- og personprofil for Centerchef for Innovation og Karriere

Slagelse Kommune. Job- og personprofil for Centerchef for Innovation og Karriere Slagelse Kommune Job- og personprofil for Centerchef for Innovation og Karriere Februar 2016 1. Baggrund I juni 2015 godkendte Økonomiudvalget direktionens oplæg om en ændret administrativ organisering.

Læs mere

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 01 / DIALOGFORUM EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 02 / DIALOGFORUM INDHOLD 03 / Velkommen til DRs Dialogfora 05 / Hvad er et dialogforum? 06 / Dialog er vigtig for DR 08 / Den gode dialog og et par tommelfingerregler

Læs mere

FREMTIDENS JOBANNONCERING

FREMTIDENS JOBANNONCERING FREMTIDENS JOBANNONCERING MED OFIR JOBUNIVERS KAN DU SELV PUBLICERE DIN JOBANNONCE PÅ DANMARKS STØRSTE UDVALG AF JOBSITES OG BRANCHEWEBSITES. 2 Indholdsfortegnelse Ofir jobunivers... Sådan finder vi drømmemedarbejderen

Læs mere

Guide til lønforhandling

Guide til lønforhandling Side 1 af 6 Hovedpunkter Bemærkninger til de enkelte trin Marts 2011 Forhandling én gang årligt? De fleste privatansatte funktionærer har anført i deres ansættelseskontrakt, at de forhandler løn én gang

Læs mere

JOB- OG PERSONPROFIL TIL STILLINGEN SOM Daglig pædagogisk leder v. Institution Abildgård/Børnehuset Planteskolen.

JOB- OG PERSONPROFIL TIL STILLINGEN SOM Daglig pædagogisk leder v. Institution Abildgård/Børnehuset Planteskolen. JOB- OG PERSONPROFIL TIL STILLINGEN SOM Daglig pædagogisk leder v. Institution Abildgård/Børnehuset Planteskolen. Odense Kommune Odenses vision er At lege er at leve. Den handler om at tænke nyt, når det

Læs mere

Håndbog: BOLIGSOCIALE JOB- OG UDDANNELSES- VEJLEDNINGER

Håndbog: BOLIGSOCIALE JOB- OG UDDANNELSES- VEJLEDNINGER Håndbog: BOLIGSOCIALE JOB- OG UDDANNELSES- VEJLEDNINGER VEJEN TIL UDDANNELSE OG BESKÆFTIGELSE Ledigheden i landets udsatte boligområder er væsentligt højere end i landet som helhed, og en stor del af de

Læs mere

Integrationsindsatsen i Vejle Kommune. - I et beskæftigelses- og helhedsorienteret perspektiv

Integrationsindsatsen i Vejle Kommune. - I et beskæftigelses- og helhedsorienteret perspektiv Integrationsindsatsen i Vejle Kommune - I et beskæftigelses- og helhedsorienteret perspektiv 1 Vejle Kommune tænker helhedsorienteret I Vejle Kommune har vi det udgangspunkt, at job er vækst for alle.

Læs mere

Cool Camp er en unik, sjov og udfordrende camp for søskende - vil du med?

Cool Camp er en unik, sjov og udfordrende camp for søskende - vil du med? STØTTET AF TILMELD DIG TIL COOL CAMP 2016 - EN CAMP FOR SØSKENDE TIL KRÆFTRAMTE Cool Camp er en unik, sjov og udfordrende camp for søskende - vil du med? Cool Camp er en camp for 20 søskende til kræftramte

Læs mere

Ledelse i udvikling TEMA. Vores ledere er produktudviklere, og deres fornemste opgave er at udvikle og skabe engagerede medarbejdere

Ledelse i udvikling TEMA. Vores ledere er produktudviklere, og deres fornemste opgave er at udvikle og skabe engagerede medarbejdere 1 2016 Ledelse i udvikling TEMA Skab resultater med bløde værktøjer Vores ledere er produktudviklere, og deres fornemste opgave er at udvikle og skabe engagerede medarbejdere Dorthe Rønnau, HR-direktør,

Læs mere

Invitation til konference. Ledelse af fremtidens

Invitation til konference. Ledelse af fremtidens Invitation til konference Ledelse af Er du med til at lede n? Så ved du, at du netop nu er i centrum for mange danskeres opmærksomhed. Der bliver i særlig grad bidt mærke i, hvad du gør, og hvordan du

