Evaluering af Skolekabalen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Evaluering af Skolekabalen"

Transkript

1 Evaluering af Skolekabalen

2 Sammenfatning Der er i foråret 2013 foretaget en evaluering af Skolekabalen, der effektueredes pr. august Evalueringen er dels en opfølgning på, om målene med Skolekabalen blev nået, dels hvor vidt der har været tilfredshed med processen. Skolekabalen er overordnet gået op på tilfredsstillende vis med overholdelse af de opsatte deadlines i masterplanen. Det er dog ikke lykkedes at opnå den spredning af de to-sprogede, som var tilsigtet i Skolekabalen, da forældre og børn i Gullestrup og Holtbjerg ikke har valgt den forventede distriktsskole, hvilket har betydning for de politisk forventede resultater. I Vind har en del af forældrekredsen i en overgangsperiode valgt friskole i en anden kommune. Dette opvejes dog af Herning Kommunes tilgang af elever fra en anden kommune, hvor forældre og børn har haft sammenlignelig forældrereaktion. Indledning: Herning Kommune fremlagde i 2009 en analyse af skolevæsenet i Herning i et 12 års perspektiv. På baggrund af denne rapport samt en supplerende Midtbyanalyse blev den egentlige Skolekabale iværksat. Skolekabalen kom til at indbefatte flytning af hen ved 1000 børn og deres forældre samt knap 100 ledere, lærere og øvrige ansatte. Formål med evalueringen: Evalueringen er en opfølgning på Skolekabalen som har til sigte at skabe klarhed over og dokumentere successer samt udfordringer i processen. Desuden skal den frembringe anbefalinger til kommende strukturændringer. Skolekabalen er meget kompleks, og styregruppen for Skolekabalen har derfor valgt konkrete elementer ud, som man mener, er meningsfulde at evaluere. Evalueringens design skal desuden kunne danne baggrund for en lignende evaluering på dagtilbudsområdet af strukturændringen Bæredygtige dagtilbud, der ønskes gennemført i Evalueringen har dermed flere formål, og vil metodisk både bestå af kvalitative og kvantitative undersøgelsesmetoder. Fakta om undersøgelsen: Opstart af evalueringen December 2012

3 Endeligt design Februar 2013 Indsamling af data Marts-april 2013 Analyse Maj 2013 Endelig evalueringsrapport forelagt BFU August 2013 Evalueringen foretages internt i Center for Børn og Læring. Metoder: Data til evalueringen er fremskaffet gennem: kvalitative dokumentanalyser af de referater, bilag, nyhedsbreve, kvalitetsrapporter osv. der er fremstillet under processen kvantitative analyser af elevernes flyttemønstre, to-sprogsfordelingen og elevtransporten Fokusgruppeinterview med styregruppen som validering og perspektivering af de fundne resultater a) Undersøgelse af målopfyldelsen Formål: At undersøge om følgende mål for Skolekabalen er opfyldt: I. At sikre stærke, faglige miljøer på de enkelte skoler II. at sikre faglige muligheder med flere valgfagskombinationer til de ældste elever ved at samle dem på færre overbygningsskoler III. at sikre bedre plads via tilbygninger på Herningholmskolen og Hammerum Skole IV. at styrke Vestervangskolen som specialundervisningscenter V. at sikre en fordeling af to-sprogede elever på flere skoler VI. At sikre en god og rentabel skolekørsel Data: Med henvisning til formålet foretages undersøgelsen således: I. Analyse af skolernes kvalitetsrapport for 2011 II. Analyse af de udbudte valgfagskombinationer på overbygningskolerne III. Analyse af m2 pr. elev på Herningholmskolen og Hammerum skole IV. Analyse af Vestervangsskolens afrapportering omkring specialundervisningsdelen i deres kvalitetsrapport.

4 V. Analyse af fordelingen af to-sprogede elever før og efter skolekabalen. VI. Analyse af elevtransporten til de berørte skoler b) Undersøgelse af oplevelsen af processen internt i organisationen Formål: At undersøge hvorledes ledere og andre centrale nøglepersoner har oplevet processen undervejs. Data: Kvalitative dokumentanalyser af referater fra FU, PU, ledermøder, MED-møder, personalemøder, følgegruppemøder, nyhedsbreve osv. c) Undersøgelse af flyttemønstrene Formål: At kortlægge hvor vidt eleverne valgte at flytte til de skoler som var indlagt som forudsætning i Skolekabalen eller evt. valgte friskoler eller andre folkeskoler. Data: Analyse af elevernes skolevalg august 2011 og Analyse Undersøgelse af målopfyldelsen I. Det har ikke været muligt at finde specifikke beskrivelser af skolerne faglige miljøer i kvalitetsrapporterne, men ved en gennemgang af resultaterne i de nationale test for skoleåret ligger Herning Kommunes skoler tilfredsstillende og på det vægtede karaktergennemsnit for skoleåret er karaktergennemsnittet hævet i alle fag undtagen Dansk orden og Dansk mundtlig. II. På Lind, Sunds og Vildbjerg skole er forsøgsprojekter i støbeskeen. På disse skoler vælger eleverne faglige linjer på 7- til 9. årgang. I Hammerum er der ikke sket ændringer på strukturen. III. Delpunktet udgår, da der pågår en undersøgelse om en ny skole i øst. IV. Specialklassecenteret på Vestervangskolen er stadig så nyt, at det ikke vil give retvisende tendenser at måle her på. Vestervang anfører også selv i deres seneste kvalitetsrapport at de ikke endnu har nok data til at lave en opfølgning.

5 V. Der er ikke i kortlægningen fundet et signifikant mønster i, at der finder en spredning sted. VI. Vedr. Sønderager: Der har været en ekstra udgift på kr. pr. år for elevtransport til 10. kl. og øvrige klasser til Sønderager skolen, da der er indsat en ekstra bybus, da eleverne ikke kan være i den ordinære. Denne kørsel kostede det første år ca kr. da vognløbene med bybusserne ikke kunne flettes sammen, og man derfor var nødt til at tilkøbe en regional bus til denne kørsel. Sønderagers grundskole til Brændgård gav ingen komplikationer. Vedr. Gullestrup: Rute 157 har fået en ekstra sløjfe for at få Gullestrup børn til Lundgårdsskolen. Udgift: kr. pr. år. Vedr. Vind: Eleverne har fået mere ventetid på skolen og kører den fulde time i bus som er grænsen. Vedr. Kølkær: Her har der været forældrereaktioner på en lang og uhensigtsmæssig bustransport for nogle af eleverne. Generelt: Der er sparet ca. 1 mill. Kr. på den samlede busdrift gennem samarbejde med skolerne om skemalægning Undersøgelse af processen internt i organisationen Tilfredshed Ved gennemgang af referaterne fra styregruppemøderne, MED-møderne, ledermøderne, PU- møder, FU-møder samt de udsendte nyhedsbreve er der ikke fundet nogen væsentlig utilfredshed med processen omkring skolekabalen. Styregruppen udtrykker ligeledes tilfredshed med processen, og påpeger nedsættelsen af styregruppen samt vægtningen af kommunikationen som en væsentlig faktor til, at processen forløb tilfredsstillende. Processen har været god som et samarbejdsprojekt mellem alle de involverede, og overordnet har såvel skole som personale fundet proces og udmøntning heraf tilfredsstillende. De forflyttede medarbejdere har, såvel som de modtagende, haft udfordringer i forhold til nyt arbejdssted/ny ledelse/nye kolleger mv.

