News. Nyhedsbrev 3/2015. Formanden har ordet. Juni 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "News. Nyhedsbrev 3/2015. Formanden har ordet. Juni 2015"

Transkript

1 News Nyhedsbrev 3/2015 Formanden har ordet Juni 2015 Eliten varmer op til en lang sommer Der kommer i den grad til at stå elite på de kommende to måneder, hvor herrelandholdet drager til VM og Damerne til NM og EM og U19 drengene til EM. Vi håber, at alle holdene kan opfylde deres målsætninger i forhold til præstationer. Vi håber, og forventer også, at de er gode værdige ambassadører for Danmark og dansk softball i særdeleshed, når de optræder i udlandet og på deres rejser frem og tilbage. Når de er hjemme, er de rollemodeller for specielt vores juniorer, og en gruppe af disse havde set frem til at få testet deres "skills" hos herrerne efter landskampene i Gladsaxe den 7. juni. Cirka 10 spillere fra Giants og Ballerup var mødt op og deres kundskaber i at gribe fly-balls, fielde, kaste og batte blev efterset og efterprøvet af landsholdspillere. Der blev kvitteret med stjerner i bogen og en flødebolle. Og selv om det var niveau ét var det stolte juniorer, der gik derfra med deres bog og måske en enkelt autograf eller to fra en af vores softballstjerner. Jeg tror, at Skills-Passport er en god investering, og det kan blive en god rettesnor og et godt værktøj for juniortrænere fremover. Hvis din klub ikke har fået bestilt, kan det nås endnu (info@softball). Læs mere her. Amerikansk Rundbold og udvikling På udviklingssiden er vores projekt ved at få momentum. Flere klubber er i gang med Amerikansk Rundbold og senest har Jytte og Tina været på besøg i Middelfart, hvor en lærer og en gruppe ivrige unge har mod på at starte en klub op (YES!). Vi siger varmt velkommen til dansk softball til Melfar Wolves! Vores materiale er også prøvet af på et seminarium, hvor en gruppe studerende har haft mulighed for at stifte bekendtskab med sporten og komme med kommentarer til læreplanerne. Jeg håber, at alle forstår, at vores projekt som tager udgangspunkt i Amerikansk Rundbold, ikke er noget bestyrelsen har drømt op for bestyrelsens skyld eller for DIF s skyld. Det er for klubbernes skyld. Det er jeres skolebesøg, for jeres skyld. For at I kan få flere nye medlemmer. Så forbundet, så VI, kan blive flere og sikre vores eksistens. Det er vores fremtid det gælder! Og det er derfor vi kanaliserer mange af vores ressourcer i den retning. Det vil blive endnu tydeligere til næste år, hvor også vores økonomiske modeller på bredde kommer til at være fokuseret på de mål, der er i projektet.

2 Delmål 1: 8 Amerikansk Rundbold hold og 200 medlemmer i aldersgruppen 8-12 år På bestyrelsens vegne henstiller jeg til, at alle, alle, klubber gør deres ypperste for at støtte op om det mål. Har I brug for hjælp? Har I brug for delmål? Så sig til. Vi har sat ressourcer af til hjælpe og støtte. Hvad er vores WAU? Vores begejstring for sporten smitter af på børn og forældre. Vores evne til at integrere børn, der ellers har haft svært ved at finde en plads i idræt i Danmark. Vores samvær på tværs af klubber Vores evne til at give piger og drenge en mulighed for at spille og hygge sig sammen Kom så softball Danmark - we can do it! Med venlig hilsen Henri

