Benchmarking af kvalitet i levering af strøm i 2006

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Benchmarking af kvalitet i levering af strøm i 2006"

Transkript

1 ENERGITILSYNET Bilag til Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat til Energitilsynets møde den 17. december ENR 4/ /TNE,CJU Punkt B Benchmarking af kvalitet i levering af strøm i 2006 Resume 1. Energitilsynet har gennemført en benchmarking af elnetselskabers kvalitet i levering af strøm i Kvalitet i leveringen af strøm måles ved nettets leveringssikkerhed, der udtrykker nettets evne til at transportere strøm pålideligt ud til forbrugerne. Leveringssikkerhed opgøres ved omfanget strømafbrud der opstår i nettet. Det er vigtigt for forbrugerne, at der er sikkerhed i leveringen af strøm, da stop i leveringen kan indebære både gener og omkostninger for forbrugeren. ENERGITILSYNET sekretariatsbetjenes af KONKURRENCESTYRELSEN Center for Energi 2. I 2008 vil selskabernes kvalitet i levering af strøm sammen med oplysninger om selskabernes økonomiske effektivitet udgøre grundlaget for Energitilsynets udmelding af krav til selskabernes effektivitet. Det skal understreges, at benchmarkingen af kvalitet i leveringen af strøm i 2006 ikke vil danne grundlag for udmelding af effektivitetskrav til elnetselskaberne. Benchmarkingen af kvalitet i leveringen af strøm i 2006 er at betragte som indikativ og som et erfaringsgrundlag for det videre arbejde. Metoden for benchmarkingen af kvalitet i leveringen af strøm i 2007, som vil lægge til grund for effektivitetskrav i 2009, bliver først fastlagt i Som følge af, at selskaberne i 2006 er blevet pålagt at registrere strømafbrud på mellemspændingsnettet og højspændingsnettet og først skal registrere strømafbrud på lavspændingsnettet fra 2007 indgår der kun regionale transmissionsselskaber og distributionsselskaber i benchmarkingen. 4. Selskaberne er hver især underlagt nogle rammevilkår, der fører til naturlige forskelle i selskabernes kvalitet i levering af strøm. I data fra 2006 har det dog ikke været muligt for Energitilsynet at tage hensyn til dette ved benchmarkingen af kvalitet i levering af strøm. Ingen forklaringsparametre i data fra 2006 har i en tilfredsstillende grad kunnet vise en sammenhæng mellem omfanget af strømafbrud og selskabernes rammevilkår. Derfor er selskaberne udelukkende opdelt efter om de regionale transmissionsselskaber eller distributionsselskaber.

2 2/7 5. Der er stor forskel på hvor mange og hvor lange strømafbrud der i 2006 har været i selskabernes netområder. En række selskaber har ikke haft afbrud i deres net, mens andre selskaber har haft en del afbrud. 6. Blandt de regionale transmissionsselskaber har Vestjyske Net 150 kv A/S og Midtjyske Net A/S haft flest afbrud. Hos Vestjyske Net 150 kv A/S har hver forbruger i gennemsnit været afbrudt i knap ½ minut i 2006, mens forbrugere hos Midtjyske Net A/S i gennemsnit har været afbrudt i knap et minut. 7. Blandt distributionsselskaberne har Hammel Elforsyning haft flest afbrud. Hos Hammel Elforsyning er hver forbruger i gennemsnit blevet afbrudt godt 1½ gang i løbet af 2006 og været uden strøm i godt en time. Sagsfremstilling 8. Energitilsynet skal fra og med 2008 udmelde individuelle effektiviseringskrav til elnetselskaberne. Energitilsynet udmeldte i september 2007 effektiviseringskrav der bruges til at reducere reguleringspriserne for reguleringsåret Effektivitetskravene blev opgjort på baggrund af en vurdering af selskabernes økonomiske effektivitet. 9. Fra og med 2008 vil resultaterne af benchmarking af kvalitet i leveringen af strøm indgå i de krav til effektivisering som Energitilsynet udmelder til elnetselskaberne. I 2008 vil Energitilsynet således udmelde effektiviseringskrav gældende for 2009 på baggrund af dels den økonomiske effektivitet, dels en benchmarking af kvalitet i leveringen af strøm i Det skal understreges, at benchmarkingen af kvalitet i leveringen af strøm i 2006 ikke vil danne grundlag for udmelding af effektivitetskrav til elnetselskaberne. Benchmarkingen af kvalitet i leveringen af strøm i 2006 er at betragte som indikativ og som et erfaringsgrundlag for det videre arbejde. Metoden for benchmarkingen af kvalitet i leveringen af strøm i 2007, som vil lægge til grund for effektivitetskrav i 2009, bliver først fastlagt i Kvalitet i leveringen er et begreb der indeholder elementerne forbrugerservice, spændingskvalitet og strømafbrud. Energitilsynet besluttede i april 2005 alene at inddrage strømafbrud i benchmarkingen. Energitilsynet kan på et senere tidspunkt vælge at inddrage andre elementer end strømafbrud i benchmarkingen. 12. Der findes forskellige typer af strømafbrud. Et strømafbrud kaldes varslet, hvis forbrugere på forhånd er blevet orienteret om hvornår afbruddet indtræffer og dermed har mulighed for at planlægge sine aktiviteter og afværge nogle af de gener eller omkostninger som afbruddet kan forvolde. Indtræffer strømafbruddet pludseligt og uden varsel defineres afbruddet i stedet som uvarslet.

3 3/7 13. Strømafbrud der forårsages af en tredje part og ikke af netselskabet selv kaldes for tredje parts afbrud. Det kan for eksempel være en entreprenør, der ved gravearbejde i jorden rammer et elkabel. 14. Afbrud forårsaget af naturkatastrofer som orkan og stormflod betegnes force majeure. Det er afbrud som nettene generelt ikke er bygget til at kunne modstå. 15. Strømafbrud opdeles efter om årsagen til afbruddet findes i selskabets eget net eller uden for eget net. Et strømafbrud i et selskabs net kan således medføre, at strømtilførslen til et andet selskabs net afbrydes. Det første selskab registrerer et strømafbrud forårsaget af en fejl i eget net, mens det andet selskab registrerer et strømafbrud forårsaget af en fejl uden for eget net. Vurdering Måling af strømafbrud 16. Selskaberne er fra 2006 pålagt at registrere leveringssikkerhed og måle både afbrudshyppighed og afbrudsvarighed. Afbrudshyppighed udtrykker den gennemsnitlige afbrudshyppighed, som slutbrugerne oplever i løbet af et år, mens afbrudsvarighed udtrykker hvor lang tid en slutbruger i gennemsnit har været afbrudt i løbet af et år. 17. En definition af afbrudshyppighed og afbrudsvarighed findes i boks 1.

