Slamsugning - også fra store dybder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Slamsugning - også fra store dybder"

Transkript

1 Slamsugning - også fra store dybder FKSSlamson har opbygget et helt specielt køretøj til tømning af sand fra vandfyldte tanke og bassiner på bl.a. rensningsanlæg. Løsningen gør, at vi udover traditionel slamsugning også kan tilbyde vores kunder slamsugning fra selv store dybder. Helt ned til meters dybde Med vores injektorsystem kan vi suge materialer op fra meters dybde. Vores store spulevogne er udstyret med slangekassetter, der styres fra et betjeningspanel. Sugekassetten har monteret en 5 sugeslange på 30 meter, der kan positioneres rundt om bilen med et udlæg fra bilen på 6 meter. Dette giver en meget stor fleksibilitet. Vi har også biler, der er specielt bygget til at suge gadebrønde. Alle vores vogne er udstyret med udskyderstempel, der gør at vores biler er nemme at tømme for sand.

2 Højttryksspuling Med og uden genbrug FKSSlamson råder over alle slags spule- og sugebiler. Ialt tyve forskellige biler, der rækker fra minispuler over biler med udstyr, der kan rense faldstammer i boliger, til den største genbrugsspuler i Skandinavien, der er udstyret med alt moderne værktøj. Alle spuleopgaver kan løses Den brede vognpark og det rette udstyr giver os mulighed for at løse alle typer af spuleopgaver uanset opgavens omfang og størrelse. Og vi spuler både med og uden genbrug af vand. Vores spuler uden genbrug er velegnet til mindre opgaver og ledninger med en dimension under ø300. Genbrugsspuler ideel til store ledninger Vores genbrugsspulere kan spule 300 meter i én længde og yder 420 l/min ved 140 bar. Det gør den ideel til store ledninger (større end ø300), hvor der har samlet sig meget skidt og til længere stræk. Genbrugsspuling er en miljøvenlig løsning, hvor der spares på forbruget af rent vand. Med dette system spules ca. 50% mere på samme tid i forhold til en spuler uden genbrug. Mobil og fleksibel enhed FKSSlamson har desuden en spulestation, der kan køres ud til steder, hvor en bil ikke kan køre. Det kan for eksempel være i markområder, stier og skove. Der trækkes ganske enkelt en spuleslange fra spuleren og ned til spulestationen, der kan stå op til 500 meter væk. XXL-spuler den helt store løsning Med FKSSlamsons XXL-spuler er der mulighed for at få løst de helt store spuleopgaver. Spuleren, der er Skandinaviens største, er udstyret med 500 m slange og spuler 700 l/min ved 140 bar. XXL-spuleren er ideel til helt store ledninger med meget skidt og til de meget lange stræk.

3 XXL-spuler og spulestation FKSSlamson råder over alle slags spule- og sugebiler. Ialt tyve forskellige biler, der rækker fra minispuler over biler med udstyr, der kan rense faldstammer i boliger, til den største genbrugsspuler i Skandinavien, udstyret med alt moderne værktøj. XXL-spuler den helt store løsning Med FKSSlamsons XXL-spuler er der mulighed for at få løst de helt store spuleopgaver. Spuleren, der er Skandinaviens største, er udstyret med 500 m slange og spuler 700 l/min ved 140 bar. XXL-spuleren er ideel til helt store ledninger med meget skidt og til de meget lange stræk. Genbrugsspuling er samtidig en miljøvenlig løsning, hvor der spares på forbruget af rent vand. Med dette system spules ca. 50% mere på samme tid i forhold til en spuler uden genbrug. Mobil og fleksibel enhed FKSSlamson har en spulestation, der kan køres ud til steder, hvor en bil ikke kan køre. Det kan for eksempel være i markområder, stier og skove. Der trækkes ganske enkelt en spuleslange fra spuleren og ned til spulestationen, der kan stå op til 500 meter væk.

4 SPUTNIK Spul og TV på samme tid Som de første i Danmark har FKSSlamson A/S introduceret TV-inspektion og spuling af stikledninger direkte fra hovedledningen med én og samme bil. Systemet er patenteret og FKSSlamson har eneret på brug af udstyret i Danmark. Det hele foregår fra spulevognen, hvor man med skærm og fjernbetjening kan styre spulehovedet ind i stikledninger. Udover den positive effekt på miljøregnskabet, ved brug af færre maskintimer, er der er en række kontante fordele ved brug af Sputnik: Spar en TV-inspektion. Det er muligt at konstatere om stikledninger er i brug på en meget nem måde. Det kan spare TV-inspektion af stikledninger, som allerede er konstateret døde ved spuling. Spar en TV-vogn. Stikledninger kan rengøres i én arbejdsgang, således kan der spares en TV-bil. Sputnik finder selv let op i stikledningen. Spar tid. Der konstateres om der skal foretages yderligere tiltag som f.eks. industrispuling eller rodskæring inden en evt. strømpeforing eller TV-inspektion. Færdigt arbejde første gang, hver gang. Stikledningerne vil altid være renset så den egentlige TV-inspektion af stikledningen kan færdiggøres uden stop for f.eks. løse aflejringer Det rigtige billede. Stikledningen er renset for kloakhud og andet skidt, så man får en retvisende TV-inspektion.

5 Beton- og rodskæring Afhjælper aflejringer Når en ledning er i brug, er der ofte risiko for, at små aflejringer sætter sig i ledningen. Disse samler sig med tiden til større og faste aflejringer, der kan udgøre et problem for ledningens daglige drift. Vandføringsevnen nedsættes, og der opstår risiko for opstuvning. FKSSlamson s løsning på problemet er både målrettet og effektiv. Vi kan således afhjælpe og løse problemet ved at fræse aflejringen bort. Vi skærer problemet væk Et andet problem i ledninger kan være rødder. Er der først kommet rødder ind i et ledningssystem, er det meget svært at fjerne dem igen. FKSSlamson kan dog mindske problemet og de forstyrrelser på driften, der er fremkaldt af drilske rødder. Løsningen er en jævnlig rodskæring i ledningen. Med rodskæringsteknikken, der indretter sig efter dimensionen på ledningen, er det muligt at fjerne rødderne helt ind til rørvæggen fra ø100 til ø500 mm. Der er mulighed for at indhente tilbud, hvis der er behov for at skære og fjerne rødder i en endnu større diameter. Dokumentation VI har mulighed for at TV-inspicere under eller efter rodskæringen som dokumentation for det udførte arbejde.

6 TV-inspektion af hovedledninger og stikledninger Avancerede kameraer Samtlige FKSSlamson s TV-biler er udstyret med nyeste udstyr. For eksempel med selvkørende og drejbare digitale farvekameraer, der kan inspicere i 360 graders synsvinkel. Dermed sikrer vi en god og professionel TV-inspektion, hvor der er mulighed for at foretage et nærmere eftersyn af bl.a. forskudte og åbne samlinger samt ikke mindst stiktilslutninger. TV-inspektion er den bedste metode, når det gælder kontrol og vurdering af ledningens tilstand samt afsløring og lokalisering af utætheder, forstoppelse eller brud. Inspektion i ledninger fra ø65 til ø2000 mm Vores største kameraer kan inspicere ledninger op til ø2000 mm, mens de mindste og selvkørende kan inspicere ned til ø100 mm. Ved at skubbe kameraet, kan der inspiceres ned til ø65 mm. Her er det også muligt at komme forbi 90 gr. bøjninger. DANDAS nyeste format Når det gælder TV-inspektion, er det relevant at forholde sig til i hvilket format, man ønsker sit materiale leveret. FKSSlamson har mulighed for at levere i tre formater DAS4, DAS5 og DANDAS. Vi arbejder altid i den nyeste DANDASversion. Det er samtidig det, vi anbefaler vores kunder, da dette format giver den bedste og mest fyldestgørende TV-inspektion. Samtidig er det muligt at konvertere DANDAS til den europæiske CEN-standard. Indtegning i AutoCad Vi tilbyder også at indtegne ledningsforløbet i AutoCad og leverer i enten dwg el. dxf format. Ved at anvende digital indtegning i AutoCad opnår man mulighed for at kortlægge den totale sammenhæng i et system. Det betyder ofte, at kringlede forløb og stik bliver synlige, hvilket giver et nyttigt overblik. Brugbare resultater Resultaterne fra TV-inspektionen leveres i overskuelige rapportskemaer og i digital form på USB-harddisk eller DVD. TV-inspektion af store ledninger FKSSlamson har bidraget aktivt til den arbejdsgruppe, der har arbejdet med at udarbejde en manual for TV-inspektion af store ledninger. Dette blev omtalt i DANVA-rapport nr. 50, hvor det anbefales at ledninger over 1200 mm inspiceres manuelt ud fra specifikke observationer, der kan rekvireres ved DANVA. Observationssættet forholder sig til DAS5. Kontrolordning Som medlem af Dansk Byggeri s Kontrolordning for TV-inspektionsfirmaer er vores kunder sikret en ensartet standard og TV-inspektion på højt niveau. Alle operatører skal være i besiddelse af DTVK s certifikat, der kun kan erhverves efter et kursus og en bestået prøve. Hyppig kontrol af TV-inspektionen og en løbende efteruddannelse sikrer en kvalitetsmæssig korrekt udførelse af inspektions-opgaverne.

