Strategi og handlingsplan for Domstolsstyrelsen 2007

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Strategi og handlingsplan for Domstolsstyrelsen 2007"

Transkript

1 Domstolsstyrelsen Direktionssekretariatet St. Kongensgade 1-3, København K. Tlf Fax CVR nr /Sagsbeh. NKC J.nr. 18. april 2007 Strategi og handlingsplan for Domstolsstyrelsen Indledning Dette dokument indeholder Domstolsstyrelsens strategi for de kommende fire år og styrelsens handlingsplan for Strategi og handlingsplanen er et levende dokument, der vil blive opdateret mindst én gang årligt som led i udarbejdelsen af det kommende års handlingsplan. Der vil således være tale om en rullende strategisk 4-årsplan. Der kan desuden blive tale om at revidere og opdatere strategi og handlingsplan i løbet af kalenderåret, hvis direktør eller bestyrelse finder det nødvendigt. 2. Domstolsstyrelsens opgave, vision og værdier Strategi og handlingsplan tager udgangspunkt i styrelsens centrale opgave: Domstolsstyrelsen har til opgave at administrere og udvikle Danmarks Domstole Strategien for de kommende fire år og handlingsplanen for 2007 tager afsæt i den vision og de værdier, som er gældende for Danmarks Domstole. Som en del af Danmarks Domstole bidrager styrelsen til at forfølge disse mål, men har samtidig behov for at konkretisere en vision og en strategi for styrelsens indsats de kommende fire år. Domstolsstyrelsen skal bidrage til at virkeliggøre Danmarks Domstoles vision: Danmarks Domstole er en højt respekteret og tillidsskabende organisation, der løser sine opgaver med højeste kvalitet, service og effektivitet Danmarks Domstole værner om retssamfundet og er det tidssvarende og primære forum for konfliktløsning.

2 Side 2/14 Der er grund til at operationalisere visionen til en konkret ambition for de kommende år. I lyset af de muligheder, som blandt andet domstolsreformen og den digitale modernisering åbner for domstolene, er der grund til at sætte høje ambitioner: Domstolsstyrelsens ambition for de kommende fire år er at bringe Danmarks Domstole på niveau med Europas bedste domstole Hensigten med denne ambition er ikke at forsøge at måle og sammenligne det, der i realiteten ikke kan sammenlignes, fordi det bunder i grundlæggende forskelle retssystemerne imellem. Formålet er derimod at anvende domstole i andre lande som eksempler på bedste praksis, som Danmarks Domstole bør kunne matche også selvom vi vælger vores egen måde at gøre det på. Danmarks Domstole har et godt udgangspunkt for at realisere denne ambition den er ikke urealistisk. Men den forudsætter på en række punkter en afklaring, som kan bidrage til en god dialog om mål, strategi og ambitioner for Danmarks Domstole som helhed: Hvad bringer danske domstole på niveau med de bedste i Europa hvilke kriterier er de centrale? Hvordan kan vi hente inspiration fra andre lande og samtidig tydeliggøre de bevidste valg, som på visse punkter gør Danmarks Domstole til noget særligt? Hvordan skaffer vi relevante data, der kan dokumentere danske domstoles resultater og give en relevant sammenligning med resultaterne fra andre lande? Det skal i den forbindelse understreges, at det ikke er hensigten at opbygge et målebureaukrati, men at anvende de data og sammenligninger, der i forvejen er tilgængelige. Det er styrelsens vurdering, at en bred debat blandt Danmarks Domstoles ledere og medarbejdere vil bidrage til en væsentlig afklaring af mål og retning for de kommende års reform og teknologiske modernisering. Domstolsstyrelsen er en integreret del af Danmarks Domstole og arbejder efter de værdier, som er fælles for Danmarks Domstole: Det enkelte menneskes ret til en respektfuld behandling Uafhængighed i den dømmende funktion af hensyn til retssikkerheden Ansvarlighed og troværdighed i alle forhold Åbenhed, dialog og samarbejde. Domstolsstyrelsen vil både internt, i samarbejdet med retterne og i relation til styrelsens øvrige omgivelser bestræbe sig på at praktisere og understøtte domstolenes værdier samt bidrage til, at værdierne reelt bliver styrende for hverdagen i Domstolsstyrelsen og ved Danmarks Domstole.

3 Side 3/14 3. Strategiske udviklingshorisonter Domstolsstyrelsen har i arbejdet med udvikling af strategi og organisation taget udgangspunkt i en figur, der beskriver de udviklingshorisonter, som strukturerer strategi og handlingsplan Strategiske udviklingshorisonter Værdi for samfundet På niveau med de bedste domstole i Europa Reformen Operationelt Gøre tingene rigtigt 2007 Resultater Reformimplementering Stabil og sikker drift Indsatser Forberede indholdsreformer 2008 Digitale domstole (c/s, e-tl etc.) Åbenhed, service, sagstider, kvalitet Ressourcer Strategisk kompetenceudvikling & HR Bedre ressourceudnyttelse Udvikling af ledelse og ledelsesinfo Kvalitet, service, effektivitet Strategisk Gøre de rigtige ting Resultater Dokumenterede forbedringer af kvalitet, service og effektivitet God start på småsager & mægling Dokumenterede resultater af domstolsreformen Indsatser Konsolidere bedste praksiskultur Udvikle kvalitets-/innovationskultur Evaluering og EU-benchmarking Ressourcer Professionel rekruttering Nye uddannelses- og karriereforløb Talentudvikling, lederudvikling m.v. Modernisering af kassefunktioner m.v. Visionært Gøre de rigtige ting 2010 => Resultater Bedste ydelser/kvalitet/sagstid Bedste omdømme, højeste tillid Bedste service/tilgængelighed Bedste effektivitet (in-/eksternt) Mest innovative organisation Indsatser Vedvarende forbedringsindsats Systemeksport til andre lande og andre organisationer Ressourcer Bedste praksis HR Bedste praksis økonomistyring Bedste praksis regnskab, kasse Bedste praksis partnerskaber Bedste praksis drift af teknologi, bygninger m.v. Bedste praksis kommunikation Tid 8 Figuren illustrerer Domstolsstyrelsens fokus i indsatsen for at administrere og udvikle Danmarks Domstole. Der er tale om 3 udviklingshorisonter: den operative, den strategiske og den visionære: Den operative horisont er 2007, hvor en vellykket gennemførelse af reformen er det helt centrale resultatmål. Der er tale om aktiviteter, som i vidt omfang er bestemt på forhånd, og målet er at gøre tingene rigtigt. Den strategiske horisont handler om at gøre de rigtige ting og har som centralt mål at omsætte reformen og de digitale udviklingsprojekter i konkrete forbedringer af kvalitet,

4 Side 4/14 service og effektivitet samt at dokumentere domstolsreformens resultater for borgerne og samfundet som helhed. Den visionære horisont efter 2010 er den ambition, som driver Domstolsstyrelsens indsats frem til 2010, nemlig ambitionen om at bringe Danmarks Domstole på niveau med Europas bedste domstole. Det er målet at bruge denne ambition til i dialog med retterne at definere, hvad det vil sige at være på niveau med de bedste. Denne dialog vurderes i sig selv at kunne yde et væsentligt bidrag til den videre udvikling af Danmarks Domstole ved at definere fælles pejlemærker for hele organisationen. Tilsvarende vil udvikling af mål og målepunkter, der muliggør relevante sammenligninger med andre landes domstolssystemer, kunne bidrage positivt til løbende at udvikle relevante og præcise resultatmål for Danmarks Domstole. Det er tanken at anvende modellen med udviklingshorisonter som afsæt for en dialog med retterne i 2007 om fornyelse af retternes handlingsplankoncept fra Resultatmål, indsatser og ressourcer For hver udviklingshorisont er der angivet en række indsatser, som leder frem til resultatmål i den efterfølgende periode. Der er tilsvarende angivet, hvilken omstilling af ressourcer og kompetencer, som skal lægge grunden til den efterfølgende periodes indsatser. Domstolsstyrelsens handlingsplan for 2007 indeholder således en række operative resultatmål samt en række indsatser, som skal føre til resultater i årene Endelig er der tale om aktiviteter, der relaterer sig til udvikling/omprioritering af de ressourcer og kompetencer, som gør det muligt at gennemføre de angivne indsatser i årene Domstolsstyrelsen har ved opstilling af resultatmål og indsatser valgt at sigte højt. Det indebærer imidlertid, at uforudsete aktiviteter i forbindelse med implementering af reformen vil kunne påvirke tidshorisonten for visse resultater og indsatser. Implementering af reformen vil således i 2007 konsekvent blive prioriteret højere end mere langsigtede indsatser.

