Før du ringer op: Check data, navn, telefonnummer, adresse, dags dato, kvindens sidste menstruations første dag.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Før du ringer op: Check data, navn, telefonnummer, adresse, dags dato, kvindens sidste menstruations første dag."

Transkript

1 Generelt om telefoninterviewet Vær venlig. Vær så neutral som mulig, både hvad angår spørgsmål og svar. Hvis du skal forklare et spørgsmål, så pas på at du ikke kommer til at lægge din egen holdning ind i den måde, du fortolker spørgsmålet. Forsøg at være neutral. Vi vil gerne have, at du skaber et godt forhold til kvinden og viser interesse for hende. Det kan du gøre ved ganske små ting. Hvis hun for eksempel fortæller dig, at hun er syg, kan du, når interviewet er slut, sige god bedring. Du må godt improvisere lidt i starten eller undervejs, hvis der sker uforudsete ting. Din stemmeføring skal være venlig og interesseret. Hvis du på opkaldslisterne støder på kvinder / familier du kender, skal du bede en af de andre interviewere om at ringe op. Du må ikke interviewe nogen, du kender. Hvis kvinden er i tvivl om svaret, så husk at ved ikke er en svarkategori i alle spørgsmål. Men husk også at ved ikke er den sidste løsning, du skal vælge, da det er svært foskningsmæssigt at bruge disse svar. Før du ringer op: Check data, navn, telefonnummer, adresse, dags dato, kvindens sidste menstruations første dag. Indstil trilleren efter de tilgængelige oplysninger om sidste menstruations første dag. Spørgsmål og svar Du skal ikke kode svar, der gives af ægtefælle, samlever eller anden person. Kun kvindens egne svar og bedømmelse skal kodes. Er du i tvivl om svaret Jeg er blevet i tvivl om dit svar, må jeg stille dig spørgsmålet igen? Jeg har noteret følgende svar:...er det korrekt? Afbrydelser Hvis kvinde får brug for at hente vand, trøste et barn, åbne en dør eller lignende - sig da at det er i orden. Bliver afbrydelserne for mange eller for lange, kan du eventuelt. sige: Det virker, som om det passer dig dårligt nu. Må jeg ringe dig op på et andet tidspunkt igen? Hvis en kvinde bliver vred Vær venlig. Bliv aldrig vred. Start aldrig en diskussion. Sig eventuelt: Jeg kan forstå du bliver vred over dette, men du skal vide, at det er helt i orden, at du ikke svarer på mit spørgsmål. HUSK det er frivilligt at deltage i undersøgelsen.

2 Jeg kan forstå, at du ikke ønsker at fuldføre interviewet. Det er jeg ked af, men tak alligevel for din deltagelse. Jeg kan desværre ikke gå ind i en længere diskussion, men hvis du ønsker at diskutere dette, kan du ringe til jordemoder Mette Kjellerup Juhl på telefon , eller jeg kan notere dit navn og telefonnummer ned, og så vil hun ringe dig op. Hvis en kvinde snakker meget - fortæller små historier eller væver rundt i svarene Det er svært for mig at notere dine lange svar. Vil du prøve at svare så kort og præcist som muligt. Må jeg gentage spørgsmålet. Du kan nøjes med at besvare det med ja eller nej. Hvis der svares i intervaller Hvis der nævnes to tal for eksempel cigaretter, skal du bede hende give dig et tal. Programmet kan ikke registrere tal med interval. Kvinden skal derfor blot give dig ét tal - et gennemsnitstal. Hvis kvinden stiller dig spørgsmål som for eksempel Kan det være skadeligt for barnet eller Tror du det er for meget eller Er det da godt at spise folinsyre Det ved jeg ikke, så jeg er ikke i stand til at rådgive dig. Hvis du har behov for det, kan du tale med din læge eller jordemoder om det. Det ved jeg ikke. Det er netop det, denne undersøgelse skal prøve at belyse. Hvis en kvinde bliver ked af det - grædende Vær venlig. Rådgiv aldrig. Henvis til læge, jordemoder eller socialrådgiver. Sig eventuelt: Jeg kan forstå, at dette er meget svært for dig. Skal vi stoppe interviewet, eller ønsker du at fortsætte? Jeg kan forstå, at dette gør dig meget ked af det. Jeg kan desværre ikke hjælpe dig, men det var måske en idé, at du talte med din læge eller jordemoder om dette problem. Hvis du flere gange støder på et svar, som ikke kan kodes ind, så notér det og giv besked til din supervisor Der er lagt forskellige grænseværdier ind i programmet. For eksempel i spørgsmålet: Hvornår fik du din første menstruation. Der er indbygget en aldersgrænse på 9 år. Koder du 7 år ind, vil computeren skrive: svaret er 7 år. Det kan godt være sandt, men det er ualmindeligt, kontroller om svaret er rigtigt. Hvis hun virkelig var 7 år ved første menstruation, skal du blot bekræfte svaret. Dette system med top- og bundgrænser er lagt ind som sikkerhed for slåfejl. I spørgsmålet om menstruationen er det sandsynligt, at det er intervieweren, der har slået 7 år i stedet for 17 år ind.

3 Hvis en kvinde spørger dig, hvorfor du stiller dette spørgsmål eller siger, at det da var et mærkeligt spørgsmål Hvis du er i stand til at svare på, hvorfor man stiller spørgsmålet, er det i orden, at du svarer. Hvis du derimod ikke er i stand til at svare, er det helt i orden, at du siger, at du ikke kender nærmere til baggrunden for de stillede spørgsmål. Helt generelt kan du sige, at når spørgsmålet stilles, er det fordi man ikke med sikkerhed ved, om disse forhold betyder noget for graviditeten og dermed for barnet. Du kan i øvrigt altid henvise til jordemoder Mette Kjellerup Juhl på telefon eller læge Anne-Marie Nybo Andersen på telefon Kvinden er velkommen til at ringe, hvis hun har spørgsmål til interviewet. Hvis en kvinde vil meldes ud af projektet Du skal bede hende ringe til Annemette Thomsen på telefon Projektmedarbejderne tager sig af udmeldelser, det skal du ikke som interviewer tage dig af. Hvis kvinden bliver sur i telefonen over at hun skal ekstra bøvl med det, skal du bare notere hendes navn og data ned og videregive det til projektet, så bliver det ordnet dér. Der er to måder, man kan melde sig ud på. De fleste (som jo stadig er få), orker blot ikke at være med længere. Nogle enkelte vil have deres data slettet og blodprøver destrueret. Vi mener ikke, det er rimeligt, at I skal sidde med denne vurdering af, hvordan den enkelte skal meldes ud. Blandt andet derfor skal de henvises til os. Hvis en kvinde taler så dårligt dansk at du skønner at telefoninterviewet ikke kan gennemføres Tag ansvaret på dig og sig til hende at du desværre ikke kan forstå hvad hun siger. Du må omvendt ikke sige at hun ikke taler godt nok dansk, det kan virke anstødende og sårende. Sig da: Jeg kan desværre ikke forklare dig hvad spørgsmålene betyder og jeg forstår dig ikke godt gennem telefonen, så jeg må desværre stoppe interviewet. Du vil inden for den næste uge modtage et brev fra os. Endnu engang tak for din deltagelse og undskyld ulejligheden. Hvis hun mener at interviewet kan foregå gennem manden, sig da: Jeg må desværre kun gennemføre interviewet direkte med dig og kan derfor ikke bruge din mand som tolk, du vil inden for den næste uge modtage et brev fra os. Nu er interviewet slut tak fordi du meldte dig til undersøgelsen og undskyld ulejligheden. Noter at kvinden er udgået af undersøgelsen pga. sprogproblemer og giv listen til din supervisor som sender den tilbage til Center for Epidemiologisk Grundforskning. Mobiltelefon Hvis kvinden står i en forretning, ligger på stranden eller sidder i offentlige transportmidler eller lignende, når du ringer op, bør du give hende mulighed for at blive ringet op på et mere passende tidspunkt. Hvis hun insisterer på at gennemføre interviewet, gør du blot det. Du må blot aldrig gennemføre et interview med en kvinde, imens hun kører bil eller andet motordrevet køretøj.

4 Terminsberegning = udregning af det forventede fødselsstidspunkt Når man skal regne fødselstidspunktet ud, går man ud fra den sidste menstruations første dag. Herfra regnes graviditeten, selvom kvinden teknisk set ikke var gravid på det tidspunkt, men først bliver det ved førstkommende ægløsning, der som regel indtræffer 14 dage efter den sidste menstruation. Fødselstidspunktet er 40 hele uger efter den sidste menstruations første dag. En anden lettere og hurtigere måde at regne terminen ud på er : At gå ud fra sidste menstruations første dag, trække 3 måneder fra og lægge en uge til. Sidste menstruations første dag - 3 måneder + 1 uge = terminen Eksempel: Sidste menstruations første dag er den 1 april 1. april - 3 måneder + 1 uge = 8. januar Kvinden har i dette eksempel termin den 8. januar. Datoen er selvfølgelig forbundet med en vis usikkerhed. Denne kvinde vil formentlig føde fra midt i december til midt i januar måned. Blandt mange gravide kvinder og i almindelig tale bruger man en anden beregning. Ifølge denne beregning er man gravid i 9 måneder. Denne beregning er langt mere upræcis og bruges derfor ikke af fagfolk. Beregningen her er i graviditetsmåneder og en måned er dage som en kalendermåned. I daglig tale siges blot Jeg var i ottende måned. Man kan få provokeret abort til udgangen af 3. graviditetsmåned (12. uge). Man mærker liv i 5. graviditetsmåned. ( uge) Man går på orlov i 8. eller 9. graviditetsmåned. Vær opmærksom på om kvinden bruger den ene eller anden terminsberegning. Denne oversigt kan bruges som en støtte, men den er langt fra præcis. 9. graviditetsmåned uge -40. uge 8. graviditetsmåned uge -35. uge 7. graviditetsmåned uge -30. uge 6. graviditetsmåned uge -26. uge 5. graviditetsmåned uge -21. uge 4. graviditetsmåned uge -17. uge 3. graviditetsmåned uge -13. uge 2. graviditetsmåned...6. uge - 9. uge Svarer kvinden i måneder, spørg da videre om det var i starten af for eksempel 5. måned (18. uge) midt i 5. måned ( uge) eller sidst i 5. måned (21. uge)

5 Introduktion Hvis kvinden, når hun tager telefonen, siger sit navn, starter interviewet med: Goddag, mit navn er, jeg ringer fra undersøgelsen Bedre sundhed for mor og barn. Hvis kvinden blot siger ja eller hallo, når hun tager telefonen, så starter interviewet med: Goddag mit navn er træffer jeg Kvinden svarer: Ja, det er mig eller lign. da fortsætter man med: Jeg ringer fra undersøgelsen Bedre sundhed for mor og barn. Hvis det er en anden person, der tager telefonen, starter interviewet med: Goddag, mit navn er træffer jeg Når kvinden kommer til telefonen fortsætter man : Goddag mit navn er Jeg ringer fra undersøgelsen Bedre sundhed for mor og barn. Hvis manden eller anden person spørger, hvad det drejer sig om, kan du sige: Jeg ringer fra en undersøgelse, der hedder Bedre sundhed for mor og barn for at lave et interview med.... Telia skal aldrig nævnes i interviewet.

