Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen"

Transkript

1 Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:40 Mødested: Fraværende: Rådhuset, mødelokale 222, 2. sal Mette Jensen (C) var fraværende til hele mødet. Mehrsad Sadjadi (S) var fraværende til punkt 2-8. Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Introduktion til dagplejen 2 2 Orientering om praktisk/musiske valgfag i skoleåret 19/ Partnerskab for folkeskolen 6 4 Nøgletal for Børne- og Familieområdet 2. kvartal Kollektiv trafik - Idékatalog for indsatser 18 6 Mødedatoer 2020 for Byråd og stående udvalg 21 7 Orientering fra formanden 23 8 Orientering fra medlemmerne 23 9 Forvaltningen orienterer 23

2 Side A Introduktion til dagplejen Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget introduceres til dagplejen. Sagsfremstilling Områdeleder Rasmus Tymm introducerer Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget til dagplejen. Introduktionen, som er rammesat til 45 minutter heraf 20 minutters oplæg og 20 minutters dialog, tager udgangspunkt i emnerne: Struktur, tilpasningsdagsorden, kvalitetsdagsorden Lovgrundlag Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser

3 Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tager introduktionen til efterretning. Side 3. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tog introduktionen til efterretning. Mette Jensen (C) var fraværende.

4 Side A Orientering om praktisk/musiske valgfag i skoleåret 19/20 Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget orienteres om praktisk/musiske valgfagsdækning 19/20 i lyset af lov om styrket praksisfaglighed i folkeskolen. Sagsfremstilling Den 28. februar 2019 blev lovforslag om styrket praksisfaglighed i folkeskolen vedtaget i folketinget og den 18. marts 2019 blev Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget orienteret om den nye lovgivning. Loven indebærer, at det bliver obligatorisk for alle elever at vælge mindst ét 2- årigt praktisk/musisk valgfag i 7.-8.klasse. Eleverne skal tilbydes det praktisk/musiske valgfag håndværk og design og kan derudover tilbydes et eller flere af de praktisk/musiske valgfag: Billedkunst, madkundskab eller musik. Det vil sige, hvis valgfaget håndværk og design udbydes som det eneste praktisk/musiske valgfag, skal eleverne vælge det, hvorimod hvis to eller alle fire valgfag udbydes, må eleverne vælge. Praktisk/musisk valgfagsdækning i 19/20 Alle s skoler har fulgt loven og tilbudt eleverne valgfaget Håndværk og design og derudover tilbudt et eller flere af de praktisk/musiske fag: billedkunst, madkundskab eller musik. Konkret er der oprettet følgende praktisk/musiske valgfag på de enkelte skoler/undervisningssteder: Løkken-Vrå Løkken Undervisningssted har oprettet Håndværk/design + Billedkunst, Vrå Undervisningssted har oprettet Madkundskab. Tårs Undervisningssted har oprettet Håndværk/design + Madkundskab + Billedkunst. Sydøstskolen Bagterp Undervisningssted har oprettet Madkundskab og Muldbjerg Undervisningssted har oprettet Madkundskab.

5 Side 5. Skolecenter Hirtshals (Start januar 2020) Hirtshals Undervisningssted har oprettet Håndværk/design + Musik. Sindal Skolecenter har oprettet Håndværk/design + Madkundskab + Musik. Nordvestskolen Lundergård har oprettet Håndværk/design + Madkundskab og Højene Undervisningssted har oprettet Håndværk/design. Hjørringskolen (Start januar 2020) Ok afd., K-klasserne, G3, STL, ADHA, TF og HNX har alle oprettet Madkundskab. Lovgrundlag Lov om ændring af lov om folkeskolen, lov om friskoler og privatgrundskoler m.v., lov om efterskoler og frie fagskoler og lov om ungdomsskoler (Styrket praksislæring m.v.) vedtaget Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tog orienteringen til efterretning. Mette Jensen (C) og Mehrsad Sadjadi (S) var fraværende.

6 Side G Partnerskab for folkeskolen Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget orienteres om partnerskabets initiativer og inspiration til kommunale og lokale handlinger med henblik på at sætte folkeskolen positivt på dagsordenen, set i lyset af et tiltagende forældretilvalg af privat- og friskoler på landsplan. Sagsfremstilling Partnerskabet "Folkeskolen. Vores. Hele Livet" blev i 2017 skabt som et modtræk til folkeskolens udfordringer med, at mange forældre vælger fri- og privatskoler til deres børn. Initiativtageren til partnerskabet var Skolelederforeningen - med en ambition om gennem partnerskabet at skabe en bevægelse, som sikrer, at folkeskolen i fremtiden stadigvæk er en vigtig samfundsbærende institution, som størsteparten vælger helt automatisk. Partnerskabet består af: Kommunernes Landsforening, Danmarks Lærerforening, BUPL, BUPL's Lederforening, Skole og Forældre, Danske Skoleelever, Børne- og Kulturchefforeningen og Skolelederforeningen. Partnerskabet fungerer som en paraplyorganisation for forskellige overordnede initiativer - i 2017/2018/2019 blandt andet skolebesøg, events på Folkemødet på Bornholm og kommunikationsmøder. Tanken er nu, at indsatsen får lokal og kommunal forankring og partnerskabet opfordrer til, at der på skole- og kommuneniveau arbejdes på tværs med målsætningen, der skal forbedre folkeskolens omdømme. Forældrene er nemlig usikre (kilde: AB Analyse 2017, se bilag, s. 2) om hvorvidt: Folkeskolen sikrer gode arbejdsvaner for eleverne Børnene oplever, at folkeskolen giver den rette nærhed/empati Eleverne i folkeskolen bliver udfordret tilstrækkeligt Kvaliteten af skoledagen er god nok Der er ro og disciplin Folkeskolen kan håndtere mangfoldigheden af børn

