ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler"

Transkript

1 ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige institution. Se vejledning til ansøgningsskemaet. Offentlig institution/privat leverandør/medarbejder/leder Jobcenter Aalborg, Aalborg Kommune Adresse Vestre Havnepromenade 15 Tlf. nr. Se herunder Se herunder Kontaktperson Rikke Haunstrup Teamleder T / M rbh-jobcenter@aalborg.dk Dato for ansøgning Navn på kommune, region eller Jobcenter Aalborg statslig institution Kontaktperson i kommunen, Katrine Rytter regionen eller den statslige Konsulent institution Tlf / mobil kary-jobcenter@aalborg.dk Dato for politisk godkendelse (hvis kommune eller region) D. 24. september 2019 Del A. Beskrivelse af problem og foreslåede løsning 1. Overordnet Ifølge en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser fremskrivningerne af beskrivelse af arbejdsmarkedet, at der er stor risiko for, at vi kommer til at mangle omkring problemet med en faglært uddannelse i Samtidig vil der være i overskud, som er ufaglærte eller med kun en gymnasial uddannelse. Mangel på arbejdskraft med de rette kvalifikationer kan få stor betydning for hele samfundsøkonomien. Først og fremmet begrænser det virksomheder i vækst. Det samme gælder erhvervslivets muligheder for at omstille sig til nye krav og ny teknologi. Samtidig kan mangel på kvalificeret arbejdskraft medføre en lavere produktivitetsvækst både i det private og i det offentlige.

2 Derfor peger analysen på, at der er behov for en øget uddannelsesindsats. Meget af indsatsen, der skal løfte ufaglærte til faglærte, sker ude på virksomhederne og blandt de beskæftigede. Men også ledige kan igennem beskæftigelsesindsatsen uddannes og blive faglært arbejdskraft med en erhvervsfaglig uddannelse. Således ligger der flere muligheder og ordninger i lovgivningen, der understøtter at ledige ufaglærte løftes kompetencemæssigt. Én af disse ordninger er den såkaldte ordning om Uddannelsesløft. Denne blev indført med Beskæftigelsesreformen i Om ordningen Med ordningen er der jf. bekendtgørelse om puljen til uddannelsesløft, nr. 709 af 27. maj 2015 mulighed for følgende: Dagpengemodtagere, der er fyldt 30 år, som enten er ufaglærte eller faglærte, men med en forældet erhvervsuddannelse eller tilsvarende forældet erhvervsrettet uddannelse, kan påbegynde en erhvervsuddannelse allerede fra 1. ledighedsdag Dagpengemodtageren kan gennemføre uddannelsesløft i den periode, hvor vedkommende er berettiget til dagpenge efter lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. Som dagpengemodtager under puljen til uddannelsesløft, modtager man en reduceret dagpengeydelse på højest 80 pct. af den maksimale dagpengesats, med mulighed for at låne op til den hidtidige dagpengesats. Hvis den forsikrede ledige starter på en erhvervsuddannelse, der fremgår af STARs Positivlisten til anvendelse for 100 % af dagpengene under puljen til uddannelsesløft i perioden , modtager vedkommende dog 100 pct. af den hidtidige dagpengesats. I en forsøgsperiode fra den 1. januar 2017 til den 31. december 2019 jf. Bekendtgørelse om forsøg på beskæftigelsesområdet, nr af 14. december 2018 er ordningen desuden udvidet således: Dagpengemodtagere, der er fyldt 30 år, uden relevant erhvervserfaring eller relevant uddannelse, kan tage første trin i en erhvervsuddannelse inden for puljen til uddannelsesløft Dagpengemodtagere, der er fyldt 30 år, som tidligere har gennemført et trin i en erhvervsuddannelse, kan bygge et trin eller speciale ovenpå inden for samme erhvervsuddannelse. Trinnet, som den ledige tidligere har gennemført, skal være færdiggjort mindst 18 måneder før de må begynde på et nyt trin eller speciale. 4/5 af en erhvervsuddannelse kan gennemføres i dagpengeperioden og den øvrige uddannelse på ordinære vilkår efter dagpengeudløb, såfremt den ledige erklærer sig villig til at færdiggøre resten af uddannelsen på ordinære vilkår.

3 Under uddannelsen fritages den ledige for pligten efter lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. til at være aktivt jobsøgende og stå til rådighed for henvist arbejde. (Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats 33a, stk. 3) Udfordringer Selvom ordningen har eksisteret siden 2015 har det dog vist sig vanskeligt at få ledige til at deltage i uddannelsesløft. Der kan være flere forklaringer på dette dels noget organisatorisk i jobcentret og manglende kendskab til ordningen hos medarbejdere dels en række barrierer, der kan afholde ledige fra at deltage, eller som gør at de ikke kan, selvom de er motiveret for en uddannelse. Fra 2019 har Jobcenter Aalborg en uddannelsesambassadør, der skal sikre, at flere ledige bliver omfattet af uddannelsesløftet. Dette har bevirket, at der pr. 1/ er iværksat 16 aftaler om uddannelsesløft, hvilket er et højere antal end der blev etableret i hele perioden fra Der er dog en række barrierer som Jobcenter Aalborg ikke selv kan fjerne og dermed være med til at uddanne flere med en erhvervsfaglig uddannelse. Det drejer sig om følgende forhold: Mange erhvervsfaglige uddannelserne kan ikke tages med uddannelsesløftsordningen, da de er for lange i forhold til, at den ledige kan nå at gennemføre uddannelsen inden for dagpengeperioden / 4/5 inden for dagpengeperioden. Når en ledig har anvendt sin uddannelse inden for de sidste 5 år, er uddannelsen ikke forældet, hvilket betyder, at den ledige ikke kan komme i betragtning til uddannelsesløftsordningen. Sagen er dog den, at flere og flere borgere af forskellige grunde (fx pga. nedslidning, eksem, psykiske udfordringer osv.) ikke kan arbejde inden for det område, de oprindeligt er uddannet indenfor. Denne gruppe ledige, kunne dog reelt være motiveret for et brancheskrift rettet mod en erhvervsfaglig uddannelse inden for områder med mangle på arbejdskraft. Det kan de dog ikke, som reglerne er i dag. Ledige med et højere uddannelsesniveau end en erhvervsuddannelse eller anden erhvervsrettet uddannelse (der med hensyn til niveau og varighed kan sidestilles med, men ikke overstiger en erhvervsuddannelse) har ikke mulighed for at få et uddannelsesløft heller ikke selvom uddannelsen ikke har været anvendt i de sidste 5 år. Der er tale om ledige med forældede kompetencer, som har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet inden for deres uddannelsesområde, og som er motiveret for brancheskift. Det vil forkorte ledighedsforløbet samtidig med, at det vil imødekomme arbejdsmarkeds behov for kvalificeret arbejdskraft.

