Parkour I Parkour I Lasse Sønnichsen og Mathias Ried-Larsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Parkour I Parkour I Lasse Sønnichsen og Mathias Ried-Larsen"

Transkript

1 Parkour I Parkour i gymnastiksalen 1. I dette modul vil der være fokus på følgende: Teori om hvad parkour er, hvorfor det er godt at bruge når man træner spring og gymnastik, hvilke pædagogiske overvejelser skal man gøre sig, før man bruger det. Basisøvelser og teknikker, hvor alle kan være med. Conditioning, hvor alle kan være med. Træner: Lasse Sønnichsen og Mathias Ried-Larsen Parkour I Parkour i gymnastiksalen 2. I dette modul vil der være fokus på følgende: Teori om udfordring og flow, Parkour middelsvære øvelser, Parkour baner og teknik kombinationer, Tricking - spins og flips Hård conditioning. Træner: Lasse Sønnichsen og Mathias Ried-Larsen Lasse Sønnichsen - tricking Mathias Ried-Larsen - Lazy jump Lasse Sønnichsen og Mathias Ried-Larsen er begge kandidater i idræt og sundhed ved SDU. Begge er erfarne gymnaster og gymnastikinstruktører udover gymnastik dyrker de også kitesurfing og snowboarding. De er selv traceurs som det hedder når man er en parkourudøver,og har i flere år undervist i parkour. På det seneste er de begyndt at intressere sig for, hvad parkour kan bidrage med i gymnastikken og har allerede med stor succes afholdt flere kurser for gymnastikinstruktører.

2 Grand prix I og Grand prix II De to moduler deles op således, at det første handler om tekniske sværheder - basis og supplerende og det andet om teknisk grundtræning. Træner: Emma Hjernø Grand prix I gennemgås reglementet og dets tekniske krav. Hvilke sværheder der skal være med, hvordan de skal se ud og hvordan man kan sætte dem sammen. Fokus her er kropsbevægelser. Træner: Emma Hjernø Grand prix II er mere praktisk. Der bygges videre på det tekniske og især spring og balancerog går i dybden med hvordan man kan forbedre teknikken hos gymnasterne gennem god grundtræning. Fokus på ballet og afsætstræning. Træner: Emma Hjernø Emma Hjernø under træning i Farum. Hiphop/funk kommer Træner: Emma Hjernø Emma Hjernø, er 20 år og studerer til daglig international politik på Malmø Universitet. Har dyrket gymnastik i Farum Gymnastik Forening siden hun var seks år og har gået til grand prix gymnastik siden hun var otte. Er instruktør i Farum GF gennem fem år og er desuden selv gymnast samt teknisk dommer i grand prix. Har gået på Gerlev Idrætshøjskole med dans som speciale.

3 Skadesforebyggende træning - teori og praksis Kort teori om kroppens anatomi - for at forstå hvorfor det er vigtigt at have fokus på skadesforebyggende træning indenfor rytme - og springgymnastik. Praksis hvordan forebygger vi overbelastningsskader indenfor gymnastik. Hvad skal vi være opmærksomme på for at belaste kroppen mest hensigtsmæssigt. Hvordan integrerer vi skadesforebyggende træning under opvarmning så skader undgås/minimeres. Afprøvning og undervisning i skadesforbyggende øvelser. Træner: Mette Sommer Når skaden er sket teori og praksis Typiske eksempler på skader indenfor gymnastik. Hvad gør vi når skaden sker? Førstehjælp. Hvordan kommer man igen efter skaden. Eksempler på genoptræningsøvelser og afprøvning. Træner: Mette Sommer Mette Sommer, 26 år, fysioterapeut fra fysioterapeutskolen i Århus, arbejder som fysioterapeut på Regionshospitalet Horsens med blandt andet genoptræning efter skader/operationer i bevægeapparatet. Holdinstruktør i effekt -, mave/ryg - og boldhold i fitnessdk i Århus.

4 Planlæg sæsonen Vi skal arbejde med både kortsigtet og langsigtet planlægning af træningerne. Her skal kigges på målsætninger, planer for både holdet og de enkelte gymnaster, og indbyrdes krav mellem trænerne. Måttespring Modulet vil tage udgangspunkt i de mest basale elementer af måttespring, for på den måde at skabe en rød tråd i opbygningen af måttespring...fra kraftspring til strakt full-full. Musikredigering Modulet vil tage udgangspunkt i programmet Audacity, som er et gratis-program til alle platforme. Det er altså ligemeget om du bruger pc, Mac eller et Linux-system på din computer. Vi vil arbejde med både simple og avancerede redigeringsfunktioner, og tage en generel snak om den æstetiske del af musikredigeringen, altså hvordan den musik man klipper sammen rent faktisk lyder. Hav gerne selv musik med Trampetspring Modulet vil tage udgangspunkt i de mest basale elementer af trampetspring, for på den måde at skabe en rød tråd i opbygningen af trampetspring...fra lukket salto til overslag-rudy. Stortrampolin for alle Dette bliver et inspirationsmodul til hvordan man kan bruge stortrampolinen i sin forening. Trænerrollen Dette modul forsøger at afklare, hvilken rolle du påtager dig som træner. Vi vil snakke om de mest åbenlyse funktioner omkring træningen, samt den sociale og opdragende rolle du påtager dig. Jacob Bie-Hansen Mange-årig gymnastiklærer på Flemming Efterskole. Træner for herreholdene i Silkeborg Pigerne & Drengene. Træner for juniorpigerne i Silkeborg Pigerne & Drengene. Højskolelærer på Gymnastik- og Idrætshøjskolen i Viborg

5 Pigeserie - spring-rytmekonkurrence Modulerne i pige- og drengeserie vil give en introduktion til, hvordan man opbygger en god konkurrenceserie. Vi skal se på, hvordan man udtænker de gode koreografier, den gode spændingskurve samt det gode opstillingsskift. Vi skal yderligere se på, hvordan man får inkorporeret de reglementerede sværhedsgrader bedst muligt. Derudover skal vi se på, hvordan man fejlretter en konkurrenceserie. Drengeserie - spring-rytmekonkurrence Modulerne i pige- og drengeserie vil give en introduktion til, hvordan man opbygger en god konkurrenceserie. Vi skal se på, hvordan man udtænker de gode koreografier, den gode spændingskurve samt det gode opstillingsskift. Vi skal yderligere se på, hvordan man får inkorporeret de reglementerede sværhedsgrader bedst muligt. Derudover skal vi se på, hvordan man fejlretter en konkurrenceserie. Rasmus Fristed 28 år studerer kunsthistorie ved Aarhus Universitet. Fritiden er de sidste 20 år brugt på at træne spring/rytmegymnastik. De sidste fem år aktiv på Silkeborg Pigerne og Drengenes førstehold, hvor det er blevet til tre gange DM-guld, to gange EM-guld og en gange NM-guld. De sidste to år rytmetræner for SPD s junior A-piger. Desuden træner for Århus Rephold, Eliteholdet ved Gymnastikhøjskolen i Ollerup, og i gymnast på DGI s femte Verdenshold.

