Japantur - Forårsturen uge 7-8, 2010

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Japantur - Forårsturen uge 7-8, 2010"

Transkript

1 Japantur - Forårsturen uge 7-8, 2010 Så er vi atter tilbage i Japan, på denne tur starter vi i det sydlige nærmer bestemt Okayama Hiroshima området og slutter turen af i Niigata i Nord. I hele den første uge har jeg en kunde med som er kommet til Japan for at prikke To-sai til hans nye indendørs anlæg. I dag kørte vi fra hotellet kl mod den første avler som var Matsue koi farm, vi ankom til farmen omkring kl Matsue er altid et besøg vær for han er en af de få avler, der hele tiden forsøger at følge med tiden. Noget der er oppe i tiden er, det hvad der sker i Kina i forhold til koi, for hvis tendensen forsætter som den er startet for ca. 2 år siden, vil det ikke være muligt at producere koi nok i forhold til efterspørgelsen i løbet af meget kort tid. For når Kineserne køber ind, snakker vi ikke bare bokse med koiér. Men hele bassiner med hel op til koi og så kan en avler hurtigt være tømt ud for koi til salg. Så Matsue har opkøbt land så en udvidelse af produktionen, vil være muligt inden for en nær fremtid. Her efter gik turen videre til Watanabe også kaldet koi club. Watanabe VAR som altid temmelig uforberedt på kunder. Men fik da muligheden for at prikke lidt koi. Jeg kan til orientering sige til Jer der var med på turen i efteråret 2008, at Dansk koi klub dk mærke stadig sidder på døren til hans kontor. Vi sluttede dagen af hos Ehara hvor vi prikket nogle bokse, inden vi kørte den lange vej til hotellet Der vil desværre ikke blive lagt billeder ud i dag, da jeg har lidt problemer med mit kamera. Men Peter har lovet, at vi kan bruge nogen af hans billeder. Så de kommer forhåbentlig på i morgen. Søren Okayama Japan Tirsdag d. 16 Feb I dag var planen endelig at vi skulle besøge 4 avler men det går ikke altid som man planlægger. Vi kørte fra hotellet kl da det kun tager ca en ½ time at køre til den første avler som var Momotaro koi farm. På vejen kom vi op bagved en kassevogn og det skulle der bare tages billeder af se her hvorfor.

2 Momotaro koi farm er et af steder på turen. Hvor man aldrig ved, om det er spild af tid at besøge eller at man kan gøreen godhandel. For nogen gange virker Maeda, som ejer farmen, bare som en penge grisk gamle mand. Men idag var en af de gode dage, hvor både servicen, kvaliteten og priser stod i forhold til hinanden. Så nu skulle der arbejdes, koi erne der skulle prikkes i blev nettet og en opstilling af bowler blev sat op og så var det igang. for planen var at lave en HQ to-sai samling hvilket også lykkes så rigeligt.

3 og Peter har fundet ud af at det er hårdt arbejde at udvælge to-sai koi og at det ikke bare er for sjovt tror han sover godt i aften. Peter havde dog stadig overskud til at diskutere lidt teknik med Adam som er ansat på farmen. Vi havde jo planlagt at vi skulle besøge 4 avler i dag. Så det ville betyde, at vi havde ca. 2 timer til rådighed hos hver avler. Men enden blev at vi først kom fra Momotaro omkring kl Da vi kørte fra momotaro, var vihurtigt inde for at spise. Da vi stadig havde 3 avler tilbage. Den næste avler vi besøgte var Takigawa her blev vi igen positiv overrasket, ikke så meget over Takiawa for det er altid en stor fornøjelse at besøge denne avler. Men der i mod priserne i forhold til kvaliteten vi endte op med at prikke et større antal Ni-sai.50 cm + Her er et lille udpluk.

