Torsdag d. 12. juli 2012 (Honolulu på øen Oahu)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Torsdag d. 12. juli 2012 (Honolulu på øen Oahu)"

Transkript

1 Torsdag d. 12. juli 2012 (Honolulu på øen Oahu) Vi rigger den helt store morgenmad til på altanen. Pigerne rister brød, og Hanne kæmper med kasserollen for at frembringe kaffe til alle. De små duer flokkes omkring os, og de napper alle krummer, der helt tilfældigt finder vej ned til gulvet. Vi nyder vores første fridag og tager os god tid. Nu ifører vi os korte bukser for at gå en tur ned til stranden, og ganske kort tid efter står vi på Waikiki Beach, der anses som en af de største turistmål på Oahu og Honolulu. Her er ikke grotesk mange mennesker endnu, så vi kan snildt slendre ned ad stranden i vandkanten og soppe i det varme vand, som skyller op på stranden over vores ben. Vi finder et sted at købe noget at drikke, og så slår vi os ned og betragter surferne og mylderet af mennesker. Tokyo må være mennesketom på dette tidspunkt, for alle japanere er vist her. Men Hawaii er jo også midt mellem det amerikanske fastland og de japanske øer, så det er lige oplagt for begge parter at tager herud midt i Stillehavet for at holde ferie. Pigerne vil shoppe lidt, og Hanne har lovet en kollega at tage et fotografi af det sted, hvor Elvis Presley holdt sin berømte come-back koncert Aloha from Hawaii i Vi stiler derfor mod The Neal Blaisdell Center, som ligger et godt stykke væk. På vejen passerer vi lystbådehavnen, hvor store fisk tager for sig af retterne fra bådene, og vi får et kig på dele af Honolulu, som ikke er højhuse. Vi krydser igennem en stor mall med masser af butikker, og jeg får formedes 26 dollar udskiftet batteriet i mit ur det er vildt dyrt jeg kunne få et nyt ur for de 150 kr! Til gengæld falder vi over et par meget flotte badeshorts til mig, mens vi venter på uret, så jeg bliver den første der shopper på denne tur. Koncertsalen er et flot stor østersskal, der er omkranset af et område med vand som sender bølgende refleksioner op mod taget. Inde i selve centeret er der en fødevare-konference, og en dame spørger os, og vi har fundet den spændende.

2 Hanne fortæller hende, at vi skam kun er her at tage et billede af bygningen, og den rare dame peger os tilbage i retning mod en statue af selveste Elvis udenfor bygningen. Kort efter står vi ved ham, og vi bliver på skift foreviget sammen med ham. En plade foran statuen fortæller, at netop denne koncert var den første TVkoncert i verden, der blev transmitteret direkte via satellit. Utroligt så langt man er nået siden I dag kan intet ske uden at det øjeblikkeligt kan ses over alt på jorden. Vi trasker nu tilbage mod hotellet og passerer en del store flotte bygninger, inden vi krydser floden, som er en afvandingskanal fra bjergene. 50 meter fra hotellet får vi en sms fra pigerne, der nu også er på vej tilbage, så kort tid efter mødes vi til væskeindtag på altanen. De viser deres shopping frem, og jeg praler med mine flotte nye badeshorts. Signe mangler at afsende den sidste rapport fra Roskilde Festivalen, så hun bliver på værelset for at skrive, mens Marie, Hanne og jeg ifører os badetøj og opsamler badehåndklæder i receptionen på vej ud. Kort efter ligger vi og sopper i det varme vand, mens vi kigger tilbage mod stranden og de flotte strandhoteller. Man går kun op, fordi man er ved at gå i opløsningen vandet er vel lige under de 30 grader. Det er meget salt, og det er så mælket af sandpartikler, at man ikke kan se mere end 10 cm ned i det. Det er nok disse partikler, der giver den nærmest fluorescerende lyseblå farve, der er så smuk. Vi går direkte tilbage til hotellet, hvor vi bruser saltet af, og så er det øltid på altanen. Det er ved at blive mørkt, og vi er sultne og lidt trætte. Vi har absolut stadig jet-lag efter at have forskudt døgnet 12 timer. Pigerne har spottet en masse små restauranter i det center, hvor de shoppede, så der går vi over og kigger efter aftensmad. Nogle steder er vildt dyre, men en japansk sushi-fiskerestaurant ser lovende ud. Marie er for træt til at vente en halv time på bord, så vi går videre, men efter et kvarters forgæves søgen, vender vi alligevel tilbage, og det fortryder vi ikke. Mens vi venter i baren med en drink, kan vi se hvad bartenderen anbefaler af mad til bar-gæsterne, der spiser, så da vi kommer over til bordet, ved jeg præcis, hvad jeg vil have. Rå tun-skiver på salat og en Red Dragon, som er en sushi-rulle med rejer, tun og rød rogn på toppen. Det er ufatteligt lækkert, og pigerne er også meget begejstrede for deres valg.

