Japantur - Forårsturen uge 7-8, 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Japantur - Forårsturen uge 7-8, 2010"

Transkript

1 Japantur - Forårsturen uge 7-8, 2010 Så er vi atter tilbage i Japan, på denne tur starter vi i det sydlige nærmer bestemt Okayama Hiroshima området og slutter turen af i Niigata i Nord. I hele den første uge har jeg en kunde med som er kommet til Japan for at prikke To-sai til hans nye indendørs anlæg. I dag kørte vi fra hotellet kl mod den første avler som var Matsue koi farm, vi ankom til farmen omkring kl Matsue er altid et besøg vær for han er en af de få avler, der hele tiden forsøger at følge med tiden. Noget der er oppe i tiden er, det hvad der sker i Kina i forhold til koi, for hvis tendensen forsætter som den er startet for ca. 2 år siden, vil det ikke være muligt at producere koi nok i forhold til efterspørgelsen i løbet af meget kort tid. For når Kineserne køber ind, snakker vi ikke bare bokse med koiér. Men hele bassiner med hel op til koi og så kan en avler hurtigt være tømt ud for koi til salg. Så Matsue har opkøbt land så en udvidelse af produktionen, vil være muligt inden for en nær fremtid. Her efter gik turen videre til Watanabe også kaldet koi club. Watanabe VAR som altid temmelig uforberedt på kunder. Men fik da muligheden for at prikke lidt koi. Jeg kan til orientering sige til Jer der var med på turen i efteråret 2008, at Dansk koi klub dk mærke stadig sidder på døren til hans kontor. Vi sluttede dagen af hos Ehara hvor vi prikket nogle bokse, inden vi kørte den lange vej til hotellet Der vil desværre ikke blive lagt billeder ud i dag, da jeg har lidt problemer med mit kamera. Men Peter har lovet, at vi kan bruge nogen af hans billeder. Så de kommer forhåbentlig på i morgen. Søren Okayama Japan Tirsdag d. 16 Feb I dag var planen endelig at vi skulle besøge 4 avler men det går ikke altid som man planlægger. Vi kørte fra hotellet kl da det kun tager ca en ½ time at køre til den første avler som var Momotaro koi farm. På vejen kom vi op bagved en kassevogn og det skulle der bare tages billeder af se her hvorfor.

2 Momotaro koi farm er et af steder på turen. Hvor man aldrig ved, om det er spild af tid at besøge eller at man kan gøreen godhandel. For nogen gange virker Maeda, som ejer farmen, bare som en penge grisk gamle mand. Men idag var en af de gode dage, hvor både servicen, kvaliteten og priser stod i forhold til hinanden. Så nu skulle der arbejdes, koi erne der skulle prikkes i blev nettet og en opstilling af bowler blev sat op og så var det igang. for planen var at lave en HQ to-sai samling hvilket også lykkes så rigeligt.

3 og Peter har fundet ud af at det er hårdt arbejde at udvælge to-sai koi og at det ikke bare er for sjovt tror han sover godt i aften. Peter havde dog stadig overskud til at diskutere lidt teknik med Adam som er ansat på farmen. Vi havde jo planlagt at vi skulle besøge 4 avler i dag. Så det ville betyde, at vi havde ca. 2 timer til rådighed hos hver avler. Men enden blev at vi først kom fra Momotaro omkring kl Da vi kørte fra momotaro, var vihurtigt inde for at spise. Da vi stadig havde 3 avler tilbage. Den næste avler vi besøgte var Takigawa her blev vi igen positiv overrasket, ikke så meget over Takiawa for det er altid en stor fornøjelse at besøge denne avler. Men der i mod priserne i forhold til kvaliteten vi endte op med at prikke et større antal Ni-sai.50 cm + Her er et lille udpluk.

4 Her ud over fik vi også prikket nogenbokse to-sai.

5 Men nu var kl og det skulle ikke vare ret lang tid før end det blev mørkt, så vi fik ikke besøgt flere avler idag. Så det må vi se, om vi ikke kan indhente i løbet af ugen. Vi sluttet dagen af med en tur op forbi Takigawa s mudponds. De er uden tvivl de mest velholdte mudponds i Japan. Vi har bare i dag håndprikket 452 koi, så der skal nok blive noget at se på, når sæsonen starter. Søren Okayama Japan Onsdag d Vi startede ud fra hotellet kl medbringende lidt tøj for en overnatning i syd. Den første avler omosako ligger ca. 2½ times kørsel fra hotellet langt oppe i bjergene, med sne på tinderne og dertil tilhørende skiløber. Den yngste af Omosako's sønner tog i mod og viste hvad de havde på lager. Nu måtte Søren på hårdt arbejde for at finde de bedste HQ To-sai samt 5 Ni-sai i en meget god kvalitet som det plejer at være. Nu var det tid til at se deres store samling af Sort hvide koi,dette var et rigtigt flot syn med Jumbo Koi fra cm i den bedste kvalitet.