7 Faldmåling og dimensionsbestemmelse Med en investering i præcist kameraudstyr og nyudviklet software, tilbyder FKSSlamson A/S faldmåling af kloakledninger samt dimensionsbestemmelse. I TV-udstyret er der indbygget et inklinometer, der giver en meget nøjagtig måling af ledningernes fald. Der er tilmed indbygget optisk udstyr, der kan bestemme den indvendige dimension på ledningen. Faldmåling Faldmåling udføres for at registrere lunker eller eventuelt bagfald på nye eller eksisterende ledningsstrækninger, da begge dele uden fald eller med bagfald kan føre til driftsproblemer i ledningssystemet. Eksempelvis skyldes forstoppelser ofte, at der er aflejret materiale i en lunke i kloakledningen. DS475 Etablering ledningsnet i jord I DS475 er det angivet, hvilke afvigelser fra projekterede bundkoter og fald man kan acceptere i nyanlæg. Inklinometeret Før faldmålingen udføres bliver der foretaget en meget nøjagtig kalibrering af udstyret. Faldmålingen gennemføres efter endt TV-inspektion, ved at kameraet langsomt trækkes tilbage igennem ledningen. Hermed sikres den største nøjagtighed, da kameraet på denne måde kører med en jævn hastighed. Faldet bliver målt og beregnet for hver tiende centimeter. Det er desuden vigtigt, at ledningerne er spulet og efterfyldt med vand forud for faldmålingen for at få det mest præcise resultat. Resultatet afleveres i en rapport med grafik, der viser ledningens fald. Dimensionsbestemmelse Med det optiske udstyr har vi mulighed for at bestemme ledningens indvendige dimension. Det betyder, at TV-operatøren ikke nødvendigvis skal ned i brøndene. Samtidig kan vi under TV-inspektionen bestemme dimensionsændringer på ledningen. Desuden overføres data til brøndrapporten fra TV-rapporten, således at dimensionerne i brøndrapporten bliver mere præcise. Bestemmelsen kan udføres i både hoved- og stikledninger. Dimensionsmåleren Dimensionsbestemmelsen foretages i TV-bilen, hvor TV-operatøren ved hjælp af optisk udstyr kan bestemme dimensionen direkte på skærmen. Dette gøres i start- og slutbrønd og efter konstatering af dimensionsskift på ledningen. Data overføres til TV-rapporten.

8 IKAS32 Plan Indtegning på grundkort FKSSlamson A/S har den nyeste software til TV-inspektion i IKAS32 og kan tilbyde optegning af ledningsforløb på grundkort under TVinspektionen. Ved at indlæse grundkort, X og Y koordinator, samt bundkoter på brøndene, kan vi under inspektionen automatisk indtegne hovedledninger og stik på en tegning. Navigator Retningsændringer i stik bliver målt med et tillægsprogram, Navigator, hvor vi præcist kan måle graderne på disse. Retningsændringer på stikket bliver herefter automatisk optegnet, således at ledningsforløbet bliver præcist. Indtegning Efter endt TV-inspektion og indtegning beregner programmet X og Y koordinater på ledningsforløbet, således at man får et komplet overblik over ledningen både i forhold til forløb og tilstand. Disse oplysninger bliver eksporteret i en separat XML fil, som kan indlæses direkte i kundens database.

9 Panoramo-kamera til brøndinspektion 360 graders brøndinspektion med digitalt kamera Som de første i Danmark har FKSSlamson introduceret Panoramo B.I. Der er tale om et digitalt kamera til inspektion af brønde. Det hele foregår direkte fra en særligt udstyret TV-bil - og helt uden personale i selve brønden. Fri bevægelse i brønden Under inspektionen optager kameraet 360 grader rundt i brønden. Det giver nogle unikke muligheder for efterfølgende at: bevæge sig frit i brønden, stoppe op og se nærmere på eventuelle skader måle nedstik lave en præcis registrering af stiktilslutninger, måle dimensioner og vurdere stikkets tilstand se omgivelserne omkring brønddækslet samt dækslets type og tilstand. Teknikken folder sig ud Panoramo s præcision er baseret på en særlig teknik, hvor kameraet tager mange billeder 360 grader rundt i brønden. Disse billeder udgør reelt en scanning af brønden. Herefter kan man ganske enkelt folde scanningen ud, så man kan se hele brøndvæggen. Det giver mulighed for at måle nedstik og dimensioner og for at se tilstanden i brønden. Præcis og fleksibel løsning Brøndinspektion med Panoramo-kameraet er en moderne, sikker og fleksibel løsning. En inspektion, der på denne måde kommer hele vejen rundt i brønden, giver et præcist bidrag til vurderingen af den enkelte brønd og behovet for renovering.

10 Tætheds- og Trykprøvning I henhold til bestemmelserne i DS 455 FKSSlamson A/S foretager tætheds- og trykprøvning iht. Dansk Ingeniørforenings norm for tæthed af afløbssystemer i jord. 25 års erfaring FKSSlamson er den rigtige samarbejdspartner til tætheds- og trykprøvninger og leverer den korrekte rapport hver gang. Tilbudsfasen Valg af kontrolniveau, stikprøvestørrelser, partier etc. har stor indflydelse på prissætningen i tilbudsfasen, hvor FKSSlamson kan rådgive til den rigtige løsning og dermed den rigtige pris. Dokumentation Resultatet af tætheds- og trykprøvninger samles i en udførlig rapport, der indeholder alle oplysninger om, hvorvidt afløbssystemet har opfyldt tæthedskravet. Alternative prøvninger Ønsker bygherre alternative prøvninger, har vi erfaringen i at vejlede og rådgive i metoder, som ligger uden for DS455.

11 Brøndreparation Håndreparation af brønde med specialbeton og injicering Blandt de typer af brøndskader, der hyppigst registreres, er: 1) indsivning mellem brøndringe 2) indsivning ved overgang mellem brøndbund og nederste brøndring Der konstateres desuden mange dårlige banketter og defekte ledningstilslutninger. System i renoveringen FKSSlamson har udviklet et system, der er målrettet reparationen af disse skadestyper. I systemet er det princippet, at: - når dårlige banketter og bundløb udbedres, så tørlægges brønden, banket og bund afrenses. Der opbygges herefter nyt bundløb/banketter med specialbeton i henhold til DS når indsivninger udbedres, så gennembores brøndvæg/brøndbund samtidig med, at der pumpes tætningsmateriale ud for at lukke utæthederne på ydersiden af brønden. På den måde sker tætningen på den rigtige side i forhold til vandtrykket. I områder med høj grundvandstand anbefales en komplet foring, evt. Permacast. skader rensning udbedring renoveret

12 Partliner Miljøvenlig kort strømpe til punktreparation af forskellige rørskader Hæfter på alle kendte ledningstyper FKSSlamson bruger en glasfiber-armeret partliner, der er imprægneret med vandglas. Den hæfter på alle kendte ledningstyper, uanset hvilke materialer de er lavet af. Løsningen kan installeres i: længder fra 0,5 m til 2,0 m dimensioner fra ø90-ø1000 og v300-v1000 mm godstykkelse på 4-6 mm Glat, hurtigt og effektivt Partlineren slutter helt tæt til det eksisterende rør og laver en glat overgang, der ikke påvirker vandgennemstrømningen. Reparationer udføres hurtigt og effektivt, så driftsforstyrrelser og gener minimeres. PartlinerE anvendes bl.a. til udbedring af: åbne eller forskudte samlinger revner og brud huller ind- og udsivning skader i spidsbundede ledninger fejlskæringer i forbindelse med stikåbninger Partlinere er underlagt NO-DIG Gruppens retningslinier. FKSSlamson er medlem af NO-DIG Gruppen.

