18 stamtoner, version 1.0

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "18 stamtoner, version 1.0"

Transkript

1 18 stamtoner, version 1.0 Indhold / Contents 1) Information om spillet på dansk / Game information in Danish 2) Information om spillet på engelsk / Game information in English ============================================================= 1) Information om spillet på dansk / Game information in Danish ============================================================= 18 stamtoner Et nodelæsnings-spil af Lars Peter Schultz Musikken som høres er en midikomposition "Creation" ("Skabelse") af Lars Peter Schultz 18 stamtoner, 2 slags opgaver: 1A og 1 B: Hvad hedder tonen? 2A og 2B: Hvilken node? Når man åbner spillet er man på startsiden, hvor der er vist en skala med 18 toner. Det er de 18 stamtoner der kan spilles på en violin, når man spiller i første stilling (dog skal man strække 4. fingeren et halv tonetrin op, for at spille det høje c). Formålet med dette computerspil er at lære disse stamtoner at kende, når de står noteret som noder i et nodesystem. Man skal til hver en tid kunne pege på en node som står i et nodesystem og vide om det er A, H, C, D, E, F eller G. Og hvis man bliver bedt om i et nodesystem at tegne en node som viser en af disse toner skal man kunne tegne en node som viser den rigtige tone. Dette er overordentlig vigtigt for at kunne læse og spille efter noder.

2 Indhold: 1) En oversigt over hvilke taster man kan bruge 2) Om selve spillet 1) En oversigt over hvilke taster man kan bruge: Man bruger først og fremmest musen i spillet, men også forskellige taster: F1 hjælp: Information om spillet. Det er det du læser lige nu. For at komme ud herfra og tilbage til spillet trykker man på Esc-tasten, eller også klikker man med musen oppe i højre hjørne (på krydset). F2 sluk for musikken Den musik man hører i baggrunden slukkes hvis man trykker på F2. Efter ca. 1½ minut går musikken i gang igen af sig selv. F3 tænd eller start musikken forfra Hvis man har slukket musikken kan man tænde den igen ved at trykke på F3. Hvis musikken allerede er igang og man trykker på F3 starter den forfra. F4 fuld skærm: Hvis man trykker på F4 forstørres spillet op så det fylder hele skærmen. Hvis man trykker på F4 en gang til skifter man tilbage til det, det var før, med spillet i midten og andre ting på skærmen rundt om spillet. F5 save: Hvis man vil gemme spillet, der hvor man er kommet til, trykker man på F5. Den bliver gemt under filbetegnelsen *.ton, som er en forkortelse af "tone". F6 load: Hvis man vil åbne et tidligere spil trykker man på F6. Esc afslut: Man afslutter spillet ved at trykke på Esc eller ved at klikke oppe i højre hjørne (på krydset). Man kan bruge F1, F2, F3, F4, F5, F6 og Esc nårsomhelst i løbet af spillet. Yderligere kan man af og til bruge piletasterne, Enter og mellemrumstasten i løbet af spillet. Mere om dette i næste afsnit under gennemgangen af spillet.

3 2) Om selve spillet: Man er først på startsiden, hvor der er en skala som viser de 18 toner, der bruges i spillet. Denne side kan man udforske ved at gå til venstre og til højre ved hjælp af piletasterne. For at komme videre finder man den blå G-nøgle som er henne til højre. Man klikker med musen på G-nøglen. Så kommer man til en side, hvor der er en oversigt over de 4 spil, 1A, 2A, 1B og 2B. Man kan komme til højre og venstre på oversigtssiden ved hjælp af piletasterne. Desuden er der den mulighed - hvis man gerne vil have et kig på skalaen med de 18 toner - at man kan klikke på "Startside med skala, klik her". For at spille et spil klikker man med musen på spillet altså f.eks. på 1A hvad hedder tonen?. Første spil: 1A Hvad hedder tonen? Der vises et nodesystem med en node, som viser en bestemt tone. Hvad hedder tonen? Nedenfor er angivet 7 svarmuligheder: A H C D E F G. Man klikker med musen på det bogstav man mener er det rigtige. Hvis man svarer rigtigt får man 6 points og der kommer en rosende meddelelse. Dernæst kommer man til næste opgave ved enten at klikke på OK, ved at trykke på Enter eller ved at trykke på mellemrumstasten. Hvis man svarer forkert får man -1 points og det bogstav man klikkede på forsvinder, så der er en mulighed mindre for at svare forkert. Man kan derfor altid finde det rigtige svar ved hjælp af udelukkelsesmetoden; når man har klikket på de 6 mulige svar som er forkerte, er der kun det rigtige tilbage. Der er ialt 18 opgaver. Hvis man svarer rigtigt første gang i alle opgaverne får man maximumpoints, som er 108. Når man har svaret på den sidste af de 18 opgaver kommer man til en side, hvor man ønskes tillykke. På denne side kan man desuden igen få et kig på skalaen med de 18 toner. Man kan bruge piletasterne for at komme til højre og venstre. I højre side er der et sted hvor der står "Næste spil". Hvis man klikker her kommer man til oversigten over de 4 spil.

4 Andet spil: 2A Hvilken node? Der vises et nodesystem med 4 noder, som angiver 4 forskellige toner. Nedenunder er der et bogstav og en af noderne viser netop den tone som svarer til bogstavet. Hvilken node? Man klikker med musen på den node man mener er den rigtige. Hvis man svarer rigtigt får man 6 points, hvorefter kun den rigtige node vises, og der fremkommer en pil som man kan klikke på for at komme videre til næste opgave. Når pilen er fremkommet kan man også komme videre ved at trykke på højre piletast (på tastaturet), ved at trykke på mellemrumstasten eller ved at trykke på Enter. Hvis man svarer forkert får man -2 points og den node man klikkede på forsvinder, så ligesom i 1A er der en mulighed mindre. Så man kan altid finde det rigtige svar ved hjælp af udelukkelsesmetoden; når man har klikket på de 3 mulige svar som er forkerte, er der kun det rigtige tilbage. Der er ialt 18 opgaver. Hvis man svarer rigtigt første gang i alle opgaverne får man maximumpoints, som er 108. Når man har svaret på den sidste af de 18 opgaver kommer man til en side, hvor man ønskes tillykke. På denne side kan man desuden igen få et kig på skalaen med de 18 toner. Man kan bruge piletasterne for at komme til højre og venstre. I højre side er der et sted hvor der står "Næste spil". Hvis man klikker her kommer man til oversigten over de 4 spil. Tredje spil: 1B Hvad hedder tonen? Dette er en variation af 1A, og spilles ligesom 1A. Dennegang kommer opgaverne i tilfældig rækkefølge, forskellig hver gang man spiller. Man starter med at have 3 liv. Man både tabe og vinde liv, og man kan blive ved ligeså længe man har liv tilbage. Hver gang man har svaret forkert 4 gange mister man et liv (der er 6 mulige forkerte svar pr opgave og 1 rigtigt svar), og hver gang man har svaret rigtigt 5 gange vinder man et liv. Oppe til venstre i billedet er der en tæller som viser hvor mange forkerte og rigtige svar man har lavet. Forkerte: 0 Rigtige: 0 Når der er 4 forkerte eller 5 rigtige mister eller vinder man et liv, og tælleren går tilbage til 0.

