Arrangementer for voksne. Forår 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arrangementer for voksne. Forår 2015"

Transkript

1 Arrangementer for voksne Forår 2015

2 Sådan tilmelder du dig På bibliotekets hjemmeside kan du tilmelde dig et eller flere af vores arrangementer. Det er nemt og bekvemt, og du kan gøre det, lige når det passer dig. Har du bestilt billet, men bliver forhindret i at deltage, kan vi senest på dagen annullere din bestilling og give dig penge tilbage. Sådan gør du 1. Gå ind på 2. Vælg Arrangementer for voksne og dernæst det arrangement, du ønsker at deltage i. 3. Vælg Bestil billet(ter) 4. Vælg antal billetter 5. Udfyld personlige oplysninger og dernæst betalingsoplysninger. Telefon Vi anbefaler dig at bestille på Du kan også ringe til os på tlf senest kl. 12 dagen før.

3 Velkommen til 2015! Som formand for udvalget for Kultur og Fritid er det en fornøjelse at være med til at præsentere Varde Biblioteks arrangementsprogram for foråret Biblioteket er en demokratisk og kulturbærende institution, som med et stort og varieret udvalg af kulturoplevelser for alle borgere medvirker til at danne ramme om et godt liv for både unge, ældre og børnefamilier i Varde og tiltrække både turister og nytilflyttere. Samtidig skaber de kulturelle input og samarbejder på tværs mellem Biblioteket, skoler, virksomheder og foreninger ny viden i mødet mellem forskellige institutioner og borgere. Biblioteket er ikke bare et sted, hvor man søger ny viden, men også et sted, hvor man søger hinanden, og hvor der opstår kreativitet og skabertrang under inspiration fra nye indtryk og udfordringer. Hvem ved, om det næste store danske skrivetalent fødes til en writein på biblioteket, eller om en workshop eller et foredrag tænder lige præcis den idé, der bliver grundlag for en ny, lokal virksomhed? Vi er i Varde kommunes kultur og fritidsudvalg glade for samarbejdet med Varde Bibliotek og ser frem til 2015! Lisbet Rosendahl Formand for udvalget for Kultur og Fritid

4 Write-in Workshop på Varde Bibliotek I samarbejde med Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Onsdag den 28. januar kl Gratis Varde Bibliotek og Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole præsenterer fire inspirerende write-ins for alle forfatterspirer. Write-ins stammer fra USA og er en workshopform, hvor forfattere og journalister mødes på et bibliotek eller en Starbucks med det formål at få produceret en masse tekst indenfor et bestemt tidsrum. Første gang arbejder vi med fanfiction under ledelse af forfatter og lærer på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Chris Paton. Medbring computer og strømforsyning så giver vi en kop kakao. Ingen tilmelding bare mød op!

5 3D-printer: Workshop Workshop på Varde Bibliotek I samarbejde med 3ideer.dk Torsdag den 29. januar kl Pris 25 kr. 3D-printere er blevet kaldt en større revolution end Internettet, og det forventes, at de indenfor en overskuelig fremtid vil forandre vores forhold til forbrug og design - og endda vil sætte en stopper for mangel på organer til transplantation! Alligevel har de færreste af os nogensinde prøvet at printe så meget som et iphone-cover., selvom det i dag er muligt at printe både nye sko og plastkopier af én selv! David Kuntz Etzerodt fra 3ideer.dk fortæller om de mange muligheder, 3D-printere giver os allerede nu, og lader publikum få flere forskellige maskiner mellem hænderne. Mød op med en idé eller få en i løbet af aftenen!

6 Kyndelmissekoncert og lysfest Koncert på Varde Bibliotek Med Elisabeth Fischer Jessen og Emil Thorbjørn Møller Jensen Mandag den 2. februar kl. 19. Pris 50 kr. Bibliotekets fyldes med levende lys og skønne toner, når sopran og studerende ved musikkonservatoriet i Esbjerg Elisabeth Fischer Jessen trodser vintermørket og synger lys ind i februaraftenen. Hun ledsages af Emil Thorbjørn Møller Jensen på klaveret. Oplev uddrag af Franz Schuberts smukke lied-cyklus Winterreise ( ) og lieder fra Richard Strauss stemningsfulde opus 10 (1885) bl.a. Allerseelen og Die Nacht, som handler om at længes efter dét, der engang var, og som man håber på en dag vender tilbage. Nyd en aften fyldt med musik på vej mod foråret.

7 Write-in Workshop på Varde Bibliotek I samarbejde med Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Onsdag den 18. februar kl Gratis Tag din computer og strømforsyning under armen og mød op til forårets anden write-in. Vi byder på inspiration samt cola og kakao! Dagens opgave er at skrive ud fra kunstværker, som præsenteres af kunsthistoriker Kirstine Bruun, mens forfatter og lærer på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Chris Paton hjælper med at få gang i tasterne! Du behøver ikke at have været med til tidligere write-ins for at deltage. Ingen tilmelding bare mød op!

8 BIG DATA - Don t Give Data to a Stranger Foredrag på Varde Bibliotek Med journalist og dataekspert Pernille Tranberg Torsdag den 19. februar kl. 19. Pris 50 kr. Hvordan kan et supermarked opdage en teenagegraviditet, før pigens egen far og hvordan pokker ved Facebook, at man lige er blevet single? I takt med at vi i stigende grad lever vores liv på Nettet, afgiver vi store mængder af meget personlige oplysninger til helt fremmede personer og firmaer. Hvem er det, der suger oplysninger ud af vores adfærd på nettet og hvad bliver de brugt til? Dataekspert ved Erhvervsstyrelsen Pernille Tranberg fortæller, hvordan de data bruges og hvordan man udøver digitalt selvforsvar! Til foredraget udleveres også en lille bog om digitalt selvforsvar.

