Japantur - Forårsturen uge 7-8, 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Japantur - Forårsturen uge 7-8, 2010"

Transkript

1 Japantur - Forårsturen uge 7-8, 2010 Så er vi atter tilbage i Japan, på denne tur starter vi i det sydlige nærmer bestemt Okayama Hiroshima området og slutter turen af i Niigata i Nord. I hele den første uge har jeg en kunde med som er kommet til Japan for at prikke To-sai til hans nye indendørs anlæg. I dag kørte vi fra hotellet kl mod den første avler som var Matsue koi farm, vi ankom til farmen omkring kl Matsue er altid et besøg vær for han er en af de få avler, der hele tiden forsøger at følge med tiden. Noget der er oppe i tiden er, det hvad der sker i Kina i forhold til koi, for hvis tendensen forsætter som den er startet for ca. 2 år siden, vil det ikke være muligt at producere koi nok i forhold til efterspørgelsen i løbet af meget kort tid. For når Kineserne køber ind, snakker vi ikke bare bokse med koiér. Men hele bassiner med hel op til koi og så kan en avler hurtigt være tømt ud for koi til salg. Så Matsue har opkøbt land så en udvidelse af produktionen, vil være muligt inden for en nær fremtid. Her efter gik turen videre til Watanabe også kaldet koi club. Watanabe VAR som altid temmelig uforberedt på kunder. Men fik da muligheden for at prikke lidt koi. Jeg kan til orientering sige til Jer der var med på turen i efteråret 2008, at Dansk koi klub dk mærke stadig sidder på døren til hans kontor. Vi sluttede dagen af hos Ehara hvor vi prikket nogle bokse, inden vi kørte den lange vej til hotellet Der vil desværre ikke blive lagt billeder ud i dag, da jeg har lidt problemer med mit kamera. Men Peter har lovet, at vi kan bruge nogen af hans billeder. Så de kommer forhåbentlig på i morgen. Søren Okayama Japan Tirsdag d. 16 Feb I dag var planen endelig at vi skulle besøge 4 avler men det går ikke altid som man planlægger. Vi kørte fra hotellet kl da det kun tager ca en ½ time at køre til den første avler som var Momotaro koi farm. På vejen kom vi op bagved en kassevogn og det skulle der bare tages billeder af se her hvorfor.

2 Momotaro koi farm er et af steder på turen. Hvor man aldrig ved, om det er spild af tid at besøge eller at man kan gøreen godhandel. For nogen gange virker Maeda, som ejer farmen, bare som en penge grisk gamle mand. Men idag var en af de gode dage, hvor både servicen, kvaliteten og priser stod i forhold til hinanden. Så nu skulle der arbejdes, koi erne der skulle prikkes i blev nettet og en opstilling af bowler blev sat op og så var det igang. for planen var at lave en HQ to-sai samling hvilket også lykkes så rigeligt.

3 og Peter har fundet ud af at det er hårdt arbejde at udvælge to-sai koi og at det ikke bare er for sjovt tror han sover godt i aften. Peter havde dog stadig overskud til at diskutere lidt teknik med Adam som er ansat på farmen. Vi havde jo planlagt at vi skulle besøge 4 avler i dag. Så det ville betyde, at vi havde ca. 2 timer til rådighed hos hver avler. Men enden blev at vi først kom fra Momotaro omkring kl Da vi kørte fra momotaro, var vihurtigt inde for at spise. Da vi stadig havde 3 avler tilbage. Den næste avler vi besøgte var Takigawa her blev vi igen positiv overrasket, ikke så meget over Takiawa for det er altid en stor fornøjelse at besøge denne avler. Men der i mod priserne i forhold til kvaliteten vi endte op med at prikke et større antal Ni-sai.50 cm + Her er et lille udpluk.

