Udgives af: Teknos AS Nyt produkt i superligaen: Farveløs maling med høj UV-beskyttelse...2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udgives af: Teknos AS Nyt produkt i superligaen: Farveløs maling med høj UV-beskyttelse...2"

Transkript

1 Indhold 2/2014 Leder...1 Udgives af: Teknos AS Nyt produkt i superligaen: Farveløs maling med høj UV-beskyttelse...2 Redaktør: Karin Skov Et tilbageblik på fensterbau/frontale i marts Nyheder fra Teknos...3 Den rigtige løsning til enhver facade...4 TEKNOSAFE 2407: En ny og innovativ brandsikker overfladebehandling...5 Størst på det europæiske marked: Portræt af Teknos OY (Finland)...6 Overfladebehandling i praksis: Spørgsmål og svar...7 Britisk ekspertise et portræt af TRADA...8 Kære samarbejdspartnere 2014 er godt på vej til at blive et rigtig flot år for Teknos, især efter vores vellykkede deltagelse på fensterbau/frontale-messen i Nürnberg. Vi fik masser af positiv feedback på vores nye produkter til træ og PVC, og vi står rigtig godt rustet til yderligere at konsolidere vores førerposition inden for segmentet Industrial Wood. En anden positiv udvikling er, at den økonomiske situation på vigtige europæiske markeder som Polen, Tyskland og Storbritannien er i bedring. Især i disse lande får vi i øjeblikket mange nye kunder. Det skyldes også, at vi har en kompetent teknisk salgsafdeling. Den spiller en helt central rolle i vores virksomhed, og derfor har vi udvidet den i visse regioner. Den politiske uro i Ukraine er en foruroligende situation, som har sat den økonomiske udvikling på det voksende østeuropæiske marked under et enormt pres. Vi håber derfor, at vi vil få et fredeligt og succesrigt andet halvår. Tomas Kjellker Business Director Exterior Wood

2 2 Nyt produkt i superligaen Farveløse topcoats med høj UV-beskyttelse er nøglen til holdbare vinduer med et naturligt udseende. Teknos har netop præsenteret to vigtige nye produkter på branchemessen fensterbau/frontale: AQUATOP /69 og AQUATOP Farveløs topcoat til mørkt træ Teknos udvider sit sortiment med en ny farveløs topcoat af høj kvalitet med langvarig UV-beskyttelse: AQUATOP og -69. Denne overfladebehandling er baseret på en velgennemtænkt recept bestående af avancerede råvarer. Den bevarer træets naturlige udseende og yder effektiv og langvarig beskyttelse mod de skadelige virkninger fra UV-stråling, dermed opnås en holdbar overflade af høj kvalitet, uden at det går ud over træets naturligt smukke udseende. Den nye topcoat er velegnet til såvel tropiske som hjemlige træsorter. Den fremhæver den naturlige skønhed i mørkt træ som palisander, ibenholt, teak og zebrano. Forskellige glansgrader Overfladebehandlingen fås i to forskellige versioner: AQUATOP til overflader med høj glans og AQUATOP til overflader med semi glans. Den fungerer godt med alle konventionelle sprøjtemetoder og fås i emballagestørrelser mellem 20 og liter. Teknos anbefaler et system med imprægnering (afhængigt af træsort) med AQUA PRIMER , mellembehandling med AQUAFILLER (farveløs) og derefter to lag AQUATOP eller -69 med en tørfilmlagtykkelse på 150 µm. AQUATOP med UV-beskyttelse Mange producenter har længe anvendt AQUATOP (eller GORI 675 nåletræsolie) til vinduer i træ-aluminium med naturligt fremhævede indvendige overflader. Dette produktsortiment bliver nu udvidet med den nyudviklede AQUATOP , som har UV-beskyttelse. AQUATOP er en minimalt pigmenteret bejdse, som giver en flot og naturligt udseende overflade med semi glans, der får træet til at se ud, som om det er blevet oliebehandlet. I mod- Teknos præsenterede sit produktsortiment til industriel overfladebehandling af vinduer og døre på en velbesøgt messe i Nürnberg i marts. Der var især fokus på nye systemer til farveløs overfladebehandling af træ og overfladebehandling af PVC. Det computerstyrede træningssystem Simspray var et tilløbsstykke på Teknos stand. Ved hjælp af en 3D-hjelm kunne de besøgende træde ind i en virtuel sprøjtekabine og begynde at male uden brug af maling eller emner og uden at udlede CO2.

3 3 Nyheder fra Teknos AQUATOP (vist på oliventræ til venstre) er den perfekte løsning, når man vil fremhæve den naturlige skønhed i lyst træ udendørs. Den farveløse topcoat AQUATOP /69 (til højre) er særligt velegnet til mørkt træ som palisander, ibenholt, teak eller zebrano. Teknos sammenlægger sine internationale kompetencer inden for Industrial Wood ved at etablere et nyt Business Support & Development Team. Teamet ledes af Preben Hansen og Mark Hubbert og servicen omfatter international påføringsekspertise. Formålet er blandt andet at forbedre eksisterende løsninger og få foden inden for på nye områder i branchen. Aktuelle projekter omfatter brandhæmmende overfladebehandling og UV-hærdende systemer til PVC-profiler. sætning til produkter til indendørs brug yder den nye topcoat også effektiv UV-beskyttelse, som sikrer træet mod gulning i lang tid. AQUATOP egner sig primært til lyse hjemlige træsorter. Den gør overfladen en anelse lysere og fremhæver dermed træets naturlige karakter, især på træsorter som lærk, fyr og gran. Det anbefalede system omfatter imprægnering med TEKNOL AQUA 1410, AQUA PRIMER eller GORI 356, et mellemlag med AQUAFILLER og en topcoat med AQUATOP med en tørfilmlagtykkelse på 225 µm. AQUATOP kan påføres med alle konventionelle sprøjtemetoder. De nye produkter er kommet i handlen. Kontakt din lokale salgskonsulent hos Teknos for at få mere detaljeret information. Teknos logistikpartner DSV har opført et flot nyt internationalt hovedkvarter og logistikcenter i Hedehusene, og i den forbindelse blev Teknos overfladebehandlingssystemer anvendt. Arkitekterne hos PLH i København designede en moderne hvid facade med aluminiumelementer, som blev overfladebehandlet med metaleffekt-pulvermalingen INFRALIT PE DECO. DSV / PLH Architects De nye systemer, der blev præsenteret på messen, tiltrak stor opmærksomhed: AQUATOP /69, AQUATOP og den vandbaserede 1-komponent AQUA- COAT 2661 til PVC-profiler. Mange besøgende var imponerede over Teknos utroligt brede vifte af systemer, som omfatter overfladebehandlingsløsninger til stort set alle materialer, farver og glanstyper.

4 4 Den rigtige løsning til enhver facade Træ er et byggemateriale, som mennesket har anvendt i årtusinder, og selv i dag er det et attraktivt valg. Det samme gælder træ til facader. Uanset om det er traditionelt eller moderne byggeri, og om facadens naturlige udseende er bevaret eller har en smuk finish, er facadebeklædning et vigtigt segment inden for industriel træbeskyttelse. Forskellige facader kan fordre vidt forskellige egenskaber, men takket være Teknos brede palet med kvalitetsprodukter og flere årtiers brancheerfaring har vi løsninger, der dækker ethvert behov. Traditionel svenskrød Farvestrålende træfacader er en vigtig del af Skandinaviens karakteristiske image. Her elsker vi traditionel facadebeklædning dækkende hvid, grå, blå eller rød. De foretrukne materialer er hjemlige træsorter som gran og fyr. Beklædningsbrædderne bliver som regel overfladebehandlet, når de er nysavede. De imprægneres og grundes og får allerede i den industrielle produktionsfase en første overfladebehandling. Efter monteringen bliver den endelige topcoat påført med pensel på byggepladsen. Overfladebehandlingssystemerne vil typisk være TEKNOL AQUA 1410, TEKNOL 3881 og NORDICA EKO 3330, men der anvendes også produkter som GORI 356, ANTISTAIN AQUA og AQUATOP Fra naturlig til metallic I Central- og Sydeuropa har man helt andre præferencer. Her bliver beklædningsbrædder som regel overfladebehandlet og formonteret i den industrielle produktionsfase. Eftersom elementerne allerede er færdigbehandlede, når de ankommer til byggepladsen, er det alfa og omega, at de er blokningsfri. Der anvendes hovedsageligt gran, fyr og lærk, men også modificerede trætyper som Accoya. I modsætning til de traditionelle skandinaviske facader går man her meget op i glansen. Brædderne bliver ikke overfladebehandlet, når de er nysavede i stedet bliver de som minimum høvlet, inden de overfladebehandles, og der påføres en knastforseglende grunder. I Central- og Sydeuropa vil man som regel hellere have transparent end dækkende overfladebehandling. Overordnet set spiller facaden som et designelement en større rolle. Kravene fra arkitekter og bygherrer spænder vidt fra naturligt trælook til antik bejdse og sågar metalliceffekt og andre specialeffekter. Fotolia/Ralf Gosch (venstre), Fotolia/KB3 (højre), Fotolia/sinuswelle (foroven).

