overenskomst) 2) Reducerede aktivitetsudgifter (færre koncerter, aktiviteter, tilpasning af lokaler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "overenskomst) 2) Reducerede aktivitetsudgifter (færre koncerter, aktiviteter, tilpasning af lokaler"

Transkript

1 Udvalg: Beskæftigelse, Erhverv og Kultur Blok: Musikskole Rammereduktion 2 Forventede budgetmæssige ændringer: Netto i hele kr ) Reduktion af ulempegodtgørelse (mindre udgift til efter-17 løntillæg jf overenskomst) 2) Reducerede aktivitetsudgifter (færre koncerter, aktiviteter, tilpasning af lokaler mm.) 3) Musikundervisning i samarbejde med skolerne i skoletiden (personale/lønreduktion) Følgevirkning af reduktion 3 = Lavere indtægt og aktivitetsniveau (skolebetaling) ) Brugerbetalt musikskoleundervisning efter skoletid (personale/lønreduktion) Følgevirkning af reduktion 4 = Lavere indtægt og aktivitetsniveau (Statsrefusion og brugerbetaling) 5) Reduceret ledelse og administration (færre ledelses- og administrationsopgaver jf. ovenstående) I alt BEK Skoler (reduceret betaling til musikskole) Skolers egen varetagelse af musikundervisning I alt UBF I alt netto Beskrivelse af blokken: Råderumsblokkens punkt tre skal ses i relation til R19 Musikskolen under Udvalget for Uddannelse, Børn og Familie, som hvis den vedtages, vil de kursiverede effekter i nærværende blok udgå. Nærværende blok vil i fald R19 Musikskolen vælges beskrive en rammebesparelse på netto kr. på Assens Musikskole. Nærværende blok beskriver 5 reduktionselementer, som indbyrdes påvirker hinanden og tilsammen forventes at kunne skabe en reduktion på 15% af det kommunale nettobudget til drift af musikskolen - under forudsætning, at R19 Musikskolen ikke er valgt. Snitfladerne til skolesamarbejdet og den brugerfinansierede undervisning, som begge er indtægtsgivende, og udløser forskellige mængder af statsrefusion, komplicerer vurderingen af sammenhængene mellem sænkning af udgifter og tabet af indtægter, ligesom også markedskræfterne (brugerne) må forventes at reagere på ændringer i musikskoletilbuddet. Derfor er udgangspunktet, at blokken skal ses som en samlet helhed, for at bevare den beskrevne balance mellem elementerne, og opnå den ønskede reduktion. Dog kan forslag 1 godt gennemføres uafhængigt af øvrige.

2 Musikskolebudgettets sammensætning og 15% blokken Assens Musikskoles budget består af en kommunal ramme (47%), brugerbetaling (40%) og statsrefusion (13%). Som følge af denne trebenede model vil en rammebesparelse på 15% betyde en sænkning i aktivitetsniveau på mellem 20 og 25% alt efter hvilke aktiviteter der reduceres. Denne sammenhæng udfordrer besparelser på musikskolen i højere grad end på institutioner der ikke har indtægter i denne størrelsesorden. Blokken beskriver en nettovirkning af reduktionen på musikskolens budget på 15%, svarende til kr. pr år. Bruttovirkningen af blokken svarer til et samlet aktivitetsbortfald i musikskolen på kr. pr. år. Brutto dækker det over: Et fald i indtægter for elevbetaling og statsrefusion på kr. pr. år Et fald i indtægter fra skoler på kr. pr. år. Ad 1 Reduktion af ulempegodtgørelse (mindre udgift til efter-17 løntillæg jf. overenskomst Der læses årligt lektioner efter kl Målet er at reducere dette antal med 30%. For at det kan lykkes forudsættes det at der tages politisk beslutning om, at forpligte skolerne på at give musikskolen mulighed for at starte fritidsundervisning for de yngste skolebørn tidligere på dagen jf. skolereformen. Såfremt ca. 90 børn i indskolingsalderen får mulighed for at deltage musikskoleundervisning én time tidligere én gang ugentlig vil det svare til en besparelse på ulempegodtgørelse på ca kr./år. Yderligere 30% reduktion kan opnås hvis skolerne forpligtes til, i udbredt grad at tillade 90 musikskoleelever i mellemtrins-alderen, at opfylde deres undervisningspligt i musikskolen jf. skolereformen. Derved bliver det muligt at skemalægge brugerbetalt instrumentalundervisning på skolen i løbet af skoledagen. En samlet reduktion i ulempegodtgørelse kan derved blive hele 57% eller ca kr./år. Der kan skabes sammenhængende arbejdsdage for musikskolelærere. Undervisning af børnene kan ske mens de er friske og dermed være i stand til at beskæftige sig med deres musikinteresse. Hvis musikskolens undervisningstilbud om instrumentalundervisning kan lægges inden kl , så bliver der bedre mulighed for at skemalægge fællesaktiviteterne som er sammenspil, kor, orkestre og stævner senere på dagen. Fællesaktiviteterne er en af de største motivationsfaktorer for musikskoleeleverne. De få eftermiddagstimer som de lange skoledage efterlader til fritidsaktiviteter bliver med ovenstående øget, med det resultat at alle andre fritidsaktiviteter får plads til at afvikle de ønskede aktiviteter. Ad 2 Reducerede aktivitetsudgifter (færre koncerter, aktiviteter mm.) Sænkning af omfang, kvalitet og ambitionsniveau for koncerter og aktiviteter.

