ÅÅÅ. Se gratis tilbud side 17. Alle projekter er finansieret af frivillige bidrag og sponsorater.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ÅÅÅ. Se gratis tilbud side 17. Alle projekter er finansieret af frivillige bidrag og sponsorater."

Transkript

1

2 Kresten Jensen, Landsleder Kære forældre Evangelisk Børnemission har i mere end 60 år samarbejdet med Folkekirken og frikirker om at give børn mulighed for at lære, hvad der står i Bibelen. Det forsøger vi at gøre på en spændende og nutidig måde. Alle projekter er finansieret af frivillige bidrag og sponsorater. Meet the King 2007, Child Evangelism Fellowship of Europe. All rights reserved. ISBN Engelsk tekst: Jennifer Haaijer Illustrationer: Tim Shirey Grafisk design: Brent Hautle Projektkoordinator: Bogdan Bassara, CEF European Centre, Multimedia Department Dansk tekst: Dorthe Lykke Jensen, Kresten Jensen & N. Kroun Layout dansk udgave: Per Hansen, Evangelisk Børnemission Kongevejen 68, 3480 Fredensborg Telefon Se gratis tilbud side 17 ÅÅÅ

3 For mange år siden, i en by langt væk, levede en ung kvinde, der hed Maria. Hun var hverken rig eller berømt, men det var hun ligeglad med. Hun skulle nemlig snart giftes med sin forlovede, Josef, og det glædede hun sig til. En dag fik hun en gæst. Det var hverken hendes nabo eller fætter, men en engel med en besked fra Gud. Maria blev forskrækket. Det ville du nok også blive, hvis du mødte en engel! Men englen sagde: Vær bare rolig. Gud har udvalgt dig til noget helt specielt. Hvad i alverden kunne det være? Du skal have et barn, sagde englen. Du skal kalde ham Jesus. Han er søn af Gud en konge. Men hvordan? gispede Maria. Jeg er ikke gift endnu! Det er ikke noget problem for Gud, forklarede englen. Det vil ske ved et mirakel. Helligånden vil gøre det. Jeg er parat til at gøre alt, hvad Gud ønsker, svarede Maria. Da englen tog af sted, havde Maria en masse at tænke på:...hun skulle have et barn...han var Guds søn...en kongesøn! Gud har en søn, der hedder Jesus. Før Jesus kom til jorden, var han sammen med sin far i Himlen. Han var der også, da verden blev skabt.

4 Maria og Josef blev gift, og tiden gik. Snart skulle Maria føde, men først skulle hun og Josef ud på en rejse. Den nat blev kongesønnen født. Maria og Josef viklede forsigtigt et tæppe omkring ham og lagde ham i dyrenes fodertrug. Det var ikke noget godt tidspunkt for Maria at rejse på, men hun var nødt til det. Kejseren havde nemlig bestemt, at der skulle holdes mandtal. Det betyder, at han ville tælle alle de mennesker, der boede i hans rige. Derfor skulle de rejse til Betlehem. Maria og Josef rejste næsten 120 kilometer fra Nazaret, hvor de boede, til Betlehem. Måske gik de, måske red Maria på et æsel. Der var fuldt af mennesker i Betlehem. Det trætte par kunne ikke finde et sted at overnatte og måtte slå sig ned i en stald. Josef vidste, at Jesus ikke var hans barn, men han var meget glad for at kunne være med til at passe ham. En engel havde fortalt Josef, at babyen var Guds søn. Kald ham Jesus, havde englen sagt, for han vil frelse menneskene fra deres synder. Hvordan Jesus ville frelse menneskene fra deres synder, vidste Josef ikke. Gud elsker os, og derfor sendte han sin søn, Jesus, til jorden. Gud, der ved alting, var klar over, at vi mennesker har brug for Jesu hjælp til noget meget vigtigt. Vi har nemlig brug for hjælp til at blive frelst, eller reddet, fra det, man kalder synd. Synd er det dårlige i vores liv. Vi synder, når vi for eksempel lyver og stjæler.

