Silkeborg Review Mine sider

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Silkeborg Review Mine sider"

Transkript

1 Silkeborg Review Mine sider Med tilføjelse af lister er der nu review af denne side også. Kommentarerne for lister dækker dermed også den visning, der er på forsiden af lister og interesser, ligesom visning af persondata på forsiden har samme kommentarer som på profil-siden. Kommentarer opstået efter tilføjelse af lister, er markeret med rød skrift for at skelne fra tidligere review af hensyn til de, der er begyndt at kigge på review. Det bør hedde MINE, dine er udtryk for 'push', hvor mine signalerer, at det er brugeren selv, der har lavet det og dermed et ejerskab til informationerne. Et generelt spørgsmål, som bliver endnu mere aktuelt nu, hvor også lister er udbygget, er datagrundlaget Datagrundlag Det er vigtigt, at de informationer man viser kan hentes let (hurtigt) fra bibliotekssystemet eller Brønden. Det vil betyde rigtig meget for hastighed i præsentationen og for databelastningen på trådløse opkoblinger. Viser det sig, at det bliver for tungt må det undersøges, om nogle data kan undværes i det mobile layout. Hvis data kun kan skaffes ved skulle hente data fra både Brønd og bibliotekssystem, skal det overvejes, hvordan det kan ske optimalt, fx sikre, at data hentes serverside og kun de nødvendige data transmitteres til klienten. Dette er et spørgsmål om letvægts-services for klienten, som så på serveren bruger Brønden og bibliotekssystemets services til at finde de data letvægtsservice forespørger. Brugerprofiler Det er vigtigt fra start at have indtænkt i arkitekturen, hvordan data gemmes og fremfindes. Hvor skal alle de personlige data om brugeren findes set i relkation til de låneregistre, som de enkelte lokale biblioteker har i deres nuværende bibliotekssystem: Gemmes personlige data om lister, interesser, til- og fravalg af services... I en database ved siden af eksisterende låneregistre? Er en sådan database lokal for hvert bibliotek eller er det en national database? En national database er den del af Databrønden eller del af DDB-konceptet? Mine sider generelt Som siden er efter præsentation af lister og persondata er siden for bred og for lang til smalle og små skærme! Navngivning Bøder bør hedde 'Mellemværende' alle vegne. Hjemlån bør hedde 'Mine lån'. <materialenummer> mange brugere kender ikke materialenummer, og der er typisk 2 numre på den bibliografiske etiket (faustnummer og materialenummer), hvis de kigger på materialet.. Generelt

2 skal relevansen af at angive materialenummer derfor med i brugertest. Overlay Må IKKE være som pop-up, men gerne med et mindre felt, der åbnes over Mine sider. En forudsætning for mindre felt og/eller 'tåget' vindue er, at det kodes, så det virker på alle platforme (også mobile enheder), det betyder, at proportionerne i vinduet skal være % af det vindue, hvorfra det åbnes eller skærmbredden at der er tilgængeligt for brugere med specielle behov kan præsenteres, så brugerne kan se, at der er tale om et ekstra lag og finde ud af hvordan det lukkes. For mobile enheder eller fravalg af javascript skal der være mulighed for at præsentere et link til en side med den pågældende information. På smartphones vil overlay kunne vises fx i bunden af skærmbilledet som et felt, men featurephones har ikke den mulighed ligesom de ikke nødvendigvis understøtter javascript. I gennemgangen henviser vi derfor til overlay med disse forudsætninger. Tabel layout Det bør undgås at bruge tabel layout af hensyn til responsive design og tilgængelighed. Tabellerne vist i prototypen kan med fordel kodes i html som Definition List, som kan styles til responsivt layout, se forslag nede under siden 'Responsive tabeller'. Faner i top og venstre side Brugerundersøgelser - også i ding1 påpeger igen og igen, at brugerne opdager ikke faneblade i toppen. Det skal enten være markante knapper (mobiler) eller opdeling af de venstre faner på en bedre måde, fx Erstatte Lånerstatus med 3 faner: Dine lån, dine reserveringer, Dine mellemværender Erstatte Lister med 3 faner: Huskeliste, Mine favoritter, Mine tidligere lån Profil uændret. Man kan sagtens fastholde, at det skal markeres, hvis der er nyt for en konkret fane. Af hensyn til responsivt layout skal det også være muligt afhængigt af skærmbredde - gennem styling mm. at få vist hele alle fanerne som en menu (link eller bedre som knapper) i bunden af siden, suppleret med et link eller bedre knap i toppen til menuen. Dette er ved at være en gængs strategi for sites, der vil kunne bruge samme site til både PC, tablet og smartphone/feature phone.

3 Mine sider - Lånerstatus, hjemlån Her forholder vi os til prototypen og dens informationer responsivt design behandles som en særskilt side (ligesom i prototypen v. 004). Sortering Er det relevant at have alfabetisk sortering på sine lån? Hvis man vil have sortering efter overskrifterne, bør overskrifter være klikbare ikke med en speciel dropdown symbol ( ) og valgte sortering skal fremgå af overskriften (baggrundsfarve og/eller fx * efter) Titel felt De viste informationer vil alle være nyttige på det sted, men skal man ud og hente data fra både Brønd og bibliotekssystem skal det overvejes, hvordan det kan ske optimalt. Vi har ikke i Alma hhv. DKABM kunnet verificere, hvilke Marc-felter, der indgår i forfatter, titel. Det skal checkes. Forny Kan ikke fornys eller forbehold for fornyelse En tekstbesked i checkboks-feltet bliver for lille bedre at skrive det markant i titel-feltet, fx ved forbehold for fornyelse af fjernlån. Det er vigtigt at få fornuftig besked til brugerne fra bibliotekssystemet. (Krav til bibliotekssystem).

