En rejse tilbage til ilden og isens land

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En rejse tilbage til ilden og isens land"

Transkript

1 En rejse tilbage til ilden og isens land Rejse til Island juni 2015 Guide og rejseleder: Henning Andersen, Vulkanolog Henning fortæller om Island Dyb finanskrise eller et vulkanudbrud slår ikke en islænding af pinden En rejse til Ilden og isens land Island er en rejse til vor barndoms skoletimer, hvor vi hørte om Erik den Rødes togter og vulkanen Hekla. De islandske vulkaner har fået megen opmærksomhed de seneste år på grund af gener for hele Europas flytrafik, men det skaber også stor interesse for vulkanerne og Island. Vulkaneksperten Henning Andersen er en dygtig rejseleder og guide, der har rejst mange år til Sagaøen Island og elsker Island og islændingene. På denne 5 dages tur vil vi køre rundt i det sydlige Island og betragte den skønne natur, bl.a. Þingvellir, den hede springkilde Geysir og Islands berømte vandfald Gullfoss. Vi besøger Vestmannaøerne, også kaldet Nordens Pompeji, fordi mange huse blev begravet i aske og lava ved det store vulkanudbrud i En flot sejltur ved Islands sydkyst og med bus rundt på øen. Vi oplever noget godt og unikt. 3 forskellige hotelophold, først ude på landet med mulighed for at bade i de varme kilder, der er helsegivende og foretage udflugter i den spændende natur. Derefter oplever vi Reykjavik, verdens nordligste hovedstad.

2 PROGRAM Dag 1: Afrejse Den Blå Lagune Hveragerdi Vi møder op i Kastrup Lufthavn kl. 05:50, hvor vores rejseleder og guide på turen, Henning Andersen, møder jer. Kl. 07:50 er der afgang fra Kastrup, og på flyet serveres der morgenmad. Vi lander i Keflavik kl. 09:00 (lokal tid). I lufthavnen bliver der mulighed for at handle toldfrit (Island er ikke med i EU). Når selskabet er kommet ud af lufthavnen, møder vi vores chauffør og kører direkte til den Blå Lagune. Vi tager til Kraftværket Jord udstillingen og på en guidet rundvisning, hvor vi hører om, hvordan jordvarmen bliver udnyttet til at generere elektricitet og derefter bliver brugt til opvarmning af huse i de nærliggende byer. Udstillingen tager også udgangspunkt i universets udvikling fra The Big Bang. Herefter til den Blå Lagune, hvor vi nyder et afslappende bad i det mineralrige geotermiske vand, som faktisk er spildevand fra kraftværket. Husk badetøj i håndbagagen med hjemmefra. Der bliver serveret en cocktail i lagunen. Efter badet gives mulighed for at købe en let frokost i den Blå Lagune, før vi starter vores ekspedition ind i de vulkanske landskaber. Vi kører til byen Grindavik og derfra vejen langs den sydlige kyst af Reykjanes halvøen. Det er en flot tur igennem lavamarker og langs en kæde af vulkaner og med spektakulært udsyn over Atlanterhavet. Vi ankommer til Krysuvik, et geotermisk område med store mudderkilder. Vi tager en gåtur imellem kilderne. Derfra over bjergerne og til Reykjavik og videre på hovedvej 1 forbi vulkanen Hengill, hvor der hentes varmt jordvand til opvarmning af Reykjavik. Vi kører i vulkanske omgivelser over foden af vulkanen over bjergerne til det sydlige Island. Vi tager til Hotel Selfoss, hvor vi indkvarterer os og spiser 3 retters aftensmad.