5 Points vises nederst til venstre og liv nederst til højre. Det kan godt ske, at den samme opgave kommer igen, selvom man lige har haft den. Hvis man vil afslutte spillet og tilbage til oversigten klikker man på "vælg nyt spil, klik her", hvorefter man kommer til oversigtssiden. Dog kommer der først en liste over hvilke spillere der har fået flest points "Top Ten Players" (De ti bedste spillere, "Top Ti"). Her kan man skrive sig på, hvis man har lavet en rekord. Hvis du vil se Top Ti listen i løbet af spillet, så tryk på T-tasten på tastaturet. Denne tast kan man kun bruge, når man er på oversigtssiden samt når man er i gang med et af de to spil 1B og 2B. Fjerde spil: 2B Hvilken node? Dette er en variation af 2A, og spilles ligesom 2A. Dennegang kommer opgaverne i tilfældig rækkefølge, forskellig hver gang man spiller, og der er mange flere kombinationer af 4 toner sammenlignet med 2A. Man starter med at have 3 liv. Man både tabe og vinde liv, og man kan blive ved ligeså længe man har liv tilbage. Her mister man et liv hver gang man har svaret forkert 2 gange (der er 3 mulige forkerte svar pr opgave og 1 rigtigt svar). Og man vinder et liv hver gang man har svaret rigtigt 5 gange. Oppe til højre i billedet er der en tæller som viser hvor mange forkerte og rigtige svar man har lavet. Forkerte: 0 Rigtige: 0 Når der er 2 forkerte eller 5 rigtige mister eller vinder man et liv, og tælleren går tilbage til 0. Points vises nederst til venstre og liv nederst til højre. Det kan godt ske, at den samme opgave kommer igen, selvom man lige har haft den. Hvis man vil afslutte spillet og tilbage til oversigten klikker man på "vælg nyt spil, klik her", hvorefter man kommer til oversigtssiden. Dog kommer der først en liste over hvilke spillere der har fået flest points "Top Ten Players" (De ti bedste spillere, "Top Ti"). Her kan man skrive sig på, hvis man har lavet en rekord.

6 Hvis du vil se Top Ti listen i løbet af spillet, så tryk på T-tasten på tastaturet. Denne tast kan man kun bruge, når man er på oversigtssiden samt når man er i gang med et af de to spil 1B og 2B. God fornøjelse, Lars Peter Schultz Hvis du har lyst må du må meget gerne skrive til mig om spillet: hjemmeside: 18 stamtoner 1.0 copyright Lars Peter Schultz. Spillet er freeware, dvs. at du må spille det lige så meget du har lyst og du må kopiere det og give det videre til andre. Du må ikke kræve betaling for spillet. Hvis du ønsker at inkludere spillet som en del af et kommercielt produkt må du lave en aftale med ophavsmanden. Om tilblivelsen af spillet Dette spil er lavet i et program, der hedder "Game Maker". Game Maker er et "freeware"-program, dvs et gratis program, der kan bruges frit. Det er udviklet af Mark Overmars og kan findes på denne hjemmeside: På den hjemmeside kan man finde et forum, hvor man kan finde mange spørgsmål og svar, og hjemmesiden har links til andre, der beskæftiger sig med Game Maker. At læse om hvordan andre bruger Game Maker har været en stor hjælp i arbejdet med at lave dette spil, særlig da det er mit første spil. Desuden har jeg fået stor inspiration fra Carl Gustafssons "Beginner's Guide to Game Maker Programming", som kan findes på denne hjemmeside: LPS =============================================================

7 2) Information om spillet på engelsk / Game information in English ============================================================= A special remark for the English reading person: In this game The letter "H" is used instead of "B", so these are the notes A H C D E F G instead of A B C D E F G. If I made this game in an English version I would change "H" to "B". 18 basic notes A music reading game by Lars Peter Schultz The music that you can hear is a midi composition "Creation" by Lars Peter Schultz 18 basic notes, 2 kind of tasks: 1A and 1B: What is the name of the note (pitch)? 2A and 2B: Which note? First a short information that can get you going before you read the rest: You can always get this information by pressing F1. In the first room scroll to the right using the right arrow key. Click on the blue icon at the right side of the room (this icon is a picture of a treble clef). Then you arrive in a room with an overview of the 4 games, 1A, 2A, 1B and 2B. Click on one of those to play a game (you can scroll to the right and left using the arrow keys). Clicking on 1A brings you to a game where you need to click on the right letter (if you click on the wrong one, it disappears, so there is one possibility left). If you click on the 6 wrong letters, only the right one is left, so you now know which one is right. This game has 18 tasks. After the task number 18 you arrive at the congratulations room. Here you scroll to the right using right arrow. Then you click at the blue square with red letters which brings you to the room with the overview of the four games.

8 Clicking on 2A brings you to a game where you need to click on the right note (if you click on the wrong one, it disappears, so there is one possibility left). If you click on the 3 wrong notes, only the right one is left, so you now know which one is right. This game also has 18 tasks. After the task number 18 you arrive at the congratulations room. Here you scroll to the right using right arrow. Then you click at the blue square with red letters which brings you to the room with the overview of the four games. 1B is like 1A. The difference is that the sequence of questions is now random, and you can loose and win lives. This game can continue as long as you have lives. To finish click on the text bar at the bottum. 2B is like 2A. The difference is that the sequence of questions is now random, and you can loose and win lives. And there are 4 times as many combinations compared with 2A. This game can continue as long as you have lives. To finish click on the text bar at the bottum. Anytime you press Escape you arrive at the credits room. From the credits room you can press left arrow and get to the start room, or you can press Esc to end the game. So this was the short introduction. Try out the game right now. ============================================================= When you open the game you are on the start page where there is a scale with 18 notes. That is the 18 basic notes that can be played on a violin, when you play in the 1st position (well, you need to strech the 4th finger a semitone upwards in order to play the high c). The purpose of this computer game is to learn those basic notes, when they are written as notes in a staff. At any time if somebody points at a note in a staff you are supposed to know whether it is A, H, C, D, E, F or G. And if you are asked to write in a staff a note that shows one of those tones you are supposed to be able to write the correct one. This is very important in order to learn to read and play sheet music.

