ÅRSBERETNING for 2004

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ÅRSBERETNING for 2004"

Transkript

1 ÅRSBERETNING for 2004 Pengeinstitutankenævnet

2

3 ÅRSBERETNING for 2004 København april 2005

4

5 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E 1. Formandens bemærkninger Ankenævnet, medlemmer og medarbejdere Ankenævnets kompetence Statistik Pengeinstitutternes ansvar for undladt eller fejlagtig skatterådgivning Oversigt over emner, der har været behandlet i tidligere årsberetninger: Domme afsagt i 2004 i sager, hvor Pengeinstitutankenævnet tidligere har afsagt kendelse Udvalgte kendelser afsagt i Bilag: Vedtægter for Pengeinstitutankenævnet...75

6

7 5 1. Formandens bemærkninger Som det fremgår af de statistiske oplysninger i årsberetningens afsnit 5, modtog Ankenævnet i klager. Siden 1996 har antallet af modtagne klager svinget omkring 500, og der er således tale om et bemærkelsesværdigt fald. Som en af flere mulige forklaringer kan nævnes de relativt rolige forhold, som for tiden hersker på obligations- og aktiemarkederne, men i øvrigt kan kun tiden vise, om der er tale om en varig tendens. Som nævnt i tidligere årsberetninger må niveauet under alle omstændigheder siges at være ret beskedent set i forhold til antallet af kunder og enkelttransaktioner. En del af forklaringen er uden tvivl, at mange enkeltspørgsmål efterhånden er løst gennem nævnets praksis, og at et stort antal sager bl.a. på grundlag af denne praksis må antages at blive løst internt i de enkelte pengeinstitutter. Som det ligeledes fremgår af de statistiske oplysninger, afsagde nævnet i 2004 kendelse i 263 sager. Ved disse afgørelser fik klageren helt eller delvis medhold i 41 sager eller 16 % af sagerne, pengeinstituttet fik medhold i 192 sager eller 73 % af sagerne, medens 30 sager eller 11 % af sagerne blev afvist (de tilsvarende tal i 2003 var 12 %, 77 % og 11 %). De 16 % af sagerne, i hvilke klageren helt eller delvis fik medhold ved nævnets afgørelse, lyder ikke af meget, men er heller ikke et retvisende udtryk for, i hvilket omfang klagerne har fået noget ud af deres klage. I de 263 sager, i hvilke nævnet har afsagt kendelse, har klagerne også fået delvis medhold i de tilfælde, hvor klagen delvis er blevet imødekommet under sagens forberedelse, og hvor pengeinstituttet herefter ved nævnets afgørelse får medhold i, at klageren ikke har yderligere krav. Medregnes de 27 sager, som er faldet ud på denne måde, har klagerne fået medhold i 68 eller 26 % af de 263 sager (i %). Hvis man vil give et samlet billede af, i hvilket omfang klagerne helt eller delvis har fået medhold, må man imidlertid yderligere inddrage de sager, som er afsluttet af sekretariatet som opfyldt/forligt uden at have været behandlet i selve nævnet. Det drejer sig i 2004 om 101 sager. I de i alt 399 sager, som blev afsluttet i 2004, har klagerne herefter helt eller delvis fået medhold i tilsammen 169 sager eller 42 % af sagerne (i %). Dette tal kan måske til gengæld forekomme overraskende stort, men her må det tages i betragtning, at klagerne nok ikke altid har gjort alt, hvad der var muligt, for at opnå en ordning med pengeinstituttet, før der indgives klage til nævnet. I de sager, der har været behandlet af nævnet i 2004, har det indklagede pengeinstitut i 3 tilfælde meddelt, at det ikke ønsker at være bundet af nævnets kendelse, jf. vedtægternes 11, stk. 2. Dette tal skal sættes i forhold til de 41 sager, i hvilke klageren helt eller delvis har fået medhold ved nævnets afgørelse. Efterlevelsesprocenten må vist herefter siges at ligge på et normalt og tilfredsstillende niveau.

8 6 Årsberetningen indeholder i år en gennemgang af Ankenævnets praksis vedrørende pengeinstitutternes ansvar for undladt eller fejlagtig skatterådgivning, jf. afsnit 6.

9 7 2. Ankenævnet, medlemmer og medarbejdere Pengeinstitutankenævnet blev stiftet i 1988 af Den Danske Bankforening og Danmarks Sparekasseforening (nu Finansrådet), Sammenslutningen Danske Andelskasser og Forbrugerrådet. Nævnet påbegyndte sin virksomhed den 1. august Ankenævnet er i medfør af 5 i lov om forbrugerklager godkendt af Ministeren for familie- og forbrugeranliggender til at behandle klager i overensstemmelse med 2 i sine vedtægter, jf. nærmere nedenfor. Ankenævnets vedtægter er optrykt som bilag til årsberetningen. Ankenævnets formand er højesteretsdommer, dr. jur. Peter Blok. Næstformænd er landsdommer John Mosegaard, Østre Landsret, og landsdommer Lars Lindencrone Petersen, Østre Landsret. Ankenævnets medlemmer er udpeget af Finansrådet (efter aftale med Sammenslutningen Danske Andelskasser) og af Forbrugerrådet. I den enkelte sags behandling deltager foruden formanden eller en næstformand to medlemmer udpeget af pengeinstitutsektoren og to medlemmer udpeget af Forbrugerrådet. Ankenævnets medlemmer har i 2004 været følgende: Udpeget af Finansrådet: Chefjurist Karin Duerlund, Spar Nord Bank Juridisk Chef Karen Frøsig, Sydbank Juridisk chef Peter Stig Hansen, Jyske Bank Vicedirektør Niels Bolt Jørgensen, Nordea Bank Danmark Underdirektør Ole Jørgensen, Danske Bank Chefjurist Astrid Thomas, Lokale Pengeinstitutter Vicedirektør Erik Sevaldsen, Danske Bank Deputy Chief Legal Officer Ole Simonsen, Nordea Bank Danmark Udpeget af Forbrugerrådet: Rådsmedlem Hans Daugaard Ankenævnsmedarbejder Tina Dhanda, Forbrugerrådet (fra den 9. juli 2004) Cand.polit. Kåre Klein Emtoft, Forbrugerrådet (indtil 1. april 2004) Rådsmedlem, cand.polit. Inge Frølich, Forbundet af Offentligt Ansatte Økonom Lotte Aakjær Jensen, Forbrugerrådet (fra den 20. august 2004) Forbundskonsulent Jette Kammer Jensen, AOF Cand.jur. Anne Dehn Jeppesen, Forbrugerrådet (indtil 9. juli 2004) Rådsmedlem Rut Jørgensen Cand. jur. Sonny Kristoffersen, Forbrugerrådet Direktør, cand. oecon. Jørn Ravn, Boligselskabet BSB

10 8 Rådsmedlem Poul Erik Tobiasen, HK-Handel Økonom Morten Westergaard, Forbrugerrådet Ankenævnets sekretariat har i 2004 beskæftiget følgende medarbejdere: Sekretariatschef, cand. jur. Henrik Davidsen Fuldmægtig, cand. jur. Heidi Egger Sekretær Heidi Due Sekretær Irene Ploug Larsen.

11 9 3. Ankenævnets kompetence Som nævnt ovenfor er Ankenævnet oprettet i medfør af lov forbrugerklager. Bestemmelserne om Ankenævnets kompetence findes i vedtægternes 2-5 og 7. Efter 2, stk. 1, behandler Ankenævnet klager over "danske pengeinstitutter og deres herværende datterselskaber". Ankenævnet er også kompetent til at behandle klager over pengeinstitutter, der ikke er medlem af nogen af stifterorganisationerne, hvilket gælder visse mindre sparekasser og andelskasser. Ankenævnets kompetence omfatter ikke pengeinstitutter, der er hjemmehørende i Grønland og på Færøerne. Klager over grønlandske pengeinstitutter kan indbringes for Grønlands Forbrugerklageudvalg, Grønlands Hjemmestyre. På Færøerne er der ikke etableret en ordning for udenretslig behandling af tvister mellem pengeinstitutter og deres kunder. Med hensyn til datterselskaber af danske pengeinstitutter kan nævnes, at Ankenævnet behandler klager over bl.a. finansieringsselskaber. Nævnet kan tillige behandle klager over danske filialer af udenlandske pengeinstitutter. Også udenlandske filialer af danske pengeinstitutter må som udgangspunkt anses for omfattet af Ankenævnets kompetence, medens dette derimod ikke gælder udenlandske datterselskaber af danske pengeinstitutter. Ankenævnet behandler ikke klager over danske pengeinstitutters fællesejede selskaber, som ikke har et direkte kundeforhold. Ankenævnet behandler klager vedrørende private kundeforhold, jf. 2, stk. 2. Klager fra erhvervsdrivende kan dog behandles, såfremt de ikke adskiller sig væsentligt fra klager vedrørende private kundeforhold. Efter Ankenævnets faste praksis behandler man ikke klager fra aktie- eller anpartsselskaber. En betingelse for Ankenævnets kompetence, som ikke er nævnt i vedtægterne, men som følger af sammenhængen med lov om forbrugerklager, er, at klagen skal angå en konkret formueretlig tvist. Dette indebærer, at forespørgsler og klager af anden art, herunder om tilsidesættelse af god pengeinstitutpraksis, ikke realitetsbehandles, medmindre der foreligger en naturlig sammenhæng med en konkret formueretlig tvist. Finanstilsynet behandler klager vedrørende overtrædelse af bekendtgørelse nr af 27. oktober 2004 om god skik for finansielle virksomheder. Efter vedtægternes 5 kan Ankenævnet bl.a. ikke behandle klager vedrørende sager, som er afgjort ved endelig dom. Ankenævnet vil i reglen også afvise klager vedrørende sager, i hvilken en fogedret har truffet afgørelse.