5 Side 5/14 Oversigt over Domstolsstyrelsens handlingsplan Resultater 2007 Resultatmål: Vellykket implementering af domstolsreformen (kredsreform og instansordning) Delmål 1. Gode rammer for retternes implementering Succeskriterier: 9/10 af domstolscheferne er ved udgangen af 2007 tilfredse eller meget tilfredse med styrelsens indsats for at skabe gode rammer (rundspørge) 75% af retternes medarbejdere er ved udgangen af 2007 tilfredse/meget tilfredse med information og driftsstøtte i tilknytning til reformen (e-analyse) Uændrede sagsbehandlingstider ved årets udgang (4. kvartal) i sammenligning med 2006 Tinglysningen overholder 10-dages fristen på samme niveau som i 2006 Reformen og dens implementering er overvejende omtalt positivt i presse og offentlighed (dokumentation indsamles af Kommunikationssekretariatet). Bærende indsatser: Dækkende, relevant og rettidig information om reformen til retterne og deres medarbejdere Løbende tilpasning af normering og bemanding inden for rammerne af lønbudgettet i takt med afklaring af lokal sagsbelastning Bygningsløsninger til alle byretter (ibrugtagning af varige løsninger eller igangsatte byggeprojekter med midlertidige lokaleløsninger) Velfungerende løsninger inden for it, telefoni, kasse, løn og regnskab (hele 2007) Støtte til ledere og medarbejdere i håndtering af forandringsprocessen, herunder sikre uddannelseskapacitet til oplæring i nye opgaver, blandt andet som følge af instansreformen. 2. Dokumentere og kommunikere reformens resultater Succeskriterier: Mål og resultater lever op til forventningerne hos justitsministeren og partierne bag reformen (vurderes på baggrund af tilbagemeldinger fra Justitsministeriet m.fl.) Mål og resultater kommunikeres effektivt til såvel medarbejdere som offentligheden (e-analyse blandt domstolenes medarbejdere og bredere kendskabsanalyse).

6 Side 6/14 Bærende indsatser: Domstolsstyrelsen har i marts 2007 udarbejdet et oplæg om målepunkter for reformens resultater. Første måling gennemført medio 2007, anden måling gennemført ultimo 2007 Kvartalsvis måling af sagsbehandlingstider med henblik på at imødegå længerevarende forøgelse Kvartalsvis opdatering af sagstal og udvikling af nye vægte Opstilling af indikatorer for kvalitet i dialog med retterne med afsæt i kvalitetsarbejdsgruppens rapport (påbegyndes i 2007 eller 2008 afhængig af ressourcer) Rapportering på retsmøder uden for hovedtingsstedet i embedsregnskaber m.v. Rapportering på brugerreaktioner og brugertilfredshed med reformen (påbegyndes i 2007 eller 2008 afhængig af ressourcer) Rapportering på medarbejdertilfredshed, sygefravær og trivsel i forbindelse med reformen (påbegyndes i 2007 eller 2008 afhængig af ressourcer) Gennemførelse af interessentanalyse med henblik på en målrettet kommunikationsindsats Målrettet kommunikation om reformens resultater til medarbejdere og interessenter. 3. Fastholde velfungerende drift Succeskriterier: Sikre fortsat stabil drift med høj kvalitet og brugertilfredshed på alle styrelsens opgaveområder. Bærende indsatser: Løbende overvågning og sikring af kvalitet i driften Løbende prioritering og justering af ressourcer til opgaverne God og rettidig rådgivning af retterne.

7 Side 7/ Resultater Der er i denne første udgave af Domstolsstyrelsens strategi og handlingsplan fokuseret på succeskriterier for indsatser i 2007, selvom disse bidrager til resultatmål, der skal nås i perioden Det er intentionen at arbejde videre i løbet af 2007 med opstilling af succeskriterier for den strategiske horisont, således at der fra handlingsplan 2008 vil indgå succeskriterier både for det kommende års konkrete indsatser og for de egentlige resultatmål i den efterfølgende 3-årige periode. Resultatmål: 1. Vellykket implementering af domstolsreformen 2008, herunder småsagsproces, retsmægling, gruppesøgsmål og nævningesager i byretterne Retterne er klar til 1. januar 2008 (vurderes ved rundspørge og styrelsens vurdering) Organisering og ensartede arbejdsgange på plads, herunder regler og blanketter Et tilstrækkeligt antal medarbejdere er uddannet til at varetage de nye opgaver ultimo Bærende indsatser i 2007: Forberede tilrettelæggelse af småsagsprocessen i dialog med retterne Forberede tilrettelæggelse af retsmægling i dialog med retterne og advokater Forberede tilrettelæggelse af gruppesøgsmål i dialog med retterne Forberede tilrettelæggelse af nævningereformen i dialog med retterne Forberede tilrettelæggelse af diverse mindre lovændringer (forenklet inkasso, konkurs m.v.) Tilrettelægge opfølgning på rapporten om mobiltelefoni Udarbejdelse af regler, blanketter, it-understøttelse m.v. for samtlige nye opgaver Sikre at der er retssale til afvikling af nævningesager i byretterne fra 2008 Forberede kommunikation og markedsføring af nye ydelser. Resultatmål: 2. Øget brug af telekommunikation i retssager Gennemført et antal fristforlængelser pr. video med godt resultat Gennemført et antal vidneafhøringer pr. video med godt resultat Rapportering medio 2007 med forslag til fortsættelse/udbredelse i Bærende indsatser i 2007: Afprøvning af tekniske løsninger og opbygning af driftsstøtte med henblik på driftssikkerhed Samarbejde med kriminalforsorg, politi, advokater m.fl. om fristforlængelser

8 Side 8/14 Afprøvning og evaluering af forskellige former for vidneafhøringer pr. video Tilrettelæggelse, gennemførelse og evaluering af forsøg med videoprotokollering i dialog med retterne og personaleorganisationerne. Resultatmål: 3. Kortere sagsbehandlingstider ved retterne Retterne tilbydes mindst tre konkrete værktøjer til overvågning og reduktion af sagsbehandlingstiderne Værktøjer og ledelsesinformation opleves som relevante af 90 % af domstolscheferne Professionelle aktører oplever, at domstolene aktivt medvirker til kortere sagsbehandlingstider (rundspørge). Bærende indsatser i 2007: Udvikling af rettidig og dækkende ledelsesinformation Forberede genoptagelse af bedste praksis ordningen i 2008, herunder udvikling af værktøjer Samarbejdsforum forbedringer gennem dialog med samarbejdspartnere. Resultatmål: 4. Digitale domstole Fremdrift på it-udviklingsprojekter ifølge tidsplan og inden for budget Modning af organisationen til digitalisering Vedtagelse af ny (revideret) it-strategi. Bærende indsatser i 2007: Civil/Straffe projektet Strategi for gradvis digitalisering på vej mod Civil/Straffe E-tinglysning Udrulning af Foged med digitale betalingspåkrav 2.0. Retternes arbejdsformer 2010 (med repræsentanter for retterne) Påbegynde udbredelse af it-kompetencer til alle (DO-IT) Modtagelse og afsendelse af sikker e-post i alle retter Implementering af it-sikkerhedsstandard (DS484) Påbegynde revision af it-strategi (med inddragelse af it-følgegruppen, itudvalget og retternes it-brugerforum)

