Arrangementer for voksne. Forår 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arrangementer for voksne. Forår 2015"

Transkript

1 Arrangementer for voksne Forår 2015

2 Sådan tilmelder du dig På bibliotekets hjemmeside kan du tilmelde dig et eller flere af vores arrangementer. Det er nemt og bekvemt, og du kan gøre det, lige når det passer dig. Har du bestilt billet, men bliver forhindret i at deltage, kan vi senest på dagen annullere din bestilling og give dig penge tilbage. Sådan gør du 1. Gå ind på 2. Vælg Arrangementer for voksne og dernæst det arrangement, du ønsker at deltage i. 3. Vælg Bestil billet(ter) 4. Vælg antal billetter 5. Udfyld personlige oplysninger og dernæst betalingsoplysninger. Telefon Vi anbefaler dig at bestille på Du kan også ringe til os på tlf senest kl. 12 dagen før.

3 Velkommen til 2015! Som formand for udvalget for Kultur og Fritid er det en fornøjelse at være med til at præsentere Varde Biblioteks arrangementsprogram for foråret Biblioteket er en demokratisk og kulturbærende institution, som med et stort og varieret udvalg af kulturoplevelser for alle borgere medvirker til at danne ramme om et godt liv for både unge, ældre og børnefamilier i Varde og tiltrække både turister og nytilflyttere. Samtidig skaber de kulturelle input og samarbejder på tværs mellem Biblioteket, skoler, virksomheder og foreninger ny viden i mødet mellem forskellige institutioner og borgere. Biblioteket er ikke bare et sted, hvor man søger ny viden, men også et sted, hvor man søger hinanden, og hvor der opstår kreativitet og skabertrang under inspiration fra nye indtryk og udfordringer. Hvem ved, om det næste store danske skrivetalent fødes til en writein på biblioteket, eller om en workshop eller et foredrag tænder lige præcis den idé, der bliver grundlag for en ny, lokal virksomhed? Vi er i Varde kommunes kultur og fritidsudvalg glade for samarbejdet med Varde Bibliotek og ser frem til 2015! Lisbet Rosendahl Formand for udvalget for Kultur og Fritid

4 Write-in Workshop på Varde Bibliotek I samarbejde med Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Onsdag den 28. januar kl Gratis Varde Bibliotek og Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole præsenterer fire inspirerende write-ins for alle forfatterspirer. Write-ins stammer fra USA og er en workshopform, hvor forfattere og journalister mødes på et bibliotek eller en Starbucks med det formål at få produceret en masse tekst indenfor et bestemt tidsrum. Første gang arbejder vi med fanfiction under ledelse af forfatter og lærer på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Chris Paton. Medbring computer og strømforsyning så giver vi en kop kakao. Ingen tilmelding bare mød op!

5 3D-printer: Workshop Workshop på Varde Bibliotek I samarbejde med 3ideer.dk Torsdag den 29. januar kl Pris 25 kr. 3D-printere er blevet kaldt en større revolution end Internettet, og det forventes, at de indenfor en overskuelig fremtid vil forandre vores forhold til forbrug og design - og endda vil sætte en stopper for mangel på organer til transplantation! Alligevel har de færreste af os nogensinde prøvet at printe så meget som et iphone-cover., selvom det i dag er muligt at printe både nye sko og plastkopier af én selv! David Kuntz Etzerodt fra 3ideer.dk fortæller om de mange muligheder, 3D-printere giver os allerede nu, og lader publikum få flere forskellige maskiner mellem hænderne. Mød op med en idé eller få en i løbet af aftenen!

6 Kyndelmissekoncert og lysfest Koncert på Varde Bibliotek Med Elisabeth Fischer Jessen og Emil Thorbjørn Møller Jensen Mandag den 2. februar kl. 19. Pris 50 kr. Bibliotekets fyldes med levende lys og skønne toner, når sopran og studerende ved musikkonservatoriet i Esbjerg Elisabeth Fischer Jessen trodser vintermørket og synger lys ind i februaraftenen. Hun ledsages af Emil Thorbjørn Møller Jensen på klaveret. Oplev uddrag af Franz Schuberts smukke lied-cyklus Winterreise ( ) og lieder fra Richard Strauss stemningsfulde opus 10 (1885) bl.a. Allerseelen og Die Nacht, som handler om at længes efter dét, der engang var, og som man håber på en dag vender tilbage. Nyd en aften fyldt med musik på vej mod foråret.