6 Gymnastiklege I dette modul gives inspiration til forskellige legeaktiviteter med gymnastisk præg, som kan bruges som led i opvarmningen. Kropsspænding, styrke, balance og samarbejde vil være nogle af fokuspunkterne i legeaktiviteterne. Træner: Stine Sommer Spring for små I dette modul gives inspiration til, hvordan man kan arbejde med springindlæring for små børn. Der vil gives eksempler på motorikog springmiljøer samt springopstillinger målrettet små børn. Træner: Stine Sommer Stine Sommer Cand.scient i Idræt og sundhed. Sundhedskonsulent i Odense Kommune. Bestyrelsesmedlem i DGF s breddeudvalg. Holdinstruktør i fitnesscenter. Har tidligere undervist på Køng Idrætshøjskole og i redskabsgymnastik ved Institut for Idræt og biomekanik, Syddansk Universitet i Odense.

7 Rope Skipping I tdette modul skal vi sjippe! Du får styr på de grundlæggende teknikker inden for Rope Skipping, med fokus på Single Rope og Double Dutch. Herudover laver vi forskellige lege/øvelser, der kan bruges i opvarmning og som generel koordinationstræning. Vi arbejder både alene og i grupper, og snuser til de elementer, der kan få publikum til at give stående klapsalver til din opvisning. Træner: Katja Ramsing Katja Ramsing Har sjippet i 18 år og været med til at starte sporten i Danmark. Er tidligere danmarksmester og blandt landets mest rutinerede instruktører inden for Rope Skipping. Har siddet i Rope Skipping projektgruppen under DGF i en årrække, og har været dommer ved nationale mesterskaber. Træner til dagligt i Jelling.

8 Sports Acro Modulet vil give inspiration til akrobatiske momenter, der for eksempel kan anvendes i en rytmisk serie. Momenterne vil kunne bruges af to-12 gymnaster. Yderligere vil der hentes eksempler på momenter fra DGF s acroreglement, der senere kan bruges som yderligere inspirationskilde. Træner: Søren Lundgaard Søren Lundgaard Medlem af Sports Acro Projektgruppen under DGF i ni år. Har de seneste 15 år virket som instruktør på sportsacrokonkurrencehold. Først i Tilst ved Århus, og nu i Hammel. Har udover at have gymnaster med til nationale konkurrencer også haft deltagere med til internationale konkurrencer. Puslingegymnastik Højt aktivitetsniveau i gymnastiksalen fyldt med motoriske udfordringer. Hvad kan de tre-seksårige, hvordan udfordres de bedst, med og uden redskaber. Træner: Lise Ravnkilde Besværlige forældre Forældrene stiller store krav til gymnastikinstruktørerne, ikke sjældent urimelige krav. Gode råd om hvordan man som 17-årig håndterer de besværlige forældre. Træner: Lise Ravnkilde Lise Ravnkilde Medlem af DGFs breddeudvalg, børneinstruktør gennem mange år og vejleder for unge instruktører. Festligt samvær ved Ungenetværket Læs mere om Ungenetværket på:

Moduler på DGFs ungekonvent 2011

Moduler på DGFs ungekonvent 2011 Moduler på DGFs ungekonvent 2011 Fælles opvarmning lørdag Lasse Sønnichsen og Mathias Ried Larsen Den gode opvisning Parkour 1 Lasse Sønnichsen og Mathias Ried Larsen Tema i opvisningen Parkour 2 Lasse

Læs mere

Opvarmning lørdag Fælles for alle Instruktør: Martin Vølund. Banespring Fokus på teknik og fejlretning på alle niveauer. Instruktør: Martin Vølund

Opvarmning lørdag Fælles for alle Instruktør: Martin Vølund. Banespring Fokus på teknik og fejlretning på alle niveauer. Instruktør: Martin Vølund Opvarmning lørdag Banespring Fokus på teknik og fejlretning på alle niveauer. Trampetspring Fokus på teknik og fejlretning på alle niveauer. Biomekanik m videoeksempler Musikredigering Træningsplanlægning

Læs mere

Moduler på DGFs ungekonvent 2011

Moduler på DGFs ungekonvent 2011 Fælles opvarmning lørdag Lasse Sønnichsen og Mathias Ried Larsen Opvarmningen er parkour inspireret, med fokus på balance, kropskontrol, styrke, motivation og kreativitet. Timen vil bestå af aktiviteter,

Læs mere

Reglement for TeamGym begynder-konkurrence 2012-2013

Reglement for TeamGym begynder-konkurrence 2012-2013 Reglement for TeamGym begynder-konkurrence 2012-2013 Vedtaget og udgivet august 2012 Med virkning til August 2012 Af Udvalget for TeamGym 2 1 Konkurrencebestemmelser 1.1 Hvad er en begynder-konkurrence

Læs mere

Kun for Kvinder! Rytme K Ryg- og grundtræning m/k Begynder konkurrence Konkurrence 1 og 2 Voksensjip Børn 4-5 år Dans 11-14 år

Kun for Kvinder! Rytme K Ryg- og grundtræning m/k Begynder konkurrence Konkurrence 1 og 2 Voksensjip Børn 4-5 år Dans 11-14 år Kun for Kvinder! Holdet er for dig, der kan lide alsidig træning for hele kroppen krydret med lidt overraskelser og udfordringer! Vi vil i løbet af timen komme rundt omkring hele kroppen Vi vil træne styrke,

Læs mere

Opgaver. Gymnastik. Før du læser. Kig på forsiden. Fortæl om, hvad du kan se på billedet. Bogens titel. Forfatter. Forlag

Opgaver. Gymnastik. Før du læser. Kig på forsiden. Fortæl om, hvad du kan se på billedet. Bogens titel. Forfatter. Forlag Gymnastik Før du læser Kig på forsiden. Fortæl om, hvad du kan se på billedet. Bogens titel Forfatter Forlag Læs også bagsideteksten. Skriv sætningen færdig. Når du hopper 1 Hvilke andre ord kommer du