9 Side 9/14 Resultatmål: 5. Løbende forbedring af kvaliteten af domstolenes ydelser Kvalitet sættes på dagsordenen som et væsentligt emne for ledelse og medarbejdere i Bærende indsatser i 2007: Udbygge ensartet ledelsesinformation på alle niveauer, der vil kunne understøtter overvågning af sammenhæng mellem kvalitet og produktivitet Opfølgning på kvalitetsarbejdsgruppens rapport i dialog med retterne (påbegyndes i 2007 eller 2008 afhængig af ressourcer) Understøtte en ressourcebevidst kvalitetsindsats ( mere kvalitet for pengene ) Bidrage til reformen af det grønlandske retsvæsen med vægt på øget kvalitet i retsplejen. Resultatmål: 6. Øget åbenhed, tilgængelighed og brugertilfredshed Øget handicaptilgængelighed i nye retsbygninger Øget sikkerhed i nye retsbygninger Høj brugertilfredshed med ny hjemmeside og øget åbenhed Metoder til løbende, lokale brugermålinger klar til anvendelse i Bærende indsatser i 2007: Udvikling af nye hjemmesiders funktionalitet, herunder elektroniske blanketter, retslister m.v. Udarbejde revideret koncept for domsdatabase med henblik på implementering i Etablering af kommunikationsnetværk Oplæg om mulig brandingproces til bestyrelsen Videreførelse af Domstolenes Samarbejdsforum Forberede udvikling af metoder til lokale brugertilfredsindikatorer Etablering af handicaptilgængelighed i nye retsbygninger Etablering af øget sikkerhed i retsbygninger (metaldetektorer, vagter).

10 Side 10/ Udvikling af ressourcer, der kan sikre fremtidens indsatser Resultatmål: 1. Strategisk kompetenceudvikling og HR Øget fokus på strategisk HR, herunder rekruttering Forberedelse af Ny løn er nået så langt, at det vil være muligt at indføre med den nye overenskomstperiode i Bærende aktiviteter i 2007: Udvikling af overordnet HR-strategi, der understøtter domstolenes opgaver, vision og værdier og bidrager til at udvikle Danmarks Domstole som en attraktiv arbejdsplads (påbegyndes i 2007 eller 2008 afhængig af ressourcer) Kompetenceudvalget udarbejder koncept for strategisk kompetenceudvikling ved Danmarks Domstole (påbegyndes i 2007 eller 2008 afhængig af ressourcer) Udvikling af nye forslag til karriere- og kompetenceforløb for jurister (Visionsudvalget) Udvikling af nye metoder til professionel rekruttering, talentudvikling m.v. Forberedelse af strategi for Ny løn som middel til bedre rekruttering, motivation og fastholdelse til næste aftaleforhandling. Resultatmål: 2. Udvikling af ledelse og ledelsesinformation Bestyrelsen godkender ledelsesmodel og implementeringsplan for ledelsesinformation Høj tilfredshed med startpakke (ledelsesinformation til byretspræsidenter 2007) Høj tilfredshed med initiativer til videreudvikling af ledelseskompetencer på alle ledelsesniveauer (bl.a. deltagerevaluering). Bærende aktiviteter i 2007: Udvikling af ledelsesmodel baseret på KVIK i dialog med økonomistyringsgruppen og Ledelsesforum Udvikling af fuld model for ledelsesinformation med gradvis implementering i årene Fortsat udvikling af Ledelsesforum og Ledelseskonference som ramme om drøftelse af de centrale ledelsesmæssige udfordringer ved Danmarks Domstole.

11 Side 11/14 Resultatmål: 3. Bedre ressourceudnyttelse Sikker styring af budgetter og effektiv udnyttelse af domstolenes ressourcer Fortsat høj standard i personaleadministration, løn-, kasse- og regnskabsfunktioner. Måles blandt andet gennem vurderingerne i Rigsrevisionens beretning Godkendelse af permanent model for lønsumsdelegering fra 2008 og forberedelse af permanent model for selvforvaltning fra 2009 Ændrede grænseflader mellem styrelsen og retterne (påbegyndes i 2007 eller 2008 afhængig af ressources) Retterne tilføres over nogle år den kompetence og det ansvar, som muliggør en effektiv drift og udvikling. Dette skal ske inden for rammerne af Domstolsstyrelsens overordnede ansvar og tværgående hensyn, herunder hensynet til effektiv ressourceudnyttelse. Bærende aktiviteter i 2007: Forberede delegation af lønsum og visse opgaver inden for personaleadministration Forberede opstilling af ny, varig model for udmøntning af selvforvaltning til ibrugtagning i 2009 Udlægning af første niveau for it-brugersupport til retterne Omlægning af opgaveløsningen, herunder evt. arbejdsdelingen, i kasse-, lønog regnskabsfunktionerne Udbygning af lokal ledelsesinformation, der understøtter delegeret ansvar Forbedre produktivitetsmåling, herunder benchmarking og kvalitet Frigørelse af ressourcer til nye indsatser gennem omprioritering og effektivisering Planlægge modernisering af kasse-, løn- og regnskabsfunktionerne

12 Side 12/14 5. Domstolsstyrelsens indsats for bedre kvalitet, service og effektivitet i 2007 Domstolsstyrelsens kerneopgave er at administrere og udvikle Danmarks Domstole, jf. ovenfor. For at kunne udføre denne kerneopgave med højeste kvalitet, service og effektivitet, jf. Danmarks Domstoles vision, vil styrelsen tilstræbe en løbende forbedring af sit leverancesystem. Det er tanken at strukturere disse indsatser efter den såkaldte KVIK-model, som også vil danne grundlag for dialogen med retterne om en ledelsesmodel og et koncept for ledelsesinformation. KVIK-modellen indeholder en række indsatsområder og en række resultatområder: Ramme for styrelsens udvikling af kvalitet, service og effektivitet INDSATSER OG NYE INITIATIVER RESULTATER Strategi og planlægning Medarbejderresultater Ledelse Medarbejdere Samarbejdspartnere Bruger/ borgerresultater Arbejdsgange Nøgleresultater Ressourcer Samfundsresultater EVALUERING OG LÆRING 27 Modellen bygger på en læringsspiral, hvorefter evaluering af resultater fører til nye indsatser med henblik på at forbedre resultaterne i næste periode. Modellen afspejler de væsentlige dimensioner i enhver organisation såvel på indsatssiden som resultatsiden. Domstolsstyrelsen vil i 2007 prioritere følgende indsatser i styrelsens egen organisation og leverancesystem:

