Sådan virker og opretter du en TIO

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sådan virker og opretter du en TIO"

Transkript

1 Sådan virker og opretter du en TIO NOX TIO er en virtuel enhed og skal derfor ikke installeres på en NOX-bus. Funktions overblik: 1. Videresendelse af statusmeddelelser (indgange, udgange og områder) via TCP/IP eller via MOXA NPORT på RS Tildeling af tilstande fra et eksternt system til et virtuel input. 3. Virtuelle inputs der modtager deres tilstand via IP. 4. Virtuelle input der modtager deres tilstand via en virtuel udgang. 5. Udgangs tilstand af en virtuel udgang. 6. Områdekontrol via TCP/IP-besked. 7. Alarm via TCP/IP-besked. 8. Synkronisering af virtuelle indgange fra et tredjeparts system. Det er muligt at konfigurere formatet for statusmeddelelserne ved hjælp af makroer. Hvis der ikke er behov for transmission via IP eller RS232, er der stadigvæk mulighed for at spejle de virtuelle udgange til de virtuelle indgange. For at gøre det skal IP-adressen indstilles til , så vil der ikke være nogen TCP/IP-forbindelse. Når man opretter en TIO, bliver man bedt om at indtaste antal af ind- og udgange. Vælg kun det antal du ca. skal bruge. Indtast et navn og ID-nr. Til virtuelle enheder vælges typisk et ID-segment som ikke referere til en fysisk BUS. Dette kunne f.eks. være 9xxx.

2 Telnet og Virtuelle ind- og udgange: Debugging: Sættes der flueben i Debugging, bliver der gemt en fejlfindings fil i mappen Debug på centralen. Filen vil blive gemt i det antal dage man vælger. Husk at denne log kan opbygge en betydelig mængde filer og data, og denne option bør deaktiveres efter end fejlsøgning. Ligeledes bør filerne slettes fra centralen. Telnet: Der er 2 muligheder for at forbinde til et tredjepartssystem: 1. Telnet Server 2. Telnet Client. Begge enheder skal konfigureres til at bruge samme IP-port. Hvis NOX-centralen skal være Telnet-server, skal tredjepartssystemet initierer og styre forbindelsen. Er NOX centralen client, så skal tredjepartssystemets IP-adresse indtastes i Server IP: NOX-central initierer og styrer forbindelsen.

3 Mulighed Vurdere modtaget besked Denne indstilling er kun tilgængelig, hvis NOX-centralen er Telnet-server. Med denne indstilling er det muligt at bestemme hvornår meddelelsen fortolkes. Med Separator Fortolkning af meddelelsen ved modtagelse. Hvis meddelelsen er opdelt i forskellige pakker, vil hver pakke fortolkes individuelt. Med forbindelses separator Fortolkning sker når forbindelsen afbrydes. Husk at meddelelsen vil blive slettet, hvis der ikke modtages data i mere end 2 sekunder. Mulighed Indgangstilstande ved central genstart Sæt alle i til, når det ikke er virtuel udgang Hvis dette er valgt, vil alle virtuelle indgange blive sat til lukket, efter en genstart af central (forudsat at indgangene ikke er forbundet til en virtuel udgang). For at vende tilbage til den korrekte tilstand, skal tredjepartssystemet genoptage forbindelsen. Gem Hvis dette er valgt, vil tilstanden blive gemt i NOX centralen og genoptaget efter en genstart af centralen. Husk at alle ændringer af indgangstilstande under genstart vil gå tabt. Dette er kun muligt hvis NOX-centralen er konfigureret som Telnet-server. Mulighed Afbryd efter transmission Denne mulighed er kun tilgængelig hvis NOX-centralen er konfigureret som Telnet-client. Denne indstilling angiver at forbindelsen afbrydes efter hver transmission. Derfor skal der for hver datapakke oprettes en ny forbindelse. Dette nedsætter hastighed for dataoverførsel dette er anvendeligt når modtagne data fortolkes når forbindelsen lukkes. Overvåge kommunikation: Det er muligt at overvåge kommunikationen. Dette betyder at tredjepartssystemet sende en meddelelse med et bestemt interval til NOX-centralen. Virtuelle ind- og udgange NOX-centralen fortolker de virtuelle ind- og udgange som fysiske. Alligevel kan der ikke monteres noget på indgangene og udgangene trækker ikke et fysisk relæ, det er rent virtuelt. Det er muligt at en virtuel indgang kan modtage en tilstand fra en virtuel udgang, og derfor kan en indgang defineres ved hjælp af en grafisk formel, og en hver tilstand i NOX-centralen kan anvendes til en indgang (f.eks. til lave en alarm).

4 Virtuelle kommunikations I/Os indstillinger: For at ændre tilstande ude fra, er det nødvendig at definere formatet for dataoverførelse. - Meldings-start En tekst der markerer starten på en meddelelse - Meldings-slut En tekst der markerer slutning af en meddelelse - Indgangsnummer på position Indgangsnummer som skal ændres - Indgangstilstand på position Indgangstilstand som skal ændres til - Tekst for tilstand Tekst som skal sendes ved Lukket/Åben Eksempel vedrørende det screenshot oven over: OUT0010[CR][LF] Indgang 001, tilstand (Lukket) Når meddelelsen er modtaget, vil tilstand ændres i forhold til indgangsnumret. Virtuelle indgange fungerer på samme måde som f.eks. de normale indgange på en IO4.