6 ad 0. Når kvinden ikke er gravid længere, vil hun oftest starte med at forklare, at hun ikke kan være med i undersøgelsen længere, fordi hun ikke er gravid mere. Hun vil måske også forklare, hvad der er sket. Du skal da høre godt efter, hvad hun fortæller dig og kode det, der passer bedst. Hvis der er sket noget, som du ikke kan få til at passe ind i kategorierne, kan du bruge muligheden Andet, beskriv. Hvis kvinden ikke af sig selv fortæller, hvad der er sket, stiller du spørgsmål 0: Hvad er årsagen til at du ikke er gravid mere? Igen: Du skal da høre godt efter, hvad hun fortæller dig og markere det, der passer bedst. Provokeret abort efter eget ønske Kvinden har selv ønsket at få en abort, fordi hun ikke ønskede at få barnet. Kvinden kan i særlige tilfælde få en provokeret abort sent i graviditeten. Det er ikke en provokeret abort efter eget ønske, hvis kvinden har fået en fremkaldt abort, fordi man har konstateret (eller har en begrundet mistanke om) en sygdom eller skade på barnet. Mola Fostret er enten dødt eller har aldrig eksisteret. Der er dannet blærer, der sidder sammen som drueklaser. Der kan være tale om forstadier til en kræftform. Provokeret abort som følge af sygdom hos barnet Hvis man ved hjælp af moderkageprøve, fostervandsprøve eller scanning opdager, at barnet er sygt eller har en kromosomfejl, skal der kodes her. Spontan abort Denne betegnelse bruger man hvis graviditeten er ophørt af sig selv, oftest ved at kvinden er begyndt at bløde og enten selv har udstødt fosteret eller har fået en udskrabning (eventuelt. selv har født fosteret, hvis det er langt henne i graviditeten), efter at man har konstateret, at fosteret er dødt. Dette vil være den mest almindelige årsag til, at hun ikke er gravid længere. Graviditet uden for livmoderen = ekstrauterin graviditet En graviditet uden for livmoderen kan for eksempel sidde i æggelederen. Dette kaldes også en ekstrauterin graviditet. En sådan graviditet giver smerter og må afsluttes med operation, så snart det opdages. HUSK AT UDFYLDE SKEMAET: ABORT ELLER ANDEN AFSLUTNING AF GRAVIDITETEN

7 ad 1. Her skal kodes alle tidligere graviditeter, både graviditeter uden for livmoderen og dem, som endte som abort (både provokeret og spontan abort), og dem som førte til fødsel. ad 2. Som ad 1. ad 3. ad 4. ad 5. ad 6. ad 7. Efter 28. uge = det er en fødsel. Tales der i måneder er det i 7. måned. Før 28. uge = det er en abort. Her skal kodes alle tidligere fødsler (efter 28. graviditetsuge) både levende og dødfødte. Fødsel af flere børn ( tvillingefødsel eller trillingefødsel) tæller kun som en fødsel. Her skal kun kodes spontane aborter. Der skal ikke kodes provokerede aborter eller graviditet, som sad uden for livmoderen. Terminsberegningen. Når kvinden skulle have sin menstruation, er hun i 4. uge. 3 uger over tiden er således i 7. uge. Vær opmærksom på, at mange kvinder taler i måneder. Se afsnittet om terminsberegning i indledningen til guiden. En graviditet uden for livmoderen kan eksempelvis sidde i æggelederen. Dette kaldes også en ekstrauterin graviditet. En sådan graviditet giver smerter og må afsluttes med operation, så snart det opdages, at der er tale om en graviditet uden for livmoderen.

8 ad 8. ad 9. ad 10. ad 11. Hvis hun har taget nogen former for p-piller (minipiller og andet), svares der ja til dette spørgsmål. Almindelige p-piller = Alle former for p-piller som tages i 3 uger, hvorefter der holdes en uges pause. Minipiller = Tages hele tiden, også mens kvinden har menstruation. Obs! Her spørges i kalendermåned, for eksempel januar. Nogle kvinder vil have svært ved at svare på, hvor gamle de var, da de fik første menstruation. Hjælp dem på vej. Kan de eventuelt. huske, hvilken klasse de gik i. Kan de ikke det, kan de nok huske, om det var tidligt eller sent, eller hverken tidligt eller sent i forhold til de andre i deres klasse. ad 12. ad 13. Her spørges der til, hvor mange dage der er fra den første dag i en menstruation til den første dag i den næste menstruation. Nogle vil svare hvor mange dage der går mellem menstruationerne. Vær opmærksom på det.

9 ad 14. ad 15. ad 16. Er der usikkerhed og uenighed om terminsdatoen, da spørger man til den dato, der er skrevet på kvindens vandrejournal og koder denne. Er kvinden ikke enig i denne dato noterer du det og skriver derefter hvilken graviditetsuge kvinden selv mener hun er i. Interviewet fortsættes og kvinden kan svare ud fra sin egen graviditetsberegning. ad 17. Markér det planlagte fødested.

10 ad 18. ad 19. Var hun for eksempel ophørt med at bruge prævention. Hvis kvinden tøver og leder efter svaret, kan du hjælpe hende ved at sige, at vi er interesserede i at vide, om det er mere eller mindre end et halvt år. Hvis hun siger, det var mere end 6 måneder, kan du så spørge igen, om det var mere end et år.

11 ad 20. ad 21. Her noteres den prævention, som kvinden brugte i den måned eller ved det samleje, hvor hun blev gravid. Der skal ikke kodes hverken kondom eller pessar, hvis de blot én gang har gennemført samleje uden prævention. Hvis kondomet sprang, noteres kondom. ad 22. ad 23. ad 24. ad 25. Hvis kvinden er blevet gravid med spiral, kan spiralen stadigvæk sidde i livmoderen og først komme ud ved barnets fødsel. Spiralen kan også fjernes af lægen tidligt i graviditeten. Vær opmærksom på terminsberegningen. Der skal kodes i graviditetsuger og ikke i uger over tiden. Behandlet af gynækolog eller hospitalsafdeling. Hvis kvinden blot er undersøgt og ikke behandlet kodes nej. Se ad 26. Her skal kodes fra det tidspunkt, en eller anden form for behandling er påbegyndt. Ikke fra hun er begyndt at gå til undersøgelse for barnløshed, Det vil typisk være hormonbehandling eller operation, der først går igang med.

12 ad 26. Mikroinsemination - sædcelle ind i ægget ifm. reagensglasmetode. Insemination er kunstig indførelse af sæd. Reagensglasmetode = IVF. Vigtigt! Disse tre metoder må kun kodes, hvis de direkte har ført til denne graviditet. Man er interesseret i at finde de børn, der er undfanget ved disse metoder. De andre metoder skal altid kodes. HSG er en undersøgelse, hvor man foretager en gennemskylning eller en gennempustning af æggelederne, for at se om der er passage. ad 27. ad 28. ad 29. Det kan være et meget følsomt emne, som kvinden ikke ønsker at oplyse. Det kan være et meget følsomt emne, som kvinden ikke ønsker at oplyse. Vær opmærksom på om kvinden taler om over tiden. Da mener hun antal uger efter den dato, hvor hun havde forventet at have sin menstruation. Du skal da lægge 4 uger til. 14 dage over tiden er da i 6. uge. ad 30. ad 31. Der skal kodes i graviditetsuger. ad 32.

13 ad 33. Det kan være svært at angive hvor meget. Man er interesseret i, om det var meget lidt (pletblødning) eller mere end en pletblødning. En pletblødning er en lille blødning, ikke større end en femkrone. ad 34. ad 35. ad 36. ad 37. ad 38. ad 39. Her skal noteres ja, både ved selvbehandling og lægebehandling. Vagitorier er stikpiller til skeden. Tabletbehandling er, hvis hun har taget en eller flere piller (gennem munden) mod lidelsen. Andet kan være al anden behandling som naturmedicin, yoghurt i skeden eller lign. Der skal kodes i graviditetsuger. Vægten skal være målt inden for en uge, ellers må kodes ved ikke. Vær opmærksom på, at det kan være et ubehageligt spørgsmål for den kvinde, som vejer 120 kg eller lignende. Vær opmærksom på, at det kan være et ubehageligt spørgsmål for den kvinde, som vejer 120 kg eller lign.

14 ad 40. ad 41. ad 42. ad 43. Vi spørger til, om hun er nervøs, tænker meget på det - altså bekymrer sig om sit barns fødsel. Vi spørger ikke efter, om der er en rationel grund, men om hendes følelser. De, der svarer: Lidt bekymrer man sig vel altid eller Det er vel normalt at bekymre sig lidt skal kodes som lidt. Spørgsmål 43 til 112 handler om sygdomme og helbred før graviditeten. Der er i interviewguiden skrevet forklaringer på visse medicinske ord og undersøgelser. Disse er til interviewerens brug. Det er ikke meningen, at du skal gå ind i at forklare, hvad de forskellige sygdomme eller undersøgelser er. Det er opbygget sådan, at intervieweren efter få spørgsmål blot kan remse sygdommene op, og kvinden kan svare med ja eller nej. Der spørges om 10 sygdomme i alt samt et mere generelt spørgsmål om andre sygdomme. ad 43. Her tænkes på helbredstilstanden i almindelighed, det vil sige når hun ikke er gravid. Vi er interesseret i hendes selvvurderede helbredstilstand. Dvs. hvad mener hun selv om sit helbred. ad 44. Forhøjet blodtryk er blodtryk højere end 140/90 (140 over 90). Hvis man har svangerskabsforgiftning eller præeclampsi i graviditeten, så er et af symptomerne forhøjet blodtryk. Hun kan have haft denne lidelse i en tidligere graviditet. Hvis det er tilfældet, Kodes: ja, kun i forbindelse med graviditet. ad 45. ad 46.

