Serviceområde 16 består af en bestillerdel og en udførerdel samt den Kommunale tandpleje. Denne opdeling afspejles i budgetbemærkningerne nedenfor.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Serviceområde 16 består af en bestillerdel og en udførerdel samt den Kommunale tandpleje. Denne opdeling afspejles i budgetbemærkningerne nedenfor."

Transkript

1 Budgettets hovedposter (nettotal i 2013 prisniv. og kr.): Serviceområde 16 - Børn og familie Folkeskoler Pædagogisk psykologisk rådgivning mv Kommunale specialskoler Specialpædagogisk bistand til børn Kommunal tandpleje Kommunal sundhedspleje Indtægter fra den centrale refusionsordning Fælles formål Særlige dagtilbud og særlige klubber Plejefamilier og opholdssteder m.v. for børn og unge Forebyggende foranstaltninger Døgninstitutioner for børn og unge Sikrede døgninstitutioner for børn og unge Botilbud for personer med særlige behov Sociale formål Serviceområde 16 i alt Driftsbemærkninger: Serviceområde 16 består af en bestillerdel og en udførerdel samt den Kommunale tandpleje. Denne opdeling afspejles i budgetbemærkningerne nedenfor. I tabellen ovenfor indgår områdernes nettobevillinger samlet under de enkelte funktionsområder. For at give et mere detaljeret overblik over disse nettotal, er der nedenfor udarbejdet tabeller, som viser bruttotallene for de 3 områders budgetandele af den samlede ramme for Børn og Familie. Fra den 1. januar træder de nye Socialtilsyn i kraft. Fra den dato er det de fem kommuner på landsplan, der er udpeget af Social- og Integrationsministeren, der skal forestå godkendelse af og tilsyn med sociale døgntilbud. Det nye tilsyn vil få konsekvenser for såvel bestillerdelen som udførerdelen. De økonomiske konsekvenser meldes ud senere på året efter forhandlingerne vedrørende DUT-midler er afsluttet. De fem socialtilsyns driftsomkostninger skal finansieres gennem betalinger fra samtlige kommuner. Betalingerne beror på takstfinansiering for institutionslignende tilbud (og indgår i institutionernes driftsbudgetter og dermed i takstberegningen fra 2015) samt finansiering efter objektive kriterier på familieplejeområdet.

2 Bestillerenheden (Børne- og Familieafdelingen) Områdets nettobudget for udgør 217,269 mio. kr. opgjort på funktion 3. niveau. Serviceområde 16 - Børn og familie Folkeskoler Pædagogisk psykologisk rådgivning mv Kommunale specialskoler Specialpædagogisk bistand til børn Kommunal sundhedspleje Indtægter fra den centrale refusionsordning Fælles formål Særlige dagtilbud og særlige klubber Plejefamilier og opholdssteder m.v. for børn og unge Forebyggende foranstaltninger Døgninstitutioner for børn og unge Sikrede døgninstitutioner for børn og unge Botilbud for personer med særlige behov Sociale formål Serviceområde 16 i alt De enkelte funktioner er forklaret efterfølgende Folkeskolen, Tale-hørelærer og AKT lærere Funktion : , 15 PPR-udgifter Funktion i alt: Udgiften vedrører tale-hørelærer og AKT-lærer. Budgettet i indeholder indtægt på -2,395 mio. kr. vedrørende talepædagogisk indsats til førskolebørn Skolepsykolog Funktion : : Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Funktion i alt: Funktionen omfatter udgifter til Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, herunder løn til psykologer, kørsel, kursus, supervision og særligt testmateriale. Budgettet i indeholder indtægter på -2,726 mio. kr. vedrørende betjening af førskolebørn og de takstfinansierede områder: Vidtgående specialundervisning og Åmoseskolen.

3 Kommunale specialskoler Funktion : : Fælles formål, Konsulentkorps Funktion i alt: Funktionen omfatter udgifter til konsulentkorps i PPR, som betjener de 100 % takstfinansierede områder: Vidtgående specialundervisning og Åmoseskolen. Bestillerfunktionen ligger under serviceområde 12 Folkeskoler og udførerfunktionen ligger her under serviceområde 16 Børn og Familie Specialpædagogisk bistand til børn i førskolealderen Funktion : : Fælles formål Funktion i alt: Fælles formål omfatter udgifter til objektiv finansiering af regionale specialpædagogiske tilbud til småbørn, der endnu ikke har påbegyndt skolegang Kommunal sundhedstjeneste Funktion : : Sundhedsplejen : Børn- og ungelæge Funktion i alt: Kommunal sundhedstjeneste omfatter udgifter til driften vedrørende Sundhedsplejen og Børneog ungelægen. Udgifterne dækker løn, kørsel, kurser, kontorhold, mobiltelefoner, IT og driftsudgifter til en tjenestebil i Sundhedsplejen Indtægter fra den centrale refusionsordning Funktion : 02 Statsrefusion Funktion i alt: Statsrefusion fra den centrale refusionsordning 176 i særligt dyre enkeltsager. Der er vedtaget ændrede grænser for statsrefusion i forbindelse med særligt dyre enkeltsager gældende fra 1/ Indtil 1/ gives der 25 % statsrefusion af udgifter mellem 0,950 mio. kr. og 1,770 mio. kr. pr. barn og 50 % statsrefusion af udgifter som overstiger 1,770 mio. kr. pr. barn. Pr. 1/ ændres refusionsgrænserne til henholdsvis 0,710 mio. kr. og 1,420 mio. kr. i 2012 og 0,720

4 mio. kr. og 1,440 mio. kr. i Samtidig kan der hjemtages refusion for de samlede udgifter til hjælp og støtte efter serviceloven til anbragte børn i en enkelt familie, når der er tale om anbringelse af 4 eller flere børn. Der er i den forbindelse givet DUT-regulering med -4,062 mio. kr. årligt fra 2013 og frem Fælles formål PPR-pædagoger og kørsel til specialinstitutioner Funktion : : PPR-pædagoger : Kørsel til specialinstitutioner Funktion i alt: Funktionen omfatter udgifter til PPR-pædagogernes løn, kursusdeltagelse, kørsel og kontorhold. Derudover afholdes der udgifter til kørsel med børn til specialinstitutioner. PPR-pædagogernes opgave er at vejlede og rådgive personalet i daginstitutionerne i forhold til førskolebørn Særlige dagtilbud og særlige klubber Funktion : Eftermiddagstilbud på Ungdomscenter Knudmosen Funktion i alt: Funktionen vedrører udgifter til eftermiddagstilbud på Ungdomscenter Knudmosen. Der er afsat budget til 2,8 års person. Tilbuddet er starter efteråret Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge Funktion : Driftsudgifter Statsrefusion Funktion i alt: Denne funktion omfatter udgifter til følgende foranstaltninger: Plejefamilier Netværksplejefamilier Opholdssteder for børn og unge Kost- og efterskoler Eget værelse, kollegier, kollegielignende opholdssteder Skibsprojekter Advokatbistand Kommunale plejefamilier

