Lønstatistik for privatansatte, september 2018 JA

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lønstatistik for privatansatte, september 2018 JA"

Transkript

1 Lønstatistik for privatansatte, september 2018 JA

2 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for privatansatte, september 2018 JA Huge Consulting ApS november 2018 Udarbejdet af Huge Consulting ApS i samarbejde med TL Analyse

3 1 Metode og omfang 2 Indhold 1 Metode og omfang Udsendelse og svarprocent Statistisk usikkerhed Anonymitet Tabelberegninger og forklaringer Omregning til fuldtidsløn Forklaring af tabel med personalegoder Tabelforklaringer Reel lønstigning fra 2017 til Løntabeller Privatansatte fordelt på dimittendår Samtlige ansættelsesområder undtagen landbo- og familie- foreninger og fællesudvalg herunder fordelt på dimittendår Ansatte i landbo- og familieforeninger og fællesudvalg herunder fordelt på dimittendår Uddannelser fordelt på dimittendår Ansættelsesområde Ansatte i landbrugets hovedorganisationer fordelt på dimittendår Ansatte i SEGES fordelt på dimittendår Privatansatte i forhold til ledelse Ansatte i landbo- og familieforeninger og fællesudvalg herunder i forhold til ledelse Ansatte i landbrugets hovedorganisationer i forhold til ledelse Stillingsbetegnelse Regioner Privatansatte, lønfremskrivning med 2,5 % p.a. fordelt på dimittendår... 24

4 1 Metode og omfang 3 5 Frekvenstabeller Alder og køn Uddannelse Dimittendår Ansættelsesområde Stilling og hovedområde Anciennitet og antal jobskift Omfang af ledelse Ugentlig arbejdstid og overarbejde Hjemmearbejde Personalegoder Barsel Klausuler Betalt efteruddannelse Kommentarer sidst i lønskemaet... 42

5 1 Metode og omfang 4 1 Metode og omfang 1.1 Udsendelse og svarprocent Lønundersøgelsen er blevet gennemført i samarbejde mellem JA, Akademikerne og Huge Consulting ApS. Undersøgelsen er tilrettelagt som en totaltælling, hvor samtlige privatansatte JAmedlemmer indgår. Den 28. september 2018 udsendte Huge Consulting ApS invitationer til medlemmer med en valid adresse. Via et link i invitationen fik medlemmerne mulighed for at besvare det elektroniske lønskema direkte. I løbet af oktober blev medlemmer, der ikke havde besvaret lønskemaet, rykket pr. i alt tre gange. Dataindsamlingen blev endelig afsluttet den 19. oktober I nedenstående oversigt er nøgletallene omkring undersøgelsens svarprocent præsenteret. Oversigt. Undersøgelsens svarprocent Antal invitationer udsendt (bruttopopulation) Uden for målgruppen (pensioneret, selvstændig, offentlig ansat, ledig mv.) 16 Nettopopulation Antal svar 568 Svarprocent 45 % Svarprocenten er i år 45 %, hvilket er en lille tilbagegang i forhold til sidste år, hvor den var 47 %. Der er udgået 4 medlemmer pga. ukorrekte lønoplysninger, slet ingen løn-oplysninger eller deltidsansættelse med mindre end 10 timer pr. uge. Endvidere har 28 medlemmer markeret, at de ikke ønsker at deltage i lønstatistikken Det vil sige løntabellerne i kapitel 3 er baseret på svar fra 536 medlemmer. 1.2 Statistisk usikkerhed Da ikke alle privatansatte medlemmer af JA har valgt at indsende lønoplysninger, er der en statistisk usikkerhed på undersøgelsens resultater. Det betyder, at der skal være en vis forskel i to undergruppers gennemsnitsløn (f.eks. to forskellige ansættelsesområder), før man kan konkludere, at de to undergrupper har forskellig løn. Den statistiske usikkerhed er dog relativ lille i undersøgelsen, da der er kommet lønoplysninger fra 535 af de i alt medlemmer.

6 1 Metode og omfang 5 Herudover kan der være et bortfaldsproblem i undersøgelsen, hvis de 536 medlemmer, der udgør datagrundlaget, ikke er repræsentative i forhold til hele populationen (1.258). Selve bortfaldet er på 55 %, hvilket er relativt højt, hvis man sammenligner med andre lønundersøgelser. Det er ikke muligt at lave en egentlig bortfaldsanalyse, hvor det undersøges, om der rent faktisk er "skævheder" i det indsamlede datamateriale. Bortfaldsproblemet betyder, at man skal være varsom med ikke at overfortolke undersøgelsens resultater, hvad angår det generelle lønniveau. F.eks. ved vi ikke, om der mangler flest svar fra de relativt højtlønnede, eller om der mangler flest svar fra de relativt lavtlønnede medlemmer. Det er dog rimeligt at antage, at eventuelle skævheder er ens fra år til år. Det betyder, at lønstatistikken har stor troværdighed, når det gælder om at beskrive lønudviklingen over tid. 1.3 Anonymitet Lønundersøgelsen var ikke anonym, men derimod fortrolig i den forstand at kun Huge Consulting ApS har haft mulighed for, via medlemmernes mailadresser og medlemsnumre, at identificere de indkomne besvarelser. Oplysningerne er dog kun blevet anvendt til at rykke de medlemmer, der efter svarfristens udløb endnu ikke havde besvaret lønskemaet. Alle løntabeller er opstillet, så det ikke er muligt at genkende enkeltpersoner. I de tilfælde, hvor der er under tre medlemmer i en undergruppe, beregnes der ikke lønoplysninger. Undergruppen fjernes ikke fra tabellerne, men alle løntal erstattes af -. I de tilfælde, hvor der er under seks medlemmer i en undergruppe, beregnes der kun gennemsnit og ikke fraktiler. Hvis der i løntabellerne med dimittendår generelt ikke er besvarelser nok til, at lønoplysningerne kan præsenteres for hver enkelt dimittendår, er materialet samlet i større intervaller.

7 2 Tabelberegninger og forklaringer 6 2 Tabelberegninger og forklaringer 2.1 Omregning til fuldtidsløn Deltidsansatte medlemmers løn er i løntabellerne omregnet til teknisk fuldtidsløn (37 timer/uge). 30 timer om ugen eller mindre er defineret som deltid. Deltidsansatte medlemmer, der arbejder under 10 timer om ugen er ikke medtaget i løntabellerne, da det vurderes, at der er for stor usikkerhed på deres tekniske fuldtidsløn. 2.2 Forklaring af tabel med personalegoder I spørgsmålet om personalegoder har medlemmerne haft mulighed for at markere flere goder. I tabellen over dette spørgsmål skal man derfor være opmærksom på, at hvis man lægger antal svar sammen, giver dette mere end det samlede antal medlemmer, som indgår i statistikken. Det ses endvidere, at procentsøjlen sammenlagt giver mere end 100 % - nemlig 420 %. Dette betyder, at de medlemmer, der har deltaget i undersøgelsen, i gennemsnit har 4,2 personalegoder. Det fremgår af overskriften til tabellen, at medlemmerne kunne markere flere goder. 2.3 Tabelforklaringer Undersøgelsens resultater præsenteres i kapitel 3, 4 og 5. Kapitel 3 indeholder lønstigningstabeller, kapitel 4 almindelige løntabeller, mens kapitel 5 indeholder frekvenstabeller over alle spørgsmål i lønskemaet. Nedenfor er indholdet af løntabellerne forklaret: Antal medlemmer: Antallet af medlemmer der befinder sig i den pågældende række (undergruppe). Som tidligere omtalt beregnes der ikke lønoplysninger, hvis der ikke er mindst tre medlemmer i en undergruppe. Nettoløn: Nettolønnen beregnes på baggrund af de lønoplysninger, som medlemmerne har angivet i lønskemaet. Nettolønnen beregnes som bruttoløn minus pensionsbidrag i alt.