15 ad 47. ad 48. ad 49. ad 50. Spørgsmålet dækker både forhøjet og nedsat stofskifte. Et spørgsmål til at vurdere alvorlighedsgraden. Det vigtigste er at få registreret, om der er tale om forhøjet stofskifte eller nedsat stofskifte. Navnet på sygdommen skal du ikke direkte spørge om men blot kode det, hvis kvinden af sig selv nævner dette. ad 51. ad 52. ad 53. Her skal du ikke kode ja, hvis kvinden blot har haft astmaeksem i barndommen. Det er ikke astma. Et spørgsmål til at vurdere alvorlighedsgraden. ad 54.

16 ad 55. Der spørges her til, om hun har haft eller har en allergisk lidelse. Der skal i dette spørgsmål ikke kodes ja, hvis hendes allergiske lidelse er astma. Det har hun lige svaret ja til i spørgsmål 52. Der skal kun kodes ja, hvis hun lider af anden allergisk lidelse. Allergisk betingede hudsygdomme skal også noteres her. ad 56. Et spørgsmål til at vurdere alvorlighedsgraden. ad 57. ad 58. Hvis kvinden remser mange forskellige ting op, så prøv at samle det under overordnede kategorier. Nævner hun for eksempel mælk og hvedemel, koder du det som fødevarer. ad 59. ad 60. ad 61.

17 ad 62. Her skal ikke noteres allergisk hudsygdom. Dette skulle være kodet i sp. 55 om allergi. ad 63. ad 64. ad 65. ad 66. Hvis hun ikke forstår, hvad du mener, må du give et par eksempler: Dårlig ryg, bækkenløsning eller nakkesmerter. Ikke smerter i livmoderbåndene = ligamentsmerter. Ved seneskedehindebetændelse og andet kodes ja. Forstuvet ankel, brækkede arme og ben kodes nej. ad 67. ad 68. Vær opmærksom på at diskusprolaps ikke skal kodes under Dårlig ryg men registreres for sig selv.

18 ad 69. ad 70. Hvis hun ikke forstår, hvad du mener, må du give eksempler: Blærebetændelse eller nyrebækkenbetændelse. ad 71. ad 72. ad 73. ad 74. ad 75. Her vil kvinderne ofte forklare omstændighederne og ikke give en diagnose, som der er lagt op til i svarkategorierne. Du kan derefter spørge : Må jeg skrive...? Eller du kan sige : Der står... her, kan jeg skrive det? Hvis hun siger nej, siger du : Hvad så med...? Eller: Har du selv et kort forslag? Hvis hun i stedet for at forklare omstændighederne bliver stille, kan du foreslå et par kategorier for at give hende en forståelse for, hvad der forventes for svar. Du kan for eksempel sige: Var det for eksempel krise i forbindelse med dødsfald, familieproblemer eller fødselsdepression?

19 ad 76. Se ad 75. ad 77. Se ad 75. ad 78. ad 79. Jernmangel og blodmangel er det samme. ad 80. ad 81.

20 ad 82. ad 83. ad 84. Her skal ikke noteres graviditetskomplikationer, hverken i dette eller tidligere svangerskab. Svarer hun at hun har haft clamydia koder du ja. Clamydia er en underlivsbetændelse. Et spørgsmål for at vurdere alvorlighedsgraden. Her skal kun kodes problemer med underlivet, som ikke har med graviditet at gøre. Har hun haft Clamydia koder du underlivsbetændelse, og derefter clamydia. Endometriose: livmodervæv hører normalt til i livmoderen. Findes det andre steder, kaldes det endometriose. Cyster: en cyste er en vandsvulst eller et hulrum med sekret. Fibromer: en godartet knude af bindevæv. ad 85. Keglesnit: fjernelse af en del af livmoderhalsen. Cryobehandling: frosset, brændt eller eventuelt. laserbehandling. ad 86.

21 ad 87. ad 88. ad 89. ad 90. ad 91. ad 92. Forkølelsessår = herpes. Hvis hun selv fortæller, at hun får herpes i for eksempel næsen, koder du ja. Den slags forkølelsessår kan sidde på kønsdelene, men også på det nederste af maven eller ballerne. Hvis hun svarer: Det tror jeg ikke, skal du notere nej. Hvis hun svarer: Jeg har haft noget, men jeg ved ikke, om det er det, man kalder kønsvorter, eller om det var noget andet, så skal du notere det som ved ikke. ad 93. ad 94. Hvis hun ikke kan huske, hvilke vacciner hun har fået for eksempel ved udenlandsrejse skal du kode ved ikke. Du skal ikke begynde at læse vaccinerne op og lade hende gætte. Det næste kan bruges til at hjælpe dem, der har svært ved at huske navnet, men som ved noget om vaccinen. Hvis de for eksempel ved, at de er blevet vaccineret mod leverbetændelse, og at de fik vaccinen i ballen, så har de fået en gammaglobulin. Difteri = Gives i nakken. I forbindelse med stivkrampe. Gul feber = Går rejsen til bestemte lande i Afrika eller Latinamerika, er vaccination mod gul feber aktuel. Sygdommen spredes ved stik af myg. Hepatitis A = Smitsom leverbetændelse, smitter gennem mad og drikke. Den gives i overarmen. Den gennemføres normalt som to vaccinationer i løbet af et år og er derefter virksom i 10 år. Hepatitis B = Serum-leverbetændelse. Smitte kan overføres fra andre mennesker ved seksuel kontakt og via blod og blodprodukter. 3 vaccinationer gives med 2 til 4 ugers mellemrum. HiB, hæmophilus influenzae type B = Mod meningitis. Gives til børn i 15 mdr. alderen. Japansk encefalitis = Japansk hjernebetændelse. Sygdommen spredes med myggestik i Sydøstasien. Der gives 2 vaccinationer med 10 til 14 dages mellemrum. Kolera = Vaccinen gives yderst sjældent. Sygdommen spredes med mad og vand, når hygiejnen er mangelfuld. Der gives 2 vacciner med 1 til 4 ugers mellemrum. Meningitis = Hjernehindebetændelse. Gives til familiemedlemmer eller omgangskreds i forbindelse med meningitistilfælde (den meget farlige form for meningitis). MFR = Vaccine mod mæslinger - fåresyge - røde hunde. Polio = Børnelammelse. Gives til børn (Di-Te-pol) + i levende form på sukkerknalder. Pneumokokker = Mod lungebetændelse. Gives mest til folk, der har fået fjernet milten. Røde hunde = En sygdom som de fleste har haft som barn. Nu tilbydes alle børn vaccination mod røde hunde. Det kan give medfødte misdannelser hos barnet, hvis moderen har røde hunde under graviditeten. Derfor anbefales det, at kvinden lader sig vaccinere mod røde hunde, inden hun bliver gravid, hvis hun ikke har haft sygdommen som barn. Stivkrampe = Tetanus = Te. Gives i nakken. Gives ofte på skadestuen i forbindelse med småskader. Tyfus = En alvorlig salmonellainfektion, der spredes med mad og vand, når hygiejnen er mangelfuld. Skoldkopper = Børnesygdom.

22 Gammaglobulin = Gammaglobulin gives én gang kort før afrejse. Den gives i endeballen.

23 ad 95. ad 96. Hvis kvinden ikke kan huske hvilken vaccination, kan dette spørgsmål hjælpe os til at finde ud af, hvilken vaccination hun har fået. Her skal kodes i kalendermåneder.

24

25

26

27

28

29 ad 97. ad 98. Sygdommen forekommer i Syd- og Mellemamerika, Afrika, Mellemøsten samt det sydøstlige Tyrkiet. Sygdommen spredes med myggestik. Forebygges med malariapiller, som skal tages fra kort før afrejse, under opholdet, og i 4 uger efter udrejse. Det tages undertiden to præparater til forebyggelse af malaria.

30 ad 99. Her skal kodes i kalendermåneder. ad 100. Det er hendes egen vurdering om, hvor vidt hun har haft feber eller ej, der gælder. Hvis hun mener, hun har haft feber, men hun ikke har målt den, skal der kodes ja. Med feber mener 38 grader eller derover. ad 101. Ikke dage, men hvor mange forskellige perioder. ad 102. Hvis hun ikke kan huske, hvilken graviditetsuge hun var i, så vil hun måske bedre kunne huske, hvilken kalendermåned hun havde feber i. Se på trilleren og prøv den vej rundt at finde frem til, hvilken graviditetsuge hun var i. ad 103. Programmet vil spørge i hvor mange dage for hver enkelt episode. ad 104. Hvis kvinden svarer, at hun havde omkring 38, men at hun ikke målte temperaturen, skal du kode det som: Målte ikke temperatur. ad 105. Alle de symptomer hun nævner skal kodes: For eksempel vil influenza blive kodet med symptomer hovedpine, muskelsmerter.

31 ad 106. Definitionen på diarré er mindst 3 løse afføringer inden for et døgn. ad 107. Nogle svarer hvor mange gange de har været på toilettet med diare og svarer derfor for eksempel 20 gange. Du skal så pointere at der skal kodes antal episoder. Her skal for eksempel kodes en gang, selv om diarreen strakte sig over to dage og resulterede i adskillige toiletbesøg. ad 108. Hvis hun ikke kan huske, hvilken graviditetsuge hun var i, så vil hun givetvis bedre kunne huske, hvilken kalendermåned hun havde diarré i. Se på trilleren og prøv på den måde, om du kan finde frem til, hvilken graviditetsuge hun var i. ad 109. Programmet vil spørge, i hvor mange dage hun havde diarré for hver enkelt episode. ad 110. Her skal kun skrives det, som ikke er svaret i foregående spørgsmål. ad 111. ad 112.