4 4/7 Boks 1. Afbrudshyppighed og afbrudsvarighed Afbrudshyppighed udtrykker den gennemsnitlige afbrudshyppighed, som slutbrugerne oplever, og opgøres ved det totale antal gange, som slutbrugerne har været afbrudt på et år divideret med det samlede antal slutbrugere. Afbrudshyppighed = Antal afbrudte slutbrugere på et år Alle slutbrugere Opgørelse af afbrudshyppighed kan illustreres med et eksempel. Antag, at der eksisterer 2 millioner slutbrugere. 1,5 millioner slutbrugere hver oplever 2 afbrydelser i løbet af året, mens de resterende 0,5 millioner slutbrugere hver oplever 4 afbrydelser. Afbrudshyppighed kan opgøres til (1,5 millioner*2 afbrud+0,5 millioner*4 afbrud)/2 millioner = 2,5. Hver slutbruger oplever i gennemsnit 2,5 strømafbrud i løbet af året. Afbrudsvarighed udtrykker, antal minutter en slutbruger i gennemsnit har været afbrudt. Dette kan udtrykkes ved den akkumulerede tid, som slutbrugerne har været afbrudt i løbet af et år divideret med det samlede antal tilsluttede slutbrugere: Samlet antal minutter af slutbrugernes afbrydelser i løbet af et år Afbruds var ighed = Alle slutbrugere Følgende eksempel illustrerer opgørelse af afbrudsvarighed. Antag, der eksisterer 2 millioner slutbrugere. 1,5 millioner oplever hver 2 afbrydelser af 10 minutters varighed, mens de øvrige 0,5 millioner slutbrugere hver oplever 4 afbrydelser af 20 minutters varighed. Afbrudsvarighed kan opgøres til (1,5 millioner *2 afbrud*10 minutter + 0,5 millioner *4 afbrud*20 minutter)/2 millioner=35. Hver slutbruger oplever i gennemsnit 35 minutters strømafbrud i løbet af året. 18. Selskaberne har i 2006 registreret strømafbrud på mellemspændingsnettet og højspændingsnettet, og registreringen udvides i 2007 til også at omfatte strømafbrud på lavspændingsnettet (0,4 kv). 19. Energitilsynet har bestilt Dansk Energi Forskning og Udvikling til at udarbejde en vejledning til registrering af leveringssikkerhed. Formålet er at sikre ensartet registrering af leveringssikkerhed på tværs af selskaber. Vejledningen er suppleret af en eksempelsamling, der illustrerer en række forskellige afbrudshændelser. Typer af strømafbrud 20. Der er forskel på, hvor stor indflydelse de enkelte selskaber har på forskellige strømafbrud. Nogle typer af strømafbrud indgår derfor med begrænset vægt i benchmarkingen, mens andre typer af strømafbrud helt udelades. Afbrud uden for selskabets netområde indgår ikke i benchmarkingen. Hvert selskab holdes ansvarlig for transporten af strøm i eget net og ikke for transporten af strøm i andre selskabers net. For eksempel kan strømforsy-

5 5/7 ningen i et selskabs net på mellemspændingsniveau bortfalde som følge af et afbrud i et andet selskabs net på højspændingsniveau. Kun selskabet med net på højt spændingsniveau skal registrere dette afbrud. 21. Varslede afbrud indgår med halv vægt af uvarslede afbrud. Selskaber har mulighed for at varsle forbrugere om afbrud i forbindelse med planlagt arbejde på nettet. Forbrugere der på forhånd er varslet om strømafbrud kan planlægge sine aktiviteter og dermed afværge nogle af de scener, som et afbrud kan forvolde. 22. Afbrud der forårsages af en tredje part - og ikke af netselskabet selv kan være svære at begrænse og indgår derfor med 1/10 vægt i benchmarkingen. Gravearbejde i jorden kan resultere i et overgravet kabel. Netselskabet er kun indirekte i stand til at begrænse denne type strømafbrud, for eksempel ved at lette tredje parters adgang til geografiske kort over placeringen af kabler. 23. Afbrud forårsaget af naturkatastrofer som orkan og stormflod indgår ikke i benchmarkingen. Sådanne afbrud betegnes force majeure og udelades af benchmarkingen ud fra en betragtning om, at selskabernes net ikke er bygget til at kunne modstå naturkatastrofer og heller ikke nødvendigvis bør bygges til at kunne det. 24. Af tabel 1 fremgår hvilke typer strømafbrud der indgår i benchmarkingen med begrænset vægt og hvilke der helt udelades. Tabel 1. Typer af strøm afbrud indgår i benchmarkingen Typer af strømafbrud Vægt Uvarslede afbrud 1,0 Varslede afbrud 0,5 Afbrud forårsaget af tredje part 0,1 Afbrud forårsaget af force majeure (orkaner og stormflod) Afbrud uden for eget statistikområde Udelades Udelades Resultater af benchmarkingen 25. Selskaberne er hver især underlagt nogle rammevilkår, der fører til naturlige forskelle i selskabernes kvalitet i levering af strøm. På baggrund af data fra et enkelt år, 2006, har det dog ikke været muligt for Energitilsynet at tage hensyn til dette ved benchmarkingen af kvalitet i levering af strøm. For de regionale transmissionsselskaber gør der sig ydermere gældende, at

6 6/7 omfanget af strømafbrud i de enkelte selskabers net forventes at variere betydeligt fra år til år. Ingen parametre i data fra 2006 har i en tilfredsstillende grad kunnet vise en sammenhæng mellem omfanget af strømafbrud og selskabernes rammevilkår. Derfor er selskaberne udelukkende opdelt efter om de er regionale transmissionsselskaber eller distributionsselskaber. 26. Resultaterne af benchmarkingerne af henholdsvis regionale transmissionsselskaber og distributionsselskaber fremgår af tabel 2. Tallene der fremgår af tabellens kolonne 2 viser det antal minutter hver kunde i gennemsnit var uden strøm i 2006, mens tallene der fremgår af tabellens kolonne 3 viser det antal gange en kunde i gennemsnit blev udsat for strømafbrud i 2006 (se boks 1). Tabel 2. Benchmarking af kvalitet i levering af strøm i 2006 Selskab Afbrudsvarighed Afbrudshyppighed Regionale transmissionsselskaber Syd Net A/S 0 0 Frederiksberg Eltransmission A/S 0 0 SEAS-NVE Transmission A/S 0 0 Fyns Net Amba 0 0 KE Transmission A/S 0 0 Vestjyske Net 60 kv A/S 0,1 0 Dong Energy Nord Elnet (før NESANET A/S) 0,1 0 Sydøstjyske Net A/S 0,2 0,1 Vestjyske Net 150 kv A/S 0,4 0,1 Midtjyske Net A/S 0,8 0,1 Gennemsnit, regionale transmissionsselskaber 0,2 0 Distributionsselskaber SK-El A/S 0 0 Viborg Elnet A/S 0 0 Viby Net A/S 0 0,3 Vordingborg Elnet 0 0 NKE Elnet A/S 0 0 Frederikshavn Kommune, Sæby Elforsyning 0 0 Hurup Elværk Net A/S 0 0 Ikast Værkerne Net A/S 0 0 Skjern Elforsyning A/S 0 0 Tarm Elværk Net A/S 0 0 Videbæk Elnet 0 0 Kjellerup Elnet 0 0 Ringkøbing Forsyning Elnet A/S 0 0 Vestforsyning Net A/S 0 0 Brabrand Net A/S 0,1 0 LEF Net A/S 0,2 0