Læs mere

Pinsestævne på Bornholm Tilmeldingsskema

Pinsestævne på Bornholm Tilmeldingsskema Pinsestævne på Bornholm Tilmeldingsskema Da stævnet indeholder mange elementer er der også mange oplysninger, der skal gives i forbindelse med tilmeldingen. Udfyld skemaet så grundigt som muligt det vil

Læs mere

Gratis børnetræningskurser ALT OM GYMNASTIK I DGF NR 3. 2010. Alle efterårets kurser og konvents

Gratis børnetræningskurser ALT OM GYMNASTIK I DGF NR 3. 2010. Alle efterårets kurser og konvents Gratis børnetræningskurser ALT OM GYMNASTIK I DGF NR 3 2010 Alle efterårets kurser og konvents Kvalitet i børnegymnastikken Motorikmaskinen Gymnaestrada 2011 Indhold Nyt fra DGF 3 Gymnaestrada 2011 4 Kvalitet

Læs mere

Formandens beretning 2014

Formandens beretning 2014 Formandens beretning 2014 Det er en glæde endnu engang at kunne få lov til at fremlægge beretning over, hvad der har været af aktiviteter, hvad vi har været involveret i, og hvilke fantastiske personligheder

Læs mere

Spotkurser DGI Midtjylland Gymnastik & Fitness

Spotkurser DGI Midtjylland Gymnastik & Fitness Spotkurser DGI Midtjylland Gymnastik & Fitness Har din forening brug for lidt ny inspiration? Har I købt nye redskaber og mangler inspiration til brugen af dem? DGI Midtjylland Gymnastik & Fitness tilbyder

Læs mere

FYSISK-MOTORISK BASISTRÆNING I BADMINTON

FYSISK-MOTORISK BASISTRÆNING I BADMINTON FYSISK-MOTORISK BASISTRÆNING I BADMINTON KOM I GANG KOM I GANG! Motorisk udvikling sker over et helt livsforløb. I børneårene op til puberteten er den motoriske udvikling essentiel, da indlæring af bevægelser

Læs mere

www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk KOM TIL GYMNASTIK, ZUMBA OG BOKSNING I TØRRING www.toerring-if.

www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk KOM TIL GYMNASTIK, ZUMBA OG BOKSNING I TØRRING www.toerring-if. OVERSIGT OVER GYMNSTIKHOLDENE Mandag: Haffenlafferne Stjernerne Boksetræning (Motion) Tirsdag: Glad motion for damer Forældre/barn Junior Mix: -Teen Girls/junior mix Voksen motion Onsdag: Familiegymnastik

Læs mere

Verdensholdet 2008-2009 - Drenge

Verdensholdet 2008-2009 - Drenge Verdensholdet 2008-2009 - Drenge Anders Mark Aagaard Fødselsdag: 20. januar 1988 Opvokset i: Skårup Job: Chauffør og timelærer Bor i: Skårup, børneundervisning Skårup IF, Svendborg GF Emil Wittsten Jensen

Læs mere

TIK-Gymnastik Program for vintersæsonen 2016/2017

TIK-Gymnastik Program for vintersæsonen 2016/2017 TIK-Gymnastik Program for vintersæsonen 2016/2017 Hold for børn og forældre/bedsteforældre Hold 3 Hoppetrolde 2-3 år med forældre/ bedsteforældre Vi kryber, kravler, hopper og springer. Vi leger bevægelses-

Læs mere

GymKalender 2016 Vinter Efterår

GymKalender 2016 Vinter Efterår GymKalender 2016 Vinter Efterår 1 INDHOLD Forord... 3 GymDanmarks Træneruddannelse... 4 Discipliner... 6 Børn Unge Voksne... 15 Inspiration... 19 Det sker i GymDanmark.... 24 Udgiver: GymDanmark Idrættens

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side Studiejob Hvordan finder jeg et relevant studiejob? Det spørgsmål er der mange studerende, der stiller sig selv. Nogle har måske et par gode bud men ved du også, at kan hjælpe? Fokus I 2008 har vi sat

Læs mere

LILLERØD GYMNASTIK august juni 2018

LILLERØD GYMNASTIK august juni 2018 OG LILLEVANG SKOLE afd. SKOVVANG MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG 16:30 16:45 17:00 17.00-18.00 17.00-18.10 17:15 SMART training (804) Dans 10-12 (302) 17.15-18.30 17:30 Hjernegymnastik Dans til lækker musik!

Læs mere

Hovedinstruktører på EM Gymnastikskolen

Hovedinstruktører på EM Gymnastikskolen Hovedinstruktører på EM Gymnastikskolen Underviser til dagligt på Gymnastikhøjskolen Ollerup, Bellinge Gymnasterne og OGF Det er en fantastisk mulighed for at lære mere og opleve suset fra et Europæisk

Læs mere

Danmarks Gymnastik Forbund. Hvad kan DGF tilbyde din forening

Danmarks Gymnastik Forbund. Hvad kan DGF tilbyde din forening Danmarks Gymnastik Forbund Hvad kan DGF tilbyde din forening Uddannelse bliv en dygtig træner Få hele DGFs træner 1 på bare 4 dage! På uddannelsen specialiseres man i disciplinerne: Spring Rytme Rope Skipping

Læs mere

14/ kl i Rosendal idrætsforum. Gymnastikkens inspirationsdag. For instruktører og hjælpere på hold fra 6 år og opefter.

14/ kl i Rosendal idrætsforum. Gymnastikkens inspirationsdag. For instruktører og hjælpere på hold fra 6 år og opefter. 14/9 2019 kl. 9-19 i Rosendal idrætsforum Gymnastikkens inspirationsdag For instruktører og hjælpere på hold fra 6 år og opefter. 2 Kom og bliv klædt på til sæsonstart med en hel dag fuld af inspiration

Læs mere

LILLERØD GYMNASTIK august juni 2018

LILLERØD GYMNASTIK august juni 2018 OG LILLEVANG SKOLE afd. SKOVVANG MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG 16:30 16:45 17:00 17.00-18.00 17.00-18.10 17:15 SMART training (804) Dans 10-12 (302) 17:30 FyraftensGYM Dans til lækker musik! 17:45 for

Læs mere

Årsmøde Idrættens Hus Brøndby Søndag den 25. oktober 2015 Kl. 10.00

Årsmøde Idrættens Hus Brøndby Søndag den 25. oktober 2015 Kl. 10.00 Årsmøde Idrættens Hus Brøndby Søndag den 25. oktober 2015 Kl. 10.00 Hermed indkaldes til Årsmøde i Sports Acro Udvalget Søndag den 25. oktober 2015 kl. 10.00 Dagsorden: 1) Valg af dirigent 2) Fremlæggelse

Læs mere

REGLEMENT FOR DANMARKS GYMNASTIK FORBUNDS

REGLEMENT FOR DANMARKS GYMNASTIK FORBUNDS REGLEMENT FOR DANMARKS GYMNASTIK FORBUNDS GRAND PRIX KONKURRENCER Mikro, Mini Mono og Mini 2013-2014 Revideret d. 5. november 2013 Mikro, Mini Mono og Mini 1 Indholdfortegnelse 1. FORORD... 3 2. KONKURRENCESTRUKTUR

Læs mere

Resume af projektbeskrivelse Kroppen på Toppen -i børnehøjde

Resume af projektbeskrivelse Kroppen på Toppen -i børnehøjde Resume af projektbeskrivelse Kroppen på Toppen -i børnehøjde Projektet går ud på at alle børn (0-6 årige) i Aalborg Kommunes institutioner skal have Kroppen på Toppen ved at få mere fysisk aktivitet, flere

Læs mere

Danmarks Gymnastik Forbund. Hvad kan DGF tilbyde din forening

Danmarks Gymnastik Forbund. Hvad kan DGF tilbyde din forening Danmarks Gymnastik Forbund Hvad kan DGF tilbyde din forening Dagsorden. DGF hvem er vi? Gymnastik for alle Kursustilbud GYMFIT, Træneruddannelse, lokale kurser Børneprojekter Kvalitet i Børnegymnastikken,

Læs mere

Selam Friskole. Fagplan for Idræt

Selam Friskole. Fagplan for Idræt Selam Friskole Fagplan for Idræt Formål Formålet med undervisningen i idræt er, at eleverne gennem alsidige idrætslige læringsforløb, oplevelser, erfaringer og refleksioner opnår færdigheder og tilegner

Læs mere

Få ny inspiration med DGI Østjylland. Multikursus. Lørdag den 14. november 2015. www.dgi.dk/201509553276

Få ny inspiration med DGI Østjylland. Multikursus. Lørdag den 14. november 2015. www.dgi.dk/201509553276 Få ny inspiration med DGI Østjylland Multikursus Lørdag den 14. november 2015 /201509553276 2 Kære instruktører og bestyrelsesmedlemmer Det glæder os at byde jer velkommen til et spændende Multikursus

Læs mere

MUIF. Vintersæson 2013/2014. Gymnastik Badminton Håndbold mini. Vel mødt til en aktiv sæson. med

MUIF. Vintersæson 2013/2014. Gymnastik Badminton Håndbold mini. Vel mødt til en aktiv sæson. med MUIF Vintersæson 2013/2014 Gymnastik Badminton Håndbold mini Vel mødt til en aktiv sæson med Gymnastik, Håndbold og Badminton i gymnastiksalen på Mern Skole Vakse Quinder (glad motion for damer i alle

Læs mere

23/ kl i Tårshallen. Gymnastikkens inspirationsdag. For instruktører og hjælpere på hold i alle aldre.

23/ kl i Tårshallen. Gymnastikkens inspirationsdag. For instruktører og hjælpere på hold i alle aldre. 23/11 2019 kl. 9-19 i Tårshallen Gymnastikkens inspirationsdag For instruktører og hjælpere på hold i alle aldre. 2 Kom og få masser af inspiration til din gymnastikundervisning Inspirationsdagen er en

Læs mere

Sportsskoler - et sommerferietilbud for børn med handicap

Sportsskoler - et sommerferietilbud for børn med handicap Sportsskoler - et sommerferietilbud for børn med handicap Tag på sportsskole Dansk Handicap Idræts-Forbund afholder hvert år i sommerferien en række sportsskoler for børn med et handicap. Sportsskolerne

Læs mere

Årsplan idræt 8. klasse Solhverv 2015-2016. Sted Ansvarlig Teori/Tema

Årsplan idræt 8. klasse Solhverv 2015-2016. Sted Ansvarlig Teori/Tema Uge Emne Sted Ansvarlig Teori/Tema 33 Intro til faget faglige og praktiske forventninger Intro til atletik indledende øvelser. Løbe runden om Solhverv, Marie-høns, Hospitals-tagfat, Løb med ærteposer.

Læs mere

Danmarks Gymnastik Forbund. AGG Forum 2014

Danmarks Gymnastik Forbund. AGG Forum 2014 Danmarks Gymnastik Forbund AGG Forum 2014 URG s Elitesektions placering Dommer udvalg Økonomi udvalg Elitesektion AGG afdeling RSG afdeling DGF s Eliteudvalg URG 8 medlemmer Reglements udvalg Stævne udvalg

Læs mere

Reglement 2016. Indhold

Reglement 2016. Indhold Reglement 2016 Indhold Rækkeinddeling.... 2 Ændringer i reglement 2016... 2 Indberetning af spring til indledende og Master... 3 Rettidigt... 3 For sent... 3 Spring i finalen:... 3 Prøvespring... 3 Afvikling...

Læs mere

Evalueringsskema til evaluering af eliteaftaler 2010

Evalueringsskema til evaluering af eliteaftaler 2010 Fritids- og idrætsafdelingen Dr. Margrethes Vej 28 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Evalueringsskema til evaluering af eliteaftaler

Læs mere

Udtalelser og elevplaner i idræt

Udtalelser og elevplaner i idræt Udtalelser og elevplaner i idræt Indhold, form og metode Jesper Lykkegaard Fagkonsulent for idræt Undervisningsministeriet Udtalelser i idræt Lovstof! 13, stk.6: Der gives standpunktskarakter mindst 2

Læs mere

Børnehaven Røde Sol læreplan hverdagslivstema: Gymnastik

Børnehaven Røde Sol læreplan hverdagslivstema: Gymnastik Børnehaven Røde Sol læreplan hverdagslivstema: Gymnastik Når vi arbejder med kroppen på legepladsen eller sørøverleg i gymnastiktimen, så arbejder vi med højre hjernehalvdels rumlige intelligens, som børnene

Læs mere

Danmarks Gymnastik Forbund REGLEMENT2013 2017. Version: 17/08/2015

Danmarks Gymnastik Forbund REGLEMENT2013 2017. Version: 17/08/2015 Danmarks Gymnastik Forbund REGLEMENT2013 2017 Version: 17/08/2015 Følgende reglement er en dansk oversættelse af det FIG udskrevne reglement. Der er tilføjet små tilpasninger til danske forhold. Yderligere

Læs mere

Didde Munk Andersen Puls/styrke og springgymnastik

Didde Munk Andersen Puls/styrke og springgymnastik Didde Munk Andersen Puls/styrke og springgymnastik Didde underviser i puls, styrke og kondition på mellemtrinnet og i springgymnastik i 6.klasse. Undervisningen er med høj intensitet. Det handler om at

Læs mere

Velkommen til Nøbbet Gymnastikforenings nye sæson som starter i uge 39 i Hallen og gymnastiksalen, Ravnsborghallen, Pederstrupvej 30, Horslunde.

Velkommen til Nøbbet Gymnastikforenings nye sæson som starter i uge 39 i Hallen og gymnastiksalen, Ravnsborghallen, Pederstrupvej 30, Horslunde. Velkommen til Nøbbet Gymnastikforenings nye sæson som starter i uge 39 i Hallen og gymnastiksalen, Ravnsborghallen, Pederstrupvej 30, Horslunde. Igen i år byder vi nye og gamle medlemmer velkommen. Vi

Læs mere

A: 1) En rytmisk serie med musikledsagelse eventuelt brug af rytmeinstrument(er)

A: 1) En rytmisk serie med musikledsagelse eventuelt brug af rytmeinstrument(er) Gymnastik Mænd, kvinder, drenge og piger. Gymnastikprøven kan tages på en af følgende måder: A: 1) En rytmisk serie med musikledsagelse eventuelt brug af rytmeinstrument(er) - (pinde, tromme, tamburin

Læs mere

Vi glæder os til at være aktive sammen med dig! Med venlig hilsen Bestyrelsen for Fanø Gymnastik & Idræt.

Vi glæder os til at være aktive sammen med dig! Med venlig hilsen Bestyrelsen for Fanø Gymnastik & Idræt. Fanø Gymnastik & Idræt glæder sig til at byde hjertelig velkommen til sæsonen 2014 2015. Vi kan tilbyde en spændende sæson med både kendte og nye aktiviteter! Vores engagerede instruktører og hjælpetrænere

Læs mere

Kastrup Gymnastikforening af 1966

Kastrup Gymnastikforening af 1966 Kastrup Gymnastikforening af 1966 Årsberetning 2013 Formandens beretning: Vi har igen i år haft en sæson med fremgang både mht. resultater i vor konkurrence afdeling men også mht. medlemstal og trænere,

Læs mere

AGILITY CONVENTION. En lørdag sprængfyldt. med inspiration til dig og din forening. DGI agility. 26. maj 2012 kl. 9.00-18.15 Fjelsted Skovkro

AGILITY CONVENTION. En lørdag sprængfyldt. med inspiration til dig og din forening. DGI agility. 26. maj 2012 kl. 9.00-18.15 Fjelsted Skovkro AGILITY CONVENTION En lørdag sprængfyldt med inspiration til dig og din forening 26. maj 2012 kl. 9.00-18.15 Fjelsted Skovkro DGI agility Kære nye som erfarne Agilityinstruktører, Rallyinstruktører og

Læs mere

Generalforsamling i Viborg Gymnastik-Forening

Generalforsamling i Viborg Gymnastik-Forening Generalforsamling i Viborg Gymnastik-Forening mandag 14. marts 2011 kl. 20.00 Sted VGF -centret Referat 1. Valg af dirigent - Flemming Pedersen blev valgt til dirigent og konstaterede at generalforsamlingen

Læs mere

Idræt om dagen. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior

Idræt om dagen. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger Idræt om dagen Skab liv i dagtimerne ved at udvikle tilbud til seniorer i din forening. Med Idræt om dagen er der mange muligheder for at invitere en stadig større

Læs mere

Trænings vejledning - Målmand Copyright Sten Jensen 2009. Trænings vejledning til målmand : Sten Jensen 51 30 78 38 1

Trænings vejledning - Målmand Copyright Sten Jensen 2009. Trænings vejledning til målmand : Sten Jensen 51 30 78 38 1 Trænings vejledning til målmand : Sten Jensen 51 30 78 38 1 Indholdsfortegnelse : Forord side 3-5 Områder målmænd bør trænes i side 6 Grundlæggende teknik målmænd side 7-9 De 10 trænerbud side 10 Planlægning

Læs mere

Bellinge Gymnasterne byder velkommen til en ny sæson 2015/2016. Sæsonen starter mandag den 24. august i uge 35. www.bellingegymnasterne.

Bellinge Gymnasterne byder velkommen til en ny sæson 2015/2016. Sæsonen starter mandag den 24. august i uge 35. www.bellingegymnasterne. Bellinge Gymnasterne byder velkommen til en ny sæson 2015/2016 Sæsonen starter mandag den 24. august i uge 35 www.bellingegymnasterne.dk Gymnastik for alle Børn Talent-afdeling Hold 1.1: Forældre/barn

Læs mere

Gedser Idræts og Kulturhus. Workshop 1. Torsdag d. 09. februar

Gedser Idræts og Kulturhus. Workshop 1. Torsdag d. 09. februar Gedser Idræts og Kulturhus Workshop 1 Torsdag d. 09. februar Brugerinddragelse 1. workshop 9. februar 2. workshop 18. april kl. 17.00 19.30 Gennemgang af teammøder. 3. workshop 09. maj kl. 17.00 19.00

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Infobrev 1. Åbne Jyske Mesterskaber

Infobrev 1. Åbne Jyske Mesterskaber Infobrev 1 17.01.2012 Åbne Jyske Mesterskaber i Silkeborg Hallerne Arrangør DGF, Sydjyllandskredsen og Silkeborg Pigerne & Drengene Side 1 af 8 Indhold af infobrev 1 Forord... 2 Program... 3 Faciliteter...

Læs mere

2009 MTB & LØB. Tilmelding online via www.dgi.dk Der er åben for online tilmelding på alle kurserne. Betaling med Dankort.