4 Her ud over fik vi også prikket nogenbokse to-sai.

5 Men nu var kl og det skulle ikke vare ret lang tid før end det blev mørkt, så vi fik ikke besøgt flere avler idag. Så det må vi se, om vi ikke kan indhente i løbet af ugen. Vi sluttet dagen af med en tur op forbi Takigawa s mudponds. De er uden tvivl de mest velholdte mudponds i Japan. Vi har bare i dag håndprikket 452 koi, så der skal nok blive noget at se på, når sæsonen starter. Søren Okayama Japan Onsdag d Vi startede ud fra hotellet kl medbringende lidt tøj for en overnatning i syd. Den første avler omosako ligger ca. 2½ times kørsel fra hotellet langt oppe i bjergene, med sne på tinderne og dertil tilhørende skiløber. Den yngste af Omosako's sønner tog i mod og viste hvad de havde på lager. Nu måtte Søren på hårdt arbejde for at finde de bedste HQ To-sai samt 5 Ni-sai i en meget god kvalitet som det plejer at være. Nu var det tid til at se deres store samling af Sort hvide koi,dette var et rigtigt flot syn med Jumbo Koi fra cm i den bedste kvalitet.

6 Den næste avler Yamatoya ligger 205 km længere mod syd. Den første lille by som skulle passeres var Hiroshima ca. ¾ times kørsel, og så gik det op i bjergene på motorvejen, disse 100 km var præget af typisk Japansk natur og øde vejstrækninger, samlet 5 biler møtte vi på strækningen? Lidt atypisk fra de andre dage. Nu var tiden kommet til at prikke nogle virkelige kvalitets koi. Yamatoya lave ca HQ koi pr år så kvaliteten er helt i top, ikke noget med masseproduktion. Kun det bedste af det bedste. Efter at have prikket en bovle med fine to-sai og go-sanke, var det tid til kaffe. Efter kaffen blev der kikket på hans private samling af tate-goi, som var helt vildt flotte. Efter Lidt overtagelse fik vi lov til at se hans Tate-hus, hvor han var ved at selekter næste års koi'er som skal i mudpound i løbet af maj måned. Nu var det atter tid til en pause med en avler, som var i rigtigt godt humør. Nu begyndte den helt store ceremoni med ægte Japansk te brygning.

7 Selv for en erfaren te drikker, er det stærk og bitter te, som der skal laves forsøg med når vi kommer hjem. Når han nu havde fået så fint besøg helt fra Danmark skulle vi jo lige have lidt at spise!! Vi var alle blevet godt sultne med kun morgenmad, te og kaffe en hel dag. Maden skulle indtages på den fineste Japanske restrente med kun tynde væge og absolut ingen isolering! lidt koldt. Det viste sig dog at der er varme under bordene så det gik alligevel. På billedet ses Søren sammen med Yamatoya.

8 Det kan godt være at ordvalget er lidt anderledes i dag, dette skyldes at det er Peter der har skrevet det meste af dag bogen for i dag, da han åbenbart fik ondt af mig mens jeg sad og sov på vej mod Kyushi Island. Tak Peter.. kan kun sige, at så er der sgu noget ved at have kunder med på turen Kan tilføje til Peter s tekst at Omosako og Yamatoya er to af de avler som jeg ser mest frem til at skulle besøge hver år da de hver især kan noget helt Unik. Omosako er den avler i Japan der producer de absolut bedste Shiro-Utsuri hvilket er en sort fisk med hvidt aftegn selv om det godt kunne se ud som om det er hvide fisk med sorte aftegn. Yamatoya er total perfektionist og på trods af hans alder forsøger han hele tiden af udvide hans horisont, han har altid et glimt i øjet og er da ikke for stolt til at tage en sejltur i den store bowle til skue for hele verden, han ved jo godt at sådan nogen billeder komme på nettet.(videoklip ikke kommet på da filen er for stor at sende). Søren Kurume Kyushi Island. Japan, Torsdag d. 18 Feb 2010 Vi kørte fra hotellet kl og havde ca. 1 ½ time kørsel ud til den første koi farm. her i denne del af Japan var temp. allerede oppe på omkring 6-7 g. C fra morgenstunden. hvilket er ca. 6 g. C. højre end i Okayama, hvor det var temmelig koldt morgen og aften. Den første avler i dag var Oeno koi farm, hvor jeg sidst var på besøg i år 2008 og lige siden har jeg forsøgt at gennemskue hvordan hans koiérs udvikler sig og jeg er stadig temmelig usikker på om jeg har forstået udviklingen rigtigt, Oeno producere kun Showa hvilket ikke gør det nemmere. Men nu har jeg prikket en boks med det forbehold at jeg kan finde nok koi på Kyushi Island til at lave en sending til Danmark,

9 Der skulle gerne komme koiér fra netop denne avler på løbet af de næste uger Efter et par hyggelige timer kørte videre til den næste farm Okawa koi farm. Vi gjorde dog lige stop på vejen for at indtage vores middag. Da vi kom til Okawa koi farm blev vi venlig modtaget, og fik så en rundvisning så vi vidste, hvadder var af muligheder for at indkøbe. Herefter blev der gjort klar til at sortere tosai og Jumbo tosai og når jeg siger Jumbo tosai, er det koi på kun 8 mdr. Men allerede oppe omkring de 40 cm, der er lidt vildt.