3 Amerikansk Rundbold projektet strategi og status I foråret blev Amerikansk Rundbold projektet igangsat, og der er lagt en strategi for de næste fire år med følgende overordnede faser: Projekt start 1. år 2. år 3. og 4. år Projekt afslutning På nuværende tidspunkt er vi i opstarten i den første fase, hvor det vigtigste er at etablere Amerikansk Rundbold aktiviteten i vores eksisterende klubberne, udføre skolepartnerskaber i disse klubbers nærområde, og etablere formen på AR-stævnerne. Flere klubber har allerede fundet trænere og træningstider til deres Amerikansk Rundbold hold, og det tegner rigtig godt for første fase. I juli måned sendes lektionsplanshæftet ud til skolerne, og i august/september måned vil vores forbundsinstruktør Jytte Overgaard instruere på skoler og SFO er i nærheden af vores klubber. Hvis din klub har bestemte skoler, som I gerne vil have får Amerikansk Rundbold instruktion, så kontakt udviklingskonsulent Tina (tije@softball). Forbundet opfordrer også klubberne til at lave deres egne skolepartnerskaber med AR-målgruppen (1.-5.klasse), som der stadig gives støtte fra skolepuljen til. Der er gode erfaringer med give en invitation til eleverne med specifikke træningstider og et tilbud om at deltagelsen på AR-holdet er gratis i starten, samt at skolepartnerskabet afsluttes med at klassen besøger klubbens bane. Vi skal sammen knække koden til, hvordan vi får børnene fra AR-skoleaktiviteten hen til jeres klub. Det handler ikke om hvor mange skolebesøg der laves, men om hvor mange børn, vi kan få til at starte i jeres klub. En anden måde at udbrede kendskabet i lokalområdet om jeres Amerikansk Rundbold hold, er at være til stede med aktiviteten ved jeres lokale events. Har jeres lokalområde et event (en kommunal idrætsdag, byfest, kulturnat el.lign.), som I gerne vil deltage i for at promovere jeres klub og Amerikansk Rundbold, så vil forbundet meget gerne hjælpe med AR aktiviteten under disse events. Kontakt forbundet, så koordinerer vi sammen hvad vi kan hjælpe jer med. I kan lade jer inspirere af næste indlæg om Gladsaxes engegement i deres kommunes idrætsdag, som var en stor succes. Hvis du generelt vil vide mere om udviklingsprojektet kan du på forbundets hjemmeside under dokumenter finde 1) en opsummering med hovedpunkter for projektets strategi og mål samt 2) den fulde projektbeskrivelse.

4 Stor softball dag i Gladsaxe Idrættens dag hos Gladsaxe Softball Klub Gladsaxe Kommune afholdt Idrættens dag den 7. juni med over deltagere. Det er en aktivitetsdag, hvor børn og unge fra Gladsaxe kan komme at prøve kræfter med mange af de sportsgrene som findes i kommunen. Der ud over var der et motionsløb for alle aldre, som førte løberne igennem idrætsanlægget. Gladsaxe Softball Klub benyttede dagen til at gøre reklame for softball og amerikansk rundbold. Der blev afholdt herrelandsholds kamp mellem Danmark og Tjekkiet, afholdt U12 stævne og spillet amerikansk rundbold med åben deltagelse for alle kommunens børn. Til lejligheden var klubbens nye battingcage i brug for nysgerrige. Efter landsholdkampene var det muligt for klubbernes unge spillere at få testet deres softball skills til Players Passport af de danske landsholdspillere. Forud for arrangementet var der blevet produceret brochurer til uddeling, både om arrangementet og med klubbens info, og Allan Holmlund var blevet interviewet til Kanal Gladsaxe (billede th.). Idrætsanlægget i Gladsaxe havde stillet mobile tribuner til rådighed på dagen og sponsoreret et scoreboard. Tribunerne blev flittigt brugt til landskampen, både af gæster fra andre klubber, men også af gamle spillere, forældre og gæster, som aldrig tidligere havde overværet en softball kamp. Kommunen synes, at det var et vældig flot arrangement klubben havde fået stablet på benene og kvitterede med materiale til stationære tilskuerbænke. De første nye amerikanske rundbold spillere har også fundet vej til klubbens hold. GSK var meget tilfreds med forløbet af dagen og sender en stor tak til vejrguderne og de mange hjælpere.

