Kloge Kvinders Guide til Blogging

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kloge Kvinders Guide til Blogging"

Transkript

1 Kloge Kvinders Guide til Blogging lahme.dk

2 Kloge Kvinders Guide til Blogging 2 Kære kommende / nuværende blogger, Ideen med denne e-bog er, at du får en kort introduktion til, hvad det vil sige at blogge. Altså, at du føler dig rustet til at træde ud i cyberspace. Denne lille e-bog er helt basal. Det er her, du finder den allerførste grundviden om denne nye del af cyberspace. Bogen her er for dig, der som jeg kan huske den gang jeg sendte den første , for dig, der som jeg engang havde en formodning om at internettet var stærkt fremmedgørende, og for dig der som jeg alligevel efterhånden er ved at blive lidt nysgerrig. Blogging er for vildt! I blogverdenen finder du det ene fantastiske medie efter det andet, og ligegyldigt hvor specifikke dine interesser er, vil du her opleve at der findes nogen, du kan dele dem med. Når jeg anbefaler selvstændige, forfattere og foredragsholdere at lave blogs i stedet for (yep) websites, hvis de skal vælge, handler det om at holde sig synlig. At brande sig selv. At gentage for verden, så tit som muligt, hvad det er man har at tilbyde, som er helt særligt, helt fantastisk og slet ikke til at undvære. Men især handler blogging om fællesskab, ideudvikling og ideudveksling. Blogging handler om at finde ligesindede, at turde stå ved sig selv, sine holdninger og sine passioner, og om at have en helt særlig mulighed for kontakt med andre. Nyd det! Kærlig hilsen, Julia Lahme julialahme.com / julialahme.dk PS er det liiiiige lovligt prætentiøst at smide et foto af sig selv ind? Nope. Jeg lægger mit hjerte på bloggen, så du må gerne se mig i øjnene.

3 Indholdsfortegnelse Hvad er forskellen på en blog og en web-side? 4 Bloggen kan alt det, en hjemmeside ikke kan 5 Hvorfor skal du vælge at blogge? 6 Kvinder og Blogs 8 Hvordan kommer du i gang? 9 Etik på blogs 10 Hvordan opdager andre, at jeg blogger? 12 Inden du begynder 14 Frekvens 17 Til allersidst 18 Inspiration 19 Denne publikation: 2010 Lahme. All rights reserved.

4 Kloge Kvinders Guide til Blogging 4 Hvad er forskellen på en blog og en web-side? Forestil dig et klasseværelse. På endevæggen hænger der en tavle. Du har skrevet noget på tavlen, og hvis du er rigtig heldig kan du faktisk køre tavlen til side, så der indenunder kommer endnu en tavle frem, som du kan skrive noget på. Du skal undervise en hel klasse og du vender igen og igen tilbage til tavlen. Men du kan ikke skrive noget nyt på den! Sådan er et er website. Ikke god til at vise en virksomhed, en person eller et produkt i kontinuerlig udvikling, men helt fantastisk og eminent til vise at DU og din VIRKSOMHED er til stede på nettet. Og at I findes i virkeligheden. Men husk altid at en website ikke er meget mere end en side i en telefonbog. Og sådan er det nemlig: I dag er det vigtigt at se sin web-side som en side en i slags telefonbog. Den er et fixpunkt, og noget man kan orientere sig ud fra, og den er supergod til at finde oplysninger på, som kan hjælpe dig med at vide mere, eller hjælpe dig med at finde ud af hvem du skal kontakte om det ene eller det andet.

5 Kloge Kvinders Guide til Blogging 5 Bloggen kan alt det, en hjemmeside ikke kan Forestil dig at du sidder med et magasin, som du selv har skrevet. Hver gang du får en ny idé skriver du en side mere. Hver gang du gerne vil have et godt råd, skriver du dit spørgsmål i magasinet og kort tid efter toner svarene frem. Det er en blog. Du er magasinets chefredaktør, det er dit helt eget medie, men mange andre mennesker kan se dig i det, møde dig i det og tale med dig gennem det: En blog er nemlig ikke statisk En blog er også en hjemmeside, men på ingen måde statisk. En blogs indhold kan og skal hele tiden udvides. En blog er en åben, webbaseret dagbog, som du skriver i, for at nogen skal læse den. En blog har en tydelig stemme måske er afsenderen skjult, men du har alligevel en fornemmelse af, hvem fortælleren er. En blog opdateres jævnligt, og du kan klikke ind på den nu og da og finde mere indhold. En blog indeholder ikke nyheder som TV-avisen gør, men nyheder som afsenderen synes er interessante. Positivt En blog giver dig derfor uanede muligheder for at vise, beskrive og tydeliggøre hvem du er og hvad dine holdninger er. Værd at overveje: Du kan ikke så godt gemme dig, når du har sagt højt og tydeligt i cyberspace, hvem du er. Den store udfordring En blog må ikke stå stille. Du er nødt til at opdatere, kommunikere, offentliggøre ting jævnligt. Ellers dør den. NB! Det helt særlige ved en blog er, at læserne kan svare og kommentere på dine indlæg. Forestil dig et modemagasin, hvor du med det samme kunne fortælle de andre læsere, hvad du mente om det tøj, der var at se på magasinets sider. Eller forestil dig, at du beder tusindvis af mennesker om råd, hjælp til at lappe en cykel, en kageopskrift eller lige præcis det tip, der skal til for at gøre svigermor glad.

6 Kloge Kvinders Guide til Blogging 6 Hvorfor skal du vælge at blogge? Fordi en blog giver dig uanede muligheder for at gøre din stemme hørt. Fordi en blog er et kreativt frirum, hvor du kan arbejde med at skrive, med fotos med de sider, du måske normalt ikke prioriterer. Fordi en blog giver dig adgangsbillet til fantastiske sociale og faglige fællesskaber. Fordi en blog giver dig mulighed for at cementere dig selv som ekspert. Fordi en blog kan give trafik på dit mere salgsorienterede site. Fordi en blog kan være din, og kun din. Fordi en blog giver mulighed for at få umiddelbar respons på ideer og forslag. Er der nogen risiko ved at blogge? Jeg bliver tit spurgt om ikke man løber en stor risiko ved at være ærlig om sig selv på nettet. Om ikke man udleverer sig selv meget? Hmmm plejer mit svar at være, der er jo ingen der står med en kniv og tvinger dig til at lægge nøgenbilleder ud, vel? Du bestemmer selv intimiteten.

