Nummer 38- December 2005 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser Lidt fra formanden

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nummer 38- December 2005 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser Lidt fra formanden"

Transkript

1 Nummer 38- December 2005 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 12 Side 13 Side 14 Vigtige adresser Lidt fra formanden FU-møde Debat om holdturneringen Holdturneringen Partier fra holdturneringen Løsning på Godtfreds opgave Selv stormestre laver fejl Slotsturneringen

2 Nyt fra Sønderjydsk skak Nummer 38 Side 2 Forretningsudvalget (FU) i 4. hovedkreds. Formand: Hansjørgen Clausen Æblehaven Egernsund E,mail: Kasserer: Frede Andersen Koldingvej 6 Gabøl 6500 Vojens Sekretær: Søren Krabbenhøft Bakkedraget Brørup Tlf.: mobil Holdturneringsleder: Herman Petersen Rylevænget Ribe Tlf.: Juniorleder: Uwe Hansen Solsortevej 16, Hjordkær 6230 Rødekro Tlf Redaktion Helge Andersen Solvang Kruså Webmaster Karsten Fyhn 4. Hovedkreds hjemmeside: Lidt om de kendte. Søren Krabbenhøft har deltaget i Ribe Amts Ældrefestival, og skak fik omtale i både Jydske Vestkysten og i TV-Syd. Søren foreslår også, at man ind-fører en vendetta på bladet. Blodhævnen skal forstås på den måde, at hvis nogen har et tabs-parti i bladet, så er de forpligtet til at tage hævn sætte et gevinstparti i næste blad. Jeg foreslår, at man gør det klub-vis. Hvis en klub har et tabsparti i bladet, så er den forpligtet til et parti til næste blad.

3 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 38 Side LIDT FRA FORMANDEN I 4 H.K. Som skrevet på hjemmesiden havde vi et juniorhold med til Tjele den oktober til junior hold DM. Som var et af de stærkeste i mange år og vi havde da også forventet lidt mere af dem i år, men Sønderjydsk skak var ikke bedre. Vi blev nr.7 ud af 8 hold da 9 hk. ikke stillede op. Vi havde i år et gennemsnit rating på 1450, mens vi de sidste par år lå på ca i rating, men som sagt et stærkere hold i år. 6 hk fra Århus området blev nr. 1, nr. 2 blev 3hk. fra Fyn, og nr. 3 blev 1hk. fra København. Vi havde en god tur og en stor oplevelse, da en af Danmarks bedste juniorer, Jacob V. Glud fra skolerne i Århus, stillede op. Forskellen på ratinggennemsnittet for Århus der har 1860 i rating til vores 1450 viser, at vi er et stykke fra deres styrke. God oplevelse hele vejen på holdet, som til næste år vil blive bedre. Topscorer på holdet i år blev Mikkel Stephensen fra Haderslev med 3 point. Formandens mening om holdturneringen, der nu er kommet godt i gang efter en del problemer, er at Herman er kommet med et godt resultat og den kan spilles færdig i år Efter min mening synes jeg at den skal fortsætte, som den gør nu, og hvis der er noget der skal ændres, som nogle har skrevet på hjemmesiden, må det jo komme som indkomne forslag til Formandsmødet i februar. Det er da et værre skriveri på vores hjemmeside af nogle folk. Men jeg synes at vores nye Holdturneringsleder fra Ribe lige skal have en chance. Men ellers er der kun en udvej: FLERE MEDLEMMER GIVER FLERE HOLD. Da en undersøgelse fra DSU. har vist at der er i Danmark der spiller skak på nettet skulle det ikke være svært, at finde 10 spillere mere til hver klub i Sønderjydsk skak. De er jo i byerne rundt omkring,og hvis DSUs undersøgelse er rigtig, så skulle Sønderjydsk skak have ca skakspillere i klubberne, nemlig 0,5% af befolkningstallet i 4 hk. Men det er det, om folk ved, at de har en klub i byen. Mere åbenhed i klubberne og vise at vi eksisterer. Gør en indsats i klubberne, ellers får vi heller ingen nye hold til holdturneringen, og så dør vi. Kom med nogle forslag til Formandsmødet. Vi vil gerne høre fra jer der skriver som om den er død, men gør noget selv først Juniorskak og andet gør opmærksom på klubben. Vi i Gråsten er i fremgang og har inden for de 4 sidste måneder fået 6 nye medlemmer og gået fra 12 til 18, så vi i Gråsten er i fremdrift. Vi i FU vil gerne komme med noget tiltag til sæson og starte skak tur syd op igen og kalde den tour syd 2 eller Grandprix syd med minimum 7 runder fordelt på klubber i Sønderjydsk skak. Mere om det til formandsmødet. Vi har på FU. mødet den 19/ besluttet at afholde Formandsmødet eller generalforsamling lørdag den kl. 13,00 på Rødekro kro.

4 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 38 Side Nyt fra Sønderjydsk skoleskak. Har i efteråret afholdt 2 grandprix stævner i Haderslev og det Sønderjydske mesterskab for skoleskakspillere i Tønder. De Sønderjydske Mestre i Skoleskak fordelte sig sådanne. I gruppe A. årgang Rasmus Lund Petersen, Gråsten. Gruppe B. årgang Dennis Høj, Nordals Skoleskak. Gruppe C. årgang Niels Peter L. Gade, Haderslev. Gruppe D. årgang Jørgen Clausen, Gråsten. Gruppe E. årgang Søren Riis Petersen, Rugkobbelskole. Gruppe F. årgang 1997 og før 1. Malte Josephsen, Hertug Hans skole Haderslev. De deltager så i DM. for skoleskakspillere i Odense den / sammen med 2 pladserne. Men et godt stævne i Tønder. Og her til sidst håber jeg så mange som mulig vil deltage i Vojens juleturnering den 28/11,som jeg ser som en god gang juleskak. Og med det siger jeg fra formandens side rigtig glædelig jul og godt nytår FU møde 19 November Fra mødet har jeg klippet følgende overskrifter: Økonomi: Der er en kassebeholdning på ,99 kr. Økonomien er sund. Hold:FU bevilger 1000,- til præmier i D- rækken. Regelændringer: Styrkelisten: Skal den sættes i ratingorden eller formandens skøn, FU fremsender ændringsforslag. Pokalskak i Tønder: Som noget nyt til den sønderjyske nyklassiker, vil FU indkøbe pokaler til juniorrækken. Sønderjydsk EMT: Afholdes i Vojens April/Maj 2006; datoerne ikke fastlagt endnu. I 2007 er det Løgumkloster der afvikler SEMT. Grand Prix- Stævne : Med Skaktur Syd i baghovedet har FU besluttet af søsætte en Tour-2, afvikling i FU arbejder på at få opgraderet et Grand Prix stævne til DSU-Niveau. Dette kunne f.x. være Julestævnet i Vojens. Eventuelt: FU diskuterede om det var muligt at starte nye klubber op i Sønderjylland, i befolkningsrige men skaksvage byer. Konceptet skal der arbejdes lidt med, men Nordborg og Tinglev er allerede i kikkerten. Venlig Hilsen Formanden HANSJØRGEN CLAUSEN.

5 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 38 Side Debat om holdturneringen. Det hele startede den 26. oktober, hvor Vagn Lauritzen fra Løgumkloster kom med et indlæg på hjemmesiden, hvor der bl.a. stod: Jeg mener at tiden er ved at løbe fra den stive inddeling i Mesterrække, A-række, B-række, C-række og D-række. Det er jo også ved at være længe siden, vi i enkeltmandsturneringer forlod inddelingen i Mesterklasse, 1.-klasse, 2.- klasse og 3.-klasse - idag ville det være umuligt at arrangere en EMT med sådanne klassekrav her i hovedkredsen. Mit forslag er: Når holdene er tilmeldt, stilles de op i formodet styrkeorden (her kunne ratinggennemsnittet eller placeringen det foregående år være retningsgivende) og man deler så op i 8- holds grupper fra toppen og lader eventuelt sidste gruppe spille Monrad eller Schweizer. Det satte en kraftig debat i gang. Første anke mod Vagns forslag kommer fra Morten Olstrup, Haderslev, som synes det er trist hvis op- og nedrykning forsvinder, men Vagn svarer, at den allerede er væk, idet flere hold ikke rykker op. Hvordan redder vi holdturneringen? Ud over Vagns forslag, var der mange andre løsningsforslag, som blev debatteret. Svend Erik Kramer kommer på banen med 2 ideer. 1. Klubberne skal gøre mere for at få flere til at deltage: Meget få klubber tager ansvar for turneringen - Ribe, Tønder og Bov har alle 5 hold med.helt i bund ligger Vejen med sølle 18,5 pct. 2. Læg M-rækkens kampe på hverdagsaftener. Den sidste gav så meget debat, at alt andet var ved at glide i baggrunden. For ideen taler det faktum, at mange hold i A-rækken er stærkere end hold i M-rækken, fordi de nægter at rykke op. Imod ideen er flere ting. Vinderen af M- rækken vil måske ikke rykke op i divisionen og den sene sluttid og tit lange køreture betyder at flere spillere ikke ønsker at spille udekampe til hverdag, også selv om betænkningstiden sættes ned. Af andre ideer, som var fremme nævnes i flæng: Færre spillere på hvert hold vil medføre flere hold. Puljer med kun 6 hold vil kunne fylde puljerne op. Afskaffelse af 2. division, så vore 2. divisionshold rykker ned i M-rækken og gør M-rækken stærk.. Nedsættelse af en arbejdsgruppe, som finder en ny struktur. Giv din mening til kende den er vigtig. Hvis du ikke har adgang til nettet, så kan du skrive til bladet, eller få nogen til at sætte det på nettet.

6 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 38 Side Holdturneringen. I skrivende stund er der spillet 2 runder af holdturneringen. I 2. division var de mest interessante spørgsmål inden turneringen gik i gang: Hvor stærke er de nye hold i rækken Evans, Centrum og Esbjerg? Kan Haderslev 1 rykke op? Bliver det Bov eller Tønder, som følger Haderslev 2 ned eller lykkedes det dem at blive? Første runde var fuld af bemærkelsesværdige resultater. Haderslev 1 slår kun Haderslev 2 5-3, Bov holder overraskende 4-4 mod Evans, Esbjerg vinder hele 6½-1½ over Centrum og Ribe massakrerer Tønder med hele 6-2. Anden runde er mere normal. Esbjerg Haderslev 3½-4½, Tønder Bov 3-5, Evans - Haderslev og Ribe Centrum 4½-3½. Stillingen: 1. Evans Ribe 10½ 3. Esbjerg Haderslev 1 9½ 5. Bov 9 6. Tønder 5 6. Centrum 5 8. Haderslev 2 4 I mesterrækken har nedrykkerne fra sidste års divisionsturnering lagt sig i spidsen, men ikke særlig overbevisende. Stillingen: 1. Aabenraa 6 2. Fribonden 5½ 3. Alssund 5½ 4. Gråsten 4 5. Flensborg 4 6. Løgumkloster (1 kamp) 3½ 7. Ribe 2 (1 kamp) 1½ På debatsiden på hovedkredsens hjemmeside kunne man læse, at flere af holdene i A-rækken er stærkere end flere af holdene i M-rækken. Holdene nægtede at rykke op, eller også stillede de svækket op i de sidste kampe! Stillingen: 1. Bov Alssund 2 5½ 3. Vejen 5 3. Ribe Vamdrup 4 6. Haderslev 3 3½ En jævnbyrdig gruppe, hvor holdene ikke ønsker at rykke op. Stillingen i B-rækken. 1. Fribonde 2 6½ 1. Aabenraa 2 6½ 3. Tønder Lunderskov 5½ 5. Gråsten 2 3½ 6. Vojens (1 kamp) 1½ 7. Alssund 3 (1 kamp) ½ I C-rækken blev programmet ændret, da et hold trak sig. Nu spilles der 2 gange mod hver. Stillingen: 1. Bov Tønder Ribe 4 4

7 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 38 Side Tønder 4 3 I D-rækken er de første 3 runder afviklet som stævne i Tønder den 26/11. Stillingen: 1. Vojens Bov Frøslevlejren 7½ 4. Bov 5 7½ 5. Nordals skoleskak 5½ 6. Tønder junior 5 7. Vojens 3 2½ 8. Ribe 5 0 De sidste 4 runder afvikles ved et stævne i Vojens den 4. februar. I allersidste runde mødes de 2 nuværende tophold i en kamp, som sikkert afgør, hvem der får nogle af de præmier, som FU har købt. Partier fra holdturneringen. Kampen om grænsen kunne man godt kalde lokalopgøret i 2. division mellem Bov og Tønder. Det er et opgør, som alle spillerne ser hen til. Dels plejer det at give nogle lige og spændende kampe, flere af Bovs spillere har tidligere spillet i Tønder og tit kan kampen afgøre de 2 holds placeringer. På bræt 2 skete følgende: Peter Elkjær Larsen, Tønder Lars Søndergaard, Bov Noter Svend Erik Kramer. 1.e4 g6 2.d4 g7 3.c4 d6 4. c3 c6 5. ge2 e5 6.d5 ce7 7. g5 h6 8. e3 f5 9.f4 fxe4 10. xe4 f5 11. f2 f6 12. d3 exf4 13. xf6+? Der er ingen grund til frivilligt at invitere sort indenfor xf4 g4 15. d2 e8 var hvids bedste, men stillingen er stadig ulden og sort er ovenpå xf6 14. xf4? xb2! 15. b1 c d1 xf2 17. xc e3+? Sort har indtil nu spillet aldeles fremragende og kan faktisk næsten afgøre partiet nu med ! 18. xg6 ( 18. d3 e c1 xa2 20. a1 xc4 21. xc4 xc4 +; 18. e6 xe6 19.dxe6 e c1 xf1 +) e8 19. b2 e xe1 e xe3 xe c1 f8 19. xg6= Pludselig er stillingen helt lige igen xf1 20. b2 e xe3+ xe3 22. xf8?! Helt unødvendig giver hvid sort en ny chance med Te2 er stillingen lige. 22. e2 f6 23. xe3+ f7= xf8 23. f2+ g7 24. e1! hvid spiller helt rigtigt og sort har svært ved at frigøre sig xc4 25. e7+ g6 26. xc7 b6 27. f8 f5?! h3! 28. xa8 xa8 29. xb7 xg2µ 28. xa8 xa8 29. xb7 f6 30. xa7 b6 31. a6 c4 32. c6 d3 33. c8 e5 34. h8 xd5 35. xh6= d4? e4 36.h4 f4 37. h8 d5 og partiet bør ende med remis 36. h8 36.g4 d5 37.g5² og hvid er ovenpå 36...d5 37.g4 c3 38. c8 e2? 38...d4 39.h4 e2= 39.g5

8 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 38 Side d4 40.g6+- d3 41. xc4+ xc4 42. d2 h5 43.g7 f7 44.h4? 44.a4! g8 45.a5 b5 46. xd3 xa5 47.h4 b4 48. d4 b5 49. e5 c6 50. f6 d7 51.h5 d6 52.h6 d7 53. g6 og sort kan opgive d4 45.a4 e5 46. xd3 f6 47.a5 xg7 48. d4 Nok et refærdigt resultat i et parti, der undervejs var vundet og tabt flere gange af begge parter. ½ ½ På bræt 5: Jan Hendrik Lorenzen, Bov Niels Falsig, Tønder Noter Svend Erik Kramer. 1. f3 d5 2.d4 f5 3.c4 f6 4. c3 e6 5. b3 b6?! 5... c6 6. xb7? ( 6.cxd5 b4 7.e4 xe4 8.dxe6 xe6 9. a4+ d7=) 6... b4 6. g5 dxc4?! [ 6...c6 7.e3 d6 8. c1 0 0=] 7. xc4² e7 8.g3 bd7?!± 8...c6 9. g2 h6 10. f4 b5 11. b e5² 9. g2 c5 10. h4!? Sort har lavet mange små fejl i åbningen, og det har nu hobet sig op til en lille, men klar fordel til hvid. Med aggressivt spil forsøger hvid nu at fastholde initiativet og udbygge fordelen. 10. e5! c8 11. c6 cxd4 12. xd4 c5 13. a4! c7 14. f c8 11. xf5 exf5 12.d5! f4 h5 14. b5 xf4 15. xf4 a6? f6 16. b1 e5 17. xf5 a6 18. a7 c7 19. c a7 f6 17. b1 b5 18. xc8 a d2! 19.b4?! cxb4 20. xf5 b f1± xa2 20. e7+ xe f6 22. fd1 b4 23.d6 b6 24. a1 xb2 25. xb2 xb2 26. xa6 d7 27. c6 b8 28. b6 f6 29. a4 Nu er resten teknik. som det så smukt hedder d8 30.e3 f8 31. d5 d7 32. xd7 xd7 33. xc5 b3 34. c8+ d8 35. xb3 xd6 36. b7 g6 37. a8 h6 38. aa7 f6 39. d7 b6 40. ab7 g7 41. f1 g5 42. e2 g6 43.f3 c5 44. b5 b6 45. bd5 f4 46.gxf4 gxf4 47.e4 g1 48.h3 g d6 e6 50. xe6 fxe6 51. e5 f6 52. h5 g6 53. h4 e3 54. g4+ h5 55. d3 e5 56. c4 d4 57. xf4 exf4 58. xd4 h4 59.e5 g3 60. e4 1 0 I ugen op til var der også et opgør mellem Bov og Tønder i C-rækken. Partierne skifter sjældent mellem vundet og tabt i divisionen, men det gør de tit i C-rækken. Det er partiet her, hvor Bovs Thomas Vinther debuterer i den voksne holdturnering, et godt eksempel på.

9 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 38 Side Helmut Petersen, Tønder Thomas Vinter, Bov efter lang rokade. 14.g g8 16. hg1 c5 17. f3 cxd4 1.d4 e6 2. c3 d6 3.e3 f6 4. f3 0 0 Udvikling og rokade - jo Thomas har hørt efter i timerne. Løberen på d6 er lidt underligt placeret. 5. b5 e5? Her smutter det, at modstanderen har 2 på feltet e5, og Thomas kun dækker med 1. 6.dxe5 xe5 7. xe5 d6 8. d3 g4 9.h3 f a6 11. a4 b5 12. b3 c5 Nu kan han vinde officeren tilbage. 13. f4 fd7 Hvis han vil have en springer til d7 - så skal det da være den anden c4 14. xc4 bxc4 Så ville han kun være en bonde nede. 14. d5 a7 15. xd6 b7 16.e4 g5 Et farligt sted at placere sin dame, p.g.a. afdækkeren. 17. e3 b4 18. a4 xe4 Nu skal hvid hele tiden kigge efter matten på g2, som lige nu er dækket af springeren. 19. xc5 e8 20.g3 20. xa7 og sort er helt væk a8 21.h4 g4 Hvid har nogle grimme hvide felter omkring kongestillingen, som Thomas prøver at udnytte. 22. fe1 f3 23. e3? 23. xe4 Var en nødvendighed h1# 0 1 I et andet opgør ved grænsen, mødte Fribonde 2 Gråsten 2 i C-rækken, og det kom der dette spændende parti ud af: Erik Asmund, Gråsten Michel Langer, Fribonde 1.e4 c6 2.d4 d5 3.e5 f5 4. d3 g6 Sort vil have åbnet for løber og tårn på kongefløjen og hvids rokade er så udelukket. 5. xf5 gxf5 6. h5 e6 7. f3 e7 8.c3 Hvid garderer sig mod et baghold fra sorts dronning a6? 9. g5 xg5 10. xg5 d7 11. d2 h6 12. h4 e7 13. f6 h7 Sort gør plads til næste tårn Hvid har nu to muligheder: Gå efter kvalitetsgevinst med Sg5 eller "skifte side". Begge alternativer er spændende, men det lidt forsigtige vælges, da sort ellers kan få to springere, dronning og et tårn mod hvids konge efter: sort: Kb8, og hvids dronning og lober synes at være lidt langt væk, så: 18. xd4 c5 19. xe7 Det mest aktive hvids gode løber kan gøre nu! xe7 20. e2 a6 21.f3 h5 22. b1 hg7 23.c4 dxc4 24. xc4 b8 25. b4 Nu skal begge parter passe godt på!! c8 26. c1 c7 27. c3 g8 28. gc1 gc8 29. b3 a5 Hjælper ikke! 30. xa5 e4 Hvad skal sort gøre?