4 Her ud over fik vi også prikket nogenbokse to-sai.

5 Men nu var kl og det skulle ikke vare ret lang tid før end det blev mørkt, så vi fik ikke besøgt flere avler idag. Så det må vi se, om vi ikke kan indhente i løbet af ugen. Vi sluttet dagen af med en tur op forbi Takigawa s mudponds. De er uden tvivl de mest velholdte mudponds i Japan. Vi har bare i dag håndprikket 452 koi, så der skal nok blive noget at se på, når sæsonen starter. Søren Okayama Japan Onsdag d Vi startede ud fra hotellet kl medbringende lidt tøj for en overnatning i syd. Den første avler omosako ligger ca. 2½ times kørsel fra hotellet langt oppe i bjergene, med sne på tinderne og dertil tilhørende skiløber. Den yngste af Omosako's sønner tog i mod og viste hvad de havde på lager. Nu måtte Søren på hårdt arbejde for at finde de bedste HQ To-sai samt 5 Ni-sai i en meget god kvalitet som det plejer at være. Nu var det tid til at se deres store samling af Sort hvide koi,dette var et rigtigt flot syn med Jumbo Koi fra cm i den bedste kvalitet.

6 Den næste avler Yamatoya ligger 205 km længere mod syd. Den første lille by som skulle passeres var Hiroshima ca. ¾ times kørsel, og så gik det op i bjergene på motorvejen, disse 100 km var præget af typisk Japansk natur og øde vejstrækninger, samlet 5 biler møtte vi på strækningen? Lidt atypisk fra de andre dage. Nu var tiden kommet til at prikke nogle virkelige kvalitets koi. Yamatoya lave ca HQ koi pr år så kvaliteten er helt i top, ikke noget med masseproduktion. Kun det bedste af det bedste. Efter at have prikket en bovle med fine to-sai og go-sanke, var det tid til kaffe. Efter kaffen blev der kikket på hans private samling af tate-goi, som var helt vildt flotte. Efter Lidt overtagelse fik vi lov til at se hans Tate-hus, hvor han var ved at selekter næste års koi'er som skal i mudpound i løbet af maj måned. Nu var det atter tid til en pause med en avler, som var i rigtigt godt humør. Nu begyndte den helt store ceremoni med ægte Japansk te brygning.

7 Selv for en erfaren te drikker, er det stærk og bitter te, som der skal laves forsøg med når vi kommer hjem. Når han nu havde fået så fint besøg helt fra Danmark skulle vi jo lige have lidt at spise!! Vi var alle blevet godt sultne med kun morgenmad, te og kaffe en hel dag. Maden skulle indtages på den fineste Japanske restrente med kun tynde væge og absolut ingen isolering! lidt koldt. Det viste sig dog at der er varme under bordene så det gik alligevel. På billedet ses Søren sammen med Yamatoya.

8 Det kan godt være at ordvalget er lidt anderledes i dag, dette skyldes at det er Peter der har skrevet det meste af dag bogen for i dag, da han åbenbart fik ondt af mig mens jeg sad og sov på vej mod Kyushi Island. Tak Peter.. kan kun sige, at så er der sgu noget ved at have kunder med på turen Kan tilføje til Peter s tekst at Omosako og Yamatoya er to af de avler som jeg ser mest frem til at skulle besøge hver år da de hver især kan noget helt Unik. Omosako er den avler i Japan der producer de absolut bedste Shiro-Utsuri hvilket er en sort fisk med hvidt aftegn selv om det godt kunne se ud som om det er hvide fisk med sorte aftegn. Yamatoya er total perfektionist og på trods af hans alder forsøger han hele tiden af udvide hans horisont, han har altid et glimt i øjet og er da ikke for stolt til at tage en sejltur i den store bowle til skue for hele verden, han ved jo godt at sådan nogen billeder komme på nettet.(videoklip ikke kommet på da filen er for stor at sende). Søren Kurume Kyushi Island. Japan, Torsdag d. 18 Feb 2010 Vi kørte fra hotellet kl og havde ca. 1 ½ time kørsel ud til den første koi farm. her i denne del af Japan var temp. allerede oppe på omkring 6-7 g. C fra morgenstunden. hvilket er ca. 6 g. C. højre end i Okayama, hvor det var temmelig koldt morgen og aften. Den første avler i dag var Oeno koi farm, hvor jeg sidst var på besøg i år 2008 og lige siden har jeg forsøgt at gennemskue hvordan hans koiérs udvikler sig og jeg er stadig temmelig usikker på om jeg har forstået udviklingen rigtigt, Oeno producere kun Showa hvilket ikke gør det nemmere. Men nu har jeg prikket en boks med det forbehold at jeg kan finde nok koi på Kyushi Island til at lave en sending til Danmark,