6 jf. lærerforeningens undersøgelse fra ultimo Denne undersøgelse vedlægges ikke evalueringen, da den indeholder personidentificerbare oplysninger. Involvering Der gives udtryk for, at der undervejs i processen har været god involvering lige fra forældre og ansatte til det politiske niveau. Kommunikation Der blev etableret en hjemmeside, men denne har ikke opfyldt forventningerne, i det folk søgte deres informationer ad andre kanaler. Nyhedsbrevene nævnes hos lærerne som havende stor værdi. Deadlines Alle deadlines blev overholdt i processen, hvilket begrundes med at der fra start blev udfærdiget en masterplan for den igangsatte proces. Andet I masterplanen indgik der dog ikke hvordan de lukkede skoler skulle afvikles. Undersøgelse af flyttemønstrene Eleverne har generelt fulgt de forudsætninger, der var lagt i Skolekabalen. Dog er der områder, hvor store elevandele vælger andre skoler end den tiltænkte. Det drejer sig særligt om: Vind hvor 46% vælger Grønbjerg Friskole. Tallene for 2012 og 2013 viser at kun en elev ud af henholdsvis årgange på 5 og 4 elever startede i 0 kl. på Grønbjerg friskole Gullestrup hvor 47% i 2011 vælger andre skoler (35% til Brændgård, 0% til Herningsholm) og 32% i 2012 (5% til Brændgård, 11% til Herningsholm) Holtbjerg hvor 11% i 2011 vælger Studsgård friskole og 29% i 2012 (21% til Herningsholm) Konklusion Skolekabalen er overordnet gået op på tilfredsstillende vis med overholdelse af de opsatte deadlines i masterplanen. Det er dog ikke lykkedes at opnå den spredning af de to-sprogede, som var tilsigtet i Skolekabalen, da forældre og børn i Gullestrup og Holtbjerg ikke har valgt den nye distriktsskole, hvilket var en forudsætning for de politisk forventede resultater.

7 I Vind har en del af forældrekredsen i en overgangsperiode valgt friskole i en anden kommune. Dette opvejes dog af Herning Kommunes tilgang af elever fra en anden kommune, hvor forældre og børn har haft sammenlignelig forældrereaktion. Anbefalinger Overordnet anbefales det, at en evaluering indtænkes og designes allerede fra start i en kommende strukturanalyse og omstrukturering. Dermed vil det være muligt at evaluere og drage læring af endnu flere elementer af processen og indsamle tidsmæssigt korrekte data til brug for evalueringen. Derudover anbefales det: At der laves yderligere opfølgning og evaluering når intentionerne og målene i Skolekabalen har haft fuld gennemslagskraft. Flere at de anvendte data i denne undersøgelse, bliver også anvendt i skolernes kvalitetsrapport, så overordnet vil man kunne følge en del af resultaterne i disse. At vurderingen af de faglige miljøer suppleres med en kortlægning af anvendelsen af ressourcepersoner på skolerne, linjefagsdækningen samt undervisningsmiljøvurderingerne. At der foretages en kvalificeret opfølgning, når Vestervangs specialklassecenter har fungeret i en årrække. At tendensen i de to-sprogedes skolevalg følges tæt. At der også i en kommende proces skabes forståelse hos forældre og børn for nødvendigheden og formålet med omstruktureringen og forudsætningerne for at det lykkes. Dermed kan man måske påvirke forældre og børns skolevalg. Dette kunne skabes gennem målrettet kommunikation til de enkelte målgrupper. At det overvejes tolkning eller oversættelse af den vigtigste kommunikation i en kommende proces. At det indtænkes at busdriften er med til at gøre det attraktivt at vælge den tiltænkte skole gennem reducering af opholdstid og ventetid i forbindelse med kørsel til og fra skole, men også gennem den pædagogiske skemalægning og praksis. At der i en kommende analyse og omstrukturering indlægges en plan for afviklingen af overskydende bygninger, så disse ikke tærer besparelsespotentialer op og hindrer fuld implementering af de øvrige tiltag. At friskolefrekvensen undersøges fremadrettet.

8 Bilag 1. Elevernes flyttemønstre 2. Fordelingen af to-sprogede 3. Skolernes karaktergennemsnit 2010/11 og 2011/12 4. Læsetestresultater 2012

9 Bilag 1 Elevernes flyttemønstre Oprindelig skole Evt. klassetrin Tilflyttet skole Antal flyttede elever Antal elever i alt Procentvise andel Dato Kølkær til Hammerum Kølkær Andre 0 9 0% % Kølkær Andre % % Sønderager til Brændgård Sønderager 0. kl. Andre 0 5 0% 2011 Sønderager 1. Sinding % Sønderager 2. Andre % Sønderager 3. kl. Andre 0 9 0% Sønderager 4. kl. Andre % Sønderager 5. kl. Parkskolen % Sønderager 6. kl. Sønderager % Sønderager 7. kl. Lundgård % Sønderager 7. kl. Vestervang 1 2% Sønderager 7. kl. Efterskole 2 5% Sønderager 8. kl. Efterskole % Sønderager 8. kl. Parkskolen 1 4% % Fasterholt til Arnborg Fasterholt 1. kl. Hammerum % kl. Lind 1 5% % Vind til Vinding Vind 0. kl. Grønbjerg Friskole % 2011 Vind 1. kl. Grønbjerg Friskole % Vind 2. kl. Grønbjerg Friskole % Vind 3. kl. Grønbjerg Friskole % Vind 4. kl. Grønbjerg Friskole % Vind 5. kl. Grønbjerg Friskole % % Vind 0. kl. Grønbjerg Friskole % 2012 Vind 0 kl. Grønbjerg Friskole % 2013 Holtbjerg til Hammerum Holtbjerg Studsgård Friskole % % Holtbjerg Herningsholm % 2012 Holtbjerg Studsgård Friskole 1 7% % Gullestrup til Lundgård Gullestrup Brændgård % 2011 Gullestrup Sønderager 1 6% Gullestrup Parkskolen 1 6% % Gullestrup Herningsholm % 2012 Gullestrup Vestervang 1 5% Gullestrup Sønderager 1 5% Gullestrup Brændgård 1 5% Gullestrup Parkskolen 1 5% % * Specialelever udeladt * Alm. Skoleskift udeladt

10 Oprindelig skole Evt. klassetrin Tilflyttet skole Kølkær til Hammerum Kølkær Andre Kølkær Andre Sønderager til Brændgård Sønderager 0. kl. Andre Sønderager 1. Sinding Sønderager 2. Andre Sønderager 3. kl. Andre Sønderager 4. kl. Andre Sønderager 5. kl. Parkskolen Sønderager 6. kl. Sønderager Sønderager 7. kl. Lundgård Sønderager 7. kl. Vestervang Sønderager 7. kl. Efterskole Sønderager 8. kl. Efterskole Sønderager 8. kl. Parkskolen Fasterholt til Arnborg Fasterholt 1. kl. Hammerum 5. kl. Lind Vind til Vinding Vind 0. kl. Grønbjerg Frisko Vind 1. kl. Grønbjerg Frisko Vind 2. kl. Grønbjerg Frisko Vind 3. kl. Grønbjerg Frisko Vind 4. kl. Grønbjerg Frisko Vind 5. kl. Grønbjerg Frisko

11 Vind 0. kl. Grønbjerg Frisko Vind 0 kl. Grønbjerg Frisko Holtbjerg til Hammerum Holtbjerg Studsgård Frisko Holtbjerg Holtbjerg Herningsholm Studsgård Frisko Gullestrup til Lundgård Gullestrup Gullestrup Gullestrup Brændgård Sønderager Parkskolen Gullestrup Gullestrup Gullestrup Gullestrup Gullestrup Herningsholm Vestervang Sønderager Brændgård Parkskolen