10 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 38 Side c6+ "Av min arm!!" xc6 32. xe7 xc xc3 1 0 Michael Maarup, Esbjerg Kai Bjørnskov, Haderslev Noter i Bondefangeren af[kai Bjørnskov 1.d4 f6 2.c4 g6 3. c3 g7 4.e4 d6 5.f3 e5 6. ge e3 c6 8. d2 bd7 9.h4 Virker forceret. Sorts næste træk lægger et voldsomt tryk på c4 - et tryk, som hvid ikke finder medicinen imod b6 Har succes med det i dette parti, men 9.-, exd4 10. Lxd4, Se5 er et godt alternativ. 10. g3 Selv om det ser betænkeligt ud, så var 10. b3 det bedste træk her exd4 11. xd4 e Igen var b3 at foretrække. Nu snupper sort uforfærdet en vigtig bonde xc4 13. xc4 xc4 14.h5 b5 "Hårdt mod hårdt", sagde kællingen - med rokader til forskellig side er der kun én ting, der tæller: At komme forst! 15.hxg6 Michael var efter partiet ikke tilfreds med dette træk, men ville indskyde b3 først, så løberen ikke kunne komme tilbage til f7, men se nu hvad Fritz kom op med: 15. f5 Et helt uventet Tal'sk offer, der ved bedste spil ender i lige spil efter 15...gxf5 16.h6 xe4 17. xe4 xd4 18. xd4 f6 19. xd6 xa2 men sort skal virkelig forsvare sig, og det var ikke lige det, der var meningen fxg6 16.b3 f7 Sort har trukket sig tilbage med rovet, og hans angrebschancer er nu ikke mindre end hvids. 17. g5 Et stærkt angrebstræk. Fritz foretrækker det tematiske 17. Le3 med ideen Lh6, men jeg synes teksttrækket ser mere chancerigt ud e8 Placerer tårnet aktivt og frigør for en sikkerheds skyld en plads på f8 til kongen. 18. h4 h5 Andre gode træk var 18.-, b4 eller Fritz favorittræk 18.-, h6, men h5 forsinker hvids angreb kendeligt, så det er sort, som kommer forst! 19. ge2 Michael var efter partiet ikke tilfreds med dette træk, men vi fandt intet bedre. Et alternativ var dog 19.Kb b4 Det nøjagtigste - først skal springeren jages væk. 20. a4 c5 21. b2 Fritz forslag 21. Lxf6 er ihvertfald ikke bedre, og 21. Lxc5 gendrives af både 21.-, Tc8, 21.-,Dc7 og 21.-, Sxe4. Men La1 var en anelse bedre, da den ikke står i slag efter 22.-, c3.

11 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 38 Side c4 Et kølleslag, som hvid uden tvivl har undervurderet. Bonden kan ikke slås: 22.bxc4, Lxc4 23. Td2, Lxa2 og den hvide konge er helt klædt af. Efter det bedste 22. Sd4 følger 22.-, Tac8 23. Kb1, Da5 med voldsomt angreb, og det er svært at se nogen hvide modchancer. 22.e5 Hvid prøver at komplicere, da hans stilling ellers er tabt c3 23. xc3 bxc3 24.exf6 h6+ [ xe2 25.fxg7 a5 26. d4 xa2 Er lidt prosaisk, men faktisk noget bedre end teksttrækket. Men sort har fået øje på noget.] 25. f4 e2? Oversmart! Både 25.-, Da5 og 25.-, g5 var enklere og stærkere. Men sort har stadig fat i den lange ende. 26. xc3 c8 27. b1 g5 Sorts pointe, som har været planlagt et stykke tid. Herfra var enden i sigte! 28. g3 xc3 29. xe2 g a1 xf6 Hvid har kun tvungne træk d4 Hvid måtte sætte noget imellem, for at undgå matten efter dobbeltskakken på c d3 En sjælden manøvre - forbindelsen mellem den angrebne og den dækkende brik afskæres. Allan Schmidt Hermannsen påpegede efter partiet med vanlig sans for kombinatoriske fortsættelser: c b2 c a3 ( 33. a1 g7 og hv id kan ikke dække Sd4 med Df2 og går til grunde.) 33...d5 34. xc2 f b4 ( 35.b4 c3+ og mat i 3 træk.) 35...a5 og hvid kan kun dække den truende mat med Lxb4+ fulgt af Le8 ved at ofre på d4. En smuk afslutning. 32. f2 g7 33. xd3 xd3 34.a3 f4 Hvid skal da lige prøves af, før man behøver at vælge det gode slutspil. 35. a2 xd4 36. e1 e5 37. c1 xc1 Der er ingen grund til at lege med ilden. 38. xc1 a6 39.a4 f7 40. d1 c2 Gevinsten kræver nu kun lidt omhu. 41. c1 f5 42.b4 d3 43. d1 c a3 e6 45. h1 h4 46. b1 d5 47.b5 d b2 axb5 49.axb5 xb5 50. c3 c4 51. d4 e5+ 0 1

12 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 38 Side Løsninger på Godtfreds opgaver. Det er fredag eftermiddag, og jeg kommer træt hjem fra skole. Jeg tømmer lige postkassen, og et brev muntrer mig op. Det er fra Godtfred, og det er altid hyggeligt med post fra ham. Det er ikke fordi han har skrevet afsender på, at jeg straks ved det er fra ham, men han er den eneste, som skriver: Redaktør Helge Andersen. Godtfred skriver: Til de kære mange skakspillere! Det var jo fantastisk sådan interesse I havde for skakopgaverne! I er jo alle så gode til at spille skak men angående løsningerne er det næsten beklageligt. Det havde været morsomt, hvis der skulle trækkes lod, eller udbetales flere præmier. Men det var ikke nødvendigt denne gang, for der var kun en der havde den rigtige løsning, og kun på den ene, så det bliver snart for billigt. Men Uwe Hansen får en flaske, for løsningen på mit parti mod Henning. Men de er ikke så lette at løse, hvis de skal være helt rigtige!! Men tak for de mange indsendelser! Partiafslutningen mod Henning Jacobsen har været i bladet 2 gange, sidste gang i nummer 35 (januar 2005). Stillingen er følgende, men Henning har rørt ved tårnet, som så skal flyttes, og opgaven lød hvor skal tårnet stå, for at hvid ikke taber? Godtfred angiver den rigtige løsning: 1. Tc2, De3+ 2. Kf1, Dd3+ 3. Te2, Db1+ 4. Te1, Db5+ (De fleste angiver 4. -, Dd3+ 5. Te2 og remis, men 5. Kg1!! vinder, da sort ikke har flere skakker.) 5. Te2 og remis. På 5.Kg1 sker følgende: 5. -, Dc5+ 6. Kh1, Sf2+ 7. Kg1, Sh3+ 8. Kh1, Dg1+ 9. Txg1, Sf2+ og mat. Godtfred slutter således: Med venlig skakhilsen Deres Godtfred Sloth Jensen Jeg vil love jeg ikke mere vil være til besvær! Hvis det Godtfred gør er til besvær, så håber jeg inderligt, at Godtfred og mange flere vil være til besvær i fremtiden, for det er det, som gør bladet interessant..

13 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 38 Side Selv stormestre laver fejl. Her er tre stillinger, som Kaj Elkjær Larsen, Tønder har indsendt: Hvordan vandt sort? 3. Ljubojevic-Browne Marshaal-Schlechter 1911 Sort spillede 1. -, Ke4? og partiet endte remis hvordan vinder sort? 2. Loman-Lasker 1914 Sort spillede 1.---,f5? Remis. Hvordan kunne sort vinde? Opgave 1: Sort konge skal til h3, og så kan man bare tælle bondetræk. Opgave 2: 1:Kg4?,Tf4+ 2.K--,Th4 3:Kxh4,g5+ Opgave 3: 1:---,Kd5 2:b4,f5 3: b5,f4 4:b6,Kc6 5: Ka6,f3 6:b7.f2 7: b8d,f1d+ Hvid står i skak og spillede 1.Kg4?

14 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 38 Side Slotsturneringen 2006 I årets udgave af Slotsturneringen deltog 16 spillere. De 2 arrangerende klubber havde hver 7 spillere med, og så deltog Broder Petersen fra Alssund og undertegnede fra Bov. En af overraskelserne var Sami Dervishaj, som med friskt og pågående spil var med helt fremme. I første runde var han heldig, men ellers spillede han godt. Her er partiet fra første runde: John Sørensen- Sami Dervishaj 1.d4 f6 2.c4 e5 3.dxe5 e4 4. f3 c5 5.e3 d6 6. d3 g5 7.exd6 xd6 8. c3 g4 9. e2 e6 10. a4+ c6 11.c5 xf3 12. xf3 xc5 13. xc6+ f8 14. c4 bxc e7 16.a3 a5 17. d2 g5 18.b4 d7 19. xc6 g7 20. e4 hc8 21.bxa5 e6 22. xd6 cxd6 23. b5 c5 24. b2+ f6 25. b4 c4 26. fd1 d5 27. ac1 ac8 28. d2 e5 29.h3 g4 30.hxg4 xg4 Indtil nu har John spillet et solidt parti og står klart bedst. Næste træk er imidlertid en alvorlig brøler måske spiller tidnøden med. Med 2 timer/spiller til hele partiet blev mange partier afgjort p.g.a. tidnød 31. xc4?? (31. Kf1 redder partiet) f f1 xd xd2 dxc4 0 1 Det formodede topopgør mellem de 2 højest ratede spillere fandt sted i 3. runde, hvor begge lidt heldigt stadig havde maximumpoint. Helge Andersen - Frank Petersen 1.d4 f6 2.c4 e6 3. c3 d5 4. f3 c6 5. g5 bd7 6.cxd5 exd5 7.e3 e7 8. d3 e4 9. xe7 xe c2 f5 12.a3 Frank har før snydt mig i åbningen, så jeg havde valgt en forsigtig opstilling, og tilbød her remis. Frank ville vinde og satsede b6? 13. xe4! dxe4 14. xc6 b8 15. c4+ h8 16. d2 f6 17. a4 [ 17. c7 a6 18. d5 d6 19. fc1 xd5 20. xb8 xb8 21. xc8+ g8 22. xg8+ xg8 23. c1²] 17...a6 18. b4 e8 19. fc1 h6 20. f1 Dækker det kriminelle felt på h2, som er sorts eneste angrebschance f6 21. d6 d7

15 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 38 Side f7 Ser flot ud, men giver ikke noget d8 23. c7? Jeg havde set at han ikke kunne flytte springeren, for så kunne jeg slå løberen. Jeg manglede bare den detalje, at han så vinder mit tårn. [ 23. c3 g4 24. f4 f6 25. b3²] d5 24. xd7 xc7 25. xd8+ xd8 26. c1 d7 27. a2 Løberen bliver guld værd på denne position hd6 28. g3 g6 29. e2 g7 30.h4 e8 31. c8 f8 32. f4 e7 [ c7 33. e6+ xe6 34. xe6²] 33. a8 c7 34. h8 f6 35.h5 g5 36. h3 Vi blev enige om remis, noget Fritz giver os ret i. ½ ½ Turneringens anden store overraskelse var Rasmus Petersen, Åbenrå. Han havde kun det 6. højeste ratingtal, men var alligevel med i kampen om præmierne i sidste runde. Det bliver en spiller vi ser mere til i fremtiden. Stillingen inden sidste runde: Frank 5, Sami 5, Rasmus og Helge 4½. Frank havde spillet sidste runde forud og vundet. Da hans korrektion var bedre end Samis, var Frank inden runden en fortjent vinder af Slotsturneringen. Tommy Olesen, Åbenrå, som havde spillet en miserabel turnering, tog sig i sidste runde sammen og slog Sami. Det betød, at opgøret mellem Rasmus og Helge blev kampen om 2. pladsen. Partiet blev langt og hårdt. Helges større rutine endte med at give ham sejren, men det varer sikkert ikke længe før det er ungdommen der vinder. Slutstillingen: 1. Frank Petersen, Åbenrå 6 2. Helge Andersen, Bov 5½ 3. Sami Dervishaj, Åbenrå 5 4. Rasmus Petersen, Gråsten 4½ 5. Tommy Olesen, Åbenrå 3 6. John Sørensen, Åbenrå 1½ 7. Bent Bojsen, Gråsten 1½ 8. Niels Skovvart,Åbenrå 1 I basisgruppen var der også spænding på i sidste runde, idet 3 spillere kunne vinde turneringen. De 2 skulle endda mødes, og her vandt Uwe Hansen, Åbenrå over Jørn Bertelsen, Gråsten. Hermed sikrede Uwe sig en præmie. Det blev kun til en 2. præmie, da Broder også vandt i sidste runde. Broder spillede en god turnering, men lidt held skal der også til: Broder Petersen Hansjørgen Clausen 1.f4 b6 2.e4 b7 3. c3 e6 4. f3 b4 5.d3 d5 6. d2 dxe4 7. xe4 Giver en svag bonde på f xd2+ 8. exd2 f6 9.c3 xf4 Det var en ren bonde til formanden. 10. e2 f g4 Begyndelsen til slutningen. 12.g3 e3+

16 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 38 Side g2 Slutstillingen: 1. Broder Petersen, Alssund 6 2. Uwe Hansen, Åbenrå 5½ 3. Jørn Bertelsen, Gråsten 4½ 4. Hansjørgen Clausen, Grå Erik Asmund Gråsten 3½ 6. Jørgen Clausen, Gråsten 2½ 7. Michael Pedersen, Åbenrå 2 8. Carsten Burgwald, Grå. 0 c5? 14. a4+ c6 15. xg4 0 0 Nu kom rokaden - 5 træk for sent. Nu har Broder en officer og kører sejren sikkert hjem. 16.d4 d6 17. c4 e7 18. g1 d7 19. ce5 b7 20. ae1 f6 21. f4 d5 22. h4 f6 23. d3 e3 24. f2 f7 25. fe5 e7 26. g4 f5 27. h3 d6 28. f3 xf3 29. xf3 d5 30. g2 xa2 31. b4 c4 32. e3 b5 33. xf5 exf5 34. f2 g6 35. d5+ xd5 36. xd5 c6 37. e7+ g7 38. xc6 a5 39. fe2 f7 40. e7 af8 41. xf7+ xf7 42. e7 f8 43. xf7+ xf7 44.d5 e8 45.c4 d7 46. f2 d6 47. e3 g5 48.b3 h6 49. d4 e5 50. f3+ d6 51. d4 h5 52.h3 g4 53.hxg4 hxg4 54. h4 f4 55.gxf4 g3 56. f Broder konstaterede bagefter, at Åbenrå og Gråsten er gæstfri klubber, idet alle spillere udenfor de arrangerende klubber fik præmie. Det er i øvrigt planen, at Alssund næste år vil være med i arrangementet, så man får en treslotsturnering. Jeg synes så, det kunne være sjovt at spille på de 3 slotte! En anden sjov detalje er, at alle præmietagere er nuværende eller tidligere formænd, så har du lyst til en præmie så bliv formand! I basisgruppen kunne 2 spillere ramme deres forventede score præcis, og de gjorde det begge og de er far og søn familien Clausen. Gråsten skakklub bruger Slotsturneringen til at udpege bymesteren. Den spiller der scorer mest over forventet bliver klubmester. I år bliver det Rasmus Petersen.

Fribonden (1) Hvid i trækket skaber en fribonde: 1. b6, axb6 ( 1. -, cxb6 2. a6 og vinder) 2. c6!, bxc6 3. a6 og hvid vinder.

Fribonden (1) Hvid i trækket skaber en fribonde: 1. b6, axb6 ( 1. -, cxb6 2. a6 og vinder) 2. c6!, bxc6 3. a6 og hvid vinder. Fribonden (1) En bonde, som ikke har nogen fjendtlig bonde foran sig, hverken på samme linje eller de to tilstødende linjer kaldes en fribonde. Den kan kun hindres i at avancere ved hjælp af officerer

Læs mere

51 E84 Friis, Carsten Bank Frantsen, Tom 2106 ½:½ (Fynsmesterskabet 2010) c4! 26. g3 xc1 27. xc1 xe4 28. a7 d5 29.

51 E84 Friis, Carsten Bank Frantsen, Tom 2106 ½:½ (Fynsmesterskabet 2010) c4! 26. g3 xc1 27. xc1 xe4 28. a7 d5 29. 51 E84 Friis, Carsten Bank 2326 - Frantsen, Tom 2106 ½:½ (Fynsmesterskabet ) 4-2- 1. d4 f6 2. c4 d6 3. c3 g6 4. e4 g7 5. f3 O-O O 6. e3 c6 7. ge2 a6 8. d2 b8 9. O-O-O O b5 10. cxb5 axb5 11. d5 b4 12. dxc6

Læs mere

Grundlæggende kendetegn ved slutspil

Grundlæggende kendetegn ved slutspil Hvad kendetegner så slutspilfasen i skak? De grundlæggende kendetegn er 1. Kongerne spiller en vigtig og aktiv rolle i slutspilfasen Den aktive konge 1-5 2. Fribønders betydning øges betydelig i slutspillet

Læs mere

Skakopgaver for mestre

Skakopgaver for mestre Skakopgaver for mestre Kongediplom Forlaget Bedre til skak Indhold Indledning...... Test 1: Test 2: Test 3: Test 4: Test 5: Test 6: Test 7: Test 8: Test 9: Test 10: Hvilken åbning?.. Åbningsfælder. Udvikling.....

Læs mere

Nummer 34- August 2004 SKAK. 4. hovedkreds

Nummer 34- August 2004 SKAK. 4. hovedkreds Nummer 34- August 2004 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Vigtige adresser Side 3 Sæsonstart Side 4 FU-møde Side 5 Ny webmaster Side 6 Holdskak Side 7 Holdskak debat Side 8 Pokal 2004 Side 9 Mestre

Læs mere

Jacob Aagaard stormester med turneringssejr i Arco, Italien. En hurtig rapport fra Tyskland af Jacob Aagaard.

Jacob Aagaard stormester med turneringssejr i Arco, Italien. En hurtig rapport fra Tyskland af Jacob Aagaard. Jacob Aagaard stormester med turneringssejr i Arco, Italien. En hurtig rapport fra Tyskland af Jacob Aagaard. Da tyve ratingpoint for lidt åbenbart var vigtigere end at jeg har haft den tredjebedste sæson

Læs mere

Nummer 37- august 2005 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Flensborg bymesterskab 3. sønderjyske mesterskab i lynskak

Nummer 37- august 2005 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Flensborg bymesterskab 3. sønderjyske mesterskab i lynskak Nummer 37- august 2005 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Side 3 Side 4 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 11 Side 11 Side 12 Vigtige adresser Ny sæson Fin hjemmeside, men Holdturnering Flensborg

Læs mere

Nummer 42- april 2007 SKAK. 4. hovedkreds

Nummer 42- april 2007 SKAK. 4. hovedkreds Nummer 42- april 2007 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Vigtige adresser Side 3 Formanden gør status Side 4 Sønderjysk EMT 2007 Side 5 Generalforsamlingen Side 11 SydGrandPrix Side 15 Holdskak Side

Læs mere

Nummer 50- April 2009 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Generalforsamling - referat. Holdturneringen. Indbydelse til ungdoms DM.

Nummer 50- April 2009 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Generalforsamling - referat. Holdturneringen. Indbydelse til ungdoms DM. Nummer 50- April 2009 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Side 3 Side 7 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16 Side 18 Side 20 Side 21 Side 22 Side 23 Side 28 Side 28 Vigtige adresser. Generalforsamling - referat.

Læs mere

Bondeslutspil (2) Copyright 23.10.2007 by Dansk Skoleskak - Pædagogisk Udvalg 1. udgave Side: 1

Bondeslutspil (2) Copyright 23.10.2007 by Dansk Skoleskak - Pædagogisk Udvalg 1. udgave Side: 1 Når bønderne er låste K + 2B mod K+B Ventetræk Skab en fribonde K+B mod K+B (Ikke fastlagte) K+2B mod K+2B K+2B mod K Flere Bønder Side: 1 Når bønderne er låste (1) Hvid trækker Blokerede bønder. Den konge

Læs mere

Mester i kongernes spil

Mester i kongernes spil Mester i kongernes spil 3 Forlaget Bedre til skak Indhold Indledning... 6 Kapitel 1: Åbningsspil 9 Kapitel 2: Midtspil 11 Kapitel 3: Slutspil. 13 Kapitel 4: Centrum og udvikling. 15 Kapitel 5: Rokade og

Læs mere

Holdskak: 1. runde (19. oktober)

Holdskak: 1. runde (19. oktober) Holdskak: 1. runde (19. oktober) Inden du læser runderapporterne fra mig og Lars, brug 5-10 min. på at løse disse skakopgaver som alle er fra denne runde: Odense 1 vs. Frem 3, bræt 3: Thor Bendix Jesper

Læs mere

Nummer 49- Februar 2009 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Generalforsamling. Formandens beretning.