5 GORI 894 er den topcoat, der hyppigst anvendes til overfladebehandling af facadebeklædning i Central- og Sydeuropa. Det blokningsfrie niveau kan være helt op til 7,500 kg/m 2, så færdigbehandlede elementer kan stables og transporteres til byggepladsen uden at blive beskadigede. De hyppigst anvendte GORI-systemer er GORI 356, GORI og GORI 894. Topcoaten fås også med metalliceffekt, hvis det ønskes. Storbritannien er et andet vigtigt marked for træfacader. Ligesom i Central- og Sydeuropa bliver elementerne overfladebehandlet industrielt i byggeprocessen. Ud over gran og fyr er man også begyndt at anvende meget Accoya i Storbritannien. Der anvendes primært dækkende overfladebehandling. Der er desuden en tendens til, at man anvender de samme systemer som til overfladebehandling af vinduer, for eksempel AN- TISTAIN AQUA 5200 og AQUATOP AQUA PRIMER og AQUATOP 2600 anvendes ofte til transparent overfladebehandling. 5 Fotolia/lassedesignen Træbeskyttelse Grunder (transparent) Grunder (dækkende) Topcoat AQUA PRIMER (kombinationsgrunder) AQUA PRIMER TEKNOL 3881 Blokningsfri op til kg/m 2 : GORI 894 TEKNOL AQUA 1410 GORI ANTISTAIN AQUA GORI 356/356ic GORI Blokningsfri op til 5,000 kg/m 2 (eller pakket i beskyttelsesfilm): NORDICA EKO 3330 AQUATOP 2600 En ny og innovativ brandhæmmende overfladebehandling Brandsikring er et vigtigt krav i forhold til træfacader, og derfor er det altafgørende at have brandhæmmende overfladebehandlingsløsninger. Det er noget, som Teknos tager meget alvorligt, og derfor tilbyder vi TEKNOSA- FE 2407 en innovativ løsning, som er blevet en stor succes i mange lande, blandt andet i Norge, Sverige og Finland. TEKNOSAFE 2407 er en særlig brandhæmmende grunder til træbeklædning på facader. Varme udløser kemiske reaktioner, som starter en proces, der får grunderen til at skumme op og danne et isolerende lag kulskum, som effektivt skærmer den pågældende bygningsdel mod varmen. Dermed opretholdes den brandhæmmende virkning over lang tid, hvilket er en stor fordel. Konventionel brandsikring i form af imprægnering er som regel baseret på salte (for eksempel borater), som opsuger fugt. Det øger risikoen for, at den brandhæmmende substans udvaskes på grund af vejrpåvirkning, hvilket med tiden gør brandsikringen mindre effektiv. Teknos løsning sikrer derimod, at de brandhæmmende egenskaber forbliver konstante, og den er langt mere holdbar og modstandsdygtig over for vejrpåvirkning. TEKNOSAFE 2407 påføres med en lagtykkelse på 350 g/m². Teknos kan kun garantere dens virkning og modstandsdygtighed over for vejrpåvirkning, hvis den anvendes i et system sammen med NORDICA EKO 3330 topcoats. De er særligt tilpasset til at fungere sammen med TEKNOSAFE og påføres i den industrielle proces eller påføres med pensel som en slutbehandling på byggepladsen. Systemets brandhæmmende egenskaber er blevet testet i henhold til internationalt anerkendte testmetoder. Brandklassifikationen er B-s1,d0 i overensstemmelse med EN og K110 og K210 i overensstemmelse med EN Systemet er også blevet testet i henhold til SP-Fire 105 og NT-Fire 054. Mere detaljeret information fås ved henvendelse til Teknos salgskonsulenter.

6 6 Størst i Europa Et portræt af Teknos OY (Finland) Finland er Teknos hjemland. Her blev virksomheden grundlagt i 1948, og med en årlig omsætning på 250 millioner euro er den i dag en af de største familieejede virksomheder i Finland. Teknos har to store fabriksanlæg i Finland. I Helsinki ligger virksomhedens hovedsæde, som også huser afdelingerne for forskning og udvikling samt salg og administration. Det er endvidere her, man producerer opløsningsmiddelbaserede produkter. I Rajamäki, 50 kilometer nord for Helsinki, driver Teknos et topmoderne anlæg, som producerer pulvermaling og vandbaseret vådmaling til flere forskellige overfladetyper. Rajamäki er også det centrale logistikcenter. Den samlede arbejdsstyrke i Finland er på mere end 450 mand. Markedets største inden for industriel træbeskyttelse I og med at Teknos er et finsk firma, har Teknos producerer pulvermaling og vandbaseret overfladebehandling i Rajamäki, 50 kilometer nord for Helsinki. man en stærk lokal salgsorganisation. Den største del af omsætningen udgøres af bygningsmaling, som i 2013 stod for en omsætning på cirka 38 millioner euro, efterfulgt af vådmaling til metal, industriel træbeskyttelse og pulvermaling. Den finske salgsorganisation servicerer det hjemlige marked inden for segmentet Industrial Wood samt de eksportmarkeder, hvor Teknos ikke selv har en salgsorganisation, blandt andet Litauen, Letland og Hviderusland. I mange år har Teknos været den største aktør på det finske marked for industriel træbeskyttelse og vokser stadig. I 2013 lykkedes det os at øge vores andel af det samlede marked for industriel træbeskyttelse fra 33 til 37 procent, mens det hjemlige marked er faldet med godt 4 procent, forklarer Petri Laurila, Teknos salgschef for Industrial Wood i Finland. Overfladebehandling til udendørs brug stod for den største del af stigningen, især i segmenterne vinduer og døre. Teknos leverer til stort set alle betydningsfulde producenter i Finland, blandt andet Skaala (vinduer og døre), US wood (beklædning) og Koskisen Group (krydsfinér, I 2013 lykkedes det os at øge vores andel af det samlede marked for industrielt træ yderligere. Petri Laurila Salgschef, Teknos Finland præfabrikerede huse og facadebeklædning). Gode fremtidsudsigter Et af de segmenter, der er på vej frem, er indendørs træbehandling. Indendørssegmentet udgør i dag mindre end 10 % af omsætningen i Industrial Wood, siger Petri Laurila. Men nu har vi en fremragende produktpalet, som nok skal sikre os en større markedsandel i dette segment. Der er også gode fremtidsudsigter i de klassiske segmenter. Det er her, Teknos kan udnytte et helt nyt potentiale med sine innovative produkter, for eksempel den brandhæmmende overfladebehandling TEKNOSAFE Også i Finland er træ et populært byggemateriale, og regeringen fører i øjeblikket en kampagne for træhuse. Forretningsmiljøet er altså gunstigt for Teknos finske organisation i øjeblikket. Det blev også bekræftet på PINTA FAIR i Helsinki i begyndelsen af maj, hvor Teknos præsenterede sin produktpalet inden for industriel overfladebehandling.