7 7/7 Selskab Afbrudsvarighed Afbrudshyppighed Helsingør Elforsyning 0,5 0 Nordvestjysk Elforsyning 1,2 0 SEF Net A/S 1,4 0,1 Østjysk Energi Net A/S 1,7 0,2 AKE Net 2,3 0,1 Odense Energi Net A/S 3,4 0,2 Frederikshavn Elnet A/S 3,4 0,1 Faaborg Elforsyning A/S (Netvirksomhed) 3,4 0,1 Ærø Elforsyning Net A/S 4,6 0,1 EnergiMidt Net Vest A/S 4,6 0,2 Nyborg Elnet A/S 5,1 0,1 Korsør Elnet 5,5 0,7 Energi Randers Net A/S 5,6 0,1 Roskilde Kommune Forsyningsafdeling 5,8 0,1 Frederiksberg Elnet A/S 6,8 0,1 MES Net A/S 7,2 0,2 Energi Horsens Net A/S 7,4 0,2 ENV Net A/S 7,6 0,2 Galten Elværk Net A/S 8,9 0,3 Energi Fyn Net A/S 8,9 0,2 TRE-FOR Elnet A/S 9,6 0,3 ESV Net A/S 9,8 0,3 Hillerød Kommune 11 0,2 DONG Energy City Elnet A/S 12,4 0,2 RAH Net A/S 12,8 0,3 Ravdex A/S 13 0,4 BOE Net A/S 13,3 0,3 SYD ENERGI, SE Net, SYD ENERGI Net 60 kv 13,7 0,2 HHE Net 17,4 0,5 EnergiMidt Net A/S 17,7 0,5 NRGi Net A/S 20,5 0,3 Dong Energy Nord Elnet (før NESANET A/S) 21,6 0,4 Østkraft Net A/S 22,4 0,4 Struer Forsyning Elnet AS 25,9 0,5 ELRO Net A/S 26,3 0,4 VOS Net A/S 37,9 0,8 HEF Net A/S 43,1 1,2 Thy Højspændingsværk Net A/S 49,2 0,8 SEAS-NVE distribution 50,4 0,7 Thy-Mors El-Net A/S 60,4 0,6 Hammel El-Forsyning 61,7 1,6 Gennemsnit 11,3 0,3 Note: Det regionale transmissionsselskab NV Net A/S er ikke medtaget i tabel 1.

Indberetningen indeholder en rettelse til selskabets anmeldelse af netkomponenter (antallet af fjernaflæste- og ikke-fjernaflæste målere) for 2011.

Indberetningen indeholder en rettelse til selskabets anmeldelse af netkomponenter (antallet af fjernaflæste- og ikke-fjernaflæste målere) for 2011. Til netselskaberne 27. maj 2013 Sag 13/00314 / LIC Deres ref. Udmelding af korrigerede effektiviseringskrav til elnetselskaberne for 2013 Sekretariatet for Energitilsynet har i forbindelse med opfølgningen

Læs mere

Til elnetselskaberne. 2. høring af udkast til afgørelse om Effektiviseringskrav til elnetselskaberne

Til elnetselskaberne. 2. høring af udkast til afgørelse om Effektiviseringskrav til elnetselskaberne Til elnetselskaberne 30. oktober 2014 Deres ref. / LIC 2. høring af udkast til afgørelse om til elnetselskaberne for 2015 Sekretariatet for Energitilsynet sendte udkast til afgørelse om " til elnetselskaberne

Læs mere

1-2,5 MWh/år 2 MWh/år 2,5-5 MWh/år 4 MWh/år 5-15 MWh/år 15 MWh/år (elvarmekunde)

1-2,5 MWh/år 2 MWh/år 2,5-5 MWh/år 4 MWh/år 5-15 MWh/år 15 MWh/år (elvarmekunde) Elprisstatistikken er en månedlig opgørelse af elpriserne for en række kundetyper. Herudover er det hensigten at kunne præsentere en samlet elpris pr. 1. januar og 1. juli med henblik på at kunne efterkomme

Læs mere

Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation.

Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 1. kvartal 2011 Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 4 3 2-1 01-2 -3-5 -6 Procent 2. Kvt. 3. Kvt. 4. Kvt. 1.

Læs mere

Elforsyningens tariffer & elpriser

Elforsyningens tariffer & elpriser Elforsyningens tariffer & elpriser Pr. 1. januar 2015 April 2015 Elforsyningens tariffer & elpriser pr. 1. januar 2015 April 2015 ISSN 0909-0762 Grafisk design og produktion: Dedicated PrePress ApS, Virum

Læs mere

Summerede besparelser fra indberetningerne Indberetning 2017 vist i MWh

Summerede besparelser fra indberetningerne Indberetning 2017 vist i MWh Målopfyldelse 5. marts 2018 09:13 Summerede besparelser fra indberetningerne Indberetning 2017 vist i MWh Skema 1: Realiserede besparelser opdelt på sektorer og energiarter MWh Fjernvarme Naturgas Olie

Læs mere

Summerede besparelser fra indberetningerne Indberetning 2017 vist i MWh

Summerede besparelser fra indberetningerne Indberetning 2017 vist i MWh Målopfyldelse 20. marts 2018 12:23 Summerede besparelser fra indberetningerne Indberetning 2017 vist i MWh Skema 1: Realiserede besparelser opdelt på sektorer og energiarter MWh Fjernvarme Naturgas Olie

Læs mere

Effektiviseringskrav til elnetselskaberne for 2012

Effektiviseringskrav til elnetselskaberne for 2012 ENERGITILSYNET Energitilsynets møde den 1. november 2011 14. juli 2011 DETAIL 4/0706-0300-0042 / KHA, NMJ, MBK, TS til elnetselskaberne for 2012 til elnetselskaberne for 2012...1 1 Resumé...2 2 Indstilling...4

Læs mere

4. kvartal 2012. Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation.