6 Den næste avler Yamatoya ligger 205 km længere mod syd. Den første lille by som skulle passeres var Hiroshima ca. ¾ times kørsel, og så gik det op i bjergene på motorvejen, disse 100 km var præget af typisk Japansk natur og øde vejstrækninger, samlet 5 biler møtte vi på strækningen? Lidt atypisk fra de andre dage. Nu var tiden kommet til at prikke nogle virkelige kvalitets koi. Yamatoya lave ca HQ koi pr år så kvaliteten er helt i top, ikke noget med masseproduktion. Kun det bedste af det bedste. Efter at have prikket en bovle med fine to-sai og go-sanke, var det tid til kaffe. Efter kaffen blev der kikket på hans private samling af tate-goi, som var helt vildt flotte. Efter Lidt overtagelse fik vi lov til at se hans Tate-hus, hvor han var ved at selekter næste års koi'er som skal i mudpound i løbet af maj måned. Nu var det atter tid til en pause med en avler, som var i rigtigt godt humør. Nu begyndte den helt store ceremoni med ægte Japansk te brygning.

7 Selv for en erfaren te drikker, er det stærk og bitter te, som der skal laves forsøg med når vi kommer hjem. Når han nu havde fået så fint besøg helt fra Danmark skulle vi jo lige have lidt at spise!! Vi var alle blevet godt sultne med kun morgenmad, te og kaffe en hel dag. Maden skulle indtages på den fineste Japanske restrente med kun tynde væge og absolut ingen isolering! lidt koldt. Det viste sig dog at der er varme under bordene så det gik alligevel. På billedet ses Søren sammen med Yamatoya.

8 Det kan godt være at ordvalget er lidt anderledes i dag, dette skyldes at det er Peter der har skrevet det meste af dag bogen for i dag, da han åbenbart fik ondt af mig mens jeg sad og sov på vej mod Kyushi Island. Tak Peter.. kan kun sige, at så er der sgu noget ved at have kunder med på turen Kan tilføje til Peter s tekst at Omosako og Yamatoya er to af de avler som jeg ser mest frem til at skulle besøge hver år da de hver især kan noget helt Unik. Omosako er den avler i Japan der producer de absolut bedste Shiro-Utsuri hvilket er en sort fisk med hvidt aftegn selv om det godt kunne se ud som om det er hvide fisk med sorte aftegn. Yamatoya er total perfektionist og på trods af hans alder forsøger han hele tiden af udvide hans horisont, han har altid et glimt i øjet og er da ikke for stolt til at tage en sejltur i den store bowle til skue for hele verden, han ved jo godt at sådan nogen billeder komme på nettet.(videoklip ikke kommet på da filen er for stor at sende). Søren Kurume Kyushi Island. Japan, Torsdag d. 18 Feb 2010 Vi kørte fra hotellet kl og havde ca. 1 ½ time kørsel ud til den første koi farm. her i denne del af Japan var temp. allerede oppe på omkring 6-7 g. C fra morgenstunden. hvilket er ca. 6 g. C. højre end i Okayama, hvor det var temmelig koldt morgen og aften. Den første avler i dag var Oeno koi farm, hvor jeg sidst var på besøg i år 2008 og lige siden har jeg forsøgt at gennemskue hvordan hans koiérs udvikler sig og jeg er stadig temmelig usikker på om jeg har forstået udviklingen rigtigt, Oeno producere kun Showa hvilket ikke gør det nemmere. Men nu har jeg prikket en boks med det forbehold at jeg kan finde nok koi på Kyushi Island til at lave en sending til Danmark,

9 Der skulle gerne komme koiér fra netop denne avler på løbet af de næste uger Efter et par hyggelige timer kørte videre til den næste farm Okawa koi farm. Vi gjorde dog lige stop på vejen for at indtage vores middag. Da vi kom til Okawa koi farm blev vi venlig modtaget, og fik så en rundvisning så vi vidste, hvadder var af muligheder for at indkøbe. Herefter blev der gjort klar til at sortere tosai og Jumbo tosai og når jeg siger Jumbo tosai, er det koi på kun 8 mdr. Men allerede oppe omkring de 40 cm, der er lidt vildt.