3 Dag 2: Den Gyldne Cirkel og vulkanen Hekla Efter morgenmad møder vi derefter vores trofaste chauffør uden for hotellet. Vi kører fra Selfoss og nu tager vi på ruten som er døbt Den Gyldne Cirkel. Først bliver vi kørt til søen Þingvallavatn, Islands største sø, som er dannet ved tektoniske bevægelser, da området faldt ned. Vi ankommer til Þingvellir Nationalpark, hvor de dramatiske landskaber viser kontinentalplade driften i store sprækker og kløfter. Her vil Henning forklare om pladedriften og dette unikke område. Fra Þingvellir kører vi vejen Uxahryggir (Oxeryggen) for at komme tættere på den spektakulære skjoldvulkan Skjaldbreiður (det brede skjold). Vi kommer forbi byen Laugarvatn ved en sø af samme navn, som faktisk betyder søen badevand. Videre til Geysir området, hvor vi vil se gejseren Strokkur springe til ca. 30 meters højde hvert 5. minut. Vi besøger Geysir Centret, som er et informationscenter om vulkaner og geotermisk varme i Island. Videre til vandfaldet Gullfoss, et af Islands smukkeste vandfald. Vi kører videre mod højlandet med udsyn mod Hekla og de store lava og askeområder og ankommer så til Leirubakki, hvor vi besøger Hekla Centret, et informationscenter om den berømteste af alle Islands vulkaner. Heklas historie er flettet så meget ind i Islændingenes historie, at det har påvirket livet igennem århundreder. Vi tager tilbage til Hotel Selfoss og nyder en lækker 3 retters middag i hotellets restaurant. På hotellet findes også en SPA afdeling som kan benyttes på egen regning.

4 Dag 3: Sydkysten med vulkanerne Eyjafjallajokull og Katla til Vik I dag forlader vi hotellet og tager vores bagage med os og kører tidligt om morgenen ned til sydkysten og til bjergområdet Eyjafjöll, hvor vulkanen under gletsjeren Eyjafjollajökull, ligger og som gik i udbrud 2010 med store forstyrrelser på flytraffikken, som vi alle husker. Vi nyder udsynet til den majestætiske vulkan, og Henning fortæller om hvordan denne vulkan og den næste vi ser, Katla er forbundet under overfladen. Vi stopper ved vandfaldet Seljalandsfoss før vi kommer tættere på giganten Katla, som ligger under næste gletsjer, Myrdalsjökull. Katla er Islands mest frygtede vulkan, for historien fortæller at når den går i udbrud, så strømmer millioner liter af smeltevand med kæmpe isbjerge ned fra gletsjeren og oversvømmer hele området. Byen Vik ligger under vulkanen. Henning fortæller dens dramatiske historie og fortæller om faren indbyggerne bor ved hver dag. Vi kører tilbage til byen Hvolsvollur, hvor vi besøger Saga centret, som er dedikeret til Njals saga, en af Islands mest berømte sagaer fra vikingetiden. Vi ankommer til Hotel Hvolsvollur, hvor vi indkvarterer os. Vi spiser aftensmad på hotellet og aftenen er fri for vandreture i området. Dag 4: Vestmannaøerne Nordens Pompeji Vi kører om morgenen ned til havnen Landeyjahöfn, hvor vi sejler med færgen Herjólfur til Vestmannaøerne. Øerne blev verdens berømte i året 1973, da et vulkanudbrud fandt sted på den eneste af de beboede af øerne, Heimaey. Alle øens indbyggere blev evakueret og byen blev delvis begravet i lava og aske i de næste måneder udbruddet varede. Da det standsede, var der dannet en ny vulkan, Ildfjeldet, og et nyt lavaområde tilførte øen mere land. Byen blev renset for aske, og de fleste flyttede tilbage, men mange huse var begravet i lava og kan stadigvæk ses. Når vi ankommer til Vestmannaøerne bliver vi mødt af en lokal guide på stedet, som viser os rundt og giver lokal information på stedet. Vi kører rundt i byen, ser den nye havn, som er nu omgivet af det nye lava og kører ind på lavamarkerne og til den nye vulkan, Eldfell. Her lever befolkningen direkte ovenpå en vulkan. Vi besøger også Eldheimar vulkan museum. Senere på dagen kører vi til havnen igen og tager færgen over til fastlandet igen og kører til Hotel Hvolsvollur, hvor vi spiser aftensmad.