9 Der skulle gerne komme koiér fra netop denne avler på løbet af de næste uger Efter et par hyggelige timer kørte videre til den næste farm Okawa koi farm. Vi gjorde dog lige stop på vejen for at indtage vores middag. Da vi kom til Okawa koi farm blev vi venlig modtaget, og fik så en rundvisning så vi vidste, hvadder var af muligheder for at indkøbe. Herefter blev der gjort klar til at sortere tosai og Jumbo tosai og når jeg siger Jumbo tosai, er det koi på kun 8 mdr. Men allerede oppe omkring de 40 cm, der er lidt vildt.

10 Vi fik prikket lidt forskellige koi så som Kohaku (hvid fisk med rødt mønster) Sanke (hvid fisk med røde og sorte mønster) Showa (sort fisk med røde og sorte mønster) Shiro Utsuri (sort fisk med hvidt mønster) Ochiba (grå fisk med brune mønster) karashi-goi hvilke er de gule koi på omkring 40 cm

11 Vi sluttet besøget af med kaffe og te samt lidt hygge snak i deres der til indrettet stue. Men mens vi andre snakket løst og fast fik Peter sig en længere tur i deres massage stol inde på kontoret. Vi er kørte tidlig tilbage til hotellet for Okawa-san, synes vi skulle med i byen i aften, og ryget siger, at det kan gå vildt for sig. Så det er med at får arbejdet gjort færdig inden da, for det er ikke sikkert, at det kan lade sig gøre når vi kommer hjem i aften. Søren Kurume Kyushi Island. Japan, Fredag d. 19 Feb 2010 Så er det den sidste dag på Kyushi Island. Jeg havde jo endelig fundet de fleste af de koi'er, som jeg kom for at finde hernede. Så dagen i dag var mere planlagt som en hygge dag, hvor vi kunne kigge og nyde alle de dejlige koiér uden hele tiden at skulle gå rundt med lommeregner i hånden. For tanken om at pris og kvalitet hænger sammen. Så er det første gang jeg skal besøge de planlagte koi farmer.

12 Vi kørte fra hotellet kl så alt bagagen blev pakket sammen, da vi jo ikke kommer tilbage til dette hotel igen på denne tur. Den første avler, vi skulle besøge i dag er Sanke og Showa avler. Han har som så mange andre indtil nu kun produceret koi til det Japanske marked. Hvilket vil sige private koi hobbyister og alle de resterne koi er blevet solgt til Ogata koi farm. Så fra næste år skulle det også være muligt at prikke tosai her på farmen, hvilket jeg ser frem til. For det kan da godt ske, at en koi farm som denne ikke har skabt et navn endnu. Men det havde Yamatoya jo heller ikke for 5 år siden. Det er ikke fordi de ikke kan producer kvalitets koi, men fordi de oftest er blevet solgt i en anden avlers navn. Denne avler er stadig ung, så ham skal vi nok komme til at høre mere til i fremtiden. jeg lider åbenbart lidt af hukommelsestab kan ikke hans fulde navn så dette undlader jeg i dag, tilføjer det senere, når jeg er hel sikker på at det jeg skriver er rigtigt men her står han sammen med Olav, vores agent i Japan Men vi set en rigtig flot samling af både nisai, sansai, yonsai og gosai m.m. Her er det et billede fra hans sansai (3år) bassin størrelsen på disse koiér er fra 60 til 75 cm hvilket må siges at være temmelig pænt for go-sanke varianter. Herefter kørte Vi videre til Ando koi farm. Ando blev i sin tid oplært på Danishi koi farm, hvor han stod i lære fra han var 18 til han var 26 år. Herefter startede han op med sin egen koi farm, i dag er Ando 56 år. Ando er også præsident for sammen slutningen af tidligere medarbejder ved Danishi farm kaldet Danishi Old Boys. Derfor er det også helt naturligt at alle koiérne her på farmen er Danishi boldlinie. Men dette er ikke helt nok for måden Ando sortere hans koi på er bare helt unik. Så selv i et bassin med flere 100 tosai koi i forskellige mønster virker helheds indtrykket stadig harmonisk og med en hvis form for ro.lige netop dette billede kunne jeg bare ikke stå for så selv om planen var, at der ikke skulle prikkes koi i dag. (billed mangler) Vi gik alligevel i gang med at handle priser på disse Jumbo tosai og da vi til sidst var blevet enige endte vi op med at have prikket godt 100 stk. af disse fantastiske koiér, Go-sanke cm ca. 8 mdr. gamle. Til de helt rigtige priser. Her er Ando ved at gøre klar til at tage et skrup i tosai bassinet, så vi kunne se udvalget tæt på inden der skulle sorteres.