10 Vi fik prikket lidt forskellige koi så som Kohaku (hvid fisk med rødt mønster) Sanke (hvid fisk med røde og sorte mønster) Showa (sort fisk med røde og sorte mønster) Shiro Utsuri (sort fisk med hvidt mønster) Ochiba (grå fisk med brune mønster) karashi-goi hvilke er de gule koi på omkring 40 cm

11 Vi sluttet besøget af med kaffe og te samt lidt hygge snak i deres der til indrettet stue. Men mens vi andre snakket løst og fast fik Peter sig en længere tur i deres massage stol inde på kontoret. Vi er kørte tidlig tilbage til hotellet for Okawa-san, synes vi skulle med i byen i aften, og ryget siger, at det kan gå vildt for sig. Så det er med at får arbejdet gjort færdig inden da, for det er ikke sikkert, at det kan lade sig gøre når vi kommer hjem i aften. Søren Kurume Kyushi Island. Japan, Fredag d. 19 Feb 2010 Så er det den sidste dag på Kyushi Island. Jeg havde jo endelig fundet de fleste af de koi'er, som jeg kom for at finde hernede. Så dagen i dag var mere planlagt som en hygge dag, hvor vi kunne kigge og nyde alle de dejlige koiér uden hele tiden at skulle gå rundt med lommeregner i hånden. For tanken om at pris og kvalitet hænger sammen. Så er det første gang jeg skal besøge de planlagte koi farmer.

12 Vi kørte fra hotellet kl så alt bagagen blev pakket sammen, da vi jo ikke kommer tilbage til dette hotel igen på denne tur. Den første avler, vi skulle besøge i dag er Sanke og Showa avler. Han har som så mange andre indtil nu kun produceret koi til det Japanske marked. Hvilket vil sige private koi hobbyister og alle de resterne koi er blevet solgt til Ogata koi farm. Så fra næste år skulle det også være muligt at prikke tosai her på farmen, hvilket jeg ser frem til. For det kan da godt ske, at en koi farm som denne ikke har skabt et navn endnu. Men det havde Yamatoya jo heller ikke for 5 år siden. Det er ikke fordi de ikke kan producer kvalitets koi, men fordi de oftest er blevet solgt i en anden avlers navn. Denne avler er stadig ung, så ham skal vi nok komme til at høre mere til i fremtiden. jeg lider åbenbart lidt af hukommelsestab kan ikke hans fulde navn så dette undlader jeg i dag, tilføjer det senere, når jeg er hel sikker på at det jeg skriver er rigtigt men her står han sammen med Olav, vores agent i Japan Men vi set en rigtig flot samling af både nisai, sansai, yonsai og gosai m.m. Her er det et billede fra hans sansai (3år) bassin størrelsen på disse koiér er fra 60 til 75 cm hvilket må siges at være temmelig pænt for go-sanke varianter. Herefter kørte Vi videre til Ando koi farm. Ando blev i sin tid oplært på Danishi koi farm, hvor han stod i lære fra han var 18 til han var 26 år. Herefter startede han op med sin egen koi farm, i dag er Ando 56 år. Ando er også præsident for sammen slutningen af tidligere medarbejder ved Danishi farm kaldet Danishi Old Boys. Derfor er det også helt naturligt at alle koiérne her på farmen er Danishi boldlinie. Men dette er ikke helt nok for måden Ando sortere hans koi på er bare helt unik. Så selv i et bassin med flere 100 tosai koi i forskellige mønster virker helheds indtrykket stadig harmonisk og med en hvis form for ro.lige netop dette billede kunne jeg bare ikke stå for så selv om planen var, at der ikke skulle prikkes koi i dag. (billed mangler) Vi gik alligevel i gang med at handle priser på disse Jumbo tosai og da vi til sidst var blevet enige endte vi op med at have prikket godt 100 stk. af disse fantastiske koiér, Go-sanke cm ca. 8 mdr. gamle. Til de helt rigtige priser. Her er Ando ved at gøre klar til at tage et skrup i tosai bassinet, så vi kunne se udvalget tæt på inden der skulle sorteres.