Læs mere

MEDBORGERSKABSPOLITIK

MEDBORGERSKABSPOLITIK MEDBORGERSKABSPOLITIK INTRODUKTION Et fælles samfund kræver en fælles indsats For at fastholde og udvikle et socialt, økonomisk og bæredygtigt velfærdssamfund kræver det, at politikere, borgere, virksomheder,

Læs mere

Innovation Center Denmark Munich

Innovation Center Denmark Munich Innovation Center Denmark Munich IDEGRUNDLAG Den tiltagende globalisering, krav om innovation, netværk samt adgang til viden er udfordringer, som de fleste virksomheder, universiteter og forskningsinstitutioner

Læs mere

Delpolitik om Rekruttering og ansættelse af nye medarbejdere

Delpolitik om Rekruttering og ansættelse af nye medarbejdere Delpolitik om Rekruttering og ansættelse af nye medarbejdere 1. Overordnet målsætning Med en bevidst rekrutteringsstrategi ønsker vi at fastholde og tiltrække medarbejdere, der kan medvirke til, at Gentofte

Læs mere

2012-2018. Sammen om sundhed

2012-2018. Sammen om sundhed 2012-2018 Sammen om sundhed forord Sammen løfter vi sundheden I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden.

Læs mere

2015 i Vollsmose Sekretariatet kort fortalt!

2015 i Vollsmose Sekretariatet kort fortalt! 2015 i Vollsmose Sekretariatet kort fortalt! VOLLSMOSE sekretariat for byudvikling VOLLSMOSE sekretariat for byudvikling Indledning De følgende sider er et sammenkog af den årsberetning, som Vollsmose

Læs mere

SCALING BY DESIGN FUNDAMENTET

SCALING BY DESIGN FUNDAMENTET SCALING BY DESIGN FUNDAMENTET SCALING BY DESIGN Er jeres virksomhed klar til at skalere? Gennemgå fundament-kortene for at sikre, at jeres virksomhed har grundlaget i orden, før skaleringsprocessen går

Læs mere

Sygefravær er individuelt, men løsningerne er et fælles anliggende.

Sygefravær er individuelt, men løsningerne er et fælles anliggende. Sygefravær er individuelt, men løsningerne er et fælles anliggende. I denne powerpoint finder du som leder eller personaleansvarlig forskellige slides og øvelser, du kan bruge til at sætte spot på sygefraværet

Læs mere

Skole Hjem Nr. 189 December 2006

Skole Hjem Nr. 189 December 2006 Skole Hjem Nr. 189 December 2006 1 Afsked Det er ikke første gang og bliver måske heller ikke sidste gang i dette skoleår, at vi i Kontakt må skrive om afsked. Det skyldes hovedsagelig, at flere nu har

Læs mere

Midfaste søndag Joh. 6,24-37; 2.Mos. 16,11-18; 2.Pet. 1,3-11 Salmer: 754; 31; 54-52; 321(alterg.); 448 1-3; 448 4-6; 752

Midfaste søndag Joh. 6,24-37; 2.Mos. 16,11-18; 2.Pet. 1,3-11 Salmer: 754; 31; 54-52; 321(alterg.); 448 1-3; 448 4-6; 752 Midfaste søndag Joh. 6,24-37; 2.Mos. 16,11-18; 2.Pet. 1,3-11 Salmer: 754; 31; 54-52; 321(alterg.); 448 1-3; 448 4-6; 752 Lad os bede! Herre, opvæk vores opmærksomhed på dig, så vi længes efter livets brød.

Læs mere

Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige

Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige Sådan får du en systematik og en rød tråd i dit arbejde med frivillige Få samskabelse til at blive en konkret arbejdsform

Læs mere

MYTER OG FORDOMME FACTS fra spæd til teenager (FORSIDE BILLED)

MYTER OG FORDOMME FACTS fra spæd til teenager (FORSIDE BILLED) Fagligt Selskab for Børnesygeplejersker afholder LANDSKURSUS den 6. og 7 april 2011. MYTER OG FORDOMME FACTS fra spæd til teenager (FORSIDE BILLED) SIDE 2 Landskursus 2011 Onsdag den 6. april og torsdag

Læs mere

værdier Nomecos Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork

værdier Nomecos Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork værdier Nomecos Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork værdier Nomecos Værdierne i Nomeco udtrykker vores holdninger og adfærd, og

Læs mere

Service-, viden- og oplevelsessamfundet

Service-, viden- og oplevelsessamfundet KAPITEL 1 Service-, viden- og oplevelsessamfundet Den berømte danske forfatter Hans Christian Andersen sagde: At rejse er at leve. Hvad var egentlig meningen med dette? Han mente, at hvis man rejser ud

Læs mere

HUB FOR DESIGN & LEG

HUB FOR DESIGN & LEG RESPEKT FOR LEGEN I SIG SELV HUB FOR DESIGN & LEG ÅBENHED OVER FOR DET NYE OG UAFPRØVEDE LEGEUDVIKLING MED HØJ FAGLIGHED FRIHED OG FLEKSIBILITET MOTIVATION OG ENGAGEMENT 10 INDSIGTER OM DEN DANSKE TILGANG

Læs mere

4R Rammer, Retning, Råderum og Relationer

4R Rammer, Retning, Råderum og Relationer 4R Rammer, Retning, Råderum og Relationer Formål: Varighed: Deltagere: Materialer: Konsulent: Dialogværktøjet om 4R-modellen (Rammer, Retning, Råderum og Relationer) er rigtig nyttigt, når der er sket

Læs mere

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden.

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Derfor rummer du som særligt sensitiv et meget stort potentiale for at udvikle dig. Men potentialet

Læs mere

Socialøkonomisk virksomhed

Socialøkonomisk virksomhed Socialøkonomisk virksomhed Case - Magneten René Risom Johansen & Jens Christian Kobberø 50i180 i Frederiksberg Kommune Marts 2015 Indledning Denne rapport er blevet til under projektet 50 akademikere i

Læs mere

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Institut for Økonomi og Ledelse Fibigerstræde 2 9220 Aalborg Master of Business Administration Telefon: 9940 8255 Email: mba@aaumba.dk september 2015 MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Aalborg Universitet udbyder

Læs mere

Innovation og entrepreneurship i de gymnasiale uddannelser

Innovation og entrepreneurship i de gymnasiale uddannelser Innovation og entrepreneurship i de gymnasiale uddannelser Projektets titel. Innovation og entrepreneurship i de gymnasiale uddannelser, FOU projektnr 116417, Pulje USS2003 Iværksætterkultur (BU) 1. Projektets

Læs mere

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 01 / DIALOGFORUM EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 02 / DIALOGFORUM INDHOLD 03 / Velkommen til DRs Dialogfora 05 / Hvad er et dialogforum? 06 / Dialog er vigtig for DR 08 / Den gode dialog og et par tommelfingerregler

Læs mere

Erhvervspolitik 2013-2017

Erhvervspolitik 2013-2017 Erhvervspolitik 2013-2017 1 Indhold Forord... 3 Indledning... 5 Vision... 6 Strategi... 7 Styrke den erhvervsrettede service.. 8 Udnytte planlagte investeringer... 9 2 Vision: Køge Kommune skal markere

Læs mere

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder 1 Status på gadeplansmedarbejder-funktionen, Helsingør Kommune oktober 2014 Indhold Beskrivelse af indsatsens første fire måneder... 1 Målsætningen med gadeplansfunktionen... 2 Gadeplansmedarbejderens

Læs mere

POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE. Sammen om FÆLLESSKABER

POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE. Sammen om FÆLLESSKABER POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE Sammen om FÆLLESSKABER 1 FORORD Faaborg-Midtfyn Kommune er karakteriseret ved sine mange stærke fællesskaber. Foreninger, lokalråd, borgergrupper mv.

Læs mere

DGI Fodbold. www.dgi.dk. DGI Træningslejre 2014. For drenge og piger. www.dgi.dk/fodbold

DGI Fodbold. www.dgi.dk. DGI Træningslejre 2014. For drenge og piger. www.dgi.dk/fodbold DGI Fodbold 1 DGI Træningslejre 2014 For drenge og piger /fodbold 2 Indholdsfortegnelse Unik træningslejr før sæsonstart 2014 3 Træningslejr på Vejle Idrætshøjskole 4 Træningslejr Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole

Læs mere

Hjælp til jobsøgningen

Hjælp til jobsøgningen Hjælp til jobsøgningen FOA Århus Jobmatch Hjælp til jobsøgningen I denne folder finder du inspiration til jobsøgning. Da det kan være længe siden, du sidst har lavet enten ansøgning, CV eller andet relateret

Læs mere

Skabelon til din bogmarketingplan

Skabelon til din bogmarketingplan Skabelon til din bogmarketingplan Bogsucces 2012 Kære forfatterspire Tak for din tilmelding til Bogsucces nyhedsbrev. Her er din gratis skabelon til en bogmarkedsføringsplan. Jeg håber, du finder planen

Læs mere