3 Eksempelvis mindre bidrag til andre kommunale kulturaktiviteter som: Sommer OL i Glamsbjerg, Luciaoptog på plejehjem, Jazz n Knit festival i Aarup, open by night, Musikskolens Sommerkoncert, Julekoncertturné og lignende. Musikskolens synlighed er baseret på de offentlige musikaktiviteter som vi deltager i eller selv står for. 75 koncerter og arrangementer i sæson er med til at gøre musikskolen interessant for kommende brugere. Derfor er synlighed og kvalitet nødvendig for at musikskolen kan få succes, og rekruttere elever. ne af reduktioner i aktiviteterne er bl.a.: Fald i antal af koncertaktiviteter. Risiko for fald i elevtal. Fald i koncertsamarbejder med foreningerne og handelsstandsforeningerne. Ad 3 Musikundervisning i samarbejde med skolerne i skoletiden (bortfald i aktiviteter og personale/lønreduktion) En af intentionen med skolereformen og dermed den særlige og konkrete indskrivning af skole/musikspartnerskaber i reformen, er at styrke dette samarbejde og dermed højne kvaliteten af musikundervisningen i skolen og musikskolen samt fremme børnenes dannelse. En besparelse på dette område vil medføre en sænkning i musikskolens aktivitetsniveau med faktor 2. For at spare på dette område, skal aktivitetsniveauet sænkes med det dobbelte, svarende til kr. Dette skyldes at skoler og musikskoler hver især bidrager med 50% af lønudgiften. Musikskolens samarbejde med folkeskolerne i den åbne skole har skabt udvikling og fremdrift for musiklivet i både skoler og musikskole. Musikskolen har løftet en stor opgave ved at insistere på samarbejde, og har flere gange foreslået det politiske udvalg at beslutte en fast budgetramme for samarbejdet, så det bliver permanent uden økonomiske mellemværende institutionerne imellem. Frafald af skoleaftaler eksempelvis, Salbrovadskolen, Haarby Skole, Glamsbjergskolen, Gummerup Skole, Aarupskolen OG Assens kommunes flagskib Vissenbjerg Skoles Musikprofil. Samlet besparelse på 1, kr. (15%-modellen) rammer ca børn. Personalereduktion af undervisningspersonale. Grundlag for elevrekrutteringen til musikskolen når musikskolelærerne ikke er synlige i børnenes hverdag. Bortfald af netværk og tab af viden mellem musikskole- og skolemusiklærere.

4 Dårligere tilgængelighed for brugerne Assens Kommune risikerer at skolerne ikke kan leve op til intentionen i skolereformen. Da der er få eller ingen musiklærere på kommunens grundskoler, vil det ofte være umuligt for den enkelte skole at opfylde folkeskolelovens bestemmelser for obligatorisk musikundervisning i folkeskolen. Manglende musik til morgensamling, emneuger, musical og højtider. Nedslidning af Assens Kommunes folkeskolemusiklærere. Det er en stor opgave at undervise i musik og mange lærere risikerer at knække halsen på opgaven hvis de ikke har kollegiale partnere der kan støtte det faglige. Ad 4 Brugerbetalt musikskoleundervisning efter skoletid (personale/lønreduktion) En besparelse på dette område vil medføre en sænkning i aktivitetsniveauet med godt og vel faktor 2, som overfor beskrevet. Det skyldes, at der er indtægter fra brugerbetaling og statsrefusion til denne undervisning Det bliver vanskeligt at opfylde musikskolens formål jf. Lov om Musik kap. 2a, 3a, stk. 3, som siger: Musikskolen har til formål at udvikle og fremme elevernes musikalske evner og kundskaber gennem sine undervisningstilbud. Forventeligt fald i elevtal med ca. 55 børn Fald i udbud af musikskoleundervisning i instrumenter. Det giver et smallere tilbud Fald i antallet af sammenspilsgrupper. Musikskoleelevtallet kommer under niveauet for kritisk masse i forhold til at skabe meningsfulde musikalske konstellationer såsom orkestre, kor, bands m.v. Begrænsning af musikskolens antal af undervisningssteder, idet vi ikke kan undervise på steder hvor der er få elever, eksempelvis Verninge, Brylle, Salbrovad og Ebberup. Rekruttering og fastholdelse af kvalificeret personale vanskeligøres. Musikskolens decentrale struktur bevirker at der skal mange elever til i lokalområderne for at skabe bæredygtige musikalske miljøer. Musikskolehusene afbøder virkningen af den decentrale struktur ved at samle elever fra et større geografisk område og på tværs af instrumenter, alder og skolegang skabe fællesskab. En sænkning af udbuddet af musikundervisning og elevtallet vil generelt gøre Assens Musikskole mindre tilgængelig. Ad 5 Reduceret ledelse og administration (færre ledelses- og administrationsopgaver jf. ovenstående) Udviklingen i lønudgiften til ledelse og administration har været: 2007: 5 ledere + 0 administratorer = ca nutidskroner 2019: 1 leder og 1 souschef + 1,7 administratorer = ca

5 Musikskolen har en kompleks matrixstruktur med stor geografisk spredning, stor variation i services til borgere fra år og med et meget højt antal samarbejdspartnere. Dertil kommer stor omskiftelighed, uforudsigelighed og årlig redefinering af samarbejdsaftaler samt tilpasning i forhold til borgernes varierende tilmelding. Falder aktivitetsniveauet som beskrevet under punkt 2-4, reduceres behovet for ledelses- og koordinationstid, samt administrative opgaver. Begrænset fleksibilitet og servicering ift. det omkringliggende musikmiljø, samarbejde med institutioner, arbejdsgrupper med henblik på udvikling, instrumentudlån og de udadvendte musikaktiviteter. Musikskolen er således nødt til at fokusere mere snævert på musikskolens kerneopgave. Dette er ikke hensigten jf. Lov om Musik kap. 2a, 3a, stk. 3, som siger Musikskolen har til formål at virke til fremme af det lokale musikmiljø. Netto i hele kr Oprindeligt budget Musikskole Ændring Musikskole Nyt budget Mængdeforudsætninger: Antal aktivitetselever (Brugerbetalt musikskoleundervisning) Oprindeligt antal aktivitetselever Antal aktivitetselever anslået ændring Nyt budget Antal personer Antal folkeskoleelever Oprindeligt antal Antal personer - ændring Nyt budget Antal personer

6 Antal arrangementer Oprindeligt antal Antal personer - ændring Nyt budget Antal arrangementer Personalemæssige konsekvenser: Årsværk netto Reduktion i fuldtidsansættelser 3,7 3,7 3,7 3,7

Børnepakken til finansielt at understøtte en længere implementering af den vedtagende Model 2, Bæredygtig struktur på dagtilbuds- og skoleområdet.

Børnepakken til finansielt at understøtte en længere implementering af den vedtagende Model 2, Bæredygtig struktur på dagtilbuds- og skoleområdet. Til: Esben Krægpøth Kopi til: - Fra: Margit Just 24. april 2017 Sags id: - Børnepakken - fordeling af budget Børnepakken til finansielt at understøtte en længere implementering af den vedtagende Model

Læs mere

Beskrivelse af Holstebro Musikskoles musikprofilskole.