13 Et lille udpluk af de udvalgte koi Efter en kanon oplevelse satte vi os i bilen for nu gik turen de 600 km tilbage til Okayama, hvor vi tager en tur i byen i aften, det er jo Peter s sidste dag i Japan da han flyver hjem til Danmark i morgen Faktisk er det snevejr men det er ikke så nemt at se på dette billede af Peter på hans sidste dag i Japan.

14 Søren Okayama Japan, Mandag den 22. Feb 2010 Så er vi endelig kommet til Niigata efter et kanon weekend i selskab med en del af alle de venner jeg efterhånden har fået i Okayama. Det er en god måde at opbygge nyt energi, så vi igen er klar til at kigge på koi'er, men nu med nye briller. Søndag gik det meste af dagen med at køre turen fra Okayama til Niigata hvilket tog ca. 8 timer altså det meste af dagen Her i Niigata er køreturen fra hotellet til avleren ikke ret lang i forhold til de afstande vi har i syd. Dette betyder også, at vi ikke behøver at køre så tidlig fra hotellet. Man kan sove lidt længere, for avleren vi helst ikke modtage os købere for end kl Vi kørte fra hotellet omkring kl og op til den første avler Aoki. Efter at have snakket lidt om løst og fast begyndte vi at prikke Nisai (to års). Men man skal lige vende sig til at kigge på Nisai fra 25 cm til 35 cm efter at have været i syd, hvor deres Jumbo Tosai (et års) ofte er større, sagt på godt Dansk. Jeg skal have nye brille på. Hos Aoki fik jeg prikket en lille samling med bl.a Goshiki og GinRin Matsukawabake

15 Da vi var færdige ved Aoki, kørte vi videre til Katsumi koi farm, og her fandt jeg måske noget af det jeg har været på jagt efter. Nemlig en erstatning for Guldklumpen, som blev solgt i efteråret. Jeg har fundet en ca. 60 cm Ginrin Ki-goi som jeg har fået på hånden til fredag.

16 Her fra kørte vi videre til næste farm(kan ikke lige huske farmens navn). Hvor vi kiggede på tosai mix. En anden vigtig ting på denne tur er, at tjekke de forskellige tosai mix, da de svinger meget fra år til år.fordi det mix af tosai, der var godt sidste år, er muligvis ikke det rigtige valg i år. Den næste avler var Ikarashi hvor vi også så på tosai. Så kom vi til Hirasawa og her var som altid rigtig mange fisk at vælge i mellem. Vi fik prikket nogen Sansai Ginrin Chagoi, Beni-goi, nisai Aka Matsuba m.m. Men vi tager tilbage til Hirasawa i morgen, da vi har lavet en aftale kl Her skal vi forsøge, at finde koi på 80 cm + og stadig til en fornuftig pris. Men vi får se om det lykkes. Der er en del, der har forespurgt på priser på de forskellige koi'er, som er blevet prikket. Her erpriserpå nedenstående koi'er. GinRin Cha-goi cm 2400,- kr. pr stk.