13 Permacast Brøndrenovering Skadestyper En Permacast-foring er en effektiv fornyelse af brønde, der efterfølgende giver en lang rest levetid. Løsningen er en holdbar metode ved følgende skader i brønde: indsivning eller udfældning mellem brøndringe revner/brudskader i brøndringe eller topring begyndende korrosion/forvitring af brøndvæggen Sådan gør vi Når FKSSlamson s medarbejdere arbejder med Permacast-løsningen, starter vi med at rense brønden ved højtryksspuling. Ledningstilslutningerne proppes midlertidigt af. Herefter positionerer vi et spindelhoved lige over brøndbunden. Permacast-beton pumpes til den hurtigt roterende spindel og sprøjtes centrifugalt på indersiden af brøndvæggen. Spindelhovedet føres opad og nedad gennem brøndens centerakse, imens der bliver sprøjtet et ensartet og tæt lag Permacast-beton på brøndvæggen. Processen fortsætter, indtil den ønskede tykkelse af foringen er nået, dog maksimalt 5 cm. Test af materialet Fiberbeton-materialet er i Danmark testet på akkrediteret laboratorium efter den europæiske standard EN-196. Prøvningerne viser, at materialet (MS ) efter 28 døgn har en minimum brudstyrke på 60 Mpa (= min. 50% stærkere end alm. brøndgodsbeton). Derudover er materialet resistent ned til en PH-værdi på 2. Systemdokumentation Der er i samarbejde med Århus Kommune og ingeniørfirmaet Krüger udført en omfattende gennemprøvning af PERMACAST-systemet.

14 Store ledninger Håndrenovering af store ledninger - ø800 mm og opefter Åbne samlinger giver problemer Er der åbne samlinger i store rør, er der tale om et problem, der kan komme til at betyde store udgifter for ledningsejeren. For gennem de åbne samlinger kan der trænge betydelige mængder grundvand og sand ind. Samtidig kan der, med risiko for forurening, sive spildevand ud. Håndrenovering løser problemet FKSSlamson håndrenoverer ledninger og lukker samlinger med forskellige, specielle materialer, der sikrer et tæt ledningsanlæg. Herved hindres også rotter i at få adgang til egnede levesteder. Inspektion af alle stikledninger Når vi udfører håndrenovering, inspirerer vi samtidig alle stikledninger for at se, hvilken stand stikkene er i og om der er stik, der ikke længere er i brug. Disse afproppes med special-beton, hvorved der lukkes effektivt af for eventuelle rottereder. Vores specialmandskab arbejder med... lukning af åbne eller forskudte samlinger udbedring af dårlige stiktilslutninger standsning af indsivning/udsivning udbedring af revner afpropning af blinde/ubrugte stik Evt. overpumpning eller afspærring udføres i samarbejde med bygherre. FKSSlamson er behjælpelig med ansøgning om dispensation i forhold til Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 473 og nr. 9 (kloakbekendtgørelsen) i de tilfælde det måtte være nødvendigt.

15 Tømning af hustanke Mobil afvanding af slam Hos FKSSlamson er hensynet til miljøet øverst på dagsordenen, uanset hvilke opgaver vi udfører for vores kunder. Det er vores såkaldte KSA-anlæg et godt eksempel på. KSA står for Kombineret Slamsuger og Afvandingsanlæg. Med dem kan vi både behandle og håndtere slam på en effektiv og miljøvenlig måde, når vi tømmer hustanke. Håndteringen sker altid efter de gældende miljøregler. Effektiv procedure KSA erne er mobile afvandingssystemer, hvor slam og vand skilles ad. Det afvandede slam (ca % tørstof) transporterer vi til opbevaring i godkendt plansilo. Herefter bliver slammet kalkstabiliseret og luftet, så det efterfølgende kan spredes på landbrugsjord, leveres til kompostering hos en godkendt behandler eller leveres på renseanlæg. Dokumentation FKSSlamson sørger for, at al nødvendig dokumentation er på plads. Både i forhold til landmand, kommune og Plantedirektoratet, der er myndighed på området. Der udtages samtidig løbende analyser af slammet i henhold til de gældende regler. Vi har i vores vogne indbygget computere og printere, hvor vi kan indlægge f.eks. Envitrix, der registrerer bilens aktiviteter. Dermed har kunder, chauffører og firmaets administration mulighed for at få en aktuel status på opgaven. Det handler om overblik og muligheden for at planlægge. Stor ekspertise FKSSlamson har oparbejdet stor ekspertise med tømning af tanke og opgaverne udføres af erfarne medarbejdere med adgang til den nyeste teknologi. Vi tømmer årligt tusindvis af tanke, hvor vi hurtigt kan reagere på henvendelser fra borgerne eller udføre opgaverne løbende ud fra aftalte tømningslister, som vi hele tiden opdaterer. 1. Indholdet af tanken suges op i slamsugeren 2. Septiktanken fyldes med rejectvand 3. Slamsugertankens indhold pumpes op i afvandingstanken 4. Dagen igennem sker der løbende en afvanding

Renovering i og under ejendomme

Renovering i og under ejendomme Renovering i og under ejendomme Rødder i fælles entreprenørkultur Renovering i og under ejendomme Aarsleff Rørteknik er markedsledende i Danmark, når det gælder renovering med strømpeforing i og under

Læs mere

Regulativ for TÅRNBYFORSYNING Vand Tekniske bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Spildevand A/S

Regulativ for TÅRNBYFORSYNING Vand Tekniske bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Spildevand A/S Indholdsfortegnelse 1. Projektering 2 2. Dimensionering 2 3. Hovedledninger 3 4. Stikledninger og skelbrønde 3 5. Brønde 3 6. Samlinger og tilslutninger 4 7. Udførelse 4 8. Kvalitetssikring og dokumentation

Læs mere

LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde

LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde Tønder Kommune og Tønder Forsyning A/S LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde BILAG 2 - ACCEPTKRITERIER FOR NY KLOAK Rekvirent Tønder Kommune Tønder Forsyning A/S Teknik og Miljø Håndværkervej 4 Kongevej

Læs mere

Metoder til fornyelse og afpropning af stik

Metoder til fornyelse og afpropning af stik Metoder til fornyelse og afpropning af stik Side 6 Side 6 Side 7 Indholdsfortegnelse Indledning 4 Fornyelse med Aarsleff Strømpeforing 5 Aarsleff Hatprofil 5 Side 7 Kort Hatprofil fra 6 Lang Hatprofil

Læs mere

www.thistedkloakservice.dk

www.thistedkloakservice.dk www.thistedkloakservice.dk Profil Thisted Kloakservice er en familieejet virksomhed med mere end 20 års erfaring fra branchen. Kernekompetencerne er højtryksspuling og slamsugning, men vi kan meget mere

Læs mere

Rørfornyelse uden opgravning og nedrivning

Rørfornyelse uden opgravning og nedrivning Rørfornyelse uden opgravning og nedrivning Rørteknik vi går i rørene uden at gå i vejen! www.aarsleffrørteknik.dk Kloakrenovering hurtigt, sikkert og holdbart Velfungerende afløbssystemer er uundværlige

Læs mere

Kloakken Din hverdag nu og i fremtiden Den er lige under os. TV-Inspektionsgruppen i Danmark informerer om kloakledningerne

Kloakken Din hverdag nu og i fremtiden Den er lige under os. TV-Inspektionsgruppen i Danmark informerer om kloakledningerne Kloakken Din hverdag nu og i fremtiden Den er lige under os TV-Inspektionsgruppen i Danmark informerer om kloakledningerne TV-Inspektionsgruppen består af TV-inspektionsfirmaer, der løbende kontrolleres