7 Overfladebehandling i praksis: Spørgsmål og svar 7 Hvorfor har min sprøjtemalede overflade slaghuller? Et godt sprøjtemønster kræver, at mediet bliver fuldstændig forstøvet via intakte filtre og dyser. Hvis filtret bliver tilstoppet, falder trykket, og systemet vil begynde at udsende uregelmæssige sprøjt. Det hjælper ikke at øge trykket. Når filtret er tilstoppet, vil et for højt tryk blot føre til at endnu mindre ensartet sprøjtemønster med slaghuller. I værste fald kan filtret endda gå i stykker. Udslidte dyser kan også have en negativ indvirkning på sprøjtemønstret. Det forhindrer mediet i at blive påført ensartet. I stedet bliver der påført et tykkere lag i midten end i siderne. Disse problemer kan nemt undgås, ved at man jævnligt udskifter sprøjtesystemets sliddele (systemet samt sprøjtepistol, filtre og dyser). Hvorfor tørrer min imprægnering ikke? Vandbaseret imprægnering er designet til at trænge dybt ind i træstrukturen. Imprægneringen fungerer dog kun optimalt, hvis tørstofindholdet er korrekt. Fordampningen i flutningssystemet får tørstofindholdet til at stige over tid, hvilket ødelægger det naturlige flow. Dermed dannes der en olieagtig hinde på overfladen. Den har svært ved at tørre, hvilket hæmmer efterfølgende overfladebehandlingers flowegenskaber og tørreevne. Det kan medføre, at der dannes fedtede kanter, som skal fjernes med sandpapir. Et andet problem, ud over et for højt indhold af tørstof, er ophobning af snavs. Imprægneringen absorberer savsmuld fra de profiler, der bliver behandlet i flutningssystemet. Hvis der ophobes for meget savsmuld, forhindrer det imprægneringen i at trænge ind i træet, så der dannes et olieagtigt lag på overfladen, som har svært ved at tørre. Det kan undgås, ved at man overvåger tørstofindholdet og jævnligt filtrerer imprægneringen i flutningssystemet. Tørstofindholdet kan fastslås ved hjælp af en elektronisk fugtighedsmåler (infrarød tørstofskala). Hyppigheden afhænger af produktionsvolumenen, men det bør i hvert fald gøres to gange om dagen, for eksempel om morgenen og ved middagstid. Hvis tørstofindholdet stiger for meget, kan det reduceres, ved at man gradvist tilsætter vand. Som et yderligere tiltag bør man filtrere imprægneringen en til tre gange om dagen afhængigt at produktionsvolumenen. Nogle flutningssystemer har et integreret bypass-filter, som kan anvendes til filtrering (for eksempel i forbindelse med pauser). I enklere systemer skal filtret indstilles manuelt. Det er relativt simpelt at overvåge tørstofindholdet og filtrere savsmuld fra, så man sikrer en perfekt imprægnering og overfladebehandling, som ikke kræver ekstra slibearbejde. Elektronisk fugtighedsmåler (tørstofskala) (Image: Sartorius) Hvorfor er der løbere og dråber i min mellembehandling? Mellemgrundere som GORI 650 og AQUA- FILLER 6500 er designet til at være relativt tyktflydende, så de kan kompensere for porer og ruhed. En filler med en vådfilmtykkelse på omkring 100 µm har allerede en relativt høj viskositet af et flutningsprodukt at være. Fordampningen i flutningssystemet øger viskositeten yderligere. Hvis mellemgrunderen bliver for tyktflydende, flyder den ikke længere korrekt. Det giver løbere og dråber, som ikke forsvinder skønhedsfejl, som kræver en masse slibearbejde efterfølgende. For at forhindre dette bør man regelmæssigt kontrollere mellemgrunderes viskositet i flutningssystemet. Det gøres med et standardiseret DIN-bæger. Dyp bægeret i mellemgrunderen og tag tid på, hvor lang tid den afmærkede mængde er om at løbe ud. Du kan se viskositetsspecifikationerne i det tekniske datablad. GORI 650 og AQUAFILLER 6500 har en flowtid på cirka 14 sekunder (4 mm dyse, 20 ºC) ved levering, men Dyp DIN-bægeret i henhold til anvisningerne i DIN (Image: Erichsen) denne værdi falder som regel en smule på grund af vand i systemet. I praksis er en værdi på 13 sekunder udmærket. Hvis værdien overstiger 15 sekunder, skal der gradvist tilsættes vand for at reducere viskositeten til det ønskede niveau. I visse systemer er det muligt at kontrollere og justere viskositeten, mens systemet er i drift.

8 Britisk ekspertise Et af de mange internationale forskningsinstitutter og certificeringsmyndigheder, der samarbejder med Teknos, er Timber Research and Development Association (TRADA) i High Wycombe nordvest for London. Det internationalt anerkendte Centre of Excellence for Wood er en medlemsbaseret organisation, som omfatter hele værdikæden fra producenter til arkitekter og slutkunder. Den har rødder 80 år tilbage i tiden, og TRADA har været anerkendt som officielt forskningsinstitut siden Organisationens primære opgave er at hjælpe sine medlemmer med videnskabeligt dokumenteret information om træ og anvendelse af træ. Deres aktiviteter omfatter blandt andet en lang række publikationer, informationskampagner, kurser og støtte til forskningsprojekter på universiteter. Teknisk ekspertise i træ BM TRADA står for TRADAs forskning, information og medlemsadministration. BM TRADA tilbyder uafhængig certificering, test, inspektion, oplæring og tekniske serviceydelser. Det er en anerkendt certificeringsmyndighed og har allerede udstedt certificeringer for virksomheder i 70 forskellige lande. Certificeringerne spænder fra ISO 9001 og ISO til FSC og CE. BM TRADA tilbyder en lang række tekniske serviceydelser inden for forskellige områder, herunder brandsikring, energi, konstruktionstræ, trækonstruktioner, møbler og biomasse. Vejrbestandighedstest med Teknos-system Teknos og TRADA har samarbejdet om en række projekter, blandt andet en evaluering af langvarig eksponering af træbeklædning på Teknos (UK) anlæg i Swerford (Oxfordshire). Panelerne var konstrueret af forskellige træsorter og med forskellige overfladebehandlingssystemer, og flere af dem var konstrueret med det formål at foretage en direkte sammenligning af træets og overfladebehandlingens egenskaber i tre forskellige beklædningsprofiler. Træsorterne var rødt cedertræ, lærk og Accoya, som alle var blevet behandlet med den transparente grunder AQUA PRIMER 2900 og den transparente topcoat AQUATOP Anvendelse af TEKNOSEAL 4000 End Grain Sealer indgik også i testen. Efter 54 måneders eksponering fik TRADA til opgave at skrive en rapport, som evaluerede, hvordan træsorterne havde klaret sig, og deres indvirkning på de påførte overfladebehandlingssystemers langsigtede holdbarhed og vedligeholdelse. Teknos UK s eksponeringstest af træbeklædning med prøver, som blev evalueret af BM TRADA.

Udgives af: Teknos AS Optimal beskyttelse af havemøbler og balkoner...2. Redaktør: Karin Skov Moderne UV-lak til træ indendørs...3

Udgives af: Teknos AS Optimal beskyttelse af havemøbler og balkoner...2. Redaktør: Karin Skov Moderne UV-lak til træ indendørs...3 Indhold 2/2013 Redaktionelt...1 Udgives af: Teknos AS Optimal beskyttelse af havemøbler og balkoner...2 Redaktør: Karin Skov Moderne UV-lak til træ indendørs...3 www.teknos.com Masser af plads til lys

Læs mere

100 års erfaring med farver. Indhold 2/2012. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings

100 års erfaring med farver. Indhold 2/2012. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings Paint with Pride Indhold 2/2012 100 års erfaring med farver...1 En for alle: det nye TEKNOCOLOR-tonesystem...3 Nye Teknos-løsninger til udendørs træværk...4 Teknos klar til biociddirektivet...5 Europæiske

Læs mere

Klassisk Teak Siden 1996

Klassisk Teak Siden 1996 Klassisk Teak Siden 1996 2014 Teaktræets naturlige olier gør det meget anvendeligt på udsatte steder, samt resistent overfor mug og skadedyr. Teak er holdbart, selv når det ikke behandles med olie eller

Læs mere

AC Anneks R U M T I L F R I H E D

AC Anneks R U M T I L F R I H E D AC Anneks R U M T I L F R I H E D HVEM ER VI? Med mange års erfaring inden for tømrerfaget har AC Byg udvidet sin strategi med at bygge enkle og unikke kvalitetsannekser med mange anvendelsesmuligheder