7 Forældreusikkerheden har også gennemslag på forældrenes tilvalg af folkeskolen i. En undersøgelse fra 2016 om antallet af elever i kommunale skoler fra børnehaveklasse til 9. klasse viser, at Hjørring Kommunes folkeskoler vælges af mellem 70 % til 80 % af forældrene. Dermed placerer sig under gennemsnittet af kommuner på landsplan i forhold til forældretilvalg af den lokale folkeskole (Kilde: Altinget, se bilag s. 27). Side 7. Partnerskabet opfordrer til, at der skabes overblik over de udfordringer der er kommunalt og lokalt ved at anlægge en systematisk tilgang. Systematikken kunne være: Nedsætte en skolearbejdsgruppe med repræsentanter for elever, forældre, medarbejdere og ledelse. Her er skoleledelserne initiativtagere lokalt. Nedsætte på samme måde en kommunesamarbejdsgruppe med lokale repræsentanter fra alle organisationer. Her er skolechefen initiativtager kommunalt. En mere fleksibel tilgang i det små, hvor f.eks. næste års skoleindskrivning var udgangspunkt for at sætte mere fokus på folkeskolerne i kommunen. Til inspiration har partnerskabet udsendt et inspirationsmateriale (se bilag). Lovgrundlag Folkeskoleloven. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag Inspirationsmateriale fra partnerskabet.

8 Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget drøfter Partnerskab for folkeskolen og beslutter, hvorvidt der skal arbejdes med en af de tre modeller der er skitseret i sagsfremstillingen. Side 8. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tog materialet til efterretning og besluttede at forvaltningen i samarbejde med skolernes ledelser skal udarbejde forslag til at arbejde videre med emnet på både lokal og kommuneniveau. Mette Jensen (C) og Mehrsad Sadjadi (S) var fraværende.

9 Side P Nøgletal for Børne- og Familieområdet 2. kvartal 2019 Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget behandler nøgletal for Børne- og Familieområdet for 2. kvartal Sagsfremstilling Nærværende sagsfremstilling indeholder statistik over underretninger og indsatser for 2. kvartal Sagsfordelingen Indledende illustrerer nedenstående det samlede sagstal fordelt på aktive sager i Familieafdelingen, Modtagefunktionen (i Familieafdelingen) og Handicapafdelingen. Antal aktive sager i alt pr (Øjebliksbillede) Antal aktive sager i alt pr (Øjebliksbillede) Antal aktive sager i alt pr (Øjebliksbillede) Antal aktive sager i alt pr (Øjebliksbillede) Familieafdelingen 708 (48,29 %) 733 (49,03 %) 731 (50,03 %) 722 (49,08 %) Modtagefunktionen 294 (20,05 %) 317 (21,20 %) 277 (18,96 %) 300 (20,39 %) Handicapafdelingen 402 (27,42 %) 384 (25,69 %) 384 (26,28 %) 388 (26,38 %) I alt 1404 (95,76 %) 1434 (95,92 %) 1392* (95,27 %) 1410** (95,85 %) *Derudover er der 69 sager (4,72 %), der systemmæssigt er registreret hos administrative medarbejdere i Ledelsessekretariatet og således ikke tælles med. Det omfatter sager vedr. 54 støtteperson, socialpædagogisk friplads, økonomisk støtte til efterskoler og refusionssager, hvor Hjørring kommune ikke er handlekommune. ** Derudover er der 61 sager (4,15 %), der systemmæssigt er registreret hos administrative medarbejdere i Ledelsessekretariatet og således ikke tælles med. Det omfatter sager vedr. 54 støtteperson, socialpædagogisk friplads, økonomisk støtte til efterskoler og refusionssager, hvor Hjørring kommune ikke er handlekommune.