12 Bilag 2 - Fordelingen af to-sprogede

13 Skole Procentvis andel Skoleår Holtbjerg /2011 Holtbjerg /2012 Holtbjerg /2013 Brændgård /2011 Brændgård /2012 Brændgård /2013 Gullestrup /2011 Gullestrup /2012 Gullestrup / kl / kl / kl /2013 Vestervang /2011 Vestervang /2012 Vestervang /2013 Vestervang spc /2012 Vestervang spc /2013 Herningsholm /2011 Herningsholm /2012 Herningsholm /2013 Lundgård /2011 Lundgård /2012 Lundgård /2013 Aulum /2011 Aulum /2012 Aulum /2013 Tjørring /2011 Tjørring /2012 Tjørring /2013 Hammerum / / /2013 Engbjerg / / /2013 Bilag 3 Skolernes karaktergennemsnit 2010/11 og 2011/12

14 Dansk - læsning Dansk retstavning Dansk - skriftlig fremstilling Dansk orden Dansk mundtlig Matematik - matematiske færdigheder Matematik - matematisk prob.løsning Engelsk mundtlig Skole Aulum byskole 6,05 5,97 5,35 6,05 6,78 6,14 4,49 7,73 Aulum byskole 6,5 6,43 5,81 6,44 5,64 6,89 6,21 9,56 Brændgårdskolen 5,14 5,81 6,62 7,67 8,33 6,24 5,05 8,00 Brændgårdskolen 5,96 6,67 6,78 6,00 7,94 6,56 5,60 6,06 Gjellerupskolen 7,08 7,43 7,43 7,00 9,18 8,29 7,84 8,71 Gjellerupskolen 8,09 8,70 7,02 7,60 7,58 7,73 8,05 8,53 Haderup skole 5,61 6,56 4,25 6,19 6,31 6,94 4,94 6,69 Haderup skole 5,56 6,38 6,31 6,50 6,44 7,00 6,19 7,56 Hammerum skole 7,21 6,21 7,05 6,42 6,93 6,02 5,29 6,61 Hammerum skole 6,84 6,84 6,11 5,48 6,56 7,22 6,55 7,11 Herningsholmskolen 5,85 6,68 6,39 4,55 7,03 7,61 6,94 7,53 Herningsholmskolen 6,00 5,95 7,24 6,32 7,95 7,79 6,85 7,25 Holtbjergskolen 5,20 5,20 7,40 6,80 7,80 5,94 5,69 9,14 Kibæk skole 5,22 5,67 3,67 4,22 5,11 4,78 4,67 4,89 Kibæk skole 5,89 5,57 5,54 4,21 5,93 7,07 6,59 6,14 Kølkær skole 6,67 6,74 6,63 5,74 7,11 8,44 7,63 7,48 Lind skole 6,56 7,09 7,34 7,91 8,25 6,53 6,21 6,94 Lind skole 6,32 8,37 8,28 7,90 7,67 6,63 6,02 7,48 Lundgårdskolen 6,10 6,70 6,15 5,12 7,42 7,40 7,45 7,19

15 Lundgårdskolen 7,11 7,31 6,93 6,13 7,93 7,01 6,86 6,91 Sdr. Felding skole 5,32 5,64 6,00 6,69 6,60 7,10 5,62 5,57 Sdr. Felding skole 5,69 6,40 6,17 6,31 6,74 7,08 7,14 5,71 Snejbjerg skole 5,47 6,25 7,51 7,10 7,37 7,16 5,64 6,71 Snejbjerg skole 6,19 6,23 6,85 6,40 7,02 7,13 6,54 6,69 Sunds skole 5,87 6,75 6,76 7,65 7,20 6,22 5,82 6,72 Sunds skole 7,00 7,27 6,50 6,66 6,56 8,18 7,65 7,83 Sønderagerskolen 5,70 5,50 6,00 7,40 6,50 7,00 6,90 6,80 Skolen på Sønderager 6,76 6,19 6,79 5,44 7,06 7,41 7,08 7,74 Vestervangskolen 5,00 5,63 5,57 6,43 7,30 5,60 4,03 7,05 Vestervangskolen 6,91 4,83 5,17 6,09 7,23 7,21 5,61 6,64 Vildbjerg skole 6,52 6,48 6,30 6,42 6,91 7,17 6,53 7,18 Vildbjerg skole 7,78 7,93 6,54 6,41 8,06 7,95 7,19 7,21 Vinding skole 6,61 5,57 6,14 6,04 7,32 6,11 5,89 6,39 Vinding skole 7,62 7,50 6,62 6,88 7,12 7,31 6,65 7,92 Vægtet gennemsnit 6,06 6,35 6,47 6,65 7,34 6,84 6,12 7,11 Vægtet gennemsnit 6,64 6,79 6,54 6,29 7,09 7,26 6,67 7, / /2012

16 Bilag 4 læsetest resultater 2012 Mål/Årstal 2012 Antal hurtige og sikre læsere efter 1. klasse (OS64) Gennemsnit ved Folkeskolernes Afgangsprøve (læsning) 82% (OS64) 6,6 (landsgennemsnit: 6,5) Resultatet fra de nationale test i 2., 4., 6. og 8. årgang følger eller ligger over landsgennemsnittet* Antal elever der udskilles fra almenundervisningen pga. sprog og læsevanskeligheder 161

Elevtals- og klassetalsprognose

Elevtals- og klassetalsprognose s- og klassetalsprognose 2013/2014-2023/2024 Center for Børn og Læring, januar 2014 Indhold Indhold... 1 Forord... 3 1. Forudsætninger for elev- og klassetalsprognose... 4 1.1. Skolestruktur... 5 1.2.

Læs mere

Evaluering af forsøg med konfirmationsforberedelse

Evaluering af forsøg med konfirmationsforberedelse Evaluering af forsøg med konfirmationsforberedelse SB-SYS: 17.02.00-P08-1-15 Den 8. oktober 2015 ansøgte Herning Kommune Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling om mulighed for at deltage i

Læs mere

Elevtalsprognose 2012/2013-2022/2023

Elevtalsprognose 2012/2013-2022/2023 sprognose 2012/2013-2022/2023 Indhold Indhold...1 Forord...3 1. Forudsætninger for elev- og klassetalsprognose...4 1.1. Skolestruktur...5 1.2. Overbygningselever... 2. Resultater af prognosen... 2.1.

Læs mere

Elev- og klassetalsprognose

Elev- og klassetalsprognose Elev- og klassetalsprognose 1/1-31/3 Herning Kommune Center for Børn og Læring August 1 Indhold Forord... 1 1. Forudsætninger for elev- og klassetalsprognose... 1.1. Skolestruktur... 1.. Overbygningselever...

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2013 TIL 2014. Udvalg: Børne- og Familieudvalget ANLÆG Serviceområde: Sammendrag. Sammendrag

OVERFØRSEL FRA 2013 TIL 2014. Udvalg: Børne- og Familieudvalget ANLÆG Serviceområde: Sammendrag. Sammendrag dvalg: Serviceområde: Sammendrag Funktion Tekst Korr.budget Regnskab Afvigelse Søges ovf. Beløb i 1.000 kr. 2013 2013 2013 til 2014 - = merudg - = merudg + = mindreudg + = mindreudg Sammendrag SO 10 SO

Læs mere

Elevtals- og klassetalsprognose 2016/ /2030

Elevtals- og klassetalsprognose 2016/ /2030 s- og klassetalsprognose 2016/201-202/2030 Center for Børn og Læring, Juli 2016 Sagsnr. 1.02.00-G01-1-12 0 0 Indhold Forord... 1 1. Forudsætninger for elev- og klassetalsprognose... 2 1.1. Skolestruktur...

