Arrangementer for voksne. Forår 2015

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arrangementer for voksne. Forår 2015"

Transkript

1 Arrangementer for voksne Forår 2015

2 Sådan tilmelder du dig På bibliotekets hjemmeside kan du tilmelde dig et eller flere af vores arrangementer. Det er nemt og bekvemt, og du kan gøre det, lige når det passer dig. Har du bestilt billet, men bliver forhindret i at deltage, kan vi senest på dagen annullere din bestilling og give dig penge tilbage. Sådan gør du 1. Gå ind på 2. Vælg Arrangementer for voksne og dernæst det arrangement, du ønsker at deltage i. 3. Vælg Bestil billet(ter) 4. Vælg antal billetter 5. Udfyld personlige oplysninger og dernæst betalingsoplysninger. Telefon Vi anbefaler dig at bestille på Du kan også ringe til os på tlf senest kl. 12 dagen før.

3 Velkommen til 2015! Som formand for udvalget for Kultur og Fritid er det en fornøjelse at være med til at præsentere Varde Biblioteks arrangementsprogram for foråret Biblioteket er en demokratisk og kulturbærende institution, som med et stort og varieret udvalg af kulturoplevelser for alle borgere medvirker til at danne ramme om et godt liv for både unge, ældre og børnefamilier i Varde og tiltrække både turister og nytilflyttere. Samtidig skaber de kulturelle input og samarbejder på tværs mellem Biblioteket, skoler, virksomheder og foreninger ny viden i mødet mellem forskellige institutioner og borgere. Biblioteket er ikke bare et sted, hvor man søger ny viden, men også et sted, hvor man søger hinanden, og hvor der opstår kreativitet og skabertrang under inspiration fra nye indtryk og udfordringer. Hvem ved, om det næste store danske skrivetalent fødes til en writein på biblioteket, eller om en workshop eller et foredrag tænder lige præcis den idé, der bliver grundlag for en ny, lokal virksomhed? Vi er i Varde kommunes kultur og fritidsudvalg glade for samarbejdet med Varde Bibliotek og ser frem til 2015! Lisbet Rosendahl Formand for udvalget for Kultur og Fritid

4 Write-in Workshop på Varde Bibliotek I samarbejde med Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Onsdag den 28. januar kl Gratis Varde Bibliotek og Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole præsenterer fire inspirerende write-ins for alle forfatterspirer. Write-ins stammer fra USA og er en workshopform, hvor forfattere og journalister mødes på et bibliotek eller en Starbucks med det formål at få produceret en masse tekst indenfor et bestemt tidsrum. Første gang arbejder vi med fanfiction under ledelse af forfatter og lærer på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Chris Paton. Medbring computer og strømforsyning så giver vi en kop kakao. Ingen tilmelding bare mød op!

5 3D-printer: Workshop Workshop på Varde Bibliotek I samarbejde med 3ideer.dk Torsdag den 29. januar kl Pris 25 kr. 3D-printere er blevet kaldt en større revolution end Internettet, og det forventes, at de indenfor en overskuelig fremtid vil forandre vores forhold til forbrug og design - og endda vil sætte en stopper for mangel på organer til transplantation! Alligevel har de færreste af os nogensinde prøvet at printe så meget som et iphone-cover., selvom det i dag er muligt at printe både nye sko og plastkopier af én selv! David Kuntz Etzerodt fra 3ideer.dk fortæller om de mange muligheder, 3D-printere giver os allerede nu, og lader publikum få flere forskellige maskiner mellem hænderne. Mød op med en idé eller få en i løbet af aftenen!

6 Kyndelmissekoncert og lysfest Koncert på Varde Bibliotek Med Elisabeth Fischer Jessen og Emil Thorbjørn Møller Jensen Mandag den 2. februar kl. 19. Pris 50 kr. Bibliotekets fyldes med levende lys og skønne toner, når sopran og studerende ved musikkonservatoriet i Esbjerg Elisabeth Fischer Jessen trodser vintermørket og synger lys ind i februaraftenen. Hun ledsages af Emil Thorbjørn Møller Jensen på klaveret. Oplev uddrag af Franz Schuberts smukke lied-cyklus Winterreise ( ) og lieder fra Richard Strauss stemningsfulde opus 10 (1885) bl.a. Allerseelen og Die Nacht, som handler om at længes efter dét, der engang var, og som man håber på en dag vender tilbage. Nyd en aften fyldt med musik på vej mod foråret.

7 Write-in Workshop på Varde Bibliotek I samarbejde med Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Onsdag den 18. februar kl Gratis Tag din computer og strømforsyning under armen og mød op til forårets anden write-in. Vi byder på inspiration samt cola og kakao! Dagens opgave er at skrive ud fra kunstværker, som præsenteres af kunsthistoriker Kirstine Bruun, mens forfatter og lærer på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Chris Paton hjælper med at få gang i tasterne! Du behøver ikke at have været med til tidligere write-ins for at deltage. Ingen tilmelding bare mød op!

8 BIG DATA - Don t Give Data to a Stranger Foredrag på Varde Bibliotek Med journalist og dataekspert Pernille Tranberg Torsdag den 19. februar kl. 19. Pris 50 kr. Hvordan kan et supermarked opdage en teenagegraviditet, før pigens egen far og hvordan pokker ved Facebook, at man lige er blevet single? I takt med at vi i stigende grad lever vores liv på Nettet, afgiver vi store mængder af meget personlige oplysninger til helt fremmede personer og firmaer. Hvem er det, der suger oplysninger ud af vores adfærd på nettet og hvad bliver de brugt til? Dataekspert ved Erhvervsstyrelsen Pernille Tranberg fortæller, hvordan de data bruges og hvordan man udøver digitalt selvforsvar! Til foredraget udleveres også en lille bog om digitalt selvforsvar.