13 Side 13/14 Ledelse Dialog med ny bestyrelse med henblik på afklaring af kommunikation, arbejdsform, ledelsesrum og styringsrelationer ( governance ) Forbedret kommunikation af mål og vision for Domstolsstyrelsen Afklaring og præcisering af ansvarsfordeling mellem styrelse og bestyrelse Systematisk prioritering af tid til ledelse, herunder personaleledelse. Fortsat lederudvikling. Strategi og planlægning Omsætte strategi og handlingsplan 2007 til konkrete arbejdsprogrammer for alle enheder, der afspejler styrelsens allokering af ressourcer på samtlige opgaver (såvel udviklings- som driftsopgaver) Forbedre styring og fremdrift af større udviklingsprojekter ved månedlig rapportering på milepæle til direktøren Forbedre handlingsplankonceptet med henblik på øget medarbejderinddragelse fra næste år. Medarbejdere Opfølgning på medarbejdernes individuelle kompetenceudviklingsplaner igennem målrettet kompetenceudvikling, herunder rokering og tilbud om oplæring i nye jobfunktioner Forbedring af arbejdsmiljø og reduktion af sygefravær, herunder især fokus på bedre feedback fra nærmeste leder. Samarbejdspartnere Udbygning af dialog med interessenter via Samarbejdsforum, Ledelsesforum m.v. Fortsætte tæt dialog med HSU og personaleorganisationer. Ressourcer Forbedret ledelsesinformation, herunder kobling af arbejdsprogrammer og tidsregistrering samt forbedret rapportering af fremdrift på it-projekter m.v. Udnyttelse af synergier med Procesbevillingsnævnet og evt. andre institutioner Løbende effektivisering og omprioritering af ressourceanvendelsen til at matche forandring i opgavernes karakter.

14 Side 14/14 Arbejdsprocesser Revision af servicemål for besvarelse af henvendelser m.v. Forbedret koordination mellem enheder Øget delegation af opgaveløsningen til laveste kompetenceniveau. Medarbejderresultater Markant forbedring af trivsel og tilfredshed med personaleledelse Reduktion af sygefravær til statsligt gennemsnit Gennemførelse af individuelle kompetenceudviklingsplaner for Bruger/borgerresultater Fortsat sikker drift med høj tilfredshed hos interessenter Realisering af servicemål for besvarelse af henvendelser m.v. Samfundsmæssige resultater Være - og blive anerkendt som - en veldreven styrelse. Nøgleresultater (jf. afsnit 4.1. Resultater 2007) Sikre gode rammer for reformen Dokumentere og kommunikere reformens resultater Fastholde velfungerende drift. Note: * Den praktiske gennemførelse af retskredsreformen, hvor 82 retskredse den 1. januar 2007 er sammenlagt til 24, har desværre ikke kunnet undgå i en vis grad at påvirke sagsbehandlingstiderne i begyndelsen af Målet er i løbet af året at få sagsbehandlingstiden for den løbende sagsbehandling tilbage på samme niveau som i For de mere langvarige sager må det imidlertid forventes, at de forhold, der har påvirket sagsbehandlingstiden i begyndelsen af året, også vil påvirke sagsbehandlingstiden for de sager, der afsluttes sidst i 2007.

Strategi og handlingsplan for Domstolsstyrelsen 2008

Strategi og handlingsplan for Domstolsstyrelsen 2008 Den 21. januar 2008 Strategi og handlingsplan for Domstolsstyrelsen 2008 1. Indledning Dette dokument indeholder Domstolsstyrelsens strategi for de kommende fire år og styrelsens handlingsplan for 2008.

Læs mere

1 Strategi for Danmarks Domstole 2011. 2 Indsatser 2011

1 Strategi for Danmarks Domstole 2011. 2 Indsatser 2011 1 Strategi for Danmarks Domstole 2011 Danmarks Domstole har til opgave at udøve dømmende myndighed og løse hertil knyttede opgaver, herunder skifteret, fogedret, tinglysning og administration. Domstolsstyrelsen

Læs mere

Strategi- og handlingsplan for Domstolsstyrelsen 2009

Strategi- og handlingsplan for Domstolsstyrelsen 2009 Strategi- og handlingsplan for Domstolsstyrelsen 2009 1. Indledning Dette dokument indeholder Domstolsstyrelsens strategi for de kommende fire år og styrelsens handlingsplan for 2009. Strategi- og handlingsplanen

Læs mere

Frederiksberg Kommunes HR-strategi

Frederiksberg Kommunes HR-strategi Frederiksberg Kommunes HR-strategi FREDERIKSBERG KOMMUNES HR-STRATEGI 1 Forord I Frederiksberg Kommune har vi høje ambitioner. Borgerne skal have service af høj kvalitet, og samtidig skal vi være i front

Læs mere

Domstolsstyrelsens handlingsplan for 2003.

Domstolsstyrelsens handlingsplan for 2003. 1 Domstolsstyrelsens handlingsplan for 2003. Ydelser Vores sagsbehandling, afgørelser og andre ydelser er af højeste faglige kvalitet. Sagsbehandlingen skal være grundig, og der afsættes fornøden tid til

Læs mere

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015 Januar 2011 Indhold 1 INDLEDNING 2 STRATEGIGRUNDLAGET 2.1 DET STRATEGISKE GRUNDLAG FOR KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN 3 VISION - 2015 4 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2014 ekstern udgave

Handlingsplan for Vestre Landsret 2014 ekstern udgave Vestre Landsret Præsidenten J.nr. 21A-VL-22-13 Den 17/02-2014 Handlingsplan for Vestre Landsret 2014 ekstern udgave Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten

Læs mere

1. Indledning. 1 Der er udarbejdet et bilag til embedsregnskaberne, hvor beregningsmetoder og forudsætninger er nærmere beskrevet.

1. Indledning. 1 Der er udarbejdet et bilag til embedsregnskaberne, hvor beregningsmetoder og forudsætninger er nærmere beskrevet. April 2009 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Rettens bemærkninger og forklaringer... 5 3. Aktivitet og sagsmængde... 8 4. Produktivitet... 10 5. Sagsbehandlingstider... 13 6. Udvalgte HR-data

Læs mere

Strategi for Danmarks Domstole 2010. Indsatser 2010

Strategi for Danmarks Domstole 2010. Indsatser 2010 Strategi for Danmarks Domstole 2010 Danmarks Domstole har til opgave at udøve dømmende myndighed og løse hertil knyttede opgaver, herunder skifteret, fogedret, tinglysning og administration. Domstolsstyrelsen

Læs mere

Departementschef Michael Dithmer. Økonomi- og Erhvervsministeriet

Departementschef Michael Dithmer. Økonomi- og Erhvervsministeriet DIREKTØRKONTRAKT Mellem direktør Lone Møller Sørensen Statens Byggeforskningsinstitut og departementschef Michael Dithmer, Økonomi- og Erhvervsministeriet indgås følgende direktørkontrakt. Resultatmålene

Læs mere

STRATEGI FOR DANMARKS DOMSTOLE

STRATEGI FOR DANMARKS DOMSTOLE STRATEGI FOR DANMARKS DOMSTOLE 2019-2022 INDHOLD Domstolenes rolle og opgaver 3 Strategiens baggrund 4 Den strategiske ramme 6 Værdier 8 De fire overordnede mål 9 De strategiske temaers indhold 12 2 DOMSTOLENES

Læs mere

VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED

VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED Objektivitet, kvalitet og effektivitet Anklagemyndighedens virksomhedsstrategi 2016 SYV FOKUSPUNKTER FOR ANKLAGEMYNDIGHEDEN I de seneste år har vi i anklagemyndigheden gennemført

Læs mere

ÅRSBERETNING 2011 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Århus

ÅRSBERETNING 2011 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Århus ÅRSBERETNING 2011 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Århus - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2012 2 1. Indledning kort præsentation af retten Der skete i perioden

Læs mere

Samarbejde om modernisering af den offentlige sektor Samarbejde om nytænkning og effektivisering Viden er grundlaget Flere fælles løsninger