3 Proppede og mætte vakler vi over gaden og ind i vores supermarked for at købe en liter mælk og et brød, og her støder vi på en anden dansk familie, der er ved at få et hjerteslag over priserne. 36 kroner for en pakke toast-brød, lyder det indigneret gennem butikken. Vi nøjes med at smile og tager mælken. Tilbage på altanen får vi lige en øl, inden vi styrter om. Vi glemmer at lukke døren ud til altanen, men selv de støjende airconditionerings ventilatorer på taget overfor kan ikke holde os vågne. Fredag d. 13. juli 2012 (Oahu) Fredag d. 13! Hanne proklamerer, at alt kan ske i dag, så vi skal have alt fra snorkeludstyr og badetøj til regnjakker med på turen i dag. Morgenmaden er noget hurtigere end i går, så præcis kl. 8 tropper vi op i biludlejningen lige overfor hotellet og får udleveret en hvid Toyota Corolla. Den unge mand, som fører os op i garagen, forsøger at opgradere os til en ordentlig bil, da vi jo er 4 personer. For kun 15$ ekstra, kan vi får en stor benzin-sluger, men vi har rigeligt i den almindelige Corolla, som vi kort efter suser af sted i mod Pearl Harbour. Det er et kort stykke ud af Honolulu på motorvej H1 mod vest, og der er stadig parkeringspladser, da vi ankommer, og det tager vi som et godt tegn. En kollega havde advaret mig om, at der kunne være ventetid, men der er kun ganske få i køen til sikkerhedschecket. Pigerne søger straks mod toiletterne, og jeg stiller mig i den korte kø for at købe billet til The Arizona Memorial, som er et aflangt hvidt kapel, der ligger ude midt i bugten over de 2000 døde, der stadig ligger nede i det sunkne krigsskib efter angrebet d. 7. december Her kommer det så: Der er billetter på færgen over til mindesmærket kl. 13!. Det var ikke en del af planen, så jeg køber ikke billetter, men trasker i stedet tilbage til pigerne, og overbringer nyheden om, at det ikke bliver i dag, at vi skal se dette. Hanne foreslår, at vi bestiller billetter til sidst på dagen, men det vil ødelægge vores køretur, hvis vi skal planlægge ind med det, så vi beslutter at bruge en hel dag på dette sted, næste gang vi er på Hawaii vi skal herover en gang om vinteren og se de mange store hvaler, der migrerer forbi mellem november og februar. Vi slår et kort slag ned forbi vandet og kigger på ubåden, som ligger tæt på.

4 I det fjerne kan vi se Arizona Memorial og bag ved dette ligger Mighty Mo, som er kælenavnet for slagskibet Missouri, som har deltaget i adskillige krige og nu ligger her som museumsskib. Vi runder også lige boghandleren for at købe lidt litteratur, men de har ikke den sædvanlige nationalpark bog, så vi nøjes med at få en håndfuld af de små National Park-foldere, som vi samler på fra alle de mange parker i USA. Pigerne mener, at det er snyd, når vi ikke har været inde, men vi har jo set stedet, så DET tæller. Nu suser vi så videre mod udsigtspunktet over Honolulu og Waikiki Beach, som er et gammelt vulkankrater, der kaldes Diamond Head. Her er vi lige ved at blive afvist på parkeringen, da her er fyldt, men vi indvilliger i at vente, og holder i kø i kun ti minutter, da en ung mand fra en udsigtspost dirigerer os over til en ny tom plads. Så er det på med vandreskoene og op ad stien til toppen af krateret, hvor US Army har efterladt observationspunkter, så de kan spejde ud over Stillehavet. Vi kravler op ad stierne, og de sidste 5 minutter foregår det gennem små mørke tunneller og stejle trapper, så en del af amerikanerne stønner og jamrer, og lader os passere. Det er absolut umagen værd, for udsigten over Waikiki Beach med højhusene i baggrunden og det brusende lyseblå ocean foran er et fantastisk syn. På vej ud af bunkeren stødte jeg kameraet på betonvæggen, og det bekymrer mig, at jeg nu ikke kan lukke objektivet helt sammen kan det tage billeder? Tilsyneladende, så vi skyder helt vildt fra toppen, og forsøger at få hinanden med i forgrunden.

5 Et oplagt kalenderbillede. Signe og Marie får øje på en kasket med en tvivlsom påskrift, som ligger på den forkerte side af afspærringen, så uden at jeg opdager det, bliver den forceret på trods af alverdens forbuds-skilte, og kasketten bliver indfanget. Åndssvage unger! Det kommer næppe på kalenderen til næste år. Turen ned er nemmere, og pigerne glæder sig vildt til at få en frugtsmootie med mango, som er meget lækker og forfriskende, mens vi sidder i skyggen og køler af. Herligt at her var plads, for det ville vi nødigt have undværet. Næste mål var øens bedste snorkel-område, men ifølge bogen, så er her næppe plads på parkeringen midt på dagen, og klokken var lidt over middag, da vi ankom. Helt uden problemer kom vi ind på parkeringen, og jubelen var endeløs, da vi så udsigten fra toppen af klipperne ned over den smukke skærmede bugt, hvor kun lave bølger nåede frem til det rev, der skulle være fyldt med fisk og gøre det ideelt for snorkling.

6 Vi skulle lige igennem en biograf, hvor vi blev instrueret om alle de ting, som vi IKKE måtte gøre, når vi kom ned til revet. Man skal ikke røre noget, og man må specielt ikke træde på det skrøbelige rev, hvor fiskene spiser fra. Her var fine skifteforhold, så vi var hurtigt i badetøjet, og mens pigerne solede, tog Hanne og jeg den første tur med snorkel og maske hen over revet, hvor man kun lige kan flyde hen over, uden at strejfe de skarpe sten. Det gør det så endnu mere spændende, når en lille muræne kommer ud af sit hul og stirrer ondt på os, med sine små øjne. Selv om den ikke var så stor, så har man ikke lyst til at komme helt tæt på den. Her er også en masse små og større fisk i mange flotte farver, så her er rigeligt at se på, selv om selve revet er næsten farveløst. Vi holder skiftedag med pigerne, som forsvinder ud med deres udstyr og Signe s dykkerkamera, så de kan forevige deres tur. De er nu ikke ude så længe og kommer ind igen med en bemærkning om, at vandet er grumset i forhold til f.eks. Ægypten. De er for godt vant! Hanne og jeg tager en tur til, og jeg får kameraet

7 med i håb om at lokalisere murænen igen, men det lykkes ikke. I stedet skyder jeg en masse andre fisk, men det er lidt svært, når man ikke har briller på, og masken langsomt fyldet med meget koncentreret saltvand, da mit overskæg gør masken lidt utæt. Ved tiden forlader vi denne fantastiske strand og køber lidt mad på vej ud, som bliver indtaget i bilen, inden vi fortætter på vores rundtur. Vi havde forestillet og at tage hele øen rundt, men pga. både vandre- og badetur, må dette erstattes af en mindre rundtur, som bringer os ud til lidt barskere kyst, hvor vi kan se højere bølger og skummende hvide brus, der rammer klipperne. Et sted er der et lille blow hole, der som på en hval skyder et damp-sprøjt op, hver gang en bølge rammer kysten. Selv om Marie nok overdriver lidt, så er blæsten meget voldsom her, så man klamrer sig til kameraet og rækværket. Vi forlader dog skyndsomt stedet, da en bus fuld af identiske violette japanske børn overtager stedet under stort ståhej. Tokyo MÅ være mennesketom lige nu. Vi kommer nu ind i mørkere skyer, da vi kommer op i højderne, og bevoksningen minder totalt om jungle. Fugtigheden er nærmest klistrende, da vi står ud af bilen for at nyde udsigten, og på vej ned ad bjerget, er det en ren grøn mur, der omkranser vejen omkring og over bilen. Hanne skyder ud gennem ruderne, og Marie tager et par ud af sideruden for at fange dette fascinerende landskab. Nu går det stejlt ned, og på under 200 meter skifter landskabet fra grøn jungle til beton-jungle, og vi er tilbage i Honolulu. Hanne guider os med sædvanlig sikkerhed gennem byen, og et kvarter før lukketid kl. 18 lander vi bilen og afleverer den lige foran hotellet, så vi er fri for at leje en plads på hotellets parkering natten over, for at kunne aflevere den i morgen.

8 Det er øltid på terrassen, og pigerne smider sig herefter på sengen og studerer dagens billeder med høje grin og morsomme kommentarer. Vi tager mere tøj på og trasker ganske kort ned til vores dyre supermarked, hvor der ligger en Chilis restaurant overfor. Her får vi laks og pigerne får pasta, og det bliver langt dyrere end i går, på trods af at det ikke var specielt lækkert slet ikke i forhold til i går, hvor sushien var i særklasse. Vi runder lige supermarkedet for at købe en liter mælk til morgenmaden. Det er stadig rystende priser. Vi må håbe på, at vi finder billigere stedet at købe ind senere på rejsen ellers bliver det en meget dyr tur. Tilbage på hotellet styrter Signe og Marie direkte i seng, men Hanne og jeg tager de sidste to øl fra køleskabet på altanen, hvor det blæser voldsomt udenfor. Det gælder om at tømme køleskabet. Vi skal flyve videre til Big Island i morgen tidlig, og vi bestilte allerede en taxi til kl. 9, da vi kom tilbage fra restauranten. Lørdag d. 14. juli 2012 (Hawaii Big Island) Vi har pakket færdig, da pigerne dukker op til morgenmad, og da opvasken er klaret ringer de fra receptionen og siger, at taxien er ankommet. Få minutter efter er vi på vej til lufthavnen, og da det er lørdag, er der slet ikke den samme trafik, som i går. Vi har derfor 1½ time i lufthavnen, hvor vi kan ordne billeder, skrive dagbog eller læse, inden det korte hop over til Big Island. Det er en flot indflyvning over Big Island, og vi kan se en masse jungle og vandfald fra luften den vej vi skal køre på om kort tid. Helt uden problemer får vi bagage og bil, så ved 13-tiden cruiser vi ud i vores meget store van, hvor pigerne i vanlig stil ligger ned med strakte ben og nyder livet. Det billede har vi set før. Få miles fra Hilo Lufthavnen lokker et skilt med scenic route os væk fra hovedvejen, og belønningen er lamslående. Vi kører direkte ind i tæt junglebevoksning, hvor de grønne mure omkring vejen næsten ikke tillader passage. Med korte mellemrum skal vi over smalle broer, hvor kun én bil kan passere, så vi lister os af sted men holder også ind, så vi kan gå tilbage på broerne og nyde udsigten, der hver gang byder på små vandfald og en endeløs frodighed. Biologen iblandt os konstaterer, at disse planter må have alt, hvad de skal bruge, ellers kunne her ikke være så overdådigt frodigt.