Læs mere

Afgangsskolestatistik. ekskl. special-, center- og modtageklasser 3. udgave 11. oktober ning

Afgangsskolestatistik. ekskl. special-, center- og modtageklasser 3. udgave 11. oktober ning Afgangsskolestatistik ekskl. special-, center- og modtageklasser 3. udgave 11. oktober 2013 ning Afgangsskolestatistikken sætter fokus på de unge, der har bopæl i og deres uddannelsesmønster. Data bygger

Læs mere

Herningegnens Lærerforening

Herningegnens Lærerforening Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 FAX 97 21 27 19 Analysenotat juni 2017 Undersøgelse vedr. inklusion i almenklasserne

Læs mere

Projektskabelon ved ansøgning om satspuljemidler til projekter på Undervisningsministeriets område 2010

Projektskabelon ved ansøgning om satspuljemidler til projekter på Undervisningsministeriets område 2010 Projektskabelon ved ansøgning om satspuljemidler til projekter på Undervisningsministeriets område 2010 Forslagets titel Forslagsstiller Tilskudsmodtager Faglig mentor Favrskov Kommune Favrskov Kommune

Læs mere

Forslag til intensivt undervisningsforløb for fagligt svage elever i 9. klasse

Forslag til intensivt undervisningsforløb for fagligt svage elever i 9. klasse Forslag til intensivt undervisningsforløb for fagligt svage elever i 9. klasse Skole- og dagtilbudsafdelingen Oktober2015 Billeder: Colourbox.com 1 Indledning I forbindelse med vedtagelsen af budgettet

Læs mere

Kvalitetsrapport for Hillerød Skolevæsen

Kvalitetsrapport for Hillerød Skolevæsen Kvalitetsrapport for Hillerød Skolevæsen Marts 2015 Side 1 af 61 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 4 1.1. Forandringsteori for implementering af læringsreformen i Hillerød Kommune... 5 1.2. Om data...

Læs mere

Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Status: Hvilke tiltag har været sat i værk omkring Knæk Kurven

Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Status: Hvilke tiltag har været sat i værk omkring Knæk Kurven Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der modtog undervisning i et specialiseret tilbud.

Læs mere

Evaluering af Århus Kommunes model for henvisning af skolebegyndere med dansk som andetsprog

Evaluering af Århus Kommunes model for henvisning af skolebegyndere med dansk som andetsprog 11. maj 2010 Evaluering af Århus Kommunes model for henvisning af skolebegyndere med dansk som andetsprog Århus Kommune har siden 2006 henvist skolebegyndere med dansk som andetsprog og med et ikke uvæsentligt

Læs mere

Kvalitetsrapport - for folkeskoleområdet

Kvalitetsrapport - for folkeskoleområdet Kvalitetsrapport - for folkeskoleområdet 2016 Indhold 1. Indledning... 2 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1.1. Kvalitetsrapporten... 2 1.2. Rapportens opbygning... 2 Sammenfattende helhedsvurdering... 3 Mål

Læs mere

Befolkningsprognose 2013-2025

Befolkningsprognose 2013-2025 Befolkningsprognose 2013-2025 Indhold Indledning...3 Resume...4 1. Befolkningsprognose for Herning Kommune...5 1.1. Befolkningsudviklingen...5 1.2. Befolkningens aldersfordeling...7 2. Befolkningsudviklingen

Læs mere

BILAG 4: GODKENDT STYRINGSMODEL FOR SKOLERNE GÆLDENDE FRA 1. JANUAR FEBRUAR 2019

BILAG 4: GODKENDT STYRINGSMODEL FOR SKOLERNE GÆLDENDE FRA 1. JANUAR FEBRUAR 2019 BILAG 4: GODKENDT STYRINGSMODEL FOR SKOLERNE GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2020 20. FEBRUAR 2019 Sammenligning af 2019-fordelinger excl. specialområdet Nuværende tildelingsmodel kontra ny tildelingsmodel Ny tildelingsmodel

Læs mere

Bilag 2. Baggrundsnotat om 10. klasse: Søgemønstre, elevsammensætning og effekt

Bilag 2. Baggrundsnotat om 10. klasse: Søgemønstre, elevsammensætning og effekt Bilag 2. Baggrundsnotat om 10. klasse: Søgemønstre, elevsammensætning og effekt Side 1 af 10 I dette baggrundsnotat præsenteres et uddrag af analyser og fakta for 10. klasse i Aarhus Kommune: Udviklingen

Læs mere

Kvalitetsrapport 2010

Kvalitetsrapport 2010 Kolding Kommunale Skolevæsens Kvalitetsrapport 20 Skoleåret 2009- Delrapport fra Brændkjærskolen ved Niels E. Danielsen KONKLUSIONER KVALITETSSIKRING AF ELEVERNES UDBYTTE Med udgangspunkt i Skolepasset

Læs mere

Skovsgård Tranum Skole

Skovsgård Tranum Skole Skoleudviklingsplan for Skovsgård Tranum Skole 2015 1 Indhold Følgende indhold i kvalitetsrapporten giver anledning til særlig opmærksomhed:... 3 Svarende skal findes i følgende SMTTE-modeller:... 4 Teamarbejdet...

Læs mere

Strategi for elevernes læring - Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune

Strategi for elevernes læring - Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune Tilrettet september 2015 Strategi for elevernes læring - Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune Når læringsmiljøerne i folkeskolen skal udvikles, og elevernes faglige niveau skal hæves, kræver det blandt

Læs mere

Herning bybusser Køreplanskift juni 2013

Herning bybusser Køreplanskift juni 2013 8. februar 2013 Edith Blynning Herning bybusser Køreplanskift juni 2013 Rute ændring, beskrivelse, gennemgang og behandling af høringssvar for Herning Bybusser Linje 1A Gullestrup Ændring af ruteføring:

Læs mere

Pr. 18.9.2013 er der indskrevet 1051 børn i den kommunale dagpleje i Herning Kommune.

Pr. 18.9.2013 er der indskrevet 1051 børn i den kommunale dagpleje i Herning Kommune. Den kommunale dagpleje i Herning Kommune Drift og etablering af kommunale dagpleje i Herning Kommune er forankret i Dagtilbudslovens kapitel 3 21 stk. 1 og 2 og 22. Ved tilskud til dagtilbud og forældrenes

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar Behandling af høringssvar Rute 200 Skanderborg-Aarhus-Hinnerup/Hammel Høringsforslag I forbindelse med Trafikplan Aarhus 2017, som skal træde i kraft når letbanen kører næste år, foreslås afgangene på

Læs mere

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling 2016. Kvalitetstilsynet med folkeskolen

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling 2016. Kvalitetstilsynet med folkeskolen Kvalitetstilsynet med folkeskolen Det fremgår af aftalen om et fagligt løft af folkeskolen fra juni 2013, at det eksisterende kvalitetstilsyn udvikles, så det tager udgangspunkt i de nationalt fastsatte

Læs mere

Strukturanalyse. - Skoler og dagtilbud. Byråds Budgetkonference 7. 8. april 2014

Strukturanalyse. - Skoler og dagtilbud. Byråds Budgetkonference 7. 8. april 2014 Strukturanalyse - Skoler og dagtilbud Byråds Budgetkonference 7. 8. april 2014 Center for Børn og Læring, Herning Kommune 2014 Indhold 1 Oversigt over tabeller og figurer... 2 2 Indledning... 3 3 Statusbeskrivelse

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 BUU Alm.del Bilag 51 Offentligt. De socioøkonomiske referencer for grundskolekarakterer 2014

Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 BUU Alm.del Bilag 51 Offentligt. De socioøkonomiske referencer for grundskolekarakterer 2014 Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 BUU Alm.del Bilag 51 Offentligt De socioøkonomiske referencer for grundskolekarakterer 2014 1 Indhold Sammenfatning... 4 Indledning... 6 Resultater... 8 Elever...

