Revideret fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Revideret fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S"

Transkript

1 Revideret fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S 1. Baggrund Reno Djurs I/S (herefter "Reno Djurs") blev stiftet den 1. juli 1996 som et interessentskab mellem de daværende 8 kommuner på Djursland. Efter kommunalreformen er interessentskabet videreført med Syddjurs Kommune og Norddjurs Kommune (herefter "ejerkommunerne") som interessenter. Reno Djurs er organiseret som et kommunalt fællesskab et såkaldt 60-fællesskab hvilket indebærer, at ejerkommunerne har overdraget kompetence til at varetage en række specifikke kommunale opgaver vedrørende affald og genanvendelse til Reno Djurs. Kompetenceoverdragelsen er godkendt af det kommunale tilsyn i medfør af kommunestyrelseslovens 60. Reno Djurs er etableret med henblik på, at Reno Djurs løfter en række af ejerkommunernes opgaver vedrørende affald og genanvendelse i fællesskab. 2. Formålet med ejerstrategien Denne ejerstrategi er udarbejdet på baggrund af en evaluering af ejerkommunernes fælles ejerstrategi fra Evalueringen som blev gennemført i efteråret 2018 har bidraget til at klarlægge ejerkommunernes overordnede ønsker til den fremtidige drift af Reno Djurs og til samarbejdet mellem ejerkommunerne og Reno Djurs. Ejerkommunerne ønsker fortsat en fælles ejerstrategi, og det er hensigten, at den reviderede ejerstrategi skal danne grundlag for udarbejdelsen af en fælles affaldsplan for Ejerkommunerne ønsker samtidig fortsat at deltage aktivt i udviklingen af Reno Djurs ud fra princippet om "aktivt ejerskab". Formålet med den reviderede ejerstrategi er således at sætte rammerne for de særlige fokusområder og prioriteringer, som bestyrelsen i Reno Djurs skal følge. Ejerstrategien indeholder følgende hovedelementer: - Ejerkommunernes indflydelse (afsnit 3) - Samarbejde mellem ejerkommunerne og Reno Djurs (afsnit 4) - Ejerkommunernes mål og visioner for Reno Djurs (afsnit 5) - Affaldsplanen (afsnit 6) - Evaluering af ejerstrategien (afsnit 7) 3. Ejerkommunernes indflydelse Adskillelse af myndighed og drift De opgaver, som ejerkommunerne har kompetenceoverdraget til Reno Djurs, vedrører alene driften af affaldsopgaver, herunder affaldshåndtering og genanvendelse. Reno Djurs kan ikke varetage opgaver, der har karakter af myndighedsudøvelse, dvs. den del af den kommunale forvaltning, der består i at regulere borgernes retsforhold, fx meddelelse af påbud, forbud og tilladelser. Reno Djurs kan heller ikke udstede regulativer og planer på affaldsområdet, men deltager aktivt i processen for fastsættelsen af ejerkommunernes fælles affaldsplan.

2 Idet Reno Djurs og ejerkommunerne er selvstændige juridiske enheder, som har hver sine særskilte styringsorganer, er affaldsorganiseringen på Djursland således baseret på en klar og entydig adskillelse af myndighed (ejerkommunerne) og drift (Reno Djurs). 4. Samarbejde mellem ejerkommunerne og Reno Djurs Grundlæggende værdier Samarbejdet mellem kommunen og selskaberne ønskes baseret på følgende værdier: Dialog Forventningsafstemning Tillid Videndeling Samlet kan værdierne beskrives som et gensidigt princip om "ingen overraskelser". Værdierne indebærer, at ejerkommunerne og Reno Djurs løbende orienterer hinanden om forhold, der er relevante for de øvrige parter. For at underbygge den fornødne sammenhængskraft mellem ejerkommunerne og Reno Djurs kan parterne bl.a. sætte fokus på videndeling for at understøtte en bredere orientering af kommunalbestyrelse/byråd om Reno Djurs' forhold. Ejerkommunerne og Reno Djurs er endvidere på forkant med at inddrage hinanden i de processer, hvor de til gavn for borgere og erhvervsliv med fordel kan arbejde sammen. Ovenstående sikres bl.a. gennem møder, jf. samarbejdsplanen i bilag 1. Den daglige kommunikation om anliggender vedrørende Reno Djurs forestås af Reno Djurs' direktion og repræsentanter fra ejerkommunernes administration. I sager af særlig betydning kan bestyrelsen i Reno Djurs drøfte, om dialogen skal ske på anden vis. Bestyrelsen følger principperne i "Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber", udgivet af DANVA, Dansk Affaldsforening, Dansk Fjernvarme og Danske Vandværker i juli Ejerkommunerens mål og visioner for Reno Djurs Ejerkommunerne ønsker, at Reno Djurs særligt vægter følgende hensyn i sit strategiske arbejde: Miljømæssige udfordringer Det er ejerkommunernes ønske, at Reno Djurs særligt prioriterer at udbygge sin position som miljørigtig affaldsbehandler og arbejder aktivt for at fremme løsninger med en høj standard for miljø, arbejdsmiljø og kvalitet. Ejerkommunerne forventer, at Reno Djurs løbende holder sig opdateret på miljømæssige initiativer fra EU og på nationalt plan. Dette kan bl.a. ske ved, at Reno Djurs følger tendenser på affaldsområdet, herunder ved inddragelse af branchetrends og iagttagelse af positionering ift. kommende lovkrav. Målsætningen er, at Reno Djurs som nu er på forkant med de krav, der stilles i lovgivningen, så Reno Djurs kan tage højde for implementeringen af disse krav og herved udvise rettidig omhu. Det er ejerkommunernes forventning, at Reno Djurs også løbende undersøger, om der er konkrete initiativer på miljøområdet, som Reno Djurs kan arbejde med til at understøtte målsætningen. Til brug for dette arbejde