5 Ingen i den travle by Betlehem kendte til kongesønnen. Men Gud sendte igen sin engel for at fortælle den gode nyhed denne gang til nogle hyrder, der passede får. Da englene var vendt tilbage til Himlen, talte hyrderne om det, de havde oplevet. Lad os finde barnet, sagde de. De gik til Betlehem og fandt Jesus i stalden. Der var et skinnende lys rundt om englen. Lige som Maria blev hyrderne forskrækkede, da de så ham. Vær ikke bange, sagde englen. Jeg er her for at fortælle jer noget godt. Det er godt for jer og for resten af verden. En frelser er blevet født i Betlehem, og han er konge. Han ligger i et fodertrug. Pludselig blev nattehimlen oplyst af engle, der alle takkede Gud, fordi han havde sendt sin søn til jorden. Fordi Gud elsker os meget højt, vil han gerne have, at vi kommer op til ham i Himlen, når vi dør. I Himlen er alt godt. Det er et dejligt og perfekt sted. Derfor er det nødvendigt, at vi bliver frelst renset for vores synder. Og det bliver vi, når vi tror på Jesus. Derfor bliver Jesus kaldt Frelseren. Hyrderne stirrede i beundring på den lille dreng. De var meget glade, fordi de vidste, at han var deres frelser og konge. På vejen hjem sagde de til alle, de mødte: Babyen er Guds søn. Han er Frelseren! En konge! Det er Jesu fødsel, vi fejrer, når vi holder jul.

6 Da Jesus blev voksen, rejste han rundt og fortalte folk om Gud. Og han gjorde ting, som kun Gud kan. En dag fik en mand, der ikke kunne gå, en overraskelse. Fire af hans venner sagde: Vi tager dig hen til Jesus. Det var farligt for Jesus at være kongesøn. Landets konge, Herodes, brød sig ikke om, at der var kommet en ny konge. Derfor forsøgte han at dræbe Jesus. Men det lykkedes ikke, for Gud passede på sin søn. Han havde sendt Jesus, for at han skulle redde menneskene fra deres synder og det kunne ingen anden gøre. Jesus voksede op i Marias og Josefs hjem i Nazaret. Han lignede alle andre drenge. Han lærte at læse og skrive. Måske lærte han også at lave ting af træ, for Josef var nemlig tømrer. Jesus legede med sine søskende og venner. Han vidste, hvordan det var at være ked af det, lykkelig, spændt og ensom. De bar ham gennem gaderne liggende på en båre. Men da de nåede frem til det hus, hvor Jesus var på besøg, var der så mange mennesker, at de ikke kunne komme ind til ham. Men mandens venner gav ikke op. De bar ham op på det flade tag, lavede et hul og sænkede ham ned foran Jesus. Hvad ville Jesus gøre? Men han var alligevel anderledes. Han sloges ikke med sine søskende. Han gjorde, hvad han fik besked på, tog sig af andre og var altid rar og ærlig. Selv hans tanker var altid gode. Han er den eneste på jorden, der aldrig har gjort noget forkert!

7 Jesus kiggede på manden og så, at han havde to store problemer. Han sagde: Søn, dine synder er tilgivet. Nogle af de mennesker, der var i huset, tænkte: Hvad!? Det er da kun Gud, der kan tilgive synder! De havde ret, men de vidste ikke, at Jesus både var Gud og menneske. Derefter sagde Jesus: Rejs dig, saml din båre op og gå. Manden rejste sig straks op og gik! Den dag udførte Jesus to mirakler for én mand. At blive tilgivet betyder, at det dårlige, du har gjort, ikke længere er et problem mellem dig og Gud. I Bibelen siger Gud det sådan: Jeg tilgiver deres skyld og husker ikke længere på deres synd. (Jeremias 31,34) Nogle mennesker troede på Jesus og fulgte ham. Andre fik glæde af hans mirakler, men ønskede ham ikke som konge i deres liv. Andre igen hadede ham, fordi han sagde, at han var Guds søn. En dag blev Jesus arresteret, og hans fjender dømte ham til døden. Han kunne være sluppet væk, hvis han havde villet. Men det ville han ikke, for han vidste, at det var Guds ønske, at han skulle dø for at frelse os. Soldaterne, der bevogtede ham, gjorde grin med ham. De lavede en tornekrone og pressede den ned over hans hoved. De gav ham en kappe på, slog ham og sagde: Ha, ha, jødernes konge! Soldaterne førte Jesus op på en bakke uden for byen, hvor de sømmede ham fast til et kors. De satte et skilt over hans hoved, hvor der stod: Jesus fra Nazaret, jødernes konge.