10 Side 10. Tabellen viser, at antallet af sager i Familieafdelingen har været stigende indtil januar Fra januar 2019 og frem til 2. kvartal er sagstallet imidlertid faldet i Familieafdelingen. I Modtagefunktionen er sagstallet det seneste kvartal dog steget. Sagstallet i Handicapafdelingen har været nogenlunde stabilt siden januar 2019 dog med en mindre stigning i seneste kvartal. Underretninger 2. kvartal 2019 Generelt er antallet af underretninger steget gennem de seneste år. Af tabellen nedenfor ses det, at antallet af underretninger for alle kvartalerne i 2018 var større end kvartalerne i og 2. kvartal 2019 viser imidlertid et fald i forhold til tilsvarende kvartaler i Underretninger i 1. kvartal Underretninger i 2. kvartal Underretninger i 3. kvartal Underretninger i 4. kvartal I alt Der er i forvaltningen et fokus på, om underretningerne kommer i eksisterende eller nye sager. Generelt er tendensen fra tidligere år, at antallet af underretninger i eksisterende sager er større end antallet af underretninger i nye sager. I 2. kvartal 2019 er 46 % af underretningerne i nye sager og 54 % af underretningerne i eksisterende sager. Det vil sige, at det ligner tendenserne fra tidligere år samt 1. kvartal 2019 med en lille tendens til flere underretninger i nye sager og færre i eksisterende i forhold til tidligere. Underretninger 2017 Underretninger 2018 Underretninger 2. kvartal 2019 Antal underretninger i nye sager Antal underretninger i eksisterende sager 609 (42 %) 751 (44 %) 171 (46 %) 839 (58 %) 957 (56 %) 198 (54 %) Omfanget af underretninger i nye sager kan ses som et udtryk for et øget fokus på udsatte børn og på pligten til at underrette. Samtidig skal det tættere

11 tværfaglige samarbejde og den fremskudte socialrådgiverfunktion i almenområdet gerne have den effekt, at flere børn opspores tidligere, og dermed kan der forekomme flere nye underretninger. Side 11. Der arbejdes generelt på, at antallet af underretninger i eksisterende sager nedbringes bl.a. ved et øget tværfagligt samarbejde mellem Familieafdelingen og almenområdet. Omfanget af underretninger i eksisterende sager kan imidlertid også ses som et udtryk for, at disse sager netop er de mest komplekse sager, hvor aktørerne omkring barnet/den unge i perioder fortsat vil opleve mistrivsel hos barnet/den unge. Der er tale om længerevarende forløb ofte med mere indgribende støtteforanstaltninger, hvor rådgiver følger hyppigt op i tæt dialog med forældre, netværk og professionelle i nærmiljøet. Når der arbejdes med udgangspunkt i indsatstrappen med indsatser så tæt på et almindeligt hverdagsliv som muligt, skal flere børn og unge inkluderes i almenområdet. Dette kan medføre større bekymring blandt de professionelle omkring barnet og medfører flere underretninger på trods af, at der er iværksat støtteforanstaltning. Kigges der nærmere på, hvorledes underretningerne i nye og eksisterende sager fordeler sig på henholdsvis distrikterne i Familieafdelingen og Handicapafdelingen samlet set, ses nedenstående fordeling: Underretninger 1. kvartal kvartal 2019 Distrikt Hirtshals 49 (12 %) 68 (18 %) Distrikt Nordvest 69 (17 %) 74 (20 %) Distrikt Sindal 46 (11 %) 42 (11 %) Distrikt Sydøst 77 (19 %) 65 (18 %) Distrikt Tårs 41 (10 %) 43 (12 %) Distrikt Vrå 86 (21 %) 47 (13 %) Handicapafdelingen 40 (10 %) 30 (8 %) I alt I første kvartal var der således procentmæssigt flest underretninger i distrikt Vrå efterfulgt af Sydøst og Nordvest. I andet kvartal er der procentvis flest underretninger i Nordvest efterfulgt af Hirtshals og Sydøst.

12 I nedenstående tabel ses antallet af sager, hvor der er indkommet en eller flere underretninger i 2. kvartal 2019 sammenlignet med de 3 forrige kvartaler. Side 12. Antal underretninger Antal sager 3. kvartal 2018 Antal sager 4. kvartal 2018 Antal sager 1. kvartal 2019 Antal sager 2. kvartal underretning underretninger underretninger underretninger underretninger I alt Samlet set kan det ses, at der både i 1. kvartal 2019 og 2. kvartal 2019 kun er ganske få sager, hvori der er indkommet mere end 2 underretninger. Denne tendens kan ligeledes ses tilbage i år Ved flere underretninger i samme sag er der særlig opmærksomhed på, om der er iværksat den rette støtte til at afhjælpe vanskelighederne. Derudover kan tabellen ses i sammenhæng med de øgede krav til inklusion i nærmiljøet, der ligger i sverigestænkningen. Indsatser i Familie- og Handicapafdelingen 2. kvartal 2019 I nedenstående anbringelsesstatistik vises udviklingen i antal anbragte børn og unge fordelt på de seneste kvartaler gældende for både Familieafdelingen og Handicapafdelingen (øjebliksbillede).