4 2. Beskrivelse af løsningsforslag eller forsøg, hvis der søges om dette. For at kunne understøtte at flere ledige får en erhvervsfaglig uddannelse, der er rettet mod områder med mangel på arbejdskraft, er det Jobcenter Aalborg ønske, at lave forsøg med Uddannelsesløftsordningen, hvor ovenstående barrierer fjernes og der lempes på reglerne for uddannelsesløft. Ønsket om ændringer i ordningen støttes af Aalborg Kommunes Lokale Beskæftigelsesråd, og Jobcenter Aalborgs samarbejdspartnere i a-kasserne. Forslag til forsøg: 1. Der ønskes mulighed for at bevilge uddannelsesløft til grundforløb og første hovedforløb, hvis disse i sammenhæng kan gennemføres inden for dagpengeperioden. Dette giver mulighed for at bevilge uddannelsesløft inden for flere længere erhvervsuddannelser, herunder byggefagene, som i dag ikke kan tages pga. uddannelsens længde og dermed overstiger betingelserne for uddannelsesløft. Ændringen vil bevirke, at flere vil kunne påbegynde uddannelse under Uddannelsesløft og gennemfører større dele af uddannelsen. Den resterende del af uddannelsen vil kunne gennemføres gennem voksenlæreordningen. 2. Desuden ønskes der mulighed for at dispensere for reglen om forældelse af uddannelse i de tilfælde, hvor der foreligger lægelig dokumentation for, at borgeren ikke længere kan arbejde inden for sit tidligere faglige område. Fordelen vil være at ledige med en uddannelse, men uden mulighed for at vende tilbage hertil, hurtigere og nemmere kan blive omskolet til en erhvervsuddannelse, hvor der mangler kvalificeret arbejdskraft, og dermed undgås lange ledighedsperioder. Eksempelvis en bager, der har fået melallergi og som med lægens ord ikke kan arbejde som sådan længere. Ved at kunne dispensere skal der ikke ventes på, at bageruddannelsen bliver forældet. 3. Der ønskes mulighed for at kunne bevilge uddannelsesløft til ledige med et højere uddannelsesniveau end en erhvervsuddannelse eller tilsvarende erhvervsrettet uddannelse, hvis uddannelsen ikke har været anvendt i de sidste 5 år. Som en del af forsøget og for at sikre, at ledige kun får uddannelse inden for mangelområder på arbejdsmarkedet, vil Jobcenter Aalborg kun anvende forsøgets lempede regler på ledige, der ønsker sig en erhvervsuddannelse, som er omfattet af: STAR s positivliste til anvendelse for 100 pct. af dagpengene under puljen til uddannelsesløft. ( og/eller

5 Undervisningsministeriets liste over fordelsuddannelser: ddannelser Der vil endvidere indgå en vurdering af den lediges mobilitet, såfremt den ønskede uddannelse ikke peger ind i mangelområder på det nordjyske arbejdsmarked. Samlet set er det vurderingen, at der med dette forsøg vil blive skabt bedre rammer og muligheder, der sikrer, at målgruppen for uddannelsesløft udvides og dermed at flere bevilges uddannelsesløft end hidtil. Dette er er en gevinst for den enkelte, der får en erhvervsfaglig uddannelse, og dermed for virksomhederne, der får adgang til mere kvalificereret arbejdskraft. 3. Målgruppe Forsøget vil være rettet mod ledige dagpengemodtagere i henhold til Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. 4. Beskrivelse af forslagets konsekvenser 4.1. Hvilke målbare kriterier opstilles for forslaget succes? Her beskrives hvilke succeskriterier der opstilles for løsningsforslaget. Formålet med et froslag kunne eksempelvis være øget brugertilfredshed. I så fald kunne et konkret mål være, at der er en stigning i den andel af brugere, der svarer, at de generelt er tilfredse med den service, de får. I perioden fra d. 1/1-19 til d. 31/12-20 har Jobcenter Aalborg fået midler til ansættelse af en uddannelsesambassadør under Pulje til uddannelsesambassadører. I den forbindelse er der sat følgende måltal: 40 igangsatte uddannelsesløft i igangsatte uddannelsesløft i I 2019 er der foreløbigt igangsat 16 uddannelsesløft. Ovenstående måltal er ambitiøse, når man sammenholder med tidligere igangsatte uddannelsesløft under Jobcenter Aalborg. I perioden 1/ /12-18 er der blevet bevilget 13 uddannelsesløft. Det er vurderingen, at der med Jobcenter Aalborgs forslag til forsøg som skitseret i denne ansøgning, vil ske en stigning i antallet af ledige, der bevilges uddannelsesløft. Såfremt alle tre forsøg imødekommes, forventes yderligere 60 uddannelsesløft i henholdsvis 2020 og (20 uddannelsesløft pr. forsøg og forudsat 12 måneder pr. år) Derudover forventes det, at tilfredsheden med ordningen vil stige hos rådgiverne i Jobcenter Aalborg samt hos a-kasserne, fordi den bliver mere fleksibel og kan anvendes bredere end hidtil og med fokus på mangelområder, hvor der mangler arbejdskraft med en erhvervsfaglig uddannelse. Der forventes at blive afviklet en kvalitativ undersøgelse af dette hos rådgivere i Jobcenter Aalborg (dagpengerådgivere og sygedagpengerådgivere) samt vejledere fra udvalgte a-kasser.