5 Børnebidrag, tilbageholdelse Statsrefusion dækker bl.a. 50 % refusion af udgifter til advokatbistand og 100 % refusion af udgifter til uledsagede flygtninge Det væsentlige fald i udgifterne i budget skyldes dels forventet nedgang i antal anbragte børn og unge primært på socialpædagogiske opholdssteder og efterskoler, men også at gennemsnitspriserne p.t. er reduceret i forhold til tidligere på stort set alle anbringelsestyperne. Det sparede beløb forventes brugt på dels øget familiebehandling og kontaktperson til barn og familie under forebyggende foranstaltninger og til korttidsanbringelser på døgninstitutionerne Toften og Hedebocentret (Sverigesprojektet). Tabellen nedenfor viser det forventede antal anbragte børn og unge pr. foranstaltning i i Herning Kommune (Herning er handle- og betalingskommune) og i andre kommuner (Herning er betalingskommune). Forventet antal anbragte børn pr. foranstaltning i budget I Herning kommune I andre kommuner I alt Plejefamilier Netværksfamilier Socialpædagogiske opholdssteder Kost- og efterskoler Kommunale plejefamilier I alt Nedenfor er vist forventede gennemsnitspriser pr. foranstaltning ved budgetopfølgningen pr. 31/ og forventede ændringer i antal anbragte børn og unge fra faktiske antal pr. 20/ til budget måltal. Grundlag for antal børn budget 2013 Faktisk pris pr. 31/ Faktiske antal børn pr. 20/ Indregnede ændringer til budget Måltal budget Plejefamilier ,8-0,8 104,0 Netværksfamilier ,3 1,7 15,0 Socialpædagogiske opholdssteder ,0-5,0 16,0 Kost- og efterskoler ,5 0,5 6,0 Kommunale plejefamilier ,8 0,2 9,0 I alt 153,4-3,4 150, Forebyggende foranstaltninger Funktion : Driftsudgifter Udviklingsprojekt Autisme - driftsudgifter Oralmotorisk Team - driftsudgifter Statsrefusion Funktion i alt:

6 Området forebyggende foranstaltninger vedrører følgende foranstaltninger: Praktisk, pædagogisk eller anden støtte i hjemmet. Familiebehandling eller behandling af barnets eller den unges problemer, herunder udgifter til MST (Multisystemisk Terapi) og MST-CM (Multisystemisk Terapi Contingency Management). Døgnophold for både forældremyndighedens indehaver, barnet eller den unge og andre medlemmer af familien. Aflastningsordninger. Fast kontaktperson for barnet eller den unge. Fast kontaktperson for hele familien. Formidling af praktiktilbud hos en offentlig eller privat arbejdsgiver for den unge. Anden hjælp der har til formål at yde rådgivning, behandling og praktisk og pædagogisk støtte. Økonomisk støtte for at undgå anbringelse Støtteperson til forældremyndigheden Udgifter vedrørende Det opsøgende Team Familieplejekonsulenter Udgifter til flygtninge. Autismeprojektet Oralmotorisk Team I forhold til regnskabstallet for 2012 ses en væsentlig stigning til budget 2013 og. Det skyldes hovedsageligt følgende forhold: Der er brugt færre udgifter vedrørende familieplejekonsulenterne i regnskab Der er fra 2013 indregnet budget til MultifunC tilbuddet med 2,0 mio. kr. Beløbet er fra flyttet til Døgninstitutioner for børn og unge. Fra budget 2013 er der budgetteret flere udgifter til ambulant familiebehandling på Toften (Broen) end forbrugt i 2012 (tilbuddet startede marts 2012). Fra budget er der afsat yderligere midler til bl.a. familiebehandling og kontaktperson for barnet og familien på grund af Sverigesprojektet. Til imødegåelse af takstændringer er der i afsat 1,089 mio. kr. til fordeling, når vi kender taksterne. Dels til opregulering af takster på internt køb fra 2013 til (+1,659 mio. kr.), så de ikke indeholder overskudsberegning fra 2011 og dels til takstreduktion fra - 2% i 2013 til 4,5% i (- 0,570 mio. kr.). Statsrefusionen vedrører 100 % refusion vedrørende uledsagede flygtninge. Tabellen nedenfor viser det budgetterede antal børn og unge i under de evidensbaserede metoder. Forventede antal børn under de evidensbaserede metoder i budget Måltal budget Hedebocentret, MST 4 Hedebocentret, MST-CM 4 I alt 8

7 Døgninstitutioner for børn og unge Funktion : Driftsudgifter Statsrefusion Funktion i alt: Funktionen omfatter udgifter vedrørende kommunale, regionale og selvejende døgninstitutioner for børn og unge anbragt uden for hjemmet. Der er tale om døgninstitutioner for børn og unge med betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne og døgninstitutioner for børn og unge med sociale adfærdsproblemer. Statsrefusionen vedrører 100 % refusion vedrørende uledsagede flygtninge. Ved budgetlægningen for 2013 blev der afsat budget på 2 mio. kr. til MultifunC tilbuddet under Forebyggende foranstaltninger. Beløbet er fra flyttet her til døgninstitutionsområdet. Fra budget er der på baggrund af Sverigesprojektet afsat midler til brug af korttidsanbringelser på institutionerne Toften og Hedebocentret. Til imødegåelse af takstændringer er der afsat 1,414 mio. kr. til fordeling, når vi kender taksterne. Dels til opregulering af takster på internt køb fra 2013 til (+ 2,144 mio. kr.), så de ikke indeholder overskudsberegning fra 2011 og dels til takstreduktion fra - 2 % i 2013 til 4,5% i (- 0,730 mio. kr.). Tabellen nedenfor viser det forventede antal anbragte børn og unge pr. foranstaltning i i Herning Kommune (Herning er handle- og betalingskommune) og i andre kommuner (Herning er betalingskommune). Forventede antal anbragte børn pr. foranstaltning budget I Herning kommune I andre kommuner Budget Døgninst. for handicappede børn og unge Døgninst. for handicappede børn og unge, korttidspladser Døgninst. for adfærdsvanskelige børn og unge Døgninst. for adfærdsvanskelige børn og unge, korttidspladser Hedeboventret, MTFC MultifunC I alt Nedenfor er vist forventede gennemsnitspriser pr. foranstaltning ved budgetopfølgningen pr. 31/ og forventede ændringer i antal anbragte børn og unge fra faktiske antal pr. 20/ til budget måltal.

8 Grundlag budget 2012 Faktisk pris pr. 31/ Faktiske antal børn pr. 20/ Indregnede ændringer fra budget Måltal budget Døgninst. for handicappede børn og unge ,1-3,1 23,0 Døgninst. for handicappede, korttidspladser ,7 1,3 5,0 Døgninst. for adfærdsvanskelige børn og unge ,2-4,2 10,0 Døgninst. for adfærdsvanskelige, korttidspladser ,1 0,9 4,0 Hedeboventret, MTFC ,0 1,0 6,0 MultifunC ,0 0,0 1, Sikrede døgninstitutioner for børn og unge Funktion : Betaling andre off. myndigheder Funktion i alt: Området dækker udgifter vedrørende sikrede døgninstitutioner for børn og unge, herunder til sikrede afdelinger i tilknytning til en døgninstitution. Ved sikret afdeling forstås en afdeling, hvis yderdøre og vinduer kan være konstant aflåst. Kommunerne betaler en fast takst, når unge i alderen år opholder sig på sikrede afdelinger eller i Kriminalforsorgens institutioner. I forventes taksten at blive 1,350 mio. kr. årligt. Der er afsat budget til 1 persons ophold på sikret døgninstitution i. I 2013 var der kun afsat budget til 0,5 person. I regnskabsår 2012 har der været 2,1 person på sikret døgninstitution. Taksten for unges ophold på sikrede institutioner fastsættes uafhængigt af de faktiske udgifter til den unges ophold i Kriminalforsorgens institutioner og på de sikrede afdelinger. Det betyder, at kommunerne finansierer en del af opholdet på sikrede afdelinger i fællesskab, idet kommunerne betaler differencen mellem kommunernes egenbetaling og de faktiske udgifter via objektiv finansiering. Den enkelte kommunes betalingsandel af udgifterne omfattet af objektiv finansiering fastsættes ud fra kommunernes andel af årige Botilbud for personer med særlige sociale problemer ( ) Funktion : : Driftsudgifter : Internt køb af pladser : Betaling andre off. myndigheder : Statsrefusion Funktion i alt: Budgettet omfatter udgifter til ophold på krisecentre i Herning Kommune og andre kommuner for voldsramte kvinder og deres børn. Der gives 50 % statsrefusion på området. Udgifterne har i 2012 været lavere end hidtil. Derfor er budget reguleret lidt ned. I 2013 er der under internt køb afsat budget til ca. 0,9 års person og under betalinger til andre

