Kloge Kvinders Guide til Blogging

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kloge Kvinders Guide til Blogging"

Transkript

1 Kloge Kvinders Guide til Blogging lahme.dk

2 Kloge Kvinders Guide til Blogging 2 Kære kommende / nuværende blogger, Ideen med denne e-bog er, at du får en kort introduktion til, hvad det vil sige at blogge. Altså, at du føler dig rustet til at træde ud i cyberspace. Denne lille e-bog er helt basal. Det er her, du finder den allerførste grundviden om denne nye del af cyberspace. Bogen her er for dig, der som jeg kan huske den gang jeg sendte den første , for dig, der som jeg engang havde en formodning om at internettet var stærkt fremmedgørende, og for dig der som jeg alligevel efterhånden er ved at blive lidt nysgerrig. Blogging er for vildt! I blogverdenen finder du det ene fantastiske medie efter det andet, og ligegyldigt hvor specifikke dine interesser er, vil du her opleve at der findes nogen, du kan dele dem med. Når jeg anbefaler selvstændige, forfattere og foredragsholdere at lave blogs i stedet for (yep) websites, hvis de skal vælge, handler det om at holde sig synlig. At brande sig selv. At gentage for verden, så tit som muligt, hvad det er man har at tilbyde, som er helt særligt, helt fantastisk og slet ikke til at undvære. Men især handler blogging om fællesskab, ideudvikling og ideudveksling. Blogging handler om at finde ligesindede, at turde stå ved sig selv, sine holdninger og sine passioner, og om at have en helt særlig mulighed for kontakt med andre. Nyd det! Kærlig hilsen, Julia Lahme julialahme.com / julialahme.dk PS er det liiiiige lovligt prætentiøst at smide et foto af sig selv ind? Nope. Jeg lægger mit hjerte på bloggen, så du må gerne se mig i øjnene.

3 Indholdsfortegnelse Hvad er forskellen på en blog og en web-side? 4 Bloggen kan alt det, en hjemmeside ikke kan 5 Hvorfor skal du vælge at blogge? 6 Kvinder og Blogs 8 Hvordan kommer du i gang? 9 Etik på blogs 10 Hvordan opdager andre, at jeg blogger? 12 Inden du begynder 14 Frekvens 17 Til allersidst 18 Inspiration 19 Denne publikation: 2010 Lahme. All rights reserved.

4 Kloge Kvinders Guide til Blogging 4 Hvad er forskellen på en blog og en web-side? Forestil dig et klasseværelse. På endevæggen hænger der en tavle. Du har skrevet noget på tavlen, og hvis du er rigtig heldig kan du faktisk køre tavlen til side, så der indenunder kommer endnu en tavle frem, som du kan skrive noget på. Du skal undervise en hel klasse og du vender igen og igen tilbage til tavlen. Men du kan ikke skrive noget nyt på den! Sådan er et er website. Ikke god til at vise en virksomhed, en person eller et produkt i kontinuerlig udvikling, men helt fantastisk og eminent til vise at DU og din VIRKSOMHED er til stede på nettet. Og at I findes i virkeligheden. Men husk altid at en website ikke er meget mere end en side i en telefonbog. Og sådan er det nemlig: I dag er det vigtigt at se sin web-side som en side en i slags telefonbog. Den er et fixpunkt, og noget man kan orientere sig ud fra, og den er supergod til at finde oplysninger på, som kan hjælpe dig med at vide mere, eller hjælpe dig med at finde ud af hvem du skal kontakte om det ene eller det andet.

5 Kloge Kvinders Guide til Blogging 5 Bloggen kan alt det, en hjemmeside ikke kan Forestil dig at du sidder med et magasin, som du selv har skrevet. Hver gang du får en ny idé skriver du en side mere. Hver gang du gerne vil have et godt råd, skriver du dit spørgsmål i magasinet og kort tid efter toner svarene frem. Det er en blog. Du er magasinets chefredaktør, det er dit helt eget medie, men mange andre mennesker kan se dig i det, møde dig i det og tale med dig gennem det: En blog er nemlig ikke statisk En blog er også en hjemmeside, men på ingen måde statisk. En blogs indhold kan og skal hele tiden udvides. En blog er en åben, webbaseret dagbog, som du skriver i, for at nogen skal læse den. En blog har en tydelig stemme måske er afsenderen skjult, men du har alligevel en fornemmelse af, hvem fortælleren er. En blog opdateres jævnligt, og du kan klikke ind på den nu og da og finde mere indhold. En blog indeholder ikke nyheder som TV-avisen gør, men nyheder som afsenderen synes er interessante. Positivt En blog giver dig derfor uanede muligheder for at vise, beskrive og tydeliggøre hvem du er og hvad dine holdninger er. Værd at overveje: Du kan ikke så godt gemme dig, når du har sagt højt og tydeligt i cyberspace, hvem du er. Den store udfordring En blog må ikke stå stille. Du er nødt til at opdatere, kommunikere, offentliggøre ting jævnligt. Ellers dør den. NB! Det helt særlige ved en blog er, at læserne kan svare og kommentere på dine indlæg. Forestil dig et modemagasin, hvor du med det samme kunne fortælle de andre læsere, hvad du mente om det tøj, der var at se på magasinets sider. Eller forestil dig, at du beder tusindvis af mennesker om råd, hjælp til at lappe en cykel, en kageopskrift eller lige præcis det tip, der skal til for at gøre svigermor glad.