Læs mere

...ET PROFESSIONELT VALG TIL GOD KLOAKSERVICE DØGNVAGT:

...ET PROFESSIONELT VALG TIL GOD KLOAKSERVICE DØGNVAGT: ...ET PROFESSIONELT VALG TIL GOD KLOAKSERVICE DØGNVAGT: 70 2000 91 www.abc-kloak.dk 1 ABC KLOAKSERVICE Alt kloakarbejde udføres og vores arbejdsområder omfatter: Højtryksspuling af kloakledninger, brønde,

Læs mere

Præventiv skybrudsikring af bestående bygninger

Præventiv skybrudsikring af bestående bygninger VELKOMMEN Præventiv skybrudsikring af bestående bygninger v/ Salgsingeniør Claus Vangsager Aarsleff Rørteknik Dias 3 Økonomiske konsekvenser Skaderne og de økonomiske konsekvenser ved skybrud kan være

Læs mere

Kravspecifikation Ledningsregistrering

Kravspecifikation Ledningsregistrering Kravspecifikation Ledningsregistrering Dato 31. oktober 2012 Ansvarlig utso Opmåling Dokumentnummer D5849-12/2.0 For at Rebild Forsyning skal få så ensartet datagrundlag som muligt, skal alt opmåling af

Læs mere

Rammeaftaler et tæt samarbejde. Rammeaftale Samarbejde Prioritering Fornyelse

Rammeaftaler et tæt samarbejde. Rammeaftale Samarbejde Prioritering Fornyelse Rammeaftaler et tæt samarbejde Rammeaftale Samarbejde Prioritering Fornyelse Alle typer ledninger kan fornyes med en Aarsleff Strømpeforing vandrette såvel som lodrette. Rammeaftaler et tæt samarbejde

Læs mere

Acceptkriterier ved Forede ledninger eller lange sammensvejsede ledninger DANVA VEJLEDNING NR. 92, JANUAR 2014

Acceptkriterier ved Forede ledninger eller lange sammensvejsede ledninger DANVA VEJLEDNING NR. 92, JANUAR 2014 Acceptkriterier ved Forede ledninger eller lange sammensvejsede ledninger DANVA Acceptkriterier ved forede ledninger eller lange sammensvejsede ledninger Dette afsnit har til formål at opstille forslag

Læs mere

KAB Otto Mønsted Kollegiet Kloakker Forundersøgelse

KAB Otto Mønsted Kollegiet Kloakker Forundersøgelse KAB Otto Mønsted Kollegiet Kloakker Forundersøgelse Udarbejdet af: Godkendt af: MOL PKH Indholdsfortegnelse Side: 1 Dato: 2. april 2013 1 Orientering.... 2 1.1 Sammenfatning af beskrivelse... 2 1.2 Kunde...

Læs mere

Kravspecifikation Krav til TV-rapportering.

Kravspecifikation Krav til TV-rapportering. Revideret 17-02-2016 17. februar 2016 Kravspecifikation Krav til TV-rapportering. TV-inspektion udført for Middelfart Spildevand som slutbruger skal overholde nedenstående. Såfremt det ikke overholdes

Læs mere

T A N K T E S T A / S

T A N K T E S T A / S T A N K T E S T A / S Siden 1997 rådgivning om tanke, afløbssystemer og vandrensning Tæthedsprøvning og inspektion af 1 olieudskiller udført den 21. marts 2017 LeanDesign ApS på Nordsjællands Brandskole

Læs mere

Banemarksvej Brøndby Projektinformation

Banemarksvej Brøndby Projektinformation Projektinformation PROJEKTNAVN: OPRETTET: INSPEKTIONS STANDARD: DanDas OPERATØR: FIRMA: Kunde: KLOAK.TV Ansvarlig: Afdeling: Postboks: Adresse: Hvidovrevej 63A 2th Postnr./By: 2650 - Hvidovre Telefon:

Læs mere

Renovering af faldstammer. v/ Flemming Springborg, Teknologisk Institut, Rørcentret

Renovering af faldstammer. v/ Flemming Springborg, Teknologisk Institut, Rørcentret Renovering af faldstammer v/ Flemming Springborg, Teknologisk Institut, Rørcentret Flemming Springborg Byggesagsbehandler i Københavns Kommune indtil 1998 Ansat på Teknologisk Institut siden 1998 Tilknyttet

Læs mere

Erfaringer med rottespærrer. Henning Lübcke. Formand for Danske kloakmestre

Erfaringer med rottespærrer. Henning Lübcke. Formand for Danske kloakmestre Erfaringer med rottespærrer. Henning Lübcke Formand for Danske kloakmestre I menneskets fodspor, med store epidemier til følge. Alt hvad man tror man ved er forkert Hvorfor sætte en rotteforsinker?. De

Læs mere

Kloakrenovering HURTIG OG EFFEKTIV KLOAK- RENOVERING. Hurtig og effektiv. Lidt bedre end de andre go e!

Kloakrenovering HURTIG OG EFFEKTIV KLOAK- RENOVERING. Hurtig og effektiv. Lidt bedre end de andre go e! Kloakrenovering Hurtig og effektiv. HURTIG OG EFFEKTIV KLOAK- RENOVERING Lidt bedre end de andre go e! Spray coating Renovering af faldstammer og stikledninger til lejligheder. Hurtig, enkelt og effektiv.

Læs mere

Fornyelsesplanlægning. Forundersøgelser Tilstandsvurdering Fornyelsesplan Fornyelse

Fornyelsesplanlægning. Forundersøgelser Tilstandsvurdering Fornyelsesplan Fornyelse Fornyelsesplanlægning Forundersøgelser Tilstandsvurdering Fornyelsesplan Fornyelse Bolig Kommune Industri Fornyelsesplanlægning en sikker investering Kært barn har mange navne Sanering, renovering, reparation,

Læs mere

Håndtering af regnvand, spildevand og procesvand. Aarsleff Rørteknik A/S Claus Vangsager

Håndtering af regnvand, spildevand og procesvand. Aarsleff Rørteknik A/S Claus Vangsager Aarsleff Rørteknik A/S Claus Vangsager Fremtiden er Under os I sidder her fordi mange af jer har ansvaret for at håndtere driften af regnvand spildevand og procesvand I HAR ANSVARET Håndtering Ibrugtagningsgodkendelse

Læs mere

Tilbudsliste. KLAR Forsyning A/S. NO-DIG kloakrenovering

Tilbudsliste. KLAR Forsyning A/S. NO-DIG kloakrenovering 15.september 2016 Undertegnende entreprenør tilbyder i henhold til KLAR Forsynings udbudsmateriale (rammeaftale, arbejdsbeskrivelser) at udføre de i nærværende tilbudsliste omhandlende arbejder og leverencer,

Læs mere

Vand i kælderen. Ansvar Afhjælpning Andre gode råd

Vand i kælderen. Ansvar Afhjælpning Andre gode råd Vand i kælderen Ansvar Afhjælpning Andre gode råd Forsyning Helsingør Spildevand A/S Februar 2011 Hvorfor denne information? Du er måske en af de 6500 grundejere i Helsingør Kommune, som har en kælder

Læs mere

NOTAT 20130708, rev. 20131106 Standardbetingelser for kloakarbejder i Lejre Kommune.