9 kommuner afsat budget til ca. 0,7 års person Sociale formål Funktion : Merudgifter forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne Hjælp til dækning af tabt arbejdsfortjeneste Træning af barn i hjemmet 32, stk Statsrefusion, 50% af 41 og 42 udgifter Funktion i alt: Budgettet dækker følgende områder: Merudgifter til forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne jf. SL 41. Hjælp til dækning af tabt arbejdsfortjeneste m.v. ved forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne jf. SL 42. Udgifter i forbindelse med køb af træningsredskaber, kurser, hjælpere mv. i forbindelse med hjemmetræning af barn SL 32, stk. 8. Alle udgifter bevilget efter 41 og 42 udløser 50 % statsrefusion. I 2012 er der som noget nyt hjemtaget refusion for regnskabsår for i alt -4,011 mio. kr. vedrørende kørsel til/fra skolefritidsordninger/eftermiddagstilbud for handicappede børn. Udgifterne der udløste refusionen er bogført andet sted. Tilsvarende er der bogført udgifter og refusion vedrørende 2012 i regnskab 2012 (udgifter for 3,017 mio. kr. og refusion for -1,509 mio. kr.). Regulering vedr. budget 2013 og foretages efteråret I forventes der en netto besparelse på 0,750 mio. kr. i forhold til budget 2013 vedrørende merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste.

10 Udførerenheden (Specialtilbud) Områdets budget for udgør samlet en nettoindtægt på -3,611 mio. kr. opgjort på funktion 3. niveau. Serviceområde 16 - Børn og familie Forebyggende foranstaltninger for børn og unge Døgninstitutioner for børn og unge Botilbud for personer med særlige sociale problemer Serviceområde 16 i alt Specialtilbud varetager driften af en række specialiserede, takstbelagte tilbud. Området er stort set taxameterstyret, hvorved udførerens aktivitetsniveau afspejles i budgettet. Specialtilbudsområdet har til opgave: at videreføre og videreudvikle institutionernes drift af dag-, døgn og aflastningstilbud at sikre kvaliteten i institutionernes leverancer via evaluering og dokumentation at tilpasse kapaciteten og tilbuddene til efterspørgslen under hensyntagen til rammeaftalen Principperne for takstfastlæggelsen er bl.a., at der skal ske finansiering af institutionsdriften samt udgifter til forrentning og afskrivning, tjenestemandspensioner, administration, dokumentation, tilsyn og udvikling gennem takstbetalingen for køb af ydelserne af enten egen kommune eller andre kommuner. Der er budgetlagt forventede indtægter ved salg svarende til 100 % s belægning, idet der dog er tegn på, at institutionernes belægninger samlet set er for nedadgående de senere år. Som følge af aftale mellem kommuner og regionen i forbindelse med rammeaftalen i Region Midtjylland er takstberegningerne ændret fra 2010, idet der er vedtaget en forhøjelse af belægningsprocenten fra 95 % til 98 % på børne- og ungeområdet og 98 % til 100 % på voksenområdet. For krisecentre gælder særlige regler. Her indgår den gennemsnitlige belægningsprocent de seneste to regnskabsår. Det medfører en forhøjelse fra 83 % i 2013 til 88 % i. I 2012 indgik en gennemsnitlig belægningsprocent på 89 % i takstberegningen. Internt i Specialtilbud er der indgået aftale med institutionerne om principper for løbende regulering af deres budgetter ved hhv. over- og underbelægning i forhold til 100 % s belægning (ressourcereguleringsmodellen). Generelt for området gælder, at regulering af det akkumulerede over-/underskud ud over 5 % i regnskab 2012 indgår i en ned-/opskrivning af taksterne for de pågældende tilbud i, ligesom konsekvenserne heraf er indarbejdet i budgetterne til både køb og salg af pladser.

11 Overheadudgifter m.v. generelt for området I henhold til Rammeaftalen med Region Midtjylland finansieres udgifterne til nedenstående overheadudgifter over institutionstaksten. Disse er opgjort til: Udviklingsomkostninger: 0,5 % af driftsudgiften Dokumentation af kvalitet: 0,2 % af driftsudgiften Tilsynsopgaver: 0,3 % af driftsudgiften (Vedr. tilsynsopgaver vil der efterfølgende ske ændringer på baggrund af Rammeaftalen) Administration: 5,4 % af driftsudgiften Tjenestemandspensioner: 30,0 % af den pensionsgivende lønsum til tjenestemænd (Procentsatserne ovenfor kan på visse betingelser afviges, jfr. Rammeaftalen for 2012). Desuden forrentes grunde, bygninger og inventar med Nationalbankens diskonto 1. maj året før budgetåret plus 1 procent. I udgør denne 1,00 %, da diskontoen er på 0 % d. 1. maj Takstreduktioner I forbindelse med Rammeaftalen for 2012 er det aftalt, at der samlet set for Herning Kommune skal ske en reduktion af taksterne svarende til hhv. 2 % fra 2013 og yderligere 2,5 % i. Der er konkret udmøntet 1,5 mio. kr.(brutto) på institutionerne på SO16 fra 2013 og frem. Fra er der indarbejdet konkrete udmøntninger på institutionerne på 1,9 mio. kr.(brutto) på SO16. I forbindelse med den besluttede takstreduktion i rammeaftaleregi og den derved igangsatte strukturanalyse lægges der på Børne- og Ungeområdet op til en sammenlægning af Familiebehandlingen Herning og Børne- og Ungecentret Toften til ét center for børn og familiebehandling, bestående af dag- og døgntilbud til børn i alderen 0-15 år og familier. Tilsvarende varetager Hedebocentret behandlingstilbud bestående af dag- og døgntilbud til unge i alderen år og familier. Endvidere lægges der op til en sammenlægning af Tjørringhus og Agerbo til ét center, der varetager døgn- og aflastningstilbud for børn og unge i alderen fra 0-18 år med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Processen i forbindelse med de budgettekniske spørgsmål ved sammenlægningerne forventes at være afsluttet og indgå i den endelige budgetvedtagelse. Budgetreduktionerne på de 2,5 % er indarbejdet i de respektive institutioners budgetter.