Beskrivelse af Holstebro Musikskoles musikprofilskole. Beskrivelse af Holstebro Musikskoles musikprofilskole. 1. Hvornår startede samarbejdet og hvordan. Samarbejdet startede i 2004 med etableringen af Nørrelandsskolens Harmoniorkester (i dag er Nørrelandsskolen

Læs mere

Bilag til udviklingsplan Fakta om Faxe Musikskole

Bilag til udviklingsplan Fakta om Faxe Musikskole Bilag til udviklingsplan 2018-21 Fakta om Faxe Musikskole Faxe Musikskoles formål ifølge vedtægterne 2. Formål Musikskolen har til formål at udvikle og fremme elevernes musikalske evner og kundskaber gennem

Læs mere

Bæredygtigt skoleområde Model 1 og Model 2 Strategisk blok 08 S06

Bæredygtigt skoleområde Model 1 og Model 2 Strategisk blok 08 S06 Bæredygtigt skoleområde Model 1 og Model 2 Strategisk blok 08 S06 Oversigt over ændringer 3-11-2016 Overblik over fremtidens dagtilbuds-og skolestruktur model 1 og model 2 Model 1 Model 2 Partnerområde

Læs mere

Aftale mellem Randers Byråd og Randers Musikskole

Aftale mellem Randers Byråd og Randers Musikskole Aftale mellem Randers Byråd og Randers Musikskole 2019-2022 Billede: Musikskolekoncert i Turbinen 2016 1 Aftalekontrakt 2019-2022 1. Formål med aftalen De overordnede mål med aftalestyringen er effektiv

Læs mere

Notat. Partnerskab mellem folkeskoler, ungdomsskolen og musikskolen. Udarbejdet af: Fagsekretariat Undervisning. Dato: 8. januar 2014. Sagsnummer.

Notat. Partnerskab mellem folkeskoler, ungdomsskolen og musikskolen. Udarbejdet af: Fagsekretariat Undervisning. Dato: 8. januar 2014. Sagsnummer. Notat Partnerskab mellem folkeskoler, ungdomsskolen og musikskolen Udarbejdet af: Fagsekretariat Undervisning Dato: 8. januar 2014 Sagsnummer.: 17.00.00-G01-1-13 1. Om den åbne skole Intentionen med den

Læs mere

Musikundervisning i den nye skolereform.

Musikundervisning i den nye skolereform. Musikundervisning i den nye skolereform. Den nye skolereform vil give et kæmpe løft til samarbejdet mellem Musikskolen og folkeskolerne i Lemvig Kommune. Det er en enestående chance for at understøtte

Læs mere

AABENRAA MUSIKSKOLE STRATEGI

AABENRAA MUSIKSKOLE STRATEGI AABENRAA MUSIKSKOLE STRATEGI 2018-2021 MISSION: Musikskolen vil være kendt som Aabenraa Kommunes musikalske fyrtårn. VISION: Vi vil være musikskole for alle kommunens borgere med særligt fokus på børn

Læs mere

Musikskolen i folkeskolen Skolereform 2014. Idékatalog. Be happy and sing it out loud!

Musikskolen i folkeskolen Skolereform 2014. Idékatalog. Be happy and sing it out loud! 1 Musikskolen i folkeskolen Skolereform 2014 Idékatalog Be happy and sing it out loud! Mere sang og musik i skolen skaber grobund for fordybelse, faglighed og trivsel 2 Forord: Folkeskolen står over for

Læs mere

Esbjerg Kulturskole og folkeskolereformen

Esbjerg Kulturskole og folkeskolereformen Esbjerg Kulturskole og folkeskolereformen Med det omfattende og unikke samarbejde, som Kulturskolen i over 60 år har haft med folkeskolen i Esbjerg Kommune, ser vi med den nye skolereform frem til fortsat

Læs mere

virksomhedsplan

virksomhedsplan 2019-2020 virksomhedsplan Grafisk design: vandand design Denne virksomhedsplan for 2019-2020 er udarbejdet af musikskolens konstituerede leder. Virksomhedsplanen er dels et øjebliksbillede af musikskolen,

Læs mere

Resultataftale 2011 Horsens Musikskole

Resultataftale 2011 Horsens Musikskole Resultataftale 2011 Horsens Musikskole Prisen som Årets Musikskolekommune 2010 overrækkes til Kulturudvalgsformanden. Plænen Tivoli juni 2010 Indsatsområder 2011. Creative Academy Musikskolen vil arbejde

Læs mere

Rapport. om musikskolevirksomheden 2004

Rapport. om musikskolevirksomheden 2004 Rapport om musikskolevirksomheden 2004 Indhold 3 Indledning 4 Sæsonlængde 4 Organisationsform 5 Eleverne 5 Aldersfordeling 6 Instrumentfordeling 10 Ventelister 11 Sammenspil 12 Lokaler 12 Samarbejdet med

Læs mere

virksomhedsplan

virksomhedsplan 2018-2019 virksomhedsplan Grafisk design: vandand design Denne virksomhedsplan for 2018/2019 er udarbejdet af musikskolens leder. Virksomhedsplanen er dels et øjebliksbillede af musikskolen dels et blik

Læs mere

Resultataftale Webudgave HORSENS MUSIKSKOLE

Resultataftale Webudgave HORSENS MUSIKSKOLE Resultataftale 2014 HORSENS MUSIKSKOLE Indsatsområder 2014. Den levende by kunst, kultur og bevægelse i byrummet. Musikskolen deltager i Middelalderfestivalen. Musikskolen afvikler 2 lærerkoncerter. Musikskolen

Læs mere

Indholdsfortegnelse - Besparelsesblokke til Genopretningsplan uddannelse, børn og familie

Indholdsfortegnelse - Besparelsesblokke til Genopretningsplan uddannelse, børn og familie Indholdsfortegnelse - Besparelsesblokke til Genopretningsplan uddannelse, børn og familie Oversigt over besparelsesforslag 2018 2019 2020 2021 Blok 1: Flytning af Helhedsskolen i Flemløse -59-495 -495-495

Læs mere

Resultataftale 2013 HORSENS MUSIKSKOLE

Resultataftale 2013 HORSENS MUSIKSKOLE Resultataftale 2013 HORSENS MUSIKSKOLE Indsatsområder 2013. Den levende by kunst, kultur og bevægelse i byrummet. Musikskolen har 44 højtuddannede musiklærere, som alle er meget kompetente på deres instrumenter.