3 kan Reno Djurs fx inddrage faglige eksperter på området, sikre videndeling gennem virksomhedsbesøg, samarbejde med erhvervslivet, inddrage studerende fra landets universiteter mv. Endelig er det ejerkommunernes forventning, at Reno Djurs bidrager aktivt og konstruktivt i kommunens planlægning, herunder særligt i udarbejdelsen og revisionen af affaldsplanen. Serviceniveau Serviceniveauet skal afspejle ejerkommunernes ønsker om at sikre borgerne og virksomhederne på Djursland en nem, tilfredsstillende og bæredygtig affaldshåndtering under iagttagelse af retligt forpligtende miljø- og ressourcemål. Driften af Reno Djurs skal afspejle en faglig kompetent og serviceminded virksomhed, der bygger på dialog og åbenhed med lokalsamfundet. Reno Djurs skal derfor løbende iværksætte initiativer, der understøtter borgerinddragelse på affaldsområdet, fx informationskampagner, der har til formål at skabe bevidsthed om miljørigtig adfærd. Herudover er det vigtigt for ejerkommunerne, at Reno Djurs iværksætter konkrete initiativer, der har til formål at inddrage borgerne særligt på områder, der påvirker borgeren direkte, fx i forbindelse med affaldsplanprocessen. Borgerinddragelse kan endvidere ske i samarbejde med ejerkommunerne. Forsyningssikkerhed Reno Djurs skal til enhver tid prioritere forsyningssikkerhed på affaldsområdet og skal fortsat have fokus på høj driftssikkerhed. 6. Affaldsplanen Reno Djurs skal sikre, at affaldshåndteringen sker i overensstemmelse med ejerkommunernes affaldsplaner og de til enhver tid gældende regulativer. Ejerkommunerne ønsker fortsat en fælles affaldsplan, og udarbejdelsen af den reviderede fælles ejerstrategi er et led i forberedelsen heraf ved at tegne en fælles strategisk ramme for Reno Djurs. Ejerkommunernes konkrete målsætninger på affaldsområdet fastlægges således i en fælles affaldsplan, som skal revideres hvert 6. år. 7. Evaluering af ejerstrategien Der forventes fremadrettet, at ejerstrategien evalueres mindst én gang i hver kommunale valgperiode. Evaluering af ejerstrategien sker i 4. kvartal af det første år efter kommunalvalget. Herudover kommunikeres der løbende om ejerstrategien, jf. samarbejdsplanen i bilag 1. Vedtaget af kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune den 23. april Vedtaget af byrådet i Syddjurs Kommune den 24. april 2019.

4 BILAG 1 SAMARBEJDSPLAN Orientering af byråd/kommunalbestyrelse Hvert år i forbindelse Reno Djurs årsrapportering og budgetlægning orienteres byrådet/kommunalbestyrelsen om gennemførte og planlagte aktiviteter, herunder om udviklingstendenser i sektoren. Reno Djurs bidrager til orienteringen i det omfang, den enkelte ejerkommune ønsker det. Initiativtager: Den enkelte ejerkommune Fællesmøder mellem udvalg og Reno Djurs Der afholdes et årligt fællesmøde mellem ejerkommunernes udvalg og Reno Djurs bestyrelse. På fællesmødet drøftes status for ejerstrategi og realisering af affaldsplanen, udviklingstendenser i sektoren samt øvrige forhold, som vurderes relevante for samarbejdet mellem ejerkommunerne og Reno Djurs. Initiativtager: Kommunerne Ledelsesmøder mellem ejerkommuner og Reno Djurs Der afholdes hvert halve år et ledelsesmøde mellem direktør og afdelingschefer fra ejerkommunerne og ledelsen i Reno Djurs. På møderne drøftes igangværende og planlagte opgaver samt relevante snitflader i forbindelse hermed. Initiativtager: Reno Djurs Teknikermøder Der afholdes teknikermøder efter behov (som udgangspunkt mindst to gange årligt). Formålet med teknikermøderne er at sikre koordination og videndeling på tværs af organisationerne, så fælles opgaver varetages bedst muligt. Initiativtager: Reno Djurs Årshjul Med henblik på at sikre koordinering mellem på den ene side ejerkommunernes forvaltning og det politiske niveau og på den anden side Reno Djurs udarbejder Reno Djurs et årshjul for hvert kalenderår. Årshjulet indeholder et overblik over datoerne for: byrådsmøder/kommunalbestyrelsesmøder, bestyrelsesmøder, fremsendelse af udkast til årsregnskab til ejerkommunerne fremsendelse af oplæg til takster for det kommende kalenderår frist for byrådets/kommunalbestyrelsens godkendelse af det kommende års takster udarbejdelse af årshjul for det kommende kalenderår.

5 Der kan også indarbejdes processer omkring kendte kommende kommunale planlægningsprocesser, herunder i relation til affaldsplansprocessen. Konkrete initiativer ift. temamøder og/eller orienteringsmøder kan også indarbejdes i årshjulet. Ejerkommunerne sender datoer for byråds byrådsmøder/kommunalbestyrelsesmøder til Reno Djurs. Reno Djurs udarbejder herefter et oplæg til årshjul, som efter behov tilrettes på baggrund af en dialog med ejerkommunerne. Reno Djurs sender den endelige udgave af årshjulet til ejerkommunerne.

Miljø- og teknikudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL

Miljø- og teknikudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Miljø- og teknikudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Rønde Idrætscenter Skrejrupvej 9B, 8410 Rønde Dato: Torsdag den 6. december 2018 Start kl.: 16:00 Slut kl.: 19:00 Medlemmer: Jens Meilvang (I) Niels Basballe

Læs mere

Ejerstrategi for. Syddjurs Spildevand A/S

Ejerstrategi for. Syddjurs Spildevand A/S Ejerstrategi for Syddjurs Spildevand A/S Syddjurs Spildevand A/S ("selskabet") blev stiftet den 1. januar 2009 af Syddjurs Kommune (herefter "kommunen"), som er eneaktionær i selskabet. Syddjurs Kommune

Læs mere

Ejerstrategi for AVV I/S. Vedtaget 2017 AVV

Ejerstrategi for AVV I/S. Vedtaget 2017 AVV Ejerstrategi for AVV I/S Vedtaget 2017 AVV Ejerstrategi for AVV Indledning Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S i daglig tale forkortet til AVV er et interessentskab, som ejes af Brønderslev og Hjørring

Læs mere

Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber

Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 24. august 2017 Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber Dette notat gengiver anbefalingerne i publikationen Kodeks for god selskabsledelse