12 Forebyggende foranstaltninger Funktion : Pulje til udmøntning i f.m. over-/underbelægning m.v /7-Ungerådgivning Børne- og Ungecentret Toften (Broen) - Internt salg af pladser Børne- og Ungecentret Toften (Broen) - Betaling andre off. Mynd Børne- og Ungecentret Toften (Broen) - Driftsudgifter Hedebocentret (MST-CM-tilbud) - Internt salg af pladser Hedebocentret (MST-CM-tilbud) - Betaling andre off. mynd Hedebocentret (MST-CM-tilbud) - Driftsudgifter Hedebocentret (MST-tilbud) - Internt salg af pladser Hedebocentret (MST-tilbud) - Betaling andre off. mynd Hedebocentret (MST-tilbud) - Driftsudgifter (heraf overhead i på 215) Familiecentret (Nordlys afd.) - Internt salg af pladser Familiecentret (Nordlys afd.) - Betaling andre off. mynd Familiecentret (Nordlys afd.) - Driftsudgifter (heraf overhead i på 455) Hedebocentret (MTFC-tilbud) - Internt salg af pladser Hedebocentret (MTFC-tilbud) - Betaling andre off. mynd Hedebocentret (MTFC-tilbud) - Driftsudgifter Familiecentret (Herning afd.) - Internt salg af pladser Familiecentret (Herning afd.) - Betaling andre off Familiecentret (Herning afd.) - Driftsudgifter Unge-Teamet Funktion i alt: Dagbehandlingstilbuddet Broen, Børne- og Ungecentret Toften I tilknytning til Toften er der etableret et dagbehandlingstilbud, Broen, for barnet og dets familie med henblik at undgå eller udskyde døgnanbringelse. Tilbuddet er igangsat med virkning fra Pladsnormering : 12. MST-CM-tilbud, Hedebocentret MST-CM-tilbuddet (Multisystemisk Terapi Contingency Management) er et projekt med statstilskud i tilknytning til det nuværende MST-tilbud i form af et behandlingstilbud for unge med misbrugsproblemer. Projektperioden er fra til Pladsnormering : 8. MST-tilbud, Hedebocentret MST-tilbuddet (Multi Systemisk Terapi) er en korttidsbehandling for unge med udadreagerende og antisocial adfærd. Behandlingen sigter på at involvere hele den unges netværk familie, skole, nabolag og kammerater i at ændre den ubalance, som den unges adfærd ofte har resulteret i. Tilbuddet er kontraktligt tilknyttet MST Danmark med henblik på samlet licensaftale med USA, uddannelse og kvalitetssikring. Pladsnormering: 10 pladser.

13 Der er udmøntet en årlig reduktion på kr. jfr. takstreduktionen på 2,5 % fra og frem på Rammeaftaleområdet. Der skal i 2013 ske en evaluering af anvendelsen af de to MST-former med henblik på en fremtidig tilpasning. Familiebehandlingen Herning Herning Kommunes Familiebehandlingstilbud består af et bredt og differentieret tilbud inden for familiebehandling m.v. Familiebehandlingen er opdelt i 2 afdelinger: Familiecentret Nordlys, Vildbjerg Nordlys udgør en afdeling af Familiebehandlingen Herning og er under udvikling af nye tilbud tilpasset efterspørgslen, herunder tilbud til misbrugere, der tilbydes både døgnbehandlingstilbud og ambulante ydelser. Målgruppen er småbørnsfamilier, hvor forældre er præget af sociale og psykiske vanskeligheder og/eller misbrugs- og psykiatriske problemer. Der er etableret et døgntilbud til småbørn i form af tilknyttet plejefamilie. Pladsnormering: 10 pladser, svarende til 4-5 familier afhængig af familiens størrelse. Der er udmøntet en årlig reduktion på kr. jfr. takstreduktionen på 2,5 % fra og frem på Rammeaftaleområdet. Familiecentret, Herning-afdelingen Familiecentret udgør den anden afdeling af Familiebehandlingen Herning, og er et ambulant tilbud. Målgruppen er familier med børn under 18 år, som har særlige behov for støtte, og hvor der kan etableres et samarbejde på et frivilligt grundlag. Der er udmøntet en årlig reduktion på kr. jfr. takstreduktionen på 2,5 % fra og frem på Rammeaftaleområdet. MTFC-tilbud, Hedebocentret MTFC-metoden er et evidensbaseret familiebehandlingsprogram for unge i alderen år med svære adfærdsvanskeligheder. Den unge anbringes midlertidigt i 9-12 mdr. i en særligt uddannet plejefamilie, mens et team af behandlere: familieterapeut, ungeterapeut og færdighedstræner, gennemfører behandlingen. Formålet er, at så få unge som muligt skal anbringes langvarigt uden for eget hjem, og den overordnede målsætning er at løse de unges vanskeligheder i nærmiljøet og i et samarbejde med forældrene. Pladsnormering: 10 pladser.

14 Døgninstitutioner for børn og unge Funktion : Regnskab 2012 Budget 2013 Budget Fællesformål - Budget til fordeling (inkl. pulje ved over- /underbelægning Projekt med psykologisk behandling til børn og unge - netto Tjørringhus - Internt salg af pladser Tjørringhus - Betaling andre off. mynd Tjørringhus - Driftsudgifter (heraf overhead i på 1.528) Agerbo - Internt salg af pladser Agerbo - Betaling andre off. mynd Agerbo - Driftsudgifter (heraf overhead i 2013 på 2.272) Hedebocentret - Internt salg af pladser Hedebocentret - Betaling andre off. mynd Hedebocentret - Driftsudgifter (heraf overhead i 2013 på 1.394) Hedebocentret - Modtagehuset Hedebocentret - Modtagehuset - Internt salg af pladser Hedebocentret - Modtagehuset - Betaling andre off. mynd Børn- og Ungecentret Toften - Internt salg af pladser Børn- og Ungecentret Toften - Betaling andre off. mynd Børn- og Ungecentret Toften - Driftsudgifter (heraf overhead i 2013 på 1.290) Funktion i alt: Tjørringhus, Herning Tjørringhus er et døgn- og aflastningstilbud til børn og unge med nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne. Pladsnormering: 30 pladser, fordelt med hhv. 26 døgnpladser og 4 aflastningspladser. Der er udmøntet en årlig reduktion på kr. jfr. takstreduktionen på 2,5 % fra og frem på Rammeaftaleområdet. Agerbo, Herning Agerbo er et døgn- og aflastningstilbud til børn og unge med autisme og beslægtede udviklingsforstyrrelser. Fra tilbyder Agerbo indenfor de nuværende rammer klubaflastning til unge i alderen år med autisme spektrum forstyrrelser samt gennemgribende udviklings- og personlighedsforstyrrelser. Pladsnormering: 32 pladser, fordelt med hhv. 19 døgnpladser og 13 aflastningspladser. Der er udmøntet en årlig reduktion på kr. jfr. takstreduktionen på 2,5 % fra og frem på Rammeaftaleområdet. Hedebocentret, Herning-Ikast Hedebocentret er et decentralt socialpædagogisk dag- og døgnbehandlingstilbud til unge, med tilbud som dækker en samlet kapacitet på ca. 60 unge. Desuden er der fra 2013 på afdeling Claudisvej igangsat et projekt, hvor unge skal være anbragt på institutionen i kortere og mere intensive forløb med efterfølgende behandling i ambu-

15 lante tilbud eller i form af efterværn. Pladsnormering: 33,5 (100 % s pladser) fordelt på forskelligt differentierede dag- og døgntilbud i forhold til den ressourcemæssige fordeling. Heraf er de 7 døgnpladser på Claudisvej omlagt til de nye tidsbegrænsede døgnpladser. Der er udmøntet en årlig reduktion på kr. jfr. takstreduktionen på 2,5 % fra og frem på Rammeaftaleområdet. Børne- og Ungecentret Toften, Herning Døgntilbud med status som akut- og behandlingsinstitution m.v. for omsorgssvigtede børn inden for almenområdet. Fra 2013 er igangsat et udviklingsprojekt med kortere og mere intensivt behandlingsforløb på institutionen, og i forlængelse heraf tilbud om støtte i hjemmet eller i plejefamilie. Pladsnormering: 15 døgnpladser, heraf 6 pladser til korttidsanbringelserne. Der er udmøntet en årlig reduktion på kr. jfr. takstreduktionen på 2,5 % fra og frem på Rammeaftaleområdet Botilbud, personer med særlige sociale problemer ( ) Funktion : Pulje til udmøntning i f.m. over-/underbelægning m.v Herning Krisecenter - Internt salg af pladser Herning Krisecenter - Betaling andre off. Myndigheder Herning Krisecenter - Driftsudgifter (heraf overhead i på 202) Projekt Manderådgivningen (netto) Projekt Hjælp til voldsramte kvinder og deres børn Funktion i alt: Herning Krisecenter, Herning Krisecentret er et botilbud for voldsramte kvinder og deres børn såvel fra Herning Kommune som fra andre kommuner. Krisecentre finansieres via takstbetaling, idet det specielt gælder her, at der i takstberegningen anvendes en gennemsnitlig belægningsprocent for de seneste to regnskabsår. Ydelsen er omfattet af 50 % s statsrefusion. Pladsnormering: 5 pladser til kvinder med eller uden børn (børnepladserne indgår ikke i normeringen). Der er udmøntet en årlig reduktion på kr. jfr. takstreduktionen på 2,5 % fra og frem på Rammeaftaleområdet.