6 4.2. Forventet resultat, herunder eventuelle økonomiske eller administrative gevinster En opblødning af uddannelsesløftordningen, vil give mulighed for at indgå flere aftaler om uddannelsesløft. Dette vil således medvirke til, at langt flere opkvalificeres fra ufaglært til faglært til glæde for både erhvervslivet og den ledige samt sikre yderligere arbejdskraft til områder med faglært arbejdskraft på sigt (5-10 år) Her beskrives, hvilket resultater man forventer af forsøget, herunder eventuelle økonomiske og administrative gevinster. 5. Hvilke regler og/eller bestemmelser skal der dispenseres fra? 5.1. Hvilke Der ønskes lempelser fra gældende lovgivning: statslige regler? Her angives hvilke love, bestemmelser, bekendtgørelser osv. på statsligt niveau, som der skal dispenseres fra. Bekendtgørelse om puljen til uddannelsesløft nr. 709 af 27. maj Bekendtgørelse om forsøg på beskæftigelsesområdet, nr af 14. december 2018 Konkret ønskes der dispensation fra følgende er: Forsøg 1: Bekendtgørelse om puljen til uddannelsesløft, nr. 709 af 27. maj 2015, 2, stk. 3: Hele erhvervsuddannelsen skal kunne gennemføres inden for den periode, hvor dagpengemodtageren er berettiget til dagpenge efter lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. Bekendtgørelse om forsøg på beskæftigelsesområdet, nr af 14. december , stk. 1, nr. 3: Dagpengemodtagere, som er omfattet af 33 a, stk. 1, i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, samt dagpengemodtagere, som er omfattet af nr. 1 eller 2, kan gennemføre 4/5 af en erhvervsuddannelse i dagpengeperioden, såfremt den ledige erklærer sig villig til at færdiggøre den resterende del af uddannelsen på ordinære vilkår. Forsøg 2: Bekendtgørelse om puljen til uddannelsesløft, nr. 709 af 27. maj 2015, 1, stk. 2, nr. 2: personen har en erhvervsuddannelse eller anden erhvervsrettet uddannelse, der med hensyn til niveau og varighed kan sidestilles med, men ikke overstiger en erhvervsuddannelse, men hvor uddannelsen ikke har været anvendt i de sidste 5 år. Forsøg 3:

7 Bekendtgørelse om puljen til uddannelsesløft, nr. 709 af 27. maj 2015, 1, stk. 2, nr. 2: personen har en erhvervsuddannelse eller anden erhvervsrettet uddannelse, der med hensyn til niveau og varighed kan sidestilles med, men ikke overstiger en erhvervsuddannelse, men hvor uddannelsen ikke har været anvendt i de sidste 5 år Hvilke lokale regler? Der er ingen lokale regler, der ønskes lempet. Del B. Udfyldes kun hvis der ansøges om at foretage forsøg 6. Dokumentation, opfølgning og evaluering 6.1. Der vil igennem forsøgsperioden løbende blive fulgt op på brugen af de lempede Tilrettelæggelse af regler, samt udvikling i antallet af ledige, der bevilges uddannelsesløft. Der tages opfølgning afsæt i data i det sagsbehandlersystem, som Jobcenter Aalborg anvender. Konkret vil der blive oprettet en række persongruppemarkeringer i sagsbehandlersystemet, som vil blive brugt for at kunne identificere, de borgere der bliver omfattet, og hvilke lempelser, der er omfattet af. Disse kan Jobcenter Aalborg selv oprette Hvordan sikres en fortsat efterlevelse af lovgivningens overordnede formål? Formålet med puljen til uddannelsesløft er, at give mulighed for, at dagpengemodtagere, der er fyldt 30 år, kan få tilbud om en erhvervsuddannelse efter lov om erhvervsuddannelser. Med forsøgets lempelser er det vurderingen at formålet fortsat efterleves, idet lempelserne netop vil give mulighed for at ledige dagpengemodtagere opnår erhvervsuddannelse. Ændringerne udvider blot kriterierne for at kunne indgå aftale om uddannelsesløft Hvordan sikres borgernes retssikkerhed fortsat? 7. Hvor mange offentlige institutioner/priv ate leverandører foreslås omfattet af dispensation? Det er vurderingen, at borger med dette forsøg ikke stilles ringere og at deres retssikkerhed derfor heller ikke underkendes. De borgere, der i dag er omfattet af uddannelsesløftet, berøres ikke. Der er udelukkende tale om at ledige, der i dag ikke kan omfattes, fremadrettet kan tilbydes uddannelse via uddannelsesløftet. Det foreslås, at Jobcenter Aalborg bliver omfattet af dette forsøg, og dermed ledige dagpengemodtagere, der er tilknyttet jobcentret.

8 Vejledning til ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den ansvarlige kommune, region eller statslige institution. Skemaets punkt 1-5 skal altid udfyldes, mens punkt 6-7 kun udfyldes hvis kommunen/regionen/den statslige institution ønsker at foretage forsøg med dispensation fra gældende regler. Videre proces: Ansøgning om forsøg, hvor lokale regler udfordres Ansøgningen behandles af relevant kommune, region eller statslig institution Ansøgning om forsøg, hvor statslige regler udfordres Ansøgningen fremsendes til det relevante ressortministerium. 1. Overordnet beskrivelse af problemet I dette felt foretages en overordnet beskrivelse af det problem eller den uhensigtsmæssighed ved gældende regler som er identificeret. Det kan eksempelvis være et overflødigt dokumentationskrav eller en arbejdsgang er unødigt bureaukratisk og medfører administrativt arbejde på bekostning af tid til kerneydelsen. 2. Beskrivelse af løsningsforslag Her beskrives den foreslåede løsning på ovenstående problem. Det kan eksempelvis være et forslag om at fjerne eventuelle uhensigtsmæssige regler eller at ændre på de nuværende arbejdsgange, så de bliver mindre bureaukratiske. Hvis kommunen/regionen/den statslige institution selv ønsker at afprøve løsningen på problemet i praksis, beskrives forsøget i dette felt og punkt 6-7 udfyldes. 3. Målgruppe Her præciseres hvilken målgruppe, som er berørt af problemet og vil blive berørt af løsningsforslaget. Det skal i den forbindelse oplyses, hvilke grupper, hvilke typer opgaver, og hvilke dele af den offentlige institution/private leverandør, der er berørt. Hvis kommunen/regionen/den statslige institution selv ønsker at foretage forsøg med løsningen, vil det være for denne målgruppe. 4. Beskrivelse af forslagets konsekvenser 4.1 Hvilke målbare kriterier opstilles for forsøgets succes? Her beskrives hvilke succeskriterier der opstilles for løsningsforslaget. Formålet med et froslag kunne eksempelvis være øget brugertilfredshed. I så fald kunne et konkret mål være, at der er en stigning i den andel af brugere, der svarer, at de generelt er tilfredse med den service, de får.