4 Mine sider Lånerstatus, Reserveringer Det kan blive en lang side, der bør deles i to af hensyn til responsivt design. Reserveringer til afhentning Det skal sikres om man i bibliotekssystemet kan slette en reservation til afhentning det kan slås fra i DDELibra, fx er det slået fra i Silkeborg. Kun hvis 'nye' bibliotekssystem har den funktionalitet og det er slået til må slet-knap og kolonnen med vælg være vist.

5 Reserveringer og Ændre afhentningssted... Det skal sikres om man kan ændre afhentningssted i (nye) bibbliotekssystem. I DDELibra kan det antagelig gøres med Alma på enkeltelement. Derefter et mere filosofisk: Hvis man kan ændre afhentningssted, interessedato eller sætte i bero, er det vigtigt at gøre sig klart om det for eet eller flere materialer eller om det er en generel opsætning, der gælder for alt man reserverer også fremover! EET eller flere materialer Det vil være relevant at præsentere de muligheder på dette sted, men så skal det klart fremgå af 'Reserveringer', at man kan ændre de valgte reserveringers afhentningssted sætte interesseperiode og i så fald skal reserveringen forsvinde, når perioden udløber sætte reserveringer i bero (fx bind 2, 3, 4 af en bogserie på 4 bind) og i så fald skal bibliotekssystemet ikke udskrive disse reserveringer på listerne til personalet før perioden er udløbet ændrer man 'bero' skal det registreres i bibliotekssystemet. Som layout er nu er det ikke intuitivt for brugeren, at man udvælger i reservationslisten, så det skal tydeliggøres. For ikke at få siden alt for stor kunne det med fordel gøres fx med en knap i stil med 'slet valgte' for hver af mulighederne og resultatet er åbning af et 'overlay' med den konkrete funktionalitet for hver mulighed, på samme måde som slet. Generelt Det er ikke relevant under reserveringer, men hører hjemme i profilen.

6 Mine sider Lånerstatus, Bøder (Mellemværende) Generelt Det er ikke nok at angive den totale sum! Brugerne skal have en 'udspecificeret' oversigt med en resulterende sum, og for hver 'post' skal der udover titel, forfatter stå et materialenummer og en begrundelse for mellemværende, fx om det er erstatning, for sen aflevering... Det skal sikres, at (nye) bibliotekssystem kan levere de rette tekster, p.t. skelnes ikke mellem gebyr og erstatning i DDELibra. Der arbejdes i projekt Mikrobetaling på nye former for betalingsmetoder herunder (i nuværende DDELibra ) at få implementeret en funktionalitet, så det bliver muligt at foretage delbetaling af et mellemværende. Hvis det bliver muligt i (nye) bibliotekssystemet at foretage delindbetaling skal der indtænkes præsentation af den funktionalitet så det er klart for brugeren i 'Betal online' knappen. Diskussion Der er behov for egen side (faneblad) for mellemværender for ikke at få de andre sider for store og dermed tunge i datatransmission. Det er ikke nok at skrive det samlede mellemværende på andre af siderne (fanerne) ud fra vores generelle kommentar ovenfor. Der skal i præsentationen arbejdes med, hvordan delbetaling kan præsenteres.

7 Lister og interesser Med tilføjelse af lister er der nu review af denne side også. Kommentarerne her dækker dermed også den visning, der er på forsiden af lister og interesser. Generelt: Hvor skal data gemmes? I et specielt låneregister lokalt eller i Brønd? Som ved Lånerstatus bør information deles i flere faner i venstre side frem for evt. faner i top eller endnu værre én lang side. Mine interesseområder 'Emneord' i den forklarende tekst skal erstattes med 'emner eller genrer' Man skal kunne tilføje kontrollerede emneord eller det søgelink, der gav ens interessse. Kontrollerede emneord må ikke være en dropdown, da det bliver for omfangsrigt Søgelink kan være den samlede søgning, som brugeren har fået lavet gennem søgning og senere facettering.

8 Mine foretrukne typer materialer Dette er et område, som er en pendant til Mine interesse, men her skal man kunne vælge og angive, hvilke typer materialer, man vil foretrække (og dermed måske kunne styre en personlig default sortering i søgninger) gennem kontrollerede søgekoder: eks: e-bøger, bøger, CD, DVD, tidsskrifter, netlydbøger, lydbøger... Mine Lister. Funktionalitet Det er vigtigt her at kunne reservere og maile en eller flere elementer i en liste. Mail til både sig selv eller til andre Opret ny liste: Dette felt kan godt vises hele tiden hellere vide, at det fylder på skærmen end at tilføje overlay, skift af udseende o.l. Billeder: Det er ikke realistisk på små skærme at have de mange billeder heller ikke i lille format og som forsidebilleder pt. Findes, er der alt for mange, der ikke vil have noget billede, så udseendet bliver mangelfuldt.

9 Mine sider Profil Personlige informationer Låneregister Ikke alle biblioteker har adgang til at trække data automatisk ud af Folkeregisteret, så de skal opbevares i lånerregister i (nuværende) bibliotekssystem eller i register ved siden af. Man skal sikre sig, hvad nyt bibliotekssystem har af muligheder. Pinkode Nogle biblioteker bruger mere end 4 cifre, så det skal sikres, hvad 'nyt' bibliotekssystem kan anvende, fx om der kan indgå bogstaver o.l. fremover.

10 Dig og dit bibliotek På det sted skal ændringer være generelle ikke for et enkelt materiale. Se under Reserveringer, ændringer... kommentarer og kravene til (nye) bibliotekssystem. Diskussion Hvor skal billeder gemmes? Forestiller man sig et særskilt lånerregister ved siden af bibliotekssystemets? Er det et nationalt ekstra register (i Brønden) eller er det lokale registre?