10 Vi fik prikket lidt forskellige koi så som Kohaku (hvid fisk med rødt mønster) Sanke (hvid fisk med røde og sorte mønster) Showa (sort fisk med røde og sorte mønster) Shiro Utsuri (sort fisk med hvidt mønster) Ochiba (grå fisk med brune mønster) karashi-goi hvilke er de gule koi på omkring 40 cm

11 Vi sluttet besøget af med kaffe og te samt lidt hygge snak i deres der til indrettet stue. Men mens vi andre snakket løst og fast fik Peter sig en længere tur i deres massage stol inde på kontoret. Vi er kørte tidlig tilbage til hotellet for Okawa-san, synes vi skulle med i byen i aften, og ryget siger, at det kan gå vildt for sig. Så det er med at får arbejdet gjort færdig inden da, for det er ikke sikkert, at det kan lade sig gøre når vi kommer hjem i aften. Søren Kurume Kyushi Island. Japan, Fredag d. 19 Feb 2010 Så er det den sidste dag på Kyushi Island. Jeg havde jo endelig fundet de fleste af de koi'er, som jeg kom for at finde hernede. Så dagen i dag var mere planlagt som en hygge dag, hvor vi kunne kigge og nyde alle de dejlige koiér uden hele tiden at skulle gå rundt med lommeregner i hånden. For tanken om at pris og kvalitet hænger sammen. Så er det første gang jeg skal besøge de planlagte koi farmer.

12 Vi kørte fra hotellet kl så alt bagagen blev pakket sammen, da vi jo ikke kommer tilbage til dette hotel igen på denne tur. Den første avler, vi skulle besøge i dag er Sanke og Showa avler. Han har som så mange andre indtil nu kun produceret koi til det Japanske marked. Hvilket vil sige private koi hobbyister og alle de resterne koi er blevet solgt til Ogata koi farm. Så fra næste år skulle det også være muligt at prikke tosai her på farmen, hvilket jeg ser frem til. For det kan da godt ske, at en koi farm som denne ikke har skabt et navn endnu. Men det havde Yamatoya jo heller ikke for 5 år siden. Det er ikke fordi de ikke kan producer kvalitets koi, men fordi de oftest er blevet solgt i en anden avlers navn. Denne avler er stadig ung, så ham skal vi nok komme til at høre mere til i fremtiden. jeg lider åbenbart lidt af hukommelsestab kan ikke hans fulde navn så dette undlader jeg i dag, tilføjer det senere, når jeg er hel sikker på at det jeg skriver er rigtigt men her står han sammen med Olav, vores agent i Japan Men vi set en rigtig flot samling af både nisai, sansai, yonsai og gosai m.m. Her er det et billede fra hans sansai (3år) bassin størrelsen på disse koiér er fra 60 til 75 cm hvilket må siges at være temmelig pænt for go-sanke varianter. Herefter kørte Vi videre til Ando koi farm. Ando blev i sin tid oplært på Danishi koi farm, hvor han stod i lære fra han var 18 til han var 26 år. Herefter startede han op med sin egen koi farm, i dag er Ando 56 år. Ando er også præsident for sammen slutningen af tidligere medarbejder ved Danishi farm kaldet Danishi Old Boys. Derfor er det også helt naturligt at alle koiérne her på farmen er Danishi boldlinie. Men dette er ikke helt nok for måden Ando sortere hans koi på er bare helt unik. Så selv i et bassin med flere 100 tosai koi i forskellige mønster virker helheds indtrykket stadig harmonisk og med en hvis form for ro.lige netop dette billede kunne jeg bare ikke stå for så selv om planen var, at der ikke skulle prikkes koi i dag. (billed mangler) Vi gik alligevel i gang med at handle priser på disse Jumbo tosai og da vi til sidst var blevet enige endte vi op med at have prikket godt 100 stk. af disse fantastiske koiér, Go-sanke cm ca. 8 mdr. gamle. Til de helt rigtige priser. Her er Ando ved at gøre klar til at tage et skrup i tosai bassinet, så vi kunne se udvalget tæt på inden der skulle sorteres.

13 Et lille udpluk af de udvalgte koi Efter en kanon oplevelse satte vi os i bilen for nu gik turen de 600 km tilbage til Okayama, hvor vi tager en tur i byen i aften, det er jo Peter s sidste dag i Japan da han flyver hjem til Danmark i morgen Faktisk er det snevejr men det er ikke så nemt at se på dette billede af Peter på hans sidste dag i Japan.