7 Write-in Workshop på Varde Bibliotek I samarbejde med Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Onsdag den 18. februar kl Gratis Tag din computer og strømforsyning under armen og mød op til forårets anden write-in. Vi byder på inspiration samt cola og kakao! Dagens opgave er at skrive ud fra kunstværker, som præsenteres af kunsthistoriker Kirstine Bruun, mens forfatter og lærer på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Chris Paton hjælper med at få gang i tasterne! Du behøver ikke at have været med til tidligere write-ins for at deltage. Ingen tilmelding bare mød op!

8 BIG DATA - Don t Give Data to a Stranger Foredrag på Varde Bibliotek Med journalist og dataekspert Pernille Tranberg Torsdag den 19. februar kl. 19. Pris 50 kr. Hvordan kan et supermarked opdage en teenagegraviditet, før pigens egen far og hvordan pokker ved Facebook, at man lige er blevet single? I takt med at vi i stigende grad lever vores liv på Nettet, afgiver vi store mængder af meget personlige oplysninger til helt fremmede personer og firmaer. Hvem er det, der suger oplysninger ud af vores adfærd på nettet og hvad bliver de brugt til? Dataekspert ved Erhvervsstyrelsen Pernille Tranberg fortæller, hvordan de data bruges og hvordan man udøver digitalt selvforsvar! Til foredraget udleveres også en lille bog om digitalt selvforsvar.

9 Jan Poulsen: Eik Skaløe Foredrag på Varde Bibliotek med kulturjournalist Jan Poulsen Tirsdag den 24. februar kl Pris 50 kr. En enkelt lp med bare otte sange er alt, hvad Eik Skaløe fra Steppeulvene efterlod sig ved sit selvmord kort efter udgivelsen, hvor han var blot 25 år gammel. Ikke desto mindre regnes netop denne lp Hip fra 1967 som fundamentet for al efterfølgende dansksproget rock, og Eik selv har fået mytisk status. Eik Skaløe hyldes i starten af 2015 med både en genudgivelse af Hip i januar, samt spillefilmen Steppeulven med premiere 19. februar Jan Poulsen serverer musikalske godbidder og går bag om myten Eik Skaløe og tæt på personen bag de finurlige ord, provokerende happenings og kompromisløse handlinger.

10 Mette Fugl: Fra koncepterne Foredrag på Varde Bibliotek Om Fra koncepterne Onsdag den 25. februar kl. 19. Pris 75 kr. Mette Fugl har i årtier været kendt som en af Danmarks skarpeste journalister og er både elsket af seerne og frygtet af politikerne. I Fra koncepterne fortæller hun om sit imponerende liv med en hård skoletid, bohemelivet i Paris ved ungdomsoprørets begyndelse med gadekampe, happenings og stoffer, samt om hendes liv i Bruxelles og arbejde som journalist i bl.a. Afghanistan, Irak og på Haiti. Mette Fugl giver også sit syn på journalistikkens fremtid og de mørke skyer, som truer faget. Undervejs kan der også blive kommenteret lidt på fundamentalister, feministhadere og andre røvhuller.

11 Tunesisk hækling - hakning Workshop på Ølgod Bibliotek Med Daisy Tyron fra hakkenaalen.dk Mandag den 2. marts kl Pris 50 kr. Hakning er en håndarbejdsteknik som ikke er helt så fast som hækling og ikke så løst som strik! Det giver det en formfast struktur, der ser vævet ud. Der bliver mulighed for at prøve simpel hakning, glat hakning og diagonal hakning og ind- og udtagning. Desuden farveskift, og hvordan det kan bruges. Daisy medbringer remedier, der kan købes på aftenen.

12 Katrine Marie Guldager Forfatteraften på Varde Bibliotek Om Køge-krøniken. Arrangeret med støtte fra Statens Kunstfond Torsdag den 5. marts kl. 19. Pris 50 kr. Katrine Marie Guldager er elsket for sine mange digte, noveller og romaner, samt børnebøgerne om bl.a. Frøken Ignora. Hun har siden 2010 arbejdet på Køge-krøniken, som er blevet kaldt et kommende hovedværk i nutidens danske prosadigtning. Serien følger en familie fra Køge og deres liv gennem flere generationer og giver en litterær skildring af den nye danmarkshistorie. Indtil videre består af krøniken af bøgerne Ulven (2010), Lille hjerte (2012), Den ny tid (2013) og Peters død (2014). Hør om Guldagers forfatterskab og arbejde med Køge-krøniken.