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S

Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S Forklaring på / 2. Introduktion 2.3 Redegørelse for god selskabsledelse 2.3.1. Det anbefales, at alle forsyningsselskaber hvert år redegør for god selskabsledelse

Læs mere

Fremtidens forhold mellem kommunen og affaldsselskaberne Disposition Formål med selskabsdannelsen af Odense Renovationsselskab A/S og Odense

Fremtidens forhold mellem kommunen og affaldsselskaberne Disposition Formål med selskabsdannelsen af Odense Renovationsselskab A/S og Odense Fremtidens forhold mellem kommunen og affaldsselskaberne Disposition Formål med selskabsdannelsen af Odense Renovationsselskab A/S og Odense Vandselskab as 1994 Styringsgrundlaget i 1994 og indtil nu Erfaringer

Læs mere

Ejerstrategi for Morsø Forsyning. Gældende pr. 1. januar 2019

Ejerstrategi for Morsø Forsyning. Gældende pr. 1. januar 2019 Ejerstrategi for Forsyning Gældende pr. 1. januar 2019 1 Kommune ønsker som ejer af Forsyning A/S at udøve et aktivt ejerskab og indgå i et samarbejde med Forsyning, med henblik på at fremme forudsætningerne

Læs mere

Ejerstrategi for Deponi Syd I/S

Ejerstrategi for Deponi Syd I/S Ejerstrategi for Deponi Syd I/S Den Forslag til Ejerstrategi for Deponi Syd I/S Indledning Ejerstrategien er udtryk for Ejerkommunernes forventninger til Deponi Syd I/S s aktiviteter og udvikling. Ejerkommunernes

Læs mere

Reno Djurs, Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune sætter gang i arbejdet med at udvikle en ny, fælles og ambitiøs affaldsplan for Djursland.

Reno Djurs, Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune sætter gang i arbejdet med at udvikle en ny, fælles og ambitiøs affaldsplan for Djursland. Notat Dato: 16. juli 2018 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Procesbeskrivelse for Affaldsplan 2020-2026 Indledning Reno Djurs bestyrelse besluttede på møde den 23. maj 2018, at Der iværksættes affaldsplanproces

Læs mere

Tids- og procesplan. Fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S. 16. juli 2018

Tids- og procesplan. Fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S. 16. juli 2018 Tids- og procesplan Fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S 16. juli 2018 1 INDLEDNING OG BAGGRUND Norddjurs Kommune, Syddjurs Kommune og Reno Djurs har bedt Horten udarbejde en tids- og procesplan over

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 13. SEPTEMBER 2017 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 13. SEPTEMBER 2017 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 13. SEPTEMBER 2017 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 23-17 Regnskab 1. halvår 2017 24-17 Opdering af genbrugsstioner (lukket dagsordenpunkt) 25-17 Erhverv på genbrugsstioner Business

Læs mere

EJERSTRATEGI FOR KOMMUNALT EJEDE SELSKABER OG HAVNE I FREDERIKSHAVN KOMMUNE

EJERSTRATEGI FOR KOMMUNALT EJEDE SELSKABER OG HAVNE I FREDERIKSHAVN KOMMUNE EJERSTRATEGI FOR KOMMUNALT EJEDE SELSKABER OG HAVNE I FREDERIKSHAVN KOMMUNE Dato: 9. april 2014 INDLEDNING Dette notat omhandler Frederikshavn Kommunes ejerstrategi for sine kommunalt ejede aktieselskaber

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S

Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S Anbefaling Forklaring på / 2. Introduktion 2.3 Redegørelse for god selskabsledelse 2.3.1. Det anbefales, at alle forsyningsselskaber hvert år redegør

Læs mere

Næstved Kommunes ejerstrategi for NK-Forsyning A/S

Næstved Kommunes ejerstrategi for NK-Forsyning A/S Juni 2019 Næstved Kommunes ejerstrategi for NK-Forsyning A/S JUNI 2019 1. INDLEDNING 3 2. EJERSKABETS RATIONALE 4 3. MÅLSÆTNINGER FOR SELSKABET 4 3.1 Ledelsen af selskabet 5 3.2 Økonomisk ansvarlighed

Læs mere

Ejerstrategi for Deponi Syd

Ejerstrategi for Deponi Syd Version 32 Den Ejerstrategi for Deponi Syd Forslag til Ejerstrategi for Deponi Syd Indledning Ejerstrategien er udtryk for Ejerkommunernes forventninger til Deponi Syds aktiviteter og udvikling. Ejerkommunernes

Læs mere

Notat. 1. Formål. 2. Baggrund. 3. Bestyrelsens gennemgang. 2.1 Kodeks for god selskabsledelse. Gennemgang af bilag 1. 2.

Notat. 1. Formål. 2. Baggrund. 3. Bestyrelsens gennemgang. 2.1 Kodeks for god selskabsledelse. Gennemgang af bilag 1. 2. Notat Dato: 27. november 2018 Emne: Kodeks for god selskabsledelse Herning Vand Ålykkevej 5 7400 Herning Til: Fra: Kopi: Bestyrelsen i Herning Vand Niels Møller Jensen Ledelsesteamet i Herning Vand Tlf.:

Læs mere

EJERSTRATEGI 2014-2017 FOR VIRKSOMHEDER INDEN FOR TEKNIK- OG MILJØOMRÅDET M.M.

EJERSTRATEGI 2014-2017 FOR VIRKSOMHEDER INDEN FOR TEKNIK- OG MILJØOMRÅDET M.M. EJERSTRATEGI 2014-2017 FOR VIRKSOMHEDER INDEN FOR TEKNIK- OG MILJØOMRÅDET M.M. Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer 6-1-2014 2012-26903 2013-183605 Baggrund og afgrænsning Køge

Læs mere

Ejerstrategi for de kommunalt ejede selskaber.