Læs mere

Kvalitetsrapport - Folkeskoler. Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport

Kvalitetsrapport - Folkeskoler. Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport Kvalitetsrapport - Folkeskoler Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport 1 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Sammenfattende helhedsvurdering...3 a. Kommunalbestyrelsens sammenfattende helhedsvurdering...3

Læs mere

SKOLEPOLITIK 2014-2018

SKOLEPOLITIK 2014-2018 SKOLEPOLITIK 2014-2018 Vedtaget af Slagelse Byråd 24. februar 2014 Indledning Folkeskolen står overfor en række udfordringer både nationalt og lokalt i Slagelse Kommune. På baggrund af folkeskolereformen

Læs mere

Nordagerskolen Matematisk læring i det 21. århundrede

Nordagerskolen Matematisk læring i det 21. århundrede Nordagerskolen Matematisk læring i det 21. århundrede 1 Indholdsfortegnelse Overordnet målsætning 3 Elevernes lyst til at lære og bruge matematik 3 Matematikken i førskolealderen 3 Matematikken i indskolingen

Læs mere

Resultaterne af de skriftlige eksamener i matematik sommer 2008 De nye niveauer på stx og hf

Resultaterne af de skriftlige eksamener i matematik sommer 2008 De nye niveauer på stx og hf Resultaterne af de skriftlige eksamener i matematik sommer 8 De nye niveauer på stx og hf Midt på efteråret vil der som altid foreligge en evalueringsrapport over sommerens skriftlige eksamener i matematik.

Læs mere

Til Undervisningsministeriet Lov- og Kommunikationsafdelingen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K

Til Undervisningsministeriet Lov- og Kommunikationsafdelingen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Til Undervisningsministeriet Lov- og Kommunikationsafdelingen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K 25.1.2015 Høringssvar til lovforslag om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. og

Læs mere

Kvalitetsrapport [Skoleår for udarbejdelsen]

Kvalitetsrapport [Skoleår for udarbejdelsen] Bilag 2 Skabelon for Kvalitetsrapport 2.0 Kvalitetsrapport [Skoleår for udarbejdelsen] [Kommune] [Byvåben, illustrationer mv.] Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Sammenfattende helhedsvurdering...

Læs mere

Specialklasser i Herning Kommune

Specialklasser i Herning Kommune Specialklasser i Herning Kommune I Herning Kommune arbejder vi ud fra de to målspor om at alle børn er en del af fællesskabet og at alle børn skal blive så dygtige, de kan. Det betyder samtidig, at det

Læs mere

Implementeringsplan til frikommuneforsøg

Implementeringsplan til frikommuneforsøg Implementeringsplan til frikommuneforsøg Implementeringsplan Titel på forsøg: Årgangsorganisering, holddeling og kontaktlærerordning Forsøgsansvarlig: Anne Poulsen Forsøgschef Finn Drabe Påbegyndt: 01-08-2012

Læs mere

Resultatrapport Fremtidsskolen 2011

Resultatrapport Fremtidsskolen 2011 Resultatrapport Fremtidsskolen 2011 X-købing Kommune Sådan burde skolerne offentliggøre deres resultater Denne resultatrapport afspejler ikke virkeligheden. Fremtidsskolen er ikke nogen virkelig skole,

Læs mere

Bilag 2: 3 modeller for tilpasning af skolestrukturen

Bilag 2: 3 modeller for tilpasning af skolestrukturen Center for Børn & Undervisning Bilag 2: 3 modeller for tilpasning af skolestrukturen 1. Baggrund Uddannelsesudvalget i Faxe Kommune iværksatte den 24. februar 2015 en proces, der tilgodeser analyse, dialog

Læs mere

Nordagerskolen Matematisk læring i det 21. århundrede

Nordagerskolen Matematisk læring i det 21. århundrede Nordagerskolen Matematisk læring i det 21. århundrede 1 2 Indholdsfortegnelse Overordnet målsætning 4 Fokusområder 5 Elevernes lyst til at lære og bruge matematik 5 Matematikken i førskolealderen 6 Matematikken

Læs mere

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2015

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2015 1. Indledning Denne tilsynserklæring er udarbejdet af tilsynsførende Lisbet Lentz, der er certificeret til at føre tilsyn med frie grundskoler. Vurderingerne i erklæringen bygger på data, som jeg har indsamlet

Læs mere

Aftale mellem Buskelundskolen og Skolechef Huno K. Jensen

Aftale mellem Buskelundskolen og Skolechef Huno K. Jensen Aftale mellem Buskelundskolen og Skolechef Huno K. Jensen 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den budgetansvarlige chef for den

Læs mere

KVARTALSRAPPORT DAGTILBUD MAJ 2019

KVARTALSRAPPORT DAGTILBUD MAJ 2019 KVARTALSRAPPORT DAGTILBUD MAJ 19 Center for Børn og Læring, Maj 19 Indhold Formål og konklusion... 2 Oversigt over dagtilbudsdistrikter i Herning Kommune... 3 Definitionsafklaring... 4 Udvikling af antal

Læs mere

Innovation, Science og Inklusion 2015. Slutrapport af ISI 2015

Innovation, Science og Inklusion 2015. Slutrapport af ISI 2015 Innovation, Science og Inklusion 2015 Slutrapport af ISI 2015 Kort rapport Målsætning og succeskriterier ISI 2015 havde i starten som målsætning at forbedre unges færdigheder inden for naturfag samt at

Læs mere

Kvalitetsrapport 2010/2011

Kvalitetsrapport 2010/2011 Kvalitetsrapport 2010/2011 Haderup Skole Skolevænget 1 7540 Haderup Tlf: 96287920 E-mail: haderup.skole@herning.dk www.haderupskole.dk Kvalitetsrapport for Haderup Skole - Herning Kommune, Børn og Unge

Læs mere

Bilag 2 Materiale til sagen Godkendelse af ny styringsmodel til skoleområdet punkt nr. 10 ved BFU møde den 6. februar

Bilag 2 Materiale til sagen Godkendelse af ny styringsmodel til skoleområdet punkt nr. 10 ved BFU møde den 6. februar Bilag 2 Materiale til sagen Godkendelse af ny styringsmodel til skoleområdet punkt nr. 10 ved BFU møde den 6. februar 2018 Bilag 2.1 Forklaring til bilag 2.2 Scenarie 1 og bilag 2.3 Scenarie 2 BØRN OG

Læs mere

Sammenfattende udgave af DE FORELØBIGE ERFARINGER MED FOLKESKOLEREFORMEN i Thisted Kommune

Sammenfattende udgave af DE FORELØBIGE ERFARINGER MED FOLKESKOLEREFORMEN i Thisted Kommune Sammenfattende udgave af DE FORELØBIGE ERFARINGER MED FOLKESKOLEREFORMEN i Thisted Kommune Produceret af Thisted Kommune Juli 2015 EVALUERING AF FOLKESKOLEREFORMEN I THISTED KOMMUNE I juni måned 2013 indgik

Læs mere

Evaluering af pædagogiske læreplaner 2011

Evaluering af pædagogiske læreplaner 2011 Evaluering af pædagogiske læreplaner 2011 1 Indledning... 3 Evalueringsmetode... 4 Dokumentationsmetoder... 5 De seks læreplanstemaer... 5 Alsidig personlig udvikling... 5 Sociale kompetencer... 5 Sproglig

