Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole"

Transkript

1 Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Indledning... 1 Alarmberedskab ved ulykker... 1 Instruktion og formidling... 2 Risikofyldte aktiviteter i den daglige undervisning... 2 Friluftsaktiviteter... 3 Risikofyldte aktiviteter på ture og lejrskoler... 4 Øvrige risikofyldte aktiviteter... 4 Indledning Vi ønsker at være en efterskole, hvor de unge har plads til at være unge, men også en efterskole hvor de unge opfører sig dannet. Vi forsøger at danne, opdrage og vejlede så alle kan trives og være trygge ved alle aktiviteter på skolen. Det er en fælles opgave for alle ansatte på skolen og eleverne, at være opmærksom på ting på bygninger, redskaber og arealer der er gået i stykker og dermed kan være til fare for andre. Hvis der konstateres skader, skal dette omgående meddeles til forstanderen eller pedellen. Forstander eller pedel er herefter ansvarlig for at iværksætte den nødvendige reparation eller udskiftning hurtigst muligt, samt at informere ansatte og elever om evt. midlertidige procedurer frem til reparationen/udskiftningen. Ingen potentielt risikofyldt aktivitet må påbegyndes uden at den ansatte, der står for aktiviteten, forudgående har udarbejdet en sikkerhedsbeskrivelse som godkendes af forstanderen forud for aktivitetens start. For alle potentielt risikofyldte aktiviteter gælder, at den enkelte ansatte og den enkelte elev selv kritisk vurderer, om vedkommende kan eller vil være en del af en forestående aktivitet. Hvis den enkelte er i tvivl om at aktiviteten på den planlagte måde kan gennemføres sikkerhedsmæssigt forsvarligt, har vedkommende et medansvar for at sige fra eller om nødvendigt stoppe aktiviteten. Forstanderen er ansvarlig for, at elever og personale trygt kan være en del af Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole. Alarmberedskab ved ulykker Stop ulykken Tilkald hjælp: o Forstanderen: tlf

2 o 112 ringes ved alvorlige ulykker. Lyt til alarmoperatørens anvisninger og følg disse. o Tilsynstelefon: tlf Forstanderen er ansvarlig for orientering af elever og forældre. o Ved særligt traumatiske hændelser træder skolens akutplan i kraft. Akutplanen findes bl.a. som bilag til nærværende dokument. o Det videre forløb efter ulykken - bl.a. orientering af forsikringsselskaber koordineres af forstanderen. o Hvis forstanderen selv bliver ramt af en ulykke, varetages hans opgaver i forbindelse med alarmberedskabet af viceforstanderen eller afdelingslederen. Instruktion og formidling Forstanderen gennemgår nærværende dokument med eleverne i opstartsugen. Forældrene orienteres i infohæftet som rundsendes i juni før skole start. Dokumentet vil være at finde som bilag i Infohæftet. o Med modtagelse af infohæftet giver forældrene deres samtykke til, at eleverne må deltage i de risikofyldte aktiviteter under deres ophold på skolen forudsat at aktiviteterne gennemføres som beskrevet i procedurerne. Ledelsen gennemgår dokumentet med alle ansatte på skolen hvert år i forbindelse med opstartsdagene. Lærerne skal ved opstart af et fag, der omfatter risikofyldte aktiviteter, gennemgå sikkerhedsprocedurerne med eleverne på holdet inden opstart. Læreren følger herefter løbende op på at proceduren altid overholdes af eleverne. Risikofyldte aktiviteter i den daglige undervisning Springgymnastik og brug af trampoliner: Det er væsentligt at øvelser og spring altid udføres med størst mulig sikkerhed og mindst mulig risiko. Dette betyder i undervisningen: at der kun må foretages spring som er aftalt mellem elev og lærer. at dobbeltrotationsspring kun foretages i undervisningen og kun med modtagelse af lærere der er uddannet til denne type spring. Dette betyder i fritiden: at eleverne kun må springe de spring, som de forudgående er blevet instrueret i. at eleverne aldrig må lave spring med dobbelt rotation. at der ikke må bruges trampolin i fritiden. Både til undervisning og fritid må der kun springes under ordnede forhold. Redskaberne må kun bruges når de er god stand og der ikke er konstateret skader på dem. Løb Løb på skolen foregår både i undervisningen og i fritiden.

3 Ved løb på offentlig vej løbes så vidt muligt på fortovet. Hvis der ikke findes fortov, løbes i venstre side af vejen og der holdes øje med trafikken. Alle i en flok løber altid i samme side af vejen. Hvis der løbes mellem solnedgang og solopgang, skal der altid bæres refleksvest. Refleksvestene findes i kældergangen i hovedbygningen. Efter løbet placeres vestene samme sted. Nordkystvejen må kun krydses. Der må ikke løbes langs Nordkystvejen. Friluftsaktiviteter Kanosejlads Kanosejlads foregår på vandløb, fjord eller kystnære vandområder. Sejlads i disse områder må kun foretages sammen med en eller flere lærere. På slutturen foregår sejlads på en lille sø i forbindelse med lejren. Denne sejlads må foretages uden at der er lærere på vandet men altid efter forudgående instruktion. Procedurerne for kanosejlads er blevet gennemgået og godkendt af søfartsstyrelsen. Procedurerne udarbejdes forud for hver enkelt aktivitet af den ansvarlige lærer. Proceduren godkendes af ledelsen forud for opstart af aktiviteten. Et eksempel på en sikkerhedsinstruktion ses som bilag til nærværende dokument. Ved alle vandaktiviteter, der gennemføres i undervisningen, skal elevernes svømmefærdigheder være kendt for lærerne. Badning i vandløb, havet eller sø Badning foregår fortrinsvist i fritiden, men kan også være del af en fællesaktivitet. Man må aldrig bade alene. Badningen foregår ordentligt og med omtanke. Klatring Der må klatres i træer og på klatrevæg. Forud for hver ny klatreaktivitet laver læreren en øvelsesbeskrivelse og en sikkerhedsbeskrivelse som godkendes af forstanderen. Læreren gennemgår sikkerhedsinstruktionerne med eleverne inden klatringen påbegyndes. Det er klatrelærerens ansvar at sikre, at det anvendte udstyr er sikkerhedsmæssigt i orden. Lejrbål og Trangiaer Ved brug af åben ild skal evt. risici gennemtænkes før der tændes op - og de unge orienteres om mulige slukningsmuligheder ved brand. Hvis det er muligt er det en rigtig god ide, at der er egnet slukningsudstyr i umiddelbar nærhed. Egnet slukningsudstyr kan være spande med vand, vandpumper, branddaskere, eller brandtæpper. Der må ikke ske fysisk leg i nærheden af åben ild. Der må ikke kastes eksplosive genstande eller brandbare væsker på bålet eller i brænderen på en Trangia. Der skal altid være en bålvagt ved et brændende bål og alle bål skal være helt slukket til natten. Eleverne skal forud for brug af Trangia af en lærer instrueres i: o korrekt samling (delene skal sidde sammen) o korrekt opstilling (jævnt og lige underlag uden let antændeligt materiale) o korrekt påfyldning af sprit til brænderen (brænderen skal være helt afkølet inden påfyldning af sprit. Dette kontrolleres ved forsigtigt at føre hånden frem og tilbage over brænderen)

