TEKNIK- OG MILJØUDVALG (NATUR OG MILJØ) BEMÆRKNINGER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TEKNIK- OG MILJØUDVALG (NATUR OG MILJØ) BEMÆRKNINGER"

Transkript

1 TEKNIK- OG MILJØUDVALG (NATUR OG MILJØ) BEMÆRKNINGER

2 Naturbeskyttelse, naturforvaltningsprojekter, drift Udgifter Indtægter 0 Netto Omfatter udgifter til pleje af fortidsminder, naturpleje af privat fredede arealer og kommunalt ejede 3-arealer. Endvidere er der afsat beløb til videreførelse af mindre og mellemstore naturgenopretningsprojekter samt naturinformation. Mariagerfjord Kommune rummer registrerede fortidsminder. Der er p.t. indgået aftale om pleje af 84 af disse anlæg. Der er udført førstegangspleje for de fleste af disse 84. En førstegangspleje koster ca kr. pr. fortidsminde. Der er i 2011 afsat kr. til Pleje af fortidsminder. Med udgangspunkt i det nuværende antal plejeaftaler vil kommunens opgave være at udføre førstegangs pleje på skønnet 200 fortidsminder over de næste 5 år. Fortidsminderne efterplejes i gennemsnit hvert 3 4 år og udgiften andrager i gennemsnit kr. pr. fortidsminde. Der forestår en opgave i at indgå flere aftaler med lodsejerne om pleje af fortidsminder. Tilsyn med fortidsminderne samt en vurdering af plejebehovet er iværksat. Plejen udføres med kratryddere og motorsave fortrinsvis af eget personale. Naturpleje af private fredede arealer Størrelsen af de enkelte fredninger varierer fra få ha op til ha, som er Lille Vildmose fredningen (Tofte Skov). Der er i alt ha privatejede fredede arealer i kommunen. Der er i 2011 afsat kr. til formålet. Behovet for naturpleje er varierende og vurderes ved tilsyn på arealerne. Plejeopgaven udføres typisk ved motorsav, kratryddere og knusere samt med skovningsmaskiner ligesom det tilstræbes at etablere afgræsning på alle egnede arealer. Er der behov for det, flises eller køres materialerne bort. Der er etableret 47,3 km hegnslinie, som gennemgås før hver græsningssæson. Stierne i de fredede områder plejes ved at slå vegetationen. Arbejdet foregår typisk med kratryddere eller plæneklippere. Endvidere ryddes efter stormfald, som spærrer stierne. Der foretages vedligeholdelse af spang, broer, borde og bænke og skiltning samt gennemgang af informationstavler.

3 2 Naturpleje af kommunalt ejede 3-arealer Kommunen har plejepligt på sammenlagt 201 ha kommunalt ejede naturarealer, beskyttet efter naturbeskyttelseslovens 3. Behovet for naturpleje er varierende og vurderes ved tilsyn på arealerne. Plejeopgaven udføres typisk ved motorsav, kratryddere og knusere samt med skovningsmaskiner, ligesom det tilstræbes at etablere afgræsning på alle egnede arealer. Naturgenopretning Egenfinansiering af kommende EU støttede projekter, der muliggør at der kan hjemsøges eksterne midler til naturprojekter, der kan understøtte frilufts-, turist-, sundheds- og naturstrategi. Til dette er der i 2011 afsat kr. Naturinformation Der er afsat kr. til udgivelse af pjecer, afholdelse af naturture, vandretursfoldere, afmærkning af naturstier samt vedligeholdelse og nyopsætning af informationstavler og kortborde. Desuden er der afsat kr. til Grønt råd i Mariagerfjord Kommune. Ovennævnte bevillinger er alle gældende i hele budgetperioden, men i 2011 er desuden afsat kr. på denne funktion til Kommunale vandhandleplaner. Budgettet til dette er den DUT-kompensation, kommunen modtager for opgaven. Arbejde vedr. naturforvaltningsprojekter udføres delvist af eksterne entreprenører og delvist af kommunens eget personale. Personalet er ansat i Teknik og Byg, der så sælger bistand til Natur og Miljø. Der sker overførsel af ikke forbrugte beløb mellem årene. I har kommunen modtaget statsstøtte til naturgenopretning i Onsild Å-dal. Kommunen søger om statsstøtte til flere, større naturgenopretningsprojekter og har i sommeren 2010 modtaget tilsagn om statsstøtte til forundersøgelse af Vådområdeprojektet Korup Å. Forundersøgelsen vil blive kørt over driften, mens den egentlige gennemførelse vil blive etableret som anlægsprojekt, da dette kan strække sig over flere år.

4 Naturbeskyttelse, fredningserstatninger, drift Udgifter 53 Indtægter 0 Netto 53 Omfatter udgifter til fredningserstatninger. Fredning af Alstrup Krat er gennemført, og i sommeren 2010 er det endnu uvist, om Mariagerfjord Kommune skal betale 10 eller 25% af udgifterne. De kommunale udgifter vil ligge mellem ca og ca kr. Det er ligeledes uvist om udgiften forfalder i 2010 eller Der sker overførsel af ikke forbrugte beløb mellem årene. Bliver afgørelsen at Mariagerfjord Kommune skal betale 25% af udgifterne, vil det medføre behov for en negativ overførsel på funktionen. Der er p.t. ikke nye, større fredningssager på vej i Mariagerfjord Kommune.