2009 MTB & LØB. Tilmelding online via www.dgi.dk Der er åben for online tilmelding på alle kurserne. Betaling med Dankort. Tilmelding online via www.dgi.dk Der er åben for online tilmelding på alle kurserne. Betaling med Dankort. Tilmelding online via DGI foreningsservice DGIs medlemsforeninger kan tilmelde kursister via DGI

Læs mere

Informationsmøde om den afsluttende prøve i idræt. September 2014 Side 1

Informationsmøde om den afsluttende prøve i idræt. September 2014 Side 1 Informationsmøde om den afsluttende prøve i idræt September 2014 Side 1 Program Velkommen Arbejdsgruppen bag prøven Prøvens rammer og indhold Prøven trin for trin Model for disposition Gode råd FAQ Side

Læs mere

Formål Forøvelser til kolbøtter, salto, vejrmålle, Formål Træne styrke i arme og skuldre. kraftspring, flikflak Materiale Materiale

Formål Forøvelser til kolbøtter, salto, vejrmålle, Formål Træne styrke i arme og skuldre. kraftspring, flikflak Materiale Materiale Nr.5623 Alder: 2-80 år - Tid: 10 min. Nr.5487 Alder: 6-80 år - Tid: 5 min. Skråtstillet springbord Forøvelser til kolbøtter, salto, vejrmålle, Abegang i bomme Træne styrke i arme og skuldre. kraftspring,

Læs mere

YOGATEKNIK 50-TIMERS TEMAUDDANNELSE. Foråret 2015. Datoer: 1.- 3. maj & 28.- 31. maj. Sted: Hamsa Yoga Studio Mejlgade 50A 8000 Aarhus C

YOGATEKNIK 50-TIMERS TEMAUDDANNELSE. Foråret 2015. Datoer: 1.- 3. maj & 28.- 31. maj. Sted: Hamsa Yoga Studio Mejlgade 50A 8000 Aarhus C YOGATEKNIK 50-TIMERS TEMAUDDANNELSE Foråret 2015 Datoer: 1.- 3. maj & 28.- 31. maj Sted: Hamsa Yoga Studio Mejlgade 50A 8000 Aarhus C Pris: 6.500 dkk. Uddannelsens indhold: Teknik for teknikkens skyld

Læs mere

Årsplan for 6. og 7. klasse i idræt, 2015/16

Årsplan for 6. og 7. klasse i idræt, 2015/16 Årsplan for 6. og 7. klasse i idræt, 2015/16 For at kunne tilgodese elevernes læring i faget idræt, har vi lavet følgende årsplan, som tager højde for, at vi kun har adgang til en gymnastiksal i vinterhalvåret

Læs mere

Teknisk Regulativ for TeamGym 2015-2016 Vedtaget 25. oktober 2015 på TeamGyms aktivitetsmøde

Teknisk Regulativ for TeamGym 2015-2016 Vedtaget 25. oktober 2015 på TeamGyms aktivitetsmøde Teknisk Regulativ for TeamGym 2015-2016 Vedtaget 25. oktober 2015 på TeamGyms aktivitetsmøde 1 Indhold 1 Konkurrencer... 4 1.1 Rækker og aldersbestemmelser... 4 1.1.1 Seniordamer, seniorherrer, seniormix...

Læs mere

Hvad er Ta chancen. Se mere om de konkret tilbud på de følgende sider.

Hvad er Ta chancen. Se mere om de konkret tilbud på de følgende sider. Hvad er Ta chancen Det kan være rigtigt svært at forene det at have autisme/ en ADHD diagnose med en fritidsinteresse som giver succes. Projektet Ta Chancen er et forsøg på at imødekomme denne udfordring.

Læs mere

NYT FOR VINTEREN 10/11.

NYT FOR VINTEREN 10/11. NYT FOR VINTEREN 10/11. Hundelev Ungdoms- og Idrætsforening byder velkommen til en ny vintersæson, som foregår på Hundelev Skole. Tlf. liste over bestyrelsen i HUI: Mette Sørensen Vennebjergvej 12 98 99

Læs mere

FODBOLDLEGELAND. en vision for fodboldspillere og alle andre mellem 1 og 100 år

FODBOLDLEGELAND. en vision for fodboldspillere og alle andre mellem 1 og 100 år FODBOLDLEGELAND en vision for fodboldspillere og alle andre mellem 1 og 100 år V i vil bygge Danmarks første udendørs fodboldlegeland. Vi vil skabe et univers, der er så unikt, at det både tiltrækker legende

Læs mere

Eliteidrætsklasser i Slagelse Kommune et tilbud til unge idrætstalenter

Eliteidrætsklasser i Slagelse Kommune et tilbud til unge idrætstalenter Eliteidrætsklasser i Slagelse Kommune et tilbud til unge idrætstalenter Velkommen til eliteidrætsklasserne! Jeg er rigtig glad for, at vi kan give unge idrætstalenter i Slagelse Kommune mulighed for at

Læs mere

Glumsø Gymnastikforening

Glumsø Gymnastikforening Velkommen til Glumsø Gymnastikforening Sæsonplan 2013 /2014 Sæsonstart fra uge 34 Formanden byder velkommen til den nye sæson. Et forår med flotte opvisninger, 2 holds deltagelse til DGI s landsstævne

Læs mere

SÆSON 2013-2014 VELKOMMEN!

SÆSON 2013-2014 VELKOMMEN! SÆSON 2013-2014 VELKOMMEN! Velkommen til sæsonen 2012/2013 i Taastrup Gymnastik Forening Det er allerede blevet tid til at gøre klar til en ny sæson i TGF. En sæson der sikkert bliver lige så begivenhedsrig

Læs mere

Ans IF Gymnastik OPSTART I ANS IF GYMNASTIK 2014/2015

Ans IF Gymnastik OPSTART I ANS IF GYMNASTIK 2014/2015 Ans IF Gymnastik OPSTART I ANS IF GYMNASTIK 2014/2015 FORORD I denne folder kan du få et overblik over de forskellige hold. Du kan se, hvem der er instruktører på de enkelte hold, hvad de vil arbejde med

Læs mere

REBECCA HANSSON BABYTEGN. Forlaget BabySigning 3

REBECCA HANSSON BABYTEGN. Forlaget BabySigning 3 REBECCA HANSSON BABYTEGN Forlaget BabySigning 3 FORORD Da jeg i 2009 blev mor for første gang, blev jeg introduceret til babytegn. Vi brugte det flittigt med vores datter, og da hun var et 1 år, brugte

Læs mere

REGLER FOR DGF`S ROPE SKIPPING KONKURRENCER HOLD OG INDIVIDUELT 2015

REGLER FOR DGF`S ROPE SKIPPING KONKURRENCER HOLD OG INDIVIDUELT 2015 REGLER FOR DGF`S ROPE SKIPPING KONKURRENCER HOLD OG INDIVIDUELT 2015 DGF Rope Skipping Udvalget (RSU) 1 GENERELLE REGLER... 4 ALDER OG RÆKKER... 4 KATEGORI... 6 ANTAL SJIPPERE... 6 DISCIPLINER I KONKURRENCEN...

Læs mere

Årsplan for idræt i 4. klasse 2011-2012

Årsplan for idræt i 4. klasse 2011-2012 Årsplan for idræt i 4. klasse 2011-2012 Skoleåret igennem vil eleverne møde idrætsformer, som er anderledes end de færdige spil, de ofte møder i idrætsklubberne. Det grundlæggende i hele idrætsundervisningen

Læs mere

Grindsted Gymnastik og Idrætsforening Grand Prix Info 2015-16

Grindsted Gymnastik og Idrætsforening Grand Prix Info 2015-16 Grindsted Gymnastik og Idrætsforening Grand Prix Info 2015-16 Indholdsfortegnelse GGIF Grand Prix 3 Grand Prix Gymnastik 4 Forventninger 4 Træning 5 Økonomi 6 Reserver 7 Vigtige datoer 2015-16 8 Kontakt

Læs mere

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Mandag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Malene, Pia, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Marianne. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

A n s I F G y m n a s t i k

A n s I F G y m n a s t i k A n s I F G y m n a s t i k O P S T A R T I ANS IF GYMNASTIK 2013/2014 A n s I F G y m n a s t i k Karin Munk Andersen, Økonomiansvarlig Rikke Sloth Mogensen, Instruktøransvarlig Pia Walliser Sehested,

Læs mere

Hvad er årsagen til, at du ikke forventer at afslutte din uddannelse denne sommer?

Hvad er årsagen til, at du ikke forventer at afslutte din uddannelse denne sommer? Uddannelsesevaluering 2012 Kandidat i Kommunikation (medier) Hvad er årsagen til, at du ikke forventer at afslutte din uddannelse denne sommer? I hvilken grad har uddannelsen levet op til dine forventninger?

Læs mere

KURSET: PRAKSIS: copyright all rights reserved hamsa yoga studio

KURSET: PRAKSIS: copyright all rights reserved hamsa yoga studio KURSET: Teknik bliver til kunst når den udvider ens potentiale. På Hamsa Yoga Studio er det ultimative mål med teknik er at forøge effekten af yogaen, så som stress reduktion, forbedret søvnkvalitet og

Læs mere

Sæson 2016-2017. Præsentation af de enkelte fag. Begynderkursus i IPAD. Linedance. Maleri

Sæson 2016-2017. Præsentation af de enkelte fag. Begynderkursus i IPAD. Linedance. Maleri Sæson 2016-2017 Præsentation af de enkelte fag Begynderkursus i IPAD Har du en IPAD, som du gerne vil lære (bedre) at kende? Så har du chancen for at deltage på begynderkursus på lokalcentret. Her lærer

Læs mere

Skoletilbud. Gerlev Idrætshøjskole & Lauritzen Fonden. Gerlev Idrætshøjskole & Lauritzen Fonden. Copyright Legeskibet 2016

Skoletilbud. Gerlev Idrætshøjskole & Lauritzen Fonden. Gerlev Idrætshøjskole & Lauritzen Fonden. Copyright Legeskibet 2016 Skoletilbud Gerlev Idrætshøjskole & Lauritzen Fonden Copyright Legeskibet 2016 Gerlev Idrætshøjskole & Lauritzen Fonden Legeskibets Skoletilbud Legeskibet samarbejder med skoler og øvrige uddannelsesinstitutioner

Læs mere

Koncept for. idrætsskoler. i 0. - 6. klasse. Svendborg projektet

Koncept for. idrætsskoler. i 0. - 6. klasse. Svendborg projektet Koncept for idrætsskoler i 0. - 6. klasse Svendborg projektet Baggrund Svendborg Kommune er Team Danmark Elitekommune, og et af indsatsområderne er at etablere idrætsskoler. I 2008 oprettede Svendborg

Læs mere

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen Uge 3 Uge 15 MANDAG

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen Uge 3 Uge 15 MANDAG Pigefodbold MANDAG Er du pige og synes du, at det kunne være sjovt at spille fodbold uden at der er drenge med, er dette et hold for dig. Vi vil træne skud, driblinger, afleveringer etc., og spille en

Læs mere

Pædagogisk Idræt. v. Vibe Ørum Rasmussen Lektor på Pædagoguddannelsen Sydhavn Professionshøjskolen UCC vibe@ucc.dk

Pædagogisk Idræt. v. Vibe Ørum Rasmussen Lektor på Pædagoguddannelsen Sydhavn Professionshøjskolen UCC vibe@ucc.dk Pædagogisk Idræt - Når idræt, leg og bevægelse anvendes i en pædagogisk sammenhæng tilpasset målgruppen v. Vibe Ørum Rasmussen Lektor på Pædagoguddannelsen Sydhavn Professionshøjskolen UCC vibe@ucc.dk

Læs mere

Harmonika og højskole

Harmonika og højskole 2016 Harmonika og højskole Uge 31 31/7 7/8 2016 Side 2 Send harmonikaen på højskole Livsstilshøjskolen i Gudum inviterer til et fuldstændig fantastisk harmonikakursus, hvor harmonikaen er i centrum. Vi

Læs mere

Den grønne tråd i SH:

Den grønne tråd i SH: Den grønne tråd i SH: Fed skrift = Fuld fokus Den grønne tråd i Skjern Håndbold er et hjælpeværktøj med vejledninger og oversigt over fokusområder i klubben til Skjern Håndbolds børne- og ungdomstrænere.

Læs mere

Code of Conduct for ESAA talenter i folkeskolen

Code of Conduct for ESAA talenter i folkeskolen 1 Code of Conduct for ESAA talenter i folkeskolen Som ESAA udøver indgår du ikke blot i et program, der understøtter og optimerer din egen sportslige og uddannelsesmæssige udvikling. Ved at blive ESAA

Læs mere

Begynder Bedømmelsesreglement for

Begynder Bedømmelsesreglement for Begynder Bedømmelsesreglement for Vedtaget og udgivet august 2014, mindre korrektur januar 2015 Af Udvalget for TeamGym Alle dele af reglementet kan findes på GymDanmark s hjemmeside Copyright GymDanmark,

Læs mere

Valg af fælles onsdagsaktiviteter

Valg af fælles onsdagsaktiviteter Valg af fælles onsdagsaktiviteter Kære forældre. Så er det igen tiden til, at dit barn skal vælge onsdagsaktiviteter for en periode. Perioden er denne gang fra den 1. september til den 17. november 2010.

Læs mere

Information - Junior piger

Information - Junior piger Information - Junior piger Sæson 2018-2019 Kontingent tilmelding: https://www.tga.dk/cms/teamoverview.aspx Tilmelding til holdet, ekstra info osv.: https://goo.gl/forms/vycxky4lc1znnhq33 Hvad er TeamGym?

Læs mere

Profil Årstids Dagplejer i Vamdrup Øst. Mig og min familie

Profil Årstids Dagplejer i Vamdrup Øst. Mig og min familie Profil Årstids Dagplejer i Vamdrup Øst Mig og min familie Mit navn er Lene Brun Munkholm, jeg er født i 1974 og har boet i Vamdrup siden 1992. Jeg bor sammen med min mand Sandi, som er fængselsbetjent

Læs mere

SKYUMCAMP 26-30 JUNI

SKYUMCAMP 26-30 JUNI SKYUM 26-30 JUNI 2016 GENEREL INFO GLÆDEN VED SPORTEN OG STÆRKT FÆLLESSKAB SkyumCamp er et sommerophold for dig, som vil dyrke masser af sport og have en smagsprøve på livet som efterskoleelev på Skyum.

Læs mere

FIF Hillerød Orientering

FIF Hillerød Orientering Træningsanbefalinger for fysisk træning af børn og unge i FIF Hillerød Orientering Introduktion FIFs træningsanbefalinger er lavet for at sikre en rød tråd i vores arbejde med unge atleter. I orienteringssporten

Læs mere

Prøve i idræt. - hvordan??

Prøve i idræt. - hvordan?? Prøve i idræt - hvordan?? Hvad går prøven ud på? Eleverne skal prøves i deres idrætslige kompetencer i en gruppeprøve, som er til udtræk i den naturvidenskabelige fagpulje Eleverne skal selv sammensætte

Læs mere

Holdbeskrivelser sæson 2016 /2017

Holdbeskrivelser sæson 2016 /2017 Holdbeskrivelser sæson 2016 /2017 Små rytmepiger 0.-2.klasse Vores hold er for piger som har lyst til at danse og bruge kroppen, på alle mulige måder. Til MGP musik og meget mere. - Sarah, Josefine og

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget.

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Læreplaner 2013 Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Baggrund: I år 2004 blev der fra ministeriets side, udstukket en bekendtgørelse om pædagogiske læreplaner i alle dagtilbud. Det var seks temaer, der

Læs mere

Danmarks Gymnastik Forbund. Hvad kan DGF tilbyde din forening

Danmarks Gymnastik Forbund. Hvad kan DGF tilbyde din forening Danmarks Gymnastik Forbund Hvad kan DGF tilbyde din forening Overblik. DGF www.dgf.dk - Gymnastik for alle Kursustilbud GYMFIT, Træneruddannelse, lokale kurser Børneprojekter Kvalitet i Børnegymnastikken,

Læs mere

ursisthæfte Dokumentation for deltagelse i DHFs Træneruddannelse Navn Forening

ursisthæfte Dokumentation for deltagelse i DHFs Træneruddannelse Navn Forening D H F s T R Æ N E R U D D A N N E L S E ursisthæfte Navn Forening Dokumentation for deltagelse i DHFs Træneruddannelse Velkommen - som kursist på Dansk Håndbold Forbunds Træneruddannelse For alle trænere

Læs mere

Sportsklasser Humlehøj-Skolen

Sportsklasser Humlehøj-Skolen Sportsklasser Humlehøj-Skolen 7. - 9. årgang Information Sportsklasser Humlehøj-Skolen Velkommen. I denne informationsfolder kan du få de fleste informationer om SPORTSKLASSERNE på Humlehøj-Skolen. Sportsklasserne

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Puste til æg. Vaske sig selv i hovedet. Flyde på ryggen og maven med og uden redskab. Raketstarter på maven og ryg. Balanceøvelser med søslanger

Puste til æg. Vaske sig selv i hovedet. Flyde på ryggen og maven med og uden redskab. Raketstarter på maven og ryg. Balanceøvelser med søslanger General sæsonplan for Leg og Plask i Vordingborg Svømmeklub. Formål: Er at svømmerne efter endt sæson har fået skabt tryghed omkring det at komme i vandet samt tilvænning til at færdes i vandet. Der vil

Læs mere

Solrød Gymnastikforening. Søndag d. 27. april 2014 I Solrød Idrætscenter

Solrød Gymnastikforening. Søndag d. 27. april 2014 I Solrød Idrætscenter Søndag d. 27. april 2014 I Solrød Idrætscenter 1 Formanden har ordret: Det er mig en stor fornøjelse at kunne byde velkommen til den årlige forårsopvisning i Solrød Gymnastikforening opvisning nr. 41 siden

Læs mere

Friluftsliv for mennesker med funktionsnedsættelser Netværk og dokumentation

Friluftsliv for mennesker med funktionsnedsættelser Netværk og dokumentation Friluftsliv for mennesker med funktionsnedsættelser Netværk og dokumentation Konferencen Lille indsats stor værdi Nødebo d. 21.-22. oktober 2014 Tine Soulié Handicapidrættens Videnscenter Program Handicapidrættens

Læs mere

kreativitetslaboratoriet

kreativitetslaboratoriet kreativitetslaboratoriet Den Kreative Platform 55067_krealab.indd 1 29/08/07 10:20:16 Den Kreative Platform er kernen i Kreativitetslaboratoriet Den Kreative Platform er en metafor for et sted, hvor deltagerne

Læs mere

Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken

Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken Med udgangspunkt i Roskilde Kommunes bevægelsespolitik har bestyrelsen i Børnehuset Arken vedtaget følgende lokale bevægelsespolitik: Det vil vi (vores mål

Læs mere

IF32 Glostrup Gymnastikforening Holdbeskrivelser til hjemmesiden/program 2014-2015

IF32 Glostrup Gymnastikforening Holdbeskrivelser til hjemmesiden/program 2014-2015 IF32 Glostrup Gymnastikforening Holdbeskrivelser til hjemmesiden/program 2014-2015 Hold 101 Familiegymnastik 1 Mandag kl. 16:00-16:45 Et hold, hvor børn, forældre og bedsteforældre kan få rørt sig. Vi

Læs mere

REGLEMENT FOR GymDanmarks Efterskole DM i Rytme

REGLEMENT FOR GymDanmarks Efterskole DM i Rytme REGLEMENT FOR GymDanmarks Efterskole DM i Rytme Indhold Reglement... 3 Serie 1 (u/håndredskab)... 4 Serie 2 (m/håndredskab)... 4 Tekniske muligheder Redskabstekniske sværheder... 4 Bold... 4 Tov... 4 Tøndebånd...

Læs mere

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september Aktiviteter i Jobboxen Tilmelding via hjemmesiden Juli august september 2016 Kurser Skab overskud i hverdagen med en sund privatøkonomi På kurset sætter vi fokus på den nemme vej til en sund privatøkonomi.

Læs mere