9 4.2. Forventet resultat, herunder eventuelle økonomiske eller administrative gevinster Her beskrives, hvilket resultater man forventer af forsøget, herunder eventuelle økonomiske og administrative gevinster. 5. Hvilke regler og/eller bestemmelser skal det dispenseres fra? Her angives de konkrete regler og/eller bestemmelser, som der skal dispenseres fra for at implementere løsningsforslaget. Hvis kommunen/regionen/den statslige institution selv ønsker at foretage forsøg vil det være disse regler, som der dispenseres for i forsøgsperioden Hvilke statslige regler? Her angives hvilke love, bestemmelser, bekendtgørelser osv. på statsligt niveau, som der skal dispenseres fra Hvilke lokale regler? Her angives hvilke regler på lokalt niveau, som der skal dispenseres fra. 6. Dokumentation, opfølgning og evaluering OBS: Udfyldes kun hvis kommunen/regionen/den statslige institution selv ønsker at foretage forsøg 6.1. Tilrettelæggelse af opfølgning Her beskrives, hvordan der følges op på, om de i punkt 4. opstillede konkrete mål nås. Det er vigtigt at gøre sig klart, hvorledes de konkrete mål kan måles. Evalueringen skal som minimum give svar på spørgsmålene i det udarbejdede evalueringsskema Hvordan sikres en fortsat efterlevelse af lovgivningens overordnede formål? Her beskrives, hvorledes lovgivningens overordnede formål fortsat efterleves under forsøget Hvordan sikres borgernes retssikkerhed fortsat? Her anføres, hvilke initiativer man om nødvendigt vil tage for at sikre borgernes retssikkerhed.

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema

Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema Notatark Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema 14. september 2018 - Sagsnr. 18/24837 Udfordringsretten Regeringen vil gerne have, at vi udfordrer regler og love, der forhindrer en bedre opgavevaretagelse.

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

Nye uddannelsesmuligheder i trepartsaftalen. 7. december 2016

Nye uddannelsesmuligheder i trepartsaftalen. 7. december 2016 Nye uddannelsesmuligheder i trepartsaftalen Baggrund Beskæftigelsesreformen fra 2014: Fokus på et reelt uddannelsesløft til de grupper, som havde mest behov. Nu et par års erfaring med reformens initiativer.

Læs mere

Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema

Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema Notatark Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema 24. maj 2018 - Sagsnr. 17/17661- Løbenr. 114872/18 Den store projektopgave Offentlig institution/privat Kolding Kommune, Børne- og Uddannelsesforvaltningen

Læs mere

Pulje til uddannelsesambassadører

Pulje til uddannelsesambassadører Ansøgningsskema for Pulje til uddannelsesambassadører Finanslovskonto 17.46.41.75 Projektets navn: Projekt fra ufaglært til faglært Ansøger Kommune: Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon,

Læs mere

Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema

Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema Notatark Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema 1. oktober 2018 - Sagsnr. 17/17661- Løbenr. 114872/18 EUD Afgangsprøven Offentlig institution/privat Kolding Kommune, Børne- og Uddannelsesforvaltningen leverandør

Læs mere

Temadag om uddannelsesordninger i beskæftigelsesindsatsen. september 2016 Arbejdsmarkedskontor Midt Nord

Temadag om uddannelsesordninger i beskæftigelsesindsatsen. september 2016 Arbejdsmarkedskontor Midt Nord Temadag om uddannelsesordninger i beskæftigelsesindsatsen september 2016 Arbejdsmarkedskontor Midt Nord Dagens program Velkommen og formål med dagen Uddannelsesordningerne og hvad vi har i vente trepartsaftalerne

Læs mere

Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema

Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema Notatark Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema 24. maj 2018 - Sagsnr. 17/17661- Løbenr. 114872/18 At følge elevens faglige progression og niveau for trivsel Offentlig institution/privat Kolding Kommune,

Læs mere

Pulje til uddannelsesambassadører

Pulje til uddannelsesambassadører Ansøgningsskema for Pulje til uddannelsesambassadører Finanslovskonto 17.46.41.75 Projektets navn: Uddannelsesambassadør Ansøger Kommune: Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail)

Læs mere

Uddannelsesindsats i Københavns Kommune. Oplæg til BIU møde den 18. februar 2019 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Uddannelsesindsats i Københavns Kommune. Oplæg til BIU møde den 18. februar 2019 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Uddannelsesindsats i Københavns Kommune Oplæg til BIU møde den 18. februar 2019 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Fokusområde 2 Arbejdskraft til virksomhederne Oplæggets indhold Formål med indsatsen

Læs mere

Uddannelsesmuligheder i beskæftigelsessystemet v/ Camilla Mortensen og Helle Rye, AMK. Netværksmøde for jobcentre og a-kasser 15.

Uddannelsesmuligheder i beskæftigelsessystemet v/ Camilla Mortensen og Helle Rye, AMK. Netværksmøde for jobcentre og a-kasser 15. Uddannelsesmuligheder i beskæftigelsessystemet v/ Camilla Mortensen og Helle Rye, AMK Netværksmøde for jobcentre og a-kasser 15. marts 2017 March 24, 2017 3-partsaftalen og uddannelsesordningerne Pulje

Læs mere

Pulje til projekt Uddannelsesambassadører Pulje

Pulje til projekt Uddannelsesambassadører Pulje Ansøgningsskema for Pulje til projekt Uddannelsesambassadører Pulje 17.46.43.10 Ansøgningen skal sendes til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering via Tilskudsportalen Ansøger Kommune Jobcenter Randers

Læs mere

Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen

Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen Aftalepartierne (S, RV, V, K og DF) er enige om på baggrund af et oplæg fra LO og DA at vedtage 4 forslag til en stærkere målretning mod job i

Læs mere

Erhvervsuddannelse for voksne EUV. din genvej til at blive faglært. krifa.dk

Erhvervsuddannelse for voksne EUV. din genvej til at blive faglært. krifa.dk Erhvervsuddannelse for voksne EUV din genvej til at blive faglært. krifa.dk Kære Krifamedlem Fremtiden stiller krav om uddannelse og nye kvalifikationer. Vi skal være opdaterede for at kunne følge med

Læs mere

Frikommuneforsøg I. Evaluering af frikommuneforsøget: Fritagelse for varighedsregler

Frikommuneforsøg I. Evaluering af frikommuneforsøget: Fritagelse for varighedsregler Frikommuneforsøg I Evaluering af frikommuneforsøget: Fritagelse for varighedsregler Odense Kommune Oktober 2018 INDHOLD 1. SAMMENFATNING Frikommuneforsøget åbner for at give mere end 6 ugers vejledning

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget 2014-15 L 58, L 58 A, L 58 B Offentligt

Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget 2014-15 L 58, L 58 A, L 58 B Offentligt Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget 2014-15 L 58, L 58 A, L 58 B Offentligt Ændringsforslag Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Velfærdsministeriet 10. december 2008 J.nr. 2008-3296 ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Vigtigt: Læs vejledningen til ansøgningsskemaet inden nedenstående udfyldes. Alle felter

Læs mere

Netværk om beskæftigelsesreformen

Netværk om beskæftigelsesreformen Netværk om beskæftigelsesreformen 1. November 2016 i Aalborg Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord Trepartsaftalen Forebyggelse af rekrutteringsudfordringen Flere praktikpladser Voksen- og efteruddannelse Voksen-

Læs mere

Orientering om Jobcenter Aalborgs arbejde med opkvalificering af ledige

Orientering om Jobcenter Aalborgs arbejde med opkvalificering af ledige #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Beskæftigelsesudvalget Kopi til Forvaltningsledelsen Fra Jobcentersekretariatet Sagsnr./Dok.nr. 2017-010767 / 2017-010767-4 Jobcenter Sekretariat

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Velfærdsministeriet 10. december 2008 J.nr. 2008-3296 ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Vigtigt: Læs vejledningen til ansøgningsskemaet inden nedenstående udfyldes. Alle felter

Læs mere

Fællesmøde for nyledige dagpengemodtagere

Fællesmøde for nyledige dagpengemodtagere Dagens program Fællesmøde for nyledige dagpengemodtagere Dagens program: Jobcenter /A-kasse Forløbet hos Jobcentret Jobsøgning ABC Jobstrategi Forberedelsesskema CV og Jobnet Selvbooking af møder Virksomhedsrettet

Læs mere

REFORMCOCKTAIL VINDER PÅ GODT OG LOVENDE INDHOLD

REFORMCOCKTAIL VINDER PÅ GODT OG LOVENDE INDHOLD Page 1 of 5 REFORMCOCKTAIL VINDER PÅ GODT OG LOVENDE INDHOLD Uddannelse til ledige målrettes virksomhedernes behov Styrket kontakt mellem ledige og jobcenter Løft i jobcentrenes service til virksomhederne

Læs mere

Notat om reform af beskæftigelsesindsatsen formål og hovedindhold samt implementering i Stevns Kommune

Notat om reform af beskæftigelsesindsatsen formål og hovedindhold samt implementering i Stevns Kommune Notat om reform af beskæftigelsesindsatsen formål og hovedindhold samt implementering i Stevns Kommune Baggrund for ny reform af beskæftigelsesindsatsen Den 18. november 2014 begyndte 1. behandlingen af

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget L 58, L 58 A, L 58 B Offentligt

Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget L 58, L 58 A, L 58 B Offentligt Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget 2014-15 L 58, L 58 A, L 58 B Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg Christiansborg 1240 København K Beskæftigelsesministeriet

Læs mere

Beskæftigelsespolitik

Beskæftigelsespolitik Beskæftigelsespolitik 2019-2022 Forord I Greve Kommune er det en forudsætning for vores fælles velfærd, at vi har et velfungerende og rummeligt arbejdsmarked, hvor alle bidrager med de ressourcer, de har.

Læs mere

2016/1 LSF 97 (Gældende) Udskriftsdato: 22. februar Forslag. til

2016/1 LSF 97 (Gældende) Udskriftsdato: 22. februar Forslag. til 2016/1 LSF 97 (Gældende) Udskriftsdato: 22. februar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/13122 Fremsat den

Læs mere

Evaluering af frikommuneforsøget: Fritagelse for varighedsregler

Evaluering af frikommuneforsøget: Fritagelse for varighedsregler Frikommuneforsøget Evaluering af frikommuneforsøget: Fritagelse for varighedsregler Odense Kommune Marts, 2016 Forsøgsansvarlig: Peter Valentin 1. SAMMENFATNING Odense Byråd godkendte 31/10 2012 frikommuneforsøget

Læs mere

Jobnet www.jobcenter.herning.dk

Jobnet www.jobcenter.herning.dk Jobnet www.jobnet.dk Jobcenter Herning Jobcenter.herning.dk Jobkompasset Ledig hvad nu! Hvis du er i tvivl om jobområder eller måske uddannelsesretning prøv www.ug.dk/jobkompasset Vikarbureauer Er du faglært

Læs mere

Reform af beskæftigelsesindsatsen

Reform af beskæftigelsesindsatsen Reform af beskæftigelsesindsatsen Målgruppe: A-dagpengemodtagere Af Luise Riishede Intentioner og målsætninger Flere ledige opnår varig beskæftigelse hurtigst muligt Ledige får en individuel og tidlig

Læs mere

Notat. Status på akutpakken. Det Lokale Beskæftigelsesråd

Notat. Status på akutpakken. Det Lokale Beskæftigelsesråd Notat Til: Vedrørende: Det Lokale Beskæftigelsesråd Akutpakken Status på akutpakken Første del af notatet omfatter en generel orientering om akutpakken og dens indhold. Derefter følger en beskrivelse af

Læs mere

Fremtidens arbejdsmarked i byggeog anlægsbranchen

Fremtidens arbejdsmarked i byggeog anlægsbranchen Fremtidens arbejdsmarked i byggeog anlægsbranchen v/ole Nørvang-Holm Virksomhedscenterchef EUC Sjælland De store infrastrukturprojekter vil være dynamoen i regionens vækst, i årerne der kommer! Stor efterspørgsel

Læs mere

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2010 Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3 Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 2.1. Beskæftigelsesministerens

Læs mere

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats (Synopsis for) Beskæftigelsesplan 2019 Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats Udarbejdet af: Center for Arbejdsmarked Udgivelsesdato: 15.12.2018 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Det formelle grundlag...3

Læs mere

N O T A T. Beskæftigelsesreformen Status november 2016

N O T A T. Beskæftigelsesreformen Status november 2016 N O T A T 22. december J.nr. 16/336 Beskæftigelsesreformen Status november APOL/TMB Mål Beskæftigelsesreformen bygger på følgende centrale intentioner: Forsikrede ledige tilbydes en tidlig og sammenhængende

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.1.2: Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed Udfordring Unge med særlige udfordringer, der ingen eller sparsom tilknytning har til uddannelsessystemet

Læs mere

Voksenlærling - er det dig?

Voksenlærling - er det dig? Voksenlærling - er det dig? A-kassen Fremtiden er faglært Indhold Bliv faglært - voksenlærling... 3 Tilskud til voksenlærlingeordningen... 4 Din løn... 4 Find en virksomhed... 5 Erhvervsuddannelsen...

Læs mere

Brugen af RKV i vejledningsindsatsen - praksis, udfordringer og muligheder. v/lone Gullmaj Græbe, VEU-koordinator, VEU-center Øst og Øerne

Brugen af RKV i vejledningsindsatsen - praksis, udfordringer og muligheder. v/lone Gullmaj Græbe, VEU-koordinator, VEU-center Øst og Øerne Brugen af RKV i vejledningsindsatsen - praksis, udfordringer og muligheder v/lone Gullmaj Græbe, VEU-koordinator, VEU-center Øst og Øerne RAR vejlederkonference, 7.12.2016 Vejen til job En anden vej Realkompetencer

Læs mere

Uddannelse og konkrete joberfaringer skal få unge i job

Uddannelse og konkrete joberfaringer skal få unge i job Ungepakke August 2012 Uddannelse og konkrete joberfaringer skal få unge i job Siden sommeren 2008 har Danmark været ramt af en omfattende økonomisk krise. Mange unge har mistet deres job under krisen.

Læs mere

Reform af beskæftigelsesindsatsen - fra ord til handling MÅLRETTET LEDERE I JOBCENTRE OG A-KASSER

Reform af beskæftigelsesindsatsen - fra ord til handling MÅLRETTET LEDERE I JOBCENTRE OG A-KASSER Reform af beskæftigelsesindsatsen - fra ord til handling MÅLRETTET LEDERE I JOBCENTRE OG A-KASSER Forord En ny reform på beskæftigelsesområdet er lige på trapperne. Denne gang drejer det sig om reformen

Læs mere

Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015

Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015 Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015 1. Overordnet strategisk fokus 3-5 år Faaborg-Midtfyn Kommune har i udviklingsstrategien fokus på at skabe flere jobs, øge bosætningen over de kommende år og

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget 2014-15 L 58, L 58 A, L 58 B Offentligt

Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget 2014-15 L 58, L 58 A, L 58 B Offentligt Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget 2014-15 L 58, L 58 A, L 58 B Offentligt Ændringsforslag Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om

Læs mere

Strategi- og handleplan 2018

Strategi- og handleplan 2018 Strategi- og handleplan 2018 Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn For Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn har forebyggelse af mangel på arbejdskraft og understøtning af vækst på Fyn den højeste prioritet.

Læs mere

Organisering. beskæftigelsesindsatsen og kommunerne skal drøfte tværkommunalt samarbejde med Kommunekontaktrådene (KKR) under KL.

Organisering. beskæftigelsesindsatsen og kommunerne skal drøfte tværkommunalt samarbejde med Kommunekontaktrådene (KKR) under KL. Organisering Dok. Dato: nr.: 14. 180045/14 oktober 2014 Notat Kommunerne konsekvenser skal fremadrettet samarbejde ved beskæftigelsesreformen mere tværkommunalt om beskæftigelsesindsatsen og kommunerne

Læs mere

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Opsamling på LBR-seminar den 6. september 2010 mploy a/s www.mploy.dk Gothersgade 103, 3. sal 1123 København K Tlf: 32979787 Email: mploy@mploy.dk

Læs mere

Der er vedlagt tre faktaark, som gengiver samtlige hovedemner i punktform.

Der er vedlagt tre faktaark, som gengiver samtlige hovedemner i punktform. Resume Trepartsaftalerne Regeringen og Arbejdsmarkedets parter har ultimo oktober indgået en trepartsaftale, som skal styrke voksen,- efter- og videreuddannelse i Danmark. Aftalen er den tredje i en række

Læs mere

Notat. Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Notat Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune I indeværende notat beskrives hvordan forskellige elementer i beskæftigelsesreformen

Læs mere

Opkvalificering af medarbejdere

Opkvalificering af medarbejdere Opkvalificering af medarbejdere I denne pjece kan du få et overblik over en række af de muligheder, du har for at opkvalificere dine nuværende eller kommende medarbejdere. Det er ikke en fyldestgørende

Læs mere

Aktivering. Ledernes arbejdsløshedskasse 9. udgave, januar 2014

Aktivering. Ledernes arbejdsløshedskasse 9. udgave, januar 2014 Om Aktivering Ledernes arbejdsløshedskasse 9. udgave, januar 2014 Indhold Side 1. Forord 3 2. Aktivering hvem og hvornår? 4 2.1 Pligt til aktivering 4 2.2 Mulighed for aktivering tidlig indsats 4 2.3 Ret

Læs mere

3 perspektiver på vejledning og håndtering 10.15 A-kasse perspektiv v/jesper Falkenberg Clausen, Dansk Metal 10.35 Spørgsmål og debat

3 perspektiver på vejledning og håndtering 10.15 A-kasse perspektiv v/jesper Falkenberg Clausen, Dansk Metal 10.35 Spørgsmål og debat 09.00 Velkomst v/peter Thomsen, AMU Nordjylland 09.10 Uddannelsesmuligheder i beskæftigelsesreformen v/kristian Bak, STAR 10.00 Kursusudbud på VEU-hjemmeside v/veu-center 3 perspektiver på vejledning og

Læs mere

Uddannelsesforbundet. EUV for voksne udfordringer og muligheder i eudreform og beskæftigelsesreform 2015. v/gitte B. Larsen.

Uddannelsesforbundet. EUV for voksne udfordringer og muligheder i eudreform og beskæftigelsesreform 2015. v/gitte B. Larsen. Uddannelsesforbundet EUV for voksne udfordringer og muligheder i eudreform og beskæftigelsesreform 2015 v/gitte B. Larsen referat Gitte opridsede, at den 1. august 2015 træder den nye eud-reform i kraft.

Læs mere

Jobnet www.jobcenter.herning.dk

Jobnet www.jobcenter.herning.dk Jobnet www.jobnet.dk Jobcenter Herning Jobcenter.herning.dk Jobkompasset Mangler du inspiration til andre/nye typer stillinger, som du kan rette din jobsøgning mod? Måske har du brug for et sporskifte?