14 Søren Okayama Japan, Mandag den 22. Feb 2010 Så er vi endelig kommet til Niigata efter et kanon weekend i selskab med en del af alle de venner jeg efterhånden har fået i Okayama. Det er en god måde at opbygge nyt energi, så vi igen er klar til at kigge på koi'er, men nu med nye briller. Søndag gik det meste af dagen med at køre turen fra Okayama til Niigata hvilket tog ca. 8 timer altså det meste af dagen Her i Niigata er køreturen fra hotellet til avleren ikke ret lang i forhold til de afstande vi har i syd. Dette betyder også, at vi ikke behøver at køre så tidlig fra hotellet. Man kan sove lidt længere, for avleren vi helst ikke modtage os købere for end kl Vi kørte fra hotellet omkring kl og op til den første avler Aoki. Efter at have snakket lidt om løst og fast begyndte vi at prikke Nisai (to års). Men man skal lige vende sig til at kigge på Nisai fra 25 cm til 35 cm efter at have været i syd, hvor deres Jumbo Tosai (et års) ofte er større, sagt på godt Dansk. Jeg skal have nye brille på. Hos Aoki fik jeg prikket en lille samling med bl.a Goshiki og GinRin Matsukawabake

15 Da vi var færdige ved Aoki, kørte vi videre til Katsumi koi farm, og her fandt jeg måske noget af det jeg har været på jagt efter. Nemlig en erstatning for Guldklumpen, som blev solgt i efteråret. Jeg har fundet en ca. 60 cm Ginrin Ki-goi som jeg har fået på hånden til fredag.

16 Her fra kørte vi videre til næste farm(kan ikke lige huske farmens navn). Hvor vi kiggede på tosai mix. En anden vigtig ting på denne tur er, at tjekke de forskellige tosai mix, da de svinger meget fra år til år.fordi det mix af tosai, der var godt sidste år, er muligvis ikke det rigtige valg i år. Den næste avler var Ikarashi hvor vi også så på tosai. Så kom vi til Hirasawa og her var som altid rigtig mange fisk at vælge i mellem. Vi fik prikket nogen Sansai Ginrin Chagoi, Beni-goi, nisai Aka Matsuba m.m. Men vi tager tilbage til Hirasawa i morgen, da vi har lavet en aftale kl Her skal vi forsøge, at finde koi på 80 cm + og stadig til en fornuftig pris. Men vi får se om det lykkes. Der er en del, der har forespurgt på priser på de forskellige koi'er, som er blevet prikket. Her erpriserpå nedenstående koi'er. GinRin Cha-goi cm 2400,- kr. pr stk.

17 Beni-goi 55 cm+ 2200,- kr. pr stk. (Alle er solgt) Tilslut kørte vi forbi Conias og Miraishi,for at tjekke tosai mix. Vi var tilbage på hotellet omkring kl Søren Niigata Japan, Tirsdag 23 Feb Vi kørte af sted fra hotellet omkring kl og direkte til Hirasawa her startede vi med, at prikke Nisai. For der var kommet nye fisk, siden vi forlod farmen igår. Jeg tror med sikkerhed at jeg kan sige, at der ikke findes andre avler i Japan med så stort lager som Hirasawa. Placeret på så mange forskellige steder. Her ses lidt af de prikket koiér, samt et viuw hen over bassinerne hos Hirasawa

18

19 Det var jo egentlig meningen, at vi nu skulle videre til det sted. Hvor de store koi er lageret, men fordi vi først prikket nisai kom der noget i vejen, så det kunne blive omkring middagstid. Så i stedet kørte vi til Yamazaki koi farm Vi har igennem flere år fået jævnlig forespørelse på sommerfugl koi og da Yamazaki er en af de få avler der stadig producere long tail (sommerfugl koi) var det et naturligt valg at køre her forbi. så vi fik prikket ca 50 stk tosai long tail platina og hariwake og fik sammentidig tjekket alle de andre tosai mix Vi kørte nu tilbage til Hirasawa hvor de nu var klar til at tage os med op til det sted, hvor de store koiér svømmer rundt Det speciale ved dette sted er, at det vand der hentes op fra undergrunden kan være op til 24 g. C. selv på denne årstid, så her var det for engang skyld ikke koldt for hænderne, prøv at forstille jer. Vi havde de samme muligheder i Danmark, så ville vinteren ikke længere være noget problem. Da vi ankom til dette anlæg måtte vi konstatere at det ikke syntes særlig specielt på afstand, for det var bare en masse beton tanke. Men da vi kom helt tæt på, må jeg indrømme at uanset kvaliteten så er der noget over synet af flere 100 koi i et forholdsvis lille bassin, på 80 cm +

20 Efter at have haft adskillige koi i bowlen, endte vi op med to stk. Cha-goi, en på 78 cm og en på 81 cm Klokken var blevet omkring kl , inden vi kørte vider til den næste avler. Iwashita var meget ivrig da vi kom ind i hans fiske hus, han smid en bowl i vandet og begyndte, at fange efter en koi i bassinet samtidig med han råbte et eller andet til vores agent Olav. Op af det meget uklare vand kom der en gul Kohaku (hariwaka med skel) for lige netop denne fisk var blevet reserveret til mig uden jeg viste det. Grunden til dette er at jeg igennem flere sæsoner har eftersøgt denne variant, hvilket stort set har været umulig at finde. Jeg har flere gange forsøgt at forklare, hvad jeg mente med en gul Hariwake med skel og den bedste måde var at sige en gul Kohaku. Efter en hektisk diskussion om prisen blev vi til sidst enig, Iwashita mente det skulle fejres så der blev fundet øl frem fra gemmerne, hvilket ellers ikke er normalt.