12 10 Med hensyn til klager vedrørende sager, som verserer ved domstolene, gælder efter retsplejelovens 361, at vedkommende ret på begæring kan træffe bestemmelse om sagens forelæggelse for Ankenævnet. En klage, der er indsendt af en part uden rettens tilladelse, vil blive afvist. De i 2-5 nævnte forhold påses af Ankenævnets sekretariat, som efter vedtægternes 6 kan afvise klager, der af en af de nævnte grunde utvivlsomt falder uden for Ankenævnets kompetence. Efter 7 kan Ankenævnet - men ikke sekretariatet - afvise sager, der på grund af usikkerhed om bedømmelsen af de fremkomne faktiske oplysninger eller af andre særlige grunde findes uegnede til behandling i Ankenævnet. Såfremt en forsvarlig stillingtagen til sagen ville forudsætte en bevisførelse, som ikke kan ske for Ankenævnet, herunder navnlig parts- og vidneforklaringer, vil sagen blive afvist. Det sker relativt ofte, at Ankenævnet ser sig nødsaget til at afvise en sag af denne grund. Parternes afvigende opfattelse af et hændelsesforløb vil imidlertid ikke i sig selv afskære Ankenævnet fra at realitetsbehandle sagen under anvendelse af sædvanlige bevisbyrderegler, hvis man anser dette for forsvarligt.

13 På Ankenævnets hjemmeside, omtales Ankenævnets grundlag, sammensætning og arbejdsform. Der er en vejledning vedrørende indgivelse af klage, og klageskema kan enten printes direkte ud fra siden eller bestilles elektronisk, hvorefter sekretariatet fremsender klageskema. På hjemmesiden er der uddrag af Ankenævnets årsberetninger med statistiske oplysninger samt gengivelse af artikler vedrørende særlige emner, der har været bragt i årsberetningerne. Via hjemmesiden er der adgang til at søge i de over kendelser, som Ankenævnet har afsagt. Søgning kan ske via fritekstsøgning, eller der kan søges via et emneregister. Søgning kan endvidere tidsbegrænses. De kendelser, som pågældende pengeinstitut har valgt ikke at følge, jf. Ankenævnets vedtægters 11, stk. 2, er markeret særskilt, ligesom kendelser, der er udvalgt til offentliggørelse i Ankenævnets årsberetning, også er markeret. I løbet af 2005 vil der ske en markering af de kendelser, hvor der foreligger en efterfølgende domstolsafgørelse. Dommen vil blive tilgængelig via hjemmesiden. Endelig er der links til andre godkendte ankenævn og til relevante offentlige myndigheder. Der kan endvidere være anledning til at gøre opmærksom på hjemmesiden På denne side kan ses en oversigt over pengeinstitutternes priser.

14 12

15 13 5. Statistik Antallet af modtagne klagesager har siden nævnets etablering den 1. august 1988 udviklet sig således: Af de i 2004 modtagne 345 sager verserede 84 sager ved årets udgang. De resterende 261 sager tillige med de pr. 1. januar 2004 verserende 138 sager indkommet i 2003 eller i alt 399 sager blev afsluttet i Fordelingen af de afsluttede sager fremgår af følgende figur: Opfyldt/forligt uden forelæggelse for nævnet 25% Klager fuldt medhold ved kendelse 4% Klager delvis medhold ved kendelse 6% Klagen delvis imødekommet før kendelse 7% Afvist af sekretariatet 9% Afvist af Ankenævnet 8% Pengeinstituttet medhold 41%

16 14 Skematisk oversigt over sagernes behandling i årene Overført fra året før Modtagne i året Til behandling Afsluttet ved kendelse: Klager fuldt medhold Klager delvist medhold Klager delvist imødekommet under sagens forberedelse, men pengeinstituttet medhold i øvrigt Pengeinstituttet medhold Afvist Afsluttet af sekretariatet: Opfyldt/forligt Afvist I alt afsluttede: Under forberedelse/afventer nævnsbehandling: Det bemærkes, at der i oversigten fra og med 2003 er sket en opsplitning af Klager delvist medhold. I de sager, der har været behandlet i 2004, har det indklagede pengeinstitut i 3 tilfælde givet underretning om, at det ikke ønsker at være bundet af en kendelse, som har givet klageren helt eller delvist medhold, jf. herved vedtægternes 11, stk. 2. Klagere har i 2 af disse sager begæret bistand til sagens indbringelse for domstolene, jf. lov om forbrugerklager 4, stk. 2.

17 15 Oversigt over afsagte kendelser i 2004 fordelt på indklaget pengeinstitut: Alm. Brand Bank 7 Max Bank 1 Amagerbanken 1 Nordania Finans 2 Andelskassen Midtthy 1 Nordea Bank Danmark 39 Andelskassen Midtjylland 1 Nordea Finans Danmark 1 Arbejdernes Landsbank 7 Nordjyske Bank 5 Basisbank 1 NV Finans 2 Billum Andelskasse 1 Nykredit Bank 3 BG Bank 26 Nørresundby Bank 1 Brovst Sparekasse 1 PBS 4 Citibank International plc, Denmark 1 Roskilde Bank 9 Branch DAI Fordringer 3 Saxo Bank 1 Danske Bank 55 Skælskør Bank 1 DiBa Bank 1 SkandiaBanken 3 Dronninglund Sparekasse 1 Skandinaviska Enskilda Banken 1 (SEB) Egnsbank Hanherred 1 Spar Nord Bank 7 Fanø Sparekasse 1 Sparbank Vest 5 Fionia Bank 2 Sparekassen Balling 1 Forstædernes Bank 6 Sparekassen Farsø 1 Frederiks Andelskasse 1 Sparekassen Faaborg 3 Fruering-Vitved Sparekasse 1 Sparekassen Hobro 1 Frøs Herreds Sparekasse 2 Sparekassen Kronjylland 2 Fælleskassen Samøkonomi 1 Sparekassen Lolland 1 J.A.K. andelskasse GE Money Bank 5 Sparekassen Sjælland 1 Gjerlev-Enslev Sparekasse 1 Sparekassen Vestsalling 2 Handelsbanken Midtbank 2 Sparekassen Østjylland 1 HandelsFinans 1 Sydbank 13 Harridslev Andelskasse 1 Søby-Skader-Halling Sparekasse 1 HSH Nordbank Copenhagen 1 Tandslet Andelskasse 1 Branch Jyske Bank 15 Totalbanken 1 Kaupthing Bank 1 Tønder Bank 1 Lokalbanken i Nordsjælland 2 Vestfyns Bank 1 Lollands Bank 1 Vestjysk Bank 2 Lån & Spar Bank 2 Østjydsk Bank 2

18 16 I 5 kendelser var mere end et pengeinstitut indklaget, hvorfor der er 11 sager mere i denne opgørelse end i oversigten ovenfor vedrørende det samlede antal sager afgjort af nævnet.

