Juni Kære Naboer, INDHOLD I DETTE NUMMER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Juni 2015. Kære Naboer, INDHOLD I DETTE NUMMER"

Transkript

1 Juni 2015 INDHOLD I DETTE NUMMER! Cykeldag på Steins Plads! Sommerfest! Kloak og køkkenbrønd! Et par små beskeder! Tips til nyt tag! Valby Kulturdage og rundvisninger! Adresseliste! Loppemarked lørdag den 13. juni Kære Naboer, Så er vi på gaden igen Men, vi har nogle udfordringer: Sponsoren på vores fælles blad er ikke længere tilgængelig, så derfor leder vi nu efter en ny. En hel eller halv sponsor. Måske du kender én eller anden, eller selv kan trylle på dit job? Mange firmaer har maskiner med brochurefunktion, der kan printe sådan et lille blad. Kontakt redaktionen, hvis du har en god idé! NY LUKKET GRUPPE PÅ FACEBOOK LYSET Tilmeld dig gerne Lyset s egen gruppe på Facebook. Find gruppen ved at skrive i din browsers adressefelt, eller ved at sende en mail til Mads Svaneklink. Direkte : Eller via:

2 Cykelværksted så Lyset Af Mads Svaneklink Der blev smurt, skruet, spist og - ikke mindst snakket - på Steins Plads til Lysets nye initiativ: Det Åbne Cykelværksted. Som et lille pilotforsøg havde vi i bestyrelsen inviteret Cyklistforbundets mekanikere forbi til to effektive timer. Cyklistforbundet havde medbragt deres pop-up værksted, så de kunne fikse store og små ting på cyklerne her i kvarteret. Der blev pillet ved mere end 20 ladcykler, børnecykler og andre hårdt prøvede cykler, mens snakken gik over de hjemmebagte boller. En rigtig hyggelig formiddag - med et dejligt praktisk udbytte for alle cyklister. Fra bestyrelsens side vil vi gerne sige stort tak for opbakningen til det lille pilotforsøg. Selvom vinden var lidt kølig, så var det ganske mange der havde trukket cyklen ned til en gang fedt og olie. Næste år planlægger vi at udvide konceptet til en regulær cykeldag i Lyset. Cykeldagen vil - foruden cykelværkstedet - være fyldt med cykellege for børnene, samt tjek af sikkerhedsudstyr; hjelme, reflekser og andre vigtige dele af vores cykler. Datoen for Cykeldagen 2016 er fastlagt til lørdag d. 30. april 2016.

3 SOMMERFEST 2015 Lørdag den 15. august på Steins Plads Program: Kl : Lege og konkurrencer for børnene. De voksne stiller borde op og dækker bord. Grillerne tændes. Ca. kl. 18:00 Spisning. Ca. kl. 19:00 Kåring af vinderen af kagekonkurrencen. Lysets sommerfest er en "gør-det-selv"-fest: Hver familie skal selv medbringe alt, hvad man behøver af borde, stole, tallerkener, bestik samt mad og drikke. Festudvalget sørger for opstilling af fællesgrill, dekoration af bordene samt lidt underholdning for børnene. Kagekonkurrencen Traditionen tro er der kagekonkurrence. Der er præmier både for den kunstneriske udførelse og for smagen og selv de kager, der ikke vinder, plejer at falde i publikums smag og forsvinde som dug for solen. Hvis vejret bliver dårligt på festdagen, så ring til Helge Rørdam Olesen, Fengersvej 19, tlf og hør, om vi aflyser festen.

4 Et alternativ til køkkenbrønden Af Helge Rørdam Olesen I vores huse er afløbet fra køkkenet er ført til en køkkenbrønd (også kaldet "fedtbrønd"). Brønden ligger uden for køkkenvinduet og er dækket af en rist. Brønden bør renses med jævne mellemrum, og den kan lugte mere eller mindre fælt. I Forskønnelsesudvalget faldt snakken for nylig på den, og vi udvekslede erfaringer om hvad man kan gøre. Nu til dags er der et alternativ til køkkenbrønden, nemlig at få ført afløbet fra køkkenet direkte til samlebrønden (den store brønd, der normalt er fælles for to huse). Det er dog praktisk at bevare en brønd på den gamle køkkenbrønds plads, men alene til at samle regnvand fra taget og til at fungere som sandfang. I Forskønnelsesudvalget havde vi to eksempler på, hvordan omlægningen blev udført. I det ene tilfælde skete der omlægning af faldstammen i kælderen. Alle afløb indefra blev koblet på faldstammen, og den gamle fedtbrønd bliver nu brugt til regnvand. Prisen var (inkl. moms) for omlægning af faldstamme og for omlægning af kloak. I det andet tilfælde skete omlægningen i forbindelse med mistanke om en rørskade. En TV-inspektion afslørede rørskade ved køkkenbrønden, og den foreslåede løsning var at erstatte den gamle køkkenbrønd med en ny brønd til regnvand, samt at forbinde køkken- og kælderafløb med ny rør til samlebrønden. Den samlede pris var (inkl.moms) kr, hvoraf forsikringen dækkede de På Lysets webside om håndværkere kan du se, hvilke håndværkere, der har været involveret. Husk kontingent 2015 Har du betalt kontingent for 2015 til Grundejerforeningen? Der var en opfordring til at betale kontingent i Lysavisen fra februar 2015, men har du fået det gjort? Bemærk at kontingentet for 2014 blev opkrævet ret sent - i efteråret - mens kontingentet for 2015 skal indbetales nu i foråret. Foreningens bankkonto: Reg. nr Konto Kontingentbetaling kan også ske via MobilePay til , Nicolai Pipper. Husk at anføre vejnavn og husnr til registrering af indbetaler. Kontingentet er 300,- kr årligt pr. husstand, dog 100,- kr. for pensionister. Jubilæumsbogen genoptrykt Lysets 100 års jubilæumsbog: De første 100 år i Lyset er blevet genoptrykt i en luksusudgave med stiv indbinding. Ekstra eksemplarer kan købes for 200,- kroner hos Helge Rørdam Olesen, Fengersvej 19. Mail-liste Opdatering Har vi din rigtige mail-adresse? Ellers send en mail til: Skriv venligst følgende i din mail: Navn Adresse adresse

5 Tips, hvis du vil have nyt tag Af Forskønnelsesudvalget v. Helge Rørdam Olesen og Nicolai Pipper Hvis du ønsker at skifte tag og hæve taget for at få plads til isolering, skal du søge om dispensation fra lokalplanen hos kommunens Center for Bygninger. Der er tidligere givet dispensation til at hæve taget med to skifter. Kommune stiller i forbindelse med dispensation krav til den konkrete udformning af gesimser og kanter, så den visuelle ændring bliver så begrænset som muligt. Forskønnelsesudvalget har udarbejdet nogle tips om hvad man kan gøre, og gjort dem tilgængelige på Lysets websider: De vigtigste tips kan forklares ud fra billederne ovenover. Hævningen af taget til højre er gjort så diskret som muligt med følgende metoder: Der er brugt en "arkitekttagrende" for at undgå at et stort stykke af gesimsen bliver frilagt. I den øverste del af gesimsen (rød pil) er indlagt et ekstra skifte mursten. I den nedre, buede del af gesimsen (blå pil) er indlagt et ekstra skifte mursten. Hvis man havde valgt i stedet at indlægge to skifter mursten i den øverste del af gesimsen ville resultatet være et synligt misforhold mellem proportionerne af det buede og det lige stykke af gesimsen. På websiden er der lidt yderligere teknisk information, så vær opmærksom på denne side, hvis du har planer om nyt tag. Venstre billede viser et originalt tag fra 1913, mens højre viser et nyt tag, der er hævet for at få plads til at indlægge en del isolering.

6 Valby Kulturdage 2015 Byvandring gennem en lokal kulturskat, Valbys hemmelige havebyer Da landsbyen Valby i 1901 blev lagt ind under Københavns Kommune, forvandlede Nordisk Film, Carlsberg, F. L. Smidth, Aller og flere andre industrivirksomheder hurtigt en gammel bondekultur til et industrisamfund. Følgerne af den industrielle revolution havde i England skabt tanken om havebyen, dvs. den selvforsynende byen i byen, der skulle forene storbyens fordele - arbejdspladser, institutioner og socialt liv - med landets fordele, nemlig sunde og smukke omgivelser, lave boliger med haver og grønne arealer. Denne tankegang fandt vej til Valby, hvor byggeforeninger fra ca til 1. verdenskrig opførte syv smukke, sunde og hyggelige byer i byen til en overkommelig pris i overensstemmelse med havebyens principper. På byvandringen kommer vi igennem byggeforeningerne Den Røde og Den Hvide By og Lyset samt Valby Vænge. På turen vil vi høre om de enkelte havebyers historie og særlige arkitektur samt komme på besøg hos en beboer, der har oplevet udviklingen fra 1980erne, hvor Københavns Kommune havde planer om nedrivning til i dag, hvor det efter beboernes ihærdige indsat er lykkedes at bremse udviklingen, så husene bag de hvide stakitter nu er blevet erklæret bevaringsværdige. Turen slutter med kaffe/te og kage hos en lokal beboer Lyset. Mødetider: Fredag d , 10:00-12:00 Lørdag d , 15:00-17:00 Mødested: Valby Langgade Station ved indgangen til Christian Bergs Allé Varighed: Cirka 2 timer inkl. kaffepause. (Sidste tidspunkt er den forventede sluttid!) Vært og guide på turen er vores egen Kirsten Winther,

7 Adresseliste for udvalg og bestyrelse i Lyset Specielt for den elektroniske udgave af Lysavisen: Her er ingen adresseliste. Se i stedet På internettet findes kun få -adresser (for at undgå spam). Se den trykte Lysavis for en adresseliste, som inkluderer -adresser for udvalgene.

8 Valbys hyggeligste loppemarked - vores loppemarked står for døren! Vi gentager succesen fra de sidste par år. Sæt kryds i kalenderen lørdag d. 13. juni 2015 Klokken :00 Alle beboere her i Lyset kan opstille en stand med salg af genbrugsguld. Det eneste I skal bidrage med til gengæld, er lidt mad til børnenes Café Lyset, der i år vil blive opstillet på pladsen. Maden vil blive solgt og alle pengene herfra vil gå til UNICEF hermed en fantastisk chance for at sætte flueben i feltet ved den gode samvittighed. Det vil altså sige: Som betaling for loppeplads bedes I medbringe et fad med minipizza, pizza, boller, madtærte, pølsehorn, kage eller lignende i ca. 15 stykker som vil kunne sælges for 10 kr. pr. stk.! Der vil også være en Lyset-stand som sælger vores fælles gamle ting, hvor alle penge går til UNICEF. Her kan I aflevere jeres ting, hvis I ikke selv opstiller egen stand. Kom glad på Steins Plads med dit eget genbrugsguld, et bord til din stand og mad til børnenes Café Lyset. Loppemarkedet begynder kl. 11, men du kan opstille din bod en time før. Vi glæder os til en dejlig dag med jer alle. Mange gode hilsner fra Loppemarkedsudvalget! I tilfælde af regnvejr aflyses loppemarkedet. Er du i tvivl om årets store begivenhed gennemføres kan du ringe til Marie:

Juli 2012. Kære Naboer, En håndfuld udfordringer har medført, at vi ikke er udkommet siden februar 2012. Sikke noget værre noget, altså!

Juli 2012. Kære Naboer, En håndfuld udfordringer har medført, at vi ikke er udkommet siden februar 2012. Sikke noget værre noget, altså! Juli 2012 Kære Naboer, En håndfuld udfordringer har medført, at vi ikke er udkommet siden februar 2012. Sikke noget værre noget, altså! Vi beklager meget fraværet og skynder os med denne udvidede sommerudgave,

Læs mere

Grundejerforeningen Fuglebakken indkalder til ordinær generalforsamling.

Grundejerforeningen Fuglebakken indkalder til ordinær generalforsamling. Grundejerforeningen Fuglebakken indkalder til ordinær generalforsamling. Mandag d. 24. februar 2014 kl. 19:00-22:00 i festsalen på Møllevangsskolen (Møllevangs Allé 20, 8210 Aarhus V.). Program: 18:45

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Prikken Medlemsblad for K øge sejlklub. Nr. 4, December 2009

Prikken Medlemsblad for K øge sejlklub. Nr. 4, December 2009 Prikken Medlemsblad for K øge sejlklub Nr. 4, December 2009 Kapsejladsudvalg 4 Sejlerskole 7 Aktivitetsudvalg 7 Jolleudvalg 8 Surfudvalg 8 Protest mod redaktøren.. 9 Redaktørens bortforklaring.. 10 Nyt

Læs mere

Verdensberømt klovn og gøgler kommer til sommerfest i Humleby. Se midtsiderne. Humlebys Beboerblad Juni 2012 PROGRAM FOR ÅRETS SOMMERFEST

Verdensberømt klovn og gøgler kommer til sommerfest i Humleby. Se midtsiderne. Humlebys Beboerblad Juni 2012 PROGRAM FOR ÅRETS SOMMERFEST Verdensberømt klovn og gøgler kommer til sommerfest i Humleby. Se midtsiderne. Humlebys Beboerblad Juni 2012 PROGRAM FOR ÅRETS SOMMERFEST Vejen fra ingenting til et brag af en fest Måske vil en hel del

Læs mere

Dec 2013 5. årgang 8. udgave

Dec 2013 5. årgang 8. udgave Dec 2013 5. årgang 8. udgave ÅBENT ALLE DAGE FRA 06:30 20:00 TÆTTERE PÅ DIG OG DIN HVERDAG! F O R M A N D E N S F O R O R D Zebra-projektet på godt og ondt! For nylig afholdt vi i Gundsømagle en Zebra-event

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Borum og Lyngby. Sogneblad Nr. 2 Februar 2015. Borum forårsfest den 14. marts. Ny vejviser for Borum og Lyngby er undervejs!

Borum og Lyngby. Sogneblad Nr. 2 Februar 2015. Borum forårsfest den 14. marts. Ny vejviser for Borum og Lyngby er undervejs! Borum og Lyngby Sogneblad Nr. 2 Februar 2015 Kirkenyt Gudstjenester 2-3 Sang tegning 4 Maja og David 9 Højmesse 11 Sogneindsamling 19-20 Audio Feel 21 Liva Mo 23 Mobilindsamlingen 31 Nyt fra foreningerne

Læs mere

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Nr. 2 2013 Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Information Formandens ord 3 Område Nord 4 Siden sidst 5 Kimberskuet 5 Efterårets aktiviteter Gistrup 8 Storvorde 10 Åbent landbrug

Læs mere

FARRE. fælles NYT. juni juli august. Nr. 2 25. årgang år 2011

FARRE. fælles NYT. juni juli august. Nr. 2 25. årgang år 2011 FARRE fælles NYT Nr. 2 25. årgang år 2011 juni juli august Redaktionen Foreninger i Farre Antenneforeningen v/niels-chr. Tingsager, Bakkevej 15 75 73 30 97 Borgerforeningen v/britta Winther, Anlægsvej

Læs mere

Nabo. Gang i gaden. program for Humlebys gadefest og vær selv med til at lave gang i gaden. Foto: Gunni Busck

Nabo. Gang i gaden. program for Humlebys gadefest og vær selv med til at lave gang i gaden. Foto: Gunni Busck B E B O E R B L A D F O R H U M L E B Y J U N I 2 0 1 1 Nabo Gang i gaden Vi skal nyde lyset, så længe det varer. Ved redaktionens slutning er der kun tre uger tilbage, før de lyse sommernætter igen er

Læs mere

VA 4 syd Nr. 1 februar 2010

VA 4 syd Nr. 1 februar 2010 VA 4 syd Nr. 1 februar 2010 Vinderen af ABC-fotokonkurrencen Derfor er det fedt at bo i mit boligområde. blev Tommy Jørgensen med et billede af hans gårdhave en regnvejrsdag. Se midtersiden Anden pladsen

Læs mere

Generalforsamling. Velkommen. badeværelse. Sø i Vejlby. Vedligehold

Generalforsamling. Velkommen. badeværelse. Sø i Vejlby. Vedligehold Bladet for beboere i Boligforeningen af 10. marts 1943 April 2004-16. årgang - nr. 54 Velkommen Generalforsamling Så er det blevet tid til årets afdelingsmøder. Stedet, hvor du kan komme til orde og påvirke

Læs mere

3B s beboerblad. Naboskab spirer frem i Sangergården Side 12-13. 3B s beboerblad - til alle, der bor i Boligforeningen 3B - nr.

3B s beboerblad. Naboskab spirer frem i Sangergården Side 12-13. 3B s beboerblad - til alle, der bor i Boligforeningen 3B - nr. 3B s beboerblad 3B s beboerblad - til alle, der bor i Boligforeningen 3B - nr. 3 - juli 2009 3B s beboerblad til alle, der bor i Boligforeningen 3B nr. 12 November 2013 Naboskab spirer frem i Sangergården

Læs mere

Vi deler vores viden, og vi deler vores oplevelser

Vi deler vores viden, og vi deler vores oplevelser Bjørnens Sportsfiskerforening er en meget aktiv lystfiskerforening med mange fisketure, og samtidig har vi et meget aktivt foreningsliv med to klubaftener hver uge, idet vi mødes hver mandag og torsdag

Læs mere

Referat fra "Lyset"s generalforsamling, 29. oktober 2014

Referat fra Lysets generalforsamling, 29. oktober 2014 Referat fra "Lyset"s generalforsamling, 29. oktober 2014 1. Valg af op til 2 dirigenter 2. Vedtagelse af dagsorden 3. Valg af referent 4. Godkendelse af referat 5. Formandens beretning 6. Kassereren aflægger

Læs mere

33. årgang. September 2012. Nr. 124

33. årgang. September 2012. Nr. 124 33. årgang. September 2012. Nr. 124 1 Den Unge Euphrosúnê Runeparkens sommerfest Den Gamle Redacteur Cycle Team starter ud fra Runeparken I Runeparken er der en tradition. En tradition for at holde vejfest.

Læs mere

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen,

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Trinity Skolen: Kære Venner af og Trinity Skolen, Så står sommeren så småt for døren, og dermed er det også tid til årets 2. nyhedsbrev fra os. Juli 203 Der sker hele tiden nyt i takt med at tiden går.

Læs mere

Nr. 4 august 2014. Udgivet af Vindinge Idrætsforening 40. årgang www.vindinge-if.dk

Nr. 4 august 2014. Udgivet af Vindinge Idrætsforening 40. årgang www.vindinge-if.dk Nr. 4 august 2014 Udgivet af Vindinge Idrætsforening 40. årgang www.vindinge-if.dk Leverer smukke buketter til hele Danmark Bestil direkte pr. telefon eller via Facebook og hold øje med Facebook der er

Læs mere

Møde om bredbånd i Lyset

Møde om bredbånd i Lyset Møde om bredbånd i Lyset Informationsmøde mandag den 8. januar kl. 19.30. P.gr. julen har vi ikke kunnet reservere mødelokale endnu. Formentlig bliver det i Medborgerhuset eller på Vigerslev Allé Skole.

Læs mere

Sabro-Fårup Beboerforening

Sabro-Fårup Beboerforening Sabro-Fårup Beboerforening Medlemsinformation fra beboerforeningen Nr. 2 november 2012 Medlemsblad Bladet udgives af Sabro-Fårup beboerforening der er stiftet i 1968. Bladet omdeles i Sabro, Mundelstrup,

Læs mere

Solens Børn. Nyhedsbrev Nr. 31 marts 2011

Solens Børn. Nyhedsbrev Nr. 31 marts 2011 Solens Børn Nyhedsbrev Nr. 31 marts 2011 1 Indholdsfortegnelse: Nyt fra bestyrelsen s. 4 Indkaldelse til generalforsamling s. 6 Årsregnskabet s. s. 7 Fra deltidsseminariet s. 9 Webside lille bedste s.11

Læs mere

AASTRUP & VONSBÆK SOGNEBLAD. 21. årgang nummer 3 2015 juni juli- august

AASTRUP & VONSBÆK SOGNEBLAD. 21. årgang nummer 3 2015 juni juli- august AASTRUP & VONSBÆK SOGNEBLAD 21. årgang nummer 3 2015 juni juli- august www.aastrupsogn.dk www.vonsbaeksogn.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Lige værdighed... 2 Sognenyt... 2 Kor og Koncerter...

Læs mere

Aabenraa Almene Boligselskab og Padborg Boligforening

Aabenraa Almene Boligselskab og Padborg Boligforening Nyt fra Juni 2014 Nr. 13 Aabenraa Almene Boligselskab og Padborg Boligforening Organisationsbestyrelserne for Padborg Boligforening og Aabenraa Almene Boligselskab Aabenraa Almene Boligselskab Kallemosen

Læs mere

Utterslevhøj Grundejerforening

Utterslevhøj Grundejerforening Utterslevhøj Grundejerforening UG Nyt Juli 2015 Highlights fra generalforsamlingen Ny gadebelysning på vej Kommunen overtager Mosesvinget Fællesspisning - sådan foregår det side 4 side 7 side 8 side 10

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Din nabo tjener penge - hvad med dig?

Din nabo tjener penge - hvad med dig? 10 cases om energirenovering i Morsø Kommune: Din nabo tjener penge - hvad med dig? MORSØ KOMMUNE Se hvordan din nabo har fået bedre økonomi I denne folder finder du 10 cases om energirenovering af boliger.

Læs mere

Det var så den vinter HUSK. Ordinær generalforsamling Søndag den 30. april kl. 10.00. Indkaldelsen inde i bladet

Det var så den vinter HUSK. Ordinær generalforsamling Søndag den 30. april kl. 10.00. Indkaldelsen inde i bladet Nr. 1 FORÅR 2006 Det var så den vinter HUSK Ordinær generalforsamling Søndag den 30. april kl. 10.00 Indkaldelsen inde i bladet Årg. 71 BESTYRELSEN Formand Kurt Børgesen E-mail: formand@mkw.dk 21 63 71

Læs mere

ORØ NYT. Bådelauget er klar til at bygge nyt på havnen. Orø Badmintonklub kåret som den bedste i landsdelen. Næsby profiler.

ORØ NYT. Bådelauget er klar til at bygge nyt på havnen. Orø Badmintonklub kåret som den bedste i landsdelen. Næsby profiler. ORØ NYT Bådelauget er klar til at bygge nyt på havnen Nr 152 april 2013 Næsby profiler I dette blad sætter vi fokus på nogle af Næsbys spændende personligheder. Der er Leif, som har Danmarks smukkeste

Læs mere