Læs mere

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats 2018 LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats ET ARBEJDSMARKED I VÆKST Arbejdsmarkedet i Danmark har i en årrække været i fremgang. Fra efteråret 2013 er beskæftigelsen steget med ca.

Læs mere

Projektplan for projekt uddannelsesambassadør - Jobcenter Kolding. 1. Baggrund for deltagelse i projekt uddannelsesambassadør... 2

Projektplan for projekt uddannelsesambassadør - Jobcenter Kolding. 1. Baggrund for deltagelse i projekt uddannelsesambassadør... 2 Projektplan for projekt uddannelsesambassadør - Jobcenter Kolding 31. maj 2017 Indhold 1. Baggrund for deltagelse i projekt uddannelsesambassadør... 2 2. Formålet med projektplanen for projekt uddannelsesambassadør...

Læs mere

Uddannelse som dagpengemodtager

Uddannelse som dagpengemodtager Uddannelse som dagpengemodtager Seks ugers jobrettet uddannelse Den regionale uddannelsespulje Pulje til uddannelsesløft September 2017 Uddannelse eller opkvalificering giver flere jobmuligheder Mange

Læs mere

Skabelon for statusrapport

Skabelon for statusrapport Skabelon for statusrapport Projekter, der modtager tilskud fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, skal i løbet af projektperioden sende statusrapporter til styrelsen indenfor de frister, der

Læs mere

23 initiativer til at målrette beskæftigelsesindsatsen og modvirke langtidsledighed

23 initiativer til at målrette beskæftigelsesindsatsen og modvirke langtidsledighed 23 initiativer til at målrette beskæftigelsesindsatsen og modvirke langtidsledighed 22. januar 2010 Det danske samfund oplever i forlængelse af den finansielle krise en faldende beskæftigelse og hastigt

Læs mere

Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011)

Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011) Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011) 1 Rammerne for dagpenge og kontanthjælp skal være mere retfærdige. Det skal sikres, at færre falder ud af dagpengesystemet,

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 Gladsaxe Kommune Beskæftigelsesplan 2017 - vejen til uddannelse, job og vækst www.gladsaxe.dk Vision og mission Gladsaxe Byråd har i Kommunestrategi 2014-2018 formuleret følgende overordnede vision: Gladsaxe

Læs mere

Strategi for forsikrede ledige.

Strategi for forsikrede ledige. Strategi for forsikrede ledige. Baggrund 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Som følge heraf, men også som følge af at der i 2016 træder en reform af refusionssystemet

Læs mere

Notat. Projektbeskrivelse. Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige. Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Projektbeskrivelse. Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige. Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Notat Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Projektbeskrivelse Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige Baggrund: I Assens kommune har langtidsledigheden generelt været faldende det seneste

Læs mere

Resumé og kommentarer til høringssvar om forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og lov

Resumé og kommentarer til høringssvar om forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og lov Beskæftigelsesudvalget 2016-17 L 97 Bilag 1 Offentligt N O T A T 18. november 2016 Resumé og kommentarer til høringssvar om forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og lov om

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. Lovforslag nr. L 97 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. Lovforslag nr. L 97 Folketinget Lovforslag nr. L 97 Folketinget 2016-17 Fremsat den 14. december 2016 af beskæftigelsesministeren (Troels Lund Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og lov om arbejdsløshedsforsikring

Læs mere

Bekendtgørelse om forsøg på beskæftigelsesområdet

Bekendtgørelse om forsøg på beskæftigelsesområdet BEK nr 1597 af 14/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 16. marts 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 18/17447

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE Kapitel 1: Igangværende forsøg Formkrav ved lovpligtige samtaler Forsøg med formkrav ved lovpligtige samtaler 1. juli 2017-31. december 2021. Jobcenter Jammerbugt

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Referat Møde den 30. oktober 2014 kl. 15-17 Team Succes Greve Waves Over Bølgen 2A, 2. sal 2670 Greve Center for Job & Socialservice Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt

Læs mere

Oversigt over afsluttede implementeringsunderstøttende aktiviteter Juli 2017 i forbindelse med beskæftigelsesreformen

Oversigt over afsluttede implementeringsunderstøttende aktiviteter Juli 2017 i forbindelse med beskæftigelsesreformen Oversigt over afsluttede implementeringsunderstøttende aktiviteter Juli 2017 i forbindelse med Aktivitet intention Indhold Målrettet Afsender Jan. Feb. Mar. Apr. Maj Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Læs mere

Hvilke muligheder åbner lovgivningen for jobrotation?

Hvilke muligheder åbner lovgivningen for jobrotation? Hvilke muligheder åbner lovgivningen for? Eksempler på : Enkeltrotationer: En vikar ansættes som erstatning for en ansat, der deltager i arbejdsgiverbetalt uddannelse. Enkelt vikar/flere ansatte: En vikar

Læs mere

Kvalificeret arbejdskraft til en økonomi i vækst

Kvalificeret arbejdskraft til en økonomi i vækst Kvalificeret arbejdskraft til en økonomi i vækst Målrettet efteruddannelse til ufaglærte og faglærte skal modvirke flaskehalse på arbejdsmarkedet Ny chance for skolepraktik kvalificeret arbejdskraft til

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.

Forslag til Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. Forslag til Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. (Trepartsaftale på beskæftigelsesministeriets område - om uddannelsesløft, voksenlærlingeordningen

Læs mere

Jobnet

Jobnet Jobnet www.jobnet.dk Jobkompasset Mangler du inspiration til andre/nye typer stillinger, som du kan rette din jobsøgning mod? Måske har du brug for et sporskifte? www.arbejdsmarkedsbalancen.dk Jobkompasset

Læs mere

May 29, 2015. Uddannelse i beskæftigelsesreformen 2015

May 29, 2015. Uddannelse i beskæftigelsesreformen 2015 Uddannelse i beskæftigelsesreformen 2015 De politiske mål med uddannelse At ledige opnår varig beskæftigelse At ledige kan få reelt uddannelsesløft, hvis de har behov for det At uddannelsesindsatsen målrettes

Læs mere

Business case Individuelle midler til opkvalificering af ledige

Business case Individuelle midler til opkvalificering af ledige Business case Individuelle midler til opkvalificering af ledige Formål og projektbeskrivelse Problemidentifikation: I Odense skal der gøres en ekstraordinær indsats for at øge de lediges mobilitet. Som