NOTAT 20130708, rev. 20131106 Standardbetingelser for kloakarbejder i Lejre Kommune. Lejre Forsyning Højbyvej 19 4320 Lejre 4646 4040 www.lejreforsyning.dk Pia Holm piho@lejreforsyning.dk Dato: 06-11-2013 Sagsnr.: S13-194 Dok.nr.: D13-5840 NOTAT 20130708, rev. 20131106 Standardbetingelser

Læs mere

DanDas STANDARD. DanDas DATA LEVERING AF OPMÅLINGSDATA OG DATA FRA TV-INSPEKTION SØNDERBORG FORSYNING LEVERING AF ELEKTRONISKE DATA

DanDas STANDARD. DanDas DATA LEVERING AF OPMÅLINGSDATA OG DATA FRA TV-INSPEKTION SØNDERBORG FORSYNING LEVERING AF ELEKTRONISKE DATA LEVERING AF ELEKTRONISKE DATA LOGO SENEST REVIDERET: 13. november 2014 Rettelser er markeret med rødt DanDas STANDARD DanDas DATA LEVERING AF OPMÅLINGSDATA OG DATA FRA TV-INSPEKTION SØNDERBORG FORSYNING

Læs mere

Projektinformation. HJ Gruppen Lundsgårdsvej Dalmose Tlf.: DanDas Brydes alle v2

Projektinformation. HJ Gruppen Lundsgårdsvej Dalmose Tlf.: DanDas Brydes alle v2 Projektinformation Kunde: Ansvarlig: Afdeling: Postboks: Adresse: Postnr./By: Telefon: Telefax: Mobiltelefon: E-mail: Operatør: Ansvarlig: Afdeling: Postboks: Adresse: Postnr./By: Telefon: Telefax: Mobiltelefon:

Læs mere

Registreringsvejledning for Nyanlæg i Spildevand. Bilag - Knuder

Registreringsvejledning for Nyanlæg i Spildevand. Bilag - Knuder Registreringsvejledning for Nyanlæg i Spildevand Bilag - Knuder Revisionsdato 20-04-2017 Oversigt Knudetype: Bilag Brønd Beton B.1 Brønd PVC/PP B.2 Brønd - Udluftning B.3 Bassin - Åben B.4 Bassin - Lukket

Læs mere

Registreringsvejledning for afløb opmåling af nyanlæg og renovering

Registreringsvejledning for afløb opmåling af nyanlæg og renovering Registreringsvejledning for afløb opmåling af nyanlæg og renovering Version 1.0 Dato 04-07-2019 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Generelle kontaktoplysninger... 3 2. Generelle krav... 4 2.1

Læs mere

Strømpeforing af stikledninger. Flemming Springborg, Teknologisk Institut

Strømpeforing af stikledninger. Flemming Springborg, Teknologisk Institut Strømpeforing af stikledninger Flemming Springborg, Teknologisk Institut Flemming Springborg Ansat på Teknologisk Institut siden 1998. Tilknyttet Kontrolordning for Ledningsrenovering siden 1998. Deltaget

Læs mere

Spuling og TV-inspektion af kloaksystemet i Tønder Kommune. Delentreprise 1 Planlagte opgaver

Spuling og TV-inspektion af kloaksystemet i Tønder Kommune. Delentreprise 1 Planlagte opgaver Spuling og TV-inspektion af kloaksystemet i Tønder Kommune Delentreprise 1 Planlagte opgaver Tilbud- og afregningsgrundlag (TAG) Oktober 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG)...2

Læs mere

Sydvestsjællands Kloakservice

Sydvestsjællands Kloakservice Sydvestsjællands Kloakservice Baggrund Sydvestsjællands Kloakservice er en af Danmarks førende virksomheder som leverandør til oliebranchen, og indenfor kloakservice til erhvervslivet med over 40 års erfaring.

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 52 Afløb og sanitet i bygning. Revision: 2014.07.01

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 52 Afløb og sanitet i bygning. Revision: 2014.07.01 Teknisk afdeling Tekniske Standarder Bips nr. 52 Afløb og sanitet i bygning Revision: 2014.07.01 Indholdsfortegnelse 52.1 Afløb under bygning... 3 52.1.1 Indledning... 3 52.1.2 Generelle principper...

Læs mere

Vejledning i forbindelse med byggemodninger og eventuel overtagelse af spildevand/kloakanlægget af Kalundborg Spildevandsanlæg A/S

Vejledning i forbindelse med byggemodninger og eventuel overtagelse af spildevand/kloakanlægget af Kalundborg Spildevandsanlæg A/S Vers. April 2019 Vejledning i forbindelse med byggemodninger og eventuel overtagelse af spildevand/kloakanlægget af Kalundborg Spildevandsanlæg A/S Indholdsfortegnelse Generelle principper... 1 Krav til

Læs mere

Tømning af bundfældningstanke ANSVAR ADGANG AFREGNING ANDRE GODE RÅD

Tømning af bundfældningstanke ANSVAR ADGANG AFREGNING ANDRE GODE RÅD Tømning af bundfældningstanke ANSVAR ADGANG AFREGNING ANDRE GODE RÅD Fælles tømningsordning Fælles tømningsordning Halsnæs og Frederikssund Forsyning har indgået en ny kontrakt med en entreprenør om tømning

Læs mere

Spuling og TV-inspektion af kloaksystemet i Tønder Kommune. Delentreprise 1 Planlagte opgaver

Spuling og TV-inspektion af kloaksystemet i Tønder Kommune. Delentreprise 1 Planlagte opgaver Spuling og TV-inspektion af kloaksystemet i Tønder Kommune Delentreprise 1 Planlagte opgaver Arbejdsbeskrivelse (AB) Oktober 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GENERELLE FORHOLD...3 1.1 Rammeaftalens omfang...3

Læs mere

Jan Henningsen. Flowmåling i kloaksystemet. Indlæg ved: Projekt ingeniør Jan Henningsen. TELETRONIC Denmark ApS. TELETRONIC Denmark ApS

Jan Henningsen. Flowmåling i kloaksystemet. Indlæg ved: Projekt ingeniør Jan Henningsen. TELETRONIC Denmark ApS. TELETRONIC Denmark ApS Flowmåling i kloaksystemet Indlæg ved: Jan Henningsen Akademiingeniør i TELETRONIC Denmark ApS Indlæg ved: Projekt ingeniør Jan Henningsen TELETRONIC Denmark ApS Oversigt over emner i denne præsentation

Læs mere

Notat 11. maj Retningslinjer for overtagelse af kloakker. Kloakering af nye større udstykninger og nye samlede bebyggelser. Nye kloakledninger

Notat 11. maj Retningslinjer for overtagelse af kloakker. Kloakering af nye større udstykninger og nye samlede bebyggelser. Nye kloakledninger 11. maj 2015 Retningslinjer for overtagelse af kloakker Kloakering af nye større udstykninger og nye samlede bebyggelser Nye kloakledninger Ifølge Allerød Kommunes Spildevandsplan 2013 med tillæg skal

Læs mere

4.1 Drift og vedligeholdelse af afløbssystemer 4.2 Rensning af ledninger 4.3 Driftskontrol 4.4 Arbejder i nærheden af ledninger 4.

4.1 Drift og vedligeholdelse af afløbssystemer 4.2 Rensning af ledninger 4.3 Driftskontrol 4.4 Arbejder i nærheden af ledninger 4. 4. Ledningsdrift 4.1 Drift og vedligeholdelse af afløbssystemer 4.2 Rensning af ledninger 4.3 Driftskontrol 4.4 Arbejder i nærheden af ledninger 4.5 Genanvendelse 97 98 4. Ledningsdrift De foregående kapitler

Læs mere

PILOT FYN 2010 - vejdrift side 39 af 6 SAB Brønde og ledninger 8 Nov 2010 Entreprise VSD-02 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB)

PILOT FYN 2010 - vejdrift side 39 af 6 SAB Brønde og ledninger 8 Nov 2010 Entreprise VSD-02 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) PILOT FYN 2010 - vejdrift side 39 af 6 SAB Brønde og ledninger 8 Nov 2010 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Brønde og ledninger på strækninger og sideanlæg UDBUD 2008 - vejdrift side 40 af

Læs mere

Arbejderne udføres i henhold til de udleverede betingelser og er afgivet med faste priser og til fast tid.