19 17 6. Pengeinstitutternes ansvar for undladt eller fejlagtig skatterådgivning I. Indledning Af højesteretsdommer, dr. jur. Peter Blok Rådgivning om skattemæssige forhold er ikke på samme måde som for revisorer og advokater et primært forretnings- og ansvarsområde for pengeinstitutterne. Mange dispositioner, som kunderne foretager med bistand fra deres pengeinstitut, har imidlertid skattemæssige konsekvenser af en så ordinær karakter, at det må kunne forlanges, at pengeinstitutternes medarbejdere er i stand til at yde elementær rådgivning herom eller i det mindste er opmærksomme herpå, således at de kan henvise kunden til at søge bistand hos revisor eller advokat. I bekendtgørelsen om god skik for finansielle virksomheder (bekendtgørelse nr af 27. oktober 2004) hedder det således i 10, stk. 1: En finansiel virksomhed skal som led i sin rådgivning inddrage konsekvenser af de skatteregler, som er relevante for kunden i forhold til de produkter og ydelser, som rådgivningen omfatter, eller henvise kunden til at søge rådgivning herom. Denne bestemmelse siger ikke noget om, hvornår rådgivning, herunder skatterådgivning, skal ydes. Herom hedder det i bekendtgørelsens 5, stk. 2: En finansiel virksomhed skal yde rådgivning, hvis kunden anmoder herom... Endvidere skal virksomheden af egen drift yde rådgivning, hvor omstændighederne tilsiger, at der er behov herfor. Alternativt kan den finansielle virksomhed henvise kunden til at søge anden rådgivning. Bekendtgørelsens bestemmelser er af offentligretlig (markedsføringsretlig) karakter, men kan også udgøre en ramme for vurderingen af det civilretlige spørgsmål om erstatningsansvar for undladt skatterådgivning. Nogen synderlig vejledning giver de dog ikke. Hvornår tilsiger omstændighederne, at medarbejderen bør rådgive kunden om de skattemæssige aspekter ved en disposition? Det må som udgangspunkt bero på en konkret vurdering, hvori indgår dels dispositionens og situationens objektive karakter, dels kundens subjektive forhold, herunder om han i kraft af tidligere lignende dispositioner, eksempelvis tidligere salg af aktier, må antages at have det fornødne kendskab til de relevante skatteregler. Spørgsmålet om, hvorvidt der foreligger det fornødne ansvarsgrundlag, vil således i reglen i sig selv være et tema, når det, kunden bebrejder pengeinstituttet, er, at dettes medarbejder ikke bragte de skattemæssige spørgsmål på bane. Situationen er en anden, hvis der er ydet skatterådgivning, men kunden gør gældende, at rådgivningen var forkert eller mangelfuld. Her vil problemet i reglen i første omgang være beviset for den eller de påståede fejl. At der foreligger et ansvarsgrundlag i form af undladt eller forkert skatterådgivning, indebærer ikke nødvendigvis, at kunden har krav på erstatning. Også de øvrige al-

20 18 mindelige erstatningsbetingelser skal være opfyldt. Af praktisk betydning er navnlig, at kunden skal have lidt et egentligt tab en skuffet forventning er ikke tilstrækkeligt og at der skal være årsagsforbindelse mellem dette tab og den begåede fejl. Kunden lider ikke tab ved en forkert oplysning om, at en indtægt ikke vil blive beskattet, eller at han vil få et skattemæssigt fradrag, så længe han ikke har disponeret i tillid til oplysningen. Kravet om årsagsforbindelse vil ikke være opfyldt, hvis det må lægges til grund, at kunden ville have disponeret på samme måde, hvis han havde modtaget korrekt rådgivning. Selv om de grundlæggende betingelser for erstatning er opfyldt, kan der opstå vanskelige spørgsmål om tabets størrelse. Der tænkes herved ikke i første række på det rent talmæssige, men på forskellige principielle spørgsmål om, hvorledes tabet overhovedet bør opgøres. Hvilket tab lides der ved, at salget af en post aktier udløser avanceskat, når forholdet er det, at skatten hviler som en latent byrde på aktierne og også ville blive udløst ved et senere salg? De omtalte spørgsmål vil i det følgende blive belyst på grundlag af Pengeinstitutankenævnets praksis. I afsnit II behandles spørgsmålet om ansvarsgrundlag, medens spørgsmålene om tab og årsagsforbindelse er behandlet i afsnit III. Den største enkeltgruppe blandt sagerne angår undladt eller forkert rådgivning om reglerne i aktieavancebeskatningsloven, og sagerne herom er omtalt i særskilte underafsnit. De sager, som omtales i afsnit III.A og afsnit III.B, vil tidligere for så vidt angår spørgsmålet om ansvarsgrundlag være omtalt henholdsvis i afsnit II.A og afsnit II.B. II. Ansvarsgrundlag A. Aktieavancebeskatningsloven Reglerne i aktieavancebeskatningsloven, som ud over avance ved salg af aktier omfatter bl.a. avance ved salg af investeringsbeviser, bygger på en række sondringer og er i det hele komplicerede. Der er derfor mulighed for flere forskellige former for undladelser eller fejl i forbindelse med pengeinstitutternes rådgivning. Her skal som baggrund for det følgende alene nævnes nogle hovedregler vedrørende fysiske personers salg af børsnoterede aktier, idet de fleste sager angår disse hovedregler. Ved salg inden for en ejertid på 3 år beskattes fortjenesten som almindelig indkomst (kapitalindkomst). Ved salg efter en ejertid på 3 år eller mere er hovedreglen, at fortjenesten beskattes som aktieindkomst på linie med aktieudbytte. Fortjenesten er dog skattefri, hvis kursværdien af den skattepligtiges samlede beholdning af børsnoterede aktier ikke inden for de seneste tre år har oversteget et beløb, som løbende reguleres og for tiden ligger på omkring kr. I de tilfælde, hvor denne skattefrihed ikke kan påberåbes, og hvor fortjenesten derfor skal beskattes som aktieindkomst, kan det blive relevant, at aktieindkomst er omfattet af en progressiv beskatning, idet aktieindkomst under et grundbeløb, som løbende reguleres og for tiden udgør omkring kr., beskattes med 28 % (tidligere 25 %), medens aktieindkomst over

21 19 grundbeløbet beskattes med 43 % (tidligere 40 %), jf. personskattelovens 8 a. Kurstab kan efter nærmere regler modregnes i kursgevinster. Hvad angår spørgsmålet om ansvar for undladt rådgivning kan der tages udgangspunkt i 5, stk. 2, 2. pkt., i bekendtgørelsen om god skik, hvorefter pengeinstituttet af egen drift skal yde rådgivning, hvor omstændighederne tilsiger, at der er behov herfor. Mange vel de fleste salg af aktier m.v. kommer i stand ved, at kunden retter henvendelse til pengeinstituttet og anmoder dette om sælge papirerne, uden at baggrunden for salgsbeslutningen drøftes nærmere. I sådanne tilfælde, hvor der er tale om en ren ekspedition, vil udgangspunktet være, at pengeinstituttet ikke kan pålægges ansvar i anledning af, at salget udløser beskatning. Dette gælder, selv om salget sker inden for en ejertid på 3 år, og fortjenesten derfor beskattes som almindelige indkomst, jf. sag 379/2002 (dissens). I sag 204/2000 oplyste klageren, at provenuet ved salget af aktierne skulle anvendes til gaver til hendes børn. Dette kunne måske give anledning til overvejelser om, hvorvidt det ville være mest hensigtsmæssigt med successive salg, således at der alene ville ske beskatning af aktieindkomsten efter den laveste sats, jf. herom nedenfor, men i dette tilfælde anså Ankenævnet salgsanmodningen for at være af ekspeditionsmæssig karakter, således at der ikke påhvilede pengeinstituttet nogen rådgivningsforpligtelse. Blandt de omstændigheder, som taler for at anse pengeinstituttet for forpligtet til at rådgive om beskatningsspørgsmålet, kan nævnes, at initiativet til salget kommer fra pengeinstituttet, og at der er tale om en omlægning af værdipapirbeholdningen, jf. sag 228/2003, hvor begge forhold gjorde sig gældende. Sagen viser samtidig, at der i sådanne tilfælde, hvor omstændighederne klart opfordrede pengeinstituttet til at bringe beskatningsspørgsmålet på bane, skal en del til, for at Ankenævnet vil godtage et anbringende om, at man havde grund til at tro, at kunden var bekendt med skattereglerne. Når der er tale om en omlægning af kundens værdipapirbeholdning, vil der i reglen i forvejen være etableret en rådgivningssituation i relation til formålet med omlægningen, som eksempelvis kan være at mindske kursrisikoen. Den skat, som vil blive udløst ved omlægningen, må i sådanne tilfælde indgå som en relevant faktor ved afvejningen af fordele og ulemper. Endvidere vil der, hvis omlægningen foretages på den måde, at der købes nye papirer til samme kursværdi som de solgte, opstå et likviditetsbehov i tilfælde af, at salget udløser skat. I sag 460/2001 blev pengeinstituttet anset for erstatningsansvarligt i forbindelse med en omlægning af to mindreårige søskendes betydelige aktiebeholdninger, som for hver udløste en skat på knap kr. (dissens). Pengeinstituttet havde tidligere over for moderen nævnt, at omlægningerne ville udløse skat, og afgørelsen må formentlig forstås således, at pengeinstituttet i forbindelse med den endelige drøftelse af den foreslåede omlægning burde have rådgivet mere udførligt om de skattemæssige konsekvenser, herunder om størrelsen af den skat, der ville blive udløst.

22 20 I sag 195/2003 blev pengeinstituttet anset for erstatningsansvarligt som følge af, at det havde medvirket til, at en ældre kunde overdrog aktier til sine børn og børnebørn, uden at have gjort kunden opmærksom på, at der ville blive udløst et betydeligt beløb i aktieavanceskat. I sag 486/2000 nøjedes Ankenævnet med at udtale, at det havde været rigtigst, om pengeinstituttet havde orienteret kunden om aktieavancebeskatningen. Pengeinstituttet ansås ikke for erstatningsansvarligt, idet nævnet bl.a. udtalte, at der ikke er grundlag for at fastslå, hvorledes klageren ville have disponeret, såfremt han var blevet rådgivet om de skattemæssige konsekvenser. Den sidstnævnte bemærkning må formentlig ses i lyset af, at nævnet ikke mente, at der forelå en egentlig (ansvarspådragende) fejl. I de tilfælde, hvor pengeinstituttet anses på ansvarspådragende måde at have undladt at rådgive om aktieavanceskatten, vil det efter nævnets praksis i almindelighed påhvile pengeinstituttet at sandsynliggøre, at kunden ville have solgt, selv om han var blevet rådgivet fyldestgørende, jf. nedenfor i afsnit III.A. Selv om pengeinstituttet burde have bragt beskatningen på bane, kan der naturligvis ikke tilkendes erstatning, hvis det samtidig kan lægges til grund, at kunden fuldt ud var bekendt med de relevante skatteregler. Hvis kunden er blevet gjort opmærksom på eller i øvrigt er klar over, at salget udløser skat, må udgangspunktet være, at der ikke kan pålægges erstatningsansvar alene som følge af, at skatten overstiger det forventede. Det kan således i almindelighed ikke pålægges pengeinstituttet på eget initiativ at beregne størrelsen af den skat, der vil blive udløst, og hvis kunden anmoder herom, vil man kunne henvise kunden til at rette henvendelse til revisor, advokat eller skattevæsen. Men hvis medarbejderen påtager sig at rådgive om størrelsen af skatten, vil der kunne blive tale om ansvar for fejl begået i forbindelse hermed. I sag 208/1998, hvor en omlægning af kundens aktiebeholdning med henblik på at opnå større risikospredning havde udløst en aktieavanceskat på ca kr., blev pengeinstituttet frifundet for ansvar med henvisning til, at kunden var klar over, at aktiesalgene ville udløse aktieavanceskat, og at hun valgte at gennemføre omlægningen uden at afvente en beregning af skattens størrelse. I sag 191/1997 blev det lagt til grund, at kunden var klar over, at det var skattemæssigt fordelagtigt at afvente 3-års perioden udløb, og da de omhandlede investeringsbeviser ikke var indkøbt gennem det indklagede pengeinstitut, fandtes kunden selv at være nærmest til at bære risikoen for, at der ikke var gået tre år fra erhvervelsen. Som nævnt er aktieindkomst undergivet en progressiv beskatning, hvilket efter omstændighederne gør det naturligt at overveje et successivt salg af en aktiebeholdning i stedet for et samlet salg. Den skattebesparelse, der kan opnås herved, må imidlertid afvejes over for de forhold, som begrunder salgsønsket. I nogle tilfælde følger det heraf, at successivt salg ikke er aktuelt, eksempelvis fordi formålet er at fremskaffe kontanter her og nu eller at imødegå en truende risiko for (yderligere) kursfald. Derimod vil det være naturligt at overveje successivt salg i situationer, hvor salg ikke haster, men er led i en mere langsigtet planlægning, eksempelvis i forbindelse med overførsel af beløb til kundens børn. Det må derfor afhænge af omstændighederne,

23 21 om der i de tilfælde, hvor der påhviler pengeinstituttet en rådgivningsforpligtelse, som led heri tillige består en forpligtelse til at rådgive om muligheden for successivt salg. I sag 125/1997 hvor salget af en større aktiepost tilsyneladende skete, fordi klageren ikke ønskede at påtage sig nogen risiko, fandtes der ikke at have været anledning for pengeinstituttet til at rådgive om muligheden for successivt salg (dissens). Derimod var der i sag 242/2000, hvor en større aktiepost blev omlagt til investeringsbeviser, og hvor det i hvert fald af flertallet blev lagt til grund, at kunden ikke havde noget ønske om eller behov for et samlet salg, enighed om, at pengeinstituttet burde have rådgivet om muligheden for successivt salg. Flertallet lagde videre til grund, at kunden ved korrekt rådgivning ville have truffet beslutning om successivt salg, og pålagde derfor pengeinstituttet erstatningspligt. Mindretallet ville derimod frifinde pengeinstituttet med henvisning bl.a. til, at det ikke kunne anses for sandsynligt, at klageren foreholdt muligheden for successivt salg rent faktisk ville have handlet anderledes, jf. herom i afsnit III.A. I sag 432/2001 havde kunden købt aktier i et bestemt selskab i 1999 samt købt og solgt aktier i samme selskab i Pengeinstituttet erkendte, at man havde begået en fejl ved ikke at orientere kunden om, at avancen ved salgene i 2000 skulle beregnes i forhold til købskursen for klagerens først i 1999 erhvervede aktier, og sagen angik alene erstatningens størrelse. Medens det ved undladt rådgivning ofte i sig selv vil være et spørgsmål, om undladelsen er ansvarspådragende, vil der ved forkert rådgivning sjældent være tvivl om ansvarsgrundlaget. Her vil interessen samle sig om beviset for, at der er rådgivet forkert, og om de øvrige erstatningsbetingelser. I sag 229/1999 blev der på pengeinstituttets initiativ foretaget en omlægning af kundens beholdning af investeringsbeviser, hvilket medførte beskatning af avancen på de solgte investeringsbeviser som kapitalindkomst, fordi de ikke havde været ejet i 3 år. Kunden forklarede, at han af pengeinstituttets medarbejder havde fået oplyst, at kursgevinsten ville blive beskattet som aktieindkomst med 25 %/40 %, medens medarbejderen forklarede, at han havde oplyst, at gevinsten ville blive beskattet som kapitalindkomst, og havde beregnet skatten ud fra en skatteprocent på 45. Ankenævnet fandt, at pengeinstituttet var erstatningsansvarligt, selv hvis medarbejderens forklaring blev lagt til grund, da en skatteprocent på 45 var urealistisk lav, og da medarbejderen derfor burde have indset, at der kunne opnås en væsentlig besparelse ved at afvente 3 års periodens udløb, hvilket han burde have oplyst kunden om. I sag 531/1994 havde indklagede forud for ændringen af aktieavancebeskatningsloven pr. 19. maj 1993 fejlagtigt oplyst, at avance ved salg af klagerens investeringsbeviser fortsat ville være skattefri efter lovændringen. Kunden fandtes imidlertid ikke at have lidt tab, jf. afsnit III.A. En del sager angår fejl eller påståede fejl i forbindelse med kundens ønske om at tilrettelægge sine salg således, at tabs- og gevinstgivende salg udligner hinanden helt eller delvis, således at der ikke eller kun i mindre omfang udløses beskatning.