5 Virtuelle udgangs tekstformat: En tilstandsændring på en virtuel udgang kan overføres automatisk. For automatisk at transmittere tilstandsændring på en virtuel udgang skal formatet af meddelelsen defineres. Dette gøres i tekstboksen Tekst at sende. Dette eksempel viser den tekstbesked, der vil blive sendt, når en tilstandsændring laves: RBH0010[CR][LF] 001 = Nummer på virtuel udgang 0 = Tilstand OFF Tekstformat til statusvisning: Hvis tilstande skal sendes via TCP/IP, skal du indtaste den ip-adresse og port på den enhed der skal sendes til under telnet fanen. NOX-centralen forbinder til den adresse via TCP og sender det valgte tilstande. Tilstanden som skal sendes kan frit vælges. Marker Send indgange, Send udgange, Send område tilstande osv. efter behov. Det er muligt for hver tilstand at definere et individuelt format, hvormed en tilstandsændring vil blive sendt. Desuden er det muligt få sendt alle tilstande hvert X-minut, dette gøres ved markere Sende alle tilstande hvert og så skrive intervallet hvormed de skal sendes.

6 Meddelelserne kan defineres via makroer. Eksempel: $I:%I[CR][LF] Den følgende besked modtages: INP detektorxy:åben - INP= Indsat tekst - #I = Indgangsnummer = Indgangs ID-nummer - %I = Indgangstilstand - [CR][LF] = linjeskift (bliver erstattet automatisk af software) Send logmeddelelse med filter: I tekst boksen filter, kan man skrive hvilke log meddelelser man ikke vil have. I dette eksempel vil der ikke blive sendt beskeder, med ordret Kvittering. Skal der være flere ord, skal de separeres med et ; (Semikolon). F.eks. Kvittering; Sabotage så vil alle beskeder der indeholder kvittering eller sabotage ikke blive sendt. Styring: Styringsfunktionen kan bruges til at deaktivere indgange eller spørge til en tilstand på en indgang. I denne fane kan man definere meddelelsens format. Ved hjælp af indstillingerne ovenover, kan en indgang med ID med følgende meddelelse blive deaktiveret: DEAC1002-3D Og denne besked vil aktivere den igen: DEAC1002-3A I feltet Tekstformat til statuslæsning (Indgang) kan en tekst indtastes for at anmode om status for en indgang, hvis man ønsker status fra f.eks. indgang 32, skal man skrive GET0032a

7 Hvis NOX-centralen modtager en beskeden REQUESTALL vil den sende tilstande for alle indgange, dette kræver at der er sat flueben inde i fanen Tekstformat til statusvisning i send indgange. Det er også muligt at rekvirere log-meddelelser. For at gøre dette skal man sætte flueben i feltet Log rekvirering tilladt. Dette vil bruge de foruddefinerede macroer LA#, LU# og LI#. # skal udskiftes med det antal logbeskeder man ønsker. (F.eks. LA20 sender de seneste 20 alarm logninger). Alarm aktivering: Det er muligt, at få virtuelle indgange til at generere en alarm ved hjælp af indstillinger, som er defineret i fanen Alarm aktivering. Man kan eventuelt give alarmen et navn, dette navn/tekst vil blive vist i alle betjeningspaneler (TIO 1). På denne måde er det muligt at få vist en virtuel indgangstilstand, når der er udløst en alarm. I tekstfeltet Meldings-start skrives der en tekst, som skal aktivere alarmen (eks. TIO1). I Meldings-slut skrives der en tekst (eks. a). Man kan få tilføjet en alarmtekst til indgangen, dette gøres ved at sætte flueben i feltet Tilføje alarmtekst til indgang og skrive teksten i feltet lige under. Så for at aktivere alarmen i eksempel sendes beskeden TIO1a.

8 Områdetilstandsskift: I Områdetilstandsskift kan TIO en koble forskellige områder. I overstående eksempel bliver Kontor frakoblet, når meddelelsen SetArea er modtaget. Områdetilstandsskift med begrænsning: Det er muligt at begrænse områdetilstandsskift. For at aktivere begrænsningen skal denne placeres imellem, start og slut melding. Begrænsningen kan være et brugernavn, brugerkode, kortkode eller yderligere information (Ekstra info).

9 Begrænsning via brugernavn: Dette eksempel sammenlignes alle brugernavne. Det er muligt at søge dele af navnet (gyldig deling). Hvis ingen bruger findes, kan man aktivere en alarm på en virtuel indgang. Begrænsning via ekstra info. I dette eksempel sammenlignes Ekstra info for alle brugere. Hvis Meldings-start besked bliver modtaget og den tekst der er skrevet i ekstra info. Under brugeren udføres koblingen, hvis ingen bruger bliver fundet, er det muligt at aktivere en virtuel indgang. En mulig anvendelse: Man har tastet brugerens bils registreringsnummer i ekstra info. Et automatisk nummerpladegenkendelsessystem sender bilens registreringsnummer til NOXcentralen, hvis registreringsnummeret er gyldigt, udføres koblingen f.eks. åbne garageport. Begrænsninger via Tidsprofil: Det er muligt at lave begrænsninger, ved at bruge en tidsprofil. Dette billede kommer først frem, når der er oprettet en tidsprofil.

10 Begrænsninger via Kortlæser: Begrænsningen kan også ske igennem en kortlæser, at før en kommando er modtaget, er et login af samme bruger, via en kortlæser påkrævet.

11 Rapportering: Rapportere til en log. Hvis TIO modtager en tekst, som man har defineret i Melding-start, kan TIO rapportere til en tekst til en bestemt log. 1: Hvilken log man ønsker at rapportere til. 2: Tekst som TIO skal modtage. 3: Tekst som rapporteres til log.