9 Jan Poulsen: Eik Skaløe Foredrag på Varde Bibliotek med kulturjournalist Jan Poulsen Tirsdag den 24. februar kl Pris 50 kr. En enkelt lp med bare otte sange er alt, hvad Eik Skaløe fra Steppeulvene efterlod sig ved sit selvmord kort efter udgivelsen, hvor han var blot 25 år gammel. Ikke desto mindre regnes netop denne lp Hip fra 1967 som fundamentet for al efterfølgende dansksproget rock, og Eik selv har fået mytisk status. Eik Skaløe hyldes i starten af 2015 med både en genudgivelse af Hip i januar, samt spillefilmen Steppeulven med premiere 19. februar Jan Poulsen serverer musikalske godbidder og går bag om myten Eik Skaløe og tæt på personen bag de finurlige ord, provokerende happenings og kompromisløse handlinger.

10 Mette Fugl: Fra koncepterne Foredrag på Varde Bibliotek Om Fra koncepterne Onsdag den 25. februar kl. 19. Pris 75 kr. Mette Fugl har i årtier været kendt som en af Danmarks skarpeste journalister og er både elsket af seerne og frygtet af politikerne. I Fra koncepterne fortæller hun om sit imponerende liv med en hård skoletid, bohemelivet i Paris ved ungdomsoprørets begyndelse med gadekampe, happenings og stoffer, samt om hendes liv i Bruxelles og arbejde som journalist i bl.a. Afghanistan, Irak og på Haiti. Mette Fugl giver også sit syn på journalistikkens fremtid og de mørke skyer, som truer faget. Undervejs kan der også blive kommenteret lidt på fundamentalister, feministhadere og andre røvhuller.

11 Tunesisk hækling - hakning Workshop på Ølgod Bibliotek Med Daisy Tyron fra hakkenaalen.dk Mandag den 2. marts kl Pris 50 kr. Hakning er en håndarbejdsteknik som ikke er helt så fast som hækling og ikke så løst som strik! Det giver det en formfast struktur, der ser vævet ud. Der bliver mulighed for at prøve simpel hakning, glat hakning og diagonal hakning og ind- og udtagning. Desuden farveskift, og hvordan det kan bruges. Daisy medbringer remedier, der kan købes på aftenen.

12 Katrine Marie Guldager Forfatteraften på Varde Bibliotek Om Køge-krøniken. Arrangeret med støtte fra Statens Kunstfond Torsdag den 5. marts kl. 19. Pris 50 kr. Katrine Marie Guldager er elsket for sine mange digte, noveller og romaner, samt børnebøgerne om bl.a. Frøken Ignora. Hun har siden 2010 arbejdet på Køge-krøniken, som er blevet kaldt et kommende hovedværk i nutidens danske prosadigtning. Serien følger en familie fra Køge og deres liv gennem flere generationer og giver en litterær skildring af den nye danmarkshistorie. Indtil videre består af krøniken af bøgerne Ulven (2010), Lille hjerte (2012), Den ny tid (2013) og Peters død (2014). Hør om Guldagers forfatterskab og arbejde med Køge-krøniken.

13 Versefødder og frierfødder i nordiske viser Aktivitetscentret, Gartnerpassagen 6, Ølgod I samarbejde med Ældresagen i Ølgod Søndag den 8. marts kl Gratis Sangeftermiddag ved Duo Sepiae med Jytte og Johnny Hintz. Johnny spiller klaver, mens Jytte spiller fløjte/saxofon og fortæller om versefødder og frierfødder. En del af viserne handler om kærlighed, men frierfødderne skal også forstås sådan, at musikere og sangskrivere går på frierfødder i hinandens skatkamre! Jytte har oversat svenske og norske viser til dansk. Teksterne vises på storskærm. Det er bl.a. viser af Jan Johanson, Monika Zetterlund, og Cornelis Wreesvijk. Efter koncerten og kaffebord er der fællessang efter Højskolesangbogen. Koncerten flankeres af udstilling på Ølgod Bibliotek fra sidst i februar.

14 Lone Hørslev: Dyrets år Forfatteraften på Nørre Nebel Bibliotek Om Dyrets år Onsdag den 11. marts kl. 19. Pris 50 kr. Lone Hørslev er opvokset i Vestjylland og har udgivet en række digtsamlinger og romaner siden debuten i Hendes seneste roman Dyrets år tager læseren med tilbage til vinteren Romanen handler om en af danmarkshistoriens store kvindelige figurer, Marie Grubbe, og vi møder hende, da hun er 23 og lever et liv som frue på Ankerhus Slot i Oslo fyldt med hemmelige forhold, begær og lyster, der er svære at styre. Hørslev fortæller om arbejdet med bogen, som har været båret af både research og intuition, og om poesi, fortælleglæde, trolddom, magi og erotikkens magt over mennesket.

15 Gry Rambusch Foredrag på Varde Bibliotek Fra brændt barn til advokat og børnerettighedsforkæmper Torsdag den 12. marts kl. 19. Pris 50 kr. Gry Rambusch er mønsterbryder i ordets mest positive betydning og har vendt en barndom med druk, vold og omsorgssvigt til styrke og kampgejst. Hun voksede op i Esbjerg med en psykisk syg og alkoholiseret mor og et utal flytninger, tvangsfjernelser og anbringelser. I dag taler hun børnenes sag i retten, i medierne og på Christiansborg. Hør bl.a. om hendes erfaringer med det sociale system og institutionsverdenen, men også om, hvordan uddannelse blev vejen til en bedre fremtid for hende og om børns rettigheder.

16 Frimærkets dag - Workshop og udstilling Workshop og udstilling på Varde Bibliotek I samarbejde med Frimærkeklubben Sydvest, Esbjerg Lørdag den 14. marts kl Gratis Det er i dag en kæmpe luksus at få et brev! Varde Bibliotek og Frimærkeklubben Sydvest, Esbjerg fejrer brevets trofaste og kunstneriske følgesvend frimærket, som har sin helt egen kulturhistorie. Klubben viser denne ene dag en pop-up udstilling med sjældne breve, postkort, stempler og frimærker og fortæller, hvordan en ægte filatelist arbejder med sin samling. I dagens anledning udgives også nye frimærker, som kan ses og købes. Biblioteket stiller pen, papir og porto til rådighed i en brevskrivningsworkshop, så du kan sende et ægte, håndskrevet brev til en, der har fortjent det!