Nummer 49- Februar 2009 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Generalforsamling. Formandens beretning. Nummer 49- Februar 2009 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Side 3 Side 3 Side 5 Side 6 Side 7 Side 10 Side 11 Side 12 Side 16 Side 16 Vigtige adresser. Generalforsamling. Formandens beretning. Regnskab.

Læs mere

Bestyrelsen i Viborg skakklub:

Bestyrelsen i Viborg skakklub: Bestyrelsen i Viborg skakklub: Formand: Poul Søndergaard tlf. 8661-0170 E-mail: psoendergaard@tdcadsl.dk Kasserer: Paul Erik Pedersen tlf. 8664-7422 E-mail: pep@dddgruppen.dk Sekretær: Tom Porsgaard tlf.

Læs mere

Andre udødelige partier

Andre udødelige partier Andre udødelige partier 3 Forlaget Bedre til skak Indhold [Sidetal i indholdsfortegnelsen svarer til den trykte bog og ikke til denne korte netudgave] Indledning... 6 Kapitel 1: Zukertort.. 9 Kapitel 2:

Læs mere

S K A K N Y T MEDLEMSBLAD FOR TØNDER SKAKKLUB. Nr. 139 maj 2012 34. årg.

S K A K N Y T MEDLEMSBLAD FOR TØNDER SKAKKLUB. Nr. 139 maj 2012 34. årg. S K A K N Y T MEDLEMSBLAD FOR TØNDER SKAKKLUB Nr. 139 maj 2012 34. årg. S K A K N Y T Redaktionen: Søren Rødgaard Henriksen Tlf.: 2273 0489 e-mail: skak@sbrh.dk Skaknyt udgives af Tønder Skakklub og udkommer

Læs mere

Nummer 45- februar 2008 SKAK. 4. hovedkreds

Nummer 45- februar 2008 SKAK. 4. hovedkreds Nummer 45- februar 2008 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Vigtige adresser. Side 3 Ekstraordinær generalforsamling. Side 3 Generalforsamling. Side 4 Formandens beretning. Side 8 Medlemskampagne. Side

Læs mere

Chess House Nyhedsbrev Juni 2012

Chess House Nyhedsbrev Juni 2012 Chess House Nyhedsbrev Juni 2012 Ny bestyrelse Siden det sidste nyhedsbrev har vi holdt generalforsamling den 29. marts og valgt en ny bestyrelse. Niels Bøye, Lars Noe, Gert Madsen og Martin Matthiesen

Læs mere

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 38.årgang, nr. 2. 2014

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 38.årgang, nr. 2. 2014 Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 38.årgang, nr. 2. 2014 HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften

Læs mere

NORDALS SKOLESKAK KLUB. Side 24

NORDALS SKOLESKAK KLUB. Side 24 Hvid spiller derfor: 1.Kb2!, g3 Heller ikke andre bondetræk er stort bedre: 1..., f3 2.Db8, f2 3.Df4 og sort er færdig 1..., h2 2.Dg2, g3 3.Df3, Kh3 4.Kc2 osv. og iøvrigt heller ikke kongetræk: 1..., Kg3

Læs mere

Fra åbning til slutspil

Fra åbning til slutspil Fra åbning til slutspil 2 Forlaget Bedre til skak Indhold Indledning... 6 Kapitel 1: Skomagermat 9 Kapitel 2: Forsvar af kongen.. 11 Kapitel 3: Godt åbningsspil. 13 Kapitel 4: Gambit eller solidt 15 Kapitel

Læs mere

Skak. Regler og strategi. Version 1.0. 1. september 2015. Copyright

Skak. Regler og strategi. Version 1.0. 1. september 2015. Copyright Skak Regler og strategi Version 1.0 1. september 2015 Copyright Forord At lære at spille skak er ikke svært. Det tager få minutter. At blive dygtig tager som regel årevis. Om man er dygtig eller ej, er

Læs mere

Nyhedsbrev Chess House august 2011

Nyhedsbrev Chess House august 2011 Nyhedsbrev Chess House august 2011 Chess House Sommerskak 2011 CH Sommerskak blev afviklet som en 7 runders Schweizer-turnering i dagene 27. juni 3. juli med 20 deltagere. Torben Kyhl Sørensen (ego) var

Læs mere

Moderne mesterpartier

Moderne mesterpartier Moderne mesterpartier 2 Forlaget Bedre til skak Indhold [Sidetal i indholdsfortegnelsen svarer til den trykte bog og ikke til denne korte netudgave] Indledning... 6 Kapitel 1: Spasskij. 9 Kapitel 2: Fischer..

Læs mere

GLADSAXE SKAKFORENINGS 80-ÅRSJUBILÆUMSTURNERING 2013 BULLETIN NR. 2. Partikommentarer: Kaare Vissing Andersen / Fotos: Alex Madsen

GLADSAXE SKAKFORENINGS 80-ÅRSJUBILÆUMSTURNERING 2013 BULLETIN NR. 2. Partikommentarer: Kaare Vissing Andersen / Fotos: Alex Madsen GLADSAXE SKAKFORENINGS 80-ÅRSJUBILÆUMSTURNERING 2013 BULLETIN NR. 2 Partikommentarer: Kaare Vissing Andersen / Fotos: Alex Madsen 2. RUNDE spillet den 9. april 2013 Mester-gruppen Henrik Mortensen, Horsens

Læs mere

Klassiske mesterpartier

Klassiske mesterpartier Klassiske mesterpartier 1 Forlaget Bedre til skak Indhold [Sidetal i indholdsfortegnelsen svarer til den trykte bog og ikke til denne korte netudgave] Indledning... 6 Kapitel 1: Philidor. 9 Kapitel 2:

Læs mere

7. Sønderjysk Enkeltmands Turnering 2015 Vojens, 2016? Ansøgning om støtte til SEMT 2015 er modtaget fra Vojens Skakklub.

7. Sønderjysk Enkeltmands Turnering 2015 Vojens, 2016? Ansøgning om støtte til SEMT 2015 er modtaget fra Vojens Skakklub. Dansk Skak Unions 4. hovedkreds Formanden Kai Bjørnskov, Birkevej 28, 6100 Haderslev Haderslev, den 15.2.2015 Til FU og alle klubformænd Årets hovedkredsgeneralforsamling finder sted den 21. februar kl.

Læs mere

Ernst Bindzus dansk mester! Tæt og nervepirrende opgør ved DM i skak for blinde og svagtseende 2012

Ernst Bindzus dansk mester! Tæt og nervepirrende opgør ved DM i skak for blinde og svagtseende 2012 Ernst Bindzus dansk mester! Tæt og nervepirrende opgør ved DM i skak for blinde og svagtseende 2012 Spillerne levede igen op til mine forventninger om et godt og spændende mesterskab, da DM i skak blev

Læs mere

GLADSAXE SKAKFORENINGS 80-ÅRSJUBILÆUMSTURNERING 2013 BULLETIN NR. 4. Partikommentarer: Kaare Vissing Andersen / Fotos: Alex Madsen

GLADSAXE SKAKFORENINGS 80-ÅRSJUBILÆUMSTURNERING 2013 BULLETIN NR. 4. Partikommentarer: Kaare Vissing Andersen / Fotos: Alex Madsen GLADSAXE SKAKFORENINGS 80-ÅRSJUBILÆUMSTURNERING 2013 BULLETIN NR. 4 Partikommentarer: Kaare Vissing Andersen / Fotos: Alex Madsen 4. RUNDE spillet den 23. april 2013 Mester-gruppen Thomas Grotkjær, Solrød

Læs mere

Jens Lundberg. Venlig hilsen Jens Lundberg, webredaktør 60789257 (gerne sms)

Jens Lundberg. Venlig hilsen Jens Lundberg, webredaktør 60789257 (gerne sms) Sendt: 17. august 2011 11:18 Emne: juniorskak i Jyderup Skakklub Til orientering. Vi starter børne- og juniorskakken torsdag den 25.august kl. 15-16.30 i B-fløjen på Jyderup Kommuneskole. Samt at tidspunktet

Læs mere

Jyderup Skakklub. Holdkampen: B2 rækken, 3.runde, hjemmekamp mod Slagelse 2.

Jyderup Skakklub. Holdkampen: B2 rækken, 3.runde, hjemmekamp mod Slagelse 2. Holdkampen: B2 rækken, 3.runde, hjemmekamp mod Slagelse 2. Tirsdag, den 16.december 2014 mødtes vi ved skakbrætterne på vort spillested Tornved Skolen, Jyderup Afdeling, B fløjen. Vi var fuldt hold, men

Læs mere

TAKTIK. Medlemsblad for Skakklubben K41. Nr. 4 december 2013 Årg. 48. Foto: Søren S. Nielsen

TAKTIK. Medlemsblad for Skakklubben K41. Nr. 4 december 2013 Årg. 48. Foto: Søren S. Nielsen TAKTIK Medlemsblad for Skakklubben K41 Nr. 4 december 2013 Årg. 48 Foto: Søren S. Nielsen Julefrokost i K41 ingen gik hverken sulten eller tørstig hjem! TAKTIK Udgivet af Skakklubben K41 Mellemtoftevej

Læs mere

Skole Skak Lærerens Håndbog

Skole Skak Lærerens Håndbog Skole Skak Lærerens Håndbog Side: 1 Indholdsfortegnelse Skakskolen 3 Grundlæggende regler Generelt 4 Grundlæggende teknik Generelt 5 Åbningsspillet i skak Generelt 6 Taktik 1 Generelt 7 Taktik 2 Generelt

Læs mere

Formandens beretning Sønderjysk Skak 2007 4.HK Bov, januar 2008

Formandens beretning Sønderjysk Skak 2007 4.HK Bov, januar 2008 Formandens beretning Sønderjysk Skak 2007 4.HK Bov, januar 2008 Beretningen vil traditionen tro være delt op i en resultatmæssig og en organisatorisk del, men vil selvfølgelig også lægge op til debat.