13 Et lille udpluk af de udvalgte koi Efter en kanon oplevelse satte vi os i bilen for nu gik turen de 600 km tilbage til Okayama, hvor vi tager en tur i byen i aften, det er jo Peter s sidste dag i Japan da han flyver hjem til Danmark i morgen Faktisk er det snevejr men det er ikke så nemt at se på dette billede af Peter på hans sidste dag i Japan.

14 Søren Okayama Japan, Mandag den 22. Feb 2010 Så er vi endelig kommet til Niigata efter et kanon weekend i selskab med en del af alle de venner jeg efterhånden har fået i Okayama. Det er en god måde at opbygge nyt energi, så vi igen er klar til at kigge på koi'er, men nu med nye briller. Søndag gik det meste af dagen med at køre turen fra Okayama til Niigata hvilket tog ca. 8 timer altså det meste af dagen Her i Niigata er køreturen fra hotellet til avleren ikke ret lang i forhold til de afstande vi har i syd. Dette betyder også, at vi ikke behøver at køre så tidlig fra hotellet. Man kan sove lidt længere, for avleren vi helst ikke modtage os købere for end kl Vi kørte fra hotellet omkring kl og op til den første avler Aoki. Efter at have snakket lidt om løst og fast begyndte vi at prikke Nisai (to års). Men man skal lige vende sig til at kigge på Nisai fra 25 cm til 35 cm efter at have været i syd, hvor deres Jumbo Tosai (et års) ofte er større, sagt på godt Dansk. Jeg skal have nye brille på. Hos Aoki fik jeg prikket en lille samling med bl.a Goshiki og GinRin Matsukawabake

15 Da vi var færdige ved Aoki, kørte vi videre til Katsumi koi farm, og her fandt jeg måske noget af det jeg har været på jagt efter. Nemlig en erstatning for Guldklumpen, som blev solgt i efteråret. Jeg har fundet en ca. 60 cm Ginrin Ki-goi som jeg har fået på hånden til fredag.

16 Her fra kørte vi videre til næste farm(kan ikke lige huske farmens navn). Hvor vi kiggede på tosai mix. En anden vigtig ting på denne tur er, at tjekke de forskellige tosai mix, da de svinger meget fra år til år.fordi det mix af tosai, der var godt sidste år, er muligvis ikke det rigtige valg i år. Den næste avler var Ikarashi hvor vi også så på tosai. Så kom vi til Hirasawa og her var som altid rigtig mange fisk at vælge i mellem. Vi fik prikket nogen Sansai Ginrin Chagoi, Beni-goi, nisai Aka Matsuba m.m. Men vi tager tilbage til Hirasawa i morgen, da vi har lavet en aftale kl Her skal vi forsøge, at finde koi på 80 cm + og stadig til en fornuftig pris. Men vi får se om det lykkes. Der er en del, der har forespurgt på priser på de forskellige koi'er, som er blevet prikket. Her erpriserpå nedenstående koi'er. GinRin Cha-goi cm 2400,- kr. pr stk.

17 Beni-goi 55 cm+ 2200,- kr. pr stk. (Alle er solgt) Tilslut kørte vi forbi Conias og Miraishi,for at tjekke tosai mix. Vi var tilbage på hotellet omkring kl Søren Niigata Japan, Tirsdag 23 Feb Vi kørte af sted fra hotellet omkring kl og direkte til Hirasawa her startede vi med, at prikke Nisai. For der var kommet nye fisk, siden vi forlod farmen igår. Jeg tror med sikkerhed at jeg kan sige, at der ikke findes andre avler i Japan med så stort lager som Hirasawa. Placeret på så mange forskellige steder. Her ses lidt af de prikket koiér, samt et viuw hen over bassinerne hos Hirasawa