16 Tandplejen Den Kommunale Tandplejes nettobudget for udgør i alt mio. kr. Budgettet fordeler sig på følgende funktioner: Kommunal tandpleje Funktion : Tandpleje for 0-18 årige på egne klinikker Tandpleje for 0-18 årige på private klinikker Omsorgstandpleje på egne klinikker Specialtandpleje på egne klinikker Omsorgs- og specialtandpleje på private klinikker Funktion i alt: Tandpleje 0-18 år kommunale klinikker Den kommunale Tandpleje omfatter ca børn og unge fra 0-18 år. Tandplejen er decentralt opbygget, og består p.t. af 9 behandlingsklinikker og 5 undersøgelsesklinikker samt en central tandregulerings klinik. Den kommunale Tandpleje vedrører regelmæssige undersøgelser, individuelle forebyggelse, alle typer tandbehandlinger, den generelle forebyggelses indsats og tandregulering i hele kommunen. Tandpleje 0-18 år private klinikker Budgettet dækker betaling til behandling i privat praksis: 0-18-årige og omsorgspatienter i det geografiske område, der pr. 31. december 2006 udgjorde Trehøje Kommune: Der er indgået en fastprisaftale med Vildbjerg Tandcenter for individuel forebyggende og behandlende tandpleje til børn og unge 0-18 år. Denne fastprisaftale gælder til og med 31. januar Tandregulering og ekstern profylakse indgår ikke i samarbejdsaftalen, men udføres af personalet fra de kommunale klinikker. Omsorgstandplejen honoreres efter omsorgstandpleje overenskomsten mellem KL og tandlægeforeningen. Frit valgs ordningen med kommunalt tilskud på 65 % til de 0-15-årige, der vælger privat praksis. Frit valgs ungdomstandpleje med kommunalt tilskud på 100% til de årige, der vælger privat praksis. Henviste specialbehandlinger, tandregulering, bidfunktion og narkose. Nødbehandlinger. Omsorgstandpleje Budgettet dækker omsorgstandpleje for de borgere, der på grund af nedsat førlighed eller vidtgående fysisk eller psykisk handicap kun vanskeligt kan udnytte de almindelige tandplejetilbud. Omsorgstandplejen vedrører regelmæssige undersøgelser forebyggelse, henholdende behandling af tænder, mund og proteser.

17 Der er vedtaget en egenbetaling på 470 kr. i Prisen reguleres pr Specialtandpleje Specialtandplejen tilbydes til sindslidende, psykisk udviklingshæmmede m.fl., der ikke kan udnytte de almindelige tandplejetilbud i børne- og ungdomstandplejen, voksentandplejen eller i omsorgstandplejen. Herning Kommune har indgået en aftale med Region Midt om behandling og narkose til de borgere, hvor specialiseringsgranden overstiger, hvad kommunal tandpleje kan udføre på egne klinikker. Loven pålægger kommunerne at sørge for visitation, opsøgende og forebyggende arbejde i tæt samarbejde med brugernes kontaktperson. Herning Kommune har ansat tandlæge og tandplejer til disse opgaver. Der er vedtaget en egenbetaling på kr. i Prisen reguleres pr besluttede d i forbindelse med analyse af tandplejens organisering og struktur, at der skal arbejdes videre med nyetablering eller renovering af egnede lokaler til en central behandlingsklinik i Herning midtby placeret evt. ved en af de store skoler. Klinikken skal betjene børn og unge fra: Vestervang, Lundgård, Brændgård, Holtbjerg, Herningsholm og Sønderager. Lind, Snejbjerg, Hammerum og Sunds. Tandreguleringsklinikken etableres som en integreret del af centralklinikken. Der etableres klinikfaciliteter til special- og omsorgstandplejen til svært psykisk/fysisk handicappede. Klinikkerne i Aulum, Kibæk og Vildbjerg bevares. Alle nuværende undersøgelsesklinikker lukkes: Gjellerup, Holtbjerg, Sdr.Felding, Kølkær, Vestervang og Brændgaard.

Budgettets hovedposter (nettotal i 2018 prisniveau og kr.):

Budgettets hovedposter (nettotal i 2018 prisniveau og kr.): tets hovedposter (nettotal i prisniveau og 1.000 kr.): Serviceområde 16 - Børn og familie 03.22.01 Folkeskoler 1.599 1.612 1.517 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning mv. 10.353 11.810 12.292 03.22.08

Læs mere

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

Budgettets hovedposter (nettotal i 2016 prisniveau og kr.):

Budgettets hovedposter (nettotal i 2016 prisniveau og kr.): Budgettets hovedposter (nettotal i 2016 prisniveau og 1.000 kr.): Serviceområde 16 - Børn og familie 03.22.01 Folkeskoler 1.518 1.317 1.347 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning mv. 10.742 10.796

Læs mere

Serviceområde 16 består af en bestillerdel og en udførerdel samt den Kommunale tandpleje. Denne opdeling afspejles i budgetbemærkningerne nedenfor.

Serviceområde 16 består af en bestillerdel og en udførerdel samt den Kommunale tandpleje. Denne opdeling afspejles i budgetbemærkningerne nedenfor. Budgettets hovedposter (nettotal i 2014 prisnivau og 1.000 kr.): Serviceområde 16 - Børn og familie 03.22.01 Folkeskoler 1.221 1.801 1.333 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning mv. 9.589 8.626 9.751

Læs mere

Tabel 1. Oversigt over gennemsnitlig antal anbragte børn og unge i 2009 2012 og måltal for 2013. Gns. 2009 Gns. 2010 Gns. 2011 Gns.

Tabel 1. Oversigt over gennemsnitlig antal anbragte børn og unge i 2009 2012 og måltal for 2013. Gns. 2009 Gns. 2010 Gns. 2011 Gns. Faktabeskrivelse Området varetages af Center for Børn og Forebyggelse, som har følgende afdelinger: Børne- og familierådgivningen (BOF), specialinstitutionerne, Sundhedsplejen, Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Læs mere

Børn og unge med særlige behov side 1

Børn og unge med særlige behov side 1 Børn og unge med særlige behov side 1 Indhold 3.04 Skolepsykolog... 2 3.08 Kommunale specialskoler Struer Skole- og Behandlingshjem... 3 5.07 Indtægter den centrale refusionsordning... 4 5.17 Særlige dagtilbud

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Bilag: BR2 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Skoler 0.-9. klasse På Skoleområdet forventer vi et merforbrug på 2,6 mio. kr. Uddybende beskrivelse af afvigelser

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Budgettets hovedposter (nettotal i 2017 prisniveau og kr.):

Budgettets hovedposter (nettotal i 2017 prisniveau og kr.): Budgettets hovedposter (nettotal i 2017 prisniveau og 1.000 kr.): Serviceområde 16 - Børn og familie 03.22.01 Folkeskoler 1.621 1.377 1.602 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning mv. 11.086 11.143