17 Beni-goi 55 cm+ 2200,- kr. pr stk. (Alle er solgt) Tilslut kørte vi forbi Conias og Miraishi,for at tjekke tosai mix. Vi var tilbage på hotellet omkring kl Søren Niigata Japan, Tirsdag 23 Feb Vi kørte af sted fra hotellet omkring kl og direkte til Hirasawa her startede vi med, at prikke Nisai. For der var kommet nye fisk, siden vi forlod farmen igår. Jeg tror med sikkerhed at jeg kan sige, at der ikke findes andre avler i Japan med så stort lager som Hirasawa. Placeret på så mange forskellige steder. Her ses lidt af de prikket koiér, samt et viuw hen over bassinerne hos Hirasawa

18

19 Det var jo egentlig meningen, at vi nu skulle videre til det sted. Hvor de store koi er lageret, men fordi vi først prikket nisai kom der noget i vejen, så det kunne blive omkring middagstid. Så i stedet kørte vi til Yamazaki koi farm Vi har igennem flere år fået jævnlig forespørelse på sommerfugl koi og da Yamazaki er en af de få avler der stadig producere long tail (sommerfugl koi) var det et naturligt valg at køre her forbi. så vi fik prikket ca 50 stk tosai long tail platina og hariwake og fik sammentidig tjekket alle de andre tosai mix Vi kørte nu tilbage til Hirasawa hvor de nu var klar til at tage os med op til det sted, hvor de store koiér svømmer rundt Det speciale ved dette sted er, at det vand der hentes op fra undergrunden kan være op til 24 g. C. selv på denne årstid, så her var det for engang skyld ikke koldt for hænderne, prøv at forstille jer. Vi havde de samme muligheder i Danmark, så ville vinteren ikke længere være noget problem. Da vi ankom til dette anlæg måtte vi konstatere at det ikke syntes særlig specielt på afstand, for det var bare en masse beton tanke. Men da vi kom helt tæt på, må jeg indrømme at uanset kvaliteten så er der noget over synet af flere 100 koi i et forholdsvis lille bassin, på 80 cm +

20 Efter at have haft adskillige koi i bowlen, endte vi op med to stk. Cha-goi, en på 78 cm og en på 81 cm Klokken var blevet omkring kl , inden vi kørte vider til den næste avler. Iwashita var meget ivrig da vi kom ind i hans fiske hus, han smid en bowl i vandet og begyndte, at fange efter en koi i bassinet samtidig med han råbte et eller andet til vores agent Olav. Op af det meget uklare vand kom der en gul Kohaku (hariwaka med skel) for lige netop denne fisk var blevet reserveret til mig uden jeg viste det. Grunden til dette er at jeg igennem flere sæsoner har eftersøgt denne variant, hvilket stort set har været umulig at finde. Jeg har flere gange forsøgt at forklare, hvad jeg mente med en gul Hariwake med skel og den bedste måde var at sige en gul Kohaku. Efter en hektisk diskussion om prisen blev vi til sidst enig, Iwashita mente det skulle fejres så der blev fundet øl frem fra gemmerne, hvilket ellers ikke er normalt.

21 Denne koi skal opleves i virkeligheden Det sidste besøg i dag var hos en ung avler kaldet Satoshi Tanaka, her havde vi lidt travlt, da det så småt begyndte at blive mørkt. Men jeg endte op med at have prikket en lille samling Nisai Goshiki ca. 35 cm.

22 Vi var tilbage på hotellet igen omkring kl Søren Niigata Japan Onsdag 24 febuar 2010 Vi kørte fra hotellet 10 min. i 9.00 da den første avlers farm ligger i udkanten af Ojika by, så turen tager kun 10 minutter Avleren hedder Imzumiya og har specificeret sig i Yamabuki Ogon og jeg var på jagt efter nogen topklasse female (hunner) samt nogen af hans eftertragtet Goromo s. Jeg fandt hvad jeg søgte, plus nogen lidt ekstra

23 Vi kørte videre til Hosokai, hvor jeg hvert år laver en speciel aftale med ham, omkring hans tosai mix. Igen i år fik jeg en god aftale i hus.