13 Side 13. Ovenstående graf viser, at det samlede antal anbringelser over de 5 seneste kvartaler er svagt faldende. Der er stort fokus på at nedbringe det samlede antal anbringelser. I de sager, hvor anbringelse ikke kan undgås, arbejdes der med at øge andelen af anbragte i familiepleje inkl. netværk. Ligeledes arbejdes der med sikkerhedsplaner i forhold til at styrke samarbejdet mellem familier og fagpersoner omkring udsatte børn og unge for at skabe en løsning, der skal sikre tryghed og trivsel for barnet i hjemmet i stedet for anbringelse. Nedenstående graf illustrerer, hvordan andelen af de hjemmebaserede indsatser fordeler og udvikler sig (øjebliksbillede).

14 Side 14. Helt overordnet kan man se, at antallet af hjemmebaserede indsatser har været relativ stabilt gennem de seneste 3 kvartaler. Herudover ses i ovenstående graf, at der støt er sket en mindre stigning i praktisk, pædagogisk støtte i hjemmet siden 3. kvartal 2018, sideløbede med dette er der sket et fald i familiebehandlingen. Derudover er udviklingen relativ stabil i forhold til antallet af kontaktpersoner til barn, ung eller familie samt i forhold til aflastning. Nedenstående illustrerer, hvorledes indsatserne fordeler sig i forhold til Indsatstrappen i Familieafdelingen (øjebliksbillede).

15 Side 15. Udviklingen i foranstaltningsmønstret i Familieafdelingen illustreret ovenstående viser overordnet status quo gennem de 5 kvartaler. Der er således blot tale om mindre udsving. Nedenstående illustrerer, hvorledes indsatserne fordeler sig i forhold til Indsatstrappen i Handicapafdelingen (øjebliksbillede).

16 Foranstaltningsmønsteret i Handicapafdelingen viser, at langt de fleste indsatser er forebyggende og hjemmebaserede foranstaltninger. Der ses mindre udsving og forskydninger, men overordnet er det status quo over kvartalerne. Det ses dog, at andelen af anbringelser i plejefamilier er faldende og har været det gennem de seneste kvartaler. Side 16. Sager til ungdomskriminalitetsnævnet Med loven om bekæmpelse af ungdomskriminalitet, som blev vedtaget , oprettedes den ligeledes Ungdomskriminalitetsnævnet. Nævnet har til formål at behandle sager med børn og unge mellem år, som har begået personfarlig kriminalitet, og/eller hvor barnet eller den unge er i en særlig udsat position i forhold til at ende i en kriminel løbebane. Det er politiet, der beslutter, om et barn eller en ung skal henvises til ungdomskriminalitetsnævnet. Politiets beslutning om at henvise til Ungdomskriminalitetsnævnet vil som udgangspunkt skulle træffes senest 10 dage efter, at et barn eller en ung i alderen år er mistænkt. Beslutningen om at henvise en ung i alderen år træffes af retten i forbindelse med afgørelsen af straffesagen. I har der i løbet af 1. og 2. kvartal 2019 været 3 sager, hvori politiet har anmodet kommunen om oplysninger om den unge for at vurdere, om sagen har en karakter jf. ovenstående, som gør, at den skal sendes til Ungdomskriminalitetsnævnet. De 3 sager, der har været i, er ikke et udtryk for al kriminalitet begået af unge under 18 år. De 3 sager er tilfælde, hvor politiet har ønsket at lave en yderligere risikovurdering i forhold til, om en sag i Ungdomskriminalitetsnævnet ville være aktuel for at forebygge yderligere udvikling imod kriminalitet. Af de 3 sager hvor politiet har anmodet om oplysninger om den unge, er den ene (over 15 år) indstillet til ungdomskriminalitetsnævnet og er blevet pålagt en kontaktperson i 1 år. Vedr. de 2 øvrige unge er der ikke henvist til ungdomskriminalitetsnævnet, da det i forhold til den ene (under 15 år) er vurderet ikke aktuelt ud fra kommunens oplysninger, og i forhold til den anden (over 15 år) er der endnu ikke afsagt dom. Lovgrundlag Økonomi

17 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Side 17. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at orienteringen vedr. nøgletal for Børne- og Familieområdet for 2. kvartal 2019 tages til efterretning. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tog orienteringen til efterretning. Mette Jensen (C) og Mehrsad Sadjadi (S) var fraværende.