Ejerstrategi for de kommunalt ejede selskaber. Punkt 13. Ejerstrategi for de kommunalt ejede selskaber. 2014-4126. Magistraten indstiller, at byrådet godkender ejerstrategier for Aalborg Havn A/S og selskaberne under Miljø- og Energiforvaltningen som

Læs mere

EJERSTRATEGI Rebild Forsyning Holding A/S

EJERSTRATEGI Rebild Forsyning Holding A/S EJERSTRATEGI Rebild Forsyning Holding A/S Rebild Kommune har stiftet forsyningsvirksomheden Rebild Forsyning Holding A/S med datterselskabet Rebild Vand & Spildevand A/S. Ejerstrategien for Rebild Forsyning

Læs mere

Kodeks for god selskabsledelse i forsyningsselskaber. Workshop DANVA. 13. juni 2017

Kodeks for god selskabsledelse i forsyningsselskaber. Workshop DANVA. 13. juni 2017 Kodeks for god selskabsledelse i forsyningsselskaber DANVA 13. juni 2017 Workshop INDHOLD Emne Introduktion og formål med workshop Aktivt ejerskab og ejerskabsudøvelsen Samspil mellem selskab og ejerkommune

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i KLAR Forsyning A/S pr

Redegørelse for god selskabsledelse i KLAR Forsyning A/S pr Redegørelse for god selskabsledelse i KLAR Forsyning A/S pr. 01.04.2019 Redegørelsen forholder sig til anbefalingerne i Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber og angiver, hvorvidt

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018 Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018 Følg eller forklar Anbefalingerne følger princippet Følg eller forklar -princippet. Forventningen er, at selskabet hvert år redegør for arbejdet

Læs mere

Bestyrelserne i Herning Vand har på sine møder den 29. september 2017 og den 16. november 2017 drøftet anbefalingerne, som fremgår af Kodeks.

Bestyrelserne i Herning Vand har på sine møder den 29. september 2017 og den 16. november 2017 drøftet anbefalingerne, som fremgår af Kodeks. Notat Dato: 16. november 2017 Emne: Kodeks for god selskabsledelse Herning Vand Ålykkevej 5 7400 Herning Til: Fra: Kopi: Bestyrelsen i Herning Vand Niels Møller Jensen Ledelsesteamet i Herning Vand Tlf.:

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019 Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019 Følg eller forklar erne princippet Følg eller forklar -princippet. Forventningen er, at selskabet hvert år redegør for arbejdet med god selskabsledelse

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 16. maj 2016 kl hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 16. maj 2016 kl hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE. maj 20 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 12- Regnskab for 1. kvartal 20 13- Interessenternes ejerstregi for Reno Djurs 14- Stus for gennemførelse af affaldsplanen 15- Effektivisering

Læs mere

Erfaringer med samling af driftsopgaver hos Reno Djurs. v/direktør Morten Therkildsen, Reno Djurs

Erfaringer med samling af driftsopgaver hos Reno Djurs. v/direktør Morten Therkildsen, Reno Djurs Erfaringer med samling af driftsopgaver hos Reno Djurs v/direktør Morten Therkildsen, Reno Djurs Reno Djurs den helt korte Kommunalt fællesskab (I/S) 2 interessenter (Norddjurs og Syddjurs); oprindeligt

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR GOD SELSKABSLEDELSE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR GOD SELSKABSLEDELSE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR GOD SELSKABSLEDELSE Udgiver: DANVA, Dansk Affaldsforening, Dansk Fjernvarme og Danske Vandværker Udarbejdet af: DANVA, Vandhuset, Godthåbsvej 83, 8660

Læs mere

NOTAT OM RAMMERNE FOR KOMPETENCEOVERDRAGELSE OVERDRAGELSE AF DRIFTSOPGAVER TIL ARC

NOTAT OM RAMMERNE FOR KOMPETENCEOVERDRAGELSE OVERDRAGELSE AF DRIFTSOPGAVER TIL ARC Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 Bilag 2 J.nr. 179870 15. august 2018 NOTAT OM RAMMERNE FOR KOMPETENCEOVERDRAGELSE OVERDRAGELSE AF DRIFTSOPGAVER TIL ARC

Læs mere

BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE

BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE DATO: 07. juli 2017 Udgiver: DANVA, Dansk Affaldsforening, Dansk Fjernvarme og Danske Vandværker Udarbejdet af: DANVA, Vandhuset, Godthåbsvej 83, 8660 Skanderborg

Læs mere

EJERSTRATEGI Version

EJERSTRATEGI Version EJERSTRATEGI Version 09.01.2018 Aarhus Lufthavn A/S CVR-nr. 25 44 97 46 1. BAGGRUND OG FORMÅL Aarhus Kommune har øget sin ejerandel i Aarhus Lufthavn A/S, (i det følgende benævnt Selskabet ) den 1/1 2017

Læs mere

LÆSØ KOMMUNE Ejerstrategi for Læsø Forsyning A/S samt datterselskaber

LÆSØ KOMMUNE Ejerstrategi for Læsø Forsyning A/S samt datterselskaber LÆSØ KOMMUNE Ejerstrategi for Læsø Forsyning A/S samt datterselskaber Indledning LÆSØ KOMMUNE er eneejer af Læsø Forsyning A/S med datterselskaberne Læsø Vand A/S, Læsø Varme A/S, Læsø Elnet A/S og Læsø

Læs mere

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2010 for alle selskaberne:

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2010 for alle selskaberne: Acadre 07 27813 Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2010 for alle selskaberne: o Svendborg Forsyning A/S o Svendborg Forsyningsservice A/S o Svendborg Vand A/S o Svendborg Spildevand A/S o Svendborg Affald

Læs mere

Ejerstrategi. For. Østdeponi

Ejerstrategi. For. Østdeponi Ejerstregi For Østdeponi (Vedtaget xx) 1. BAGGRUND OG FORMÅL... 3 2. MÅLSÆTNINGER... 3 3. TEKNISK RÅD OG FAGGRUPPE... 4 4. KOMMUNIKATION... 5 5. SELSKABETS OPGAVELØSNING... 56 6. TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

Læs mere

BILAG 10.1 Kodeks for god selskabsledelse

BILAG 10.1 Kodeks for god selskabsledelse BILAG 10.1 Kodeks for god selskabsledelse Billund Vand & Energi A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted www.billundvand.dk Tlf. 7650 2700 Direkte: 7650 2701 opj@billundvand.dk Dato: 5. februar 2019 Den

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 18. MAJ 2016 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 18. MAJ 2016 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 18. MAJ 20 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 12- Regnskab for 1. kvartal 20 13- Interessenternes ejerstregi for Reno Djurs 14- Stus for gennemførelse af affaldsplanen 15- Effektivisering

Læs mere

1. Indledning. Det nye serviceselskab etableres som et datterselskab af Greve Forsyning Holding A/S og af Solrød Holding A/S.