24 Herefter er det meste af dagen gået med at kigge på tosai, ved de forskellige avler. Her kan eksempelvis nævnes Sakazume, Yoshinori, Shinoda samt alle dem jeg ikke kan huske navnene på. En sjov ting jeg oplevede, var da vi var hos Shinoda. Lige uden for hans drivhus stod der en stor tyr næsten midt ude på veje. Vi spurgte Shinoda hvorfor, han sagde, at tyren stod der fordi han synes at den trængte til lidt sol og det var der solen var bedst. Keep it simpel Vi sluttede dagen af ved Otsuka. Hvor vi havde en aftale kl Otsuka er interessant på grund af hans Ki Utsuri. Man har er også svær at overbevise om, at vi skulle have lov at prikke i hans Nisai koi, Så da vi endelig var færdige, tog Otsuka det billede han skulle bruge puttede koiérne i en koisok. Vi troede, at han bare ville flytte dem hen hvor der var bedre lys til foto, da det var begyndt at blive mørkt. Mae han flyttede dem ind i den anden afdeling og kom tilbage uden fisk. Vi kiggede på ham og spurte, hvor koiérne var henne, så vi kunne tage billeder. Han svarede kort, at de allerede var smidt i det bassin med solgte koiér og det var ikke lige sådan at fange dem igen. Så nu sidder jeg her og spekulere på om det er de rigtige koiér, der kommer hjem til Danmark. Men på den anden side hvorfor skulle han snyde. Men her er et foto fra før vi begyndte at prikke.

25 Søren Niigata Japan Japan Torsdag 25. februar 2010 Vi kørte fra hotellet som planlagt kl og ud til den første avler hvor havde aftalt tid. Avleren hedder Masaki Jeg er på jagt efter nogen af de sidste ønsker på min liste, og her iblandt Asagi. Så vi startede med at prikke Asagi men havde problemer med at fylde boksen op i den ønsket kvalitet, så jeg fandt også et par Kikokuryu. Her efter gik vi op til Masaki s Tosai hus, hvor vi fik lavet en kanon aftale om et mix af HQ Asagi og kyumonryu. Her er Masaki i gang med at sortere vores mix.

26 Der er ikke så meget at skrive om dagen i dag. For det meste gik med at køre fra avler til avler, i forsøget på at finde de sidste koi på min liste. Men over middag kom vi til Hirashin koi farm igen kun for at lede efter specielle ønsker til vores kunder. Hirashin havde et bassin med en kanon mix af Nisai ca. 100 stk. Så vi begyndte at handle om hele bassinet, jeg fik handlen i hus og glæder mig meget til at vise dette mix hjemme i Mesing. For der bestemt noget for enhver smag til den rigtige pris.

27 Dette er min sidste dag i koi éns tegn, da dagen i morgen skal bruges på andre praktiske ting, så som indkøb af net og koi sokker m.m. Tak for denne gang. Vi ses snart i Mesing, for det varer forhåbentlig ikke længe før foråret begynder at vise sig fra den positive side. Søren Niigata Japan

Japantur - dagbog uge 7, 2007 (del 1)

Japantur - dagbog uge 7, 2007 (del 1) Japantur - dagbog uge 7, 2007 (del 1) Så er jeg tilbage i Japan for at finde kvalitets koi til den kommende sæson! Jeg ankom til Japan søndag eftermiddag 11. februar efter en lang flyvetur, der denne gang

Læs mere

Japantur - dagbog uge 7-8, 2008.