8 2 Tabelberegninger og forklaringer 7 Pension i alt: Pension i alt er summen af medlemmets og arbejdsgiverens pensionsbidrag som oplyst i skemaet. De medlemmer, der ikke har udfyldt dette felt, har fået sat deres pensionsbidrag til 0 kr. Pension i alt er et gennemsnit for medlemmerne i den enkelte undergruppe. Bruttoløn: Bruttolønnen som medlemmerne har oplyst i lønskemaet. Bruttolønnen er inkl. medlemmets og arbejdsgiverens pensionsbidrag. Har et medlem ikke udfyldt dette felt, anses lønskemaet for at være blankt og indgår ikke i statistikken. Reel lønstigning fra 2017 til 2018: Den procentvise stigning er baseret på bruttolønnen og beregnes på individniveau, dvs. den er beregnet på de enkelte medlemmers lønstigning. Den procentvise stigning er således alene beregnet med udgangspunkt i de medlemmer, der indgik i statistikken i både 2017 og i år. For at undgå at (få) medlemmer med enten en meget stor lønstigning eller løntilbagegang påvirker statistikken, indgår kun medlemmer med en lønstigning mellem 0 % og +25 % i lønstigningstabellen under afsnit 3.1. Medlemmer med en lønstigning på over 25 % får teknisk nedsat deres stigning til 25 %. 25 % fraktil: 25 % fraktilen angiver den bruttoløn, der deler medlemmerne i følgende to grupper; (1) de 25 % af medlemmerne, der har en bruttoløn, der er mindre end fraktilen og (2) de 75 % af medlemmerne, der har en bruttoløn, der er større. 50 % fraktil: 50 % fraktilen angiver den bruttoløn, der deler medlemmerne i to lige store grupper. Halvdelen har en bruttoløn, der er mindre end fraktilen, og halvdelen har en bruttoløn, der er større. 75 % fraktil: 75 % fraktilen angiver den bruttoløn, der deler medlemmerne i følgende to grupper; (1) de 75 % af medlemmerne, der har en bruttoløn, der er mindre end fraktilen og (2) de 25 % af medlemmerne, der har en bruttoløn, der er større.

9 2 Tabelberegninger og forklaringer 8 Der findes ikke et entydigt svar på, om det er gennemsnittet eller 50 % fraktilen, der er det bedste nøgletal at anvende, hvis man vil vurdere lønniveauet. Studerer man en løntabel, vil man i de fleste tilfælde se, at gennemsnittet er højere end 50 % fraktilen. Dette skyldes, at de fleste undergrupper typisk indeholder nogle (få) medlemmer, der tjener markant mere end de øvrige. Disse (få) medlemmer trækker gennemsnittet op, men de har ingen indflydelse på 50 % fraktilen. Set i dette lys er 50 % fraktilen et mere "ærligt" tal for lønniveauet i en undergruppe end gennemsnittet.

10 3 Reel lønstigning fra 2017 til Reel lønstigning fra 2017 til 2018 Medlemmer som har deltaget i lønstatistikken både i 2017 og Bruttoløn 2017 og 2018 og reel lønstigning. Antal Bruttoløn 2017 Bruttoløn 2018 Reel lønstigning 2017 til eller før ,3% ,8% ,6% ,4% ,9% ,0% ,5% 2015 eller senere ,7% Total ,2% Lønstigningen er beregnet som et gennemsnit over hver enkelt medlems lønstigning - se forklaring side 7.

11 4 Løntabeller 10 4 Løntabeller 4.1 Privatansatte fordelt på dimittendår Septemberløn 2018 for samtlige privatansatte nedbrudt på dimittendår. Dimittendår Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil 1981 eller før Total

12 4 Løntabeller Samtlige ansættelsesområder undtagen landbo- og familieforeninger og fællesudvalg herunder fordelt på dimittendår Septemberløn 2018 for samtlige ansættelsesområder undtagen landbo- og familieforeninger og fællesudvalg herunder nedbrudt på dimittendår. Dimittendår Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil 1984 eller før eller senere Total

13 4 Løntabeller Ansatte i landbo- og familieforeninger og fællesudvalg herunder fordelt på dimittendår Septemberløn 2018 for ansatte i landbo- og familieforeninger og fællesudvalg herunder nedbrudt på dimittendår. Dimittendår Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil 1984 eller før eller senere Total

14 4 Løntabeller Uddannelser fordelt på dimittendår Septemberløn 2018 for agronomer nedbrudt på dimittendår. Dimittendår Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil 1984 eller før eller senere Total

15 4 Løntabeller 14 Septemberløn 2018 for forstkandidater nedbrudt på dimittendår. Dimittendår Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil 1989 eller før eller senere Total Septemberløn 2018 for hortonomer nedbrudt på dimittendår. Dimittendår Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil 1989 eller før eller senere Total Septemberløn 2018 for jordbrugsøkonomer nedbrudt på dimittendår. Dimittendår Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil 1999 eller før eller senere Total Septemberløn 2018 for landskabsarkitekter nedbrudt på dimittendår. Dimittendår Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil 1999 eller før eller senere Total

16 4 Løntabeller 15 Septemberløn 2018 for Cand.scient. nedbrudt på dimittendår. Dimittendår Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil 2004 eller før eller senere Total Septemberløn 2018 for PhD eksamen nedbrudt på dimittendår. Dimittendår Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil 1989 eller før eller senere Total Septemberløn 2018 for bachelorer nedbrudt på dimittendår. Dimittendår Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil Total Septemberløn 2018 for "Anden uddannelse" nedbrudt på dimittendår. Dimittendår Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil 2013 eller før eller senere Total

17 4 Løntabeller Ansættelsesområde Septemberløn 2018 nedbrudt på ansættelsesområde. Ansættelsesområde Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil Landbrugets hovedorganisationer Landsdækkende interesseforeninger Grovvarebranchen Kemikalie- og medicinalbranchen Planteforædling/frøfirmaer Penge, kredit- og forsikringsvirksomheder ITK, informationsteknologi og telekommunikation Private tegnestuer Rådgivningsvirksomhed i øvrigt GTS-institutter, Teknologisk Institut, Agrotek m.v. SEGES Anden privat virksomhed (ud over landøkonomiske foreninger og SEGES) Landbo- og Familielandbrugsforeninger Fællesudvalg under landbo- og familielandbrugsforeninger Andet Total Haveselskaberne er lagt under Rådgivningsvirksomhed i øvrigt.

18 4 Løntabeller Ansatte i landbrugets hovedorganisationer fordelt på dimittendår Septemberløn 2018 for ansatte i landbrugets hovedorganisationer nedbrudt på dimittendår. Dimittendår Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil 1999 eller før eller senere Total Ansatte i SEGES fordelt på dimittendår Septemberløn 2018 for ansatte i SEGES nedbrudt på dimittendår. Dimittendår Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil 1984 eller før eller senere Total

19 4 Løntabeller Privatansatte i forhold til ledelse Septemberløn 2018 for privatansatte nedbrudt på omfang af ledelse. Omfang af ledelse Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil Har ikke ledelsesopgaver Har ledelse over for ansatte Har ledelse over for ansatte Har ledelse over for 25 eller flere ansatte Total Septemberløn 2018 for privatansatte mænd uden ledelsesansvar nedbrudt på dimittendår. Dimittendår Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil 1984 eller før eller senere Total Septemberløn 2018 for privatansatte mænd med ledelsesansvar nedbrudt på omfang af ledelse. Omfang af ledelse Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil Har ledelse over for 1-9 ansatte Har ledelse over for ansatte Har ledelse over for 25 eller flere ansatte Total

20 4 Løntabeller 19 Septemberløn 2018 for privatansatte kvinder uden ledelsesansvar nedbrudt på dimittendår. Dimittendår Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil 1989 eller før eller senere Total Septemberløn 2018 for privatansatte kvinder med ledelsesansvar nedbrudt på omfang af ledelse. Omfang af ledelse Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil Har ledelse over for 1-9 ansatte Har ledelse over for ansatte Har ledelse over for 25 eller flere ansatte Total Ansatte i landbo- og familieforeninger og fællesudvalg herunder i forhold til ledelse Septemberløn 2018 for samtlige ansatte i landbo- og familieforeninger og fællesudvalg herunder nedbrudt på omfang af ledelse. Omfang af ledelse Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil Har ikke ledelsesopgaver Har ledelse over for ansatte Har ledelse over for ansatte Har ledelse over for 25 eller flere ansatte Total

21 4 Løntabeller 20 Septemberløn 2018 for mænd uden ledelsesansvar i landbo- og familieforeninger og fællesudvalg herunder nedbrudt på dimittendår. Dimittendår Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil 1984 eller før eller senere Total Septemberløn 2018 for mænd med ledelsesansvar i landbo- og familieforeninger og fællesudvalg herunder nedbrudt på omfang af ledelse. Omfang af ledelse Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil Har ledelse over for 1-9 ansatte Har ledelse over for ansatte Har ledelse over for 25 eller flere ansatte Total Septemberløn 2018 for kvinder uden ledelsesansvar i landbo- og familieforeninger og fællesudvalg herunder nedbrudt på dimittendår. Dimittendår Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil 1984 eller før eller senere Total

22 4 Løntabeller 21 Septemberløn 2018 for kvinder med ledelsesansvar i landbo- og familieforeninger og fællesudvalg herunder nedbrudt på omfang af ledelse. Omfang af ledelse Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil Har ledelse over 1-9 ansatte Har ledelse over 10 eller flere ansatte Total Ansatte i landbrugets hovedorganisationer i forhold til ledelse Septemberløn 2018 for ansatte i landbrugets hovedorganisationer nedbrudt på ledelse. Omfang af ledelse Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil Har ikke ledelsesopgaver Har ledelse over eller flere ansatte Total Stillingsbetegnelse Septemberløn 2018 for stillinger inden for Administration. Stilling Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil Afdelingschef Direktør Konsulent Andet Total Septemberløn 2018 for stillinger inden for Forskning, forsøg og kontrol. Stilling Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil Forsker Seniorforsker Afdelingsleder Andet Total