ÅRSBERETNING for 2004

ÅRSBERETNING for 2004 ÅRSBERETNING for 2004 Ankenævnet for Fondsmæglerselskaber Ankenævnet for Fondsmæglerselskaber Østerbrogade 62, 4., 2100 København Ø Tlf. 3543 2506 Fax 3543 7104 ÅRSBERETNING for 2004 København februar

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. oktober 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. oktober 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. oktober 2012 Sag 149/2012 (1. afdeling) DiBa Bank A/S (advokat Georg Lett) mod A (advokat Henrik Emil Rasmussen, beskikket) Biintervenient til støtte for A: Forbrugerombudsmanden

Læs mere

ÅRSBERETNING for 2006

ÅRSBERETNING for 2006 ÅRSBERETNING for 2006 Ankenævnet for Investeringsforeninger Ankenævnet for Investeringsforeninger Østerbrogade 62, 4., 2100 København Ø Tlf. 3543 2506 Fax 3543 7104 ÅRSBERETNING for 2006 København februar

Læs mere

PRINCIPIEL SAG OM TILBAGEBETALING AF UBERETTIGET ERSTATNING

PRINCIPIEL SAG OM TILBAGEBETALING AF UBERETTIGET ERSTATNING 8. FEBRUAR 2011 PRINCIPIEL SAG OM TILBAGEBETALING AF UBERETTIGET ERSTATNING Østre Landsret har i en principiel dom taget stilling til, hvorvidt skadelidte, der uretmæssigt har fået udbetalt erstatning

Læs mere

Værdiansættelse ved udlæg fra dødsbo

Værdiansættelse ved udlæg fra dødsbo - 1 Værdiansættelse ved udlæg fra dødsbo Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Arvinger skal ved dødsboets afslutning skal arvinger træffe beslutning om værdiansættelse af afdødes parcelhus. I

Læs mere

J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg J.nr. j.nr. 08-107149 Dato : 15. august 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 346-355 af 17. juli 2008. (Alm. del) stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF). Kristian

Læs mere

Vedtægter. for. Ankenævnet for Fondsmæglerselskaber

Vedtægter. for. Ankenævnet for Fondsmæglerselskaber Vedtægter for Ankenævnet for Fondsmæglerselskaber 1 Ankenævnet for Fondsmæglerselskaber er oprettet af Den Danske Fondsmæglerforening og Forbrugerrådet. 2 Stk. 1. Ankenævnet behandler klager over fondsmæglerselskaber

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2012-0056 UL/li. København, den 3. januar 2013 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2012-0056 UL/li. København, den 3. januar 2013 KENDELSE. ctr. 1 København, den 3. januar 2013 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. ejendomsmægler Thomas Gammelgaard v/ HDI-GERLING forsikring Indiakaj 6 2100 København Ø Nævnet har modtaget klagen den 29. marts 2012. Klagen

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Periodisering af renter af personskadeerstatninger ligningslovens 5, stk. 6 - procenttillæg og renter af restskatter efter kildeskatteloven ved tilbagefordeling eftergivelse efter lov om inddrivelse

Læs mere

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Udtalelse Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Resumé 23. januar 2019 Ved Landsskatteretten kan en klager anmode om at få lejlighed til at udtale sig mundtligt for retten

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 20. marts 2013 (J.nr. 2012-0026936) Sagen afvist

Læs mere

Beskatning af genvundne afskrivninger på udbyderhonorar SKM2013.423.VLR

Beskatning af genvundne afskrivninger på udbyderhonorar SKM2013.423.VLR - 1 Beskatning af genvundne afskrivninger på udbyderhonorar SKM2013.423.VLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Vestre Landsret fandt ved dom af 13. maj 2013, ref. i SKM2013.423.VLR, at der

Læs mere

SKATTEGUIDE FOR PRIVATPERSONER OG SELSKABER VED INVESTERING I INVESTERINGSFORENINGER

SKATTEGUIDE FOR PRIVATPERSONER OG SELSKABER VED INVESTERING I INVESTERINGSFORENINGER SKATTEGUIDE FOR PRIVATPERSONER OG SELSKABER VED INVESTERING I INVESTERINGSFORENINGER Indhold Skatteguide for privatpersoner, selskaber og lignende ved investering i investeringsforeninger...1 Indhold...1

Læs mere

Kursgevinstlovens 25 fastsættelse af betingelser for tilladelse til principskifte SKM2012.374.HR

Kursgevinstlovens 25 fastsættelse af betingelser for tilladelse til principskifte SKM2012.374.HR Kursgevinstlovens 25 fastsættelse af betingelser for tilladelse til principskifte SKM2012.374.HR Af advokat (H) cand.merc. (R) Tommy V. Christiansen Højesteret fandt ved en dom af 6/6 2012, at skattemyndighederne

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-244.336/

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-244.336/ Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-244.336/ 2005-0002361 (Kirsten Thorup, Thomas Jensen og Niels Sørensen) 30. september 2005 K E N D E L S E Løgten murer- og entreprenørforretning A/S (advokat Hans Erik

Læs mere

Klagerne. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. EDC Mæglerne Fanø ApS v/advokat Poul Merrild Dokken 10 6700 Esbjerg

Klagerne. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. EDC Mæglerne Fanø ApS v/advokat Poul Merrild Dokken 10 6700 Esbjerg 1 København, den 1. juni 2010 KENDELSE Klagerne ctr. EDC Mæglerne Fanø ApS v/advokat Poul Merrild Dokken 10 6700 Esbjerg Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har ydet mangelfuld rådgivning af klagerne

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelser af 10. marts og 13. november 2009 har Skat klaget over registreret revisor R.

K e n d e l s e: Ved skrivelser af 10. marts og 13. november 2009 har Skat klaget over registreret revisor R. Den 10. maj 2010 blev i sag nr. 61/2009 Skat mod registreret revisor R afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelser af 10. marts og 13. november 2009 har Skat klaget over registreret revisor R. Erhvervs-

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret revisor C.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret revisor C. Den 20. december 2011 blev i sag nr. 34/2011 A ved advokat B mod Registreret revisor C afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret

Læs mere

Ankenævnet for Investeringsforeninger Østerbrogade 62, 4., 2100 København Ø Tlf Fax

Ankenævnet for Investeringsforeninger Østerbrogade 62, 4., 2100 København Ø Tlf Fax Østerbrogade 62, 4., 2100 København Ø Tlf. 3543 2506 Fax 3543 7104 HE/IP K E N D E L S E afsagt den 6. februar 2007 KLAGER: INDKLAGEDE: Danske Invest KLAGEEMNE: LEDETEKST: Udbytte og afkast. Indsigelse

Læs mere

Hvornår er et bindende svar fra Skat bindende?

Hvornår er et bindende svar fra Skat bindende? - 1 Hvornår er et bindende svar fra Skat bindende? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med regeringens Retssikkerhedspakke III varslede regeringen bl.a. en ændring af reglerne om bindende svar,

Læs mere

Driftsomkostninger ventureselskaber management fee - SKM2012.13.HR

Driftsomkostninger ventureselskaber management fee - SKM2012.13.HR - 1 Driftsomkostninger ventureselskaber management fee - SKM2012.13.HR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Højesteret anerkendte ved en dom af 29/11 2011, jf. tidligere TfS 2010, 265 ØL, at

Læs mere

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering.

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering. Kendelse af 30. august 1999. 99-77.221 Spørgsmål vedrørende en erhvervsdrivende virksomheds registreringspligt og hæftelsesforhold afvist. Bekendtgørelse om erhvervsankenævnet 8. (Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Erhvervsjuridisk Tidsskrift 2012.251 En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Af Steffen Pihlblad, direktør for Voldgiftsinstituttet (Resumé) I artiklen

Læs mere

Side 1 af 11 Har du aktier eller investeringsforeningsbeviser? Sprog Dansk Dato for 18 aug 2011 08:09 offentliggørelse Resumé Her kan du læse om reglerne for, hvordan du skal opgøre og oplyse din gevinst

Læs mere

Ankenævnet for Fondsmæglerselskaber Amaliegade 8 B, 2., Postboks 9029, 1022 København K Tlf. 3543 2506 Fax 3543 7104. ÅRSBERETNING for 2013

Ankenævnet for Fondsmæglerselskaber Amaliegade 8 B, 2., Postboks 9029, 1022 København K Tlf. 3543 2506 Fax 3543 7104. ÅRSBERETNING for 2013 Ankenævnet for Fondsmæglerselskaber Amaliegade 8 B, 2., Postboks 9029, 1022 København K Tlf. 3543 2506 Fax 3543 7104 ÅRSBERETNING for 2013 København Marts 2014 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E 1.

Læs mere

Privates skattefradrag for tab på tilgodehavender

Privates skattefradrag for tab på tilgodehavender - 1 Privates skattefradrag for tab på tilgodehavender Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Reglerne om personers fradragsret for tab på fordringer har i en årrække været uklare. Siden 2010 har

Læs mere

Fraskilte ægtefællers bolig i sameje beboelse af den ene ægtefælle rentefradragsret på indestående lån SKM2012.716.SR

Fraskilte ægtefællers bolig i sameje beboelse af den ene ægtefælle rentefradragsret på indestående lån SKM2012.716.SR - 1 Fraskilte ægtefællers bolig i sameje beboelse af den ene ægtefælle rentefradragsret på indestående lån SKM2012.716.SR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatterådet meddelte ved et bindende

Læs mere

Forældrekøb - Skattemæssig værdiansættelse ved salg til barnet m. v.