Læs mere

Elements of Vision. PAROC -elementløsninger

Elements of Vision. PAROC -elementløsninger Elements of Vision PAROC -elementløsninger Panel System 2.00 DK August 2012 Erstatter: Januar 2008 PAROC-ELEMENTLØSNINGER GIVER MULIGHED FOR STOR ARKITEKTONISK FRIHED OG INDIVIDUALITET. DE PRAKTISKE, SPECIALDESIGNEDE

Læs mere

Fabriksvej 4 6973 Ørnhøj Tlf. 97 38 45 00 tilbud@dana-vinduer.dk www.dana-vinduer.dk. Vinduer og døre i Træ/Alu

Fabriksvej 4 6973 Ørnhøj Tlf. 97 38 45 00 tilbud@dana-vinduer.dk www.dana-vinduer.dk. Vinduer og døre i Træ/Alu Fabriksvej 4 6973 Ørnhøj Tlf. 97 38 45 00 tilbud@dana-vinduer.dk www.dana-vinduer.dk Godt dansk håndværk og ansvarlighed Vinduer og døre i Træ/Alu DANSK PRODUCEREde træ/alu vinduer og døre lever op til

Læs mere

Den. dreng i klassen. Det er ikke altid en fordel at være tynd! ...en del af Plusserien. Tyk. Tynd

Den. dreng i klassen. Det er ikke altid en fordel at være tynd! ...en del af Plusserien. Tyk. Tynd Den Tyk Tynd dreng i klassen Det er ikke altid en fordel at være tynd!...en del af Plusserien PLUS DÆK 20 TRÆBESKYTTELSE Nyt produkt i Plusserien Plus Dæk 20 Træbeskyttelse er udviklet specielt til Plus

Læs mere

Finnforest Kerto. indbygget fleksibilitet, æstetik og styrke M 16 BSH 12/(4-36) Kerto Q 69. Topplade d = 80/8 mm Møtrik M 16 svejset til topp

Finnforest Kerto. indbygget fleksibilitet, æstetik og styrke M 16 BSH 12/(4-36) Kerto Q 69. Topplade d = 80/8 mm Møtrik M 16 svejset til topp M 16 BSH 12/(4-36) Finnforest Kerto Kerto Q 69 indbygget fleksibilitet, æstetik og styrke Bulldog 75 Topplade d = 80/8 mm Møtrik M 16 svejset til topp 100 69 60 Stålrør 42/3,2 Finnforest højteknologi i

Læs mere

Sigma Coatings. Træbeskyttelse. Nyt sortiment

Sigma Coatings. Træbeskyttelse. Nyt sortiment Sigma Coatings Træbeskyttelse Nyt sortiment Et nyt system til professionel træbeskyttelse. Gennem flere år har vi målrettet vores træbeskyttelse til professionelle. Nu går vi skridtet videre i den retning

Læs mere

Bambusplader I HÅRDTTRÆ. www.keflico.com

Bambusplader I HÅRDTTRÆ. www.keflico.com 2015 Bambusplader I HÅRDTTRÆ www.keflico.com Case Spisebord i bambus natur produceret af Getama Danmark A/S - www.getama.dk Case: Bambus altanbord/ tørrestativ Projekt: DryUnder Materiale: Bambus Carboniseret

Læs mere

Sigma S2U Nova. Til indendørs arbejde, der er ud over det sædvanlige SÅDAN. SIGMA.

Sigma S2U Nova. Til indendørs arbejde, der er ud over det sædvanlige SÅDAN. SIGMA. Til indendørs arbejde, der er ud over det sædvanlige SÅDAN. SIGMA. Til indendørs arbejde, der er ud over det sædvanlige Kendsgerningerne taler for sig selv. er sådan en kendsgerning. Sigmas grundings-

Læs mere

HardiePlank Brædder i fibercement

HardiePlank Brædder i fibercement HardiePlank Brædder i fibercement www.cembrit.dk Fremtidens træværk Det suveræne alternativ til træbrædder HardiePlank brædder ligner til forveksling træ, men er fremstillet af miljøvenligt fibercement

Læs mere

Bambusplader. www.keflico.com

Bambusplader. www.keflico.com 2013 Bambusplader www.keflico.com Spisebord i bambus natur produceret af Getama Danmark A/S - www.getama.dk Case: Bambus altanbord/tørrestativ Projekt: DryUnder Materiale: Bambus Carboniseret (FSC certificeret)

Læs mere

Levende detaljer til dit hjem

Levende detaljer til dit hjem Gode rum Levende detaljer til dit hjem Paneler Trægulve 2016/2017 www.moelven.dk Træ en del af naturen Tag et stykke af naturen, og skab nye, gode rum med et levende materiale. Interiørprodukter i massivt

Læs mere

Cembrit Patina Cembrit Patina Rough NYHED

Cembrit Patina Cembrit Patina Rough NYHED Cembrit Patina Cembrit Patina Rough NYHED Det naturlige valg til din facade Klassisk design med overlegen æstetik Få et moderne og rustikt udtryk og et flot farvespil på facaden med Cembrit Patina & Cembrit

Læs mere

3M VHB Tape VHB. THE Acrylic Foam Tape. P ålidelig, S tærk og H oldbar. VHB Akrylskumtape

3M VHB Tape VHB. THE Acrylic Foam Tape. P ålidelig, S tærk og H oldbar. VHB Akrylskumtape 3M VHB Tape VHB THE Acrylic Foam Tape P ålidelig, S tærk og H oldbar VHB Akrylskumtape U overtruffen sammenføjning. Prøv det selv! V HB Tape, som er dokumenteret over tid, sætter stadig industri normen.

Læs mere

Reparation af træ Emballage

Reparation af træ Emballage Reparation af træ Emballage 1 2 3 Knastfyld Den bedste løsning til træreparation. Knastfyld er fleksibelt, stærkt og holdbart på samme tid. Knastfyld er meget nem at bruge, og resultatet er flot, om det

Læs mere

ThermoAsk fra Moelven. Moelven ThermoAsk. Smukke mørke farvenuancer med stor formstabilitet og styrke

ThermoAsk fra Moelven. Moelven ThermoAsk. Smukke mørke farvenuancer med stor formstabilitet og styrke ThermoAsk fra Moelven Moelven ThermoAsk Smukke mørke farvenuancer med stor formstabilitet og styrke ThermoAsk det spændende nye alternativ ThermoAsk er en ny generation Thermo behandlet træ, der til udvendig

Læs mere

YTONG/SIPOREX det behagelige indeklima Bygning med porebeton

YTONG/SIPOREX det behagelige indeklima Bygning med porebeton YTONG/SIPOREX det behagelige indeklima Bygning med porebeton Xella Danmark A/S Sønderskovvej 11 8721 Daugaard Tlf.: +45. 75 89 50 66 Fax: +45. 75 89 60 30 www.xella.dk 2 3 Stenen som har ændret byggeverdenen

Læs mere

ThermoWood Beklædning. Moelven ThermoWood. Svanemærket nordisk træ med indbygget holdbarhed og æstetik

ThermoWood Beklædning. Moelven ThermoWood. Svanemærket nordisk træ med indbygget holdbarhed og æstetik ThermoWood Beklædning Moelven ThermoWood Svanemærket nordisk træ med indbygget holdbarhed og æstetik ThermoWood det miljørigtige alternativ ThermoWood er en ny generation ThermoWoodbehandlet træ, produceret

Læs mere

JAMES HARDIE. HardiePlank brædder. HardiePanel plader - HardieLinea

JAMES HARDIE. HardiePlank brædder. HardiePanel plader - HardieLinea HardiePlank brædder HardiePanel plader - HardieLinea Fibercement - kort fortalt Hvad er fibercement? Fibercement er den tekniske betegnelse for det byggemateriale, der anvendes til Cembrits tag- og facadeprodukter,

Læs mere

Sigma Coatings. Træbeskyttelse

Sigma Coatings. Træbeskyttelse Sigma Coatings Danmarks professionelle træbeskyttelse. Dækkende træbeskyttelse 06 Transparent træbeskyttelse 08 Grundingsolie 09 Diverse 10 2 www.sigmacoatings.dk Et af Europas førende professionelle malingsmærker.