17 Write-in Workshop på Varde Bibliotek I samarbejde med Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Onsdag den 25. marts kl Gratis Forårets tredje write-in tager afsæt i musik og lyd for at give startenergi til skrivningen. Workshoppen ledes af forfatter og lærer på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Chris Paton. Medbring computer og strømforsyning så giver vi en kop kakao eller cola. Du behøver ikke at have deltaget i tidligere write-ins for at være med! Tilmelding ikke nødvendig bare mød op!

18 Selvudgiver, Indie Publishing og crowdfunding Foredrag på Varde Bibliotek Med forfatter og self publisher A. Rune Onsdag den 25. marts kl. 19. Pris 50 kr. De store forlag trues i stigende grad af små, uafhængige forlag og forfattere, der udgiver deres værker selv. Rune er manden bag de roste fantasyudgivelser Blodsværmen og Natdværgen, men måtte gennem meget for at nå dertil. I foredraget deler han ud af sine erfaringer med at skrive og udgive selv og fortæller om, hvordan man kommer fra kladde til færdigt produkt og ikke mindst hvordan man får sine tekster udgivet! Han giver desuden inspiration til, hvordan man kan finansiere en udgivelse med crowdfunding og fortæller hvordan han efter sin første egenudgivelse blev opdaget af et forlag!

19 Danmarks oversete natur Foredrag på Varde Bibliotek Med tv-vært og naturvejleder Morten D.D. Hansen Torsdag den 26. marts kl. 19. Pris 50 kr. I Varde kommune bor vi tæt på naturen men hvor tæt vi er på dyr og planter, opdager vi ikke altid! Morten D.D. Hansen, som er uddannet biolog, tager publikum med på en rundrejse i de mest utænkelige hjørner af den danske natur, og guider til store naturoplevelser på tankstationen, omkring juletræet, i grusgrave og grøftekanter, i Legoland og på toilettet! Morten D.D. Hansen har været vært på Bidt af Naturen på DR1, skrevet mere end 500 artikler og flere bøger om bl.a. naturhistorier i Mols Bjerge og Insekter i Danmark.

20 Garderobetjek! Klæd dig efter din personlighed Foredrag på Varde Bibliotek Med stylist, personlig shopper og forfatter Christina Wedel Torsdag den 9. april kl. 19. Pris 50 kr. Christina Wedel gør op med forvirrende dogmer om timeglasfigur, æble- og pæreform og bruger i stedet ét, simpelt spørgsmål som udgangspunkt for sit arbejde: Hvad føler du dig godt tilpas i? I foredraget guider hun uhøjtideligt til stilarter som sporty, klassisk og boheme og giver tips til at få styr på både sommergarderoben og besværlige beklædningsdele, så selv inkarnerede buksepiger kan nyde at gå med kjole! Til foredraget udleveres også en lille guide til, hvordan du kan få meget mere glæde af din egen garderobe.

21 Veteranbiler fra Vestjysk Motorveteranklub Torvet i Varde I samarbejde med Vestjysk Motorveteran Klub Lørdag den 11. april kl Gratis Har du altid elsket motorens lyd fra en Corvette C3, nydt duften fra slidte lædersæder og haft lyst til at trykket hornet i bund på en Ford Mustang? Vestjysk Motorveteranklub ruller deres lækre biler frem på Torvet ved Biblioteket og giver alle mulighed for at spørge ind til hestekræfter, tophastigheder og detaljer. Måske får du lov til at prøve at sidde i kabinen! Bagefter kan du høre livsstilsekspert Christian Grau fortælle om Mænd og biler inde på biblioteket.

22 Christian Grau: Mænd og biler Foredrag på Varde Bibliotek Med livsstilsekspert, redaktør og bilanmelder Christian Grau Lørdag den 11. april kl Pris 75 kr. Hvad er det med mænd og biler? Hvad siger mænd om deres køretøjer og hvad siger køretøjet om dem? Frihed, ulighed og broderskab er nogle af de begreber, Grau bruger som afsæt på turen, hvor han også kommer ind på kærligheden mellem mand og køretøj, samt trafikfænomener som børn i bilen, god kørestil og idioten i bilen foran. Få sandheden om din nabos bilmærke og dit eget. Egnet for både chauffører og dem, der plejer at sidde i passagersædet!

23 Kunsten at male på sten Ølgod Bibliotek Lørdag den 11. april kl Pris 100 kr. (inkl. materialer) Kursus i stenmaling Her kan du lære kunsten at male på sten af Gitte Elbæk. På kurset eksperimenteres der med en kombination af grafiske mønstre og skrifter og stenenes forskellige teksturer. Teknikken er baseret på tuschtegning på glatte rullesten. Gitte Elbæk er uddannet håndarbejdslærer og har været efterskolelærer siden At male på glatte rulle-sten med en speciel sort tusch giver en helt unik udtryksform med klare afgrænsede streger. Som afslutning lakeres stenen, så den er vejrbestandig og kan således pynte både ude som inde. Et kursus for såvel voksne som børn.

24 Teknologiens udvikling Foredrag på Varde Bibliotek Med tv-vært, journalist og gadgetekspert Nikolaj Sonne Torsdag den 16. april kl Pris 75 kr. Teknologien har aldrig udviklet sig så hurtigt, som den gør i dag, og telefoner, computere, biler og droner bliver hurtigere, smartere og bedre i et rasende tempo. Men mens nogle produkter forbedrer vores liv i kvantespring, er der andre, som aldrig skulle have nået butikkernes hylder! Få en fed live-oplevelse med Nikolaj Sonne, når han med ironi og mimik giver en live-indføring i de seneste frem og tilbageskridt indenfor teknologiens verden! For både de ikke-teknikinteresserede og dem, som kan betjene deres IRIS+ 3D Robotics-drone i søvne!