9 Jan Poulsen: Eik Skaløe Foredrag på Varde Bibliotek med kulturjournalist Jan Poulsen Tirsdag den 24. februar kl Pris 50 kr. En enkelt lp med bare otte sange er alt, hvad Eik Skaløe fra Steppeulvene efterlod sig ved sit selvmord kort efter udgivelsen, hvor han var blot 25 år gammel. Ikke desto mindre regnes netop denne lp Hip fra 1967 som fundamentet for al efterfølgende dansksproget rock, og Eik selv har fået mytisk status. Eik Skaløe hyldes i starten af 2015 med både en genudgivelse af Hip i januar, samt spillefilmen Steppeulven med premiere 19. februar Jan Poulsen serverer musikalske godbidder og går bag om myten Eik Skaløe og tæt på personen bag de finurlige ord, provokerende happenings og kompromisløse handlinger.

10 Mette Fugl: Fra koncepterne Foredrag på Varde Bibliotek Om Fra koncepterne Onsdag den 25. februar kl. 19. Pris 75 kr. Mette Fugl har i årtier været kendt som en af Danmarks skarpeste journalister og er både elsket af seerne og frygtet af politikerne. I Fra koncepterne fortæller hun om sit imponerende liv med en hård skoletid, bohemelivet i Paris ved ungdomsoprørets begyndelse med gadekampe, happenings og stoffer, samt om hendes liv i Bruxelles og arbejde som journalist i bl.a. Afghanistan, Irak og på Haiti. Mette Fugl giver også sit syn på journalistikkens fremtid og de mørke skyer, som truer faget. Undervejs kan der også blive kommenteret lidt på fundamentalister, feministhadere og andre røvhuller.

11 Tunesisk hækling - hakning Workshop på Ølgod Bibliotek Med Daisy Tyron fra hakkenaalen.dk Mandag den 2. marts kl Pris 50 kr. Hakning er en håndarbejdsteknik som ikke er helt så fast som hækling og ikke så løst som strik! Det giver det en formfast struktur, der ser vævet ud. Der bliver mulighed for at prøve simpel hakning, glat hakning og diagonal hakning og ind- og udtagning. Desuden farveskift, og hvordan det kan bruges. Daisy medbringer remedier, der kan købes på aftenen.

12 Katrine Marie Guldager Forfatteraften på Varde Bibliotek Om Køge-krøniken. Arrangeret med støtte fra Statens Kunstfond Torsdag den 5. marts kl. 19. Pris 50 kr. Katrine Marie Guldager er elsket for sine mange digte, noveller og romaner, samt børnebøgerne om bl.a. Frøken Ignora. Hun har siden 2010 arbejdet på Køge-krøniken, som er blevet kaldt et kommende hovedværk i nutidens danske prosadigtning. Serien følger en familie fra Køge og deres liv gennem flere generationer og giver en litterær skildring af den nye danmarkshistorie. Indtil videre består af krøniken af bøgerne Ulven (2010), Lille hjerte (2012), Den ny tid (2013) og Peters død (2014). Hør om Guldagers forfatterskab og arbejde med Køge-krøniken.

13 Versefødder og frierfødder i nordiske viser Aktivitetscentret, Gartnerpassagen 6, Ølgod I samarbejde med Ældresagen i Ølgod Søndag den 8. marts kl Gratis Sangeftermiddag ved Duo Sepiae med Jytte og Johnny Hintz. Johnny spiller klaver, mens Jytte spiller fløjte/saxofon og fortæller om versefødder og frierfødder. En del af viserne handler om kærlighed, men frierfødderne skal også forstås sådan, at musikere og sangskrivere går på frierfødder i hinandens skatkamre! Jytte har oversat svenske og norske viser til dansk. Teksterne vises på storskærm. Det er bl.a. viser af Jan Johanson, Monika Zetterlund, og Cornelis Wreesvijk. Efter koncerten og kaffebord er der fællessang efter Højskolesangbogen. Koncerten flankeres af udstilling på Ølgod Bibliotek fra sidst i februar.

14 Lone Hørslev: Dyrets år Forfatteraften på Nørre Nebel Bibliotek Om Dyrets år Onsdag den 11. marts kl. 19. Pris 50 kr. Lone Hørslev er opvokset i Vestjylland og har udgivet en række digtsamlinger og romaner siden debuten i Hendes seneste roman Dyrets år tager læseren med tilbage til vinteren Romanen handler om en af danmarkshistoriens store kvindelige figurer, Marie Grubbe, og vi møder hende, da hun er 23 og lever et liv som frue på Ankerhus Slot i Oslo fyldt med hemmelige forhold, begær og lyster, der er svære at styre. Hørslev fortæller om arbejdet med bogen, som har været båret af både research og intuition, og om poesi, fortælleglæde, trolddom, magi og erotikkens magt over mennesket.

15 Gry Rambusch Foredrag på Varde Bibliotek Fra brændt barn til advokat og børnerettighedsforkæmper Torsdag den 12. marts kl. 19. Pris 50 kr. Gry Rambusch er mønsterbryder i ordets mest positive betydning og har vendt en barndom med druk, vold og omsorgssvigt til styrke og kampgejst. Hun voksede op i Esbjerg med en psykisk syg og alkoholiseret mor og et utal flytninger, tvangsfjernelser og anbringelser. I dag taler hun børnenes sag i retten, i medierne og på Christiansborg. Hør bl.a. om hendes erfaringer med det sociale system og institutionsverdenen, men også om, hvordan uddannelse blev vejen til en bedre fremtid for hende og om børns rettigheder.

16 Frimærkets dag - Workshop og udstilling Workshop og udstilling på Varde Bibliotek I samarbejde med Frimærkeklubben Sydvest, Esbjerg Lørdag den 14. marts kl Gratis Det er i dag en kæmpe luksus at få et brev! Varde Bibliotek og Frimærkeklubben Sydvest, Esbjerg fejrer brevets trofaste og kunstneriske følgesvend frimærket, som har sin helt egen kulturhistorie. Klubben viser denne ene dag en pop-up udstilling med sjældne breve, postkort, stempler og frimærker og fortæller, hvordan en ægte filatelist arbejder med sin samling. I dagens anledning udgives også nye frimærker, som kan ses og købes. Biblioteket stiller pen, papir og porto til rådighed i en brevskrivningsworkshop, så du kan sende et ægte, håndskrevet brev til en, der har fortjent det!

17 Write-in Workshop på Varde Bibliotek I samarbejde med Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Onsdag den 25. marts kl Gratis Forårets tredje write-in tager afsæt i musik og lyd for at give startenergi til skrivningen. Workshoppen ledes af forfatter og lærer på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Chris Paton. Medbring computer og strømforsyning så giver vi en kop kakao eller cola. Du behøver ikke at have deltaget i tidligere write-ins for at være med! Tilmelding ikke nødvendig bare mød op!

18 Selvudgiver, Indie Publishing og crowdfunding Foredrag på Varde Bibliotek Med forfatter og self publisher A. Rune Onsdag den 25. marts kl. 19. Pris 50 kr. De store forlag trues i stigende grad af små, uafhængige forlag og forfattere, der udgiver deres værker selv. Rune er manden bag de roste fantasyudgivelser Blodsværmen og Natdværgen, men måtte gennem meget for at nå dertil. I foredraget deler han ud af sine erfaringer med at skrive og udgive selv og fortæller om, hvordan man kommer fra kladde til færdigt produkt og ikke mindst hvordan man får sine tekster udgivet! Han giver desuden inspiration til, hvordan man kan finansiere en udgivelse med crowdfunding og fortæller hvordan han efter sin første egenudgivelse blev opdaget af et forlag!

19 Danmarks oversete natur Foredrag på Varde Bibliotek Med tv-vært og naturvejleder Morten D.D. Hansen Torsdag den 26. marts kl. 19. Pris 50 kr. I Varde kommune bor vi tæt på naturen men hvor tæt vi er på dyr og planter, opdager vi ikke altid! Morten D.D. Hansen, som er uddannet biolog, tager publikum med på en rundrejse i de mest utænkelige hjørner af den danske natur, og guider til store naturoplevelser på tankstationen, omkring juletræet, i grusgrave og grøftekanter, i Legoland og på toilettet! Morten D.D. Hansen har været vært på Bidt af Naturen på DR1, skrevet mere end 500 artikler og flere bøger om bl.a. naturhistorier i Mols Bjerge og Insekter i Danmark.

20 Garderobetjek! Klæd dig efter din personlighed Foredrag på Varde Bibliotek Med stylist, personlig shopper og forfatter Christina Wedel Torsdag den 9. april kl. 19. Pris 50 kr. Christina Wedel gør op med forvirrende dogmer om timeglasfigur, æble- og pæreform og bruger i stedet ét, simpelt spørgsmål som udgangspunkt for sit arbejde: Hvad føler du dig godt tilpas i? I foredraget guider hun uhøjtideligt til stilarter som sporty, klassisk og boheme og giver tips til at få styr på både sommergarderoben og besværlige beklædningsdele, så selv inkarnerede buksepiger kan nyde at gå med kjole! Til foredraget udleveres også en lille guide til, hvordan du kan få meget mere glæde af din egen garderobe.

21 Veteranbiler fra Vestjysk Motorveteranklub Torvet i Varde I samarbejde med Vestjysk Motorveteran Klub Lørdag den 11. april kl Gratis Har du altid elsket motorens lyd fra en Corvette C3, nydt duften fra slidte lædersæder og haft lyst til at trykket hornet i bund på en Ford Mustang? Vestjysk Motorveteranklub ruller deres lækre biler frem på Torvet ved Biblioteket og giver alle mulighed for at spørge ind til hestekræfter, tophastigheder og detaljer. Måske får du lov til at prøve at sidde i kabinen! Bagefter kan du høre livsstilsekspert Christian Grau fortælle om Mænd og biler inde på biblioteket.

22 Christian Grau: Mænd og biler Foredrag på Varde Bibliotek Med livsstilsekspert, redaktør og bilanmelder Christian Grau Lørdag den 11. april kl Pris 75 kr. Hvad er det med mænd og biler? Hvad siger mænd om deres køretøjer og hvad siger køretøjet om dem? Frihed, ulighed og broderskab er nogle af de begreber, Grau bruger som afsæt på turen, hvor han også kommer ind på kærligheden mellem mand og køretøj, samt trafikfænomener som børn i bilen, god kørestil og idioten i bilen foran. Få sandheden om din nabos bilmærke og dit eget. Egnet for både chauffører og dem, der plejer at sidde i passagersædet!

23 Kunsten at male på sten Ølgod Bibliotek Lørdag den 11. april kl Pris 100 kr. (inkl. materialer) Kursus i stenmaling Her kan du lære kunsten at male på sten af Gitte Elbæk. På kurset eksperimenteres der med en kombination af grafiske mønstre og skrifter og stenenes forskellige teksturer. Teknikken er baseret på tuschtegning på glatte rullesten. Gitte Elbæk er uddannet håndarbejdslærer og har været efterskolelærer siden At male på glatte rulle-sten med en speciel sort tusch giver en helt unik udtryksform med klare afgrænsede streger. Som afslutning lakeres stenen, så den er vejrbestandig og kan således pynte både ude som inde. Et kursus for såvel voksne som børn.

24 Teknologiens udvikling Foredrag på Varde Bibliotek Med tv-vært, journalist og gadgetekspert Nikolaj Sonne Torsdag den 16. april kl Pris 75 kr. Teknologien har aldrig udviklet sig så hurtigt, som den gør i dag, og telefoner, computere, biler og droner bliver hurtigere, smartere og bedre i et rasende tempo. Men mens nogle produkter forbedrer vores liv i kvantespring, er der andre, som aldrig skulle have nået butikkernes hylder! Få en fed live-oplevelse med Nikolaj Sonne, når han med ironi og mimik giver en live-indføring i de seneste frem og tilbageskridt indenfor teknologiens verden! For både de ikke-teknikinteresserede og dem, som kan betjene deres IRIS+ 3D Robotics-drone i søvne!

25 Smag på Varde Workshop på Varde Bibliotek I samarbejde med NaturKulturVarde Lørdag den 18. april kl Gratis Næste gang du er på vej til supermarkedet, så stop og gå hjem i stedet for! I Varde kommune er vi så tæt på naturen, at vi bogstaveligt talt bor midt i et spisekammer også inde i byerne. Naturvejleder Jonas Gadgaard guider til de utroligt mange råvarer i den nære natur, som bare venter på at blive plukket og tager os med på jagt efter planter til frokosten i området nær biblioteket. Vi slutter med at spise brændenældesuppe og fladbrød med bellis bagt på panden og serveret med skvalderkålspesto og hvem ved, om vi finder andre lækre og superlokale råvarer? For voksne samt børn ifølge med voksne.

26 Forskningens døgn Foredrag på Varde Bibliotek Torsdag den 23. april. Gratis Varde Bibliotek deltager i Forskningens Døgn, som på 11. år fejrer videnskaben inden for alle fagområder med en landsdækkende festival. Gør dig klar til en spændende og vidunderlig nørdet overraskelse baseret på de allernyeste opdagelser indenfor natur, kultur, kommunikation, samfund, sundhed eller teknik!

27 Dy Plambeck: Michael Forfatteraften på Varde Bibliotek Tirsdag den 28. april kl. 19. Pris: 50 kr. Dy Plambecks meget roste krigs- og kærlighedsroman Michael henter kraftig inspiration fra hendes eget liv og oplevelser hos danske soldater i Afghanistan. Romanen skildrer krigen og mødet mellem en udsendt soldat og en kvindelig journalist i et for Dy Plambeck helt nyt sprog, som hun var nødt til at opfinde efter opholdet i Afghanistan, som ikke kunne beskrives i hendes sædvanlige, muntre tone. Romanen oversætter imidlertid ikke blot militære hændelser til civile opleveler. Den fokuserer også på tiden efter krigen og på, hvor svært det kan være at leve et liv sammen efter krigen og væk fra krigszonen.

28 Write-in Workshop på Varde Bibliotek I samarbejde med Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Onsdag den 29. april kl Gratis En kort omvisning på biblioteket med fokus på alle de historier, der ikke står i bøgerne, er udgangspunktet for forårets sidste write-in. Kom tættere på kroge, reoler og gemmesteder - og hør, hvor der oftest bliver kysset! Kirstine Bruun fra Varde Bibliotek står for omvisningen, mens forfatter og lærer på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Chris Paton hjælper med skrivningen. Medbring computer og strømforsyning vi giver kakao! Du behøver ikke at have været med til tidligere write-ins for at deltage. Ingen tilmelding bare mød op!

29 Varde Fest og kulturuge Varde Bibliotek og Torvet Onsdag den 27. til søndag den 31. maj. Gratis Varde Bibliotek fester sammen med kommunes andre kulturinstitutioner i maj! Biblioteket er kilde til et væld af kulturoplevelser med dans, udstillinger, smukke scenografier, brusende skørter, utrolige evner, rystende hofter, stærke arme, unævnelige udfordringer fra fremtiden og mere endnu! Programmet er endnu hemmeligt men vi kan afsløre, at der helt bogstaveligt bliver noget for enhver smag!

30 Da kvinder og tyende blev borgere Foredrag på Varde Bibliotek Med journalist, filminstruktør og forfatter Pia Fris Laneth Torsdag den 4. juni kl. 19. Pris 50 kr. Pia Friis Laneth skrev arbejderkvindernes liv ind i danmarkshistorien med bogen Lillys Danmarkshistorie fra Hun beskriver kvinders stemmeret til folketinget i 1915 som en ordentlig øretæve til det patriarkalske system og tegner et rids gennem det 20. århundrede med revselsesret, forældremyndighed over egne børn, oplysningsbevægelse og et stigende antal af kvindelige folketingsmedlemmer. Valgretsbevægelsen i starten af 1900-tallet fremførte, at kvinders bedre moral, kærligere sind og særlige erfaringer fra hjemmet ville gavne politikken til samfundets bedste. Er det gået sådan?

31 Vil tilbyder også... IT-kurser Bliv klogere på Skype og Dropbox, lær at lave mad på din ipad, og lær at bruge borger.dk og digital post på din tablet eller mobil. Klassikerne er også med: 3Dprinteren er igen på programmet, ligesom de populære kurser i e- bøger, smartphones og tablets. Hent folderen på vardebib.dk eller på biblioteket. Arrangementer for børn Her er fastelavnsfest og spilaften, og på Bamsehospitalet kan du få din bamse i behandling. 7-Kantens teaterbørn performer Et sted mellem himmel og jord, og i musikforestillingen Vitello er der underholdning for hele familien. Vær med, når Ice For Kids laver isskulpturer, kom til børneyoga og oplev masser af kryb på biblioteket.

32 Åbningstider Åbningstider Varde Bibliotek Ølgod Bibliotek Nørre Nebel Bibliotek Oksbøl Bibliotek Agerbæk Bibliotek Varde Bibliotek Rådhusstræde Varde Tlf.:

Arrangementer for voksne. Forår 2015

Arrangementer for voksne. Forår 2015 Arrangementer for voksne Forår 2015 Sådan tilmelder du dig På bibliotekets hjemmeside kan du tilmelde dig et eller flere af vores arrangementer. Det er nemt og bekvemt, og du kan gøre det, lige når det

Læs mere

IT-kurser. Forår 2015

IT-kurser. Forår 2015 IT-kurser Forår 2015 Sådan tilmelder du dig På bibliotekets hjemmeside kan du tilmelde dig et eller flere af vores kurser. Det er nemt og bekvemt, og du kan gøre det, lige når det passer dig. Har du bestilt

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Lær IT. Efterår 2015

Lær IT. Efterår 2015 Lær IT Efterår 2015 IS G RAT ER endig K U RStilmelding nødv r -dog e Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle, både for nybegyndere og dem der trænger til at

Læs mere

Arrangementer for børn

Arrangementer for børn Varde Bibliotek tlf. 75221088 Rådhusstræde 2 6800 Varde biblioteket@vardebib.dk Arrangementer for børn Bibliotekerne i Varde Kommune Januar-juli 2013 Læs mere på www.vardebib.dk Arrangementer for børn

Læs mere

Litteraturarrangementer

Litteraturarrangementer Litteraturarrangementer Bibliotekerne i Varde Kommune Efterår 2013 www.vardebib.dk Rådhustræde 2 Tlf.: 7694 6917 Va September Forfatteraften Tina Henneberg Tirsdag den 3. september kl. 16.30 Tina Henneberg

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2015 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle både for nybegyndere og for dem der trænger til at få opgraderet

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015 Kurser for voksne Forår 2015 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, der alle er relevante i forhold til bibliotekets digitale tilbud. Vi tilbyder også Drop In, hvor bibliotekets

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Arrangementer For børn. Bibliotekerne i Varde Kommune

Arrangementer For børn. Bibliotekerne i Varde Kommune Arrangementer For børn Bibliotekerne i Varde Kommune August december 2013 Arrangementer for børn Praktisk omkring billetter og arrangementer Billetter til Børnebibliotekernes arrangementer er gratis med

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø december 2012 januar 2013

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø december 2012 januar 2013 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø december 2012 januar 2013 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Som du kan læse om i denne udgave af nyhedsbrevet er rækken af tilbud til beboerne

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2011 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Rådhusdage 2015. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune

Rådhusdage 2015. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Rådhusdage 2015 på Gentofte Rådhus Mandag d. 28/9 Tirsdag d. 29/9 Onsdag d. 30/9 Torsdag d. 1/10 et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer til Rådhusdage

Læs mere

Arrangementer. Bibliotekerne i Varde Kommune

Arrangementer. Bibliotekerne i Varde Kommune Arrangementer Bibliotekerne i Varde Kommune August november 2014 Bazar på Varde Torv Lørdag den 16. august kl. 10-14 Pris: Gratis Denne lørdag vil Varde Torv emme af dufte, smagsprøver og gode tilbud og

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Digital læring - Kurser efterår 2015

Digital læring - Kurser efterår 2015 www.taarnbybib.dk Digital læring - Kurser efterår 2015 Tårnby Kommunebiblioteker Velkommen til Tårnby Kommunebibliotekers kurser Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08 Kurser efterår 2014 4102/08 Kom i gang med din ipad eller iphone - for begyndere Galten Bibliotek tirsdag d. 23.9. kl. 10.00-12.00 Hørning Bibliotek mandag d. 27.10. kl. 10.00-12.00 Ry Bibliotek onsdag

Læs mere

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Seniorkulturuge 2008 Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Kulturelt Samråd, Solrød Bibliotekerne, Kræftens Bekæmpelse, AOF, Super Brugsen, Lokalhistorisk Forening, Lions, Ældresagen,

Læs mere

Samværs- og aktivitetstilbud

Samværs- og aktivitetstilbud Samværs- og aktivitetstilbud Vores pædagogiske målsætning er at skabe et struktureret miljø, hvor der fokuseres på udvikling, gode oplevelser og en meningsfuld hverdag. Borgerne har vedvarende fysiske

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

En opfinder bliver til.

En opfinder bliver til. En opfinder bliver til. Hvad er en opfinder, hvem er opfindere, hvordan bliver man opfinder, hvordan ser en opfinder ud? Det er nogle af de spørgsmål mange går og tænker på igennem livet. Der er ikke et

Læs mere

It-kurser Forår 2015. gladsaxe.dk/bibliotek

It-kurser Forår 2015. gladsaxe.dk/bibliotek It-kurser Forår 2015 gladsaxe.dk/bibliotek 1 It-kurser på Gladsaxe Bibliotekerne Det er gratis at deltage i bibliotekets kurser, men du skal tilmelde dig. Tilmelding til forårets kurser starter torsdag

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Hold Øje uge 13-2015. Wauw det var bare rigtig fedt J

Hold Øje uge 13-2015. Wauw det var bare rigtig fedt J Hold Øje uge 13-2015 Wauw det var bare rigtig fedt J På Børnenes Friskole er de fleste dage egentlig ganske fede. Det gælder både de dage, hvor der knokles med fysik, idræt, musik, dansk etc. i det almindelige

Læs mere

Handicap Bo og Beskæftigelse

Handicap Bo og Beskæftigelse Samværs- og aktivitetstilbud Vores pædagogiske målsætning er at skabe et struktureret miljø, hvor der fokuseres på udvikling, gode oplevelser og en meningsfuld hverdag. Borgerne har vedvarende fysiske

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Hurtigt overblik. Søndag d. 6. september: Mit liv som naver. Søndag d. 11 oktober: Sang og musik foredrag : Efterårsglød

Hurtigt overblik. Søndag d. 6. september: Mit liv som naver. Søndag d. 11 oktober: Sang og musik foredrag : Efterårsglød SØNDAGSCAFÉ I SCT. OLAI SOGNEGÅRD PROGRAM 2015/2016 SØNDAGSCAFÉ KIRKEKONCERTER ANDRE ARRANGEMENTER SCT. OLAI SOGNEGÅRD SKAGENSVEJ 210, HØJENE Arrangør: Sct. Olai menighedsråd Hurtigt overblik Søndag d.

Læs mere

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk.

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes til: Leo Vad: 20905896 Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe levad@ikast-brande.dk Eller Trine Andersen: 20181639 tcand@ikast-brande.dk 16 Feb.-Apr. 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Netmedier med fjernadgang

Netmedier med fjernadgang Netmedier med fjernadgang Bibliotekerne i Varde Kommune www.vardebib.dk Varde Bibliotek Rådhustræde 2 Tlf.: 7694 6917 Va Netmedier med fjernadgang Varde Biblioteks tilbud med virtuelle medier, som du gratis

Læs mere

Program for Landdistrikternes Uge

Program for Landdistrikternes Uge Program for Landdistrikternes Uge For 16. gang afholdes i Sønderho Landdistrikternes Uge 11. til 18. oktober 2015 Søndag d. 11. oktober. Kl. 9.30: Gudstjeneste i Sønderho Kirke. Arrangør: Nordby og Sønderho

Læs mere

TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS

TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS internemt TRIN FOR TRIN TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS forår 2012 internemt - sådan! IT-KURSER på dit bibliotek Velkommen... Kommunikationen mellem borgerne og det offentlige er under ombygning i disse år,

Læs mere

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege Luciaoptog Nattergalen skal findes sæsonprogram børn efterår 2015 furesø bibliotek & borgerservice Zebra-ze-ze ARV Brætspilscafé Mis med de blå øjne R barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner

Læs mere

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET 1 Nemt på Nettet Borgernes kommunikation med det offentlige bliver i stadig højere grad digital. Holbæk Kommunes projekt Nemt på Nettet er et

Læs mere

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen.

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen. Sæson 2014/15 Volume 2 Nyhedsbrev FAVRSKOV MUSIKSKOLE Indhold Julehilsen...1 Kirkekoncert i Røgen...2 Julegalop og Lucia...2 Bazartilbud...3 Fotos fra Bazaren...3 Nye rytmikhold...4 Kommende arrangementer...4

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

It for alle. Gode hjemmesider om it. It-undervisning & it-hjælp i Køge Kommune

It for alle. Gode hjemmesider om it. It-undervisning & it-hjælp i Køge Kommune ? Gode hjemmesider om it www.it-borger.dk IT- og Telestyrelsens hjemmeside med informationer om it og tele for alle borgere. På it-borger.dk kan man blandt andet finde oplysninger om mobiltelefoni, rettigheder

Læs mere

Naturen, byen og kunsten

Naturen, byen og kunsten Tekst: Katrine Minddal Redigering: Karsten Elmose Vad Layout og grafik: Inger Chamilla Schäffer, Grafikhuset Naturen, byen og kunsten Fag Formål Billedkunst og dansk Træning i billedanalyse. Kendskab til

Læs mere

Inden udstillingen slutter den 4. november 2014 får du her et godt tilbud og mulighed for endnu en gang at se udstillingen:

Inden udstillingen slutter den 4. november 2014 får du her et godt tilbud og mulighed for endnu en gang at se udstillingen: MEDLEMSBLADET BYD VEN/-INDE/GÆST Der er ved begyndelsen af september måned mere end 20.000 mennesker, der fra nær og fjern har taget turen til Tønder for at se Kunstmuseets særudstilling om møbelarkitekten

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER Vil du gerne blive bedre til at bruge en computer, lære at bruge din digitale

Læs mere

Nr. 2 - ESBJERG FILATELISTKLUB - 2015

Nr. 2 - ESBJERG FILATELISTKLUB - 2015 Nr. 2 - ESBJERG FILATELISTKLUB - 2015 Postkort fra DVD én med Esbjerg Postkort I dette nummer omtale af hvad der er sket på klubmøder samt foredrag. Artikelserien om Legi onærudgaven 1919 fortsættes. 2

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2013 Vordingborg Bibliotek Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag

Læs mere

EFTERÅR/VINTER kurser

EFTERÅR/VINTER kurser EFTERÅR/VINTER kurser 2015 Nyheder: Digital post - avanceret brug og Sikkerhed Stevns Bibliotekerne Velkommen til endnu en sæson med Internemt! Stevns Kommune - og Stevns Bibliotekerne - byder i efteråret

Læs mere

Program for efterårets tema. Norddjurs Biblioteker. Norddjurs Biblioteker. A o h o

Program for efterårets tema. Norddjurs Biblioteker. Norddjurs Biblioteker. A o h o Grenaa Bibliotek N.P. Josiassensvej 17 8500 Grenaa 89 59 27 67 grenaa.bib@norddjurs.dk Program for efterårets tema A lk o h o a oholtema l Torvegade 1A 8963 Auning 89 59 43 00 kulturperronen@norddjurs.dk

Læs mere

Kulturkalender VOKSNE

Kulturkalender VOKSNE Kulturkalender VOKSNE januar - juni 2011 Glostrup Bibliotek Glostrup Bibliotek Kildevældets Allé 5 2600 Glostrup tlf. 4323 6820 Åbningstider Mandag til torsdag 10-19 Fredag 10-17 Lørdag 10-14 Søndag (okt-mar)

Læs mere

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 KÆRE LÆRERE OG PÆDAGOGER Vi vil gerne invitere jeres elever indenfor på Ballerup Bibliotekerne. For at i bedst muligt kan tilrettelægge

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 - Udkast - Foto: Thomas Petri København er tre gange kåret af et internationalt magasin som verdens bedste by at bo og leve i. Det er der mange gode grunde til. Blandt

Læs mere

"Ikke bare en ny start. Men netop DEN start, som giver dig DET boost, der sikrer dig, at du ikke stopper ved starten, men bliver ved!

Ikke bare en ny start. Men netop DEN start, som giver dig DET boost, der sikrer dig, at du ikke stopper ved starten, men bliver ved! FÆLLESSKAB FAGLIGHED FORSKELLIGHED "Ikke bare en ny start. Men netop DEN start, som giver dig DET boost, der sikrer dig, at du ikke stopper ved starten, men bliver ved!" --- Anton Wrisberg --- -- Forskellighed

Læs mere

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE SEP., OKT., NOV., DEC. 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Intro til aktiviteter... 3 Nada... 4 Krolf... 6 Petanque... 7 Motionshold... 8 Strikkeklub... 9 Mellemgruppe...10

Læs mere

www.plus50.nu Foredrag - Fortællinger - Fællessang

www.plus50.nu Foredrag - Fortællinger - Fællessang 1 plus50.nu v/, Adelgade 41, 1. sal 4720 Præstø mobil 40 55 36 45, www.plus50.nu Foredrag - Fortællinger - Fællessang www.plus50.nu Højskoleforedrag. Højskolemusik. Højskolestemning. Faglighed. Fordybelse.

Læs mere

Juleværksteder 2012. Kære Freinissebørn! Aflever sedlen med dine ønsker til din gruppelærer. senest på onsdag kl. 12.00.

Juleværksteder 2012. Kære Freinissebørn! Aflever sedlen med dine ønsker til din gruppelærer. senest på onsdag kl. 12.00. Juleværksteder 2012 Kære Freinissebørn! Fra mandag 10.. - fredag 14. december holder vi juleværksteder på skolen, fra kl. 9.15-14.00 (fredag kl. 9.15-11.30). Vi mødes til morgenmøde i grupperne som sædvanlig

Læs mere

Her kan du tilmelde dig vores hold, der hedder: Team Ejby Løb For Livet her: http://www.stafetforlivet.dk/dit-hold/

Her kan du tilmelde dig vores hold, der hedder: Team Ejby Løb For Livet her: http://www.stafetforlivet.dk/dit-hold/ Stafet for Livet Sted: Køge Marina. Tid: 20-21 juni fra kl 14-12 Hvad er Stafet for Livet Stafetten er en event, der løber over 22 timer, og formålet er at støtte kræftpatienter, og samtidig have en fest

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle-princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle-princippet. IT- Kurser Efterår 2013 Betjent åbningstid Mandag kl. 11-21 KulturArkaden Tirsdag kl. 11-21 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 11-21 4760 Vordingborg Torsdag kl. 11-21 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 11 21 Lørdag

Læs mere

Program for efteråret 2014 Start: mandag 8.9.2014 Slut: fredag 12.12.2014

Program for efteråret 2014 Start: mandag 8.9.2014 Slut: fredag 12.12.2014 12 ELLER Tilmelding Udfyld den vedlagte tilmelding og send den til: Lis Cronberg Valby Gade 12, Valby 3200 Helsinge Send en E-mail med alle ovennævnte oplysninger til lis@cronberg.dk ELLER Ring til 28

Læs mere

På togt mod det autentiske

På togt mod det autentiske På togt mod det autentiske FREMTIDENS TURSEJLADS BLIVER FOLKELIG OG DISKER OP MED EN NY TYPE SEJLERE. FREMTIDSFORSKER ANNE SKARE NIELSEN FORTÆLLER, AT DE NYE SEJLERE VIL HAVE UNIKKE OPLEVELSER, MEN DE

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

NYHEDSBREV. Rene linjer i Statens Kunstfond

NYHEDSBREV. Rene linjer i Statens Kunstfond NYHEDSBREV Medlemsfest inkl. musik med Tom Kristensens digte Lørdag den 1. februar 2014 kl. 18 er der medlemsfest for alle medlemmer af Dansk Forfatterforening. Prisen for deltagelse er 100 kr. inkl. fri

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Onsdags-workshops foråret 2014

Onsdags-workshops foråret 2014 Onsdags-workshops foråret 2014 Hver onsdag kl.15-17 Alle workshops er gratis 15. Januar: Google konto til meget mere end g-mail 22. januar: Google Chrome browseren fra Google 29. januar: NemID, borger.dk

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

LS2 Glimt af lys Lene Skovsende og Tue Omø. Omslag og design: LS2

LS2 Glimt af lys Lene Skovsende og Tue Omø. Omslag og design: LS2 LS2 Glimt af lys Lene Skovsende og Tue Omø Omslag og design: LS2 Smertefri /LS Når solen varmer, så man bliver helt afslappet Når man dufter blomsterne i haven Og smager det nyplukkede frugt Imens fuglene

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik December 2013 Odense Magasinet Nøddebo Præstegård Fynske Årbøger LitNet Teater 95b Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik Jul på gamle postkort 1 Historiefortæller Jens Peter Madsen Månedens Kunstner

Læs mere

SpecialKøbmanden H. J. Holst Vej 14, 2610 Rødovre, tlf. 33 15 12 88 Emdrupvej 26H, 2100 København Ø, tlf. 33 15 12 89 www.specialkoebmanden.

SpecialKøbmanden H. J. Holst Vej 14, 2610 Rødovre, tlf. 33 15 12 88 Emdrupvej 26H, 2100 København Ø, tlf. 33 15 12 89 www.specialkoebmanden. SpecialKøbmanden H. J. Holst Vej 14, 2610 Rødovre, tlf. 33 15 12 88 Emdrupvej 26H, 2100 København Ø, tlf. 33 15 12 89 www.specialkoebmanden.dk Kagekurser forår 2011 i Rødovre og på Østerbro. Cup Cakes:

Læs mere

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål Navneord Pigerne løb hen over vejen. Hvilket ord er navneord, og hvilken tid står de i? Pigerne, bestemt flertal. Vejen, ubestemt ental. Der var engang en dreng, som godt kunne lide at spise æbler. Der

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

NYHEDSBREV OKTOBER 2014 NYHEDSBREV OKTOBER 2014 Oktober måned er budt velkommen og efteråret har givet os mange dejlige timer udenfor i solskin, regn og blæst :- ) Vi nyder at være ude, og børnene er begyndt selv at efterspørge

Læs mere

Læs mere om KøgeBibliotekernes andre spændende tilbud på: www.koegebib.dk. It for alle It-kurser efterår 2010

Læs mere om KøgeBibliotekernes andre spændende tilbud på: www.koegebib.dk. It for alle It-kurser efterår 2010 Læs mere om KøgeBibliotekernes andre spændende tilbud på: www.koegebib.dk It for alle It-kurser efterår 2010 05.2010 Parkvej 2 4140 Borup Tlf.: 5667 2727 borupbib@koege.dk Herfølge Bibliotek Billesborgvej

Læs mere

STÆRKE KVINDER i 100 år. 1.-12. juni 2015 PROGRAM

STÆRKE KVINDER i 100 år. 1.-12. juni 2015 PROGRAM STÆRKE KVINDER i 100 år 1.-12. juni 2015 PROGRAM VELKOMMEN TIL KVINDFOLKEMØDET 2015 Ideen til Kvindfolkemødet er opstået omkring fejringen af 100-året for kvinders valgret og grundlovsdag. Det startede

Læs mere

VærelZe 313 og Teaterskolen

VærelZe 313 og Teaterskolen syddjurs egnsteater VærelZe 313 og Teaterskolen sæson 2014/15 www.syddjursegnsteater.dk KÆRE UNGE I SYDDJURS KOMMUNE For femte år i træk byder vi velkommen til Ingen kedelige onsdage, på den sidste onsdag

Læs mere

Ferielandet Danmark - musikfestivaler

Ferielandet Danmark - musikfestivaler Ferielandet Danmark - musikfestivaler I skal nu udforske Danmark med musikbriller på. 3 familier eller venner skal på festival, og I skal finde ud af hvorhen, og så skal I også arrangere turen. De har

Læs mere

Kulturkonference 2009

Kulturkonference 2009 Til kulturelle samråd, kulturudvalg, kulturforvaltninger, folkeoplysningsudvalg samt andre interesserede Kulturelle Samråd i Danmark og Kulturelt Samråd, Køge indbyder til Kulturkonference 2009 (Kulturelle

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Virksomhedsevents med

Virksomhedsevents med Virksomhedsevents med DR EVENTS DR Salg kan som noget nyt tilbyde at sammensætte en eventpakke til din virksomhed. Skarpe værter og opfindsomme aktiviteter kan sættes sammen til en unik dag i firmaets

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub

Sydfyns Single- og Venskabsklub Juli 2014 Lørdag d. 5. juli. Jazz og æggekage på Carlslund, Fruens Bøge Skov 7, 5250 Odense. En tilbagevende tradition er, at vi mødes på Restauration Carlslund og nyder den gode æggekage og jazzmusikken

Læs mere

Flere gode bøger 18 måneder

Flere gode bøger 18 måneder Flere gode bøger 18 måneder Lån dem på biblioteket. Køb dem i boghandlen. På nettet. I supermarkedet. Børn elsker bøger En sandwich med 10 lag Af Annette Herzog og Kamilla Christiansen En tællebog med

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Venskabsklub. www.svendborgsingleklub.dk. Januar 2013

Venskabsklub. www.svendborgsingleklub.dk. Januar 2013 Sydfyns Single- single- og og vens Venskabsklub www.svendborgsingleklub.dk Januar 2013 Fredag den 4. januar kl. 19 Klubaften på Færgegården, Færgevej 13, 5700 Svendborg Der serveres hakkebøf med stegte

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D Nyhed mode * 3D BILLED fremtid starter her SKO LEN din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2015 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2015 en fritidsundervisning, hvor begreber som

Læs mere

Hvorfor Augustenborg?

Hvorfor Augustenborg? Hvorfor Augustenborg? Arrangementer i november 2011 Brovold Nu kan Augustenborgs tidlige historie skrives om v. Susanne Østergaard Susanne Østergaard uddannet arkæolog fra Århus Universitet/Moesgaard kommer

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

PARK NYT SKOLEPARKERNE. Vinter 2014

PARK NYT SKOLEPARKERNE. Vinter 2014 PARK NYT Vinter 2014 SKOLEPARKERNE Indhold i dette nr.: Juletræstænding 1. december side 2 Nyt fra bestyrelsen side 3 Skoleparkens Fritidsklub side 6 Julespisning 29. november side 10 Juletræsfest 30.

Læs mere

Epinion og Pluss Leadership

Epinion og Pluss Leadership Epinion og Pluss Leadership DANSKERNES KULTUR,- FRITIDS- OG MEDIEVANER 2012 1964 1975 1987 1993 1998 2004-2012 Kvantitativ: Spørgeskema til mere end 12.000 borgere 3.600 voksne (15 +) 1.500 børn (7-14

Læs mere

Børnelederkursusdag Lørdag d. 31. januar 2015

Børnelederkursusdag Lørdag d. 31. januar 2015 Børnelederkursusdag Lørdag d. 31. januar 2015 Oplev: Foredrag ved Peter Mygind om mobning og social ansvarlighed. på Hestlund Efterskole. Skyggevej 21. 7440 Bording For nuværende og kommende ledere og

Læs mere

MEDLEMSBLADET. CCcCC HANS J. WEGNER ET NORDISK DESIGNIKON FRA TØNDER

MEDLEMSBLADET. CCcCC HANS J. WEGNER ET NORDISK DESIGNIKON FRA TØNDER MEDLEMSBLADET CCcCC HANS J. WEGNER ET NORDISK DESIGNIKON FRA TØNDER HUSK DET ÅRLIGE KONTINGENT C HVAD GÅR PENGENE TIL? Gennem dit medlemskab af foreningen Venner af Kunstmuseet i Tønder medvirker du for

Læs mere

Forårsprogram ARRANGEMENTER FOR VOKSNE OG BØRN SOLRØD BIBLIOTEK

Forårsprogram ARRANGEMENTER FOR VOKSNE OG BØRN SOLRØD BIBLIOTEK Forårsprogram ARRANGEMENTER FOR VOKSNE OG BØRN SOLRØD BIBLIOTEK 2015 Bogcafé - Sæsonens nye bøger Kom til foredrag Solrød Bibliotek er et levende sted fyldt med oplevelser, nærvær og interessant viden.

Læs mere

Værsgo: Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen!

Værsgo: Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen! Værsgo: Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen! Dette katalog indeholder konkrete og lettilgængelige ideer til, hvordan I ude på datastuerne, bibliotekerne og andre it-undervisningssteder

Læs mere

VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE

VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE Vi tilbyder store naturoplevelser. Besøg Nationalpark Vadehavet og kom hjem med oplevelser i verdensklasse. Det lyder utroligt, men Vadehavet rummer en grad af liv, der ikke

Læs mere

INDHOLD. I INTRO side 2

INDHOLD. I INTRO side 2 INDHOLD I INTRO side 2 II DIGTETS KENDETEGN side 3 Digtet side 4 Digtets indhold side 5 Digtets fortæller side 5 Digtets form side 6 Digtets lyd side 8 Digtets sprog side 19 Digtets helhed side 24 III

Læs mere

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET 1 Nemt på Nettet Holbæk Kommunes projekt Nemt på Nettet er et tilbud om hjælp til at bruge de digitale løsninger. I denne sæson tilbyder vi udover

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1) Titel. 6) Produktion. 2) Konceptet. 7) Visuel udformning. 8) Opsætning. 3) Forløb. 4) Målgruppen. 9) Facebook.

Indholdsfortegnelse. 1) Titel. 6) Produktion. 2) Konceptet. 7) Visuel udformning. 8) Opsætning. 3) Forløb. 4) Målgruppen. 9) Facebook. Konceptbeskrivelse Indholdsfortegnelse 1) Titel 6) Produktion 2) Konceptet 7) Visuel udformning 3) Forløb 8) Opsætning 4) Målgruppen 9) Facebook 5) Påstanden 10) Brugskontekst Titel Titlen for konceptet

Læs mere