11 Mine sider Responsive tabeller Generelt Af hensyn til responsivt layout skal det også være muligt afhængigt af skærmbredde - gennem styling mm. at få vist hele alle fanerne som en menu (link eller bedre som knapper) i bunden af siden, suppleret med et link eller bedre knap i toppen til menuen. Dette er ved at være en gængs strategi for sites, der vil kunne bruge samme site til både PC, tablet og smartphone/feature phone. Responsive design er ikke gjort med kun at kigge på tabeller. På nettet kan man pt. finde flere diskussioner om for og imod tabeller i responsivt design. Det er vigtigt generelt at vurdere, hvad kan brugerne gøre på de forskellige typer enheder, fx om det er muligt på en touch-telefon, at ramme en dropdown ( ) eller mængden af informationer på siderne. Derfor har vi vurderet denne side med det i baghovedet. Tilsvarende ved datofelter skal der være en 'datopicker' det kan i responsivt design med html5 understøttes i mange browsere, så datopicker sættes op automatisk i smartphones. Udfoldning af kolonner Den lille 'vis ' knap bør ikke være nødvendig at have. Layout skal være kodet på en sådan måde, at alle de informationer man vil præsentere for et materiale kan vises styret af styling, se generelle afsnit om brug af tabeller i responsivt design. Lån Her foreslås det at sortering er ved klik i overskriften, fint, det skal være helt generelt princip for at blive logisk for brugerne.

12 Klik på en række for at forny en eller flere: Hvordan vil det være muligt på en touch-telefon dels at vælge hele rækken, dels at undgå at ramme de klikbare link i felterne (titel og forfatter)? Har man eet stort felt (en definition list) for hver række vil det være muligt. Man vil ikke på en touch-telefon kunne udpege flere rækker. 'Vend for at se detaljer' Dette må ikke være et design kriterium, feature phones har ikke den mulighed, problematikken skal løses responsivt dvs. for alle typer enheder, der kan gå på nettet. Forslag til præsentation af et materiale Definition list for hvert materiale, indeholdende alle felterne vist i siden Lånerstatus, Lån: Afhentningssted kan typografisk gøres mere synlige end resten. Titel Forfatter Materialenummer relevans skal undersøges Udlånsdato Afleveringsdato kan typografisk gøres mere synlige end resten. Styling laves, så Afleveringsdato kan 'flyde til højre for de andre' hvis vinduesbredde (skærmbrede) tillader det. Det vil betyde, at afhentningssted og afhentningsnummer vil stå mest markant på brede skærme. Klip fra version 007 af design Disse formater kan med fordel også bruges i brede skærme, men hvor styling lader afleveringsdato hhv. afhentningsnummer glide over til højre på bredere skærme, så de er markante.

13 Reserveringer til afhentning og reserveringer Bør deles i to sider, når enheden har lille skærm (smartphones og mindre) af hensyn til længden af sider og mængden af data, der skal sendes. En bruger skal hurtigt kunne se sine reserveringer til afhentning uafhængigt af hvor mange reservationer, der er. Reserveringer til afhentning Afhentningssted er vigtigere end dato det er sted og afhentningsnummer brugeren har brug for, når de står og skal finde materialet. Forslag til præsentation af et materiale Definition list for hvert materiale, indeholdende alle felterne vist i siden Lånerstatus, Lån: Afhentningssted kan typografisk gøres mere synlige end resten. Titel Forfatter Materialenummer relevans skal undersøges Afhentningsnummer kan typografisk gøres mere synlige end resten. Afhentningsdato kan typografisk gøres mere synlige end resten. Styling laves, så Afhentningssted og Afleveringsdato begge kan 'flyde til højre for de andre' hvis vinduesbredde (skærmbrede) tillader det for lettere at fange øjet. Det vil betyde, at afhentningssted og afhentningsnummer vil stå mest markant på brede skærme. Reserveringer Samme som for afhentning, men Kønummer i stedet for Afhentningsnummer.

14 Dato er kun relevant, hvis det virker med 'bero' ellers er den ikke interessant på små skærme. Tidligere lån Forestiller man sig, at det er brugeren, der holder en liste over sine lån eller forestiller man sig udvidelse af 4-ugers reglen om opbevaring i bibliotekssystemet om lån, der er afleverret?

15 Inspiration I forbindelse med forslagene om præsentation af lånerstatus mm. Har vi nedenfor vist hvordan det ser ud i Silkeborg for vores præsentation på mobil og PC Efter genindlæsning af siden vil nye afleveringsdato blive vist.

16

Silkeborg Review Mine sider

Silkeborg Review Mine sider Silkeborg Review Mine sider Datagrundlag Det er vigtigt, at de informationer man viser kan hentes let (hurtigt) fra bibliotekssystemet eller Brønden. Det vil betyde rigtig meget for hastighed i præsentationen

Læs mere

Silkeborg Review Søgning. Søgefelt. Datagrundlag. Søgeresultater generelt. Navngivning. Silkeborg Review af Søgning juli 2012

Silkeborg Review Søgning. Søgefelt. Datagrundlag. Søgeresultater generelt. Navngivning. Silkeborg Review af Søgning juli 2012 Silkeborg Review Søgning Datagrundlag En del kommentarer om datagrundlag bliver endnu vigtigere i søgninger og visninger. Derfor gentages de her: Det er vigtigt, at de informationer man viser kan hentes

Læs mere

PH udviklingsønsker - oplæg til møde den 17.9.12 - Formidling

PH udviklingsønsker - oplæg til møde den 17.9.12 - Formidling PH udviklingsønsker - oplæg til møde den 17.9.12 - Formidling 14492 Youtube klip skal kunne indsættes og vises på siden Formidling 14486 Printfunktion til udvalgte side Formidling 14457 ALT-tekster skal

Læs mere

Lav din egen forside i webtrees

Lav din egen forside i webtrees Lav din egen forside i webtrees Du behøver ikke at kunne kode eller gøre noget advanceret for at designe din helt egen forside i webtrees. Alt du skal gøre er bare at gøre brug af den indbygget editor.