6 Kloge Kvinders Guide til Blogging 6 Hvorfor skal du vælge at blogge? Fordi en blog giver dig uanede muligheder for at gøre din stemme hørt. Fordi en blog er et kreativt frirum, hvor du kan arbejde med at skrive, med fotos med de sider, du måske normalt ikke prioriterer. Fordi en blog giver dig adgangsbillet til fantastiske sociale og faglige fællesskaber. Fordi en blog giver dig mulighed for at cementere dig selv som ekspert. Fordi en blog kan give trafik på dit mere salgsorienterede site. Fordi en blog kan være din, og kun din. Fordi en blog giver mulighed for at få umiddelbar respons på ideer og forslag. Er der nogen risiko ved at blogge? Jeg bliver tit spurgt om ikke man løber en stor risiko ved at være ærlig om sig selv på nettet. Om ikke man udleverer sig selv meget? Hmmm plejer mit svar at være, der er jo ingen der står med en kniv og tvinger dig til at lægge nøgenbilleder ud, vel? Du bestemmer selv intimiteten.

7 Kloge Kvinders Guide til Blogging 7 VIGTIG TEKNISK INFO Hvis du vælger en blog frem for en hjemmeside, vil de, der abonnerer på dig via RSS automatisk få besked, hver gang der sker noget nyt på dit site. Man kan abonnere på RSS gennem mange nyere mailprogrammer (bare klik på hjælp og spørg i dit mailprogram) eller via gratis læsere på nettet, fx Google Reader. Det betyder altså, at hver gang du fortæller om hvad der sker i din forretning, vil folk få det at vide. Ikke dårligt.

8 Kloge Kvinders Guide til Blogging 8 Kvinder og Blogs I udlandet I USA er der en lang række kvindelige bloggere, som simpelthen kan leve af at skrive om livet som hjemmegående mor med børn. Det kan de fordi deres blogs bliver læst af mange, mange tusinde hver dag, og netop derfor bliver det interessant for annoncører at lægge annoncer ud på disse blogs. Kvinderne anmelder også produkter, såsom bleer, computere, bøger etc, som virksomheder sender til dem, så de kan prøve dem, vurdere dem og skrive om dem. Det får de så enten produktet eller penge for. På den måde skaber disse kvinder i virkeligheden deres egne forbrugermedier. De bliver redaktører og indholds-ansvarlige på en slags magasin som når endnu videre omkring, end et almindeligt magasin. Herhjemme Der findes forskellige blogging-kredse. Nøjagtigt som vennekredse, netværk eller interessefællesskaber. For eksempel er modebloggerne en gruppe i cyberspace som bare vokser og vokser, ser det ud til. Der bliver flere og flere af dem, og bloggerne er især kvinder. De er opmærksomme, de ser, læser, hører og interesserer sig for alt, der handler om mode. Og så deler de alt det de finder på deres blogs. Tit er det faktisk bloggerne, der snarere end modemagasinerne, sætter en trend i gang. De kan i den grad flytte varer. Så er der alle de kvinder, der deler deres erfaringer, oplevelser og frustrationer i livet med os andre. Mange af dem er småbørnsmødre, og rigtigt mange af dem taler om at jonglere livet og tilværelsen i dag. Det er spændende læsning. Den sidste store kvindegruppe indenfor den danske blog-verden er kreabloggerne; damer, der strikker og syr de mest vidunderlige ting og som deler deres inspiration, mønstre og erfaringer med alle os andre. Kvinder, hvis blogs giver en lyst til at hive 1000 dage ud af kalenderen og lære at quilte. Naturligvis overlapper rigtigt mange blogs hinanden. Så er der boligbloggerne dem, der ved hvilken lampe giver det bedste lys, hvilket tapet er det hotteste og hvad du kan gøre, for at bo som dem. Der er også kvinder der blogger om teknik, om karriere, om politik og om miljø altså, alt, hvad der interesserer dem, dig og mig. Spændende er denne fagre nye verden bestemt. Mig bekendt er der i dag ingen der kan leve af at blogge i Danmark, men der er rigtigt mange derude, der både får arbejde, inspiration og faglig udveksling af at blogge.

9 Kloge Kvinders Guide til Blogging 9 Hvordan kommer du i gang? Min største angst omkring blogs var teknikken. Jeg er så teknikforladt, at jeg ikke kan finde ud af at sætte kablet fra DVD en i fjernsynet igen, hvis det er faldet ud. Men her er hvad jeg har lært: Du behøver ikke at være den stolte indehaver af en doktorgrad i datalogi for at oprette og bestyre en blog. Faktisk kræver det sådan ca lige så meget snilde som at oprette en g-mail, eller en hotmail og ca lige så meget grundviden at opdatere din blog, som det gør at sende en . Det er virkeligt ikke svært. Med mindre din blog skal hænges op på et site (altså hvis du allerede ejer etellerandet.dk, og bloggen skal hænge sammen med den side), der allerede eksisterer, kan du gøre det gratis og du kan også gøre det selv. Der findes forskellige udbydere af blogs på internettet, men de mest brugte og lettest tilgængelige er: Blogspot, som du finder her: Wordpress er et superfedt system, og rigtigt godt, hvis du gerne vil linke det op til et andet site det kan du hente her: Selv er jeg stor og varm fortaler for wordpress-løsningen, da den både er fleksibel, nem at bruge og sikker. HUSK at lige meget hvor teknikforskrækket du er, er det ikke en undskyldning for ikke at blogge. Der er masser af hjælp at hente, hvis du bare læser introerne på de enkelte sites, som udbyder blogs. Du kan også vælge at betale dig fra det og få en professionel til at sætte din blog op for dig. NB! Der er altid meget lange diskussioner og mange meninger om, hvilket format der er bedst at bruge. Klik lidt rundt på nettet og besøg andre bloggere. Hvis det ikke er til at gennemskue hvilket format de bruger, så skriv og spørg.