4. kvartal 2012. Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 4. kvartal 2012 Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. Stigning i elforbruget for 4. kvartal 2012. Efter adskillige

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 28. september 2009 om reduktion af elnetselskabernes

Energitilsynets afgørelse af 28. september 2009 om reduktion af elnetselskabernes (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk NV Net A/S (nu N1 A/S), NOE Net A/S, Thy Mors

Læs mere

INDRAPPORTERING AF DATA TIL BENCHMARKING AF KVALITET I LEVERING

INDRAPPORTERING AF DATA TIL BENCHMARKING AF KVALITET I LEVERING VEJLEDNING 1. UDGAVE FEBRUAR 2015 INDRAPPORTERING AF DATA TIL BENCHMARKING AF KVALITET I LEVERING ENERGITILSYNET INDRAPPORTERING AF DATA TIL BENCHMARKING AF KVALITET I LEVERING INDHOLD 1. INDLEDNING...

Læs mere

Afgørelse om korrektion af netselskabernes effektiviseringskrav

Afgørelse om korrektion af netselskabernes effektiviseringskrav Sekretariatsafgørelse 18. februar 2015 Detail & Distribution Deres ref. /LAA, LIC, KHRI, IRT Sag: 14/08972 Afgørelse om korrektion af netselskabernes effektiviseringskrav for 2013 1 1. Energiklagenævnet

Læs mere

Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation.

Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 3. kvartal 2010 Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 2 1 0-1 -2-3 -5-6 Procent 4. Kvt. 1. Kvt. 2. Kvt. 3. Kvt.

Læs mere

Elforsyningens nettariffer & priser

Elforsyningens nettariffer & priser Elforsyningens nettariffer & priser Pr. 1. januar 2018 Marts 2018 Elforsyningens nettariffer & priser pr. 1. januar 2018 Marts 2018 ISSN 0909-0762 Grafisk design og produktion: Dedicated PrePress ApS,

Læs mere

Afgørelse om korrektion af netselskabernes effektiviseringskrav

Afgørelse om korrektion af netselskabernes effektiviseringskrav Sekretariatsafgørelse 18. februar 2015 Detail & Distribution Deres ref. /LAA, LIC, KHRI, IRT Sag: 14/08973 Afgørelse om korrektion af netselskabernes effektiviseringskrav for 2014 1 1. Energitilsynet traf

Læs mere

Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation.

Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 2. kvartal 2011 Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 4 3 2 1 0-1 -2-3 -5-6 Procent 3. Kvt. 4. Kvt. 1. Kvt. 2.

Læs mere

Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2011

Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2011 ENERGITILSYNET Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2011 12-07-2010 EL 4/0706- /LVM, LR og MBK 1 Resumé 1. Energitilsynet skal i henhold til elforsyningsloven og indtægtsrammebekendtgørelsen

Læs mere

Elforsyningens tariffer & elpriser

Elforsyningens tariffer & elpriser Elforsyningens tariffer & elpriser Pr. 1. januar 2013 April 2013 Elforsyningens tariffer & elpriser pr. 1. januar 2013 April 2013 ISSN 0909-0762 Grafisk design og produktion: Dedicated PrePress ApS, Virum

Læs mere

Lidt lavere vækst i elforbruget i 1. kvartal 2007.

Lidt lavere vækst i elforbruget i 1. kvartal 2007. . kvartal 2007 Figur. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. P ro cent 2 0-2. Kvt.. Kvt. 4. Kvt.. Kvt. 2. Kvt.. Kvt. 4.

Læs mere

Omgørelse af Energitilsynets benchmarkingafgørelse af 18. december

Omgørelse af Energitilsynets benchmarkingafgørelse af 18. december ENERGITILSYNET HØRINGSUDKAST Punkt x Energitilsynets møde den 28. januar 2014 13.11.2013 D&D «Sagsnummer» LAA/KHRI/LIC Omgørelse af Energitilsynets benchmarkingafgørelse af 18. december 2012 1 Resumé 1.

Læs mere

3.kvartal Figur 1. Elforbrugspanelernes kvartalsvise og 4 kvartalers glidende gennemsnits vækst, korrigeret for temperatur og kalendervariation.

3.kvartal Figur 1. Elforbrugspanelernes kvartalsvise og 4 kvartalers glidende gennemsnits vækst, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 3.kvartal 2001 Figur 1. Elforbrugspanelernes kvartalsvise og 4 kvartalers glidende gennemsnits vækst, korrigeret for temperatur og kalendervariation. Udvikling 3.kvartal 2001: Udviklingen i elforbrugspanelet

Læs mere

Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2009

Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2009 ENERGITILSYNET Punkt 4 Energitilsynets møde den 27. oktober 2008 27-10-2008 GAS 4/0706-0300-0011 /CJU/KH/PR Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2009 Resumé 1. Energitilsynet skal i henhold

Læs mere

Afgørelse om korrektion af netselskabernes effektiviseringskrav

Afgørelse om korrektion af netselskabernes effektiviseringskrav ENERGITILSYNET Sekretariatsafgørelse - Høringsudkast 30. september 2014 Sag: 14/08973 KHRI/LAA/LIC Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Afgørelse om korrektion af netselskabernes

Læs mere

1. kvartal Stigning i elforbruget på 0,3 procent i 1. kvartal 2004

1. kvartal Stigning i elforbruget på 0,3 procent i 1. kvartal 2004 . kvartal 2004 Figur. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. Procent 2 0 - -2 2. Kvt. 3. Kvt. 4. Kvt.. Kvt. 2. Kvt. 3. Kvt.

Læs mere

1. kvartal Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation.

1. kvartal Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. . kvartal 2005 Figur. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 2 Procent 0-2 2. Kvt. 3. Kvt. 4. Kvt.. Kvt. 2. Kvt. 3. Kvt.

Læs mere

1. kvartal Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation.

1. kvartal Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 1. kvartal 2003 Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. Uændret elforbrug Udviklingen i elforbrugspanelet viser

Læs mere

KRITERIER FOR INDRØMMELSE AF

KRITERIER FOR INDRØMMELSE AF UDKAST KRITERIER FOR INDRØMMELSE AF UNDTAGELSE FOR KRAV I FORORDNING 2016/1447/EU AF 26. AUGUST 2016 OM FASTSÆTTELSE AF NETREGLER OM TILSLUTNING AF TRANSMISSIONSSYSTEMER MED HØJSPÆNDINGSJÆVNSTRØM OG JÆVNSTRØMSFORBUNDNE

Læs mere

Energitilsynets sekretariats bemærkninger til de forskellige høringssvar

Energitilsynets sekretariats bemærkninger til de forskellige høringssvar ENERGITILSYNET d. 25. oktober 2010 Energicenter EL /LR, LVM og MBK Bilag 11 Høringsnotat Energitilsynets sekretariats bemærkninger til de forskellige høringssvar Energitilsynets sekretariat udsendte ved

Læs mere

Lidt højere vækst i elforbruget i 2. kvartal 2007.