Læs mere

Budget 2009 til 1. behandling

Budget 2009 til 1. behandling 50.50. Serviceområdet handler om særlig støtte til børn og unge i henhold til serviceloven kapitlerne 11 og 12. Formålet er at yde støtte til børn og unge, der har særligt behov for denne, er at skabe

Læs mere

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet Budget- og styringsprincipper Hovedområde i 1.000 kr. udgift indtægt Netto 05.28.20 Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge 58.623-12.053 46.570 05.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 - side 1 Dato: Maj2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) 5.28.20 Opholdssteder for børn og unge På denne funktion

Læs mere

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet Den samlede budgetramme for 2011 kan opgøres som følgende: Hovedområde i 1.000 kr. udgift indtægt Netto 05.28.20 Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge 52.919-5.403 47.516 05.28.21 Forebyggende

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 - side 1 Dato: Oktober 2016 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2016 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) 5.28.20 Opholdssteder for børn og unge På denne

Læs mere

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE) 127 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE) BEMÆRKNINGER 128 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.737 Netto 1.737 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning, Skole og Politi). I 2013-budgettet

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 side 1 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Denne funktion omfatter udgifter og indtægter vedrørende særlig støtte til børn og unge og herunder vedrørende

Læs mere

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift Børne- og Familieudvalget Serviceområde 10, Dagtilbud for børn SO 10 Dagtilbud På serviceområde 10 forventes samlet et netto overskud på

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Pasningsordninger for børn 3.110 5.10 Betaling mellem kommuner (plejebørn mv.)

Læs mere

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn Budget 217-22 Budgetbeskrivelse Familie og børn Side 1 af 1 1. Det overordnede budget Politikområdet Familie og børn hører under Udvalget for Skoler, Familie og Børn, og har et samlet budget på 91,9 mio.

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 Bevilling: 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse 1 Bilag til Direktionens besparelsen Sektor: Konto Korrigeret Forventet merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Kontonr. budget 211 regnskab 211 Mindreforbrug - Sektor 2 Teknik og Anlæg

Læs mere

Der foretages ikke demografiregulering inden for service- og overførselsydelser under familie-området.

Der foretages ikke demografiregulering inden for service- og overførselsydelser under familie-området. Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse med børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning og rådgivningsinstitutioner og ophold på

Læs mere

I 2007 ydes refusion af udgifter over kr. årligt med 25 % og udgifter over kr. årligt med 50 %.

I 2007 ydes refusion af udgifter over kr. årligt med 25 % og udgifter over kr. årligt med 50 %. 50.50. Børn og unge Serviceområdet handler om særlig støtte til børn og unge i henhold til serviceloven kapitlerne 11 og 12. Formålet er at yde støtte til børn og unge, der har særligt behov for denne,

Læs mere

Tekniske besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet

Tekniske besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet e besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet Center for Økonomi og Personale, april 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Besparelsespotentialer... 4 3. Samlet oversigt over teknisk besparelsespotentiale

Læs mere

Hovedkonto 5 Sociale opgaver og beskæftigelse

Hovedkonto 5 Sociale opgaver og beskæftigelse Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.0 - side 1 Dato: December 2014 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2014 Hovedkonto 5 Sociale opgaver og beskæftigelse Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter

Læs mere

Børn og unge med særlige behov side 1

Børn og unge med særlige behov side 1 Børn og unge med særlige behov side 1 Indhold 3.04 Skolepsykolog... 2 3.08 Kommunale specialskoler Struer Skole- og Behandlingshjem... 3 5.07 Indtægter den centrale refusionsordning... 4 5.20 Opholdssteder

Læs mere

Ledelsesinformation vedrørende Center for Børn og Forebyggelse

Ledelsesinformation vedrørende Center for Børn og Forebyggelse Ledelsesinformation vedrørende Center for Børn og Forebyggelse 2010-2015 Side 1 1. Indholdsfortegnelse Side 2 2. Nettodriftsudgifter pr. måned SO. 16 Side 3 3. Akkumulerede nettodriftsudgifter SO. 16 Side

Læs mere

Børne- og Unge Rådgivning

Børne- og Unge Rådgivning Børne- og Unge Rådgivning Området Børne- og Unge Rådgivning udgør 5,6 pct. af de samlede kommunale nettodriftsudgifter og kan opdeles på følgende områder: (netto) Budget 2009 Andel i pct. Pædagogisk psykologisk

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger 610 Opholdssteder m.v. 19.087

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau 6.796 5.722 6.831 8.493

Læs mere

Afvigelse ift. korrigeret budget

Afvigelse ift. korrigeret budget Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2014 1. Sammenfatning Tabel 1.1.: Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra 2014 til 2015 (1.000 kr.) Årets

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014.

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2015 1. Sammenfatning Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for 2015. Dvs. der

Læs mere

Kompetenceplan for Børn og Unge området. Godkendt den xx.xx.2014 af Kommunalbestyrelsen

Kompetenceplan for Børn og Unge området. Godkendt den xx.xx.2014 af Kommunalbestyrelsen Kompetenceplan for ørn og Unge området Godkendt den xx.xx.2014 af Kommunalbestyrelsen ndledning Tønder Kommunes styrelsesvedtægt samt Lov om Kommunernes Styrelse angiver de overordnede regler for fordeling

Læs mere

Serviceudgifter 126.249 121.677 118.257 118.257 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 8.420 8.331 8.331 8.331

Serviceudgifter 126.249 121.677 118.257 118.257 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 8.420 8.331 8.331 8.331 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde : 10 Børn og Unge I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2013-priser 2013 2014 2015 2016 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 258.442 256.726

Læs mere

Socialforvaltningens driftsbudget 2013

Socialforvaltningens driftsbudget 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for tværgående kontorer NOTAT Bilag 1c. Generel beskrivelse af Socialudvalgets budget Det fremgår af Økonomiforvaltningens indkaldelsescirkulære for budgetforslag

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

25. marts 2015. I 1000 kr. 2015 Rammestyret 32.414 Indsatsstyret Udsatte børn og unge 63.628 Specialundervisning 58.705 Total 154.

25. marts 2015. I 1000 kr. 2015 Rammestyret 32.414 Indsatsstyret Udsatte børn og unge 63.628 Specialundervisning 58.705 Total 154. Bilag 1 til Masterplan for specialundervisningen i 2015-2018: Økonomisk redegørelse Denne masterplan vedrører kun den del af det indsatsstyrede område for specialundervisning. Den økonomiske masterplan

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere

DØGNINSTITUTIONER, OPHOLDSSTEDER MV. OG FORE- BYGGENDE FORANSTALTNINGER FOR BØRN OG UNGE

DØGNINSTITUTIONER, OPHOLDSSTEDER MV. OG FORE- BYGGENDE FORANSTALTNINGER FOR BØRN OG UNGE Budget- og regnskabssystem 4.5.3 - side 1 DØGNINSTITUTIONER, OPHOLDSSTEDER MV. OG FORE- BYGGENDE FORANSTALTNINGER FOR BØRN OG UNGE 5.20 Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge På denne funktion

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo april 2016 et merforbrug på 1,2 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 30 % af Assens Kommunes samlede budget. Bevillingen indeholder budget til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 10.1 10 Social

Læs mere

Institutioner for voksne side 1

Institutioner for voksne side 1 Institutioner for voksne side 1 Indhold 3.17 Specialpædagogisk bistand til voksne... 2 3.46 Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov... 3 5.07 Indtægter fra den centrale refusionsordning... 4 5.32

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter TB 610 Opholdssteder

Læs mere

Overblik - Børneudvalget

Overblik - Børneudvalget Overblik - Børneudvalget I 1000 kr. 2014-prisniveau Børneudvalg Regnskab 2013 13-pl. Opr. budget 2014 Basisbudget 2015 Overførselsudgifter 3.966 3.018 3.018 3.018 3.018 3.018 Børn 3.966 3.018 3.018 3.018

Læs mere

Børn og unge med særlige behov side 1

Børn og unge med særlige behov side 1 Børn og unge med særlige behov side 1 Indhold 3.04 Skolepsykolog (pædagogisk psykologisk rådgivning)... 2 3.08 Kommunale specialskoler Struer Skole- og Behandlingshjem... 3 5.07 Indtægter den centrale

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2015. Udvalg for Børn og Undervisning 00 Byudvikling bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2015. Udvalg for Børn og Undervisning 00 Byudvikling bolig- og miljøforanstaltninger Bemærkninger - regnskab Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalg for Børn og Undervisning 00 Byudvikling bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme Samlet regnskab: Korrigeret budget 143.942 42.058

Læs mere

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde.