Arbejderne udføres i henhold til de udleverede betingelser og er afgivet med faste priser og til fast tid. Side 1 rev.01 Undertegnede entreprenør tilbyder hermed at udføre spuling, Tv-inspektion, stik-tv, brøndrapporter, indmåling af brønde og stik, rodskæring, fræsning af faste aflejringer og indragende stik,

Læs mere

Københavns Kommune HOFOR A/S. Udbudsdokument. Tilbuds- og Afregningsgrundlag (TAG) Spuling og TV-inspektion af brønde og ledninger i København

Københavns Kommune HOFOR A/S. Udbudsdokument. Tilbuds- og Afregningsgrundlag (TAG) Spuling og TV-inspektion af brønde og ledninger i København Københavns Kommune HOFOR A/S Udbudsdokument Tilbuds- og Afregningsgrundlag (TAG) Udbudsdokument Tilbuds- og Afregningsgrundlag (TAG) Udarbejdet af: Godkendt: Udgave: 0 Revision nr: 0 Side 2 af 16 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Acceptkriterier. Beton og plastledninger. Morten Steen Sørensen

Acceptkriterier. Beton og plastledninger. Morten Steen Sørensen Acceptkriterier Beton og plastledninger Morten Steen Sørensen Betonledninger Acceptkriterier baseret på de observationer, der fremkommer ved at udføre en TVinspektion i nyanlagte ledninger af beton. Observationer

Læs mere

Kloakering Strømpeforing af. afløbsledninger - Opgaver

Kloakering Strømpeforing af. afløbsledninger - Opgaver Kloakering Strømpeforing af Undervisningsministeriet. 24-01-2013. Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri i samarbejde med André Damkjær. Materialet kan frit kopieres

Læs mere

undgå vand i kælderen

undgå vand i kælderen undgå vand i kælderen www.ke.dk kære kunde Vand i kælderen er hvert år et problem for en del københavnere. Der er derfor god grund til at være opmærksom på at forebygge og være på vagt, hvis dit hus har

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand til alment vandværk (ansøgning i henhold til lov om vandforsyning m.v. Se vejledningen nedenfor)

Ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand til alment vandværk (ansøgning i henhold til lov om vandforsyning m.v. Se vejledningen nedenfor) Tønder Kommune Miljø og Natur Rådhusstræde 2 6240 Løgumkloster Telefon: 74 92 92 92 e-mail: teknisk@toender.dk Ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand til alment vandværk (ansøgning i henhold

Læs mere

Baggrund og formål for udarbejdelse af vejledning til acceptkriterier. Peter Christensen

Baggrund og formål for udarbejdelse af vejledning til acceptkriterier. Peter Christensen Baggrund og formål for udarbejdelse af vejledning til acceptkriterier Peter Christensen Baggrund Bygherren har altid et ønske om at overtage et nyt eller fornyet anlæg uden fejl og mangler. Bygherren beslutter,

Læs mere

Vand i kælderen kan undgås

Vand i kælderen kan undgås Vand i kælderen kan undgås Hvad kan du som grundejer gøre. Hvis der forekommer stuvning i det offentlige afløbssystem, kan den enkelte grundejer beskytte sin kælder mod indtrængende kloakvand på 3 måder:

Læs mere

Watercare Olie-/benzinudskillere, klasse I

Watercare Olie-/benzinudskillere, klasse I Watercare Olie-/benzinudskillere, klasse I Installations- og vedligeholdelsesvejledning Konstruktion Watercare olie-/benzinudskillere er rotationsstøbte i middelsvært langlineært polyethylen (PE) med uovertruffen

Læs mere

FOTOMANUALEN BEREGNING AF FYSISK INDEKS VED TV-INSPEKTION VEJLEDNING NR. 66 juni 2005. DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening

FOTOMANUALEN BEREGNING AF FYSISK INDEKS VED TV-INSPEKTION VEJLEDNING NR. 66 juni 2005. DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening FOTOMANUALEN BEREGNING AF FYSISK INDEKS VED TV-INSPEKTION VEJLEDNING NR. 66 juni 2005 DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening Fotomanualen Beregning af Fysisk Indeks ved TV-inspektion 1. udgave, 1. oplag

Læs mere

Rotte-Stop-Prop. Danmarks bedste VA-godkendte. Nr.: 2.99 /

Rotte-Stop-Prop. Danmarks bedste VA-godkendte. Nr.: 2.99 / Danmarks bedste VA-godkendte Rotte-Stop-Prop Nr.: 2.99 / 12966 26-11-2013 1 Rotter må ikke have mulighed for at yngle i døde/nedlagte kloakledninger, det står i afløbsnormen. Med en enkel metode kan døde

Læs mere

Henning s Kloakrens A/S

Henning s Kloakrens A/S DØGNVAGT Har kloakken fået en prop så ring Henning op! Akutte problemer? Så ring 47 10 85 09 vi har døgnvagt, der virker! Henning s Kloakrens A/S Henning s Kloakrens A/S Aut. Kloakmester Svalehøjvej 13

Læs mere

Regler for hygiejne Når du arbejder med drikkevand

Regler for hygiejne Når du arbejder med drikkevand Regler for hygiejne Når du arbejder med drikkevand Version 01 december 2018 2 Hvor finder du hvad? Generelle regler for hygiejne... 4 Når du arbejder på produktionsanlæg... 6 Arbejde med vandledninger...

Læs mere

Registreringsvejledning for nyanlæg Opmålingsdata. Ver April 2017

Registreringsvejledning for nyanlæg Opmålingsdata. Ver April 2017 Registreringsvejledning for nyanlæg Opmålingsdata Ver. 3.0 - April 2017 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 Indledning... 3 1.1 Spildevand... 3 1.2 Vand... 3 1.3 Kontaktoplysninger... 3 2 Spildevand... 4 2.1

Læs mere

Min rensebrønd er fuld. af vand, så jeg må hellere ringe. til Spildevand. Sådan fungerer din kloak. Lolland forsyning - spildevand

Min rensebrønd er fuld. af vand, så jeg må hellere ringe. til Spildevand. Sådan fungerer din kloak. Lolland forsyning - spildevand Min rensebrønd er fuld af vand, så jeg må hellere ringe til Spildevand Sådan fungerer din kloak Lolland forsyning - spildevand Det er din kloak Når du ejer et hus, er alle kloakledninger på din grund din

Læs mere

Uponor IQ: Forsink regnvandet allerede ved kilden. Vælg et IQ forsinkelsesmagasin og få en sikker og effektiv løsning til store mængder regnvand

Uponor IQ: Forsink regnvandet allerede ved kilden. Vælg et IQ forsinkelsesmagasin og få en sikker og effektiv løsning til store mængder regnvand Uponor IQ: Forsink regnvandet allerede ved kilden Vælg et IQ forsinkelsesmagasin og få en sikker og effektiv løsning til store mængder regnvand Uponor IQ forsinkelsesmagasin Ved at anvende Uponor IQ rør

Læs mere

Rottehandlingsplan og kloakker Lis Richardy

Rottehandlingsplan og kloakker Lis Richardy Rottehandlingsplan og kloakker 21-11-2013 Lis Richardy Kommunal rottebekæmpelse i Roskilde Bekæmpelsen er udliciteret til privat bekæmpelsesfirma Roskilde Forsyning A/S står for den praktiske administrative

Læs mere

1 Behov for renovering af Vibæk

1 Behov for renovering af Vibæk 23. juli 2018 Notat Syddjurs Kommune Vurdering af Vibæk Tilstandsvurdering Udarbejdet af JIM 1 Behov for renovering af Vibæk Vandløbsmyndigheden hos Syddjurs kommune har bedt NIRAS om at foretage en tilstandsvurdering

Læs mere

DANVA-projektgruppen: Fotomanualgruppens arbejdsområder. Beskrivelse. Produkter. Udbud og bestilling af TV-inspektion. Udførelse af TV-inspektion

DANVA-projektgruppen: Fotomanualgruppens arbejdsområder. Beskrivelse. Produkter. Udbud og bestilling af TV-inspektion. Udførelse af TV-inspektion DANVA-projektgruppen: Fotomanualgruppens arbejdsområder Produkter Beskrivelse Udbud og bestilling af TV-inspektion Forslag til særlige betingelser (SB-TV), Vejledning nr. 59 (2006) Bestillermodul (under

Læs mere

Tømning af bundfældningstanke. Ansvar Adgang Afregning Andre gode råd

Tømning af bundfældningstanke. Ansvar Adgang Afregning Andre gode råd Tømning af bundfældningstanke Ansvar Adgang Afregning Andre gode råd Tømningsordning Tømningsordning Skive Kommune har af hensyn til miljøet indført en obligatorisk tømningsordning, som det ikke er muligt