Samarbejde om modernisering af den offentlige sektor Samarbejde om nytænkning og effektivisering Viden er grundlaget Flere fælles løsninger Principper for kommunal-statsligt samarbejde Principper for kommunal-statsligt samarbejde I aftalen om kommunernes økonomi for 2008 indgik en række principper for god decentral styring, der tager afsæt

Læs mere

SCKK Introduktion til KVIK selvevaluering fra start til slut SCKK Temamøde, d. 7. november, kl. 13-16 på Århus Købmandsskole

SCKK Introduktion til KVIK selvevaluering fra start til slut SCKK Temamøde, d. 7. november, kl. 13-16 på Århus Købmandsskole Introduktion til KVIK selvevaluering fra start til slut SCKK Temamøde, d. 7. november, kl. 13-16 på Århus Købmandsskole Introduktion til KVIK Modellen Introduktion til KVIK selvevaluering fra start til

Læs mere

Strategi 2016-2018. Lars Stevnsborg

Strategi 2016-2018. Lars Stevnsborg Strategi 2016-2018 I Forsvarets Auditørkorps arbejder vi sammen med forsvarets øvrige myndigheder hver dag for Danmarks sikkerhed, interesser og borgernes tryghed. Auditørkorpsets unikke bidrag til forsvarets

Læs mere

DIREKTIONENS STRATEGIPLAN

DIREKTIONENS STRATEGIPLAN DIREKTIONENS STRATEGIPLAN INDLEDNING Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2015 og 2016. Direktionen har arbejdet med emnet hen over efteråret for at afklare

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2015 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 7 Gyldighedsperiode og opfølgning

Læs mere

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 DIALOG 1 ÅBENHED strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 ENGAGEMENT INDHOLD Forord 3 Indledning 4 Strategisk kompetenceudvikling 6 HR-fokusområder 2015 17 8 Ledelse af velfærd og borgerinddragelse 8 Innovation

Læs mere

Rådhus 2015. Direktionen. Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen

Rådhus 2015. Direktionen. Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen Rådhus 2015 Projektbeskrivelse Direktionens udviklings- og effektiviseringsstrategi har til formål at effektivisere den administrative drift

Læs mere

Handlingsplan for Retten i Esbjerg 2013

Handlingsplan for Retten i Esbjerg 2013 Handlingsplan for Retten i Esbjerg 2013 Retten i Esbjerg udøver som en del af Danmarks Domstole dømmende myndighed og løser hertil knyttede opgaver herunder skifteret, fogedret og administration. Retten

Læs mere

Aftale for Social- og Handicapcentret

Aftale for Social- og Handicapcentret Aftale for Social- og Handicapcentret Overskrifter for aftalens mål Fælles mål: 1 Borgeren i centrum via rehabilitering 2 Faglig og økonomisk bæredygtighed ved hjælp af mål og opfølgning Øvrige mål: 3

Læs mere

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Indledning Dette er strategien for Albertslund Kommunes digitale udvikling frem mod 2015. I Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi gør regeringen

Læs mere

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Tak for brug af billeder: Vibeke Olsen Hans Chr. Katberg Olrik Thoft Niels Olsen Indledning Med personalepolitikken som vejviser Så er den her den nye personalepolitik!

Læs mere

Bilag 1. Principper for kommunaltstatsligt

Bilag 1. Principper for kommunaltstatsligt Regeringen KL Bilag 1. Principper for kommunaltstatsligt samarbejde Nyt kapitel 25.09.2015 Regeringen og KL er enige om, at udviklingen af velfærdsområderne er et fælles ansvar for stat og kommuner, og

Læs mere

Kompetenceprofiler for

Kompetenceprofiler for Kompetenceprofiler for medarbejder, teams, afdelingsleder og direktør Vi spiller hinanden gode på vores forskellige niveauer 13. januar 2015 1 MEDARBEJDER PRIORITET Som medarbejder skal jeg levere løsninger

Læs mere

1. Indledning. 1 Der er udarbejdet et bilag til embedsregnskaberne, hvor beregningsmetoder og forudsætninger er nærmere beskrevet.

1. Indledning. 1 Der er udarbejdet et bilag til embedsregnskaberne, hvor beregningsmetoder og forudsætninger er nærmere beskrevet. April 2009 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Rettens bemærkninger og forklaringer... 5 3. Aktivitet og sagsmængde... 8 4. Produktivitet... 10 5. Sagsbehandlingstider... 13 6. Udvalgte HR-data

Læs mere

Job- og personprofil. Afdelingschef Natur & Miljø i Holstebro Kommune

Job- og personprofil. Afdelingschef Natur & Miljø i Holstebro Kommune Job- og personprofil Afdelingschef Natur & Miljø i Holstebro Kommune 1 1. Indledning Vores nuværende afdelingschef i Natur og Miljø gennem de sidste godt otte år er blevet ansat som forvaltningsdirektør

Læs mere

Udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018

Udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018 Udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018 Indledning Mange borgere, der er syge eller er i risiko for at blive ramt af sygdom, kan have brug for en sammenhængende indsats fra både

Læs mere

Mål og resultatstyring i den offentlige sektor. Kursusnr. 45976

Mål og resultatstyring i den offentlige sektor. Kursusnr. 45976 Mål og resultatstyring i den offentlige sektor Kursusnr. 45976 Mål: Deltageren kan medvirke til opstillingen af mål- og handleplaner for udførelsen af egne opgaver. kan arbejde med mål- og handleplaner

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I ESBJERG

HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I ESBJERG HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I ESBJERG Bidrag til fokusområder i handlingsplanen for Danmarks Domstole Fokusområde Indsats Procesmål Resultatmål 1.Digitalisering af Danmarks Domstole (2014-2017) Forberede

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK

KOMMUNIKATIONSPOLITIK KOMMUNIKATIONSPOLITIK FORORD Det er afgørende, at såvel ledelse som medarbejdere altid er opmærksomme på, hvordan vi kommunikerer godt, både internt og eksternt. Ved hjælp af en god dialog og en åben,

Læs mere

Handlingsplan for Danmarks Domstole 2012

Handlingsplan for Danmarks Domstole 2012 Den 10. februar 2012 Handlingsplan for Danmarks Domstole 2012 Danmarks Domstole har til opgave at udøve dømmende myndighed og løse hertil knyttede opgaver, herunder skifteret, fogedret, tinglysning og

Læs mere

Effektivitet med kunden i fokus

Effektivitet med kunden i fokus Effektivitet med kunden i fokus Hvordan en moderniseringsproces i organisationen har skabt øget effektivitet, bedre service og en mere inspirerende arbejdsplads i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Casebeskrivelse

Læs mere

Implementering af vejledning om behandling af civile sager Digitalisering og it-understøttelse, herunder bl.a.:

Implementering af vejledning om behandling af civile sager Digitalisering og it-understøttelse, herunder bl.a.: Handlingsplan 2013 Domstolsstyrelsens bestyrelse har i Handlingsplan for Danmarks Domstole 2013 beskrevet domstolenes opgave, vision, værdier samt mål og indsatsområder for 2013-2018. Handlingsplanen findes

Læs mere

Jobbeskrivelse for kultur- og fritidschef i Billund Kommune

Jobbeskrivelse for kultur- og fritidschef i Billund Kommune Jobbeskrivelse for kultur- og fritidschef i Billund Kommune 10. juli 2014 Indledning Billund Kommune søger en kultur- og fritidschef. Der er tale om en nyoprettet stilling, som følge af en organisationsændring.