Forældrekøb - Skattemæssig værdiansættelse ved salg til barnet m. v. - 1 Forældrekøb - Skattemæssig værdiansættelse ved salg til barnet m. v. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Højesteret har ved en principiel dom af 27/11 2013 truffet afgørelse om værdiansættelse

Læs mere

Vedtægter for Danske Ejendomsprojektudbyderes Brancheforenings Klagenævn, DEB s Klagenævn

Vedtægter for Danske Ejendomsprojektudbyderes Brancheforenings Klagenævn, DEB s Klagenævn Vedtægter for Danske Ejendomsprojektudbyderes Brancheforenings Klagenævn, DEB s Klagenævn 1 DEB s klagenævn er et privat klagenævn oprettet af DEB, Danske Ejendomsprojektudbyderes Brancheforening, og behandler

Læs mere

Ventureselskaber management fee TfS 40924

Ventureselskaber management fee TfS 40924 1 Ventureselskaber management fee TfS 40924 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret har ved en dom af 15/1 2010 ændret Landsskatterettens kendelse ref. i TfS 2008, 868, idet landsretten

Læs mere

Skatteguide gældende for udbytter og avancer/tab i 2013

Skatteguide gældende for udbytter og avancer/tab i 2013 Januar 20 13 Skatteguide gældende for udbytter og avancer/tab i 2013 Skattereglerne er komplekse og meget omfattende. Det er ikke muligt i en generel publikation som denne at dække alle individuelle forhold

Læs mere

Nye regler for beskatning af aktieavance

Nye regler for beskatning af aktieavance Nye regler for beskatning af aktieavance Tommy V. Christiansen advokat (H) Folketinget vedtog den 16. december 2005 nye regler for beskatning af fortjenester og tab på aktier. Reglerne trådte i kraft den

Læs mere

Klager. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. Siesbye Kapsch ApS Gothersgade 43 1123 København K

Klager. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. Siesbye Kapsch ApS Gothersgade 43 1123 København K 1 København, den 1. juni 2010 KENDELSE Klager ctr. Siesbye Kapsch ApS Gothersgade 43 1123 København K Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har givet fejlagtige oplysninger i forbindelse med klagers afgivelse

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 16. oktober 2014

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 16. oktober 2014 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 16. oktober 2014 Sag 89/2013 (2. afdeling) A (advokat Carsten Lyngs) mod Advokatnævnet (advokat Dorthe Horstmann) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Holstebro

Læs mere

Baggrundsnotat: Model til forenkling af beskatningen af aktieavancer for personer

Baggrundsnotat: Model til forenkling af beskatningen af aktieavancer for personer Departementet 12. oktober 2005 J.nr. 2005-511-0048 Skerh Baggrundsnotat: Model til forenkling af beskatningen af aktieavancer for personer Regeringen har inden valget tilkendegivet, at den ønsker at forenkle

Læs mere

Om skatteyderens bevis for skattemyndighedernes korrekte anvendelse af juraen TfS 2011, 28 Ø

Om skatteyderens bevis for skattemyndighedernes korrekte anvendelse af juraen TfS 2011, 28 Ø 1 Om skatteyderens bevis for skattemyndighedernes korrekte anvendelse af juraen TfS 2011, 28 Ø Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret tiltrådte ved en dom af 15/10 2010, at der ikke

Læs mere

Ankenævnet for Bedemandsbranchen. Årsberetning for 2013

Ankenævnet for Bedemandsbranchen. Årsberetning for 2013 Ankenævnet for Bedemandsbranchen Årsberetning for 2013 Indhold Nævnsformandens forord... 3 Ankenævnet, medlemmer og sekretariat... 4 Ankenævnets virksomhed... 4 Statistiske oplysninger 2013... 6 2 Nævnsformandens

Læs mere

Udmåling af sagsomkostninger - sen fremlæggelse af nye oplysninger - SKM ØLR

Udmåling af sagsomkostninger - sen fremlæggelse af nye oplysninger - SKM ØLR - 1 Udmåling af sagsomkostninger - sen fremlæggelse af nye oplysninger - SKM2016.282.ØLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret fandt ved en kendelse af 18/3 2016, at parterne i

Læs mere

Skattebrochure 2013. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft

Skattebrochure 2013. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft Skattebrochure 2013 Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Kunsten at anvende sund fornuft 2013 Beskatning af afkast og udbytte Denne brochure beskriver reglerne for afkast

Læs mere

Bank registreringsnummer liste www.rentebasen.dk

Bank registreringsnummer liste www.rentebasen.dk Bank registreringsnummer liste www.rentebasen.dk 0040 Nordea 0043 Nordea 0044 Nordea 0047 Nordea 0056 Nordea 0059 Nordea 0106 Nordea 0111 Nordea 0114 Nordea 0123 Nordea 0124 Nordea 0131 Nordea 0135 Nordea

Læs mere

Ankenævnet for Fondsmæglerselskaber A F G Ø R E L SE. 4. juni 2010

Ankenævnet for Fondsmæglerselskaber A F G Ø R E L SE. 4. juni 2010 Sag nr. Østerbrogade 62, 4. Postboks 2690 2100 København Ø Telefon (+45)3543 2506 Fax (+45) 3543 7104 HE/LW A F G Ø R E L SE af 4. juni 2010 KLAGER: INDKLAGEDE: Dansk Formue- & Investeringspleje A/S Fondsmæglerselskab

Læs mere

Porteføljeaktier i eget selskab

Porteføljeaktier i eget selskab Porteføljeaktier i eget selskab Generelt Denne gennemgang giver et overblik over de nye beskatningsregler for porteføljeaktier, der er ejet af et selskab. Denne artikel er derfor relevant for dig, der

Læs mere

Påstandenes betydning for omkostningsgodtgørelse hjemvisning Landsskatterettens kendelse af 28/ , jr. nr

Påstandenes betydning for omkostningsgodtgørelse hjemvisning Landsskatterettens kendelse af 28/ , jr. nr - 1 Påstandenes betydning for omkostningsgodtgørelse hjemvisning Landsskatterettens kendelse af 28/11 2013, jr. nr. 12-0192110 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten har ved en

Læs mere

Januar 2016. Skatteguide. - Generelt om skat. www.bankinvest.dk

Januar 2016. Skatteguide. - Generelt om skat. www.bankinvest.dk Januar 2016 Skatteguide - Generelt om skat www.bankinvest.dk 2 Indholdsfortegnelse Private investeringer i investeringsbeviser...5 Frie midler overgangsregler...7 Pensionsopsparing...8 Unge under 18 år...9

Læs mere

Skatteguide ved investering i investeringsforeninger

Skatteguide ved investering i investeringsforeninger Skatteguide ved investering i investeringsforeninger 01.06.2016 Indhold 1. Indledning... 2 2. Privates investeringer i investeringsbeviser - Frie midler... 2 2.1 Beskatning af aktieindkomst... 2 2.2 Beskatning

Læs mere

Refusion af udgift til bankgaranti

Refusion af udgift til bankgaranti Refusion af udgift til bankgaranti Spørgsmål om refusion af en skatteyders udgift til bankgaranti som sikkerhed for pålignede skatter i et tilfælde, hvor en overordnet skattemyndighed havde annulleret

Læs mere

Salg af det udenlandske sommerhus

Salg af det udenlandske sommerhus - 1 Salg af det udenlandske sommerhus Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Et lukrativt salg af en fritidsbolig i England blev for nylig til en økonomisk gyser for den danske ejer. Ejeren blev

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 114 Bilag 9 Offentligt 16. januar 2019 J.nr. 2017-5308 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 114 - Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kildeskatteloven,

Læs mere

Hvornår skal børne- og hustrubidrag beskattes?

Hvornår skal børne- og hustrubidrag beskattes? - 1 Hvornår skal børne- og hustrubidrag beskattes? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) SKAT vil ændre sin hidtidige praksis om tidspunktet for beskatning af for sent betalte hustru- og børnebidrag.

Læs mere

Skattemæssig omgørelse

Skattemæssig omgørelse - 1 Skattemæssig omgørelse Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Vanskelig skattelovgivning øger risikoen for, at skatteydere mødes med uventede, store skattekrav. Har borgeren taget fejl af loven,

Læs mere

Til Folketinget - Skatteudvalget

Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2009-10 L 112 Bilag 9 Offentligt J.nr. 2010-511-0046 Dato: 26. april 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget L 112 - Forslag til Lov om ændring af kursgevinstloven og forskellige andre love

Læs mere

SP-opsparing: skal? - skal ikke? Er det en god idé at hæve sin SP-opsparing?

SP-opsparing: skal? - skal ikke? Er det en god idé at hæve sin SP-opsparing? 31.03.2009 SP-opsparing: skal? - skal ikke? Er det en god idé at hæve sin SP-opsparing? Der kan være rigtig mange gode argumenter for og imod at hæve sin SP-opsparing. Er man blandt dem, der har et reelt

Læs mere

Ændring til skade for klager

Ændring til skade for klager Ændring til skade for klager (Årsberetning 2004) Der er den 10. februar 2005 afsagt en principiel dom, som tager stilling til spørgsmålet om, hvorvidt Patientskadeankenævnet kan ændre til skade for klager.