8 Folk stod og så på Jesus, der hang på korset. Ved middagstid blev det mørkt i tre timer, fordi Jesus tog skylden for vores synder. Pludselig råbte Jesus: Det er gjort færdigt!, og så døde han. Nogle af Jesu venner lagde hans krop i en klippehule. De havde sådan håbet, at han var kongen. Men nu var han død. Det er på grund af Guds kærlighed til os, at han lod Jesus dø for vores synder. På den måde banede Jesus vejen for, at vi kan komme i Himlen, når vi dør. Jesus havde aldrig gjort noget forkert og fortjente ikke at blive dømt til døden. Han døde derfor ikke for sin egen synd, men for vores. Dem, der bestemte i landet, ville være sikre på, at ingen gik ind i graven. Derfor skubbede de en stor sten hen foran indgangen, så den blev fuldstændig lukket. Soldater blev sat på vagt. Det var en meget lang og meget trist dag. En tidlig morgen, tre dage efter, var der et jordskælv. En engel rullede stenen væk fra indgangen til klippehulen, hvor Jesus lå begravet. Vagterne blev bange og stak af. Nogle kvinder kom for at besøge graven. Men englen sagde til dem: Han er her ikke, han er i live kom og se! Kvinderne så efter i graven, og senere gik to af Jesu venner, Peter og Johannes, også ind for at se efter. Jesus var væk. Hvor var han? Jesus var blevet levende igen og var stået op af graven. Det er derfor, vi fejrer påske. Mange mennesker mødte ham i de næste dage. En af Jesu venner, Maria Magdalene, mødte ham i haven, hvor graven var. To venner, der var ude at gå, mødte Jesus og fulgtes med ham i lang tid, før de opdagede, at det var ham. Pludselig var Jesus i det rum, hvor hans bedste venner sad. De mødte ham også ved søen og spiste morgenmad med ham. I løbet af de næste 40 dage så mere end 500 mennesker ham gå omkring. Jesus var i live, og han ville aldrig dø igen.

9 En dag gik Jesus og hans venner op på et bjerg. Mens han talte med dem, løftede hans fødder sig fra jorden, og han svævede højere og højere op. Hans venner så op på ham, indtil en sky dækkede ham. Mens de stod og stirrede efter ham, kom to engle. Han er taget tilbage til Himlen, og en dag vil han komme igen på samme måde, forklarede de. Kan du forestille dig den velkomst, Jesus fik i Himlen? Den må have været fantastisk! At Jesus er Frelseren betyder, at det kun er gennem troen på ham, at vi kan blive tilgivet og frelst. Det er også kun Jesus, der kan hjælpe os med at lade være med at gøre dumme ting. Derfor er Jesus den eneste vej til Gud og Himlen. Selv om Jesus er i Himlen, og selv om du ikke kan se ham, er han sammen med dig her på jorden. Måske tror du allerede på Jesus og beder til ham. Eller måske ved du ikke, hvad du skal gøre for at åbne dig for ham. Men du kan være sikker på, at han altid lytter. Prøv at læse vores forslag til, hvad du kan sige: Kære Jesus, jeg vil gerne tro på dig. Tilgiv mig de dumme ting, jeg har gjort. Hjælp mig med at gøre det rigtige. Tak, fordi du døde for min skyld. Hvis du beder en bøn som denne, lover Gud dig, at du bliver frelst. (Romerbrevet 10,13).

10 Når du har sagt til Jesus, at du vil tro på ham, begynder en ny måde at leve på. Du vil aldrig Jesus vil hjælpe dig med at gøre det rigtige, selv når det er svært. Der står i Bibelen, at Alt formår jeg i ham, der giver mig kraft. (Filipperbrevet 4,13). Det betyder, at du kan klare alle problemer, når du har Jesus ved din side. Gud har skabt mig, og han elsker mig. Jesus døde på korset for min skyld. Synden skilte mig fra Gud. Jeg har lukket Jesus ind i mit liv. Nu er Gud og jeg venner. mere være alene - uanset hvad. Jesus siger: Jeg lader dig ikke i stikken og svigter dig ikke. (Hebræerbrevet 13,5). Din konge er altid med dig. Du kan bede til ham hvor som helst og om hvad som helst. Som tiden går, vil du lære ham bedre og bedre at kende. Selv om du tror på Jesus, vil du komme til at gøre forkerte ting. Fortæl ham, når du har gjort noget dumt så tilgiver han dig. Hvis vi bekender vore synder, er han trofast og retfærdig, så han tilgiver os vore synder... (1 Johannesbrev 1,9). Gratis tilbud! Husk at spørge dine forældre, om du må kontakte os for at få gratis bøger og hæfter. Du bliver ikke registreret i vores kartotek. Har du spørgsmål om tro, kan du gå ind på vores hjemmeside for børn, opdagnyt.dk. Herfra kan du klikke videre til spil og forskellige aktiviteter. Du har også mulighed for at stille spørgsmål og få svar helt anonymt. Ønsker du flere gratis hæfter til dine søskende eller venner, så skriv hvor mange, du vil have tilsendt Ønsker du gratis bøger med hver 60 spørgsmål og svar på vigtige ting om Gud, så sæt kryds her: Bog 1 Bog 2 Hvis dit navn ikke står på jeres postkasse, skal du huske at skrive dine forældres navn nedenfor, ellers sender postbudet brevene tilbage til os. Min tro vokser, når jeg: taler med Gud læser i Bibelen fortæller andre om Gud siger undskyld til Jesus, når jeg gør noget forkert er sammen med andre kristne Du kan lære mere om Guds og Jesu store kærlighed til dig ved at læse i Bibelen. Navn på postkassen: Dit navn: Adresse: Alder: Jeg lader dig ikke i stikken. Gud har lovet: (Hebræerbrevet 13,5) Postnummer: By: Udfyld blanketten, læg den i en kuvert og send den til: Opdag nyt, Kongevejen 68, 3480 Fredensborg Du kan også bestille på opdagnyt.dk, hvor du finder samme blanket.

11 På opdagnyt.dk kan du klikke dig videre til forskellige tilbud... Besøg en spændende hjemmeside for børn og prøv aktiviteter, spil og meget andet. Du kan også stille spørgsmål om tro og få personligt svar helt anonymt. Se, hvornår vi sender radio og TV i dit område. Download gratis bøger og hæfter eller få dem tilsendt med post. Se, hvornår der er kirkelige arrangementer, børneklubber, sommerlejre og meget andet i dit område. Kom med forslag og vær med til at gøre hjemmesiden endnu bedre! Information til forældre.

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Et hul i taget. Huskevers: En ven kan være mere trofast end en bror. (Ordsp 18,24)

Et hul i taget. Huskevers: En ven kan være mere trofast end en bror. (Ordsp 18,24) LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 3 Et hul i taget Ugens tekst og referencer: Luk 5,17-26. Den store Mester, kap. 27. Huskevers: En ven kan være mere trofast end en bror. (Ordsp 18,24) Hovedformålet er, at

Læs mere

GPS 37-43. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m.fl. www.opdagnyt.

GPS 37-43. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m.fl. www.opdagnyt. GPS 37-43 Sådan kan det bruges Af Maj Højgaard m.fl. Evangelisk Børnemission I hjemmet I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 37: Salomon Nøglesætning: Gud kan hjælpe dig Bibelvers 1 Petersbrev

Læs mere

A Divine Revelation of Hell Danish

A Divine Revelation of Hell Danish A Divine Revelation of Hell Danish by Mary K. Baxter En guddommelig åbenbaring om helvedet af Mary Kathryn Baxter Forord Introduktion Til Kathryn fra Jesus Om forfatteren 1. Ind i helvede 2. Det venstre

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner.

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner. LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 13 Følg mig Ugens tekst og referencer: Luk 5,1-11. Joh 1,35-42. Den Store Mester, kap. 30. Huskevers: I er mine venner. (Joh 15,14) Hovedformålet er, at børnene Ved, at Jesus

Læs mere

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om?

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om? Den fortabte søn Dukketeater Af: Britta Søes Tekst: Luk 15,11-32 Tema: Gud, som den der er Far. Om tilgivelse at have gjort noget dumt og få tilgivelse. Om misundelse. Om at se alle de gaver, vi har fået

Læs mere

Angelica Zambrano fra Ecuador fortæller:

Angelica Zambrano fra Ecuador fortæller: En autentisk beretning fra en ung pige, der havde en stærk oplevelse ved at dø og blive vist både himmel og helvede, inden hun kom tilbage til livet. (Se forskellige links på sidste side) Er du i tvivl

Læs mere

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

5. søndag efter påske 10. maj 2015

5. søndag efter påske 10. maj 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke (konfirmation) Tema: Faderens kærlighed Salmer: 402, 478; 192, 260, 484, 70 Evangelium: Joh. 16,23b 28 Jesus er udgået fra Faderen, og han er kommet til verden; han forlader verden

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Vi kan hjælpe andre til at være trygge.

Vi kan hjælpe andre til at være trygge. LEKTIE År B 3. kvartal Lektie 2 En voldsom storm Ugens tekst og referencer: Luk 8,22-25. Mark 4,35-41. Den Store Mester, kap.35. Huskevers: Herren er hos mig, jeg frygter ikke. (Sl 118,6) Hovedformålet

Læs mere

Tid til at fødes, og tid til at dø

Tid til at fødes, og tid til at dø Tid til at fødes, og tid til at dø 1 Lise Andreasen Tid til at fødes, og tid til at dø Appendix A, rejseplanen. Beskrivelse Fokus Tidspunkt (alle ca.) Tidsrum A Og mens de var dér, kom tiden, da hun skulle

Læs mere

BIBLE BACKGROUND. Lektion 1 STOP ET ØJEBLIK BIBEL-BAGGRUND. HA' FOKUS PÅ: Jesus, en dreng og hans opvækst TRIN TRIN TRIN TRIN

BIBLE BACKGROUND. Lektion 1 STOP ET ØJEBLIK BIBEL-BAGGRUND. HA' FOKUS PÅ: Jesus, en dreng og hans opvækst TRIN TRIN TRIN TRIN Hør om Jesus HA' FOKUS PÅ: KOM GODT I GANG At vokse BIBELENS ORD Hvordan Jesus voksede op LEV DET UD Jesus var en dreng, og voksede op SAML TRÅDENE Jeg vokser op, ligesom Jesus STOP ET ØJEBLIK Betragt

Læs mere

JORDEN RUNDT I 40 ÅR

JORDEN RUNDT I 40 ÅR JORDEN RUNDT I 40 ÅR TILEGNET Denne bog er tilegnet vores kære, trofaste venner og familiemedlemmer, der gennem alle de år, vi har været missionærer, har hjulpet og opmuntret os, støttet vort arbejde på

Læs mere

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014 Sille og Sigurd Lederhæfte får besøg fra Uganda Maj 2014 2 Kære Leder Selv om man er lille, kan man godt udrette noget stort. Det lærer Sille og Sigurd af deres venner Rebecca og David, der er på besøg

Læs mere

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse!

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Vi har hver i sær vores bagage med. Både den helt konkrete bagage

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Lad Gud være i fred 26-02-2011 1. Lad Gud være i fred 26-02-2011 2

Lad Gud være i fred 26-02-2011 1. Lad Gud være i fred 26-02-2011 2 Egoet og verden er vores fælles skema... 3 Lyset og glæden... 4 Martha og Maria.... 8 Hvornår får vi fred?... 10 Troen... 13 Julen er enden på alle ofre.... 15 Der er ingenting at se. Maria.... 18 De,

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere

Kristendommens søjler

Kristendommens søjler Kristendommens søjler 1 - Troen 2 Der er kun én Gud 2 Fælles udgangspunkt for kristne, jøder og muslimer 2 Kristnes tro på én Gud 2 Hvad er et menneske? 3 Hvad mener kristne med ordet nåde? 4 Jesus Kristus

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

77 afsnit. Molly og Viggo gennem hele Bibelen. Børn & Tro. Af Dorthe Lykke Jensen. www.børnogtro.dk

77 afsnit. Molly og Viggo gennem hele Bibelen. Børn & Tro. Af Dorthe Lykke Jensen. www.børnogtro.dk www.børnogtro.dk 77 afsnit og gennem hele Bibelen Af Dorthe Lykke Jensen Børn & Tro Kapitel: Fejl! Ingen tekst med den anførte typografi i dokumentet. 0 Indholdsfortegnelse Det Gamle Testamente m.m. Side

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

HVAD SKAL JEG MED JESUS? Wilhelm Busch

HVAD SKAL JEG MED JESUS? Wilhelm Busch WILHEM BUSH HVAD SKAL JEG MED JESUS? Wilhelm Busch Originaltitel: Jesus unser Schicksal Copyright : Schrif tenmissions-verlag for dansk udgave: Dansk Luthersk Forlag, Hillerød Omslag og Lay-Out: www.ronaldgabrielsen.com

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere