Denne kendelse har [indklagede] indbragt for retten den 6. juni 2014.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Denne kendelse har [indklagede] indbragt for retten den 6. juni 2014."

Transkript

1 RETTEN I HORSENS Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 21. april 2015 i sag nr. BS /2014: [Indklagede] [adresse] mod Advokatnævne t Kronprinsessegade København K Sagens baggrund og parternes påstande Ved kendelse af 28. maj 2014 pålagde sagsøgte, Advokatnævnet, sagsøgeren, [indklagede], en bøde på kr. for at have tilsidesat god advokatskik. Advokatnævnets afgørelse var foranlediget af en klage fra [selskab X]. Denne kendelse har [indklagede] indbragt for retten den 6. juni [Indklagede] har principalt nedlagt påstand om frifindelse for den af Advokatnævnet ved kendelse af 28. maj 2014 pålagte bøde på kr., subsidiært om formildelse. Advokatnævnet har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 28. maj 2014 stadfæstes. Advokatnævnet har påstået sig tillagt sagsomkostninger. Oplysningerne i sagen Advokatnævnet afsagde den 28. maj 2014 følgende kendelse: "Sagens parter: I denne sag har [selskab X] v/[klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. Sagens tema: [Selskab X] v/[klager] har klaget over, at [indklagede] har tilsidesat god advokatskik i en inkassosag.

2 Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 12. marts Sagsfremstilling: [Selskab X] v/[klager] hyrede [Y], [udland], som underentreprenør til at udføre håndværksarbejde. Der opstod uoverensstemmelser mellem [selskab X] og [Y] om det udførte arbejde og betalingen herfor. [Indklagede] har i forbindelse med sagens behandling i Advokatnævnet fremsendt kopi af -korrespondance mellem [selskab X] og [Y]. [Y] skrev den 2. juli 2012 til [selskab X] bl.a.: "[klager], has been boss in this projects, and my company was doing, how he liked, and he said to do!" [Selskab X] skrev den 3. juli 2012 bl.a. følgende: "We just have to wait, until the building constructor has looked at the case, and see his comments." [Y] skrev samme dag bl.a. følgende: "Why,You need building constuctor? You have him, and very "smart" guy, [klager]! For me not interesting, any building constructor." [Selskab X] skrev den 10.juli 2012 bl.a. følgende: "You just have to wait, until the building constructor has ended his work. We can't do anything, before he has delivered his report. We will contact you at that time. We all just have to be patient. " [Selskab X] skrev den 5. august 2012 bl.a. følgende: "There will not be payed any money because we have to rebuild your not correct done work." [Y] skrev den 14. august 2012 bl.a. følgende: "6. You have promissed to pay every 2 weeks money for job. You was happy, how guys have done job, but you don't paid 7. You promised to make agreements, but you not done anything, because in yours minds was, how not to pay money for Job! I I" [Y] skrev senere samme dag bl.a. følgende: "[Klager], you think, you are very "smart"? I think another way! And it's not crazy to have money for done job! And, I will take them!"

3 [Y] skrev den 14. september 2012 bl.a. følgende: "Please,transfer my money, [klager]!" [Y] skrev den 15. februar 2013 bl.a. følgende: "I will liked to take back, all the money. Now, I will like to know,then, 1 can get them? The same time, I will liked to know, what more, is done wrong in projects, and I will like to fix that, what have done my workers not right!" [Indklagede] har oplyst, at han på vegne af [Y] den 28. februar 2014 sendte et inkassobrev til [selskab X], hvoraf bl.a. fremgik følgende: "Min klient oplyser, at han har penge til gode hos Dem for arbejde han har udført på flere arbejdspladser. Han har skrevet til Dem herom flere gange. Beløbet anddrager kr Jeg anmoder Dem venligst indbetale beløbet til mit kontor inden 5 dage med tillæg af inkassoomkostninger eller i alt Ved stævning af 11. marts 2014 anlagde [indklagede] på vegne af [Y] sag mod [selskab X] med påstand om betaling af kr. Parternes påstande og anbringender: Klager: [Selskab X] har påstået, at [indklagede] har tilsidesat god advokatskik ved fremsendelse af inkassobrevet. [Selskab X] har til støtte herfor bl.a. anført, at der ikke forud for inkassobrevet var modtaget inkassovarsel, og at [indklagede] i sin første henvendelse tillagde inkassoomkostninger, selv om kravet var bestridt over for [Y]. Indklagede: [Indklagede] har påstået klagen afvist som åbenbart grundløs og har til støtte herfor bl.a. anført, at [Y] har vist ham en række e- mails til [selskab X], hvori der igen og igen blev rykket for betaling og varslet om retslig inkasso. [Indklagede] har desuden anført, at han ikke før klagesagen har set indsigelser fra [selskab X]. Advokatnævnets behandling: Sagen har været behandlet på et møde i Advokatnævnet med deltagelse af 3 medlemmer. Nævnets afgørelse og begrundelse: Det følger af retsplejelovens 126, stk. l, at en advokat skal udvise en adfærd, der stemmer med god advokatskik. Advokatnævnet lægger til grund, at den korrespondance mellem [Selskab X] og [Y], som [indklagede] har fremsendt til brug for Advokatnævnets behandling af klagesagen, også indgik i den e-

4 mailkorrespondance, som [indklagede] har oplyst, at [Y] viste ham forud for afsendelsen af inkassobrevet af 28. februar [Selskab X] er i korrespondancen fremkommet med indsigelser mod [Y] krav på betaling. Det er ikke i sig selv i strid med god advokatskik at tage et bestridt krav til inkasso, men det er et krav, at advokaten, der tager sagen til inkasso, forholder sig til de indsigelser, der er fremsat. Inkassobrevet af 28. februar 2014 opfylder - allerede fordi brevet end ikke omtaler indsigelserne - ikke dette krav, og [indklagede] har derfor som ansvarlig for brevets udformning tilsidesat god advokatskik, jf. retsplejelovens 126, stk. 1. I forbindelse med en inkassosag påhviler det den advokat, der tager sagen til inkasso og i den forbindelse opkræver inkassoomkostninger, at påse, at inkassolovgivningens betingelser for opkrævning af inkassoomkostninger er opfyldt. Ved inkassobrevet af 28. februar 2014 blev [selskab X] afkrævet kr. i inkassoomkostninger Det fremgår af 3 stk. I, i bekendtgørelse om udenretlige inddrivelsesomkostninger i anledning af forsinket betaling, at der kan opkræves inkassoomkostninger, hvis fordringshaveren anmoder en anden om at inddrive fordringen på sine vegne, og der forinden er send t en rykkerskrivelse til skyldneren med angivelse af, at manglende betaling uden en frist på mindst 10 dage fra afsendelsen af rykkerskrivelsen vil kunne medføre, at der pålægges yderligere inddrivelsesomkostninger, og det i øvrigt har været relevant at anmode inkassator om at inddrive fordringen. Efter den fremkomne korrespondance er det ikke dokumenteret, at 3, stk. 1, i bekendtgørelsen om udenretlige inddrivelsesomkostninger er overholdt, herunder at der skulle være sendt en rykkerskrivelse med bemærkning om bl.a., at betaling efter 10 dages fristen ville kunne medføre, at der blev pålagt yderligere inddrivelsesomkostninger. [Indklagede] har ved at opkræve inkassoomkostninger under de foreliggende omstændigheder tilsidesat god advokatskik, jf. retsplejelovens 126, stk. 1. [Indklagede] er de sidste 10 år meddelt talrige sanktioner for overtrædelse af god advokatskik. Overtrædelserne har været af mangeartet karakter, og der har været en tydelig tendens til, at overtrædelserne er blevet grovere. [Indklagede] er således bl.a. i 2004 pålagt en bøde på kr., i 2005 to bøder på hver kr., i 2006 en irettesættelse og to bøder på hver kr. og i 2007 en bøde på kr. [Indklagede] blev endvidere ved nævnets kendelse af 17. marts 2009, som ved Højesterets dom af 28. november 2011 blev stadfæstet for så vidt angår skyldsspørgsmålet, pålagt en bøde på kr. Ved Advokatnævnets kendelse af 16. maj 2011 fandt nævnet, at [indklagede] havde tilsidesat god advokatskik, men fastsatte ingen tillægssanktion.

5 Ved Advokatnævnets kendelse af 26. juni 2013 blev [indklagede] pålagt en bøde på kr. Denne kendelse er af [indklagede] indbragt for retten, jf. retsplejelovens 147 d, og har derfor ikke betydning for sanktionsfastsættelsen i denne sag. Ved Advokatnævnets kendelse af 27. juni 2013 fandt Advokatnævnet, at [indklagede] havde tilsidesat god advokatskik, men fandt ikke grundlag for at fastsætte nogen tillægssanktion. Samtidig med behandlingen af denne sag, har Advokatnævnet behandlet en anden sag, hvor der er klaget over [indklagede], nævnets sagsnummer Advokatnævnet fandt i denne sag, at [indklagede] havde tilsidesat god advokatskik og pålagde ham en bøde på kr. Efter omstændighederne - og efter en samlet vurdering af de to sager - jf. princippet i straffelovens 88, pålægger Advokatnævnet [indklagede] i medfør af retsplejelovens 147 c, stk. 1, en bøde på kr. i nærværende sag. [Indklagede] kan indbringe afgørelsen for retten inden 4 uger efter modtagelsen af kendelsen, jf. retsplejelovens 147 d. Herefter bestemmes: [Indklagede] pålægges en bøde på kr." Forklaringer [Indklagede] har forklaret, at han blev kontaktet af en bekendt i [udland], der havde en [udenlandsk] håndværker til at foretage en ombygning. Han blev bedt om at være behjælpelig med at inddrive et pengebeløb for den [udenlandske] håndværker. Han har ikke beskæftiget sig med inkassosager siden sin fuldmægtigtid for 30 år siden. Det var forudsigeligt, at der var indsigelser mod kravet, og set i bakspejlet kan han godt se, at han burde have udtaget en stævning i stedet for. Han forhørte sig hos sin klient, der oplyste, at der ikke var indsigelser mod kravet. Ejerne af de huse, hvor hans klient havde udført arbejde, havde ikke klaget over arbejdet, ligesom [klager] heller ikke havde haft bemærkninger til klientens arbejde. Hans klient er tømrer, men han kan flere slags håndværk. Klientens job for [klager] var at skaffe billig arbejdskraft og udlejning af mandskab. I april 2014 var indsigelserne mod hans klients arbejde stadig meget upræcise. Der verserer en retssag mellem hans klient og [klager]. Parternes synspunkter [Indklagede] har i sit påstandsdokument anført følgende: Klageren, [selskab X] v/[klager] antog sagsøgerens klient, [Y], [udland], som underentreprenør til at udføre håndværksarbejde i Danmark. Det er ubestridt, at [Y] har udført arbejde for klageren. Der opstod imidlertid uoverensstemmelser mellem klageren (debitor), [selskab X], og kreditor, [Y], om kvaliteten af det udførte arbejde og [selskab X]

6 fremsatte uspecificerede modkrav som begrundelse for ikke at betale kreditor. Der blev mellem de to parter udvekslet s, ligesom der foregik telefonisk kommunikation. [Y] oplyste telefonisk til [selskab X], at han ville indbringe deres uoverensstemmelse for domstolene. Der henvises til følgende korrespondance mellem [Y] og klageren, [selskab X]: [Y] skrev den 2. juli 2012 til [selskab X] bl.a.: "[Klager] hcts been boss in this projects and my company was doing how he liked, and he said to do!" [Selskab X] skrev den 3. juli 2012 bl.a. følgende: "We just have to wait, until the building constructor has looked at the case, and see his comments." [Y] skrev samme dag bl.a. følgende: "Why, You need building constructor You have him and very "smart" guy, [klager]! For me not interesting any building constructor." [Selskab X] skrev den 10.juli 2012 bl.a. følgende: "You just have to wait, until the building constructor has ended his work. We can't do anything, before he has delivered his report. We will contact you at that time. We adjust have to be patient." [Selskab X] skrev den 5. august 2012 bl.a. følgende: "There will not be payed any money because we have to rebuild your not correct done work" [Y] skrev den 14. august 2012 bl.a. følgende: "You have promissed to pay every 2 weeks money for job. You was happy, how guys have done job, but you don 7 paid! You promised to make agreements, but you not done anything, because in yours minds was how not to pay money for job!!!" [Y] skrev senere samme dag bl.a. følgende: 3 "Brian, you think you are very "smart"? I think another way! And it's not crazy to have money for done job! And J will take them!" [Y] skrev den 14. september 2012 bl.a. følgende: "Please transfer my money [klager]!" [Y] skrev den 15. februar 2013 bl.a. følgende: "I will liked lo take back all the

7 money. Now I will like to know then I can get them? The same time,! will liked to know, what more, is done wrong in projects, and I will like to fix that. What have done my workers not right!" På det tidspunkt, hvor klageren, [selskab X], indgav klage til Advokatnævnet og var indstævnt for retten, havde klageren fortsat ikke afgivet noget svarskrift til retten med konkret angivelse om, hvori hans modkrav bestod. Uanset, at sagsøgeren sendte påkravsskrivelse af 28. februar 2014 til klageren, har klageren først retligt ved svarskrift af 9. april 2014 anført sine fortsat meget uspecificerede indsigelser mod kreditors krav. Navnlig har debitor (klageren) ikke angivet, hvori hans modkrav består. Det er således fortsat uklart, hvordan debitor påtænker at bevise sit modkrav ved syn og skøn. Bevis for fejl og mangler må føres ved syn og skøn, og domstolene er det rette forum for bevisbedømmelse. Indklagedes påkravsskrivelse af 28. februar 2014 til klageren var sålydende: Min ovennævnte klient oplyser, at han har penge til gode hos Dem for arbejde han har udført på flere arbejdspladser. Han har skrevet til Dem herom flere gange. Beløbet andrager kr Jeg anmoder Dem venligst indbetale beløbet til mit kontor inden 5 dage med tillæg af inkassoomkostninger eller i alt Ifølge inkassolovens 10 Skal der til skyldneren, før der må iværksættes andre foranstaltninger med henblik på inddrivelse af en fordring, være sendt en påkravsskrivelse. Ifølge lovens 11 Kan kreditor uanset 10 iværksættes retslige skridt mod skyldneren med henblik på inddrivelse, i det omfang overholdelse af denne bestemmelse vil medføre en nærliggende risiko for, at fordringen ellers ikke vil kunne inddrives. Der er, som nedenfor dokumenteret tale om bestemmelser, der skal beskytte debitor mod krav, som han ikke kan identificere. Når der forud for påkravets fremsættelse har foregået en (livlig) diskussion om berettigelsen af kreditors krav, er det ikke inkassolovens hensigt at påføre kreditor omsvøb, før kreditor benytter sin ret til at lade uoverensstemmelsen afgøre af domstolene, der i Danmark er det rette organ til bevisvurdering af parternes tvist. Når kreditor har fremsat sit krav, og der ikke er tvist om, at kreditor har leveret en ydelse, påhviler det debitor at føre bevis for, at debitor har opfyldt sine forpligtelser, og at der eksisterer berettigede modkrav mod den af kreditor fremsatte fordring. Beviset herfor føres i Danmark ved syn og skøn for domstolene. Det i påkravet anførte om sagsomkostninger er et korrekt varsel om sagsomkostninger, jf. retsplejelovens 311 og 312. I betænkning nr om inkassovirksomhed anføres: 6.7. Henvendelser til skyldneren.

8 Arbejdsgruppen finder det centralt, at skyldneren får reel mulighed for at bedømme det fremsatte krav, inden der f.eks. indgås et frivilligt forlig. Derfor foreslås det, at påkrav som udgangspunkt skal fremsættes skriftligt og indeholde oplysninger, der vil muliggøre skyldnerens bedømmelse af kravet, jf. lovudkastets 10. Påkrav skal endvidere angive en frist, inden for hvilken skyldneren kan indfri fordringen, uden at der foretages foranstaltninger, hvorved skyldneren påføres yderligere inkassoomkostninger. En sådan frist vil give skyldneren mulighed for at fremsætte indsigelser og dermed foregribe videregående inkassoskridt, såfremt den pågældende finder kravet uberettiget. Arbejdsgruppen har drøftet, om bestemmelsen i lovudkastets 12 om uanmodet henvendelse kun bør omfatte henvendelser til forbrugere. De beskyttelseshensyn, der ligger bag bestemmelsen, har ikke altid samme vægt, når der er tale om henvendelser til erhvervsdrivende. Hvis bestemmelsen kun skulle gælde for henvendelser til forbrugere, ville det imidlertid være vanskeligt at afgrænse anvendelsesområdet for bestemmelsen, og arbejdsgruppen har ikke ment, at der er afgørende grunde til at begrænse reglerne til kun at gælde i forhold til forbrugere. Sagsøgeren kunne uden at komme i konflikt med inkassoloven efter parternes korrespondance om kreditors kravs berettigelse indbringe tvisten til bevisbedømmelse for domstolene uden at fremsende påkrav som i inkassolovens 10 anført. Som det fremgår af debitors klage, er det alene sagsøgerens påkrav, der er genstand for kritik. 5 Inkassolovens 11 angiver i overensstemmelse med det anførte en undtagelse fra inkassolovens 10. Undtagelsesbetingelserne er opfyldt i denne sag. Overholdelse af inkassolovens 10 kunne i det konkrete tilfælde medføre en nærliggende risiko for, at kreditors fordring ellers ikke vil kunne inddrives. Kreditor taler ikke dansk og taler, som korrespondance overfor dokumenterer, ikke særligt godt engelsk. Da kreditor henvendte sig til sagsøgeren, arbejdede han hos en bekendt af sagsøgeren i [udland], der kunne oversætte korrespondancen mellem sagsøgeren og kreditor. Desuden vidste sagsøgeren, at klageren ville fremsætte indsigelser overfor kravet, hvorfor der ikke var grund til at vente med at få en domstolsbedømmelse af kravet. Indholdet af sagsøgerens påkravsskrivelse har været tilstrækkelig til, at klageren kunne identificere kravet, som det også fremgår af debitors svarskrift. Der er ikke i påkravsskrivelsen angivet nogen frist inden for hvilken skyldneren kan indfri fordringen ud en at der foretages foranstaltninger, idet sagsøgeren fra parternes korrespondance vidste, at klageren (debitor) ville gøre indsigelse mod kravet, som det også er sket. Sagsøgeren udtog den 11. marts 2014 stævning for retten mod klageren. Stævningens sagsfremstilling var sålydende: Sagsøgeren har som underentreprenør udført arbejde på flere af sagsøgtes byggepladser. Sagsøgte har løbende afregnet, men mangler at afregne kr

9 Trods gentagne rykkere, har sagsøgte ikke betalt. Da beløbet blev taget til inkasso, svarede sagsøgte ikke med detaljerede eller dokumenterede indsigelser, men med en klage over undertegnede advokat: Vi har modtaget inkassokrav fra [Indklagede] vedrørende [Y], uden forud at have modtaget inkassovarsel eller andre rykkere. Vi bestrider kravets existens, som [Y] har stillet, hvilken [Y] er vidende om. Vi har aldrig modtaget et inkassovarsel eller nogen skrivelse fra advokaten eller [Y]. [Indklagede] tillægger desuden inkasso omkostninger på den l. henvendelse til os, uden at have undersøgt, om vi har bestridt kravet. [Y] har været hyret som underentreprenør og afleverede et særdeles fejlbehæftet arbejde. [Y] er efterfølgende blevet politianmeldt af os, og [Y] er senest fremkommet med dødstrusler mod ejer [klager], hvilket vi igen har politianmeldt med henblik på polititilhold. Sagsøgeren har sendt en række s til sagsøgte, hvor sagsøgeren igen og igen rykker for betaling, og hvor han varsler retslig inkasso. 6 Sagsøgeren er kendt som en meget kompetent håndværker med mange gode referencer. Når nu klagen er forfattet hos sagsøgtes advokat, burde advokaten have skrevet et svar med detaljerede og dokumenterede indsigelser. Det har advokaten imidlertid ikke gjort, og fordringen indtales derfor for domstolene. Sagsøgeren forstår klagen således, at de af sagsøgeren opgjorte timer ikke bestrides, men at sagsøgte gør gældende, at sagsøgerens arbejde er behæftet med mangler i et sådant omfang, at udbedringsomkostningerne herved overstiger sagsøgerens krav på timebetaling. Allerede sagsøgtes involvering af politiet i et privatretligt opgør med en underentreprenør, gør det statistisk sandsynligt, at sagsøgtes indsigelser mod sagsøgerens arbejde ikke kan bevises. Man kan naturligvis ikke vide, om det er tilfældet i denne sag, men alt for mange godtroende håndværkere fra [område] modtager indsigelser mod deres arbejde i håb om, at håndværkeren ikke indbringer sit krav for domstolene. Sagsøgte opfordres til at bevise sine indsigelser på den måde, som domstolene anser for retligt forsvarligt. Selvom kreditor formelt har været antaget som underentreprenør, er realiteten, at hans folk har udført lønarbejde for klageren. Det gøres gældende, at konstruktionen af entreprenør/underentreprenør formentligt er valgt for at undgå det danske fagretslige system med blandt andet overenskomst om løn, feriepenge, etc. Klageren har ikke under kreditors arbejdes udførelse eller under skriftvekslingen for retten anført, at bygningsreglementet ikke skulle være overholdt og har under klagesagens behandling eller under skriftvekslingen for retten ikke oplyst, på hvilken måde det skulle være overtrådt. Sagsøgte anfører i sin kendelse, at det er ikke i sig selv i strid med god

10 advokatskik at tage et bestridt krav til inkasso, men det er et krav, at advokaten, der tager sagen til inkasso, forholder sig til de indsigelser, der er fremsat. Sagsøgeren bemærker hertil at de af k lageren fremsatte indsigelser var så generelt formuleret og så lidt specifikke, at sagsøgeren ikke hav de noget at forholde sig til ud over den korrespondance, der er anført ovenfor. Navnlig havde klageren (debitor) ikke oplyst om sine modkrav eller oplyst hvordan han ville føre bevis for sine modkrav. Når sagsøgte anfører, at sagsøgerens inkassobrev af 28. februar 2014 ikke forholder sig til klagerens indsigelser og derfor anser, at sagsøgeren som ansvarlig for brevets udformning tilsidesat god advokatskik, jf. retsplejelovens 126, stk. 1, er der tale om en vurdering, der ikke er i overensstemmelse med forarbejderne til inkassoloven. Klagerens svarskrift for retten i rettens sagsliste nr. BS /2014 indeholdt alene følgende indsigelser: Sagen vedrører sagsøgers angivelige krav hos sagsøgte for udført arbejde. Sagsøgte bestrider, at der foreligger noget krav, og sagsøger har ikke ført bevis for et sådant kravs eksistens. Sagsøgte har tidligere haft antaget sagsøger som underentreprenør, og sagsøgte har afregnet sagsøgers tilgodehavende i forbindelse hermed. sagsøger ikke har noget forfaldt tilgodehavende hos sagsøgte, sagsøgte har betalt sagsøger dennes tilgodehavende for tidligere udførte underentrepriser, sagsøgers krav er udokumenteret, og bestridt, bevisbyrden for, at sagsøgers angivelige krav eksisterer, påhviler sagsøger, og denne bevisbyrde ses ikke løftet. Klageren bestred ikke, at han havde antaget sagsøgerens klient, [Y], til at udføre arbejde for sig. Klageren oplyste ej heller, hvordan afregningen mellem de to parter havde fundet sted, eller hvilket arbejde klageren havde bestilt hos [Y], eller hvilke indsigelser han havde mod [Y]' afregninger. Var det de opgjorte timer, eller var det modkrav for mangelfuldt udført arbejde. Det må antages for godtgjort, at fordringshaveren anmodede sagsøgeren om at inddrive fordringen på sine vegne, og fordringshaveren forinden havde sendt rykkerskrivelser til skyldneren. Når sagsøgte antager, at sagsøgeren ved at opkræve inkassoomkostninger har tilsidesat god advokatskik, jf. retsplejelovens 126, stk. 1, er der tale om en fortolkning af inkassolovens forarbejder, der ikke er i overensstemmelse med retsplejelovens 311 og 312. De tidligere afgørelser, som sagsøgte henviser til, er indbragt for domstolene. Sagsøgtes henvisning til straffelovens 88 gælder alene ligeartet kriminalitet, hvilket der ikke er tale om i den foreliggende sag. Den antagne brøde står i misforhold til den pålagte bøde. 8

11 Sagsøgte har ikke forholdt sig til sagsøgerens ytringsfrihed, jf. grundloven 77 og EMRK art. 10. Da kreditor henvendte sig til sagsøgeren, oplyste han, at han mange gange havde rykket kreditor, varslet at han ville gå til domstolene, og at han ikke havde modtaget konkretiserede indsigelser. Debitor vidste derfor, at han skulle betale sagsomkostninger, jfr. Rpl. 311 og 312. Det var grunden til, at sagsøgeren sendte debitor et krævebrev. Der var tale om samhandel i handelsforhold og altså mellem professionelle, hvorfor der ikke var de samme hensyn at tage, som hvis debitor havde været en forbruger. Det viste sig også, at debitor var repræsenteret ved advokat. Under disse omstændigheder kunne sagsøgeren straks have udtaget stævning, hvorved relevansen af Rpl. 311 og 312 ville være særlig klar. Når krævebrevet anfører sagsomkostninger, var det et varsel om Rpl. 311 og 312. Sagsøgeren er procesadvokat og har i mange år ikke påtaget sig inkassoopgaver. Det er ubestridt, at krævebrevet ikke opfyldte inkassolovgivningen, men det gøres gældende, at det kun havde bagatelagtige - om nogen - konsekvenser for debitor. Advokatnævnet har aldrig før behandlet en klage over sagsøgerens overtrædelse af inkassolovgivningen, og klagesagen burde have været afgjort med en kritik og eventuelt en advarsel. Der er i kriminalretten kun gentagelsesvirkning i forhold til ligeartet kriminalitet. Allerede af denne grund var den udmålte sanktion helt ude af proportion med sanktionslæren og sanktionspraksis. Det er i sagen mellem kreditor og debitor ret klart, at debitor vil blive pålagt at betale og pålagt at betale sagsomkostninger. Debitor har til sit forsvar fået udmeldt syn og skøn, men det, som skønsmanden skal vurdere (et tag), eksisterer ikke mere." Advokatnævnet har i sit påstandsdokument anført følgende anbringender til støtte for sin påstand: "Til støtte for den nedlagte påstand gør jeg gældende, at sagsøgeren efter sine egne oplysninger vidste, at klageren havde indsigelser mod hans klients krav, at sagsøgeren burde have søgt klageren indsigelser oplyst og uddybet, og at den omstændighed at indsigelserne eventuelt var holdt i generelle vendinger, ikke fritager sagsøgeren for forpligtelsen til at forholde sig til disse, at sagsøgeren, når han indlader sig i en inkassosag og fremsender krævebrev, er forpligtet til at overholde inkassolovgivningens bestemmelser, og at disse bestemmelser ubestridt ikke er overholdt, at den omstændighed, at klageren eventuelt har vidst, at han kunne komme til at betale sagsomkostninger, ikke fritager sagsøgeren for forpligtelsen til at påse, at inkassolovgivningens bestemmelser er overholdt,

12 at konsekvenserne for debitor af den manglende overholdelse af bestemmelserne er uden betydning for bedømmelsen, og at sagsøgeren samlet set har tilsidesat god advokatskik. Sagsøgtes ikendelse af en disciplinærsanktion kan ikke anses for at være i strid med hverken Grundlovens 77 eller EMRK art. 10. Sanktionen er passende fastsat o O o Det er i retspraksis fast antaget, at der er gentagelsesvirkning knyttet til sagsøgtes afgørelser. Princippet i Straffelovens 88 finder anvendelse ved fastsættelsen af sanktioner i sagsøgtes afgørelser." Parterne har i det væsentlige procederet i overensstemmelse med påstandsdokumenterne. Rettens begrundelse og afgørelse Retten kan af de grunde, som Advokatnævnet har anført, tiltræde, at [indklagede] har tilsidesat god advokatskik, jf. retsplejelovens 126, stk. 1 ved i sit brev af 28. februar 2014 at have undladt at forholde sig til indsigelsen fra debitor om mangler ved arbejdet og ved at have afkrævet debitor inkassoomkostn inger, selvom i inkassolovens 10 og 3, stk. 1 i bekendtgørelsen om udenretlige inddrivelsesomkostningr ikke var iagttaget. Betingelserne i lovens 1 1 har ikke været opfyldte, og det af advokaten i øvrigt anfø1te kan heller ikke føre til noget andet resultat. Vedrørende størrelsen af bøden bemærkes, at retten finder, at forseelserne er af mindre alvorlig karakter. På den anden side er det - uanset at [indklagede] efter det oplyste ikke tidligere er pålagt bøde for nogen forseelse på netop inkassoområdet - en skærpende omstændighed, at han tidligere er meddelt mange sanktioner for tilsidesættelse af god advokatskik. Med disse bemærkninger findes bøden passende at kunne fastsættes til kr. Efter sagens udfald i forhold til de nedlagte påstande findes [indklagede] at have krav på sagsomkostninger som nedenfor bestemt med henblik på dækning af udgift til transport (en vej, da to sager blev forhandlet i forlængelse af hinanden) og et skønsmæsssigt fastsat beløb til dækning af tabt arbejdsfortjeneste. Det bemærkes her, at hovedforhandlingen varede under en time.

13 Thi kendes for ret: Den bøde, som [indklagede] blev pålagt ved Advokatnævnets kendelse af 28. maj 2014, nedsættes til kr. Inden 14 dage skal Advokatnævnet betale sagomkostninger til [indklagede] med kr. H. S. Kristoffersen B. Fusager Heidi Porse Wett Lambert Udskriftens rigtighed bekræftes. Retten i Horsens, den 21. april Regitze Holmberg, retsassistent

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009. København, den 6. september 2012 Sagsnr. 2010 31/ SMO/JML 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget på vegne af [Klager 1] og [Klager 2] samt [Klager 3] og [Klager

Læs mere

København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 K E N D E L S E

København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 K E N D E L S E København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 GYS/CSI/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X ApS v/direktør Y klaget over advokatfirmaet A og advokat B. Sagens tema: Klagen

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [ ].

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [ ]. København, den 23. maj 2014 Sagsnr. 2013-3404/HCH 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [ ]. Sagens tema: [Klager] har klaget over, at [indklagede]

Læs mere

Udenretlig inddrivelse af bestridte fordringer - en empirisk undersøgelse af tilgængelig praksis om god advokatskik og god inkassoskik

Udenretlig inddrivelse af bestridte fordringer - en empirisk undersøgelse af tilgængelig praksis om god advokatskik og god inkassoskik Udenretlig inddrivelse af bestridte fordringer - en empirisk undersøgelse af tilgængelig praksis om god advokatskik og god inkassoskik (Dette er den fulde version af en artikel, som i forkortet udgave

Læs mere

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede.

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. København, den 12. maj 2015 Sagsnr. 2014 3536/CBW 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Klagens tema: Klager har klaget over, at indklagede, der

Læs mere

København, den 26. september 2014 Sagsnr og /CBW 1. advokatkreds K E N D E L S E

København, den 26. september 2014 Sagsnr og /CBW 1. advokatkreds K E N D E L S E København, den 26. september 2014 Sagsnr. 2014 971 og 2014 972 /CBW 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede 1] og [indklagede 2],

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager]v/[y] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager]v/[y] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 9. januar 2015 Sagsnr. 2014-2819/HCH 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager]v/[y] klaget over [indklagede], [bynavn]. Sagens tema: [X] har

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 11. september 2015.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 11. september 2015. København, den 26. februar 2016 Sagsnr. 2015 3393/CBW 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Gorm Beck, Roskilde. Klagens tema: [Klager] har klaget

Læs mere

6. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X på vegne klager klaget over indklagede.

6. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X på vegne klager klaget over indklagede. København, den 18. december 2013 Sagsnr. 2012-1189/CHN/PMO 6. advokkreds Sagens parter: K E N D E L S E I denne sag har X på vegne klager klaget over indklagede. Sagens tema: X har på vegne klager klaget

Læs mere

K E N D E L S E. Klager 1 og Klager 2 har endvidere klaget over indklagedes salær på 28.435 kr. inkl. moms.

K E N D E L S E. Klager 1 og Klager 2 har endvidere klaget over indklagedes salær på 28.435 kr. inkl. moms. København, den 9. december 2013 Sagsnr. 2012-463/MKJ/JML 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager 1 og Klager 2 klaget over indklagede. Sagens tema: Klager 1 og Klager 2 har

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Kommune X klaget over indklagede.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Kommune X klaget over indklagede. København, den 16. juni 2014 Sagsnr. 2013-3026/LSK 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Kommune X klaget over indklagede. Sagens tema: Kommune X har klaget over, at indklagede,

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X på vegne af Y klaget over advokat A.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X på vegne af Y klaget over advokat A. København, den 28. februar 2013 Sagsnr. 2011-4063/HCH/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X på vegne af Y klaget over advokat A. Sagens tema: X har som revisor for Y klaget

Læs mere

K E N D E L S E. [Z] flyttede i 2014 ind hos sin mormor, [XX], der var flyttet på plejehjem og senere døde.

K E N D E L S E. [Z] flyttede i 2014 ind hos sin mormor, [XX], der var flyttet på plejehjem og senere døde. København, den 24. september 2018 Sagsnr. 2018-1679/CHO 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over advokat [B], [bynavn 1]. Klagens tema: Advokat [A] har klaget

Læs mere

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse.

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. marts 2015 i sag nr. BS 10A-160/2014: [Indklagede] [Advokatfirma A] [Adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagerne vedrører en sag anlagt af advokat [C] og et af hende ejet anpartsselskab mod [ejerforening].

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagerne vedrører en sag anlagt af advokat [C] og et af hende ejet anpartsselskab mod [ejerforening]. København, den 27. juni 2013 J.nr. 2011-10199/JSC 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] for [ejerforening] klaget over advokat [B], [bynavn], og advokat [B] har for

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af klager klaget over indklagede og advokatfirma K, [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af klager klaget over indklagede og advokatfirma K, [bynavn]. København, den 9. februar 2015 Sagsnr. 2014-3363/HCH 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af klager klaget over indklagede og advokatfirma K, [bynavn]. Sagens

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [IK], [by].

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [IK], [by]. København, den 9. maj 019 Sagsnr. 019-14/CBL 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [IK], [by]. Klagens tema: [Klager] har klaget over, at advokat [IK]

Læs mere

K E N D E L S E. X har endvidere klaget over advokat B s salær på kr. inkl. moms.

K E N D E L S E. X har endvidere klaget over advokat B s salær på kr. inkl. moms. København, den 13. december 2012 Sagsnr. 2011-2636/SAF/JML 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over A Advokatanpartsselskab, Vojens. Sagens tema: X, der var involveret

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: Under denne sag har advokat A, København, på vegne X klaget over advokat C, England.

K E N D E L S E. Sagens parter: Under denne sag har advokat A, København, på vegne X klaget over advokat C, England. København, den 1. december 2004 J.nr.02-0401-04-0593 bj-jm K E N D E L S E Sagens parter: Under denne sag har advokat A, København, på vegne X klaget over advokat C, England. Sagens tema: Klagen vedrører

Læs mere

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 12. september 2010 har A klaget over registreret revisor C.

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 12. september 2010 har A klaget over registreret revisor C. Den 29. november 2011 blev i sag nr. 57/2010 A (advokat B) mod Registreret revisor C afsagt følgende K e n d e l s e : Ved skrivelse af 12. september 2010 har A klaget over registreret revisor C. Klagen

Læs mere

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede].

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede]. København, den 15. december 2015 Sagsnr. 2015-1254/CHN 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede]. Klagens tema: Advokat [A] har

Læs mere

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede.

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. København, den 28. november 2014 Sagsnr. 2014-101/TRO 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at indklagede har

Læs mere

Sagsfremstilling: Det fremgår af sagens oplysninger, at klager er et datterselskab, der er 100 % ejet af det tyske selskab W.

Sagsfremstilling: Det fremgår af sagens oplysninger, at klager er et datterselskab, der er 100 % ejet af det tyske selskab W. København, den 12. september 2012 Sagsnr. 2011-0287/SAF/JML 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne klager klaget over advokat B. Sagens tema: Klager har klaget

Læs mere

K E N D E L S E. [X] blev varetægtsfængslet, og advokat [A] besøgte ham i [bynavn] Arrest den 10. september 2017.

K E N D E L S E. [X] blev varetægtsfængslet, og advokat [A] besøgte ham i [bynavn] Arrest den 10. september 2017. København, den 26. januar 2018 Sagsnr. 2017-3226/CHO 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over advokat [B], [bynavn]. Klagens tema: Advokat [A] har klaget over,

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har direktør D på vegne af Virksomhed X klaget over indklagede.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har direktør D på vegne af Virksomhed X klaget over indklagede. København, den 11. november 2013 J.nr. 2012-869/SAF/LOV 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har direktør D på vegne af Virksomhed X klaget over indklagede. Sagens tema: Virksomhed

Læs mere

Sagen afgøres uden mundtlig hovedforhandling, jf. retsplejelovens 366.

Sagen afgøres uden mundtlig hovedforhandling, jf. retsplejelovens 366. DOM Afsagt den 7. januar 2013 i sag nr. BS 11-676/2012: Holbæk Kommune Kanalstræde 2 4300 Holbæk mod GF Forsikring A/S Jernbanevej 65 5210 Odense NV Sagens baggrund og parternes påstande Denne sag er anlagt

Læs mere

Advokat A har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 6. maj 2014 ophæves, subsidiært at størrelsen af bøden nedsættes.

Advokat A har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 6. maj 2014 ophæves, subsidiært at størrelsen af bøden nedsættes. Retten i Svendborg DOM Afsagt den 23. oktober 2015 i sag nr. BS R5-425/2014: Advok A mod Advoknævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund og parternes påstande Sagen vedrører, hvorvidt

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens tema: Klager har klaget over, at indklagede har tilsidesat god advokatskik i forbindelse med behandlingen af en inkassosag.

K E N D E L S E. Sagens tema: Klager har klaget over, at indklagede har tilsidesat god advokatskik i forbindelse med behandlingen af en inkassosag. København, den 20. juni 2013 Sagsnr. 2010-1185/HCH/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager på vegne af X klaget over indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at

Læs mere

K E N D E L S E. Jeg er lige kommet hjem og fandt et brev fra min tidligere advokat.

K E N D E L S E. Jeg er lige kommet hjem og fandt et brev fra min tidligere advokat. København, den 30. januar 2015 Sagsnr. 2014-2778/LSK K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over tidligere advokat indklagede. Sagens tema: Klager, der var sigtet for dokumentfalsk,

Læs mere

København, den 11. september 2012 J.nr /JSC/JML 6. advokatkreds K E N D E L S E

København, den 11. september 2012 J.nr /JSC/JML 6. advokatkreds K E N D E L S E København, den 11. september 2012 J.nr. 2011-02- 0114/JSC/JML 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over advokat B. Sagens tema: Advokat A har klaget over, at

Læs mere

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over A Advokatfirma I/S.

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over A Advokatfirma I/S. København, den 26. oktober 2012 Sagsnr. 2010-1172/CHN/SPE 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over A Advokatfirma I/S. Sagens tema: X har klaget over, at A Advokatfirma

Læs mere

Advokatnævnet har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 2. februar 2011 stadfæstes.

Advokatnævnet har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 2. februar 2011 stadfæstes. DOM Afsagt den 25. januar 2012 i sag nr. BS 5-169/2011: A mod Advoknævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund og parternes påstande Sagen er behandlet under medvirken af 3 dommere. Advoknævnet

Læs mere

Vedtægter for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme

Vedtægter for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme Vedtægter for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme 1 Nævnet er oprettet af Hotel, Restaurant og Turisterhvervet, HORESTA, og Forbrugerrådet. 2 Nævnets kompetence Ankenævnet for hotel, restaurant

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 27. september 2016 Sagsnr. 2016-859/HCH 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [advokat A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema:

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. juni 2014 blev der i sag 236 2013 AA mod Ejendomsmægler BB og Ejendomsmæglervirksomhed CC afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 1. oktober 2013 har AA indbragt ejendomsmægler BB og ejendomsmæglervirksomheden

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2012-0049 aq. København, den 9. oktober 2012 KENDELSE. ctr. Ejendomsmægler Niels Hald Amager A/S Øresundsvej 124 2300 København S

Klagerne. J.nr. 2012-0049 aq. København, den 9. oktober 2012 KENDELSE. ctr. Ejendomsmægler Niels Hald Amager A/S Øresundsvej 124 2300 København S 1 København, den 9. oktober 2012 KENDELSE Klagerne ctr. Ejendomsmægler Niels Hald Amager A/S Øresundsvej 124 2300 København S Nævnet har modtaget klagen den 16. marts 2012. Klagen angår spørgsmålet om,

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A] og advokat [B], begge [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A] og advokat [B], begge [bynavn]. København, den 16. december 2015 Sagsnr. 2015 1915 og 2015-1917/LIH 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A] og advokat [B], begge [bynavn]. Klagens

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har direktør Z, Aktieselskab A, klaget over indklagede.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har direktør Z, Aktieselskab A, klaget over indklagede. København, den 9. december 2013 J.nr. 2012-1256/SAF/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har direktør Z, Aktieselskab A, klaget over indklagede. Sagens tema: Z, der som direktør

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 22. april 2015 (2014-0037087). Ansøgning om optagelse i

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl. København, den 20. december 2017 Sagsnr. 2017-2251/ADH K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl. Klagens tema: [Klager 1] og

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en andelslejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en andelslejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe. 1 København, den 15. marts 2012 KENDELSE Klager ctr. Poul Erik Bech A/S Nørrebrogade 230 2200 København N Nævnet har modtaget klagen den 25. juli 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse med oprettelse af et testamente og et dødsboskifte.

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse med oprettelse af et testamente og et dødsboskifte. ADVOKATNÆVNET København, den 8. januar 2008 J.nr. 02-0402-07-0452 lnj/alo K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [Selskab X] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [Selskab X] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 6. november 2015 Sagsnr. 2015-1471/MKJ 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [Selskab X] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema:

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K. København, den 29. februar 2016 Sagsnr. 2015-1590/CBW 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K. Klagens tema: [Klager] har

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. juni 2014 blev der i sag 248 2013 AA mod Ejendomsmægler BB og CC afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 28. november 2013 har AA indbragt ejendomsmægler BB og trainee CC for Disciplinærnævnet

Læs mere

Årsberetning 2014. (Uddrag)

Årsberetning 2014. (Uddrag) Årsberetning 2014 (Uddrag) 6.3 Kompetencespørgsmål Arbejdsrettens og de faglige voldgiftsretters kompetence er fastlagt i henholdsvis 9 11 og 21-22 i lov nr. 106 af 26. februar 2008, der som oven for nævnt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. januar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. januar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. januar 2016 Sag 155/2015 (2. afdeling) Frisk Vikar ApS under konkurs ved kurator Søren Aamann Jensen (advokat Frank Bøggild) mod A (advokat Ole Larsen, beskikket)

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over advokat Morten Riise-Knudsen, København K.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over advokat Morten Riise-Knudsen, København K. København, den 20. december 2017 Sagsnr. 2017-2383/VTA 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over advokat Morten Riise-Knudsen, København K. Klagens tema: Advokat

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. september 2013

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. september 2013 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. september 2013 Sag 105/2013 Anklagemyndigheden mod T (advokat Bjørn Elmquist, beskikket) T har indbragt Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitets

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 28. august 2015 i sag nr. 12/2015 Badminton Københavns indbringelse af Badminton Danmarks Disciplinærudvalgs kendelse af 4. maj 2015 Sagen er behandlet

Læs mere

København, den 24. oktober 2011 Sagsnr K E N D E L S E

København, den 24. oktober 2011 Sagsnr K E N D E L S E København, den 24. oktober 2011 Sagsnr. 2009 1321 CSI/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede, advokat. Sagens tema: Klager har klaget over, at

Læs mere

Når kunden ikke betaler

Når kunden ikke betaler Før eller siden kommer mange iværksættere ud for at have leveret et produkt til en kunde, der ikke kan eller vil betale. I dette nummers juridiske artikel beskriver advokaterne det optimale forløb for

Læs mere

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede].

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede]. København, den 29. februar 2016 Sagsnr. 2015-3592/HCH 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede]. Klagens tema: [Klager] har klaget over, at [indklagede],

Læs mere

Vedtægter for bestillingskontoret Grenaa Taxa

Vedtægter for bestillingskontoret Grenaa Taxa Vedtægter for bestillingskontoret Grenaa Taxa Grenaa Taxa s økonomiske forening har i henhold til Lovbekendtgørelse om taxikørsel m.v. nr. 107 af 30. januar 2013 og Bekendtgørelse nr. 405 af 8. maj 2012

Læs mere

K E N D E L S E. [Klager] var den 23. april 2012 blevet bortvist fra [virksomhed] som følge af væsentlig misligholdelse.

K E N D E L S E. [Klager] var den 23. april 2012 blevet bortvist fra [virksomhed] som følge af væsentlig misligholdelse. København, den 30. januar 2018 Sagsnr. 2017-2302/HCH 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A], [bynavn]. Klagens tema: [Klager] har klaget over, at

Læs mere

IS. april 2002, har sagsøgerne,

IS. april 2002, har sagsøgerne, RETTEN I ROSKILut Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 12. august 2003 i sag nr. BS 3-1172/2002 : mod IS. april 2002, har sagsøgerne, Under denne sag, der er anlagt den nedlagt endelig påstand om, at sagsøgte,

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: 2010-0019. Ankenævnets

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: 2010-0019. Ankenævnets AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0019 Klageren: Indklagede: xx på vegne yy DSB S-tog A/S Klagen vedrører: 17 kontrolafgifter á 750 kr. Ankenævnets sammensætning: Nævnsformand,

Læs mere

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte 2015-39 Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte En borger klagede til ombudsmanden over afgørelser fra Udbetaling Danmark og Ankestyrelsen om tilbagebetaling

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over advokat Eivind Frederik Kramme, København.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over advokat Eivind Frederik Kramme, København. København, den 26. juni 2014 Sagsnr. 2013-3627/LRA 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over advokat Eivind Frederik Kramme, København. Sagens tema: Klager har klaget

Læs mere

Den 6. januar 2000 modtog styrelsen kopi af 6 fakturaer fra K og i løbet af januar modtog styrelsen tilbagemelding fra 5 af de 6 tilskrevne kunder.

Den 6. januar 2000 modtog styrelsen kopi af 6 fakturaer fra K og i løbet af januar modtog styrelsen tilbagemelding fra 5 af de 6 tilskrevne kunder. Kendelse af 25. oktober 2000. 00-88.932. Klageren pålagt tilbagebetaling af modtagne tilskud og udelukket fra hjemmeserviceordningen. Lov om hjemmeservice 6, stk. 2 og 7, stk. 1. (Suzanne Helsteen, Finn

Læs mere

Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a.

Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a. " Københavns Byret Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 6. februar 2013 i sag nr. BS A mod Ankestyrelsen Amaliegade 25 1022 København K Sagens baggrund og parternes påstande. Denne sag er anlagt den 23.

Læs mere

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A.

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. København, den 13. september 2012 J.nr. 2010-03-0817/JSC/JML 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: X har klaget over advokat A s salær på

Læs mere

Vedtægt for Skagen Taxa s Økonomiske Forenings bestillingskontor

Vedtægt for Skagen Taxa s Økonomiske Forenings bestillingskontor Vedtægt for Skagen Taxa s Økonomiske Forenings bestillingskontor Skagen Taxa har i henhold til lovbekendtgørelse nr. 517 af 24. juni 1999 om taxikørsel m.v., samt Trafikministeriets bekendtgørelser nr.

Læs mere

Europaudvalget 2009 KOM (2009) 0126 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt

Europaudvalget 2009 KOM (2009) 0126 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt Europaudvalget 2009 KOM (2009) 0126 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt Lovafdelingen Dato: 23. april 2010 Kontor: Lovteknikkontoret Sagsnr.: 2009-7004-0029 Dok.: JOK41420 N O T A T om Forslag til

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. samt 2 rykkergebyrer på 100 kr. for rejse uden gyldigt sms-klip.

Kontrolafgift på 750 kr. samt 2 rykkergebyrer på 100 kr. for rejse uden gyldigt sms-klip. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0279 Klageren: Indklagede: XX 2720 Vanløse Metro Service A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr. samt

Læs mere

København, den 11. marts 2014

København, den 11. marts 2014 København, den 11. marts 2014 Sagsnr. 2012-1725/2KR/TRA/JML 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over Indklagede A/S. Sagens tema: Klager har klaget over Indklagede

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 15. november 2012

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 15. november 2012 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 15. november 2012 Sag 151/2012 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Georg Lett, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup den 17. oktober

Læs mere

K E N D E L S E. Klager har endvidere klaget over Indklagedes salær på kr. ekskl. moms.

K E N D E L S E. Klager har endvidere klaget over Indklagedes salær på kr. ekskl. moms. København, den 2. juni 2014 Sagsnr. 2013-545/3KR/AKC 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over Indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at Indklagede har

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af klager klaget over advokat B, og advokat B har modklaget over advokat A.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af klager klaget over advokat B, og advokat B har modklaget over advokat A. København, den 6. maj 2014 Sagsnr. 2013 1581/8KR/CBW 6. og 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af klager klaget over advokat B, og advokat B har modklaget

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 19. juni 2013 blev der i sag 192-2012 MM mod Ejendomsmæglervirksomheden AA [Adresse] [By] afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 27. august 2012 har Klagenævnet for Ejendomsformidling på vegne af MM

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over [indklagede], [bynavn 1].

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over [indklagede], [bynavn 1]. København, den 20. december 2017 Sagsnr. 2017-1933/CSI 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over [indklagede], [bynavn 1]. Klagens tema: Advokat [A] har på

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-23.447 (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Christian Østrup) 7. juli 2005

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-23.447 (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Christian Østrup) 7. juli 2005 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-23.447 (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Christian Østrup) 7. juli 2005 K E N D E L S E Brunata A/S (advokat Asger Heine Jensen, København) mod 1. Aalborg Boligselskab af

Læs mere

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn].

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 22. december 2016 Sagsnr. 2016-1538/7KR/TRA 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema: [Klager] har klaget

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over advokat Gry Henriette Rambusch, København K.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over advokat Gry Henriette Rambusch, København K. København, den 21. marts 2016 Sagsnr. 2015-2394/TRA 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over advokat Gry Henriette Rambusch, København K. Klagens tema: [Advokat

Læs mere

RETTENS DOM (Tredje Afdeling) 17. oktober 1991 *

RETTENS DOM (Tredje Afdeling) 17. oktober 1991 * fremsætte en afvisningspåstand og langt mindre fritage Retten fra at påse, at vedtægtens frister er overholdt. 2. Den udtrykkelige afvisning af en ansøgning, der finder sted efter den stiltiende afvisning

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [selskab 1] klaget over advokat Torben Stenius, København K.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [selskab 1] klaget over advokat Torben Stenius, København K. København, den 29. april 2019 Sagsnr. 2018-2993/HCH 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [selskab 1] klaget over advokat Torben Stenius, København K. Klagens

Læs mere

Advokatnævnet har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 30. juni 2014 i sag nr stadfæstes.

Advokatnævnet har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 30. juni 2014 i sag nr stadfæstes. Københavns Byret Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 23. september 2015 i sag nr. BS 41B-3325/2014: Advokat [C] [adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund og parternes

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Retshjælpsforsikring for Lystfartøjskasko

Forsikringsbetingelser. for. Retshjælpsforsikring for Lystfartøjskasko Betingelser nr. 950901 Forsikringsbetingelser for Retshjælpsforsikring for Lystfartøjskasko KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf 77 32 50 00, CVR-nr.: 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser

Læs mere

Ved kendelse af 29. januar 2014 har Advokatnævnet i medfør af retsplejelovens 147 c, stk. 1, pålagt advokat Lars Borring en bøde på kr.

Ved kendelse af 29. januar 2014 har Advokatnævnet i medfør af retsplejelovens 147 c, stk. 1, pålagt advokat Lars Borring en bøde på kr. Retten i Lyngby Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 16. juni 2014 i sag nr. BS 156-195/2014: Advokat Lars Borring Lyngby Hovedgade 39 2800 Kgs. Lyngby mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København

Læs mere

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over advokat [B], [bynavn].

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over advokat [B], [bynavn]. København, den 30. august 2019 Sagsnr. 2019-1289/CBL 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over advokat [B], [bynavn]. Klagens tema: Advokat [A] har klaget over,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 31. marts 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 31. marts 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 31. marts 2015 Sag 232/2014 Jan Laugesen (selv) mod Københavns Kommune Center for Parkering (advokat Anders Valentiner-Branth) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klager ønskede at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klager ønskede at købe. 1 København, den 30. april 2013 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Kristian Lützau Strandvejen 347 2930 Klampenborg Nævnet har modtaget klagen den 27. september 2012. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over [advokat B], og [advokat B] har klaget over [advokat A].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over [advokat B], og [advokat B] har klaget over [advokat A]. København, den 25. november 2015 Sagsnr. 2015-2549/MKJ 2. og 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over [advokat B], og [advokat B] har klaget over [advokat

Læs mere

De begrunder anmodningerne med Deres sygdom og vedlægger som dokumentation herfor en lægeudtalelse af 19. november 2003.

De begrunder anmodningerne med Deres sygdom og vedlægger som dokumentation herfor en lægeudtalelse af 19. november 2003. Kendelse af 15. februar 2005. (J.nr. 04-61.121) Afgift for for sent indsendt årsregnskab ikke eftergivet. Nugældende årsregnskabslovs 152 (Lars Holtug, Poul Østergaard Mortensen og Jan Uffe Rasmussen)

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [virksomhed X] v/[klager] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [virksomhed X] v/[klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 31. marts 2016 Sagsnr. 2015-4795/GGR 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [virksomhed X] v/[klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema: [Virksomhed

Læs mere

K e n d e l s e: Klagen angår, om indklagede har afgivet erklæring før behørig registrering i Revireg.

K e n d e l s e: Klagen angår, om indklagede har afgivet erklæring før behørig registrering i Revireg. Den 27. juni 2012 blev i sag nr. 32/2011 B (Bank) mod Registreret revisor C afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 5. april 2011 har B (Bank) klaget over registreret revisor C. Klagen angår,

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 10. december 2015.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 10. december 2015. København, den 27. april 2016 Sagsnr. 2015-4740/AKC 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema: Advokat [A] har klaget over,

Læs mere

Vedtægter. Stk. 2. En forbruger, der er sikret eller begunstiget i henhold til en tegnet forsikring, anses også for klageberettiget.

Vedtægter. Stk. 2. En forbruger, der er sikret eller begunstiget i henhold til en tegnet forsikring, anses også for klageberettiget. Vedtægter 1 "Ankenævnet for Forsikring" er oprettet af Forbrugerrådet og Forsikring & Pension med henblik på at behandle klager fra forbrugere vedrørende forsikrings- og pensionsforhold. 2 Nævnets kompetence

Læs mere

Udskrift af dombogen. Den 12. juni 2002 blev i sag nr. BS 1-2125/2001: mod. Andelsselskabet Karlslunde Strands Vandværk.

Udskrift af dombogen. Den 12. juni 2002 blev i sag nr. BS 1-2125/2001: mod. Andelsselskabet Karlslunde Strands Vandværk. Udskrift af dombogen Den 12. juni 2002 blev i sag nr. BS 1-2125/2001: S mod Andelsselskabet Karlslunde Strands Vandværk afsagt DOM Denne sag drejer sig om, hvorvidt sagsøgte var berettiget til at afbryde

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af Bank X og Bank X s medarbejderne klaget over indklagede.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af Bank X og Bank X s medarbejderne klaget over indklagede. København, den 4. november 2013 Sagsnr. 2012-1371/CDE/JML 1. advokkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advok A på vegne af Bank X og Bank X s medarbejderne klaget over indklagede. Sagens

Læs mere

K E N D E L S E. Den 3. august 2012 fremsendte indklagede en ordrebekræftelse med prisoplysning samt et udkast til testamente.

K E N D E L S E. Den 3. august 2012 fremsendte indklagede en ordrebekræftelse med prisoplysning samt et udkast til testamente. København, den 27. november 2013 Sagsnr. 2013-366/AKC/LOV 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager X og klager Y klaget over indklagede. Sagens tema: Klager X og klager Y har

Læs mere

København, den 6. oktober 2010 J.nr. 2010-02-0029 5. advokatkreds K E N D E L S E

København, den 6. oktober 2010 J.nr. 2010-02-0029 5. advokatkreds K E N D E L S E København, den 6. oktober 2010 J.nr. 2010-02-0029 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse

Læs mere

K E N D E L S E. Deklarationen havde bl.a. til formål at begrænse byggehøjde og taghældning på fremtidige bygningerne på grundene.

K E N D E L S E. Deklarationen havde bl.a. til formål at begrænse byggehøjde og taghældning på fremtidige bygningerne på grundene. København, den 7. januar 2015 Sagsnr. 2014-523 /2KR/HCH 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X på vegne af klager klaget over indklagede, [bynavn]. Sagens tema: X har på vegne

Læs mere

Sagsøgte, Advokatnævnet, har påstået stadfæstelse vedrørende samtlige sager.

Sagsøgte, Advokatnævnet, har påstået stadfæstelse vedrørende samtlige sager. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 15. august 2017 i sag nr. BS 10C-2647/2015, BS 10C-2648/ 2015, BS 10C-78/2016, BS 10C-79/2016, BS 10C-80/2016, BS 10C-81/ 2016, BS 10C-790/2016. Advokat

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 16. juni 2009 blev der i sag nr. 40-2008 KK mod Ejendomsmægler YY afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 29. februar 2008 har KK v/advokat BB indbragt ejendomsmægler YY for Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere.

Læs mere

København, den 7. juni 2011 J.nr. 2010-02-1201

København, den 7. juni 2011 J.nr. 2010-02-1201 København, den 7. juni 2011 J.nr. 2010-02-1201 VPE/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over advokat Eivind Frederik Kramme, København V. Advokat A har den 25.

Læs mere

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A.

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. København, den 10. december 2012 Sagsnr. 2012-2470/HCH/JML 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: X, der ved dom af 16. september 2011 afsagt

Læs mere

København, den 28. november 2011 J.nr K E N D E L S E

København, den 28. november 2011 J.nr K E N D E L S E København, den 28. november 2011 J.nr. 2009-02-1204 LNJ/LOR/JML 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over advokat B, herefter kaldet indklagede. Sagens tema: Klager

Læs mere

5. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede.

5. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede. København, den 28. marts 2014 J.nr. 2012-2617/JSC 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at indklagede har tilsidesat

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager ApS] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager ApS] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 28. august 2014 Sagsnr. 2014-1203/MKJ 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager ApS] klaget over [indklagede], [bynavn]. Sagens tema: [Klager

Læs mere