9 Contents: 1) An overview on which keys you can use 2) The game 1) An overview on which keys you can use You mostly use the mouse in the game but also different keys: F1 hjælp (=help) Game information. It is what you are reading right now. To get out from here and back to the game either press Esc, or mouse click the cross at the upper right corner. F2 sluk for musikken (= turn the music off) The music that you can hear in the background is turned off by pressing F2. After approximately 1½ min. the music starts again by itself. F3 tænd eller start musikken forfra (= turn on or start the music from the top) If you have turned the music off you can turn it on again by pressing F3. If the music is already on it starts from the top if you press F3. F4 fuld skærm (= full screen) Press F4 in order to toggle between the window and a full screen display. F5 and F6 save and load to and from a file. The save file is called *.ton, an abbreviation of "tone". Esc afslut (= end). A credits room turns up. This is a translation of that page: Dette spil er lavet af Lars Peter Schultz Sommer 2002 = This game is made by Lars Peter Schultz Summer 2002 Musik: "Creation" ("Skabelse") af Lars Peter Schultz = Music: Lars Peter Schultz Tak til Mark Overmars for Computerspils-programmet Game Maker = Thanks to Mark Overmars for the Computergame program Game Maker

10 Tak til Carl Gustafsson for Beginners Guide to Game Maker Programming = Thanks to Carl Gustafsson for Beginners Guide to Game Maker Programming Esc: Afslut helt Venstre piletast: Spil igen = Esc: Finish Left arrow key: Play again You can use F1, F2, F3, F4, F5, F6 and Esc any time during the game. Arrow keys, Enter and Space can be used now and then during the game. More on that in the following. 2) The game First there is the start page that shows the 18 notes. Here you can use the arrow keys to go left and right and explore the page. To continue, go right and find the blue treble clef (the blue icon) and click on it. Then you arrive at a page with an overview of the 4 games, 1A, 2A, 1B and 2B. You can go right and left with the arrow keys. On the overview page there is the possibility to go back to the startpage if you want to have a look at the scale of the 18 notes by clicking on "Startside med skala, klik her" (= start page with scale, click here). To start a game click on one: 1A Hvad hedder tonen? (= What is the name of the note (pitch)?) 2A Hvilken node? (= Which note?) 1B Hvad hedder tonen? (= What is the name of the note (pitch)?) 2B Hvilken node? (= Which note?) The first game: 1A Hvad hedder tonen? (= What is the name of the note (pitch)?) There is a staff with a note. What is the name of the note? Here you simply have to click on the right letter A, H, C, D, E, F or G. The right answer gives 6 points and a message pop up congratulating you. There are 7 possible congratulations messages that basically all express "Great!". Continue by clicking OK, pressing Enter or Space.

11 A wrong answer give -1 points and the letter you clicked on disappear, so there is one possible wrong answer less. Therefore you can always find the right answer by exclusion, that is, when you have clicked on the 6 possible wrong answers only the right one is left. There is a total of 18 tasks. If you answer right the first time in all the tasks you get maximum points which is 108. When you have done the last of the 18 tasks you get to a page where you are congratulated (it says "Tillykke du har svaret rigtigt på alle spørgsmål" meaning "Congratulations you have answered correct on all questions"), and on this page there is the scale again so you can have a look on it. You can go right and left with the arrow keys. On the right there is a place where it says "Næste spil" meaning "Next game"; click here and you get to the page with the overview of the 4 games. The second game: 2A Hvilken node? (= Which note?) There is a staff with 4 notes showing 4 different tones. Underneath is a letter, and one of the notes in the staff shows the tone indicated by the letter. Which note? Click on the one you think is correct. If it is correct you get 6 points, and only that note is now shown and an arrow appears. You can can continue by clicking on the arrow, by pressing the right arrow key, by pressing Space or by pressing Enter. A wrong answer give -2 points and the note you clicked on disappear, so (as in 1A) there is one possibility less. Therefore you can always find the right answer by exclusion, that is, when you have clicked on the 3 possible wrong answers only the right one is left. There is a total of 18 tasks. If you answer right the first time in all the tasks you get maximum points which is 108. When you have done the last of the 18 tasks you get to a page where you are congratulated (it says "Tillykke du har svaret rigtigt på alle spørgsmål" meaning "Congratulations you have answered correct on all questions"), and on this page there is the scale again so you can have a look on it. You can go right and left with the arrow keys. On the right there is a place where it says "Næste spil" meaning "Next game"; click here and you get to the page with the overview of the 4 games.

12 Third game: 1B Hvad hedder tonen? (= What is the name of the note (pitch)?) This is a variation of 1A and is played as 1A. This time the tasks appear in random order, different every time you play. You start having 3 lives. You can win and lose lives, and you can continue as long as you have lives left. Every time you have made 4 wrong answers you lose a life (there are 6 possible wrong answers in the task and 1 right answer), and every time you have made 5 right answers you win a life. At the upper left corner there is a counter that shows how many wrong and right answers you have made. Forkerte: 0 (wrong answers) Rigtige: 0 (right answers) When there are 4 wrong or 5 right answers you lose or win a life, and the counter goes back to zero. Score (points) is shown at the lower left corner and lives (liv) at the lower right corner. It can happen that the same task appears again even that you just got that one. If you want to finish the game and go back to the overview page click on "vælg nyt spil, klik her" (= chose new game, click here). Well, first the high score table pops up "Top Ten Players", if you have a highscore you can write your name. If you want to have a look at the Top Ten Players list, then press the T key on the keyboard. This key can only be applied when you are on the overview page and during the two games 1B and 2B. Forth game: 2B Hvilken node? (= Which note?) This is a variation of 2A and is played as 2A. This time the tasks appear in random order, different every time you play. You start having 3 lives. You can win and lose lives, and you can continue as long as you have lives left, and there are many more combinations of 4 notes compared with 2A. Here you lose a life every time you have answered wrong 2 times (there are 3 possible wrong answers in the task and 1 right answer). And you win a life every time you have answered right 5 times. At the upper right corner there is a counter that shows how many wrong and right answers you have made. Forkerte: 0 (wrong answers) Rigtige: 0 (right answers) When there are 2 wrong or 5 right answers you lose or win a life, and the counter goes back to zero.

13 Score (points) is shown at the lower left corner and lives (liv) at the lower right corner. It can happen that the same task appears again even that you just got that one. If you want to finish the game and go back to the overview page click on "vælg nyt spil, klik her" (= chose new game, click here). Well, first the high score table pops up "Top Ten Players", if you have made a highscore you can write your name. If you want to have a look at the Top Ten Players list, then press the T key on the keyboard. This key can only be applied when you are on the overview page and during the two games 1B and 2B. Have fun, Lars Peter Schultz If you feel like then please write to me on your thoughts about the game: website: 18 stamtoner 1.0 copyright Lars Peter Schultz. The game is freeware, that means that you may play it as much as you like and you may copy and distribute it as much as you want. You may not charge money for it. If you want to include it as a part of a commercial product you cannot do that without a prior license agreement with the author. About making the game This game is made in a program called "Game Maker". Game Maker is a freeware program developed by Mark Overmars and can be found on this website: On that website you can find a forum, where you can find many questions and answers, and the website has links to others, that work with Game Maker. Reading how others work with Game Maker has been a great help in working with this game, especially since it is my first game. Further I have got great inspiration from Carl Gustafsson's "Beginner's Guide to Game Maker Programming", that can be found on this website: LPS

Boligsøgning / Search for accommodation!

