Kompasset. Er I klar? Hold jer for ørerne! - din vejviser. Lejravis nr. 5 Onsdag den 9. juli Spejderliv viser vej Øksedal 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kompasset. Er I klar? Hold jer for ørerne! - din vejviser. Lejravis nr. 5 Onsdag den 9. juli Spejderliv viser vej Øksedal 2014"

Transkript

1 Kompasset - din vejviser Lejravis nr. 5 Onsdag den 9. juli Spejderliv viser vej Øksedal 2014 Er I klar? Hold jer for ørerne! Det flyver om ørerne med små stumper plastik da tøris-bomben springer. Calle, Simon, Malthe og Marius som udgør patruljen Flammerne fra Tølløse er på Nørd-værkstedet. De har alle set Store-Nørd i fjernsynet og har valgt aktiviteten fordi, det lød interessant og fedt. Calle synes kemi er sjovt og han glæder sig til at komme i 7. klasse, hvor han skal have fysik og kemi. De er enige om, at det er sådan noget som den her aktivitet, der er sjov at fortælle forældre og vennerne derhjemme om. De laver kæmpesæbebobler, varmluftsballoner, termometre og barometre. Det fedeste er helt klart eksplosionerne! På spørgsmålet om, hvorfor eksplosioner er fedt, svarer de som kun drenge kan.. Det siger BANG!

2 2 Aktivitetsdag Træklatring En af lejrens mange aktiviteter er træklatring. Fire spejdere fra Aalborg 1. Lise, Johanne, Martin og Mathias, havde begivet sig ud for at prøve de forskellige baner der var blevet sat op i skoven lige ved siden af paradepladsen. De fortæller at grunden til de valgte at tage på træklatning fordi det lød super sjovt, og da nogle har prøvet klatre aktiviteter før. Patruljen har valgt træklatring frem for den aktivitet, med turen til klatrevægen i Nordkraft i Aalborg og derfor har prøvet den, så derfor valgte de aktiviteten i træerne. De har lært at overvinde deres højdeskræk og at Tekst: Blandede Bolcher, Holbæk samarbejde, og det er godt at kunne tage med videre. De syntes ikke at det var grænseoverskridende fordi man bare siger stop når man syntes det er for højt oppe. Det lykkedes til sidst for et af patruljemedlemmerne at kravle op i toppen, af det 10 meter høje skovfyr og ringe med klokken.

3 Aktivitetsdag 3 Primimad Vinden bærer den friske odeur af nyoptændt brænde med sig til vejrs, og fejer soltørrede grannåle i en let trådt dans over det gulnende græs. Sommerbrune spejderhænder dyppet i vand skræller rodfrugter på livet løs, der snittes pinde, fortælles jokes, og maverne rumler af forventningen om den lækre mad, de senere vil fyldes med. Det virker idyllisk, men under overfladen lurer grumme sandheder. Jeg har været en tur i Steens Kitchen, og det kunne lige så godt være Gordon Ramsay, der stod dér. Arbejdskraften er overvejende udenlandsk, og intet kører efter den danske model. Lønningen eksisterer ikke, mindreårige bliver sat i sving med tunge, skarpe værktøjer, uden nogen form for beskyttelse, og ingen af arbejderne har hverken A-kasse eller er medlem af en fagforening. Det har jeg det fint med, udtaler Daniel fra Vrå. Om han er blevet bestukket eller truet med pisk, er ikke til at vide med sikkerhed, men meget sandsynligt. Heller ikke udstyret er i orden. Mads Cortzen, en af de dygtigere kokkelærlinge, har medbragt kniv selv. Jeg gider ikke arbejde med de lorteting, siger han. Chefen daser i skyggen, mens personalet knokler så sveden drypper, og konstant slukker de gløder, de så længe har arbejdet på at få tændt. Om de nogensinde får maden at smage, virker usikkert. Læs anmeldelser af maden inde i avisen.