12 Indgangstilstand: Denne funktion bruges til at modtage signaler fra et eksternt system, til at aktivere en virtuel indgang. Virkemåde: Ved modtagelse af en tekstbesked, som er defineret via karakterer i Adresseposition i melding (bytes). Disse karakterer udgør adresse for en virtuel indgang. De bliver sammenlignet i TIO ens adresse på den virtuelle indgang. (Defineret i tekst boksen Adresse ). Hvis tekstbesked passer med en af indgangene, bliver tilstanden ændret, som er defineret i Statusposition i melding (bytes), et par karakterer viser hvilken indgangstilstand, indgangen skal være ifølge Indgangstilstand Status. Eksempel: Modtaget besked:

13 Identifikation af adressen: Hvilke karakterer i beskeden: Afkodning: (Karakterer med * vil blive taget) Dette giver denne adresse: Identifikation af indgangstilstand: Hvilke karakterer i beskeden: Afkodning: (Karakterer med * vil blive taget) Som giver følgende tilstand: Indgangen ændres ifølge nedenstående tabel til lukket:

14 Modtagelses kontrol: Det er muligt at overvåge transmissionen, fra et tredjepartssystem. For at gøre dette, skal der være sat flueben i Overvågningsindgang og der skal være indtastet en adresse. Identifikation af den adresse, der skal overvåges: Adresseposition i meddelelsen (bytes): Afkodning: (Karakterer med * vil blive taget) Som giver følgende adresse:

15 Når der modtages en rigtig overvågnings adresse, vil den blive skrevet i log med tid og dato, under den virtuelle indgang. Hvis ikke der modtages overvågnings kontrol signal, inden for overvågningstid (her 60 sek.) vil den virtuelle indgang åbne, og man kan modtage en alarm, alt efter hvilken indgangsprofil og område der er valgt.

Programmering af CS7050 TCP/IP modul

Programmering af CS7050 TCP/IP modul Comfort CSx75 Programmering af CS7050 TCP/IP modul Introduktion CS7050 TCP-IP modulet er en fuldt integreret enhed, som tilbyder nye funktioner til Comfort seriens centraler i form af TCP/IP Ethernet forbindelse

Læs mere

inox App inox Funktioner

inox App inox Funktioner inox App inox applikationen til iphone og ipad giver dig mulighed for at styre og overvåge dit NOX system, ligegyldigt hvor du befinder dig. inox Funktioner Kan tilkoble og frakoble områder Kan se og kvittere

Læs mere

Programmering af CS7002 GSM/GPRS modul Version 5

Programmering af CS7002 GSM/GPRS modul Version 5 Comfort CSx75 Programmering af CS7002 GSM/GPRS modul Version 5 Introduktion CS7002 GSM/GPRS modulet er en fuldt integreret enhed som kan sende alarmer trådløst enten via GSM eller GPRS nettet. Der er desuden

Læs mere

PC Betjening software manual

PC Betjening software manual PC Betjening software manual Yderligere information Version: 05.11.2018 Der tages forbehold for evt. trykfejl og mangler. ARAS Security A/S Danmark Mose Alle 10B 2610 Rødovre Support: 0045-70 27 40 90

Læs mere

Vejledning til opsætningsportalen

Vejledning til opsætningsportalen Denne vejledning beskriver brugen af den browser baserede opsætningsportal: INDHOLD Opret dig som bruger:... 2 Opret en enhed:... 3 Hent opsætning fra enheden:... 5 Hent en skabelon:... 5 Ændring af opsætning:...

Læs mere

inox App - Version 5.1

inox App - Version 5.1 inox applikationen til iphone og ipad giver dig mulighed for at styre og overvåge dit NOX system, ligegyldigt hvor du befinder dig. Kan tilkoble og frakoble områder Kan se og kvittere alarmer Kan vise

Læs mere

Vejledning til opsætningsportalen

Vejledning til opsætningsportalen Denne vejledning beskriver brugen af den browser baserede opsætningsportal: INDHOLD Opret dig som bruger:... 2 Opret en enhed:... 3 Hent opsætning fra enheden:... 5 Hent en skabelon:... 5 Ændring af opsætning:...

Læs mere

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 4 2. OUTLOOK 2003... 4 3. BRUGERVEJLEDNING I BRUGEN AF WEB MAIL...

Læs mere

IP Modul report / Netværks software manual 1.0 Funktions beskrivelse:

IP Modul  report / Netværks software manual 1.0 Funktions beskrivelse: IP Modul E-mail report / Netværks software manual 1.0 Funktions beskrivelse: IP modulet anvendes til generering af e-mail alarm fra Fronti alarm-centraler samt fjernstyring af Fronti alarm-centraler via

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN6. Montering

QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN6. Montering QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN6 Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til multiguard Master IO. Montering

QUICKVEJLEDNING til multiguard Master IO. Montering QUICKVEJLEDNING til multiguard Master IO Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til 4-moduler. Montering

QUICKVEJLEDNING til 4-moduler. Montering QUICKVEJLEDNING til 4-moduler Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet vendes

Læs mere

SIMS. klient software manual

SIMS. klient software manual SIMS (Security Information Management System) klient software manual Yderligere information Version: 02.11.2018 Der tages forbehold for evt. trykfejl og mangler. ARAS Security A/S Danmark Mose Alle 10B

Læs mere

ADVARSEL / VIGTIGT! GENERELT OM LA GARD 3750-K ELEKTRONISK KODELÅS. Brugsanvisning Elektronisk Kodelås 3750-K LED

ADVARSEL / VIGTIGT! GENERELT OM LA GARD 3750-K ELEKTRONISK KODELÅS.   Brugsanvisning Elektronisk Kodelås 3750-K LED Brugsanvisning Elektronisk Kodelås 3750-K LED ComboGard Pro LG 39E kan konfigureres ved hjælp af ComboGard Pro Setup Software eller gennem en serie af tastaturkommandoer direkte på den elektroniske lås.