Boligsøgning / Search for accommodation! Boligsøgning / Search for accommodation! For at guide dig frem til den rigtige vejledning, skal du lige svare på et par spørgsmål: To make sure you are using the correct guide for applying you must answer

Læs mere

Help / Hjælp

Help / Hjælp Home page Lisa & Petur www.lisapetur.dk Help / Hjælp Help / Hjælp General The purpose of our Homepage is to allow external access to pictures and videos taken/made by the Gunnarsson family. The Association

Læs mere

E-PAD Bluetooth hængelås E-PAD Bluetooth padlock E-PAD Bluetooth Vorhängeschloss

E-PAD Bluetooth hængelås E-PAD Bluetooth padlock E-PAD Bluetooth Vorhängeschloss E-PAD Bluetooth hængelås E-PAD Bluetooth padlock E-PAD Bluetooth Vorhängeschloss Brugervejledning (side 2-6) Userguide (page 7-11) Bedienungsanleitung 1 - Hvordan forbinder du din E-PAD hængelås med din

Læs mere

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen. og

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen.  og 052431_EngelskD 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau D www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov.

Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov. På dansk/in Danish: Aarhus d. 10. januar 2013/ the 10 th of January 2013 Kære alle Chefer i MUS-regi! Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov. Og

Læs mere

The X Factor. Målgruppe. Læringsmål. Introduktion til læreren klasse & ungdomsuddannelser Engelskundervisningen

The X Factor. Målgruppe. Læringsmål. Introduktion til læreren klasse & ungdomsuddannelser Engelskundervisningen The X Factor Målgruppe 7-10 klasse & ungdomsuddannelser Engelskundervisningen Læringsmål Eleven kan give sammenhængende fremstillinger på basis af indhentede informationer Eleven har viden om at søge og

Læs mere

DK - Quick Text Translation. HEYYER Net Promoter System Magento extension

DK - Quick Text Translation. HEYYER Net Promoter System Magento extension DK - Quick Text Translation HEYYER Net Promoter System Magento extension Version 1.0 15-11-2013 HEYYER / Email Templates Invitation Email Template Invitation Email English Dansk Title Invitation Email

Læs mere

To the reader: Information regarding this document

To the reader: Information regarding this document To the reader: Information regarding this document All text to be shown to respondents in this study is going to be in Danish. The Danish version of the text (the one, respondents are going to see) appears

Læs mere

GUIDE TIL BREVSKRIVNING

GUIDE TIL BREVSKRIVNING GUIDE TIL BREVSKRIVNING APPELBREVE Formålet med at skrive et appelbrev er at få modtageren til at overholde menneskerettighederne. Det er en god idé at lægge vægt på modtagerens forpligtelser over for

Læs mere

Engelsk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com.

Engelsk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com. 052430_EngelskC 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau C www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

Vina Nguyen HSSP July 13, 2008

Vina Nguyen HSSP July 13, 2008 Vina Nguyen HSSP July 13, 2008 1 What does it mean if sets A, B, C are a partition of set D? 2 How do you calculate P(A B) using the formula for conditional probability? 3 What is the difference between

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK NATIONALBIBLIOTEK OG KØBENHAVNS UNIVERSITETS- BIBLIOTEK. Index

DET KONGELIGE BIBLIOTEK NATIONALBIBLIOTEK OG KØBENHAVNS UNIVERSITETS- BIBLIOTEK. Index DET KONGELIGE Index Download driver... 2 Find the Windows 7 version.... 2 Download the Windows Vista driver.... 4 Extract driver... 5 Windows Vista installation of a printer.... 7 Side 1 af 12 DET KONGELIGE

Læs mere

Brug sømbrættet til at lave sjove figurer. Lav fx: Få de andre til at gætte, hvad du har lavet. Use the nail board to make funny shapes.

Brug sømbrættet til at lave sjove figurer. Lav fx: Få de andre til at gætte, hvad du har lavet. Use the nail board to make funny shapes. Brug sømbrættet til at lave sjove figurer. Lav f: Et dannebrogsflag Et hus med tag, vinduer og dør En fugl En bil En blomst Få de andre til at gætte, hvad du har lavet. Use the nail board to make funn

Læs mere

Vejledning til at tjekke om du har sat manuel IP på din computer.

Vejledning til at tjekke om du har sat manuel IP på din computer. Indhold Vejledning til at, komme på nettet. (DANSK)... 2 Gælder alle systemer.... 2 Vejledning til at tjekke om du har sat manuel IP på din computer.... 2 Windows 7... 2 Windows Vista... 2 Windows XP...

Læs mere

how to save excel as pdf

how to save excel as pdf 1 how to save excel as pdf This guide will show you how to save your Excel workbook as PDF files. Before you do so, you may want to copy several sheets from several documents into one document. To do so,

Læs mere

Nyhedsmail, december 2013 (scroll down for English version)

Nyhedsmail, december 2013 (scroll down for English version) Nyhedsmail, december 2013 (scroll down for English version) Kære Omdeler Julen venter rundt om hjørnet. Og netop julen er årsagen til, at NORDJYSKE Distributions mange omdelere har ekstra travlt med at

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 3

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 3 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 3 English version further down Den første dag i Bornholmerlaks konkurrencen Formanden for Bornholms Trollingklub, Anders Schou Jensen (og meddomer i TMB) fik

Læs mere

1 s01 - Jeg har generelt været tilfreds med praktikopholdet

1 s01 - Jeg har generelt været tilfreds med praktikopholdet Praktikevaluering Studerende (Internship evaluation Student) Husk at trykke "Send (Submit)" nederst (Remember to click "Send (Submit)" below - The questions are translated into English below each of the

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 8

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 8 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 8 English version further down Der bliver landet fisk men ikke mange Her er det Johnny Nielsen, Søløven, fra Tejn, som i denne uge fangede 13,0 kg nord for

Læs mere

Titel: Barry s Bespoke Bakery

Titel: Barry s Bespoke Bakery Titel: Tema: Kærlighed, kager, relationer Fag: Engelsk Målgruppe: 8.-10.kl. Data om læremidlet: Tv-udsendelse: SVT2, 03-08-2014, 10 min. Denne pædagogiske vejledning indeholder ideer til arbejdet med tema

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2015

Trolling Master Bornholm 2015 Trolling Master Bornholm 2015 (English version further down) Panorama billede fra starten den første dag i 2014 Michael Koldtoft fra Trolling Centrum har brugt lidt tid på at arbejde med billederne fra

Læs mere

Titel: Hungry - Fedtbjerget

Titel: Hungry - Fedtbjerget Titel: Hungry - Fedtbjerget Tema: fedme, kærlighed, relationer Fag: Engelsk Målgruppe: 8.-10.kl. Data om læremidlet: Tv-udsendelse: TV0000006275 25 min. DR Undervisning 29-01-2001 Denne pædagogiske vejledning