Læs mere

SKAKKlUB RØDOVRE PROGRAM:

SKAKKlUB RØDOVRE PROGRAM: INTERNE TRÆK RØDOVRE SKAKKlUB NR. 1 FEBRUAR 1990 27.ÅRGANG PROGRAM: 20. februar: Vinterturnering. 27. februar: KSU-Holdkampe: I-holdet oversidder. II-holdet ude mod Amager III III-holdet hjemme mod Lyngby-Virum.

Læs mere

Reglement. 6 Danmarksturneringen for hold 2009-2010 (8hk) Indledning. Holdenes størrelse

Reglement. 6 Danmarksturneringen for hold 2009-2010 (8hk) Indledning. Holdenes størrelse Reglement Indledning 1. Rækkerne opdeles med en mesterrække med 8 hold, en A-række med 7 hold, en B-række med 7 hold, en C- række med 4 hold og en D-række med 4 hold (4-mands hold). Tilmelding af hold

Læs mere

20. marts 2016 DWSU s medlemsblad, 2016 / 05 SKAKPOSTEN. Henrik-Christian

20. marts 2016 DWSU s medlemsblad, 2016 / 05 SKAKPOSTEN. Henrik-Christian 20. marts 2016 DWSU s medlemsblad, 2016 / 05 SKAKPOSTEN IT AINT OVER (2) IT AIN T OVER Sådan nynnede Jesper flere gange under sit parti mod Mic, først nede med en bonde, så oppe med en kvali og siden under

Læs mere

Sidst på sæsonen forestod vi den praktiske afvikling af hovedkredsens delegeretmøde.

Sidst på sæsonen forestod vi den praktiske afvikling af hovedkredsens delegeretmøde. Jyllinge, den 26. maj 2010 REFERAT af Ordinær generalforsamling i Egedal-Jyllinge Skakklub Sted: Klubbens lokaler, Græstedgård Tid: Tirsdag den 25. maj 2010, kl. 19:30. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

Gul serie: Dette hæfte tilhører: Navn: Klasse:

Gul serie: Dette hæfte tilhører: Navn: Klasse: er derfor at fjerne springeren fra e6! Lad os forsøge: 30.Sf4+, Sxf4 31.b6, Se6 32.Kb5 (ikke b7 pga. Sc5+ som set før), Sd8 og sort vinder. Alt dette så hvid, hvorfor han opgav. DEN GULE SPRINGER Side

Læs mere

Viborg Hærvejsturnering af Poul Søndergaard. Bestyrelsen i Viborg skakklub: Formand: Poul Søndergaard tlf. 8661-0170 E-mail: psoendergaard@tdcadsl.

Viborg Hærvejsturnering af Poul Søndergaard. Bestyrelsen i Viborg skakklub: Formand: Poul Søndergaard tlf. 8661-0170 E-mail: psoendergaard@tdcadsl. Bestyrelsen i Viborg skakklub: Formand: Poul Søndergaard tlf. 8661-0170 E-mail: psoendergaard@tdcadsl.dk Kasserer: Paul Erik Pedersen tlf. 8664-7422 E-mail: pep@dddgruppen.dk Sekretær: Tom Porsgaard tlf.

Læs mere

Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling I Aalborg Bowling Team Tirsdag d. 26. april 2011 kl. 19.30

Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling I Aalborg Bowling Team Tirsdag d. 26. april 2011 kl. 19.30 Nørresundby d. 12. april 2011 Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling I Aalborg Bowling Team Tirsdag d. 26. april 2011 kl. 19.30 I Løvvang Bowling Center, Stort mødelokale Dagsorden 1. Mandaternes

Læs mere

SPRINGEREN. Aug. 2012. Nr. 2. Medlemsblad for Vojens Skakklub. Læs bagsiden først!

SPRINGEREN. Aug. 2012. Nr. 2. Medlemsblad for Vojens Skakklub. Læs bagsiden først! Nr. 2 SPRINGEREN Aug. 2012 Medlemsblad for Vojens Skakklub Læs bagsiden først! Redaktionelt Vojens Skakklubs hjemmeside er den vigtigste informationskilde om klubben og aktiviteterne. Den opdateres flere

Læs mere

Indledning. n1. Rækkerne opdeles med 1 Mesterrække á 8 hold, 2 A-rækker, 2 B-rækker, samt C-rækker efter tilmelding.

Indledning. n1. Rækkerne opdeles med 1 Mesterrække á 8 hold, 2 A-rækker, 2 B-rækker, samt C-rækker efter tilmelding. Reglement Indledning n1. Rækkerne opdeles med 1 Mesterrække á 8 hold, 2 A-rækker, 2 B-rækker, samt C-rækker efter tilmelding. Tilmelding af hold og opdatering af kluboplysninger. n2.nhovedkredsen indbyder

Læs mere

Reglement for Fyns Skak Unions Holdturnering

Reglement for Fyns Skak Unions Holdturnering Reglement for Fyns Skak Unions Holdturnering 1 Turneringens struktur Holdturneringen er en turnering arrangeret af Fyns Skak Union (FSU), i hvilken FSU's klubber er berettigede til at deltage med et eller

Læs mere

Nummer 61- Februar 2012 SKAK. 4. hovedkreds

Nummer 61- Februar 2012 SKAK. 4. hovedkreds Nummer 61- Februar 2012 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Side 3 Side 4 Side 6 Side 6 Side 8 Side 11 Side 13 Side 14 Side 15 Side 15 Side 16 Side 16 Side 17 Side 18 Side 20 Side 23 Side 24 Vigtige

Læs mere

Nummer 55- August 2010 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Pokalturneringen Skak uden grænser Løgumkloster byturnering

Nummer 55- August 2010 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Pokalturneringen Skak uden grænser Løgumkloster byturnering Nummer 55- August 2010 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Side 3 Side 4 Side 6 Side 8 Side 9 Side 12 Side 13 Side 15 Vigtige adresser. Temadag SGP Pokalturneringen Skak uden grænser Løgumkloster byturnering

Læs mere

Generalforsamling Jyderup Skakklub

Generalforsamling Jyderup Skakklub Se referatet side 6 Generalforsamling Jyderup Skakklub Der indkaldes til den årlige generalforsamling tirsdag den 28.april 2015 klokken 19,30 hos Jens Lundberg, Slagelsevej 33,Jyderup. 1. Valg af dirigent

Læs mere

Gafler. Kvindetræning 25/ ved Rasmus Jørgensen

Gafler. Kvindetræning 25/ ved Rasmus Jørgensen Gafler Kvindetræning 25/11-2015 ved Rasmus Jørgensen Gafler er et af de vigtigste taktiske værktøjer, og selvom de opstår hyppigt, bliver de tit overset, også på højeste niveau. Der er forskellige definitioner

Læs mere

Referat generalforsamling 8. april 2011.

Referat generalforsamling 8. april 2011. Referat generalforsamling 8. april 2011. Emne Generalforsamling Erhvervsklubben i Mollerup Golfklub Dato for møde Tidspunkt Sted 8.april 2010 Kl. 18.30 Mollerup Golf Club Dagsorden 1. Valg af dirigent:

Læs mere

Nummer 57- Februar 2011 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Generalforsamling - dagsorden. Formandens beretning.

Nummer 57- Februar 2011 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Generalforsamling - dagsorden. Formandens beretning. Nummer 57- Februar 2011 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Side 3 Side 4 Side 6 Side 7 Side 9 Side 11 Side 14 Side 21 Side 22 Side 23 Side 24 Vigtige adresser. Generalforsamling - dagsorden. Formandens

Læs mere

Formanden Klaus Bauer bød velkommen og foreslog John Petersson som dirigent. Endvidere var Kristian Kjær blevet bedt om at tage referat.

Formanden Klaus Bauer bød velkommen og foreslog John Petersson som dirigent. Endvidere var Kristian Kjær blevet bedt om at tage referat. REFERAT af Ordinær generalforsamling i Egedal-Jyllinge Skakklub Sted: Klubbens lokaler, Græstedgård. Tid: Tirsdag den 26. maj 2015, kl. 19:30. Dagsorden iflg. mødeindkaldelsen: 1. Valg af dirigent. 2.

Læs mere

DSU 8. Hovedkreds. 8. Hovedkredsmesterskab Ellegården, Stavnsholtvej 168, 3520 Farum.

DSU 8. Hovedkreds. 8. Hovedkredsmesterskab Ellegården, Stavnsholtvej 168, 3520 Farum. DSU 8. Hovedkreds 8. Hovedkredsmesterskab 17.10.2005 2 16.10.2005 22.10.2005 Ellegården, Stavnsholtvej 168, 3520 Farum www.8-hk.dk Spilletid 1. Søndag 16. oktober 12 00-16 00 2. Mandag 17. oktober 17 00-21

Læs mere

Herrer. Danske. Af Anders Schardelmann, DPIF håndboldudvalg. Fotos Jens Trads, Fyns Politi

Herrer. Danske. Af Anders Schardelmann, DPIF håndboldudvalg. Fotos Jens Trads, Fyns Politi Chefpolitiinspektør John Jacobsen bød velkommen til Fyn. Danske politimesterskaber Herrer Af Anders Schardelmann, DPIF håndboldudvalg. Fotos Jens Trads, Fyns Politi Efter sidst års kval-stævne med 5 hold

Læs mere

Danske. Han kom, han så, han sejrede. Af Lars Jacobsen, København, formand for bowlingudvalget Foto: Gunnar Andersen, næstformand

Danske. Han kom, han så, han sejrede. Af Lars Jacobsen, København, formand for bowlingudvalget Foto: Gunnar Andersen, næstformand Danske Politimesterskaber Af Lars Jacobsen, København, formand for bowlingudvalget Foto: Gunnar Andersen, næstformand Fyns Politi, ved Odense Politis Idrætsforening, var vært ved årets Danske Politimesterskaber

Læs mere

Formandens beretning. Blovstrød IF Fodboldafdeling

Formandens beretning. Blovstrød IF Fodboldafdeling Formandens beretning 2000 Blovstrød IF Fodboldafdeling Et fodboldår har igen fundet sin vejs ende, og vi er gået ind i et nyt årtusinde. Jeg vil i det følgende redegøre for væsentlige hændelser i fodboldklubben,

Læs mere

2421 2841 formand@8-hk.dk

2421 2841 formand@8-hk.dk Dansk Skak Union, 8. Hovedkreds Formand Kasper Damm Ægirsgade 13, 1.sal 2200 København N 2421 2841 formand@8-hk.dk ---------- ˆ ˆ ---------- Bilag til punktet: FIDE afgift for ELO-rating Baggrund Verner

Læs mere

Bilag til punkt 5 på HB-mødets dagsorden den 29. oktober 2006. Turneringsarrangører

Bilag til punkt 5 på HB-mødets dagsorden den 29. oktober 2006. Turneringsarrangører Bilag til punkt 5 på HB-mødets dagsorden den 29. oktober 2006 Vedtagne ændringsforslag er indarbejdet og står i kursiv. 4.2 Bestemmelser for EMT (særlige regler for DM i Påsken) 31 Turneringsarrangører

Læs mere

Bjørnen. Indhold: Medlemsblad for Herning Skakklub 39.årgang, nr. 1. 2015. Mindeord Holdturnering 2014/2015 Kommende Turneringer

Bjørnen. Indhold: Medlemsblad for Herning Skakklub 39.årgang, nr. 1. 2015. Mindeord Holdturnering 2014/2015 Kommende Turneringer Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 39.årgang, nr. 1. 2015 Indhold: Mindeord Holdturnering 2014/2015 Kommende Turneringer HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler

Læs mere

RØDOVRE SKAK KLUB. Nr10/11 Oktober -November 1989. 26. Argang. Sæsonen 1989/90 er godt igang, og INTERNE TRÆK er atter tilbage i rampelyset

RØDOVRE SKAK KLUB. Nr10/11 Oktober -November 1989. 26. Argang. Sæsonen 1989/90 er godt igang, og INTERNE TRÆK er atter tilbage i rampelyset RØDOVRE SKAK KLUB INTERNE TRÆK Nr10/11 Oktober -November 1989 0 26. Argang Sæsonen 1989/90 er godt igang, og INTERNE TRÆK er atter tilbage i rampelyset INTERNE TRÆK PROGRAM-ÆNDRING. Grundet Kommunevalget

Læs mere

Nummer 53- Februar 2010 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Dagsorden til generalforsamlingen Formandens beretning

Nummer 53- Februar 2010 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Dagsorden til generalforsamlingen Formandens beretning Nummer 53- Februar 2010 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Side 3 Side 4 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 10 Side 11 Side 12 Side 14 Side 16 Vigtige adresser. Dagsorden til generalforsamlingen

Læs mere

Formandens beretning af klubbens virksomhed i 2012. Nå, men tilbage til beretningen, og for at citere en gammel julerap.

Formandens beretning af klubbens virksomhed i 2012. Nå, men tilbage til beretningen, og for at citere en gammel julerap. Beretning for året 2012 Formandens beretning af klubbens virksomhed i 2012. Hvad er året gået med? Når man skruer beretningen sammen er det jo ikke så meget hvad vi som bestyrelse egentlig skal berette.

Læs mere

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere.

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere. REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING som senest ændret på 9. hovedkreds generalforsamling den 1. april 2009 og på hovedkredsens bestyrelsesmøde den 29. august 2009. (Nye regler er anført i teksten

Læs mere

Indhold: Tak for opmærksomheden Holdturneringen 2002-2003 Efterårsturneringen 2002 Løst og fast B&B Hjørnet Det sker i klubben 28.

Indhold: Tak for opmærksomheden Holdturneringen 2002-2003 Efterårsturneringen 2002 Løst og fast B&B Hjørnet Det sker i klubben 28. 28. ÅRGANG 5 KLUBBLAD 99 OKTOBER 2002 3 4 7 10 11 12 Indhold: Tak for opmærksomheden Holdturneringen 2002-2003 Efterårsturneringen 2002 Løst og fast B&B Hjørnet Det sker i klubben VIBY SKAKKLUB - NR. 99

Læs mere

August 2011. hvem der synes, at bridge er et værre kællinge-spil. hvem der mener, at Jesper Salomonsen var lidt vattet i juni måned

August 2011. hvem der synes, at bridge er et værre kællinge-spil. hvem der mener, at Jesper Salomonsen var lidt vattet i juni måned Klubblad August 2011 AALBORG SKAKFORENING AF 1889 Så prøver vi med et klubblad igen! Du sidder nu og læser i Aalborg Skakforenings klubblad for august 2011. Det er næsten uendeligt længe siden, der sidst

Læs mere

Dansk Skak Unions Støtteforening

Dansk Skak Unions Støtteforening Dansk Skak Unions Støtteforening Årsmeddelelse 2009 Generalforsamling Indkaldelse til generalforsamling i Dansk Skak Unions Støtteforening, lørdag d. 3. april 2010 kl. 18.00 på spillestedet for DM i skak,

Læs mere

Formandens Beretning 2014 i Fortuna- Svendborg

Formandens Beretning 2014 i Fortuna- Svendborg Formandens Beretning 2014 i Fortuna- Svendborg Så er det endnu engang blevet tid til en beretning i Fortuna Svendborg Først vil jeg fortælle lidt om vores hold. U10 Piger Det har egentlig været to vidt

Læs mere

Holdskak: Fuldt hus i vores klublokaler!

Holdskak: Fuldt hus i vores klublokaler! Holdskak: Fuldt hus i vores klublokaler! Det har været småt med holdskakopdateringer på det seneste, bl.a. pga. sygdom, men nu starter vi op igen, og hvilken bedre dag end denne? Helt sensationelt spillede

Læs mere

Formandens beretning. Blovstrød IF Fodboldafdeling

Formandens beretning. Blovstrød IF Fodboldafdeling Formandens beretning 1999 Blovstrød IF Fodboldafdeling Endnu et fodboldår er passeret. Det er en lidt speciel situation for mig at stå i her til denne generalforsamling og aflægge beretning da det er mit

Læs mere

Løsninger på Julequiz 2015

Løsninger på Julequiz 2015 Løsninger på Julequiz 2015 4. januar 2016 Kære alle! Tidsfristen for indsendelse af løsninger til Julequizen er udløbet, og der er modtaget 4 løsninger, som alle er rigtige. Der er derfor blevet trukket

Læs mere

S K A K N Y T. Jubilæumsnummer TØNDER SKAKKLUB MEDLEMSBLAD FOR. Nr. 150 Januar 2015 37. årg.

S K A K N Y T. Jubilæumsnummer TØNDER SKAKKLUB MEDLEMSBLAD FOR. Nr. 150 Januar 2015 37. årg. S K A K N Y T Jubilæumsnummer MEDLEMSBLAD FOR TØNDER SKAKKLUB Nr. 150 Januar 2015 37. årg. S K A K N Y T Redaktionen: Søren Rødgaard Henriksen Niels Falsig Tlf : 2273 0489 Mail.: skak@sbrh.dk Tlf.: 5346

Læs mere

Nummer 46- april 2008 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Generalforsamlingsreferater. Trekantsturneringen. Kommentar om fusion fra 5 HK

Nummer 46- april 2008 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Generalforsamlingsreferater. Trekantsturneringen. Kommentar om fusion fra 5 HK Nummer 46- april 2008 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Side 3 Side 8 Side 9 Side 9 Side 11 Side 12 Side 13 Side 15 Side 15 Side 16 Vigtige adresser. Generalforsamlingsreferater. Trekantsturneringen.

Læs mere

Generalforsamling den 28.1.82 side l UNGDOMSAFDELINGENS BERETNING '81

Generalforsamling den 28.1.82 side l UNGDOMSAFDELINGENS BERETNING '81 I I / Generalforsamling den 28.1.82 side l UNGDOMSAFDELINGENS BERETNING '81 En beretning kan opbygges på mange måder. Jeg har denne gang valgt at opbygge ungdomsafdelingens beretning for året 1981 kronologisk

Læs mere

Interne træk. december 2006 årgang 43, nr. 2. - og bagefter spillede de skak på dugen

Interne træk. december 2006 årgang 43, nr. 2. - og bagefter spillede de skak på dugen Interne træk december 2006 årgang 43, nr. 2 - og bagefter spillede de skak på dugen Interne træk rodovreskakklub.dk december 2006, årgang 43, nr. 2 Skakblad for Rødovre Skakklub Højnæsvej 63 2610 Rødovre

Læs mere

REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13)

REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13) REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13) 1 DELTAGERE Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage med et eller flere hold. Hold tilmeldt

Læs mere

Kvadratet (1) Hvid trækker

Kvadratet (1) Hvid trækker (1) Bondens kvadrat dannes af fire hjørner. Bondens eget felt (h6) er det første hjørne, bondens forvandlingsfelt er det næste (h1), hvorefter de to sidste hjørner bliver (c6 og c1), da der jo er tale

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Frederiksberg Skakforening Nyhedsbrev, april Opgave 1 Sort trækker - mat i 3 træk (2 løsninger)

Indholdsfortegnelse. Frederiksberg Skakforening Nyhedsbrev, april Opgave 1 Sort trækker - mat i 3 træk (2 løsninger) Opgave 1 Sort trækker - mat i 3 træk (2 løsninger) Opgave 2 Hvid trækker - mat i 2 træk Indholdsfortegnelse Holdturneringen 2014/15 - Resultatet... 2 FS vinter spil-når-du-vil... 3 FS lynmester 2015...

Læs mere

Talentløbet den 17. juli.