18

19 Det var jo egentlig meningen, at vi nu skulle videre til det sted. Hvor de store koi er lageret, men fordi vi først prikket nisai kom der noget i vejen, så det kunne blive omkring middagstid. Så i stedet kørte vi til Yamazaki koi farm Vi har igennem flere år fået jævnlig forespørelse på sommerfugl koi og da Yamazaki er en af de få avler der stadig producere long tail (sommerfugl koi) var det et naturligt valg at køre her forbi. så vi fik prikket ca 50 stk tosai long tail platina og hariwake og fik sammentidig tjekket alle de andre tosai mix Vi kørte nu tilbage til Hirasawa hvor de nu var klar til at tage os med op til det sted, hvor de store koiér svømmer rundt Det speciale ved dette sted er, at det vand der hentes op fra undergrunden kan være op til 24 g. C. selv på denne årstid, så her var det for engang skyld ikke koldt for hænderne, prøv at forstille jer. Vi havde de samme muligheder i Danmark, så ville vinteren ikke længere være noget problem. Da vi ankom til dette anlæg måtte vi konstatere at det ikke syntes særlig specielt på afstand, for det var bare en masse beton tanke. Men da vi kom helt tæt på, må jeg indrømme at uanset kvaliteten så er der noget over synet af flere 100 koi i et forholdsvis lille bassin, på 80 cm +

20 Efter at have haft adskillige koi i bowlen, endte vi op med to stk. Cha-goi, en på 78 cm og en på 81 cm Klokken var blevet omkring kl , inden vi kørte vider til den næste avler. Iwashita var meget ivrig da vi kom ind i hans fiske hus, han smid en bowl i vandet og begyndte, at fange efter en koi i bassinet samtidig med han råbte et eller andet til vores agent Olav. Op af det meget uklare vand kom der en gul Kohaku (hariwaka med skel) for lige netop denne fisk var blevet reserveret til mig uden jeg viste det. Grunden til dette er at jeg igennem flere sæsoner har eftersøgt denne variant, hvilket stort set har været umulig at finde. Jeg har flere gange forsøgt at forklare, hvad jeg mente med en gul Hariwake med skel og den bedste måde var at sige en gul Kohaku. Efter en hektisk diskussion om prisen blev vi til sidst enig, Iwashita mente det skulle fejres så der blev fundet øl frem fra gemmerne, hvilket ellers ikke er normalt.

21 Denne koi skal opleves i virkeligheden Det sidste besøg i dag var hos en ung avler kaldet Satoshi Tanaka, her havde vi lidt travlt, da det så småt begyndte at blive mørkt. Men jeg endte op med at have prikket en lille samling Nisai Goshiki ca. 35 cm.

22 Vi var tilbage på hotellet igen omkring kl Søren Niigata Japan Onsdag 24 febuar 2010 Vi kørte fra hotellet 10 min. i 9.00 da den første avlers farm ligger i udkanten af Ojika by, så turen tager kun 10 minutter Avleren hedder Imzumiya og har specificeret sig i Yamabuki Ogon og jeg var på jagt efter nogen topklasse female (hunner) samt nogen af hans eftertragtet Goromo s. Jeg fandt hvad jeg søgte, plus nogen lidt ekstra

23 Vi kørte videre til Hosokai, hvor jeg hvert år laver en speciel aftale med ham, omkring hans tosai mix. Igen i år fik jeg en god aftale i hus.

24 Herefter er det meste af dagen gået med at kigge på tosai, ved de forskellige avler. Her kan eksempelvis nævnes Sakazume, Yoshinori, Shinoda samt alle dem jeg ikke kan huske navnene på. En sjov ting jeg oplevede, var da vi var hos Shinoda. Lige uden for hans drivhus stod der en stor tyr næsten midt ude på veje. Vi spurgte Shinoda hvorfor, han sagde, at tyren stod der fordi han synes at den trængte til lidt sol og det var der solen var bedst. Keep it simpel Vi sluttede dagen af ved Otsuka. Hvor vi havde en aftale kl Otsuka er interessant på grund af hans Ki Utsuri. Man har er også svær at overbevise om, at vi skulle have lov at prikke i hans Nisai koi, Så da vi endelig var færdige, tog Otsuka det billede han skulle bruge puttede koiérne i en koisok. Vi troede, at han bare ville flytte dem hen hvor der var bedre lys til foto, da det var begyndt at blive mørkt. Mae han flyttede dem ind i den anden afdeling og kom tilbage uden fisk. Vi kiggede på ham og spurte, hvor koiérne var henne, så vi kunne tage billeder. Han svarede kort, at de allerede var smidt i det bassin med solgte koiér og det var ikke lige sådan at fange dem igen. Så nu sidder jeg her og spekulere på om det er de rigtige koiér, der kommer hjem til Danmark. Men på den anden side hvorfor skulle han snyde. Men her er et foto fra før vi begyndte at prikke.