Læs mere

Forlig om den fremtidige skolestruktur i Herning Kommune, 20. maj 2014

Forlig om den fremtidige skolestruktur i Herning Kommune, 20. maj 2014 Forlig om den fremtidige skolestruktur i Herning Kommune, 20. maj 2014 Indledning Byrådet har en forpligtelse til at tilrettelægge skolestrukturen til hele kommunens bedste. Samtidig stiller folkeskolereformen,

Læs mere

Udviklingsplan for Brændgårdskolen 2015-16

Udviklingsplan for Brændgårdskolen 2015-16 Sammenhæng/status: 1. Kommunens mål er at 96% af elever skal inkluderes. (Andelen af ekskluderende fællesskaber skal nedbringes til maksimalt 4 procent). Det søges opnået ved at implementere inklusionsstrategien

Læs mere

Høringsmateriale vedrørende ny ressourcetildelingsmodel til folkeskolerne i Herning Kommune

Høringsmateriale vedrørende ny ressourcetildelingsmodel til folkeskolerne i Herning Kommune Indhold 1. Baggrund. s. 2 2. Præsentation af de tre modeller...s. 4 3. Økonomiske konsekvenser..s. 6 4. Beskrivelse af modellerne...s. 7 4.1 Model 3.s. 8 4.2 Model 7... s. 10 4.3 Model 11.....s. 12 5.

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2015 TIL Udvalg: Børne- og Familieudvalget ANLÆG Serviceområde: Sammendrag

OVERFØRSEL FRA 2015 TIL Udvalg: Børne- og Familieudvalget ANLÆG Serviceområde: Sammendrag f5cf950c-db48-437a-b846-67ce355c8fc2.xlsx Ialt side 1 Udvalg: Serviceområde: Sammendrag Tekst Sammendrag Korr.budget Regnskab Afvigelse Søges ovf. Beløb i 1.000 kr. 2015 2015 2015 til 2016 - = merudg -

Læs mere

KVARTALSRAPPORT DAGTILBUD OKTOBER 2018

KVARTALSRAPPORT DAGTILBUD OKTOBER 2018 KVARTALSRAPPORT DAGTILBUD OKTOBER 18 Center for Børn og Læring, oktober 18 Kvartalsrapporten har til formål at give overblik over udbuddet og efterspørgslen af de kommunale dagtilbudspladser, i de enkelte

Læs mere

Kvalitetsredegørelse Høsterkøb skole 2014. [Forside overskrift 2- max 2 linjer]

Kvalitetsredegørelse Høsterkøb skole 2014. [Forside overskrift 2- max 2 linjer] Kvalitetsredegørelse Høsterkøb skole 2014 [Forside overskrift 2- max 2 linjer] Da resultaterne for nationale test ikke må offentliggøres er de fjernet fra redegørelsen. 1. Indledning Kvalitetsredegørelsen

Læs mere

Herning Kommune - Regnskab 2017

Herning Kommune - Regnskab 2017 Herning Kommune Herning Kommune - Regnskab 3. kvartal Regnskab Difference Buskørsel Kørselsudgifter 46.859.000 47.309.000 46.995.037 136.037 Bus-IT og øvrige udgifter 243.000 228.000 243.007 7 Busudgifter

Læs mere

KVARTALSRAPPORT DAGTILBUD MAJ 2018

KVARTALSRAPPORT DAGTILBUD MAJ 2018 KVARTALSRAPPORT DAGTILBUD MAJ 18 Center for Børn og Læring, maj 18 Kvartalsrapporten har til formål at give overblik over udbuddet og efterspørgslen af kommunale dagtilbudspladser, i de enkelte dagtilbudsdistrikter,

Læs mere

Referat fra skolebestyrelsesmødet mandag d. 18. marts 2013 kl. 19.00 22.00 i personalelokalet afd. Byen

Referat fra skolebestyrelsesmødet mandag d. 18. marts 2013 kl. 19.00 22.00 i personalelokalet afd. Byen Skolebestyrelsen Ørkildskolen Til skolebestyrelsen. Referat fra skolebestyrelsesmødet mandag d. 18. marts 2013 kl. 19.00 22.00 i personalelokalet afd. Byen Fraværende: Ole Tougaard, Katja Schrøder, Charlotte

Læs mere

Undervisningsudvalget. Referat. Mødedato: 14. september 2015. Mødetidspunkt: 17:30. Mødested: Udvalgsværelse 1. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

Undervisningsudvalget. Referat. Mødedato: 14. september 2015. Mødetidspunkt: 17:30. Mødested: Udvalgsværelse 1. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: 17:30 Mødested: Udvalgsværelse 1 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 143. Evaluering af sommerundervisning Åbent - 17.13.02-G01-3-15

Læs mere

Skolebestyrelsens erfaringer med at anvende kvalitetsrapporten, trivselsundersøgelsen og andre data aktivt i skolebestyrelsesarbejdet

Skolebestyrelsens erfaringer med at anvende kvalitetsrapporten, trivselsundersøgelsen og andre data aktivt i skolebestyrelsesarbejdet Skolebestyrelsens erfaringer med at anvende kvalitetsrapporten, trivselsundersøgelsen og andre data aktivt i skolebestyrelsesarbejdet Gerbrandskolen, Birgit Jordansen Præmisser for arbejdet hos os Ingen

Læs mere

GENTOFTE KOMMUNE BØRN, UNGE OG FRITID. RESULTATRAPPORT Maglegårdsskolen

GENTOFTE KOMMUNE BØRN, UNGE OG FRITID. RESULTATRAPPORT Maglegårdsskolen GENTOFTE KOMMUNE BØRN, UNGE OG FRITID RESULTATRAPPORT Maglegårdsskolen 2011/2012 1 Præsentation af skolen... 2 2 Opfølgning på seneste års resultater og resultatrapporter... 3 3 Sammenfattende helhedsvurdering...

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 2011/2012

Selvevaluering skoleåret 2011/2012 Selvevaluering skoleåret / Indledning s.. Tidslinje s. 9.klasse s..klasse s. Sammenfatning s. Brug af elevintra s. Selvevaluering skoleåret / Fra værdigrundlaget: Hjemly,.. Med baggrund i Grundtvig og

Læs mere

Kvalitetsrapport for skolevæsenet i Gribskov Kommune. Skoleåret 2014/15

Kvalitetsrapport for skolevæsenet i Gribskov Kommune. Skoleåret 2014/15 Kvalitetsrapport for skolevæsenet i Gribskov Kommune Skoleåret 2014/15 Marts 2016 Gribskov Kommune Rådhusvej 3 3200 Helsinge Tlf. 72496000 www.gribskov.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...3 1.

Læs mere

2. behandling af struktur på specialområdet - specialklasser

2. behandling af struktur på specialområdet - specialklasser Punkt 6. 2. behandling af struktur på specialområdet - specialklasser 2014-38219 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at der fra og med skoleåret 2016/17 oprettes en klasserække med

Læs mere

Vejledning om valg af uddannelse og erhverv. Kvantitativ undersøgelse blandt elever i grundskolen og de gymnasiale uddannelser

Vejledning om valg af uddannelse og erhverv. Kvantitativ undersøgelse blandt elever i grundskolen og de gymnasiale uddannelser Vejledning om valg af uddannelse og erhverv Kvantitativ undersøgelse blandt elever i grundskolen og de gymnasiale uddannelser Vejledning om valg af uddannelse og erhverv Kvantitativ undersøgelse blandt

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Aarhus Kommune. Den 3. oktober 2013

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Aarhus Kommune. Den 3. oktober 2013 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 3. oktober 2013 Aarhus Kommune Pædagogisk Afdeling Børn og Unge Det foreslås i indstillingen, at der iværksættes en række initiativer, der

Læs mere

Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige indsatser eller støtte

Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige indsatser eller støtte Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige er eller støtte NOTAT 19. september 2013 I forbindelse med arbejdet med inklusion i Frederikssund kommunes skoler, er det besluttet at der på alle kommunens

Læs mere

Bekymrende fravær i folkeskolen

Bekymrende fravær i folkeskolen Bekymrende fravær i folkeskolen Pilotprojektet Op, lille Hans - i Distrikt Tarup Baggrund Når elever udebliver fra undervisning, er det tit og ofte udtryk for mistrivsel. De senere års erfaringer på området

Læs mere

Kvalitetsrapport 2010

Kvalitetsrapport 2010 Kolding Kommunale Skolevæsens Kvalitetsrapport 20 Skoleåret 2009- Delrapport fra Sdr. Bjert Centralskole ved Lars Andersen KONKLUSIONER KVALITETSSIKRING AF ELEVERNES UDBYTTE Vi har altid opmærksomheden

Læs mere

KVARTALSRAPPORT DAGTILBUD JANUAR 2019

KVARTALSRAPPORT DAGTILBUD JANUAR 2019 KVARTALSRAPPORT DAGTILBUD JANUAR 2019 Center for Børn og Læring, Januar 2019 Kvartalsrapporten har til formål at give overblik over udbuddet og efterspørgslen af de kommunale dagtilbudspladser, i de enkelte

Læs mere

ML - CONSULT. Tilsynserklæring for: Ugelbølle Friskole Langkær 2, Ugelbølle. 8410 Rønde Telefon: 25200700

ML - CONSULT. Tilsynserklæring for: Ugelbølle Friskole Langkær 2, Ugelbølle. 8410 Rønde Telefon: 25200700 Tilsynserklæring for: Ugelbølle Friskole Langkær 2, Ugelbølle. 8410 Rønde Telefon: 25200700 Skoleleder: Michael Kjær. Hjemmeside: www.ugelboellefriskole.dk Email:info@ugelboellefriskole.dk CVR.nr. 32819087

Læs mere

Strategi for forsøg og udvikling i Undervisningsministeriet

Strategi for forsøg og udvikling i Undervisningsministeriet Strategi for forsøg og udvikling i Undervisningsministeriet Forord I Undervisningsministeriet (UVM) arbejder vi for, at: Alle elever og kursister skal blive så dygtige, som de kan. Uddannelserne skal

Læs mere

Styrk de lokale folkeoplysende foreningers mulighed for at indgå i lokale partnerskaber

Styrk de lokale folkeoplysende foreningers mulighed for at indgå i lokale partnerskaber Styrk de lokale folkeoplysende foreningers mulighed for at indgå i lokale partnerskaber Rapport over udviklingsprojektets forløb og resultater September 2013 AOF, LOF og NETOP Indhold Resumé:... 2 Projektets

Læs mere

Kvalitetsrapport 2015-2016 Skoleåret 2014-2015. Fanø Kommune

Kvalitetsrapport 2015-2016 Skoleåret 2014-2015. Fanø Kommune Kvalitetsrapport 2015-2016 Skoleåret 2014-2015 Fanø Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Sammenfattende helhedsvurdering... 3 2.1. Opsamling på eventuelle handlingsplaner... 4 3. Mål og resultatmål...

Læs mere

Evaluering af skolens samlede undervisning

Evaluering af skolens samlede undervisning Evaluering af skolens samlede undervisning En fri grundskole skal regelmæssigt evaluere skolens samlede undervisning og udarbejde en plan for opfølgning på evalueringen I evalueringen indgår en vurdering

Læs mere

Kvalitetsrapport 2013-2014. Skole og Familie

Kvalitetsrapport 2013-2014. Skole og Familie Kvalitetsrapport 2013-2014 Skole og Familie Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Sammenfattende helhedsvurdering... 4 3. Mål og resultatmål... 5 3.1. Nationalt fastsatte mål og resultatmål... 5 4.

Læs mere

Cykel Design Kost Motion

Cykel Design Kost Motion Introduktion til cykelforløb Cykel Design Kost Motion Det er sjovt at lære og virkeligheden er den største motivationskilde Begejstring, læring og innovation Undervisningskonceptet Folkeskolen Cykler er

Læs mere

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 KVALITETSRAPPORT 2013/14. Langeland Kommune. Hjernen&Hjertet

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 KVALITETSRAPPORT 2013/14. Langeland Kommune. Hjernen&Hjertet KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 RAMBØLL KOMMUNE KVALITETSRAPPORT 2013/14 Langeland Kommune Hjernen&Hjertet 1 Indholdsfortegnelse 1 FORORD 3 2 LÆSEVEJLEDNING 4 2.1 Formål med kvalitetsrapporten

Læs mere

Strategiplan for undervisning af dygtige elever

Strategiplan for undervisning af dygtige elever Strategiplan for undervisning af dygtige elever Udviklingsprojekt over tre år 2007-2010 Formål: At udvikle retningslinjer for identifikation af elever med særlige forudsætninger At få større viden om og

Læs mere

Udarbejdet af Søren Lyhne Projektkoordinator Ungdomscenter Knudmosen Jan DE GRØNNE CYKLER

Udarbejdet af Søren Lyhne Projektkoordinator Ungdomscenter Knudmosen Jan DE GRØNNE CYKLER DE GRØNNE CYKLER Beslutningsgang fra Børn og familieudvalget til Børne og familieudvalget Ansvarlig Børn og Unge Bo Meldgaard For at understøtte skolernes mulighed for at lægge undervisningen uden for

Læs mere

Børnetalsprognose Børnetalsprognose

Børnetalsprognose Børnetalsprognose Børnetalsprognose Børnetalsprognose 2013-2023 2019-2029 Herning Kommune Center for Børn og Læring August 2018 Indhold 1 Børnetalsprognose...4 1.1 Dagtilbudsstruktur...4 1.2 Specialgrupper i Herning Kommune...10

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om udviklingen af de nationale test. Februar 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om udviklingen af de nationale test. Februar 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om udviklingen af de nationale test Februar 2012 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om udviklingen af de nationale test (beretning

Læs mere

Børnetalsprognose Børnetalsprognose

Børnetalsprognose Børnetalsprognose Børnetalsprognose 213-223 Børnetalsprognose Børnetalsprognose 213-223 213-223 - 1 - Børnetalsprognose 213-223 1. Børnetalsprognose... 3 1.1 Dagtilbudstruktur... 3 1.2 Klubber oprettet efter Dagtilbudsloven...

Læs mere

3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området

3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området 3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området Efter Før Dette forslag er et alternativ til forslag 6A. Planen

Læs mere

U-turns skoletilbud. Statusredegørelse for perioden maj 2004 maj 2011. U-turns skoletilbud. Statusredegørelse for perioden maj 2004 til maj 2011

U-turns skoletilbud. Statusredegørelse for perioden maj 2004 maj 2011. U-turns skoletilbud. Statusredegørelse for perioden maj 2004 til maj 2011 U-turns skoletilbud Statusredegørelse for perioden maj 2004 til maj 2011 Skoletilbudet i U-turn varetages af to lærere i samarbejde med daggruppens medarbejdere. Undervisningen indgår sammen med behandlingens

Læs mere

Årsrapport Kommunalt Tilsyn Dagtilbud for børn

Årsrapport Kommunalt Tilsyn Dagtilbud for børn Årsrapport Kommunalt Tilsyn 2017 Dagtilbud for børn Tilsynsenheden Afdelingsleder Pia Strandbygaard Tilsynsførende Mia Mortensen Tilsynsførende Joan Dahl Nørgaard FORORD Forskning viser, at højkvalitetsdagtilbud

Læs mere

Analyse af drift og vedligehold af Herning Kommunes fodboldbaner.