Læs mere

StarWars-videointro. Start din video på den nørdede måde! Version: August 2012

StarWars-videointro. Start din video på den nørdede måde! Version: August 2012 StarWars-videointro Start din video på den nørdede måde! Version: August 2012 Indholdsfortegnelse StarWars-effekt til videointro!...4 Hent programmet...4 Indtast din tekst...5 Export til film...6 Avanceret

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingerne til 2013 I dag nåede vi op på 85 tilmeldte både. Det er stadig lidt lavere end samme tidspunkt sidste år. Tilmeldingen er åben

Læs mere

Nyhedsmail, november 2013 (scroll down for English version)

Nyhedsmail, november 2013 (scroll down for English version) Nyhedsmail, november 2013 (scroll down for English version) Kære Omdeler Uret er stillet til vintertid, og antallet af lyse timer i døgnet er fortsat faldende. Vintermørket er kort sagt over os, og det

Læs mere

Vejledning til Sundhedsprocenten og Sundhedstjek

Vejledning til Sundhedsprocenten og Sundhedstjek English version below Vejledning til Sundhedsprocenten og Sundhedstjek Udfyld Sundhedsprocenten Sæt mål og lav en handlingsplan Book tid til Sundhedstjek Log ind på www.falckhealthcare.dk/novo Har du problemer

Læs mere

LUL s Flower Power Vest dansk version

LUL s Flower Power Vest dansk version LUL s Flower Power Vest dansk version Brug restgarn i bomuld, bomuld/acryl, uld etc. 170-220 m/50 g One size. Passer str S-M. Brug større hæklenål hvis der ønskes en større størrelse. Hæklenål 3½ mm. 12

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2014

Trolling Master Bornholm 2014 Trolling Master Bornholm 2014 (English version further down) Den ny havn i Tejn Havn Bornholms Regionskommune er gået i gang med at udvide Tejn Havn, og det er med til at gøre det muligt, at vi kan være

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingerne til 2013 I dag nåede vi op på 77 tilmeldte både. Det er lidt lavere end samme tidspunkt sidste år. Til gengæld er det glædeligt,

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 7

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 7 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 7 English version further down Så var det omsider fiskevejr En af dem, der kom på vandet i en af hullerne, mellem den hårde vestenvind var Lejf K. Pedersen,

Læs mere

www.cfufilmogtv.dk Tema: Pets Fag: Engelsk Målgruppe: 4. klasse Titel: Me and my pet Vejledning Lærer

www.cfufilmogtv.dk Tema: Pets Fag: Engelsk Målgruppe: 4. klasse Titel: Me and my pet Vejledning Lærer Me and my pet My dogs SVTV2, 2011, 5 min. Tekstet på engelsk Me and my pet er en svenskproduceret undervisningsserie til engelsk for børn i 4. klasse, som foregår på engelsk, i engelsktalende lande og

Læs mere

Observation Processes:

Observation Processes: Observation Processes: Preparing for lesson observations, Observing lessons Providing formative feedback Gerry Davies Faculty of Education Preparing for Observation: Task 1 How can we help student-teachers

Læs mere

How Long Is an Hour? Family Note HOME LINK 8 2

How Long Is an Hour? Family Note HOME LINK 8 2 8 2 How Long Is an Hour? The concept of passing time is difficult for young children. Hours, minutes, and seconds are confusing; children usually do not have a good sense of how long each time interval

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 6

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 6 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 6 English version further down Johnny Nielsen med 8,6 kg laks Laksen blev fanget seks sømil ud for Tejn. Det var faktisk dobbelthug, så et kig ned i køletasken

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2015

Trolling Master Bornholm 2015 Trolling Master Bornholm 2015 (English version further down) Sæsonen er ved at komme i omdrejninger. Her er det John Eriksen fra Nexø med 95 cm og en kontrolleret vægt på 11,8 kg fanget på østkysten af

Læs mere

IPTV Box (MAG250/254) Bruger Manual

IPTV Box (MAG250/254) Bruger Manual IPTV Box (MAG250/254) Bruger Manual Når din STB (Set top Box) starter op, bliver der vist en pop up boks på skærmen, hvor du kan åbne EPG ved at trykke på F2 (Nogle bokse kan fortælle at den har brug for

Læs mere

Aktivering af Survey funktionalitet

Aktivering af Survey funktionalitet Surveys i REDCap REDCap gør det muligt at eksponere ét eller flere instrumenter som et survey (spørgeskema) som derefter kan udfyldes direkte af patienten eller forsøgspersonen over internettet. Dette

Læs mere

User Manual for LTC IGNOU

User Manual for LTC IGNOU User Manual for LTC IGNOU 1 LTC (Leave Travel Concession) Navigation: Portal Launch HCM Application Self Service LTC Self Service 1. LTC Advance/Intimation Navigation: Launch HCM Application Self Service

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingen åbner om to uger Mandag den 3. december kl. 8.00 åbner tilmeldingen til Trolling Master Bornholm 2013. Vi har flere tilmeldinger

Læs mere

The EAL Jobportal. How to get started

The EAL Jobportal. How to get started The EAL Jobportal How to get started Be prepared Before you start You need to know the ID of your Uni login (WAYF login) You need a browser like Firefox, Safari, Google Chrome (or IE 9 or higher) You need

Læs mere

RentCalC V2.0. 2012 Soft-Solutions

RentCalC V2.0. 2012 Soft-Solutions Udlejnings software Vores udvikling er ikke stoppet!! by Soft-Solutions RentCalC, som er danmarks ubetinget bedste udlejnings software, kan hjælpe dig med på en hurtigt og simple måde, at holde styr på

Læs mere

Status på det trådløse netværk

Status på det trådløse netværk Status på det trådløse netværk Der er stadig problemer med det trådløse netværk, se status her: http://driftstatus.sdu.dk/?f=&antal=200&driftid=1671#1671 IT-service arbejder stadig med at løse problemerne

Læs mere

Basic statistics for experimental medical researchers

Basic statistics for experimental medical researchers Basic statistics for experimental medical researchers Sample size calculations September 15th 2016 Christian Pipper Department of public health (IFSV) Faculty of Health and Medicinal Science (SUND) E-mail:

Læs mere

Danish Language Course for Foreign University Students Copenhagen, 13 July 2 August 2016 Advanced, medium and beginner s level.

Danish Language Course for Foreign University Students Copenhagen, 13 July 2 August 2016 Advanced, medium and beginner s level. Danish Language Course for Foreign University Students Copenhagen, 13 July 2 August 2016 Advanced, medium and beginner s level Application form Must be completed on the computer in Danish or English All

Læs mere

Danish Language Course for International University Students Copenhagen, 12 July 1 August Application form

Danish Language Course for International University Students Copenhagen, 12 July 1 August Application form Danish Language Course for International University Students Copenhagen, 12 July 1 August 2017 Application form Must be completed on the computer in Danish or English All fields are mandatory PERSONLIGE

Læs mere

Blomsten er rød (af Harry Chapin, oversat af Niels Hausgaard)

Blomsten er rød (af Harry Chapin, oversat af Niels Hausgaard) Blomsten er rød (af Harry Chapin, oversat af Niels Hausgaard) På den allerførste skoledag fik de farver og papir. Den lille dreng farved arket fuldt. Han ku bare ik la vær. Og lærerinden sagde: Hvad er

Læs mere

Opera Ins. Model: MI5722 Product Name: Pure Sine Wave Inverter 1000W 12VDC/230 30A Solar Regulator

Opera Ins. Model: MI5722 Product Name: Pure Sine Wave Inverter 1000W 12VDC/230 30A Solar Regulator Opera Ins Model: MI5722 Product Name: Pure Sine Wave Inverter 1000W 12VDC/230 30A Solar Regulator I.Precautions 1. Keep the product away from children to avoid children playing it as a toy and resultinginpersonalinjury.