Læs mere

- Får eks. gymnasier samme brugergrænseflade som PLC? Svar: Ja, men skoleportalen bliver gymnasiernes primære adgangsvej.

- Får eks. gymnasier samme brugergrænseflade som PLC? Svar: Ja, men skoleportalen bliver gymnasiernes primære adgangsvej. 21. oktober 2015 NOTAT FBS - Spørgsmål/svar fra informationsmøderne den 7. og 8. oktober 2015 1. Spørgsmål om teknik/arkitektur/integration - Cicero selvbetjening. Er det en browser eller en klient? Svar:

Læs mere

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30 DDElibra DDElibra GO Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30 Copyright 2015 1 DDElibra GO - dynamiske lister præsenteret på tablet... 3 2 Sådan bruger personalet løsningen... 4 2.1 Login... 4 2.2

Læs mere

Axiell Danmark. facebib. en vejledning

Axiell Danmark. facebib. en vejledning Axiell Danmark facebib en vejledning 20. marts 2013 Indhold 1 Introduktion... 4 1.1 Forudsætninger... 4 2 Hvad kan man på facebib?... 5 2.1 Link til forsiden... 6 2.2 Linksamling (Leksikon)... 6 2.3 Link

Læs mere

5. Selvbetjeningsskranke

5. Selvbetjeningsskranke 5. Selvbetjeningsskranke Indhold Selvbetjeningsskranke... 3 Luk Selvbetjeningsskranke... 3 Selvbetjening på flere måder; hvordan hos jer?... 5 Stregkoder til selvbetjening... 5 Lyde fra Selvbetjeningsskranke...

Læs mere

PH udviklingsønsker - revideret oversigt efter møde den 17.9.12 - Formidling

PH udviklingsønsker - revideret oversigt efter møde den 17.9.12 - Formidling PH udviklingsønsker - revideret oversigt efter møde den 17.9.12 - Formidling 14492 Youtube klip skal kunne indsættes og vises på siden Formidling 14486 Printfunktion til udvalgte sider - DBC: Hvilke sider?

Læs mere

Skolens formidlingsside

Skolens formidlingsside facebib Skolens formidlingsside 1 Axiell Danmark A/S Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1 facebib skolernes nye formidlingsside... 4 1.1 Forsiden - inspiration til søgning... 4 1.2 Forsiden tavlen...

Læs mere

Vejledning i anvendelse af

Vejledning i anvendelse af Vejledning i anvendelse af 1 Indholdsfortegnelse 1. Platforme og tilgang 3 2. Hvordan kommer jeg i gang? 3 2.1. Log ind 3 2.2. Log ind med UNI-Login 4 2.3. Log ind med lånernummer til biblioteket 4 2.4.

Læs mere

Bortset fra disse ting, så ser vi frem til at få jeres feedback, rapporter om fejl og ideer.

Bortset fra disse ting, så ser vi frem til at få jeres feedback, rapporter om fejl og ideer. Test af BETA-release i Mobil Søg projektet Kære Tester Tak for, at du vil være med til at gøre Mobil Søg til et bedre projekt. Som tester har du den vigtige opgave at gennemgå den tilsendte version og

Læs mere

Ændringsønsker Artesis Alpha

Ændringsønsker Artesis Alpha Design/appearance Vi savner den gamle versions mulighed for at indsætte eget logo samt mulighed for at vælge farvetema. Søgeboks og login Manglende overensstemmelse mellem gammel og ny Artesis. Via den

Læs mere

Brugertest af DDBasic Arbejdspapir for tidlig Beta

Brugertest af DDBasic Arbejdspapir for tidlig Beta Brugertest af DDBasic Arbejdspapir for tidlig Beta Version juli 2013 Af Karen Thomsen Indhold 1 Brugertest af...1 1.1 Om arbejdspapiret...1 1.2 Brugertest...1 1.3 Fremgangsmåde...2 2 Sammenfatning...3

Læs mere

ActiveBuilder Brugermanual

ActiveBuilder Brugermanual ActiveBuilder Brugermanual Forfatter: TalkActive I/S Dato: Juni 2004 Version: R. 1.01 Sprog: Dansk Copyright 2004 - Talk Active - all rights reserved. Indhold: 1. INDLEDNING...2 2. QUICK-START...3 3. OPBYGNINGEN

Læs mere

Book-IT's udviklingsgruppe har udarbejdet forslag til et undervisningsmateriale, som kan anvendes til introduktion af skolens OPAC.

Book-IT's udviklingsgruppe har udarbejdet forslag til et undervisningsmateriale, som kan anvendes til introduktion af skolens OPAC. Book-IT's udviklingsgruppe har udarbejdet forslag til et undervisningsmateriale, som kan anvendes til introduktion af skolens OPAC. Materialet er udarbejdet til mellemtrinet og overbygningen/lærere. Til

Læs mere

Velkommen til REX onlinehjælp

Velkommen til REX onlinehjælp Velkommen til REX onlinehjælp I REX onlinehjælp kan du finde information om følgende emner: Indhold Velkommen til REX onlinehjælp... 1 Søgning... 3 Hvordan kan du bruge søgefeltet i enkel søgning?... 3

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

BEGREBER I DANTEK... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SØGERESULTATET... 8 LÅN FRA UDLÅNSSAMLINGEN... 11

BEGREBER I DANTEK... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SØGERESULTATET... 8 LÅN FRA UDLÅNSSAMLINGEN... 11 BEGREBER I DANTEK... 2 SAMLINGER... 2 Informationssamlingen... 2 Udlånssamlingen (sætsamlingen)... 2 BOOKING... 2 RESERVERING... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SIMPEL SØGNING... 5 AVANCERET

Læs mere

Velkommen til REX onlinehjælp

Velkommen til REX onlinehjælp Velkommen til REX onlinehjælp I REX onlinehjælp kan du finde information om følgende emner: Indhold Enkel søgning...3 Hvordan kan du bruge søgefeltet?...3 Søg efter sætninger...3 Søg efter specifikke ord