18 Side G Kollektiv trafik - Idékatalog for indsatser Resumé Teknik- og Miljøudvalget har tilkendegivet, at der skal igangsættes et arbejde for at imødekomme økonomiske udfordringer på den kollektive trafik i de kommende år. Det kollektive trafiksystem er i høj grad planlagt ud fra kørselsbehov relateret til skoler og uddannelsesinstitutioner. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tager stilling til, om indsatserne i idékataloget kan danne baggrund for det videre arbejde. Sagsfremstilling Teknik- og Miljøudvalget har i forbindelse med udvalgets budgetarbejde tilkendegivet, at der skal igangsættes et arbejde for at imødekomme økonomiske udfordringer på den kollektive trafik i de kommende år. Det kollektive trafiksystem er i høj grad planlagt ud fra kørselsbehov i relation til skoler og uddannelsesinstitutioner. Derfor lægger administrationen op til, at udfordringen løses i et samarbejde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. I 2015 gennemførte Byrådet en stor omlægning af hele den kollektive trafik. Det er tanken med det igangværende arbejde, at det skal bygge ovenpå og finjustere omlægningen fra 2015, fremfor grundlæggende at ændre på strukturen, som det skete i Der har været gennemført en screening af potentialerne for at tilpasse den kollektive trafik. Resultatet af screeningen fremgår af det idékatalog, som er vedhæftet i bilag 1. Idékataloget skal danne baggrund for det videre arbejde. Derfor er det vigtigt, at de to udvalg tilkendegiver, hvorvidt de skønner, at de foreslåede indsatser er de rigtige at arbejde videre med i forhold til at tilpasse det kollektive trafiktilbud. Det skal understreges, at idékatalogets forslag skal analyseres nærmere, inden det kan vurderes, om forslagene er hensigtsmæssige at realiserbare. For størstedelen af de mulige indsatser gælder det, at de kan implementeres ved køreplanskiftet i august For at få de kontraktmæssige aftaler på plads med leverandørerne, skal der træffes beslutning om ændringer senest i marts 2020.

19 Administrationen forventer at kunne fremlægge konkrete ændringsforslag til beslutning i februar Side 19. På udvalgsmødet vil administrationen fremlægge initiativerne i idékataloget, herunder eksempler på konkrete handlinger. Idékataloget rummer forslag til indsatser indenfor kategorierne: Skole- og uddannelseskørsel Flextur og Plustur Optimeringer Grøn omstilling Øvrige mobilitetstiltag Bedre udnyttelse af eksisterende kontraktbusser Infrastruktur Information Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget har primært en rolle i forhold til skoleog uddannelseskørsel og bedre udnyttelse af eksisterende kontraktbusser, mens Teknik- og Miljøudvalget har en rolle i forhold til den samlede kollektive trafik. Teknik- og Miljøudvalget behandler en enslydende dagsorden på sit møde, den 2. oktober Lovgrundlag Kommuneplanen. Folkeskolelovens 26, og Bekendtgørelse nr. 688 af 20. juni 2014 om befordring af elever til folkeskolen. Økonomi Den økonomiske udfordring på kollektiv trafik udgør 1,100 mio. kr. i 2020, stigende til 2,600 mio. kr. i 2021 og frem. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser

20 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Den kollektive trafik har stor betydning for mobiliteten i kommunen, herunder også at kunne tilbyde et mere miljøvenligt alternativ til privatbilisme. Side 20. Bilag Bilag 1: Idékatalog Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at indsatserne i idékataloget danner baggrund for det videre arbejde med den kollektive trafik. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget drøftede indstillingen og gav forvaltningen input til det videre arbejde. Mette Jensen (C) og Mehrsad Sadjadi (S) var fraværende.

21 Side A Mødedatoer 2020 for Byråd og stående udvalg Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget drøfter og beslutter om mødekalenderen for Udvalgets møder kan godkendes. Sagsfremstilling Der er udarbejdet forslag til mødekalender 2020 for Byråd, Økonomiudvalg og stående udvalg. Økonomiudvalget og Byrådet har godkendt forslaget. I mødekalenderen er der ligeledes fastsat forslag til datoer for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgsmøder, som Udvalget bør tage udgangspunkt i, når det behandler mødeplanen. De foreslåede datoer sikrer en hensigtsmæssig sagsgang mellem Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalg, Økonomiudvalg og Byråd. I henhold til den kommunale styrelseslov er det som udgangspunkt de enkelte udvalg, der fastlægger møderne. Børne- og Undervisningsforvaltningen har foreslået yderligere møder for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget i mødekalenderen. Medlemmerne af udvalget vil blive indkaldt til alle møder og aktiviteter gennem Microsoft Outlook. Lovgrundlag Lov om kommunernes styrelse 8 og 20. Økonomi Der ydes vederlag i henhold til vederlagsbekendtgørelsen. Vederlagene er uafhængige af antal møder og mødernes varighed. Derimod vil udgifterne til tabt arbejdsfortjeneste kunne variere noget alt efter, hvornår på dagen møderne afholdes.

22 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Side 22. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Udkast til mødekalender. Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at mødeplanen for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkendes. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkendte indstillingen. Mette Jensen (C) og Mehrsad Sadjadi (S) var fraværende.