Læs mere

Userguide. NN Markedsdata. for. Microsoft Dynamics CRM 2011. v. 1.0

Userguide. NN Markedsdata. for. Microsoft Dynamics CRM 2011. v. 1.0 Userguide NN Markedsdata for Microsoft Dynamics CRM 2011 v. 1.0 NN Markedsdata www. Introduction Navne & Numre Web Services for Microsoft Dynamics CRM hereafter termed NN-DynCRM enable integration to Microsoft

Læs mere

SPECIALTRYKKERIETS KUNDE WEBPORTAL KOM GODT I GANG

SPECIALTRYKKERIETS KUNDE WEBPORTAL KOM GODT I GANG SPECIALTRYKKERIETS KUNDE WEBPORTAL KOM GODT I GANG Jeg håber du får fornøjelse af vores nye værktøj. WebApproval skal gøre det nemmere og mere sikkert for dig at godkende din tryksager. Har du spørgsmål,

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 3

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 3 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 3 English version further down Fremragende vejr og laks hele vejen rundt om øen Weekendens fremragende vejr (se selv de bare arme) lokkede mange bornholmske

Læs mere

TM4 Central Station. User Manual / brugervejledning K2070-EU. Tel Fax

TM4 Central Station. User Manual / brugervejledning K2070-EU. Tel Fax TM4 Central Station User Manual / brugervejledning K2070-EU STT Condigi A/S Niels Bohrs Vej 42, Stilling 8660 Skanderborg Denmark Tel. +45 87 93 50 00 Fax. +45 87 93 50 10 info@sttcondigi.com www.sttcondigi.com

Læs mere

WIKI & Lady Avenue New B2B shop

WIKI & Lady Avenue New B2B shop WIKI & Lady Avenue New B2B shop Login Login: You need a personal username and password Du skal bruge et personligt username og password Only Recommended Retail Prices Viser kun vejl.priser! Bestilling

Læs mere

At lytte med kroppen! Eksperternes kropsbevidsthed. Miniseminar: talentudvikling indenfor eliteidræt Susanne Ravn sravn@health.sdu.

At lytte med kroppen! Eksperternes kropsbevidsthed. Miniseminar: talentudvikling indenfor eliteidræt Susanne Ravn sravn@health.sdu. At lytte med kroppen! Eksperternes kropsbevidsthed Miniseminar: talentudvikling indenfor eliteidræt Susanne Ravn sravn@health.sdu.dk Formål: at udvikle gængs forståelse forbundet med ekspertise Konstruktivt

Læs mere

Skriftlig Eksamen Kombinatorik, Sandsynlighed og Randomiserede Algoritmer (DM528)

Skriftlig Eksamen Kombinatorik, Sandsynlighed og Randomiserede Algoritmer (DM528) Skriftlig Eksamen Kombinatorik, Sandsynlighed og Randomiserede Algoritmer (DM58) Institut for Matematik og Datalogi Syddansk Universitet, Odense Torsdag den 1. januar 01 kl. 9 13 Alle sædvanlige hjælpemidler

Læs mere

SAS Corporate Program Website

SAS Corporate Program Website SAS Corporate Program Website Dear user We have developed SAS Corporate Program Website to make the administration of your company's travel activities easier. You can read about it in this booklet, which

Læs mere

IBM Network Station Manager. esuite 1.5 / NSM Integration. IBM Network Computer Division. tdc - 02/08/99 lotusnsm.prz Page 1

IBM Network Station Manager. esuite 1.5 / NSM Integration. IBM Network Computer Division. tdc - 02/08/99 lotusnsm.prz Page 1 IBM Network Station Manager esuite 1.5 / NSM Integration IBM Network Computer Division tdc - 02/08/99 lotusnsm.prz Page 1 New esuite Settings in NSM The Lotus esuite Workplace administration option is

Læs mere

Travel General. General - Essentials. General - Conversation. Asking for help. Asking if a person speaks English

Travel General. General - Essentials. General - Conversation. Asking for help. Asking if a person speaks English - Essentials Can you help me, please? Asking for help Do you speak? Asking if a person speaks Do you speak _[language]_? Asking if a person speaks a certain language I don't speak_[language]_. Clarifying

Læs mere

Travel General. General - Essentials. General - Conversation. Asking for help. Asking if a person speaks English

Travel General. General - Essentials. General - Conversation. Asking for help. Asking if a person speaks English - Essentials Can you help me, please? Asking for help Do you speak? Asking if a person speaks Do you speak _[language]_? Asking if a person speaks a certain language I don't speak_[language]_. Clarifying

Læs mere

Fag: Engelsk Niveau E Casearbejdsdag 12-01-2015

Fag: Engelsk Niveau E Casearbejdsdag 12-01-2015 De merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2015 Casebaseret eksamen Fag: Engelsk Niveau E Casearbejdsdag 12-01-2015 All information needed for this case is available at: http://www.emu.dk/soegning?f%5b0%5d=field_omraade%3a5463&f%5b1%5d=field_fag1%3a13

Læs mere

Skriftlig Eksamen Diskret matematik med anvendelser (DM72)

Skriftlig Eksamen Diskret matematik med anvendelser (DM72) Skriftlig Eksamen Diskret matematik med anvendelser (DM72) Institut for Matematik & Datalogi Syddansk Universitet, Odense Onsdag den 18. januar 2006 Alle sædvanlige hjælpemidler (lærebøger, notater etc.),

Læs mere

Barnets navn: Børnehave: Kommune: Barnets modersmål (kan være mere end et)

Barnets navn: Børnehave: Kommune: Barnets modersmål (kan være mere end et) Forældreskema Barnets navn: Børnehave: Kommune: Barnets modersmål (kan være mere end et) Barnets alder: år og måneder Barnet begyndte at lære dansk da det var år Søg at besvare disse spørgsmål så godt

Læs mere

Financial Literacy among 5-7 years old children

Financial Literacy among 5-7 years old children Financial Literacy among 5-7 years old children -based on a market research survey among the parents in Denmark, Sweden, Norway, Finland, Northern Ireland and Republic of Ireland Page 1 Purpose of the

Læs mere

Bookingmuligheder for professionelle brugere i Dansehallerne 2015-16

Bookingmuligheder for professionelle brugere i Dansehallerne 2015-16 Bookingmuligheder for professionelle brugere i Dansehallerne 2015-16 Modtager man økonomisk støtte til et danseprojekt, har en premieredato og er professionel bruger af Dansehallerne har man mulighed for