23 4 Løntabeller 22 Septemberløn 2018 for stillinger inden for Rådgivning, information, undervisning og uddannelse. Stilling Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil Underviser / uddannelseskonsulent Landskonsulent Specialkonsulent Chefkonsulent Økonomikonsulent Planteavlskonsulent Kvægkonsulent Svinekonsulent Maskin-/bygningskonsulent Konsulent, andet fagområde Andet Total Septemberløn 2018 for stillinger inden for Produktion og handel. Stilling Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil Produktchef Afdelingschef / Business Manager Salgschef / Country Manager Konsulent Andet Total Septemberløn 2018 for stillinger inden for Planlægning og landskabsforvaltning. Stilling Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil Landskabsarkitekt Andet Total Septemberløn 2018 for ansatte i udlandet. Stilling Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil Alle betegnelser Total

24 4 Løntabeller Regioner Septemberløn 2018 nedbrudt på regioner. Region Antal Nettoløn Pension i alt Bruttoløn 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil Region Hovedstaden Region Midtjylland Region Nordjylland Region Sjælland Region Syddanmark Total Septemberløn 2018 nedbrudt på regioner, køn og med angivelse af gennemsnitsalderen. Region, køn Antal Gns. alder Nettoløn Pension i alt Bruttoløn Region Hovedstaden Region Midtjylland Region Nordjylland Region Sjælland Region Syddanmark 25 % fraktil 50 % fraktil 75 % fraktil Kvinde Mand Total Kvinde Mand Total Kvinde Mand Total Kvinde Mand Total Kvinde Mand Total Total Kvinde Mand Total

25 4 Løntabeller Privatansatte, lønfremskrivning med 2,5 % p.a. fordelt på dimittendår Privatansatte, fremskrivning af Septemberløn 2018 med 2,5 % p.a. fordelt på dimittendår. Dimittendår Antal Sept bruttoløn Marts ,25 % Juni ,875 % Sept ,5 % Dec ,125 % 1984 eller før eller senere Total

26 5 Frekvenstabeller 25 5 Frekvenstabeller 5.1 Alder og køn Medlemmernes alder: 29 år eller yngre 21 4% år 51 10% år 41 8% år 81 15% år 81 15% år 80 15% år % år 68 13% 65 eller ældre 11 2% Total % Medlemmernes køn: Kvinde % Mand % Total %

27 5 Frekvenstabeller Uddannelse Medlemmernes uddannelse: Agronom % Forstkandidat 48 9% Hortonom 46 9% Jordbrugsøkonom 25 5% Landskabsarkitekt 48 9% Cand.scient. 25 5% Bachelor 6 1% Andet 19 4% Total % Uddannelse, tekst ved anden: Agro Environmental Management Agro-Environmental management Cand scient agrobiology Cand. Scient i agrobiologi Cand. Scient i Animal Science Cand. scient. Agrobiologi Cand. scient. i Agro-Environmental Management (Aarhus Universitet) Cand. scient. i Molekylær ernæring og Fødevareteknologi Cand.Polyt. sustainable biotech Cand.scient biologi Cand.scient i Agrobiologi Cand.scient i Agrobiologi Cand.scient i agrobiologi Cand.scient, Ph.d. Biolog Cand.scient. Agrobiologi Cand.scient. Animal Science Diplomleder Jordbrugsteknolog Senior Projektleder

28 5 Frekvenstabeller 27 Supplerende uddannelse: (Medlemmerne kan sætte mere end én markering) Antal svar Procent PhD eksamen 53 9,9% Doktorgrad 1 0,2% MBA 6 1,1% Anden supplerende mastergrad 33 6,2% Ingen eller ubesvaret ,8% Antal medlemmer + procenter summeret ,2%

29 5 Frekvenstabeller 28 Supplerende mastergrad, hvilken: BA i filosofi Byggeøkonom Cand IT Cand mag i Pædagogik/udviklingsstudier Dele af emba Diplom i Ledelse Evalueret som seniorforsker og dermed ligestillet PhD Harvard ALM HD HD HD (O) HD 1 samt halv HD2 org HD Afsætning HD i Udenrigshandel HD Regnskabsvæsen og registreret revisor HD-O HD-R HD, Salgsleder uddannet fra COOP HDO HDO IT strategi og ledelse Kandidat Landdistriktsudvikling Master Master i arbejdsmarkeds og personaleforhold Master i IT Master i organisationspsykologi Master of Environmental management Merkonom Merkonom Registreret revisor Registreret revisor Registreret revisor

30 5 Frekvenstabeller Dimittendår Medlemmernes dimittendår for kandidateksamen: 1984 eller før 65 12% % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % Total %

31 5 Frekvenstabeller Ansættelsesområde Medlemmernes ansættelsesområde: Landbrugets hovedorganisationer 14 3% Landsdækkende interesseforeninger 17 3% Grovvarebranchen 16 3% Kemikalie- og medicinalbranchen 44 8% Planteforædling/frøfirmaer 25 5% Penge, kredit- og forsikringsvirksomheder 18 3% ITK, informationsteknologi og telekommunikation 5 1% Private tegnestuer 34 6% Rådgivningsvirksomhed i øvrigt 42 8% GTS-institutter, Teknologisk Institut, Agrotek m.v. 13 2% SEGES 47 9% Anden privat virksomhed (ud over landøkonomiske foreninger og SEGES) 74 14% Landbo- og Familielandbrugsforeninger % Fællesudvalg under landbo- og familielandbrugsforeninger 10 2% Andet 34 6% Total %

32 5 Frekvenstabeller 31 Ansættelsesområde, tekst ved andet område: Anlægsgartner Arkitektvirksomhed Biologisk bekæmpelse Biotech virksomhed Bygherre og udvikler Dansk retur system Diagnostisk udstyr Energiselskab Ørsted Entreprenør nedrivning og anlæg Fond Fond Forsikringsbranchen Forsyningsselskab Frivilligcenter Fødevarer Fødevarevirksomhed Gartneri HedeDanmark Interesse organisation Copenhagen Fur LEGO Maskinbranchen Metroselskabet Miljømærkning og certificering NGO (udviklingsarbejde, landbrug) Privat virksomhed (IT) Skovadministrationsselskab Skovdyrkerforening Skovdyrkerne SYD Speditionsfirma Sprogskole Udlandet NGO Væksthus Yara Gødning

33 5 Frekvenstabeller 32 Ansatte på private tegnestuer. Er du ansat i henhold til overenskomst mellem PLR og JA? Ja 32 94% Nej 2 6% Total % 5.5 Stilling og hovedområde Medlemmernes ansættelse fordelt på hovedområde: Administration 76 14% Forskning, forsøg og kontrol 57 11% Rådgivning, information, undervisning, IT og uddannelse % Produktion og handel 68 13% Planlægning og landskabsforvaltning 41 8% Udlandet 4 1% Total %

34 5 Frekvenstabeller 33 Medlemmernes stilling: Administration Afdelingschef 18 24% Direktør 15 20% Konsulent 9 12% Andet 34 45% Forskning, forsøg og kontrol Forsker 6 11% Seniorforsker 7 12% Afdelingsleder 12 21% Andet 32 56% Rådgivning, information, undervisning, Underviser/uddannelseskonsulent 1 0% IT og uddannelse Landskonsulent 7 2% Specialkonsulent 79 27% Chefkonsulent 21 7% Økonomikonsulent 41 14% Planteavlskonsulent 68 23% Kvægkonsulent 13 4% Maskin-/bygningskonsulent 10 3% Konsulent, andet fagområde 7 2% Andet 43 15% Produktion og handel Produktchef 15 22% Afdelingschef/Business Manager 9 13% Salgschef/Country Manager 6 9% Konsulent 12 18% Andet 26 38% Planlægning og landskabsforvaltning Landskabsarkitekt 33 80% Andet 8 20% Udlandet Udlandet 4 100% Total %

35 5 Frekvenstabeller Anciennitet og antal jobskift Anciennitet i nuværende stilling: -2 år % 3-4 år 61 11% 5-6 år 47 9% 7-8 år 31 6% 9-10 år 38 7% år 68 13% år 33 6% >20 år 73 14% Total % Hvor mange gange har du skiftet job (arbejdsplads) siden dit kandidatår? % % % % % % % % 8 8 1% 9 4 1% % % % % Total %

36 5 Frekvenstabeller Omfang af ledelse Omfang af ledelse: Har ikke ledelsesopgaver % Har ledelse over for 1-9 ansatte 89 17% Har ledelse over for ansatte 37 7% Har ledelse over for 25 eller flere ansatte 18 3% Total % 5.8 Ugentlig arbejdstid og overarbejde Ugentlig arbejdstid ifølge ansættelseskontrakt: Under 20 timer 1 0% 20-24,9 timer 3 1% 25-29,9 timer 3 1% 30-34,9 timer 39 7% 35-36,9 timer 6 1% 37-38,9 timer % 39 timer eller flere 16 3% Total % Antal overarbejdstimer i gennemsnit pr. uge inden for det seneste år: 0 timer 99 18% 0,1-1,9 timer 52 10% 2-3,9 timer % 4-5,9 timer % 6-7,9 timer 12 2% 8-9,9 timer 20 4% 10-14,9 timer 32 6% 15 timer eller flere 15 3% Total % Median = 3 timer.