Læs mere

Keflico A/S - Specialister i hårdttræ og plader gennem mere end 60 år. Bambus krydsfiner. Foto: Trommen, Hørsholm Kommune. www.keflico.

Keflico A/S - Specialister i hårdttræ og plader gennem mere end 60 år. Bambus krydsfiner. Foto: Trommen, Hørsholm Kommune. www.keflico. Keflico A/S - Specialister i hårdttræ og plader gennem mere end 60 år 2016 Bambus krydsfiner Foto: Trommen, Hørsholm Kommune www.keflico.com Case Foto: Innovest MDF Firax med bambusfinér. Case: Innovest

Læs mere

Approved. Egenskaber Test/Standard Beskrivelse Tørstofindhold efter volumen ISO 3233 Glansgrad (GU 60 ) ISO 2813 Flammepunkt ISO 3679 Method 1 26 C

Approved. Egenskaber Test/Standard Beskrivelse Tørstofindhold efter volumen ISO 3233 Glansgrad (GU 60 ) ISO 2813 Flammepunkt ISO 3679 Method 1 26 C Approved 720 1,2 720 siliconeakryl ^(ValidationDate) 1 Produktbeskrivelse Dette er en enkomponent fysisk tørrende silikoneakryl maling. Varmeresistent op til 600 C. Kan anvendes over vand som primer, mellemlag

Læs mere

DeN originale stonepanel

DeN originale stonepanel DeN originale stonepanel 2 stonepanel Ægte håndkløvet NatursteN fra kongebro hvorfor stonepanel hidtil har stenbeklædning af væg og mur med natursten været dyrt og vanskeligt. Med stonepanel fra kongebro

Læs mere

Markedsudsigter for metalindustrien

Markedsudsigter for metalindustrien Paint with Pride GENERAL INDUSTRY OG POWDER COATINGS 2/2010 Indhold 2/2010 Markedsudsigter for metalindustrien...1 International kundetillid Teknos hi-tech-produkter...2 3 Helkama cykler, der holder...4

Læs mere

Silent Gliss Rullegardin Systemer

Silent Gliss Rullegardin Systemer Silent Gliss Rullegardin Systemer Silent Gliss Fordelene Rullegardinernes rene linier passer godt til moderne arkitektur og indendørs design. De giver maksimal afskærmning uden at virke påtrængende i vinduet.

Læs mere

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse August 2012 2.122 DK Eter-Color et naturligt og stærkt valg Gennemfarvet fibercement Stærk kvalitet naturlige, spændende farver Minimal vedligeholdelse Til alle slags facader Eter-Color er en vejrbestandig

Læs mere

NYHED! Gyptone Quattro 70

NYHED! Gyptone Quattro 70 NYHED! Akustiske lofter og vægge med fine perforeringer NYHED! Rene, lyse overflader med behagelig lyd Skab æstetiske omgivelser med et behageligt lydmiljø. Den nye serie gør det muligt at designe rum

Læs mere

DeN originale stonepanel

DeN originale stonepanel DeN originale stonepanel 2 StonePanel Ægte håndkløvet natursten fra Kongebro Hvorfor StonePanel Hidtil har stenbeklædning af væg og mur været dyrt og vanskeligt. Med StonePanel fra Kongebro er det nu blevet

Læs mere

Kampagnebog til medarbejdere. Hvor der handles, der bygges

Kampagnebog til medarbejdere. Hvor der handles, der bygges Kampagnebog til medarbejdere Hvor der handles, der bygges 1 Nu skal støvet rystes af vingerne Der er mange ting, vi er rigtig gode til i alle de danske trælasthandler og byggemarkeder, men at vise flaget

Læs mere

PRIMO GØR DET NEMT, HURTIGT OG SIKKERT AT VÆLGE LISTER

PRIMO GØR DET NEMT, HURTIGT OG SIKKERT AT VÆLGE LISTER PRIMOBOGEN PRIMO GØR DET NEMT, HURTIGT OG SIKKERT AT VÆLGE LISTER Afslutningslister Lister til ledningsskjul Glas- og tætningslister Bløde fodlister og trappeforkanter www.primolister.dk MINIMUM VEDLIGE

Læs mere

Tekniske Data Epoxy Yacht HB

Tekniske Data Epoxy Yacht HB Tekniske Data Epoxy Yacht HB Produktbeskrivelse Epoxy Yacht HB er en to-komponent overfladetolerant, rusthindrende, mastiks epoxymaling med et højt tørstofindhold, der kan påføres i høje filmtykkelser.

Læs mere

Sigma Coatings. Træ & Metal

Sigma Coatings. Træ & Metal Sigma Coatings Træ & Metal Danmarks stærkeste emaljesortiment. S2U Nova 06 Torno Alsidig 08 S2U Nova Spray Sprøjtbar 10 S2U Traditionel 11 Acrylfinish Tixotropisk 12 Sigmalith Industriel 13 Diverse 14

Læs mere

DSStålprofil. SINUSprofIlEr. WWW.DS-StaalprofIl.DK DS SINUSPROFIL 18-75 DS SINUSPROFIL 35-143

DSStålprofil. SINUSprofIlEr. WWW.DS-StaalprofIl.DK DS SINUSPROFIL 18-75 DS SINUSPROFIL 35-143 DSStålprofil SINUSprofIlEr DS SINUSPROFIL 18-75 DS SINUSPROFIL 35-143 WWW.DS-StaalprofIl.DK DS SINUS 18-75 SINUSprofilER 14 DS Markant Dækbredde 1000 mm 142 34 Højde Sinus TP 18-75 Tagprofil 18 mm Dækbredde

Læs mere

Vedligeholdelsesvejledning

Vedligeholdelsesvejledning Drift & Vedligehold. Kviste Kompaniet Vesterbæk. Vedligeholdelsesvejledning (I denne vejledning vil Kviste Kompagniet Vesterbæk være benævnt KKV) Tyndpladebeklædninger Hvis kvisten er beklædt med zink/kobber/aluminium

Læs mere

3M dobbeltklæbende tapes og limoverføringstapes. Midlertidig fastholdelse/ Positionering. Montering ved klæbning

3M dobbeltklæbende tapes og limoverføringstapes. Midlertidig fastholdelse/ Positionering. Montering ved klæbning 3M Industri Limoverføringstape og dobbeltklæbende tape Nøjagtigt og holdbart 3M dobbeltklæbende tape og limoverføringstape I denne brochure finder du et udvalg af 3M dobbeltklæbende tapes og limoverføringstapes.

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 MPU alm. del Bilag 606 Offentligt. Foretræde for Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg 26.

Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 MPU alm. del Bilag 606 Offentligt. Foretræde for Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg 26. Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 MPU alm. del Bilag 606 Offentligt Foretræde for Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg 26. maj 2011 Tal og fakta Brændefyring er vedvarende energi. Hele den vestlige

Læs mere

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Designafløb i brusenichen bliver mere og mere populære. Flere og flere kunder ønsker et rent design i deres bruseniche. Vores designafløb tilbyder individuelle

Læs mere

Contour Aqua-PU Stenhård og ridsefast - med LTA+ teknologi.

Contour Aqua-PU Stenhård og ridsefast - med LTA+ teknologi. Contour Aqua-PU Stenhård og ridsefast - med LTA+ teknologi. Contour Aqua-PU Stenhård og ridsefast - med LTA+ teknologi. Contour Aqua-PU til indendørs træværk er en forbedring, du kan mærke. Vores unikke

Læs mere

PLEJEANVISNING DE BEDSTE RÅD TIL PERFEKT GULVPLEJE

PLEJEANVISNING DE BEDSTE RÅD TIL PERFEKT GULVPLEJE PLEJEANVISNING DE BEDSTE RÅD TIL PERFEKT GULVPLEJE 2 HURTIG, NEM, NATURLIG: SÅDAN PLEJER MAN GULVE I DAG. Korrekt gulvpleje - på en enkel måde! Korrekt gulvpleje opretholder værdien på dit flotte gulv

Læs mere

Portræt af to anerkendte danske glaspustere Der er en lille gruppe af meget talentfulde glaspustere i Danmark, der har potentiale til at udfordrer

Portræt af to anerkendte danske glaspustere Der er en lille gruppe af meget talentfulde glaspustere i Danmark, der har potentiale til at udfordrer Portræt af to anerkendte danske glaspustere Der er en lille gruppe af meget talentfulde glaspustere i Danmark, der har potentiale til at udfordrer markedet for internationalt glaskunst. På de næste sider

Læs mere

Bevaring af værdierne

Bevaring af værdierne Bevaring af værdierne Plejevejledning til dine parkettmanufaktur-gulve Værdifuld. Parkettmanufaktur tilbyder dig kvalitetsgulve af udsøgte træsorter, der med stor kærlighed til detaljen og viljen til perfektion

Læs mere

Juni 2009 2.132 DK ivarplank. Få mere fritid. stærk fibercementplanke med minimal vedligeholdelse...