1. Indledning. Det nye serviceselskab etableres som et datterselskab af Greve Forsyning Holding A/S og af Solrød Holding A/S. Greve Kommune Solrød Kommune Ejerstrategi for alle de af Greve Kommune hhvs. Solrød Kommune hver for sig og i fællesskab stiftede selskaber inden for spildevand og renovation, herunder det fælles serviceselskab

Læs mere

EJERSTRATEGI FOR RINGKØBING-SKJERN FORSYNING

EJERSTRATEGI FOR RINGKØBING-SKJERN FORSYNING EJERSTRATEGI FOR RINGKØBING-SKJERN FORSYNING Ringkøbing-Skjern Kommunes ejerstrategi for Ringkøbing-Skjern Forsyning Godkendt af Byrådet - juni 2019 Denne ejerstrategi sætter kursen for udviklingen af

Læs mere

Forord. Mie Andresen Chef for Socialtilsyn Hovedstaden

Forord. Mie Andresen Chef for Socialtilsyn Hovedstaden Forord Socialtilsyn Hovedstaden blev som følge af Lov om Socialtilsyn etableret og sat i drift i 2014. Socialtilsyn Hovedstaden godkender og fører det driftsorienterede tilsyn med generelt godkendte plejefamilier

Læs mere

Kodeks for god selskabsledelse i Guldborgsund Forsyning.

Kodeks for god selskabsledelse i Guldborgsund Forsyning. Forklaring på / anbefalingen: 2. Introduktion 2.3 Redegørelse for god selskabsledelse 2.3.1. Det anbefales, at alle forsyningsselskaber hvert år redegør for god selskabsledelse og offentliggør redegørelsen,

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 31. JANUAR 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 31. JANUAR 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 31. JANUAR 2018 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-18 Orientering om Reno Djurs 2-18 Mødeplan 2018 3-18 Valg til Dansk Affaldsforenings bestyrelse 4-18 Affaldsplan 2019-2024 5-18

Læs mere

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl 16. oktober 2017 2122 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl. 9.00 12.00 Mødested: AVVs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4

Læs mere

Stevns Kommunes Ejerstrategi for Stevns Kommune Holding A/S samt datterselskaber Stevns Spildevand A/S og Stevns Forsyning A/S

Stevns Kommunes Ejerstrategi for Stevns Kommune Holding A/S samt datterselskaber Stevns Spildevand A/S og Stevns Forsyning A/S Stevns Kommunes Ejerstrategi for Stevns Kommune Holding A/S samt datterselskaber Stevns Spildevand A/S og Stevns Forsyning A/S Stevns Kommune, januar 2011 Indledning Ejerstrategien skal forholde sig til

Læs mere

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2011 for selskaberne:

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2011 for selskaberne: Acadre 10 16395 Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2011 for selskaberne: o Svendborg Forsyning A/S ( Vand og Affald ) o Svendborg Forsyningsservice A/S o Svendborg Vand A/S o Svendborg Spildevand A/S o Svendborg

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2014. Socialtilsyn Hovedstaden

Kommunikationsstrategi 2014. Socialtilsyn Hovedstaden Kommunikationsstrategi 2014 Socialtilsyn Hovedstaden Forord Socialtilsyn Hovedstaden etableres som følge af Lov om Socialtilsyn, der træder i kraft den 1. januar 2014. Socialtilsyn Hovedstaden godkender

Læs mere

NOTAT OM KOMPETENCEFORDELING OG BESTYRELSESSAMMENSÆTNING

NOTAT OM KOMPETENCEFORDELING OG BESTYRELSESSAMMENSÆTNING Bilag 2: Notat om kompetencefordeling og bestyrelsessammensætning 27. marts 2015 version 1.0 Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 165947

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 15. AUGUST 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 15. AUGUST 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 15. AUGUST 2018 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 32-18 Temadrøftelse 33-18 Regnskab for 1. halvår 2018 34-18 Proces for affaldsplan 35-18 Henlæggelser til fremtidige investeringer

Læs mere

Dato: 7. juni Journalnr.: Byrådet. Jorden Rundt Grindsted. Tlf A00 15/15159

Dato: 7. juni Journalnr.: Byrådet. Jorden Rundt Grindsted. Tlf A00 15/15159 BILLUND KOMMUNES STR ATEGI FOR EJERSKAB TIL BILLUND VAND-KONCERNEN Dato: 7. juni 2017 Byrådet Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Tlf. 7972 7200 www.billund.dk Journalnr.: 13.00.00A00 15/15159 Indholdsfortegnelse

Læs mere

De retlige aspekter om myndighed og drift en introduktion

De retlige aspekter om myndighed og drift en introduktion ØSTERGADE 38 1100 KØBENHAVN K TLF. 33 33 81 00 WWW.LINDCAD.DK De retlige aspekter om myndighed og drift en introduktion DAKOFA den 24. august 2011 Advokat (L) Jacob Brandt De retlige aspekter Hvorfor er

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 23. MAJ 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 23. MAJ 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 23. MAJ 2018 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 19-18 Regnskab for 1. kvartal 2018 20-18 Affaldsplan 21-18 Bestyrelsesseminar 22-18 Udbud af indsamling af dagrenovion 23-18 Henlæggelser

Læs mere

RELATIONER MELLEM KOMMUNER OG FORSYNINGER - et træk på erfaringer

RELATIONER MELLEM KOMMUNER OG FORSYNINGER - et træk på erfaringer RELATIONER MELLEM KOMMUNER OG FORSYNINGER - et træk på erfaringer Carsten Raad Petersen 9. maj 2016 IDA MILJØ ROLLER STAT (lovgivningen) KOMMUNE (Ejer og myndighed) Mål Rammer Strategi FORSYNING (drift

Læs mere

Procesvejledning. - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan

Procesvejledning. - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan Til at understøtte arbejdet med at realisere det pædagogiske grundlag og den styrkede pædagogiske læreplan i dagtilbuddene i Aarhus Kommune Indledning

Læs mere

Aalborg Kommunes ejerskabspolitik

Aalborg Kommunes ejerskabspolitik 1 Aalborg Kommunes ejerskabspolitik Indholdsfortegnelse 2 FORORD... 3 FORMÅL... 3 EJERSKABSPOLITIKKENS OPBYGNING... 3 SELSKABER MED KOMMUNAL EJERANDEL 4 AALBORG KOMMUNE SOM EJER 5 AALBORG KOMMUNES POLITIKKER

Læs mere

KODEKS FOR GOD SELSKABSLEDELSE I KOMMUNALE FORSYNINGSSELSKABER KONFERENCE 13. JUNI 2017

KODEKS FOR GOD SELSKABSLEDELSE I KOMMUNALE FORSYNINGSSELSKABER KONFERENCE 13. JUNI 2017 KODEKS FOR GOD SELSKABSLEDELSE I KOMMUNALE FORSYNINGSSELSKABER KONFERENCE 13. JUNI 2017 Disposition Baggrund Generelt om god selskabsledelse Perspektiverne ved kodekset generelt og set med DANVAs øjne

Læs mere

BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE DATO: 07. juli 2017

BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE DATO: 07. juli 2017 BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE DATO: 07. juli 2017 Udgiver: DANVA, Dansk Affaldsforening, Dansk Fjernvarme og Danske Vandværker Udarbejdet af: DANVA, Vandhuset, Godthåbsvej 83, 8660 Skanderborg

Læs mere

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18 #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Borgmesterkontoret Sagsnr./Dok.nr. 2018-004065 / 2018-004065-32 Borgmesterens Forvaltning Boulevarden 13 9000 Aalborg Init.: LBS 22-03-2018

Læs mere

AFTALE VARETAGELSE AF DRIFTS- OG ADMINISTRATIONSOPGAVER MV. I HALSNÆS KOMMUNALE RENOVATION OG GENBRUG A/S

AFTALE VARETAGELSE AF DRIFTS- OG ADMINISTRATIONSOPGAVER MV. I HALSNÆS KOMMUNALE RENOVATION OG GENBRUG A/S AFTALE OM VARETAGELSE AF DRIFTS- OG ADMINISTRATIONSOPGAVER MV. I HALSNÆS KOMMUNALE RENOVATION OG GENBRUG A/S Mellem Side 2 Halsnæs Kommunale Forsyning A/S CVR-nr. 32 47 36 60 Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk

Læs mere

VEDTÆGTER FOR I/S REFA

VEDTÆGTER FOR I/S REFA VEDTÆGTER FOR I/S REFA 1/7 1. Navn og hjemsted Interessentskabets navn er "I/S REFA Fælleskommunal affaldsbehandling for Lolland- Falster". Interessentskabets hjemsted er Nykøbing Falster. 2. Interessenter

Læs mere

KF EP AM GJ CDL PWR KRY JKP NMJ. 1. Referat af bestyrelsesmødet den 14. september 2017

KF EP AM GJ CDL PWR KRY JKP NMJ. 1. Referat af bestyrelsesmødet den 14. september 2017 Mødereferat Dato: 14. september 2017 Sted: A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Deltagere: Kent Falkenvig Erling Præstekjær Anders Madsen Gert Jensen Christen Dam Larsen Per Winther Rasmussen Kurt Ry Nowack Jan

Læs mere

Ejerstrategi for Ringsted Forsyning A/S

Ejerstrategi for Ringsted Forsyning A/S Ejerstrategi for Ringsted Forsyning A/S Resume Denne ejerstrategi beskriver Ringsted Kommunes hensigt med ejerskabet af Ringsted Forsyning A/S. Ejerstrategien udtrykker, hvordan man ønsker at arbejde sammen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse 1 (Affaldshierarki, nationale affaldsplaner og affaldsforebyggelsesplaner)

Forslag. Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse 1 (Affaldshierarki, nationale affaldsplaner og affaldsforebyggelsesplaner) Forslag til Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse 1 (Affaldshierarki, nationale affaldsplaner og affaldsforebyggelsesplaner) 1 I lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 1757 af 22. december

Læs mere

Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune

Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune 1 of 6 26-11-2015 Sagsnummer.: 14/37310 Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune Indledning Dialogbaseret aftalestyring er et af de centrale styringsværktøjer i Syddjurs Kommune, der er baseret på dialog

Læs mere

Projektbeskrivelse for gennemførelse af evaluering af den administrative struktur

Projektbeskrivelse for gennemførelse af evaluering af den administrative struktur Projektbeskrivelse for gennemførelse af evaluering af den administrative struktur 1. Baggrund Sammenlægningsudvalget for Ny Næstved Kommune godkendte den 16. januar 2006 oplæg til den administrative organisering

Læs mere

Aktivt ejerskab vedrørende de kommunalt ejede selskaber i Faxe Kommune.

Aktivt ejerskab vedrørende de kommunalt ejede selskaber i Faxe Kommune. Aktivt ejerskab vedrørende de kommunalt ejede selskaber i Faxe Kommune. Faxe Kommune har i lighed med landets andre kommuner etableret selvstændige selskaber på vandforsyningen og spildevandsområderne.

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Bestyrelsen skal hermed orienteres om målsætningerne i Ejerstrategi for Hovedstadens Beredskab.

Bestyrelsen skal hermed orienteres om målsætningerne i Ejerstrategi for Hovedstadens Beredskab. INDSTILLING 10. Ejerstrategi - til efterretning Bestyrelsen skal hermed orienteres om målsætningerne i Ejerstrategi for Hovedstadens Beredskab. Indstilling Det indstilles, at bestyrelsen tager forslag

Læs mere

Vedtægt. Reno Djurs I/S

Vedtægt. Reno Djurs I/S Vedtægt for Reno Djurs I/S Vedtægten er tiltrådt af 8 interessenter den 1. juli 1996 I 2001 er vedtægtens 9 ændret I 2005 er vedtægtens 14 ændret I 2006 er vedtægtens 1, 2, 6, 9 og 10 ændret I 2009 er

Læs mere

Strategi Strategi Favrskov Forsyning 31. marts

Strategi Strategi Favrskov Forsyning 31. marts Favrskov Forsyning 31. marts 2016 1 Indholdsfortegnelse 1 FAVRSKOV FORSYNING 3 1.1 Mission 3 1.2 Vision 3 1.3 Fortællingen bag visionen 3 2 FOKUSOMRÅDER FREM MOD 2020 4 2.1 Tværgående fokusområder Favrskov

Læs mere

Dagsordenpunkt. Udpegning af eksterne bestyrelsesmedlemmer i kommunens selskaber SAGSRESUMÉ

Dagsordenpunkt. Udpegning af eksterne bestyrelsesmedlemmer i kommunens selskaber SAGSRESUMÉ Dagsordenpunkt Udpegning af eksterne bestyrelsesmedlemmer i kommunens selskaber Åbent - 2013/071480 SAGSRESUMÉ I lighed med anbefalingerne for god selskabsledelse fra Komitéen for god Selskabsledelse anbefaler

Læs mere

Udkast SAMARBEJDSAFTALE MELLEM ROSKILDE KOMMUNE ROSKILDE FORSYNING A/S. Advokataktieselskabet Horten CVR

Udkast SAMARBEJDSAFTALE MELLEM ROSKILDE KOMMUNE ROSKILDE FORSYNING A/S. Advokataktieselskabet Horten CVR Udkast SAMARBEJDSAFTALE MELLEM ROSKILDE KOMMUNE OG ROSKILDE FORSYNING A/S Advokataktieselskabet Horten CVR 16997404 BILAGSFORTEGNELSE Side 2 Bilag 3.2 Retningslinjer for Serviceselskabets varetagelse af

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem. Ballerup Kommune og Forsyning Ballerup A/S. Udkast af 26. april 2016

Samarbejdsaftale. mellem. Ballerup Kommune og Forsyning Ballerup A/S. Udkast af 26. april 2016 Samarbejdsaftale mellem Ballerup Kommune og Forsyning Ballerup A/S Udkast af 26. april 2016 Indhold 1. Parter...3 2. Baggrund...3 3. Generel gensidig underretningspligt...4 4. Erfaringsudveksling og dialog...6

Læs mere

Bilag 1: Aftale om samarbejde om letbane i Århus gældende fra 1. januar 2007

Bilag 1: Aftale om samarbejde om letbane i Århus gældende fra 1. januar 2007 Bilag 1: Aftale om samarbejde om letbane i Århus gældende fra 1. januar 2007 Parter i samarbejdet 1 Aftalen fastlægger rammerne for samarbejdet om udvikling, administration og markedsføring af et letbaneprojekt

Læs mere

Ejerens rolle og forventninger til vandselskabet Af hvem og hvordan drives fusions- og samarbejdsprocesserne

Ejerens rolle og forventninger til vandselskabet Af hvem og hvordan drives fusions- og samarbejdsprocesserne Ejerens rolle og forventninger til vandselskabet Af hvem og hvordan drives fusions- og samarbejdsprocesserne Borgmester og Bestyrelsesformand Erik Buhl Nielsen Hvem er vi i Varde Kommune? - Varde er landets

Læs mere

Foranalyse samarbejde mellem ni forsyninger Resultater af foranalyse

Foranalyse samarbejde mellem ni forsyninger Resultater af foranalyse www.pwc.dk Foranalyse samarbejde mellem ni forsyninger Resultater af foranalyse Orienteringsmøde med borgmestre, økonomiudvalg, selskabsbestyrelser og direktører 5. Revision. Skat. Rådgivning. Agenda 1.

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

23. februar Kommissorium for projekt Nyt forsyningsselskab

23. februar Kommissorium for projekt Nyt forsyningsselskab Kommissorium for projekt Nyt forsyningsselskab 1. Mål og idégrundlag På baggrund af en række gennemførte analyser i 2015 af potentialerne ved øget samarbejde på forsyningsområdet (primært vand- og spildevandsområdet)

Læs mere

Udkast til paradigme for indstilling om godkendelse af stiftelsesdokumenter for Ring 3 Letbane I/S

Udkast til paradigme for indstilling om godkendelse af stiftelsesdokumenter for Ring 3 Letbane I/S Økonomiudvalget 04.02.2014 Punkt nr. 38, bilag 2 København 10. januar 2014 UDKAST Udkast til paradigme for indstilling om godkendelse af stiftelsesdokumenter for Ring 3 Letbane I/S Det indstilles at: Rammerne

Læs mere

at bestyrelsen godkender forslag til Beredskabspolitik. at der anvendes et fælles krisestyringssystem fastlagt af Hovedstadens

at bestyrelsen godkender forslag til Beredskabspolitik. at der anvendes et fælles krisestyringssystem fastlagt af Hovedstadens INDSTILLING 13. Godkendelse af forslag til Beredskabspolitik for Hovedstadens Beredskab I/S I henhold til ejerstrategien skal Hovedstadens Beredskab koordinere arbejdet med beredskabsplanlægning for og

Læs mere

Som led i virksomhedsstyringen arbejder bestyrelsen og direktionen løbende med relevante

Som led i virksomhedsstyringen arbejder bestyrelsen og direktionen løbende med relevante 10. marts 2014 Standarder for god selskabsledelse Som led i virksomhedsstyringen arbejder bestyrelsen og direktionen løbende med relevante standarder for god selskabsledelse. Nedenfor redegøres for hvordan

Læs mere

Organisering i Vordingborg Kommune

Organisering i Vordingborg Kommune Organisering i Vordingborg Kommune Indledning Vordingborg Kommunes nuværende organisation blev dannet ved kommunesammenlægningen i 2007. I 2008 medvirkede Lundgaard konsulenterne i en evaluering af den

Læs mere

Realiseringsplan. Vores vision for hele Allerød Tæt på hinanden - tæt på naturen sætter retningen for fremtidens Allerød.

Realiseringsplan. Vores vision for hele Allerød Tæt på hinanden - tæt på naturen sætter retningen for fremtidens Allerød. Realiseringsplan 1 I 2019 får Allerød Kommune en ny vision. Visionen er blevet til gennem en bred involveringsproces. Det er sket i løbet af 2018, hvor byrådet har involveret borgere, børn og unge, foreningslivet,

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 9. DECEMBER 2015 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 9. DECEMBER 2015 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 9. DECEMBER 2015 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 23-15 Regnskab for 3. kvartal 2015 24-16 Mødeplan 2016 25-15 Prisstigning på affaldsforbrænding 26-15 Kommunal ejerstregi for

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 15-15 Regnskab for 2. kvartal 2015 16-15 Øget genanvendelse af dagrenovion via optisk sortering 17-15 Forslag om ændring

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Referat af møde i Teknik- og Miljøudvalget

Referat af møde i Teknik- og Miljøudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Teknik- og Miljøudvalget Mødetidspunkt 30-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Mødelokale A+B Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 19:25 Tilstede: Karen Riis Kjølbye, Kristine

Læs mere

VEDTÆGTER FOR I/S REFA

VEDTÆGTER FOR I/S REFA Den 05. juni 2008 J.nr. 00.01.80-vedtægter VEDTÆGTER FOR I/S REFA 1. Navn og hjemsted Interessentskabets navn er I/S REFA - Fælleskommunal affaldsbehandling for Lolland-Falster. Interessentskabets hjemsted

Læs mere

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner Kvalitetsenheden December 2013 Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner December 2013 Side 1 af 7 KVALITETSPOLITIK... 3 VISION OG MISSION...

Læs mere

SAMDRIFTSAFTALE. Indgået mellem. Den selvejende institution Museum Vestsjælland

SAMDRIFTSAFTALE. Indgået mellem. Den selvejende institution Museum Vestsjælland SAMDRIFTSAFTALE Indgået mellem Den selvejende institution Museum Vestsjælland Og Holbæk Kommune Kalundborg Kommune Odsherred Kommune Sorø Kommune Slagelse Kommune Ringsted Kommune 1 1. Baggrund og formål

Læs mere

CSR Strategi for Vejen Forsyning A/S

CSR Strategi for Vejen Forsyning A/S CSR Strategi for Vejen Forsyning A/S 2019 2022 Indhold Indledning... 3 1. Strategi for samfundsansvar for Vejen Forsyning i perioden 2019-2022... 4 1.2 Processen frem mod strategien... 4 1.3 Driftsikkerhed

Læs mere

AFTALE VARETAGELSE AF DRIFTS- OG ADMINISTRATIONSOPGAVER MV. I HALSNÆS KOMMUNALE VARMEFORSYNING A/S

AFTALE VARETAGELSE AF DRIFTS- OG ADMINISTRATIONSOPGAVER MV. I HALSNÆS KOMMUNALE VARMEFORSYNING A/S AFTALE OM VARETAGELSE AF DRIFTS- OG ADMINISTRATIONSOPGAVER MV. I HALSNÆS KOMMUNALE VARMEFORSYNING A/S Mellem Side 2 Halsnæs Kommunale Forsyning A/S CVR-nr. 32 47 36 60 Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk

Læs mere

Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-, Energi-, og Naturstrategi.

Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-, Energi-, og Naturstrategi. Allerød Kommune Natur og Miljø Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-,

Læs mere

Koncept for kvalitetsaftaler og -rapporter på folkeskoleområdet

Koncept for kvalitetsaftaler og -rapporter på folkeskoleområdet Bilag 1 Økonomi og Administration Louise Nordestgaard Stabskonsulent Sagsnr.: 00.01.10-P20-87-13 Koncept for kvalitetsaftaler og -rapporter på folkeskoleområdet I Horsens Kommunes styringsmodel for dagtilbud

Læs mere

Annemette la Cour, Randers Kommune (referent) Referat. Møde:

Annemette la Cour, Randers Kommune (referent) Referat. Møde: Referat Møde: Politisk styregruppe for beredskab Mødetid: Mødested: Lokale D.3. 39. Laksetorvet, Randers Sekretariat: Sekretariatet Referat Medlemmer af den politiske styregruppe: Syddjurs: Claus Wistoft

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse, lov om forurenet jord og lov om vandforsyning

Forslag til Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse, lov om forurenet jord og lov om vandforsyning Den 30. juni 2006 Forslag til Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse, lov om forurenet jord og lov om vandforsyning (Ophævelse af adgang til at overføre myndighedskompetence til kommunale fællesskaber)

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

Affaldsplanlægningens retlige hierarki

Affaldsplanlægningens retlige hierarki Affaldsplanlægningens retlige hierarki Specialistadvokat (L) Jacob Brandt 2 Disposition Hvoraf udspringer det retlige grundlag for lægningen, herunder navnlig i lyset af - affaldsdirektivet - miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

KF EP AM GJ PWR JØ JKP NMJ. 1. Referat af bestyrelsesmødet den 27. nov. 2018

KF EP AM GJ PWR JØ JKP NMJ. 1. Referat af bestyrelsesmødet den 27. nov. 2018 Mødereferat Dato: 27. november 2018 Sted: A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Deltagere: Kent Falkenvig Erling Præstekjær Anders Madsen Gert Jensen Per Winther Rasmussen Johannes Østergaard Jan K. Pedersen KF

Læs mere

Notat om etablering af fælles vandselskab mellem Gentofte og Gladsaxe kommuner

Notat om etablering af fælles vandselskab mellem Gentofte og Gladsaxe kommuner 28. maj 2008 Notat om etablering af fælles vandselskab mellem Gentofte og Gladsaxe kommuner J. nr. 00.15.00P20 1 Forord Dette notat danner grundlag for at Kommunalbestyrelsen i Gentofte Kommune og Byrådet

Læs mere

Kommissorium for Turismestrategisk Samarbejdsgruppe anno

Kommissorium for Turismestrategisk Samarbejdsgruppe anno Maj 2015 Bjørn Voltzmann Udkast til Kommissorium for den nye samarbejdsstruktur i Stevns Kommune Kommissorium for Turismestrategisk Samarbejdsgruppe anno 2015 2020 Hvad er formålet med dette kommissorium

Læs mere

Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg.

Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg. Vedtægter for Business Region North Denmark (BRN) 1 Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg. 2 Formål

Læs mere

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. januar 2014 Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat 1. Resumé Det velfærdsteknologiske udviklingssekretariat skal udmønte byrådets

Læs mere