Analyse af drift og vedligehold af Herning Kommunes fodboldbaner. Dato: 5. april 2016. Analyse af drift og vedligehold af Herning Kommunes fodboldbaner. - 1 - Herning Kommune behandler og gemmer alle dokumenter i alle sager elektronisk. Hvis du vil se de oplysninger,

Læs mere

Børnetalsprognose Børnetalsprognose

Børnetalsprognose Børnetalsprognose Børnetalsprognose Børnetalsprognose 2013-2023 2017-2027 Center for Børn og Læring, juli 2016 Sagsnr. 28.03.00-G01-2-13 Indhold 1 Børnetalsprognose... 1 1.1 Dagtilbudstruktur... 1 1.2 Specialgrupper i

Læs mere

Kvalitetsrapport. Vestre Skole er en kommunal folkeskole. Skolens virksomhed bygger på Folkeskoleloven og det kommunale selvstyres vedtagelser.

Kvalitetsrapport. Vestre Skole er en kommunal folkeskole. Skolens virksomhed bygger på Folkeskoleloven og det kommunale selvstyres vedtagelser. Skolens navn: Vestre Skole Pædagogiske processer: Skolens værdigrundlag/målsætning: Vision for Vestre Skole Kvalitetsrapport Vestre Skole består af en Undervisningsafdeling og en Fritidsafdeling. Det er

Læs mere

Andel elever med mindst 2 i gennemsnit i både dansk og matematik

Andel elever med mindst 2 i gennemsnit i både dansk og matematik Andel elever med mindst 2 i gennemsnit i både dansk og matematik Obligatorisk indikator i kvalitetsrapport 2.0 Indikatoren Andel elever med mindst 2 i gennemsnit i både dansk og matematik beskriver, hvor

Læs mere

Samlet oversigt over alle indikatorer i LIS

Samlet oversigt over alle indikatorer i LIS Samlet skolerapport Samlet oversigt over alle indikatorer i LIS Denne rapport indeholder alle indikatorer på skoleniveau fra LIS på nær de nationale måltal på baggrund af testresultater i dansk, læsning

Læs mere

Aftale for Social- og Handicapcentret

Aftale for Social- og Handicapcentret Aftale for Social- og Handicapcentret Overskrifter for aftalens mål Fælles mål: 1 Borgeren i centrum via rehabilitering 2 Faglig og økonomisk bæredygtighed ved hjælp af mål og opfølgning Øvrige mål: 3

Læs mere

Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse

Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse Implementeringen af målstyret undervisning og god klasseledelse er prioriteret som A og er det første og største indsatsområde i den fælleskommunale

Læs mere

Kvalitetsrapport 2012

Kvalitetsrapport 2012 Kolding Kommunale Skolevæsens Kvalitetsrapport 1 Skoleåret 11-1 Delrapport fra Bramdrup Skole ved skoleleder Steen Rasmussen ELEVERNES UDBYTTE AF UNDERVISNINGEN 1 9. klasses afgangsprøve - Skolen under

Læs mere

Læsepolitikken omfatter alle elever også elever i specialklasserækkerne. Bilaget gøres tydeligere De nationale test skal indføres i skemaet, bilag 1.

Læsepolitikken omfatter alle elever også elever i specialklasserækkerne. Bilaget gøres tydeligere De nationale test skal indføres i skemaet, bilag 1. Notat Læsepolitik for Frederiksberg Kommune oversigt over ændringsforslag i høringssvar Skole/organisation Kommentar Forvaltningens bemærkninger Rettelse Søndermarkskolen Skolebestyrelsen finder positivt,

Læs mere

Kvalitetsredegørelse 2014-15

Kvalitetsredegørelse 2014-15 Kvalitetsredegørelse 2014-15 Indhold INDLEDNING... 4 DISTRIKTSSKOLE ØLSTYKKE... 5 DEN INKLUDERENDE SKOLE... 7 MEDIELÆRINGSSTRATEGI... 10 LÆSEKOMPETENCEPLAN... 11 RESULTATER... 12 OPSAMLENDE VURDERING AF

Læs mere

Bilag 8.1 Faglige kvalitetsresultater for 9. klasser i skoleåret 2015/2016

Bilag 8.1 Faglige kvalitetsresultater for 9. klasser i skoleåret 2015/2016 En gennemgang af Egebjergskolens faglige niveau i 9. klasse jf. kvalitetsrapporten 2.0, dækkende de tre skoleår 2013/2014, 2014/2015 og 2015/2016, for så vidt angår: Procentvis andel af elever i 9. klasse

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2015/2016 vedr. Davidskolen

Tilsynserklæring for skoleåret 2015/2016 vedr. Davidskolen Bestyrelsen/Forældrekredsen Davidskolen Østergade 13 3720 Aakirkeby Att: Skoleleder Lene Due Madsen Skolekode: 400034 Rønne d. 28.2.2016 Tilsynserklæring for skoleåret 2015/2016 vedr. Davidskolen Tilsynet

Læs mere

Høringsmateriale: Fremtidens skole i Struer kommune Høringsperiode: 30. april -23. maj 2014 kl. 12

Høringsmateriale: Fremtidens skole i Struer kommune Høringsperiode: 30. april -23. maj 2014 kl. 12 HØRINGSFORSLAG: B: LUKNING AF STRUER ØSTRE SKOLE Med det faldende børnetal er der brug for at vurdere antallet af skoler i midtbyen: Struer Østre Skoles elever fordeles på Gimsing Skole og Parkskolen.

Læs mere

BILAG Kvalitetsrapport 2014/2015

BILAG Kvalitetsrapport 2014/2015 BILAG Kvalitetsrapport 2014/2015 Indholdsfortegnelse Nationale måltal på baggrund af testresultater.. Trivsel, differentierede indikatorer for trivsel Side 1 Side 8 Kompetencedækning. Side 18 Karaktergennemsnit..

Læs mere

Generelt gør det sig gældende for samtlige indstillede projekter med kommunen som tovholder, at projekterne:

Generelt gør det sig gældende for samtlige indstillede projekter med kommunen som tovholder, at projekterne: Bilag 2 Oversigt over begrundelse for valg af indstillede projekter Bekæmpelse af rygning blandt udsatte unge kommunen som tovholder Generelt gør det sig gældende for samtlige indstillede projekter med

Læs mere

Vurdering af om de tilgængelige oplysninger er fyldestgørende, herunder beskrivelse af metoder mv.

Vurdering af om de tilgængelige oplysninger er fyldestgørende, herunder beskrivelse af metoder mv. 01 Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling 1.0 02 stk. 2 Skolens prioritering af hovedindsatsen på Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling er: 4. Skolens vurdering, af i hvor høj grad indsatsen på hovedområdet

Læs mere

Hvorfor en ny reform. Ny Folkeskolereform. Hvorfor en ny reform. En mindsetændring 01-11-2013. Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen

Hvorfor en ny reform. Ny Folkeskolereform. Hvorfor en ny reform. En mindsetændring 01-11-2013. Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen Hvorfor en ny reform Ny Folkeskolereform Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen Vi har en god folkeskole, men den skal være bedre på flere områder vejen til en hel ny version af Parkskolen

Læs mere

Evaluering af Handicappolitikken 2008-2012 - Gentofte kommune

Evaluering af Handicappolitikken 2008-2012 - Gentofte kommune Evaluering af Handicappolitikken 2008-2012 - Gentofte kommune Sammenfatning Juni 2012 Finn Kenneth Hansen CASA Evaluering af Handicappolitikken 2008-2012 - Gentofte kommune Sammenfatning Juni 2012 Finn

Læs mere