25 Smag på Varde Workshop på Varde Bibliotek I samarbejde med NaturKulturVarde Lørdag den 18. april kl Gratis Næste gang du er på vej til supermarkedet, så stop og gå hjem i stedet for! I Varde kommune er vi så tæt på naturen, at vi bogstaveligt talt bor midt i et spisekammer også inde i byerne. Naturvejleder Jonas Gadgaard guider til de utroligt mange råvarer i den nære natur, som bare venter på at blive plukket og tager os med på jagt efter planter til frokosten i området nær biblioteket. Vi slutter med at spise brændenældesuppe og fladbrød med bellis bagt på panden og serveret med skvalderkålspesto og hvem ved, om vi finder andre lækre og superlokale råvarer? For voksne samt børn ifølge med voksne.

26 Forskningens døgn Foredrag på Varde Bibliotek Torsdag den 23. april. Gratis Varde Bibliotek deltager i Forskningens Døgn, som på 11. år fejrer videnskaben inden for alle fagområder med en landsdækkende festival. Gør dig klar til en spændende og vidunderlig nørdet overraskelse baseret på de allernyeste opdagelser indenfor natur, kultur, kommunikation, samfund, sundhed eller teknik!

27 Dy Plambeck: Michael Forfatteraften på Varde Bibliotek Tirsdag den 28. april kl. 19. Pris: 50 kr. Dy Plambecks meget roste krigs- og kærlighedsroman Michael henter kraftig inspiration fra hendes eget liv og oplevelser hos danske soldater i Afghanistan. Romanen skildrer krigen og mødet mellem en udsendt soldat og en kvindelig journalist i et for Dy Plambeck helt nyt sprog, som hun var nødt til at opfinde efter opholdet i Afghanistan, som ikke kunne beskrives i hendes sædvanlige, muntre tone. Romanen oversætter imidlertid ikke blot militære hændelser til civile opleveler. Den fokuserer også på tiden efter krigen og på, hvor svært det kan være at leve et liv sammen efter krigen og væk fra krigszonen.

28 Write-in Workshop på Varde Bibliotek I samarbejde med Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Onsdag den 29. april kl Gratis En kort omvisning på biblioteket med fokus på alle de historier, der ikke står i bøgerne, er udgangspunktet for forårets sidste write-in. Kom tættere på kroge, reoler og gemmesteder - og hør, hvor der oftest bliver kysset! Kirstine Bruun fra Varde Bibliotek står for omvisningen, mens forfatter og lærer på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole Chris Paton hjælper med skrivningen. Medbring computer og strømforsyning vi giver kakao! Du behøver ikke at have været med til tidligere write-ins for at deltage. Ingen tilmelding bare mød op!

29 Varde Fest og kulturuge Varde Bibliotek og Torvet Onsdag den 27. til søndag den 31. maj. Gratis Varde Bibliotek fester sammen med kommunes andre kulturinstitutioner i maj! Biblioteket er kilde til et væld af kulturoplevelser med dans, udstillinger, smukke scenografier, brusende skørter, utrolige evner, rystende hofter, stærke arme, unævnelige udfordringer fra fremtiden og mere endnu! Programmet er endnu hemmeligt men vi kan afsløre, at der helt bogstaveligt bliver noget for enhver smag!

30 Da kvinder og tyende blev borgere Foredrag på Varde Bibliotek Med journalist, filminstruktør og forfatter Pia Fris Laneth Torsdag den 4. juni kl. 19. Pris 50 kr. Pia Friis Laneth skrev arbejderkvindernes liv ind i danmarkshistorien med bogen Lillys Danmarkshistorie fra Hun beskriver kvinders stemmeret til folketinget i 1915 som en ordentlig øretæve til det patriarkalske system og tegner et rids gennem det 20. århundrede med revselsesret, forældremyndighed over egne børn, oplysningsbevægelse og et stigende antal af kvindelige folketingsmedlemmer. Valgretsbevægelsen i starten af 1900-tallet fremførte, at kvinders bedre moral, kærligere sind og særlige erfaringer fra hjemmet ville gavne politikken til samfundets bedste. Er det gået sådan?

31 Vil tilbyder også... IT-kurser Bliv klogere på Skype og Dropbox, lær at lave mad på din ipad, og lær at bruge borger.dk og digital post på din tablet eller mobil. Klassikerne er også med: 3Dprinteren er igen på programmet, ligesom de populære kurser i e- bøger, smartphones og tablets. Hent folderen på vardebib.dk eller på biblioteket. Arrangementer for børn Her er fastelavnsfest og spilaften, og på Bamsehospitalet kan du få din bamse i behandling. 7-Kantens teaterbørn performer Et sted mellem himmel og jord, og i musikforestillingen Vitello er der underholdning for hele familien. Vær med, når Ice For Kids laver isskulpturer, kom til børneyoga og oplev masser af kryb på biblioteket.

32 Åbningstider Åbningstider Varde Bibliotek Ølgod Bibliotek Nørre Nebel Bibliotek Oksbøl Bibliotek Agerbæk Bibliotek Varde Bibliotek Rådhusstræde Varde Tlf.:

Arrangementer for voksne. Forår 2015

Arrangementer for voksne. Forår 2015 Arrangementer for voksne Forår 2015 Sådan tilmelder du dig På bibliotekets hjemmeside kan du tilmelde dig et eller flere af vores arrangementer. Det er nemt og bekvemt, og du kan gøre det, lige når det

Læs mere

Arrangementer for voksne. Forår 2015

Arrangementer for voksne. Forår 2015 Arrangementer for voksne Forår 2015 Sådan tilmelder du dig På bibliotekets hjemmeside kan du tilmelde dig et eller flere af vores arrangementer. Det er nemt og bekvemt, og du kan gøre det, lige når det

Læs mere

IT-kurser. Forår 2015

IT-kurser. Forår 2015 IT-kurser Forår 2015 Sådan tilmelder du dig På bibliotekets hjemmeside kan du tilmelde dig et eller flere af vores kurser. Det er nemt og bekvemt, og du kan gøre det, lige når det passer dig. Har du bestilt

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Lær IT. Efterår 2015

Lær IT. Efterår 2015 Lær IT Efterår 2015 IS G RAT ER endig K U RStilmelding nødv r -dog e Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle, både for nybegyndere og dem der trænger til at

Læs mere

Lær IT. Efterår 2014

Lær IT. Efterår 2014 Lær IT Efterår 2014 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Denne sæson har vi valgt at fokusere på, hvordan man får oprettet en Digital postkasse samtidig

Læs mere

Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013

Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013 Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013 www.vardebib.dk Rådhustræde 2 Tlf.: 7694 6917 Va Internetkurser forår 2013 Velkommen til en ny undervisningssæson på bibliotekerne i Varde Kommune.

Læs mere

Arrangementer for børn

Arrangementer for børn Varde Bibliotek tlf. 75221088 Rådhusstræde 2 6800 Varde biblioteket@vardebib.dk Arrangementer for børn Bibliotekerne i Varde Kommune Januar-juli 2013 Læs mere på www.vardebib.dk Arrangementer for børn

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015 Kurser for voksne Forår 2015 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, der alle er relevante i forhold til bibliotekets digitale tilbud. Vi tilbyder også Drop In, hvor bibliotekets

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2014

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2014 Kurser for voksne Efterår 2014 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2015 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle både for nybegyndere og for dem der trænger til at få opgraderet

Læs mere

Litteraturarrangementer

Litteraturarrangementer Litteraturarrangementer Bibliotekerne i Varde Kommune Efterår 2013 www.vardebib.dk Rådhustræde 2 Tlf.: 7694 6917 Va September Forfatteraften Tina Henneberg Tirsdag den 3. september kl. 16.30 Tina Henneberg

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Litteraturarrangementer

Litteraturarrangementer Litteraturarrangementer Bibliotekerne i Varde Kommune Januar april 2013 www.vardebib.dk Varde Bibliotek Rådhustræde 2 Tlf.: 7694 6917 Va Januar Menneskeliv og muligheder, kærlighed og kunst Ølgod Bibliotek

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013 Kurser for voksne Efterår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013 Kurser for voksne Forår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Også denne sæson tilbyder Sønderborg en række kurser, der henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2014

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2014 Kurser for voksne Forår 2014 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

BIBLIOTEKSPOLITIK. Varde kommunes. BIBLIOTEKSPOLITIKKEN opstiller mål for 2012 til 2016 og indgår i Varde Kommunes aftalestyring af biblioteket.

BIBLIOTEKSPOLITIK. Varde kommunes. BIBLIOTEKSPOLITIKKEN opstiller mål for 2012 til 2016 og indgår i Varde Kommunes aftalestyring af biblioteket. Varde kommunes BIBLIOTEKSPOLITIK BIBLIOTEKSPOLITIKKEN opstiller mål for 2012 til 2016 og indgår i Varde Kommunes aftalestyring af biblioteket. Rådhusstræde 2 6800 Varde Tlf. 7522 1088 www.vardebib.dk Forord

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Hold Øje uge 13-2015. Wauw det var bare rigtig fedt J

Hold Øje uge 13-2015. Wauw det var bare rigtig fedt J Hold Øje uge 13-2015 Wauw det var bare rigtig fedt J På Børnenes Friskole er de fleste dage egentlig ganske fede. Det gælder både de dage, hvor der knokles med fysik, idræt, musik, dansk etc. i det almindelige

Læs mere

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 Galten Bibliotek ipad / iphone for begyndere Torsdag d. 3. marts kl. 10.00 12.00 Android tablet /smartphone for begyndere Torsdag d. 17. marts kl. 10.00 12.00 Hørning

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS

TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS internemt TRIN FOR TRIN TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS forår 2012 internemt - sådan! IT-KURSER på dit bibliotek Velkommen... Kommunikationen mellem borgerne og det offentlige er under ombygning i disse år,

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2011 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET 1 Nemt på Nettet Borgernes kommunikation med det offentlige bliver i stadig højere grad digital. Holbæk Kommunes projekt Nemt på Nettet er et

Læs mere

EFTERÅR/VINTER kurser

EFTERÅR/VINTER kurser EFTERÅR/VINTER kurser 2015 Nyheder: Digital post - avanceret brug og Sikkerhed Stevns Bibliotekerne Velkommen til endnu en sæson med Internemt! Stevns Kommune - og Stevns Bibliotekerne - byder i efteråret

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

OPLEV 4 KLASSISKE DAGE I HOLSTEBRO

OPLEV 4 KLASSISKE DAGE I HOLSTEBRO OPLEV 4 KLASSISKE DAGE I HOLSTEBRO 28. SEPTEMBER - 1. OKTOBER 2017 - En del af kulturby Aarhus 2017 Festivaldirektør Janne Thomsen Holstebro Gågade PAKKEPRIS FOR 2 DKK 4800,- Pris per person. DKK 2400,-Prisen

Læs mere

Det sker. AssensBibliotekerne. april, maj, juni, juli, august 2015. Sang. Musik. Teater. Kursus. Foredrag. Assensbib.dk

Det sker. AssensBibliotekerne. april, maj, juni, juli, august 2015. Sang. Musik. Teater. Kursus. Foredrag. Assensbib.dk Det sker AssensBibliotekerne april, maj, juni, juli, august 2015 Sang Musik Teater Foredrag Kursus Assensbib.dk Gå på bogstavjagt og vind et påskeæg Konkurrence for alle børn På alle bibliotekerne i Assens

Læs mere

Digital læring - Kurser efterår 2015

Digital læring - Kurser efterår 2015 www.taarnbybib.dk Digital læring - Kurser efterår 2015 Tårnby Kommunebiblioteker Velkommen til Tårnby Kommunebibliotekers kurser Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk Juni 2016 Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk, og eleverne på

Læs mere

Entré: Gratis - billetter fås fra d. 10. august.

Entré: Gratis - billetter fås fra d. 10. august. KULTURNAT - dans mellem reolerne Fredag d. 6. august kl. 20-22 Igen i år er der spændende dansemusik på Kulturnatten denne gang med det fantastiske dansk-cubanske salsaorkester Cocoson - så vel mødt i

Læs mere

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik December 2013 Odense Magasinet Nøddebo Præstegård Fynske Årbøger LitNet Teater 95b Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik Jul på gamle postkort 1 Historiefortæller Jens Peter Madsen Månedens Kunstner

Læs mere

ARRANGEMENTER. www.tbib.dk. PER BRÆNDGAARD Drop slankekuren. RIBE BRYGHUS Øl-arrangement. BJARNE NIELSEN BROVST Forfatterforedrag

ARRANGEMENTER. www.tbib.dk. PER BRÆNDGAARD Drop slankekuren. RIBE BRYGHUS Øl-arrangement. BJARNE NIELSEN BROVST Forfatterforedrag PER BRÆNDGAARD Drop slankekuren RIBE BRYGHUS Øl-arrangement BJARNE NIELSEN BROVST Forfatterforedrag BOGCAFÉ De bedste bøger fra 2015 SANGAFTEN Syng med fra Højskolesangbogen JENS SMÆRUP SØRENSEN Forfatterforedrag

Læs mere

IT-kurser. fra Middelfart Kommune

IT-kurser. fra Middelfart Kommune IT-kurser fra Middelfart Kommune Forår 2015 Middelfart Kommune og bibliotekerne er klar med en række nye IT-introduktioner Kurserne fordeler sig på fem emner: Grundlæggende IT Begynder-internet Lær din

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08 Kurser efterår 2014 4102/08 Kom i gang med din ipad eller iphone - for begyndere Galten Bibliotek tirsdag d. 23.9. kl. 10.00-12.00 Hørning Bibliotek mandag d. 27.10. kl. 10.00-12.00 Ry Bibliotek onsdag

Læs mere

Velkommen i nabolaget

Velkommen i nabolaget Velkommen i nabolaget Velkommen til Hillerød Kommune og livet som Hillerødborger Vi har lavet denne folder som et lille bidrag til, at du kommer godt i gang med at bo i Hillerød Kommune. På de næste sider

Læs mere

EFTERÅR 2015. Arrangementer og aktiviteter. Hjørring Bibliotekerne. - mest for børn...

EFTERÅR 2015. Arrangementer og aktiviteter. Hjørring Bibliotekerne. - mest for børn... EFTERÅR 2015 Arrangementer og aktiviteter Hjørring Bibliotekerne - mest for børn... TILBUD TIL SKOLERNE Læs om biblioteksorientering m.m. på www.hjbib.dk 2 Videnskab og narrestreger Velkommen til Cemiras

Læs mere

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter EFTER SKOLETID Fritidstilbud og -aktiviteter 1 Kære elever og forældre Her ser I vores brede vifte af tilbud. Vi har forsøgt at dække de forskellige dage godt ind, ligesom vi har bestræbt os på, at aktiviteterne

Læs mere

ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR. www.tbib.dk

ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR. www.tbib.dk ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR 2016 www.tbib.dk Indholdsfortegnelse Film- og historie............. side 3 Hyggedag for tumlinge.......... side 3 Småbørnswing - 0-3 år.......... side 4 Dagplejetræf i Løgumkloster........

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR 2017

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR 2017 BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR 2017 BILLED SKOLEN Velkommen! Her i folderen kan du læse holdbeskrivelser, finde ud af hvilke hold du vil gå på og tilmelde dig. Billedskolen er for dig, der brænder for at arbejde

Læs mere

DEN 2016. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr. 388. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2016. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr. 388. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Marts DEN 2016 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr. 388 Side 1 Anna Rasmussen 25. Marts Redaktionen ønsker tillykke Hjertelig tak for alle kærlige tanker, smukke

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø december 2012 januar 2013

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø december 2012 januar 2013 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø december 2012 januar 2013 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Som du kan læse om i denne udgave af nyhedsbrevet er rækken af tilbud til beboerne

Læs mere

Marts INFO. Nyhedsbrev fra Kultur og Idræt Marts 2011. I dette nyhedsbrev

Marts INFO. Nyhedsbrev fra Kultur og Idræt Marts 2011. I dette nyhedsbrev Nyhedsbrev fra Kultur og Idræt Marts 2011 NYHEDSBREV Marts INFO Afholder din forening eller klub et spændende arrangement i løbet af efteråret, eller vil du dele informationer om aktiviteter og initiativer

Læs mere

DET SKER AssensBibliotekerne

DET SKER AssensBibliotekerne DET SKER AssensBibliotekerne Januar Februar Marts April 2015 Bogcafé Digital post Årstider på spring Med rygsæk gennem aksen Læsekreds og film Ulvetime ipad kursus Popcakes 1915 - da kvinder og tyende

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Hvorfor Augustenborg?

Hvorfor Augustenborg? Hvorfor Augustenborg? Arrangementer i november 2011 Brovold Nu kan Augustenborgs tidlige historie skrives om v. Susanne Østergaard Susanne Østergaard uddannet arkæolog fra Århus Universitet/Moesgaard kommer

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2017

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2017 www.taarnbybib.dk WINDOWS 100 NETHANDEL E-BOKS COMPUTERSPROG GMAIL SLÆGTSHISTORIE DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2017 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER Vi tilbyder

Læs mere

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E 2014, Uge 8 Ugens Avis År H A L G Å R D S F H F O R 2. 3. O G 4. K L A S S E O p s t a r t e n a f d e t n y e t i l b u d U G E N S R E D A K T I - ON: Mia 2.B Anna 2.B Ida M. 2.B Oliver 4.A Louise 2.B

Læs mere

RØDOVRE BIBLIOTEK ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR 2016

RØDOVRE BIBLIOTEK ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR 2016 RØDOVRE BIBLIOTEK ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR 2016 Velkomst og åbningstider Velkommen til foråret 2016 Så er klar med sjove og spæn dende arrangementer for børn. Kom til Ulvetime i nattøj, besøg Harry

Læs mere

Koncept 3, Skan og find det usete

Koncept 3, Skan og find det usete Koncept 3, Skan og find det usete Hvis en hjemmeside først optræder på side 10 i google søgeresultat er den praksis usynlig fordi meget få brugere bladrer om på side 10 i et søgeresultat. Tilsvarende er

Læs mere

FESTUGEN PÅ KVINDEMUSEET

FESTUGEN PÅ KVINDEMUSEET Pressemeddelelse FESTUGEN PÅ KVINDEMUSEET DINNER PARTY YOGA KONCERT ØVRIGE AKTIVITETER I festugen er der også fest på Kvindemuseet. På de følgende tre sider findes information om alle arrangementerne.

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Jan Hockey-turnering To

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D Nyhed mode * 3D BILLED fremtid starter her SKO LEN din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2015 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2015 en fritidsundervisning, hvor begreber som

Læs mere

Mette Jæger Blomsterberg

Mette Jæger Blomsterberg Mette Jæger Blomsterberg Kendt for Mette Jæger Blomsterberg er er kendt for sine konditorprogrammer på DR1. Hun har været vært i programserien: Det Søde Liv (flere udgaver af Det Søde Liv f.eks. Det Søde

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER 2 Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

Hovergården JUNI 2017

Hovergården JUNI 2017 Hovergården JUNI 2017 Pinsebrunch Torsdag den 1. juni kl. 10.30 12.00 Café Oasen Aage Ernstsen spiller på klaveret Pris 62.50 kr. Tilmelding i Café Oasen senest tirsdag den 30. maj eller tlf. nr. 3038

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Læs om alt det spændende der foregår på og omkring Arendalsvej i dette nyhedsbrev. Ideer til kommende

Læs mere

En opfinder bliver til.

En opfinder bliver til. En opfinder bliver til. Hvad er en opfinder, hvem er opfindere, hvordan bliver man opfinder, hvordan ser en opfinder ud? Det er nogle af de spørgsmål mange går og tænker på igennem livet. Der er ikke et

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

NYHEDSBREV OKTOBER 2014 NYHEDSBREV OKTOBER 2014 Oktober måned er budt velkommen og efteråret har givet os mange dejlige timer udenfor i solskin, regn og blæst :- ) Vi nyder at være ude, og børnene er begyndt selv at efterspørge

Læs mere

Det sker april, maj, juni 2016

Det sker april, maj, juni 2016 Det sker april, maj, juni 2016 Kalender Dato Det Sker for voksne Sted Side Tirsdag d. 5. april Læsekreds & Film Aarup 3 Torsdag d. 7. april Foredrag med Nils Malmros Vissenbjerg 4 Mandag d. 25.april Karen

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Samværs- og aktivitetstilbud

Samværs- og aktivitetstilbud Samværs- og aktivitetstilbud Vores pædagogiske målsætning er at skabe et struktureret miljø, hvor der fokuseres på udvikling, gode oplevelser og en meningsfuld hverdag. Borgerne har vedvarende fysiske

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Forår 2017 TRÆDREJERPORTEN 3A AVEDØRE STATIONSBY 2650 HVIDOVRE

Forår 2017 TRÆDREJERPORTEN 3A AVEDØRE STATIONSBY 2650 HVIDOVRE Forår 2017 TRÆDREJERPORTEN 3A AVEDØRE STATIONSBY 2650 HVIDOVRE TLF.: 36 77 30 90 Lene Mobil: 50 84 39 53 E-MAIL: lct@hvidovre.dk Hjemmeside: www.buqetten.hvidovre.dk Sidenr. 1. Velkommen i BuQetten + åbningstider.

Læs mere

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion 10.15 11.00 11.30-12-15 13.30 14.15 Styrketræning Poppelbos kælder 13.30 14.30 Motion for borgere med KOL 10.15-11.00 Stavgang / Walk and talk om det vi går forbi Udendørs Desuden er alle medlemmer naturligvis

Læs mere

Flot ydre og indre skønhed

Flot ydre og indre skønhed Flot ydre og indre skønhed Det første man lægger mærke til når man kører op ad alléen til Sydvestjyllands efterskole er den flotte hovedgård der lægger op til skolen. En smuk bygning med rustik murstensbelægning

Læs mere

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Seniorkulturuge 2008 Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Kulturelt Samråd, Solrød Bibliotekerne, Kræftens Bekæmpelse, AOF, Super Brugsen, Lokalhistorisk Forening, Lions, Ældresagen,

Læs mere

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden KULTURKALENDER APRIL 2016 Det sker i Brøndby Livemusik: Otros Aires - Miguel Di Genova Fredag den 29. april kl. 18.45 Argentinsk Tango Aften Kulturhuset Brønden Kulturkalender APRIL 2016 Det sker i Brøndby

Læs mere

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Efterår 2014 Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Lad os mødes I denne folder kan du læse om aktiviteter og

Læs mere

ARRANGEMENTER OG KLUBBER FOR BØRN

ARRANGEMENTER OG KLUBBER FOR BØRN ARRANGEMENTER OG KLUBBER FOR BØRN Januar - april 2014 Københavns Hovedbibliotek Krystalgade 15 1172 Kbh K JANUAR marts 11. januar kl. 11-12.00 Klub Klassisk - En lytteklub for de 7-9 årige 13. januar kl.

Læs mere

Arrangementer. Bibliotekerne i Varde Kommune

Arrangementer. Bibliotekerne i Varde Kommune Arrangementer Bibliotekerne i Varde Kommune August november 2014 Bazar på Varde Torv Lørdag den 16. august kl. 10-14 Pris: Gratis Denne lørdag vil Varde Torv emme af dufte, smagsprøver og gode tilbud og

Læs mere

Københavns Lokalgruppes. 40 års JUBILÆUM TEMADAG UNDERHOLDNING RECEPTION

Københavns Lokalgruppes. 40 års JUBILÆUM TEMADAG UNDERHOLDNING RECEPTION Københavns Lokalgruppes 40 års JUBILÆUM TEMADAG UNDERHOLDNING RECEPTION I 2014 havde KØBENHAVNS LOKALGRUPPE I MUSKELSVINDFONDEN 40 års jubilæum, men var nødsaget til at udsætte arrangementet. SØNDAG DEN

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen.

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen. Sæson 2014/15 Volume 2 Nyhedsbrev FAVRSKOV MUSIKSKOLE Indhold Julehilsen...1 Kirkekoncert i Røgen...2 Julegalop og Lucia...2 Bazartilbud...3 Fotos fra Bazaren...3 Nye rytmikhold...4 Kommende arrangementer...4

Læs mere

SpecialKøbmanden Holmstrupgårdvej 250B 8210 Aarhus V Tlf.: 8615 1287. SpecialKøbmanden.dk. Kagekurser efterår 2012 Århus.

SpecialKøbmanden Holmstrupgårdvej 250B 8210 Aarhus V Tlf.: 8615 1287. SpecialKøbmanden.dk. Kagekurser efterår 2012 Århus. SpecialKøbmanden Holmstrupgårdvej 250B 8210 Aarhus V Tlf.: 8615 1287 SpecialKøbmanden.dk Kagekurser efterår 2012 Århus. Cup Cakes: Dekoration med Decorator icing (smørcreme) og fondant blomster. Her lærer

Læs mere

Daghøjskole Tag på højskolen om dagen og sov i din egen seng om natten! 1 uge på højskolen som dagskursist koster kun 1.050,- kr.

Daghøjskole Tag på højskolen om dagen og sov i din egen seng om natten! 1 uge på højskolen som dagskursist koster kun 1.050,- kr. Daghøjskole 2017 Tag på højskolen om dagen og sov i din egen seng om natten! Bor du i nærheden af Højskolen Marielyst og har lyst til at deltage på kurser og aktiviteter på højskolen så er tilbuddet om

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Aktiviteter November 2015

Aktiviteter November 2015 Aktiviteter November 2015 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 8.30 16.00 Faste aktiviteter på Vestergården EFTERÅRET 2015 Mandag: : Madgruppe

Læs mere

Kvindelig Meningsdanner

Kvindelig Meningsdanner Kvindelig Meningsdanner Kursus for kvinder med minoritetsbaggrund 1 På dette kursus kan du møde: Du vil selvfølgelig møde de andre spændende deltagere på kurset. Men ud over dem, vil du også møde en række

Læs mere

IT-kurser. fra Middelfart Kommune

IT-kurser. fra Middelfart Kommune IT-kurser fra Middelfart Kommune Efterår 2015 Middelfart Kommune og bibliotekerne er klar med en række nye IT-introduktioner Kurserne fordeler sig på syv emner: Grundlæggende IT Begynder-internet Lær din

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Hold øje uge 11. Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt.

Hold øje uge 11. Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt. Hold øje uge 11 Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt. I denne uge afsluttede valgfagene. Et af valgfagene var

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER Vil du gerne blive bedre til at bruge en computer, lære at bruge din digitale

Læs mere

Skumringstimen, 9. november kl

Skumringstimen, 9. november kl Ringe 2. november 2015 Kære NORDENmedlemmer og andre interesserede! Hermed lidt nyt fra Foreningen NORDEN, Midtfyn! Skumringstimen, 9. november kl. 19.00 et samarbejde mellem Foreningen NORDEN, Midtfyn

Læs mere

VærelZe 313 og Teaterskolen

VærelZe 313 og Teaterskolen syddjurs egnsteater VærelZe 313 og Teaterskolen sæson 2014/15 www.syddjursegnsteater.dk KÆRE UNGE I SYDDJURS KOMMUNE For femte år i træk byder vi velkommen til Ingen kedelige onsdage, på den sidste onsdag

Læs mere

Aktivitetskalender for 2016. For pensionister i Vends Herreds Lærerkreds. Julefrokost 2015. for pensionerede lærere

Aktivitetskalender for 2016. For pensionister i Vends Herreds Lærerkreds. Julefrokost 2015. for pensionerede lærere Julefrokost 2015 for pensionerede lærere Mandag d. 7.dec. kl. 12.00 på Hotel Park Prisen er 150 kr. for medlemmer og ikke medlemsberettigede ledsagere. Andre deltagere 300 kr. Der er tilmelding efter først

Læs mere

Dag Dato Aktivitet Personale

Dag Dato Aktivitet Personale Dag Dato Aktivitet Personale Søn 3. Sep Store Hestedage Ca Tir 5. Sep Nordisk filmaften: Olsenbanden + Klubråd To Ki Ja Jo Tor 7. Sep Basket Ki Ca Ti As Tir 12. Sep Toppen af Poppen live To Ki Ja Jo Tor

Læs mere

UGEBREV nr. 54 uge 48

UGEBREV nr. 54 uge 48 UGEBREV nr. 54 uge 48 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Julefest Husk, det er på lørdag den 6. december, at vi har vores årlige julefest. Dagen er en skoledag, dvs. at der er mødepligt som til alle

Læs mere