Japantur - dagbog uge 7-8, 2008. Japantur - dagbog uge 7-8, 2008. Så er Koi Team igen tilbage i Japan for at finde koiér, til den kommende sæson, hvor turen denne gang, starter oppe i Niigata området. Om Niigata kan jeg kun sige at det

Læs mere

Japan tur - dagbog uge 44, 2006

Japan tur - dagbog uge 44, 2006 Japan tur - dagbog uge 44, 2006 Søndag 29. oktober Allerede hjemmefra, før turen til Japan, blev vi kontaktet af et Japansk gartnerfima, der er ved at etablere sig i Europa, og i den forbindelse ønskede

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Afslapning og hårdt arbejde

Afslapning og hårdt arbejde Afslapning og hårdt arbejde Lørdag var en temmelig stille dag for mig, da jeg ikke var helt på toppen, og da vejret mildest sagt var noget møg. Derfor var det eneste jeg rigtig fik bedrevet en del timer

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

De første arbejdsdage

De første arbejdsdage De første arbejdsdage Torsdag var første dag på kontoret, og her tog de alle sammen godt i mod mig. Det var simpelthen en fornøjelse at se dem alle sammen og ikke mindst møde et par af folkene for første

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

VELKOMMEN TIL WINNIE.

VELKOMMEN TIL WINNIE. FEBRUAR 2014 Simon fyldte d. 9. feb. 20 år. Han inviterede derfor sin familie til pålægskagemand. Efter maden havde Simon besluttet, at de alle skulle i Bowl N Fun og bowle en time. Kenn havde fødselsdag

Læs mere

Den store tyv og nogle andre

Den store tyv og nogle andre Den store tyv og nogle andre Kamilla vidste godt, hvordan tyve så ud. De var snavsede og havde skæg og var uhyggelige og mystiske, det sagde alle, der havde forstand på sådan noget. Kamilla havde hørt,

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Hjælp en kollega i konflikt. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Christian og Bente, hvor

Læs mere

Alt forandres LÆSEPRØVE

Alt forandres LÆSEPRØVE Alt forandres LÆSEPRØVE Joan Bach Ludvigsen LÆSEPRØVE Alt forandres Noveller To par Han vidste, hvad hun ville sige, så snart de var gået derfra. Når de var kommet ud af opgangen og havde gået et par minutter

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Og det blev forår Sabotør-slottet, 5 Og det blev forår Sabotør-slottet, 8 Jørgen Hartung Nielsen Illustreret af: Preben Winther Tryk: BB Offset, Bjerringbro ISBN: 978-87-92563-89-7

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls Tirsdag Afgang mod Niagara Falls De gamle kom og hentede mig på kollegiet kl. 09:30 hvorefter vi begav os på den lange køretur mod Niagara Falls. Selve turen føltes dog ikke særlig lang, da jeg sov lidt

Læs mere

2. søndag efter Helligtrekonger

2. søndag efter Helligtrekonger 2. søndag efter Helligtrekonger Salmevalg 355: Gud har fra evighed givet sin Søn os til Herre 448: Fyldt af glæde 441: Alle mine kilder skal være hos dig 369: Du som gir os liv og gør os glade 29: Spænd

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44.

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Alting er skjult for dit øje, indtil du ser det. Jeg holdt engang i krydset ved Teglgårdsvej, og

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy.

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. I år deltog der 7 ungdomsløbere: Julius, Bjarke, Daniel, Fillip, Rasmus, Jens Kristian og Hans. Fra klubben deltog Henrik Holm, Søren German og Steen Holmegaard

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Kort sagt: succes med netdating.

Kort sagt: succes med netdating. Indledning I denne e- bog får du en guide til, hvordan du knækker netdating koden! Du finder alt hvad du skal bruge, for at komme igang med at møde søde piger på nettet. Få f.eks. besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Eventyret om det skæve slot

Eventyret om det skæve slot 24 Eventyret om det skæve slot Tema I Børnekulturhus Ama r er et eventyr om, hvordan det lykkedes at bygge landets første børnekulturhus opført fra grunden på baggrund af hårdt arbejde fra en ildsjæl og

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

OLDEMORS, BEDSTEMORS OG MORS BARNDOMSHJEM

OLDEMORS, BEDSTEMORS OG MORS BARNDOMSHJEM OLDEMORS, BEDSTEMORS OG MORS BARNDOMSHJEM Opgaver til Elmuseets Frilandshuse 5. 6. 7. klasse ELMUSEET 2003 DE TRE HUSE Elmuseet har tre huse med udstillinger i. Du kan finde dem på kortet herunder. Nr.