Lidt højere vækst i elforbruget i 2. kvartal 2007. 2. kvartal 2007 Figur. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. P ro cent 2 0 -. Kvt. 4. Kvt.. Kvt. 2. Kvt.. Kvt. 4. Kvt..

Læs mere

2. kvartal 2002 Udvikling 2. kvartal 2002:

2. kvartal 2002 Udvikling 2. kvartal 2002: 2. kvartal 2002 Figur 1. Elforbrugspanelernes kvartalsvise og 4 kvartalers glidende gennemsnits vækst, korrigeret for temperatur og kalendervariation. Udvikling 2. kvartal 2002: Elforbrugspanelet viser

Læs mere

Uændret vækst i elforbruget i 3. kvartal 2007.

Uændret vækst i elforbruget i 3. kvartal 2007. . kvartal 2007 Figur. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. Procent 2 0-4. Kvt.. Kvt. 2. Kvt.. Kvt. 4. Kvt.. Kvt. 2. Kvt..

Læs mere

Væksten i elforbruget omkring halvanden procent

Væksten i elforbruget omkring halvanden procent . kvartal 2006 2 Figur. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. Procent 0-2 2. Kvt. 3. Kvt. 4. Kvt.. Kvt. 2. Kvt. 3. Kvt.

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018 HØRINGSUDKAST

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018 HØRINGSUDKAST PUNKT [X] ENERGITILSYNETS MØDE DEN 19. DECEMBER 2017 EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018 HØRINGSUDKAST 23. oktober 2017 Detail & Distribution 17/00437 KPH, LAA, RSHA 1. RESUMÉ 1. Energitilsynet

Læs mere

Væksten i elforbruget er fortsat over 1 procent

Væksten i elforbruget er fortsat over 1 procent 2. kvartal 2005 Figur. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 2 Procent 0-2 3. Kvt. 4. Kvt.. Kvt. 2. Kvt. 3. Kvt. 4. Kvt..

Læs mere

Markant stigning i elforbruget i 4. kvartal 2010.

Markant stigning i elforbruget i 4. kvartal 2010. 4. kvartal 2010 4 3 2 1-1 0-2 -3-5 -6 Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. Procent 4 3 2 1-1 0-2 -3-5 -6 Procent

Læs mere

Yderligere fald i elforbruget i 4. kvartal 2009.

Yderligere fald i elforbruget i 4. kvartal 2009. 4. kvartal 2009 2 1 0-1 -2-3 -4-5 -6 Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. Procent 1. Kvt. 2. Kvt. 3. Kvt. 4.

Læs mere

Lidt lavere vækst i elforbruget i 4. kvartal 2006.

Lidt lavere vækst i elforbruget i 4. kvartal 2006. 4. kvartal 2006 Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 3 Procent 2 1 0-1 1. Kvt. 2. Kvt. 3. Kvt. 4. Kvt. 1. Kvt.

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018 PUNKT 4 TILSYNSMØDE 188, 19. DECEMBER 2017 EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018 19. december 2017 Detail & Distribution 17/00437 IRT, KPH, LAA, RSHA 1. RESUMÉ 1. Energitilsynet skal i

Læs mere

Elforsyningens tariffer & elpriser

Elforsyningens tariffer & elpriser Elforsyningens tariffer & elpriser Pr. 1. januar 2014 Marts 2014 Elforsyningens tariffer & elpriser pr. 1. januar 2014 Marts 2014 ISSN 0909-0762 Grafisk design og produktion: Dedicated PrePress ApS, Virum

Læs mere

Energitilsynets administrations- og dokumentationskrav i forbindelse med begrebet nødvendige nyinvesteringer i indtægtsrammebekendtgørelsen Resumé

Energitilsynets administrations- og dokumentationskrav i forbindelse med begrebet nødvendige nyinvesteringer i indtægtsrammebekendtgørelsen Resumé ENERGITILSYNET 16. februar 2005 Punkt 4 Notat til beslutning 3/1320-0200-0079 HTH Energitilsynets møde den 28. februar 2005 ENERGITILSYNET Energitilsynets administrations- og dokumentationskrav i forbindelse

Læs mere

3. kvartal Stigning i elforbruget på 1 procent i 3. kvartal 2004

3. kvartal Stigning i elforbruget på 1 procent i 3. kvartal 2004 3. kvartal 2004 Figur 2. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 2 Procent 0-2 4. Kvt.. Kvt. 2. Kvt. 3. Kvt. 4. Kvt.. Kvt.

Læs mere

Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation.

Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 4. kvartal 2007 Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 3 P ro c e n t 2 1 0-1 1. K v t. 2. Kv t. 3. K v t. 4. Kv

Læs mere

3. kvartal 2002 Udvikling 3. kvartal 2002:

3. kvartal 2002 Udvikling 3. kvartal 2002: 3. kvartal 2002 Figur 1. Elforbrugspanelernes kvartalsvise og 4 kvartalers glidende gennemsnits vækst, korrigeret for temperatur og kalendervariation. Udvikling 3. kvartal 2002: Elforbrugspanelet viser

Læs mere

Bilagsoversigt. Bilag til punkt 5. Energitilsynets møde den 18. december 2012. Bilag Bilagsside

Bilagsoversigt. Bilag til punkt 5. Energitilsynets møde den 18. december 2012. Bilag Bilagsside ENERGITILSYNET Bilag til punkt 5 Energitilsynets møde den 18. december 2012 18. december 2012 DETAIL 12/10309 /LIC, KHRI, TS, HBL Bilagsoversigt Bilag Bilagsside nr. 1 1-12 Detaljeret gennemgang af model

Læs mere

Yderligere fald i elforbruget i 4. kvartal 2008.

Yderligere fald i elforbruget i 4. kvartal 2008. 4. kvartal 2008 Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 2 1 0-1 -2-3 Procent 1. Kvt. 2. Kvt. 3. Kvt. 4. Kvt. 1.

Læs mere

1. kvartal Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for klima- og kalendervariation.

1. kvartal Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for klima- og kalendervariation. 1. kvartal 2012 Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for klima- og kalendervariation. 3 2 1 0-1 -2-3 Procent 2. Kvt. 3. Kvt. 4. Kvt. 1. Kvt. 2. Kvt.

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 16. december 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 16. december 2014 stadfæstes. (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA SK Elnet A/S OVER Energitilsynets afgørelse

Læs mere

Velkommen til Eftermiddagsmøde hos. DEFU Dansk Energi Forskning og Udvikling

Velkommen til Eftermiddagsmøde hos. DEFU Dansk Energi Forskning og Udvikling Velkommen til Eftermiddagsmøde hos DEFU Dansk Energi Forskning og Udvikling Dagens program Fremtidens nettekniske udfordringer Jørgen S. Christensen DSO Tekniske løsninger og praktiske erfaringer Louise

Læs mere

Metodebeskrivelse for elprisstatistik udarbejdet efter 1. januar 2007

Metodebeskrivelse for elprisstatistik udarbejdet efter 1. januar 2007 Metodebeskrivelse for elprisstatistik udarbejdet efter 1. januar 07 Elprisstatistikken er en månedlig opgørelse af elpriserne for en række kundetyper. Herudover er det hensigten at kunne præsentere en

Læs mere

Dansk Energi som mandatar for 52 elnetselskaber over Energitilsynet af 27. oktober 2008 reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2009

Dansk Energi som mandatar for 52 elnetselskaber over Energitilsynet af 27. oktober 2008 reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2009 (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Dansk Energi som mandatar for 52 elnetselskaber

Læs mere

Sagen er hovedforhandlet under medvirken af tre dommere, jf herved retsplejelovens

Sagen er hovedforhandlet under medvirken af tre dommere, jf herved retsplejelovens RETTEN I HOLSTEBRO Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 13. maj 2014 i sag nr. BS 7-1190/2011: NOE Net A/S Skivevej 120 7500 Holstebro og Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøevej 107 7900 Nykøbing M og Vestjyske

Læs mere

Benchmarking. Vejledning til indberetning af netkomponenter til brug for benchmarking af økonomisk effektivitet. Maj 2011

Benchmarking. Vejledning til indberetning af netkomponenter til brug for benchmarking af økonomisk effektivitet. Maj 2011 Maj 2011 Benchmarking Vejledning til indberetning af netkomponenter til brug for benchmarking af økonomisk effektivitet ENERGITILSYNET sekretariatsbetjenes af KONKURRENCESTYRELSEN Centrene for Energi Nyropsgade

Læs mere

4. kvartal Væksten i elforbruget stiger i 4. kvartal 2005 efter et dyk i kvartalet før.

4. kvartal Væksten i elforbruget stiger i 4. kvartal 2005 efter et dyk i kvartalet før. 4. kvartal 2005 Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 2 Procent 1 0-1 -2 1. Kvt. 2. Kvt. 3. Kvt. 4. Kvt. 1. Kvt.

Læs mere

HØRING OM VILKÅR OG BETINGELSER FOR AT VÆRE SYSTEMFORSVARSYDELSESLEVERANDØR OG SYSTEMGENOPRETTELSESYDELSESLEVE- RANDØR

HØRING OM VILKÅR OG BETINGELSER FOR AT VÆRE SYSTEMFORSVARSYDELSESLEVERANDØR OG SYSTEMGENOPRETTELSESYDELSESLEVE- RANDØR 1/7 Til høringsparterne Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 HØRING OM VILKÅR OG BETINGELSER FOR AT VÆRE SYSTEMFORSVARSYDELSESLEVERANDØR

Læs mere

4. kvartal Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation.

4. kvartal Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 4. kvartal 2004 Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 2 Procent 1 0-1 -2 1. Kvt. 2. Kvt. 3. Kvt. 4. Kvt. 1. Kvt.

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017 PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 20. DECEMBER 2016 EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017 20. december 2016 Detail & Distribution 16/03110 IRT, KHRI, LAA 1. RESUMÉ 1. Energitilsynet skal

Læs mere

Udligningsordningen, procedurer og dokumentation. Indhold. 1. Generelt om portalen Overordnet beskrivelse. 14.

Udligningsordningen, procedurer og dokumentation. Indhold. 1. Generelt om portalen Overordnet beskrivelse. 14. 14. juli 2017 neh/ Udligningsordningen, procedurer og dokumentation Dette notat beskriver procedurer for indsendelse, behandling samt godkendes af udligningsansøgninger. Principperne beskrevet i dokumentet

Læs mere

4. kvartal Stigning i elforbruget på 0,9 procent i 4. kvartal 2003

4. kvartal Stigning i elforbruget på 0,9 procent i 4. kvartal 2003 4. kvartal 2003 2 1 0-1 Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. Procent -2 1. Kvt. 2. Kvt. 3. Kvt. 4. Kvt. 1. Kvt.

Læs mere

Høringsnotat over vejledning til indsamling af leveringssikkerhedsdata

Høringsnotat over vejledning til indsamling af leveringssikkerhedsdata 12-12-2005 E2 3/1320-0200-0065 /TNE Høringsnotat over vejledning til indsamling af leveringssikkerhedsdata Som det fremgår af Energitilsynets afgørelse af 25. april 2005 skal elnetselskaberne fra og med

Læs mere

Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el. 3. kvartal 2014

Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el. 3. kvartal 2014 Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el 3. kvartal 2014 09. oktober 2014 Sag Deres ref. LVM Formålet med lovgivningen er at undgå, at såkaldt passive forbrugere betaler en højere pris for tilbagefaldsproduktet

Læs mere

VEKS Vores Rens Spildevandscenter Avedøre I/S Albertslund Varmeforsyning. Vores Rens Spildevandscenter Avedøre I/S

VEKS Vores Rens Spildevandscenter Avedøre I/S Albertslund Varmeforsyning. Vores Rens Spildevandscenter Avedøre I/S Kommune Albertslund Kommune Allerød Kommune Assens Kommune Ballerup Kommune Billund Kommune Bornholms Regionskommune Brøndby Kommune Brønderslev Kommune Dragør Kommune Egedal Kommune Esbjerg Kommune Fanø

Læs mere

ENERGITILSYNET. Vejledning til indrapportering af data til benchmarking af kvalitet i levering

ENERGITILSYNET. Vejledning til indrapportering af data til benchmarking af kvalitet i levering ENERGITILSYNET Vejledning til indrapportering af data til benchmarking af kvalitet i levering 1. udgave Marts 2013 2/21 1 INDLEDNING... 3 2 TERMINOLOGI... 4 3 INDBERETNING AF DATA FOR KVALITET I LEVERING...

Læs mere

2. og 3. kvartal 2012

2. og 3. kvartal 2012 2. og 3. kvartal 2012 Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 3 2 1 0-1 -2-3 -4 Procent 4. Kvt. 1. Kvt. 2. Kvt.

Læs mere

4. kvartal Det er 4. kvartal i træk at der er en stigende vækstrate. Det er første gang i panelets historie at det observeres.