Læs mere

Ankenævnet for Investeringsforeninger

Ankenævnet for Investeringsforeninger Amaliegade 8 B, 2., Postboks 9029, 1022 København K Tlf. 3543 2506 Fax 3543 7104 HE/DUE A F G Ø R E L S E af 4. oktober 2013 KLAGER: INDKLAGEDE: BankInvest KLAGEEMNE: LEDETEKST: Tilbagesøgning Investeringsforenings

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015 Sag 197/2014 Advokat Anne Almose Røpke kærer Vestre Landsrets afgørelse om acontosalær i sagen: Jens Nielsen mod Finansiel Stabilitet A/S. I tidligere

Læs mere

Garantiobligationer. og skat. GARANTI INVEST» for en sikkerheds skyld

Garantiobligationer. og skat. GARANTI INVEST» for en sikkerheds skyld Garantiobligationer og skat GARANTI INVEST» for en sikkerheds skyld Indhold Beskatning 4 Frie midler 4 Børneopsparing 6 Pensionsmidler 6 Virksomhedsskatteordning 7 Selskabsbeskatning 8 Sådan beregnes skattegrundlaget

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 23. juni 2011

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 23. juni 2011 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 23. juni 2011 Sag 469/2007 (1. afdeling) Bendt Knutssøn (advokat Claus Ulrik Holberg, beskikket) mod Skatteministeriet (kammeradvokaten ved advokat Kim Lundgaard Hansen)

Læs mere

Skattebrochure 2014. Kunsten at anvende sund fornuft. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene

Skattebrochure 2014. Kunsten at anvende sund fornuft. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Juledag. 1990. Af Michael Ancher. Billedet tilhører Skagens Museum. Billedet er blevet manipuleret. Skattebrochure 2014 Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Kunsten at anvende

Læs mere

ÅRSBERETNING. for. Pengeinstitutankenævnet

ÅRSBERETNING. for. Pengeinstitutankenævnet ÅRSBERETNING for 2003 Pengeinstitutankenævnet ÅRSBERETNING for 2003 København april 2004 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E 1. Formandens bemærkninger...5 2. Ankenævnet, medlemmer og medarbejdere...7

Læs mere

NOTAT. Følgende forhold er lagt til grund ved vurderingen af de skattemæssige konsekvenser af en afnotering:

NOTAT. Følgende forhold er lagt til grund ved vurderingen af de skattemæssige konsekvenser af en afnotering: NOTAT Til: Foreningen Europæiske Ejendomme f.m.b.a. Fra: ACTIO Advokatpartnerselskab Dato: 19. august 2010/ Vedr.: Afnoteringen af Foreningen Europæiske Ejendomme f.m.b.a. 1. Indledning 1.1 Baggrund: ACTIO

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 06.11.2015-11 (20150310) Overførsler fra udlandet indkomstbeskatning eller gaveafgift ny påstand Overførsler fra udlandet - indkomstbeskatning eller gaveafgift - ny påstand - SKM2015.166.BR Af advokat

Læs mere

Fradrag for tab på udlån til ven

Fradrag for tab på udlån til ven - 1 Fradrag for tab på udlån til ven Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Jeg læste med stor interesse artiklen af den 29. oktober 2016 om Privates skattefradrag for tab på tilgodehavender hvor

Læs mere

Klager. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. Danbolig Pandrup ApS Bredgade 10 9490 Pandrup

Klager. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. Danbolig Pandrup ApS Bredgade 10 9490 Pandrup 1 København, den 3. maj 2010 KENDELSE Klager ctr. Danbolig Pandrup ApS Bredgade 10 9490 Pandrup Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har handlet i strid med forbuddet mod dobbeltrepræsentation ved i

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 17. november 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 17. november 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 17. november 2016 Sag 72/2016 Advokat Dan Terkildsen (selv) mod Processelskabet af 28. august 2009 ApS (advokat Tage Siboni) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

Bestyrelsesansvar i en grundejerforening

Bestyrelsesansvar i en grundejerforening - 1 Bestyrelsesansvar i en grundejerforening Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Bestyrelsens pligter og ansvar i ikke-erhvervsdrivende foreninger har været omtalt flere gange på nærværende

Læs mere

Ankenævnet for Fondsmæglerselskaber Amaliegade 8 B, 2. sal Postboks København K

Ankenævnet for Fondsmæglerselskaber Amaliegade 8 B, 2. sal Postboks København K Amaliegade 8 B, 2. sal Postboks 9029 1022 København K Telefon (+45) 3543 2506 Fax (+45) 3543 7104 E-mail: sek@fanke.dk A F G Ø R E L S E TB/TB af 13. november 2013 KLAGER: INDKLAGEDE: Jyske Global Asset

Læs mere

Forældrekøb - lejlighed i hovedaktionærselskab - fikseret leje - SKM2013.488.VL, jf. tidligere SKM2012.502.BR

Forældrekøb - lejlighed i hovedaktionærselskab - fikseret leje - SKM2013.488.VL, jf. tidligere SKM2012.502.BR - 1 Forældrekøb - lejlighed i hovedaktionærselskab - fikseret leje - SKM2013.488.VL, jf. tidligere SKM2012.502.BR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Vestre Landsret tiltrådte ved en dom af

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 18. oktober 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 18. oktober 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 18. oktober 2016 Sag 39/2016 Haderslev Kommune (advokat Jesper Bang) mod Nordea Bank Danmark A/S og Nordea Bank Finland Plc. (advokat Peter Schradieck for begge)

Læs mere

Skattereformens betydning for investering i SKAGEN Global, KonTiki og Vekst

Skattereformens betydning for investering i SKAGEN Global, KonTiki og Vekst 23. juni 2009 SKAGEN AS Skattereformens betydning for investering i SKAGEN Global, KonTiki og Vekst Skattereformen (Forårspakke 2.0) er vedtaget af Folketinget den 28. maj 2009. Skattereformens ændringer

Læs mere

Ny Højesteretsdom sætter tilbagekøbsklausuler for medarbejderaktier under pres

Ny Højesteretsdom sætter tilbagekøbsklausuler for medarbejderaktier under pres Ny Højesteretsdom sætter tilbagekøbsklausuler for medarbejderaktier under pres Af advokat Anders Rubinstein, M&A Corporate, Bech-Bruun Advokatfirma En ny principiel Højesteretsdom 1 begrænser selskabers

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2004-411-0039 Den

Skatteministeriet J.nr. 2004-411-0039 Den Skatteudvalget L 98 - Bilag 11 O Skatteministeriet J.nr. 2004-411-0039 Den Til Folketingets Skatteudvalg Vedlagt følger ændringsforslag, som jeg ønsker at stille til 2. behandling af Forslag til lov om

Læs mere

Aktiekøbsaftale Beskatning af erstatning til køber for manglende opfyldelse af aftalen - SKM2012.108.ØLR

Aktiekøbsaftale Beskatning af erstatning til køber for manglende opfyldelse af aftalen - SKM2012.108.ØLR - 1 Aktiekøbsaftale Beskatning af erstatning til køber for manglende opfyldelse af aftalen - SKM2012.108.ØLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret fandt ved en dom af 17/1 2012,

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at købe. 1 København, den 17. oktober 2018 KENDELSE Klager mod EDC Michael Tang ApS Farum Hovedgade 52 3520 Farum Nævnet har modtaget klagen den 2. maj 2018. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget L 65 - Svar på Spørgsmål 13 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Civilkontoret Sagsnr.: 2006-156-0047 Dok.: JKA40191 Besvarelse af spørgsmål nr. 13 af 24. februar

Læs mere

Skattebrochure 2012. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft

Skattebrochure 2012. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft Skattebrochure 2012 Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Kunsten at anvende sund fornuft 2012 Beskatning af afkast og udbytte Denne brochure beskriver reglerne for afkast

Læs mere

Fraflytning sikkerhedsstillelse - betryggende sikkerhed - sikkerhed for avanceskat og udbytteskat vedrørende unoterede anparter - SKM SANST.