9 Kortet, som vi fik udleveret i biludlejningen har markeret en State Park, som skulle have vandfald, så her drejer vi ind i håb om også at kunne købe noget at drikke og måske noget frokost. En lille butik får os til at dreje ind og parkere den store bil, der lige kræver lidt tilvænning. En ældre og meget fin japansk dame betjener os, og hun betragter med begejstring vores piger og sammenligner ansigtstræk med moderen. Hun roser dem også for ikke at bære make-up. Hun kæmper med sit kasseapparat, og det hele må slås ind tre gange, før vi kan sige pænt farvel og drage videre med et par sandwichs, chokolade og noget drikkeligt. Kort efter dukker Akaka Falls State Park op, og vi slipper 5$ for at parkere og komme ind. Med vanlig amerikansk grundighed, er det støbt betonfortov med rustfrit stålgelænder hele vejen rundt i parken, som er en rundtur på ca. 20 minutter. Pigerne er helt vilde over bevoksningen, der også er imponerende og massiv. Her er mange flotte og farverige blomster, og til vores overraskelse, ser vi ikke et eneste insekt. Vi kommer forbi et lille vandfald, inden vi når til højdepunktet, som er det 135 meter høje Akaka vandfald. Vi sætter os på rækværket og spiser vores mad, mens vi betragter det flotte syn. Det er varmt nu, og vi har ikke solcreme på, så vi haster tilbage til bilen.

10 Kort efter er vi tilbage på hovedvejen, og landskabet ændrer sig nu dramatisk. Vi kommer ind i et område med svensk fyrreskov, og snart efter ligner det bakkede grønne landskab et postkort fra Bornholm. Da vi når den nordlige spids af øen er det som om, at nogen har trukket en streg gennem øen og sagt: Her stopper det grønne. Landskabet er nu gold ørken, og mange skilte advare om den store brandfare. Snart er der ikke mere brændbart men kun lava-klipper til alle sider, og så langt, som vi kan se, er der flader strækninger, hvor man tydeligt kan se, hvordan lavaen i sin tid har flydt. Folk har dekoreret de sorte lavablokke med hvide sten, så over alt er der små budskaber til levende og døde så som: We miss you Chris eller S+H skrevet med de små hvide sten. Pudsigt! Vi når frem til øens anden store by Kailua-Kona, hvor vi skal bo. Helt uden problemer finder vi hotellet, som heldigvis ligger et stykke væk fra det turist-gedemarked, som præger centrum af byen ud mod vandet. Vi træder nu ind i en enorm lejlighed, hvor vi har to store soveværelser, to badeværelser og en kombineret køkken/spiseafdeling/stue, der hænger sammen via en bardisk. Fra vores soveværelse og stuen kan man komme ud på altanen, som fra anden sal skuer ud over pool-området, og har havet med brusende hvide skumtoppe bagved. Larmen er voldsommere end Honolulu s airconditioning, men denne bølgemaskine-støj, kan man ligesom bedre leve med det er rent ud sagt fantastisk.

11 Efter at have pakket ud lokaliserer vi Walmart på PC-kortet, og snart efter kører vi tilbage gennem turistsumpen og drejer ind mod Mekka. Signe udtaler efter få minutter i butikken, at hendes liv har fået et boost! Pigerne shopper vildt ind i det billige tøj, mens jeg sørger vor øl, vin og chips i den anden ende af butikken. Dette er kun en standard Walmart-butik, så de har ikke frisk frugt og kød. Det får vi efter 1½ times tøjshopping i nabo-supermarkedet Safeways, som Hanne og jeg ofte køber ind i, når vi kører på tværs af USA. Her er priserne lige ½ gang højere end hos Walmart, men udvalget er også ekstremt lækkert. Pigerne er lidt tid om at finde, hvad de vil have at spise, og da jeg nu er meget air-conditioning-forkølet, fryser jeg og går ud i varmen, mens pigerne betaler. Kort efter er vores enorme køleskab pænt fyldt op, og vi kan nyde et glas vin, mens færdig-retterne blive varmet i mikrobølgeovnen. Ingen har kræfter til at lave rigtig mad nu klokken er 21 før vi sætter os til bordet. Nu er der kun tilbage at sætte sig ud på den mørke altan og nyde udsigten til den belyste pool og det hot-tub med bobler, som er meget populært det er i hvert fald fyldt helt op med badende gæster indtil kl , hvor pool-manden ankommer og lukker ned for denne dag. Vi lukker også ned, da vi er udmattede efter de mange indtryk, så alle kaster sig i seng pigerne dog med fjernsynet tændt. Lejligheden har selvfølgelig tre store fladskærme. Intet er overladt til tilfældigheder her.

San Francisco og Hawaii

San Francisco og Hawaii San Francisco og Hawaii Denne rejse kombinerer storbyliv i San Francisco med natur og badeferie på den billeskønne Hawaii-ø Maui. Med tre dage i San Francisco har du god tid til at nyde byens mange seværdigheder.