5 Vandløbsvæsen, drift Udgifter Indtægter -163 Netto Området omfatter udgifter til vedligeholdelse af de offentlige vandløb samt til kontrol af de offentlige vandløbs tilstand. Området omfatter udgifter i forbindelse med opgravning og grødeskæring i henhold til vandløbsregulativerne af kommunens offentlige vandløb med en samlet længde på ca. 321 km. De fleste offentlige vandløb grødeskæres én eller flere gange i sommerhalvåret. Nogle af de offentlige vandløb er ikke genstand for regelmæssig grødeskæring. En række kommunale vandløb er uregulerede, hvorfor der ikke er fastsat krav til vandløbenes skikkelse eller vandføringsevne. Grødeskæring af vandløbene foretages fortrinsvis ved fremmed entreprenør i henhold til indgåede kontrakter, der har forskellige udløbsperioder. Den administrative opgave med syn m.v. varetages fortrinsvis af forvaltningen. Rådgivende firmaer inddrages efter behov i kontrollen af de offentlige vandløbs tilstand. Der er afsat i alt kr. til oprensning af vandløb. Heraf går langt hovedparten af udgifterne til ordinær grødeskæring, mens der er afsat mindre beløb til Ekstraordinær grødeskæring og Ekstraordinære vedligeholdelsesaktiviteter. Den resterende del af budgettet er afsat til Opmåling af vandløb, hydrauliske beregninger, rådgivning samt udstyr til tilsyn og kontrol.

6 Miljøbeskyttelse, Fælles formål Udgifter 284 Indtægter 0 Netto 284 Omfatter udgifter til kontrol af badevand, til forureningsforsikring og til miljømateriel. Der er afsat midler til badevandundersøgelser for kr. og kr. til miljømateriel. Budget for badevandskontrol er opreguleret fra 2009 til 2010, så det dækker de faktiske udgifter. Der er imidlertid kommet krav om flere kontroller. Tidligere har der været afsat midler til forureningsforsikring, men denne afholdes centralt på konto 6 og er derfor nulstillet i dette budget.

7 Miljøtilsyn - virksomheder Udgifter 363 Indtægter 0 Netto 363 Omfatter udgifter og indtægter vedr. kommunens godkendelse og tilsyn af erhvervsvirksomheder. Der er afsat midler til eksterne tjenesteydelser på området. Kommunens eget arbejde indenfor området udføres af personale ansat på konto 6.

8 Øvrig planlægning, undersøgelser, tilsyn m.v. Udgifter 762 Indtægter 0 Netto 762 På denne funktion registreres udgifter og indtægter vedr. indsatsplanlægning på grundvandsområdet. Opgaven udføres dels af eksterne leverandører, og dels af personale ansat på konto 6. Udgifter vedr. det ansatte personale overføres til funktionen. Der er pres på disse udgifter. Budgettet blev baseret på DUT-kompensation, og denne er jo udtryk for kommunernes gennemsnitlige udgifter. Imidlertid var nogle kommunes indsatsplanlægning i høj grad udført af de tidligere amter, og disse kommuner har kun mindre udgifter til færdiggørelse. I Mariagerfjord Kommune var amterne ikke begyndt indsatsplanlægningen, så det medfører udgifter, der ligger væsentligt over gennemsnittet. Der er desuden på funktionen årligt afsat kr. til Kvalitetsstyringscertificering. Afdelingen blev certificeret i 2009, men der er årlige udgifter til recertificering.

9 Skadedyrsbekæmpelse, drift Udgifter 602 Indtægter Netto -649 Omfatter udgifter og indtægter til skadedyrsbekæmpelse. Området er fuldt ud brugerfinansieret og skal hvile i sig selv. Der er udover rottebekæmpelse udgifter til bekæmpelse af vildkatte. Udgiften til rottebekæmpelse m.v. forventes at andrage ca kr. Desuden er afsat kr. til bekæmpelse af andre typer skadedyr. I slutningen af 2009 gennemførtes i samarbejde med Rebild Kommune et nyt EU-udbud af opgaven. Aftalen trådte i kraft i 2010, og udgifterne er korrigeret med resultatet af dette udbud. I tidligere år har indtægterne været større end budgetteret, og de er større end udgifterne. Indtægten har hidtil været opkrævet som 0,04 promille af ejendomsværdien, men er fra 2011 nedsat til 0,03 promille. Der er desuden udgifter til bekæmpelse af vilde katte.

10 Tømningsordninger Udgifter Indtægter Netto -100 Omfatter udgifter og indtægter i forbindelse med tømningsordninger for bundfældningstanke m.v. Området er fuldt ud brugerfinansieret og skal hvile i sig selv. Mellemregningsforhold med kommunen skal opgøres særskilt på status. Udvalget for Teknik og Miljø har vedtaget en obligatorisk tømningsordning for private spildevandsanlæg, septiktanke og bundfældningstanke i kommunen. I alt er det ca ejendomme. Ordningen er indført gradvist, geografisk i kommunen. Efterhånden som flere områder blev inddraget, steg udgifter og indtægter tilsvarende. Der overføres udgifter for det personale, der varetager administrationen af ordningen fra hovedkonto 6. Der er stordriftsfordele, hvilket har medført, at taksterne for 2011 er blevet nedsat.