Læs mere

2017 Recordit.nu version 2. Call Recorder Kvikguide for Apresa Client

2017 Recordit.nu version 2. Call Recorder Kvikguide for Apresa Client 2017 Recordit.nu version 2 Call Recorder Kvikguide for Apresa Client Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Opsætning... 4 2.1 Brugere... 4 2.2 Konto... 7 2.3 Server forbindelse... 7 2.4 Skærm... 8 2.5

Læs mere

Netværks opsætning af IP modulet:

Netværks opsætning af IP modulet: Netværks opsætning af IP modulet: Installer vcomsetup til ip modul.exe fra den modtagne Mini CD. Efter installation start VCOM programmet Sørg for at enheden er tilsluttet netværket og vælg Search Registrer

Læs mere

Accepttest Specifikation For. Gruppen

Accepttest Specifikation For. Gruppen Accepttest Specifikation For Gruppen Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING...3 1.1 FORMÅL...3 1.2 REFERENCER...3 1.3 TESTENS OMFANG OG BEGRÆNSNINGER...3 2. TESTEMNER...3 2.1 CENTRAL ENHEDEN...3 2.2 ADGANGS

Læs mere

EKSTERN OPSÆTNING / ALARM

EKSTERN OPSÆTNING / ALARM EKSTERN OPSÆTNING / ALARM Alarm Alarmmenuen giver mulighed for at indstille de forskellige alarmer. Videobevægelse Alarm ved videobevægelse udløses når der er bevægelse i billedet, det er muligt at regulere

Læs mere

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre...

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... 9 Offline synkronisering... 11 Klienter til mobile enheder...

Læs mere

Guide - Secvest IP FUAA10011

Guide - Secvest IP FUAA10011 Guide - Secvest IP FUAA10011 1 Indhold SECVEST IP - KOMPONENTER... 3 TILSLUTNING AF BATTERI OG STRØMFORSYNING... 4 PLACERING AF NØGLEKOMPONENTER... 5 INDKODNING AF DE TRÅDLØSE KOMPONENTER... 6 MENU 1 INDKODNING

Læs mere

MT90 Vejledning. Forord. Website: www.smartgps.dk Kontakt: salg@smartgps.dk. Tillykke med din nye GPS tracker MT90.

MT90 Vejledning. Forord. Website: www.smartgps.dk Kontakt: salg@smartgps.dk. Tillykke med din nye GPS tracker MT90. MT90 Vejledning Forord Tillykke med din nye GPS tracker MT90. Denne manual viser hvordan du anvender enheden korrekt. Sørg for at læse denne manual grundigt, før du bruger dette produkt. Brugermanualen

Læs mere

Using triggers and actions

Using triggers and actions Using triggers and actions Vigtigt Hvis Triggers and Actions skal fungere korrekt, skal -server-pc'en altid køre. Triggers and Actions er en effektiv funktion. Den kan bruges til rapportering af specifikke

Læs mere

Programmering af trådløse modtagere (RF)

Programmering af trådløse modtagere (RF) Comfort CSx75 Programmering af trådløse modtagere (RF) Introduktion Centralerne CSx75 kan udvides med trådløse (RF) modtagere på 868 MHz og 433 MHz. Når en RF modtager er installeret på centralen, kan

Læs mere

GSM / SMS dør/port kontrol enhed

GSM / SMS dør/port kontrol enhed 11-07-2013 GSM / SMS dør/port kontrol enhed 6 stk. Digitale indgange med egen tekst besked via SMS 4 stk. Udgange med aktivering via SMS besked 4 stk. Administrator telefonnumre der modtager SMS alarm

Læs mere

TM100 Brugermanual 2014-07

TM100 Brugermanual 2014-07 TM100 Brugermanual 2014-07 1. Pakkens indhold GPS enhed Relæ Manual Kabel 1. SIM kort Inden SIM-kort isættes bør du sikre at PIN kode ikke er aktiveret. Dette gøres ved at sætte kortet i en telefon. Kortets

Læs mere

Vejledning i opsætning for markvanding:

Vejledning i opsætning for markvanding: side: 1 (16) Vejledning i opsætning for markvanding: GSM-enheden kan styre et vandingsanlæg med dykpumpe og én eller to trykpumper. Trykpumpen startes hvis driftstrykket opnås inden en given tid ellers

Læs mere

Betjeningspanel - NOX CPA Quickguide

Betjeningspanel - NOX CPA Quickguide Betjeningspanel - NOX CPA Quickguide Indholdfortegnelse Taster... 3 Startskærm... 4 Login... 5 Hovedmenu... 6 Alarmmenu... 7 Varslingsmenu (Advarsler)... 8 Områdemenu... 9 Logmenu...14 Brugermenu...15

Læs mere

Diagnostic og Toolbox Instruktion. www.lp.dk Lindgaard Pedersen A/S. Rev. 1.0 Side 1 / 14

Diagnostic og Toolbox Instruktion. www.lp.dk Lindgaard Pedersen A/S. Rev. 1.0 Side 1 / 14 EL-PAS -Cruise II ANDROID Diagnostic og Toolbox Instruktion LP www.lp.dk Lindgaard Pedersen A/S Side 1 / 14 Indhold Denne vejledning indeholder instruktion til brug af Cruise Android App, hentet fra Android

Læs mere

NOX Security Whitepaper

NOX Security Whitepaper NOX Security Whitepaper Version 10.0 23-05-2018 Indhold NOX BUS... 2 NOX IP BUS / NOX MXA... 3 NOX PC Control... 4 NOX Logger... 4 NOX Config... 5 NOX SIMS V6... 6 inox & NOX for Android... 7 NOX SSH...

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til 9-moduler. Montering

QUICKVEJLEDNING til 9-moduler. Montering QUICKVEJLEDNING til 9-moduler Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet vendes

Læs mere

Tak. fordi du valgte. Brug for oplysninger? Brug for hjælp?