Fraflytning sikkerhedsstillelse - betryggende sikkerhed - sikkerhed for avanceskat og udbytteskat vedrørende unoterede anparter - SKM SANST. - 1 Fraflytning sikkerhedsstillelse - betryggende sikkerhed - sikkerhed for avanceskat og udbytteskat vedrørende unoterede anparter - SKM2016.191.SANST. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatteankestyrelsen

Læs mere

Selskabstømning - erstatning udredt af rådgivere SKM2012.353.HR

Selskabstømning - erstatning udredt af rådgivere SKM2012.353.HR Selskabstømning - erstatning udredt af rådgivere SKM2012.353.HR Af advokat (H) cand.merc. (R) Tommy V. Christiansen Højesteret fandt ved en dom af 1/6 2012, jf. SKM2012.353.HR, at erstatningsbeløb til

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 14. februar 2014

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 14. februar 2014 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 14. februar 2014 Sag 118/2012 (1. afdeling) HSH Nordbank AG, Copenhagen Branch (advokat Arne Møllin Ottosen) mod Skatteministeriet (kammeradvokaten ved advokat Bodil Søes

Læs mere

Henstand i skattesager Højesterets dom af 19/3 2014, sag 18/2012

Henstand i skattesager Højesterets dom af 19/3 2014, sag 18/2012 - 1 06.11.2014-13 (20140325) Henstand Henstand i skattesager Højesterets dom af 19/3 2014, sag 18/2012 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Højesteret har ved en dom af 19/3 2014, med ændrede

Læs mere

Af afgørelsen af 31. januar 2011 fra Patientforsikringen, der blev sendt direkte til A fremgår:

Af afgørelsen af 31. januar 2011 fra Patientforsikringen, der blev sendt direkte til A fremgår: DOM Afsagt den 12. april 2016 i sag nr. BS 1-2241/2014: Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle (advokat Mads Brandt, Vejle) mod A vej X-by (advokat Niels L. Johansen, Vejle) Sagens baggrund og parternes

Læs mere

Tilbagebetaling med frigørende virkning

Tilbagebetaling med frigørende virkning AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BEDEMANDSBRANCHEN Forbruger: NN Bedemand: XX Klageemne: Tilbagebetaling med frigørende virkning Nævnets sammensætning: FORMAND P.G. Jensen UDPEGET AF FORBRUGERRÅDET Jette Kammer

Læs mere

Beskatning af børn. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Beskatning af børn. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Beskatning af børn Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Ofte fremkommer der spørgsmål om, hvilke konsekvenser, der udløses som følge af overdragelse af aktiver til børn, herunder penge. Spørgsmålene

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 9. marts 2017

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 9. marts 2017 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 9. marts 2017 Sag 347/2011 (2. afdeling) A for 1) A under konkurs 2) A Holding A/S under konkurs 3) A Ejendomme A/S under konkurs 4) A A/S under konkurs (selv) mod Sydbank

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. februar 2016

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. februar 2016 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. februar 2016 Sag 133/2015 (1. afdeling) A Invest ApS (advokat Michael Amstrup) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Bodil Søes Petersen) I tidligere

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012 K E N D E L S E FICS Danmark A/S (advokat Asser Rung-Hansen, Hellerup) mod Patientombuddet (Kammeradvokaten

Læs mere

Ankenævnet for Bedemandsbranchen. Årsberetning for 2010

Ankenævnet for Bedemandsbranchen. Årsberetning for 2010 Ankenævnet for Bedemandsbranchen Årsberetning for 2010 Indhold Nævnsformandens forord... 3 Ankenævnet, medlemmer og sekretariat... 4 Ankenævnets virksomhed... 5 Statistiske oplysninger 2010... 6 2 Nævnsformandens

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET

FORRETNINGSORDEN FOR ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET FORRETNINGSORDEN FOR ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET Energibranchens repræsentanter (Dansk Energi, DONG, HNG/NGMN, Naturgas Fyn og Dansk Fjernvarme Forening (nu Dansk Fjernvarme)) og Forbrugerrådet har i henhold

Læs mere

Størrelsesgruppering for banker, sparekasser og andelskasser

Størrelsesgruppering for banker, sparekasser og andelskasser Størrelsesgruppering for banker, sparekasser og andelskasser GRUPPEINDDELING Gruppeinddelingen består af: Gruppe 1: Pengeinstitutter med en arbejdende kapital på 50 mia.kr. og derover Gruppe 2: Pengeinstitutter

Læs mere

Skattebrochure 2015. Kunsten at anvende sund fornuft. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene

Skattebrochure 2015. Kunsten at anvende sund fornuft. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene = Juledag, 1990. Af Michael Ancher. Billedet tilhører Skagens Museum. Billedet er blevet manipuleret. Skattebrochure 2015 Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Kunsten at

Læs mere

Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund

Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund 1 Disciplinærudvalget 1.1 Disciplinærudvalget består af indtil 5 medlemmer, hvoraf den ene er formand. Formand og øvrige medlemmer udpeges

Læs mere

Fraflytningsbeskatning aktier - efterfølgende overdragelse til ægtefælle - SKM2015.314.SR

Fraflytningsbeskatning aktier - efterfølgende overdragelse til ægtefælle - SKM2015.314.SR - 1 Fraflytningsbeskatning aktier - efterfølgende overdragelse til ægtefælle - SKM2015.314.SR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatterådet tilkendegav ved et bindende svar af 28/4 2015, at

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010 Sag 48/2009 (1. afdeling) Region Sjælland (tidligere Storstrøms Amt og Vestsjællands Amt) (advokat Svend Paludan-Müller) mod Dronning Ingrids Hospital

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. april 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. april 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. april 2012 Sag 238/2011 Anklagemyndigheden mod A A/S (advokat Jakob S. Arrevad) I tidligere instanser er truffet afgørelse af Retten i Helsingør den 13. oktober

Læs mere

Sommerhusreglen - helårsbolig anvendt som sommerbolig - erhvervelse ved arv Landsskatterettens kendelse af 9/4 2014, jr. nr. 13-0250105.

Sommerhusreglen - helårsbolig anvendt som sommerbolig - erhvervelse ved arv Landsskatterettens kendelse af 9/4 2014, jr. nr. 13-0250105. - 1 06.11.2014-20 Sommerhusreglen - helårsbolig 13.05.2014 TC/BD Sommerhusreglen - helårsbolig anvendt som sommerbolig - erhvervelse ved arv Landsskatterettens kendelse af 9/4 2014, jr. nr. 13-0250105.

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om forbrugerklager (forbrugerklageloven)

Bekendtgørelse af lov om forbrugerklager (forbrugerklageloven) LBK nr 1095 af 08/09/2010 Udskriftsdato: 7. maj 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, j.nr.08/07485 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

ABCD. Skagen AS. Beskatning af investeringsbeviser. Investeringsselskaber Personer. Selskaber. Opgørelsesprincip

ABCD. Skagen AS. Beskatning af investeringsbeviser. Investeringsselskaber Personer. Selskaber. Opgørelsesprincip Skagen AS Beskatning af investeringsbeviser Dette notat beskriver de skattemæssige konsekvenser af salg og udlodning for fuldt skattepligtige danske investorer, der investerer i investeringsselskaber (aktieavancebeskatningslovens

Læs mere

Klager. J.nr. 2011-0112 UL/bib. København, den 11. april 2012 KENDELSE. ctr.

Klager. J.nr. 2011-0112 UL/bib. København, den 11. april 2012 KENDELSE. ctr. 1 København, den 11. april 2012 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Poul Olesen v/tryg Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup Nævnet har modtaget klagen den 31. maj 2011. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen forelagde herefter sagen for Revisorkommissionen, der i skrivelse af 16. juni 1997 bl.a.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen forelagde herefter sagen for Revisorkommissionen, der i skrivelse af 16. juni 1997 bl.a. Kendelse af 29. juni 1998. 97-162.893. Ikke dispensation til revisors medejerskab af 3 udlejningsejendomme. Lov om statsautoriserede revisorer 10. (Suzanne Helsteen, Christen Sørensen, Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

Kære medlemmer. Jyske Bank A/S fremsætter betinget forligstilbud til foreningens medlemmer

Kære medlemmer. Jyske Bank A/S fremsætter betinget forligstilbud til foreningens medlemmer Lett Advokatfirma Adv. Henrik Puggaard J.nr. 237028-3 RMN NYHEDSBREV 10. SEPTEMBER 2012 Kære medlemmer Jyske Bank A/S fremsætter betinget forligstilbud til foreningens medlemmer Jyske Bank A/S fremsætter

Læs mere

Ankenævnet for Investeringsforeninger

Ankenævnet for Investeringsforeninger Østerbrogade 62, 4., 2100 København Ø Tlf. 3543 2506 Fax 3543 7104 HE/NH K E N D E L S E afsagt den 17. december 2003 KLAGER: INDKLAGEDE: Nordea Invest v/advokat Henrik Lind KLAGEEMNE: LEDETEKST: Prospekt

Læs mere