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde. LEMVIG KOMMUNE 30-05- Detaljeret budgetopfølgning pr. 31-05- for det specialiserede børneområde. Korr. Budget Forbrug i perioden Procent Forv. forbrug i hele Forv. Mer(-) eller mindreforbrug Samlet resultat

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2015 1. Sammenfatning Årets resultat udviser pr. ultimo april 2015 et mindreforbrug på 0,6 mio. kr. Årets resultat er med udgangspunkt

Læs mere

Notat vedr. overflytning af opgaver fra Haderslev Kommune til Socialtilsynet i Region Syddanmark.

Notat vedr. overflytning af opgaver fra Haderslev Kommune til Socialtilsynet i Region Syddanmark. Notat vedr. overflytning af opgaver fra Haderslev Kommune til Socialtilsynet i Region Syddanmark. Folketinget vedtog i juni 2013 Lov om Socialtilsyn. Loven medfører at der fra 1. januar 2014 vil blive

Læs mere

Overførsler i alt

Overførsler i alt Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse med børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning og rådgivningsinstitutioner og ophold på

Læs mere

Mål. På politikområdet er følgende politiske vedtagne politikker og helhedsplaner:

Mål. På politikområdet er følgende politiske vedtagne politikker og helhedsplaner: Inden for politikområdet ydes der støtte, råd og vejledning til børn og unge og deres familier, samt udbetales sociale ydelser inden for områderne i henhold til gældende lovgivninger. Indsatserne er samlet

Læs mere

Undervisnings- og Børneudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016

Undervisnings- og Børneudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Undervisnings- og Børneudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Politikområde 6: SUNDHEDSFREMME og FOREBYGGELSE Sundhedspolitik (tværgående) Sundhedsplejen tilbud til småbørnsfamilier Sundhedsplejen

Læs mere

Børn og Skoleudvalget

Børn og Skoleudvalget Børn og Skoleudvalget Kvartalsregnskab - pr. 30. september 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Tabel 1 viser udviklingen i antal anbragte børn og unge pr. foranstaltning i hvor Herning Kommune er betalingskommune. Antal årsbørn 2012

Tabel 1 viser udviklingen i antal anbragte børn og unge pr. foranstaltning i hvor Herning Kommune er betalingskommune. Antal årsbørn 2012 PERSPEKTIVNOTAT BUDGET 2017-2020 Serviceområde 16 Børn og Familie Faktabeskrivelse Serviceområde 16 omfatter udgifter og indtægter vedrørende: Familieorienteret rådgivning og konsulentbistand Forebyggende

Læs mere

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau Bilag 2: Politikområde Handicappede - Oversigt Frihedsgrader og bindinger på udvalgets område Politikområdet handicappede består af følgende delområder: Budget 2015 Egne borgere Egne borgere Mulighed for

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo januar 2016 et mindreforbrug på 1,9 mio. kr. Heri

Læs mere

BØRNE- og SKOLEUDVALGET

BØRNE- og SKOLEUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31.3. Furesagnr. 190--6498 Budgetopfølgning I pr.: 31. marts Bilag 2 Dato: 27. april s pr. 31.3. Børn og unge med særlige behov Familierådgivningen - opgørelsen vedfører kun den

Læs mere

1. at Socialudvalget tager redegørelsen på anbringelsesudviklingen for perioden 1.1. 31.12.2000 til efterretning.

1. at Socialudvalget tager redegørelsen på anbringelsesudviklingen for perioden 1.1. 31.12.2000 til efterretning. Pkt.nr. 10 Status på anbringelsesudviklingen pr. 31.12.2000. 302938 Indstilling: 1. at Socialudvalget tager redegørelsen på anbringelsesudviklingen for perioden 1.1. 31.12.2000 til efterretning. Politisk

Læs mere

Haderslev Kommune 26. januar 2011 Det specialiserede sociale område 09/31305

Haderslev Kommune 26. januar 2011 Det specialiserede sociale område 09/31305 Haderslev Kommune 26. januar 2011 Det specialiserede sociale område 09/31305 Økonomisk Ledelsesinformation pr. 31. december 2011 til Byrådet lb.nr. 215120 Denne ledelsesinformation indeholder en præsentation

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Netto Børne- og Skoleudvalget 409.363 407.691-1.672-2.708 Anden undervisning og kultur 11.962 11.962 0 0 Dagtilbud til børn og unge 96.808 97.086 278 278 Folkeskolen 166.266 166.498

Læs mere

Familieområdet. Opgaver under området. Budget- og styringsprincipper UDDANNELSESUDVALGET

Familieområdet. Opgaver under området. Budget- og styringsprincipper UDDANNELSESUDVALGET Familieområdet Den samlede budgetramme for politikområde Familie opgøres som følger: Tabel 1: -221 Funktion Hovedområde 1. kr. BF BF BF BF 218 219 22 221 Serviceudgifter 139.553 136.949 134.932 134.932

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger Budget 2015

Varde Kommune Bemærkninger Budget 2015 Udvalg: Udvalg for Børn og Undervisning Hovedkonto: 00. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Hovedfunktion: 25. Faste ejendomme Bevillingsniveau Regnskab 2013 Budget 2014 13. Andre faste ejendomme

Læs mere

Nedenfor vises udviklingen i antal anbragte børn og unge fra 2010 til 2013 og måltal for 2014 pr. anbringelsestype.

Nedenfor vises udviklingen i antal anbragte børn og unge fra 2010 til 2013 og måltal for 2014 pr. anbringelsestype. Faktabeskrivelse Området varetages af Center for Børn og Forebyggelse, som har følgende afdelinger: Børne- og familierådgivningen (BOF), specialinstitutionerne, Sundhedsplejen, Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Læs mere

BEK nr 1017 af 19/08/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 18. december 2017 Senere ændringer til forskriften 1. 2.

BEK nr 1017 af 19/08/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 18. december 2017 Senere ændringer til forskriften 1. 2. BEK nr 1017 af 19/08/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 18. december 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2017-3623 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Baseline. Sverigesprogrammet

Baseline. Sverigesprogrammet Baseline Sverigesprogrammet Børn og Unge August 2013 1 Indholdsfortegnelse 1. Formål og mål... 3 2. Evaluering... 4 3. Mål 1-3 anbringelser... 6 4. Mål 4 inklusion... 9 5. Mål 6 indsatstrappen... 10 6.

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

Handlingsplan - Familieområdet

Handlingsplan - Familieområdet Notat Handlingsplan - Familieområdet Kommunaldirektørens område og Familieafdelingen Økonomi Ramsherred 5 5700 Svendborg 1. Status. Udvikling i sagstal og udgifter 2007 2009 Baggrunden for de iværksatte

Læs mere

2) Omkostninger ved ophold for udenlandske statsborgere, hvis der ikke kan findes en dansk hjemkommune.

2) Omkostninger ved ophold for udenlandske statsborgere, hvis der ikke kan findes en dansk hjemkommune. BEK nr 1674 af 16/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 11. januar 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2016-6182 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Godkendelse: Tandbehandling i henhold til lov om aktiv socialpolitik 82a

Godkendelse: Tandbehandling i henhold til lov om aktiv socialpolitik 82a Punkt 9. Godkendelse: Tandbehandling i henhold til lov om aktiv socialpolitik 82a 2014-003462 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalget orientering status på anvendelsen

Læs mere

SOCIALE YDELSER Budget Budgetbeskrivelse Sociale ydelser

SOCIALE YDELSER Budget Budgetbeskrivelse Sociale ydelser Budget 2018-2021 Budgetbeskrivelse Sociale ydelser Side 1 af 5 1. Det overordnede budget Politikområdet Sociale Ydelser hører under Udvalget for Ældre og Handicappede og har et samlet budget på 33,7 mio.

Læs mere

Uddrag af serviceloven:

Uddrag af serviceloven: NOTAT Dato 13.11.2007 Uddrag af serviceloven: Kapitel 16 Personlig hjælp, omsorg og pleje samt plejetestamenter 83. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde 1) personlig hjælp og pleje og 2) hjælp eller støtte

Læs mere

Handleplan 2011 Børn med særlige behov.

Handleplan 2011 Børn med særlige behov. Handleplan 2011 Børn med særlige behov. Dette notat gør rede for de initiativer og tiltag, der indgår i handleplanen for Center for Familie og Forebyggelse i 2011 med henblik på implementering af budget

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed Regnskab 2018 Udvalg: Social- og Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og Sundhedsudvalget -20.365 00 Serviceudgifter -11.610 55 Den centrale refusionsordning 1.238 66 Aktivitetsbestemt

Læs mere

Budgetforslag 2013 Børneudvalget

Budgetforslag 2013 Børneudvalget Budgetforslag 2013 Børneudvalget August 2012 Overblik - Børneudvalget I 1000 kr. Regnskab 2011 Opr. Budget 2012 Korr. basisbudget 2013 BO1 2014 Prisniveau 11 pr. 12 pr. BO2 2015 BO3 2016 Børneudvalg 321.129

Læs mere

Haderslev Kommune 25. juli 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295

Haderslev Kommune 25. juli 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295 Haderslev Kommune 25. juli Det specialiserede sociale område 11/38295 Økonomisk Ledelsesinformation pr. 30. juni til Byrådet lb. 111607 Denne ledelsesinformation indeholder en præsentation til Byrådet

Læs mere

Social Service/Serviceudgifter 0

Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Haderslev Kommune 25. april 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295

Haderslev Kommune 25. april 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295 Haderslev Kommune 25. april Det specialiserede sociale område 11/38295 Økonomisk Ledelsesinformation pr. 31. marts til Byrådet lb. 9187 Denne ledelsesinformation indeholder en præsentation til Byrådet

Læs mere

1. Ansøger. 2. Ægtefælle/samlever. 3. Henvendelse til andre myndigheder m.v. Må der rettes henvendelse til andre myndigheder eller personer

1. Ansøger. 2. Ægtefælle/samlever. 3. Henvendelse til andre myndigheder m.v. Må der rettes henvendelse til andre myndigheder eller personer Navn og adresse Oplyses ved henvendelse Dato KLE 27.30.00G01 Sagsidentifikation Ansøgning om konkret plejetilladelse: traditionel familiepleje, kommunal familiepleje, netværkspleje, aflastning og privat

Læs mere

Kommentarer fra møde den 29. marts med de private tandlæger i BUT-udvalget samt tandlæge Søren Lindtoft.

Kommentarer fra møde den 29. marts med de private tandlæger i BUT-udvalget samt tandlæge Søren Lindtoft. Notat Til: Børne - og Uddannelsesudvalget 29.marts 2016 Fra: Jette Lauvring Beregninger og notat om Tandplejen. Kommentarer fra møde den 29. marts med de private tandlæger i BUT-udvalget samt tandlæge

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Frelsens Hærs Krisecenter og Botilbud Svendebjerggård

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Frelsens Hærs Krisecenter og Botilbud Svendebjerggård Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Frelsens Hærs Krisecenter og Botilbud Svendebjerggård Nærværende driftsoverenskomst vedrører driften af den selvejende institution

Læs mere

Notat. Lukning af Farvergården. Kommunalbestyrelsen i Hørsholm

Notat. Lukning af Farvergården. Kommunalbestyrelsen i Hørsholm Notat Til: Vedrørende: Bilag: Kommunalbestyrelsen i Hørsholm Farvergården uddybende oplysninger til dagsordenspunkt udsat fra december 01. 1. Oversigt over anbragte børn og unge på Farvergården i perioden

Læs mere

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde.

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde. LEMVIG KOMMUNE 1508 Detaljeret budgetopfølgning pr. 3107 for det specialiserede børneområde. Budgetopfølgning pr. 31/07/ Forbrug i Perioden Procent Forventet forbrug i hele Korr. Budget Forv. Mer() eller

Læs mere

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt UDDANNELSES-, SOCIAL- OG KULTURUDVALGET Uddannelse incl. SFO 142.521 36.443 141.321-1.200 Musik- og ungdomsskole 4.671 1.235 4.671 Børn og unge 99.209 21.521 97.745-1.464 Idrætshaller 1.010 267 1.010 Kultur

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift Børne- og Familieudvalget Serviceområde 10, Dagtilbud for børn SO 10 Dagtilbud På serviceområde 10 forventes samlet et netto overskud på

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Samlet oversigt Korrigeret Forventet Afvigelse* budget regnskab (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 667,4 663,0-4,4

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen Fremsat den {FREMSAT} af børne- og undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen (Krav til minimumsstørrelsen af interne skoler i dagbehandlingstilbud og

Læs mere

Budget 2009. I 2009 ydes refusion af udgifter over 0,6 mio. kr. med 25 % og udgifter over 1,2 mio. kr. årligt med 50 %.

Budget 2009. I 2009 ydes refusion af udgifter over 0,6 mio. kr. med 25 % og udgifter over 1,2 mio. kr. årligt med 50 %. Serviceområdet handler om særlig støtte til børn og unge i henhold til serviceloven kapitlerne 11 og 12. Formålet er at yde støtte til børn og unge, der har særligt behov for denne, er at skabe de bedst

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Glostrup kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Glostrup kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:glostrup Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Glostrup kommune Kontaktperson Edda Heinskou Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse

Læs mere

Tabel 1. Frederiksberg Kommunes resultat af lov- og cirkulæreprogrammet 2011/12

Tabel 1. Frederiksberg Kommunes resultat af lov- og cirkulæreprogrammet 2011/12 Bilag 3 Lov- og cirkulæreprogrammet ekskl. budgetgaranti samt aktivitetsbestemtmedfinansiering 20. juli 2012 Sagsbehandler: ASH Dok.nr.: 2012/0062713-1 Kommunaldirektørområdet Økonomiafdelingen På baggrund

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

Overførsler i alt 12.378-6.179 6.199

Overførsler i alt 12.378-6.179 6.199 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse med børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning og rådgivningsinstitutioner og ophold på

Læs mere

Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde 4. kvartal 2011

Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde 4. kvartal 2011 Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde Oprindeligt Merforbrug (+) Mindreforbrug (-) Udsatte børn og unge Særlige dagtilbud og særlige klubtilbud 2.590.556 1.910.000 2.195.000 285.000

Læs mere