Tak. fordi du valgte. Brug for oplysninger? Brug for hjælp? Tak fordi du valgte Brug for oplysninger? Brug for hjælp? www.somfy.com 1 boks, 3 miljøer, 3 applikationer 3/45 Skift til tilsluttet tilstand 3 applikationer for at styre enhederne i hjemmet i tilsluttet

Læs mere

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0 Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse 1 LOGIN MENU... 3 2 HOVED MENU... 4 3 TRACKER INFO MENU... 5 4 KAPSEJLADS MENU... 6 4.1 TILMELD KAPSEJLADS

Læs mere

Brugermanual Beskrivelse af betjeningspanel med kontrolpanel

Brugermanual Beskrivelse af betjeningspanel med kontrolpanel Brugermanual Beskrivelse af betjeningspanel med kontrolpanel For den mest bekvemme kontrol / styring og status af Jablotron 100 systemet, tilbydes der forskellige former for betjeningspaneler. Styring

Læs mere

VELKOMMEN TIL LASSO // WebCRM

VELKOMMEN TIL LASSO // WebCRM VELKOMMEN TIL LASSO // WebCRM Velkommen til Lasso! Vi er glade for, at du har valgt vores løsning og vi glæder os til at få dig i gang. INDHOLD: Velkommen til Lasso!... 1 INDHOLD:... 1 1) LOGIN I LASSO...

Læs mere

Vejledning til GSM alarm sender

Vejledning til GSM alarm sender 1 Vejledning til GSM alarm sender SSIHuset Svane Electronic 2 Sikkerheds tips Brug kun dette produkt som foreskrevet her i vejledningen. Installer ikke senderen tæt på vand, fugt eller direkte varme. Forbind

Læs mere

Parallelbox 2. Installationsmanual

Parallelbox 2. Installationsmanual Parallelbox Installationsmanual Side Parallelbox Indholdsfortegnelse. Generelt.... Forbindelser.... Programmering...4. Standardprogrammering...4. Lysdiodeindstilling for aktiv indgang (00)...5. Lysdiodeindstilling

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til 4-moduler. Montering

QUICKVEJLEDNING til 4-moduler. Montering QUICKVEJLEDNING til 4-moduler Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet vendes

Læs mere

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0 Viditronic NDVR Quick Guide Ver. 2.0 1 Indholdsfortegnelse 1. HOVEDMENU 3 1.1 START 5 1.2 AKTIVITETSINDIKATOR: 7 1.3 INFORMATIONS VINDUE: 7 1.4 PTZ KAMERA KONTROL: 7 1.5 SKÆRMMENU 8 1.5.1 AKTIVER BEVÆGELSE:

Læs mere

Elektronisk signering manual 1.3

Elektronisk signering manual 1.3 Estatetool ApS support@systembolig.dk +45 70 20 11 90 ELEKTRONISK SIGNERING Elektronisk signering manual 1.3 Hvem har min. adgang til at styre denne funktion: Projektadmin Hvem har min. adgang til at benytte

Læs mere

Side 2 Brugermanual Premier 48, 88,168 & 640

Side 2 Brugermanual Premier 48, 88,168 & 640 Brugermanual Tyverialarmcentral Udgave 1 Side 2 Brugermanual Premier 48, 88,168 & 640 Indhold 1. Oversigt... 3 Introduktion... 3 Betjeningspaneler... 4 2. Brug af alarmsystemet... 6 Menuer... 6 Adgang

Læs mere

SSI GSM PORT kontrol brugervejledning. SSI GSM PORT brugervejledning V1.2

SSI GSM PORT kontrol brugervejledning. SSI GSM PORT brugervejledning V1.2 1 13.04.2015 SSI 6000.0410 SSI 6000.0410 GSM PORT brugervejledning V1.2 Port / Dør åbner via telefon opkald eller SMS - op til 30 brugere SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, 7442 Engesvang

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN4. Montering

QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN4. Montering QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN4 Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet

Læs mere

SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442 Engesvang ssi@svane-el.dk Tlf: 70253010 www.svane-el.dk. GSM dør/port kontrol 20

SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442 Engesvang ssi@svane-el.dk Tlf: 70253010 www.svane-el.dk. GSM dør/port kontrol 20 GSM dør/port kontrol 20 Bestillings nummer: 6000.0420 SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442 Engesvang ssi@svane-el.dk Tlf: 70253010 www.svane-el.dk 1 1 Funktioner Fjernstyring af automatiske

Læs mere

Duplex 312 FJERNAKTIVERING, OVERVÅGNING OG STYRING Brugermanual Varenr. 009012

Duplex 312 FJERNAKTIVERING, OVERVÅGNING OG STYRING Brugermanual Varenr. 009012 Brugermanual, Duplex 312, Side 1 Duplex 312 FJERNAKTIVERING, OVERVÅGNING OG STYRING Brugermanual Varenr. 009012 Sådan virker Duplex 312 Funktionsoversigt Brugermanual, Duplex 312, Side 2 GSM styring og

Læs mere

Bluetooth Art. Nr.: 460300. Brugermanual

Bluetooth Art. Nr.: 460300. Brugermanual BT 1000 Bluetooth Art. Nr.: 460300 Brugermanual BT1000v.2 User Man. DANfeb11 Conlan ApS - Speditørvej 2A - DK-9000 Aalborg - Tlf.: +45 7240 6003 - Fax: +45 9632 0022 www.conlan.dk - info@conlan.dk Side

Læs mere

Manual til brug af Redoffice OneCompany s webshop

Manual til brug af Redoffice OneCompany s webshop Manual til brug af Redoffice OneCompany s webshop Side 1 af 17 Indhold i manual til Redoffice OneCompany s webshop: - Første kapitel er en general manual til webshoppen. - Andet kapitel omhandler søgemuligheder

