Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen. Uddannelsesbog

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen. Uddannelsesbog"

Transkript

1 Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen Uddannelsesbog

2 Indholdsfortegnelse Velkommen til teknisk skole... 3 Præsentation af Erhvervsskolerne Aars... 4 Erhvervsskolernes organisering indenfor det tekniske område... 5 Uddannelses- og erhvervsvejledningen... 6 Uddannelses- og erhvervsvejledningen - fortsat... 7 Praktikcenter Aars... 8 Elevråd... 9 Skolemiljø... 9 Andre faciliteter... 9 Befordringsgodtgørelse Entreprenør og landbrugsmaskinmekaniker Personlige uddannelsespapirer og vejledninger

3 Velkommen til teknisk skole Kære elev Teknisk skole er en del af Erhvervsskolerne Aars. Det er vores mål at kunne give dig en tidssvarende og fremtidsrettet undervisning af bedste kvalitet, så du bliver tilfreds og engageret i din tid på skolen. Det betyder meget for os på skolen, at uddannelserne planlægges i tæt samarbejde med dig og med erhvervslivet. På den måde får du de bedste muligheder for en fremtid i erhvervslivet - evnen til omstilling, livskvalitet og selvværd. Vi glæder os til et godt samarbejde. Venlig hilsen Helene Reffstrup Møller, direktør 3.

4 Præsentation af Erhvervsskolerne Aars Erhvervsskolerne Aars omfatter teknisk skole, handelsskole, voksen- og efteruddannelse samt en erhvervskostskole. Erhvervsskolerne Aars er en af Vesthimmerlands største uddannelsesinstitutioner med dagligt elever på ungdomsuddannelserne og 200 kursister indenfor voksenuddannelserne. Erhvervsskolerne Aars beskæftiger ca. 180 ansatte, der i fællesskab varetager et bredt udbud af uddannelser og kurser indenfor både de tekniske og merkantile områder. Erhvervsskolerne Aars varetager indenfor de tekniske områder grundforløbene: Bil, fly og andre transportmidler Bygge og anlæg Mad til mennesker Produktion og udvikling Strøm, styring og IT Erhvervsskolerne Aars udbyder hovedforløb indenfor områderne: Entreprenør- og landbrugsmaskinmekaniker Smed Ernæringsassistent Erhvervsskolerne udbyder de Erhvervsgymnasiale uddannelser: Teknisk Gymnasium - htx Handelsgymnasium - hhx Erhvervsskolerne Aars udbyder grund- og hovedforløb indenfor det merkantile område: Merkantilt grundforløb På Erhvervsskolerne Aars voksen- og efteruddannelse er der stor uddannelsesaktivitet for voksne indenfor bl.a. IT, fjernundervisning, kurser for virksomheder indenfor såvel de tekniske som de merkantile områder, f.eks. mekanikere, smede, el-branchen, kontor og forretningspersonale, lederkurser m.v. Geografisk dækker handelsskolens uddannelser og kursusaktivitet primært Vesthimmerland og Hanherred. Elever og kursister på teknisk skole kommer fra hele Danmark. Dette skyldes primært, at Erhvervsskolerne Aars er blevet centrum for uddannelse af entreprenør- og landbrugsmaskin-mekanikere. Erhvervsskolerne Aars har et skolehjem med plads til 200 elever, Erhvervskollegium til voksne på efteruddannelse samt Ungdomskollegiet til bl.a. de unge, der deltager i uddannelse på skolen. Erhvervsskolernes logo indeholder en cirkel - mønten, der symboliserer handelsskolen, en trekant tegnetrekanten, der symboliserer teknisk skole samt en trekant med fundament et hus, der symboliserer Skolehjemmet. 4.

5 Erhvervsskolernes organisering indenfor det tekniske område Den daglige ledelse varetages for de enkelte områder af nedenstående: Uddannelseschef Henning Jensen Hovedforløb indenfor områderne: > Landbrugsmaskinuddannelsen > Entreprenørmaskinuddannelsen Uddannelseschef Ella Holm Hansen Grundforløb indenfor området: > Mad til mennesker Hovedforløb indenfor: > Ernæringsassistent Uddannelseschef Egon Bekker Grundforløb indenfor områderne: > Strøm, styring og IT > Produktion og udvikling > Bil, fly og andre transportmidler > Bygge og anlæg Hovedforløb indenfor: > Smedeuddannelsen Uddannelseschef Gert Blok Husum Handelsgymnasiet (hhx) Teknisk Gymnasium (htx) 5.

6 Uddannelses- og erhvervsvejledningen Uddannelses- og erhvervsvejlederne er lærere der, foruden at undervise, er uddannet til at varetage funktionen som Uddannelses- og erhvervsvejleder. Uddannelses- og erhvervsvejlederne opgaver er bl.a. at: Vejlede om praktiske forhold o Spørgsmål vedrørende økonomisk støtte under uddannelsen o Statens Uddannelsesstøtte (SU) o Løn- og ansættelsesforhold o Boligforhold Vejlede i forbindelse med personlige problemer o Økonomiske problemer o Familiemæssige problemer o Boligmæssige problemer Vejlede i forbindelse med valg af uddannelsesretning og fagområder Orientere om erhvervs- og videreuddannelsesmuligheder Vejlede med henblik på fremskaffelse af praktikpladser i samarbejde med Elev- og praktikservice Uddannelses- og erhvervsvejledning gives både til klasser og til den enkelte elev som individuel vejledning. Enhver elev, der ønsker individuel vejledning, kan trygt henvende sig. Uddannelses- og erhvervsvejledernes eneste formål er at hjælpe eleverne. Ingen oplysninger bliver givet videre mod elevens vilje, og intet af hvad eleven fortæller til vejlederne bliver anvendt mod ham eller hende. 6.

7 Uddannelses- og erhvervsvejledningen - fortsat Teknisk skoles uddannelses- og erhvervsvejledere er: Hanne Kramer Vejleder for erhvervsuddannelserne Tlf.: (direkte) hk@erhvervsskolerne.dk Søren Hansen Vejleder for erhvervsuddannelserne Tlf.: (direkte) sh@erhvervsskolerne.dk Uddannelses- og erhvervsvejlederne træffes dagligt uden forudgående aftale, enten personligt eller telefonisk i åbningstiden. Åbningstiden fremgår af opslag i afdelingerne. Der kan altid laves personlige aftaler om andre tidspunkter. Uddannelses- og erhvervsvejledningen finder du i bygning O. Psykologordning Erhvervsskolerne i Aars er tilsluttet en ordning, hvor psykologbistand er til rådighed til: - krisehjælp, rådgivning og korterevarende behandling af eleverne. Hvis du får brug for psykologbistand, så henvend dig til en af ovenstående uddannelses- og erhvervsvejledere, som kan hjælpe dig med at få kontakt til psykologen. Der vil ved opslag i afdelingerne også fremgå, hvorledes du kan komme i kontakt med psykologen. 7.