11 Affaldshåndtering Udgifter Indtægter Netto -755 Området omfatter samtlige udgifter til affald, d.v.s. dagrenovation, drift af genbrugspladser, deponier, farligt affald, indsamlingsordninger m.v. Der blev i løbet af 2008 foretaget en række berigtigelser omkring opkrævningsgrundlaget på enkeltejendomme, hvilket medførte en større indtægt end tidligere budgetteret. Provenuet fra dette blev fra 2010 anvendt til nedsættelse af taksterne. Med hensyn til tilknytning til affaldsselskaber var der i 2009 igangsat et udredningsarbejde med henblik på en afklaring af dette, idet de gamle Mariager og Hobro Kommuner havde I/S Fællesforbrænding til at varetage en række opgaver med behandling af affald, herunder også visse administrative funktioner. De gamle Hadsund og Arden Kommuner leverede brændbart affald til Reno-Nord, og her varetager Mariagerfjord Kommune selv administrationen af området samt driften af genbrugspladser. Udredningsarbejdet har resulteret i, at der nu arbejdes hen imod at I/S Fællesforbrændingen står for driften af alle genbrugspladser i Mariagerfjord Kommune. Hvis aftalen når at komme på plads, skal det ske fra 1. januar Det betyder, at de to kommunale genbrugspladser i Hadsund og Rostrup skal overføres til I/S Fællesforbrænding. Det samme forventes også at gælde den midlertidige genbrugsplads i Øster Hurup, hvor der p.t. foregår arbejde med at gøre pladsen permanent. Da aftalen endnu ikke er på plads, er budgettet ikke tilrettet de nye tiltag. Det forudsættes dermed, at det ikke vil have en nettoeffekt for Mariagerfjord Kommune. Fra det brugerfinansierede område forventes der årligt leveret ca ton dagrenovation til forbrænding, samt en ikke pt. opgjort mængde brændbart affald fra genbrugspladser. Der forventes årligt leveret ca ton til deponi. Fra 1. april 2009 blev deponiet i Hadsund nedlukket. Herefter vil deponeringsegnet affald blive tilført deponier uden for Mariagerfjord Kommune. Der er en ordning med indsamling af farligt affald i miljøkasser. Mængden af farligt affald fra private er pt. årligt ca. 140 ton. Fra 2010 er der sket en omlægningen af finansieringen af genbrugspladser,

12 11 så der skal opkræves faste gebyrer for alle erhvervsvirksomheder, der afleverer affald i biler under kg. Gebyret skal dække 15% af genbrugspladsernes driftsudgifter. Fra 2011 skal gebyret fastsættes ud fra de privates andel af affaldsmængderne på genbrugspladserne. Dette skal fastsættes ud fra brugerundersøgelse i efteråret Budgettet er endnu ikke tilrettet med denne indtægt og med den reduktion i indtægterne for indvejet affald, som det vil medføre. Det forventes at dette vil ligge i I/S Fællesforbrændingens regi. Der er indregnet administrationsudgifter for ca. 2,9 mio. kr. og renteindtægter for renovationens tilgodehavende i kommunen på ca kr.

Naturbeskyttelse, naturforvaltningsprojekter, drift

Naturbeskyttelse, naturforvaltningsprojekter, drift 00.38.50 Naturbeskyttelse, naturforvaltningsprojekter, drift Udgifter 1.534 Indtægter 0 Netto 1.534 Omfatter udgifter til pleje af fortidsminder, naturpleje af privat fredede arealer. Endvidere er der

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALG (NATUR OG MILJØ) BEMÆRKNINGER

TEKNIK- OG MILJØUDVALG (NATUR OG MILJØ) BEMÆRKNINGER TEKNIK- OG MILJØUDVALG (NATUR OG MILJØ) BEMÆRKNINGER 1 00.38.50 Naturbeskyttelse, naturforvaltningsprojekter, drift Udgifter 1.533 Indtægter 0 Netto 1.533 Omfatter udgifter til pleje af fortidsminder,

Læs mere

Naturbeskyttelse, naturforvaltningsprojekter, drift. Korrigeret årsbudget

Naturbeskyttelse, naturforvaltningsprojekter, drift. Korrigeret årsbudget 1 00.38.50 Naturbeskyttelse, naturforvaltningsprojekter, drift Udgifter 1.534.000 2.016.000 1.973.149 42.851 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.534.000 2.016.000 1.973.149 42.851 Omfatter udgifter til pleje af

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALG (NATUR OG MILJØ) BEMÆRKNINGER

TEKNIK- OG MILJØUDVALG (NATUR OG MILJØ) BEMÆRKNINGER TEKNIK- OG MILJØUDVALG (NATUR OG MILJØ) BEMÆRKNINGER 1 00.38.50, Naturbeskyttelse, naturforvaltningsprojekter og 03852, Fredningserstatninger, drift Udgifter 1.645 Indtægter 0 Netto 1.645 Omfatter udgifter

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : 15 Natur, Vand og Miljø I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 10.957

Læs mere

13. Udvalget for Natur, Miljø og Klima

13. Udvalget for Natur, Miljø og Klima 13. Udvalget for Natur, Miljø og Klima overslag Regn skab 2012 Udvalget for Natur, Miljø og Klima 7.934 14.652 14.197 14.195 14.152 14.152 Planlægning 91 101 101 101 101 101 Natur og miljø 12.50 3 14.155

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 15 Natur, Vand og Miljø I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 10.503

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde : 15 Natur, vand og miljø I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 7.749

Læs mere

Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter set over en periode skal balancere.

Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter set over en periode skal balancere. Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af alle udgifter og indtægter i forbindelse med affaldshåndtering og rottebekæmpelse. Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter

Læs mere

Bagudrettet afvigelse Fremadrettet afvigelse Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 2016 i alt. Afvigelse mellem forventning og budget

Bagudrettet afvigelse Fremadrettet afvigelse Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 2016 i alt. Afvigelse mellem forventning og budget Juni Bilag 1 Teknik- og Miljøudvalget Korrigeret Realiseret forbrug realiseret forbrug og korrigeret Budget og forbrug fordelt på rammer Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 216 i alt Prognosepræcision

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget 10.26 Renovation mv. 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder 10.31 Miljøforanstaltninger mv. - 1 - TEKNIK-

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Pr. ultimo oktober 2016 Teknik- og Miljøudvalget Tillægs- Om- Forbrug Forbrugs Anmodning Anmodning bevillinger placeringer procent om- placeringer tillægsbev. 68.110 1.972 0 70.082 31.161 44,5 69.599-483

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget 10.26 Renovation mv. 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder 10.31 Miljøforanstaltninger mv. - 2 - TEKNIK-

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 16 Affald og Rotter I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning -669-1.484

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 217 Politikområde Natur, vand og Miljø i 1. kr. 217 1 Naturbeskyttelse: 2 - Naturforvaltningsprojekter 1.25 297 1.55-15 3 - Sandflugt 58 58 58 4 Vandløbsvæsen: 5 - Fælles formål

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : 16 Affald og Rotter I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 55-907 -1.602-1.602

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde : 16 Affald og Rotter I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 6.908 6.552

Læs mere

Aftale mellem Byrådet og Randers Affaldsterminal 2017 og 2018

Aftale mellem Byrådet og Randers Affaldsterminal 2017 og 2018 Aftale mellem Byrådet og Randers Affaldsterminal 2017 og 2018 Indholdsfortegnelse: 1. Formål med aftalen...3 2. Politiske visioner, mål og krav...3 Lovgrundlag...3 Målgruppe...3 Vision 2021...4 Politiske

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 Bevilling: 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Beløb i kr p/l 2019-p/l

Beløb i kr p/l 2019-p/l Sektor Aalborg Forsyning, Renovation Budget - Sektor Aalborg Forsyning, Renovation Beløb i 1.000 kr. 2018-p/l 2019-p/l 2018 2019 2020 2021 2022 Brugerfinansieret drift Udgifter 265.630 293.962 286.633

Læs mere

1. Beskrivelse af området

1. Beskrivelse af området 1. Beskrivelse af området Miljø- og teknikudvalgets budget er fordelt på 2 bevillingsområder: det skattefinansierede og det brugerfinansierede. På det brugerfinansierede område er der udgifter for i alt

Læs mere

Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 30. april 2015

Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 30. april 2015 Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-27-15 Dato: 28.5.2015 Bilag 1 Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 30. april 2015 I det følgende vedlægges budgetopfølgning

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2017 1 Sektor Aalborg Renovation - sektor Aalborg Renovation Beløb i 1.000 kr. Oprindeligt Afvigelse Brugerfinansierede udgifter Udgifter 264.483 276.174

Læs mere

TAKSTOVERSIGT Teknik og Miljø

TAKSTOVERSIGT Teknik og Miljø TAKSTOVERSIGT Teknik og Miljø I budgettet for 2011 er der indregnet følgende takster for ydelser til borgerne: Teknik og Byg (ikke momsregistreret virksomhed) Byggesagsbehandling Kategori 1 Simple konstruktioner:

Læs mere

Nærværende notat forholder sig til status på takstområdet med udgangen af september 2012 og det forventede regnskab.

Nærværende notat forholder sig til status på takstområdet med udgangen af september 2012 og det forventede regnskab. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Bilag 9 - Takstfinansieret drift Baggrund Bevillingen Takstfinansieret drift ligger i 2012 under bevillingstypen Efterspørgselsstyrede

Læs mere

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Til TMU Affaldsgebyr 2012 - supplerende oplysninger TMU har på mødet den 14-11-2011 ønsket et notat med en række supplerende oplysninger

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 4 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 5 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Teknik- og Miljøudvalget

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Teknik- og Miljøudvalget Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011 Teknik- og Miljøudvalget Indhold Forord... 3 Økonomirapport... 3 Bemærkning... 3 Økonomirapport 1... 5 Økonomirapport 2... 6 Aktivitetsrapport... 7 Aktivitetstal 1 -