25 Søren Niigata Japan Japan Torsdag 25. februar 2010 Vi kørte fra hotellet som planlagt kl og ud til den første avler hvor havde aftalt tid. Avleren hedder Masaki Jeg er på jagt efter nogen af de sidste ønsker på min liste, og her iblandt Asagi. Så vi startede med at prikke Asagi men havde problemer med at fylde boksen op i den ønsket kvalitet, så jeg fandt også et par Kikokuryu. Her efter gik vi op til Masaki s Tosai hus, hvor vi fik lavet en kanon aftale om et mix af HQ Asagi og kyumonryu. Her er Masaki i gang med at sortere vores mix.

26 Der er ikke så meget at skrive om dagen i dag. For det meste gik med at køre fra avler til avler, i forsøget på at finde de sidste koi på min liste. Men over middag kom vi til Hirashin koi farm igen kun for at lede efter specielle ønsker til vores kunder. Hirashin havde et bassin med en kanon mix af Nisai ca. 100 stk. Så vi begyndte at handle om hele bassinet, jeg fik handlen i hus og glæder mig meget til at vise dette mix hjemme i Mesing. For der bestemt noget for enhver smag til den rigtige pris.

27 Dette er min sidste dag i koi éns tegn, da dagen i morgen skal bruges på andre praktiske ting, så som indkøb af net og koi sokker m.m. Tak for denne gang. Vi ses snart i Mesing, for det varer forhåbentlig ikke længe før foråret begynder at vise sig fra den positive side. Søren Niigata Japan

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Bilag. Nikolaj Grauslund Kristensen, Daniel André Clausen, Christopher Sejer Jahn Christensen og Christian Hedegaard

Bilag. Nikolaj Grauslund Kristensen, Daniel André Clausen, Christopher Sejer Jahn Christensen og Christian Hedegaard Bilag Nikolaj Grauslund Kristensen, Daniel André Clausen, Christopher Sejer Jahn Christensen og Christian Hedegaard RESUME Dette dokument indeholder transskriberinger af interview samt tabeller. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes.

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. Interview med Signe I = interviewer S= Signe M= Mads, hendes mand I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. I: Så tænkte vi, at du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. S: Ja, altså sådan hvor jeg

Læs mere

Ny Mesterlære - stærkt gået

Ny Mesterlære - stærkt gået Ny Mesterlære - stærkt gået 13 stærke fortællinger fra ny mesterlære 2008 FoU-projekt 121492 Forfatter: Jane Jakobsen, DEL www.delud.dk Ny Mesterlære - stærkt gået FoU-projekt 121492 Forfattere: Jane Jakobsen,

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

DYBDEMÅLEREN. Klubblad for Frømandsklubben NIKON. Artikler i dette nummer: 26. Årgang nr. 81 Marts 2004

DYBDEMÅLEREN. Klubblad for Frømandsklubben NIKON. Artikler i dette nummer: 26. Årgang nr. 81 Marts 2004 DYBDEMÅLEREN Ishøj Klubblad for Frømandsklubben NIKON 26. Årgang nr. 81 Marts 2004 Artikler i dette nummer: Isdyk omkring Hove-senderen (billedet ovenfor) Årsberetning og regnskab 2003. Minos i februar.

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet?

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet? Interviewguide: Formalia: Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvor mange børn har du? Hvor gamle er de? Hvordan bliver de passet? Bor du sammen med deres far/mor? Hvad laver din partner? Butiksarbejde:

Læs mere

JORDEN RUNDT I 40 ÅR

JORDEN RUNDT I 40 ÅR JORDEN RUNDT I 40 ÅR TILEGNET Denne bog er tilegnet vores kære, trofaste venner og familiemedlemmer, der gennem alle de år, vi har været missionærer, har hjulpet og opmuntret os, støttet vort arbejde på

Læs mere

SIK - NYT FORMANDEN HAR ORDET. Lørdag den, 31. januar hejses SIK vimplen igen på Liseborg og en ny sæson 2015 kan skydes i gang.