4 Brug af økse og sav Vi vil gerne, at eleverne lærer at bruge værktøj - herunder også farligt værktøj. Inden eleverne bruger værktøjet første gang, er læreren ansvarlig for at undervise eleverne hensigtsmæssig brug af værktøjerne. Under instruktionen gennemgås bl.a. sikkerhedsafstand og egen placering. Det er vigtigt at brug af økse og sav altid foregår under ordnede forhold. Risikofyldte aktiviteter på ture og lejrskoler Skitur Skiløb på skolens skitur foregår både med og uden lærer. Mindstekravet er dog altid, at en gruppe altid skal bestå af minimum 3 personer. Både ansatte og elever skal altid bære hjelm ved alpint skiløb eller snowboard. I forbindelse med planlægningen af skituren i løbet af skoleåret gennemgår turcheferne FISreglerne om ansvarlig adfærd på ski med de ansatte som skal være skiinstruktører på turen. Den enkelte instruktør gennemgår herefter reglerne med sit skihold forud for skiløbet på turens første dag. Det er elevernes ansvar altid at overholde disse regler og det er alle ansattes ansvar løbende at følge op på, at reglerne bliver overholdt. I tilfælde af uheld på pisten følges følgende procedure: o Stands ulykken: Sørg for, at ulykkesstedet bliver markeret. o Tilkald nødvendig hjælp: En af gruppens deltagere tilkalder om nødvendigt en skipatrulje enten ved at ringe eller ved at køre ned til et af førstehjælpscentrene. o Ring til en lærer eller forstanderen. Hvis der ringes til en lærer, informerer denne efterfølgende forstanderen. o Forstanderen og læreren aftaler, hvordan den tilskadekomnes forældre og evt. de øvrige elever og personaler informeres. Øvrige risikofyldte aktiviteter Køkkenhjælpere Eleverne hjælper til i køkkenet. I køkkenet lærer eleverne om mad og hygiejne. I køkkenet er det vigtigt, at den enkelte passer på sig selv i forhold til løft, varme gryder, varmt vand og skarpe knive. Køkkenpersonalet er ansvarlig for, at alle køkkenelever bliver instrueret omkring de risikofyldte aktiviteter før eleverne begynder deres arbejde i køkkenet. Personalet følger løbende op på, at aftalte procedurer følges og er klar til at hjælpe hvis noget går galt. Eleverne må ikke være i køkkenet alene. Badning i svømmehal Ved badning i svømmehal skal svømmehallens regler og livreddernes anvisninger altid følges. Her er det svømmehallens livreddere der har det overordnede ansvar for sikkerheden. Teaterugen I forbindelse med byggeri og nedbrydning af scenen til teaterugen arbejdes der med stillads og større trækonstruktioner. Dette arbejde indebærer en risiko for fald, nedstyrtende genstande samt ulykker ved betjening af maskiner (fx boremaskiner, sømpistoler og stiksave).

5 Holdets lærer er ansvarlig for at gennemgå risikomomenterne ved arbejdet med eleverne inden arbejdet påbegyndes. Læreren skal desuden løbende følge op på, at aftalte procedurer overholdes af eleverne og tale med leverne om nyopståede risici. Holdets lærer skal desuden løbende have fokus på, at arbejdsstederne er indrettet sådan, at arbejdet kan foregå sikkerhedsmæssigt forsvarligt og under ordnede forhold. Trafik Færdsel i trafikken er fortsat en af vores allerfarligste aktiviteter. Det er vigtigt, at den enkelte tager ansvar for egen færden. Det kan være svært at følges ad i store grupper og ikke bare følge flokken. Ved opstart på en aktivitet gør læreren igen opmærksom på, at vi færdes ordentligt i trafikken. Læreren op på dårlig optræden i trafikken. Cykling Alle bærer cykelhjelm. Den enkelte elev er selv ansvarlig for at cyklen er lovlig og sikker at færdes på. Der må aldrig køre 2 personer på en cykel. Ved mørke bærer man refleksveste og har lovlige lygter på cyklen Cykelture i flok Vi cykler altid max. 2 ved siden af hinanden. På mere trafikerede veje én og én. Fritidscykelture Der kørers ordentligt. Max 2 og 2 ved siden af hinanden. Der cykles ikke på Nordkystvejen. (Nordkystvejen må gerne krydses). Over Nørregade Vores kunstgræsbane ligger på den anden side af en mindre vej, Nørregade. Det er vigtigt, at man kigger sig for når man krydser vejen også når man er mange. Transport i privatbiler og i skolens minibus Det er chaufførens ansvar ved transport af elever altid: at køre efter færdselsreglerne at sikre, at alle i bilen benytter sikkerhedsseler at der kun transporteres det lovlige antal personer i bilen at bilen er trafiksikker og i lovlig stand. Vintervejr Vi har en skole hvor eleverne skal ud for at komme fra aktivitet til aktivitet. Pedellerne sørger for saltning af fortove. På trods af dette kan der være tidspunkter hvor fortove er meget glatte. Det er vigtigt, at den enkelte færdes efter førets beskaffenhed. Det er ikke altid muligt at varsle de unge om glat føre. Færden på efterskolernes tage Eleverne må ikke gå ud på nogen af skolens tage. Personalet holder løbende opsyn med overholdelse af denne regel. I tilfælde af brand skal enkelte tage benyttes som flugtveje.