Læs mere

Business Opening. Very formal, recipient has a special title that must be used in place of their name

Business Opening. Very formal, recipient has a special title that must be used in place of their name - Opening English Danish Dear Mr. President, Kære Hr. Direktør, Very formal, recipient has a special title that must be used in place of their name Dear Sir, Formal, male recipient, name unknown Dear Madam,

Læs mere

Business Opening. Very formal, recipient has a special title that must be used in place of their name

Business Opening. Very formal, recipient has a special title that must be used in place of their name - Opening Danish English Kære Hr. Direktør, Dear Mr. President, Very formal, recipient has a special title that must be used in place of their name Kære Hr., Formal, male recipient, name unknown Kære Fru.,

Læs mere

Sport for the elderly

Sport for the elderly Sport for the elderly - Teenagers of the future Play the Game 2013 Aarhus, 29 October 2013 Ditte Toft Danish Institute for Sports Studies +45 3266 1037 ditte.toft@idan.dk A growing group in the population

Læs mere

Hvor er mine runde hjørner?

Hvor er mine runde hjørner? Hvor er mine runde hjørner? Ofte møder vi fortvivlelse blandt kunder, når de ser deres nye flotte site i deres browser og indser, at det ser anderledes ud, i forhold til det design, de godkendte i starten

Læs mere

November hilsner fra NORDJYSKE Medier, Distributionen

November hilsner fra NORDJYSKE Medier, Distributionen Uret er stillet til vintertid, og det betyder, at der nu er mørkt både morgen og aften. Det er vigtigt, at du er synlig i trafikken i vintermørket, og derfor opfordrer vi dig til at bruge din refleksvest,

Læs mere

Shooting tethered med Canon EOS-D i Capture One Pro. Shooting tethered i Capture One Pro 6.4 & 7.0 på MAC OS-X 10.7.5 & 10.8

Shooting tethered med Canon EOS-D i Capture One Pro. Shooting tethered i Capture One Pro 6.4 & 7.0 på MAC OS-X 10.7.5 & 10.8 Shooting tethered med Canon EOS-D i Capture One Pro Shooting tethered i Capture One Pro 6.4 & 7.0 på MAC OS-X 10.7.5 & 10.8 For Canon EOS-D ejere der fotograferer Shooting tethered med EOS-Utility eller

Læs mere

3D NASAL VISTA 2.0

3D NASAL VISTA 2.0 USER MANUAL www.nasalsystems.es index index 2 I. System requirements 3 II. Main menu 4 III. Main popup menu 5 IV. Bottom buttons 6-7 V. Other functions/hotkeys 8 2 I. Systems requirements ``Recommended

Læs mere

Privat-, statslig- eller regional institution m.v. Andet Added Bekaempelsesudfoerende: string No Label: Bekæmpelsesudførende

Privat-, statslig- eller regional institution m.v. Andet Added Bekaempelsesudfoerende: string No Label: Bekæmpelsesudførende Changes for Rottedatabasen Web Service The coming version of Rottedatabasen Web Service will have several changes some of them breaking for the exposed methods. These changes and the business logic behind

Læs mere

POSitivitiES Positive Psychology in European Schools HOW TO START

POSitivitiES Positive Psychology in European Schools HOW TO START POSitivitiES Positive Psychology in European Schools HOW TO START POSitivitiES Positive Psychology in European Schools PositivitiES er et Comenius Multilateral europæisk projekt, som har til formål at

Læs mere

PDFmaps på smartphones

PDFmaps på smartphones PDFmaps på smartphones Kort udbyder - en enkel og (gratis) mulighed for at stille orienteringskort til rådighed på iphone/ipad og Android Bruger - en enkel og (gratis) mulighed for at downloade og anvende

Læs mere

The purpose of our Homepage is to allow external access to pictures and videos taken/made by the Gunnarsson family.

The purpose of our Homepage is to allow external access to pictures and videos taken/made by the Gunnarsson family. General The purpose of our Homepage is to allow external access to pictures and videos taken/made by the Gunnarsson family. Formålet med vores hjemmesiden er at gøre billeder og video som vi (Gunnarsson)

Læs mere

PDFmaps på smartphones

PDFmaps på smartphones PDFmaps på smartphones Kort udbyder - en enkel og (gratis) mulighed for at stille orienteringskort til rådighed på iphone/ipad og Android Bruger - en enkel og (gratis) mulighed for at downloade og anvende

Læs mere

COACH NETWORK MEETING

COACH NETWORK MEETING COACH NETWORK MEETING Tommerup d. 1 The presentation: Split into 4 parts: Who am i? Pre Post Ask questions anytime 2 Who am i? 23 years old Started my career in Vildbjerg Svømmeklub in 2010 Became assistant

Læs mere

DANSK INSTALLATIONSVEJLEDNING VLMT500 ADVARSEL!

DANSK INSTALLATIONSVEJLEDNING VLMT500 ADVARSEL! DANSK INSTALLATIONSVEJLEDNING VLMT500 Udpakningsinstruktioner Åben indpakningen forsigtigt og læg indholdet på et stykke pap eller en anden beskyttende overflade for at undgå beskadigelse. Kontroller at

Læs mere

QUICK START Updated: 18. Febr. 2014

QUICK START Updated: 18. Febr. 2014 QUICK START Updated: 18. Febr. 2014 For at komme hurtigt og godt igang med dine nye Webstech produkter, anbefales at du downloader den senest opdaterede QuickStart fra vores hjemmeside: In order to get

Læs mere

University Colleges. Sådan kan du hjælpe dit barn med lektierne! Kristensen, Kitte Søndergaard. Publication date: 2011

University Colleges. Sådan kan du hjælpe dit barn med lektierne! Kristensen, Kitte Søndergaard. Publication date: 2011 University Colleges Sådan kan du hjælpe dit barn med lektierne! Kristensen, Kitte Søndergaard Publication date: 2011 Document Version Tidlig version også kaldet pre-print Link to publication Citation for

Læs mere

Generelt om faget: - Hvordan vurderer du dit samlede udbytte af dette fag?