8 Praktikcenter Aars Praktikcenter Aars varetages af: Martin Skovbak Praktikcenter Aars Tlf.: (direkte) Praktikcenter Aars er et servicecenter for elever og virksomheder, som beskæftiger sig med mange forskellige opgaver, bl.a.: Praktikpladsservice Praktikpladssøgning Skolepraktik Praktik i udlandet Alle elevjob, indenfor de uddannelser der udbydes på Erhvervsskolerne Aars, og som vi får kendskab til, bliver sat op på opslagstavlerne rundt på skolen. Det gælder både elevjob fra Nordjyske Stiftstidende, Jyllandsposten og lokalaviserne, men også jobopslag som vi modtager direkte fra virksomhederne. Her har du mulighed for at tage en kopi og lave en ansøgning derhjemme. Praktikcenter Aars kan oplyse dig om de virksomheder, der er godkendt til at uddanne elever inden for netop den uddannelse, du evt. måtte ønske. På kan du selv se alle godkendte virksomheder, hvad virksomheden er godkendt til, hvor mange elever virksomheden kan tage og hvornår den første elev er færdiguddannet. Praktikpladsen.dk er et godt redskab for dig i din søgning efter praktikpladser. Hos Praktikcenter Aars, hos studievejledningen eller hos din kontaktlærer, har du også mulighed for at se en liste over de virksomheder, der er godkendt til at uddanne elever inden for netop den uddannelse, du eventuelt måtte ønske. Før du afslutter Grundforløbet på Erhvervsskolerne Aars får du tilbud om at blive registreret som praktikpladssøgende. I løbet af Grundforløbet har du fået information om, hvorledes du søger praktikplads, og om de problemer du kan komme ud for i forbindelse med praktikpladssøgningen. For elever, der ikke har indgået en uddannelsesaftale med en virksomhed, er der et særligt tilbud om Skolepraktik. Skolepraktik er en faglig uddannelse, og dermed en uddannelsesgaranti, hvis ikke du kan finde en elevplads. Ligeledes er der mulighed for, som en del af elevtiden, at komme i praktik i udlandet. Praktiktiden vil normalt være 1 år. Hvis du vil vide mere om dette, dine muligheder og forskellige støtteordninger, kan du kontakte skolens PIU-koordinator på studievejledningen eller Praktikcenter Aars. Er du praktikpladssøgende, kan Praktikcenter Aars måske hjælpe dig. Du er altid velkommen til at komme forbi, ringe eller sende en mail. 8.

9 Elevråd Eleverne på Erhvervsskolerne Aars har flere elevråd indenfor de forskellige uddannelsesretninger, såvel indenfor det tekniske som det merkantile område. Elevrådet er elevernes repræsentation overfor skolens lærere, ledelse og offentligheden. Elevrådet varetager en række af elevernes undervisningsmæssige, faglige, kulturelle, personlige og interesser. I løbet af et skoleår arrangerer elevrådene forskellige aktiviteter, f.eks. i forbindelse med juleferien og sidste skoledag. Hver indgang vælger en elevrådsrepræsentant samt en suppleant i alt 8 personer, som udgør elevrådet. De 4 elevrådsrepræsentanter indgår i Erhvervsskolernes fælleselevråd. Fælleselevrådet udpeger to elevrådsrepræsentanter til Erhvervsskolernes bestyrelse. Skolemiljø Kantinefaciliteter I Centerbygningen ved Skolehjemmet findes der en dejlig stor kantine til elever, studerende og kursister. Kantinen har et stort sortiment af både mad, brød, frugt og drikkevarer. Hver dag tilbydes både koldt og varmt mad til rimelige priser. Brugerne af kantinen opfordres til at respektere skilte og anvisninger vedrørende rygning, afrydning osv. Kantinens åbningstider Mandag til torsdag: kl kl kl Fredag: kl Andre faciliteter Skolens værksteder og øvrige opholdsfaciliteter kan anvendes udenfor den normale skoletid i henhold til aftale med uddannelseschefen eller lærerne for det enkelte uddannelsesområde. Forsikring Til din orientering kan skolen meddele, at Undervisningsministeriet har etableret en erstatningsordning for elever uden uddannelsesaftale, der bliver udsat for ulykker under praktikundervisningen. Af hensyn hertil vil skolen anbefale dig at få tegnet en privat ulykkesforsikring, som dækker den resterende del af undervisningen evt. en heltidsforsikring. Tal under alle omstændigheder med dit eget forsikringsselskab om de forskellige dækningsmuligheder under skoleopholdet. 9.

10 Befordringsgodtgørelse Elever og studerende kan få tilskud til befordring mellem skole og hjem. Efter reglerne om befordringsgodtgørelse, skal du selv betale et månedligt beløb. Beløbets størrelse kan du få oplyst i elevadministrationen. Ansøgningsskema og regler for befordringsgodtgørelse finder du på: For elever med praktikaftale gælder særlige regler Vejledning for refusion af befordringsudgifter i forbindelse med elevers og lærlinges skoleophold. Denne vejledning kan udleveres hos sekretæren for dit uddannelsesområde. Bomuligheder i Aars Såfremt du ønsker at bo i Aars under din uddannelse, kan du vælge mellem forskellige muligheder: Kollegium Skolehjem Hvis du vil vide mere om disse muligheder, pris osv. kan du enten kontakte Skolehjemsinspektør Bruno Cortsen på tlf.: eller skolens uddannelses- og erhvervsvejledning på tlf.:

11 Entreprenør og landbrugsmaskinmekaniker Når du har valgt en uddannelse som entreprenør - og landbrugsmaskinmekaniker forventer vi, at du er kommet for at deltage aktivt og interesseret i undervisningen. Vi vil, som faglærere, være garanter for en dagligdag der lever op til de krav Undervisningsministeriet, branchen og de faglige udvalg har sat for din uddannelse. Se evt. eksempler på målbeskrivelser. Evaluering (vurdering og vejledning) Under forløbet vil der foregå en løbende evaluering af: Dine teknisk faglige kompetencer. Dine almene og personlige kompetencer. Læringsprocessen. Under det sidste teoriafsnit i hvert modul foregår den afsluttende evaluering og bedømmelse af modulet. Evalueringen har følgende elementer: Selvevalueringsskemaet udfyldes på Its Learning. Under evalueringssamtalen mellem dig og din lærer gennemgås skemaet. Efterfølgende skal du sørge for at skemaet underskrives af din værkfører eller mester. Læreren tager din konstruktive kritik og eventuelle ændringsforslag til efterretning. Fokuspunkter De fokusområder der danner grundlag for evaluering og bedømmelse er følgende: Teknisk faglige kompetencer: Sikkerhedsmæssig adfærd ved omgang med værktøj. Brug af håndværktøj, og betjening af testværktøj. Paratviden vedrørende test og målinger på maskiner. Almene personlige kompetencer: Planlægning af arbejdsforløb,( rækkefølge, tidsforbrug) Evner for problemløsning. Opsøge, læse og forstå teknisk dokumentation, herunder bøger på fremmedsprog Demonstrere selvstændighed og ansvarsbevidsthed. Bedømmelse Der skal gives karakterer efter 12-skalaen i de fag, du møder i din uddannelse. Karakteren 02 er minimumskarakteren for, at du kan fortsætte dit uddannelsesforløb, dog vil afdelingslederen kontakte din virksomhed for en vejledning om, hvad der efter skolens vurdering skal gøres for at forbedre dit faglige standpunkt, helst inden du starter på din næste skoleperiode. Er din karakter under 02 skal du tage faget om, og skolen kontakter din virksomhed. Specialundervisning Har du indlæringsproblemer i den daglige undervisning, grundet fysiske forhold, f.eks. ordblindhed, manglende syn, hørelse eller andet, skal skolen tilbyde ekstratimer, typisk 1 eller 2 timer om ugen. Dette gælder også hvis læreren undervejs i forløbet, skønner at du ikke vil kunne bestå faget. Timerne afvikles efter normal arbejdstids ophør. Timemængden bestemmes af elev og skole i fællesskab. 11.

12 Bilag fra kontoret Elevkartotekskort (kontrollér, at dit oplysningsblad er korrekt udfyldt). Befordringsskema (skal udfyldes grundet din rejserefusion). Evalueringsskemaer (skemaer du og din faglærer udfylder senere). Ugeskema Ugeskemaet indeholder orientering om, hvilket fag du har, hvilket lokale din undervisning skal foregå i samt hvem der er klasselærer og eventuel afløser. Ringetider: Når du er på værkstedet forskydes middagspausen og 3. hovedforløb kl og 7. hovedforløb kl Sygdom/fravær Ring til skolen på tlf.: , lokal 131 inden kl Oplys: navn, klasse og klasselærer. Husk også at ringe til praktikpladsen. Hvis du bor på skolehjemmet, skal sygdom meddeles til vagthavende på skolehjemmet. Fravær i øvrigt: Kun praktikstedet kan give fri. Praktikstedet skal give skolen besked, før du får godkendt undervisningsfri. Ved indkaldelse til session skal du medbringe indkaldelsespapirer, som du viser i EUD administrationen i bygning E. Klassestruktur Elevrådsrepræsentant / suppleant. Sikkerhedsrepræsentant / suppleant. Tilsynsførende i teori. Tilsynsførende i praktik. Disse personer vælges blandt eleverne sammen med klasselæren og noteres på det udleverede bilag. Ordensregler Det forventes, at samtlige brugere af Erhvervsskolerne Aars i deres dagligdag anvender et sprog og en omgangstone, som ikke virker stødende eller provokerende på andre. Brug af mobiltelefon i undervisningstiden er forbudt, også anvendt som lommeregner. Overtrædelse medfører inddragelse af mobiltelefonen. Indtagelse af mad og drikke er ikke tilladt i teorilokalerne. Det gælder også i de store EDB-rum i mellemgangen. Der er rygeforbud på hele skolens område. Brug af euforiserende stoffer og alkohol er ikke tilladt, og vil medføre bortvisning efter en vurdering af den enkelte sag. Der vil blive lavet misbrugscheck på vilkårlige tidspunkter. I kantinen skal papiraffald i affaldsspandene. Stolene sættes op efter pauserne. I alle teorilokaler skal stole sættes op efter brug, og der må ikke være papir eller andet på gulvet. Skolen stiller udstyr og materialer til rådighed for skolens elever. Ødelægges dette forsætligt eller som følge af uhensigtsmæssig adfærd, bliver den/de pågældende elever gjort erstatningsansvarlige. Tages en elev i tyveri af skolens udstyr og materialer eller fra andre studerende og ansatte, bortvises den pågældende straks fra skolen. 12.

13 På skolen findes et stort antal computere og andet IT-udstyr. Noget står i undervisningslokaler og andet står i elevernes opholdsrum. For samtlige computere gælder, at der ikke må ændres på maskinernes opsætning. Samtlige brugere af skolens IT-udstyr skal underskrive en erklæring om regler og retningslinier for brug af edb-udstyr og internetadgang på Erhvervsskolerne Aars. Personlige uddannelsespapirer og vejledninger Uddannelsesaftale Evalueringsskema Eksamensbeviser Meritskema 13.

Svømmebadsassistentuddannelsen Elevhåndbog

Svømmebadsassistentuddannelsen Elevhåndbog Svømmebadsassistentuddannelsen Elevhåndbog 1 Indhold VELKOMMEN TIL SVØMMEBADSASSISTENTUDDANNELSEN... 3 UDDANNELSEN... 4 Introforløb...4 Bøger og undervisningsmateriel...4 Uddannelsesmappe/logbog...4 FAG

Læs mere

Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF

Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF Den 21. august 2015 Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF Studieregler På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. - Du møder til tiden til

Læs mere

Studie- og ordensregler ved. Århus Akademi

Studie- og ordensregler ved. Århus Akademi ved Indhold: 1. Formål 2. Orientering om reglerne 3. Ordensregler 4. Skolehverdagen, møde- og aktivitetspligt 5. Elevtilstedeværelse 6. Skolens IT-udstyr og IT-støttet læring 7. Undervisningsmidler 8.

Læs mere

Et godt afsæt. Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium. Erhvervsuddannelse HG

Et godt afsæt. Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium. Erhvervsuddannelse HG Erhvervsuddannelse HG Et godt afsæt Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Erhvervsuddannelse HG HG - din vej til en spændende erhvervskarriere Med en HG uddannelse fra Varde Handelsskole

Læs mere

Ordensregler for EUD-elever på Skovskolen

Ordensregler for EUD-elever på Skovskolen Ordensregler for EUD-elever på Skovskolen Som EUD-elev på Skovskolen er der nogen generelle ordensregler du skal følge i hverdagen. Reglerne er vedtaget for at skabe det bedst mulige studiemiljø. Vi forventer,

Læs mere

Start i Skolepraktik på KTI. Vil du være. Tømrer?