23 Side G Orientering fra formanden Intet Mette Jensen (C) og Mehrsad Sadjadi (S) var fraværende G Orientering fra medlemmerne Tim Jensen (S) orienterede om uddannelseskonference i Frysehuset den 1. oktober Mette Jensen (C) og Mehrsad Sadjadi (S) var fraværende G Forvaltningen orienterer Sagsfremstilling Forvaltningen orienterede om invitation til KL s børnetopmøde den januar Forvaltningen orienterede om konsekvenser af den økonomiske opbremsning i Børne- og Undervisningsforvaltningen. Forvaltningen orienterede om Street Attack. Forvaltningen orienterede om Forebyggelsespuljen Forvaltningen orienterede om processen vedrørende ny tildelingsmodel. Mette Jensen (C) var fraværende.

24 Side 24. Underskrifter Mai-Britt Beith Sven Bertelsen Tim Jensen Ole Ørnbøl Chelina Bagger Mehrsad Sadjadi Bjarne Mølgaard Svenning Christensen Mette Jensen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Familiehuset Kløvergården,

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested:

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 19:00 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Aalborg Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 00.30.02-Ø00-9-16 3. Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget følger op på dialogmødet med skolebestyrelser

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:15 Mødested: Mødelokale 2 i Vandhuset,

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 16:40 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Følgende nøgletal er udvalgt for at vise udviklingen på udmøntningen af strategiplanen på strategiens målbare områder.

Følgende nøgletal er udvalgt for at vise udviklingen på udmøntningen af strategiplanen på strategiens målbare områder. Bilag 1 Nøgletal på strategiplanen for Familieområdet Strategiplanen for Familieområdet 2015-2018 blev vedtaget af Udvalget for Børn og Unge i maj 2015. Administrationen er blevet anmodet om en årlig status

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:45 Mødested:

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:20 Mødested: Kløvergården,

Læs mere

Status på Herningmodellen Herunder Socialstyrelsens evaluering af omlægningen af praksis i Partnerskabsperioden

Status på Herningmodellen Herunder Socialstyrelsens evaluering af omlægningen af praksis i Partnerskabsperioden Status på Herningmodellen Herunder Socialstyrelsens evaluering af omlægningen af praksis i Partnerskabsperioden 2015-2017 Børne- og Familieudvalget 20. juni 2018 Publikationen Film om omlægning til en

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30. Fra kl. 13-15 budgetseminar med deltagelse af område

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale 469,

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Budgetmateriale vedr. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget:

Budgetmateriale vedr. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget: Budgetmateriale vedr. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget: Udvalg Budgettype Område Bemærkninger Budget 2020 Budget 2021 Budget 2022 Budget 2023 Resultat af trykprøvning af den demografiregulering,

Læs mere

lige MULIGHEDER En tidligere forebyggende og mere effektiv indsats PIXI

lige MULIGHEDER En tidligere forebyggende og mere effektiv indsats PIXI lige MULIGHEDER En tidligere forebyggende og mere effektiv indsats PIXI Hvidovre Kommune har, som en del af et partnerskabsprojekt med Socialstyrelsen, gennemført et lokalt udviklingsarbejde. Det lokale

Læs mere

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:50 Mødested: Børnehuset Hirtshals,

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:10 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 18:30 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Præsentation af 17, stk. 4 - udvalget 4 3 Rammesætning

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2019 forventes regnskabet

Læs mere

Fælles Børn - Fælles Indsats

Fælles Børn - Fælles Indsats Fælles Børn - Fælles Indsats PIXIUDGAVE TIL FAGPROFESSIONELLE Faglig Strategi 2018-2022 Børne- og Familieområdet Opgaveløsningen i Fælles Børn - Fælles Indsats hører under Lov om Social Service. Derudover

Læs mere

Årsrapport for Familieafdelingen Allerød Kommune Januar 2018

Årsrapport for Familieafdelingen Allerød Kommune Januar 2018 Årsrapport for Familieafdelingen Allerød Kommune 2018. Januar 2018 1 Indledning Ledelsestilsynet, som udarbejdes i Familieafdelingen i Allerød kommune, forlægges for Børne- og skoleudvalget ½ årligt. Det

Læs mere

Fælles Indsats status november 2018

Fælles Indsats status november 2018 Fælles Indsats status november 2018 Baseret på projektets baseline marts 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion til projekt Fælles Indsats...3 Projektets målgruppe...3 Fælles Indsats

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat Børne- og Undervisning. Ændret princip for klassedeling på folkeskolerne i Hjørring Kommune

Hjørring Kommune. Internt notat Børne- og Undervisning. Ændret princip for klassedeling på folkeskolerne i Hjørring Kommune Hjørring Kommune Internt notat Børne- og Undervisning Sag nr. 00.30.10-Ø00-1-17 16-05-2017 Side 1. Ændret princip for klassedeling på folkeskolerne i Hjørring Kommune I forbindelse med Byrådets behandling

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 3. Kvartal 2017

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 3. Kvartal 2017 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 3. Kvartal 2017 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet fungerer som løbende opfølgning på lovmedholdelighed, faglig kvalitet og god dokumentation og

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Følgende sager behandles:

Følgende sager behandles: Referat - Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:40 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Retningslinje. for håndtering af bekymrende fravær

Retningslinje. for håndtering af bekymrende fravær Retningslinje for håndtering af bekymrende fravær Forskning viser, at uddannelse er en af de vigtigste parametre i forhold til at sikre alle lige muligheder i voksenlivet. Ud fra et princip om tidlig

Læs mere

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Mødedato 14. december 2017 Mødetidspunkt 16:00 Konstituerende møde. Mødelokale F 6 Mødedeltagere Anne Sofie Uhrskov (V) Morten Skovgaard (V) Charlotte Drue (V)

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat Børne og Undervisning. Revidering af fritidsmodel BSU

Hjørring Kommune. Internt notat Børne og Undervisning. Revidering af fritidsmodel BSU Hjørring Kommune Internt notat Børne og Undervisning Sag nr. 17.13.00-A00-1-15 22-05-2015 Side 1. Revidering af fritidsmodel BSU Indledning I forbindelse med implementeringen af den nye folkeskolereform

Læs mere

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 05. marts 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 05. marts 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Åbent møde for Socialudvalgets møde den 05. marts 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 018. Orientering fra formanden... 29 019. Orientering fra administrationen...

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Fraværende: Tårs

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-329 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Tryghed for borgerne

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Tryghed for borgerne GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Tryghed for borgerne Mødetidspunkt 26-02-2019 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Opgaveudvalget Tryghed for borgerne 26-02-2019

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2017

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2017 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 1. Kvartal 2017 Formål og indhold Formålet med at gennemføre ledelsestilsyn er, at: Sikre en lovmedholdelig og god kvalitet i sagsbehandlingen. Skabe grundlag

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 13:30 Mødested: Elektronisk møde Fraværende:

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2018

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2018 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 1. Kvartal 2018 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet fungerer som løbende opfølgning på lovmedholdelighed, faglig kvalitet og god dokumentation og

Læs mere

Fælles Indsats status maj 2019

Fælles Indsats status maj 2019 Fælles Indsats status maj 2019 Baseret på projektets baseline marts 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion til projekt Fælles Indsats...3 Fælles indsats indgår i kontraktmål for

Læs mere

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 9. august 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 66 Månedlig økonomirapport pr. 31.

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16.10 Mødested: Fraværende: Rådhuset,

Læs mere

NOTAT: Bilag vedrørende omstilling af myndighedsarbejde og indsatser for udsatte børn og unge

NOTAT: Bilag vedrørende omstilling af myndighedsarbejde og indsatser for udsatte børn og unge Børn og Unge Sagsnr. 302754 Brevid. 2827080 Ref. PIWI Dir. tlf. 46 31 59 62 piawi@roskilde.dk NOTAT: Bilag vedrørende omstilling af myndighedsarbejde og indsatser for udsatte børn og unge 31. maj 2018

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Børn, Familie og Ungeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Børn, Familie og Ungeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Børn, Familie og Ungeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Børn, Familie og Ungeudvalget...3 BFU MÅL 1 - Øge fagligheden...3 BFU MÅL 2 Reducere betydningen af social baggrund...3

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

2.kvartalsorientering i forbindelse med halvårsregnskab Børne- og Familierådgivning

2.kvartalsorientering i forbindelse med halvårsregnskab Børne- og Familierådgivning .kvartalsorientering i forbindelse med halvårsregnskab Børne- og Familierådgivning Indholdsfortegnelse. Indledning.... Sagstal og sagsfordeling... 3 3. Underretningsstatistik.... Børnefaglige undersøgelser....

Læs mere

Spørgsmål/svar om praksisfaglighed i folkeskolen

Spørgsmål/svar om praksisfaglighed i folkeskolen Spørgsmål/svar om praksisfaglighed i folkeskolen Valgfaget Hvilke fag skal skolerne udbyde? Alle elever skal vælge mindst ét toårigt praktisk/musisk valgfag, der afsluttes med en prøve. De praktisk/musiske

Læs mere

Emne. Familie og Børn. Dato. Familieplejeafsnittet og rådgivere

Emne. Familie og Børn. Dato. Familieplejeafsnittet og rådgivere Familie og Børn Familieplejeafsnittet og rådgivere Emne Procedure for det personrettede tilsyn med anbragte børn og unge i plejefamilier, netværksfamilier, socialpædagogiske opholdssteder, døgninstitutioner,

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Notat vedr. budgetopfølgning i Familieafdelingen med beskrivelse af konsekvenser og følgeudgifter:

Notat vedr. budgetopfølgning i Familieafdelingen med beskrivelse af konsekvenser og følgeudgifter: Svendborg kommune Familieafdelingen 19. april 2010 Notat vedr. budgetopfølgning i Familieafdelingen med beskrivelse af konsekvenser og følgeudgifter: Udgangspunkt: Familieafdelingens budget for 2010 udgør

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalget for Anbringelser

Referat af møde i Opgaveudvalget for Anbringelser GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalget for Anbringelser Mødetidspunkt 30-03-2017 17:15 Mødeafholdelse Udvalgsværelse 1 Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 20.00 Tilstede: Karen Riis Kjølbye,

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html Side 1 af 8 Indkaldelse Mai-Britt Beith Jensen Ivan Leth Børge Bech Line Kraghede Jensen John Robert Larsen Tim Jensen Helmuth Zickert Erik Vadsager Sven Bertelsen Dan Andersen Louise Bilde Hvelplund Vibeke

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge den 08. marts 2007 i lokale 188, kl

REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge den 08. marts 2007 i lokale 188, kl REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge i lokale 188, kl. 12.00 1. Meddelelser 2. Rusmiddelpolitik for aldersgruppen 12 24 år - tema 3. Anbringelser af børn og unge på døgninstitution og socialpædagogiske

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Status på økonomi og handleplan

Status på økonomi og handleplan Status på økonomi og handleplan Børn og familie August 2015 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Udvikling i økonomien... 3 Udvikling i niveauet for anbringelser...

Læs mere

Indsatsen på børne- og ungeområdet - Sverige-modellen i Fanø Kommune

Indsatsen på børne- og ungeområdet - Sverige-modellen i Fanø Kommune Indsatsen på børne- og ungeområdet - Sverige-modellen i Fanø Kommune Ledelsesresumé En tidlig forebyggende indsats, er ikke kun en økonomisk investering, men også en investering i mennesker (Skandia, 2015).

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Fællesskabsmodellen. Notatet viser overordnet set tre tendenser, som BDO s investeringscase ikke tog højde for:

Fællesskabsmodellen. Notatet viser overordnet set tre tendenser, som BDO s investeringscase ikke tog højde for: Sagsnr.: 27.00.00-A00-5-18 Fællesskabsmodellen Indledning Med indførelse af Fællesskabsmodellen i februar 2017 i Ballerup var der ønske om en række kvalitetsmæssige effekter for børn og unge, bl.a.: Færre

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område Hjørring Kommune Sag nr. 85.02.02-A26-1-17 03-01-2018 Side 1. Bilag 3 Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgets område 1. Overleveringsmateriale til det

Læs mere

Indsats- og Anbringelsespolitik

Indsats- og Anbringelsespolitik Indsats- og Anbringelsespolitik Retning for arbejdet med udsatte børn og unge i Hjørring Kommune 2016-2018 INDLEDNING LOVGIVNINGSMÆSSIG BAGGRUND INDHOLD Indledning... 2 Lovgivningsmæssig baggrund... 3

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 3. Kvartal 24. oktober / Anja Franka Andersen, Kenneth Røn Christiansen, Trine Wittrup, Tina Rønstrup / sagsid: 18/10509 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet

Læs mere

Fraværsstrategi. - en strategi for forebyggelse af fravær i folkeskolen i Lolland Kommune

Fraværsstrategi. - en strategi for forebyggelse af fravær i folkeskolen i Lolland Kommune Fraværsstrategi - en strategi for forebyggelse af fravær i folkeskolen i Lolland Kommune Forebyggelse af fravær i folkeskolen og frafald fra ungdomsuddannelserne Lolland Kommunale skolevæsen - fraværsstrategi.

Læs mere

Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik

Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik 2016-2018 Lovgivningsmæssig baggrund Januar 2006 trådte Anbringelsesreformen i kraft. Anbringelsesreformen havde fokus på at styrke det faglige grundlag

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

REFERAT. Opvækst- og Uddannelsesudvalget. mandag den 7. januar 2008 kl i mødelokale F5

REFERAT. Opvækst- og Uddannelsesudvalget. mandag den 7. januar 2008 kl i mødelokale F5 REFERAT mandag den 7. januar 2008 kl. 15.00 i mødelokale F5 mødet indledes i Byrådssalen med fællesmøde med institutionslederne Mødedeltagere: Anne-Mette Worch, Jesper Henriksen, John Schmidt Andersen,

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html Side 1 af 9 Indkaldelse Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg Side 2 af 9 01.11.00-P20-6-17 8. Proces for realisering af indsatsen "Samspil mellem

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:50 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 02-02-2015 18:00 Mødeafholdelse på Skolens kontor, Munkegårdsskolen, Vangedevej 178, 2870 Dyssegård Indholdsfortegnelse Børne-

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 2 Mødet slut kl. 18.55 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg (V) Søren Højlyng

Læs mere