32 Du læser op for hende hvilken medicin hun har skrevet på tilmeldingsskemaet. Du kan ikke rette i det skrevne hvis hun ikke er enig med det der står. Du kan springe let hen over den del af det og kun bruge det i forbindelse med næste spørgsmål hvor du spørger om hun har taget anden medicin mens hun har været gravid. ad 113. Skriv kun medicin, som hun ikke selv har skrevet ind. Hvis hun her omtaler medicin, som allerede er noteret i det foregående, skal du ikke notere det igen. Der skal her kodes receptmedicin og håndkøbsmedicin, men ikke naturmedicin, vitaminer eller kosttilskud. ad 114. Receptmedicin eller håndkøbsmedicin men ikke naturmedicin, vitaminer eller kosttilskud. ad 115. ad116. Her er mulighed for at svare i kalendermåned eller i graviditetsuger. Du skal kun svare en af delene. ad 117. Piller eller flydende kosttilskud noteres her. Hvis kvinden spiser hvidløgspiller, er det et kosttilskud. Spiser hun et helt hvidløg dagligt, er det ikke et kosttilskud men en særlig kostvane, som ikke skal noteres her. ad 118.

33 ad 119. Her kan svares i dato eller graviditetsuge. ad 120. Der er fremsat teorier om, at mængden af fisk kan have positiv indflydelse på svangerskabets forløb. Derfor stilles der nu tre spørgsmål om fiskeindtag i graviditeten. Fisk omfatter også torskelever, torskerogn, rejer og hummer, hvalkød. Alle former for fiskefars og derfor også fiskefrikadeller og fiskeboller. Der ønskes en gennemsnitsbetragtning af fiskeindtaget. ad 121. Eksempel : Makrelsalat, røget laks, rejemad, torskerogn. Der ønskes en gennemsnitsbetragtning af fiskeindtaget. ad 122. Eksempel : Salat med tun eller rejer. Der ønskes en gennemsnitsbetragtning af fiskeindtaget.

34 ad 123. ad 124. ad 125. ad 126. ad 127. I allerførste del af graviditeten ved kvinden sjældent, at hun er gravid. De første 5 uger strækker sig fra sidste menstruations første dag, og indtil kvinden er gået en uge over forventet menstruation. Hvis hun er selvskabsryger og har røget under 10 cigaretter i hele graviditeten, noterer du nej i dette spørgsmål. ad 128. ad 129. Her noteres de røgfri perioder. ad 130. ad 131. Hvis hun i sin tid som ryger har røget flere forskellige mærker, skal her kodes det mærke, hun har røget mest.

35 ad 132. Siger kvinden, at hun ryger 10-12, må du sige til hende, at du ikke kan kode et interval. Du må bede hende give dig et gennemsnitstal. ad 133. Nikotinholdigt plaster, tyggegummi eller inhalator bruges til rygeafvænning. ad 134.

36 ad 135. Hvis hun har svært ved at huske i hvilken graviditetsuge, vil det måske være lettere for hende at huske, i hvilken kalendermåned det skete. Du kan så selv ved hjælp af trilleren se, hvilken graviditetsuge hun da befandt sig i. Noter i hvilke graviditetsuger i programmet. ad 136. Her skal kodes al koffeinholdig kaffe, nescafé, instant café og almindelig kaffe. Koffeinfri kaffe skal ikke kodes. En kande = 8 kopper = 1 liter. Et krus = 2 kopper. Spørg kvinden, om hun bruger krus eller kopper og regn selv om fra krus til kopper. ad 137. Her skal kodes al sort the, men ikke urtete. En kande = 8 kopper = 1 liter. Et krus = 2 kopper. Spørg kvinden, om hun bruger krus eller kopper og regn selv om fra krus til kopper. ad 138. Nu - mens hun er gravid. Spørg for eksempel om gennemsnittet fra de sidste uger, hvis hun tøver. Hvis hun tøver, kan du hjælpe hende på vej ved at sige: Du kan angive et gennemsnit eller hvor meget tror du, det er i gennemsnit? Her noteres almindelige øl. Hvis hun angiver, at hun kun drikker stærke øl, noteres antallet, og der krydses af for stærk øl. Du skal ikke selv begynde at spørge hende, hvilken slags øl hun drikker, men blot kode det, hvis hun selv svarer spontant. ad 139. Hvor meget drak hun inden denne graviditet. ad 140. Se ad 138. ½ flaske er 3 glas vin. 1 flaske er 6 glas vin.

37 ad 141. ad 142. ad 143. Se ad 138. ad 144. ad 145. Her skal ikke svares på, om hun har været beruset eller fuld en gang, men på om hun har drukket 5 genstande eller derover på en aften. At have drukket 5 genstande over en hel aften er ikke nødvendigvis det samme som at være fuld. En genstand = 1 øl eller et glas vin. Tidligt i graviditeten regnes fra sidste menstruations første dag. Mange vil være kede af en sådan episode. ad 146. Vær opmærksom på terminsberegningen. Når kvinden skulle have sin menstruation er hun i 4. uge. Hvis hun har svært ved at huske i hvilken graviditetsuge, vil det måske være lettere for hende at huske datoen eller ved hvilken lejlighed, det skete - for eksempel nytårsaften. Du kan så, ved hjælp af trilleren se, i hvilken graviditetsuge hun var. Du skal kode i hvilken graviditetsuge i programmet. ad 147. Der spørges til cola, fordi cola indeholder koffein ligesom kaffe.

38 ad 148. Der skal være tale om egentlig motion i en sådan grad at hun bliver varm, svedig eller forpustet. Her skal noteres al fysisk aktivitet, også den som udføres i forbindelse med et lønarbejde, for eksempel et postbud som cykler og løber på trapper. ad 149. Det skal være motion, som gør hende varm, svedig eller forpustet. ad 150. Svaret fra 149 kommer automatisk frem. Du må godt omformulere spørgsmålet, så det passer til den aktivitet, hun har nævnt under spg Således: Hvor tit svømmer du, hvor tit rider du, eller hvor tit spiller du tennis. ad 151. ad 152. Dette spørgsmål fortæller noget om familiens livsstil. Den tid, der skal kodes, skal være den sammenlagte tid, som hun bruger på at se fjernsyn eller video. Hjælp hende eventuelt. med at nævne svarkategorierne.

39 ad 153. Dette og de tre næste spørgsmål handler om kvindens sociale netværk. Med familiemedlemmer menes ikke hendes mand eller samlever. Med kontakt menes både at ses, men også anden kontakt som telefonkontakt skal kodes som kontakt. Nævn svarkategorierne. ad 154. Det må ikke være ægtefælle eller samlever. ad 155. Det må ikke være ægtefælle eller samlever. ad 156. Det må ikke være ægtefælle eller samlever. ad 157. Erhvervsarbejde og praktik på en arbejdsplads noteres også under arbejde. ad 158.

40 ad 159. Her spørges til, om hun på nuværende tidspunkt har et arbejde. Er hun arbejdsløs i dag men starter på nyt job i overmorgen kodes nej, det er hendes situation her og nu som skal kodes. Der kodes ja, hvis hun har et arbejde men er sygemeldt, eller hvis hun har et arbejde men er på orlov. Et arbejde skal være på 15 timer ugentligt eller derover, for at det her skal kodes som arbejde. Har hun mere end ét job, skal du kun kode de jobs, der er på 15 timer eller derover. ad 160. Ja = et arbejde skal være på 15 timer ugentligt eller derover. ad 161. Hvor får du penge fra? ad 162. Hvor længe er det siden, at du var på en arbejdsplads? Kodes også ved jobtræning eller andet.

41 ad 163. Meningen med dette og det efterfølgende spørgsmål er, at man på baggrund af denne kodning har man mulighed for at vide noget om arbejdsmiljøet. Når der her spørges til stillingsbetegnelsen, skal den derfor gives så præcist som muligt. På skærmen er skrevet 30 jobkategorier ind på forhånd. Har kvinden en af disse markeres den og derefter trykkes Enter. Hvis kvindens stillingsbetegnelse ikke står på skærmen slår du op i den gule bog over stillingsbetegnelser og jobkoder og du indtaster herefter den 4- cifrede Disko- 88 kode ind. Hvis du ikke kan finde stillingsbetegnelsen i den gule bog må du skrive den angivne betegnelse under andet.

42 ad 164. Formålet med dette spørgsmål er at kunne nuancere arbejdsmedicinske undersøgelser: Der er f.eks forskel på at være gartner i et væksthus, og kommunalt ansat gartner, der skal holde kommunens grønne arealer. Der er forskel på at være laborant i et medicinalfirma og på et sygehus. Der skal kodes hvilken type arbejdsplads, således at man får ide om hvilken type af produkt eller hvilken serviceydelse, der er tale om. Eksempler: Hvad er din nøjagtige stlillingsbetegnelse: Pædagog Hvilken slags institution eller virksomhed arbejder du på? Vuggestue Hvad er din nøjagtige stlillingsbetegnelse: Sanitør Hvilken slags institution eller virksomhed arbejder du på? Telia, kontorrengøring. Hvad er din nøjagtige stlillingsbetegnelse: Fabriksarbejder Hvilken slags institution eller virksomhed arbejder du på? Bryggeri ad 165. Kun hele timer Markeringsskærmbillede

43 Kvinden har nu fortalt dig, hvad hun arbejder med. Hvis hun arbejder inden for et af de områder, som nu kommer frem på din dataskærm, markerer du dette. Der vil så komme de arbejdsmiljøspørgsmål frem, som hører til dette område. Hvis hendes arbejde ikke falder ind under et af disse områder, skal du blot kode ingen af ovenstående, og interviewet springer de særlige arbejdsmiljøspørgsmål over. ad 166. Meningen med dette og det efterfølgende spørgsmål er, at man på baggrund af denne kodning har man mulighed for at vide noget om arbejdsmiljøet. Når der her spørges til stillingsbetegnelsen, skal den derfor gives så præcist som muligt. På skærmen er skrevet 30 jobkategorier ind på forhånd. Har kvinden en af disse markeres den og derefter trykkes enter. Hvis kvindens stillingsbetegnelse ikke står på skærmen slår du op i den lyserøde bog over stillingsbetegnelser og jobkoder og du indtaster herefter den 4- cifrede Disko- 88 kode ind.