Start i Skolepraktik på KTI. Vil du være. Tømrer? Start i Skolepraktik på KTI Vil du være Tømrer? Du sidder nu med brochuren om skolepraktikordningen, fordi du gerne vil være tømrer, men endnu ikke har anskaffet en praktikplads. Læs på midtersiderne om

Læs mere

Lokal undervisningsplan

Lokal undervisningsplan Lokal undervisningsplan Håndværk og teknik Hovedforløb Smed Klejnsmed/Plade og konstruktionssmed Silkeborg Tekniske Skole August 2006 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Overordnede

Læs mere

10. KLASSE GRUNDFORLØB

10. KLASSE GRUNDFORLØB 10. KLASSE GRUNDFORLØB 1 MED SPOT PÅ HOTEL- OG RESTAURATIONSBRANCHEN din opskrift til en spændende fremtid! VELKOMMEN TIL HOTEL- OG RESTAURANTSKOLEN En anderledes 10. klasse eller starten på en spændende

Læs mere

Praktik-ja tak - gode råd til dig i jagten på en praktikplads

Praktik-ja tak - gode råd til dig i jagten på en praktikplads Praktik-ja tak - gode råd til dig i jagten på en praktikplads INDHOLD 6 4 Gode råd til dig i jagten på en praktikplads Bygge og anlæg 8 Fra jord til bord 10 Håndværk og teknik 12 Teknologi og kommunikation

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund 2016-17. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund 2016-17. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2016-17 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KLASSE - DIT VALG! Hvad skal du efter 9. klasse? Der er mange muligheder, og valget kan være svært. Dronninglund

Læs mere

Alt hvad der er værd at vide om UCS10!

Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Brobygning Den obligatoriske brobygning i uge 48 retter sig mod to forskellige ungdomsuddannelser, hvoraf den ene skal være en erhvervsuddannelse herunder HTX og

Læs mere

Brobygning 10. kl. Krop & stil

Brobygning 10. kl. Krop & stil Brobygning 10. kl. Krop & stil Frisør Navn: Skole: Velkommen til Teknisk Skole Esbjerg Vi er glade for at se dig på brobygningsforløbet på Teknisk Skole Esbjerg. Her vil du få et indblik i, hvordan det

Læs mere

Kundekontaktcenter (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Kundekontaktcenter (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Kundekontaktcenter (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole

Læs mere

Studie- og ordensregler for Nærum Gymnasium. August 2011

Studie- og ordensregler for Nærum Gymnasium. August 2011 Studie- og ordensregler for Nærum Gymnasium. August 2011 Studie- og ordensreglerne er fastsat af skolens ledelse efter høring i skolens bestyrelse, SU, elevråd og på et medarbejdermøde. Reglerne er offentliggjort

Læs mere

Pjece for elever Sikkerhed

Pjece for elever Sikkerhed Pjece for elever Sikkerhed på Erhvervsskolerne Aars Indholdsfortegnelse Formål... 4 Handlingsplan ved personulykker og brand... 5 Personlige værnemidler... 8 Værkstedskørekort... 9 Skolen som en virksomhed...

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Praktiske oplysninger Vilvorde Roskilde Tekniske Skole Skolehjem Skolehjem Skolehjem Praktiske oplysninger Vi byder dig med denne folder velkommen til Roskilde Tekniske Skoles skolehjem, Ledreborg Allé

Læs mere

HVIS DU VIL BRUGE MERE END HOVEDET

HVIS DU VIL BRUGE MERE END HOVEDET HVIS DU VIL BRUGE MERE END HOVEDET Syddansk Erhvervsskole er Danmarks største tekniske erhvervsskole med mere end 5.200 årselever og Danmarks største tekniske gymnasium. Vi bor på flere adresser i både

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole

STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fælles ansvar for en god skole Eleverne på Ingrid Jespersens Gymnasieskole skal udvise en adfærd, der er præget af gensidig hensyntagen, hjælpsomhed

Læs mere

Værd at vide. Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth

Værd at vide. Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth Værd at vide Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth Velkommen Kære nye elev. Hjertelig velkommen til Dalum Landbrugsskole, afd. Korinth. Vi

Læs mere

Virksomheder i vækst har brug for lærlinge se her hvordan

Virksomheder i vækst har brug for lærlinge se her hvordan Virksomheder i vækst har brug for lærlinge se her hvordan - Information til virksomheder om lærlinge Positive tendenser i erhvervsuddannelsen Stigning i lærlinge/elever fra 2005-2006 I løbet af det sidste

Læs mere

Information om skolepraktik. - til dig som går på grundforløb

Information om skolepraktik. - til dig som går på grundforløb Information om skolepraktik - til dig som går på grundforløb På de næste sider finder du en masse nyttige informationer til dig som er i gang med grundforløbet. Måske overvejer du at komme i Skolepraktik,

Læs mere

Gør tanke til handling VIA University College. HÅNDBOG - Praktikcenter 2016. En uddannelse med mange muligheder

Gør tanke til handling VIA University College. HÅNDBOG - Praktikcenter 2016. En uddannelse med mange muligheder Gør tanke til handling VIA University College HÅNDBOG - Praktikcenter 2016 En uddannelse med mange muligheder Praktikcenter for Beklædningshåndværkere Velkommen i Praktikcentret. Vi glæder os til at arbejde

Læs mere

SÅDAN INDGÅR DU EN UDDANNELSESAFTALE

SÅDAN INDGÅR DU EN UDDANNELSESAFTALE SÅDAN INDGÅR DU EN UDDANNELSESAFTALE Uddannelsesaftaler på virksomhedens betingelser I Danmark har vi en lang tradition for erhvervsuddannelser, der består af en kombination af skoleuddannelse og oplæring

Læs mere

Eksamensreglement og anvendelse af it

Eksamensreglement og anvendelse af it Eksamen og terminsprøver 2014/2015 Eksamensreglement og anvendelse af it 2 INDHOLDSFORTEGNELSE EKSAMENSREGLEMENT Overtrædelse af eksamensreglementet 4 Eksamensstart 4 Mødetid 4 Tilsynsførende 4 Hjælpemidler

Læs mere

Pædagogisk Assistent Uddannelse 2016

Pædagogisk Assistent Uddannelse 2016 Pædagogisk Assistent Uddannelse 2016 Pjece til PAU-elever Kære pædagogisk assistent-elev Vi er glade for at kunne byde dig velkommen som elev i Frederikssund kommune. Vi håber, at vi med denne folder kan

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. den pædagogiske assistentuddannelse. Buerup Skole og SFO. Buerupvej 19. 4450 Jyderup. Ca.52. 5 12 år. Kl. 6.30 8.

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. den pædagogiske assistentuddannelse. Buerup Skole og SFO. Buerupvej 19. 4450 Jyderup. Ca.52. 5 12 år. Kl. 6.30 8. PAU-studerende PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE den pædagogiske assistentuddannelse Buerup Skole og SFO BESKRIVELSE AF PRAKTIKSTEDET: Praktikstedets navn Adresse Postnr. og by. Tlf.nr. Mail- adresse. Hjemmeside.