Juni 2009 2.132 DK ivarplank. Få mere fritid. stærk fibercementplanke med minimal vedligeholdelse... Juni 2009 2.132 DK ivarplank Få mere fritid stærk fibercementplanke med minimal vedligeholdelse... ivarplank fibercement med mini Med ikilauta ivarplank er er det det slut med at bruge kostbar fritid og

Læs mere

Metal bronze-pasta i guld, kobber og sølv, farvet glimmer-pulver i guld og sølv, selvlysende pigmenter fås som fint gul-grønt pulver.

Metal bronze-pasta i guld, kobber og sølv, farvet glimmer-pulver i guld og sølv, selvlysende pigmenter fås som fint gul-grønt pulver. Teknisk datablad Tekstil CHT vandbaserede COLORMATCH COLORMATCH Standdard og FL pigmenter COLORMATCH ME metal bronzere COLORMATCH GLF Glitter COLORMATCH PH 451 Selvlysende pigmenter COLORMATCH SLV Farver

Læs mere

Kombiner frit imellem

Kombiner frit imellem En individuel trappe, hvor alt er efter mål Kombiner frit imellem Trappetype Gelændertype Håndlistetype Stolper Træsorter Overfladebehandling. Og meget mere der t d e mh æftige r. o s en de virk ar besk

Læs mere

ZINGA Tekniske Data. Fysisk og teknisk information

ZINGA Tekniske Data. Fysisk og teknisk information ZINGA Tekniske Data Ref.: TF ZINGA.E N 10/12/08-12 ZINGA ZM-RE-PRO-04-A Filmgalvaniseringssystemet ZINGA er en, en-komponent overfladebehandling, der indeholder 96% zink i tørfilmen og yder en katodisk

Læs mere

Sigmalife. Træbeskyttelse til professionelt arbejde SÅDAN. SIGMA.

Sigmalife. Træbeskyttelse til professionelt arbejde SÅDAN. SIGMA. Sigmalife Træbeskyttelse til professionelt arbejde SÅDAN. SIGMA. Skal træet bevare sit smukke udseende, skal det både plejes og beskyttes Lige meget hvor mange materialer, der er til rådighed i byggeindustrien,

Læs mere

Værdi kr 25,- LADY. Minerals. Kalkmaling. God smag fortjener det bedste

Værdi kr 25,- LADY. Minerals. Kalkmaling. God smag fortjener det bedste Værdi kr 25,- LADY Minerals Kalkmaling God smag fortjener det bedste NYHED HENTET IND FRA NATUREN FOR AT SKABE RUM MED SMUKKE, KALKEDE VÆGGE OG ET UNIKT FARVEUDTRYK FORSIDE VÆG: LADY 1623 MARRAKESH DENNE

Læs mere

Alcoa Dura-Bright fælge. Flot udseende - nem vedligeholdelse

Alcoa Dura-Bright fælge. Flot udseende - nem vedligeholdelse Alcoa Dura-Bright fælge Flot udseende - nem vedligeholdelse Alcoa Dura-Bright fælge med XBR -teknologi Den slidstærke overflade, der rengøres med sæbe og vand Nu kan dine fælge tage sig allerbedst ud med

Læs mere

Sigma Farvekollektioner

Sigma Farvekollektioner Sigma Farvekollektioner SÅDAN. SIGMA. Alt hvad du har brug for til at skabe førsteklasses farveresultater. Sigma Coatings er en del af verdens næststørste malingsproducent, PPG Industries. Det Pitsburgh

Læs mere

Overfladebehandlingsprodukt til brandimprægneret træ. Fås i næsten alle transparente og (halv-)dækkende farver. Holdbarhed op til 4 år

Overfladebehandlingsprodukt til brandimprægneret træ. Fås i næsten alle transparente og (halv-)dækkende farver. Holdbarhed op til 4 år Overfladebehandlingsprodukt til brandimprægneret træ. Fås i næsten alle transparente og (halv-)dækkende farver. Holdbarhed op til 4 år Behandling af trækonstruktioner med brandhæmmende produkt skal ske

Læs mere

Bosch systemer til offentlige steder Førende inden for lyd

Bosch systemer til offentlige steder Førende inden for lyd Bosch systemer til offentlige steder Førende inden for lyd 2 Førende inden for lyd Avanceret akustisk ekspertise Med mere end 60 års erfaring inden for design og udvikling af elektro-akustisk teknologi,

Læs mere

Produktdatablad ROCKPANEL Ply

Produktdatablad ROCKPANEL Ply Produktdatablad ROCKPANEL Ply 1 Produktbeskrivelse ROCKPANEL Ply plader med primer finish er præfabrikerede komprimerede mineraluldplader, med termohærdende syntetiske bindemidler. Den øverste (farve)

Læs mere

Indhold 4/2010. Teknos-Oliva. Paint with Pride. General Industry og Powder Coatings

Indhold 4/2010. Teknos-Oliva. Paint with Pride. General Industry og Powder Coatings Paint with Pride Indhold 4/2010 Teknos-Oliva...1 Scantarp Trusts indgår tæt samarbejde med Teknos...2 Teknos og Hensel Korrosions- og brandbeskyttelse...4 Normek Oy Stålentreprenør tilbyder omfattende

Læs mere

STÆRK PÅ OVERFLADEN. Specialist i overfladebehandling og renovering af stål og beton

STÆRK PÅ OVERFLADEN. Specialist i overfladebehandling og renovering af stål og beton STÆRK PÅ OVERFLADEN Specialist i overfladebehandling og renovering af stål og beton Betonrenovering Overfladebehandling Wire Wrapping Glass Flake Lining Specialbelægninger Unikke kompetencer styrker samarbejdet

Læs mere

NORDIC PLATFORMS KOMPOSITDÆK REVOLUTIONERER STILLADSBRANCHEN

NORDIC PLATFORMS KOMPOSITDÆK REVOLUTIONERER STILLADSBRANCHEN www.nordicplatform.dk S KOMPOSITDÆK REVOLUTIONERER STILLADSBRANCHEN AIRSTEPS er et nyudviklet stilladsdæk produceret i komposit af Nordic Platform. AIRSTEPS er utroligt stærke, lette og opfylder alle krav

Læs mere

GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER

GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER Juni 2002 Af Thomas V. Pedersen Resumé: GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER Notatet viser: USA er gået fra at være det syvende til det tredje vigtigste marked for industrieksporten i perioden 1995 til 2001.

Læs mere

ALTAN VEDLIGEHOLD. KONTECH ALTANER Hammerholmen 48A 2650 Hvidovre www.kontech.dk info@kontech.dk

ALTAN VEDLIGEHOLD. KONTECH ALTANER Hammerholmen 48A 2650 Hvidovre www.kontech.dk info@kontech.dk 2015 KONTECH ALTANER Hammerholmen 48A 2650 Hvidovre www.kontech.dk info@kontech.dk Indledning 10 gode altanråd Ståldele Aluminiumsdele Fiberbetongulve Glas Hårdttræsgulve Håndliste i hårdttræ Underbeklædning

Læs mere

Væg og loftmaling. Kvalitetsstyring. Forretningsgrundlag

Væg og loftmaling. Kvalitetsstyring. Forretningsgrundlag Væg og loftmaling Loft/Væg 3 En maling til vægge og lofter, som er nem at arbejde med og som ikke giver dryp eller stænk. Fremstår med en helmat overflade uden reflektering. Anvendes på lofter, beklædningsplader

Læs mere

Ängelholmsbild. Forlæng levetiden på dine betonkonstruktioner

Ängelholmsbild. Forlæng levetiden på dine betonkonstruktioner Ängelholmsbild Forlæng levetiden på dine betonkonstruktioner 2 Undgå korrosion og høje omkostninger Betonkonstruktioner som er udsat for aggressive væsker eller gasser bliver med tiden nedbrudt af korrosion

Læs mere

At skabe innovative tag- og facadeløsninger begynder med svensk rapsolie. Læs her, hvorfor!

At skabe innovative tag- og facadeløsninger begynder med svensk rapsolie. Læs her, hvorfor! Denne brochure er trykt på et Svanemærke-certificeret trykkeri. Det vil sige, at trykkeriet opfylder strenge miljøkrav og har opnået en miljølicens. Svanemærke-tryksag, licensnr. 3041 0027 ssab.com/greencoat

Læs mere

Den foretrukne leverandør hos verdens førende mejerivirksomheder

Den foretrukne leverandør hos verdens førende mejerivirksomheder Den foretrukne leverandør hos verdens førende mejerivirksomheder Markedsstyret udvikling Langsigtede kunderelationer Sammen med kunder og andre partnere arbejder vi konstant på at udvikle forbedrede membrantyper,

Læs mere

BELÆGNINGSSTEN. www.rc-beton.dk

BELÆGNINGSSTEN. www.rc-beton.dk BELÆGNINGSSTEN www.rc-beton.dk RC Beton er en af landets største leverandører af betonbelægninger. Vi værdsætter et stærkt samarbejde, og det er vores mål at levere den bedste service og kvalitet til vores

Læs mere

Egenskaber Test/Standard Beskrivelse. mat (0-35) Flammepunkt ISO 3679 Method 1 16 C beregnet VOC-US/Hong Kong. US EPA method 24 (testet)

Egenskaber Test/Standard Beskrivelse. mat (0-35) Flammepunkt ISO 3679 Method 1 16 C beregnet VOC-US/Hong Kong. US EPA method 24 (testet) 10200;11420 1,2 10200 zinkethyl silikat ^(ValidationDate). 1 Produktbeskrivelse Dette er en tokomponent uorganisk zinc ethyl silikatmaling, der udhærder i fugtige miljøer. Tank coating og lining med enestående

Læs mere

Ny generation i rustfri stål: Det nikkelfri Viega Sanpress rør 1.4521.

Ny generation i rustfri stål: Det nikkelfri Viega Sanpress rør 1.4521. Ny generation i rustfri stål: Det nikkelfri Viega Sanpress rør 1.4521. Bedre økonomisk planlægning og kalkulation: Viegas Sanpress-rør 1.4521 Viegas svar på ustabile priser på rustfrit stål Tidligere steg

Læs mere

AquaCoat. En nyhed i overfladebehandling

AquaCoat. En nyhed i overfladebehandling AquaCoat En nyhed i overfladebehandling Her er beviset: Fantastisk holdbarhed AquaCoats helt enestående holdbarhed og evne til at beskytte mod korrosion er blevet testet igen og igen af uafhængige testinstitutter.

Læs mere

Cembrit Bølgeplader i fibercement

Cembrit Bølgeplader i fibercement Cembrit Bølgeplader i fibercement En stærk løsning www.cembrit.dk Til klassisk eller moderne byggeri En ny generation Den nye generation af fiber cement bølgeplader fra Cembrit er fremstillet af naturlige,

Læs mere

Terrasse og facade. www.keflico.com

Terrasse og facade. www.keflico.com Terrasse og facade i hårdttræ www.keflico.com Miljø FSC certificeret terrasse og facade Miljøet er vigtigt for os alle og derfor er efterspørgslen på miljøcertificeret træ stigende. Keflico ønsker at tilbyde

Læs mere

SE FREMTIDEN GENNEM BÆREDYGTIGE VINDUER I SMUKT DANSK DESIGN

SE FREMTIDEN GENNEM BÆREDYGTIGE VINDUER I SMUKT DANSK DESIGN SE FREMTIDEN GENNEM BÆREDYGTIGE VINDUER I SMUKT DANSK DESIGN TAG ANSVAR FOR FREMTIDEN Som forbrugere i dagens Danmark er vi så privilegerede at have muligheden for at gøre en stor forskel for miljøet.

Læs mere

Fouling? Don t fight it. Release it.

Fouling? Don t fight it. Release it. Fouling? Don t fight it. Release it. Opdag HEMPELs nyeste innovative og teknologiske system Silicone Fouling Relase System! + + grunder tiecoat silicone Fås i farverne: RØD SORT Dette fantastiske, biocidfrie

Læs mere

Produktdirektiv for industrimaling er under udarbejdelse

Produktdirektiv for industrimaling er under udarbejdelse Paint with Pride GENERAL INDUSTRY OG POWDER COATINGS 5:2009 Indhold 5/2009 Produktdirektiv for industrimaling er under udarbejdelse...1 Fremtidens løsninger... 2-5 Udgivet af: Teknos Oy Redaktør: Merja

Læs mere

- giver din garage nyt liv... GARAGEPORTE

- giver din garage nyt liv... GARAGEPORTE - giver din garage nyt liv... GARAGEPORTE Garageporte Smukke at se på, nemme at bruge... CE-godkendte og velisolerede Alle porte fra DM Doors er CE godkendte og testet af SP (SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

Læs mere

ETFE-folie. Fremtidens fleksible byggemateriale

ETFE-folie. Fremtidens fleksible byggemateriale ETFE-folie Fremtidens fleksible byggemateriale 2 Inspireret af naturen ETFE - Fremtidens byggemateriale ETFE er fremtidens byggemateriale med et stort potentiale for kreativitet og nytænkning. På rekordtid

Læs mere

Contractors. Sika ComfortFloor Systems. Pleje & Rengøring

Contractors. Sika ComfortFloor Systems. Pleje & Rengøring 1 Sika ComfortFloor Systems Pleje & Rengøring Care 2 Hold dit Sika Comfortfloor i god form Dit Sika Comfortfloor består af fugefri, slidstærk polyuretan med lavt vedligehold. For at holde dette i topform

Læs mere

Comfort og design. Om Lindab. Comfort og design. Produktoversigt / symboler. Teori. Loftarmaturer. Loftarmaturer - synlige. Trykfordelingsbokse

Comfort og design. Om Lindab. Comfort og design. Produktoversigt / symboler. Teori. Loftarmaturer. Loftarmaturer - synlige. Trykfordelingsbokse Comfort og design Om Lindab Comfort og design Produktoversigt / symboler Teori Loftarmaturer Loftarmaturer - synlige Trykfordelingsbokse Vægarmaturer Dyser Dysekanaler Riste Fortrængningsarmaturer VAV

Læs mere

BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil

BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil FOAM MAKES THE WORLD A SOFTER PLACE TO BE 2 Velkommen til BPI Bramming Plast-Industri A/S er den førende leverandør af avancerede kundetilpassede løsninger i skum. Vi

Læs mere

Sapa har omkring 13.000 medarbejdere i 30 lande. Alle med stort kundefokus.