4 4 Aktivitetsdag Madanmeldelse Bolcher Bolcher smager godt, men hvad smager bedre end hjemmelavede bolcher? En af dagens aktiviteter var at lave hjemmelavede bolcer. Tekst: Blandede Bolcher, Holbæk Kokke: Ildfluerne Forret: pølse i brød: Hovedret: kylling i umo, bagte kartofler og hasselback kartofler, krydderurtedressing, Dessert: pandekager, frugtsalat Det lød som om de havde det sjovt og hyggeligt. Det var vamt at lave bolchemasse, men til sidst var der bolcher - mums. Der var forskellige smage at vælge imellem: cola, tutti frutti, jordbær, pebermynte og lakrids. Der var derudover mange farver at vælge imellem. Bl.a kunne man vælge imellem rød, gul, grøn, brun, sort og hvid. Bolchemasserne kunne duftes helt udenfor. Vi var inde på bolcheværkstedet og fik lov til at smage nogle af bolcherne og vi giver dem 4 1/2 spejderhatte ud af 5, fordi de smagte godt og fordi de så gode ud. Kan I lide at være her: de siger ja Kan I lide at lave mad: ja Hvorfor har I valgt primitivmad: de elsker at lave mad Følger I opskriften: ja næsten Vil i lave det en anden gang: ja måske

5 Aktivitetsdag Madanmeldelse Kokke: Bare de blå, Skee Hvorfor valgte I primitiv mad? - Fordi vi syntes det er hyggeligt at lave mad. Hvad skal I lave for noget mad? - Vi skal lave: bagte kartofler, kylling og frugtsalat til dessert. nemt at lave det. Anmeldelser Bagte kartofler: Kylling: Frugtsalat: 5 Tekst: Blandede Bolcher, Holbæk Følger I en opskrift? - Vi følger en opskrift med kyllingen men ikke med de bagte kartofler for de er rimelige nemme at lave uden. Hvor lang tid vil det tage at lave maden? - Det tager ca. fire timer at lave maden. Tror I det kommer til at smage godt? - Ja vi tror det kommer til at smage godt. Tror I, I kommer til at lave det igen? - Ja for det er hyggeligt og rimelig. Kan du heller ikke sidde stille under en film i biografen og mangler du noget at tygge på? Så har vi svaret!! Køb popcorn til BålBio i morgen torsdag kl 21:30 ved den store Lejrbålsplads.

6 6 Facts om lejren Ting du ikke vidste du gerne ville vide Hvor mange ål er der i Aalborg, er Holbæk fyldt med bække, er der meget lyng i Lyngby, og hedder alle fra Frederikshavn virkelig Frederik? Vi kan måske ikke give dig svaret på alle disse spørgsmål, men vi har dog opsnuset nogle andre sjove facts til jer. På sygestuen. Vi har besøgt Daniel, en af lejrens samaritter, og lærte lidt om hvor Tekst: De hvide tigre, Ådal mange der er endt på sygestuen. Indtil videre har ca. 30 spejdere og fører været en tur forbi med diverse skader. Heldigvis har de fleste skader ikke været andet end vabler og insektbid, og den værste skade indtil videre har kun været en forstuvet finger. Det viser sig så at det er spejderne fra Tølløse der er bedst til at komme til skade, og har været et smut forbi sygestuen hele 6 gange. *Af alle de is der er blevet solgt i Slikbixen, er det Sorbella der er den mest populære, desværre er den dog gået hen og blevet udsolgt. *Der er hele 86 økser i Øksedal. *Der er faktisk kun 50 skeer i Skee. *Lejrens yngste spejder er Villads Klarskov fra Herlev, som kun er 9 uger gammel. *Hvor den ældste er fra Hjørring og er Carl Peter på 70. *Der er slet ingen Frederik er i Frederikshavn - skuffende! *Ifølge deres fører bruger Sæby spejderne meget sæbe. Intet under at sorbella-isen blev udsolgt!

7 Sladrespalte 7 2 små piger fra Sæby kom forbi Skee for at spørge, om vi havde noget knofedt. Skee biksede hurtigt en mix sammen, og gav den til tøserne. Efter 10 minutter vender de tilbage og siger pænt tak for lån. De havde brugt det til at rengøre gryder i, og havde endda haft smagt på det? Meget effektivt1 Opskriften: Man tager en lille skål, hælder olie i og tilsætter tomatketchup. Husk at røre rundt inden brug. God opvask derude! Maiken fra Holbæk vil meget gerne have en lejr-kæreste, hun kan holde i hånden og gå måneskinsture med, og hun vil rigtig gerne have en at holde i hånden med på torsdag, når vi skal se Hobitten Servicemeddelelse: Magnus fra Aalborg 1. søgte tidligere på ugen en sød pige at tage med på måneskinstur, så der er en god mulighed... Latino drengen Mathias fra Herlev, også kaldt for ladyboy24, søger lejrkæreste. Jeg er en charmerende ung dreng, og elsker fis og ballade Hvis du vil vinde hans hjerte, så lav en sandwich til ham. Magnus fra Skee er blevet set sammen med to tøser, en blondine og en brunette. Den ene er fra Vrå, mens den anden bare er et smut på besøg. De ser søde ud Magnus - go for it! Nemo fra 1. Odense, søger lejr kærste (May). Kom op til flagstangen kl. 14:00. Vigtor Bungård Jensen kan rigtig godt lide Mai Kensø. Sig tillykke til dem! Hilsen Alex fra Vrøring. Lone fra Vrå har en rettelse til lejravisen. Hun søger aligevel ikke en lejrkæreste. Hun har allerede så mange, at hun ikke magter flere ;-)

8 8 Værd at vide... Gæt en ting Hver dag har du mulighed for at deltage i vores gættekonkurrence. Kom med dit bud på hvad der vises på billedet. Blandt de rigtige besvarelser trækker vi lod om et gavekort til en is. Dit bud skal afleveres i vores postkasse senest kl. 15:30, for at være med i lodtrækningen om dagens præmie. Vejrudsigten Tirsdag aften: Let skyet, tørt og temperatur mellem 22 og 25 grader. Onsdag : Skyfrit og op til 26 grader. Husk solcreme! Det rigtige svar på billedet i går var: Spejderbælte Det gættede Ida fra Holbæk Kreds. Du kan komme op på redaktionen og hente din præmie. Redaktionen: Kompasset - din vejviser Lejravis udgives af: Danske Baptisters Spejderkorps Redaktion og fotografer: Inge Burmeister Kathrine Due Weng Stine G. Rosin Tue Sandbæk Bro-Hansen Lynge Nielsen

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner.

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner. LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 13 Følg mig Ugens tekst og referencer: Luk 5,1-11. Joh 1,35-42. Den Store Mester, kap. 30. Huskevers: I er mine venner. (Joh 15,14) Hovedformålet er, at børnene Ved, at Jesus

Læs mere

Videre mod dansk repetitionskort

Videre mod dansk repetitionskort Videre mod dansk repetitionskort Generel vejledning Kortene på de følgende sider kan bruges i forbindelse med repetition af grammatik og dialoger tll de forskellige kapitler i bogen. Kortene til det enkelte

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014 Sille og Sigurd Lederhæfte får besøg fra Uganda Maj 2014 2 Kære Leder Selv om man er lille, kan man godt udrette noget stort. Det lærer Sille og Sigurd af deres venner Rebecca og David, der er på besøg

Læs mere

Borgmesterens flotte åbningstale

Borgmesterens flotte åbningstale Østervis 2009 Nr. 1 Fredag d. 24 April Roskilde Kommune Borgmesterens flotte åbningstale Cirkus Bennevang ER KOMMET TIL BY- EN! FEDT SHOW TIL DIG!! ALT FRA AKROBATIK TIL TRYLLEKUNST! FORESTILLINGER: FREDAG

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

Bilag. Minoritetspiger i Ungdomsskolen. betydningen af køn og etnicitet for læring og relationer

Bilag. Minoritetspiger i Ungdomsskolen. betydningen af køn og etnicitet for læring og relationer Bilag Minoritetspiger i Ungdomsskolen betydningen af køn og etnicitet for læring og relationer Maria Clemensen Speciale Forår 2006 Roskilde Universitetscenter Pædagogik og Uddannelsesstudier Vejleder:

Læs mere

1. Udg. 2011. Vuk Net News. I denne udgave: Elevrådet. Min sport - Bordtennis. Se vinderen af islagkagen. Mød: Gitte og Rikke

1. Udg. 2011. Vuk Net News. I denne udgave: Elevrådet. Min sport - Bordtennis. Se vinderen af islagkagen. Mød: Gitte og Rikke Vuk Net News 1. Udg. 2011 I denne udgave: Elevrådet Se vinderen af islagkagen Min sport - Bordtennis Mød: Gitte og Rikke Redaktionen Du sidder nu og læser den første udgave af VUK s webavis. Avisen kom

Læs mere

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater Statistisk oversigt Spørgeskema resultater 1 Vi har lavet to forskellige spørgeskemaer. Et spørgeskema til Biibo.dks eksisterende brugere, hvor vi fik lov til at bruge Biibo.dks brugerdatabase og et til

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

en historie om børns forventninger til skolen

en historie om børns forventninger til skolen Jytte Sidelmann en historie om børns forventninger til skolen Udgivet af Danmarks Lærerforening i samarbejde med Gyldendal Kære Forældre Nu nærmer skolestarten sig for jeres barn, og forventningerne er

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Kredsblad for FDF Tjæreborg December - Februar Nr. 5 2010 POSTEN. Holdene

Kredsblad for FDF Tjæreborg December - Februar Nr. 5 2010 POSTEN. Holdene Kredsblad for FDF Tjæreborg December - Februar Nr. 5 2010 POSTEN Holdene Landslejr 2011 INDHOLD Læs i dette nummer: Kredslederen... 3 Bestyrelsen... 5 1. tumlinge... 7 2. tumlinge... 9 1. pilte... 11 2.

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes.

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. Interview med Signe I = interviewer S= Signe M= Mads, hendes mand I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. I: Så tænkte vi, at du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. S: Ja, altså sådan hvor jeg

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet?

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet? Interviewguide: Formalia: Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvor mange børn har du? Hvor gamle er de? Hvordan bliver de passet? Bor du sammen med deres far/mor? Hvad laver din partner? Butiksarbejde:

Læs mere

Guds søn. Andagt fra Skyd skrevet af Carsten Hjorth Pedersen.

Guds søn. Andagt fra Skyd skrevet af Carsten Hjorth Pedersen. Guds søn I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Og Ordet blev kød og tog bolig iblandt os. Det betyder, at Gud blev menneske, da Jesus kom til vores jord den første jul. Men hvad

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

En opfinder bliver til.

En opfinder bliver til. En opfinder bliver til. Hvad er en opfinder, hvem er opfindere, hvordan bliver man opfinder, hvordan ser en opfinder ud? Det er nogle af de spørgsmål mange går og tænker på igennem livet. Der er ikke et

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

BREVDUEN. Danmark ramt af krisen. Tiden jeg aldrig glemmer

BREVDUEN. Danmark ramt af krisen. Tiden jeg aldrig glemmer BREVDUEN - Vi bringer nyhederne! Danmark ramt af krisen Torben Hansen fra Socialdemokratiet mener at krisen går den rigtige vej, men der går nok noget tid før man ser gode resultater. Foto: Presse foto

Læs mere

UGEBREV nr. 46 uge 39

UGEBREV nr. 46 uge 39 UGEBREV nr. 46 uge 39 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Vi havde en rigtig god arbejdslørdag, tusinde tak til alle fremmødte. Man kan virkelig se, at der blev lavet en masse. Vi er ved at have så meget

Læs mere