5 Søger din klub nye sponsorer? Klubliv Danmark tilbyder en ny sponsormodel Nye sponsorkroner til klubben - hver måned KlubLiv Danmark er en ny og unik sponsormodel, som vil kunne sikre jeres klub nye sponsorkroner hver måned. Modellen er baseret på Dankortet og udviklet i samarbejde med bl.a. Nets. Samtidig er KlubLiv Danmark godkendt af en række offentlige myndigheder og samtlige af landets banker så der er lagt mange kræfter i, at sikre en bred opbakning til løsningen. Derfor er der næppe heller en mere sikker sponsormodel som ganske enkelt fungerer ved, at jeres medlemmer nemt kan optjene støtte til klubben, når de handler med deres Dankort i butikker, som ønsker at støtte lokalsporten og klublivet med omsætningsafhængige sponsorater. Måske du allerede kender modellen fra f.eks. OK Benzin, som yder et tilskud pr. solgt liter benzin. Men KlubLiv Danmark bliver bare meget større. For allerede nu ligger der mere end 5 millioner Dankort i danskernes lommer og de virker jo i alle butikker som måtte ønske at støtte. Jeres medlemmer skal blot tilmelde sig KlubLiv Danmark som både er gratis, uden forpligtelser og altså ikke kræver et ekstra medlemskort. Så hvad skal afholde folk fra at deltage? Sponsormodellen er gået i luften i foråret 2015, og så gælder det om at få flest mulig af jeres klubs medlemmer tilmeldt KlubLiv Danmark. For jo flere KlubLiv Medlemmer, jo flere KlubLiv Sponsorer og jo flere MikroSponsorater til jeres klub. Aktiver klubben og aktiver nye sponsorkroner Dansk Softball Forbund følger etableringen af KlubLiv Danmark og kan kun anbefale, at I gør det samme. I skal huske at aktivere jeres klub i KlubLiv Danmark så jeres medlemmer kan vælge, at lade deres optjente MikroSponsorater gå videre til jer. KlubLiv Danmark har sendt en invitation ud til alle softball klubber i foråret, hvor I har fået en aktiveringskode samt password. Hvis I skulle have mistet invitationen, men gerne vil aktivere jeres klub, kan I skrive til support@klublivdanmark og bede om oplysningerne. KlubLiv Danmark er nonprofit Klubliv Danmarks eneste formål er at gøre de økonomiske vilkår bedre for landets klubber og foreninger. Målet er at skabe de rammer, der styrker klublivet og sikrer optimale, sociale og sportslige muligheder for børn, unge og voksne. KlubLiv Danmark modellen skaffer nye sponsorkroner hver måned med Dankortet som omdrejningspunkt. Enkelt, sikkert og til glæde for alle. Læs mere på: Vigtige datoer Forbundets kalender bliver løbende opdateret, og her kan I bl.a. finde datoer for landsholdskampe, slutspillets datoer, træneruddannelser, bestyrelsen og andre udvalgs aktiviteter. Hvis I har events, som I gerne vil have lagt ind i kalenderen, er I velkommen til at sende dem til info@softball Husk at sætte kryds i kalenderen for disse arrangementer: Junior sommercamp: august 2015 (tilmelding senest d. 1. juli) Juniormøde: 1. november 2015 Formands- og frivilligmøde: 31. januar 2016 Repræsentantskabsmøde: 2. april 2016

6 Herrelandsholdet klar til VM i Canada Herrelandsholdet gjorde sig i juni måned bemærket på den europæiske softball scene med deres stærke forberedelse til VM i Canada. I den forbindelse kom det tjekkiske landshold til Danmark og spillede en serie på 7 landskampe mod det danske herrelandshold. Læs artiklen her fra det europæiske forbund med interviewet af landstræner Jens Terkelsen. Herrelandholdet står nu over for årets højdepunkt med VM i Canada, som foregår de næste to uger fra d. 26. juni til d. 5. juli. Danmarks første kamp er mod Den Dominikanske Republik d. 26. juni, og man kan købe livestream adgang via dette link. Følg herrelandsholdet på facebook og se hele kampprogrammet her. Go Danmark! Landsholdstjerne hædret Frederik Terkelsen blev kåret af Fastpitch Media World, som den 3. bedste spiller inden for de seneste fire år. Stort tillykke til Frederik med udnævnelsen! Fastpitch Media World: Number 3 on the Best Players of The Last Four Years list is Fred Terkelsen (Denmark), of the Kitchener Twins. Terkelsen was a first team All World player last year on the runner up team at the ISC. He hit.500 with 4Hrs in that tournament. Terkelsen has been All World two other times as well on the world champion Travelers team in 2011 and He hit just under.400 in those two events combined. Terkelsen was also a first team All American twice. Once in 2013 where he hit.600 and was the tournament leading hitter and also in 2011 when he was first team selection on the national championship team. The outfielder is also regarded as one of the best defensive players in the world.

7 Damelandsholdet til Nordisk Mesterskab Open Baltic Cup Damelandsholdet har haft en spændende måned med deltagelse i London Cup i starten af juni, og Open Baltic Cup weekenden efter. Begge turneringer har givet holdet en rigtig god forberedelse til EM, og de er klar til sæsonens fremtidige udfordringer. Næste år bliver turneringen større endnu, og det forventes at både Danmark og Sverige deltager med både seniorer og U19 hold bliver et officielt Nordisk Mesterskab. Derudover forventes deltagelse af et åbent norsk hold, samt muligvis Finland eller Litauen igen. Der vil igen blive spillet herresoftball kampe for at udvikle herre fastpitch softball i norden. Datoerne bliver formentlig d.18-19/6 eller 11-12/6. Her kan du læse holdets delegerede træner Israel Nukunuku reportage fra Baltic Open Cup: The team started off with some team bonding on the drive to skovde where the Baltic cup was to take place with some nice scenerys on the four hour drive. Day one saw the team start against Lithuania and with some great hitting from Evie Craig and Christina Carls saw the team ease to an 8-2 win. The second game of the day was against Norway but saw one of the top Swedish pitchers pitch for them which meant a close game runs started in the third inning when Katrine Vegener hits a triple then Pernille Mayland hits a single and scores the run. The game then went on to being a 3-2 win with some great defence as well. So it moved us into the last game of the day and keeping to the same as in all games coach Nukunuku continued to play all thirteen players in every game however Sweden blew the score out in one inning which meant game was stopped in the 5th inning with score being 9-2. The team finished second walking away believing in themselves hoping to make the selection for European cup. Also thanks to Jonas for coming along and umpiring.

8 Softball udveksling til Californien Damelandsholdspiller Anna Willumsen rejser denne sommer til Californien gennem søsterprogrammet mellem det europæiske og amerikanske forbund. Anna bliver indkvarteret privat, og skal træne og spille i 3 uger. Vi glæder os til at følge Annas Catcher-træning i Californien. Rigtig god rejse! Søsterprogrammet formidler kontakter mellem vores to forbund, så det bliver nemmere at sende spillere, trænere, dommere afsted til USA. Vores kontaktpersoner i programmet gør hvad de kan, for at hjælpe med at finde billigt ophold og give chancen for at træne- og muligvis spille med på et amerikansk hold. For trænere kan det være mulighed for at lave skygge træning med en amerikansk coach, og for dommere mulighed for at dømme kampe i den periode, man er der. Mulighederne er mange så hvis I sidder med et ønske eller idé til et udvekslingsophold, så kontakt Mette Nissen (mette.nissen.jakobsen@softball) og hør nærmere om programmet. Junior Sommercamp d august i Stenløse Husk tilmelding senest d. 1. juli til junior sommercampen Årets junior sommercamp finder sted d august i Stenløse med softball træning hver dag fra kl Instruktørerne er: Frode Lindtner, Rashad Eldridge, Meg Brewer og Jytte Overgaard. Der vil være softball træning for de ældste juniorer med undervisning af bl.a. de amerikanske instruktører Rashad (tidligere professionel softball spiller i USA) og Meg (pitcher træner). For de yngste spillere mellem 7-10 år er der amerikansk rundbold træning. Campen er for alle juniorer både nye og erfarne spillere. Det er også muligt for børn og unge som ikke har tilknytning til en af vores klubber at deltage på campen. Så det er bare med at foreslå din ven/veninde, at de også melder sig til campen, så de kan prøve hvor sjovt softball er. Send din tilmelding til tije@softball senest d. 1. juli med følgende informationer: Navn, alder, klub, forældre kontaktinformation ( og telefon nr.). Pris: 300 kr. (Deltagere medbringer selv frokost). Betalingen foregår ved at indbetale beløbet på forbundets kontor nr.: Reg. 3113, Konto nr Angiv ved indbetalingen deltagerens navn og klub. Overnatning på luftmadrasser kan koordineres med vores værtsklub Stenløse Bulls. Hvis en gruppe deltagere gerne vil overnatte, skal de stille med en voksen, som har ansvaret for spillerne uden for camp træningen. Skriv til tije@softball, hvis I har brug for overnatning under campen. Ekstra camp i uge 27: Stenløse Bulls afholder junior camp i uge 27, hvor et tjekkisk hold kommer på besøg i løbet af uge. Campen er også åben for alle danske juniorer. For nærmere information kontakt Stenløse på info@sbsoftball

9 Reportage fra juniorturen til Prag 2015 Juniorturen gik i år til den tjekkiske klub Jounders i Prag, hvor 35 juniorspillere havde fem fantastiske dage i softball ens tegn. Et kæmpe tak for jeres store indsats skal lyde til koordinator Lene Schøjdt, alle vores trænere og hjælpetrænere, samt forældre, som var med på turen. Se billederne og læs juniorspilleren Ellens reportage om oplevelserne på turen. Det at være i Prag var en skøn oplevelse. Jeg synes, at man får meget mere ud af træningen, når det ikke bare er sølle to timers træning en aften. Her fik vi træning hele dagen, og trænerne ville virkelig gerne have, at vi lærte en masse nye ting. Trænerne kom fra forskellige klubber, og når de kommer fra forskellige klubber, så kan de lære os noget forskelligt. Jeg er kommet hjem med nogle rigtig gode øvelser, tips og tricks. Deltagerne var også fra forskellige klubber i Danmark, og man lærte hurtigt hinanden at kende. Vi blev inddelt i forskellige hold, som vi trænede med og spillede kampe med. Mit hold "best baby buddies" = BBB var U-12, og vi kom rigtig godt ud af med hinanden, og spillede nogle gode kampe som et hold. Det var dejligt at træne i solskinnet i Tjekkiet! Den sidste dag spillede vi en turnering mod fire andre hold. Der fik man virkelig prøvet sine nye færdigheder af. Jeg synes at være i Tjekkiet har været super skønt. Jeg har lært meget, og vil helt sikkert med en anden gang. Ellen fra Amager Vikings

10 Månedens Softball er På årets repræsentantskabsmøde 2015 blev forbundets priser for Årets Træner og Årets Frivillig uddelt. I denne måned kan du møde Gabriel Jørgensen, som blev kåret som Årets Frivillig. Gabriel er spiller og engageret frivillig i Odense Giants. Igen stort tillykke til Gabriel med prisen! Hvordan begyndte du at spille softball? Jeg begyndte at spille softball da man ikke kunne spille baseball herhjemme, et stykke tid efter jeg holdt op med at spille fodbold, men efter et stykke tid blev jeg bidt af at spille softball og syntes det blev sjovere med tiden. Hvor mange år har du spillet og i hvilke klubber? Jeg begyndte at spille softball i 2012, og er i gang med mit 4 sæson, og har altid spillet Odense Giants, spiller både for første holdet og andet holdet. Hvad er din største oplevelse med softball? Hmm, så meget har jeg heller ikke oplevet endnu, men det var nok at nå semifinalen eller været med til HCA CUP lige efter jeg begyndte at spille softball. Hvorfor er du frivillig? / Hvorfor spiller du? Jeg er frivilligt fordi jeg er interesseret i at hjælpe til hvor der mangler hjælp til at tingene bliver endnu bedre, og hyggen gøre at jeg får lyst til at forsætte. Jeg spiller fordi jeg synes det er rigtig sjovt, hyggen på bane, er bidt at det og er interessen er der hele tiden til at forsætte med at spille. Når jeg træner/spiller kan jeg mærke at jeg kan koble en smule af fra alt andet, og kan koncentrere mig til træning eller kamp. Hvad laver du, når du ikke spiller softball? Uden for banen er jeg under uddannelse som mekaniker, er sammen med familien og vennerne, men samtidig kan man ikke lade være med at være på banen. Brøndby Stadion Brøndby Tlf.: info@softball