37 5 Frekvenstabeller 36 Hvordan honoreres overarbejde? (Medlemmerne kan sætte mere end én markering) Overarbejde afspadseres ,9% Overarbejde honoreres 32 6,0% Overarbejde honoreres ikke ,1% Antal medlemmer + procenter summeret ,9% 5.9 Hjemmearbejde Hjemmearbejde. Hvor mange dage om måneden arbejder du hjemme (i gennemsnit)? 0 dage ,9% 1 dag ,6% 2 dage 72 13,4% 3 dage 27 5,0% 4 dage 34 6,3% 5 dage 19 3,5% 6-9 dage 24 4,5% dage 13 2,4% 15 dage eller flere 12 2,2% Total ,0% Median = 1 dag.

38 5 Frekvenstabeller Personalegoder Personalegoder: (Medlemmerne kan sætte mere end én markering) Fri bil, helt eller delvist 47 8,8% Fri (mobil)telefon helt eller delvist ,9% Fri tog og buskort helt eller delvist 6 1,1% Abonnement på aviser/tidsskrifter ,8% Faglige kontingenter betalt 36 6,7% Hjemme-pc/bærbar/tablet ,2% Internetforbindelse ,0% Sundhedsordning/ -forsikring ,5% Fri parkering ,6% Frokostordning hel eller delvis ,7% Kontant ferietillæg mere end lovpligtige 1 % 92 17,2% Bonusordning, gratiale og engangsvederlag ,7% Andre personalegoder 48 9,0% Ingen goder 24 4,5% Antal medlemmer + procenter summeret ,6% Personalegoder, tekst ved andre goder: 1 ekstra uges ferie 1100 kr for kompencering for at arbejde hjemmefra. 2 ugentlige kørsler over Storebælt 30 min. betalt pause hver dag Betalt frokost pause Billig abonnementer på husets mobiler Brænde til oparbejdningspris EGN medlemskab, til private formål kan handelsvarer købes til indkøbspris Ekstra ferieuge Ekstra ferie-fridage, betalte pauser Feriehuse Feriehuse Fire ekstra feriedage Firmabil Fitness center reduceret pris, massage reduceret pris

39 5 Frekvenstabeller 38 Fitness, personaleforening, rensetøj ordning Fri adgang til Superliga kampe (AGF) og forestillinger i Musikhuset (dog ikke ubegrænset) Fri frugt og kaffe, the, cacao Fri frugt, massage ordning(½ betalt) Fri kaffe Fri kaffe, te Frugt og kaffe ad libitum på kontoret Frugt, kaffe og vand Frugt, kaffe, skærmbriller, Frugt, sociale arangementer Frugtordning dagligt, massage 1 gang om måneden Frugtordning, gratis julefrokost Frugtordning, kaffe og te, sommerfest, julefrokost, julegave Frugtordning, kaffeordning Frugtordning, massage i arbejdstiden (betaler selv for behandling-firma for tiden) Gratis kaffe/te Julegave julegave Julegave, sommerfest Kaffe & Frugt Kan købe firmet aktier 15% billigere Køb af aktier med 15% rabat Massageordning, gratis frugt og kaffe. julegave, ekstra ferieuge Massør - bruttolønsordning, tandlægeforsikring bruttolønsordning, Medarbejdervilkår i bank Medlemskab af Planteavlskonsulentforeningen betalt af arbejdsgiver Overskudsdeling Overskudsvarer Pause hver dag på 15 minutter Procenter på varer i butik og lager Ret til at bruge arbejdstid på tillidshverv der er aflønnet personligt Tandlæge Træningsfaciliteter Angiv dit samlede ferietillæg i %: (Kun medlemmer der har oplyst det samlede ferietillæg) Antal medlemmer Gennemsnit (pct.) Mindste (pct.) Største (pct.) 89 1,7% 1,5% 3,2%

40 5 Frekvenstabeller 39 Bonusordning, gratiale og engangsvederlag indenfor det seneste år: (Kun medlemmer der har oplyst et beløb) Antal medlemmer Gennemsnit (kr.) Mindste (kr.) Største (kr.) Hvor mange feriefridage har du om året (ud over 5 ugers ferie efter ferieloven)? % 1 3 1% 2 2 0% 3 1 0% 3 6 1% 4 7 1% % % 7 7 1% 9 2 0% % % % % Ubesvaret eller fejludfyldt 81 15% Total %

41 5 Frekvenstabeller 40 Hvilke af følgende dage har du fri med løn? (Medlemmerne kan sætte mere end én markering) Juleaftensdag ,7% Nytårsaftensdag ,9% Hele Grundlovsdag ,2% Halv Grundlovsdag ,9% Fredag efter Kr. Himmelfartsdag ,8% 1. maj 28 5,2% Ingen 35 6,5% Antal medlemmer + procenter summeret ,2% Frihed ved barn syg: 1. sygedag % sygedag % Ingen frihed % Total % 5.11 Barsel Har det inden for de seneste 2 år været aktuelt for dig at holde barsel? Ja 48 9% Nej % Ubesvaret 3 1% Total % Hvor mange uger har du ret til med til fuld løn? Antal medlemmer Gennemsnit (uger) Mindste (uger) Største (uger)

42 5 Frekvenstabeller Klausuler Er du i dit nuværende job omfattet af en klausul? (Medlemmerne kan sætte mere end én markering) Konkurrenceklausul 66 12,3% Kundeklausul 95 17,7% Jobklausul 10 1,9% Andre begrænsninger 5 0,9% Ingen klausul ,0% Antal medlemmer + procenter summeret ,9% 5.13 Betalt efteruddannelse Hvor mange dages betalt efteruddannelse har du haft i det seneste år? 0 dage ,6% 1 dag 19 3,6% 2 dage 59 11,1% 3 dage 57 10,7% 4 dage 35 6,6% 5 dage 89 16,8% 6-9 dage 51 9,6% dage 41 7,7% 15 dage eller flere 7 1,3% Total ,0% Median = 3 dage.

Lønstatistik for privatansatte, september 2015 JA

Lønstatistik for privatansatte, september 2015 JA 1 Løntabeller 1 Lønstatistik for privatansatte, september 2015 JA JAs Forhandlingsudvalg har udvalgt tabellerne i dette dokument fra den samlede lønrapport september 2015. Tabellerne er tænkt som et nemt

Læs mere

1. Løntabeller Frekvenstabeller... 10

1. Løntabeller Frekvenstabeller... 10 Lønstatistik 2014 for JA JA Forhandlingsudvalget har udvalgt tabellerne i dette dokument fra den samlede lønstatistikrapport september 2014. Tabellerne er tænkt som et nemt og overskueligt redskab til

Læs mere

Lønstatistik for privatansatte, september 2015 JA

Lønstatistik for privatansatte, september 2015 JA Lønstatistik for privatansatte, september 2015 JA 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for privatansatte, september 2015 JA Udarbejdet af Huge Consulting ApS i samarbejde med TL Analyse 1 Metode og omfang

Læs mere

Lønstatistik for privatansatte, september Dansk Psykolog Forening

Lønstatistik for privatansatte, september Dansk Psykolog Forening Lønstatistik for privatansatte, september 2016 Dansk Psykolog Forening 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for privatansatte, september 2016 Dansk Psykolog Forening Huge Consulting ApS november 2016 Udarbejdet

Læs mere

Lønstatistik for Danske Skov- og Landskabsingeniører, september 2014 DSL

Lønstatistik for Danske Skov- og Landskabsingeniører, september 2014 DSL Lønstatistik for Danske Skov- og Landskabsingeniører, september 2014 DSL 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for Danske Skov- og Landskabsingeniører, september 2014 DSL Udarbejdet af Huge Consulting ApS