Læs mere

Oversigt over ansøgninger til AER 01.09.2009 inden for MI's områder

Oversigt over ansøgninger til AER 01.09.2009 inden for MI's områder U:\Sekretariatet\Administration og lovgivning\\ 01-04-2008 Oversigt over ansøgninger til 01.09.2009 inden for MI's områder BILAG 3.1 EUC Syd Målrettet søgning efter lærepladser Vejlede EUD elever fra overgangen

Læs mere

Ordensregler for Marie Kruses Skoles GYMNASIUM

Ordensregler for Marie Kruses Skoles GYMNASIUM Ordensregler for Marie Kruses Skoles GYMNASIUM Ordensreglerne gælder med virkning fra 1. maj 2005. De har deres baggrund i gældende love og bekendtgørelser for gymnasiet, herunder 3 i Bekendtgørelse om

Læs mere

Katalog over tiltag ift. fastholdelse af unge under uddannelse

Katalog over tiltag ift. fastholdelse af unge under uddannelse Katalog over tiltag ift. fastholdelse af unge under uddannelse Følgende Uddannelsesinstitutioner er repræsenteret: Side 1: STX/HF Kalundborg Side 3: SOSU Sjælland Side 4: EUC Nordvestsjælland, Holbæk Side

Læs mere

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år 2010 Indholdsfortegnelse: Forord Diverse praktiske oplysninger Eksamensreglement Øvrige regler ved mundtlig eksamen Vilkår for anvendelse

Læs mere

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan. Del 2: Lokal undervisningsplan. Generelt for uddannelsen

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan. Del 2: Lokal undervisningsplan. Generelt for uddannelsen Odense Tekniske Skole Afdeling Byggeri & Teknologi Uddannelsesindgang Bygge & Anlæg Uddannelsesfamilie Enkeltstående uddannelse Uddannelse Maler-uddannelsen Evt. trindeling / afstigningsmulighed Ingen

Læs mere

Sportscollege/ Idrætslinjen

Sportscollege/ Idrætslinjen Sportscollege/ Idrætslinjen Idrætslinjen findes på HG og HHX Kombinér din uddannelse med sport! Sport udvikling Uddannelse Center for Uddannelse og Erhverv Sportscollege EUC Nordvest i Thisted giver dig

Læs mere

hhx-uddannelsen 2014-2015 Studie- og ordensregler

hhx-uddannelsen 2014-2015 Studie- og ordensregler hhx-uddannelsen 2014-2015 Studie- og ordensregler Indholdsfortegnelse Studie- og ordensregler for hhx-uddannelsen... 3 Almindelig orden og samvær... 3 1. Ordensregler... 3 2. IT-regler... 3 3. Sanktioner...

Læs mere

Studie- og ordensregler

Studie- og ordensregler Studie- og ordensregler Revideret april 2016 Forord... 3 Generelle ordensregler... 4 Forsikring... 5 Regler om mødepligt, fravær og sygdom... 5 Regler vedrørende udmeldelse... 6 Plagiat... 7 Pædagogisk

Læs mere

Erhvervsuddannelse EUD / EUX

Erhvervsuddannelse EUD / EUX EUD/EUX Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Erhvervsuddannelse EUD / EUX EUD merkantil på Varde Handelsskole Hvad kan/skal du vælge Erhvervsuddannelser

Læs mere

UDSKOLING 2011/12. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune

UDSKOLING 2011/12. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune UDSKOLING 2011/12 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune Til forældrene. I dette hæfte har vi samlet en oversigt over de aktiviteter, jeres børn får tilbudt i

Læs mere

HHX EUX BUSINESS EUD UNGDOMS- UDDANNELSER I SAMME HUS. NYT STUDIETORV med unikt miljø

HHX EUX BUSINESS EUD UNGDOMS- UDDANNELSER I SAMME HUS. NYT STUDIETORV med unikt miljø HHX EUX BUSINESS EUD 3 UNGDOMS- UDDANNELSER I SAMME HUS NYT STUDIETORV med unikt miljø VEL- KOMMEN Velkommen til Handelsgymnasiet Ribe! Vi er glade for, at du bruger lidt tid på os, hvad enten det er i

Læs mere

Opbygning af praktikken

Opbygning af praktikken Opbygning af praktikken på Energiteknologuddannelsen Bilag til Studieordning for energiteknologuddannelsen Energiteknologuddannelsen www.eal.dk Nov. 2011 Opbygning af praktikken på Energiteknologuddannelsen

Læs mere

Studie- og ordensreglement for Næstved Tekniske Gymnasium på EUC Sjælland.

Studie- og ordensreglement for Næstved Tekniske Gymnasium på EUC Sjælland. Studie- og ordensreglement for Næstved Tekniske Gymnasium på EUC Sjælland. Udgangspunkt: Studie- og ordensreglementet tager udgangspunkt i/understøtter skolens værdier om: et godt sted at være et godt

Læs mere

Velkommen til bostedet Welschsvej

Velkommen til bostedet Welschsvej Velkommen til bostedet Welschsvej Hus 13-15 Hus 17 Sportsvej 1 Indholdsfortegnelse S.3 Velkommen S.4 Praktikstedet S.5 Værdigrundlag S.6 Din arbejdsplan for de første fire uger S.7 Vores forventninger

Læs mere

Vejledning, eksamener og årsprøver HHX 2016

Vejledning, eksamener og årsprøver HHX 2016 Vejledning, eksamener og årsprøver HHX 2016 Maj 2016 Indhold 1. Afsluttende standpunktskarakterer... 1 1.1 Karakterskala... 1 1.2 Eksamener/årsprøver... 1 1.3 Karakterer... 2 2. Eksamensreglement og regler

Læs mere

SKP HÅNDBOGEN. -for Auto

SKP HÅNDBOGEN. -for Auto SKP HÅNDBOGEN -for Auto 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse 3 Velkommen til SKP 4 Praktikmål 5 Opgavebeskrivelser 5 EMMA 6 Ordensregler 7 Fravær 7 Læge- og tandlægebesøg 7 Fravær der berettiger

Læs mere

Brobygning 10. kl. Bygge & anlæg

Brobygning 10. kl. Bygge & anlæg Brobygning 10. kl. Bygge & anlæg Murer Navn: Skole: Velkommen til Teknisk Skole Esbjerg Vi er glade for at se dig på brobygningsforløbet på Teknisk Skole Esbjerg. Her vil du få et indblik i, hvordan det

Læs mere

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl.