Læs mere

HR-strategi 2012. En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling

HR-strategi 2012. En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling HR-strategi 2012 En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling HR-strategi 2012 1 Indholdsfortegnelse HR-strategi 2012 s.3 Systematisk

Læs mere

Retten i Esbjerg skal bidrage til at virkeliggøre Danmarks Domstoles vision:

Retten i Esbjerg skal bidrage til at virkeliggøre Danmarks Domstoles vision: Handlingsplan for Retten i Esbjerg 2010 Indledning: Retten i Esbjergs opgave, vision og værdier. Retten i Esbjerg udøver som en del af Danmarks Domstole dømmende myndighed og løser hertil knyttede opgaver

Læs mere

trivsels politik - for ansatte i guldborgsund kommune

trivsels politik - for ansatte i guldborgsund kommune trivsels politik - for ansatte i guldborgsund kommune 1 2 Indhold trivsel er velvære og balance i hverdagen Indledning... 4 Hvad er trivsel?... 6 Grundlag for trivselspolitikken... 7 Ledelses- og administrative

Læs mere

UDBUDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE

UDBUDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE UDBUDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE Holbæk Kommunes udbudspolitik vedrører Byrådets afklaring af de overordnede og principielle forhold vedrørende konkurrenceudsættelse af kommunalt udførte driftsopgaver. Med

Læs mere

God ledelse i Solrød Kommune

God ledelse i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN God ledelse i Solrød Kommune Sådan leder vi i Solrød Kommune Marts 2014 Indledning God ledelse er en forudsætning for at skabe attraktive og effektive arbejdspladser - og god

Læs mere

1. Indledning. 1 Der er udarbejdet et bilag til embedsregnskaberne, hvor beregningsmetoder og forudsætninger er nærmere beskrevet.

1. Indledning. 1 Der er udarbejdet et bilag til embedsregnskaberne, hvor beregningsmetoder og forudsætninger er nærmere beskrevet. April 2009 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Rettens bemærkninger og forklaringer... 5 3. Aktivitet og sagsmængde... 7 4. Produktivitet... 9 5. Sagsbehandlingstider... 12 6. Udvalgte HR-data

Læs mere

Vejledning i udarbejdelse af politikker

Vejledning i udarbejdelse af politikker Vejledning i udarbejdelse af politikker Udarbejdet i januar 2012 1 Indledning Revideringen af styringsfilosofien i efteråret 2011 har haft fokus på at gøre styringsfilosofiens redskaber mere enkle og mere

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN. 2. september 2014

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN. 2. september 2014 Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN 2. september 2014 MINISTERREDEGØRELSE TIL STATSREVISORERNES BERETNING NR. 16/2013 OM STATENS PLANLÆGNING OG

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Statens Administration 3 Produkter 3 Kunder 4 Marked 4 Flytning 4 Mål for 2016 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 6 Gyldighedsperiode

Læs mere

Strategi for Arbejdsskadestyrelsen 2013

Strategi for Arbejdsskadestyrelsen 2013 Strategi for Arbejdsskadestyrelsen 2013 1 1. Mission og langsigtede effekter for samfundet 1.1 Arbejdsskadestyrelsens mission og vision Mission: Vi arbejder for mennesker, som er kommet til skade eller

Læs mere

Job- og personprofil for den nye skolechef til Holstebro Kommune

Job- og personprofil for den nye skolechef til Holstebro Kommune Job- og personprofil for den nye skolechef til Holstebro Kommune Indledning: Vores afholdte skolechef gennem 12 år har valgt at gå på pension. Vi søger derfor hans afløser til tiltrædelse 1. april 2015

Læs mere

Overblik over aftale for Ældre og Handicap

Overblik over aftale for Ældre og Handicap Overblik over aftale for Ældre og Handicap 1. Beskriv kort processen for formulering af målene i aftalen Aftalen for 2015 er blevet evalueret i LMU med henblik på at afklare, hvilke mål, det ville være

Læs mere

Ældrecenterlederen refererer til Centerchefen for Pleje og Omsorg.

Ældrecenterlederen refererer til Centerchefen for Pleje og Omsorg. 1 - Funktionsbeskrivelse Center Pleje og Omsorg for Ældrecenterleder Funktionsbeskrivelse Funktion Nærmeste overordnede Linjefunktion Ansvarsområde Ældrecenterleder Ældrecenterlederen refererer til Centerchefen

Læs mere

BYRÅDS- OG DIREKTIONSSEKRETARIATET ADELGADE 44 8660 SKANDERBORG WWW.SKANDERBORG.DK MED HJERTET I LEDELSE! KODEKS FOR GOD LEDELSE

BYRÅDS- OG DIREKTIONSSEKRETARIATET ADELGADE 44 8660 SKANDERBORG WWW.SKANDERBORG.DK MED HJERTET I LEDELSE! KODEKS FOR GOD LEDELSE BYRÅDS- OG DIREKTIONSSEKRETARIATET ADELGADE 44 8660 SKANDERBORG WWW.SKANDERBORG.DK SKANDERBORG KOMMUNE MED HJERTET I LEDELSE! KODEKS FOR GOD LEDELSE OKTOBER 2007 Indholdsfortegnelse 1. PROCESSEN... 3 2.

Læs mere

Job og personprofil for skolechef

Job og personprofil for skolechef Job og personprofil for skolechef 1. Stillingen Skolechefen refererer til Direktøren for Børn og Unge. Skoleområdet består af 27 skoler, 14 klubber, 10 SFO-klubber og 3 samdrevne institutioner, Naturskolen

Læs mere

DEN SAMMENHÆNGENDE BØRNEPOLITIK

DEN SAMMENHÆNGENDE BØRNEPOLITIK DEN SAMMENHÆNGENDE BØRNEPOLITIK DEN SAMMENHÆNGENDE BØRNEPOLITIK Håndbogens første kapitel indeholder Jammerbugt kommunes sammenhængende Børnepolitik. Politikken er det grundlæggende fundament for alt arbejde,

Læs mere

for helheden Vi udviser rettidig omhu Vi gør det! Synergi

for helheden Vi udviser rettidig omhu Vi gør det! Synergi Anerkendelse Vi har en positiv tilgang til hinanden Vi vil anerkendende ledelse Vi fremmer arbejdsglæden og det gode kollegiale fælleskab Vi skaber positiv sammenhæng mellem værdier og dagligdag! Sig det...

Læs mere

FMKs fire ledelseværdier

FMKs fire ledelseværdier Ledelsesgrundlag for Horne og Svanninge skoler 2015 Ledelsesgrundlaget på Horne og Svanninge skole tager afsæt i Faaborg-Midtfyn Kommunes ledelsesværdier. FMKs fire ledelseværdier Vi tager lederskabet

Læs mere

ÅRSBERETNING 2013 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg

ÅRSBERETNING 2013 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg ÅRSBERETNING 2013 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2014 Strategi og planlægning God ressourceudnyttelse Fogedret Strafferet

Læs mere

Handlingsplan for området digital borgerbetjening.

Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Indledning Den ny handlingsplan for (2011-2015) samt en ny fællesoffentlig (2011-2015) indeholder over 20 projekter på området for digital borgerbetjening.