Læs mere

FORSIKREDE LEDIGE 2015

FORSIKREDE LEDIGE 2015 FORSIKREDE LEDIGE 2015 OVERORDNET STRATEGISK FOKUS 3-5 ÅR Faaborg-Midtfyn Kommune har i udviklingsstrategien fokus på at skabe flere jobs, øge bosætningen over de kommende år og styrke kommunens brand

Læs mere

FRIKOMMUNEFORSØG. Nordjysk frikommunenetværk Status 13. oktober 2017 KKR NORDJYLLAND

FRIKOMMUNEFORSØG. Nordjysk frikommunenetværk Status 13. oktober 2017 KKR NORDJYLLAND FRIKOMMUNEFORSØG Nordjysk frikommunenetværk 2016-2020 Status 13. oktober 2017 STATUS PÅ ANSØGNINGERNE TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Ansøgningsrunde 1 d. 1. december 2016 Ansøgningsrunde 2 ansøgningsfrist d. 1.

Læs mere

Klar til fremtiden? Reformernes udfordringer

Klar til fremtiden? Reformernes udfordringer Klar til fremtiden? Reformernes udfordringer 24. November 2014 Ved Arbejdsmarkedschef Torben Bahn Petersen Uddannelsesreformerne og arbejdsmarkedet Danmark har brug for dygtige faglærte. Vi har brug for

Læs mere

Voksenuddannede på KVU- og MVU-områderne

Voksenuddannede på KVU- og MVU-områderne 08-1230 - 20.11.2009 Voksenuddannede på KVU- og MVU-områderne Danmark står over for en periode med stigende ledighed. Der vil imidlertid fortsat være mangel på arbejdskraft i nogle sektorer. Der er dokumentation

Læs mere

Den kommende reform af beskæftigelsesindsatsen

Den kommende reform af beskæftigelsesindsatsen Den kommende reform af beskæftigelsesindsatsen Reformen har som mål, at Flere ledige opnår varig beskæftigelse hurtigst muligt Ledige får en individuel, meningsfuld og jobrettet indsats Ledige får et reelt

Læs mere

Udviklingsredegørelse samt ansøgning om ændringer af uddannelsen for 2019

Udviklingsredegørelse samt ansøgning om ændringer af uddannelsen for 2019 Bilag 1: Skabelon for indsendelse af udviklingsredegørelser Udviklingsredegørelse samt ansøgning om ændringer af uddannelsen for 2019 Det faglige udvalgs navn Det faglige udvalg for Uddannelser inden for

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesområdet er kompliceret og i stadig bevægelse. Der er mange målgrupper, et vidt forgrenet arbejdsmarked, mange lovkrav i nye reformer og en kompliceret økonomi. Kort

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Kort om arbejdsmarkedet i Varde Kommune Et udfordrende mismatch Ledigheden har de seneste år været faldende, mens beskæftigelsen har udviklet sig relativt

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

Voksenuddannede på KVU- og MVU-områderne

Voksenuddannede på KVU- og MVU-områderne 08-1230 - 23.2.2009 Voksenuddannede på KVU- og MVU-områderne Danmark står over for en periode med stigende ledighed. Der vil imidlertid fortsat være mangel på arbejdskraft i nogle sektorer. Der er dokumentation

Læs mere

Praksisvejledning til jobcentre og a-kasser om puljen til uddannelsesløft

Praksisvejledning til jobcentre og a-kasser om puljen til uddannelsesløft Praksisvejledning til jobcentre og a-kasser om puljen til uddannelsesløft Forord I forbindelse med beskæftigelsesreformen var aftalepartierne enige om at målrette uddannelsesindsatsen mod dagpengemodtagere

Læs mere

Jobnet

Jobnet Jobnet www.jobnet.dk Jobkompasset www.arbejdsmarkedsbalancen.dk Jobkompasset Ledig hvad nu! Hvis du er i tvivl om jobområder eller måske uddannelsesretning prøv www.ug.dk/jobkompasset Vikarbureauer Er

Læs mere

Notat - Uddannelsestilbud til ledige

Notat - Uddannelsestilbud til ledige Notat - Uddannelsestilbud til ledige Bilag til mødesag vedrørende uddannelsestilbud til ledige Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 23. september 2013. Notatet redegør nærmere om hvilke uddannelsestilbud de

Læs mere

FORSLAG TIL OPKVALIFICERINGSREFORM FLERE FAGLÆRTE NYE ARBEJDS- PLADSER

FORSLAG TIL OPKVALIFICERINGSREFORM FLERE FAGLÆRTE NYE ARBEJDS- PLADSER FORSLAG TIL OPKVALIFICERINGSREFORM FLERE FAGLÆRTE NYE ARBEJDS- PLADSER Det er Socialdemokratiets vision, at alle skal kunne klare sig selv og være en del af fællesskabet på arbejdsmarkedet. Den globaliserede

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET ARBEJDSGRUPPEN OM FRIKOMMUNEFORSØGET Sags nr.: 1100508 Dok. Nr.: 502890 Dato: 14. april 2011 Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET

Læs mere

Bilag 1. Handleplan for implementering

Bilag 1. Handleplan for implementering Bilag 1 Handleplan for implementering af jobcenteranalysens anbefalinger 2017 Baggrund for handleplan Beskæftigelses- og Integrationsudvalget blev på mødet 02.05.2017, punkt 24, præsenteret for Jobcenteranalysen,

Læs mere

Bekendtgørelse om 6 ugers jobrettet uddannelse til forsikrede ledige

Bekendtgørelse om 6 ugers jobrettet uddannelse til forsikrede ledige Bekendtgørelse om 6 ugers jobrettet uddannelse til forsikrede ledige I medfør af 26 a, stk. 9 og 10, i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, jf. lovbekendtgørelse nr. 1342 af 21. november 2016, fastsættes

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

Bilag 1 Opfølgning for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget mål fastsat i kommunens kvalitetskontrakt

Bilag 1 Opfølgning for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget mål fastsat i kommunens kvalitetskontrakt Bilag 1 Opfølgning for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget mål fastsat i kommunens kvalitetskontrakt På Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets område er der i alt opstillet tre kvantificerbare mål

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNE

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNE FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNE Kapitel 1: Igangværende forsøg Mikrolån Forsøg med mikrolån til jobparate kontakthjælpsmodtagere, uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere og jobparate selvforsørgede.

Læs mere