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl. ABC for 3.-6.kl. april 2013 ADRESSEÆNDRING ANSVAR BESTYRELSE BIRKEN BOLDBANER BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD FERIEPLAN FORSIKRING Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2011 Institutionens navn: Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole ( skovskolen) Institutionsnummer: 147431 Dato: 18/3 2011 Underskrift: (bestyrelsesformand)

Læs mere

Generelle ordensregler på Københavns Tekniske Skole

Generelle ordensregler på Københavns Tekniske Skole Generelle ordensregler på Københavns Tekniske Skole På KTS har vi vedtaget nogle generelle ordensregler for at skabe et godt arbejds- og studiemiljø, hvor alle kan trives, og samvær og arbejde foregår

Læs mere

Ordensregler. Hjørring Gymnasium og Hf. M i c r o s o f t. S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g. T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3

Ordensregler. Hjørring Gymnasium og Hf. M i c r o s o f t. S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g. T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3 Ordensregler Hjørring Gymnasium og Hf M i c r o s o f t S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3 F a x : ( + 4 5 ) 9 8 9 0 9 1 9 0 01-10- 2 0 1 2 I. SKOLENS

Læs mere

Tekstil. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Tekstil. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Tekstil Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: DETAIL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse fra

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013. Køkken

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013. Køkken AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013 Køkken Præsentation af værkstedet Køkkenværkstedet er for de elever, der syntes det er spændende at lære at lave mad. Vi producerer morgenmad og middagsmad til skolens

Læs mere

Projektorienteret forløb (praktik) hvordan gør jeg? Kandidatuddannelserne i Statskundskab og Samfundsfag

Projektorienteret forløb (praktik) hvordan gør jeg? Kandidatuddannelserne i Statskundskab og Samfundsfag Projektorienteret forløb (praktik) hvordan gør jeg? Kandidatuddannelserne i Statskundskab og Samfundsfag Hvad kan du bruge et projektorienteret forløb til? Studieordningen giver mulighed for at tage et

Læs mere

Voksenlærling - er det dig?

Voksenlærling - er det dig? Voksenlærling - er det dig? A-kassen Fremtiden er faglært Indhold Voksenlærling... 3 Fakta om at blive voksenlærling... 4 Din løn... 4 Find en virksomhed... 5 Skoleuddannelsen... 5 Guide til arbejdsgiver,

Læs mere

EUC Nords. Årsprogram

EUC Nords. Årsprogram EUC Nords Årsprogram 2015 EUC Nord, M. P. Koefoeds Vej 10, Box 330, DK-9800 Hjørring Tel. + (45) 7224 6000 Fax +(45) 7224 6101 E-mail: info@eucnord.dk eucnord.dk 2 Årsprogram 2015 For at bidrage til at

Læs mere

STENHUGGER PRAKTIK LOGBOG

STENHUGGER PRAKTIK LOGBOG STENHUGGER PRAKTIK LOGBOG Elevens navn: CPR: Virksomhed: CVR: «Virksomhedsvurdering Velkomst» «Aktivitetsoversigt Vejledning» Generelle forhold» Velkommen til dig, som ny elev på Stenhuggerfaget Det Faglige

Læs mere

UDSKOLING 2009/10. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune

UDSKOLING 2009/10. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune UDSKOLING Ungdommens Uddannelsesvejledning i Tårnby Saltværksvej 191 2770 Kastrup Tlf.: 3252 5274 uu.uk@taarnby.dk www.uutaarnby.dk 2009/10 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune

Læs mere

VELKOMMEN ed kst Vær afisk : Gr yk, tr 10, isp 02305, august

VELKOMMEN ed kst Vær afisk : Gr yk, tr 10, isp 02305, august VELKOMMEN 1 KÆRE ELEV Velkommen til Learnmark Tech Tillykke med dit valg af uddannelse. En erhvervsuddannelse åbner døren til et væld af muligheder og forener det kreative med det praktiske, når der skal

Læs mere

Indholdet i samarbejdsaftalen Aktiviteterne i skemaet er forsøgt beskrevet nogenlunde i den rækkefølge, procedurerne skal udføres.

Indholdet i samarbejdsaftalen Aktiviteterne i skemaet er forsøgt beskrevet nogenlunde i den rækkefølge, procedurerne skal udføres. Rettet februar 2014 Samarbejdsaftale mellem Social- og Sundhedsskolen Esbjerg, Billund, Esbjerg, Fanø, Varde, Vejen og Ringkøbing-Skjern kommuner, Sydvestjysk Sygehus samt behandlings- og socialpsykiatrien.

Læs mere

Til medlemmerne i det lokale uddannelsesudvalg - Fødevarer, jordbrug og oplevelser

Til medlemmerne i det lokale uddannelsesudvalg - Fødevarer, jordbrug og oplevelser Til medlemmerne i det lokale uddannelsesudvalg - Fødevarer, jordbrug og oplevelser GRUPPE Det lokale uddannelsesudvalg Fødevarer, jordbrug og oplevelser MØDE Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

2010/11 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune

2010/11 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune UDSKOLING 2010/11 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune Til forældrene. I dette hæfte har vi samlet en oversigt over de aktiviteter, jeres børn får tilbudt i

Læs mere

Elevhåndbog for SoSu-elever

Elevhåndbog for SoSu-elever Velkommen som nyansat i Køge Kommune Elevhåndbog for SoSu-elever Fælles og Kulturforvaltningen Personaleafdelingen 12 1 Introduktion Kontaktpersoner Velkommen til din nye arbejdsplads i Køge Kommune. Vi

Læs mere

Velkommen som PA-elev i Kalundborg Kommune

Velkommen som PA-elev i Kalundborg Kommune Information til Pædagogisk Assistentelever Velkommen som PA-elev i Kalundborg Kommune SMÅBØRN Information til PA-elever Kalundborg Kommune Velkommen Du er nu ansat som PA-elev i Kalundborg Kommune og vi

Læs mere

Ervin Gam, Inger Stranddorf, Inger V. Rasmussen, Ole List, Leif Kloster, Kim Laugesen, Kaj Østergaard, Lasse Gram,

Ervin Gam, Inger Stranddorf, Inger V. Rasmussen, Ole List, Leif Kloster, Kim Laugesen, Kaj Østergaard, Lasse Gram, REFERAT Det lokale uddannelsesudvalg for den merkantile indgang samt HAKL udvalget ved Herningsholm Erhvervsskole. Onsdag den 26. november 2014 kl. 08:30 10:00 Deltagere: Afbud: Referent: Ervin Gam, Inger

Læs mere

VELKOMMEN TIL Middelfart Produktionsskole

VELKOMMEN TIL Middelfart Produktionsskole VELKOMMEN TIL Middelfart Produktionsskole Når du starter på en ny skole eller på et nyt arbejde, er der altid nogle ting, som er godt at vide og som skal ordnes, inden du starter. Sådan er det også her

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Mercantecs direktør 2013

Resultatlønskontrakt for Mercantecs direktør 2013 Resultatlønskontrakt for Mercantecs direktør 2013 Resultatlønskontrakten har til formål at fungere som styringsredskab for bestyrelsen, og skal medvirke til at skabe synlighed og gennemskuelighed om opgavevaretagelsen

Læs mere

EUC Nord tilbyder dig en stærk uddannelse, hvor du bliver klædt på til bl.a. at kunne arbejde i turistbranchen.