Talentløbet den 17. juli. Talentløbet den 17. juli. I super flot sommervejr blev årets andet talentløb afviklet.. På køretek-niskanlægs 660 meter lange rundstrækning skulle deltagerne udkæmpe deres konkurrence i fire forskellige

Læs mere

Nummer 44- januar 2008 SKAK. 4. hovedkreds

Nummer 44- januar 2008 SKAK. 4. hovedkreds Nummer 44- januar 2008 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Vigtige adresser. Side 3 Formandens første år. Side 4 Trekantturneringen. Side 4 Slotsturneringen. Side 5 Indbydelser. Side 6 Indbydelse SEMT

Læs mere

B1960 sensationelt til finalen i inde-dm 1994

B1960 sensationelt til finalen i inde-dm 1994 B1960 inde-dm 1994 1 B1960 sensationelt til finalen i inde-dm 1994 DBU havde vedtaget, at der fra 1994 skulle være et officielt danmarksmesterskab i indefodbold. Kulturen omkring indefodbold var stor på

Læs mere

Bjørnen. Medlemsblad for Herning Skakklub 33.årgang, nr. 3. 2009. Indhold:

Bjørnen. Medlemsblad for Herning Skakklub 33.årgang, nr. 3. 2009. Indhold: Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 33.årgang, nr. 3. 2009 Indhold: Referat fra Generalforsamling 4-by turnering Amtsmesterskab 2009 Partier fra Amtsmesterskabet 2009 DM i Silkeborg 2009 Holstebro

Læs mere

Forord. Instruktørhåndbogen er Dansk Skak Unions officielle undervisningsmateriale til brug i undervisning af elever i skak på begynderniveau.

Forord. Instruktørhåndbogen er Dansk Skak Unions officielle undervisningsmateriale til brug i undervisning af elever i skak på begynderniveau. Forord Instruktørhåndbogen er Dansk Skak Unions officielle undervisningsmateriale til brug i undervisning af elever i skak på begynderniveau. Instruktørhåndbogen er skrevet med udgangspunkt i den uerfarne

Læs mere

Jens Lundberg. Med venlig hilsen Jens Lundberg, webredaktør 60789257

Jens Lundberg. Med venlig hilsen Jens Lundberg, webredaktør 60789257 Sendt: 11. november 2009 02:00 Emne: Tornved Skakklub hold kamp resultater tirsdag 10.november. Tornved Skakklub har spillet hjemmekampe i 1.runde med hold 1 i A2 rækken og hold 2 i B4 rækken. Hold 2 tabte

Læs mere

Indkaldelse til delegeretmøde

Indkaldelse til delegeretmøde Dansk Skak Union 2. Hovedkreds Indkaldelse til delegeretmøde Dato: Søndag d. 3. april 2016 - kl. 13.30 Sted: Aktivitetshuset, Nytorv 14, 4340 Tølløse Deltagere: Klub Antal stemmer Jyderup 2 Dianalund 3

Læs mere

Nyhedsarkiv 2009. Struer Svømmeklub har sluttet året af med 21 medaljer ved MidtVest Cup 2 og med 11 medaljer ved Ålborg Cup 2009 2009-12-14

Nyhedsarkiv 2009. Struer Svømmeklub har sluttet året af med 21 medaljer ved MidtVest Cup 2 og med 11 medaljer ved Ålborg Cup 2009 2009-12-14 Nyhedsarkiv 2009 Struer Svømmeklub har sluttet året af med 21 medaljer ved MidtVest Cup 2 og med 11 medaljer ved Ålborg Cup 2009 2009-12-14 Ved weekendens 2. runde af Midtvest Cup, der blev afholdt i Vildbjerg

Læs mere

Tornved Skakklub ... Kalundborg Folkeblad & Holbæk Amts Venstreblad & Jyderup Posten. Vi mødes hver tirsdag på Kildebjergskolen i Mørkøv

Tornved Skakklub ... Kalundborg Folkeblad & Holbæk Amts Venstreblad & Jyderup Posten. Vi mødes hver tirsdag på Kildebjergskolen i Mørkøv På Kildebjergskolen mødtes Slagelse og ber tirsdag aften til en duel på 8 kampe i første runde af A2 rækken. Kampen bølgende frem og tilbage, hvor formanden lagde ud med en remis efter en dragevariant

Læs mere

2006 nr. 3. Klubblad for Birkerød Skakklub 2006 Nr. 3

2006 nr. 3. Klubblad for Birkerød Skakklub 2006 Nr. 3 2006 nr. 3 Klubblad for Birkerød Skakklub 2006 Nr. 3 1 Den Røde Løber opbygge, med start forrige år hos Arne og sidste år hos Bent Guldborg. Med venlig hilsen Jesper LÆS I DETTE NUMMER OM: - Overraskelser

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Skak Unions 9. hovedkreds, onsdag d. 10. februar 2016, Kaj Munks Vænget 21, 7400 Herning.

Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Skak Unions 9. hovedkreds, onsdag d. 10. februar 2016, Kaj Munks Vænget 21, 7400 Herning. Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Skak Unions 9. hovedkreds, onsdag d. 10. februar 2016, Kaj Munks Vænget 21, 7400 Herning. Deltagere: Morten Fabrin, Aksel Hansen, Jesper Dürr Christiansen, Steen Juul

Læs mere

Bindinger. En bundet brik kan ikke længere medregnes som forsvarer af en anden truet brik eller som angriber af modstanderens brikker.

Bindinger. En bundet brik kan ikke længere medregnes som forsvarer af en anden truet brik eller som angriber af modstanderens brikker. indgår i arsenalet af muligheder for taktisk spil. Først og fremmest benyttes den hæmmede bevægelighed til at angribe den bundne brik med flere brikker, indtil modparten ikke længere er i stand til at

Læs mere

Kl K ub b Bl B ad No 1 2014

Kl K ub b Bl B ad No 1 2014 Klub Blad No 1 2014 Førsteholdet i Mesterrækken v/jens Madsen På en grå regnvejrssøndag i oktober, nærmere bestemt 27.10.2013 tog 1. holdet hul på sæsonens holdturnering, da vi gæstede Lemvig. Efter sidste

Læs mere

HVIDOVRE SKAKBLAD. Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 4 * November 2008 * 57. årgang

HVIDOVRE SKAKBLAD. Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 4 * November 2008 * 57. årgang HVIDOVRE SKAKBLAD Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 4 * November 2008 * 57. årgang Dennis Jørgensen, Allerød Skakklub, blev vinder af Danske Bank Weekendturnering oktober 2008. Julelyn tirsdag den

Læs mere

SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7. Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen.

SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7. Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen. SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7 Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen. Han har med stor ihærdighed forsøgt at skabe lidt mere diciplin på holdet, så nu

Læs mere

Årsberetning. Medlemmer: Resultater: 2. Division

Årsberetning. Medlemmer: Resultater: 2. Division Årsberetning Medlemmer: Medlemstal 84 aktive, betalende via klubmodul Derudover har vi haft et dame hyggehold og der er blevet brug 26 spillere på damer serie 2 og 36 spillere på herre serie 3, indtil

Læs mere

VANDPOLOSEKTIONEN. 2. Vandpolosektionens beretning Den skriftlige beretning fremgår af bilag 1 på siderne 2 6

VANDPOLOSEKTIONEN. 2. Vandpolosektionens beretning Den skriftlige beretning fremgår af bilag 1 på siderne 2 6 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Vandpolosektionens beretning Den skriftlige beretning fremgår af bilag 1 på siderne 2 6 3. Drøftelse af målsætning og handleplan for sektionen 4. Orientering om sektionens

Læs mere

Konge og bonde mod Konge (1)

Konge og bonde mod Konge (1) Konge og bonde mod Konge (1) Konge og bonde mod konge er en god idet at kunne mestre i forbindelse med slutspil. Vi skal derfor se en række stillinger som skal kunne spilles korrekt. Vi starter med nedenstående

Læs mere

Mette Dalsgaard Larsen dalsgaardlarsen@webspeed.dk tlf. 8662-3211 Morten Fabrin fabrintjele@mail.dk tlf. 8799-0022

Mette Dalsgaard Larsen dalsgaardlarsen@webspeed.dk tlf. 8662-3211 Morten Fabrin fabrintjele@mail.dk tlf. 8799-0022 Formand: Poul Søndergaard poulskakfu@hotmail.com tlf. 8661-0170 (mobil 5094-0231) Kasserer: Ejner Bank Andreasen 8335@bogpost.dk tlf. 8662-6883 Bjarne Nielsen bnielsen@post11.tele.dk tlf. 8799-7901 Mette

Læs mere

REFERAT FRA TURNERINGSUDVALGSMØDE 29. AUGUST 2013 I BRISTOL

REFERAT FRA TURNERINGSUDVALGSMØDE 29. AUGUST 2013 I BRISTOL REFERAT FRA TURNERINGSUDVALGSMØDE 29. AUGUST 2013 I BRISTOL Deltagere: Jan Mortensen TU-leder og repr. for eliteudvalget (JM) Jan Winther (JW) Sv. Aage Hansen (SVH) Jan Bemmann (JB) Karsten Jørgensen (KJ)

Læs mere

Der indkaldes hermed til generalforsamling i Dansk XL CC

Der indkaldes hermed til generalforsamling i Dansk XL CC FORTY INFO? --- generalforsamling Medlem af Dansk Cricket-Forbund siden 1963 Kære medlem af Dansk XL Cricket Club 17.september 2015 Der indkaldes hermed til generalforsamling i Dansk XL CC lørdag den 10.oktober

Læs mere

jeg ikke spillede det. 19.Sf3 Nu går jeg på dronningejagt. 19...Se4 20.Tac1?? Rigtigt var Dd3 Seg3+! Diagram 0 1

jeg ikke spillede det. 19.Sf3 Nu går jeg på dronningejagt. 19...Se4 20.Tac1?? Rigtigt var Dd3 Seg3+! Diagram 0 1 Indhold i dette blad. Indholdsfortegnelse. Alt flaskede sig - næsten 2. DM 25. 3. Rolig generalforsamling referat fra årets ordinære generalforsamling. 7. Kombiner med Peter. Kerteminde Weekend EMT - Topklasse

Læs mere

Nr. 2 August 2007. Furesø. Skakklub

Nr. 2 August 2007. Furesø. Skakklub Nr. 2 August 2007 Furesø Skakklub Side 2 August 2007 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 KM i Hurtigskak 2007...2 Skakkens Dag...2 KM2007 tabeller...3 Klubmesterens partikommentarer.4 Holdskak...6

Læs mere

Referat Af generalforsamlingen i 9. hovedkreds onsdag 24. marts 2010 på Hotel Vinderup

Referat Af generalforsamlingen i 9. hovedkreds onsdag 24. marts 2010 på Hotel Vinderup Referat Af generalforsamlingen i 9. hovedkreds onsdag 24. marts 2010 på Hotel Vinderup Generalforsamlingen blev afviklet efter følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse

Læs mere