Læs mere

QUICKGUIDE multiguard Klima

QUICKGUIDE multiguard Klima QUICKGUIDE multiguard Klima Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet vendes som

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN6. Montering

QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN6. Montering QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN6 Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet

Læs mere

QUICKMANUAL til multiguard Technic IO. Montering

QUICKMANUAL til multiguard Technic IO. Montering QUICKMANUAL til multiguard Technic IO Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet

Læs mere

Vejledning Overvågning af låge vildt/hundeindhegning Installation og programmering af Profort GSM enheder

Vejledning Overvågning af låge vildt/hundeindhegning Installation og programmering af Profort GSM enheder Vejledning Overvågning af låge vildt/hundeindhegning Installation og programmering af Profort GSM enheder Fordele/funktionsbeskrivelse: - Adgangsvejen til en hunde/vildt indhegning ønskes overvåget, således

Læs mere

Installationsmanual. 2 Installering...6. 3 Installering SMS sender...7. 4 Installering PSTN/GSM sender...7. 5 Installering PSTN GSM konverter...

Installationsmanual. 2 Installering...6. 3 Installering SMS sender...7. 4 Installering PSTN/GSM sender...7. 5 Installering PSTN GSM konverter... CS 47 Syntax Side 2 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion...4 1.1 Funktioner...4 1.2 Forsyning...4 1.3 PSTN support...5 1.4 GSM support...5 1.5 SMS support...5 1.6 Indgange...5 1.7 Udgange...5 1.8 Password...5

Læs mere

Profort A/S. Profort A/S. Dansk ingeniørfirma 12 år på markedet Dansk udviklet og produceret

Profort A/S. Profort A/S. Dansk ingeniørfirma 12 år på markedet Dansk udviklet og produceret Profort A/S Trådført alarm Duplex 948 4 udgange 8+2 indgange Duplex 312 1 udgang 1+1 indgange 1 Infrarød AUX Trådløs alarm Duplex Industri 4+1 udgange 4+4 indgange 60 trådløse - display Duplex 988 8 udgange

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN9. Montering

QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN9. Montering QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN9 Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til 9-moduler. Montering

QUICKVEJLEDNING til 9-moduler. Montering QUICKVEJLEDNING til 9-moduler Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet vendes

Læs mere

Worldtrack Tracking Platform BRUGERVEJLEDNING Version 2.01

Worldtrack Tracking Platform BRUGERVEJLEDNING Version 2.01 2018 Worldtrack Tracking Platform BRUGERVEJLEDNING Version 2.01 WORLDTRACK Ejby industrivej 2, 2600 Glostrup Indhold Introduktion... 2 Login... 2 Menu... 2 Overvågning... 3 Bevægelses status... 4 GPS data

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light

QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light Montering 1. Piccolo Light kan installeres uden brug af kommunikation via GSM, men installeres et SIM-kort i enheden, vil man bl.a. kunne få alarmer som sms og email.

Læs mere

IDAP manual Analog modul

IDAP manual Analog modul IDAP manual Analog modul Dato: 15-06-2005 11:01:06 Indledning Til at arbejde med opsamlede og lagrede analoge data i IDAP portalen, findes en række funktions områder som brugeren kan anvende. Disse områder

Læs mere

QUICKMANUAL til multiguard Technic RF. Montering

QUICKMANUAL til multiguard Technic RF. Montering QUICKMANUAL til multiguard Technic RF Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet

Læs mere

Ruko SmartAir. Updater installation

Ruko SmartAir. Updater installation Ruko SmartAir Updater installation Introduktion. Updateren er en speciel enhed som giver os mulighed for at tilføje, læse og skrive funktioner i en offline installation. Med læse og skrive funktionen kan

Læs mere

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 1.0

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 1.0 Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 1.0 Dokument: SuperSail DS Users Manual 1.0.docx Dato: 09. December - 2013 Revision: 1.0 Antal sider: 19 Side 1 af 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Online status. Brugervejledning

Online status. Brugervejledning Online status Brugervejledning Side 1 Om Onlinestatus Online Status har til formål at lette den årlige lageroptælling hos små og store virksomhedder. Der indtastes antal og pris på smartphone, tablet eller

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU ONLINE KALENDER

SÅDAN BRUGER DU ONLINE KALENDER SÅDAN BRUGER DU ONLINE KALENDER I vejledningen bruger vi det gratis program Google kalender som eksempel til at vise, hvordan man bruger en online kalender. DU SKAL I FORVEJEN: Kunne bruge en browser og

Læs mere

Brugermanual. PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005

Brugermanual. PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Brugermanual PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Indholdsfortegnelse 1. ÆNDRING AF OUTLOOK EXPRESS KONTO... 4 2. OPRETTELSE AF OUTLOOK EXPRESS KONTO... 6 2.1

Læs mere

QUICKVEJLEDNING. Montering

QUICKVEJLEDNING. Montering QUICKVEJLEDNING Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet vendes som vist nedenfor.