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Australien Navn: Marlene S Lomholt Poulsen Email: 140696@viauc.dk Evt. rejsekammerat: Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: Via University College Horsens Holdnummer: SIHS12-V-1

Læs mere

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer MIE MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer om at møde ham en dag. Mie er 8lippet, har blåt hår og bruger mere mascara end de 8leste. Hun elsker

Læs mere

Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg

Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg Formøde: Konsulenterne Skjold Fink og Frans van der Woude, der stod for personaleseminaret, besøgte alle 3 BSS biblioteker henholdsvis fredag

Læs mere

Samuel. - en underlig fisk

Samuel. - en underlig fisk Samuel - en underlig fisk Fantasistafetten i Højen og Troldhøjen - oktober/november 2014 Der var engang en underlig blå fisk, der hed Samuel. Den kunne svømme ganske hurtigt - især hvis der var nogen efter

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

En lille opdatering på året som snart er brugt op!!

En lille opdatering på året som snart er brugt op!! En lille opdatering på året som snart er brugt op!! Så har vi næsten slidt endnu et år op, og vi vil lige lave et lille tilbageblik på året, som har mindre end 2 måneder tilbage. Bestyrelsen har i året

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

Hej, alle Hope House venner!

Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner Ulrik Susan Varme sommerdage Sommeren er og har været meget varm i år. Hver dag er temperaturen oppe på omkring de 35 grader og om natten 25. Det

Læs mere

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Marts 2011

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Marts 2011 Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Marts 2011 Historier set & hørt fra Østrig Klubben tager som tradition på skitur til Østrig og i år ingen undtagelse. Og som de andre år oplever vi en masse skæg og ballade

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Den jødiske bydel og shopping

Den jødiske bydel og shopping Den jødiske bydel og shopping Lørdag stod den på den jødiske bydel Kazimierz. Vi havde diskuteret om vi skulle have været taget til Auschwitz for at opleve den del, men efter lidt læsning på nettet fandt

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Split. Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen. www.silkeborg-p-d.dk. Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene

Split. Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen. www.silkeborg-p-d.dk. Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene Split Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene www.silkeborg-p-d.dk Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen August 2007 Siden er det blevet til rundt regnet 50 store

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk 7 enkle råd - til at få det bedre Henriette Hagild.dk 1 Henriette Hagild 7 enkle råd - til at få det bedre Saxo Publish 2 7 enkle råd til at få det bedre 5 7 gode råd 7 enkle råd 7 Livshjulet 9 1. Du er

Læs mere

DOSHINKAN AIKIDO Skælskør Korsør Slagelse

DOSHINKAN AIKIDO Skælskør Korsør Slagelse Tur til Japan! Efter at have trænet Aikido i en del år, kommer man flere gange til at tænke: Det kunne være spændende at prøve at træne i Aikidoens hjemland. Men det går jo fint nok uden, så økonomisk

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Connie Birk med Slagterens Indi, Uddannet fig. og aktiv i konkurrencer!

Connie Birk med Slagterens Indi, Uddannet fig. og aktiv i konkurrencer! Søndag d. 5.9.10 Udtagelse til DM. Endelig kom dagen som vi har ventet på et helt år. Udtagelsen blev afhold af Vestjyllands PH. Så det har været nogle spændende mdr. op til, for Kim og Kjeld stod jo for

Læs mere

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!!

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! 7.c + klasselærere startede i mandags med et virksomhedsbesøg hos E.L.M, hvor de blev undervist i, hvordan en virksomhed arbejder

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

Mølleavisen Maj 2015. Hvad var det bedste ved revyen?

Mølleavisen Maj 2015. Hvad var det bedste ved revyen? Mølleavisen Maj 2015 Så fik vi afsluttet vores revy. Vi syntes selv den var helt fantastisk. Men det var hårdt med 4 forestillinger, men vi synes, at vi klarede det så godt. Vi var lidt skuffede over,

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere