Status på landsforbundets udvalg og projekter [Marts 2010]

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Status på landsforbundets udvalg og projekter [Marts 2010]"

Transkript

1 Emne: Status på udvalg og projekter Skrevet af: RAP Dato: Side: 1 af 5 Status på landsforbundets udvalg og projekter [Marts 2010] Indholdsfortegnelse 1. Generelle bemærkninger Status på udvalg Status på Handlingsplan Status på Landsmøde 08 opgaver Økonomi...5 Dokumentet her kræver nogle steder kendskab til landsmødevedtagelser, handlingsplan og kommissorier til udvalg og projekter. Disse informationer kan alle findes på FDF.dk/udvalg. 1. Generelle bemærkninger Stort set alle udvalg og projektgruppe er godt i gang. Handlingsplansopgaverne og landsmødevedtageleserne er alle igangsat og på nær en enkelt opgaver forløber arbejdet rimelig planmæssigt - de ting der skal være klar før eller inden selve landsmødet, ser pt. ud til at blive det. Fremdriften siden sidste rapportering i januar 2010 er bredt. Flere udvalg og projekt er kommet langt med indhold, samarbejde og ikke mindst kommunikation om de ting eller tilbud de laver. Der er ny formand i internationalt udvalg, inspirationsboblen har meldt datoer ud og der er flere rapporter og oplæg der bliver langt sidste hånd på inden HB mødet til maj. 2. Status på udvalg Fleste centrale/kerne udvalg er godt i gang med opgaverne. Det drejer sig om følgende udvalg: Byggetips Friluftsudvalget Kristendomsudvalget Landslejr 2011 SeniorFestival 11 Væbnermesterskabsudvalget Zambia Internationalt udvalg Der har fået ny formand Marianne Hansen. Enkelte udvalg er der andre forhold omkring: Rysensteens aktivitetsgruppe Der er afholdt et brugermøde, men der skal arbejdes mere med husets strategi, før der nedsættes en gruppe. Bygningsudvalg Øst Ikke igangsat Musikudvalgene Musikstrategiudvalget er i gang med at se på de samlede musikudbud og komme med en anbefaling til hvordan arbejdet fremadrettet kunne se ud og være organiseret, er komme godt i gang. Der er repræsentanter fra de tidligere musikudvalg og M&L. Strategien er næsten klar, og det er aftalt at den præsenteres på HBs maj møde. Det betyder også at noget musikarbejde er på standby den kommende periode: Orkesterudvalget - Intet reelt udvalg, men en kontaktperson der er bindeled ind i miljøet.

2 Emne: Status på udvalg og projekter Skrevet af: RAP Dato: Side: 2 af 5 Multimusikudvalget Intet udvalg Tamburkorpsudvalget Udvalg der arbejder som normalt March og lejrudvalget - Udvalg der arbejder som normalt IT Styregruppe Arbejdet med IT strategi og procedure for hvordan man arbejder, vurderer og håndterer nyt IT er godt i gang. Udover de store landsmøde vedtagelser omkring udvidet kredsindberetning og centralt medlemssystem online arbejdes der på at lave et snit på hvordan Portal Teknik Udvalget og Mediekoordineringsudvalget bedst for brugt de afsætte mediepenge til webudvikling. Medier Mediekoordineringsudvalgs hovedopgaven er at koordinere og styrke mediearbejdet i bredden, samtidig med at man sammen med Portal Teknik Udvalg arbejder med indholdet på FDF.dk. Dette arbejde er IT Styregruppen delvist ind over. Det var været afholdt en fælles redaktionsweekend i februar, og man arbejder på en ny mediestrategi. Sille og Sigurd Arbejdet med sangbogen er næsten færdig. Redaktionen er i gang med at planlægge 2011 udgivelserne. FLUX - Der er ikke en fast redaktion, men en gruppe har lavet et koncept, der realiseres i to blade, august 2010 og engang i foråret BLUZ En mindre redaktion, men der mangler en redaktør. Der arbejdes på mere webindhold. FDF LEDEREN God størrelse redaktion. Over tid skal der findes en frivillige redaktør. Portal Teknik Udvalget Godt i gang med 10 tekniske personer. 3. Status på Handlingsplan Uddannelsesmateriale Inspirationsbilen/boblen Opgaven er ikke i gang endnu på et konkretplan. Pt. reorganiseres opgaven og tidsplanen. Projektgruppen der består af tidligere projektnavigatører har arbejdet med konceptet omkring at bringe inspiration ud til lederne lokalt. Inspirationsboblen kommer ud til landsdelene i maj og juni. Datoerne for de første seks landsdele er fastsat og der arbejdes stadig på de sidste to. Hjemmesiden FDF.dk/inspirationsboblen er online og der er info i BlåInformation og i FDF LEDEREN. Projektgruppen arbejder pt. på rekrutering af lokale folk på hjælp. Indholdet af arrangementerne vil være tre moduler. 1. Hvor finder man det gode materiale man laver i FDF? 2. Afprøvning af poster, andagter og andet af det færdige materiale så lederne bliver mere fortrolige med at bruge det, og de opdager at det er godt. 3. Oplæg og øvelse i selv at få ideer og videreudvikle på eksisterende materiale så det tilpasse den enkeltes leder, antal børn, behov mm Projekt Det gode møde : Pædagogik Mærker Opgaven indgår primært i uddannelsesmaterialet (Se ovenfor). Projektgruppen samarbejder med 55 Nord og projektgruppen omkring Revidering af forbundsdragten. De er godt i gang med prototyper og tegninger af mærker.

3 Emne: Status på udvalg og projekter Skrevet af: RAP Dato: Side: 3 af 5 De næste skridt er kontakt til udvalg omkring indhold og udarbejdelse af kommunikationsmateriale der kan fortælle om de nye mærker og deres pædagogiske anvendelse. Sæsonplaner Landsdelsledelsen i landsdel 5, arbejder med denne del af projektet. Der er lagt 5 punkter fast omkring pædagogik altså hvad der karakteriserer et godt møde. Der er indsamlet en stor række af gode møder, der sættes i en ny database, der laves i samarbejde med Portal Teknik Udvalget. Målet er, at det hele er klar til hoved-sæsonstarten august Der vil kunne søges på FDF-klasse og aktivitetskategori. Databaser Se inspiration.dk neden for under Projekt leg Artikler Projekt Leg : National legedag LEDEREN bragte december 2009-nummeret et tema på 4 sider om Det gode møde. Landsdelsledelsen i landsdel 5 arbejder på at få placeret FDF som det bedste sted og den bedste leverandør af leg i Danmark! Lørdag den 4. september 2010, bliver national legedag. Hvor kredse lokalt promoverer sig som et godt sted at lege. Datoen er meldt ud i december og alt materialet til kredsene inkl nye lege er klar senest 1. juni Indholdet bliver nogle nye og spændende lege + jagten på det umulige(nyt og gammelkendt FDF vil blive blandet). Gruppen arbejder på at få stor omtale af leg og FDF eksternt. Inspiration til FDF.dk Der er opfordringer ude, men ikke en fast gruppe endnu. Kurser Landsforbundets kurser i 2010 er opfordret til at sætte fokus på leg og inkluderer det i programmet. Artikler BLUZ havde i november 2009 et tema om leg. LEDEREN får i marts 2010 et tema om leg og lege. Kommunikationsstrategi Arbejdet er i gang på flere fronter. Staben har arbejdet med kendetegn, der har været branding møde med rådgiver Lotte Hansen. Nu samles input, så den konkrete strategi med anbefalinger kommer i foråret Informationsmateriale Der er produceret film, plakater og foldere om FDFs formål, værdigrundlag, arbejdsform mm. Materialet er udsendt i februar 2010.

4 Emne: Status på udvalg og projekter Skrevet af: RAP Dato: Side: 4 af 5 Debatoplæg om FDF og folkekirken Det indledende arbejdet i Kristendomsudvalget er i gang. materialet udkommer omkring sommeren Status på Landsmøde 08 opgaver Her følger en status på de vedtagelser landsforbundet skal lave eller igangsætte inden landsmødet 2010 Udgivelse af sangbog igennem Sille og Sigurd Sangbogen udkommer til maj i samarbejde med 55 Nord. Der er bestilt ca sangbøger fordelt på 202 kredse Revidering af forbundsdragten Gruppen arbejder tæt sammen med 55 Nord. Der har været afholdt en temadag i oktober med inviterede fra udvalg, enkelte kredse og faglige FDF inden for tekstil. De første opsyede prototyper er lavet. Nu arbejdes der på at trække design faglighed ind, både fra FDFere, men også et forløb med uniformsdesigneren Hanne Larsen sker i marts. Desuden arbejdes på supplements beklædning. Udvidet kredsindberetning Centralt medlemssystem online Mange kredse har indberettet elektronisk, men ikke alle endnu (Fristen var 1. februar 2010). Der er brugt meget tid på support fra kontorets side. Der arbejdes videre med statistik frem til HBs maj møde Arbejdet er i gang med en ekstern leverandør. På HB mødet i marts 2010 behandles bilag der beskriver formål, systemets funktionalitet, finansiering samt relation til KFUM-Spejdernes løsning. Evaluering af FDFs struktur Spørgeskema undersøgelsen via web er gennemført med 250 besvarelser ud af 387 mulige. Der er gennemført gruppeinterviews med landsdelslederne. Der er to temadage i april en på Rysensteen og en i Århus, hvor alle kan møde op. På HB mødet i maj præsenteres rapporten. Nye medlemsog organiseringsformer Samarbejde med andre B&U organisationer Projektgruppen er godt i gang, og er ved at arbejder på en ny medlemsform og en ny kredsmodel der kan være et supplement for FDF at have. Det præsenteres på HBs maj møde. Dette sker løbende, fx med konfirmandprojektet sammen med KFUM-KFUK. Kompetenceregister Portal Teknik Udvalget arbejder på opgaven. Det laves som en Tagcloud. Det forventes klar til sommeren Vedtægter for landsdele Er udsendt til landsdelene i februar 2009

5 Emne: Status på udvalg og projekter Skrevet af: RAP Dato: Side: 5 af 5 Revidering af grundlov og forbundsvedtægter Pulje med midler fra lukkede kredse Der er nedsat et udvalg der er i gang. De er pt. ved definere omfang, metode og tidsplan. Der er kontakt til FU/HB inden eller lige efter sommeren Medlemspuljen er igangsat, og der reklameres løbende. Se eventuelt: FDF.dk/medlemspuljen 5. Økonomi Økonomisk kontoopfølgning sker i det konkrete HB bilag om dette. Der er brugt mest på mødekontoen indtil nu, og de større udgifter omkring udgivelser og arrangementer mm. forventes først at ske i perioden maj - september. Der er ikke udsigt til, at hverken medier, handlingsplan eller udvalgsbevillingerne ikke kan holde i forhold til LM08 budget.

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B)

Læs mere

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) x Beslutningsbilag (B) HB-protokol (Udfyldes efter mødet) Bilagsnummer: 2.15 Ansvarlig: BSK Overskrift

Læs mere

Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs landsmøde 14. 16. november 2008 på Hotel Nyborg Strand

Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs landsmøde 14. 16. november 2008 på Hotel Nyborg Strand Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs landsmøde 14. 16. november 2008 på Hotel Nyborg Strand Dette referat skal udsendes senest 2 måneder efter landsmødets afholdelse jf. forbundsvedtægt K, stk.

Læs mere

FDF Handlingsplan 2009-2010

FDF Handlingsplan 2009-2010 FDF Handlingsplan 2009-2010 Baggrund for handlingsplanen FDFs Vision 2015: FDF er synligt, folkekirkeligt børne- og ungdomsarbejde med livsvigtige fællesskaber og meningsfyldte aktiviteter. Frivilligt

Læs mere

HBs ÅRSHJUL 2015-2016

HBs ÅRSHJUL 2015-2016 HBs ÅRSHJUL 2015-2016 Bilaget fremstilles på alle mæder og angiver større sager og processer som HB følger. Listen med status over opgaver som LM har pålagt HB vedligeholdes løbende i ledelsesrapporten

Læs mere

HB mødebilag side 1/ 2. Status på arbejdsgruppen vedr. ny mediestrategi

HB mødebilag side 1/ 2. Status på arbejdsgruppen vedr. ny mediestrategi HB mødebilag side 1/ 2 Punkt:?? Initialer: CDL HB møde nr.: 3/11 SÆT KRYDS X Orienteringsbilag Debat- og temabilag Beslutningsbilag Status på arbejdsgruppen vedr. ny mediestrategi Baggrund: Det blev på

Læs mere

Mediestrategi Medierne i FDF har en fælles målsætning, formuleret af mediekoordineringsudvalget i 2010:

Mediestrategi Medierne i FDF har en fælles målsætning, formuleret af mediekoordineringsudvalget i 2010: HB mødebilag side 1/ 5 Punkt: 2.4 Initialer: JD HB møde nr.: 1-2012 SÆT KRYDS X Orienteringsbilag Debat- og temabilag Beslutningsbilag Medierne i dag FDFs nuværende medieudbud tager afsæt i den opdeling

Læs mere

Regnskabsrapport-for- Landsforbundet-FDF

Regnskabsrapport-for- Landsforbundet-FDF Regnskabsrapport-for- Landsforbundet-FDF Rapportering7for 01/01/12 %l 31/08/12 Indhold: Side%2 Side%3 Side%4 Side%5 Side%6 Side%7 Side%8 Side%9 Side%10 Side%11 Side%12 Side%13 Side%14 Resultatopgørelse%summeret

Læs mere

Vi ønsker stadig at skabe et bredt favnende FDF, faktisk endnu bredere end vi tidligere har kendt det.

Vi ønsker stadig at skabe et bredt favnende FDF, faktisk endnu bredere end vi tidligere har kendt det. Indledning: Dette dokument er udarbejdet af styregruppen bag det tidligere benævnte projekt FDF version 2.0 og skal betragtes som et debatoplæg med henblik på at målrette og styrke FDFs strategiske arbejde.

Læs mere

HB-møde: Januar 2014 Initialer: MS Bilags.nr.: 2.1.1.1 NYHED EFTER LUKKET BILAG. Udviklingsmål - Strategi Handlingsplaner Kommissorier Retningslinjer

HB-møde: Januar 2014 Initialer: MS Bilags.nr.: 2.1.1.1 NYHED EFTER LUKKET BILAG. Udviklingsmål - Strategi Handlingsplaner Kommissorier Retningslinjer HB-møde: Januar 2014 Initialer: MS Bilags.nr.: 2.1.1.1 SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) X Beslutningsbilag (V) X X NYHED EFTER LUKKET BILAG HB-protokol (udfyldes

Læs mere

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk),

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), side 1/ 5 Møde for: Mødedato: 20.-21. januar 2017 Vært: Lasse Nybo Mødetid: Fredag kl. 20.00 lørdag kl. 19.30 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Lars Pedersen Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN Jonas Kolby

Læs mere

Evaluering af strategikoncept

Evaluering af strategikoncept Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) x Beslutningsbilag (B)

Læs mere

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B)

Læs mere

Notat vedrørende: Rekruttering af frivillige og lønnede medarbejdere

Notat vedrørende: Rekruttering af frivillige og lønnede medarbejdere HB mødebilag side 1/ 5 HB-møde: Marts 2014 Initialer: PJ Bilagsnr.: 2.5.1 SÆT KRYDS ÅBENT FØR Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) X X Beslutningsbilag (B) ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG

Læs mere

Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs Landsmøde 2014 14.-16. november 2014 på Hotel Nyborg Strand

Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs Landsmøde 2014 14.-16. november 2014 på Hotel Nyborg Strand Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs Landsmøde 2014 14.-16. november 2014 på Hotel Nyborg Strand Om referatet Referatet er et beslutningsreferat. Punkterne i referatet afspejler ikke nødvendigvis

Læs mere

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde Strategikoncept FDF har fire vigtige styringsredskaber for at sikre landsforbundets daglige drift samt sikre en ordentlig implementering af landsforbundets ambition og udviklingsmål. Disse styringsredskaber

Læs mere

Gjern IdrætsForening Når sport er lidt mere end leg

Gjern IdrætsForening Når sport er lidt mere end leg 28. januar 2015 Forretningsorden for bestyrelsen i Gjern Idrætsforening. Mødeaktivitet Normalt afholdes der ordinært bestyrelsesmøde den anden tirsdag i hver måned, dog undtagen juli og december. Efter

Læs mere

Team med fokus på. Eksterne Relationer. Hovedbestyrelsen. Program og Aktiviteter. Lederudvikling

Team med fokus på. Eksterne Relationer. Hovedbestyrelsen. Program og Aktiviteter. Lederudvikling Teambeskrivelser De grønne pigespejdere arbejder med en teamstruktur, hvor fokusteams udmønter hovedbestyrelsens beslutninger og strategiske fokus. Dette betyder at disse teams har at udvikle aktiviteter,

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 28. februar 2013 /LOHOLK Referat af møde i demokratiudvalget den 20. februar 2013 kl. 13:00 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat

Læs mere

Projekt FDF Status og fremadrettet evaluering

Projekt FDF Status og fremadrettet evaluering HB-møde: Januar 2014 Initialer: PJ/PB/MH Bilags.nr.: 2.1.4 SÆT KRYDS X Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B) ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG HB-protokol (udfyldes

Læs mere

VÆRKTØJER TIL FRIVILLIGSTRATEGI

VÆRKTØJER TIL FRIVILLIGSTRATEGI Formål og værdier VÆRKTØJER TIL FRIVILLIGSTRATEGI FRIVILLIGSTRATEGI 3 trin Udarbejdelse af en frivilligstrategi kan hjælpe jer med at finde frem til, hvordan I vil arbejde med frivillige i jeres forening/aftenskole,

Læs mere

Information om kurset gives gennem jordemoder, praktiserende læger, dagspressen og opslag i f.eks forretninger.

Information om kurset gives gennem jordemoder, praktiserende læger, dagspressen og opslag i f.eks forretninger. Oplysninger om eksemplet Kommune/organisation: Nordfyns Kommune Afdeling: Børn og Unge forvaltningen Hvad er praksis primært til gavn for: Andet: Forberede forældrene til forældrerollen. Hvordan gavner

Læs mere

Mission. Når vi har nået dette, når vi har fået et kompenserende, inkluderende og fordomsfrit samfund, kan og vil vi nedlægge os selv.

Mission. Når vi har nået dette, når vi har fået et kompenserende, inkluderende og fordomsfrit samfund, kan og vil vi nedlægge os selv. Handleplan 2010 Mission Sammenslutningen af Unge Med Handicap arbejder helt grundlæggende for et samfund, hvor man er ung frem for handicappet. Vi arbejder for et samfund, hvor man som ung med en funktionsnedsættelse

Læs mere

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk),

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), side 1/ 5 Møde for: Mødedato: 20.-21. januar 2017 Vært: Lasse Nybo Mødetid: Fredag kl. 20.00 lørdag kl. 19.30 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Lars Pedersen Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN Jonas Kolby

Læs mere

Opsamling på konferencen den 4. april

Opsamling på konferencen den 4. april Kære alle Oven på den gode dag i Vejle den 4. april med både konference og repræsentantskabsmøde vil jeg her i nyhedsbrevet forsøge at samle op på de overordnede aktiviteter i Uddannelsesbenchmark, hvor

Læs mere

Bestyrelsesmøde SSP-Samrådet

Bestyrelsesmøde SSP-Samrådet Referat fra bestyrelsesmødet Torsdag den 21. november 2013 Nr. Punkt Kommentar og opsamling Deltagere: Fraværende: Afbud fra Michael Melbye, Mads Hardahl-Haugaard DAGSORDEN Årsmøde 2014 Fagudvalg Økonomi

Læs mere

Evaluering af informationsindsats vedr. bivirkningsindberetning på hospitaler. Bivirkningsrådsmøde 10. maj 2011 Karina Markersen

Evaluering af informationsindsats vedr. bivirkningsindberetning på hospitaler. Bivirkningsrådsmøde 10. maj 2011 Karina Markersen Evaluering af informationsindsats vedr. bivirkningsindberetning på hospitaler Bivirkningsrådsmøde 10. maj 2011 Karina Markersen 16. maj 2011 Mål og målgrupper for indsatsen Mål defineret september 2009:

Læs mere

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling Referat Til stede: Rune esbjerg repræsentant, Cecilie næstformand, jeanett odense repræsentant, Sandra næstformand, Martin København repræsentant, Goar Aarhus repræsentant, Edwin formand, Christa dimittend

Læs mere

Slutrapport fra. projekt Læs dansk på bibliotekerne

Slutrapport fra. projekt Læs dansk på bibliotekerne Slutrapport fra projekt Læs dansk på bibliotekerne Indhold Projektresumé... 3 Projektets formål... 3 Mål og succeskriterier... 3 Målgruppen... 5 Læringsforløbene... 5 Netværk... 6 Organisering... 7 Aktiviteter

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. HB #7, 214 Vært: Referent: Deltagere: Bitten Schjødt Kjær Morten Frouvne Vincentz HOVEDBESTYRELSEN Jonas Kolby Laub Kristiansen (jkk),

Læs mere

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri...

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri... Side 1 af 6 45QR-9PZR-6SM1 KOMMUNERNES INDBERETNING AF LIGESTILLINGSREDEGØRELSER 2015 Indberetning af ligestillingsredegørelse 2015 Alle kommuner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Opfølgning fra sidste tilsyn Henstilling:

Opfølgning fra sidste tilsyn Henstilling: Tilsyns rapport og handleplan. Pædagogisk tilsyn i Dagplejen i Næstved d. 8/10-15. Rapport og handleplan bygger på: 1. Observationsbesøg hos en dagplejer 2. Observationer under deltagelse i et krydsbesøg

Læs mere

Klog på livet FDFs handlingsplan 2011-2012

Klog på livet FDFs handlingsplan 2011-2012 Klog på livet FDFs handlingsplan 2011-2012 Overordnet målsætning med handlingsplanen Klog på livet I FDF tror vi på, at mennesker udvikler sig i samspil med andre mennesker. Derfor giver vi børn og unge

Læs mere

Opfordring til landets kommuner forebyggelse på ældreområdet

Opfordring til landets kommuner forebyggelse på ældreområdet Opfordring til landets kommuner forebyggelse på ældreområdet Socialstyrelsen har fra efteråret 2013 brug for 2-3 indsatskommuner, der ønsker at medvirke i afprøvning og evaluering af en række metoder og

Læs mere

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk DL-møde DL-møde... 1 1. Status på aktiviteter/projekter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 5 4. Kommunikation... 5 5. Status på udvalgsarbejde... 5 6. Nyt fra international... 5 7. Akutte

Læs mere

Brandingproces kombineret med Vision 2021:

Brandingproces kombineret med Vision 2021: Vedrørende: branding proces version 3 Sagsnavn: Branding.Randers.2014 Sagsnummer: 00.13.02-G01-3-14 Skrevet af: Karen Balling Radmer E-mail: karen.balling.radmer@randers.dk Forvaltning: Kommunikation Dato:

Læs mere

1.2 Effektiviseringer i det lille fællesskab (institutionsniveau)

1.2 Effektiviseringer i det lille fællesskab (institutionsniveau) Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1 Handlingsplan... 2 1.1 Baggrund... 2 1.2 Effektiviseringer i det lille fællesskab (institutionsniveau)... 2 1.2.1 Systematisk videndeling... 2 1.2.2 Implementering

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Tønder Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Møde i stiftsudvalget for medier og kommunikation

Møde i stiftsudvalget for medier og kommunikation Møde i stiftsudvalget for medier og kommunikation Tid: Tirsdag den 8 december kl. 16.30 ca. 19.30 Sted: Konfirmandstuen, Sognegården, Sunds Afbud: Orla Villekjær Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og

Læs mere

Revideret kommissorium

Revideret kommissorium Center Familie og Handicap Journalnr: 27.00.00-G01-20-15 Ref.: Tanja Lillelund Telefon: 99887609 E-mail: tali@rebild.dk Dato: 22-12-2015 Revideret kommissorium Projekt: Fælles indsats Stamoplysninger Center/afdeling

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 12.5.2016. Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 12.5.2016. Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 12.5.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Forretningsorden

Forretningsorden Forretningsorden 2019-2020 Vedtaget af hovedbestyrelsen den 19. januar 2019 med ikrafttrædelse samme dato. 1. Hovedbestyrelsen 1.1 Opgaver og ansvar Hovedbestyrelsens opgave og ansvar er at varetage den

Læs mere

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014 25. marts 2014 Kommunikationsplan for Naturvejlederforeningen - udkast Forslag til konkrete tiltag, der kan sættes i værk for at føre kommunikationsstrategien ud i livet. Nedenstående tiltag skal løbende

Læs mere

Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade

Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Dato: 4. september 2012 Job-velfaerd@viborg.dk www.viborg.dk Sted: Horsens Rådhus, kl. 13.30-16.00,

Læs mere

Center for Sundhed og Velfærd. Tilfredshedsundersøgelse. Brugertilfredshedsundersøgelse blandt modtagere af hjemmepleje og beboere i plejebolig

Center for Sundhed og Velfærd. Tilfredshedsundersøgelse. Brugertilfredshedsundersøgelse blandt modtagere af hjemmepleje og beboere i plejebolig Center for Sundhed og Velfærd Tilfredshedsundersøgelse Brugertilfredshedsundersøgelse blandt modtagere af hjemmepleje og beboere i plejebolig Efteråret 2014 Indhold SAMMENFATNING... 3 TILFREDSHED MED HJEMMEPLEJEN...

Læs mere

Indsamling og dokumentation af viden

Indsamling og dokumentation af viden 1 Indsamling og dokumentation af viden Fonden skal opsamle og systematisere tilgængelig viden og målrettet formidle den videre til måltidsproducenter etc. Viden kan bestå i forskningsresultater, opskrifter,

Læs mere

God markedsføringsskik ved omdeling af forsendelser uden pa ført navn Retningslinjer 2013

God markedsføringsskik ved omdeling af forsendelser uden pa ført navn Retningslinjer 2013 God markedsføringsskik ved omdeling af forsendelser uden pa ført navn Retningslinjer 2013 GOD MARKEDSFØRINGSSKIK VED OMDELING AF FORSENDELSER UDEN PÅFØRT NAVN God markedsføringsskik ved omdeling af forsendelser

Læs mere

Referat af ESB-styregruppemøde den 13. december 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ

Referat af ESB-styregruppemøde den 13. december 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Karin Rosenmejer o Kirsten Habekost o Mia Rasmussen o Mogens Schlüter o Yvonne Andersen o Anne Birthe Mortensen (suppleant) ESB-sekretariatet: o Anette Halvgaard

Læs mere

DOF GUIDE TIL STRATEGISK FUNDRAISING. Udarbejdet af TILSKUDSBASEN.DK

DOF GUIDE TIL STRATEGISK FUNDRAISING. Udarbejdet af TILSKUDSBASEN.DK DOF GUIDE TIL STRATEGISK FUNDRAISING Udarbejdet af TILSKUDSBASEN.DK 2014 STRATEGISK FUNDRAISING Strategisk fundraising bør være en integreret del af foreningens daglige kultur. Den strategiske fundraising

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Odense Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B1 FUNDRAISING JDE ØKONOMI EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB INTRODUKTION til Foreningsguiden Denne guide

Læs mere

Mariagerfjord Kommune

Mariagerfjord Kommune Mariagerfjord Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015.

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes på mail:tilskud@regionsjaelland.dk Det er vigtigt, at alle felter er besvaret

Læs mere

Dagsorden. Landsdelsmøde, FDF Landsdel 1 Skalborg Kirke Onsdag d. 18. marts 2015

Dagsorden. Landsdelsmøde, FDF Landsdel 1 Skalborg Kirke Onsdag d. 18. marts 2015 Dagsorden 1. Valg af ordstyrer 2. Valg af referant 3. Valg af stemmetællere 4. Godkendelse af dagsorden 5. Landsdelens beretning, Bilag 1 6. Oprettelse af pulje til særlige formål, Bilag 2 7. Handlingsplan

Læs mere

1.2 Effektiviseringer i det lille fællesskab (institutionsniveau)

1.2 Effektiviseringer i det lille fællesskab (institutionsniveau) Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1 Handlingsplan... 2 1.1 Baggrund... 2 1.2 Effektiviseringer i det lille fællesskab (institutionsniveau)... 2 1.2.1 Systematisk videndeling... 2 1.2.2 Implementering

Læs mere

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv) deltager lørdag, Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk)

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv) deltager lørdag, Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk) side 1/ 5 Møde for: Mødedato: 5.-6. maj 2017 Vært: Heidi Bak Nielsen Mødetid: fredag kl. 20.00lørdag ca. 20.00 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Ejner Bank Andreasen Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN Jonas

Læs mere

MUSIK I FDF- DET SPILLER Musikstrategi maj 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE

MUSIK I FDF- DET SPILLER Musikstrategi maj 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE MUSIKSTRATEGI 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE Intro musikstrategi for FDF... 3 Evaluering af FDFs nuværende musikstruktur... 4 Hvad er musik i FDF?... 4 Hvorfor musik i FDF?... 4 Opsamling af FDFs nuværende musikstruktur...

Læs mere

Referat Kampagneudvalget

Referat Kampagneudvalget Referat Kampagneudvalget Dato: 10. marts 2015 Tid: Kl. 18.00 Sted: Sekretariatet i Vanløse Til stede: Bent Nielsen, Malene Madsen, Maria Helene Olesen, Sven Gerner Nielsen og Karina Krammer (referent)

Læs mere

Driftsaftale 2013. Socialområdet

Driftsaftale 2013. Socialområdet Driftsaftale 2013 Socialområdet 1 Indhold 1. Indledning... 2 2. Beskrivelse af organisationen på Socialområdet... 3 2.1. Socialafdelingen... 3 3. Økonomi... 3 4. Socialområdets mål og specifikke indsatser...

Læs mere

Projektskema egne projekter

Projektskema egne projekter Projektskema egne projekter Titel BRANDING AF LOKALUDVALGET OP TIL OPSTILLINGSMØDE 2014 Kort beskrivelse af Efter afholdelsen af kommunalvalget den 19. november 2013, skal der etableres nye lokaludvalg

Læs mere

VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift

VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift INSPIRATION TIL UDVIKLING BEST PRACTICE INDEN FOR KLUBUDVIKLING OG -DRIFT I denne folder kan du læse et sammenkog af de bedste erfaringer,

Læs mere

Bagsiden APPELLEN. Landslejr 2016 nærmer sig. Kredsblad for FDF K 23 Valby. FDF fritid med indhold og fællesskab!

Bagsiden APPELLEN. Landslejr 2016 nærmer sig. Kredsblad for FDF K 23 Valby. FDF fritid med indhold og fællesskab! Bagsiden Husk at gemme din Appellen - den er fuld af vigtig info. Mini-Hjalmar Mangler du FDF-udstyr? Så bestil det hos din leder! FDF fritid med indhold og fællesskab! Landslejr 2016 7.-15. Juli på Sletten

Læs mere

Velkommen som DIS-Danmark medlem

Velkommen som DIS-Danmark medlem Velkommen som DIS-Danmark medlem 3. udgave april 2013 DIS-Danmark Indholdsfortegnelse Velkommen som medlem i DIS-Danmark... 4 Hvad er DIS-Danmark?... 4 Generelt... 4 Lokalforeningerne... 4 Medlemsbladet

Læs mere

Jeg glæder mig til at høre fra jer og håber på fortsat support fra Københavns Kommune.

Jeg glæder mig til at høre fra jer og håber på fortsat support fra Københavns Kommune. København 14.december 2015 Kære Københavns Kommune/Kultur- og Fritidsforvaltningen Jeg fremsender hermed budget samt ansøgning for BørnefestiBAL i Østre Anlæg d. 14. maj 2016. Specielt vil jeg fremhæve

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT Den 6. februar 2011 Tidspunkt : Fredag den 6. januar kl. 15.00 17.00. Sted : Arne Ennegaard Jørgensens kontor Tilstede : Bestyrelsen Fraværende/Afbud : Sekretærer : Arne Ennegaard

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Næstved Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Beboerforeningen Morbærhaven Referat AB møde 20-09-2012

Beboerforeningen Morbærhaven Referat AB møde 20-09-2012 Afdelingsbestyrelsesmøde Tid og sted: Tor. 20. september 2012 klokken 19:15 på beboerkontoret Til stede: MJM, EJ, EO, MDT, CF, MM Afbud: KA, JP, PJ, BL, Fravær: KDP, KFG, LM Kategorier for dagsordenspunkter

Læs mere

Notat. De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen 06.06.05 CLO

Notat. De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen 06.06.05 CLO Notat 06.06.05 CLO De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen Den fællesoffentlige bestyrelse for digital forvaltning har taget initiativ til en fælles markedsføringskampagne for digitale offentlige selvbetjeningsløsninger.

Læs mere

De nationale test - status for udviklingen og forslag til plan for ibrugtagning af testene

De nationale test - status for udviklingen og forslag til plan for ibrugtagning af testene Styrelsen for Evaluering og Kvalitetsudvikling af Grundskolen Snaregade 10A 1205 København K. Tlf. 3392 6200 Fax 3392 6182 E-mail skolestyrelsen@skolestyrelsen.dk De nationale test - status for udviklingen

Læs mere

Konkretiseret Handlingsplan 2012-2016

Konkretiseret Handlingsplan 2012-2016 Bilag 5 til punkt 9 Konkretiseret Handlingsplan 2012-2016 Område Mål Opgaver Værdier Ansvarligt udvalg Status 15/1-15 Overordnede mål Et fælleskab der skal vokse i tæt relation til arbejderbevægelsen.

Læs mere

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.core...

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.core... 1 af 6 30-09-2015 15:58 JJRX-C6ZM-8WK6 KOMMUNERNES INDBERETNING AF LIGESTILLINGSREDEGØRELSER 2015 Indberetning af ligestillingsredegørelse 2015 Alle kommuner skal efter ligestillingslovens 5a indberette

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 30. maj 2010 kl. 10.00 på Rønne Brandstation, Dampmøllegade 9, Rønne.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 30. maj 2010 kl. 10.00 på Rønne Brandstation, Dampmøllegade 9, Rønne. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 30. maj 2010 kl. 10.00 på Rønne Brandstation, Dampmøllegade 9, Rønne. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Carsten W. Larsen, Jesper

Læs mere

2 ud af 10 oplever desuden, at der er flere børn med alle på fire nævnte kendetegn end for 2 år siden.

2 ud af 10 oplever desuden, at der er flere børn med alle på fire nævnte kendetegn end for 2 år siden. 18. juni 2014 Uro blandt børn FOA har i perioden 21. til 31. marts 2014 gennemført en undersøgelse om uro blandt børn i dagpleje, vuggestue og børnehave. De omtalte spørgsmål i dette notat var en del af

Læs mere

2.2 Meddelelser fra andre Jacob Thielsen har fået nyt telefonnummer, som er 2030 3607.

2.2 Meddelelser fra andre Jacob Thielsen har fået nyt telefonnummer, som er 2030 3607. Ældrerådet Referat fra Ældrerådets møde mandag den 5. maj 2014 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen Kirsten Feld X Dorthe

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Esbjerg Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

FORENINGSGUIDE. Bydelsmødrenes Landsorganisation. Juli 2012

FORENINGSGUIDE. Bydelsmødrenes Landsorganisation. Juli 2012 EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDE Bydelsmødrenes Landsorganisation B FUNDRAISING JDE ØKONOMI Juli 0 INDHOLD Introduktion til Foreningsguiden Hvad er? 6 Læg en -plan 7 Hvem skal kende Bydelsmødrene? 8 Deltag

Læs mere

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk DL-møde DL-møde... 1 1. Bordet rundt og status på aktiviteter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 4. Kommunikation.3 5. Status på udvalgsarbejde... 5 6. Nyt fra international... 5 7. Akutte

Læs mere

Ambassadør for medborgerskab i praksis

Ambassadør for medborgerskab i praksis Projektbeskrivelse til ansøgningen Ambassadør for medborgerskab i praksis (puljen Øget sammenhængskraft ) 19.9.2011/Berit Rosenkilde Ambassadør for medborgerskab i praksis 1. Generelle oplysninger Ansøgers

Læs mere

System introduktion, e-learningskurser og kursus i sårkompetence

System introduktion, e-learningskurser og kursus i sårkompetence Beskrivelse af kurser indenfor både system introduktion, e-learningskurser og regionale kurser, samt allokering af midler i national implementering af telemedicinsk sårvurdering. System introduktion, e-learningskurser

Læs mere

Side 1 af 6 EE88-9NRM-6TTP KOMMUNERNES INDBERETNING AF LIGESTILLINGSREDEGØRELSER 2015 Indberetning af ligestillingsredegørelse 2015 Alle kommuner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

KORT OM PROJEKTET. kirke. Og vi vil skabe anerkendelse af det kirkelige arbejde i forhold til børn og deres

KORT OM PROJEKTET. kirke. Og vi vil skabe anerkendelse af det kirkelige arbejde i forhold til børn og deres STØTTEFORENINGEN FOR DANMARKS KIRKELIGE MEDIECENTER INVITERER JER TIL AT VÆRE EN DEL AF VORES ÅRSPROJEKT OG FEJRINGEN AF DKM S 25 ÅRS JUBILÆUM I 2013 Sigurd Barrett og Danmarks Kirkelige Mediecenter fortsætter

Læs mere

Ministeriet for Ligestilling og Kirke Frederiksholm Kanal 21 Postboks 2123 1015 København K

Ministeriet for Ligestilling og Kirke Frederiksholm Kanal 21 Postboks 2123 1015 København K Ministeriet for Ligestilling og Kirke Frederiksholm Kanal 21 Postboks 2123 1015 København K Vedr. debatoplæg fra udvalget om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken Frivilligt

Læs mere

Projektbeskrivelse Reservebedsteordning

Projektbeskrivelse Reservebedsteordning Projektbeskrivelse Reservebedsteordning Projektbeskrivelse Projektets navn: Reservebedsteordning 1. Baggrund Flere af Stevns Kommunes småbørnsfamilier savner et nært netværk, der kan træde til, når familiens

Læs mere

Landsforbundet FDF, hovedbestyrelsesmøde side 1/ 5

Landsforbundet FDF, hovedbestyrelsesmøde side 1/ 5 Landsforbundet FDF, hovedbestyrelsesmøde side 1/ 5 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. 05-2011 Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Morten Frouvne Morten Frouvne Jens Maibom Pedersen Preben Siggaard

Læs mere

FORSLAG TIL Kulturpas på børneområdet i Aalborg Kommune

FORSLAG TIL Kulturpas på børneområdet i Aalborg Kommune FORSLAG TIL Kulturpas på børneområdet i Aalborg Kommune 1 Indhold Indledning... 3 Kommissorium... 3 Forslag til kulturpas... 4 Børn som kulturbrugere... 4 Kulturpas... 4 Erfaringer... 4 Formålet... 5 Målgruppe...

Læs mere

Velkommen tilbage fra sommerferie, og sommerlejre. Vi håber de har været sjove, inspirerende og lærerige.

Velkommen tilbage fra sommerferie, og sommerlejre. Vi håber de har været sjove, inspirerende og lærerige. Michelle Dahl Fra: Sendt: 2. september 2013 13:52 Til: Michelle Dahl Emne: Nyhedsbrev - Landsdel 1 - september 2013 Kære alle FDF'ere i Landsdel 1 Velkommen tilbage fra sommerferie, og sommerlejre. Vi

Læs mere

Opgavebeskrivelse. Professionalisering af flextrafikken

Opgavebeskrivelse. Professionalisering af flextrafikken Opgavebeskrivelse Professionalisering af flextrafikken En gap-analyse af flextrafik-branchen i Nordjylland Udarbejdelse af strategiske handlingsplaner til fremtidige indsatser Opgavebeskrivelsen omfatter:

Læs mere

5. klassernes cykeldag fredag den 12. juni 2015

5. klassernes cykeldag fredag den 12. juni 2015 Informationsmappe til 5. klassernes cykeldag Anden fredag i juni måned arrangerer Gentofte Kommune en cykeldag for 5. Klasserne på alle kommunens skoler. Eleverne skal alle ud på en cykeltur i skolens

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING

VEJLEDNING TIL ANSØGNING VEJLEDNING TIL ANSØGNING Her findes en vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet, samt til de bilag, som ansøger som minimum skal indsende sammen med ansøgningen. Hvis ansøgningen om tilskud ikke

Læs mere

Baggrundsbilag til evaluering af Legens dag 2012

Baggrundsbilag til evaluering af Legens dag 2012 Baggrundsbilag til evaluering af Legens dag 2012 1 Hvorfor leg?...2 1.1 Kampagnens fokus og indhold...2 1.2 Mål og Evaluering...3 2 Den interne kampagne...4 2.1 Landsdelsledelser...4 2.2 Direkte kontakt

Læs mere

Referat. Ansvarlig og deadline

Referat. Ansvarlig og deadline Deltagere: Simon, Lene, Ulrik, Steffen, Marina Afbud: Referent: Miriam,, Susanne Lene Emne Referat Referat 1. Godkendelse af Dagsordenen godkendes. dagsorden 2. Referat fra sidste møde Referatet fra sidste

Læs mere

Aftale mellem Frivilligcenter Næstved (Futuracentret) og Næstved Kommune

Aftale mellem Frivilligcenter Næstved (Futuracentret) og Næstved Kommune Aftale mellem Frivilligcenter Næstved (Futuracentret) og Næstved Kommune Indledning. Mellem Næstved Frivilligcenter og Næstved Kommune indgås denne aftale med virkning fra 1. januar 2011 indtil 31. december

Læs mere

Januar 2003 Tulugaq Tusagassiivik Landsstyrets Sekretariat Postboks 1015 3900 Nuuk www.nanoq.gl/tulugaq

Januar 2003 Tulugaq Tusagassiivik Landsstyrets Sekretariat Postboks 1015 3900 Nuuk www.nanoq.gl/tulugaq Handlingsplan for kampagnen om bæredygtig udnyttelse af de levende ressourcer Januar 2003 Tulugaq Tusagassiivik Landsstyrets Sekretariat Postboks 1015 3900 Nuuk www.nanoq.gl/tulugaq Indhold 1. Formålet

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Odder Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Synlighedsprojekt 2014 DGI Skydning

Synlighedsprojekt 2014 DGI Skydning Synlighedsprojekt 2014 DGI Skydning Navn Navnesen 1. Mål 2. Koncept 3. Ansvarlig 4. Events 5. Tidsplan 6. Tilbud fra landsplan 7. Økonomi Målsætning for kampagne 2014 Synlighed og anerkendelse! Det skal

Læs mere

Afdelingernes arbejdsmiljøansvarlige om deres rolle og situation

Afdelingernes arbejdsmiljøansvarlige om deres rolle og situation AMT, d. 3. december 21 Afdelingernes arbejdsmiljøansvarlige om deres rolle og situation Arbejdsmiljøpolitisk team gennemførte i oktober en spørgeskemaundersøgelse blandt afdelingernes arbejdsmiljøansvarlige.

Læs mere

TILSKUD TIL KULTUR OG FRITID 2015-2018 HVAD KAN DU SØGE TIL, OG HVORDAN SØGER DU

TILSKUD TIL KULTUR OG FRITID 2015-2018 HVAD KAN DU SØGE TIL, OG HVORDAN SØGER DU TILSKUD TIL KULTUR OG FRITID 2015-2018 HVAD KAN DU SØGE TIL, OG HVORDAN SØGER DU Forord 9 Vil du være med til at gøre Frederiksbergs kultur- og fritidsliv endnu bedre? Og har du brug for støtte til et

Læs mere

FDF Brabrands Kredsblad. Det Blå Blad. Med B.S. på landslejrkursus Mini-tivoli ved Rema 1000. Årgang 2010, nr. 2

FDF Brabrands Kredsblad. Det Blå Blad. Med B.S. på landslejrkursus Mini-tivoli ved Rema 1000. Årgang 2010, nr. 2 FDF Brabrands Kredsblad Det Blå Blad Med B.S. på landslejrkursus Mini-tivoli ved Rema 1000 FDF i Århus i fremgang Årgang 2010, nr. 2 Kontaktliste Puslinge- og Tumlingeledere Gitte Jakobsen 86260104 gittejakobsen@fdf.dk

Læs mere

Referat. Assens Kunstråd. Tid Tirsdag 11. september kl. 15.00-17.00. Sted Assens Rådhus, mødelokale 4

Referat. Assens Kunstråd. Tid Tirsdag 11. september kl. 15.00-17.00. Sted Assens Rådhus, mødelokale 4 Referat Forum Assens Kunstråd Tid Tirsdag 11. september kl. 15.00-17.00 Sted Assens Rådhus, mødelokale 4 Deltager Jørgen Svenstrup, Elisabeth Rask, Anne Bjørn, Oluf Lund, Peter Tybjerg, Peter Nielsen,

Læs mere