21 Denne koi skal opleves i virkeligheden Det sidste besøg i dag var hos en ung avler kaldet Satoshi Tanaka, her havde vi lidt travlt, da det så småt begyndte at blive mørkt. Men jeg endte op med at have prikket en lille samling Nisai Goshiki ca. 35 cm.

22 Vi var tilbage på hotellet igen omkring kl Søren Niigata Japan Onsdag 24 febuar 2010 Vi kørte fra hotellet 10 min. i 9.00 da den første avlers farm ligger i udkanten af Ojika by, så turen tager kun 10 minutter Avleren hedder Imzumiya og har specificeret sig i Yamabuki Ogon og jeg var på jagt efter nogen topklasse female (hunner) samt nogen af hans eftertragtet Goromo s. Jeg fandt hvad jeg søgte, plus nogen lidt ekstra

23 Vi kørte videre til Hosokai, hvor jeg hvert år laver en speciel aftale med ham, omkring hans tosai mix. Igen i år fik jeg en god aftale i hus.

24 Herefter er det meste af dagen gået med at kigge på tosai, ved de forskellige avler. Her kan eksempelvis nævnes Sakazume, Yoshinori, Shinoda samt alle dem jeg ikke kan huske navnene på. En sjov ting jeg oplevede, var da vi var hos Shinoda. Lige uden for hans drivhus stod der en stor tyr næsten midt ude på veje. Vi spurgte Shinoda hvorfor, han sagde, at tyren stod der fordi han synes at den trængte til lidt sol og det var der solen var bedst. Keep it simpel Vi sluttede dagen af ved Otsuka. Hvor vi havde en aftale kl Otsuka er interessant på grund af hans Ki Utsuri. Man har er også svær at overbevise om, at vi skulle have lov at prikke i hans Nisai koi, Så da vi endelig var færdige, tog Otsuka det billede han skulle bruge puttede koiérne i en koisok. Vi troede, at han bare ville flytte dem hen hvor der var bedre lys til foto, da det var begyndt at blive mørkt. Mae han flyttede dem ind i den anden afdeling og kom tilbage uden fisk. Vi kiggede på ham og spurte, hvor koiérne var henne, så vi kunne tage billeder. Han svarede kort, at de allerede var smidt i det bassin med solgte koiér og det var ikke lige sådan at fange dem igen. Så nu sidder jeg her og spekulere på om det er de rigtige koiér, der kommer hjem til Danmark. Men på den anden side hvorfor skulle han snyde. Men her er et foto fra før vi begyndte at prikke.

25 Søren Niigata Japan Japan Torsdag 25. februar 2010 Vi kørte fra hotellet som planlagt kl og ud til den første avler hvor havde aftalt tid. Avleren hedder Masaki Jeg er på jagt efter nogen af de sidste ønsker på min liste, og her iblandt Asagi. Så vi startede med at prikke Asagi men havde problemer med at fylde boksen op i den ønsket kvalitet, så jeg fandt også et par Kikokuryu. Her efter gik vi op til Masaki s Tosai hus, hvor vi fik lavet en kanon aftale om et mix af HQ Asagi og kyumonryu. Her er Masaki i gang med at sortere vores mix.

26 Der er ikke så meget at skrive om dagen i dag. For det meste gik med at køre fra avler til avler, i forsøget på at finde de sidste koi på min liste. Men over middag kom vi til Hirashin koi farm igen kun for at lede efter specielle ønsker til vores kunder. Hirashin havde et bassin med en kanon mix af Nisai ca. 100 stk. Så vi begyndte at handle om hele bassinet, jeg fik handlen i hus og glæder mig meget til at vise dette mix hjemme i Mesing. For der bestemt noget for enhver smag til den rigtige pris.