Læs mere

Esbjerg Kulturskole i den nye Folkeskole

Esbjerg Kulturskole i den nye Folkeskole Esbjerg Kulturskole i den nye Folkeskole Strategi og Idekatalog Januar 2014 Esbjerg Kulturskole Islandsgade 50 6700 Esbjerg Tlf. 7616 6500 Fax 7616 6514 www. kulturskolen.dk email: kulturskolen@esbjergkommune.dk

Læs mere

Heraf overført til anlæg Samlet overførsel jf. overførselsreglerne Ansøgning om overførsel vedr. pulje- og projektmidler 3.

Heraf overført til anlæg Samlet overførsel jf. overførselsreglerne Ansøgning om overførsel vedr. pulje- og projektmidler 3. Netto 1.000 kr. Søges overført Heraf overført til anlæg Samlet overførsel jf. overførselsreglerne 17.615 454 Ansøgning om overførsel vedr. pulje- og projektmidler 3.320 0 Ansøgning om overførsel op til

Læs mere

Aftale mellem Byrådet og Randers Musikskole & MGK 2008

Aftale mellem Byrådet og Randers Musikskole & MGK 2008 Aftale mellem Byrådet og Randers Musikskole & MGK 2008 Indhold 1. Formål med aftalen 2. Politiske visioner, mål og krav 3. Randers Musikskole Hvem er vi? 4. Målene i aftalen 5. Økonomi 6. Gensidige aftaleforhold

Læs mere

Vicemusikskoleleder Herning Musikskole

Vicemusikskoleleder Herning Musikskole Vicemusikskoleleder Herning Musikskole Vil du være med til at videreføre og skærpe skolens faglige og pædagogiske profil, og sikre udvikling og implementering af tiltag, der fremmer musikskolen? Så er

Læs mere

Odense Musikskoles MUSIKKLASSE

Odense Musikskoles MUSIKKLASSE Odense Musikskoles MUSIKKLASSE HVAD ER MUSIKKLASSE? Mere musik Musikklassen er et tilbud til elever i 7. 9. klasse, der brænder for at arbejde med musik både klassisk og rytmisk. I august 2016 optager

Læs mere

Odense Musikskoles MUSIKKLASSE

Odense Musikskoles MUSIKKLASSE Odense Musikskoles MUSIKKLASSE HVAD ER MUSIKKLASSE? Mere musik Musikklassen er et tilbud til elever i 7., 8. eller 9. klasse, der brænder for at arbejde med musik både klassisk og rytmisk. I august 2017

Læs mere

DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN

DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN JANUAR 2015 WWW.KULTURSTYRELSEN.DK DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN DEN ÅBNE SKOLE 3 NY ROLLE TIL KULTURINSTITUTIONER OG FORENINGER Hvis du som kulturinstitution, idrætsklub, frivillig

Læs mere

Risingskolen og Odense Musikskole

Risingskolen og Odense Musikskole Risingskolen og Odense Musikskole TALENTKLASSE I MUSIK HVAD ER TALENTKLASSER? Musik hele ugen Talentklassen i musik er et tilbud til elever, der brænder for at arbejde med musik både klassisk og rytmisk.

Læs mere

Risingskolen og Odense Musikskole

Risingskolen og Odense Musikskole Risingskolen og Odense Musikskole MUSIKKLASSER HVAD ER MUSIKKLASSER? Musik hele ugen Musikklassen er et tilbud til elever, der brænder for at arbejde med musik både klassisk og rytmisk. I august 2015 optager

Læs mere

KOLDING MUSIKSKOLE VISIONS- OG HANDLEPLAN

KOLDING MUSIKSKOLE VISIONS- OG HANDLEPLAN 2018-28 VISIONS- OG HANDLEPLAN V E R D E N S B E D S T E M U S I K S K O L E F O R D I G 2 3 Kolding Musikskoles Visions- og Handleplan...... er en ambitiøs vision der understøtter Kolding Kommunes samlede

Læs mere

Musiktalenter skal brande kommunen

Musiktalenter skal brande kommunen Musiktalenter skal brande kommunen Hedensted Kommune vil gerne være kendt for at satse på musikken. Tørring Skole og Hedensted Musikskole skal folde drømmen ud med projektet Musik Talent Tørring. Af Jakob

Læs mere

MUSIKUNDERVISNING. Katalog til skoler og institutioner

MUSIKUNDERVISNING. Katalog til skoler og institutioner 2018-2019 MUSIKUNDERVISNING Katalog til skoler og institutioner 1 2 Fotos: Rasmus Bukholt, Torben Mougaard, Birgitte Foged Kristensen og Troels Aarøe Nissen Layout: Troels Aarøe Nissen For os er musikken

Læs mere

Samarbejde mellem musikskolen og folkeskolerne

Samarbejde mellem musikskolen og folkeskolerne Samarbejde mellem musikskolen og folkeskolerne Idékatalog Randers Musikskole, september 2015 Randers Musikskole tilbyder et samarbejde med folkeskolerne om undervisning, som udvider skolernes musiske aktiviteter.