10 Kloge Kvinders Guide til Blogging 10 Etik på blogs Р дr н v v- N, n дr р е r. ॐ s? D e р ה a IT- T л с н s м siд www. - р. Alle kan læse med på din blog, så tænk over hvad du skriver! En blog også kaldet weblog er din helt egen hjemmeside. Oprettet og redigeret af dig. Derfor er det også dig, der bestemmer indholdet og har ansvaret. Du bør derfor lige tænke over, hvad du lægger på bloggen af tekster, billeder og links. En blog kan nemlig læses af alle, der kan gå på internettet. Også din chef, nabo og ekskæreste eller dine kolleger, svigerforældre og gamle skolekammerater. Ja, også journalister, myndigheder eller en kommende arbejdsgiver kan falde over eller måske endda ligefrem søge efter din blog. Andre læser med Så du skal ikke lægge noget på din blog eller lave indlæg på andre blogs om noget, som du ikke vil stå ved eller har lyst til at blive konfronteret med senere hen. Selv om det er skrevet til en lille kreds eller i et muntert øjeblik, kan det findes af andre. Du skal også være opmærksom på, at selvom du sletter en tekst, vil den ofte alligevel kunne findes, fordi den bl.a. gemmes i Google s cache-funktion. Nogle udenlandske tjenester tilbyder dog oprettelse af blogs, hvor det kræver adgangskode at læse dem. På de fleste blogs er det muligt at kræve adgangskode for at kunne skrive i dem, så du på den måde selv kan bestemme, hvem der må lave indlæg.

11 Kloge Kvinders Guide til Blogging 11 Ytringsfrihed I Danmark er der ligesom i mange andre lande meget vide rammer for, hvad du kan ytre offentligt også på internettet. Du kan være kritisk over for politikere, myndigheder, institutioner, organisationer og virksomheder også over for dit uddannelsessted eller din arbejdsgiver. Men overvej dog, hvad du skriver. For det kan måske få følger både positivt og negativt. Ytringsfriheden gælder på blogs ligesom i alle andre sammenhænge og giver dig også ret til at omtale enkeltpersoner. Det er dog vigtigt at tage hensyn til privatlivets fred og de love, der er lavet herom. Du må heller ikke overtræde injurielovgivningen eller udtrykke racistiske holdninger. Ophavsret Udover reglerne om ytringsfrihed skal du også tage hensyn til reglerne om ophavsret. De gælder på blogs ligesom i alle andre sammenhænge og sætter begrænsninger på, hvad du frit må kopiere og lægge på din blog. Ved siden af de rent juridiske begrænsninger er der også nogle mere moralske hensyn at tage. Det bør bl.a. klart fremgå, hvem og hvad man citerer eller linker til. Tydelige kildehenvisninger er vigtige af hensyn til både ophavsmanden og dine læsere. Du bør heller ikke bruge løsrevne citater, der ude af sammenhæng eller uden nærmere forklaring kan virke misvisende. Det er ikke fair over for hverken ophavsmand eller læser. Du bør derfor gøre dig nogle etiske overvejelser om brug af citater på din blog og eventuelt formulere dem, så du og andre er opmærksomme på dem. Det bør du gøre ikke alene af hensyn til de ret få lovmæssige begrænsninger, men i høj grad også af hensyn til dig selv og andre. Så din blog ikke giver dig unødig besvær og ballade, men bliver til gavn og glæde.

12 Kloge Kvinders Guide til Blogging 12 Hvordan opdager andre, at jeg blogger? Hvordan får jeg læsere? Kommentarer og dialog En af de meget fine ting ved blogging er den cirkel, du er med i: Hvis du vil have at andre interesserer sig for din blog, må du interessere dig for andres. Altså: Når verden skal opdage dig, må du gøre noget benarbejde først: Du skal ud og kommentere hos andre. Når du kommenterer bliver du bedt om at efterlade dig navn og din URL din URL er din blogs adresse:. Eksempel: Venlighed og dialog Som blogger skaber du et rum, hvor andre skal føle sig velkomne. Du åbner dine døre, dit liv og dine tanker for andre mennesker, som skal komme forbi dig, drikke en kop kaffe i dit gode selskab og gerne gå fra dig med lysten til at fortælle andre om, hvor meget de har hørt, oplevet eller lært af at være sammen med dig. Derfor går det simpelthen ikke hvis du er den sureste krampe i verdenshistorien. Prøv i hvert fald som udgangspunkt at undgå at fornærme dine læsere. Dermed ikke sagt at du skal skrive tandløst men husk at være venlig.