Læs mere

Miljø- og Energiudvalget

Miljø- og Energiudvalget Miljø- og Energiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012 1. Resume Drift I 1.000 kr. Oprindelig uden over-/underskud Forventet resultat uden over- /underskud Afvigelse Drift i alt 851 9.146 3.995

Læs mere

Bevilling 52 Teknik og Miljø

Bevilling 52 Teknik og Miljø Bevilling 52 Teknik og Miljø Bevillingen Teknik og Miljø hører under Teknik- og Miljøudvalget. Bevillingen administreres af Center for Teknik og Miljø og omfatter fysisk planlægning, bygningsmyndighed,

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2018 1 Sektor Aalborg Renovation Regnskab - sektor Aalborg Renovation Beløb i 1.000 kr. Oprindeligt Regnskab Korrigeret Afvigelse Brugerfinansierede udgifter

Læs mere

Budgetoverblik. Teknik- og Miljøudvalg DRIFT OG STATSREFUSION. 15. december 2016

Budgetoverblik. Teknik- og Miljøudvalg DRIFT OG STATSREFUSION. 15. december 2016 Budgetoverblik Teknik- og Miljøudvalg 15. december 2016 DRIFT OG STATSREFUSION Vedtaget budget Teknik- og Miljøudvalg 172.363.563 169.173.008 167.798.630 167.133.020 Trafik og Park 79.781.976 78.713.087

Læs mere

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab 2011

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab 2011 Sektorbeskrivelse for Miljø- og teknik udvalget (note X) 1.000 kr., netto Oprindeligt budget 2011 Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret budget 2011 Regnskab 2011 Afvigelse til korr. budget 2011 *

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/4 2015

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/4 2015 Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 3/4 215 7-5-215 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2015 1 Sektor Aalborg Renovation -sektor Aalborg Renovation Beløb i1.000 kr. Oprindeligt Afvigelse Serviceudgifter Udgifter 637 637 637 0 Brugerfinansierede

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2016 1 Sektor Aalborg Renovation -sektor Aalborg Renovation Beløb i1.000 kr. Oprindeligt Afvigelse Serviceudgifter Udgifter 483 0 0 0 Brugerfinansierede udgifter

Læs mere

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet Fokusområder På politikområdet Plan, natur og miljø er der følgende fokus i budgetåret 2013: Naturpolitik Byrådets konstitueringsaftale har fastlagt, at der skal udarbejdes en naturpolitik. Politikken

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2008 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 11:00-13:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

Generelle bemærkninger til regnskab 2015

Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Regnskabet overholder de fire overordnede målsætninger: Regnskab 2015 viser overordnet et godt resultat. Det overholder de fire overordnede økonomiske mål for den

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1 Centerets formål Formål og primære opgaver Centerets formål er at udføre myndighedsbehandling, planlægning og vedligeholdelse på teknik- og miljøområdet. Centeret varetager en alsidig vifte af opgaver

Læs mere

Aftale om opgaveoverførsel

Aftale om opgaveoverførsel Aarhus November 2015 Sagsnr. 036007-0013 phe/rfj/jhp Aftale om opgaveoverførsel Af sortering og afsætning af indsamlet genanvendeligt plast- og metalaffald København Langelinie Allé 35 2100 København Ø

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 15-15 Regnskab for 2. kvartal 2015 16-15 Øget genanvendelse af dagrenovion via optisk sortering 17-15 Forslag om ændring

Læs mere

Punkt 7: Budget 2017 og takster for tømningsordningerne for samletanke og septiktanke til godkendelse

Punkt 7: Budget 2017 og takster for tømningsordningerne for samletanke og septiktanke til godkendelse 23. oktober 2015 Punkt 7: Budget 2017 og takster for tømningsordningerne for samletanke og septiktanke til godkendelse 1 Indstilling Alle beløb i denne indstilling er ekskl. moms. Indstillingen er udarbejdet

Læs mere

Bekendtgørelse om affald

Bekendtgørelse om affald Fornyet høring over tilmeldeordning for virksomhedernes adgang til genbrugspladser samt nye gebyrbestemmelser Bekendtgørelse om affald. Etablering af og krav til visse ordninger for virksomheder 39. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune 1 of 6 Indholdsfortegnelse Udvalget for natur, teknik og miljø...2 Vej- og trafikområdet...2 14.228 Vej og parkvæsen...2 14.228 Vej og parkvæsen anlæg...3 14.232 Kollektiv trafik og havne...3 14.022 Jordforsyning

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Budget Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2019 Mio. kr Forsyningsområdet 0,000 11,500 11,500 15,717 4,217 0,000 Park og Vej 134,344-24,544

Læs mere

Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer. Sag nr. 10/31121. Bilag 1 Sagsbeskrivelse

Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer. Sag nr. 10/31121. Bilag 1 Sagsbeskrivelse Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer Sag nr. 10/31121 Bilag 1 Sagsbeskrivelse Indledning Virksomhederne i Ringsted Kommune skal betale et erhvervsaffaldsgebyr gældende for 2011. Gebyret

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. august 2018

Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Politikområde Natur, vand og Miljø 1 Naturbeskyttelse 6.442 394 1.442-5.000 2 Vandløbsvæsen 6.111 2.437 6.011-100 3 Miljøbeskyttelse 4.128 1.777 4.128 0 Natur, Vand og Miljø i alt 16.681 4.608 11.581-5.100