Læs mere

17 dages vinterrejse l Las Vegas og Hawaii 2. 18. november 2010

17 dages vinterrejse l Las Vegas og Hawaii 2. 18. november 2010 17 dages vinterrejse l Las Vegas og Hawaii 2. 18. november 2010 Dag 1 Vi mødes i Københavns Lu havn kl. 11.30 og flyver med Delta Airlines l New York kl. 13.20. Herfra er der en kort flyvetur l Las Vegas,

Læs mere

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas Med til Tenerife lørdag den 24. februar 2007 til lørdag den 3. marts 2007. Rejsen: Fra Tirstrup lufthavn til Sydtenerife er der 3782 km. Flyvetid: 5 timer. SAS fløj turen for Aarhus Charter Vi boede i

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996

Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996 Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996 Rester Min gamle klassekammerat Thomas ringer og fortæller mig, at hans kone er død. Det er sket pludseligt og uden sygdom; han vågnede en morgen for ni uger

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Megali Ammos Stranden Vores tur til Skiathos startede den 19. Maj fra Billund, og vi boede på Hotel Mario ved Megali Ammos stranden lidt uden for Skiathos by. Vi rejste med

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen. Mine udfordringer er. Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig. Jeg spiser foran fjernsynet

Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen. Mine udfordringer er. Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig. Jeg spiser foran fjernsynet MIne spisevaner opgavekort Mine udfordringer er Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen 1 Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig Jeg spiser foran fjernsynet 2 3 MIne spisevaner Jeg taber

Læs mere

Lysets land Strandvandring Rubjerg Knude - Hirtshals - Skagen

Lysets land Strandvandring Rubjerg Knude - Hirtshals - Skagen Lysets land Strandvandring Rubjerg Knude - Hirtshals - Skagen Mandag den 17. til fredag den 21. august 2015 Bliv blæst igennem fra de høje skrænter ved Hirtshals fyr Tag dig en dukkert i det friske Vesterhav

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Følg en vanddråbes rejse fra vandhanen, gennem kloakken, renseanlægget og naturens eget renseproces. DANSKE

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

FIF til hvordan. du styrer din trang. til sukker

FIF til hvordan. du styrer din trang. til sukker FIF til hvordan du styrer din trang til sukker af. Hanne Svendsen, klinisk diætist og forfatter 1 Håber du får inspiration og glæde af denne lille sag. Jeg ønsker for dig, at du når det, du vil. Valget

Læs mere

Turplan. Aclass - Heritage Discovery 2 dage 1 nat. Dag 1. Dag 2

Turplan. Aclass - Heritage Discovery 2 dage 1 nat. Dag 1. Dag 2 Turplan Aclass - Heritage Discovery 2 dage 1 nat Dag 1 Kl. 08-8.30 Kl. 14.30 Kl. 16.00 Opsamling på dit hotel eller private adresse med minibus. Bussen holder et kort hvil halvvejs, hvor man kan strække

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011 Billedet er fra Yosemite National Park Guds eget land eller mulighedernes land kært barn har mange navne, men USA er også landet fyldt med overraskelser om man så

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner Club 25 på vulkaner Golf på Island? Ikke alle ved at der er mange golfbaner på sagaøen. 9 herrer fra Club 25 tog chancen fra mandag til fredag i første uge af juli. Arni mødte os i Keflavik og vi entrede

Læs mere

Casa Benito Marbella. Sengetøj og håndklæder er inkl. Du modtager en ren og tjekket lejlighed. Ved afrejse rydder du blot pænt op efter dig.

Casa Benito Marbella. Sengetøj og håndklæder er inkl. Du modtager en ren og tjekket lejlighed. Ved afrejse rydder du blot pænt op efter dig. Casa Benito Marbella Casa Benito er min dejlige lejlighed jeg købte sidst i de glade 90 ere. Både som investering og for at have et sted udenfor lille Monda. Jeg bor fast hjemme i Monda og er normalt i

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Mauritius

Inspiration Rejsemål: Mauritius Inspiration Rejsemål: Mauritius Mauritius er en østat, der ligger i den vestlige del af det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Madagaskar. Øen har et areal på ca. 1900 km². Store dele af øen er dækket af

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Maldiverne aire em L ili : F to Fo

Maldiverne aire em L ili : F to Fo Foto: Fili Lemaire Maldi verne på budget Hvis man er rygsækrejsende og gerne vil opleve Maldiverne for billige penge, er det muligt at indlogere sig i små guesthouses i landsbyerne rundt omkring på de

Læs mere

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj KØBENAVN 25. april Afrejse fra Københavnden 25 april kl. 06:30 ankomst til Palma kl. 09:25 DK 431 afrejse fra Palma den 02 maj kl. 10:45 ankomst til København kl. 13:45 DK 432 2 maj Afrejse fra København

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Kastrup Lufthavn. Vi står i kø ved Sterlings skranker. Vi nåede det hele også sikkerhedschecket.

Kastrup Lufthavn. Vi står i kø ved Sterlings skranker. Vi nåede det hele også sikkerhedschecket. På Hobro station tager vi bagagen ud af vognmandens trailer og ud på perronen. Kastrup Lufthavn. Vi står i kø ved Sterlings skranker. Vi nåede det hele også sikkerhedschecket. Vi havde en kæmpe madpakke

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Tips om insekter i hjemmet

Tips om insekter i hjemmet Tips om insekter i hjemmet Har du fået ubudne gæster i form af insekter i dit hjem, er rengøring på insekternes yndlingssteder ofte nok, og du kan gøre meget for at forebygge insektangreb. Mange af de

Læs mere

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL THAILAND Eventyrlig og fabelagtig rundrejse i 12 dage inklusiv tre dages afslapning på bountyøen Koh Chang. Et overflødighedshorn af oplevelser i Bangkok, Chiang

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009.

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Så sidder vi igen i Afrika og skriver dagbog, denne gang sidder vi på terrassen foran vores telt på Vuma Hill Tented Camp i Mikumi

Læs mere

VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE

VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE Vi tilbyder store naturoplevelser. Besøg Nationalpark Vadehavet og kom hjem med oplevelser i verdensklasse. Det lyder utroligt, men Vadehavet rummer en grad af liv, der ikke

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over

LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over Panoramaudsigt over vandet uanset om du er på værelset, i restauranten eller i konferenceafdelingen. Himmel og vand så langt øjet rækker.

Læs mere

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014 Hotel Valentin Star på Menorca af Perhaps 26. september 2014 Fra den 25. maj 2014 til den 8. juni 2014 gæstede vi Hotel Valentin Star i Cala n Bosch på Menorca. Hotellet har fire stjerner, og er et voksenhotel.

Læs mere

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours FIRMAREJSER I SPANIEN citytours arcelona Introduktion Spanien er et oplagt valg til firmarejsen! City Tours Barcelona har base i Barcelona - en destination der har et bredt udvalg af tilbud og giver mulighed

Læs mere

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014 Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing 7 minutter 28. Oktober 2014 Idé: (C) 2014 Robin Holtz Robin Holtz robin@copenhagenpro.com 40 50 12 99 1 INT. - TANDLÆGEKLINIK, VENTEVÆRELSE - DAG

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

4. april Starter fra Nørresundby kl. 8.00 efter en travl morgen med at få det sidste der skal i vognen, mad, drikkevarer og elektronik.

4. april Starter fra Nørresundby kl. 8.00 efter en travl morgen med at få det sidste der skal i vognen, mad, drikkevarer og elektronik. 4. april Starter fra Nørresundby kl. 8.00 efter en travl morgen med at få det sidste der skal i vognen, mad, drikkevarer og elektronik. Ved Hobro begynder det med småregn som hurtigt tager til og der bliver

Læs mere

ET ANDALUSISK PAR A DIS

ET ANDALUSISK PAR A DIS bolig ET ANDALUSISK PAR A DIS I salatdronningen Tina Scheftelowitz sommerhus i Sydspanien er stemningen på én gang eksotisk og hjemlig. Her hersker der ikke én stil, men et eklektisk mix af marokkanske

Læs mere

Sommerlejren Sejerborg

Sommerlejren Sejerborg Sommerlejren Sejerborg Kære forældre. I dette informations brev vil I finde de praktiske oplysninger I har behov for, i forbindelse med jeres barns/børns lejrophold på Sejerborg. Vi glæder os til at give

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Vi har set frem til denne dag, hvor ca. 300 gymnaster skal i konkurrence og vi glæder os til at se en masse flot acrobatik.

Vi har set frem til denne dag, hvor ca. 300 gymnaster skal i konkurrence og vi glæder os til at se en masse flot acrobatik. Side 2-6 Velkommen til Sports Acro DM2015 for Junior og Senior Kære gymnaster, instruktører og dommere. Det er en stor glæde for Slagelse Gymnastik Forening at kunne byde Jer velkommen til Sports Acro

Læs mere

GUIDE TIL NYKREDIT COPENHAGEN MARATHON 2014

GUIDE TIL NYKREDIT COPENHAGEN MARATHON 2014 GUIDE TIL NYKREDIT COPENHAGEN MARATHON 2014 Find rute og al praktisk information på www.copenhagenmarathon.dk Dagene før Lav meget gerne en game plan, så du har helt styr på, hvad du skal gøre hvornår,

Læs mere

S T U D I E R E J S E N. Den store rejse 2014. St. Vincent 2015

S T U D I E R E J S E N. Den store rejse 2014. St. Vincent 2015 S T U D I E R E J S E N Den store rejse 2014 St. Vincent 2015 Fra Bogense til Saint Vincent, en rejse på 20.000 km. Saint Vincent er en lille ø i Det caribiske Øhav, 150 sømil fra Venezuela. Vi er en gruppe

Læs mere

Kosten og dens betydning.

Kosten og dens betydning. MBK 31.august 2009. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår skader. For at yde må du

Læs mere

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 I egen bil fra Engvej 2 til Hamburg lufthavn. Herefter med Air Berlin til Palma de Mallorca. Til slut i lejet bil fra lufthavnen til Club Martha

Læs mere

Caribien i privatfly. Caribien i privatfly. Turen kort USA

Caribien i privatfly. Caribien i privatfly. Turen kort USA Caribien i privatfly Rundrejser med privatfly blev sidste år introduceret med stor succes i det østlige og vestlige. Nu er turen kommet til Caribien med en rute, der tager udgangspunkt i Floridas populære

Læs mere

Here we come California. 22 dages rundrejse

Here we come California. 22 dages rundrejse Here we come 22 dages rundrejse 22 dages rundrejse. 22 dages rundrejse. 22 dages rundrejse. 22 dages rundrej- Turen er en 22 dages rundrejse i det vestlige Californien. Turen har mange højdepuntker: natur,

Læs mere

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland.

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. DBF-MIDTJYLLAND. Hvad betyder kosten og hvorfor??. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE Spis sund mad, se mindre TV, bevæg dig, sov godt, lav en klar aftale om alkohol med dine forældre og hold dig fra rygning. Spis

Læs mere

Italien 2015. Fritids- & ungdomsklubben KLUb Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21

Italien 2015. Fritids- & ungdomsklubben KLUb Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21 Italien 2015 Fritids- & ungdomsklubben KLUb Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21 Information Afgang Fredag d. 26. Juni kl. 10.30 Mødetid kl. 10.00 Bagageindlevering Torsdag d. 25. juni kl. 15.00

Læs mere

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Efter et intenst program i Mexico er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser kan nydes i skønne omgivelser.

Læs mere

Drømmerejsen. Dubai Abu Dhabi Qasr Al Sarab

Drømmerejsen. Dubai Abu Dhabi Qasr Al Sarab Drømmerejsen Dubai Abu Dhabi Qasr Al Sarab Det lykkelige Arabien Drømmer du om en ferie, der kombinerer golf på verdensklasse baner, ophold på fantastiske hoteller og oplevelser med unikke minder? Palm

Læs mere

Som backpacker i Australien

Som backpacker i Australien Som backpacker i Backpackere har som regel mere end fire uger til rådighed, når skal opleves. Til gengæld gælder det om at få pengene til at strække så langt som muligt, samtidig med at alle højdepunkterne

Læs mere

REJSEAVISEN5. Rushmore. Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010)

REJSEAVISEN5. Rushmore. Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010) REJSEAVISEN5 Familie Rask Hansen s rejseavis Rushmore Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010) Efter vi havde kørt ca. 100 km kom vi endelig til Mount Rushmore. Mount Rushmore, er en klippe,

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Fredag, d. 18. april Bustransport til lufthavn. Ans Bussen kører ned gennem Jylland med opsamlingspunkter i Ålborg, Randers, Århus, Vejle, Fredericia og Kolding.

Læs mere

DEN STORE FLUGT. 1. Begravelsen. Udfordringskort

DEN STORE FLUGT. 1. Begravelsen. Udfordringskort Bes An For lutning: al efterladte: sinkelse: 1. Begravelsen En aften dør bedstefaren i familien af et hjerteanfald. Ifølge familiens tro skal liget brændes på et ligbål af træ. Den ældste søn skal kløve

Læs mere

Rejsebrev fra New York 2013.

Rejsebrev fra New York 2013. Rejsebrev fra New York 2013. Af Helle B. Gjerløv. Torsdag den 5. september. Det er i dag dagen for vores næste besøg i New York. Vi skal i år bo på The Pod, som ligger på 51. Street ved Lexington Avenue.

Læs mere

Side2/9. Billeder af maskinerne: Flishuggeren

Side2/9. Billeder af maskinerne: Flishuggeren Når man går ad stien gennem Tude Ådal i disse dage, vil man straks bemærke, at der er sket en hel del i vinterens løb. Flot udsigt over Tude Å og ådalen er dukket op og landskabets form er blevet tydeligere.

Læs mere

Jeresskirejse.dk Tlf.: +45 32 17 73 44 E-mail: info@jeresskirejse.dk Chat: www.jeresskirejse.dk

Jeresskirejse.dk Tlf.: +45 32 17 73 44 E-mail: info@jeresskirejse.dk Chat: www.jeresskirejse.dk Hoteller Jasna Der findes mange gode skihoteller i Jasna. Men ingen man beslutter sig for, hvor man vil bo, skal man vurdere hvad der er vigtigst for en. Jo, nærmere man kommer pisterne, jo højere bliver

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Landsforeningen Autismes ferietur til Malta

Landsforeningen Autismes ferietur til Malta Landsforeningen Autismes ferietur til Malta 14. - 21. september 2013 Vi gentager tidligere års succes med en uges dejlig familieferie for alle på Mellieha Holiday Centre på Malta. Mellieha Holiday Centre

Læs mere

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4 Nyhedsbrev Årgang 3 Udgave 4 SUPERDIVE Hermed har SuperDive Aps. fornøjelsen af, at udgive sit syvende nyhedsbrev. Siden vi startede i april 2000 har SuperDive været gennem en løbende udvikling mod målet

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

Helle Helle: Afløb (2000)

Helle Helle: Afløb (2000) Helle Helle: Afløb (2000) 5. 10. 15. 20. 25. 30. Min bror er i dårligt humør. Han ligger på knæ på mit badeværelse og renser afløbet i brusekabinen med en lang metalgenstand. Det har været stoppet nogle

Læs mere

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler.

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Substantiver arbejde www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Du skal købe to kilo kartoffel

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

have det skønt og præcis, som du vil

have det skønt og præcis, som du vil Paradise Lost Kunsten at gøre absolut ingenting En gang var vi bare de bedste til at servere præcis den morgenmad, som en rigtig skiløber har brug for at kunne fokusere på det, han eller hun elsker mest.

Læs mere

Før og under rejsen. Vi hører meget gerne fra dig, når du kommer hjem!

Før og under rejsen. Vi hører meget gerne fra dig, når du kommer hjem! Før og under rejsen Danhil Travel ønsker naturligvis, at rejsen til Cuba bliver en af de ferier, som frembringer et stort smil, når du af og til mindes den. Her er et par gode råd og lidt vejledning fra

Læs mere

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen 5 skønne dage med Den Blå Lagune, spruttende gejsere, svulmende vandfald, hvalsafari og islandske vikinger Naturen i Island er storslået. Øen strækker

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Listen er lang. Man kan træde forkert uendeligt mange gange i et parforhold. Men nogle af fejlene er værre end andre. Af Maria Christine Madsen, 04. februar

Læs mere

Blå Flag program 2015. Ud i det blå med Sønderborg Kommune

Blå Flag program 2015. Ud i det blå med Sønderborg Kommune Blå Flag program 2015 Ud i det blå med Sønderborg Kommune Aktivitetskalender Juni Juli August On 1 Aktiv sommer Lø 1 Undervandsjagt + Spis din kyst To 2 Aktiv sommer Sø 2 Snorkelsafari Fr 3 Aktiv sommer

Læs mere

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt klagerne, henset til ejerlejlighedens stand, har betalt for meget for ejerlejligheden.

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt klagerne, henset til ejerlejlighedens stand, har betalt for meget for ejerlejligheden. 1 København, den 19. december 2011 KENDELSE Klagerne ctr. Danbolig City Aarhus ApS M.P. Bruuns Gade 11-13 8000 Århus C Nævnet har modtaget klagen den 4. juli 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

PAKKER FOR INDIVIDUELLE BEDSTE PRIS GARANTI

PAKKER FOR INDIVIDUELLE BEDSTE PRIS GARANTI PAKKER FOR INDIVIDUELLE BEDSTE PRIS GARANTI 99,- EUR 76,- EUR 275,- EUR 1 x velkomst drink 1 x 3-retters middag (Menu) i hotellets restaurant (eller i en nærliggende) 1 x billet til byrundtur eller bådtur

Læs mere

Gl. Havn. Vestre Skole

Gl. Havn. Vestre Skole Gl. Havn OPSAMLING Inddragelse af 6. klasserne fra Vestre Skole 11. juni 2014 Vestre Skole Middelfart Stadion Ældrecenter Middelfart - byen set med et barns øjne I forbindelse med den afholdte walk and

Læs mere

Prædiken til Fastelavnssøndag 15. februar kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til Fastelavnssøndag 15. februar kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til Fastelavnssøndag 15. februar kl. 10.00 i Engesvang 29 - Spænd over os 448 - Fyldt af glæde 674 - Sov sødt, barnelille 441 - Alle mine kilder skal være hos dig Nadver: 192 v. 3: Kærligheden,

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

DANSK STUDIE CENTER FIJI - ADVENTUREREJSE

DANSK STUDIE CENTER FIJI - ADVENTUREREJSE DANSK STUDIE CENTER FIJI - ADVENTUREREJSE Højskole i udlandet TILFREDSHED I 2012: 9 UD AF 10 2 C SADVENTUREREJSE EVENTYRET VENTER DEN, SOM FORSTÅR AT GRIBE DET! Dansk Studie Center giver dig spændende

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83 Velkommen til infomøde Toscana 2013 Personale John Landbo Mobil: 99 70 62 82 Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81 Jan Majgaard Mobil: 99 70 62 84 Johs. Odgaard Mobil: 99 70 62 83 Rejseplan Mødetid på Morsø

Læs mere

Mellemrummets Palæstina studietur

Mellemrummets Palæstina studietur Mellemrummets Palæstina studietur Marts 2015 Café Mellemrummet har i løbet af 2014 givet deres overskud fra cafeen i støtte til AcionAid s globale platform i, hvor unge palæstinensere deltager i kurser,

Læs mere

Kære Dagbog søndag 01.07.12 Kære Dagbog mandag 02.07.12

Kære Dagbog søndag 01.07.12 Kære Dagbog mandag 02.07.12 Kære Dagbog søndag 01.07.12 I dag skulle vi mødes ved Zap-in kl. 00:00 for derefter at sku have pakket bussen, hvorefter turen gik mod Hannover i Tyskland, hvor vi skulle spille til en stor skyttefest.

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Rejsebrev fra Australien

Rejsebrev fra Australien Rejsebrev fra Australien Udvekslingsperiode: 3. februar 2014 26. april 2014 Udveksling til: Australien, Sydney Navn: Sabrina Bjørch Christensen Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle Holdnummer:

Læs mere

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel.

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel. Dagsprogrammet Dag 1 København Amman og bustransport til Ajloun, hvor vi skal have 2 overnatninger i den private Mount Birgish Camp. Vi ankommer sidst på eftermiddagen og får tid til at stifte bekendtskab

Læs mere

HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE SERVICE I TOPKLASSE. citat TripAdvisor

HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE SERVICE I TOPKLASSE. citat TripAdvisor SERVICE I TOPKLASSE citat TripAdvisor HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE Lige der, hvor den gamle Lillebæltsbro rammer Jylland. Lige der, hvor Lillebælt smyger sig gennem noget af det smukkeste natur i Danmark.

Læs mere

Gode råd der sælger din bolig

Gode råd der sælger din bolig Gode råd der sælger din bolig Giv dit hjem mere værdi Vi har lavet denne folder med boligtips til dig, så du nemt og overskueligt kan give dit hjem mere værdi inden fremvisning. På en fremvisning handler

Læs mere