6 Bilag Eksempel på sikkerhedsinstruktion ved sejlads Sejlads foregår på [sted, adresse] Sejladsen foregår i skolens kanoer. Sikkerhedsprocedure: Inden sejlads på søen påbegyndes, instrueres eleverne af en lærer i følgende: Nødprocedure: o Alle elever bærer altid redningsvest under sejladsen. o Alle elever får vist korrekt brug af redningsvestene. o Der må maks. være 3 personer ad gangen i en kano. o Det er ikke tilladt at hoppe i vandet fra kanoerne. o Det er ikke tilladt at kæntre sig selv eller andre med vilje. Hvis en eller flere elever falder i vandet, skal de pågældende bevare roen og søge hen mod kanoen som altid holder sig flydende. Så vidt muligt svømmer eleverne ind til land ved egen hjælp (der er maks. 50 meter) Hvis eleverne ikke er i stand til at hjælpe sig selv, råbes om hjælp. Ved bredden i lejrsiden forefindes redningskrans til bjergning af nødstedte. Øvrige kanoer kan også benyttes til bjergning. Der tilkaldes hjælp af en af de vagthavende lærere på lejren til at vurdere situationen og afgøre behovet for yderligere hjælp. Efter bjergningen vil den eller de våde elever kunne tørres, skifte til tørt tøj og opvarmes i egne soveposer i bivuakkerne på lejren. Hvis det viser sig, at en elev er kommet til skade, informerer posten forstanderen om hændelsen, når ulykken er stoppet. Sikkerheds- og nødproceduren findes i to eksemplarer. 1 på skolens kontor 1 på lejren. Ansvarlige lærere: Lørdag-mandag middag: [navn, telefonnummer] mandag-tirsdag: [navn, telefonnummer]

Retningslinjer og procedurer for. risikofyldte aktiviteter

Retningslinjer og procedurer for. risikofyldte aktiviteter Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter Brøruphus Efterskole Skoleåret 2016/17 Indledning Visse skoleaktiviteter kan potentielt være forbundet med risiko. Vi ønsker at være en skole,

Læs mere

Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter Brøruphus Efterskole, skoleåret 2018/19

Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter Brøruphus Efterskole, skoleåret 2018/19 Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter Brøruphus Efterskole, skoleåret 2018/19 Indledning Visse skoleaktiviteter kan potentielt være forbundet med risiko. Vi ønsker at være en skole,

Læs mere

Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Sankt Nikolaj Skole

Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Sankt Nikolaj Skole Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Sankt Nikolaj Skole Indholdsfortegnelse... Indledning... Alarmberedskab ved ulykker... Instruktion og formidling... Risikofyldte aktiviteter

Læs mere

Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Rønde Efterskole

Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Rønde Efterskole Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Rønde Efterskole Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Indledning... 1 Alarmberedskab ved ulykker... 2 Instruktion og formidling... 2

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for Gudenaadalens Efterskoles undervisning og fritidsaktivitet i kano.

Sikkerhedsinstruks for Gudenaadalens Efterskoles undervisning og fritidsaktivitet i kano. Sikkerhedsinstruks for Gudenaadalens Efterskoles undervisning og fritidsaktivitet i kano. 1) Identifikation af rederen og dennes juridisk ansvarlige person Gudenaadalens Efterskole Hovedgaden 2 8860 Ulstrup

Læs mere

Lejrliv, pioner og ild. Sikkerhedsregler

Lejrliv, pioner og ild. Sikkerhedsregler Lejrliv, pioner og ild Sikkerhedsregler Sikkerhed for lejrliv, pioner og ild På lejre og ture er der regler for, hvordan man bruger ild, arbejder med rafter eller i højden. Reglerne skal gøre spejd til

Læs mere

Legetøj Personalet sørger for at legetøjet i vuggestuen er tilladt for børn under 3 år.

Legetøj Personalet sørger for at legetøjet i vuggestuen er tilladt for børn under 3 år. Sikkerhedspolitik for institutionen Georgs Æske Denne Børne-sikkerhedspolitik udstikker retningslinjer for, hvordan vi ruster os bedst muligt til at tage vare på børnenes sikkerhed i forskellige sammenhænge.

Læs mere

Sikkerhed på Faarevejle Efterskole

Sikkerhed på Faarevejle Efterskole Sikkerhed på Faarevejle Efterskole 2017 1 Indhold Badning Brand Bål Cykling Løb Natterend Passage af Skjoldsvej og Parkvænget Sejlads Skilejrskole Skoleskyderi/ Voldelig indtrængen Sløjd Trangia Badning

Læs mere

Trafikpolitik 2014. Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen

Trafikpolitik 2014. Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen Trafikpolitik 2014 Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen Trafikpolitik for Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen Denne trafikpolitik er udarbejdet af Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen i samarbejde

Læs mere

på Vejlefjordskolen Sikkerhedsinstruks for kajakaktiviteter Vejlefjordskolen maj 2013 Side 1 af 8

på Vejlefjordskolen Sikkerhedsinstruks for kajakaktiviteter Vejlefjordskolen maj 2013 Side 1 af 8 KAJAK på Vejlefjordskolen Sikkerhedsinstruks for kajakaktiviteter Vejlefjordskolen maj 2013 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Identifikation af rederen 2. Beskrivelse af sejladsaktiviteter 3. Identifikation

Læs mere

På vej - Trafikpolitik på Blåbjerg Friskole

På vej - Trafikpolitik på Blåbjerg Friskole På vej - Trafikpolitik på Blåbjerg Friskole Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også

Læs mere

Alminde-Viuf Fællesskoles trafikpolitik 2011.

Alminde-Viuf Fællesskoles trafikpolitik 2011. Alminde-Viuf Fællesskoles trafikpolitik 2011. Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. PÅ

Læs mere

L y n g b y - T a a r b æ k b r a n d v æ s e n

L y n g b y - T a a r b æ k b r a n d v æ s e n afbrænding b r u g a f g r i l l, u k r u d t s b r æ n d e r e m v. Ly n g b y - Ta a r b æ k B r a n d væ s e n Afbrænding af bål Al afbrænding af affald, herunder haveaffald og lignende er forbudt,

Læs mere

Tvis Skoles trafikpolitik

Tvis Skoles trafikpolitik Tvis Skole har vedtaget følgende overordnede trafikpolitik, der er udgangspunkt for skolens samlede arbejde med trafiksikkerhed: Tvis Skoles trafikpolitik Skolen vil på enhver måde medvirke til at forebygge

Læs mere

Læseplan for emnet færdselslære

Læseplan for emnet færdselslære Læseplan for emnet færdselslære Indledning Færdselslære er et obligatorisk emne i Folkeskolen fra børnehaveklasse til 9.klasse. Undervisningen er opdelt i tre trinforløb: 1 3. kl., 4-6. kl. og7-9. kl.

Læs mere

Vejledning om regler for afbrænding i Slagelse Kommune

Vejledning om regler for afbrænding i Slagelse Kommune Vejledning om regler for afbrænding i Slagelse Kommune 2015 Vejledning om regler for afbrænding i det fri af halm, hugstaffald, kvas, lyng, siv og rør, haveaffald og bål m.v. Center for Beredskab Slagelse

Læs mere

10 gode råd om færdsel

10 gode råd om færdsel 10 gode råd om færdsel 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Træn skolevejen med jeres barn både før og efter skolestart Vælg den skolevej der er sikrest ikke kortest Opstil få og enkle regler for færdsel i trafikken Lær

Læs mere

Brugsvejledning for Cykeldrom - Opstilling, nedtagning & anvendelse

Brugsvejledning for Cykeldrom - Opstilling, nedtagning & anvendelse - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Brædstrup Skoles trafikpolitik og handlingsplan

Brædstrup Skoles trafikpolitik og handlingsplan Bræd Brædstrup Skoles trafikpolitik og handlingsplan Skolebestyrelsen har vedtaget en trafikpolitik og forslag til handlinger - for at fremme viden om trafiksikker adfærd for skolens elever. Vores ambition

Læs mere

Vejledning om regler for afbrænding i Slagelse Kommune

Vejledning om regler for afbrænding i Slagelse Kommune Vejledning om regler for afbrænding i Slagelse Kommune Vejledning om regler for afbrænding i det fri af halm, hugstaffald, kvas, lyng, siv og rør, haveaffald og bål m.v. Center for Beredskab Slagelse Landevej

Læs mere

Solsikkens trafikpolitik

Solsikkens trafikpolitik Solsikkens trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at børn, deres forældre og pædagoger kan færdes sikkert omkring institutionen i og uden for åbningstiden. Også på længere

Læs mere

Generelt for hele distriktet

Generelt for hele distriktet Trafikpolitik Indhold Generelt for hele distriktet... 2 Sikker skolevej... 2 Forældreinformation... 2 Rollemodeller... 2 Kampagner... 2 Snerydning og saltning... 2 Skolebestyrelsen... 2 Personalets befordring

Læs mere

Sikkerhedsprocedurer på Sundeved Efterskole

Sikkerhedsprocedurer på Sundeved Efterskole Sikkerhedsprocedurer på Sundeved Efterskole På cykel Når elever fra Sundeved efterskole er ude at cykle skal de have cykelhjelm og den gule refleksvest på. På mindre veje må man cykle to og to, men på

Læs mere

Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon.

Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon. Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon. Denne guide vil orientere dig om de praktiske forhold i forbindelse med afholdelsen af stævnet uanset, om du deltager som individuel atlet eller som deltager

Læs mere

Mål for trafikpolitikken

Mål for trafikpolitikken Side 1 af 6 Mål for trafikpolitikken Det er trafikpolitikkens mål at skabe sikre og trygge rammer for skolevejene omkring Rødding Skole ved: at så mange børn som muligt cykler eller går til skole, så vi

Læs mere

Hellerup Skoles trafikpolitik

Hellerup Skoles trafikpolitik Hellerup Skoles trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at børn, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også på længere sigt,

Læs mere

Højboskolens trafikpolitik

Højboskolens trafikpolitik Højboskolens trafikpolitik Skolebestyrelsen og skolens ledelse på Højboskolen har i 2013 udarbejdet nærværende Trafikpolitik for at bevidstgøre forældrekredsen, skolens elever og skolens ansatte om vigtigheden

Læs mere

Østskolen, Afd. Rollo trafikpolitik

Østskolen, Afd. Rollo trafikpolitik Østskolen, Afd. Rollo trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og personale kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Østkolen,

Læs mere

Telefonnumre. Skolen: 59 31 53 45

Telefonnumre. Skolen: 59 31 53 45 2013 2014 Telefonnumre Skolen: 59 31 53 45 Kontortid mellem kl. 08.00-12.30 alle dage. Herefter besvares telefonen i det omfang vi er på kontoret. Telefonsvareren aflyttes om morgenen. Vagtmobil: 21 23

Læs mere

GUMMIBÅD FISHMAN. Instruktions manual

GUMMIBÅD FISHMAN. Instruktions manual GUMMIBÅD FISHMAN Instruktions manual Vigtige sikkerhedsretningslinjer for brug af gummibåden. Læs og forstå disse retningslinjer, før båden tages i brug. ISO 6185-1 Båd Type I/II Båden er konstrueret til

Læs mere

Lege- og aktivitetshæfte

Lege- og aktivitetshæfte Lege- og aktivitetshæfte 1 Indhold Som at være i trafikken -lege...3 Den korteste vej...3 Vejkryds...3 Bussen...4 Tandemcykel...4 Rundt om institutionen...4 Trafiklege med hop og dans...5 Rød/grøn stopdans...5

Læs mere

Sikkerhedskursus i BUF

Sikkerhedskursus i BUF Sikkerhedskultur og friluftsliv 22/5-17 Program: Oplæg - Kort og sikkerhedskultur generelt - Baggrunden for og kort gennemgang af sejladsreglerne - Sejlads i skoler og institutioner/ erhvervssejlads. -

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1 af 6 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: Maj 2013 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Skriv navn(e) og kaldesignal(er) eller identificer gruppen af fartøjer

Læs mere

Trafik politik for Børnegården

Trafik politik for Børnegården Trafik politik for Børnegården Formål Trafikpolitikken sætter fokus på, at alle har et ansvar for, at trafikken bliver afviklet sikkert og trygt. I trafikpolitikken er alle relevante parter blevet inddraget.

Læs mere

Trafikpolitik for Højby Friskole

Trafikpolitik for Højby Friskole Trafikpolitik for Højby Friskole Undervisning Formålet med undervisningen er, at eleverne lærer at færdes i trafikken uden risiko for sig selv eller andre. De skal kende til de relevante færdselsregler

Læs mere

Gør varmt arbejde ved tagdækning til sikkert arbejde

Gør varmt arbejde ved tagdækning til sikkert arbejde Gør varmt arbejde ved tagdækning til sikkert arbejde Kend sikkerhedsreglerne og din virksomheds ansvar! Ring gerne til os på 70 12 12 22 eller besøg www.if.dk/varmtarbejde Blot en enkelt gnist kan ulme

Læs mere

Plan for Sikkerhed og Sundhed Kidholm, Langholt byggemodning Etape 3

Plan for Sikkerhed og Sundhed Kidholm, Langholt byggemodning Etape 3 1.1 Fælles regler på pladsen Planen for byggepladsens Sikkerhed og Sundhed skal sammen med den enkelte entreprenørs arbejdspladsvurdering (APV) sikre, at alle, der er beskæftiget på byggepladsen, har et

Læs mere

HJALLERUP BØRNEHAVE OMSORGSPLAN

HJALLERUP BØRNEHAVE OMSORGSPLAN HJALLERUP BØRNEHAVE OMSORGSPLAN INDHOLD Indledning... side 2 Ledelsen skal straks orienteres... side 2 Hvis der sker en ulykke i børnehaven... side 3 Et barn i børnehaven dør... side 3 Alvorlig sygdom

Læs mere

Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960

Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960 Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960 Vi har samlet nogle af de spørgsmål som du måtte stå med hvis du overvejer at begynde i en Cykel Club. Der er sikkert mange andre ting du kunne ønske svar på, og

Læs mere

Hvorfor kan jeg ikke bare køre mit barn frem og tilbage? Kære forældre. Cyklisternes By og Fyns Politi KOM SIKKERT TIL SKOLE MED DEN NYE MOBIL APP

Hvorfor kan jeg ikke bare køre mit barn frem og tilbage? Kære forældre. Cyklisternes By og Fyns Politi KOM SIKKERT TIL SKOLE MED DEN NYE MOBIL APP Kære forældre Hvorfor kan jeg ikke bare køre mit barn frem og tilbage? KOM SIKKERT TIL SKOLE MED DEN NYE MOBIL APP Scan koden og hent app en GRATIS! Eller læs mere på www.odense.dk/skolevej Er du klar

Læs mere

KORSØR ROKLUB - Reglement for roning i kajakker

KORSØR ROKLUB - Reglement for roning i kajakker KORSØR ROKLUB - Reglement for roning i kajakker Generelt Korsør Roklub er medlem af Dansk Kano og Kajak Forbund (DKF) og er i den forbindelse forpligtiget til at overholde de af DKF vedtagne regler og

Læs mere

Generelt om sikkerhed og ansvar Tarup-Davinde 2015

Generelt om sikkerhed og ansvar Tarup-Davinde 2015 Generelt om sikkerhed og ansvar Tarup-Davinde 2015 Ansvaret for deltagerne i forbindelse med aktiviteter i området er alt afhængig af omstændighederne placeret mellem tre forhold: 1. Naturskolen Åløkkestedet

Læs mere

Nykøbing Falster Roklub - Sikkerhedsbestemmelser for kajakroning

Nykøbing Falster Roklub - Sikkerhedsbestemmelser for kajakroning Nykøbing Falster Roklub - Sikkerhedsbestemmelser for kajakroning Udgave November 2015 - Udkast til medlemmerne 1 Formål og gyldighed Formålet med disse sikkerhedsbestemmelser er at fremme sikker kajakroning

Læs mere

Sikkerhedsinstrukser på Fjordvang Ungdomsskole

Sikkerhedsinstrukser på Fjordvang Ungdomsskole Sikkerhedsinstrukser på Fjordvang Ungdomsskole side 1 af 5 Som nævnt i skolens værdigrundlag, så er det bl.a. skolens mål, at eleverne gennem undervisning og samvær, skal blive dygtige, ansvarlige, engagerede

Læs mere

Nørrebro Park Skoles Trafikpolitik

Nørrebro Park Skoles Trafikpolitik Nørrebro Park Skoles Trafikpolitik Indhold: 1. Forord hvorfor har Nørrebro Park Skole en trafikpolitik og hvad vil vi med den 2. På vej til og fra skole hvordan skaber vi en sikker trafikvej for eleverne

Læs mere

STU-NORDDJURS Ravnholtvej 1, 8500 Grenaa

STU-NORDDJURS Ravnholtvej 1, 8500 Grenaa STU Norddjurs den 12.5.2016 STU-NORDDJURS Informationsoplysninger gældende for STU Norddjurs studietur 2016 I år går studieturen til Sølund musikfestival ved Skanderborg. Den finder sted fra tirsdag den

Læs mere

POWERMAN DENMARK 2014: Racebriefing

POWERMAN DENMARK 2014: Racebriefing Location: Islands brygge Copenhagen Området åbner kl. 06.00 Cykel afleveres senest kl. 08.00 Cykel kan IKKE fjernes fra til kl. 12.30 15.00 POWERMAN Løbe rute 5 km runde Islands Brygge Christianhavns Vold

Læs mere

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Kronborg 2016

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Kronborg 2016 ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Kronborg 2016 Velkommen til KMD 4:18:4 Kronborg! Det er os en stor glæde at byde dig velkommen som deltager til KMD 4:18:4 Kronborg. I denne guide, vil du kunne finde svar på spørgsmål

Læs mere

Bekendtgørelse om brandværnsforanstaltninger ved afbrænding, brug af ild, lys, varmekilder m.v.

Bekendtgørelse om brandværnsforanstaltninger ved afbrænding, brug af ild, lys, varmekilder m.v. BEK nr 1339 af 10/12/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Forsvarsministeriet Journalnummer: Forsvarsmin., Beredskabsstyrelsen, j.nr. 2014/033124 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Beredskabsplan for Marselisborg Gymnasium

Beredskabsplan for Marselisborg Gymnasium Beredskabsplan for Marselisborg Gymnasium Institutions adresse: Leder: Funktion: Bygninger: Formål: Ansvar: Marselisborg Gymnasium Birketinget 9 8000 Århus C Rektor Kirsten Skov Marselisborg Gymnasium

Læs mere

Skoleledelsen og lærerne i indskolingen i samarbejde med færdselskontaktlærer. Vi appellerer til forældre og medarbejdere om at overholde fartgrænsen.

Skoleledelsen og lærerne i indskolingen i samarbejde med færdselskontaktlærer. Vi appellerer til forældre og medarbejdere om at overholde fartgrænsen. TRAFIKPOLITIKejsskolens trafikpolitik Baggrunden for en trafikpolitik på Hærvejsskolen er: I forbindelse med etableringen af Hærvejsskolen på to matrikler kan vi konstatere, at der er kommet mere trafik

Læs mere

Delplan for Gullestrup Skole

Delplan for Gullestrup Skole Forord... 2 1.0 Indledning... 3 1.0 Indledning... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Beredskabsplanens opbygning.. 3 1.3 Opgaver... 4 1.4 Ansvar... 4 1.5 Gyldighedsområde... 4 1.6 Offentliggørelse og opbevaring af

Læs mere

Arbejdsmiljø. - tillæg til standardbetingelser

Arbejdsmiljø. - tillæg til standardbetingelser Arbejdsmiljø - tillæg til standardbetingelser Gældende for leverandører og underentreprenører November 2013 Generelt Nisgaard + Christoffersen A/S (N+C) vil have et sikkert og sundt arbejdsmiljø for alle

Læs mere

Lærervejledning til filmen

Lærervejledning til filmen Drengen der ikke kunne blive bange Lærervejledning til filmen Drengen der ikke kunne blive bange Indhold I. Filmens handling II. Om det gamle folkeeventyr III. De tre prøver i trafikken IV. Fakta om cykelulykker

Læs mere

Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon.

Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon. Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon. Denne guide vil orientere dig om de praktiske forhold i forbindelse med afholdelsen af stævnet uanset, om du deltager som individuel atlet eller som deltager

Læs mere

Værdier Leveregler og hvordan vi arbejder i Vuggestuen Himmelblå.

Værdier Leveregler og hvordan vi arbejder i Vuggestuen Himmelblå. Værdier Leveregler og hvordan vi arbejder i Vuggestuen Himmelblå. Disse værdier og vores praksis evalueres en gang årligt i oktober måned NÆRVÆR Vi anser det for overordentligt vigtigt at vi voksne er

Læs mere

Brejninggaard Efterskole 2011-2012. Orienteringshæfte

Brejninggaard Efterskole 2011-2012. Orienteringshæfte Brejninggaard Efterskole 2011-2012 Orienteringshæfte I sidder nu med orienteringshæftet fra Brejninggaard Efterskole, hvor I kan få svar på mange af de spørgsmål, som I måtte have før skolestart. A Affaldssortering

Læs mere

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aalborg 2016

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aalborg 2016 1 ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aalborg 2016 Velkommen til KMD 4:18:4 Aalborg! Det er os en stor glæde at byde dig velkommen som deltager til KMD 4:18:4 Aalborg. I denne guide, vil du kunne finde svar på dine

Læs mere

Trafikpolitik Kongerslev Skole

Trafikpolitik Kongerslev Skole Trafikpolitik Kongerslev Skole Indholdsfortegnelse Kongerslev Skole Side Forord 4 Skolevejsanalyse. 5 Den trafiksikre skolevej.. 6 Skolens trafikpolitik.. 7 På vej.. 8 Undervisning. 12 Rollemodel.. 15

Læs mere

Bådlauget Halvtolv. Husorden for Bådskuret (revideret 2012x)

Bådlauget Halvtolv. Husorden for Bådskuret (revideret 2012x) Bådlauget Halvtolv Husorden for Bådskuret (revideret 2012x) Husorden Bådskur Indholdsfortegnelse Illustrationerne er Søværnets oprindelige konstruktionstegninger. Rigsarkivet, Kbh. Indhold: 1. Alment om

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Autobranchen Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

TORVEPARKEN Åstedvej 2, 2730 Herlev tlf. 44 94 52 37 - fax 44 94 52 47 Afdelingskontor tlf. 44 94 45 36 HUSORDEN FOR TORVEPARKEN

TORVEPARKEN Åstedvej 2, 2730 Herlev tlf. 44 94 52 37 - fax 44 94 52 47 Afdelingskontor tlf. 44 94 45 36 HUSORDEN FOR TORVEPARKEN TORVEPARKEN Åstedvej 2, 2730 Herlev tlf. 44 94 52 37 - fax 44 94 52 47 Afdelingskontor tlf. 44 94 45 36 HUSORDEN FOR TORVEPARKEN Beboere er pligtige at efterkomme de af selskabet, afdelingsbestyrelsen

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejladsaktiviteter Ung i Århus, Fritidscenter Horsensvej, Århus kommune

Sikkerhedsinstruks for sejladsaktiviteter Ung i Århus, Fritidscenter Horsensvej, Århus kommune 1. Identifikation af rederen og dennes juridisk ansvarlige person. Reder for sejladsaktiviteterne er: Fritidscenter Horsensvej Skjoldhøjvej 11 8381 Tilst 5157 5024 2. Sejladsaktiviteter.. Aktiviteter med

Læs mere

Trafikpolitik Mou Skole

Trafikpolitik Mou Skole Trafikpolitik Mou Skole Indholdsfortegnelse Mou Skole Side Forord 4 Skolevejsanalyse. 5 Den trafiksikre skolevej.. 6 Skolens trafikpolitik.. 7 På vej.. 8 Undervisning. 12 Rollemodel.. 15 Samarbejde 17

Læs mere

Personalepolitisk grundlag

Personalepolitisk grundlag Personalepolitisk grundlag Baggrund Køge Kommune er rammen om en mangfoldighed af opgaver og fagligheder, som ledes af ét byråd valgt af kommunens borgere. Vi er én arbejdsplads med meget forskellige arbejdsvilkår

Læs mere

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Odense 2016

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Odense 2016 1 ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Odense 2016 Velkommen til KMD 4:18:4 Odense! Det er os en stor glæde at byde dig velkommen som atlet til KMD 4:18:4 Odense. Velkommen til den femte udgave af KMD 4:18:4 Odense.

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN.

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. Vi vil gerne byde dig og din familie velkommen til Kildebækkens Børnehave. Børnehaven er opdelt i 2 stuer, som hedder henholdsvis, Skovhulen og Havhulen. Børnehaven

Læs mere

Reparation af landbrugsog skovbrugsmaskiner

Reparation af landbrugsog skovbrugsmaskiner Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Reparation af landbrugsog skovbrugsmaskiner Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en

Læs mere

Elementerne udføres ikke rent hver for sig men er hele tiden dynamisk afhængig af hinanden.

Elementerne udføres ikke rent hver for sig men er hele tiden dynamisk afhængig af hinanden. Risiko vurdering Vi kender det alle sammen. Der sker altid noget uforudset i planlægningen eller i afviklingen af et arrangement. Det kan være hændelser der blot får indflydelse på afvikling af arrangementet,

Læs mere

2014/15. Græsted og Omegns Rideklub. Velkomstfolder med Sikkerhedsregler 2014/15

2014/15. Græsted og Omegns Rideklub. Velkomstfolder med Sikkerhedsregler 2014/15 2014/15 Græsted og Omegns Rideklub Velkomstfolder med Sikkerhedsregler 2014/15 Græsted og Omegns Rideklub (GOO) Velkomstfolder Velkommen til Græsted og Omegns Rideklub (GOO). Rideklubben er stiftet i 2014

Læs mere

PAS PÅ DE SMÅ I TRAFIKKEN. Opgaver til dig og dine forældre

PAS PÅ DE SMÅ I TRAFIKKEN. Opgaver til dig og dine forældre PAS PÅ DE SMÅ I TRAFIKKEN Opgaver til dig og dine forældre Det her er Arthur. Han er 6 år og lige begyndt i skole. Han har trænet skolevejen sammen med sin mor og far. Men der er stadig meget, han ikke

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Engros Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle virksomheder

Læs mere

SUPERJUMPER. Trampolin. Brugermanual PRO-LINE TEPL14

SUPERJUMPER. Trampolin. Brugermanual PRO-LINE TEPL14 SUPERJUMPER Trampolin PRO-LINE TEPL14 Brugermanual 2 Indhold Brugermanual: Dansk ----------------------------------------------------- Side 3~6 Samlevejledning TEPL14 -----------------------------------------------------

Læs mere

Forældreundersøgelse 2015

Forældreundersøgelse 2015 Forældreundersøgelse 2015 Hvor mange år har jeres barn gået på Tolne efterskole? 1 år 44% 2 år 39% 3 år 17% Vores barns ophold på efterskolen har generelt levet op til vores forventninger Meget enig 46%

Læs mere

Trafikpolitik. Toftlund Distriktsskole

Trafikpolitik. Toftlund Distriktsskole Trafikpolitik Distriktsskole FORMÅL OG INDHOLD Distriktsskoles trafikpolitik har som formål: At skabe trygge forhold på skolevejen At sikre fælles rammer for trafiksikkerheden i forbindelse med skolens

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Sten, ler og glas Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Forslag til undervisningsplan for børnehaveklassen på Den dansk-franske Skole

Forslag til undervisningsplan for børnehaveklassen på Den dansk-franske Skole Forslag til undervisningsplan for børnehaveklassen på Den dansk-franske Skole Formål Formålet med denne læreplan er, at definere retningslinjerne for lærernes daglige virke, herunder retningslinjer for

Læs mere

Skelskør Roklub Kajak Reglement.

Skelskør Roklub Kajak Reglement. Skelskør Roklub Kajak Reglement. 1. Formål og gyldighed. 1Al kajakroning i Skelskør Roklubs regi følger de sikkerhedsbestemmelser, der er udarbejdet Dansk Kano og Kajak Forbund. 2Dette reglement, som er

Læs mere

At-VEJLEDNING. Sikkerhedsgrupper og sikkehedsrepræsentanter GRØNLAND. September 2006

At-VEJLEDNING. Sikkerhedsgrupper og sikkehedsrepræsentanter GRØNLAND. September 2006 At-VEJLEDNING GL.6.2 Sikkerhedsgrupper og sikkehedsrepræsentanter September 2006 GRØNLAND 2 At-vejledningen oplyser om sikkerhedsgruppens opgaver, funktion og oprettelse. Vej ledningen informerer desuden

Læs mere

VELKOMMEN TIL AALBORG UNIVERSITET

VELKOMMEN TIL AALBORG UNIVERSITET VELKOMMEN TIL AALBORG UNIVERSITET Campus Service Vejledning til eksterne samarbejdspartnere VELKOMMEN Vi byder velkommen til medarbejdere i virksomheder, der arbejder for Campus Service på Aalborg Universitet,

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering El-installatører Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer for Sorø Akademis Skole

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer for Sorø Akademis Skole Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer for Sorø Akademis Skole Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? 16 kajakker, 12 kanoer og 2 robåde 1. Identifikation af rederen Skriv navn

Læs mere

Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Version 2.0

Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Version 2.0 Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Version 2.0 I denne pjece kan du finde praktisk information og gode råd om kørsel til og fra specialskole eller specialklasse. Denne pjece er til forældre,

Læs mere

Trafikpolitik for Humlebien

Trafikpolitik for Humlebien Trafikpolitik for Humlebien Med denne politik sætter Humlebien trafiksikkerhed på dagsordenen og lægger op til en mere målrettet indsats både i dagligdagen og for en forbedret trafiksikkerhed ved institutionens

Læs mere

Trivselspolitik for Vejlebro

Trivselspolitik for Vejlebro Indholdsfortegnelse: 1. Formål 2. Ordensregler 3. Handleplan mod mobning 4. Elever der forstyrrer undervisningen 5. Mulighed for særlige tiltag 1. Formål Trivselspolitik for Vejlebro Med trivselspolitikken

Læs mere

af 5 10-12-2005 10:37

af 5 10-12-2005 10:37 Førstehjælp At-meddelelse nr. 4.04.19 Oktober 1995 Erstatter: December 1991 Baggrund Bekendtgørelse om byggepladsers og lignende arbejdssteders indretning. Bekendtgørelse om faste arbejdssteders indretning.

Læs mere

DM Årgang Langbane INDKVARTERINGSPLAN FREDAG D. 24. JUNI TIL TIRSDAG D. 28. JUNI 2016

DM Årgang Langbane INDKVARTERINGSPLAN FREDAG D. 24. JUNI TIL TIRSDAG D. 28. JUNI 2016 Indholdsfortegnelse (opdateret 22. juni) Kontaktpersoner og ansvarlige... 1 Late Night Adult Swim... 1 Beredskabsplan... 2 Ansvar og ledelse... 2 Indkvartering... 2 Forplejning... 2 Modtagelse... 2 Adgang

Læs mere

At-VEJLEDNING. Erstatter At-meddelelse nr. 1.01.15 af april 1998. Rengøring og vedligeholdelse

At-VEJLEDNING. Erstatter At-meddelelse nr. 1.01.15 af april 1998. Rengøring og vedligeholdelse At-VEJLEDNING A.1.4 December 2001 Erstatter At-meddelelse nr. 1.01.15 af april 1998 Rengøring og vedligeholdelse Vejledning om rengøring og vedligeholdelse på faste arbejdssteder. Samt projekterendes ansvar

Læs mere

Tilsyn med arbejde i arbejdsgivers, ansattes eller andres private bolig

Tilsyn med arbejde i arbejdsgivers, ansattes eller andres private bolig Kvalitetsprocedure Tilsyn med arbejde i arbejdsgivers, ansattes eller andres private bolig Kvalitetsprocedure G 001 Anvendelsesområde: Generelt for tilsyn Ansvarlig enhed: AFC, 1. kontor Ikrafttræden:

Læs mere

Første rejsebrev. anitta_s_t@hotmail.com. Praktik fra til: dd.mm.år: 1 August 2011-31 Januar 2012. Institutionens kontakt e- mail og evt.

Første rejsebrev. anitta_s_t@hotmail.com. Praktik fra til: dd.mm.år: 1 August 2011-31 Januar 2012. Institutionens kontakt e- mail og evt. Første rejsebrev Studerendes navn: Anitta Skovhus Thyrrestrup Studienummer: PV09425 E-mail.: anitta_s_t@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 3 praktikperiode (6. semester) Praktik fra til: dd.mm.år: 1

Læs mere

Husorden. Egeparken 1

Husorden. Egeparken 1 Husorden Egeparken 1 Indholdsfortegnelse Husorden... 3 Ansvar... 3 Klageadgang... 3 Støj og musikudøvelse... 3 Rygning... 3 Fællesarealer... 4 Haver... 4 Trafik... 4 Affald... 4 Husdyr... 5 Vask... 5 Leg...

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

Regler for afbrænding

Regler for afbrænding Regler for afbrænding i det fri af halm, kvas, haveaffald og bål m.v. Gældende for erhverv og private Januar 2015 HAR DU TILLADELSEN I HUS? Miljøhensyn Enhver afbrænding af affald udenfor dertil godkendte

Læs mere

Håndbog for medarbejdere i den kommunale hjemmepleje

Håndbog for medarbejdere i den kommunale hjemmepleje Håndbog for medarbejdere i den kommunale hjemmepleje. Håndbogen er udarbejdet af Center for Organisation, Sundhedsog Omsorgsforvaltningen, Sjællandsgade 40, 2200 København N Juni 2011 2 Kære medarbejder

Læs mere

Værd at vide. om skolepatruljen. Indhold:

Værd at vide. om skolepatruljen. Indhold: Værd at vide om skolepatruljen Indhold: Introduktion, 2 Belønning, 2 Bevis, 2 Blinde vinkler, 2 Diplom, 3 Farlig opførsel, 3 Forsikring, 3 Forældremøder, 3 Forældres accept, 3 Hastighed, 4 Hensigt, 4 Hvor

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

HMIs gummibåde har fastmonteret VHF, ligesom stationær VHF altid står tændt på lærerværelset ved sejlads.

HMIs gummibåde har fastmonteret VHF, ligesom stationær VHF altid står tændt på lærerværelset ved sejlads. Kølbådsejlads Sejladsområde (perioden fra søsætning sidst i marts til bådoptagning midt oktober). 1. Sejlads i synlig afstand fra havnen eller stranden ved HMI. 2. Sejlads efter aftale rundt om Hou Røn

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull (Se demonstration i videomateriale) Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. 0 1 Indholdsfortegnelse. Brugsanvisning side 2 Brugervejledning side 3 Tilpasning af cyklen side 4 Din første tur side 4 Justering af sæde side 5 Justering af sædehøjde side 6 Indstilling af ryglæn side

Læs mere