EUC Nord tilbyder dig en stærk uddannelse, hvor du bliver klædt på til bl.a. at kunne arbejde i turistbranchen. turisme 4 årig merkantil erhvervsuddannelse EUC Nord tilbyder dig en stærk uddannelse, hvor du bliver klædt på til bl.a. at kunne arbejde i turistbranchen. Går du i folkeskole og vil du gerne starte på

Læs mere

Velkommen. FREMTIDEN begynder her

Velkommen. FREMTIDEN begynder her Velkommen FREMTIDEN begynder her Kære elev Velkommen til Learnmark Tech Tillykke med dit valg af uddannelse. En erhvervsuddannelse åbner døren til et væld af muligheder og forener det kreative med det

Læs mere

Studie- og ordensregler for HG - Tradium Mariagerfjord

Studie- og ordensregler for HG - Tradium Mariagerfjord Studie- og ordensregler for HG - Tradium Mariagerfjord Du har valgt at tage en erhvervsuddannelse på Tradium Mariagerfjord. Det betyder, at du både har nogle pligter og nogle rettigheder. Overordnet set

Læs mere

Vejledning angående kontrakten

Vejledning angående kontrakten Vejledning angående kontrakten Kontrakten udarbejdet af Fredericia Maskinmesterskole er en minimumkontrakt, der kort beskriver hver af parternes forpligtigelser. Derudover er der vedlagt udsnit af bekendtgørelsen

Læs mere

USB-en - Ungdomsuddannelse til unge med Særlige Behov

USB-en - Ungdomsuddannelse til unge med Særlige Behov USB-en - Ungdomsuddannelse til unge med Særlige Behov Ungdomsuddannelse til unge med behov for særlig støtte Pr. 1. august 2007 er der et lovkrav om, at alle kommuner skal tilbyde en ny ungdomsuddannelse

Læs mere

Indstilling. Forbedring af uddannelsesmulighederne på ungdomsuddannelserne. og Enhedslistens byrådsgrupper) 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Forbedring af uddannelsesmulighederne på ungdomsuddannelserne. og Enhedslistens byrådsgrupper) 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 21. oktober 2009 Århus Kommune Borgmesterens Afdeling Forbedring af uddannelsesmulighederne på ungdomsuddannelserne (besvarelse af

Læs mere

Praktikcenter for Handel (Business to Business) & Detail (Butik og E-handel) på IBC Fredericia

Praktikcenter for Handel (Business to Business) & Detail (Butik og E-handel) på IBC Fredericia Praktikcenter for Handel (Business to Business) & Detail (Butik og E-handel) på IBC Fredericia Praktikcenter Mosegårdsvej 1 7000 Fredericia Indholdsfortegnelse Velkommen... 3 Ansættelse i et Praktikcenter...

Læs mere

Eksamens- og prøvereglement HF og HFe 2015/2016

Eksamens- og prøvereglement HF og HFe 2015/2016 Eksamens- og prøvereglement HF og HFe 2015/2016 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. Til- og framelding til eksamen... 3 2. Mødetidspunkter... 3 3. Prøvens start... 3 4. Konsekvenser af at komme for sent...

Læs mere

Orienteringsmøde om skolepraktik. Din indgang til svendebrevet

Orienteringsmøde om skolepraktik. Din indgang til svendebrevet Orienteringsmøde om skolepraktik Din indgang til svendebrevet 1 Dagens program Historier fra skolepraktik Uddannelsens opbygning Uddannelsesaftale Praktikcentret Konsulenter Uddannelsesadministrationen

Læs mere

Velkommen i HYLDGÅRD SFO 2 & 3

Velkommen i HYLDGÅRD SFO 2 & 3 Velkommen i HYLDGÅRD SFO 2 & 3 KLUBBEN HYLDGÅRD Grundtvigsvej 88 Tlf. 9960 4840 Mailadr.: trbak@ikast-brande.dk Klubben Hyldgård er en afdeling af skolefritidsordningen ved Hyldgårdsskolen. SFO 2 er for

Læs mere

Finans. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: Finans. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Finans. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: Finans. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Finans Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: Finans Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse inden

Læs mere

Om skolepraktik fakta og opmærksomhedspunkter

Om skolepraktik fakta og opmærksomhedspunkter Om skolepraktik fakta og opmærksomhedspunkter Praktikpladssituationen generelt 1 Praktikpladsstatistikken for august 2009 viser følgende hovedtendenser: Der er indgået 18.876 uddannelsesaftaler i perioden

Læs mere

GUIDE SÅDAN ANSÆTTER DU EN ELEV LEARNMARK.DK/BUSINESS

GUIDE SÅDAN ANSÆTTER DU EN ELEV LEARNMARK.DK/BUSINESS GUIDE SÅDAN ANSÆTTER DU EN ELEV LEARNMARK.DK/BUSINESS HVORDAN BLIVER VI PRAKTIKVIRKSOMHED? Der findes mange uddannelser, og det er derfor vigtigt først at finde frem til hvilken type elev som vil passe

Læs mere

Overblik over regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne

Overblik over regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne Overblik over regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne Klare mål Klare mål, klar ledelse og gode resultater hænger sammen. Regeringen ønsker derfor at opstille fire klare, overordnede mål

Læs mere

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM EUX BUSINESS DIN EGEN VEJ SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM FREMTIDEN ER ÅBEN EUX Business er en erhvervsuddannelse, hvor du afslutter fagene på gymnasialt niveau. EUX Business

Læs mere

RET TIL PÅ EN UGE? PÆDAGOGISK ASSISTENTELEVER

RET TIL PÅ EN UGE? PÆDAGOGISK ASSISTENTELEVER MÅ JEG ARBEJDE HVER WEEKEND? KAN JEG FÅ TILSKUD TIL TRANSPORT? HVOR MANGE FRIDAGE HAR JEG RET TIL PÅ EN UGE? HVAD GØR JEG, HVIS JEG BLIVER SYG? PÆDAGOGISK ASSISTENTELEVER Kære elev Tillykke med din uddannelsesplads

Læs mere

ErhvervsGrundUddannelsen - EGU... 3. Placering i uddannelsesbilledet... 3. Målgruppe... 4. Uddannelsesbeviset... 4. Opbygning... 5. Praktikdelen...

ErhvervsGrundUddannelsen - EGU... 3. Placering i uddannelsesbilledet... 3. Målgruppe... 4. Uddannelsesbeviset... 4. Opbygning... 5. Praktikdelen... VORDINGBORG KOMMUNE INDHOLD Denne folder skal informere om EGU. Informationen er henvendt til vejledere i Vordingborg Kommune og andre der ønsker grundlæggende viden om EGU og uddannelsens muligheder.