SIK - NYT FORMANDEN HAR ORDET. Lørdag den, 31. januar hejses SIK vimplen igen på Liseborg og en ny sæson 2015 kan skydes i gang. SIK - NYT 18. årgang 2015 FODBOLDAFDELINGEN Februar - Nr. 2 FORMANDEN HAR ORDET Vintervejret er over os, men trods det så er træningen så småt ved at starte. Lørdag den, 31. januar hejses SIK vimplen igen

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra AUSTRALIEN

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra AUSTRALIEN Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra AUSTRALIEN 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra AUSTRALIEN 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en rejse

Læs mere

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009 VokseVærker Ventilens år 2011-2012 1993 1999 2012 2015 2022 ISSN: 2245-0009 I dette årsskrift Kære Læser 3 Årsmøde 2012 4 - Indkaldelsen Ventilen i tal 5 - Et hurtigt overblik 6 Ventilen har vokseværk

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014 Sille og Sigurd Lederhæfte får besøg fra Uganda Maj 2014 2 Kære Leder Selv om man er lille, kan man godt udrette noget stort. Det lærer Sille og Sigurd af deres venner Rebecca og David, der er på besøg

Læs mere

Et skridt i den rigtige retning betyder jo ikke, at man stopper

Et skridt i den rigtige retning betyder jo ikke, at man stopper Et skridt i den rigtige retning betyder jo ikke, at man stopper Interview med Michael Ziegler, chefforhandler for KL, til bogen Lærernes kampe kampen for skolen Interviewer: Hanne Birgitte Jørgensen Hvad

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Punkt... Side Søndag den 10. november 2002... 3 Mandag den 11. november 2002... 5 Tirsdag den 12. november 2002... 7 Onsdag den 13. november 2002...

Læs mere

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 14. Årgang Nr. 4 AKTIVITETSPLAN 4. Kvartal 2004

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 14. Årgang Nr. 4 AKTIVITETSPLAN 4. Kvartal 2004 OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører 14. Årgang Nr. 4 AKTIVITETSPLAN 4. Kvartal 2004 Indhold Information 2 Efterår 3 Forsidebilledet 4 QRP Foredrag 4 Fyrweekend 2004 4 Fieldday 2004

Læs mere

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Interviewperson 1: Receptionsanalysen - opdelt efter Schrøders model Forståelse Interview 1 Interview 2 Interview

Læs mere

Min tur. til. New York City

Min tur. til. New York City Min tur til New York City 19. - 28. marts 2000 Indholdsfortegnelse Emne... Side 1 Dagbog... 3 1.1 Søndag den 19. marts 2000... 3 1.2 Mandag den 20. marts 2000... 4 1.3 Tirsdag den 21. marts 2000... 5 1.4

Læs mere

Brev 18/8-98: Last Stop in Greece

Brev 18/8-98: Last Stop in Greece Brev 18/8-98: Last Stop in Greece Hej derhjemme! I dag har jeg været ude på egen hånd i 1 måned og 8 dage og jeg har stadig ikke tænk mig at komme hjem endnu, men jeg har tænkt mig at rejse videre ud i

Læs mere

ISLAND EN DEROUTE. Uffe Weng

ISLAND EN DEROUTE. Uffe Weng ISLAND EN DEROUTE Uffe Weng Uffe Weng ISLAND EN DEROUTE ISLAND EN DEROUTE Uffe Weng Bogen er sat med Lucida Grande, Optima og Arial Bogen er printet i Danmark 2009 Alle rettigheder forbeholdes. Mekanisk,

Læs mere

Nummer 3 December 2012 www.aalestrupclassic.dk

Nummer 3 December 2012 www.aalestrupclassic.dk Tændrøret Nummer 3 December 2012 www.aalestrupclassic.dk Aalestrup Classic Bil & MC Klub Klubbens idé og formål er at samle de klassiske- og veterankøretøjer, der er i området. Kravet for at man kan optages

Læs mere