13 Versefødder og frierfødder i nordiske viser Aktivitetscentret, Gartnerpassagen 6, Ølgod I samarbejde med Ældresagen i Ølgod Søndag den 8. marts kl Gratis Sangeftermiddag ved Duo Sepiae med Jytte og Johnny Hintz. Johnny spiller klaver, mens Jytte spiller fløjte/saxofon og fortæller om versefødder og frierfødder. En del af viserne handler om kærlighed, men frierfødderne skal også forstås sådan, at musikere og sangskrivere går på frierfødder i hinandens skatkamre! Jytte har oversat svenske og norske viser til dansk. Teksterne vises på storskærm. Det er bl.a. viser af Jan Johanson, Monika Zetterlund, og Cornelis Wreesvijk. Efter koncerten og kaffebord er der fællessang efter Højskolesangbogen. Koncerten flankeres af udstilling på Ølgod Bibliotek fra sidst i februar.

14 Lone Hørslev: Dyrets år Forfatteraften på Nørre Nebel Bibliotek Om Dyrets år Onsdag den 11. marts kl. 19. Pris 50 kr. Lone Hørslev er opvokset i Vestjylland og har udgivet en række digtsamlinger og romaner siden debuten i Hendes seneste roman Dyrets år tager læseren med tilbage til vinteren Romanen handler om en af danmarkshistoriens store kvindelige figurer, Marie Grubbe, og vi møder hende, da hun er 23 og lever et liv som frue på Ankerhus Slot i Oslo fyldt med hemmelige forhold, begær og lyster, der er svære at styre. Hørslev fortæller om arbejdet med bogen, som har været båret af både research og intuition, og om poesi, fortælleglæde, trolddom, magi og erotikkens magt over mennesket.

15 Gry Rambusch Foredrag på Varde Bibliotek Fra brændt barn til advokat og børnerettighedsforkæmper Torsdag den 12. marts kl. 19. Pris 50 kr. Gry Rambusch er mønsterbryder i ordets mest positive betydning og har vendt en barndom med druk, vold og omsorgssvigt til styrke og kampgejst. Hun voksede op i Esbjerg med en psykisk syg og alkoholiseret mor og et utal flytninger, tvangsfjernelser og anbringelser. I dag taler hun børnenes sag i retten, i medierne og på Christiansborg. Hør bl.a. om hendes erfaringer med det sociale system og institutionsverdenen, men også om, hvordan uddannelse blev vejen til en bedre fremtid for hende og om børns rettigheder.

16 Frimærkets dag - Workshop og udstilling Workshop og udstilling på Varde Bibliotek I samarbejde med Frimærkeklubben Sydvest, Esbjerg Lørdag den 14. marts kl Gratis Det er i dag en kæmpe luksus at få et brev! Varde Bibliotek og Frimærkeklubben Sydvest, Esbjerg fejrer brevets trofaste og kunstneriske følgesvend frimærket, som har sin helt egen kulturhistorie. Klubben viser denne ene dag en pop-up udstilling med sjældne breve, postkort, stempler og frimærker og fortæller, hvordan en ægte filatelist arbejder med sin samling. I dagens anledning udgives også nye frimærker, som kan ses og købes. Biblioteket stiller pen, papir og porto til rådighed i en brevskrivningsworkshop, så du kan sende et ægte, håndskrevet brev til en, der har fortjent det!

17 Write-in Workshop på Varde Bibliotek I samarbejde med Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Onsdag den 25. marts kl Gratis Forårets tredje write-in tager afsæt i musik og lyd for at give startenergi til skrivningen. Workshoppen ledes af forfatter og lærer på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Chris Paton. Medbring computer og strømforsyning så giver vi en kop kakao eller cola. Du behøver ikke at have deltaget i tidligere write-ins for at være med! Tilmelding ikke nødvendig bare mød op!

18 Selvudgiver, Indie Publishing og crowdfunding Foredrag på Varde Bibliotek Med forfatter og self publisher A. Rune Onsdag den 25. marts kl. 19. Pris 50 kr. De store forlag trues i stigende grad af små, uafhængige forlag og forfattere, der udgiver deres værker selv. Rune er manden bag de roste fantasyudgivelser Blodsværmen og Natdværgen, men måtte gennem meget for at nå dertil. I foredraget deler han ud af sine erfaringer med at skrive og udgive selv og fortæller om, hvordan man kommer fra kladde til færdigt produkt og ikke mindst hvordan man får sine tekster udgivet! Han giver desuden inspiration til, hvordan man kan finansiere en udgivelse med crowdfunding og fortæller hvordan han efter sin første egenudgivelse blev opdaget af et forlag!