Læs mere

FireBUS PARKERINGSVENTILATION

FireBUS PARKERINGSVENTILATION FireBUS PARKERINGSVENTILATION QUICK GUIDE Quick guiden beskriver hvordan et mindre anlæg kan installeres og idriftsættes. Alle moduler tildeles en individuel adresse på DIP-switchen i modulet Modulerne

Læs mere

OASIS BRUGER. manual. Til daglig betjening

OASIS BRUGER. manual. Til daglig betjening OASIS BRUGER manual Til daglig betjening Blinker = alarm Konstant lys = fejl Tændt = Område A tilkoblet Tændt = Område B tilkoblet Tændt = Område C tilkoblet Konstant lys = Power OK Blinkende lys = Batteri

Læs mere

Call Recorder Apresa Brugermanual

Call Recorder Apresa Brugermanual Call Recorder Apresa Brugermanual Version. 1.100.11 Vidicode Pleje og vedligeholdelse: CR Apresa må ikke blive våd. Hvis den bliver våd, tør den omgående af med en blød, ren klud. Væsker kan indeholde

Læs mere

Installation og aktivering af Windows 7

Installation og aktivering af Windows 7 Installation og aktivering af Windows 7 0. Inden du går i gang med at installere Windows 7 Du bør inden installationen tjekke om din pc har de nødvendige forudsætninger for at kunne køre Windows 7 ved

Læs mere

Brug af Office 365 på din Windows Phone

Brug af Office 365 på din Windows Phone Brug af Office 365 på din Windows Phone Startvejledning Tjek mail Sæt din Windows Phone op til at sende og modtage mail fra din Office 365-konto. Tjek din kalender, uanset hvor du er Hav altid styr på,

Læs mere

Zense PC-boks ASCII Interface

Zense PC-boks ASCII Interface Kort beskrivelse Dette dokument beskriver hvorledes der ved hjælp af simple ASCII kommandoer, kan kommunikeres med et ZenseHome system. Det er muligt at tænde og slukke for Zense effektenhederne (stikkontakter,

Læs mere

INTEGRA BRUGER MANUAL

INTEGRA BRUGER MANUAL NOMEX SCANDINAVIA A-S INTEGRA BRUGER MANUAL SATEL Version 1.7 - juni 2010 INDHOLD 1. Beskrivelse af alarmsystemets funktioner...3 2. Tilkobling af ét område...3 3. Tilkobling af flere områder...3 4. Udkobling

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til 4-moduler. Montering

QUICKVEJLEDNING til 4-moduler. Montering QUICKVEJLEDNING til 4-moduler Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet vendes

Læs mere

GSM port styring 400 brugere

GSM port styring 400 brugere 1 GSM port styring 400 brugere SMS alarm, temperatur og fjernkontrol system 16 brugere til at modtage alarmbeskeder via SMS Software vejledning SSIHuset Svane Electronic ApS Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442

Læs mere

lindab vi forenkler byggeriet Lindab Connect Anvendes sammen med luftbehandlingsaggregater fra Lindab

lindab vi forenkler byggeriet Lindab Connect Anvendes sammen med luftbehandlingsaggregater fra Lindab Lindab Connect Anvendes sammen med luftbehandlingsaggregater fra Lindab http://cloud.lindab.com Velkommen til Lindab Connect! Vi fortæller dig, hvordan du opkobler dit Lindab-luftbehandlingsaggregat via

Læs mere

CP1000. Brugermanual

CP1000. Brugermanual secure open Kode & Proximity CP1000 Mykey - Art. Nr: 480015 (sort), 480016 (hvid) Classic - Art. Nr.: 482015 (sort), 482016 (hvid) Brugermanual CP1000_usermanual_DANjun15 Conlan ApS Speditørvej 2A DK-9000

Læs mere

Brugsanvisning Brother Meter Read Tool

Brugsanvisning Brother Meter Read Tool Brugsanvisning Brother Meter Read Tool DAN Version 0 Copyright Copyright 2017 Brother Industries, Ltd. Alle rettigheder forbeholdes. Oplysningerne i dette dokument kan ændres uden varsel. Den software,

Læs mere

Tips og Tricks! Sauna styring, temperaturforvalg og autosluk

Tips og Tricks! Sauna styring, temperaturforvalg og autosluk Ønske: En sauna ønskes fjernstyret over SMS/APP mobiltelefon ved start på temperatur forvalg og auto sluk minimum to gange i døgnet. Der ønskes tilbage-melding på sauna dørens åbne/lukke tilstand. Endvidere

Læs mere

G4S TYVERIALARM. P5 / P7 app Guide

G4S TYVERIALARM. P5 / P7 app Guide G4S TYVERIALARM P5 / P7 app Guide TILLYKKE MED DIT NYE ALARMSYSTEM! G4S er verdens største leverandør af sikkerhedsløsninger, og vi har lagt al vores erfaring i at udvikle et fremtidssikret, fleksibelt

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til industri. Montering

QUICKVEJLEDNING til industri. Montering QUICKVEJLEDNING til industri Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet vendes

Læs mere

Side 2 CS 9452 Brugervejledning. Afsnit Navn Side. 1 Ordforklaring (terminologi) 3. 3 Betjeningsknapper og -lamper 6

Side 2 CS 9452 Brugervejledning. Afsnit Navn Side. 1 Ordforklaring (terminologi) 3. 3 Betjeningsknapper og -lamper 6 BRUGERVEJLEDNING Side 2 CS 9452 Brugervejledning INDHOLDSFORTEGNELSE: Afsnit Navn Side 1 Ordforklaring (terminologi) 3 2 Introduktion 5 3 Betjeningsknapper og -lamper 6 4 Fuld tilkobling, Deltilkobling,

Læs mere

Uni-Login Skift adgangskode

Uni-Login Skift adgangskode Windows 8 Uni-Login Skift adgangskode Obligatorisk ved nyetablerede SkoleIT Cloud-netværk. Ikke nødvendigt ved etablerede netværk. Inden du kan bruge dit Uni-login til at logge på skolens IT-løsning, kan

Læs mere

Brugermanual SuperSail System Release 2.0

Brugermanual SuperSail System Release 2.0 Brugermanual SuperSail System Release 2.0 Side 1 af 18 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOGIN MENU... 4 3 HOVED MENU... 5 4 TRACKER INFO MENU... 6 5 OVERVÅGNING MENU... 7 6 ALARM MENU... 9 7 KAPSEJLADS

Læs mere

2014-09. TC06 Brugermanual

2014-09. TC06 Brugermanual 2014-09 TC06 Brugermanual 1. Isæt SIM kort Inden SIM kort isættes bør du sikre at PIN kode ikke er aktiveret. Dette gøres ved at sætte kortet i en telefon. Kortet skydes ind fra siden, med guld-kontakterne

Læs mere

DLK Pro Download key. Avancerede digitale tachograf løsninger

DLK Pro Download key. Avancerede digitale tachograf løsninger DLK PRO DOWNLOAD KEY Avancerede digitale tachograf løsninger DLK Pro Download Key Download tools PC program Med Download Tools programmet, der ligger på din DLK Pro, kan du; Se de generelle data for hver

Læs mere

Denne vejledning er optimeret til Windows XP, men kan også bruges til de andre Windows styresystemer.

