Projektbeskrivelse Ungegruppen. Misbrugende unge årige evt. fra familier med komplekse sociale og psykiske problemstillinger.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projektbeskrivelse Ungegruppen. Misbrugende unge 16 17 årige evt. fra familier med komplekse sociale og psykiske problemstillinger."

Transkript

1 Projektbeskrivelse Ungegruppen Fredensborg den 26. marts 2012 Målgruppe Misbrugende unge årige evt. fra familier med komplekse sociale og psykiske problemstillinger. De unge kan være kendetegnede ved flere af følgende forhold: - Unge med voksen misbrugsadfærd - Sociale,- adfærds, og følelsesmæssige vanskeligheder. - Har svært ved at aflæse kropssprog og sociale spilleregler. - Har haft svært ved at fungere i forhold til skole, forældre og kammerater. - Har oplevet svigt. - Har brug for at være på et opholdssted med et familiært og socialpædagogisk indhold. - Har manglende tillid til voksne. - Manglende tillid til sig selv, lavt selvværd. - Manglende evne til at indgå i forpligtende socialt samvær. - Ustabile familieforhold, manglende netværk. - Unge der har været udsat for fysiske/psykiske overgreb Pladser 4 pladser i døgnbehandling. Kriterier: Vores kriterier har set således ud: Brugerne/beboerne skal ønske at være på Alfa-Fredensborg Den enkeltes netværk skal så vidt muligt inddrages i et ligeværdigt samarbejde, og føle at vi er samarbejdspartnere og ikke modstandere eller konkurrenter. Der skal tilbydes fleksible fysiske rammer, der tilgodeser individuelle behov. Der skal tilbydes en høj faglighed i et familiært miljø. Der skal være en klar overvægt af pædagogisk/psykologisk uddannet personale, der ved efteruddannelse, supervision, mm. er åben for både personlig, som faglig udvikling. Den unge vil ved sin ankomst til Alfa-Fredensborg blive indskrevet og få anvist et værelse. Vi tilstræber at gøre Alfa-Fredensborg til beboernes hjem i den periode de opholder sig der.

2 Metode Der benyttes overordnet en tilgang, hvor der arbejdes på at etablere en relation til den unge med fokus på tidlige tilknytningserfaringer. Arbejdet består overordnet i at motivere og skabe mulighed for forandringer, for på denne måde at skabe grobund for alternative udviklingsmuligheder. Nysgerrighed i forhold til den unges særlige måde at mestre sin tilværelse på er i fokus. Der tilbydes terapeutisk behandling til den unge og familien som supplement til den socialpædagogiske daglige indsats i form af terapeutiske samtaler ved udannet personale. Vores primære formål i den første fase er at hjælpe den unge til, at få præcis og detaljeret viden om hvordan deres misbrugsmekanismer arbejder og støtte til almindelig daglig levevis (ADL). Med denne viden kan det senere blive muligt for dem at få en hverdag til at fungere - for nogen vil det være første gang i deres liv. Erfaringsmæssigt har det vist sig at de unge bedre er i stand til at modtage og gennemføre behandlingen, når den foregår i et fuldstændig stoffrit miljø. I tilfælde af at en ung indtager stoffer eller alkohol medfører dette en suspendering af den aktuelle behandlingsplan. En ny behandlingsplan udarbejdes og behandlingen kan fortsætte uden udskrivning. Størstedelen af terapien foregår i løsningsfokuserede gruppesammenhænge. Den unge træner netværksdannelse og relationsfærdigheder sammen med de andre i behandlingen. Mange har følt at de ikke hører til nogen steder og det er derfor en vigtig del af behandlingen på Alfa-Fredensborg at afhjælpe den følelsesmæssige isolation. Alfa-Fredensborg tilbyder et helstøbt behandlingsforløb, der giver den unge indsigt i egen misbrugsproblematik. Med denne indsigt og de nye sociale færdigheder bliver de unge bedre rustet til i fremtiden at kunne forhindre tilbagefald til misbruget. På grund af det lave antal beboere er vi i stand til at udarbejde individuelle og tætte forløb. Behandlingen på Alfa-Fredensborg udmærker sig ved at være familiær og generelt opbyggende for evnen til nære relationer. Den unge har den samme rådgiver gennem hele sit ophold på stedet for at sikre at behandlingen foregår ansvarligt. Rådgiveren i samarbejde med socialrådgiveren varetager kontakten til kommune, kriminalforsorgen, familie- og børnesagsbehandlere m.fl. Samarbejdspartnere Under forløbet vil der i samarbejde med misbrugskonsulenten og socialrådgiveren blive udarbejdet en skriftlig udredning baseret på observationsforløb, vurdering og samtaleterapi. Herudover vil der efter behov være mulighed for screening af evt. psykiske diagnoser ved tilknyttede psykiater samt lagt forslag til eventuelle fremtidige handletiltag inkl. uddannelse/praktik mv.

3 Aktiviteter Minimum to gange om ugen er der sportsprogram med uddannet sportsinstruktør. Huset har powerbane, gymnastiksal, motionsrum, musik rum, samt fast aftale med Østerbro svømmehal. Herudover er der mulighed for kajakroning med udannet havkajak-instruktør, fiskeri, mm. Mentorordning Vi tilbyder en mentorordning for den unge i form af kontakt til husets ældre beboere med gode sociale kompetencer og stoffrihed bag sig. Mentorerne udvælges af personalet på baggrund af vellykkede forløb og motivation. I tilfælde af tilbagefald: I tilfælde af tilbagefald vil vi sammen med beboeren finde ud af en måde at bruge tilbagefaldet konstruktivt. Hvad kan vi gøre for at modvirke tilbagefald igen? Dette indarbejdes i fremtidig arbejde med den pågældende beboer. "30 dages reglen" "30 dages reglen" bruges når beboere tager stoffer eller forlader deres behandling uden tilladelse eller gentagne gange nægter at følge personalets anvisninger. Det er en intensivering af behandlingen i et forsøg på at nå at bremse tilbagefald. I forbindelse med de ugen vil der være en længere tilpasningsperiode for 20 dages reglen bliver gældende. Almene regler Den unge må gerne mobiltelefon, computer og administrere egen økonomi under hele opholdet. Gå op til byen med en med mentor efter aftale. Her er 5 grundlæggende regler, resten kan læses på siden her 1. Alle personalets anvisninger skal følges 2. Det er ikke tilladt at indtage stoffer, eller anden medicin end det der bliver udleveret fra Alfa- Fredensborg 3. Vold og trusler medfører bortvisning (og evt. politianmeldelse) 4. Mobning og sladder om andre beboere er ikke tilladt 5. Du må aldrig forlade området uden personalets tilladelse.

4 Dagsprogram for den unge: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmøde Morgenmøde Morgenmøde Morgenmøde Morgenmøde 8.30 Morgenmad Morgenmad Lektielæsning Gruppemøde Aktivitet Gruppemøde Lektielæsning Frokost Frokost Frokost Frokost Frokost Individuel Individuel Sport Individuel Individuel Fri Fri Fri Fri Fri Sport Frokost Frokost Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Samling Samling Samling Samling Samling Samling Sengetid Sengetid Sengetid Sengetid Sengetid Sengetid Sengetid Skole/ praktikforløb Som evt. forberedelse til skoleforløb eller teknisk skole tilbyder vi 6 timers undervisning om ugen, fordelt på 2 dage, af faglært skolelærer. Vi vil i den forbindelse se på muligheden for at komme i gang med skoleundervisning og praktikforløb, som en øvelse på fremtids planer i samarbejde med den unge.

5 Personale Jørgen Maltesen, leder og ansvarlig for behandlingsmetoder og strategier. Uddannet Addiction Counselor på Frederiksberg Centeret i Har desuden 1 års efteruddannelse som løsningsfokuseret terapeut. Trænet i Cenaps-Gorski modellen. Trænet i REBT hos Albert Ellis i New York. Certificeret Coach (ICF). Klaus Voldborg, Exam. psykoterapeut. Souschef og behandler Sólvá Dam Gásdal-Treschow, sosu assistent, tilbagefaldsspecialist og behandler Dharma Sjøstedt, Certificeret ID life coach og ID psykoterapeut, Pædagog, Kajak Instruktør og SøtteKontaktPerson uddannede, Samt meditationslærer. Rebecca Liv Lüthje, Sygeplejerske og behandler Anne-Sofie Graff, socialrådgiver Hans Alsøe, Addiction Counselor, behandler. Hanne Petersen, regnskabsassistent og bogføring Linda Petersen, kontorassistent Anne Birgitte Krüger, Økonoma. Kok på Alfa-Fredensborg Kim Groos Ahrens, uddannet som Værestedsleder. behandlingsassistent fast Nathold. Trænet i Cenaps-Gorski modellen. Gunnar Isholm Simonsen, behandlingsassistent, fast aften -nathold. Rino Bo Hansen, behandlingsassistent fast Nathold. Er uddannet kok og blev ansat i Certificeret NADA akupunktør. Trænet i RPC på den interne uddannelse på Alfa-Fredensborg. Tommy Christensen, Trænet som Addiction Counselor, Viceværtpedel Jørn Klewe, Speciallæge i psykiatri. Tidligere leder af distriktspsykiatrisk ambulatorium. Individuel observation og terapi til døgnklienter med ADHD problemstillinger. Dennis Kivsmose, Sportsinstruktør, Socialpædagog, stud. Pæd. Ant Jan Rimer, Cand. Psyk. Aut. Familieterapeut og trænet i CENAPS modellen

6 Priser Opholdsprisen på institutionen er udregnet som et tillæg på 10 % af de samlede udgifter i den i forvejen godkendte opholdsbetaling på kr Beregning af dette tillæg Den samlede udgift på hele institutionen er årligt kr % af denne sum er kr ,00. Da tilbuddet skal kunne balancere økonomisk ved 85 % belægning vil tillægget på opholdsprisen pr. unge være kr pr. år. (kr pr. måned). Således vil opholdsbetalingen for den unge efter tillæg på kr være kr pr. måned ekskl. lommepenge. Grunden til den øgede betaling er ekstra fuldtidsansatte, øget aktivitets niveau samt skoleundervisning med konsulent.

Midtgaarden. - Et tilbud til mennesker i misbrug.

Midtgaarden. - Et tilbud til mennesker i misbrug. Midtgaarden - Et tilbud til mennesker i misbrug. Midtgården Stenbrovej 2, Sejstrup 6740 Bramming Tlf: 75172080 fax: 75174680 web: www.midtgaarden.dk 1 Baggrund. Midtgården blev stiftet i 1995 og har frem

Læs mere

VÆNGE GÅRDEN. Stoffri døgnbehandling et lille sted med stor rummelighed

VÆNGE GÅRDEN. Stoffri døgnbehandling et lille sted med stor rummelighed VÆNGE GÅRDEN Stoffri døgnbehandling et lille sted med stor rummelighed 2 På behandlingscentret Vængegården sætter vi [ mennesket ] i fokus Vængegården er en behandlingsinstitution for stofmisbrugere, fortrinsvis

Læs mere

På behandlingscentret Springbrættet sætter vi [ mennesket ] i fokus

På behandlingscentret Springbrættet sætter vi [ mennesket ] i fokus 2 På behandlingscentret Springbrættet sætter vi [ mennesket ] i fokus Springbrættet er en behandlingsinstitution for stofmisbrugere, fortrinsvis i alderen 17 30 år. Springbrættet er en behandlingsinstitution

Læs mere

I det følgende præsenteres Ikast-Brande Kommunes serviceniveau for indsatsen for borgere over 18 år med misbrug af rusmidler.

I det følgende præsenteres Ikast-Brande Kommunes serviceniveau for indsatsen for borgere over 18 år med misbrug af rusmidler. 1 Forord I det følgende præsenteres Ikast-Brande Kommunes serviceniveau for indsatsen for borgere over 18 år med misbrug af rusmidler. Serviceniveauet er vedtaget af Byrådet og skal samlet set være med

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af Plan A 24syv

Ansøgning om godkendelse af Plan A 24syv Ansøgning om godkendelse af Plan A 24syv Navn og adresse Plan A 24syv Svenstrup Strandvej 3 4220 Korsør Tlf. 35 55 20 00 Mail:info@plan-a.nu Indledning og baggrund for ansøgning Hermed ansøger Plan A 24syv

Læs mere

Godkendelsesrapport Privat alkoholbehandlingssted

Godkendelsesrapport Privat alkoholbehandlingssted Godkendelsesrapport Privat alkoholbehandlingssted Praktiske oplysninger Godkendelsesrapporten er et resultat af de oplysninger tilsynet har fået gennem interview og dokumenter, og danner grundlaget for

Læs mere

Servicedeklaration for: Dagcenter for Misbrug Jagtvej 35 6705 Esbjerg Ø. Kontaktinformation: Telefonnummer: 7616 5060

Servicedeklaration for: Dagcenter for Misbrug Jagtvej 35 6705 Esbjerg Ø. Kontaktinformation: Telefonnummer: 7616 5060 Center for Misbrug Servicedeklaration for: Dagcenter for Misbrug Jagtvej 35 6705 Esbjerg Ø Kontaktinformation: Telefonnummer: 7616 5060 E-mailadresse: dfm@esbjergkommune.dk Definition af servicedeklaration:

Læs mere

Kvalitetsstandard/Servicedeklarati on for Forsorgshjemmet i Esbjerg

Kvalitetsstandard/Servicedeklarati on for Forsorgshjemmet i Esbjerg Forsorgshjemmet Kvalitetsstandard/Servicedeklarati on for Forsorgshjemmet i Esbjerg Kvalitetsstandard for Forsorgshjemmet i Esbjerg. 1 Præsentation af Forsorgshjemmet i Esbjerg. 3 Mål for indsatsen. 3

Læs mere

BOSTEDET VIRKSOMHEDSPLAN 2014 STRANDEN. 1Den Sociale. Udviklingsfond

BOSTEDET VIRKSOMHEDSPLAN 2014 STRANDEN. 1Den Sociale. Udviklingsfond BOSTEDET STRANDEN 1Den Sociale Udviklingsfond VIRKSOMHEDSPLAN 2014 Værdier i det daglige arbejde med den unge. Vi afstår fra at kommandere, dirigere, true, formane, moralisere, prædike, dømme, bebrejde,

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Regodkendelse Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Regodkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet

Læs mere

Når ønsket er et helt normalt liv Evaluering af Den Sociale Udviklingsfond et socialpædagogisk tilbud til unge og voksne

Når ønsket er et helt normalt liv Evaluering af Den Sociale Udviklingsfond et socialpædagogisk tilbud til unge og voksne Når ønsket er et helt normalt liv Evaluering af Den Sociale Udviklingsfond et socialpædagogisk tilbud til unge og voksne Denne rapport omfatter et sammendrag (s. 4-17) og en hovedrapport (s. 18-66). Sammendraget

Læs mere

NOTAT Servicedeklarationer for behandling af alkohol- og stofmisbrug, samt forebyggelse i Skive Kommune fra den 1. januar 2010 Indledning

NOTAT Servicedeklarationer for behandling af alkohol- og stofmisbrug, samt forebyggelse i Skive Kommune fra den 1. januar 2010 Indledning NOTAT Den 16. september 2010 Servicedeklarationer for behandling af alkohol- og stofmisbrug, samt forebyggelse i Skive Kommune fra den 1. januar 2010 Indledning På grundlag af en Partnerskabsaftale har

Læs mere

Kvalitetsstandard for Rusmiddelcenter Skive

Kvalitetsstandard for Rusmiddelcenter Skive Januar 2015 Kvalitetsstandard for Rusmiddelcenter Skive Indledning Formålet med kvalitetsstandarden er at gøre det tydeligt, hvilke tilbud du kan få i Skive Kommune. Kvalitetsstandarden beskriver også

Læs mere

akutboliger for unge hjemløse på Frederiksberg et alternativ til herberg

akutboliger for unge hjemløse på Frederiksberg et alternativ til herberg akutboliger for unge hjemløse på Frederiksberg et alternativ til herberg unge lejlighederne tilbuddet M unge Udarbejdet i August 2014 Grafisk design Tryk lindevangen Ida Weinholt og Max Wettendorff bostøttemedarbejdere

Læs mere

Virksomhedsplan for. Villa Vivamus. Privat opholds- og behandlingssted

Virksomhedsplan for. Villa Vivamus. Privat opholds- og behandlingssted Virksomhedsplan for Villa Vivamus Privat opholds- og behandlingssted Indholdsfortegnelse 1. Stedet 2. Formål, etiske principper og pædagogik 2.1 Målgruppe 3. Dagligdagen: 4. Personalet 5. Tilsyn 6. Overenskomst

Læs mere

UDVIKLING & FORANDRING NØRBYGÅRD. alkoholbehandlingscenter og bosted. det handler om et godt liv for alle i familien! KFUM s Sociale Arbejde i Danmark

UDVIKLING & FORANDRING NØRBYGÅRD. alkoholbehandlingscenter og bosted. det handler om et godt liv for alle i familien! KFUM s Sociale Arbejde i Danmark UDVIKLING & FORANDRING NØRBYGÅRD alkoholbehandlingscenter og bosted det handler om et godt liv for alle i familien! KFUM s Sociale Arbejde i Danmark Nørbygård alkoholbehandlingscenter og bosted Nørbygård

Læs mere

HØJLØKKE BEHANDLINGSCENTER KVALITETSSTANDARD

HØJLØKKE BEHANDLINGSCENTER KVALITETSSTANDARD HØJLØKKE BEHANDLINGSCENTER KVALITETSSTANDARD Navn, hjemsted, organisation Navn: Højløkke Behandlingscenter Fyn ApS. Højløkke blev etableret den 01.11.2000 som et I/S selskab. Fra 01.01.2005 omdannes Højløkke

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Ny godkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har

Læs mere

TILBUD TIL SOCIALT UDSATTE UNGE (18 30 ÅR)

TILBUD TIL SOCIALT UDSATTE UNGE (18 30 ÅR) TILBUD TIL SOCIALT UDSATTE UNGE (18 30 ÅR) 4. udgave - 2015 Center for Voksne Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen I dette hæfte kan du få overblik over nogle af de private og offentlige tilbud, der

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Regodkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har den

Læs mere

Tilsynsrapport, Antoniehus, 2012

Tilsynsrapport, Antoniehus, 2012 Center for Børn, Unge og Familier Dato: 31. juli, 2012 Acadre: 12/8815 Tilsynsrapport, Antoniehus, 2012 Tilbuddets navn Helsingør Lokalcenter - Antoniehus Søndre Strandvej 28 3000 Helsingør Forstander:

Læs mere

Tilsynsrapport Høje Taastrup Kommune. Blå Kors Behandlingscenter. Anmeldt tilsyn Marts 2012 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING WWW.BDO.DK

Tilsynsrapport Høje Taastrup Kommune. Blå Kors Behandlingscenter. Anmeldt tilsyn Marts 2012 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING WWW.BDO.DK INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Høje-Taastrup Kommune Tilsynsrapport Høje Taastrup Kommune Blå Kors Behandlingscenter Anmeldt tilsyn Marts 2012 WWW.BDO.DK 0 Indholdsfortegnelse 1... 2 1.1 bemærkninger og anbefalinger...

Læs mere

Kvalitetsstandard for Familiecentret Nordlys

Kvalitetsstandard for Familiecentret Nordlys Kvalitetsstandard for Familiecentret Nordlys 2015-16 1 1. Indledning Kvalitetsstandarden indeholder en samlet information til borgere samt samarbejdspartnere om Familiecentret Nordlys ydelser. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug

Kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug Bilag 1. Slagelse Kommunens Misbrugscenter Kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug Ambulant psykosocial behandling...2 Dagbehandling...3 Kursusforløb Krop og Læring :...3 Forbehandlingsgruppen:...3

Læs mere

Kvalitetsstandard, Kvalitetsstandard, 141, alkoholmisbrug

Kvalitetsstandard, Kvalitetsstandard, 141, alkoholmisbrug Kvalitetsstandard, Kvalitetsstandard, 141, alkoholmisbrug Overskrift Lovgrundlag Indhold Sundhedslovens 141: Kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri behandling til alkoholmisbrugere. Stk. 2. Alkoholbehandling

Læs mere

alkoholbehandlingscenter og bosted damtoft consult

alkoholbehandlingscenter og bosted damtoft consult alkoholbehandlingscenter og bosted damtoft consult en dokumentation af indsatsen damtoft consult ApS 2008 Nørbygård, Nørbyvej 4 7730 Hanstholm Telefon: 99 17 25 00 Telefax: 99 17 25 25 Email: noerbygaard@thisted.dk

Læs mere

Rapport om anmeldt tilsyn. Den 23. maj og 24. maj 2011. Højløkke Behandlingscenter

Rapport om anmeldt tilsyn. Den 23. maj og 24. maj 2011. Højløkke Behandlingscenter Voksenservice Rapport om anmeldt tilsyn Den 23. maj og 24. maj 2011 på Højløkke Behandlingscenter Udført af Lotte Mikkelsen Voksenservice, Vejle Kommune Denne rapport er godkendt på Voksenudvalgets møde

Læs mere

At bryde ensomheden ved at tale med andre

At bryde ensomheden ved at tale med andre At bryde ensomheden ved at tale med andre Samtalegruppe for unge med selvskadende adfærd med en narrativ og kognitiv tilgang Evalueringsrapport 2010 Birgitte Schjær Jensen CAFA Rapporten er udgivet i 2010

Læs mere

Skjoldbo i Esbjerg er en institution for hjemløse personer mellem 18 og 29 år med særlige sociale problemer.

Skjoldbo i Esbjerg er en institution for hjemløse personer mellem 18 og 29 år med særlige sociale problemer. 1 Præsentation af Skjoldbo Skjoldbo i Esbjerg er en institution for hjemløse personer mellem 18 og 29 år med særlige sociale problemer. Gennem en socialpædagogisk indsats prøver Skjoldbo at skabe et miljø,

Læs mere

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Vi tror på, at forandring er muligt for alle For at skabe en forandring i et liv præget af massivt misbrug har

Læs mere