27 Dette er min sidste dag i koi éns tegn, da dagen i morgen skal bruges på andre praktiske ting, så som indkøb af net og koi sokker m.m. Tak for denne gang. Vi ses snart i Mesing, for det varer forhåbentlig ikke længe før foråret begynder at vise sig fra den positive side. Søren Niigata Japan

Japan tur - dagbog uge 44, 2006

Japan tur - dagbog uge 44, 2006 Japan tur - dagbog uge 44, 2006 Søndag 29. oktober Allerede hjemmefra, før turen til Japan, blev vi kontaktet af et Japansk gartnerfima, der er ved at etablere sig i Europa, og i den forbindelse ønskede

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Træningslejr Lignano 2010 Italien

Træningslejr Lignano 2010 Italien Træningslejr Lignano 2010 Italien Fællesfoto foran springvandet i Lignano, hvor vi boede. Udrejse: Afgang fra SSB lørdag d. 13/2 kl. 08.50 med luksus-bus (som nogle uger inden var blevet brugt under Klima

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame På jagttur til Mayogi-safaris i Sydafrika 100 For et år siden tog fire danske par på jagt efter bl.a. springbuk, bleesbuk, duiker, black wildebeest og kudu nær Port Elisabet, og den tur kom de ikke til

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Samuel. - en underlig fisk

Samuel. - en underlig fisk Samuel - en underlig fisk Fantasistafetten i Højen og Troldhøjen - oktober/november 2014 Der var engang en underlig blå fisk, der hed Samuel. Den kunne svømme ganske hurtigt - især hvis der var nogen efter

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg

Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg Formøde: Konsulenterne Skjold Fink og Frans van der Woude, der stod for personaleseminaret, besøgte alle 3 BSS biblioteker henholdsvis fredag

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Hej, alle Hope House venner!

Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner Ulrik Susan Varme sommerdage Sommeren er og har været meget varm i år. Hver dag er temperaturen oppe på omkring de 35 grader og om natten 25. Det

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk 7 enkle råd - til at få det bedre Henriette Hagild.dk 1 Henriette Hagild 7 enkle råd - til at få det bedre Saxo Publish 2 7 enkle råd til at få det bedre 5 7 gode råd 7 enkle råd 7 Livshjulet 9 1. Du er

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Har du været på sol-ferie? Nævn 3 sammen-satte ord, som starter med sol! Fx sol-hat. Er en kasket god i solen? Hvorfor? Hvorfor ikke?

Har du været på sol-ferie? Nævn 3 sammen-satte ord, som starter med sol! Fx sol-hat. Er en kasket god i solen? Hvorfor? Hvorfor ikke? Opgave 1 Quiz og byt Klip langs de stiplede linier Modul 1 Hvad får du lyst til, når det er sommer? Har du været på sol-ferie? Hvad gør solen ved dit humør? Tæl til 10, men skift alle ulige tal ud med

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

Ungdomsskolens Skitur 2014

Ungdomsskolens Skitur 2014 Ungdomsskolens Skitur 2014 Turen går til.. Rejseplan Afgang fra Ungdomsskolen, Nordens Alle 1, Brønderslev fredag d. 14. feb. kl.13.00 med mødetid kl.12.30 med 2 busser. Inden afgang tjekkes pas + sygesikringsbevis

Læs mere

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4 Nyhedsbrev Årgang 3 Udgave 4 SUPERDIVE Hermed har SuperDive Aps. fornøjelsen af, at udgive sit syvende nyhedsbrev. Siden vi startede i april 2000 har SuperDive været gennem en løbende udvikling mod målet

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2015. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2015. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Aa-Strand Sommerhøjskole 2015 Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Indholdsfortegnelse Sommerhøjskole 2015 Side 2 Praktiske oplysninger Uge 28: Ferieuge i farver Uge 29: Kreativ hygge

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Norge Navn: Lone Kristensen Rejsekammerat: Katrine Winkler Sørensen Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: VIA University Collage, Sygeplejerskeuddannelsen Viborg Værts-institution/Universitet:

Læs mere

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1 Tirsdag 04-09-2012 Kørte hjemme fra over middag og var i Flensborg kl16, her snakkede vi med Tina omkring vores køleskab, hun havde fundet ud af det samme som jeg selv havde fundet ud af at køleskabet

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål Navneord Pigerne løb hen over vejen. Hvilket ord er navneord, og hvilken tid står de i? Pigerne, bestemt flertal. Vejen, ubestemt ental. Der var engang en dreng, som godt kunne lide at spise æbler. Der

Læs mere

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier.

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier. et HeLt NYt Ord! Det her er historien om, hvordan min lillebror opfandt et nyt ord. Og om hvordan vi blev til det, som ordet betyder. Ordet var: DIGTER-TIV. Næsten alle ved vist, hvad en detektiv er altså

Læs mere

GUIDE TIL NYKREDIT COPENHAGEN MARATHON 2014

GUIDE TIL NYKREDIT COPENHAGEN MARATHON 2014 GUIDE TIL NYKREDIT COPENHAGEN MARATHON 2014 Find rute og al praktisk information på www.copenhagenmarathon.dk Dagene før Lav meget gerne en game plan, så du har helt styr på, hvad du skal gøre hvornår,

Læs mere

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Rejsebrev 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Changzhou Vi er to piger, som har valgt at tage vores 3 praktikperiode i Kina i byen Changzhou, som

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Kasper Adsbøll Eventyret over alle Eventyr. Der er altid en historie, der ikke er blevet fortalt! Grimm. Puplishing

Kasper Adsbøll Eventyret over alle Eventyr. Der er altid en historie, der ikke er blevet fortalt! Grimm. Puplishing 1 Kasper Adsbøll Eventyret over alle Eventyr Der er altid en historie, der ikke er blevet fortalt! Grimm Puplishing Eventyret over alle Eventyr Forlaget: Grimm Puplishing Forfatter: Kasper Adsbøll Layout:

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

NYHEDSARKIV 2003. Ny formand. 7 sølvårer uddelt. Æresmedlem. Godt kammeratskab. Generalforsamling. Så er vi blevet en madklub!!!!

NYHEDSARKIV 2003. Ny formand. 7 sølvårer uddelt. Æresmedlem. Godt kammeratskab. Generalforsamling. Så er vi blevet en madklub!!!! Ny formand NYHEDSARKIV 2003 På generalforsamligen fik Middelfart Roklub ny formand. Flemming Buhl Rasmussen blev valgt til formand efter Bjarne Jacobsen som havde været formand i 11 år. Mange tak til Bjarne

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel Pilgrimsvandring 2010 Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel 1 Vi vil, vi kan og vi gør det Vi er tre unge mennesker, på tilsammen 200 år, som valgte at gå den 800 km lange Pilgrimsvandring. De 800

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Vi har set frem til denne dag, hvor ca. 300 gymnaster skal i konkurrence og vi glæder os til at se en masse flot acrobatik.

Vi har set frem til denne dag, hvor ca. 300 gymnaster skal i konkurrence og vi glæder os til at se en masse flot acrobatik. Side 2-6 Velkommen til Sports Acro DM2015 for Junior og Senior Kære gymnaster, instruktører og dommere. Det er en stor glæde for Slagelse Gymnastik Forening at kunne byde Jer velkommen til Sports Acro

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Butikken hvor du kan leje et andet liv

Butikken hvor du kan leje et andet liv Butikken hvor du kan leje et andet liv I meget gamle dage ovre i London var der en lille butik i en kælder. London var langt,langt væk. Butikken lå i en sidegade, så der var mørkt og dystert i gaden. Den

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

Sheik flytter ind, men...

Sheik flytter ind, men... Sheik flytter ind, men... - Heste burde ligge på en stegepande, driller far. - Det er da det dummeste, jeg nogensinde har hørt, fnyser Mia. - Du kan da selv ligge på en stegepande, og du skal slet ikke

Læs mere

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder.

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Vi er lige ankommet til camping William i byen Markelfingen helt nede i bunden af Tyskland, vi kigger lige over på Schweiz på den anden side af søen som campingpladsen

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart Godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015 Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg håber, at 2015 vil blive et rigtig godt år for dig, for dine venner og for alle

Læs mere

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008 LINKS OMKRING CALELLA M.M. www.calella-oktoberfest.com Om oktoberfesten i Calella www.inside.danehofgarden.dk Her kan man se nyt om turen mens vi er af sted. www.portaventura.co.uk/theme-park Her skal

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange skal med klubben på

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Kragsbjergskolen, efteråret 2010 At vi trives er vigtigt. Både for eleverne og for skolens personale. Trivsel skaber gode resultater og er afgørende for, at man lærer

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn Paris 2013 10. klassecenter Frederikshavn Program for dagen Temadag torsdag 7. marts VI ARBEJDER I 3 FORSKELLIGE WORKSHOPS. HVER WORKSHOP ER AF 45 MINUTTERS VARIGHED Workshoppen 1. PARIS I DAG OG MONUMENTER

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 Sne, sjap, kulde og bilen vil ikke starte. eller sne, smukke landskaber, hygge indendøre, glögg. Begge dele er jo vinter, men mediernes fokus og måske vores eget?

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Side 9 manden Portræt af formanden for Vestsjællands Stilladsklub

Side 9 manden Portræt af formanden for Vestsjællands Stilladsklub StilladsInformation nr. 75 - maj 2005 Side 9 manden Portræt af formanden for Vestsjællands Stilladsklub Navn: Jesper Christiansen Bopæl: Svebølle Alder: 32 Start i branchen: 1993/1994 Nuværende firma:

Læs mere

Sommerlejren Sejerborg

Sommerlejren Sejerborg Sommerlejren Sejerborg Kære forældre. I dette informations brev vil I finde de praktiske oplysninger I har behov for, i forbindelse med jeres barns/børns lejrophold på Sejerborg. Vi glæder os til at give

Læs mere

Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014

Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014 Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014 Kurset var min fødselsdags gave fra Tom sidste år. De har tidligere kun kørt begynder kursus, men jeg mente det ville være for nemt så jeg blev glædeligt

Læs mere

Evaluering af DM i Fladfisk 2011

Evaluering af DM i Fladfisk 2011 Nyhedsbrev 211/8 Danmarks næststørste fiskestævne 1 Onsevig Havn www.onsevighavn.dk Evaluering af 211 www.gadusn.dk Selv om har høstet mange roser, kan alt gøres bedre, derfor har vi i lighed med efter

Læs mere

Sange for de helt små

Sange for de helt små Sange for de helt små Hjulene på bussen Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, gennem hele byen. Dørene i bussen

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

TRANSPORT KURSUS. Transport og modtagelse af Prydfisk Med speciale i Karper KOI. 18. Marts 2015

TRANSPORT KURSUS. Transport og modtagelse af Prydfisk Med speciale i Karper KOI. 18. Marts 2015 TRANSPORT KURSUS Transport og modtagelse af Prydfisk Med speciale i Karper KOI 18. Marts 2015 Ting at tage stilling til inden en transport. Modtagelse af fisken i karantæne afd. Antal kasser. Antal avler.

Læs mere

Nyhedsbrev, marts 2013

Nyhedsbrev, marts 2013 Nyhedsbrev, marts 2013 Klubnyt Kære venner Årets første Nyhedsbrev er just tikket ind i din mailboks, og hvad skal du så bruge det til? Jo - vi bringer sidste nyt fra klubben til aktive og passive, og

Læs mere

Praktiske oplysninger Zillertal 2013

Praktiske oplysninger Zillertal 2013 Praktiske oplysninger Zillertal 2013 Indhold 1. Turens plan (s. 2-3) 2. Regler (s. 4) 3. HUSK (s. 4) 4. Pakkeliste (20 kg./ kg.) (s. 4 - ). Pension Franzenhof (s.6) http://www.franzenhof-radfeld.at/ og

Læs mere

PHOTOS BY ANDERSN. Avisen vil udkomme efter behov det vil sige, at den kun udkommer når der er noget relevant indhold.

PHOTOS BY ANDERSN. Avisen vil udkomme efter behov det vil sige, at den kun udkommer når der er noget relevant indhold. BØRN PHOTOS BY ANDERSN Hej igen, hvorfor nu ny hjemmeside, nyt navn og nyt logo? Jeg har efter længere tids overvejelse, valgt og opdele mine personlige collager og min portræt fotografering, af praktiske

Læs mere

Sikker senior - bag rattet

Sikker senior - bag rattet Sikker senior - bag rattet Side 1 Side 2 Sikker bag rattet Bare fordi du er kommet lidt op i årene, har du ikke nødvendigvis problemer som bilist. Men det kan være rart at vide, hvad du kan gøre for at

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen Spritteren Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen med at gøre rent efter formiddagens arbejde. Det bliver gjort grundigt og der

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar!

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Nyt fra 0. årgang Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Aktiviteter: I denne uge har flere børn været forbi 0.B. hvor man kunne være med til at synge, danse og lege en masse dejlige julesange.

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 1. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Lørdag den 6. juni, rejsedag: Foran os var en lang rejse som for f.eks. Askes vedkommende startede i Silkeborg

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Tirsdag d. 31. januar 2012 Byrådet DF: I deres politik lægger de vægt på at repræsentere danskhed som

Læs mere

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV 1 MAJ 2011 REDAKTIONEN: EMILIE 3.A. EMILIE 4.A. YASMIN 4A. (ORLOV) SOFIE N. 4.A. SIMON 5.A. (FREE LANCE)

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 1 Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 2 Den daglige pædagogiske praksis i Vuggestueafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den

Læs mere

Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE

Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE Nordfyns Højskole Fælledvej 11 5400 Bogense Telefon 648 132 80 KONTOR@NFHS.DK INDHOLDSFORTEGNELSE SOMMERHØJSKOLE

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

På besøg hos studenterambassadøren Jingyu She

På besøg hos studenterambassadøren Jingyu She Portræt 25 På besøg hos studenterambassadøren Jingyu She Som studerende kan du kontakte studenterambassadøren, hvis du er kommet i klemme i administrative sager om fx snyd eller dispensation. Tina er uddannet

Læs mere

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke Studietur med E Kleinbahn søndag den 27. juli, 2014 Turen startede ud fra Kvickly i Nordborg kl. 8:30. Der var tilmeldt 32 personer så der var plads nok i luksusbussen fra Alssund Busser der havde plads

Læs mere

Man skal være god til at spørge

Man skal være god til at spørge Artikel fra Muskelkraft nr. 1, 2002 Man skal være god til at spørge Som handicaphjælper er Klaus parat med praktisk bistand og psykisk støtte til sin brugers sexliv. Misforståelser kunne være undgået,

Læs mere