7 Kloge Kvinders Guide til Blogging 7 VIGTIG TEKNISK INFO Hvis du vælger en blog frem for en hjemmeside, vil de, der abonnerer på dig via RSS automatisk få besked, hver gang der sker noget nyt på dit site. Man kan abonnere på RSS gennem mange nyere mailprogrammer (bare klik på hjælp og spørg i dit mailprogram) eller via gratis læsere på nettet, fx Google Reader. Det betyder altså, at hver gang du fortæller om hvad der sker i din forretning, vil folk få det at vide. Ikke dårligt.

8 Kloge Kvinders Guide til Blogging 8 Kvinder og Blogs I udlandet I USA er der en lang række kvindelige bloggere, som simpelthen kan leve af at skrive om livet som hjemmegående mor med børn. Det kan de fordi deres blogs bliver læst af mange, mange tusinde hver dag, og netop derfor bliver det interessant for annoncører at lægge annoncer ud på disse blogs. Kvinderne anmelder også produkter, såsom bleer, computere, bøger etc, som virksomheder sender til dem, så de kan prøve dem, vurdere dem og skrive om dem. Det får de så enten produktet eller penge for. På den måde skaber disse kvinder i virkeligheden deres egne forbrugermedier. De bliver redaktører og indholds-ansvarlige på en slags magasin som når endnu videre omkring, end et almindeligt magasin. Herhjemme Der findes forskellige blogging-kredse. Nøjagtigt som vennekredse, netværk eller interessefællesskaber. For eksempel er modebloggerne en gruppe i cyberspace som bare vokser og vokser, ser det ud til. Der bliver flere og flere af dem, og bloggerne er især kvinder. De er opmærksomme, de ser, læser, hører og interesserer sig for alt, der handler om mode. Og så deler de alt det de finder på deres blogs. Tit er det faktisk bloggerne, der snarere end modemagasinerne, sætter en trend i gang. De kan i den grad flytte varer. Så er der alle de kvinder, der deler deres erfaringer, oplevelser og frustrationer i livet med os andre. Mange af dem er småbørnsmødre, og rigtigt mange af dem taler om at jonglere livet og tilværelsen i dag. Det er spændende læsning. Den sidste store kvindegruppe indenfor den danske blog-verden er kreabloggerne; damer, der strikker og syr de mest vidunderlige ting og som deler deres inspiration, mønstre og erfaringer med alle os andre. Kvinder, hvis blogs giver en lyst til at hive 1000 dage ud af kalenderen og lære at quilte. Naturligvis overlapper rigtigt mange blogs hinanden. Så er der boligbloggerne dem, der ved hvilken lampe giver det bedste lys, hvilket tapet er det hotteste og hvad du kan gøre, for at bo som dem. Der er også kvinder der blogger om teknik, om karriere, om politik og om miljø altså, alt, hvad der interesserer dem, dig og mig. Spændende er denne fagre nye verden bestemt. Mig bekendt er der i dag ingen der kan leve af at blogge i Danmark, men der er rigtigt mange derude, der både får arbejde, inspiration og faglig udveksling af at blogge.

9 Kloge Kvinders Guide til Blogging 9 Hvordan kommer du i gang? Min største angst omkring blogs var teknikken. Jeg er så teknikforladt, at jeg ikke kan finde ud af at sætte kablet fra DVD en i fjernsynet igen, hvis det er faldet ud. Men her er hvad jeg har lært: Du behøver ikke at være den stolte indehaver af en doktorgrad i datalogi for at oprette og bestyre en blog. Faktisk kræver det sådan ca lige så meget snilde som at oprette en g-mail, eller en hotmail og ca lige så meget grundviden at opdatere din blog, som det gør at sende en . Det er virkeligt ikke svært. Med mindre din blog skal hænges op på et site (altså hvis du allerede ejer etellerandet.dk, og bloggen skal hænge sammen med den side), der allerede eksisterer, kan du gøre det gratis og du kan også gøre det selv. Der findes forskellige udbydere af blogs på internettet, men de mest brugte og lettest tilgængelige er: Blogspot, som du finder her: Wordpress er et superfedt system, og rigtigt godt, hvis du gerne vil linke det op til et andet site det kan du hente her: Selv er jeg stor og varm fortaler for wordpress-løsningen, da den både er fleksibel, nem at bruge og sikker. HUSK at lige meget hvor teknikforskrækket du er, er det ikke en undskyldning for ikke at blogge. Der er masser af hjælp at hente, hvis du bare læser introerne på de enkelte sites, som udbyder blogs. Du kan også vælge at betale dig fra det og få en professionel til at sætte din blog op for dig. NB! Der er altid meget lange diskussioner og mange meninger om, hvilket format der er bedst at bruge. Klik lidt rundt på nettet og besøg andre bloggere. Hvis det ikke er til at gennemskue hvilket format de bruger, så skriv og spørg.

10 Kloge Kvinders Guide til Blogging 10 Etik på blogs Р дr н v v- N, n дr р е r. ॐ s? D e р ה a IT- T л с н s м siд www. - р. Alle kan læse med på din blog, så tænk over hvad du skriver! En blog også kaldet weblog er din helt egen hjemmeside. Oprettet og redigeret af dig. Derfor er det også dig, der bestemmer indholdet og har ansvaret. Du bør derfor lige tænke over, hvad du lægger på bloggen af tekster, billeder og links. En blog kan nemlig læses af alle, der kan gå på internettet. Også din chef, nabo og ekskæreste eller dine kolleger, svigerforældre og gamle skolekammerater. Ja, også journalister, myndigheder eller en kommende arbejdsgiver kan falde over eller måske endda ligefrem søge efter din blog. Andre læser med Så du skal ikke lægge noget på din blog eller lave indlæg på andre blogs om noget, som du ikke vil stå ved eller har lyst til at blive konfronteret med senere hen. Selv om det er skrevet til en lille kreds eller i et muntert øjeblik, kan det findes af andre. Du skal også være opmærksom på, at selvom du sletter en tekst, vil den ofte alligevel kunne findes, fordi den bl.a. gemmes i Google s cache-funktion. Nogle udenlandske tjenester tilbyder dog oprettelse af blogs, hvor det kræver adgangskode at læse dem. På de fleste blogs er det muligt at kræve adgangskode for at kunne skrive i dem, så du på den måde selv kan bestemme, hvem der må lave indlæg.

11 Kloge Kvinders Guide til Blogging 11 Ytringsfrihed I Danmark er der ligesom i mange andre lande meget vide rammer for, hvad du kan ytre offentligt også på internettet. Du kan være kritisk over for politikere, myndigheder, institutioner, organisationer og virksomheder også over for dit uddannelsessted eller din arbejdsgiver. Men overvej dog, hvad du skriver. For det kan måske få følger både positivt og negativt. Ytringsfriheden gælder på blogs ligesom i alle andre sammenhænge og giver dig også ret til at omtale enkeltpersoner. Det er dog vigtigt at tage hensyn til privatlivets fred og de love, der er lavet herom. Du må heller ikke overtræde injurielovgivningen eller udtrykke racistiske holdninger. Ophavsret Udover reglerne om ytringsfrihed skal du også tage hensyn til reglerne om ophavsret. De gælder på blogs ligesom i alle andre sammenhænge og sætter begrænsninger på, hvad du frit må kopiere og lægge på din blog. Ved siden af de rent juridiske begrænsninger er der også nogle mere moralske hensyn at tage. Det bør bl.a. klart fremgå, hvem og hvad man citerer eller linker til. Tydelige kildehenvisninger er vigtige af hensyn til både ophavsmanden og dine læsere. Du bør heller ikke bruge løsrevne citater, der ude af sammenhæng eller uden nærmere forklaring kan virke misvisende. Det er ikke fair over for hverken ophavsmand eller læser. Du bør derfor gøre dig nogle etiske overvejelser om brug af citater på din blog og eventuelt formulere dem, så du og andre er opmærksomme på dem. Det bør du gøre ikke alene af hensyn til de ret få lovmæssige begrænsninger, men i høj grad også af hensyn til dig selv og andre. Så din blog ikke giver dig unødig besvær og ballade, men bliver til gavn og glæde.

12 Kloge Kvinders Guide til Blogging 12 Hvordan opdager andre, at jeg blogger? Hvordan får jeg læsere? Kommentarer og dialog En af de meget fine ting ved blogging er den cirkel, du er med i: Hvis du vil have at andre interesserer sig for din blog, må du interessere dig for andres. Altså: Når verden skal opdage dig, må du gøre noget benarbejde først: Du skal ud og kommentere hos andre. Når du kommenterer bliver du bedt om at efterlade dig navn og din URL din URL er din blogs adresse:. Eksempel: Venlighed og dialog Som blogger skaber du et rum, hvor andre skal føle sig velkomne. Du åbner dine døre, dit liv og dine tanker for andre mennesker, som skal komme forbi dig, drikke en kop kaffe i dit gode selskab og gerne gå fra dig med lysten til at fortælle andre om, hvor meget de har hørt, oplevet eller lært af at være sammen med dig. Derfor går det simpelthen ikke hvis du er den sureste krampe i verdenshistorien. Prøv i hvert fald som udgangspunkt at undgå at fornærme dine læsere. Dermed ikke sagt at du skal skrive tandløst men husk at være venlig.

13 Kloge Kvinders Guide til Blogging 13 En blog er ikke som andre medier en blog har en afsender, som jo for eksempel lige om lidt er dig selv. Det vil sige, at der bag enhver blog er en tydelig, personlig afsender. Selv hvis en blog er anonym, er der en personlig afsender. Altså, bare fordi vedkommende ikke fortæller dig sit navn, betyder det jo ikke at der ikke er et menneske i den anden ende. Til sammenligning kan du sagtens sidde hjemme i stuen og råbe ad fjernsynet, når nogen eller noget du ikke er enig i, dukker op. De kommer næppe til at opdage det. Sådan er det ikke i blogverdenen. Blogverdenens kommunikation er nemlig en dialog. Du er i samtale med andre og husk derfor at lige gyldigt hvad du siger, så er der et menneske i den anden ende. Bloggingdialogens 5 bud 1. Skriv pænt, 2. Opfør dig ordentligt 3. Diskuter, men vær venlig 4. Lad dig ikke fornærme hvis andre er dumme behøver du jo ikke være det 5. Del, hvad du har lyst til, men ikke mere. H d gør ј g ƕ noг n р рд m d, р g l på n? D р гt, гt æ нt дt р. M ftр st lр ё e æk på n. H s noгn går tæt på, кn væ e at e д н r, n кn så væ e at д дn st å, så - e кn, ƕor m в ॐ e р. J ll e d væ e дt si т.

14 Kloge Kvinders Guide til Blogging 14 Inden du begynder Det allervigtigste du skal definere inden du begynder på at blogge er: Hvad vil du blogge om? Stil dig selv følgende spørgsmål: Vil du bruge din blog privat? Vil du bruge din blog professionelt? Hvis du vil bruge din blog privat, er det kun op til dig selv hvad du vil fylde den med. Vil du bruge den som en slags fotoalbum, eller til at dele strikkeopskrifter? Vil du bruge den til at holde kontakten med familiemedlemmer over hele verden, eller til at dele din passion for frimærker fra begyndelsen af 1900-tallet med andre interesserede? Lige meget, om du vil bruge den privat, er det en god ide, lige at tænke de 6 punkter igennem, du får gennemgået nedenfor. Hvis du vil bruge din blog professionelt, er der imidlertid andre ting, du skal tage hensyn til for at få det fulde udbytte af den. For at du kan få det fulde udbytte af din blog, er det vigtigt at du tager dig god tid til at overveje og besvare de nedenstående spørgsmål. Hvis du ikke har svaret på rede hånd, eller måske særligt, hvis du har, så brug lige et par dage på at tænke over dit svar, inden du beslutter dig for alvor: 1. Hvad er det særlige du kan bidrage til blog-verdenen med? Ja, det er et stort spørgsmål, men det er vigtigt at du stiller dig selv det. Tænk på din blog som et magasin: Hvis du skulle udgive et nyt magasin, ville du ikke sætte dig ned og sige: Nu laver jeg et magasin, der skal være præcis ligesom Woman. Nej, du ville tænke over, hvad du kunne bidrage med, som ville få folk til at læse lige netop dit magasin.

15 Kloge Kvinders Guide til Blogging Derfor skal du også tænke over, hvad der er din meget skarpe vinkel? Hvis du for eksempel er forfatter til en lang række spædende bøger om kvindeliv, kan det være oplagt at du blogger om dine holdninger til lige netop det. Men du skal vide, at det er det du gør. Hvis du væver rundt i sagerne bliver din blog mere end almindeligt kedelig at følge med i. Hvis du blogger privat og ikke har noget, der gør din blog særlig, er der ikke mange der vil bruge deres sparsomme fritid på at kigge med. Brug for eksempel disse spørgsmål til at overveje din blog ud fra: 1. Hvad ved du mere om end andre (bemærk at jeg ikke spørger dig, hvad du ved MEST om) 2. Hvad interesserer du dig brændende for? 3. Hvad ville du ønske du kunne forandre? 4. Hvilken forfatter kan du slet ikke slippe? (hvem bliver du inspireret af?) 5. Hvad ville du gerne arbejde med, hvis du helt selv kunne vælge? 3. Hvad vil du helt præcist have ud af din blog? Ønsker du dig flere kunder, et større netværk, feedback på nye ideer, eller at folk simpelthen oplever dig som du oplever dig selv? Vil du øve dig i at skrive, i at skrive sjovt, i at skrive alvorligt, eller vil du arbejde med billeder? Lige meget hvad det er du vil have ud af din blog, så vid det: Vid det og lad andre vide det. Skriv det i den tekst, du skriver om dig selv du kan jo altid ændre den, hvis du kommer på andre tanker. Da jeg for eksempel begyndte at blogge var det fordi jeg lige havde gjort min første bog færdig og simpelthen ikke kunne holde ud ikke at have noget at skrive på. 4. Er du klar på at invitere ærligheden ind i dit liv? En blog er åben for alle. Du kan simpelthen ikke skrive side op og side ned om hvor lam, klam og fed din inkompetente nar af en chef er, og forvente at beholde dit job. Du kan heller ikke lyve for din veninde og melde dig syg fra en aftale, hvis du kommer til at afsløre på bloggen, at du har danset cancan hele natten. Desuden skal din blog have bid for at have noget den skal være ærlig. Du skal være ærlig overfor dine læsere og behandle dem med respekt. Er du klar til det?

16 Kloge Kvinders Guide til Blogging Hvem må ikke læse din blog? Hvis du tænker alle må læse med, undtagen min mor! Så lad være med at blogge. Ganske simpelt. Du skal (!) være klar over at alt det du skriver for evigt kan graves frem af en eller anden i cyberspace resten af dit liv. Sådan cirka. Så vær dig selv, vær ærlig, og husk at være venlig, så kommer intet dårligt tilbage. 6. Hvad er dine succeskriterier? Tænk godt efter, hvad der skal til før du føler din blog er en succes, skriv dem ned, så du ikke føler at du bare sidder og kaster ord ud i cyberspace uden at vide hvorfor. HVAD SKAL BARNET HEDDE? Hvad skal din blog hedde? Ud over URL (altså webadressen) skal den også have et navn. Min hedder bare Julia Lahme, men det er mest fordi jeg ikke vidste bedre. Andre gode blogtitler er fx: 1. Det lille spørgsmål 2. Slagt en hellig ko 3. Karlssons Kludeskab 4. Fuhrmann for dig 5. Hverdagsjunkie

17 Kloge Kvinders Guide til Blogging 17 Frekvens Hvor tit skal man blogge? Det bestemmer du sådan set selv men en af hemmelighederne bag at få folk til at læse din blog er at de ved, hvornår de kan regne med at høre fra dig. Du ved jo for eksempel også, hvornår dit yndlingsmagasin kommer, du skal ikke stå og hænge ud i kiosken alle ugens dage for at være sikker på at få et. Jeg mener at det absolutte minimum er to gange om ugen. Hvis du blogger så sjældent skal du ovenikøbet gøre opmærksom på det på bloggen, så folk ikke går forgæves. LINKS Definition af link fra wikipedia.org: Link er et engelsk fremmedord og betyder forbindende led, lænke eller henvisning. Ordet bruges i daglig tale især, som forkortelse for hyperlink, om en henvisning fra én webside til en anden. Links (eller linkene) er det der får internettets hjemmesider til at hænge sammen til en form for helhed. På dansk bruges også ordet lænke. Et link muliggør, at man klikker på tekst eller billeder på en webside og derved kommer ind på en anden. Det at lave links hedder at linke og jeg linker. At linke er at forsyne en webside med en aktiv henvisning til et andet elektronisk dokument eller en tjeneste. På din blog vil der være et sted, hvor du kan skrive en liste med links til andre blogs, som du synes er fede at læse. Det er sådan man finder rundt i cyberspace, og personligt synes jeg det er virkeligt god stil at huske at sige ordentligt tak til dem, der linker til dig, når du opdager det.

18 Kloge Kvinders Guide til Blogging 18 Til allersidst Jeg håber meget at du har fået lyst til at give dig i kast med det at blogge. På min egen blog julialahme.dk, kan du finde en liste over gode, inspirerende blogs, som kan give dig input til at komme videre. En ting til... Når du er begyndt at blogge kan du lige så godt regne med at du før eller siden vil få bekymrede spørgsmål fra din omverden: Udleverer du ikke dig selv lige lovligt meget? Eller Er du nu sikker på at det er smart at lægge så meget ud på internettet? Kan være nogle af de spørgsmål veninder, kollegaer eller mødre kommer med. Ingen af de mange mennesker, jeg har arbejdet med omkring blogs har úndgået de spørgsmål. Der sker et eller andet, som klogere mennesker end jeg kan forklare, når man lige pludseligt bliver meget synlig. Nogle af mine bedste venner læser simpelthen ikke min blog jeg tror de synes, at hvis hele verden bliver involveret, så holder det op med at betyde noget. Jeg er ikke enig: Jeg mener at blogverdenen har givet og lært mig rigtigt meget, som jeg håber du også har lyst til at være med til. Kærlig hilsen, Julia Lahme lahme.dk / julialahme.dk

19 Kloge Kvinders Guide til Blogging 19 Inspiration Her kan du møde nogle få af de mange inspirerende kvinder, jeg har været så heldig at få lov til at møde igennem deres blogs og igennem mine workshops. Anette Kristine Poulsen beautyspace.dk Skønhedsfif for alle Hvor meget blotter er der egentlig i en blogger?, blev jeg spurgt om en dag. Måske en pæn sjat. Jeg ved det ikke. For OK, i mit tilfælde blotter jeg min passion for skønhedsnyt, finurlige tendenser og tips, der forskønner hverdagen. Men jeg blogger først og fremmest, fordi jeg ikke kan lade være. Beautyspace er min professionelle, personlige og helt uundværlige dagbog, for hvad er mere livsbekræftende og farverigt end netop alle genvejene til ekstra velvære og skønhed? Jeg kan ikke vente med at lægge det daglige skønhedsfix på bloggen forhåbentlig et velovervejet af slagsen og altid tænkt som news you can use. For er det en god idé at investere i en kaviarcreme, når den koster mere end en god cykel? Kan den helt rigtige mineralpudder give dig synet af ny hud? Og betaler det sig at springe ud i en laserbehandling - og hvor ondt gør det egentlig? Så langt jeg husker tilbage, har mit liv handlet om passionen for beauty stuff først som helt grøn og ung-ung indkøber hos SAS og senere salgsansvarlig hos Dior i Skandinavien. I dag fletter jeg endnu en passion ind ved at skrive om det hele i Dagbladet Børsen, ELLE og selvfølgelig her på bloggen. For ord er også noget af det bedste, der findes. NB: Er godt gift, har to børn og bor i en skov syd for Silkeborg, når jeg ikke er i København for at trække frisk luft.

20 Kloge Kvinders Guide til Blogging 20 Karin Madsen karinmadsen.dk Jeg er dybt fascineret af udvikling. Både selvudvikling om hvordan vi kan arbejde med os selv, blive den bedste udgave af os selv og flytte os derhen, hvor vi drømmer om at være. Og udvikling indenfor kommunikation. Hvordan vi kommunikerer med hinanden, og hvordan virksomheder kommunikerer med deres medarbejdere og deres kunder. Denne blog handler om udvikling set ud fra mit perspektiv. Og jeg har de reflekterende og selvudviklende briller på. Jeg deler min sårbarhed og mine frustrationer med dig, da jeg har en lille fornemmelse af at jeg ikke altid er palle-alene med mine mange tanker! I mindre bidder skriver jeg også om hverdagsliv og livsnyderi. Bloggen hedder Vadestedet fordi jeg følte jeg stod plantet der midt i et vadested, dengang jeg startede bloggen. Mit vadested var en strøm af grande frustrationer over, hvad der dog skulle blive af mig - hvad var mit talent - og hvad ville jeg sådan rigtig være, når jeg blev stor. Jeg hænger indimellem stadig fast i det plumrede vand, hvor jeg - trods vaders - knap kan få næsen oven vande, men jeg er på vej og det ser-saftsusene-mig spændende ud det der forude Laura Groth neokubik.wordpress.com Neokubik er en dokumentar! Den handler om de små ting, der sætter gang i de store ting. Den handler om nye rum, dér hvor nye historier bliver til. Bag kameraet og ordene står jeg. Mit navn er Laura, jeg er født i 1983 og bor i en stille gade, hvor julelysene hænger og glimter året rundt. Noget af det der gør mig helt rolig og glad er at rejse med en jeg holder af og så elsker jeg at slå mig ned i nye byer. Jeg har boet i Firenze, Uppsala og Amsterdam. Italiensk har jeg glemt, svensk bilder jeg mig ind at jeg kan og hollandsk fik jeg aldrig lært (tæller: Ik bel je snel?). Nu har jeg sat mig for at lære spansk (claro que si), så jeg kan snakke mere med omkring middagsbordet, næste gang jeg besøger min kærestes familie. At skrive er noget af det tætteste jeg kommer på at være kreativ og jeg ville ikke være foruden.

21 Kloge Kvinders Guide til Blogging 21 Maren Uthaug marensblog.dk Her kan du læse om, hvad der sker, når man på et tidspunkt syntes det var en god idé at købe hus uden at have råd. Og at få tre børn så hurtigt efter hinanden, at mavedellen er blevet permanent. Og så i øvrigt vælger at skippe livet som smartass reklame-tekstforfatter til fordel for at være sådan én, der gerne vil være forfatter, men ikke tør sige det højt. PS. Noget af det første, der sker, er, at man begynder at ønske, det stadig var moderne med valium. Maria Cymborski cymborskicoaching.dk Velkommen til min blog powerful living, som ligger her: Her skriver jeg om at få fokus på egne behov, om glæden ved, at skabe en hverdag med overskud til børn og business. Og om alt det gode der sker når vi tager ansvar for at skabe vores eget liv. Det er her du finder tips og inspiration til hvordan du opnår balance imellem karriere og familieliv.

22 Kloge Kvinders Guide til Blogging 22 Laura Rousing livewithwhatyoulove.dk Mit navn er Laura Rousing og jeg har startet denne blog, fordi det simpelthen er så vigtigt at vi har et hjem, som er super fedt. Et hjem som er fyldt med alt det vi kan li. Jeg tænker ikke på showoff, men bare ganske simpelt at det du har i dit hjem er noget du kan li. Det er luksus. Bonus ved at have et hjem, som er fyldt med alt det vi kan lide, er at du får skabt et hjem, som giver dig glæde, tryghed og masser af energi og kærlighed. Når det så er sagt, så er der jo ikke noget i vejen med en ønskeliste håber min blog vil inspirere dig til en rigtig god ønskeliste. Ud over at jeg selv har et hjem som 100% er fyldt med det jeg virkelig godt kan lide, så har jeg også en baggrund i Feng Shui. Jeg har været i Calfornien og taget en uddannelse i vestlig Feng Shui hos Terah Kathryn Collins, som er ekspert og forfatter til de mest anerkendte bøger indenfor Feng Shui. For mig er det vigtigt at understrege, at det er Feng Shui tilpasset vores vestlig verden og altså ikke noget med frøer eller lignende, som skal stå et bestemt sted eller en masse kinesiske regler (det kan jeg simpelthen ikke forholde mig til). Ja og så er jeg også vanvittig interesseret i design, og suger alt hvad jeg kan få af design-information til mig. Har læst på Den Grafiske Højskole (nu Mediehøjskolen) i København, og har også været på designkursus i London på Central Saint Martins, College of Art & Design. Lone Kjær lonekjaer.dk/blog Min blog er tanker fra mit madglade hjerte med fokus på nydelse, god smag og sundhed. Det er stedet, hvor jeg deler ud af mine oplevelser, der handler om mad og gastronomi. Og det er stedet, hvor jeg øser ud af mine erfaringer, holdninger, giver opskrifter og tips om alt, hvad der rører sig i mit madunivers. Til dagligt arbejder jeg som madskribent og foodstylist og er fuldtidspassioneret madøre

23 Kloge Kvinders Guide til Blogging 23 Mie Sidenius Brøcner changeisapossibility.wordpress.com Jeg er født i maj 1967, er mor til min søn, hvis små fødder alt for hurtigt voksede til den størrelse 45, som han i dag har fodfæste i! Inden jeg rigtig fik tid til at tænke mig om, var tiden gået Jeg har den skønneste og blødeste Mullekat, som er i pleje hos en kærlig familie, da jeg er delvist bosat i Kina. Kiiiiiiiina - ja, min kæreste, som forsat er i stand til at få min mave til at give boblende champagne fornemmelser, arbejder her på den anden side af jorden. Jeg skriver, fordi jeg simpelhen ikke længere vil lade være: Første gang jeg kan huske en brændende længsel efter at skrive (uden at gøre det), var jeg 22 år. Af mange grunde har den passion fået lov til at gemme sig godt. I dag ved jeg, at skrivning giver mig energi, glæde, en hel del begejstring til livet, og støtter mig i svære tider, derfor denne blog! Jeg skriver fra mit hjertes dyb, fra en uudtømmelig kilde! Jeg skriver i en personlig stil og vil skrive en masse om kærlighed, glæde, sorg, tab, ja, om livets store og små eksistentielle spørgsmål og dilemmaer, som både du og jeg møder på vores vej i livet! Jeg vil også skrive om mine autentiske kinesiske oplevelser, og der vil komme dage, hvor jeg føler for at skrive et digt. Måske vil du til tider opleve mig som en lalleglad jubel idiot, derfor skal du vide, at jeg i min sjæl også har personlige og dybe erfaringer om, at livet ikke altid er helt fantastisk! Hvis du er et menneske der er fuldstændig begejstret for gramatik, er dette nok ikke den rette blog for dig. Uanset hvor stor umage jeg gør mig, har jeg det med at overse et komma hist og her, og om et ord korrekt bør ende på e eller r, har ikke den store betydning for mig. Hermed velkommen til denne blog change is a possibility! Jeg håber vi mødes her i cyberspace, hvor jeg til tider vil stille spørgsmål til mulighed for refleksion, og jeg vil glædes over at læse din kommentar her på bloggen... Må du nyde livet, øjeblikket og vide, at dette NU aldrig kommer tilbage!

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Med sjælen som coach. vejen til dit drømmeliv

Med sjælen som coach. vejen til dit drømmeliv Susan Nielsen Med sjælen som coach vejen til dit drømmeliv Tænker du nogle gange: Der må være noget mere? Længes du indimellem efter noget større? Prøver du at fastholde de glimt af jubel og lykke, som

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Velkommen til. www.vinterfryd.dk

Velkommen til. www.vinterfryd.dk 1 Velkommen til Idéen med denne bog er at sætte fokus på bloganmeldelser og sponserede indlægs denne bog har på ingen måde til formål, at belære jer bloggere om hvordan en bloganmeldelse skal eller bør

Læs mere

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG EN E-BOG FRA MIG TIL DIG 8 GYLDNE GENVEJE TIL MERE ALENETID UDEN DÅRLIG SAMVITTIGHED. Apropos børn, så har vi sammen smukke Aia på 6 år, charmerende Villads på 3 år og bedårende Vega på 1 år. 3 verdensstjerner

Læs mere

Kapitel 1: Begyndelsen

Kapitel 1: Begyndelsen Kapitel 1: Begyndelsen Da jeg var 21 år blev jeg syg. Jeg havde feber, var træt og tarmene fungerede ikke rigtigt. Jeg blev indlagt et par uger efter, og fik fjernet blindtarmen, men feberen og følelsen

Læs mere

Indledning. Hej kære læser. Hjerteligt tak for at du læser med i denne e-bog.

Indledning. Hej kære læser. Hjerteligt tak for at du læser med i denne e-bog. Indledning Hej kære læser Hjerteligt tak for at du læser med i denne e-bog. Jeg hedder Kirsten og er en 24 årig blogger, som interesserer mig for selvkærlighed og personlig udvikling og det at få det bedste

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk - handler om at få eller beholde den fulde appetit på livet. At udleve sit fulde potentiale. Her er værktøjer til at tage det første skridt

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

HJERTET SKAL BANKE FOR HVER ENESTE EN

HJERTET SKAL BANKE FOR HVER ENESTE EN Page 1 of 5 HJERTET SKAL BANKE FOR HVER ENESTE EN Af Anne Mette Ehlers Ægte interesse, empati og især engagement. Det er den bedste opskrift på en vejledningssamtale, der motiverer unge mennesker. Er man

Læs mere

KAN JEG EGOISTISK? 3 TRIN TIL AT

KAN JEG EGOISTISK? 3 TRIN TIL AT GRATIS EBOG KAN JEG KALDE DIG EGOISTISK? (UDEN AT DU BLIVER SUR) 3 TRIN TIL AT ELSKE HELE DIG (OG IKKE KUN DINE PÆNE SIDER!) IDA BLOM Indhold Intro Trin 1 D I S C O V E R Trin 2 A C C E P T Trin 3 F I

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder I det følgende bringes citater fra virksomheder fra Havredal gl. Skoles virksomhedsnetværk, der har haft unge med særlige behov ansat i op til 6 år, og

Læs mere

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SÅDAN SKABER DU EN VEDKOMMENDE TEKST Skriv det vigtigste først. Altid. Både i teksten og i de enkelte afsnit. Pointen først. Så kan du altid forklare bagefter. De

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Rikke Heimark Coaching

Rikke Heimark Coaching Find dit rette fokus Pixi E-bog Af Rikke Heimark, 2. februar 2017 For at tiltrække de rigtige ting i livet, hvad en det er mennesker, oplevelser, kontakter, muligheder osv, så er det alt afgørende at du

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Bliv afhængig af kritik

Bliv afhængig af kritik Bliv afhængig af kritik - feedback er et forslag og ikke sandheden Kritik er for mange negativt ladet, og vi gør gerne rigtig meget for at undgå at være modtager af den. Måske handler det mere om den betydning,

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

6-12 ÅR. info. FORÆLDRE med et pårørende barn ALDERSSVARENDE STØTTE TIL

6-12 ÅR. info. FORÆLDRE med et pårørende barn ALDERSSVARENDE STØTTE TIL ALDERSSVARENDE STØTTE 6-12 ÅR info TIL FORÆLDRE med et pårørende barn Forældre til et pårørende barn - Alderssvarende støtte Kære forælder Når man selv eller ens partner er alvorligt syg, melder en række

Læs mere

ONLINE SLANKEKURSUS UGE 11

ONLINE SLANKEKURSUS UGE 11 ONLINE SLANKEKURSUS UGE 11 Dine fedtceller lytter Jo mere du beklager dig over, hvor tyk du er, jo tykkere bliver du. Du får mere af det, du giver opmærksomhed. Vores tanker og ord er energi og i særdeleshed

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Kan du huske den sidste gang du havde den der helt perfekte dag med din hest? Vejret var fantastisk, din hest var glad og frisk (uden at være

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige VELoverstået - eksamen. Vi skaber succeser. Det er vores

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Gud har en plan -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Gud har en plan -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Gud har en plan -3 Plan nr. 3: Jeg giver dig evigt liv! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 3: At give mennesker evigt liv. Gud giver sig selv, for at intet nogensinde vil kunne stå i vejen for et evigt

Læs mere

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig?

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig? Frivillig i børn unge & sorg - er det noget for dig? Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening Som frivillig i Børn, Unge & Sorg er du med til at vise unge

Læs mere

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores Indhold 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt 14 Balance balancegang 15 Din balance 19 Den gode balance i par -og familielivet 20 Der er forskellige slags stress i vores liv 21 Nogle af par-

Læs mere

Gør den svære samtale til et frugtbart samarbejde

Gør den svære samtale til et frugtbart samarbejde Gør den svære samtale til et frugtbart samarbejde Af Ianneia Meldgaard, cand. mag. Kursus- og foredragsholder og coach. www.qcom.dk Den svære samtale er et begreb, der bliver brugt meget i institutioner

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie

Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie Dato for interview: 26. juli 2016 Lokation: København Varighed: 13 min Transskriberingen bygger på Steinar Kvales teori om grov transskribering, hvor tænkepauser,

Læs mere

4 trin der styrker dit Personlige & Faglige Selvværd.

4 trin der styrker dit Personlige & Faglige Selvværd. 4 trin der styrker dit Personlige & Faglige Selvværd. Hjælp til Selvhjælp til Professionel Selvudvikling Mette Alleslev 2011 Alle rettigheder er forbeholdt SamtaleAkademiet 1 Forord Om Professionelt Selvværd

Læs mere

Jeanette Ringkøbing Rothenborg

Jeanette Ringkøbing Rothenborg INTRODUKTION Jeanette Ringkøbing Rothenborg cand.merc.int. (interkulturel kommunikation, strategi & ledelse, CBS/WSU) Journalist og ICC-certificeret coach Kommunikationschef Center for Familieudvikling,

Læs mere

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog OPRINDELSE Ordet blog har sin oprindelse i Weblog OPRINDELSE blog: a website that contains an online personal journal with reflections, comments and often hyperlinks provided by the writer - Merriam-Webster

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Nina Ekman og Stine Reintoft. Mindfulness. for dig som mor med det lille barn

Nina Ekman og Stine Reintoft. Mindfulness. for dig som mor med det lille barn Nina Ekman og Stine Reintoft Mindfulness for dig som mor med det lille barn Mindfulness for dig som mor med det lille barn Nina Ekman og Stine Reintoft Mindfulness for dig som mor med det lille barn Mindfulness

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i grundmodulet. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henriette og Jesper, som er i konflikt med hinanden.

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

13-18 ÅR FORÆLDRE ALDERSSVARENDE STØTTE. med et pårørende barn

13-18 ÅR FORÆLDRE ALDERSSVARENDE STØTTE. med et pårørende barn 13-18 ÅR ALDERSSVARENDE STØTTE infotil FORÆLDRE med et pårørende barn Forældre til et pårørende barn - Alderssvarende støtte Kære forælder Når man selv eller ens partner er alvorligt syg, melder en række

Læs mere

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Havfruernes verden - En sanserejse Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter guide

Læs mere

Boble-Byen. - Et indre rum af ro og styrke. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Boble-Byen. - Et indre rum af ro og styrke. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Boble-Byen - Et indre rum af ro og styrke Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015.

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Interviewer: Hej! Luna: Hej! Interviewer: Vil du præsentere dig selv? Tale lidt om hvad du er for én? Luna: Jeg hedder Luna og jeg er i midten

Læs mere

Hvordan er dit selvværd?

Hvordan er dit selvværd? 1. kapitel Hvordan er dit selvværd? Hvad handler kapitlet om? Dette kapitel handler om, hvad selvværd er. Det handler om forskellen på selvværd og selvtillid og om, at dét at være god til tennis eller

Læs mere

Børneneuropsykolog Pia Stendevad. Søskende til børn med epilepsi

Børneneuropsykolog Pia Stendevad. Søskende til børn med epilepsi Børneneuropsykolog Pia Stendevad Søskende til børn med epilepsi 1 Emner Information Samtale Følelser Opmærksomhed Aflastning 2 At håndtere sygdom Stille Talende Usynlig Hjælper Flygter Nedtoner osv. 3

Læs mere

Kort sagt: succes med netdating.

Kort sagt: succes med netdating. Indledning I denne e- bog får du en guide til, hvordan du knækker netdating koden! Du finder alt hvad du skal bruge, for at komme igang med at møde søde piger på nettet. Få f.eks. besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Det magiske spejl - At elske sig selv og bygge selvværd Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

Behandlings- og udviklingsplanen

Behandlings- og udviklingsplanen bliv smuk, god og sand! Behandlings- og udviklingsplanen støtte til personlig udvikling af livskvalitet, sundhed og funktionsevne målrettet forbedring af livet når: du ønsker at udvikle dig hurtigt tingene

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Hvem? Mig! Livsvigtigt Hvilken af de følgende ting ville du have sværest ved at undvære?

Hvem? Mig! Livsvigtigt Hvilken af de følgende ting ville du have sværest ved at undvære? Hvem? Mig! Hvilket dyr ville du vælge til at symbolisere dig selv og hvorfor?......... Hvis du er dreng hvad synes du ville være sværest ved at være pige? Hvis du er pige hvad synes du ville være sværest

Læs mere

Refleksionskema Den dybere mening

Refleksionskema Den dybere mening Refleksionskema Den dybere mening - den forskel du vil være, i verden Der ligger en dybere uselvisk mening bag beslutninger og valg vi træffer, som alle er dybt manifesteret i den måde vi ser verden på,

Læs mere

Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med

Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med Indledning Velkommen til min E- bog. Mit navn er Vicki Bredahl Støvhase. Jeg har lyst til at skrive denne bog, for

Læs mere

Guide. den dårlige. kommunikation. Sådan vender du. i dit parforhold. sider. Derfor forsvinder kommunikationen Løsninger: Sådan kommunikerer I bedre

Guide. den dårlige. kommunikation. Sådan vender du. i dit parforhold. sider. Derfor forsvinder kommunikationen Løsninger: Sådan kommunikerer I bedre Foto: Iris Guide Februar 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan vender du den dårlige 12 kommunikation sider i dit parforhold Derfor forsvinder kommunikationen Løsninger: Sådan kommunikerer

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Kære Aisha Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Introduktion I den senere tid hører vi af og til I medierne om et ungt, kompetent og elskeligt menneske, som får afvist sin ansøgning

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Nu har I haft jeres YouTube-panel. Hvad tænker I om gæsternes reaktioner? Kan I sætte nogen ord på dem?

Nu har I haft jeres YouTube-panel. Hvad tænker I om gæsternes reaktioner? Kan I sætte nogen ord på dem? Efter deres panel om lørdagen fangede pressefrivillig Louise Borum Bech YouTuberne LasseMedHatten, SofiNekoDesu og Son-Michael til et interview omkring at lave YouTubevideoer, passion og at møde følgere.

Læs mere

ugepraksis et billede på dit liv

ugepraksis et billede på dit liv Daisy Løvendahl Personlig rådgiver ugepraksis et billede på dit liv www.daisylovendahl.dk #1. En guide til refleksion og handling Om ugepraksissen Denne ugepraksis er resultatet af megen refleksion og

Læs mere

Motivation. Indledning. Alt er muligt

Motivation. Indledning. Alt er muligt Motivation Indledning Alt er muligt Motivation er en flyvsk størrelse. Nogle gange kan den få hjertet til at banke og blodet til at bruse. Den kan holde dig søvnløs om natten og giver dig lysten til planlægge

Læs mere

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du får en bedre, mere støttende relation til dig selv. Faktisk vil jeg vise dig hvordan du bliver venner med dig selv, og især med den indre kritiske

Læs mere

Kære forældre til børn i dagtilbud

Kære forældre til børn i dagtilbud Kære forældre til børn i dagtilbud I Jammerbugt Kommune har vi siden 2007 arbejdet med at udvikle kvaliteten i vores dagtilbud. Det har været et mål, at alle, der arbejder med børn i Jammerbugt Kommune,

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker.

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker. Velkommen til dag 2: Find dine 10 hjerteønsker I dag skal vi tale om: Hvad er et hjerteønske? Hvorfor er det vigtigt, at vide hvad mine hjerteønsker er? Og så skal du igennem en guidet meditation, som

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53 Bog 1 af 3 Forfattere : Casper Blom og journalist Carsten Lorenzen Udgiver, salg og distribution: Casperblom.dk Forlag: Video2web.dk Korrekturlæsning: Maria Jensen Sat med The Serif 10/14 pt Trykt hos:

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10 1 7. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 19. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 30/434/436/302//3/439/722/471 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Vel mødt i kirke denne

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

Mørket og de mange lys

Mørket og de mange lys Mørket og de mange lys (Foto: Eva Lange Jørgensen) For knap to måneder siden boede den irakiske forfatter og journalist Suhael Sami Nader i København som fribyforfatter. Her følte han sig for tryg for

Læs mere

Sct. Kjeld. Inden afsløringen:

Sct. Kjeld. Inden afsløringen: Sct. Kjeld Inden afsløringen: Når vi tænker på en ikon, så vil mange af os have et indre billede af, hvordan en ikon ser ud. Hvis vi kunne se disse billeder ville de være forskellige. Ud fra hvad vi tidligere

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Gratis e-bog om internetplatforme. Find dine platforme, og brug dem rigtigt. lahme.dk

Gratis e-bog om internetplatforme. Find dine platforme, og brug dem rigtigt. lahme.dk Gratis e-bog om internetplatforme Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig

Læs mere

BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED

BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED I-tegnesættelse af børns kultur og symboler Projektforløb for ældstegruppen Sommerfuglen i Børnehuset Bagterp, Hjørring. Udformet og afviklet af Lina Franke Hedegaard

Læs mere

NASIM. et friskt pust. for Mellemøsten.

NASIM. et friskt pust. for Mellemøsten. 26 HUMANIST Studerende netværker NASIM et friskt pust fra Mellemøsten NASIM er et netværk af studerende, hvis formål er at udbrede en neutral og nuanceret viden om Mellemøsten. Netværket holder til på

Læs mere