Læs mere

Lønstatistik for privatansatte, september Dansk Psykolog Forening

Lønstatistik for privatansatte, september Dansk Psykolog Forening Lønstatistik for privatansatte, september 2017 Dansk Psykolog Forening 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for privatansatte, september 2017 Dansk Psykolog Forening Huge Consulting ApS november 2017 Udarbejdet

Læs mere

Lønstatistik for privatansatte, september 2017 JA

Lønstatistik for privatansatte, september 2017 JA Lønstatistik for privatansatte, september 2017 JA 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for privatansatte, september 2017 JA Huge Consulting ApS december 2017 Udarbejdet af Huge Consulting ApS i samarbejde

Læs mere

Lønstatistik for privatansatte, september 2014 JA

Lønstatistik for privatansatte, september 2014 JA Lønstatistik for privatansatte, september 2014 JA 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for privatansatte, september 2014 JA Udarbejdet af Huge Consulting ApS i samarbejde med TL Analyse 1 Metode og omfang

Læs mere

Lønstatistik for privatansatte, september Dansk Psykolog Forening

Lønstatistik for privatansatte, september Dansk Psykolog Forening Lønstatistik for privatansatte, september 2018 Dansk Psykolog Forening 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for privatansatte, september 2018 Dansk Psykolog Forening Huge Consulting ApS december 2018 Udarbejdet

Læs mere

Lønstatistik 2011 for privatansatte medlemmer i JA

Lønstatistik 2011 for privatansatte medlemmer i JA Lønstatistik 2011 for privatansatte medlemmer i JA Forhandlingsudvalget i JA har i år valgt at samle nøgletabeller, der giver et hurtigere overblik over resultatet i årets lønstatistik. Tabellerne er tænkt,

Læs mere

Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2013 DKF

Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2013 DKF Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2013 DKF 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2013 DKF Udarbejdet af Huge Consulting

Læs mere

Lønstatistik. september. Dansk Mejeriingeniør Forening. UNI C december 2011 Af Line Steinmejer Nikolajsen

Lønstatistik. september. Dansk Mejeriingeniør Forening. UNI C december 2011 Af Line Steinmejer Nikolajsen Lønstatistik 2011 september Dansk Mejeriingeniør Forening UNI C december 2011 Af Line Steinmejer Nikolajsen Indhold 1 Metode og omfang... 1 1.1 Udsendelse og svarprocent... 1 1.2 Statistisk usikkerhed...

Læs mere

Lønstatistik privatansatte September måned 2011

Lønstatistik privatansatte September måned 2011 Lønstatistik privatansatte September måned 2011 DETTE SKEMA KAN IKKE UDFYLDES!! SKEMAET SKAL UDFYLDES ELEKTRONISK VIA LINK FRA UNI-C. Udfyld skemaet inden 9. oktober 2011. 1. Fødselsår 2. Køn mand kvinde

Læs mere

Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2018 DKF

Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2018 DKF Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2018 DKF 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2018 DKF Huge Consulting ApS november

Læs mere

Lønstatistik, september 2012

Lønstatistik, september 2012 Lønstatistik, september 2012 Dansk Mejeriingeniør Forening Foto: Colourbox Dansk Mejeriingeniør Forening Udarbejdet af Huge Consulting ApS i samarbejde med TL Analyse HUSK! Sæt kryds i kalenderen! Den

Læs mere

Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2017 DKF

Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2017 DKF Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2017 DKF 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2017 DKF Huge Consulting ApS november

Læs mere

Lønstatistik. Konstruktørforeningen, marts UNI C marts 2010 Af Jeppe Krag

Lønstatistik. Konstruktørforeningen, marts UNI C marts 2010 Af Jeppe Krag Lønstatistik Konstruktørforeningen, marts 2009 Af Jeppe Krag Vester Voldgade 111 1552 København V DK Tel +45 3336 4150 Fax +45 3336 41 60 kf@kf.dk www.kf.dk Indhold 1 Metode og omfang...1 1.1 Udsendelse...1

Læs mere

Lønstatistik 2012 Privatansatte

Lønstatistik 2012 Privatansatte Lønstatistik 2012 Privatansatte Vester Voldgade 111, 1552 København V Tlf.: +45 33 36 41 50 Fax + 45 33 36 41 60 email: kf@kf.dk - www.kf.dk INDHOLD INDHOLD... 1 1. INDLEDNING... 3 2. LØNTABELLER... 3

Læs mere

Lønstatistik september 2013

Lønstatistik september 2013 Lønstatistik september 2013 Dansk Mejeriingeniør Forening Udarbejdet af Huge Consulting ApS i samarbejde med TL Analyse Mejeriingeniørarrangementer i 2014 Sæt kryds i kalenderen 4. september Mejeringeniørdag

Læs mere

Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2016 DKF

Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2016 DKF Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2016 DKF 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2016 DKF Huge Consulting ApS november

Læs mere

Lønstatistik for privatansatte, september 2016 JA

Lønstatistik for privatansatte, september 2016 JA Lønstatistik for privatansatte, september 2016 JA 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for privatansatte, september 2016 JA Huge Consulting ApS november 2016 Udarbejdet af Huge Consulting ApS i samarbejde

Læs mere

Lønstatistik Vester Voldgade 111, 1552 København V Tlf.: Fax

Lønstatistik Vester Voldgade 111, 1552 København V Tlf.: Fax Lønstatistik 2011 Vester Voldgade 111, 1552 København V Tlf.: +45 33 36 41 50 Fax + 45 33 36 41 60 email: kf@kf.dk - www.kf.dk INDHOLD 1. METODE OG OMFANG... 3 1.1. Udsendelse... 3 1.2. Svarprocent...

Læs mere

Lønstatistik Vester Voldgade 111, 1552 København V Tlf.: Fax

Lønstatistik Vester Voldgade 111, 1552 København V Tlf.: Fax Lønstatistik 2013 Vester Voldgade 111, 1552 København V Tlf.: +45 33 36 41 50 Fax + 45 33 36 41 60 email: kf@kf.dk - www.kf.dk INDHOLD 1. INDLEDNING... 2 2. LØNTABELLER... 2 2.1. Alle bygningskonstruktører.

Læs mere

Lønstatistik 2012 privatansatte medlemmer af JA

Lønstatistik 2012 privatansatte medlemmer af JA Lønstatistik 2012 privatansatte medlemmer af JA Lønudvalget for privatansatte medlemmer af JA har udvalgt tabellerne i dette dokument fra den samlede lønstatistikrapport september 2012. Tabellerne er tænkt,

Læs mere

Lønstatistik 2012 Privatansatte løn og personalegoder

Lønstatistik 2012 Privatansatte løn og personalegoder Lønstatistik 2012 Privatansatte løn og personalegoder Vester Voldgade 111, 1552 København V Tlf.: +45 33 36 41 50 Fax + 45 33 36 41 60 email: kf@kf.dk - www.kf.dk INDHOLD INDHOLD... 1 1. INDLEDNING...

Læs mere

Bibliotekar Forbundet. Lønstatistik for offentligt ansatte september måned 2009

Bibliotekar Forbundet. Lønstatistik for offentligt ansatte september måned 2009 Bibliotekar Forbundet statistik for offentligt ansatte september måned 2009 UNI C, november 2009 Indholdsfortegnelse. 1. undersøgelsens metode og svarprocent... s. 1 2. Statistiske kommentarer... s. 2

Læs mere

Lønstatistik 2014 Dansk Mejeriingeniør Forening

Lønstatistik 2014 Dansk Mejeriingeniør Forening Lønstatistik 2014 Dansk Mejeriingeniør Forening Lønstatistik, september 2014 Dansk Mejeriingeniør Forening Udarbejdet af Huge Consulting ApS i samarbejde med TL Analyse Arrangementer i Dansk Mejeriingeniør

Læs mere

Foreningen af mejeriledere og funktionærer

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Foreningen af mejeriledere og funktionærer LØNSTATISTIK 2017 1 FMFs Hovedbestyrelse Fra venstre er det Leo Morten Lund, Jørgen H. Petersen, René Byrgesen, Michael Jensen, René Fredgaard, Palle Jellesmark,

Læs mere

Dansk Mejeriingeniør Forening

Dansk Mejeriingeniør Forening Dansk Mejeriingeniør Forening LØNSTATISTIK 2015 Bestyrelsesmedlemmer i Dansk Mejeriingeniør Forening Redaktion: Dansk Mejeriingeniør Forening Munkehatten 28 5220 Odense SØ e-mail: dmf@maelkeritidende.dk

Læs mere

Boligselskabernes Landsforening. Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2007

Boligselskabernes Landsforening. Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2007 Boligselskabernes Landsforening Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2007 UNI C, januar 2008 Indholdsfortegnelse. 1. Lønundersøgelsens metode...s. 1 2. Lønbegreberne i tabellerne...s.

Læs mere

Lønstatistik for privatansatte, september 2013. Dansk Psykolog Forening

Lønstatistik for privatansatte, september 2013. Dansk Psykolog Forening Lønstatistik for privatansatte, september 2013 Dansk Psykolog Forening 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for privatansatte, september 2013 Dansk Psykolog Forening Udarbejdet af Huge Consulting ApS i samarbejde

Læs mere

DdL Lønstatistik 2013. Ansatte i landinspektørfirmaer. Ansatte i andre private firmaer. Offentligt ansatte i kommune. Offentligt ansatte i staten

DdL Lønstatistik 2013. Ansatte i landinspektørfirmaer. Ansatte i andre private firmaer. Offentligt ansatte i kommune. Offentligt ansatte i staten DdL Lønstatistik 2013 Ansatte i landinspektørfirmaer Ansatte i andre private firmaer Offentligt ansatte i kommune Offentligt ansatte i staten Lønstatistik 2013 for DdL-medlemmer Side 1 Om lønstatistikken

Læs mere

Boligselskabernes Landsforening. Lønstatistik for inspektører, september måned 2007

Boligselskabernes Landsforening. Lønstatistik for inspektører, september måned 2007 Boligselskabernes Landsforening Lønstatistik for inspektører, september måned 2007 UNI C, januar 2008 Indholdsfortegnelse. 1. Lønundersøgelsens metode...s. 1 2. Lønbegreberne i tabellerne...s. 3 3. Løntabeller

Læs mere

Lønstatistik for privatansatte, september Dansk Psykolog Forening

Lønstatistik for privatansatte, september Dansk Psykolog Forening Lønstatistik for privatansatte, september 2015 Dansk Psykolog Forening 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for privatansatte, september 2015 Dansk Psykolog Forening Huge Consulting ApS november 2015 Udarbejdet

Læs mere

Dansk Mejeriingeniør Forening

Dansk Mejeriingeniør Forening Dansk Mejeriingeniør Forening LØNSTATISTIK 2016 Bestyrelsesmedlemmer i Dansk Mejeriingeniør Forening Redaktion: Dansk Mejeriingeniør Forening Munkehatten 28 5220 Odense SØ e-mail: dmf@maelkeritidende.dk

Læs mere

Boligorganisationernes Landsforening. Lønstatistik for akademikere, september 2008

Boligorganisationernes Landsforening. Lønstatistik for akademikere, september 2008 Boligorganisationernes Landsforening Lønstatistik for akademikere, september 2008 UNI C, februar 2009 Indholdsfortegnelse. 1. Lønundersøgelsens metode...s. 1 2. Lønbegreberne i tabellerne...s. 3 3. Løntabeller:

Læs mere

Lønstatistik for privatansatte, september 2014. Dansk Psykolog Forening

Lønstatistik for privatansatte, september 2014. Dansk Psykolog Forening Lønstatistik for privatansatte, september 2014 Dansk Psykolog Forening 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for privatansatte, september 2014 Dansk Psykolog Forening Udarbejdet af Huge Consulting ApS i samarbejde

Læs mere

Boligselskabernes Landsforening. Lønstatistik for ejendomsfunktionærer, september måned 2007

Boligselskabernes Landsforening. Lønstatistik for ejendomsfunktionærer, september måned 2007 Boligselskabernes Landsforening Lønstatistik for ejendomsfunktionærer, september måned 2007 UNI C, februar 2008 Indholdsfortegnelse. 1. Lønundersøgelsens metode...s. 1 2. Lønbegreberne i tabellerne...s.

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for akademiske ansatte, september måned 2018

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for akademiske ansatte, september måned 2018 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for akademiske ansatte, september måned 2018 AE januar 2019 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 3 2. Lønbegreberne i tabellerne... 5 3. Alle Akademikere... 7 1A.

Læs mere

Boligorganisationernes Landsforening. Lønstatistik for inspektører, september måned 2008

Boligorganisationernes Landsforening. Lønstatistik for inspektører, september måned 2008 Boligorganisationernes Landsforening Lønstatistik for inspektører, september måned 2008 UNI C april 2009 Indhold 1 Lønundersøgelsens metode... 1 2 Lønbegreberne i tabellerne... 3 3 Løntabeller... 5 Alle

Læs mere

Boligorganisationernes Landsforening. Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2006

Boligorganisationernes Landsforening. Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2006 Boligorganisationernes Landsforening Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2006 UNI C, februar 2007 Indholdsfortegnelse. 1. Lønundersøgelsens metode... s. 1 2. Lønbegreberne i tabellerne...

Læs mere

Boligselskabernes landsforening. Lønstatistik for inspektører, september måned 2009

Boligselskabernes landsforening. Lønstatistik for inspektører, september måned 2009 Boligselskabernes landsforening Lønstatistik for inspektører, september måned 2009 UNI C marts 2010 Indhold 1 Lønundersøgelsens metode... 1 2 Lønbegreberne i tabellerne... 3 3 Løntabeller... 5 Alle inspektører:...

Læs mere

Boligorganisationernes landsforening. Lønstatistik for inspektører m.fl., september måned 2011

Boligorganisationernes landsforening. Lønstatistik for inspektører m.fl., september måned 2011 Boligorganisationernes landsforening Lønstatistik for inspektører m.fl., september måned 2011 UNI C januar 2012 Indhold 1 Lønundersøgelsens metode... 1 2 Lønbegreberne i tabellerne... 3 3 Løntabeller...

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for akademiske ansatte, september måned 2017

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for akademiske ansatte, september måned 2017 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for akademiske ansatte, september måned 2017 AE januar 2018 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 3 2. Lønbegreberne i tabellerne... 5 3. Alle Akademikere... 7 1A.

Læs mere

Boligorganisationernes Landsforening. Lønstatistik for inspektører, september måned 2006

Boligorganisationernes Landsforening. Lønstatistik for inspektører, september måned 2006 Boligorganisationernes Landsforening Lønstatistik for inspektører, september måned 2006 UNI C, februar 2007 Indholdsfortegnelse. 1. Lønundersøgelsens metode... s. 1 2. Lønbegreberne i tabellerne... s.

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for akademiske ansatte, september måned 2016

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for akademiske ansatte, september måned 2016 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for akademiske ansatte, september måned 2016 AE februar 2017 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 3 2. Lønbegreberne i tabellerne... 5 3. Alle Akademikere... 7

Læs mere

Lønstatistik 2012 Offentligt ansatte

Lønstatistik 2012 Offentligt ansatte Lønstatistik 2012 Offentligt ansatte Vester Voldgade 111, 1552 København V Tlf.: +45 33 36 41 50 Fax + 45 33 36 41 60 email: kf@kf.dk - www.kf.dk INDHOLD INDHOLD... 1 1. INDLEDNING... 3 2. LØNTABELLER...

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for inspektører, september måned 2018

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for inspektører, september måned 2018 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for inspektører, september måned 2018 AE januar 2019 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 5 2. Lønbegreberne i tabellerne... 7 3. Alle... 9 1A. Årlig lønsum (mill.

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for akademiske ansatte, september måned 2014

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for akademiske ansatte, september måned 2014 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for akademiske ansatte, september måned 2014 AE januar 2015 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 3 2. Lønbegreberne i tabellerne... 5 3. Alle Akademikere... 7 1A.

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for akademiske ansatte, september måned 2015

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for akademiske ansatte, september måned 2015 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for akademiske ansatte, september måned 2015 AE januar 2016 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 3 2. Lønbegreberne i tabellerne... 5 3. Alle Akademikere... 7 1A.

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for gartnere, september måned 2015

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for gartnere, september måned 2015 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for gartnere, september måned 2015 AE januar 2016 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 3 2. Lønbegreberne i tabellerne... 5 3. Alle gartnere... 7 1A. Årlig lønsum

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for gartnere, september måned 2017

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for gartnere, september måned 2017 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for gartnere, september måned 2017 AE januar 2018 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 3 2. Lønbegreberne i tabellerne... 5 3. Alle gartnere... 7 1A. Årlig lønsum

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for inspektører, september måned 2017

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for inspektører, september måned 2017 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for inspektører, september måned 2017 AE januar 2018 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 5 2. Lønbegreberne i tabellerne... 7 3. Alle... 9 1A. Årlig lønsum (mill.

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for inspektører, september måned 2016

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for inspektører, september måned 2016 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for inspektører, september måned 2016 AE februar 2017 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 5 2. Lønbegreberne i tabellerne... 7 3. Alle... 9 1A. Årlig lønsum (mill.

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for gartnere, september måned 2014

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for gartnere, september måned 2014 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for gartnere, september måned 2014 AE januar 2015 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 3 2. Lønbegreberne i tabellerne... 5 3. Alle gartnere... 7 1A. Årlig lønsum

Læs mere

Dansk Mejeriingeniør Forening

Dansk Mejeriingeniør Forening Dansk Mejeriingeniør Forening LØNSTATISTIK 2017 Bestyrelsesmedlemmer i Dansk Mejeriingeniør Forening Redaktion: Dansk Mejeriingeniør Forening Munkehatten 28 5220 Odense SØ e-mail: dmf@maelkeritidende.dk

Læs mere

Lønstatistik for privatansatte, september 2012. Dansk Psykolog Forening

Lønstatistik for privatansatte, september 2012. Dansk Psykolog Forening Lønstatistik for privatansatte, september 2012 Dansk Psykolog Forening 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for privatansatte, september 2012 Dansk Psykolog Forening Udarbejdet af Huge Consulting ApS i samarbejde

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for inspektører, september måned 2014

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for inspektører, september måned 2014 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for inspektører, september måned 2014 AE januar 2015 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 5 2. Lønbegreberne i tabellerne... 7 3. Alle... 9 1A. Årlig lønsum (mill.

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2014

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2014 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2014 AE januar 2015 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 5 2. Lønbegreberne i tabellerne... 7 3. Alle... 9 1A. Årlig

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for boligsociale medarbejdere, september måned 2016

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for boligsociale medarbejdere, september måned 2016 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for boligsociale medarbejdere, september måned 2016 AE februar 2017 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 5 2. Lønbegreberne i tabellerne... 7 3. Alle boligsociale

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for boligsociale medarbejdere, september måned 2017

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for boligsociale medarbejdere, september måned 2017 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for boligsociale medarbejdere, september måned 2017 AE januar 2018 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 5 2. Lønbegreberne i tabellerne... 7 3. Alle boligsociale

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for boligsociale medarbejdere, september måned 2018

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for boligsociale medarbejdere, september måned 2018 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for boligsociale medarbejdere, september måned 2018 AE januar 2019 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 5 2. Lønbegreberne i tabellerne... 7 3. Alle boligsociale

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for inspektører, september måned 2013

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for inspektører, september måned 2013 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for inspektører, september måned 2013 AE januar 2014 1 Indhold 1 Undersøgelsens metode... 5 2 Lønbegreberne i tabellerne... 7 3. Alle... 9 1A. Årlig lønsum (mill.

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2017

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2017 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2017 AE januar 2018 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 5 2. Lønbegreberne i tabellerne... 7 3. Alle administrative

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2015

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2015 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2015 AE januar 2016 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 5 2. Lønbegreberne i tabellerne... 7 3. Alle administrative

Læs mere

Løn på det private område

Løn på det private område Løn på det private område LØNSTATISTIK 2017 Spørgsmål vedrørende pressebrug kontakt DM's pressetelefon T: 29 11 60 80. Nærværende notat må kun citeres med udtrykkelig kilde-henvisning til Dansk Magisterforening.

Læs mere

Boligorganisationernes Landsforening. Lønstatistik for ejendomsfunktionærer, september måned 2008

Boligorganisationernes Landsforening. Lønstatistik for ejendomsfunktionærer, september måned 2008 Boligorganisationernes Landsforening Lønstatistik for ejendomsfunktionærer, september måned 2008 Indhold 1 Lønundersøgelsens metode... 1 2 Lønbegreberne i tabellerne... 3 3 Løntabeller... 5 Alle ejendomsfunktionærer:...

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2016

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2016 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2016 AE februar 2017 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 5 2. Lønbegreberne i tabellerne... 7 3. Alle administrative

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for inspektører, september måned 2015

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for inspektører, september måned 2015 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for inspektører, september måned 2015 AE januar 2016 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 5 2. Lønbegreberne i tabellerne... 7 3. Alle... 9 1A. Årlig lønsum (mill.

Læs mere

DdL Lønstatistik Ansatte i landinspektørfirmaer. Ansatte i andre private firmaer. Offentligt ansatte i kommuner/regioner

DdL Lønstatistik Ansatte i landinspektørfirmaer. Ansatte i andre private firmaer. Offentligt ansatte i kommuner/regioner DdL Lønstatistik 2016 Ansatte i landinspektørfirmaer Ansatte i andre private firmaer Offentligt ansatte i kommuner/regioner Offentligt ansatte i staten Lønstatistik 2016 for DdL-medlemmer Side 1 Om lønstatistikken

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2012

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2012 Til Danske Ark Dokumenttype Rapport Dato Januar 2013 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2012 LØN- OG PERSONALESTATISTIKKEN 2012 INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 2 3. Månedsløn og uddannelsesretning

Læs mere

Ansatte Landinspektørers forening (ALF) Privatansatte Landinspektørers forening (PALF)

Ansatte Landinspektørers forening (ALF) Privatansatte Landinspektørers forening (PALF) statistik 2009 Ansatte Landinspektørers forening (ALF) Privatansatte Landinspektørers forening (PALF) statistik 2009, ALF og PALF Side 1 Om lønstatistikken Data til denne lønstatistik for Ansatte Landinspektørers

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2013

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2013 Til DANSKE ARK Dokumenttype Rapport Dato Februar 2014 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2013 LØN- OG PERSONALESTATISTIKKEN 2013 INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 3 3. Månedsløn og uddannelsesretning

Læs mere

DdL Lønstatistik Ansatte i landinspektørfirmaer. Ansatte i andre private firmaer. Offentligt ansatte i kommuner/regioner

DdL Lønstatistik Ansatte i landinspektørfirmaer. Ansatte i andre private firmaer. Offentligt ansatte i kommuner/regioner DdL Lønstatistik 2016 Ansatte i landinspektørfirmaer Ansatte i andre private firmaer Offentligt ansatte i kommuner/regioner Offentligt ansatte i staten Lønstatistik 2016 for DdL-medlemmer Side 1 Om lønstatistikken

Læs mere

DdL Lønstatistik 2015. Ansatte i landinspektørfirmaer. Ansatte i andre private firmaer. Offentligt ansatte i kommuner/regioner

DdL Lønstatistik 2015. Ansatte i landinspektørfirmaer. Ansatte i andre private firmaer. Offentligt ansatte i kommuner/regioner DdL Lønstatistik 2015 Ansatte i landinspektørfirmaer Ansatte i andre private firmaer Offentligt ansatte i kommuner/regioner Offentligt ansatte i staten Lønstatistik 2015 for DdL-medlemmer Side 1 Om lønstatistikken

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2015 ARKITEKTBRANCHEN

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2015 ARKITEKTBRANCHEN Til DANSK INDUSTRI Dokumenttype Rapport Dato Februar 2016 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2015 ARKITEKTBRANCHEN ARKITEKTBRANCHEN INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 2 3. Månedsløn og

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2016 ARKITEKTBRANCHEN

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2016 ARKITEKTBRANCHEN Til DANSK INDUSTRI Dokumenttype Rapport Dato Februar 2017 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2016 ARKITEKTBRANCHEN ARKITEKTBRANCHEN INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 2 3. Månedsløn og

Læs mere

Løn på det regionale område

Løn på det regionale område Løn på det regionale område LØNSTATISTIK 2017 Spørgsmål vedrørende pressebrug kontakt DM's pressetelefon T: 29 11 60 80. Nærværende notat må kun citeres med udtrykkelig kilde-henvisning til Dansk Magisterforening.

Læs mere

DdL Lønstatistik Ansatte i landinspektørfirmaer. Ansatte i andre private firmaer. Ansatte i kommuner/regioner.

DdL Lønstatistik Ansatte i landinspektørfirmaer. Ansatte i andre private firmaer. Ansatte i kommuner/regioner. DdL Lønstatistik 2018 Ansatte i landinspektørfirmaer Ansatte i andre private firmaer Ansatte i kommuner/regioner Ansatte i staten Lønstatistik 2018 for DdL-medlemmer Side 1 af 18 Om lønstatistikken Oplysninger

Læs mere

LØNSTATISTIK 2015 LØNSTATISTIK 2015. Forbundet Arkitekter og Designere Sekretariatet holder åbent mandag til fredag, kl. 10.00-15.

LØNSTATISTIK 2015 LØNSTATISTIK 2015. Forbundet Arkitekter og Designere Sekretariatet holder åbent mandag til fredag, kl. 10.00-15. LØNSTATISTIK 2015 Forbundet Arkitekter og Designere Sekretariatet holder åbent mandag til fredag, kl. 10.00-15.00 LØNSTATISTIK 2015 København Peter Bangs Vej 30 2000 Frederiksberg Tlf: 32 83 69 90 Århus

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2014

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2014 Til DANSK INDUSTRI Dokumenttype Rapport Dato August 2015 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2014 LØN- OG PERSONALESTATISTIKKEN 2014 INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 2 3. Månedsløn og

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2017 ARKITEKTBRANCHEN

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2017 ARKITEKTBRANCHEN Til Dansk Industri Dokumenttype Rapport Dato Marts 2018 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2017 ARKITEKTBRANCHEN ARKITEKTBRANCHEN INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 2 3. Månedsløn, jobløn

Læs mere

LØNSTATISTIK Mere end bare tal

LØNSTATISTIK Mere end bare tal LØNSTATISTIK 2008 Mere end bare tal INDHOLD 2 Indholdsfortegnelse 2 Forord 3 Generelt 4 Lønudvikling 8 Privatansatte 10 Uddannelse, retning og kandidatårgang 16 Uddannelsesretning 18 Branche 19 Stillingstype

Læs mere

LØNSTATISTIK Forbundet Arkitekter og Designeres Lønstatistik 2016 må gerne kopieres, offentliggøres og citeres med tydelig kildeangivelse

LØNSTATISTIK Forbundet Arkitekter og Designeres Lønstatistik 2016 må gerne kopieres, offentliggøres og citeres med tydelig kildeangivelse LØNSTATISTIK 2016 Forbundet Arkitekter og Designeres Lønstatistik 2016 må gerne kopieres, offentliggøres og citeres med tydelig kildeangivelse MEDLEMSFORDELE Som medlem af Forbundet Arkitekter og Designere

Læs mere

Vilkår for privatansatte. Privatansattes vilkår med hensyn til fri ved barns sygdom, barsel, seniorordninger mv. 2018

Vilkår for privatansatte. Privatansattes vilkår med hensyn til fri ved barns sygdom, barsel, seniorordninger mv. 2018 Vilkår for privatansatte Privatansattes vilkår med hensyn til fri ved barns sygdom, barsel, seniorordninger mv. 1 Vilkår for privatansatte Indhold Vilkår for privatansatte...3 1. Karakteristika ved jobbet...

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2011

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2011 Til Danske Ark Dokumenttype Rapport Dato Januar, 2012 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2011 LØN- OG PERSONALESTATISTIKKEN 2011 INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 2 3. Månedsløn og uddannelsesretning

Læs mere

LØNSTATISTIK 2014 LØNSTATISTIK 2014. Forbundet Arkitekter og Designere Sekretariatet holder åbent mandag til fredag, kl. 10.00-15.

LØNSTATISTIK 2014 LØNSTATISTIK 2014. Forbundet Arkitekter og Designere Sekretariatet holder åbent mandag til fredag, kl. 10.00-15. LØNSTATISTIK 2014 Forbundet Arkitekter og Designere Sekretariatet holder åbent mandag til fredag, kl. 10.00-15.00 LØNSTATISTIK 2014 København Peter Bangs Vej 30 2000 Frederiksberg Tlf: 32 83 69 90 Århus

Læs mere

Hvorfor en lønstatistik? Hvornår kan du opnå højere løn? Når du får nye opgaver, hvor du er ansat. Hvordan er statistikken lavet?

Hvorfor en lønstatistik? Hvornår kan du opnå højere løn? Når du får nye opgaver, hvor du er ansat. Hvordan er statistikken lavet? LØNSTATISTIK 2011 Hvorfor en lønstatistik? Lønstatistikken er til, for at medlemmer og tillidsrepræsentanter får et bedre grundlag for at forhandle løn. Både på den enkelte arbejdsplads og ved ansættelse

Læs mere

DdL Lønstatistik Ansatte i landinspektørfirmaer. Ansatte i andre private firmaer. Ansatte i kommuner/regioner.

DdL Lønstatistik Ansatte i landinspektørfirmaer. Ansatte i andre private firmaer. Ansatte i kommuner/regioner. DdL Lønstatistik 2017 Ansatte i landinspektørfirmaer Ansatte i andre private firmaer Ansatte i kommuner/regioner Ansatte i staten Lønstatistik 2017 for DdL-medlemmer Side 1 Om lønstatistikken Oplysninger

Læs mere

Løn på det kommunale område

Løn på det kommunale område Løn på det kommunale område LØNSTATISTIK 2017 Spørgsmål vedrørende pressebrug kontakt DM's pressetelefon T: 29 11 60 80. Nærværende notat må kun citeres med udtrykkelig kilde-henvisning til Dansk Magisterforening.

Læs mere

Privat2012_lønspørgeskema EndeligVersion.docx side 1

Privat2012_lønspørgeskema EndeligVersion.docx side 1 Privat2012_lønspørgeskema EndeligVersion.docx side 1 IDA LØNSTATISTIK 2012 PRIVAT ANSATTE Orlov eller deltid Er du i september 2012 omfattet af nogle af følgende vilkår? Deltid, jeg er ansat på mindre

Læs mere

Hovedresultater fra IDA Lønstatistik 2012

Hovedresultater fra IDA Lønstatistik 2012 23. november 2012 Hovedresultater fra IDA Lønstatistik 2012 Hovedresultaterne til IDA Lønstatistik 2012 foreligger nu og offentliggøres hermed fredag den 23. november 2012. Lønudvikling De privatansatte

Læs mere

privatansatte arkitekter efter danske ark overenskomsten

privatansatte arkitekter efter danske ark overenskomsten LØNSTATISTIK 2013 Hvorfor en lønstatistik? Lønstatistikken er til, for at medlemmer og tillidsrepræsentanter får et bedre grundlag for at forhandle løn. Både på den enkelte arbejdsplads og ved ansættelse

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2018 ARKITEKTBRANCHEN

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2018 ARKITEKTBRANCHEN Til DANSK INDUSTRI Dokumenttype Rapport Dato Marts 2019 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2018 ARKITEKTBRANCHEN ARKITEKTBRANCHEN INDHOLD 1. Indledning 1 1.1 Hovedresultater og forskelle fra sidste undersøgelse

Læs mere

DdL Lønstatistik 2014. Ansatte i landinspektørfirmaer. Ansatte i andre private firmaer. Offentligt ansatte i kommune. Offentligt ansatte i staten

DdL Lønstatistik 2014. Ansatte i landinspektørfirmaer. Ansatte i andre private firmaer. Offentligt ansatte i kommune. Offentligt ansatte i staten DdL Lønstatistik 2014 Ansatte i landinspektørfirmaer Ansatte i andre private firmaer Offentligt ansatte i kommune Offentligt ansatte i staten Lønstatistik 2014 for DdL-medlemmer Side 1 Om lønstatistikken

Læs mere

Kønsbestemt lønforskel på det private arbejdsmarked

Kønsbestemt lønforskel på det private arbejdsmarked Kønsbestemt lønforskel på det private arbejdsmarked LØNSTATISTIK 2017 Spørgsmål vedrørende pressebrug kontakt DM's pressetelefon T: 29 11 60 80. Nærværende notat må kun citeres med udtrykkelig kilde-henvisning

Læs mere

20 1 LØN STATI 0 STIK

20 1 LØN STATI 0 STIK 1 0 0 LØNSTATISTIK 2 I LØNSTATISTIK 2010 Klik ind på www.ida.dk/ansat/loenstatistik for at se flere resultater IDA LØNSTATISTIK 2010 Da du i oktober besvarede spørgsmålene i årets dataindsamling, var du

Læs mere

Offentlig2012_lønspørgeskema_EndeligVersion.docx side 1

Offentlig2012_lønspørgeskema_EndeligVersion.docx side 1 Offentlig2012_lønspørgeskema_EndeligVersion.docx side 1 IDA LØNSTATISTIK 2012 OFFENTLIGT ANSATTE Orlov eller deltid. Er du i september 2012 omfattet af nogle af følgende vilkår? Deltid, jeg er ansat på

Læs mere

privatansatte arkitekter efter danske ark overenskomsten privatansatte arkitekter efter danske ark overenskomsten

privatansatte arkitekter efter danske ark overenskomsten privatansatte arkitekter efter danske ark overenskomsten Lønstatistik 2012 Hvorfor en lønstatistik? Lønstatistikken er til, for at medlemmer og tillidsrepræsentanter får et bedre grundlag for at forhandle løn. Både på den enkelte arbejdsplads og ved ansættelse

Læs mere

SKAL IKKE UDFYLDES. Statistikken giver indsigt i branchens løn- og personaleforhold, samt giver klarhed om virksomhedens position i forhold hertil.

SKAL IKKE UDFYLDES. Statistikken giver indsigt i branchens løn- og personaleforhold, samt giver klarhed om virksomhedens position i forhold hertil. Løn- og personalestatistikken 2013 Spørgeskemaet ligger til grund for den løn- og personalestatistik, som DANSKE ARK udarbejder i samarbejde med ARKITEKTFORBUNDET, Konstruktørforeningen og Teknisk Landsforbund.

Læs mere