Læs mere

GEONIS Spildevand. fact sheet. Planlæg, dokumentér og vedligehold

GEONIS Spildevand. fact sheet. Planlæg, dokumentér og vedligehold JUNE 2015 Planlæg, dokumentér og vedligehold understøtter alle krav for planlægning, dokumentation og vedligeholdelse af et spildevandssystem. Data model Data modellen fra GEONIS spildevands løsning supportere

Læs mere

Tekniske krav til udbud af rør og brønde af beton Materialekrav September 2006. DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening

Tekniske krav til udbud af rør og brønde af beton Materialekrav September 2006. DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening Tekniske krav til udbud af rør og brønde af beton Materialekrav September 2006 DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening Tekniske krav til udbud af rør og brønde af beton Materialekrav 1. udgave, 1. oplag

Læs mere

Kloaksystemets opbygning og funktion

Kloaksystemets opbygning og funktion Kloaksystemets opbygning og funktion Kommunens afløbssystem, eller i daglig tale kloaksystemet, kan være opbygget på to helt forskellige måder: enten som fællessystem eller som separatsystem. I Spildevandsplanen

Læs mere

Spørgsmål og svar fra informationsmøde d. 14. maj 2013

Spørgsmål og svar fra informationsmøde d. 14. maj 2013 Dato Ansvarlig Sags ID. 16. maj 2013 Frits Klemmensen USG-2013-00007 Spørgsmål og svar fra informationsmøde d. 14. maj 2013 Spørgsmål Kloak: Hvorfor laver man ikke regnvandskloak alle steder? Hvor skelner

Læs mere

Bilag 1. Procedure for tv-inspektion, rev.1

Bilag 1. Procedure for tv-inspektion, rev.1 Bilag 1. Procedure for tv-inspektion, rev.1 1. Tv-inspektion... 2 2. Ejerforhold af stikledninger... 4 3. Indmåling med elektronisk sonde... 4 4. Lokalisering og observationer... 4 5. Fuldendt tv-inspektion...

Læs mere

2/3 Århus Vand Vand i kælderen 2010

2/3 Århus Vand Vand i kælderen 2010 Vand i kælderen 2/3 Hvorfor denne information? Du er en af de mange grundejere i Århus Kommune, som har en kælder i din ejendom. Selvom de fleste grundejere kan glæde sig over, at kælderen rummer store

Læs mere

Tømning af husspildevandstanke

Tømning af husspildevandstanke Tømning af husspildevandstanke ANSVAR ADGANG AFREGNING GODE RÅD Furesø Fælles tømningsordning Alle ejendomme med en bundfældningstank også kaldet hustank, trekammertank, trixtank og septiktank er med i

Læs mere

Byggeri 2011. Vejledning 9. Retningslinjer for udførelse af faskiner

Byggeri 2011. Vejledning 9. Retningslinjer for udførelse af faskiner Byggeri 2011 Vejledning 9 Retningslinjer for udførelse af faskiner Faskiner Vejledningen gælder faskiner i forbindelse med ukompliceret byggeri af: Enfamiliehuse og lign. Sommerhuse Garage og carporte

Læs mere

HOFOR A/S og BIOFOS A/S

HOFOR A/S og BIOFOS A/S HOFOR A/S og BIOFOS A/S Udbudsdokument Tilbuds- og Afregningsgrundlag (TAG) Spuling og TV-inspektion af brønde og ledninger i København Udbudsdokument Tilbuds- og Afregningsgrundlag (TAG) Spuling og TV-inspektion

Læs mere

Assens Forsyning A/S

Assens Forsyning A/S Tilbudsliste januar 2013 - Rev. 1 Side 1 af 11 Assens Forsyning A/S Højtryksspuling, TV-inspektion og brøndrapportering Rammeaftale Tilbudsliste Januar 2013 Bygherre: Assens Forsyning A/S Skovvej 2B DK-5610

Læs mere

Drifts og vedligeholdelseshæfte

Drifts og vedligeholdelseshæfte Drifts og vedligeholdelseshæfte For at forebygge og undgå driftsforstyrrelser i Deres kloakinstallationer, bedes De gennemlæse dette drifts- og vedligeholdelseshæfte, grundigt. De kan herunder se, hvilke

Læs mere

Nordisk innovation Porduktkatalog

Nordisk innovation Porduktkatalog Nordisk innovation Porduktkatalog ROTTESPÆR TX11 STOPPER ROTTErne FØR DE GØR SKADE VA-godkendt på Teknologisk Institut Fra Ø100 til Ø200mm, også til strømpeforet rør i ovenstående dimensioner Udført i

Læs mere

rottespærre tx11 stopper rotterne før de GØr skade

rottespærre tx11 stopper rotterne før de GØr skade PRODUKTKATALOG rottespærre tx11 stopper rotterne før de GØr skade va-godkendt på teknologisk institut fra Ø100 til Ø250mm, også til strømpeforet rør i disse dimensioner Udført i rustfrit, bejdset stål

Læs mere

Opgavesæt til Maskinudgravning til større anlæg m. gravekasse

Opgavesæt til Maskinudgravning til større anlæg m. gravekasse Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Opgavesæt til Maskinudgravning til større anlæg m. gravekasse Undervisningsministeriet, November 2013. Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget

Læs mere

Vejledning 3 Vejledning 8

Vejledning 3 Vejledning 8 Vejledning 3 Vejledning 8 Sådan gør du når du skal bygge Retningslinjer for udførelse af faskiner Center for Teknik og Miljø juni 2015 Side 1 Indholdsfortegnelse Faskiner 3 Ansøgning om udførelse af faskiner

Læs mere

Regulativ TØMNINGSORDNING

Regulativ TØMNINGSORDNING Egedal Kommune Regulativ for TØMNINGSORDNING for bundfældningstanke til husspildevand i Egedal Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 DEFINITION OG ANVENDELSE... 3 2 NYE TANKE... 3 3 EKSISTERENDE TANKE...

Læs mere

Registreringsvejledning for afløb TV og brøndrapporter

Registreringsvejledning for afløb TV og brøndrapporter Registreringsvejledning for afløb TV og brøndrapporter Version 1.0 Dato 04-07-2019 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Generelle kontaktoplysninger... 3 2. Generelle krav... 4 2.1 Forsyningens

Læs mere

Vejle Spildevand. Registreringsvejledning for nyanlæg Til opmålingsdata

Vejle Spildevand. Registreringsvejledning for nyanlæg Til opmålingsdata Vejle Spildevand Registreringsvejledning for nyanlæg Til opmålingsdata Revisionsdato: 11-11-2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Generelle kontaktoplysninger... 3 2. Generelle krav... 4 2.1

Læs mere

FOREBYG VANDSKADER I VIRKSOMHEDEN. - en del af Topdanmark

FOREBYG VANDSKADER I VIRKSOMHEDEN. - en del af Topdanmark FOREBYG VANDSKADER I VIRKSOMHEDEN - en del af Topdanmark Gode råd til jer, der har haft vandskade Hvis I har kælder og tidligere har haft vandskade, hvor vandet er kommet ind gennem afløb mv., kan I sikre

Læs mere

ORIENTERING TIL VVS-INSTALLATØRER fra Aalborg Forsyning Vand A/S

ORIENTERING TIL VVS-INSTALLATØRER fra Aalborg Forsyning Vand A/S ORIENTERING TIL VVS-INSTALLATØRER fra Aalborg Forsyning Vand A/S Du kan kontakte os på: Aalborg Forsyning vand A/S Sønderbro 53 9000 Aalborg Telefon 7743 9143 Denne folder er udarbejdet august 2006 og

Læs mere

Oversvømmelse? Så Flygt...

Oversvømmelse? Så Flygt... Oversvømmelse? Så Flygt... Oversvømmelse... Hvad kan vi gøre ved det? Danskerne må fremover indstille sig på mere af det, som eksperterne kalder monsterregn. Det eksisterende kloaksystem er ikke dimensioneret

Læs mere

Opfølgning på møde mellem Vandløbslauget for Landbækken og Aalborg Forsyning, Kloak A/S

Opfølgning på møde mellem Vandløbslauget for Landbækken og Aalborg Forsyning, Kloak A/S Notat Dato: 22.04.2014 Sagsnr.: 2012-29736 Dok. nr.: Direkte telefon: 7743 9250 Initialer: BOL Kloak A/S Stigsborg Brygge 5 Postboks 169 9400 Nørresundby Opfølgning på møde mellem Vandløbslauget for Landbækken

Læs mere

Regulativ TØMNINGSORDNING. for. for bundfældningstanke til husspildevand i Thisted Kommune

Regulativ TØMNINGSORDNING. for. for bundfældningstanke til husspildevand i Thisted Kommune Regulativ for TØMNINGSORDNING for bundfældningstanke til husspildevand i Thisted Kommune Gældende fra 1. januar 2012 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Lovgrundlag... s. 2 Formål... s. 2 Regulativet... s. 3 Almindelige

Læs mere

LYNGHOLM KLOAKSERVICE KLOAKRENOVERING TV-INSPEKTION

LYNGHOLM KLOAKSERVICE KLOAKRENOVERING TV-INSPEKTION LYNGHOLM KLOAKSERVICE KLOAKRENOVERING TV-INSPEKTION LYNGHOLM BLEV STIFTET I 1974 MED EN BUDCYKEL & SVUPPER I DAG BESTÅR LYNGHOLM AF 3 AFDELINGER DER RÅDER OVER 50 MEDARBEJDERE 11 SLAMSUGERE 10 KONTORANSATTE

Læs mere

information om tømning af samletanke og bundfældningstanke

information om tømning af samletanke og bundfældningstanke information om tømning af samletanke og bundfældningstanke 1 Tanken tømmes for at skåne miljø og grundvand I områder, der ikke har offentlig kloak i Gribskov Kommune, findes der typisk to forskellige slags

Læs mere

a a r h u s V a n d V a n d i k æ l d e r e n 2 0 1 1

a a r h u s V a n d V a n d i k æ l d e r e n 2 0 1 1 Vand i kælderen 2/3 a a r h u s V a n d V a n d i k æ l d e r e n 2 0 1 1 Hvorfor denne information? Du er en af de mange grundejere i Aarhus Kommune, som har en kælder i din ejendom. Selvom de fleste

Læs mere

KOMMUNEN TØMMER DIN BUNDFÆLDNINGSTANK. Ansvar Adgang Afregning Gode råd

KOMMUNEN TØMMER DIN BUNDFÆLDNINGSTANK. Ansvar Adgang Afregning Gode råd KOMMUNEN TØMMER DIN BUNDFÆLDNINGSTANK Ansvar Adgang Afregning Gode råd Hvorfor en kommunal tømningsordning? Formålet med den obligatoriske tømningsordning i Thisted Kommune er at sikre, at alle bundfældningstanke

Læs mere

RØRLEDNINGSRENOVERING. Tætninger med manchetter i større rørledninger

RØRLEDNINGSRENOVERING. Tætninger med manchetter i større rørledninger RØRLEDNINGSRENOVERING Tætninger med manchetter 1.8.11.1 Tætningsystemet Red Ex er patentbeskyttet renoveringsmetode til tætning af muffesamlinger, beskadigede steder kan forstærkes med en indsats bestående

Læs mere

Vejledning i at lave en faskine.

Vejledning i at lave en faskine. Vejledning i at lave en faskine. Betingelser for at lave en faskine. Grundejeren skal have tilladelse fra kommunen for at kunne nedsive tagvand. Kommunen giver normalt tilladelsen, når: Der kun afledes

Læs mere

Acceptkriterier Vurdering af nye og fornyede ledninger ved TV-inspektion

Acceptkriterier Vurdering af nye og fornyede ledninger ved TV-inspektion Acceptkriterier Vurdering af nye og fornyede ledninger ved TV-inspektion DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA VEJLEDNING NR. 92, JANUAR 2014 Acceptkriterier Vurdering af nye og fornyede ledninger

Læs mere

Byggeri 2014. Vejledning 9. Retningslinjer for udførelse af faskiner

Byggeri 2014. Vejledning 9. Retningslinjer for udførelse af faskiner Byggeri 2014 Vejledning 9 Retningslinjer for udførelse af faskiner Faskiner Vejledningen gælder faskiner i forbindelse med ukompliceret byggeri af: Enfamiliehuse og lign. Sommerhuse Garage og carporte

Læs mere

Retningslinier for vurdering af nylagte og fornyede ledninger ved hjælp af TV-inspektion

Retningslinier for vurdering af nylagte og fornyede ledninger ved hjælp af TV-inspektion Acceptkriterier Retningslinier for vurdering af nylagte og fornyede ledninger ved hjælp af TV-inspektion Inge Faldager, Projektdeltagere Roskilde Kommune Kolding Kommune Svendborg Kommune Silkeborg Kommune

Læs mere

Retningslinier for etablering af højvandslukker i Esbjerg Kommune Bilag 8

Retningslinier for etablering af højvandslukker i Esbjerg Kommune Bilag 8 Retningslinier for etablering af højvandslukker i Esbjerg Kommune Bilag 8 Side 1 af 8 Generelle bestemmelser Hvis der regelmæssigt forekommer stuvning i det kommunale afløbssystem, kan den enkelte borger

Læs mere

Bilag. Opmåling af Kloak

Bilag. Opmåling af Kloak Kalundborg Spildevandsanlæg A/S Bilag Opmåling af Kloak Kalundborg Spildevandsanlæg A/S Version 03.05.2016 Side 1 af 6 1 Indledning De leverede data har en stor værdig for Kalundborg Forsyning, da de dagligt

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLAN (UKP) I FORBINDELSE MED OFFENTLIGE KLOAKARBEJDER

UDBUDSKONTROLPLAN (UKP) I FORBINDELSE MED OFFENTLIGE KLOAKARBEJDER UDBUDSKONTROLPLAN Versions nummer 06 UKP STANDARD I FORBINDELSE MED OFFENTLIGE KLOAKARBEJDER SØNDERBORG FORSYNING LEVERANCER Bundsikring, Leverance Sigteanalyse og pr. 1000 m3 Methyleneblåt - metoden Stabilt

Læs mere

Forebyg vandskader. i virksomheden

Forebyg vandskader. i virksomheden Forebyg vandskader i virksomheden Gode råd til jer, der har haft vandskade Hvis I har kælder og tidligere har haft vandskade, hvor vandet er kommet ind gennem afløb mv., kan I sikre jer mod vandskader

Læs mere

Tømning af bundfældningsog samletanke

Tømning af bundfældningsog samletanke Tømning af bundfældningsog samletanke Lejre Forsyning Ansvar Adgang Afregning Andre gode råd Hvorfor en tømningsordning? Formålet med en obligatorisk tømningsordning er at sikre, at alle bundfældningstanke

Læs mere

Well Fit - PRÆFABRIKEREDE PUMPESTATIONER TIL INSTALLATION I EKSISTERENDE BRØNDE

Well Fit - PRÆFABRIKEREDE PUMPESTATIONER TIL INSTALLATION I EKSISTERENDE BRØNDE Well Fit - PRÆFABRIKEREDE PUMPESTATIONER TIL INSTALLATION I EKSISTERENDE BRØNDE Behovet for renovering Well Fit Præfabrikerede pumpestationer, der installeres i den eksisterende station som en færdig indsats

Læs mere

KLOAKHJÆLP REPARATION - RENSNING - GODE RÅD

KLOAKHJÆLP REPARATION - RENSNING - GODE RÅD KLOAKHJÆLP REPARATION - RENSNING - GODE RÅD DU EJER SELV EN DEL AF KLOAKSYSTEMET De færreste boligejere er klar over, at kloaksystemet faktisk er en del af boligen, ligesom fx døre og vinduer er det. Derfor

Læs mere

KLOAKHJÆLP REPARATION - RENSNING - GODE RÅD

KLOAKHJÆLP REPARATION - RENSNING - GODE RÅD KLOAKHJÆLP REPARATION - RENSNING - GODE RÅD DU EJER SELV EN DEL AF KLOAKSYSTEMET De færreste boligejere er klar over, at kloaksystemet faktisk er en del af boligen, ligesom fx døre og vinduer er det. Derfor

Læs mere