Sapa har omkring 13.000 medarbejdere i 30 lande. Alle med stort kundefokus. Sapa kort og godt Sapa har omkring 13.000 medarbejdere i 30 lande. Alle med stort kundefokus. Kort oversigt over aktiviteter Ekstrudering Belgien Canada Danmark Frankrig Holland Italien Kina Litauen Valsning

Læs mere

Projekt, produkter og aktuelt fra EFG Nr. 1/2008

Projekt, produkter og aktuelt fra EFG Nr. 1/2008 Projekt, produkter og aktuelt fra EFG Nr. 1/2008 case L Oréal, Stockholm produkt Nyheder 2008 reportage Let s create L Oréal Stockholm, Sverige L Oréal er en af verdens store kosmetikvirksomheder med varemærker

Læs mere

De bedste løsninger i miljøer med fare for korrosion

De bedste løsninger i miljøer med fare for korrosion De bedste løsninger i miljøer med fare for korrosion Gitterbakker med høj yde- og korrosionsevne Zinc+gitterbakker 1 P127354 En ny og let anvendelig løsning til krævende installationer Gitterbakker er

Læs mere

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562 Installations vejledning. TRY TILLYKKE MED DIN NYE SMUKKE SHOWER TRY Tray er en af de mest økonomiske og interessante måder at spare energi og CO2. Tilbagebetalingstiden er kort. Ved at anvende Tray sparer

Læs mere

Eternit PLAN. Facadeplader i fibercement. www.cembrit.dk

Eternit PLAN. Facadeplader i fibercement. www.cembrit.dk Eternit PLAN Facadeplader i fibercement www.cembrit.dk Eternit PLAN er en stærk og smuk facadebeklædning, som kræver minimal vedligeholdelse. Eternit PLAN er velegnet til komplette facadeløsninger, men

Læs mere

Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding

Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding Ilden skal være en oplevelse Aduro forener flot design, brugervenlighed, kvalitet og funktion i en alsidig produktpalette. Med Adurobrændeovnene

Læs mere

<Identifikationskode;CCS-kode;Sfb-kode> Vinduer/Vinduespartier

<Identifikationskode;CCS-kode;Sfb-kode> Vinduer/Vinduespartier Udbudsbeskrivelse: Vinduer og vinduespartier med VELFAC 200 Energy Producent: VELFAC A/S - Bygholm Søpark 23-8700 Horsens Anvendelse: Nærværende tekst stilles til rådighed for arkitekter til inspiration

Læs mere

WISA -Spruce Multifunktionelt krydsfiner

WISA -Spruce Multifunktionelt krydsfiner WISA -Spruce Multifunktionelt krydsfiner Strukturel brug og meget mere Langsomt voksende nordisk grantræ giver WISA-Spruce dets uovertrufne kombination af et æstetisk attraktivt udseende og højtydende

Læs mere

Fokus på den bedste løsning

Fokus på den bedste løsning Fokus på den bedste løsning 2 03 Luk dig ind i en verden af vinduer og døre Fokus på den bedste løsning Hos PT VINDUER har vi konstant fokus på at levere dig den bedst mulige løsning, når det gælder vinduer

Læs mere

Helle Ib: Skattesagen kan blive en fuser. Byggeri. Typehuskonge vil bygge sommerhuse

Helle Ib: Skattesagen kan blive en fuser. Byggeri. Typehuskonge vil bygge sommerhuse Helle Ib: Skattesagen kan blive en fuser Byggeri Typehuskonge vil bygge sommerhuse byggeri strategi Parcelhuskæmpe kaster sig over sommerhuse Huscompagniet har de seneste år haft massiv succes med salg

Læs mere

LARKO MAGNET PRODUKTKATALOG - HOLDESYSTEMER MAGNITIZING YOUR FUTURE

LARKO MAGNET PRODUKTKATALOG - HOLDESYSTEMER MAGNITIZING YOUR FUTURE LARKO MAGNET PRODUKTKATALOG - HOLDESYSTEMER MAGNITIZING YOUR FUTURE INDHOLD INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen Virksomhedsprofil Magneter til løftefunktion Magneter til svejsning Magnetkroge i krom Magnetkroge

Læs mere

StoSilco MP Omsorgsfuldt byggeri.

StoSilco MP Omsorgsfuldt byggeri. Silikonhartspuds til facader StoSilco MP Omsorgsfuldt byggeri. StoSilco MP Den pålidelige puds til store krav StoSilco MP Egnet til alle typer af puds-, tegl- og betonfacader Høj vanddamp- og CO 2 - gennemtrængelighed

Læs mere

Corus ByggeSystemer A/S. Multipanel

Corus ByggeSystemer A/S. Multipanel Corus ByggeSystemer A/S Multipanel Det individuelle 1. Corus ByggeSystemer A/S sætter standarden - vi har markedets førende produkter 2. Stærke produktkoncepter til byggeriet - Corus ByggeSystemer A/S

Læs mere

Verdens første Selv-Desinficerende, Bakteriedræbende computertastatur

Verdens første Selv-Desinficerende, Bakteriedræbende computertastatur Verdens første Selv-Desinficerende, Bakteriedræbende computertastatur Vioguard og Osteo Nordic er engageret i at udvikle innovative produkter, der hjælper bedrifter og organisationer med at standse spredningen

Læs mere

-Blæsemidler af glas, keramik og korund- Rossaecker 9 D-74343 Sachsenheim / Tyskland Telefon

-Blæsemidler af glas, keramik og korund- Rossaecker 9 D-74343 Sachsenheim / Tyskland Telefon Cerablast -Blæsemidler af glas, keramik og korund- Rossaecker 9 D-74343 Sachsenheim / Tyskland Telefon:0049 7147 220814 Fax: 0049 7147 220840 E-Mail: info@cerablast.com http://www.cerablast.com Firmaet

Læs mere

Produktbeskrivelse. Anvendelse. Produktfordele. Sortiment

Produktbeskrivelse. Anvendelse. Produktfordele. Sortiment Produktdatablad - ROCKPANEL Lines 2 1 Produktbeskrivelse Rockpanel Lines 2 er designet som profileret beklædning, og er især velegnet til vandret montering. Det innovative produkt er et holdbart og vedligeholdelsesvenligt

Læs mere

Hvis bortkommet, venligst retunér til:

Hvis bortkommet, venligst retunér til: Hvis bortkommet, venligst retunér til: Navn: Adresse: Indhold: Mindnotes historie 8-9 Blødt omslag med papir 10-13 Blødt omslag med PU 14-17 Hårdt omslag med papir 18-21 6 Hårdt omslag med PU 22-25 Hårdt

Læs mere

Nexa Autocolor CT teknisk guide

Nexa Autocolor CT teknisk guide Innovative reparationsløsninger Nexa Autocolor CT teknisk guide Opfylder direktiv 2004/42/EF Innovative reparationsløsninger OVERSIGT: PRIMERE CF etch-primer P565-767 Primecoat P565-625 Rustbeskyttende

Læs mere

Indvendig efterisolering

Indvendig efterisolering Indvendig efterisolering Ingeniørhuset IDA Kbh. den 29.03.16 af Salgsdirektør Philip X.S. Møller iq-therm - indvendig isoleringssystem Samarbejdspartnere iq-therm specs- iq-therm er et panel lavet af PU

Læs mere

En innovative virksomhed med flere hundrede års erfaring

En innovative virksomhed med flere hundrede års erfaring Gulvspartel En innovative virksomhed med flere hundrede års erfaring Combimix er en ung svensk virksomhed, der fremstiller mineralbaserede byggematerialer. I sortimentet indgår produkter til blandt andet

Læs mere

Produktdatablad ROCKPANEL Colours

Produktdatablad ROCKPANEL Colours Produktdatablad ROCKPANEL Colours Durable - Xtreme - FS-Xtra Danmark 1 Produktbeskrivelse ROCKPANEL plader er præfabrikerede komprimerede mineraluldplader, med termohærdende syntetiske bindemidler. Overfladen

Læs mere

T E T SPR AKTIESELSKABET X - OP H. Tlf.: 86 28 11 11 Fax: 86 28 12 12 DK - 8361 Hasselager Jegstrupvej 40, Aarhus www.x-ophan.

T E T SPR AKTIESELSKABET X - OP H. Tlf.: 86 28 11 11 Fax: 86 28 12 12 DK - 8361 Hasselager Jegstrupvej 40, Aarhus www.x-ophan. T E T SP P S Et vanvittig effektivt promoveringstrick En pose ses af 0-5 personer. Få firmanavn på pose i en fart og send dit budskab med kunder rundt. En god kvalitetspose har en enorm lang levetid og

Læs mere

Lavenergihuse målt og beregnet Off-print af artikel til Danvak Magasinet

Lavenergihuse målt og beregnet Off-print af artikel til Danvak Magasinet Jørgen M. Schultz, BYG DTU Kirsten Engelund Thomsen, By og Byg Lavenergihuse målt og beregnet Off-print af artikel til Danvak Magasinet DANMARKS TEKNISKE UNIVERSITET Sagsrapport BYG DTU SR-02-13 2002 ISSN

Læs mere