Læs mere

1.2. Hvad indeholder styringskonceptet for Assens Kommune?

1.2. Hvad indeholder styringskonceptet for Assens Kommune? Økonomi Et styringskoncept for Assens Kommune Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...2 1. Styringskoncept i Assens Kommune...3 1.1. Baggrund...3 1.2. Hvad indeholder styringskonceptet for Assens Kommune?...3

Læs mere

Klinikchef til regionstandplejen i Den Regionale Tandpleje

Klinikchef til regionstandplejen i Den Regionale Tandpleje Stillings- og personprofil Klinikchef til regionstandplejen i Den Regionale Tandpleje Region Syddanmark Juni 2016 Arbejdsgiver Region Syddanmark Adresse Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Telefon:

Læs mere

ÅRSBERETNING 2012 bemærkninger til årsnøgletal. Retten i Esbjerg. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen

ÅRSBERETNING 2012 bemærkninger til årsnøgletal. Retten i Esbjerg. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen ÅRSBERETNING 2012 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2013 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Esbjerg udøver

Læs mere

Østre Landsret Præsidenten. Handlingsplan for Østre Landsret 2014

Østre Landsret Præsidenten. Handlingsplan for Østre Landsret 2014 Østre Landsret Præsidenten Den 18/2-2014 J.nr. 42A-ØL-1-13 Handlingsplan for Østre Landsret 2014 Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som Østre Landsret vil iværksætte

Læs mere

Domstolsstyrelsens bestyrelse har efter drøftelse på Domstolenes Ledelsesforum fastlagt seks særlige fokusområder inden for de overordnede mål:

Domstolsstyrelsens bestyrelse har efter drøftelse på Domstolenes Ledelsesforum fastlagt seks særlige fokusområder inden for de overordnede mål: HANDLINGSPLAN 2015 Danmarks Domstole har for 2013-2016 fastlagt fire overordnede/strategiske mål: Korte sagsbehandlingstider Mere ensartethed i opgaveløsningen Tidssvarende kommunikation Fortsat være en

Læs mere

Nedsættelse af et visionsudvalg for domstolsjurister

Nedsættelse af et visionsudvalg for domstolsjurister Domstolsstyrelsen Uddannelses- og udviklingssektionen St. Kongensgade 1-3 1264 København K. Tlf. 70 10 33 22 Fax 70 10 44 55 post@domstolsstyrelsen.dk CVR nr. 21-65-95-09 Sagsbeh. MAT 27. juni 2006 Nedsættelse

Læs mere

Danmarks Domstoles Handlingsplan 2016

Danmarks Domstoles Handlingsplan 2016 Danmarks Domstoles Handlingsplan 2016 1. Introduktion Udgangspunktet for mål- og resultatstyring ved Danmarks Domstole er strategien Danmarks Domstole for ret og retfærdighed. Der er opstillet fire overordnede

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Ledelses- og medarbejdergrundlag

Ledelses- og medarbejdergrundlag Kommunikere tydeligt Være rollemodel Være fagligt stærk Resultatansvar Sikre samskabelse Arbejde strategisk Være innovativ Samarbejde på tværs Ledelses- og medarbejdergrundlag Nyt Ledelses- og medarbejdergrundlag

Læs mere

35. Ældre kan og vil selv - samlet plan for implementering og status på ældrepolitik

35. Ældre kan og vil selv - samlet plan for implementering og status på ældrepolitik 35. Ældre kan og vil selv - samlet plan for implementering og status på ældrepolitik Sundheds- og Omsorgsudvalget 1. besluttede, at de i sagen beskrevne elementer foreløbigt udgør et samlet plangrundlag

Læs mere

KVIK Modellen. Introduktion til KVIK selvevaluering fra start til slut. Temamøde den 30. januar 2008 fra kl. 13-16 SCKK

KVIK Modellen. Introduktion til KVIK selvevaluering fra start til slut. Temamøde den 30. januar 2008 fra kl. 13-16 SCKK KVIK Modellen Introduktion til KVIK selvevaluering fra start til slut Temamøde den 30. januar 2008 fra kl. 13-16 Hvad er SCKK? Statens Center for Kompetence og Kvalitetsudvikling Formål: Styrke kompetence-

Læs mere

Strategi for læring. Patientombuddets vision er at bidrage til udvikling af kvalitet og patientsikkerhed

Strategi for læring. Patientombuddets vision er at bidrage til udvikling af kvalitet og patientsikkerhed Strategi for læring Patientombuddets vision er at bidrage til udvikling af kvalitet og patientsikkerhed i sundhedsvæsenet Læringsenheden 2011 2 Forord Patientombuddet vil bidrage til udvikling af kvalitet

Læs mere

Status på udbredelsen af Lean

Status på udbredelsen af Lean Indledning Væksthus for ledelse har i 2007 gennemført projektet Effektivisering i Fællesskab, hvor fire kommuner har arbejdet med indførelsen af Lean på kommunale serviceområder. Erfaringerne fra disse

Læs mere

Voksenudredningsmetoden. Samarbejde mellem udfører og myndighed. VUM-superbrugerseminar Maj 2015

Voksenudredningsmetoden. Samarbejde mellem udfører og myndighed. VUM-superbrugerseminar Maj 2015 Voksenudredningsmetoden. Samarbejde mellem udfører og myndighed VUM-superbrugerseminar Maj 2015 Program 1. Formålet med workshoppen 2. Hvad var hensigten? 3. Hvordan ser det ud i Aalborg? 4. Læring og

Læs mere

Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse

Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse Implementeringen af målstyret undervisning og god klasseledelse er prioriteret som A og er det første og største indsatsområde i den fælleskommunale

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2014 RETTEN I HOLSTEBRO

HANDLINGSPLAN 2014 RETTEN I HOLSTEBRO HANDLINGSPLAN 2014 RETTEN I HOLSTEBRO Handlingsplan for Retten i Holstebro 2014 Danmarks Domstole har for 2013-2018 fastlagt fire overordnede mål: Korte sagsbehandlingstider Mere ensartethed i opgaveløsningen

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2005/2006 (ekstern udgave)

Handlingsplan for Vestre Landsret 2005/2006 (ekstern udgave) Vestre Landsret J.nr. 21A-VL-16-04 Den 21/12-2005 Handlingsplan for Vestre Landsret 2005/2006 (ekstern udgave) Dette er en revideret udgave af Vestre Landsrets handlingsplan for 2005 I, som indeholder

Læs mere

Mål- og resultatplan for Anklagemyndigheden 2015

Mål- og resultatplan for Anklagemyndigheden 2015 Mål- og resultatplan for Anklagemyndigheden 2015 1. Indledning Anklagemyndighedens mål- og resultatplan for 2015 er indgået mellem Justitsministeriet og Rigsadvokaten og dækker den samlede anklagemyndighed.

Læs mere

Om Videncenter for velfærdsledelse

Om Videncenter for velfærdsledelse 23/11/11 Om Videncenter for velfærdsledelse Videncenter for Velfærdsledelse I Finansloven for 2010 blev der afsat 20 mio. kr. til et nyt Videncenter for Velfærdsledelse. Videncentret er et samarbejde mellem

Læs mere

Roadmap for Regionernes fælles strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet. Version 1.0

Roadmap for Regionernes fælles strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet. Version 1.0 Roadmap for Regionernes fælles strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet Version 1.0 Begrebssammenhæng Fra vision til roadmap Roadmap et er opbygget på baggrund af en nedbrydning af visionen i et

Læs mere

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune HR-Strategi for Gladsaxe Kommune Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den strategiske HR-indsats, for dermed at sikre, at de HR-indsatser der gennemføres i dag og fremover understøtter den strategiske

Læs mere

Fælles fundament for forvaltningernes arbejde med mål for sagsbehandlingen

Fælles fundament for forvaltningernes arbejde med mål for sagsbehandlingen Fælles fundament for forvaltningernes arbejde med mål for sagsbehandlingen Sammenfatning Formålet med Borgerrepræsentationens beslutning er at opnå et kvalitetsløft i sagsbehandlingen til gavn for borgernes

Læs mere

Arbejdsmiljøstrategi 2014-2018

Arbejdsmiljøstrategi 2014-2018 Arbejdsmiljøstrategi 2014-2018 for Sociale Forhold og Beskæftigelse Den overordnede målsætning er fastholdelse og udvikling af attraktive arbejdspladser med afsæt i tankesættene for social kapital og arbejdsmiljøledelse

Læs mere

Kolding Kommune Analyse og Udvikling. Forord

Kolding Kommune Analyse og Udvikling. Forord Kolding Kommune Fundraising strategi 2016 Kolding Kommune Analyse og Udvikling Forord Kolding Kommunes fundraising strategi skal bidrage til, at der skaffes ekstern finansiering til projekter og aktiviteter,

Læs mere

Det Fælleskommunale Kvalitetsprojekt. Den Kommunale Kvalitetsmodel

Det Fælleskommunale Kvalitetsprojekt. Den Kommunale Kvalitetsmodel Det Fælleskommunale Kvalitetsprojekt Den Kommunale Kvalitetsmodel Kommuneforlaget A/S KL 1. udgave, 1. oplag 2009 Pjecen er udarbejdet af KL Forlagsredaktion: Lone Kjær Knudsen Design: Kommuneforlaget

Læs mere

Delpolitik om Arbejdsmiljø i Gentofte Kommune

Delpolitik om Arbejdsmiljø i Gentofte Kommune Delpolitik om Arbejdsmiljø i Gentofte Kommune 1. Indledning 2. Formål Det er Gentofte Kommunes ambition, at vi i fællesskab fastholder og udvikler et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø, hvor trivsel og

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet NOTAT Dato: 3. september 2015 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2015-162 Sagsbeh.: Forsøgsgruppen Dok id: Udmelding af temaer for forsøgs- og udviklingsprojekter

Læs mere

Handlingsplan for Danmarks Domstole 2013 December 2012

Handlingsplan for Danmarks Domstole 2013 December 2012 Handlingsplan for Danmarks Domstole 2013 December 2012 1. Nye mål og værdier for Danmarks Domstole Danmarks Domstole har i 2012 arbejdet med udviklingsprojektet Danmark Domstole værdier og mål. Som led

Læs mere

Virksomhedsplan 2012 2013

Virksomhedsplan 2012 2013 Virksomhedsplan 2012 2013 F A M I L I E C E N T R E T Fleksibilitet Anerkendelse Metodeudvikling Information Ledelse Indsats Effektivitet Citrix Engagement Nærvær Trivsel Respekt Efteruddannelse Tæt samarbejde

Læs mere

DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE

DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE Indhold Indledning 3 Formål for dagtilbud 4 Dagtilbudspolitikken i Holstebro Kommune 5 Det anerkendende dagtilbud 6 Visioner for dagtilbuddene i Holstebro

Læs mere

jobfokus PROGRAM 8.30-9.00 Ankomst og morgenmad 9.00 Velkomst og oplæg til CAMP-dagene Formål med og program for modul 2 præsenteres 29/09/14 21.

jobfokus PROGRAM 8.30-9.00 Ankomst og morgenmad 9.00 Velkomst og oplæg til CAMP-dagene Formål med og program for modul 2 præsenteres 29/09/14 21. Program - modul 2 Dag 2 i forløbet Formålet med andet modul er, at deltagerne får ny inspiration til det fortsatte arbejde med de faglige og ledelsesudfordringer gennem en yderligere konkretisering af

Læs mere

Status for implementering af domstolsreformen

Status for implementering af domstolsreformen Domstolsstyrelsen St. Kongensgade 1-3 1264 København K. Tlf. 70 10 33 22 Fax 70 10 44 55 post@domstolsstyrelsen.dk CVR nr. 21-65-95-09 J.nr. 4202-2009-2 25. marts 2009 Status for implementering af domstolsreformen

Læs mere

Aftale mellem Balleskolen og Skolechef Huno K. Jensen

Aftale mellem Balleskolen og Skolechef Huno K. Jensen Aftale mellem Balleskolen og Skolechef Huno K. Jensen 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den budgetansvarlige chef for den bevilling,

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Bilag 1 - Kommissorium for Kommunernes It-Arkitekturråd

Bilag 1 - Kommissorium for Kommunernes It-Arkitekturråd Besluttet 18. august 2014 Bilag 1 - Kommissorium for Kommunernes It-Arkitekturråd Baggrund Der investeres massivt i digitalisering af den kommunale sektor. Der er forventning og krav om, at digitaliseringen

Læs mere

forslag til indsatsområder

forslag til indsatsområder Dialogperiode 11. februar til 28. april 2008 DEN REGIONALE UDVIKLINGSSTRATEGI forslag til indsatsområder DET INTERNATIONALE PERSPEKTIV DEN BÆREDYGTIGE REGION DEN INNOVATIVE REGION UDFORDRINGER UDGANGSPUNKT

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2018 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 8 Gyldighedsperiode og rapportering

Læs mere

Værdier. Plejehjemmet Falkenberg. et godt sted at være! www.falkenberg.helsingor.dk 12. Center for Omsorg og Ældre. Plejehjemmet Falkenberg

Værdier. Plejehjemmet Falkenberg. et godt sted at være! www.falkenberg.helsingor.dk 12. Center for Omsorg og Ældre. Plejehjemmet Falkenberg Center for Omsorg og Ældre Plejehjemmet Falkenberg Værdier på Plejehjemmet Falkenberg Center for omsorg og ældre Plejehjemmet Falkenberg Falkenbergvej 30 A 3140 Ålsgårde tlf.: 4928 1501 - fax: 4928 1512

Læs mere

Vejen mod en bedre skole. Kvalitetsarbejdet på erhvervsuddannelsen på Roskilde Handelsskole

Vejen mod en bedre skole. Kvalitetsarbejdet på erhvervsuddannelsen på Roskilde Handelsskole Vejen mod en bedre skole Kvalitetsarbejdet på erhvervsuddannelsen på Roskilde Handelsskole Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Kapitel 1. Principperne for kvalitetsarbejdet... 4 1.1. Sammenhæng mellem

Læs mere

Beretning. udvalgets virksomhed

Beretning. udvalgets virksomhed Udvalget vedrørende Efterretningstjenesterne Alm.del UET - Beretning 1 Offentligt Beretning nr. 7 Folketinget 2005-06 Beretning afgivet af Udvalget vedrørende Efterretningstjenesterne den 13. september

Læs mere

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0163 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0163 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0163 Bilag 1 Offentligt Grundnotat til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Udvalg for Videnskab og Teknologi Kommissionens meddelelse til Europa-Parlamentet, Rådet,

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2018 RETTEN I ESBJERG

HANDLINGSPLAN 2018 RETTEN I ESBJERG HANDLINGSPLAN 2018 RETTEN I ESBJERG Bidrag til fokusområder i handlingsplanen for Danmarks Domstole- aktiviteter retten vil igangsætte og gennemføre for at bidrage til at realisere domstolenes overordnede

Læs mere

Erhvervs- og turismestrategi

Erhvervs- og turismestrategi Januar 2016 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Erhvervs- og turismestrategi Introduktion Beskæftigelses-og erhvervsudvalget har i 2015 indsamlet input til en ny erhvervs- og turismestrategi. Erhvervs-

Læs mere

DET VIL VI. Strategi 2015-2020. dansk kano & kajak forbund

DET VIL VI. Strategi 2015-2020. dansk kano & kajak forbund Strategi 2015-2020 dansk kano & kajak forbund DET VIL VI DKF vil være den nationale organisation, der samler alle kano- og kajakaktiviteter under én hat for derigennem at skabe synergi, vidensdeling og

Læs mere