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid Kultur og fritid 1. Kultur og Fritids primære opgaver Kultur og fritids primære aktiviteter Kultur- og fritidsaktiviteter, som omfatter samarbejde med det lokale foreningsliv, administration af tilskud

Læs mere

b) at formuleringen kunst- og kulturskoler for at undgå fejltolkninger udgår af lovteksten

b) at formuleringen kunst- og kulturskoler for at undgå fejltolkninger udgår af lovteksten København, 17. september 2013 Til Undervisningsministeriet Høringssvar - folkeskolereform Høringssvar fra Danske Musik- og kulturskoleledere, DMKL: Lov om ændring af folkeskoleloven, lov om ungdomsskoler

Læs mere

Folkeskolereformen og den musikalske fødekædestrategi

Folkeskolereformen og den musikalske fødekædestrategi 1 Folkeskolereformen og den musikalske fødekædestrategi Katalog over musikskolens tilbud om samarbejde i forbindelse med folkeskolereformen Den kommende folkeskolereform indebærer, at folkeskolerne og

Læs mere

Vision og indsatsområder 2011/2012

Vision og indsatsområder 2011/2012 Vision og indsatsområder 2011/2012 Baggrund Med udgangspunkt i Fredericia Kommunes vision og værdigrundlag har Den Kreative Skoles bestyrelse udarbejdet sin vision for skolen og peger på en række indsatsområder,

Læs mere

Kortlægning af musiktilbud i fritiden for børn og unge i København

Kortlægning af musiktilbud i fritiden for børn og unge i København KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat & Kommunikation NOTAT Kortlægning af musiktilbud i fritiden for børn og unge i København Baggrund Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev

Læs mere

Ændring af Ballerup Musikskoles vedtægter

Ændring af Ballerup Musikskoles vedtægter Ændring af Ballerup Musikskoles vedtægter Gældende: Overskrift: Vedtægter for Ballerup Musikskole 1. Navn og status: Ballerup Musikskole er en kommunal institution i Ballerup Kommune 2. Formål: Musikskolen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSIKSKOLEN I VALLENSBÆK KOMMUNE. Center for Børn og Kultur. September 2013 KAPITEL 1 KOMMUNALBESTYRELSEN

VEDTÆGTER FOR MUSIKSKOLEN I VALLENSBÆK KOMMUNE. Center for Børn og Kultur. September 2013 KAPITEL 1 KOMMUNALBESTYRELSEN VEDTÆGTER FOR MUSIKSKOLEN I VALLENSBÆK KOMMUNE Center for Børn og Kultur September 2013 KAPITEL 1 KOMMUNALBESTYRELSEN 1. Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for kommunens musikskole og fastlægger

Læs mere

Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014

Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014 Den åbne skole Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014 1. Music Mind Games i 0. klasse 2. Stryg, strenge og Blæs i 2. klasse 3. Kor- og sangskole i 3. klasse 4. Blæserklasse

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen og forskellige andre love (Indførelse af en længere og mere varieret skoledag)

Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen og forskellige andre love (Indførelse af en længere og mere varieret skoledag) Udklip (paragraffer), der handler om musik - og kulturskoler i lovændringerne i forbindelse med folkeskolereformen: Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 20. december 2013 Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Odense Musikskoles MUSIKKLASSE

Odense Musikskoles MUSIKKLASSE Odense Musikskoles MUSIKKLASSE HVAD ER MUSIKKLASSE? Mere musik Musikklassen er et tilbud til elever i 7., 8. og 9. klasse, der brænder for at arbejde med musik både klassisk og rytmisk. I august 2019 optager

Læs mere

Aftale mellem Randers Byråd og Randers Musikskole 2013-2014

Aftale mellem Randers Byråd og Randers Musikskole 2013-2014 1 Aftale mellem Randers Byråd og Randers Musikskole 2013-2014 2 Aftalekontrakt 2013 og 2014 1. Formål med aftalen: Randers Byråd har besluttet, at der skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Tillægsdagsorden Dato: 26-02-2014 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 45 Skolereform - nye tildelingsmodeller

Læs mere

!! !! PRESSEMEDDELELSE JANUAR 2015. Blæsere puster liv ind i den understøttende undervisning Hvordan favner man nye begreber som Åben Skole og Understøttende Undervisning, som den nye Folkeskolereform

Læs mere

Aftale mellem Randers Byråd og Randers Musikskole

Aftale mellem Randers Byråd og Randers Musikskole 1 Aftale mellem Randers Byråd og Randers Musikskole 2015-2016 2 Aftalekontrakt 2015 og 2016 1. Formål med aftalen: Randers Byråd har besluttet, at der skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020 Skovens Børn Undervisningsprogram 2019/2020 Velkommen til Skovens Børn Skovens Børn tilbyder sine medlemmer fritidsundervisning i musik, sang og dans etc. Aktivitetstilbuddene varierer fra år til år, afhængigt

Læs mere

Idékatalog. Samarbejde mellem Musikskolen og Folkeskolen

Idékatalog. Samarbejde mellem Musikskolen og Folkeskolen Idékatalog Samarbejde mellem Musikskolen og Folkeskolen Hillerøds folkeskoler og musikskolen har igennem mange år haft et særdeles godt og tæt samarbejde, som nu udvides gennem læringsreformen. Dette katalog

Læs mere

De små solstrålehistorier bærer MusikUnik

De små solstrålehistorier bærer MusikUnik De små solstrålehistorier bærer MusikUnik Intensiv musikundervisning giver børn med særlige udfordringer selvtillid på Hendriksholm Skole i Rødovre. Tekst & foto: Jakob Kehlet - Leon, får du penge, når

Læs mere

UDKAST Faglig Ledelse

UDKAST Faglig Ledelse UDKAST Faglig Ledelse Udvikling for Dagtilbud & Skole Projekt Faglig Ledelse handler om de nye udfordringer og krav til ledelse af velfærdsinstitutioner. Fokus flyttes fra all-round ledelse til pædagogisk

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Den Kreative Skole (DKS) og Skoleafdelingen, Silkeborg Kommune

Samarbejdsaftale mellem Den Kreative Skole (DKS) og Skoleafdelingen, Silkeborg Kommune 29. september 2014 Samarbejdsaftale mellem Den Kreative Skole (DKS) og Skoleafdelingen, Silkeborg Kommune Målsætning og motivation, vision og succeskriterier - Folkeskolereformen har som et af sine overordnede

Læs mere

Samarbejde mellem Musikskolen og Folkeskolen

Samarbejde mellem Musikskolen og Folkeskolen Idékatalog Samarbejde mellem Musikskolen og Folkeskolen Slagelse Musikskole og folkeskolerne har igennem mange år haft et godt samarbejde, som nu udvides gennem folkeskolereformen. Dette katalog kan bruges