Læs mere

Brugerertest af DDBasic

Brugerertest af DDBasic Ding2tal afsluttende projektrapport. BILAG 1 Brugerertest af DDBasic Arbejdspapir for tidlig Beta Version juli 2013 Af Karen Thomsen [med kommentarer og prioriteringer fra projektgruppen] Indhold 1 Brugertest

Læs mere

10. Booking i ElevWeb og Dantek BiblioMatik

10. Booking i ElevWeb og Dantek BiblioMatik 10. Booking i ElevWeb og Dantek BiblioMatik Indhold Velkommen til Booking... 3 Hvad er booking?... 3 Booking i Dantek BiblioMatik og ElevWeb... 3 Booking via ElevWeb... 5 Sådan udfører lærerne en booking...

Læs mere

Release notes Januar 2014

Release notes Januar 2014 Release notes Januar 2014 Det er vigtigt, I sletter midlertidige filer i jeres browser efter et nyt release af borger.dk, for at browseren ikke stadig anvender ældre komponenter herfra. For OPIS redaktører

Læs mere

Hvad er en henvisningsboks. Vejledning til henvisningsbokse

Hvad er en henvisningsboks. Vejledning til henvisningsbokse Indholdsfortegnelse Hvad er en henvisningsboks...1 Indsæt en henvisningsboks...2 Tvinge en henvisningsboks på en bestemt side...2 Indsætte metadata...3 Hvordan opretter jeg så metaord?...4 Oprettes en

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G AXIELL Danmark A/S 2015-10-26 Version 9.11.30 Copyright 2015 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 4 3 Søgning i dokumentationen... 5 4 Menu... 5 4.1 Søgning...

Læs mere

Biblioteket i lommen. Mobile tilbud fra dit bibliotek

Biblioteket i lommen. Mobile tilbud fra dit bibliotek Biblioteket i lommen Mobile tilbud fra dit bibliotek Mobile tilbud fra dit bibliotek Vordingborg Bibliotekerne tilbyder diverse services tilpasset til mobiltelefoner der har adgang til Internet. Det betyder,

Læs mere

- Folkebibliotekernes nye ebogsservice.

- Folkebibliotekernes nye ebogsservice. - Folkebibliotekernes nye ebogsservice. Indhold på ereolen.dk ca. 2000 skøn- og faglitterærere titler litteratur for både børn og voksne Gratis smagsprøver (svarende til 3% af hver titel) Mulighed for

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2015-10-26 Version 9.11.30 Copyright 2015 2 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion... 9 2 Søgning i dokumentationen... 9 3 Generelt... 9 3.1 Lyde... 9 3.2 Dropdowns... 9 3.3

Læs mere

DDElibra Håndbog DDElibra GO

DDElibra Håndbog DDElibra GO DDElibra DDElibra GO Axiell Danmark A/S 2016-06-03 Version 9.11.50 Copyright 2016 1 DDElibra GO - dynamiske lister præsenteret på tablet... 3 2 Sådan bruger personalet løsningen... 4 2.1 Login... 4 2.2

Læs mere

Indhold. Grafisk workflow 3 Procesbeskrivelse 4 Inspiration 5 Skitser 6 Flowchart 7 Typografi og farver 8 Skelet 9 Storyboard 12 Html, css og seo 16

Indhold. Grafisk workflow 3 Procesbeskrivelse 4 Inspiration 5 Skitser 6 Flowchart 7 Typografi og farver 8 Skelet 9 Storyboard 12 Html, css og seo 16 GRAFISK WORKFLOW Indhold Grafisk workflow Procesbeskrivelse Inspiration 5 Skitser 6 Flowchart Typografi og farver 8 Skelet 9 Storyboard 2 Html, css og seo 6 Grafisk workflow Opgaven At skabe et nyt og

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

4. Oprydningsskranke

4. Oprydningsskranke 4. Oprydningsskranke Indhold Oprydningsskranke... 3 Håndterede materialer... 3 Materialer til placering på reservationshylden... 5 Materialer til nedtagning fra reservationshylden... 5 Udskriv reserverede

Læs mere

Vejledning til ereolens app til Android enheder

Vejledning til ereolens app til Android enheder Vejledning til ereolens app til Android enheder 26-01-2015 Indhold 1. Hvordan henter jeg ereolens App til smartphones og tablets?... 3 2. Opdatering af styresystem på din Android enhed... 4 3. Hvordan

Læs mere

Vejledning til ereolens app til Android enheder

Vejledning til ereolens app til Android enheder Vejledning til ereolens app til Android enheder 22-02-2016 Indhold 1. Hvordan henter jeg ereolens App til smartphones og tablets?... 3 2. Opdatering af styresystem på din Android enhed... 4 3. Hvordan

Læs mere

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen Guide Administration af FDF.dk/Nyborg 1. Udgave 2008 Ide og layout Christoffer S. Rasmussen FDF.Dk/NyboRG Den nye hjemmeside for FDF Nyborg er baseret på et bloksystem. Det vil sige at det er super nemt

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

Mobile Arbejdssedler. Mobile TID. Mobile Observationer

Mobile Arbejdssedler. Mobile TID. Mobile Observationer Næsgaard MOBILE Generelt Flere vejledninger Næsgaard MOBILE kan anvendes til markregistrering og/eller til tidsregistrering. Har du adgang till både Mark og TID i PC program kan du som administrator bestemme

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION SÅDAN BENYTTER DU DIN SIDE

INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION SÅDAN BENYTTER DU DIN SIDE INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion Sådan benytter du Din side Hvad er en kundeprofil? Licens/Brugerliste Brugerlogin Hvad er en brugerprofil? KreditTjek Hvad er overvågede virksomheder? Hvad er favoritter?

Læs mere

Velkommen til denne korte vejledning i hvordan du kan oprette dine egne sider på foreningens hjemmeside.

Velkommen til denne korte vejledning i hvordan du kan oprette dine egne sider på foreningens hjemmeside. Side 1 Velkommen til denne korte vejledning i hvordan du kan oprette dine egne sider på foreningens hjemmeside. Login til mine websider Du starter med at logge ind som medlem. Herefter klikker du på den

Læs mere

SØG Funktionalitet Beskrivelse Servicekald Leverance Noter Projekt

SØG Funktionalitet Beskrivelse Servicekald Leverance Noter Projekt SPECIFIKATION FOR PALLENEXT 21. december 2015, AFB Deadlines Mobil Søg og Alpha: 27. jun 2015 Beta: 10. sep 2015 0.5: 23. okt 2015 0.7: 20. nov 2015 Herefter releases for PN_0.9: 10. april 2016: Gruppefunktionalitet,

Læs mere

Spiseliv redesign 2013 Endelig kravspecifikation

Spiseliv redesign 2013 Endelig kravspecifikation Spiseliv redesign 2013 Endelig kravspecifikation Layout Designet skal opgraderes, så det udnytter skærme på 1366 px bredde. Mobil-layout Layoutet skal desuden forberedes på automatisk tilpasning til mobile

Læs mere

Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har.

Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har. FaktaNet live! Hjælp Knap menu. Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har. Klik her for at åbne FaktaNet live! Søgemodul.

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net

Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net Af Inger Hindhede Kjær (28.02.2013) Indholdsfortegnelse 1 Introduktion til platformen... 2 2 Login processen... 3 2.1 Login på siden... 3 2.2 Sådan logger

Læs mere

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur.

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. Adgang til Back-end Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. typo3 Skriv herefter brugernavn og adgangskode i de respektive felter og klik på Login Den følgende

Læs mere

Dankost Patientbestilling og kostregistrering

Dankost Patientbestilling og kostregistrering Dankost Patientbestilling og kostregistrering Vejledning for patienter 4. januar 2017 Versionshistorik Version Dato Navn Kommentar 1.0 16-07-2015 Jannie Svendsen 1.1 11-01-2016 Jannie Svendsen Redigeret

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

7. Daglige opgaver. Udsendelse af hjemkaldelser og reserveringsmeddelelser

7. Daglige opgaver. Udsendelse af hjemkaldelser og reserveringsmeddelelser 7. Daglige opgaver Udsendelse af hjemkaldelser og reserveringsmeddelelser Indhold Udsendelse af hjemkaldelses- og reserveringsmeddelelser... 3 Hjemkaldelsesprofil: Låners lån eller filialens udlån?...

Læs mere

Intelligent brugerinvolvering. Udvikling af en model til berigelse af afleveringsøjeblikket. Projekt støttet af DDB-puljen 2014

Intelligent brugerinvolvering. Udvikling af en model til berigelse af afleveringsøjeblikket. Projekt støttet af DDB-puljen 2014 Intelligent brugerinvolvering Udvikling af en model til berigelse af afleveringsøjeblikket Projekt støttet af DDB-puljen 2014 Silkeborg Bibliotek November 2014 Indhold Historik... 2 Arbejdsgruppen... 2

Læs mere

It-@fdelingen UC Syddanmark 7266 2400

It-@fdelingen UC Syddanmark 7266 2400 UNI-Login Installation af SkoleKom og ændring af kodeord SkoleKom er et udbredt mail- og konferencesystem i skoleverdenen i Danmark. For at komme på SkoleKom, skal du oprettes som bruger, hvor du får 3

Læs mere

Teksten henvender sig til dem, der ikke tidligere har lånt en e-bog til brug på en PC og derfor skal starte helt fra bunden.

Teksten henvender sig til dem, der ikke tidligere har lånt en e-bog til brug på en PC og derfor skal starte helt fra bunden. Lån e-bøger på biblioteket til læsning på en PC E-bøger læses bedst på en egentlig e-bogslæser, der er et stykke isenkram, som overvejende tjener dette ene formål, men de kan desværre ikke bruges til læsning

Læs mere

Globale links Som administrator kan man redigere i de globale links, som brugerne ser i toppen af alle sider på portalen

Globale links Som administrator kan man redigere i de globale links, som brugerne ser i toppen af alle sider på portalen Indhold Indhold... 2 Administratorvejledning version 1.0... 3 Indledning... 3 Globale links... 3 Titel og logo... 5 Brugerroller... 6 Administrator... 6 Forsideredaktør... 7 Rumoprettere... 9 Aarshjul_oprettere...

Læs mere

Biblioteket på din Smartphone

Biblioteket på din Smartphone Biblioteket på din Smartphone Esben Fjord, udviklingschef, Gladsaxe Bibliotekerne esbenf@gladsaxe.dk Agenda Gladsaxe Bibliotekernes Smartphone projekt Baggrund Processen Partnerskaber App'en Brugernes

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING BIERMAN & BIERMAN APS TIDSSKRIFTSYSTEM

BRUGERVEJLEDNING BIERMAN & BIERMAN APS TIDSSKRIFTSYSTEM BRUGERVEJLEDNING BIERMAN & BIERMAN APS TIDSSKRIFTSYSTEM ADMINISTRATIONSTJENSTE FOR TIDSSKRIFTER OG AVISER Bierman & Bierman ApS Vestergade 126 7200 Grindsted Tlf. 75 32 02 88 mail@bierman.dk Version 03.2012

Læs mere

vejman.dk Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9

vejman.dk Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9 Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Anbefalinger... 4 1.2 Datahjælp... 4 1.3 Brugerindstillinger... 5 2 Generel funktionalitet... 6 2.1

Læs mere

Professionel Hjernetræning - Nyt layout og nye funktioner

Professionel Hjernetræning - Nyt layout og nye funktioner Professionel Hjernetræning - Nyt layout og nye funktioner Onsdag d. 24. september bliver der gennemført en større opdatering af Professionel Hjernetræning. Der kommer nogle nye funktioner, og andre steder

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

Tilpas: Hurtig adgang

Tilpas: Hurtig adgang Tilpas: Hurtig adgang Genveje, Se skærmtips Se tips Hold alt tasten nede. Og brug bogstaver Word Fanen Filer PDF dokument Brug skabelon Visninger Husk Luk ved fuldskærmsvisning Brug zoom skyder Marker,

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Vejledning. Indhold. Side 1

Vejledning. Indhold. Side 1 Indhold HTML-faneblade... 2 Sådan tilføjer du et HTML-faneblad til din Facebook side.... 3 Sådan redigerer du et HTML-faneblad på din Facebook side.... 5 Sådan deler du fanebladet... 10 Side 1 HTML-faneblade

Læs mere

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Vejledning til at anvende Udbud.dk Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OVERORDNET OPBYGNING AF UDBUD.DK... 4 2.1 FORSIDE OG NAVIGATION... 4

Læs mere

Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System

Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System Indhold Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System Kontrolpanelet 2 Brugerniveauer 2 Log ud 3 Profil 4 Generel Info (vigtigt) 5 Tilføj nyt indlæg(1) 6 Tilføj nyt indlæg(2) 7 Tilføj nyt

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word.

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 75 Paint & Print Screen (Skærmbillede med beskæring) Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 1. Minimer straks begge

Læs mere

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N Biblioteksloven 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet ved at stille bøger, tidsskrifter,

Læs mere

Download. Information: Du kan downloade filer på følgende måder:

Download. Information: Du kan downloade filer på følgende måder: Download Information: Du kan downloade filer på følgende måder: 1. Standard Side 2 1.1 Enkelt fil Side 2 1.2 Flere filer Side 2 2. Filer fra en tidligere revision Side 3 3. E-mail Side 4 4. E-mail URL

Læs mere

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World.

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World. Indhold Hvad er Arkivet?... 2 Arkiv er elektronisk, og ligger nederst i hver menu... 3 Arkivgrupper... 3 Oprette hovedmapper under de enkelte faner... 5 Oprette sagsmapper under hovedmapper... 6 Arkivering

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Wipigo Galleri. Brugsforvirring. Venstre side af startbillede efter der er logget ind (Højre side viser det/de gallerier der er oprettet).

Wipigo Galleri. Brugsforvirring. Venstre side af startbillede efter der er logget ind (Højre side viser det/de gallerier der er oprettet). Wipigo Galleri. Brugsforvirring Venstre side af startbillede efter der er logget ind (Højre side viser det/de gallerier der er oprettet). Kategorier/Gallerier/Albums, flere benævnelser for den samme ting.

Læs mere

Vejledning i møde- og medlemsdel. cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq. Rotary Danmarks IT-portal. Maj 2011. wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuio

Vejledning i møde- og medlemsdel. cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq. Rotary Danmarks IT-portal. Maj 2011. wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuio qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfgh jklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvb nmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopas dfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx

Læs mere

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 1 af 18 ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 2 af 18 Indholdsfortegnelse ereolen.dk... 1 1. Første gang du vil anvende ereolen.dk... 3 1.1 Opret

Læs mere

Brugervejledning til elever

Brugervejledning til elever Brugervejledning til elever Velkommen til praktikpladsen.dk Indholdsfortegnelse: 1 Denne vejledning... 2 2 Rediger profil... 2 2.1 Sådan redigerer du din personlige profil... 3 2.2 Synlighed (over for

Læs mere

Spiked Reality. Kvikguide til oprettelse af tilbud, nyheder og begivenheder. Version 2.0, september 2013

Spiked Reality. Kvikguide til oprettelse af tilbud, nyheder og begivenheder. Version 2.0, september 2013 Spiked Reality Kvikguide til oprettelse af tilbud, nyheder og begivenheder Version 2.0, september 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Mine oplysninger... 3 Online Administration... 3 Dit log ind...

Læs mere

Biblioteket i lommen. Mobile tilbud fra dit bibliotek

Biblioteket i lommen. Mobile tilbud fra dit bibliotek Biblioteket i lommen Mobile tilbud fra dit bibliotek Mobile tilbud fra dit bibliotek Mobiltelefoner eller smartphones er i dag hver mands eje. Derfor tilbyder Vordingborg Bibliotekerne nu også diverse

Læs mere

Generel information. Brugere. Hjemmesidens lay-out. HIF Hjemmeside How to do

Generel information. Brugere. Hjemmesidens lay-out. HIF Hjemmeside How to do Generel information Dette dokument er en brugsanvisning for hjemmesidens back-end brugere, med information om hvordan man logger ind og hvordan man arbejder med hjemmesiden/hjemmesidens funktioner samt

Læs mere

Nyhedsbrev #83. Vejledning - Sådan handler du i min butik. Søgning og fremfinding af varer

Nyhedsbrev #83. Vejledning - Sådan handler du i min butik. Søgning og fremfinding af varer December 2011 Nyhedsbrev #83 www.nettedesign.dk Vejledning - Sådan handler du i min butik Min Webshop ligner ikke de traditionelle Webshops du ellers finder på nettet. Dette skyldes, at jeg har valgt min

Læs mere

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Brugermanual Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 HVORDAN DU FÅR ADGANG TIL DIN EMAIL... 3 OWA 2003 BRUGERGRÆNSEFLADE...

Læs mere

Midttrafik TRAFIKADMINISTRATION. Brugermanual august-2013 vers. 1.2

Midttrafik TRAFIKADMINISTRATION. Brugermanual august-2013 vers. 1.2 Midttrafik TRAFIKADMINISTRATION 2 34 Brugermanual august-2013 vers. 1.2 1 intro! På de følgende sider vil du finde en lille og hurtig gennemgang af Midttrafik Trafikadministration. Med Midttrafik Trafikadministration

Læs mere

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Marts 2012 Adresse: http://dinafdeling.lof.dk/ Rediger hjemmeside i Umbraco: http://dinafdeling.lof.dk/umbraco/ Mobilside: Der er lavet en

Læs mere

PsycINFO (Ebsco) VIA manual

PsycINFO (Ebsco) VIA manual PsycINFO (Ebsco) VIA manual Udgiver American Psychological Association (APA). For nærmere beskrivelse af basen, se APA Databases Psycinfo: http://www.apa.org/psycinfo. Indhold Basen dækker alle discipliner

Læs mere

portal.microsoftonline.com

portal.microsoftonline.com Office Online Office Online er et supplement til Officepakken, som du har liggende på computeren. Office Online ligger i skyen og åbnes i din webbrowser på adressen: portal.microsoftonline.com Du skal

Læs mere

Brugervejledning til Online-JitBesked. Version 1.2

Brugervejledning til Online-JitBesked. Version 1.2 Brugervejledning til Online-JitBesked Version 1.2 Indhold 1. Helt grundlæggende... 4 Ikoner... 4 2. Sådan logger du på... 6 Husk mig... 6 3. Sådan logger du af... 7 Husk mig... 7 Sådan logger du aktivt

Læs mere

DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem

DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem Resumé: Beskrivelse af program (DRFLive) til dynamisk visning af resulter fra DRF Stævnesystem Forfatter: Claus Hulstrøm Dato: 15. januar 2010

Læs mere

GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING

GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING DANSKE BEDEMÆND august 2014 v1.4 1 P a g e INDHOLDSFORTEGNELSE Adgang... 3 Overordnet om Umbraco... 4 Højreklik muligheder i oversigten...

Læs mere

OPERATIONS QUALITY. Brugermanual. Administration af returnering af brugte enheder ( depositumsager )

OPERATIONS QUALITY. Brugermanual. Administration af returnering af brugte enheder ( depositumsager ) OPERATIONS QUALITY Brugermanual Administration af returnering af brugte enheder ( depositumsager ) INDHOLD 1. Adgang til Administration af Returmaterialer... side 2 2. Brugte enheder (ombytterdele der

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Guide til PlaNet v1.12. Original skrevet af:

Guide til PlaNet v1.12. Original skrevet af: Guide til PlaNet v1.12 Original skrevet af: Sidst opdateret 15-11-2016 1 INDHOLD Generelt... 4 Login... 4 Roller... 4 Planlægger... 4 Afvikler... 4 Roller og moduler... 5 Planlægger... 5 Afvikler... 5

Læs mere

Anklagemyndighedens Vidensbase

Anklagemyndighedens Vidensbase Anklagemyndighedens Vidensbase Indhold 1 OM DENNE VEJLEDNING... 2 2 LOGIN... 3 3 SØGNINGER... 4 3.1 SØG EFTER DOKUMENTER... 4 3.2 NAVIGÉR DIG FREM... 5 3.3 KOMBINÉR SØGNING OG NAVIGATION... 6 3.4 VISNING

Læs mere

Guide til PlaNet v1.11. Original skrevet af:

Guide til PlaNet v1.11. Original skrevet af: Guide til PlaNet v1.11 Original skrevet af: Sidst opdateret 20-08- 2015 1 INDHOLD Generelt... 4 Login... 4 Roller... 4 Planlægger... 4 Afvikler... 4 Roller og moduler... 5 Planlægger... 5 Afvikler... 5

Læs mere

Opret en formular i Dreamweaver

Opret en formular i Dreamweaver Opret en formular i Dreamweaver. Åben det html-dokument hvor du vil have din formular skal være på. 2. Klik i det felt (DIV eller tabel) hvor du vil have din formular skal være. Du kan se du er i feltet

Læs mere

xgalleri Mulige filtyper Installation web-version

xgalleri Mulige filtyper Installation web-version xgalleri xgalleri opstod ud fra ønsket om at lægge en større samling billeder på nettet. Der findes mange programmer, som kan bruges til at lægge datafiler på nettet; men de fungerer typisk på den måde,

Læs mere

Servicebrev BørneIntra version 2.8

Servicebrev BørneIntra version 2.8 Til alle brugere af BørneIntra Servicebrev BørneIntra version 2.8 Den 9. januar 2014, frigives BørneIntra version 2.8 9. januar 2014 Ref.: KWJ Der vil være ændringer indenfor de nedenstående områder KMD

Læs mere

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM WordPress WordPress er et fantastisk program til blog og til hjemmesider, hvor du gerne vil kunne rette via din browser. WordPress er meget udbredt og det er derfor nemt at finde fora, templates og hjælp

Læs mere

Kom godt i gang med ImageDB programmet fra PetriSoft

Kom godt i gang med ImageDB programmet fra PetriSoft Kom godt i gang med ImageDB programmet fra PetriSoft Kort om ImageDB: ImageDB er et Windows (98/NT/2000/Me/Xp/Vista/Windows7) program, hvor du kan registrere alle dine film, musik, bøger, billeder, fotos,

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

Brugervejledning til InfoLand.dk skabelonen

Brugervejledning til InfoLand.dk skabelonen Indhold Indledning... 4 Første gang... 4 Log ind som Administrator og ændre kodeord... 4 Opret Redaktør (dig selv)... 4 Log ind... 4 Log ind med dit eget brugernavn ( Redaktør )... 4 Log ind som Administrator...

Læs mere

Outlook 2010 opsætning

Outlook 2010 opsætning Outlook 2010 opsætning Personlig Workflow Nå mere og arbejd mindre Personlig Workflow www.personligworkflow.com kontakt@personligworkflow.com Introduktion til Outlook 2010 guide Microsoft Outlook 2010

Læs mere