5 Dag 5: Skalholt Reykjavik Vi kører til Reykjavik efter morgenmaden, men standser på vejen for at besøge Skalholt, Islands berømteste bispesæde, der i en periode blev betragtet som Islands hovedstad. Skalholt var oprindelig en stor bondegård og katolsk bispesæde fra 1056 til slutningen af 1500-tallet, hvor reformationen slog igennem. Herefter var den fortsat bispesæde til 1796, hvor bispesædet flyttede til Reykjavik. Vi ser kirken og fortsætter herefter til hovedstaden Reykjavik, hvor vi ankommer og indkvarteres på trestjernet hotel i Reykjavik Vi ankommer til Reykjavik først på eftermiddagen. Sidst på eftermiddagen går Henning med gruppen på besøg i Hallgrimskirken og derefter ned ad Reykjaviks hovedgade til centrum af byen, hvor Henning viser os Rådhuset, og torvepladsen, hvor den ældste boplads blev grundlagt. Herefter spadserer vi over til Restaurant Reykjavik, hvor vi får serveret afskedsmiddag. Efter middagen har vi fri til at nyde den sidste aften i Island. Dag 6: Hjemrejse Vi bliver hentet på hotellet kl og kørt til lufthavnen for afrejse med Icelandairs fly med afgang kl som ankommer til Kastrup kl

6 PRIS Pris er kr ,- pr. person og inkluderer: Fly Kastrup-Keflavik t/r inkl. 20kg. check-in bagage, håndbagage, lufthavnsskatter og afgifter Mad på flyet frem og tilbage Al transport i Island med Henning Andersen som guide og rejseleder Adgang til den Blå Lagune Comfort pakke inkl. håndklæde, badekåbe, en drink i lagunen og ansigtsmaske 5 overnatninger i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad ifølge rejseplan 2 x 3 retters middag på Hotel Selfoss 2 x lækker aftenbuffet på Hotel Hvolsvollur Besøg til Kraftværket Jord udstilling i Svartsengi Dampkraftværk med guidet rundvisning og foredrag om geotermisk energi Adgang til Geysir centret Adgang til Hekla centret Adgang til Eyjafjallajökull centret Adgang til Saga centret Færgebilletter til Vestmannaøerne samt guidet rundvisning i Nordens Pompeji og besøg ved den nye vulkan Adgang til Eldheimar Vulkan museum Adgang til Hallgrimskirken Afskedsmiddag på Restaurant Reykjavik Ikke Inkluderet er: Udflugter udover dem som inkluderet i program Frokost på turen, men der gives mulighed alle dage for at stoppe og købe frokost eventuelt sandwichs på de steder vi holder undervejs på udflugterne God tur! Vi tager forbehold for fejl i priser. Yderligere tages forbehold for prisændringer som skyldes ændringer i valuta kurs, justeringer hos samarbejdspartnere, skatter og afgifter samt andre uforudsigelige ændringer.

Højsommer i Island Vestfjordene, det øde islandske højland og hovedstaden Reykjavik 11 dage

Højsommer i Island Vestfjordene, det øde islandske højland og hovedstaden Reykjavik 11 dage Højsommer i Island Vestfjordene, det øde islandske højland og hovedstaden Reykjavik 11 dage 26.6. 6.7. 2013 Rejse nr. C-26 Turen er tilrettelagt med henblik på deltagelse i festligheder i byen Hólmavík

Læs mere

Kør selv sommerferie i Island - vælg mellem 8 eller 11 dage og kør hele Island rundt

Kør selv sommerferie i Island - vælg mellem 8 eller 11 dage og kør hele Island rundt Kør selv sommerferie i Island - vælg mellem 8 eller 11 dage og kør hele Island rundt En komplet pakket rejse Island rundt uanset om vælger 8 eller 11 dage. Se Islands betagende smukke landskaber og naturlige

Læs mere

Kør selv i Island det er afslappende ferie Fly, jeep og sommerhus i 8 dage, på sydlandet

Kør selv i Island det er afslappende ferie Fly, jeep og sommerhus i 8 dage, på sydlandet Kør selv i Island det er afslappende ferie Fly, jeep og sommerhus i 8 dage, på sydlandet 7-8 dages intensiv Island i sommerens lyseste nætter. Rejse nr. B-100 En vidunderlig måde at opleve Island på er,

Læs mere

Rundrejser Reykjavik Kør Selv Grupperejser Udflugter Rideture

Rundrejser Reykjavik Kør Selv Grupperejser Udflugter Rideture Rundrejser Reykjavik Kør Selv Grupperejser Udflugter Rideture Velkommen til Island Vær at vide Opdag Island Tænk på Island og der dukker en række velkendte associationer op; det trendy Reykjavik, den unikke

Læs mere

Fantastiske Island. 2. - 7. juni 2014

Fantastiske Island. 2. - 7. juni 2014 Fantastiske Island 2. - 7. juni 2014 Som rejsende er det nemt at tabe sit hjerte til naturens stilhed og til dens storslået hed. Og lige så nemt er det at miste sin sjæl til Den Blå Lagunes varme termiske

Læs mere

Program for tur til Island 31.05.2007 03.06.2007. Byens Netværk. Torsdag 31. maj 2007

Program for tur til Island 31.05.2007 03.06.2007. Byens Netværk. Torsdag 31. maj 2007 Program for tur til Island 31.05.2007 03.06.2007 Byens Netværk Torsdag 31. maj 2007 07.50 Afrejse fra Københavns Lufthavn Icelandair F1201. Husk check ind fra 05.50 09.00 Ankomst til Reykjavik, lokal repræsentant

Læs mere

ISLAND RUNDT NORD-ØST-SYD I Karitas fodspor Til steder hvor romanen KARITAS UDEN TITEL foregår

ISLAND RUNDT NORD-ØST-SYD I Karitas fodspor Til steder hvor romanen KARITAS UDEN TITEL foregår Foreningen Norden NORDJYLLAND ISLAND RUNDT NORD-ØST-SYD I Karitas fodspor Til steder hvor romanen KARITAS UDEN TITEL foregår 23. juni - 2. juli 2012 Rejse nr. C-17 Rigtig mange har haft en stor oplevelse

Læs mere

Islandsk ferie særligt for voksne og unge i egen jeep

Islandsk ferie særligt for voksne og unge i egen jeep Islandsk ferie særligt for voksne og unge i egen jeep 11 dages flot tur Kan arrangeres i perioden 15.6. - 19.8.2013 (for andre perioder, se venligst praktiske oplysninger) Rejse nr. B-103 Denne ferie er

Læs mere

Island 2009. Danske Kulturveteraner til sagaøen ISLAND 27. juli 10. august 2009. 15 oplevelsesrige dage med bus rundt i Island.

Island 2009. Danske Kulturveteraner til sagaøen ISLAND 27. juli 10. august 2009. 15 oplevelsesrige dage med bus rundt i Island. Island 2009 Danske Kulturveteraner til sagaøen ISLAND 27. juli 10. august 2009 15 oplevelsesrige dage med bus rundt i Island. Pris 16.000 kroner pr. person i dobbeltværelse. incl. halvpension, flyrejser,

Læs mere

Udflugter Isleik 2016 Island 7. til 17. júlí. 2015-06-30 Jorgen Bendt Pedersen

Udflugter Isleik 2016 Island 7. til 17. júlí. 2015-06-30 Jorgen Bendt Pedersen Udflugter Isleik 2016 Island 7. til 17. júlí 2015-06-30 Jorgen Bendt Pedersen Tur 1 Vest fjord halvø 1.dag: (8.juli) Vi starter fra Reykjavík og kører til Borgarfjörð videre om Norðurárdalur, Brattabrekka

Læs mere

Vestfjordene en særlig smuk del af Island

Vestfjordene en særlig smuk del af Island Vestfjordene en særlig smuk del af Island En grundig og attraktiv tur med mange traveture 12. juli 22. juli 2013 Rejse nr. A-9 En tur til Vestfjordene? Mange har gennem årene spurgt, om vi ikke snart igen

Læs mere

ISLAND FÆRØERNE VIKING CRUISE

ISLAND FÆRØERNE VIKING CRUISE ISLAND FÆRØERNE VIKING CRUISE HVOR SKAL DIN NÅL SÆTTES I NORDATLANTEN? Oplevelses- og pakkerejser, krydstogt og skibstransport Katalog 2014 VI GLÆDER OS TIL AT BYDE JER VELKOMMEN Også selv om vejret og

Læs mere

Eventyr på Færøerne og i Island, sommeren 2014 (rejse-nummer F-102)

Eventyr på Færøerne og i Island, sommeren 2014 (rejse-nummer F-102) Eventyr på Færøerne og i Island, sommeren 2014 (rejse-nummer F-102) På denne tur vil du få de bedste oplevelser fra både Færøerne og Island, på én og samme tur. Så er du sulten efter store oplevelser og

Læs mere

BESØG I VESTFJORDENE I ISLAND

BESØG I VESTFJORDENE I ISLAND VELKOMMEN I REJSEMAGASINET 2014 Et medlemsrundspørge viser, at rejsetilbud - og artikler om rejser i Norden fortsat er meget populært blandt læserne af NORDEN Nu. Derfor glæder redaktionen sig til hvert

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Island Baseret på 40 deltagere

Inspiration Rejsemål: Island Baseret på 40 deltagere Inspiration Rejsemål: Island Baseret på 40 deltagere Island er beliggende i den nordlige del af Atlanterhavet mellem Grønland og Storbritannien, nordvest for Færøerne. I 2009 havde Island en befolkning

Læs mere

USA-CANADA Staten Washington, Seattle, Port Angeles, Victoria, Vancouver Island og Vancouver 08.-19. okt. 2012

USA-CANADA Staten Washington, Seattle, Port Angeles, Victoria, Vancouver Island og Vancouver 08.-19. okt. 2012 USA-CANADA Staten Washington, Seattle, Port Angeles, Victoria, Vancouver Island og Vancouver 08.-19. okt. 2012 Drømmen om Amerika Livet går lige så stille fremad, og dog er der gået mere end10 år siden

Læs mere

Jorden Rundt. 12. oktober 11. november 2015

Jorden Rundt. 12. oktober 11. november 2015 Jorden Rundt 12. oktober 11. november 2015 Jorden Rundt det må være de flestes ultimative rejsedrøm. At rejse Jorden Rundt og opleve de forskellige kontinenters særpræg og mangfoldighed. Rejsebureauet

Læs mere

Jorden Rundt. 12. oktober 11. november 2015

Jorden Rundt. 12. oktober 11. november 2015 Jorden Rundt 12. oktober 11. november 2015 Jorden Rundt det må være de flestes ultimative rejsedrøm. At rejse Jorden Rundt og opleve de forskellige kontinenters særpræg og mangfoldighed. Læser klubben

Læs mere

Rideture i Island. Íshestar - førende, autoriseret rejsearrangør fra 1982. www.ishestar.is

Rideture i Island. Íshestar - førende, autoriseret rejsearrangør fra 1982. www.ishestar.is 2012 Rideture i Island ÅR Íshestar - førende, autoriseret rejsearrangør fra 1982 www.ishestar.is ÍSHESTAR BYDER DIG WHAT IS INCLUDED? VELKOMMEN TIL ISLAND 2012 ÅR Íshestar blev grundlagt i november 1982,

Læs mere

Brasilien - 12 dage. Ét af verdens mest fascinerende lande! REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG. www.gislev-rejser.dk Tlf. 62 29 12 10

Brasilien - 12 dage. Ét af verdens mest fascinerende lande! REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG. www.gislev-rejser.dk Tlf. 62 29 12 10 REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG Brasilien - 12 dage Ét af verdens mest fascinerende lande! 2012 2013 & Fly Rio de Janeiro med stor byrundtur til bl.a. Corcovado med Kristus statuen og med kabelbane (kendt

Læs mere

I tog tværs over Canada

I tog tværs over Canada Det er din tur... I tog tværs over Canada Rundrejser med dansk rejseleder Dybe fjorde, himmelstræbende bjergkæder, krystalklare søer, endeløse skove, åbne prærier, mægtige gletsjere og et rigt dyreliv.

Læs mere

Historisk rejse gennem Syd-England 3. 10. august 2015

Historisk rejse gennem Syd-England 3. 10. august 2015 Historisk rejse gennem Syd-England 3. 10. august 2015 Med Niels Blixenkrone-Møller som rejseleder Vi tilbyder nu en rejse til det skønne Syd-England, der oser af romantik, historie og flotte bygninger.

Læs mere

Rejser 2013. Grønland og Færøerne

Rejser 2013. Grønland og Færøerne Indhold Velkommen 2 Hoteloversigt 2 Vinterture til Kangerlussuaq 3 Vinterture til Ilulissat 4 Nuuk, Ilulisat 5 Den store Grønlands rejse 6 Den klassiske rundrejse 8 Den kalvende bræ Eqi 10 Sydgrønland

Læs mere

New Zealand - 21 dage Med ophold i Bangkok og Sydney!

New Zealand - 21 dage Med ophold i Bangkok og Sydney! REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG 2014 New Zealand - 21 dage Med ophold i Bangkok og Sydney! Fly Med Gislev er byrundtur i Sydney på hjemrejsen også inkluderet! Behagelig rejserute med hvile undervejs. 21

Læs mere

Rejsekursus Tanzania, 14 dg. 11. oktober 25. oktober 2014

Rejsekursus Tanzania, 14 dg. 11. oktober 25. oktober 2014 Rejsekursus Tanzania, 14 dg. 11. oktober 25. oktober 2014 kr. 18.450,- For 14 dages natur & kultur Karibu Tanzania & Zanzibar På denne rejse skal vi opleve Tanzania og dets rige natur og kulturliv. Og

Læs mere

Guldfeber, Gletsjere & Grizzlybjørne!

Guldfeber, Gletsjere & Grizzlybjørne! REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG Alaska - Klondyke 2014 14 dage - Fly Guldfeber, Gletsjere & Grizzlybjørne! Sejlads gennem fjordene mellem Alaskas hovedstad Juneau og historiske Skagway og togtur over White

Læs mere

REJS I NORDEN ESTLAND FINLAND FÆRØERNE GRØNLAND ISLAND LETLAND LITAUEN NORGE POLEN RUSLAND SVERIGE SYDSLESVIG

REJS I NORDEN ESTLAND FINLAND FÆRØERNE GRØNLAND ISLAND LETLAND LITAUEN NORGE POLEN RUSLAND SVERIGE SYDSLESVIG REJS I NORDEN 2006 ESTLAND FINLAND FÆRØERNE GRØNLAND ISLAND LETLAND LITAUEN NORGE POLEN RUSLAND SVERIGE SYDSLESVIG At rejse i Norden er at leve H.C. Andersen-året er slut, men den gode Andersens tekster

Læs mere

Australien 14. Oktober - 05. November 2011

Australien 14. Oktober - 05. November 2011 Australien 14. Oktober - 05. November 2011 Motiv: Ayers Rock ved solnedgang Rejsen går til Australien til et land fyldt med farverige og fascinerende kontraster. Australien rummer det hele for den oplevelsesvillige

Læs mere

Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur

Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur Indhold i den vilde natur... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Med fly til Narsarsuaq og bådtransfer

Læs mere

PERU PERUS STORE KLASSIKERE REJSER MED DANSK REJSELEDER

PERU PERUS STORE KLASSIKERE REJSER MED DANSK REJSELEDER PERU PERUS STORE KLASSIKERE REJSER MED DANSK REJSELEDER Rejsen kort Dag 1. Afrejse fra Danmark og ankomst til Lima Dag 2. På opdagelse i Limas historiske bydel (M+A) Dag 3. Med fly ind i Andesbjergene

Læs mere