4. kvartal Det er 4. kvartal i træk at der er en stigende vækstrate. Det er første gang i panelets historie at det observeres. 4. kvartal 2002 Figur 1. Elforbrugspanelernes kvartalsvise og 4 kvartalers glidende gennemsnits vækst, korrigeret for temperatur og kalendervariation. Udvikling 4. kvartal 2002: Udviklingen i elforbrugspanelet

Læs mere

De godkendte metoder skal offentliggøres af Energi Fyn med angivelse af godkendelsesdatoen, jf. 1, stk. 3 i metodebekendtgørelsen.

De godkendte metoder skal offentliggøres af Energi Fyn med angivelse af godkendelsesdatoen, jf. 1, stk. 3 i metodebekendtgørelsen. Energi Fyn Net 13. oktober 2014 Sagnr. 14/10480 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldte metoder Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Energi Fyn Nets (herefter Energi Fyn) anmeldelse af ny metode

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017 PUNKT X ENERGITILSYNETS MØDE DEN 20. DECEMBER 2016 EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017 21. september 2016 Detail & Distribution 14/13267 IRT, KHRI, LAA, HECH 1. RESUMÉ 1. Energitilsynet

Læs mere

VEKS Spildevandscenter Avedøre Albertslund Varmeforsyning. Engholm Varmecentral I/S Nordforbrænding. Spildevandscenter Avedøre

VEKS Spildevandscenter Avedøre Albertslund Varmeforsyning. Engholm Varmecentral I/S Nordforbrænding. Spildevandscenter Avedøre Albertslund Allerød Assens Ballerup Billund Bornholms Regionskommune Brøndby Brønderslev Dragør Egedal Esbjerg Fanø Favrskov Faxe Fredensborg Albertslund Varmeforsyning Lillerød Varmecentral Engholm Varmecentral

Læs mere

S i d e 74. Bilag. Bilag 1. Statistikbanken Samlet husstandsforbrug, og herunder også på elektricitet 7.453,5 kr./ ,9 kr.

S i d e 74. Bilag. Bilag 1. Statistikbanken Samlet husstandsforbrug, og herunder også på elektricitet 7.453,5 kr./ ,9 kr. S i d e 74 Bilag Bilag 1 Statistikbanken Samlet husstandsforbrug, og herunder også på elektricitet 7.453,5 kr./ 305.595,9 kr. *100 = 2,44 % Øre-besparelse forventet per kwh S i d e 75 Bilag 2 Forbrugernes

Læs mere

AURA El-net GE A/S Smedeskovvej 55 8464 Galten AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF AURA EL-NET GE A/S IND- TÆGTSRAMME SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER

AURA El-net GE A/S Smedeskovvej 55 8464 Galten AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF AURA EL-NET GE A/S IND- TÆGTSRAMME SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER AURA El-net GE A/S Smedeskovvej 55 8464 Galten 2. november 2015 Detail & Distribution 12/05234 /BEJ AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF AURA EL-NET GE A/S IND- TÆGTSRAMME SOM Sekretariatet for Energitilsynet har

Læs mere

Referat Energitilsynsmøde den 30. maj 2011

Referat Energitilsynsmøde den 30. maj 2011 Referat Energitilsynsmøde den 30. maj 2011 22-06-2011 Dagsorden: 1. Inhabilitet på møde nr. 123. 2. Meddelelser fra formanden. 3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra chefen

Læs mere

Bilagsoversigt. Bilag til pkt. 4. Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for Bilag Bilagsside

Bilagsoversigt. Bilag til pkt. 4. Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for Bilag Bilagsside ENERGITILSYNET Bilag til pkt. 4. Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2009. 27-10-2008 GAS 4/0706-0300-0011 CJU/PR/KH Bilagsoversigt Bilag Bilagsside nr. 1 2 10 Tilsynets bemærkninger til

Læs mere

Kontrolstruktur for det kollektive elforsyningsnet

Kontrolstruktur for det kollektive elforsyningsnet Til Netvirksomheder med bevilling til at drive kollektivt distributionsnet Kontrolstruktur for det kollektive elforsyningsnet 1. maj 2014 BJA/IMA Dok. 13/89692-310 1/16 Arbejdsgruppe Notatet er udarbejdet

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer EnergiMidt Net A/S reguleringspris med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3.

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer EnergiMidt Net A/S reguleringspris med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3. EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg 23. oktober 2015 Detail & Distribution 14/13276 /BEJ AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF ENERGIMIDT NET A/S IND- TÆGTSRAMME SOM Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

MODELLEN FOR MÅLING AF LEVERINGSKVALITET PÅ AGGREGERET NIVEAU

MODELLEN FOR MÅLING AF LEVERINGSKVALITET PÅ AGGREGERET NIVEAU MODELLEN FOR MÅLING AF LEVERINGSKVALITET PÅ AGGREGERET NIVEAU Dette notat giver en detaljeret gennemgang af modellen for måling af leveringskvaliteten på aggregeret niveau. Netvirksomhederne måles på både

Læs mere

Elsystemets kontrolstruktur

Elsystemets kontrolstruktur Behandlet af TUDG 25.10.2007 Behandlet af NU 14.11.2007 Behandlet af TU 11.3.2008 Elsystemets kontrolstruktur 19. marts 2008 HPA/HPA Indhold 1. Kontrolstruktur for elsystemets net... 2 2. Kontrolstruktur

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE 2016

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE 2016 PUNKT [X] ENERGITILSYNETS MØDE DEN 15. DECEMBER 2015 EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE 2016 UDKAST x. september 2015 Detail & Distribution 14/13267 IRT, KPH, LAA, NOJ, LIC, KHRI 1. RESUMÉ 1.

Læs mere

Bilagsoversigt. Bilag til afgørelsen. Bilag Bilagsside

Bilagsoversigt. Bilag til afgørelsen. Bilag Bilagsside ENERGITILSYNET Bilag til afgørelsen 28-08-2009 GAS 4/0706-0300-0019 RFW, CPS Bilagsoversigt Bilag Bilagsside nr. 1 2 10 Detaljeret gennemgang af netvolumenmodellen 2 11 17 Modellen benchmarking af kvalitet

Læs mere

Beregningsmodel for udligning af nettab I forbindelse med nye nettabssager Gældende fra den 1.7.2009 for hele Danmark

Beregningsmodel for udligning af nettab I forbindelse med nye nettabssager Gældende fra den 1.7.2009 for hele Danmark OTAT 02-004a Dok. ansvarlig: ROL Sekretær: sls Sagsnr: 07/452 Doknr: 6 22-6-2009 Beregningsmodel for udligning af nettab I forbindelse med nye nettabssager Gældende fra den 1.7.2009 for hele Danmark OTAT

Læs mere

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde Februar

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde Februar Engrosmodellen Teknik- og implementeringsgruppen Møde 31 10. Februar 2016 14-15488-73 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Action-listen 3. Status E2E-test 4. Status afregningstest 5. Status datakonsistens