Læs mere

Velkommen. til skolehjemmet i. Skåde

Velkommen. til skolehjemmet i. Skåde Velkommen til skolehjemmet i Skåde Skolehjemsassistenter Grith Bertelsen Vivi Kjærsgaard Betina Fravsbøl Rasmus Gundelach Jan Lohse Sørensen Reception dag og nat RECEPTIONISTER Infosedlen På værelserne

Læs mere

Håndbog for medarbejdere i den kommunale hjemmepleje

Håndbog for medarbejdere i den kommunale hjemmepleje Håndbog for medarbejdere i den kommunale hjemmepleje. Håndbogen er udarbejdet af Center for Organisation, Sundhedsog Omsorgsforvaltningen, Sjællandsgade 40, 2200 København N Juni 2011 2 Kære medarbejder

Læs mere

Velkommen til Gedskovvej

Velkommen til Gedskovvej Velkommen til Gedskovvej Kære Vi vil gerne byde dig velkommen til dit afklaringsforløb på CUBA. Vi håber du bliver glad for at være her, og vi glæder os til at lære dig at kende. Inden du starter vil vi

Læs mere

Forretningsplan for Praktikcenter Aars ved Erhvervsskolerne Aars

Forretningsplan for Praktikcenter Aars ved Erhvervsskolerne Aars Forretningsplan for Praktikcenter Aars ved Erhvervsskolerne Aars Tidsplan: Tilpasning og udvidelse af lokaler, hvor det er nødvendigt: 1/8/13-1/9/13 Samarbejdsaftaler og aftaler med erhvervslivet færdiggøres

Læs mere

Grundforløbet Sundhed, Omsorg og Pædagogik Grundforløbet SOP er en uddannelse som eleverne kan starte på efter 9. eller 10. klasse.

Grundforløbet Sundhed, Omsorg og Pædagogik Grundforløbet SOP er en uddannelse som eleverne kan starte på efter 9. eller 10. klasse. Baggrund for ansøgning om etablering af grundforløb Sundhed, Omsorg og Pædagogik (SOP) i Haslev. SOSU Sjælland har indsendt en ansøgning for at oprette SOP, Grundforløb Sundhed Omsorg og Pædagogik i Haslev.

Læs mere

Studie- og ordensreglerne Handelsgymnasiet Skive Handelsskole. 1. december 2014

Studie- og ordensreglerne Handelsgymnasiet Skive Handelsskole. 1. december 2014 Studie- og ordensreglerne Handelsgymnasiet Skive Handelsskole 1. december 2014 1. Indledning Du skal have maksimalt udbytte af at gå på Handelsgymnasiet. Det mål nås kun ved, at din tid på skolen ses som

Læs mere

Ønsker du at vide mere om skolepraktikforløbet. Skolepraktik. Smed - bearbejdning Klejnsmed. til klejnsmedeuddannelsen er du velkommen til at kontakte

Ønsker du at vide mere om skolepraktikforløbet. Skolepraktik. Smed - bearbejdning Klejnsmed. til klejnsmedeuddannelsen er du velkommen til at kontakte Ønsker du at vide mere om skolepraktikforløbet til klejnsmedeuddannelsen er du velkommen til at kontakte Skolepraktik Jørgen S. Johnsen mobil 61 22 08 36 Hans Uhd Jakobsen tlf. 96 80 15 48 Ole Iversen

Læs mere

2015 Elevtrivselsundersøgelsen

2015 Elevtrivselsundersøgelsen 215 Elevtrivselsundersøgelsen For erhvervsuddannelserne Svar: 344 besvarelser Elevtrivsel 1 Bedste resultat for skole (EUD) 92 85 84 4 2 Elevtrivsel af overordnede Indsatsområder 1 Bedste resultat for

Læs mere

Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan. EUD Merkantil. Lemvig Gymnasium

Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan. EUD Merkantil. Lemvig Gymnasium Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan EUD Merkantil Lemvig Gymnasium Fastsættelse af den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan/eud Merkantil er fastsat

Læs mere

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende.

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er: Glæde, nærvær, respekt, faglighed og mod. NORMERET BØRNETAL: Højvangshavens Integrerede Institution

Læs mere

EUC Syd Praktikcenter

EUC Syd Praktikcenter EUC Syd Praktikcenter Kort om EUC-Syd Hvordan vil PC sikre at eleverne når målene og sikre at disse får en hel uddannelse? Hvordan vil PC koordinere med andre praktikcentre? Thomas Bjerner Hansen Om EUC

Læs mere

Anvendelsen af ind - og udstemplingskort. (elektronisk fraværsregistrering)

Anvendelsen af ind - og udstemplingskort. (elektronisk fraværsregistrering) Anvendelsen af ind - og udstemplingskort (elektronisk fraværsregistrering) Tidligere praksis (manuelt førte protokoller) Vejen Handelsskole & Handelsgymnasium tog for ca. ti år siden den beslutning at

Læs mere

Kopi: Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser Kopi: De faglige udvalg Kopi: Regionsrådene

Kopi: Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser Kopi: De faglige udvalg Kopi: Regionsrådene Udbydere af erhvervsuddannelser Praktikcentre Kopi: Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser Kopi: De faglige udvalg Kopi: Regionsrådene Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne BEK nr 440 af 13/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j. nr. 008.860.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Håndværksrådet anbefaler, at folkeskolens vejledere udvikler deres samarbejde med både erhvervsskoler og lokale uddannelsesudvalg.

Håndværksrådet anbefaler, at folkeskolens vejledere udvikler deres samarbejde med både erhvervsskoler og lokale uddannelsesudvalg. 10 veje til flere dygtige faglærte - alle har et ansvar For at sikre høj faglighed og motivation skal den enkelte unge have netop det uddannelsestilbud, der passer ham eller hende, og mange aktører skal

Læs mere

Orientering om eksamen AVU 2015

Orientering om eksamen AVU 2015 AVU: Eksamen Orientering om eksamen AVU 2015 Framelding Du kan framelde dig prøverne ved din lærer i faget. Modtager du SU eller deltager du efter aftale med kommunen, forventes det, at du deltager i prøverne.

Læs mere

UDSKOLING 2008/09. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune

UDSKOLING 2008/09. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune UDSKOLING Ungdommens Uddannelsesvejledning i Tårnby Saltværksvej 191 2770 Kastrup Tlf: 3252 5274 uu.uk@taarnby.dk http:/ /uv.taarnby.dk/uu 2008/09 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse BEK nr 839 af 30/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 032.42S.541 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1173 af

Læs mere

Studie- og ordensregler. for Aalborg Handelsgymnasium

Studie- og ordensregler. for Aalborg Handelsgymnasium Studie- og ordensregler for Aalborg Handelsgymnasium Studie- og ordensregler for Handelsgymnasiet Studie- og ordensreglerne er fastlagt i henhold til gældende lov og bekendtgørelse om hhx. De konkrete

Læs mere