19 Danmarks oversete natur Foredrag på Varde Bibliotek Med tv-vært og naturvejleder Morten D.D. Hansen Torsdag den 26. marts kl. 19. Pris 50 kr. I Varde kommune bor vi tæt på naturen men hvor tæt vi er på dyr og planter, opdager vi ikke altid! Morten D.D. Hansen, som er uddannet biolog, tager publikum med på en rundrejse i de mest utænkelige hjørner af den danske natur, og guider til store naturoplevelser på tankstationen, omkring juletræet, i grusgrave og grøftekanter, i Legoland og på toilettet! Morten D.D. Hansen har været vært på Bidt af Naturen på DR1, skrevet mere end 500 artikler og flere bøger om bl.a. naturhistorier i Mols Bjerge og Insekter i Danmark.

20 Garderobetjek! Klæd dig efter din personlighed Foredrag på Varde Bibliotek Med stylist, personlig shopper og forfatter Christina Wedel Torsdag den 9. april kl. 19. Pris 50 kr. Christina Wedel gør op med forvirrende dogmer om timeglasfigur, æble- og pæreform og bruger i stedet ét, simpelt spørgsmål som udgangspunkt for sit arbejde: Hvad føler du dig godt tilpas i? I foredraget guider hun uhøjtideligt til stilarter som sporty, klassisk og boheme og giver tips til at få styr på både sommergarderoben og besværlige beklædningsdele, så selv inkarnerede buksepiger kan nyde at gå med kjole! Til foredraget udleveres også en lille guide til, hvordan du kan få meget mere glæde af din egen garderobe.

21 Veteranbiler fra Vestjysk Motorveteranklub Torvet i Varde I samarbejde med Vestjysk Motorveteran Klub Lørdag den 11. april kl Gratis Har du altid elsket motorens lyd fra en Corvette C3, nydt duften fra slidte lædersæder og haft lyst til at trykket hornet i bund på en Ford Mustang? Vestjysk Motorveteranklub ruller deres lækre biler frem på Torvet ved Biblioteket og giver alle mulighed for at spørge ind til hestekræfter, tophastigheder og detaljer. Måske får du lov til at prøve at sidde i kabinen! Bagefter kan du høre livsstilsekspert Christian Grau fortælle om Mænd og biler inde på biblioteket.

22 Christian Grau: Mænd og biler Foredrag på Varde Bibliotek Med livsstilsekspert, redaktør og bilanmelder Christian Grau Lørdag den 11. april kl Pris 75 kr. Hvad er det med mænd og biler? Hvad siger mænd om deres køretøjer og hvad siger køretøjet om dem? Frihed, ulighed og broderskab er nogle af de begreber, Grau bruger som afsæt på turen, hvor han også kommer ind på kærligheden mellem mand og køretøj, samt trafikfænomener som børn i bilen, god kørestil og idioten i bilen foran. Få sandheden om din nabos bilmærke og dit eget. Egnet for både chauffører og dem, der plejer at sidde i passagersædet!

23 Kunsten at male på sten Ølgod Bibliotek Lørdag den 11. april kl Pris 100 kr. (inkl. materialer) Kursus i stenmaling Her kan du lære kunsten at male på sten af Gitte Elbæk. På kurset eksperimenteres der med en kombination af grafiske mønstre og skrifter og stenenes forskellige teksturer. Teknikken er baseret på tuschtegning på glatte rullesten. Gitte Elbæk er uddannet håndarbejdslærer og har været efterskolelærer siden At male på glatte rulle-sten med en speciel sort tusch giver en helt unik udtryksform med klare afgrænsede streger. Som afslutning lakeres stenen, så den er vejrbestandig og kan således pynte både ude som inde. Et kursus for såvel voksne som børn.

24 Teknologiens udvikling Foredrag på Varde Bibliotek Med tv-vært, journalist og gadgetekspert Nikolaj Sonne Torsdag den 16. april kl Pris 75 kr. Teknologien har aldrig udviklet sig så hurtigt, som den gør i dag, og telefoner, computere, biler og droner bliver hurtigere, smartere og bedre i et rasende tempo. Men mens nogle produkter forbedrer vores liv i kvantespring, er der andre, som aldrig skulle have nået butikkernes hylder! Få en fed live-oplevelse med Nikolaj Sonne, når han med ironi og mimik giver en live-indføring i de seneste frem og tilbageskridt indenfor teknologiens verden! For både de ikke-teknikinteresserede og dem, som kan betjene deres IRIS+ 3D Robotics-drone i søvne!

25 Smag på Varde Workshop på Varde Bibliotek I samarbejde med NaturKulturVarde Lørdag den 18. april kl Gratis Næste gang du er på vej til supermarkedet, så stop og gå hjem i stedet for! I Varde kommune er vi så tæt på naturen, at vi bogstaveligt talt bor midt i et spisekammer også inde i byerne. Naturvejleder Jonas Gadgaard guider til de utroligt mange råvarer i den nære natur, som bare venter på at blive plukket og tager os med på jagt efter planter til frokosten i området nær biblioteket. Vi slutter med at spise brændenældesuppe og fladbrød med bellis bagt på panden og serveret med skvalderkålspesto og hvem ved, om vi finder andre lækre og superlokale råvarer? For voksne samt børn ifølge med voksne.

26 Forskningens døgn Foredrag på Varde Bibliotek Torsdag den 23. april. Gratis Varde Bibliotek deltager i Forskningens Døgn, som på 11. år fejrer videnskaben inden for alle fagområder med en landsdækkende festival. Gør dig klar til en spændende og vidunderlig nørdet overraskelse baseret på de allernyeste opdagelser indenfor natur, kultur, kommunikation, samfund, sundhed eller teknik!

27 Dy Plambeck: Michael Forfatteraften på Varde Bibliotek Tirsdag den 28. april kl. 19. Pris: 50 kr. Dy Plambecks meget roste krigs- og kærlighedsroman Michael henter kraftig inspiration fra hendes eget liv og oplevelser hos danske soldater i Afghanistan. Romanen skildrer krigen og mødet mellem en udsendt soldat og en kvindelig journalist i et for Dy Plambeck helt nyt sprog, som hun var nødt til at opfinde efter opholdet i Afghanistan, som ikke kunne beskrives i hendes sædvanlige, muntre tone. Romanen oversætter imidlertid ikke blot militære hændelser til civile opleveler. Den fokuserer også på tiden efter krigen og på, hvor svært det kan være at leve et liv sammen efter krigen og væk fra krigszonen.

28 Write-in Workshop på Varde Bibliotek I samarbejde med Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Onsdag den 29. april kl Gratis En kort omvisning på biblioteket med fokus på alle de historier, der ikke står i bøgerne, er udgangspunktet for forårets sidste write-in. Kom tættere på kroge, reoler og gemmesteder - og hør, hvor der oftest bliver kysset! Kirstine Bruun fra Varde Bibliotek står for omvisningen, mens forfatter og lærer på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Chris Paton hjælper med skrivningen. Medbring computer og strømforsyning vi giver kakao! Du behøver ikke at have været med til tidligere write-ins for at deltage. Ingen tilmelding bare mød op!

29 Varde Fest og kulturuge Varde Bibliotek og Torvet Onsdag den 27. til søndag den 31. maj. Gratis Varde Bibliotek fester sammen med kommunes andre kulturinstitutioner i maj! Biblioteket er kilde til et væld af kulturoplevelser med dans, udstillinger, smukke scenografier, brusende skørter, utrolige evner, rystende hofter, stærke arme, unævnelige udfordringer fra fremtiden og mere endnu! Programmet er endnu hemmeligt men vi kan afsløre, at der helt bogstaveligt bliver noget for enhver smag!

30 Da kvinder og tyende blev borgere Foredrag på Varde Bibliotek Med journalist, filminstruktør og forfatter Pia Fris Laneth Torsdag den 4. juni kl. 19. Pris 50 kr. Pia Friis Laneth skrev arbejderkvindernes liv ind i danmarkshistorien med bogen Lillys Danmarkshistorie fra Hun beskriver kvinders stemmeret til folketinget i 1915 som en ordentlig øretæve til det patriarkalske system og tegner et rids gennem det 20. århundrede med revselsesret, forældremyndighed over egne børn, oplysningsbevægelse og et stigende antal af kvindelige folketingsmedlemmer. Valgretsbevægelsen i starten af 1900-tallet fremførte, at kvinders bedre moral, kærligere sind og særlige erfaringer fra hjemmet ville gavne politikken til samfundets bedste. Er det gået sådan?

31 Vil tilbyder også... IT-kurser Bliv klogere på Skype og Dropbox, lær at lave mad på din ipad, og lær at bruge borger.dk og digital post på din tablet eller mobil. Klassikerne er også med: 3Dprinteren er igen på programmet, ligesom de populære kurser i e- bøger, smartphones og tablets. Hent folderen på vardebib.dk eller på biblioteket. Arrangementer for børn Her er fastelavnsfest og spilaften, og på Bamsehospitalet kan du få din bamse i behandling. 7-Kantens teaterbørn performer Et sted mellem himmel og jord, og i musikforestillingen Vitello er der underholdning for hele familien. Vær med, når Ice For Kids laver isskulpturer, kom til børneyoga og oplev masser af kryb på biblioteket.

32 Åbningstider Åbningstider Varde Bibliotek Ølgod Bibliotek Nørre Nebel Bibliotek Oksbøl Bibliotek Agerbæk Bibliotek Varde Bibliotek Rådhusstræde Varde Tlf.:

Program Vinter/Forår 2015

Program Vinter/Forår 2015 Program Vinter/Forår 2015 Forord ved Else Søjmark Bibliotekerne i Norddjurs Kommune inviterer igen os alle til gode, lærerige oplevelser der udvider vores horisont og binder os sammen. Bibliotekernes samarbejde

Læs mere

Gent fte. Ren By Hver Dag LIGE NU. > Side 4-5. Det gode liv Den nye landsby på Bank-Mikkelsens Vej er godt på vej. Glæd dig.

Gent fte. Ren By Hver Dag LIGE NU. > Side 4-5. Det gode liv Den nye landsby på Bank-Mikkelsens Vej er godt på vej. Glæd dig. Engagerede unge Årets streetfestival finder sted den 29. april kl.14-18. Unge drivkræfter står bag. > Side 6 Det gode liv Den nye landsby på Bank-Mikkelsens Vej er godt på vej. Glæd dig. > Side 13 Bliv

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

ARRANGEMENTER SILKEBORG KJELLERUP THEM GJERN. UNDERVISNING - Vend kataloget - THE HOUSE DUKKETEATER FOR VOKSNE FEM MÆND PÅ ORANGE SCENE

ARRANGEMENTER SILKEBORG KJELLERUP THEM GJERN. UNDERVISNING - Vend kataloget - THE HOUSE DUKKETEATER FOR VOKSNE FEM MÆND PÅ ORANGE SCENE SILKEBORG BIBLIOTEKERNE ARRANGEMENTER THE HOUSE DUKKETEATER FOR VOKSNE FEM MÆND PÅ ORANGE SCENE VINTERFERIE FOR BØRN LAKRIDS DET SORTE GULD LOUISE ZEUTHEN OM SUZANNE BRØGGER BIOGRAFI IT HJÆLP -VEND KATALOGET

Læs mere

AUG-DEC 2014. Svendborg Bibliotek ARRANGEMENTER. for børn og voksne

AUG-DEC 2014. Svendborg Bibliotek ARRANGEMENTER. for børn og voksne AUG-DEC 2014 Svendborg Bibliotek ARRANGEMENTER for børn og voksne Fra side Fra side 19 Fra side 4 Arrangementer 22 Arrangementer for voksne Undervisning for børn & unge Fra side Fra side Fra side 33 Udstillinger

Læs mere

Lærervejledning. Hele Verden i Skole 2 En Sikker Vinder 3 Skolen i Regnskoven 4 Den globale aktivitetsuge 5 Undervisningsidéer 7-16

Lærervejledning. Hele Verden i Skole 2 En Sikker Vinder 3 Skolen i Regnskoven 4 Den globale aktivitetsuge 5 Undervisningsidéer 7-16 Lærervejledning Velkommen til Hele Verden i Skole 2007, som består af tre elementer, der sætter fokus på alle børns ret til en uddannelse af god kvalitet. Læsebogen LæseRaketten fortæller både fantasifulde

Læs mere

Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker

Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker DANSK UNGDOMS FÆLLESRÅD Om forfatterne Lisbeth Pilegaard (f. 1968) er sektionsleder i international afdeling på norsk Flyktninghjelps hovedkontor

Læs mere

BIBLIOTEKSKALENDEREN FORÅR 2015

BIBLIOTEKSKALENDEREN FORÅR 2015 BIBLIOTEKSKALENDEREN FORÅR 2015 Kultur og Borgerservice Aarhus Kommune www.aakb.dk Forfatter Shadi Angelina Bazeghi Fotograf: Kaisa Gullberg BIBLIOTEKSKALENDEREN FORÅR 2015 Forside: Forfatter Lone Hørslev

Læs mere

Julie Hastrup. Pernille Højmark. Anne Hjernøe. Kim Leine. Program Efterår 2015. Lotus Turéll. Jacob Haugaard

Julie Hastrup. Pernille Højmark. Anne Hjernøe. Kim Leine. Program Efterår 2015. Lotus Turéll. Jacob Haugaard Anne Hjernøe Kim Leine Pernille Højmark Julie Hastrup Program Efterår 2015 Jacob Haugaard Lotus Turéll Forord ved Else Søjmark Det er en fornøjelse at præsentere efterårets arrangementsprogram for små

Læs mere

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere

forår 2010 Program for biblioteker og kulturhuse i favrskov

forår 2010 Program for biblioteker og kulturhuse i favrskov forår 2010 Program for biblioteker og kulturhuse i favrskov Ungdom, gavekort og Facebook Velkommen til et kulturelt forår i Favrskov Velkommen til forårets program for biblioteker og kulturhuse i Favrskov.

Læs mere

Kursuskatalog - Esbjerg - Varde - Fanø

Kursuskatalog - Esbjerg - Varde - Fanø Motion og bevægelse Kreativ fritid Sprog Foredrag Kursuskatalog - Esbjerg - Varde - Fanø og debat IT og EDB Mennesker imellem Mad og vin Musik, sang og drama Motion Efterår 2013- forår 2014 og bevægelse

Læs mere

Arrangementer og aktiviteter januar-maj 2014

Arrangementer og aktiviteter januar-maj 2014 Arrangementer og aktiviteter januar-maj 2014 - det sker på mest for voksne! Velkommen Velkommen til arrangementer og aktiviteter erne i de første måneder af 2014. Programmet her giver et samlet overblik

Læs mere

VEJEN AFTENSKOLE 2015-2016. KURSER OG FOREDRAG Vejen * Rødding * Brørup * Holsted. Askov. Bække. Gesten. Læborg. Føvling

VEJEN AFTENSKOLE 2015-2016. KURSER OG FOREDRAG Vejen * Rødding * Brørup * Holsted. Askov. Bække. Gesten. Læborg. Føvling VEJEN AFTENSKOLE 2015-2016 KURSER OG FOREDRAG Vejen * Rødding * Brørup * Holsted Askov. Bække. Gesten. Læborg. Føvling Vejen Aftenskole byder velkommen I aftenskolen mødes kursister og undervisere på lige

Læs mere

ARRANGEMENTER FOR VOKSNE EFTERÅR 2014

ARRANGEMENTER FOR VOKSNE EFTERÅR 2014 ARRANGEMENTER FOR VOKSNE EFTERÅR 2014 FREDERIKSHAVN BIBLIOTEK Parallelvej 16, 9900 Frederikshavn Tlf.:98 45 91 00 Åbningstider med personlig betjening: Mand, tirsd, torsd og fred kl. 10-18 Lørdag kl. 10-13

Læs mere

Kursuskatalog - Kolding - Vejen

Kursuskatalog - Kolding - Vejen Motion og bevægelse Kreativ fritid Sprog Foredrag Kursuskatalog - Kolding - Vejen og debat IT og EDB Mennesker imellem Mad og vin Musik, sang og drama Motion Efterår 2013- forår 2014 og bevægelse Kreativ

Læs mere

Idekatalog til Hjørring Bibliotek

Idekatalog til Hjørring Bibliotek 2013 Idekatalog til Hjørring Bibliotek Thomas Madsen IVA Aalborg 31-03-2013 1 Idékatalog Skrevet af Thomas Madsen Indhold Indledning... 3 Metode og læsevejledning... 3 PR... 3 Drømme... 4 Oplæg med backpackers...

Læs mere

Brug hinanden 11 historier om frivillighed

Brug hinanden 11 historier om frivillighed Brug hinanden 11 historier om frivillighed Redaktion: Frivilligafdelingen Tekst: Gitte Roe Eriksen Foto: Stefan Kai Nielsen, EKKO Pressefoto Grafisk design: Lotte Rask Tryk: KLS Grafisk Hus A/S Oplag:

Læs mere

Sådan får du mere hjælp I virkeligheden kan jeg ingenting

Sådan får du mere hjælp I virkeligheden kan jeg ingenting Et magasin til seniorer om internettet Stort interview med Lisbet Dahl Kurser og telefonsupport Sådan får du mere hjælp I virkeligheden kan jeg ingenting Ulrik køber gamle knallerter på internettet Hold

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE Guide til jul - med et barn med autisme af Janni Pilgaard Guide til jul med et barn med autisme Janni Pilgaard Forside og layout: Marie Olofsen Forsideillustration: Jeppe Pilgaard Sørensen KÆRE LÆSER Du

Læs mere

»Jeg har aldrig...«- EN FORESTILLING OM KROP OG SEX, KØN OG KÆRLIGHED ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA. Jeg har aldrig haft sex. Jeg har aldrig haft sex

»Jeg har aldrig...«- EN FORESTILLING OM KROP OG SEX, KØN OG KÆRLIGHED ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA. Jeg har aldrig haft sex. Jeg har aldrig haft sex Jeg har aldrig haft sex i skolen Jeg har aldrig haft sex og fortrudt det Jeg har aldrig haft sex Jeg har aldrig haft sex i mine forældres seng Jeg har aldrig kysset med en lærer Jeg har aldrig nøgenbadet

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Trin & TonerNr. 5 Juni 2013 84. årgang. Medlemsblad for Landsforeningen Danske Folkedansere og Danske Folkedanseres Spillemandskreds

Trin & TonerNr. 5 Juni 2013 84. årgang. Medlemsblad for Landsforeningen Danske Folkedansere og Danske Folkedanseres Spillemandskreds Trin & TonerNr. 5 Juni 2013 84. årgang Medlemsblad for Landsforeningen Danske Folkedansere og Danske Folkedanseres Spillemandskreds Trin & Toner Nr. 5 Juni-august 2013 84. årgang Udgiver Landsforeningen

Læs mere

VALLENSBÆKNU. Idrætsudøvere og frivillige blev fejret BORGERMØDE OM BALANCE. Ny udstilling i den digitale kunsthal IVÆRKSÆTTER OG NYBAGT MOR 7

VALLENSBÆKNU. Idrætsudøvere og frivillige blev fejret BORGERMØDE OM BALANCE. Ny udstilling i den digitale kunsthal IVÆRKSÆTTER OG NYBAGT MOR 7 VALLENSBÆKNU NUMMER 02 3.-4. MARTS 2015 VALLENSBAEK.DK BORGERMØDE OM BALANCE 02 Ny udstilling i den digitale kunsthal Idrætsudøvere og frivillige blev fejret PENSIONIST- SKOVTUREN Bagsiden NY APP FRA JOBCENTRET

Læs mere

Vigersted & Kværkeby lokalnyt

Vigersted & Kværkeby lokalnyt Vigersted & Kværkeby lokalnyt 1 2014 Nyt fra VIF 2 Dilettant 4 De grønne pigespejdere 5 Vigersted Lokalråd 6 Vigersted 4H 7 Jystrup Vuggestue 7 Vigersted Børnehus 8 Vigersted Skole 9 Vigersted Forsamlingshus

Læs mere

Fest på rådhuset side 2-3 LIGE NU. Information fra din kommune februar 2015 15. årgang Gent

Fest på rådhuset side 2-3 LIGE NU. Information fra din kommune februar 2015 15. årgang Gent Mere motion Idrætspædagoger tilrettelægger daglig motion for børnene på Munkegårdsskolen med stor succes. Samtidskunst på Tranen Se Tranens ambitiøse udstillingsprogram for denne sæson på Gentofte Hovedbibliotek.

Læs mere

praktisk-musiske fag

praktisk-musiske fag Velkommen til samarbejde Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Glæden ved at SKABE OG FORME om de praktisk-musiske fag i skolen Tekst af Niels Rebsdorf, Karen Sandager og Jørgen Mogensen AKTIVE FORÆLDRE

Læs mere

12 4. oktober. 2013. Vi må se at komme i gang med at oplære nogle forfattere i det her.

12 4. oktober. 2013. Vi må se at komme i gang med at oplære nogle forfattere i det her. 12 4. oktober. 2013 bogmarkedet.dk Nyt kædekoncept Sammensmeltning af Bøger og papir med Legekæden afprøves i Grindsted Side 5 Vi må se at komme i gang med at oplære nogle forfattere i det her. Ursula

Læs mere

NYHEDSBREV 2014 ET ÅR MED FOKUS PÅ LIGESTILLING. Nu er det mændenes tur! FORÅRET 2014. Vi er godt på vej!

NYHEDSBREV 2014 ET ÅR MED FOKUS PÅ LIGESTILLING. Nu er det mændenes tur! FORÅRET 2014. Vi er godt på vej! 2014 ET ÅR MED FOKUS PÅ LIGESTILLING Af Mai-Britt Haugaard Jeppesen, Bydelsmødrenes Landsorganisation Vi er godt på vej! Vi skal ha slået alle myterne ihjel. Vi skal kende til fakta, så direkte udtalte

Læs mere