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25706900 1. december 2016 Detail & Distribution 15/11153, 15/11154, 15/11155 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF

Læs mere

Opfølgningen på Energitilsynets undersøgelse af fordeling af graveomkostninger ved kabellægning

Opfølgningen på Energitilsynets undersøgelse af fordeling af graveomkostninger ved kabellægning Det Energipolitiske Udvalg (2. samling) EPU alm. del - Bilag 166 Offentligt ENERGITILSYNET 03-04-2008 EL 4/0720-0200-0072 /HRJ Opfølgningen på Energitilsynets undersøgelse af fordeling af graveomkostninger

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25 70 69 00 1. december 2016 Detail & Distribution 15/12007, 15/12008 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet

Læs mere

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N 27. maj 2014 Sag 13/09826 Deres ref. LRN Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg 1. Sagsfremstilling

Læs mere

Effektiviseringskrav til elnetselskaberne for 2014

Effektiviseringskrav til elnetselskaberne for 2014 ENERGITILSYNET Punkt 4 Energitilsynets møde den 17. december 2013 17. december 2013 DETAIL / LIC, KHRI, HBL, LAA til elnetselskaberne for 2014 Sekretariatet for Energitilsynet 1 Resumé... 2 2 Afgørelse...

Læs mere

Afgørelse om mål for netvirksomheders leveringskvalitet

Afgørelse om mål for netvirksomheders leveringskvalitet Afgørelse om mål for netvirksomheders leveringskvalitet 2018-2022 21. december 2018 Detail & Distribution KPH RESUMÉ Forsyningstilsynet skal i året forud for en reguleringsperiode fastsætte og offentliggøre

Læs mere

Elforsyningens nettariffer & priser

Elforsyningens nettariffer & priser Elforsyningens nettariffer & priser Pr. 1. januar 2017 Maj 2017 Elforsyningens nettariffer & priser pr. 1. januar 2017 Maj 2017 ISSN 0909-0762 Grafisk design og produktion: Dedicated PrePress ApS, Virum

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR nr. 25 58 79 87 15. februar 2017 Detail & Distribution 16/00626,16/00625, 16/00624, 16/00623 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S REGULE-

Læs mere

Brønderslev Vand A/S, Brønderslev Varme A/S, Brønderslev Spildevand A/S,

Brønderslev Vand A/S, Brønderslev Varme A/S, Brønderslev Spildevand A/S, Kommune Albertslund Kommune Allerød Kommune Assens Kommune Ballerup Kommune Billund Kommune Bornholm Regionskommune Brøndby Kommune Brønderslev Kommune Kommunen er medejer af VEKS I/S, I/S Vestforbrændingen

Læs mere

Nyt kommunalt velfærdsindeks viser billedet af et opdelt Danmark

Nyt kommunalt velfærdsindeks viser billedet af et opdelt Danmark Nyt kommunalt velfærds viser billedet af et opdelt Danmark Et samlet kommunalt velfærds afslører, at de store forskelle på yderkantsområderne og vækstcentrerne i Danmark ikke blot er et spørgsmål om indkomstforskelle.

Læs mere

Hvem er den rigeste procent i Danmark?

Hvem er den rigeste procent i Danmark? Hvem er den rigeste procent i Danmark? Ny kortlægning fra AE viser, at den rigeste procent også kaldet den gyldne procent - hovedsagligt udgøres af mænd i 40 erne og 50 erne med lange videregående uddannelse,

Læs mere

ELNETSELSKABERNES SÆRSKILTE IDENTITET NAVNE OG LOGOÆNDRING

ELNETSELSKABERNES SÆRSKILTE IDENTITET NAVNE OG LOGOÆNDRING PUNKT 7 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 29. MAJ 2018 ELNETSELSKABERNES SÆRSKILTE IDENTITET NAVNE OG LOGOÆNDRING 30. april 2018 Energibesparelser 18/07468 GISH RESUMÉ SEKRETARIATET FOR ENERGITILSYNET 1. Sagen

Læs mere

Bilagsoversigt. Bilag til sekretariatsafgørelse. Afgørelse om korrektion af netselskabernes effektiviseringskrav. Bilag Bilagsside.

Bilagsoversigt. Bilag til sekretariatsafgørelse. Afgørelse om korrektion af netselskabernes effektiviseringskrav. Bilag Bilagsside. Bilag til sekretariatsafgørelse Afgørelse om korrektion af netselskabernes effektiviseringskrav for 2014 18. februar 2015 Detail & Distribution Deres ref. /LIC, LAA, KHRI, IRT Sag: 14/08973 Bilagsoversigt

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Aars-Hornum Net A/S Industrivej 91 9600 Aars CVR nr. 25 72 40 62 10. november 2016 Detail & Distribution 16/00620, 16/00619, 16/00618, 16/00498 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AARS-HORNUM NET A/S REGULE-

Læs mere

Baggrundsnotat til Energinet.dk's redegørelse for elforsyningssikkerhed 2015

Baggrundsnotat til Energinet.dk's redegørelse for elforsyningssikkerhed 2015 Baggrundsnotat til Energinet.dk's redegørelse for elforsyningssikkerhed 2015 Afbrudsstatistik og forsyningssikkerhed i historisk perspektiv 1. Indledning Dette notat er et baggrundsnotat til Energinet.dk

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25706900 1. december 2016 Detail & Distribution 15/11156, 15/11157, 15/11158 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF

Læs mere

Driftsoptimering af distributionsnettet

Driftsoptimering af distributionsnettet Driftsoptimering af distributionsnettet v/ Allan Norsk Jensen, DEFU Dansk Energi Net temadag, 25. november 2010 3 arbejdsgrupper 9 netselskaber er repræsenteret i projektet Formål med Driftoptimeringsprojektet:

Læs mere

Forsyningsvirksomhederne - plan for ressource- og energispareindsats 2013-2015.

Forsyningsvirksomhederne - plan for ressource- og energispareindsats 2013-2015. Punkt 10. Forsyningsvirksomhederne - plan for ressource- og energispareindsats 2013-2015. 2012-38084. Forsyningsvirksomhederne indstiller, at Forsyningsudvalget godkender, at den indsats, der er beskrevet

Læs mere

Industrivirksomheder stiller skarpt på kunder og effektivisering

Industrivirksomheder stiller skarpt på kunder og effektivisering 10. september 2012 Industrivirksomheder stiller skarpt på kunder og effektivisering Konkurrenceevne. Industrivirksomheder i Region Midtjylland har dialogen med kunderne i fokus, når de skal finde veje

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR nr. 25605640 15. februar 2017 Detail & Distribution 16/00499, 16/00622, 16/00621 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM

Læs mere