Læs mere

By, L and og Kultur Kvalitetsaftale ASSENS

By, L and og Kultur Kvalitetsaftale ASSENS By, L and og Kultur Kvalitetsaftale 2016-2019 ASSENS Kvalitetsaftale 2016-2019 Musikskolen, By, L and og Kultur Kvalitetsaftale 2016-2019 Indholdsfortegnelse AssensBibliotekerne - Kvalitetsaftale 2016-2019

Læs mere

Notat. Inden for modellen kan følgende ændringer overvejes:

Notat. Inden for modellen kan følgende ændringer overvejes: Notat 1. Opsamling: Forslag til ændringer i haltilskudsmodellen Notatet har gennemgået en række emner, der knytter an til haltilskudsmodellens udformning og hvordan den har virket i perioden fra 2010 til

Læs mere

KulturTalentklasser i Esbjerg Kommune Musik, ballet, teater og billedkunst

KulturTalentklasser i Esbjerg Kommune Musik, ballet, teater og billedkunst KulturTalentklasser i Esbjerg Kommune Musik, ballet, teater og billedkunst KulturTalentklasser i Esbjerg kommune - musik, ballet, teater og billedkunst Et tilbud til elever i Esbjerg Kommune på 7.-9. klassetrin

Læs mere

Jamen, hvorfor nu det?

Jamen, hvorfor nu det? Jamen, hvorfor nu det? Hvem har dog fundet på sådan noget? Er det den tilbagevendende snak om den musikalske fødekæde? Er det, fordi der et eller andet sted står, at det er noget, vi skal? Og har vi for

Læs mere

Skoleåret 2015/16. Hent inspiration til samarbejdet mellem. Folkeskole & Musikskole

Skoleåret 2015/16. Hent inspiration til samarbejdet mellem. Folkeskole & Musikskole Idékatalog Skoleåret 2015/16 Hent inspiration til samarbejdet mellem Folkeskole & Musikskole Maj 2015 Udgave 5 (revideret udgave) Skolereformen - hvad kan vi? - Hent inspiration fra egen musikskole her

Læs mere

Samarbejdsdag i Kulturskolen

Samarbejdsdag i Kulturskolen Samarbejdsdag i Kulturskolen Program Morgensang Læringsreformen i Gribskov Kommune Orientering og idéudvikling i plenum og grupper Opsamling på gruppedrøftelserne i plenum Frokost Medarbejderform i spil

Læs mere

Oversigt over indkomne høringssvar til den reviderede IT strategi

Oversigt over indkomne høringssvar til den reviderede IT strategi 25. juni 2019 Sags id: 16/20606 Oversigt over indkomne høringssvar til den reviderede IT strategi 1. Brylle Landsbyordning Fællesbestyrelsen 2. Vissenbjerg Skole Skolebestyrelsen 3. Børnehusene i Tommerup

Læs mere

Odder Kommunale Musikskole

Odder Kommunale Musikskole Odder Kommunale Musikskole Brugerundersøgelse 2006 Denne undersøgelse er sat i gang på initiativ af Odder Kommunale Musikskole. Formålet er at måle tilfredsheden med musikskolens ydelser og holdningen

Læs mere

Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015

Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015 Samrådet for Musikskoler på Fyn v/ formand Anders Richard Pedersen arp@nyborg.dk Tlf. 21 335 206 Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015 Den lokale medfinansiering, som Fyns 11. Musikskole

Læs mere

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform:

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform: Udgiftssiden - Almenområdet Flere undervisningstimer i almenundervisningen: Ifølge den indgåede aftale vil undervisningstimetallet blive udvidet med 14 lektioner mere om ugen i forhold til det nuværende

Læs mere

Haderslev Kommunale Musikskoles strategi

Haderslev Kommunale Musikskoles strategi Haderslev Kommunale Musikskoles strategi FORORD Du sidder nu med den nye strategi for Haderslev Kommunale Musikskole i hænderne. Det er en strategi, der har været længe undervejs, da vi i bestyrelsen har

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. U-301 Fysioterapeut i folkeskolerne Politikområde 301 Folkeskoler og fritidstilbud, 303 Sårbare børn og unge Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring Effektivisering Andet Det foreslås, at der

Læs mere

Råderumsblokke - UBF. * forslag fra MED udvalget

Råderumsblokke - UBF. * forslag fra MED udvalget Råderumsblokke - UBF Blok nr i 1.000 kr. Besparelse Børn og Ungesundhed (Mette) 1 Tandplejen 502 2 Sundhedsplejen - Nedlægge Overvægtklinikken 115 3 Sundhedsplejen - Nedlæggelse af graviditetsbesøg 430

Læs mere

Resultatberetning 2014

Resultatberetning 2014 Resultatberetning 2014 MUSIKSKOLEN Indhold Mission...3 Vision...3 Værdier...3 Resultatberetning for 2014...4 Den levende by...5 kunst, kultur og bevægelse i byrummet..5 Kant og kvalitet eksperimenterende

Læs mere

Oversigt over overførsler fra 2017 til Jf. overførselsreglerne

Oversigt over overførsler fra 2017 til Jf. overførselsreglerne Oversigt over overførsler fra 2017 til 2018 - Jf. overførselsreglerne Søges overført Heraf overført til anlæg Samlet overførsel jf. overførselsreglerne 26.998 0 Ansøgning om overførsel vedr. pulje- og

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om HP og skolereformen mv. Hindholm Privatskole

Velkommen til informationsmøde om HP og skolereformen mv. Hindholm Privatskole Velkommen til informationsmøde om HP og skolereformen mv. Skolereformen i folkeskolen Regeringens/kommunernes mål: Højere kvalitet: flere timer (især dansk, matematik, sprog og kreative/musiske fag). Derudover

Læs mere

Folkeskolen (Brorsonskolen) fra 1. august 2014

Folkeskolen (Brorsonskolen) fra 1. august 2014 Folkeskolen (Brorsonskolen) fra 1. august 2014 Tre overordnede mål Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold

Læs mere

Uddybende materiale til DMKL s dagsorden til møde i Kulturministeriet den 12. marts 2015

Uddybende materiale til DMKL s dagsorden til møde i Kulturministeriet den 12. marts 2015 Uddybende materiale til DMKL s dagsorden til møde i Kulturministeriet den 12. marts 2015 1) Videregående musikuddannelser Musik- og kulturskolerne har stor interesse i videregående musikuddannelser, der

Læs mere

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Folkeskoleloven pålægger kommuner at sikre, at der finder samarbejder og partnerskaber sted mellem de kommunale skoler og andre institutioner og

Læs mere

Skolereform & skolebestyrelse

Skolereform & skolebestyrelse Skolereform & skolebestyrelse v/ Pædagogisk udviklingskonsulent Thomas Petersen Overordnede mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

NOTAT. Kørsel skoleåret i Assens Kommune

NOTAT. Kørsel skoleåret i Assens Kommune NOTAT Kørsel skoleåret 2015-16 i Assens Kommune Indledning FynBus har udarbejdet notat Brugen af kollektiv trafik i Assens Kommune 2014-15. Efterfølgende har forvaltningen for Trafik og Byg bedt FynBus

Læs mere

MØDE I: Tårnby Musikskoles bestyrelse DATO: MØDESTED: Kulturzonen KLOKKEN: Kl. 17. ca EMNE: Bestyrelsesmøde SAGSNR.

MØDE I: Tårnby Musikskoles bestyrelse DATO: MØDESTED: Kulturzonen KLOKKEN: Kl. 17. ca EMNE: Bestyrelsesmøde SAGSNR. DAGSORDEN MØDE I: Tårnby Musikskoles bestyrelse DATO: 20.02.2018 MØDESTED: Kulturzonen KLOKKEN: Kl. 17. ca. 18.30 EMNE: Bestyrelsesmøde SAGSNR.: 16/4542 DELTAGERE: AFBUD: MØDENR.: 1/2018 Vibeke Rasmussen

Læs mere

Notat. Ny folkeskolereform 2014. Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra:

Notat. Ny folkeskolereform 2014. Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra: Notat Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra: Ny folkeskolereform 2014 Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Et væsentligt element i den nye folkeskolereform er den udvidede skoledag, hvor understøttende

Læs mere

Slagelse Musikskole og MGK Virksomhedsaftale 2010-2011

Slagelse Musikskole og MGK Virksomhedsaftale 2010-2011 Slagelse Musikskole og MGK Virksomhedsaftale 2010-2011 - 1 - Indledning Aftalen indgås mellem Slagelse Musikskole og MGK, musikskoleleder Berit Paludan og Chef for Center for Kultur og Fritid, Susanne

Læs mere

Den åbne skole. En ny folkeskole

Den åbne skole. En ny folkeskole Den åbne skole En ny folkeskole 2 Den åbne skole Den åbne skole Elevernes læring og trivsel i en varieret og motiverende skoledag Målet med folkeskolereformen er, at alle elever skal blive så dygtige,

Læs mere

Vedtægter for. Hedensted Musikskole. (ændring fra: Musikskolen. Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.

Vedtægter for. Hedensted Musikskole. (ændring fra: Musikskolen. Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted. Vedtægter for Hedensted Musikskole (ændring fra: Musikskolen Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.dk 1. Navn Hedensted Musikskole er en kommunal musikskole med

Læs mere

Økonomisk oversættelse af musikskolebestyrelsens strategi

Økonomisk oversættelse af musikskolebestyrelsens strategi Økonomisk oversættelse af musikskolebestyrelsens strategi Med udgangspunkt i musikskolebestyrelsens strategi følger her en økonomisk redegørelse for udmøntning af mål i strategiperioden. Investeringerne

Læs mere

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform 13. september 2013 KKN Dok.nr. 119505-13 Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform Den nye folkeskolereform medfører, at der fastsættes et gennemsnitligt ugentligt minimumstimetal, som kommunerne

Læs mere

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice.

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice 13. juni 2012 Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume Magistratsafdelingen

Læs mere

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Det spirer frem alle vegne, nu hvor sommeren er på vej. Det betyder, at musikskolens sæson nærmer sig sin afslutning.

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Det spirer frem alle vegne, nu hvor sommeren er på vej. Det betyder, at musikskolens sæson nærmer sig sin afslutning. Sæson 2014/15 Volume 4 Nyhedsbrev FAVRSKOV MUSIKSKOLE Indhold Sommerhilsen...1 Kommende arrangementer...2 Tak til tournéholdet... 2 Ny sæson 2015/16...2 Om Bazartilbud...3 Musikskolen og Folkeskolereform.3

Læs mere

Notat. Høringssvar fra bestyrelser og MED-udvalg ved folkeskoler i Assens Kommune vedr. Styrelsesvedtægt for Assens Kommunale Skolevæsen med bilag

Notat. Høringssvar fra bestyrelser og MED-udvalg ved folkeskoler i Assens Kommune vedr. Styrelsesvedtægt for Assens Kommunale Skolevæsen med bilag Notat Høringssvar fra bestyrelser og MED-udvalg ved folkeskoler i Assens Kommune vedr. Styrelsesvedtægt for Assens Kommunale Skolevæsen med bilag Der er indkommet høringssvar fra skolebestyrelser ved 11

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Kulturforvaltningen Sekretariatet for takstfinansierede institutioner. 1. Indledende om Musikskolen

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Kulturforvaltningen Sekretariatet for takstfinansierede institutioner. 1. Indledende om Musikskolen GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Kulturforvaltningen Sekretariatet for takstfinansierede institutioner Notat vedrørende Musikskolens økonomi NOTAT Dato: 23.01.2008 Af: Lene Vinholt og Maj-Brit Frisk Sørensen

Læs mere

GLOSTRUP MUSIKSKOLE MUSIKKENS KRAFTCENTER TRE STRATEGISKE PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS LOKALE MUSIKSKOLE

GLOSTRUP MUSIKSKOLE MUSIKKENS KRAFTCENTER TRE STRATEGISKE PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS LOKALE MUSIKSKOLE GLOSTRUP MUSIKSKOLE MUSIKKENS KRAFTCENTER TRE STRATEGISKE PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS LOKALE MUSIKSKOLE MUSIKGLÆDE Vi kender vel alle det lille barn, der rokker i takt til musik ganske enkelt fordi, det

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen Punkt 3. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i det videre

Læs mere

Værdigrundlag og principper

Værdigrundlag og principper 10-03-2019 Lemtorpskolen Værdigrundlag og principper Skolebestyrelsen INDHOLDSFORTEGNELSE Lemtorpskolens værdigrundlag og principper for organisering, undervisningen, trivsel og samarbejde... 2 Værdigrundlag...

Læs mere

- et vindue til musikkens sjæl. Ballerup Musikskole. 25. april 2014 - og den sammenhængende skoledag

- et vindue til musikkens sjæl. Ballerup Musikskole. 25. april 2014 - og den sammenhængende skoledag - et vindue til musikkens sjæl Ballerup Musikskole 25. april 2014 - og den sammenhængende skoledag 2 Ballerup Musikskole Den sammenhængende skoledag Indholdsfortegnelse Et arbejdsredskab 3 Tradition for

Læs mere

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN HØJ FAGLIGHED GOD TRIVSEL FÆLLESSKAB Skolestart er en milepæl i alle børns liv og meget betydningsfuld såvel i en faglig som en social

Læs mere

Projektbeskrivelse 2012-2014. YAMAHA Blæserklasse et samarbejdsprojekt mellem folkeskoler, musikskoler og basisensemblet i Midt- og Vestjylland

Projektbeskrivelse 2012-2014. YAMAHA Blæserklasse et samarbejdsprojekt mellem folkeskoler, musikskoler og basisensemblet i Midt- og Vestjylland YAMAHA Blæserklasse et samarbejdsprojekt mellem folkeskoler, musikskoler og basisensemblet i Midt- og Vestjylland 2012-2014 1 YAMAHA BLÆSERKLASSE De seks musikskoler i kulturaftaleregionen Midt- og Vestjylland

Læs mere

Musikalsk og kulturel brobygning

Musikalsk og kulturel brobygning Musikalsk og kulturel brobygning Social arv social opdrift Udvikling af social opdrift, integration og musikkultur gennem en koordineret indsats mellem folkeskole og musikskole. Socialt betinget belastning/

Læs mere

Indstilling: Velfærdsdirektøren indstiller, at sagen om den fremtidige fordeling af pladser i vuggestuer og dagpleje genoptages.

Indstilling: Velfærdsdirektøren indstiller, at sagen om den fremtidige fordeling af pladser i vuggestuer og dagpleje genoptages. 3. december 2018 Mandag den 03. December 2018 18/15288 Fordeling af pladser i vuggestue og dagpleje Indstilling: Velfærdsdirektøren indstiller, at sagen om den fremtidige fordeling af pladser i vuggestuer

Læs mere

Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen

Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen Resumé I det netop vedtagne budget for 2014-2017 er det indlagt som forudsætning, at reformen er udgiftsneutral, dvs. den finansieres efter den model, der er lagt

Læs mere

Virksomhedsplan

Virksomhedsplan Køge Musikskole Virksomhedsplan 2012-2013 Foto: Patrick Fust INDHOLD Forord 3 Virksomhedens rammer 4 Opgaver 4 Organisation 4 Personale 5 Sygefravær 5 Økonomi 5 Andet 5 Indsatsområder 2013-2014 6 Direktionens

Læs mere

Evaluering af For Fuld Musik Samarbejdsprojekter mellem musikskolen og folkeskolerne Efterår 2014

Evaluering af For Fuld Musik Samarbejdsprojekter mellem musikskolen og folkeskolerne Efterår 2014 Evaluering af For Fuld Musik Samarbejdsprojekter mellem musikskolen og folkeskolerne Efterår 2014 Resumé: Musikskolen har gennemført syv projekter i samarbejde med syv forskellige folkeskoler i Lyngby-

Læs mere

Skolekatalog

Skolekatalog Skolekatalog 2018-2019 Formål Fortsat godt samarbejde med skolerne omkring at styrke kreativiteten, den faglige og personlige udvikling, dannelsen og livsdueligheden hos børn og unge i Fredericia Kommune.

Læs mere

Dialog- og aftalestyring Mariagerfjord Kulturskole Aftale 2012/13

Dialog- og aftalestyring Mariagerfjord Kulturskole Aftale 2012/13 Dialog- og aftalestyring Mariagerfjord Kulturskole Aftale 2012/13 Aftale for 2012/13 Side 1 af 9 INDHOLDSFORTEGNELSE BESKRIVELSE AF KULTURSKOLEOMRÅDET... 3 MÅLSÆTNINGER OG INDSATSOMRÅDER 2012/13... 6 ÅRSHJUL...

Læs mere

Mulighedskatalog Økonomiudvalget

Mulighedskatalog Økonomiudvalget Økonomiudvalget 1.000 kr. Nr. Økonomiudvalget 2016 2017 2018 2019 Udvidelser i alt 0 0 0 0 M.ØU1 Reducere åbningstider i Jobcenteret samt Borger og Kulturhuset 0 0 0 0 M.ØU1A Reducere åbningstider i Jobcenter

Læs mere

Vedtægter. For Musikskolen i Frederikshavn Kommune. December 2013 VEDTÆGTER, MUSIKSKOLEN I FREDERIKSHAVN KOMMUNE

Vedtægter. For Musikskolen i Frederikshavn Kommune. December 2013 VEDTÆGTER, MUSIKSKOLEN I FREDERIKSHAVN KOMMUNE Vedtægter For Musikskolen i Frederikshavn Kommune December 2013 1 1. Navn og status Musikskolen i Frederikshavn Kommune 2. Formål Gennem udvikling af elevernes kreative evner inden for musikalske udtryk

Læs mere

Virksomhedsaftale for Aabenraa Musikskole 2015

Virksomhedsaftale for Aabenraa Musikskole 2015 Virksomhedsaftale for Aabenraa Musikskole Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 2. Grundoplysninger... 3 2.1 Navn og kontakt... 3 2.2 Musikskolen som institution... 3 2.3 Ledelsen...

Læs mere

Folkeskolereform. Sektorudvalg. www.ballerup.dk

Folkeskolereform. Sektorudvalg. www.ballerup.dk Folkeskolereform Sektorudvalg www.ballerup.dk Folkeskolereformen Folkeskolereformen Den 13. juni 2013 blev regeringen, DF, V og K enige om en folkeskolereform. Reformen træder i kraft med skoleåret 14/15,

Læs mere

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune.

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Notat Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Byrådet godkendte 25. februar 2014 Læring, trivsel og samarbejde - folkeskolereformen i Favrskov Kommune som grundlag

Læs mere