Læs mere

Det samlede budget til at varetage opgaver på politikområdet Natur & Miljø udgør følgende:

Det samlede budget til at varetage opgaver på politikområdet Natur & Miljø udgør følgende: 4.2 Natur & Miljø Det samlede budget til at varetage opgaver på politikområdet Natur & Miljø udgør følgende: Udgifter: Indtægter: 9.997.700 kr. -1.903.300 kr Opgaver/målsætninger: Hovedopgaverne indenfor

Læs mere

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Den 16. august 2014 Init. MOG Sagsnr. 14-01083 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2015 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold til

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. ens primære opgaver Primære aktiviteter De primære aktiviteter for affaldshåndteringen omfatter: o Administration af affaldsordningerne for private og erhverv o Dagrenovationsordningen o Ordningen for

Læs mere

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2016 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2016 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Pr. 28. februar Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr.

Læs mere

Korrigeret Budget. Forbrug Forventet Regnskab

Korrigeret Budget. Forbrug Forventet Regnskab Pr. ultimo oktober 2018 Teknik- og miljøudvalget - drift 60.561 59.739 28.580 59.136-1.425-603 Natur og miljø 16.001 13.819 16.458 19.394 3.393 5.575 Infrastruktur og beredskab 44.560 45.942 30.175 43.942-618

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Pr. ultimo oktober 2015 Teknik- og Miljøudvalget Tillægsbevillinger Omplaceringer s procent 73.959-1.012 0 72.947 42.217 57,9 71.389-1.558 0 Natur og miljø 16.644-1.020 0 15.624 12.457 79,7 14.066-1.558

Læs mere

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 1 - Introduktion NOTAT Dato: 9. maj 2011 Af: Gorm Falk Miljøudvalget 26.05.2011 Sag nr. 38, bilag 1 Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling

Læs mere

Godkendelse af handlingsplan for rottebekæmpelse

Godkendelse af handlingsplan for rottebekæmpelse Punkt 7. Godkendelse af handlingsplan for rottebekæmpelse 2017-000847 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at : Godkender handlingsplanen med tilhørende overslag over økonomien Fastsætter det endelige

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 314. Affaldsgebyrer gældende for erhverv i 2012 683 2 Medlemmer Knud Kristensen Jens Lauritzen

Læs mere

Handleplan for implementering af Affaldsplan

Handleplan for implementering af Affaldsplan Handleplan for implementering af Affaldsplan 2014-2018 25. september 2015 1. Affaldsplan 2014-2018 Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune har godkendt Affaldsplan 2014-2024 den 30. marts 2015. Forinden vedtagelse

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Teknik- & Miljøudvalget. Center for Plan & Miljø. Drift. Afvigelse mellem seneste skøn. Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Teknik- & Miljøudvalget. Center for Plan & Miljø. Drift. Afvigelse mellem seneste skøn. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

6. november 2011. Budget 2012 og takster for tømningsordningerne for samletanke og septiktanke til godkendelse

6. november 2011. Budget 2012 og takster for tømningsordningerne for samletanke og septiktanke til godkendelse 6. november 2011 Budget 2012 og takster for tømningsordningerne for samletanke og septiktanke til godkendelse Indstilling Denne indstilling er udarbejdet med udgangspunkt i byrådets beslutning i 2011 om

Læs mere

Forsyningsvirksomhederne - virksomhedsrapportering pr. 30. juni skattefinansieret

Forsyningsvirksomhederne - virksomhedsrapportering pr. 30. juni skattefinansieret Punkt 5. Forsyningsvirksomhederne - virksomhedsrapportering pr. 30. juni 2014 - skattefinansieret område. 2014-16750. Miljø- og Energiforvaltningen fremsender til Miljø- og Energiudvalgets orientering

Læs mere

Brugerundersøgelse på Genbrugspladsen i Ø. Tørslev

Brugerundersøgelse på Genbrugspladsen i Ø. Tørslev Brugerundersøgelse på Genbrugspladsen i Ø. Tørslev Målinger er udført fra den 13. 16. juni 2012 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 3 2. Metodebeskrivelse... 3 3. Data... 5 4. Konklusion... 5 5. Bilag

Læs mere

Udvalgets sammenfatning og vurdering

Udvalgets sammenfatning og vurdering REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.28. Øvrige miljøforanstaltninger mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering Opgaverne i årets løb, herunder de behandlede miljøsager, er

Læs mere

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab Tillægsbevillinger. Omplaceringer

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab Tillægsbevillinger. Omplaceringer Sektorbeskrivelse for miljø- og teknikudvalget (note X) 1.000 kr., netto Oprindeligt budget 2012 Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret budget 2012 Regnskab 2012 Afvigelse til korr. budget 2012* Sekretariat

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Mio. kr Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2019 Forsyningsområdet 0,000 11,500 11,500 15,717 4,217 0,000 Park og Vej 134,344-24,544

Læs mere

Vandforsyning For vandforsyning fra Tjele Vestre Vandforsyning er følgende indarbejdet i budgetforslaget:

Vandforsyning For vandforsyning fra Tjele Vestre Vandforsyning er følgende indarbejdet i budgetforslaget: Fastsatte bidrag for 2008 (forsyning) Vandforsyning For vandforsyning fra Tjele Vestre Vandforsyning er følgende indarbejdet i budgetforslaget: Der er p.t. tilsluttet 79 ejendomme. Der er indgået såkaldte

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2007 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: 13.00 16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/57 Indledende drøftelser vedrørende

Læs mere

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget n Ordinært møde Dato 6. december 2011 Tid 14:30 Sted Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer John Christensen (V) - Formand Pia Karlsen

Læs mere

Ny Tønder Kommune Teknik og Miljøudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol. Mødedato: 02. maj 2006

Ny Tønder Kommune Teknik og Miljøudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol. Mødedato: 02. maj 2006 Beslutningsprotokol Mødedato: 02. maj 2006 Mødelokale: Mødet afholdes i Kolding i forbindelse med deltagelse i KL s konference på Teknik- og Miljøområdet den 2. og den 3. maj 2006 Starttidspunkt for møde

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Nr. 1 ANLÆG Projektnavn: Jordpulje - Boligformål Aftaleholder: Fagsekretariatet Teknik Kategori: Jordpuljen Indsatsområde: Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: 00.22.02 Adm. prioritering: Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Teknisk Udvalg arbejdsopgaverne. Januar 2018

Teknisk Udvalg arbejdsopgaverne. Januar 2018 Teknisk Udvalg arbejdsopgaverne Januar 218 Styrelsesvedtægten Teknisk Udvalg 18. Teknisk Udvalg består af 7 medlemmer. Stk. 2. Udvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens opgaver på teknik-,

Læs mere

Udvalgsmedlemmer. Udvalget for Teknik. Udvalget for Teknik består fra 1. januar 2018 af følgende 5 medlemmer: Lene Tingleff (V) Formand

Udvalgsmedlemmer. Udvalget for Teknik. Udvalget for Teknik består fra 1. januar 2018 af følgende 5 medlemmer: Lene Tingleff (V) Formand Udvalgsmedlemmer Udvalget for består fra 1. januar 2018 af følgende 5 medlemmer: Lene Tingleff (V) Formand Steen Christensen (A) Næstformand Lars Poulsen (V) Jeppe Mouritsen (V) Ove Kjærskov Nielsen (O)

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2017 TIL 2018

OVERFØRSEL FRA 2017 TIL 2018 OVERFØRSEL FRA 2017 TIL 2018 Udvalg Drift Sammendrag Funktion Tekst Vedtaget budget Tillægsbev. Omplaceringer. Genbevillinger. Korr. Budget Resultat Afvigelse. Søges overført. Servicedriftsudgifter 182.142.000

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

1. forventet regnskab - Serviceudgifter

1. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 1. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 15 i 16-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo januar 1. FR Afvigelse

Læs mere

Miljø- og Energiforvaltningen

Miljø- og Energiforvaltningen - og Energiforvaltningen Drifts- og anlægsramme for - og Energiforvaltningen Beløb i 1.000 kr. Drift 2015 Anlæg 2015 Udgift Indtægt Udgift Indtægt Aalborg Forsyning, Gas 14.401 14.571 Aalborg Forsyning,

Læs mere

Norddjurs Kommune halvårsregnskab opgjort pr. 30. juni Tillægsbevillinger 1+2

Norddjurs Kommune halvårsregnskab opgjort pr. 30. juni Tillægsbevillinger 1+2 Sektorbeskrivelse for Miljø- og teknikudvalget. 1.000., netto Oprindeligt budget Sekretariat Miljø og teknik 1. 2. 3. 4. 5. 6. Tillægsbevillinger Korrigeret Halvårs- budget regnskab regnskab * 1+2 afvigelse

Læs mere

Regulativ Tømning af hustanke

Regulativ Tømning af hustanke Regulativ Tømning af hustanke I henhold til bekendtgørelse nr. 1469 af 12. december 2017 om spildevandstilladelser m.v. har Mariagerfjord Kommune besluttet at etablere en fælles ordning for tømning og

Læs mere

Hovedkonto 1 Forsyningsvirksomheder m.v.

Hovedkonto 1 Forsyningsvirksomheder m.v. Budget- og regnskabssystem 4.1 - side 1 Dato: 1. april 2001 Ikrafttrædelsesår: Budget 2001 Hovedkonto 1 Forsyningsvirksomheder m.v. Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter vedrørende forsyningsvirksomheder,

Læs mere

Udvalget for Natur, Miljø og Klima 72 Planlægning

Udvalget for Natur, Miljø og Klima 72 Planlægning 72 Planlægning 302 Udvalget for Natur, Miljø og Klima 66.912.809-54.494.161 13.013.000-1.569.000 51.424.000-52.535.000 72 Planlægning.. bev. 292.170 101.000 202.000 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Læs mere

Opgavebeskrivelse og aktivliste for Forbrændingsopgaver, Deponeringsopgaver og Genanvendelsesopgaver

Opgavebeskrivelse og aktivliste for Forbrændingsopgaver, Deponeringsopgaver og Genanvendelsesopgaver Opgavebeskrivelse og aktivliste for Forbrændingsopgaver, Deponeringsopgaver og Genanvendelsesopgaver gældende for Randers og Rebild kommuner Bilagets dækningsområde I dette bilag fastlægges de opgaver,

Læs mere

Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune

Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune Møde med Det Grønne Råd den 11. april 2012 Miljøtekniker Lene Strøm Pedersen Indhold Vandløbsloven Formål Vandløbsregulativ Vandløbsvedligeholdelse Vedligeholdelse,

Læs mere

Budget. Natur og miljø , Infrastruktur ,

Budget. Natur og miljø , Infrastruktur , Pr. ultimo september 217 Teknik- og miljøudvalget - drift Tillægsbevillinger Omplaceringer sprocent Anmodning Anmod -ning 56.52 1.74 57.598 15.95 27,6 53.89-3.78-8 4 Natur og miljø 16.61-1.62 14.459 11.941

Læs mere

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Teknik- og Miljøudvalgets ansvarsområder er opdelt i to budgetområder. område 2.01 Teknik og Miljø samt budgetområde 2.03

Læs mere

Rottehandlingsplan for Varde Kommune 2013-2016

Rottehandlingsplan for Varde Kommune 2013-2016 Rottehandlingsplan for Varde Kommune 2013-2016 Baggrund Handlingsplanen er udarbejdet efter bekendtgørelse nr. 696 af 26/06/2012 6 og bilag 1, om forebyggelse og bekæmpelse af rotter. Handlingsplanen skal

Læs mere

Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer. Sag nr. 10/3733. Bilag 1 Sagsbeskrivelse. Indledning

Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer. Sag nr. 10/3733. Bilag 1 Sagsbeskrivelse. Indledning Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer Sag nr. 10/3733 Bilag 1 Sagsbeskrivelse Indledning Virksomhederne i Ringsted Kommune skal betale et erhvervsaffaldsgebyr i 2010. Gebyret skal dække

Læs mere

1 of 8. Indholdsfortegnelse

1 of 8. Indholdsfortegnelse 1 of 8 Indholdsfortegnelse Udvalget for natur, teknik og miljø regnskabsbemærkninger...2 14.228 Vej og parkvæsen drift...2 14.228 Vej og parkvæsen anlæg...3 14.232 Kollektiv trafik og havne drift...3 14.232

Læs mere

227. Godkendelse af dagsorden

227. Godkendelse af dagsorden Dagsorden til mødet i Byrådet den 6. oktober 2011 kl. 18:00 i Byrådssalen, Hadsund Rådhus Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 22 Godkendelse af dagsorden 228 Kirkens budget 2012 229 Budgetforslag for 2012

Læs mere

Regulativ for kontrol og tømning af hustanke i Hjørring Kommune

Regulativ for kontrol og tømning af hustanke i Hjørring Kommune Regulativ for kontrol og tømning af hustanke i Hjørring Kommune Med virkning fra 15. august 2018 Indhold 1 Formål 2 Lovgrundlag 3 Gyldighedsområde 4 Benyttelsespligt 5 Adgangsforhold og indretning 6 Tømning

Læs mere

Redegørelse/indstilling

Redegørelse/indstilling Sagsnr.: 2009/02983 Dato: 01-12-2009 Sag: Affaldsgebyrer for erhverv 2010 Sagsbehandler: Per Hauge Teksten i kursiv er identisk med teksten i sagsfremstillingen Sagens kerne Ny lovgivning betyder, at der

Læs mere

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet Fokusområder i 2014 På politikområdet Plan, natur og miljø er der følgende fokus i budgetåret 2014: Vand- og Natura 2000 planer Gennemførelsen af den kommunale del af de statslige Vand- og Natura 2000

Læs mere

Godkendelse af Budget 2017 og takstændringer og tillægsbevilling

Godkendelse af Budget 2017 og takstændringer og tillægsbevilling Punkt 2. Godkendelse af Budget 2017 og 2018 - takstændringer og tillægsbevilling 2017-019232 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender, at der til det brugerfinansierede drifts- og

Læs mere

Tømning af bundfældningstanke

Tømning af bundfældningstanke KONTAKTOPLYSNINGER Er du i tvivl om noget, kan du læse mere på vores hjemmeside. Du er også altid velkommen til at ringe til os eller sende os en mail. Venlig hilsen Mariagerfjord Kommune Østergade 22

Læs mere

I/S RENO-NORD SORTERINGSANLÆG - DEN 3. VEJ

I/S RENO-NORD SORTERINGSANLÆG - DEN 3. VEJ I/S RENO-NORD SORTERINGSANLÆG - DEN 3. VEJ KORT PRÆSENTATION AF I/S RENO-NORD Det nye I/S Reno-Nord: Dannet i 2014 ved fusion af 3 nordjyske selskaber I/S Fællesforbrænding (Hobro) I/S Reno-Nord (Aalborg)

Læs mere

Tårnby Kommune. Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke

Tårnby Kommune. Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke Tårnby Kommune Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke 1 Indhold: side 1 Formål 3 2 Gyldighedsområde 3 3 Grundejerens forpligtelser 3 4 Tømning 5 5 Tilmelding og afmelding 6 6 Økonomi 6 7

Læs mere