Generelt om faget: - Hvordan vurderer du dit samlede udbytte af dette fag? Fag: Monetary Policy % 46 Samlet status % 5% 5% 75% % Ny % Distribueret 63% 9 Nogen svar % Gennemført 37% 7 Frafaldet % % 5% 5% 75% % Generelt om faget: - Hvordan vurderer du dit samlede udbytte af dette

Læs mere

Dean's Challenge 16.november 2016

Dean's Challenge 16.november 2016 O Dean's Challenge 16.november 2016 The pitch proces..with or without slides Create and Practice a Convincing pitch Support it with Slides (if allowed) We help entrepreneurs create, train and improve their

Læs mere

QUICK START Updated:

QUICK START Updated: QUICK START Updated: 24.08.2018 For at komme hurtigt og godt igang med dine nye Webstech produkter, anbefales at du downloader den senest opdaterede QuickStart fra vores hjemmeside: In order to get started

Læs mere

Appendix 1: Interview guide Maria og Kristian Lundgaard-Karlshøj, Ausumgaard

Appendix 1: Interview guide Maria og Kristian Lundgaard-Karlshøj, Ausumgaard Appendix 1: Interview guide Maria og Kristian Lundgaard-Karlshøj, Ausumgaard Fortæl om Ausumgaard s historie Der er hele tiden snak om værdier, men hvad er det for nogle værdier? uddyb forklar definer

Læs mere

Accessing the ALCOTEST Instrument Upload Data - NJSP Public Website page -

Accessing the ALCOTEST Instrument Upload Data - NJSP Public Website page - Accessing the ALCOTEST Instrument Upload Data - NJSP Public Website page - www.njsp.org Public Information Access Public Information Page Selection Within the Public Information Drop Down list, select

Læs mere

KOMDIS NYT. ABOBO = Pakker. located, we can also see it inside our system.

KOMDIS NYT. ABOBO = Pakker. located, we can also see it inside our system. ABOBO = Pakker located, we can also see it inside our system. KOMDIS NYT Når pakkerne ankommer i lokalet, så bliver de ankomstscannet så vi kan følge i systemet hvilke pakker, der er modtaget i hvilke

Læs mere

INTEL INTRODUCTION TO TEACHING AND LEARNING AARHUS UNIVERSITET

INTEL INTRODUCTION TO TEACHING AND LEARNING AARHUS UNIVERSITET INTEL INTRODUCTION TO TEACHING AND LEARNING 8 BÆRENDE PRINCIPPER 1-4: BÆREDYGTIGT OG FLEKSIBELT Billigt Nemt at administrere Skalérbart Fleksibelt 5: RELEVANT Indhold organiseret i themes 6: EKSEMPLARISK

Læs mere

Bilag. Resume. Side 1 af 12

Bilag. Resume. Side 1 af 12 Bilag Resume I denne opgave, lægges der fokus på unge og ensomhed gennem sociale medier. Vi har i denne opgave valgt at benytte Facebook som det sociale medie vi ligger fokus på, da det er det største

Læs mere

Titel Stutterer. Data om læremidlet: Tv-udsendelse 1: Stutterer Kortfilm SVT 2, , 14 minutter

Titel Stutterer. Data om læremidlet: Tv-udsendelse 1: Stutterer Kortfilm SVT 2, , 14 minutter Pædagogisk vejledning Titel Stutterer Tema: kærlighed Fag: Engelsk Målgruppe: 8.-10.kl. QR-koden fører til posten i mitcfu Data om læremidlet: Tv-udsendelse 1: Stutterer Kortfilm SVT 2, 11-09-2016, 14

Læs mere

DANSK TEST, a1/a2. En/et A word en ord et ord both. A year et år en år both. Plural Two words to ord to orde to order. Two years to år to åre to årer

DANSK TEST, a1/a2. En/et A word en ord et ord both. A year et år en år both. Plural Two words to ord to orde to order. Two years to år to åre to årer DANSK TEST, a1/a2 En/et A word en ord et ord both A year et år en år both Plural Two words to ord to orde to order Two years to år to åre to årer Big or small letters Danish dansk Dansk both Dane dansker

Læs mere

INSTALLATION INSTRUCTIONS STILLEN FRONT BRAKE COOLING DUCTS NISSAN 370Z P/N /308960!

INSTALLATION INSTRUCTIONS STILLEN FRONT BRAKE COOLING DUCTS NISSAN 370Z P/N /308960! Materials supplied: 1. (10) Zip Ties 2. (4) Hose Clamps 3. (2) Brake Duct Hose 4. (2) Brake Shields 5. (2) Front Brake Ducts ( Stock Fascia Only ) 6. (2) Washers 1 OD ( Stock Fascia Only ) 7. (8) Shims

Læs mere

Page 2: Danish. Page 4: English

Page 2: Danish. Page 4: English Identifikationsdokumenter når du har adresse i udlandet / Identification documents when you live abroad Guide til dokumentation/ Documentation Guidelines Page 2: Danish Page 4: English 1 Adresse i udlandet

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSE AF SENGE

VEDLIGEHOLDELSE AF SENGE DK VEDLIGEHOLDELSE AF SENGE VEDLIGEHOLDELSE AF SENGE Sengen er typisk det møbel i hjemmet som bruges i flest timer gennem døgnet. Det betyder at sengen udsættes for et stort slid, og det er derfor vigtigt

Læs mere

Listen Mr Oxford Don, Additional Work

Listen Mr Oxford Don, Additional Work 57 (104) Listen Mr Oxford Don, Additional Work Listen Mr Oxford Don Crosswords Across 1 Attack someone physically or emotionally (7) 6 Someone who helps another person commit a crime (9) 7 Rob at gunpoint

Læs mere

The River Underground, Additional Work

The River Underground, Additional Work 39 (104) The River Underground, Additional Work The River Underground Crosswords Across 1 Another word for "hard to cope with", "unendurable", "insufferable" (10) 5 Another word for "think", "believe",

Læs mere

Pædagogisk vejledning

Pædagogisk vejledning Titel: Tema: Fag: Målgruppe: Diary of a Wimpy Kid Dog Days Growing up, Teenagers, Holidays, Relationships, USA Engelsk 6.-8.kl. Det er sommerferie og Greg Heffley aner problemer. Gregs far forbyder ham

Læs mere

MultiProgrammer Manual

MultiProgrammer Manual MultiProgrammer Manual MultiProgrammeren bruges til at læse og skrive værdier til ModBus register i LS Controls frekvensomformer E 1045. Dansk Version side 2 til 4 The MultiProgrammer is used for the writing

Læs mere

Adobe Elements Lektion 2

Adobe Elements Lektion 2 Adobe Elements Lektion 2 Så er det igen tid til at lege lidt med billeder. Jeg går ud fra, at du nu har fået opsat Elements efter de anvisninger du fik i sidste lektion. Start Elements op Gå ind i Edit

Læs mere

Martin Lohse. Passing. Three mobile for accordion. Composed

Martin Lohse. Passing. Three mobile for accordion. Composed Martin Lohse Passing Three mobile for accordion Composed 2011-12 Passing Three mobile for accordion The score is in exact pitch, and the proposed registers can be changed according to room and instrument

Læs mere

Titel Found. Data om læremidlet: Pædagogisk vejledning Tema: Kærlighed Fag: Engelsk Målgruppe: kl.

Titel Found. Data om læremidlet: Pædagogisk vejledning  Tema: Kærlighed Fag: Engelsk Målgruppe: kl. Pædagogisk vejledning Titel Found Tema: Kærlighed Fag: Engelsk Målgruppe: 8.-10.kl. QR-kode fører til posten i mitcfu Data om læremidlet: Tv-udsendelse 1: Found Kortfilm SV2 TV0000028173, 19-01-2014, 20

Læs mere