44 ad 167. Formålet med dette spørgsmål er at kunne nuancere arbejdsmedicinske undersøgelser: Der er f.eks forskel på at være gartner i et væksthus, og kommunalt ansat gartner, der skal holde kommunens grønne arealer. Der er forskel på at være laborent i et medicinalfirma og på et sygehus. Der skal kodes hvilken type arbejdsplads, således at man får ide om hvilken type af produkt eller hvilken serviceydelse, der er tale om. Eksempel: Hvad er din nøjagtige stlillingsbetegnelse: Pædagog Hvilken slags institution eller virksomhed arbejder du på? Vuggestue Hvad er din nøjagtige stlillingsbetegnelse: Sanitør Hvilken slags institution eller virksomhed arbejder du på? Telia, kontorrengøring. Hvad er din nøjagtige stlillingsbetegnelse: Fabriksarbejder Hvilken slags institution eller virksomhed arbejder du på? Bryggeri

45 ad 168. Vi vil gerne vide, om kvinden har overvejende stående/gående arbejde eller siddende arbejde. ad 169. Der skal ikke kodes aftenarbejde hvis hun for eksempel tager ting med hjem fra kontoret eller forbereder sig i hjemmet om aftenen. Det er kun, hvis der laves om på det sociale liv/nattesøvn, der skal kodes aften/natarbejde. ad 170. ad 171. De næste 6 spørgsmål handler om stress på arbejdspladsen. Spørgsmålet skal stilles langsomt og med pauser mellem svarmulighederne. Ellers virker det uforståeligt.. Du skal ikke forklare, hvad der menes med anstrengende eller stimulerende. Det er kvindens vurdering af disse ting, der skal kodes. Hendes forståelse af disse ord i forhold til hendes arbejde.

46 ad 172. ad 173. ad 174. ad 175. ad 176. ad 177. Sig eventuelt: Til det næste spørgsmål kan du bare svare ja eller nej Der har tidligere været mistanke til flere aborter hos kvinder, der arbejdede ved dataskærm. Der er intet, der tyder på, at denne mistanke var rigtig. Denne undersøgelse skal bruges til at undersøge, om det er skadeligt, gavnligt eller helt ligegyldigt. ad 178. ad 179. Du behøver ikke læse teksten: ca som en kase øl op, men læs den blot hvis hun tøver.

47 ad 180. Specielt de kvinder med mange tunge løft er vigtige. Hvis kvinden for eksempel arbejder som sevitrice, vil hun måske løfte en 40 til 50 gange om dagen. Du skal ikke vælge ved ikke kategorien her, men hellere få hende til at komme med et cirkatal. ad 181. ad 182. ad 183. ad 184. Som ægtefælle/samlever regnes den, man lever med i parforhold, uanset om der er tale om barnets biologiske far. Det kan være både en mand og en kvinde, men det skal være parforhold ikke blot bofællesskab. ad 185. Her noteres ægtefælle/samlever, også selvom du ved, at han ikke er barnefaderen. ad 186. Her spørges til, om han har et arbejde for tiden. Der kodes, hvis han er sygemeldt, eller hvis han har et arbejde men er på orlov.

48 ad 187. Hvor får han penge fra? ad 188. Hvor længe er det siden, han har arbejdet på en arbejdsplads. ad 189. Slå hans stilling op i den gule bog over stillingsbetegnelser og job-koder og kod den 4- cifrede Disko-88 kode ind. Interessen er her på barnets biologiske far og hans arbejdsmiljø. Spørgsmålet stilles, som var det samlever/ægtefælle. Dette for at undgå lange udredninger og pinlige situationer. Hvis du fra tidligere i interviewet ved, at samlever ikke er barnefader, må arbejdsspørgsmålene godt springes over eller kodes som ved ikke, eller hvis kvinden kender til forholdene omkring barnefaders arbejdssituation, må disse meget gerne kodes.

49 ad 190. Formålet med dette spørgsmål er at kunne nuancere arbejdsmedicinske undersøgelser: Der er f.eks forskel på at være gartner i et væksthus, og kommunalt ansat gartner, der skal holde kommunens grønne arealer. Der er ligeledes forskel på at være læge på en forskningsinstitution eller læge på et hospital. Der skal kodes hvilken type arbejdsplads, således at man får ide om hvilken type af produkt eller hvilken serviceydelse, der er tale om. Eksempel: Hvad er din nøjagtige stlillingsbetegnelse: Læge Hvilken slags institution eller virksomhed arbejder du på? Forskningsinstitution.

50 ad 191. ad 192.

51 ad 193.

52 ad 194. ad 195. Her er interessen specielt på passiv rygning og derfor specielt samlever eller ægtefælle. ad 196. Hun behøver kun at vide, hvor høj han ca. er. Hun kan jo sammenligne med sig selv. Er han højere eller lavere, og hvor høj er hun selv? Interessen er her den biologiske fader, men der spørges efter ægtefælle/samlever for ikke at sætte kvinden i forlegenhed. ad 197. Voksne er alle, der er 18 år eller derover. Der spørges til boligsituationen på interviewtidspunktet. ad 198. For at notere børnene som en del af hustanden skal de bo der mindst halvdelen af tiden. Børn er under 18. Voksne er 18 år eller derover. ad 199. Der skal også kodes, selvom det ikke er hendes egne børn, hvis de bor i huset mindst halvdelen af tiden.

53 ad 200. ad 201. Ikke kæledyr. Det spørges der til senere. ad 202. ad 203.

54 ad 204. Egen bolig er eget hus eller ejerlejlighed. ad 205. ad 206. Til intervieweren De næste spørgsmål er til dig. Her har du mulighed for at notere din vurdering af interviewet. Du behøver kun notere hvis du finder noget væsentligt, eller klikker du blot hurtigt forbi disse spørgsmål. ad 0. ad 208. Dette spørgsmål for at kunne undgå at bruge de interview, hvor du mærker en manglende kontakt / manglende ærlighed. ad 209. Dette spørgsmål for at vi kan undlade at bruge de interview, hvor du skønner, at svarene utroværdige.

55 ad 210. Hvis du har andre vigtige kommentarer, som du gerne vil knytte til interviewet, har du mulighed for at gøre det her. Det kan enten være, at kvinden gerne vil have, at du noterer særlige forhold for hende ned. Forhold som ikke fremgår af interviewet. For eksempel: hun har tidligere født et misdannet barn. Du kan også bruge det til at fortælle os, hvis du ikke mener, at interviewet kan bruges. Forhold som for eksempel: Hun virkede utroværdig, eller manden blandede sig i svarene, eller hun var beruset under interviewet. Hvis du ved, at hendes samlever ikke er barnefaderen, noteres det her. Du behøver ikke at skrive her, men kan gøre det.

INTERVIEWGUIDE FOR SPØRGSMÅL 1-117.

INTERVIEWGUIDE FOR SPØRGSMÅL 1-117. INTERVIEWGUIDE FOR SPØRGSMÅL 1-117. 3. INTERVIEW. De fleste af disse spørgsmål er gengangere fra de prænatale interview. Forklaringer til spørgsmål som er helt uændrede fra interview 1 og 2 er ikke gentaget

Læs mere

30. graviditetsuge. Telia skal aldrig nævnes i interviewet.

30. graviditetsuge. Telia skal aldrig nævnes i interviewet. 30. graviditetsuge Introduktion Hvis kvinden, når hun tager telefonen, siger sit navn, starter interviewet med: Goddag, mit navn er, jeg ringer fra undersøgelsen Bedre sundhed for mor og barn. Hvis kvinden

Læs mere

Spørgsmål om cigaretter, rygning i hjemmet og andre nikotinpræparater Røg din mor, mens hun ventede dig? Røg du, før du blev gravid?

Spørgsmål om cigaretter, rygning i hjemmet og andre nikotinpræparater Røg din mor, mens hun ventede dig? Røg du, før du blev gravid? Eksempler på spørgsmål Generelle spørgsmål til den kommende mor Civilstatus Spørgeskema 1 Fødselsland Mor's fødselsland Spørgeskema 2 Far's fødselsland Spørgeskema 3 Spørgsmål om menstruation, fertilitetsbehandling

Læs mere

RAPPORT Rapport for Ungeprofilundersøgelsen SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Ungeprofilundersøgelsen. MÅLGRUPPE Udskoling (7. - 9.

RAPPORT Rapport for Ungeprofilundersøgelsen SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Ungeprofilundersøgelsen. MÅLGRUPPE Udskoling (7. - 9. RAPPORT Rapport for Ungeprofilundersøgelsen SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Ungeprofilundersøgelsen MÅLGRUPPE Udskoling (7. - 9. klasse) UNDERSØGELSE Ungeprofilundersøgelse GRUNDLAG Glostrup - Klassetrin (7,8,9)

Læs mere

BORGERENS FORBEREDELSE TIL SUNDHEDSTJEK spørgeskema

BORGERENS FORBEREDELSE TIL SUNDHEDSTJEK spørgeskema BORGERENS FORBEREDELSE TIL SUNDHEDSTJEK spørgeskema Som forberedelse til sundhedstjekket hos din læge skal du besvare en række spørgsmål, som handler om din sundhed og dit helbred, og hvordan du i det

Læs mere

Eksempler på spørgsmål 1 2 3 4 5 Generelle spørgsmål til den kommende mor Civilstatus

Eksempler på spørgsmål 1 2 3 4 5 Generelle spørgsmål til den kommende mor Civilstatus Eksempler på spørgsmål 1 2 3 4 5 Generelle spørgsmål til den kommende mor Civilstatus Mor's og fars fødselsland Hvad er den højeste uddannelse, du har gennemført? Spørgsmål om menstruation, fertilitetsbehandling

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Behandling for ufrivillig barnløshed

Behandling for ufrivillig barnløshed Når I skal i behandling for ufrivillig barnløshed, afhænger behandlingsmetoderne af årsagen til jeres I denne pjece kan I læse generel information om de forskellige behandlingsmetoder. Præcis hvordan jeres

Læs mere

Afsluttende spørgeskema

Afsluttende spørgeskema BRU-2 Afsluttende spørgeskema for undersøgelsen Livskvalitet og Brystkræft Arbejdsmedicinsk Klinik Regionshospitalet Herning Gl. Landevej 61 7400 Herning BR-Slut GENERELT HELBRED OG VELBEFINDENDE SIDE

Læs mere

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Udskoling. UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Udskoling. UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Grundskole MÅLGRUPPE Udskoling UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse GRUNDLAG Henriette Hørlucks Skole - Klassetrin ( Alle ) RESPONDENT Børn/unge ANTAL BESVARELSER

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Monitorering af rygevaner, 2004 Frekvenstabeller Alle respondenter

Monitorering af rygevaner, 2004 Frekvenstabeller Alle respondenter Monitorering af rygevaner, 2004 Frekvenstabeller Alle respondenter 1. Alder? 13-14 år 15-19 år 20-29 år 30-39 år 40-49 år 50-59 år 60-69 år 70 år eller ældre 131 2,9 292 6,4 662 14,5 832 18,2 766 16,7

Læs mere

forebygger og bekæmper smitsomme sygdomme og medfødte lidelser

forebygger og bekæmper smitsomme sygdomme og medfødte lidelser INFEKTIONS- SYGDOMME S T A T E N S S E R U M I N S T I T U T forebygger og bekæmper smitsomme sygdomme og medfødte lidelser Statens Serum Institut Artillerivej 5 2300 København S TIL DEN GRAVIDE Tel.:

Læs mere

Børns velfærd, sundhed og trivsel i et forløbsperspektiv Spørgeskema om barnets sundhed. Bedes udfyldt af moderen. Us. nr. 8460-4 Januar 2003

Børns velfærd, sundhed og trivsel i et forløbsperspektiv Spørgeskema om barnets sundhed. Bedes udfyldt af moderen. Us. nr. 8460-4 Januar 2003 0 + IP.nr.: Int.nr.: Børns velfærd, sundhed og trivsel i et forløbsperspektiv Spørgeskema barnets sundhed. Bedes udfyldt af moderen. Us. nr. 8460-4 Januar 2003 0 + + 0 Til mødre i undersøgelsen: Børns

Læs mere

APU-2. En spørgesskemaundersøgelse om. helbredsrelateret livskvalitet

APU-2. En spørgesskemaundersøgelse om. helbredsrelateret livskvalitet APU-2 En spørgesskemaundersøgelse om helbredsrelateret livskvalitet HELBRED OG TRIVSEL SIDE 1 VEJLEDNING: Disse spørgsmål handler om din opfattelse af dit helbred. Oplysningerne vil give et overblik over,

Læs mere

Gode råd om at drikke lidt mindre

Gode råd om at drikke lidt mindre 4525/Gode råd om at drikke 21/08/02 13:16 Side 1 (1,1) Yderligere hjælp I nogle tilfælde er det ikke nok at arbejde med problemet selv. Der er så mulighed for at henvende dig et sted, hvor man har professionel

Læs mere

Mini-Pe 0,35 mg Tabletter norethisteron

Mini-Pe 0,35 mg Tabletter norethisteron INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Mini-Pe 0,35 mg Tabletter norethisteron Læs indlægssedlen grundigt, inden De begynder at tage medicinen - Gem indlægssedlen. De kan få brug for at læse den igen.

Læs mere

Gode råd om at drikke mindre Fakta om alkohol

Gode råd om at drikke mindre Fakta om alkohol Gode råd om at drikke mindre Fakta om alkohol Drikker du for meget? Det synes du måske ikke selv. Men brug alligevel nogle minutter til at svare på de følgende 10 spørgsmål. Så får du en idé om, hvorvidt

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Spørgeskema Dine erfaringer med medicin

Spørgeskema Dine erfaringer med medicin Sundhedsudvalget 2008-09 SUU alm. del Bilag 704 Offentligt Spørgeskema Dine erfaringer med medicin Forskningsenheden for Almen Praksis i Odense Institut for Sundhedstjenesteforskning Syddansk Universitet

Læs mere

Medicinsk behandling af tilgrundegået graviditet

Medicinsk behandling af tilgrundegået graviditet Patientinformation Medicinsk behandling af tilgrundegået graviditet Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Familiecentret Gynækologisk klinik 2 Behandlingsforløbet Mange kvinder oplever, at graviditeten går

Læs mere

Den forebyggende undersøgelse for livmoderhalskræft

Den forebyggende undersøgelse for livmoderhalskræft Den forebyggende undersøgelse for livmoderhalskræft Alle danske kvinder mellem 23 og 65 år bliver tilbudt at deltage i forebyggende folkeundersøgelse (screening) for livmoderhalskræft. Man bliver automatisk

Læs mere

Spørgeskema i forbindelse med den forebyggende undersøgelse af 67 i Viborg Kommune

Spørgeskema i forbindelse med den forebyggende undersøgelse af 67 i Viborg Kommune Spørgeskema i forbindelse med den forebyggende undersøgelse af 67 i Viborg Kommune (afleveres til screeningsygeplejersken) CPR-nr : Navn : Efternavn : TLF : 1. Hvad er din højde? cm Hvad er din vægt? kg

Læs mere

Spørgeskema om din nyresygdom

Spørgeskema om din nyresygdom NYU-2 Spørgeskema om din nyresygdom Vi vil bede dig udfylde dette skema og indsende det i vedlagte svarkuvert. Du kan læse mere i det vedlagte brev. På forhånd tak! Nyremedicinsk Ambulatorium OM DIN APPETIT

Læs mere

Udskolingsundersøgelse, skoleåret 2014-2015. Rapport på baggrund af Børne- og ungelægens samtaler med børn i 9. klasse i Frederiksberg Kommune

Udskolingsundersøgelse, skoleåret 2014-2015. Rapport på baggrund af Børne- og ungelægens samtaler med børn i 9. klasse i Frederiksberg Kommune Januar 2016 Udskolingsundersøgelse, skoleåret 2014-2015 Rapport på baggrund af Børne- og ungelægens samtaler med børn i 9. klasse i Frederiksberg Kommune Indhold Side Baggrund 2 Sammenfatning 3 Trivsel

Læs mere

Det danske sundhedsvæsen

Det danske sundhedsvæsen Det danske sundhedsvæsen Undervisningsmateriale til sprogskoler Kapitel 3: Den praktiserende læge 3 Den praktiserende læge Hvad passer på praktiserende læge? Hvad passer på en praktiserende læge? Hvorfor

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

"50+ i Europa" Helbred, aldring og pensionsforhold i Europa

50+ i Europa Helbred, aldring og pensionsforhold i Europa Agency Logo Husstands-ID 1 2 0 0 Person-ID Dato for interview: Interviewer nr: Interviewpersons FORnavn "50+ i Europa" Helbred, aldring og pensionsforhold i Europa 2006 Spørgeskema som De selv udfylder

Læs mere

Medicinsk behandling af tilgrundegået graviditet

Medicinsk behandling af tilgrundegået graviditet Patientinformation Medicinsk behandling af tilgrundegået graviditet Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Familiecentret Gynækologisk klinik 2 Behandlingsforløbet Mange kvinder oplever, at graviditeten går

Læs mere

Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen

Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen August 2014 Indledning og baggrund Sundhed og Omsorg har på baggrund af en målsætning fra dialogbaserede

Læs mere

DILALA studiet Spørgeskema 3: Besvares 12 måneder efte den akutte operation. Dags dato -- -- -- åå mm-dd

DILALA studiet Spørgeskema 3: Besvares 12 måneder efte den akutte operation. Dags dato -- -- -- åå mm-dd DILALA studiet Spørgeskema 3: Besvares 12 måneder efte den akutte operation Dags dato -- -- -- åå mm-dd Dit studieløbenummer --------------------- foreligger ikke Dine initialer : Din alder: år Er du mand

Læs mere

Sammenligningsniveau 1: Landsplan - Klassetrin ( Alle ) - Antal besvarelser: 30603

Sammenligningsniveau 1: Landsplan - Klassetrin ( Alle ) - Antal besvarelser: 30603 RAPPORT Rapport for Ungeprofilundersøgelsen inkl. SSP-del SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Ungeprofilundersøgelsen MÅLGRUPPE Udskoling (7. - 9. klasse) UNDERSØGELSE Ungeprofilundersøgelsen 2015 - Fredericia GRUNDLAG

Læs mere

Tag dig tid til at læse hvert enkelt spørgsmål omhyggeligt og svar så godt du kan. Husk at vi er interesseret i din egen mening.

Tag dig tid til at læse hvert enkelt spørgsmål omhyggeligt og svar så godt du kan. Husk at vi er interesseret i din egen mening. SUNDHEDSADFÆRD HOS SKOLEBØRN Kære elev. Tak fordi du vil hjælpe os med denne undersøgelse! Ved at svare på disse spørgsmål hjælper du os med at finde ud af mere om, hvordan børn og unge i Grønland lever

Læs mere

Prævention. kondomer og p-piller for den, der vil undgå uønsket. Der findes mange andre præventionsmetoder end

Prævention. kondomer og p-piller for den, der vil undgå uønsket. Der findes mange andre præventionsmetoder end Prævention Der findes mange andre præventionsmetoder end kondomer og p-piller for den, der vil undgå uønsket graviditet. Denne brochure kan give dig et overblik over de mest effektive metoder og deres

Læs mere

Trækronernes retningslinjer ved sygdomme hos børn

Trækronernes retningslinjer ved sygdomme hos børn Trækronernes retningslinjer ved sygdomme hos børn Trækronernes retningslinjer ved sygdomme hos børn. Denne information er udarbejdet af personalet, vi har taget udgangspunkt i sundhedsstyrelsens vejledning:

Læs mere

Medicinsk provokeret abort

Medicinsk provokeret abort Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling Medicinsk provokeret abort Patientvejledning www.koldingsygehus.dk Ved en medicinsk abort afbrydes graviditeten med 2 slags medicin. Den ene er tablet Mifegyne, der

Læs mere

SPØRGESKEMA OM DIN EPILEPSI

SPØRGESKEMA OM DIN EPILEPSI AEU-2 SPØRGESKEMA OM DIN EPILEPSI Vi vil bede dig udfylde dette skema og indsende det i vedlagte svarkuvert. Du kan læse mere i det vedlagte brev. På forhånd tak! NEUROLOGISK AMBULATORIUM OM DIN EPILEPSI

Læs mere

Erna Secilmis fra Tyrkiet føler sig forskelsbehandlet i forhold til danske handicapfamilier, der i hendes øjne kommer lettere til hjælpemidler

Erna Secilmis fra Tyrkiet føler sig forskelsbehandlet i forhold til danske handicapfamilier, der i hendes øjne kommer lettere til hjælpemidler Artikel fra Muskelkraft nr. 3, 2004 Sproget er en hæmsko Erna Secilmis fra Tyrkiet føler sig forskelsbehandlet i forhold til danske handicapfamilier, der i hendes øjne kommer lettere til hjælpemidler Af

Læs mere

Vuggestuen Heimdalsvej

Vuggestuen Heimdalsvej Velkommen til Vuggestuen Heimdalsvej Heimdalsvej 5 8230 Åbyhøj Tlf: 87 13 81 51 Kære. og forældre. Vi glæder os til, at du skal starte her hos os i vuggestuen Du skal gå på.. stue. De voksne på din stue

Læs mere

Baseline spørgeskema Version 2.1 Dato 01.11.2014

Baseline spørgeskema Version 2.1 Dato 01.11.2014 Spørgeskema til udfyldelse ved start Randomiseringsnummer: Initialer for forsøgsdeltager: CPR: - Dato for udfyldelse af skema: / - 20 Navn: Hvad er din civilstand? (1) Gift / samlevende (2) Enke / enkemand

Læs mere

Patientinformation om igangsættelse af fødsler

Patientinformation om igangsættelse af fødsler Patientinformation om igangsættelse af fødsler Denne pjece gælder kun for kvinder, som ikke tidligere har fået foretaget kejsersnit eller andre større operationer på livmoderen. I Danmark sættes ca. 25

Læs mere

Generel tilfredshed. Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke. Er du glad for din skole? 42 / 15% 202 / 73% 23 / 8% 11 / 4%

Generel tilfredshed. Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke. Er du glad for din skole? 42 / 15% 202 / 73% 23 / 8% 11 / 4% Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet Er du glad for din skole? 42 / 15% 202 / 73% 23 / 8% 11 / 4% Er du glad for dine lærere? Ja, dem alle sammen Ja, de fleste Ja,

Læs mere

Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 84 / 26% 198 / 61% 32 / 10% 10 / 3% 84 / 26% 178 / 55% 56 / 17% 6 / 2%

Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 84 / 26% 198 / 61% 32 / 10% 10 / 3% 84 / 26% 178 / 55% 56 / 17% 6 / 2% Dato4.december207 Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke Er du glad for din skole? 84 / 26% 198 / 61% 32 / 10% 10 / 3% Er du glad for dine lærere? Ja, dem alle

Læs mere

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF Forældre med handicap i DHF Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller Rasmus Møller er lærerstuderende, benamputeret og far til August på 3 år. Og Rasmus og hans kone venter en

Læs mere

Velkommen på Julemærkehjem

Velkommen på Julemærkehjem Velkommen på Julemærkehjem Hvad er et Julemærkehjem? Et Julemærkehjem er et tilbud til børn, der i løbet af et 10-ugers ophold får hjælp til at få styrket selvværdet, en sundere livsstil og muligheden

Læs mere

Kikkertoperation for svulst i leveren (laparoskopisk leverresektion)

Kikkertoperation for svulst i leveren (laparoskopisk leverresektion) Kikkertoperation for svulst i leveren (laparoskopisk leverresektion) Sygdom og behandling Mave- og Tarmkirurgi behandler patienter med kirurgiske sygdomme i leveren, galdevejene og bugspytkirtlen. Med

Læs mere

Samlet status. Månedsopdeling. Distribueret. Nogen svar 100% Gennemført. Frafaldet 0% 25% 50% 75% 100%

Samlet status. Månedsopdeling. Distribueret. Nogen svar 100% Gennemført. Frafaldet 0% 25% 50% 75% 100% Samlet status Ny % Distribueret % Nogen svar % Gennemført % Frafaldet % Månedsopdeling % 5% 5% 5% % Maj % Juni % Juli % August % September % Oktober % November % December % nuar % Februar % Marts % April

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

Medicinsk abort uge 9+1 til 11+6

Medicinsk abort uge 9+1 til 11+6 Patientinformation Medicinsk abort uge 9+1 til 11+6 Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Familiecentret Gynækologisk klinik 2 Medicinsk abort uge 9+1 til 11+6 Forundersøgelse Inden den medicinske abort kan

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 4. årgang M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 24 Er du glad for din skole? Ja, altid Ja, for det meste

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 29. september 2010 Følgende institutioner indgår i resultatvisningen: Sdr. Kongerslev Skole Periode: Resultatet baserer sig på besvarelser, som ikke er afgrænset af en periode.

Læs mere

Pjece om Børnevaccinationsprogrammet. Danmark

Pjece om Børnevaccinationsprogrammet. Danmark Pjece om Børnevaccinationsprogrammet i Danmark 1 Di-Te-Ki-Pol Hib OPV MFR Di-Te Børneundersøgelse 5 uger 3 mdr. 5 mdr. 12 mdr. 15 mdr 2 år 3 år 4 år 5 år 12 år Di-Te-Ki-Pol: Difteri-Stivkrampe-Kighoste-Polio

Læs mere

SPØRGESKEMA 3 til dig der tidligere har deltaget i

SPØRGESKEMA 3 til dig der tidligere har deltaget i SPØRGESKEMA 3 til dig der tidligere har deltaget i Følgende institutioner har ansvaret for undersøgelsen: Folkesundhed København og Syddansk Universitet Hvordan besvares spørgeskemaet? Inden du besvarer

Læs mere

Hjælp til dig? NÅR ALKOHOL PÅVIRKER OMGIVELSERNE Fakta om alkohol

Hjælp til dig? NÅR ALKOHOL PÅVIRKER OMGIVELSERNE Fakta om alkohol Hjælp til dig? Det er nemt at glemme sig selv, når ens partner har et for stort forbrug. Navnlig hvis han/hun er kommet i behandling. Men vær opmærksom på at der findes flere steder, hvor man også yder

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Indlagte

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Indlagte LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport Indlagte Denne rapport er udarbejdet for indlagte patienter på Afsnit D9 Medicinsk Afdeling M Regionshospitalet Randers og Grenaa Den Landsdækkende

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2008 Hold: Køn: Ikke viste hold: 4A, 4B, 4C, 5A, 5B, 5C, 6B, 6C, 7A, 7C, 8A, 8B, 8C M, K 6A Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Er

Læs mere

Bilag 6 c rapporten Idræt i udsatte boligområder

Bilag 6 c rapporten Idræt i udsatte boligområder Bilag 6 c rapporten Idræt i udsatte boligområder Instruktion til interviewerne på spørgeskemaundersøgelsen af voksne beboere i de udsatte boligområder 1 1. Indledning Det overordnede mål for spørgeskema-interviewene

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Hvordan er resultatrapporten bygget op? Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Rapporten giver jer en oversigt over resultaterne

Læs mere

BULT [BØRN OG UNGE LIDT FOR TUNGE]

BULT [BØRN OG UNGE LIDT FOR TUNGE] Sundhedsprofil BULT [BØRN OG UNGE LIDT FOR TUNGE] Personlig sundhedsprofil Barnets navn Alder Adresse Mors mobil-nr. Mors navn Mors adresse Fars mobil-nr. Fars navn Fars adresse Antal søskende alder Skemaet

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 Hold: 5A, 5B, 5C, 5D, 6A, 6B, 6D, 7A, 7B, 7C, 8A, 8B, 8C, 8D, 9A, 9B, 9C, Læs 1, Læs 2 Køn: M, K Ikke viste hold: 6C Resultater i antal og

Læs mere

Spørgeskema for patienter der lider af svimmelhed.

Spørgeskema for patienter der lider af svimmelhed. Spørgeskema for patienter der lider af svimmelhed. Spørgsmålene besvares med kryds i ud for valgte svar mulighed og ved uddybende tekst på linierne. 1. Navn: 2. Cpr-nr. 3. Dato for besvarelse af spørgeskemaet:

Læs mere

Spørgeskema 1, Odense Børnekohorte

Spørgeskema 1, Odense Børnekohorte Spørgeskema 1, Odense Børnekohorte Kære kommende mor og far Dette spørgeskema henvender sig til jer, der er i graviditetens første trimester. Spørgeskemaet indeholder dels spørgsmål om jer, dels om forhold

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

Arbejdsmedicin Hospitalsenheden Vest. Graviditet og arbejdsmiljø

Arbejdsmedicin Hospitalsenheden Vest. Graviditet og arbejdsmiljø Arbejdsmedicin Hospitalsenheden Vest Graviditet og arbejdsmiljø Revideret februar 2016 Graviditet og arbejdsmiljø Arbejdsmedicin Hospitalsenheden Vest 4. udgave Redigering: Socialrådgiver Hugo Knudsen

Læs mere

Din livsstils betydning for dit helbred KOST RYGNING ALKOHOL MOTION

Din livsstils betydning for dit helbred KOST RYGNING ALKOHOL MOTION Din livsstils betydning for dit helbred KOST RYGNING ALKOHOL MOTION Kære patient Velkommen til Dronninglund Sygehus Vi fokuserer på din livsstil/ KRAM - faktorerne KOST RYGNING ALKOHOL/stoffer MOTION

Læs mere

Endometriose og mave-tarmproblemer

Endometriose og mave-tarmproblemer Endometriose og mave-tarmproblemer Mange kvinder med endometriose oplever mave-tarmproblemer af den ene eller den anden slags, herunder udfordringer omkring toiletbesøg. Årsagerne til disse problemer kan

Læs mere

Undersøgelse af livsstil, Jobcenteret i Faxe

Undersøgelse af livsstil, Jobcenteret i Faxe Undersøgelse af livsstil, Jobcenteret i Faxe Spørgeskema omhandler dig og din livsstil. Besvarelserne vil blive behandlet fortroligt, og vil ikke kunne føres tilbage til dig. Spørgeskemaet tager under

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 7. februar 2013 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne - om regler, Mobning,

Læs mere

Deltagerinformation 10-5-2010 INFORMATION TIL DELTAGERE

Deltagerinformation 10-5-2010 INFORMATION TIL DELTAGERE INFORMATION TIL DELTAGERE H1N1v vaccination af gravide kvinder. Et kohortestudie til karakterisering af den beskyttende effekt af Influenza A H1N1v vaccine hos gravide kvinder: Vi henvender os til dig

Læs mere

Fjernelse af livmoderen

Fjernelse af livmoderen Patientinformation Fjernelse af livmoderen Vaginal hysterektomi Dagkirurgisk Center Du er blevet henvist til operation for at få fjernet din livmoder. Operationen foregår i Dagkirurgisk Center. Opholdet

Læs mere

INFORMATION TIL GRAVIDE. Risikovurdering og fosterdiagnostik

INFORMATION TIL GRAVIDE. Risikovurdering og fosterdiagnostik INFORMATION TIL GRAVIDE Risikovurdering og fosterdiagnostik Indhold Tillykke med graviditeten 1 Du kan få information om undersøgelserne 2 Information giver dig mulighed for at vælge 3 Forskellige typer

Læs mere

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst.

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst. E-mail nyhedsbrev nr. 56 Cafe aften på Café Tower, kl. 18.00-20.00 Stürups Plads 1, dør 230 i Helsingør 3. marts 2016 Hver d. første torsdag i en måned er vi velkomne på restauranten til en cafeáften,

Læs mere

Baseline spørgeskema Version 2.1 Dato 01.11.2014

Baseline spørgeskema Version 2.1 Dato 01.11.2014 Spørgeskema til udfyldelse ved start Randomiseringsnummer: Initialer for forsøgsdeltager: CPR: - Dato for udfyldelse af skema: / - 20 Navn: Tager du lægeordineret medicin Hvis Ja, anfør venligst navn,

Læs mere

Instruktion. Dette spørgeskema indeholder en række spørgsmål om dit arbejdsmiljø og helbred.

Instruktion. Dette spørgeskema indeholder en række spørgsmål om dit arbejdsmiljø og helbred. Instruktion Dette spørgeskema indeholder en række spørgsmål om dit arbejdsmiljø og helbred. De fleste spørgsmål kan besvares ved blot at sætte et kryds. Ved nogle spørgsmål skal du skrive et tal eller

Læs mere

4. De følgende spørgsmål handler om aktiviteter i dagligdagen. Er du på grund af dit helbred begrænset i disse aktiviteter? I så fald, hvor meget?

4. De følgende spørgsmål handler om aktiviteter i dagligdagen. Er du på grund af dit helbred begrænset i disse aktiviteter? I så fald, hvor meget? Køn og alder 1. Er du: 2. Hvornår er du født? Mand Kvinde Dato Måned År Helbred og trivsel 3. Hvordan synes du, dit helbred er alt i alt? Fremragende Vældig godt Godt Mindre godt Dårligt 4. De følgende

Læs mere

UNG Spørgeskema ved opstart og afslutning af FFT-behandling

UNG Spørgeskema ved opstart og afslutning af FFT-behandling UNG Spørgeskema ved opstart og afslutning af FFT-behandling Tak, fordi du vil deltage i undersøgelsen af Funktionel Familieterapi (FFT). I spørgeskemaet bliver du spurgt til dig og din familie. Der er

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 Mellemtrin, Mellemtrin, Mellemtrin, Mellemtrin M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er du glad for

Læs mere

Blære- og bækkenbundstræning

Blære- og bækkenbundstræning BET-07- Blære- og bækkenbundstræning For kvinder Blæren.dk ASTELLAS PHARMA, Kajakvej, 770 Kastrup Telefon 0, Fax, E-mail: kontakt.dk@astellas.com, www.astellas.dk Facts om inkontinens Du skal ikke have

Læs mere

Spørgeskema. Afsnit for Kvindesygdomme

Spørgeskema. Afsnit for Kvindesygdomme Aarhus Universitetshospital Skejby Patientlabel Spørgeskema Afsnit for Kvindesygdomme I forbindelse med din undersøgelse og behandling vil vi bede dig udfylde dette spørgeskema så præcist som muligt og

Læs mere

Oplysningsskema. Din vægt (i kg) Hvilket telefonnummer vil du/i gerne have vi kontakter dig/jer på?

Oplysningsskema. Din vægt (i kg) Hvilket telefonnummer vil du/i gerne have vi kontakter dig/jer på? Oplysningsskema Oplysninger om kvinden: Navn: CPR.nummer: Din stilling: Adresse: Telefon (privat): Telefon (Arbejde): Mobiltelefon: E-mail adresse: Din vægt (i kg) Din højde (i cm) Dit BMI: Hvilket telefonnummer

Læs mere

Baggrundsoplysninger. Fertilitetsrådgivningen. Kvindens spørgeskema. 03.01.12 FERTILITETSRÅDGIVNINGEN - SPØRGESKEMA KVINDEN

Baggrundsoplysninger. Fertilitetsrådgivningen. Kvindens spørgeskema. 03.01.12 FERTILITETSRÅDGIVNINGEN - SPØRGESKEMA KVINDEN FERTILITETSRÅDGIVNINGEN - SPØRGESKEMA KVINDEN Fertilitetsrådgivningen Øresund er et nyt initiativ med det formål at tilbyde borgere i Øresundsregionen vejledning i forhold til deres fremtidige fertilitet.

Læs mere

Navn: Dato: Egen læge: Hvilke(t) problemområde(r) ønsker du hjælp til at få klarhed over og forbedre?

Navn: Dato: Egen læge: Hvilke(t) problemområde(r) ønsker du hjælp til at få klarhed over og forbedre? Spørgeskema til individuel kostvejledning, hvor du bedes besvare spørgsmålene så godt du kan. Giv dig god tid og tilføj gerne yderligere forhold, du synes kan være relevante. På den sidste side skal du

Læs mere

Deltagerinformation 06-11-2009 INFORMATION TIL DELTAGERE

Deltagerinformation 06-11-2009 INFORMATION TIL DELTAGERE INFORMATION TIL DELTAGERE H1N1v vaccination af gravide kvinder. Et kohortestudie til karakterisering af den beskyttende effekt af Influenza A H1N1v vaccine hos gravide kvinder: Delstudium i ABC (Asthma

Læs mere

BASELINE SPØRGESKEMA - HIV POSITIV MAND

BASELINE SPØRGESKEMA - HIV POSITIV MAND INSTRUKTION TIL PERSONALET Ved baseline besøget bedes du venligst udlevere dette spørgeskema. Vær opmærksom på at du udleverer det korrekte skema. Når skemaet er udfyldt bedes du venligst sende det til

Læs mere

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Opstart: Del 1 Sundhedsstyrelsen Og NIRAS Konsulenterne 2 Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Når du skal i gang med at tabe dig, er der mange ting, du skal tænke

Læs mere

Behandling af myelomatose med Revlimid og Dexamethason

Behandling af myelomatose med Revlimid og Dexamethason Behandling af myelomatose med Revlimid og Dexamethason Vi anbefaler dig medicinsk behandling af din kræftsygdom og håber, at denne pjece kan være en hjælp til at få et overblik over behandlingen. Pjecen

Læs mere

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn.

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn. Bilag 3 Interview med Mia. Mia er kærester med Martin og sammen har de datteren Mette. Kata: Jeg stiller spørgsmålene, og hedder Katariina Sofie: Jeg hedder Sofie, og jeg vil supplere Katariina. Kata:

Læs mere

Kort eller lang reagensglasbehandling?

Kort eller lang reagensglasbehandling? Officiel titel: Kort versus lang reagensglasbehandling. En prospektiv, konsekutiv og randomiseret sammenlignende undersøgelse. Deltagerinformation om deltagelse i et videnskabeligt forsøg vedrørende reagensglasbehandling

Læs mere

Graviditet, fødsel og barsel

Graviditet, fødsel og barsel Pjece til gravide i Region Syddanmark Graviditet, fødsel og barsel Tillykke med graviditeten Graviditeten Tillykke med graviditeten Graviditet og fødsel er begivenheder, som giver store ændringer i livet.

Læs mere

Vaniljegud af Nikolaj Højberg

Vaniljegud af Nikolaj Højberg Vaniljegud af Nikolaj Højberg Morten fik sin diagnose på en mandag. Ikke, at der var noget i vejen med det, det var faktisk mere end rart, for sammen med diagnosen fulgte et arsenal piller, som fik stemmerne

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 9. september 2010 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning,

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER BØRNEINDBLIK 6/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 6/2014 1. ÅRGANG 15. SEPTEMBER 2014 ANALYSE: 13-ÅRIGES SYN PÅ FORÆLDRE STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER Mange 13-årige oplever stressede forældre,

Læs mere

Skoleprofil Næstved Gymnasium og HF Ungdomsprofilen 2014 - sundhed, adfærd og trivsel blandt elever på ungdomsuddannelser i Danmark

Skoleprofil Næstved Gymnasium og HF Ungdomsprofilen 2014 - sundhed, adfærd og trivsel blandt elever på ungdomsuddannelser i Danmark Næstved Gymnasium og HF Ungdomsprofilen 2014 - sundhed, adfærd og trivsel blandt elever på ungdomsuddannelser i Danmark Skoleprofilen er udarbejdet af: Pernille Bendtsen Stine S. Mikkelsen Kia K. Egan

Læs mere

Nedsynkning. Vejledning til dig, der skal opereres for. nedsynkning. Nedsynkning Januar 2012 Hillerød Hospital Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling

Nedsynkning. Vejledning til dig, der skal opereres for. nedsynkning. Nedsynkning Januar 2012 Hillerød Hospital Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Hillerød Hospital Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Nedsynkning Vejledning til dig, der skal opereres for nedsynkning Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Hillerød Hospital Vejledning til dig, der skal opereres

Læs mere

Instruktion. Spørgsmålene i dette skema handler om arbejdsforhold, helbred og trivsel blandt medarbejderne i ældreplejen.

Instruktion. Spørgsmålene i dette skema handler om arbejdsforhold, helbred og trivsel blandt medarbejderne i ældreplejen. Instruktion Spørgsmålene i dette skema handler om arbejdsforhold, helbred og trivsel blandt medarbejderne i ældreplejen. Skemaet handler om dine forhold og din mening. Der er ingen rigtige eller forkerte

Læs mere

Fosterdød i graviditeten efter uge 22

Fosterdød i graviditeten efter uge 22 Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling Fosterdød i graviditeten efter uge 22 Patientinformation www.koldingsygehus.dk Du er ønsket gravid, men dit ufødte barn er dødt. Som afslutning af graviditeten er en

Læs mere

Del 1 : Tabeller. Børne- og Ungeområdet Sundhedsplejen. Marts 2014. 1 Udskrevet: 13/03/14

Del 1 : Tabeller. Børne- og Ungeområdet Sundhedsplejen. Marts 2014. 1 Udskrevet: 13/03/14 Børne- og Ungeområdet Sundhedsplejen Marts 2014 Del 1 : Tabeller 1 Udskrevet: 13/03/14 Frederiksberg Kommune Børne- og Ungeområdet Rådhuset 2000 Frederiksberg 2013/0010550 Forside: Colourbox Børneudvalget

Læs mere