13 Kloge Kvinders Guide til Blogging 13 En blog er ikke som andre medier en blog har en afsender, som jo for eksempel lige om lidt er dig selv. Det vil sige, at der bag enhver blog er en tydelig, personlig afsender. Selv hvis en blog er anonym, er der en personlig afsender. Altså, bare fordi vedkommende ikke fortæller dig sit navn, betyder det jo ikke at der ikke er et menneske i den anden ende. Til sammenligning kan du sagtens sidde hjemme i stuen og råbe ad fjernsynet, når nogen eller noget du ikke er enig i, dukker op. De kommer næppe til at opdage det. Sådan er det ikke i blogverdenen. Blogverdenens kommunikation er nemlig en dialog. Du er i samtale med andre og husk derfor at lige gyldigt hvad du siger, så er der et menneske i den anden ende. Bloggingdialogens 5 bud 1. Skriv pænt, 2. Opfør dig ordentligt 3. Diskuter, men vær venlig 4. Lad dig ikke fornærme hvis andre er dumme behøver du jo ikke være det 5. Del, hvad du har lyst til, men ikke mere. H d gør ј g ƕ noг n р рд m d, р g l på n? D р гt, гt æ нt дt р. M ftр st lр ё e æk på n. H s noгn går tæt på, кn væ e at e д н r, n кn så væ e at д дn st å, så - e кn, ƕor m в ॐ e р. J ll e d væ e дt si т.

14 Kloge Kvinders Guide til Blogging 14 Inden du begynder Det allervigtigste du skal definere inden du begynder på at blogge er: Hvad vil du blogge om? Stil dig selv følgende spørgsmål: Vil du bruge din blog privat? Vil du bruge din blog professionelt? Hvis du vil bruge din blog privat, er det kun op til dig selv hvad du vil fylde den med. Vil du bruge den som en slags fotoalbum, eller til at dele strikkeopskrifter? Vil du bruge den til at holde kontakten med familiemedlemmer over hele verden, eller til at dele din passion for frimærker fra begyndelsen af 1900-tallet med andre interesserede? Lige meget, om du vil bruge den privat, er det en god ide, lige at tænke de 6 punkter igennem, du får gennemgået nedenfor. Hvis du vil bruge din blog professionelt, er der imidlertid andre ting, du skal tage hensyn til for at få det fulde udbytte af den. For at du kan få det fulde udbytte af din blog, er det vigtigt at du tager dig god tid til at overveje og besvare de nedenstående spørgsmål. Hvis du ikke har svaret på rede hånd, eller måske særligt, hvis du har, så brug lige et par dage på at tænke over dit svar, inden du beslutter dig for alvor: 1. Hvad er det særlige du kan bidrage til blog-verdenen med? Ja, det er et stort spørgsmål, men det er vigtigt at du stiller dig selv det. Tænk på din blog som et magasin: Hvis du skulle udgive et nyt magasin, ville du ikke sætte dig ned og sige: Nu laver jeg et magasin, der skal være præcis ligesom Woman. Nej, du ville tænke over, hvad du kunne bidrage med, som ville få folk til at læse lige netop dit magasin.

15 Kloge Kvinders Guide til Blogging Derfor skal du også tænke over, hvad der er din meget skarpe vinkel? Hvis du for eksempel er forfatter til en lang række spædende bøger om kvindeliv, kan det være oplagt at du blogger om dine holdninger til lige netop det. Men du skal vide, at det er det du gør. Hvis du væver rundt i sagerne bliver din blog mere end almindeligt kedelig at følge med i. Hvis du blogger privat og ikke har noget, der gør din blog særlig, er der ikke mange der vil bruge deres sparsomme fritid på at kigge med. Brug for eksempel disse spørgsmål til at overveje din blog ud fra: 1. Hvad ved du mere om end andre (bemærk at jeg ikke spørger dig, hvad du ved MEST om) 2. Hvad interesserer du dig brændende for? 3. Hvad ville du ønske du kunne forandre? 4. Hvilken forfatter kan du slet ikke slippe? (hvem bliver du inspireret af?) 5. Hvad ville du gerne arbejde med, hvis du helt selv kunne vælge? 3. Hvad vil du helt præcist have ud af din blog? Ønsker du dig flere kunder, et større netværk, feedback på nye ideer, eller at folk simpelthen oplever dig som du oplever dig selv? Vil du øve dig i at skrive, i at skrive sjovt, i at skrive alvorligt, eller vil du arbejde med billeder? Lige meget hvad det er du vil have ud af din blog, så vid det: Vid det og lad andre vide det. Skriv det i den tekst, du skriver om dig selv du kan jo altid ændre den, hvis du kommer på andre tanker. Da jeg for eksempel begyndte at blogge var det fordi jeg lige havde gjort min første bog færdig og simpelthen ikke kunne holde ud ikke at have noget at skrive på. 4. Er du klar på at invitere ærligheden ind i dit liv? En blog er åben for alle. Du kan simpelthen ikke skrive side op og side ned om hvor lam, klam og fed din inkompetente nar af en chef er, og forvente at beholde dit job. Du kan heller ikke lyve for din veninde og melde dig syg fra en aftale, hvis du kommer til at afsløre på bloggen, at du har danset cancan hele natten. Desuden skal din blog have bid for at have noget den skal være ærlig. Du skal være ærlig overfor dine læsere og behandle dem med respekt. Er du klar til det?

16 Kloge Kvinders Guide til Blogging Hvem må ikke læse din blog? Hvis du tænker alle må læse med, undtagen min mor! Så lad være med at blogge. Ganske simpelt. Du skal (!) være klar over at alt det du skriver for evigt kan graves frem af en eller anden i cyberspace resten af dit liv. Sådan cirka. Så vær dig selv, vær ærlig, og husk at være venlig, så kommer intet dårligt tilbage. 6. Hvad er dine succeskriterier? Tænk godt efter, hvad der skal til før du føler din blog er en succes, skriv dem ned, så du ikke føler at du bare sidder og kaster ord ud i cyberspace uden at vide hvorfor. HVAD SKAL BARNET HEDDE? Hvad skal din blog hedde? Ud over URL (altså webadressen) skal den også have et navn. Min hedder bare Julia Lahme, men det er mest fordi jeg ikke vidste bedre. Andre gode blogtitler er fx: 1. Det lille spørgsmål 2. Slagt en hellig ko 3. Karlssons Kludeskab 4. Fuhrmann for dig 5. Hverdagsjunkie

17 Kloge Kvinders Guide til Blogging 17 Frekvens Hvor tit skal man blogge? Det bestemmer du sådan set selv men en af hemmelighederne bag at få folk til at læse din blog er at de ved, hvornår de kan regne med at høre fra dig. Du ved jo for eksempel også, hvornår dit yndlingsmagasin kommer, du skal ikke stå og hænge ud i kiosken alle ugens dage for at være sikker på at få et. Jeg mener at det absolutte minimum er to gange om ugen. Hvis du blogger så sjældent skal du ovenikøbet gøre opmærksom på det på bloggen, så folk ikke går forgæves. LINKS Definition af link fra wikipedia.org: Link er et engelsk fremmedord og betyder forbindende led, lænke eller henvisning. Ordet bruges i daglig tale især, som forkortelse for hyperlink, om en henvisning fra én webside til en anden. Links (eller linkene) er det der får internettets hjemmesider til at hænge sammen til en form for helhed. På dansk bruges også ordet lænke. Et link muliggør, at man klikker på tekst eller billeder på en webside og derved kommer ind på en anden. Det at lave links hedder at linke og jeg linker. At linke er at forsyne en webside med en aktiv henvisning til et andet elektronisk dokument eller en tjeneste. På din blog vil der være et sted, hvor du kan skrive en liste med links til andre blogs, som du synes er fede at læse. Det er sådan man finder rundt i cyberspace, og personligt synes jeg det er virkeligt god stil at huske at sige ordentligt tak til dem, der linker til dig, når du opdager det.

18 Kloge Kvinders Guide til Blogging 18 Til allersidst Jeg håber meget at du har fået lyst til at give dig i kast med det at blogge. På min egen blog julialahme.dk, kan du finde en liste over gode, inspirerende blogs, som kan give dig input til at komme videre. En ting til... Når du er begyndt at blogge kan du lige så godt regne med at du før eller siden vil få bekymrede spørgsmål fra din omverden: Udleverer du ikke dig selv lige lovligt meget? Eller Er du nu sikker på at det er smart at lægge så meget ud på internettet? Kan være nogle af de spørgsmål veninder, kollegaer eller mødre kommer med. Ingen af de mange mennesker, jeg har arbejdet med omkring blogs har úndgået de spørgsmål. Der sker et eller andet, som klogere mennesker end jeg kan forklare, når man lige pludseligt bliver meget synlig. Nogle af mine bedste venner læser simpelthen ikke min blog jeg tror de synes, at hvis hele verden bliver involveret, så holder det op med at betyde noget. Jeg er ikke enig: Jeg mener at blogverdenen har givet og lært mig rigtigt meget, som jeg håber du også har lyst til at være med til. Kærlig hilsen, Julia Lahme lahme.dk / julialahme.dk

19 Kloge Kvinders Guide til Blogging 19 Inspiration Her kan du møde nogle få af de mange inspirerende kvinder, jeg har været så heldig at få lov til at møde igennem deres blogs og igennem mine workshops. Anette Kristine Poulsen beautyspace.dk Skønhedsfif for alle Hvor meget blotter er der egentlig i en blogger?, blev jeg spurgt om en dag. Måske en pæn sjat. Jeg ved det ikke. For OK, i mit tilfælde blotter jeg min passion for skønhedsnyt, finurlige tendenser og tips, der forskønner hverdagen. Men jeg blogger først og fremmest, fordi jeg ikke kan lade være. Beautyspace er min professionelle, personlige og helt uundværlige dagbog, for hvad er mere livsbekræftende og farverigt end netop alle genvejene til ekstra velvære og skønhed? Jeg kan ikke vente med at lægge det daglige skønhedsfix på bloggen forhåbentlig et velovervejet af slagsen og altid tænkt som news you can use. For er det en god idé at investere i en kaviarcreme, når den koster mere end en god cykel? Kan den helt rigtige mineralpudder give dig synet af ny hud? Og betaler det sig at springe ud i en laserbehandling - og hvor ondt gør det egentlig? Så langt jeg husker tilbage, har mit liv handlet om passionen for beauty stuff først som helt grøn og ung-ung indkøber hos SAS og senere salgsansvarlig hos Dior i Skandinavien. I dag fletter jeg endnu en passion ind ved at skrive om det hele i Dagbladet Børsen, ELLE og selvfølgelig her på bloggen. For ord er også noget af det bedste, der findes. NB: Er godt gift, har to børn og bor i en skov syd for Silkeborg, når jeg ikke er i København for at trække frisk luft.

20 Kloge Kvinders Guide til Blogging 20 Karin Madsen karinmadsen.dk Jeg er dybt fascineret af udvikling. Både selvudvikling om hvordan vi kan arbejde med os selv, blive den bedste udgave af os selv og flytte os derhen, hvor vi drømmer om at være. Og udvikling indenfor kommunikation. Hvordan vi kommunikerer med hinanden, og hvordan virksomheder kommunikerer med deres medarbejdere og deres kunder. Denne blog handler om udvikling set ud fra mit perspektiv. Og jeg har de reflekterende og selvudviklende briller på. Jeg deler min sårbarhed og mine frustrationer med dig, da jeg har en lille fornemmelse af at jeg ikke altid er palle-alene med mine mange tanker! I mindre bidder skriver jeg også om hverdagsliv og livsnyderi. Bloggen hedder Vadestedet fordi jeg følte jeg stod plantet der midt i et vadested, dengang jeg startede bloggen. Mit vadested var en strøm af grande frustrationer over, hvad der dog skulle blive af mig - hvad var mit talent - og hvad ville jeg sådan rigtig være, når jeg blev stor. Jeg hænger indimellem stadig fast i det plumrede vand, hvor jeg - trods vaders - knap kan få næsen oven vande, men jeg er på vej og det ser-saftsusene-mig spændende ud det der forude Laura Groth neokubik.wordpress.com Neokubik er en dokumentar! Den handler om de små ting, der sætter gang i de store ting. Den handler om nye rum, dér hvor nye historier bliver til. Bag kameraet og ordene står jeg. Mit navn er Laura, jeg er født i 1983 og bor i en stille gade, hvor julelysene hænger og glimter året rundt. Noget af det der gør mig helt rolig og glad er at rejse med en jeg holder af og så elsker jeg at slå mig ned i nye byer. Jeg har boet i Firenze, Uppsala og Amsterdam. Italiensk har jeg glemt, svensk bilder jeg mig ind at jeg kan og hollandsk fik jeg aldrig lært (tæller: Ik bel je snel?). Nu har jeg sat mig for at lære spansk (claro que si), så jeg kan snakke mere med omkring middagsbordet, næste gang jeg besøger min kærestes familie. At skrive er noget af det tætteste jeg kommer på at være kreativ og jeg ville ikke være foruden.

21 Kloge Kvinders Guide til Blogging 21 Maren Uthaug marensblog.dk Her kan du læse om, hvad der sker, når man på et tidspunkt syntes det var en god idé at købe hus uden at have råd. Og at få tre børn så hurtigt efter hinanden, at mavedellen er blevet permanent. Og så i øvrigt vælger at skippe livet som smartass reklame-tekstforfatter til fordel for at være sådan én, der gerne vil være forfatter, men ikke tør sige det højt. PS. Noget af det første, der sker, er, at man begynder at ønske, det stadig var moderne med valium. Maria Cymborski cymborskicoaching.dk Velkommen til min blog powerful living, som ligger her: Her skriver jeg om at få fokus på egne behov, om glæden ved, at skabe en hverdag med overskud til børn og business. Og om alt det gode der sker når vi tager ansvar for at skabe vores eget liv. Det er her du finder tips og inspiration til hvordan du opnår balance imellem karriere og familieliv.

22 Kloge Kvinders Guide til Blogging 22 Laura Rousing livewithwhatyoulove.dk Mit navn er Laura Rousing og jeg har startet denne blog, fordi det simpelthen er så vigtigt at vi har et hjem, som er super fedt. Et hjem som er fyldt med alt det vi kan li. Jeg tænker ikke på showoff, men bare ganske simpelt at det du har i dit hjem er noget du kan li. Det er luksus. Bonus ved at have et hjem, som er fyldt med alt det vi kan lide, er at du får skabt et hjem, som giver dig glæde, tryghed og masser af energi og kærlighed. Når det så er sagt, så er der jo ikke noget i vejen med en ønskeliste håber min blog vil inspirere dig til en rigtig god ønskeliste. Ud over at jeg selv har et hjem som 100% er fyldt med det jeg virkelig godt kan lide, så har jeg også en baggrund i Feng Shui. Jeg har været i Calfornien og taget en uddannelse i vestlig Feng Shui hos Terah Kathryn Collins, som er ekspert og forfatter til de mest anerkendte bøger indenfor Feng Shui. For mig er det vigtigt at understrege, at det er Feng Shui tilpasset vores vestlig verden og altså ikke noget med frøer eller lignende, som skal stå et bestemt sted eller en masse kinesiske regler (det kan jeg simpelthen ikke forholde mig til). Ja og så er jeg også vanvittig interesseret i design, og suger alt hvad jeg kan få af design-information til mig. Har læst på Den Grafiske Højskole (nu Mediehøjskolen) i København, og har også været på designkursus i London på Central Saint Martins, College of Art & Design. Lone Kjær lonekjaer.dk/blog Min blog er tanker fra mit madglade hjerte med fokus på nydelse, god smag og sundhed. Det er stedet, hvor jeg deler ud af mine oplevelser, der handler om mad og gastronomi. Og det er stedet, hvor jeg øser ud af mine erfaringer, holdninger, giver opskrifter og tips om alt, hvad der rører sig i mit madunivers. Til dagligt arbejder jeg som madskribent og foodstylist og er fuldtidspassioneret madøre

23 Kloge Kvinders Guide til Blogging 23 Mie Sidenius Brøcner changeisapossibility.wordpress.com Jeg er født i maj 1967, er mor til min søn, hvis små fødder alt for hurtigt voksede til den størrelse 45, som han i dag har fodfæste i! Inden jeg rigtig fik tid til at tænke mig om, var tiden gået Jeg har den skønneste og blødeste Mullekat, som er i pleje hos en kærlig familie, da jeg er delvist bosat i Kina. Kiiiiiiiina - ja, min kæreste, som forsat er i stand til at få min mave til at give boblende champagne fornemmelser, arbejder her på den anden side af jorden. Jeg skriver, fordi jeg simpelhen ikke længere vil lade være: Første gang jeg kan huske en brændende længsel efter at skrive (uden at gøre det), var jeg 22 år. Af mange grunde har den passion fået lov til at gemme sig godt. I dag ved jeg, at skrivning giver mig energi, glæde, en hel del begejstring til livet, og støtter mig i svære tider, derfor denne blog! Jeg skriver fra mit hjertes dyb, fra en uudtømmelig kilde! Jeg skriver i en personlig stil og vil skrive en masse om kærlighed, glæde, sorg, tab, ja, om livets store og små eksistentielle spørgsmål og dilemmaer, som både du og jeg møder på vores vej i livet! Jeg vil også skrive om mine autentiske kinesiske oplevelser, og der vil komme dage, hvor jeg føler for at skrive et digt. Måske vil du til tider opleve mig som en lalleglad jubel idiot, derfor skal du vide, at jeg i min sjæl også har personlige og dybe erfaringer om, at livet ikke altid er helt fantastisk! Hvis du er et menneske der er fuldstændig begejstret for gramatik, er dette nok ikke den rette blog for dig. Uanset hvor stor umage jeg gør mig, har jeg det med at overse et komma hist og her, og om et ord korrekt bør ende på e eller r, har ikke den store betydning for mig. Hermed velkommen til denne blog change is a possibility! Jeg håber vi mødes her i cyberspace, hvor jeg til tider vil stille spørgsmål til mulighed for refleksion, og jeg vil glædes over at læse din kommentar her på bloggen... Må du nyde livet, øjeblikket og vide, at dette NU aldrig kommer tilbage!

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Talentfuldekvinder.dk - Erhvervscoach og psykoterapeut Lisbeth Olesen Tlf.: 2949 4588 - mail@talentfuldekvinder.dk 1

Talentfuldekvinder.dk - Erhvervscoach og psykoterapeut Lisbeth Olesen Tlf.: 2949 4588 - mail@talentfuldekvinder.dk 1 Talentfuldekvinder.dk - Erhvervscoach og psykoterapeut Lisbeth Olesen Tlf.: 2949 4588 - mail@talentfuldekvinder.dk 1 Indholdsfortegnelse Forord 5 Kapitel 1 Introduktion 8 Hvad vil det sige "at være leder

Læs mere

Sig Nej - Lær, hvordan du får sagt fra i tide. Anita Hummelshøj Mikkelsen Professionel person- og relationsudvikler

Sig Nej - Lær, hvordan du får sagt fra i tide. Anita Hummelshøj Mikkelsen Professionel person- og relationsudvikler Sig Nej - Lær, hvordan du får sagt fra i tide Anita Hummelshøj Mikkelsen Professionel person- og relationsudvikler Forside: Povl Anker Buhl Grafisk tegnestue Korrektur: Buttle Sprog & Formidling Illustration:

Læs mere

Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker

Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker DANSK UNGDOMS FÆLLESRÅD Om forfatterne Lisbeth Pilegaard (f. 1968) er sektionsleder i international afdeling på norsk Flyktninghjelps hovedkontor

Læs mere

Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage

Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage 2 Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage Tilbage i topform på jobbet og i privaten Kirsti Hauge Weightless Ink 3 Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage Af Kirsti Hauge 1. udgave,

Læs mere

Arbejdsløs. Verdens hårdeste job. Guide: Sådan kommer du styrket gennem tiden som jobjæger. Viktor Harder & Pernille Marott

Arbejdsløs. Verdens hårdeste job. Guide: Sådan kommer du styrket gennem tiden som jobjæger. Viktor Harder & Pernille Marott Arbejdsløs Verdens hårdeste job Guide: Sådan kommer du styrket gennem tiden som jobjæger Viktor Harder & Pernille Marott Arbejdsløs Verdens hårdeste job Guide: Sådan kommer du styrket gennem tiden som

Læs mere

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Salg eller videre salg af denne publikation er ikke tilladt Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær

Læs mere

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN BØRNS EGEN STEMME hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN Børns egen stemme hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit Center for familieudvikling

Læs mere

Internettet. Jobguiden til 48,- Ny 3. udgave. www.knowware.dk. Marianne Steen. Søg nye medarbejdere. Find nyt arbejde

Internettet. Jobguiden til 48,- Ny 3. udgave. www.knowware.dk. Marianne Steen. Søg nye medarbejdere. Find nyt arbejde 48,- Marianne Steen Søg nye medarbejdere Find nyt arbejde Jobguiden til Internettet www.knowware.dk Oversigt over jobbaserne - i Danmark, Norge og Sverige Tips til din jobsøgning Test dig selv Annoncering

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark De, der drog ud AVALANNERIT - om grønlandske studerende i Danmark Jeg trives, hvor jeg bor, men jeg savner mit hjem i det kolde nord (frit efter Natasja) De, der drog ud - AVALANNERIT 1. udgave, 2. oplag,

Læs mere

Forlaget Flammen. Tommy Krabbe Andersen. ildsjælenes bog

Forlaget Flammen. Tommy Krabbe Andersen. ildsjælenes bog Forlaget Flammen Tommy Krabbe Andersen ildsjælenes bog The most powerful weapon on earth is the human soul on fire. Ferdinand Foch Øverstkommanderende for de allierede styrker på Vestfronten under 1. Verdenskrig.

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

Kunsten at føre dialog...

Kunsten at føre dialog... DIALOG HÅND BOGEN...og facilitere dialogworkshops Kunsten at føre dialog... Mette Lindgren Helde Mette Lindgren Helde Dialoghåndbogen Forfatter: Mette Lindgren Helde Titel: Dialoghåndbogen kunsten at føre

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

Gratis e-bog om internetplatforme. Find dine platforme, og brug dem rigtigt. lahme.dk

Gratis e-bog om internetplatforme. Find dine platforme, og brug dem rigtigt. lahme.dk Gratis e-bog om internetplatforme Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig

Læs mere

Pia Markersen 2013 - Tør du være leder?

Pia Markersen 2013 - Tør du være leder? Pia Markersen 2013 - Tør du være leder? 1 Pia Markersen Tør du være leder? 5 trin til at sige hvad du mener TYDELIGT - og uden at blive en ond chef WORKBOOK-udgaven, TRIN 1 Forlaget BloomHouse 2013 2 Pia

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Hjerteblod. Forsikring. Medlemmerne er DFL's hjerteblod vi er til for jer! Den bedste dag er en nat To stærke kvinder mødes om natten [ Side 6-9 ]

Hjerteblod. Forsikring. Medlemmerne er DFL's hjerteblod vi er til for jer! Den bedste dag er en nat To stærke kvinder mødes om natten [ Side 6-9 ] Nr. 2 / 2013 DFL - foreningen for ansatte i forsikring Forsikring [ TEMA 4-15 ] Den bedste dag er en nat To stærke kvinder mødes om natten [ Side 6-9 ] Værdi for medlemmerne Læs om, hvordan DFL giver værdi

Læs mere

NYHEDSBLADET for Stærmosegården. Årgang 4. Nr. 1. Januar 2015.

NYHEDSBLADET for Stærmosegården. Årgang 4. Nr. 1. Januar 2015. NYHEDSBLADET - for Stærmosegården Årgang 4. Nr. 1. Januar 2015. 1 Hvorfor dette blad? Vi har lavet denne særudgave af nyhedsbladet for at give jer et indblik i, hvordan trivslen er i jeres boligområde

Læs mere

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009 VokseVærker Ventilens år 2011-2012 1993 1999 2012 2015 2022 ISSN: 2245-0009 I dette årsskrift Kære Læser 3 Årsmøde 2012 4 - Indkaldelsen Ventilen i tal 5 - Et hurtigt overblik 6 Ventilen har vokseværk

Læs mere

Sådan gør du DINE DRØMME TIL VIRKELIGHED

Sådan gør du DINE DRØMME TIL VIRKELIGHED Anja Nielsen og Anita Christensen Sådan gør du DINE DRØMME TIL VIRKELIGHED Hjertevarm, inspirerende og lærerig bog fra Cert. konsulent i ernæring og sundhed Anja Nielsen og tidligere tredobbelt verdensmester

Læs mere

27 Gode Råd Rettigheder & Anvendelse

27 Gode Råd Rettigheder & Anvendelse 27 Gode Råd Rettigheder & Anvendelse Hvad må jeg og, hvad må jeg ikke, med e-bogen? Bogen kan downloades gratis fra web-siden www.et-udbytterigt-liv.dk Ikke-kommercielt brug : Dele af bogen og udvalgte

Læs mere

Formlen for en succesfuld Kick-Ass Start-Up

Formlen for en succesfuld Kick-Ass Start-Up Mogens Bertelsen, Succesportalen.dk Formlen for en succesfuld Kick-Ass Start-Up Få de rigtige mindsets og strategier. Opdag din niche. Skab dit produkt. Markedsfør det. Og få dine potentielle kunder til

Læs mere

Ledelse. på ældreområdet. ni fortællinger til eftertanke. Susanne Sondrup DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR ARBEJDSMILJØ

Ledelse. på ældreområdet. ni fortællinger til eftertanke. Susanne Sondrup DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR ARBEJDSMILJØ Ledelse på ældreområdet ni fortællinger til eftertanke Susanne Sondrup DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR ARBEJDSMILJØ Indhold Ledelse på ældreområdet ni fortællinger til eftertanke Det Nationale Forskningscenter

Læs mere

SEO FOR ABSOLUT BEGYNDERE LÆR AT FÅ DIN HJEMMESIDE HØJT OP PÅ SØGEMASKINERNE

SEO FOR ABSOLUT BEGYNDERE LÆR AT FÅ DIN HJEMMESIDE HØJT OP PÅ SØGEMASKINERNE SEO FOR ABSOLUT BEGYNDERE LÆR AT FÅ DIN HJEMMESIDE HØJT OP PÅ SØGEMASKINERNE Af Anette Nielsen, Nielsens Bureau - november 2012 revideret marts 2015 INDHOLD: 2 Hvad er søgemaskineoptimering (SEO)? 3 På

Læs mere

ADHD MAGASINET. TEMA: Teenagere. Danni Elmo, ny ambassadør Side 4. Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21

ADHD MAGASINET. TEMA: Teenagere. Danni Elmo, ny ambassadør Side 4. Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21 TEMA: Teenagere Danni Elmo, ny ambassadør Side 4 ADHD MAGASINET NUMMER 1 FEBRUAR 2015 Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21 Tips og ideer til teenage-årene Side 26

Læs mere

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder 2012 Mike Wenøe og Jacob Høedt Larsen Grafisk tilrettelæggelse, Louise Maj Hansen ISBN: 978-87-92918-00-0

Læs mere