Denne vejledning er optimeret til Windows XP, men kan også bruges til de andre Windows styresystemer. Guiden min første backup Trin 2.1 Log på Når du har installeret din DATABOKS fjern-backup manager, vil dit log-ind vindue automatisk komme frem (Du kan få hjælp til at installere din DATABOKS fjern-backup

Læs mere

Webmail manual januar 2006 Introduktion til WebMail

Webmail manual januar 2006 Introduktion til WebMail Introduktion til WebMail Support til Webmail kontakt din Publizer konsulent 1 Introduktion til WebMail Denne introduktion giver en kort gennemgang af WebMail på http://webmail.domæne.dk for Publizer CMS

Læs mere

Kravspecifikation For. Gruppen

Kravspecifikation For. Gruppen Kravspecifikation For Gruppen Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING...3 1.1 FORMÅL...3 1.2 REFERENCER...3 1.3 LÆSEVEJLEDNING...3 2. GENEREL BESKRIVELSE...4 2.1 SYSTEM BESKRIVELSE...4 2.2 SYSTEMETS FUNKTION...4

Læs mere

NVR Client system. Bruger Manual. SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk

NVR Client system. Bruger Manual. SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk NVR Client system Bruger Manual SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk 1 Indholdsfortegnelse. Side 3: Side 4-5: Side 6: Side 8: Side 10: Side 11:

Læs mere

Betjeningsvejledning. til. Vandkiosk. system

Betjeningsvejledning. til. Vandkiosk. system Betjeningsvejledning til Vandkiosk system Programnummer 731043 Tegningsnummer 201013 / 201019 www.tarp.dk 2012-02-20 1 Kundebetjening :... 4 AFLÆSNING AF DATA: 4 INDLÆSNING AF SPÆRRINGER: 4 FEJLMEDDELELSER:

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN9. Montering

QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN9. Montering QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN9 Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet

Læs mere

Sådan afbrydes forbindelsen Når du vil afslutte CallPilot-sessionen, skal du trykke 83 for at afbryde forbindelsen eller lægge røret på.

Sådan afbrydes forbindelsen Når du vil afslutte CallPilot-sessionen, skal du trykke 83 for at afbryde forbindelsen eller lægge røret på. POSTKASSE-LOGON Du skal bruge et adgangsnummer (ring op til lokal 7600) til CallPilot Multimedia Messaging, et postkassenummer (7 + værelsesnummer) og en adgangskode for at logge på postkassen. 137 + værelsesnummer

Læs mere

Virtualfax Interface Vejledning

Virtualfax Interface Vejledning Virtualfax Interface Vejledning Når du tilmelder dig Virtualfax hos ipvision, sørger vi for den grundlæggende opsætning og opretter den bruger der skal modtage/afsende fax. Er der behov for rettelser eller

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til 9-moduler. Montering

QUICKVEJLEDNING til 9-moduler. Montering QUICKVEJLEDNING til 9-moduler Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet vendes

Læs mere

Digital skriftlig aflevering med Lectio Censormodul Stedprøver installationsvejledning

Digital skriftlig aflevering med Lectio Censormodul Stedprøver installationsvejledning Digital skriftlig aflevering med Lectio Censormodul Stedprøver installationsvejledning 1. Lokalt installeret afleveringsprogram til stedprøver... 2 2. Systemkrav... 3 3. Netværksopsætning... 4 4. Installation

Læs mere

Brugervejledning for. Telenor Dialer

Brugervejledning for. Telenor Dialer Brugervejledning for Telenor Dialer 1 Indholdsfortegnelse Funktionsbeskrivelse af Telenor Dialer... 5 Telenor Dialer OneNumber Mobile... 6 Telenor Dialer OneNumber.... 6 Installation af Telenor Dialer...

Læs mere

Vejledning. Markvanding m. tryktransmitter og autostop på både LAV og HØJ vandtryk Installation og programmering af Profort GSM enheder

Vejledning. Markvanding m. tryktransmitter og autostop på både LAV og HØJ vandtryk Installation og programmering af Profort GSM enheder Vejledning Markvanding m. tryktransmitter og autostop på både LAV og HØJ vandtryk Installation og programmering af Profort GSM enheder Fordele/funktionsbeskrivelse: - Et markvandingsanlæg kan fjernmanøvreres

Læs mere

Quickquide for DVR/NVR optager

Quickquide for DVR/NVR optager Quickquide for DVR/NVR optager 1. Login I. Brugere og funktioner 2. Hovedmenu I. De forskellige ikoner 3. Live visning 4. Skema 5. Søgning 6. Web menu I. Regulær II. Bevægelsesdetektering III. Alarm I.

Læs mere

Oversigts billedet: Statistik siden:

Oversigts billedet: Statistik siden: 1 Tilslutning: Tilslut et nætværks kabel (medfølger ikke) fra serverens ethernet port til din router. Forbind derefter bus kablet til styringen, brun ledning til kl. 29, hvid ledning til kl. 30 Forbind

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere