At være plejefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "At være plejefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune"

Transkript

1 At være plejefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune En vejledning i forhold til ansættelse, omkostningsbeløb og vederlagsfastsættelse Retningslinjer i denne pjece er gældende for plejefamilier godkendt efter Lov om Social Service 66a samt Socialministeriets vejl af 7. jan om særlig støtte til børn og unge og deres familier (vejl. nr. 3 til serviceloven)

2 Indledning Denne pjece henvender sig til plejeforældre som allerede samarbejder med Ringkøbing-Skjern Kommune eller som overvejer at gøre det. Hensigten med pjecen er at give et overblik over relevante oplysninger i forbindelse med arbejdet som plejefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune. Samtidig indeholder pjecen en række oplysninger om de regler og retningslinjer, som vi arbejder med i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er kommunens opgave at søge at sikre, at børn og unge som har behov for særlig støtte, får en tryg opvækst. Dette kan bl.a. ske ved en anbringelse i en plejefamilie en kommunal plejefamilie eller ved at bevilge aflastning i en aflastningsfamilie. Langt de fleste anbringelser sker i et samarbejde med barnets familie, men det kan i nogle tilfælde være nødvendigt at gribe ind med en anbringelse mod forældrenes vilje for at sikre barnets udvikling og sundhed. Når I som plejefamilie indgår i et samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune vil vi opfatte jer som en ligeværdig samarbejdspartner, der på lige fod med andre samarbejdspartnere, bidrager med jeres faglige refleksioner, synspunkter og observationer. Vi forventer, at I tilgår opgaven professionelt og nøgternt til gavn for det enkelte barn. Revideret december 2018

3 Plejevederlag, ansættelse og kontrakt. Plejevederlag og supplerende ydelser. Plejefamilier får ikke løn, men honoreres i vederlag og ydelser til dækning af plejefamiliens omkostninger (kost, logi og daglige fornødenheder). Plejefamilien skal betale skat af plejevederlaget, mens godtgørelsen for plejefamiliers omkostninger er skattefri. I aflønningen i vederlag, som man får som plejefamilie, er der ikke indeholdt arbejdsgiverbetalt pension. Socialrådgivningen i Børn og Familie i Ringkøbing-Skjern Kommune baserer fastlæggelsen af ydelser efter KL s vejledning, som findes bagerst i denne pjece. Fastsættelse af vederlag ud fra en gennemsnitsmodel med niveauinddeling af vederlag I Ringkøbing-Skjern kommune arbejdes der fra og med oktober 2018 ud fra en politisk vedtaget gennemsnitsmodel med niveauinddeling af vederlag. Gennemsnitsmodelen er et udtryk for en gennemsnitlig vederlags fastsættelse over en 4 årig periode. Der tages udgangspunkt i barnets behov og en faglig vurdering af den formodede udvikling barnet vil gennemleve i løbet af den 4 årige periode, hvor barnet har ophold i plejefamilien. Modellen har ligeledes til hensigt at skabe arbejdsro for plejefamilien og give anledning til positive beskrivelser af barnets udvikling, uden frygt for at skulle forhandle vederlag på baggrund af plejefamiliens indsats og igangværende arbejde med og omkring barnet. Der udarbejdes kontrakt og vederlagsaflønning med afsæt i følgende niveauinddeling: Niveau 1 3 vederlag = ,00 kr. Niveau 2 4 vederlag = ,00 kr. Niveau 3 6 vederlag = ,00 kr. Niveau 4 8 vederlag = ,00 kr. Niveau 5 10 vederlag = ,00 kr. To plejeforhold er aldrig helt ens, og fastsættelse af vederlag i hvert enkelt tilfælde bygger på såvel et fagligt skøn som en forhandling mellem plejefamilien og Socialrådgivningen i Børn og Familie. Udgangspunktet er barnets ressourcer, snarere end barnets vanskeligheder. Det vil sige, at antal af vederlag ikke skal vurderes snævert på baggrund af barnets problemstillinger, men på baggrund af en samlet vurdering af, hvad plejefamilien kan opnå med barnet.

4 Nedenstående vejledning skal anvendes ved aftaler om døgnophold i plejefamilie. Netværksplejefamilier modtager ikke vederlag. Vederlagets størrelse. Ved fastsættelse af vederlagets størrelse skal der tages udgangspunkt i den børnefaglige undersøgelse, handleplanen og eventuelt andre dokumenter vedrørende barnet. Fastsættelse af antal af vederlag vurderes på baggrund af: Plejebarnets behov for hjælp og støtte De krav kommunen stiller til plejefamiliens kompetencer Den indsats som plejebarnets anbringelse kræver af plejeforældrene Om varetagelse af et fuldtidsjob er muligt eller ej samtidig med plejeopgaven Fastsættelse af antallet af vederlag sker altid på baggrund af en konkret vurdering af plejeforholdets karakter, herunder plejebarnets situation, samt graden af påvirkningen af familielivet i plejefamilien, og efter en forhandling med plejefamilien. Ansættelse og kontrakt Ved ansættelse som plejefamilie indgår plejefamilien i kontraktforhold/ansættelse med Ringkøbing-Skjern Kommune. Der udarbejdes en kontrakt for hvert barn/ung. Løn- og ansættelsesvilkår nedskrives i kontrakten. Kontrakten indgås mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og den person i plejefamilien (familieplejeren), der juridisk står for indgåelse af aftalen. Kontrakten kan under plejeforholdet ikke overdrages til ægtefælle. Kontrakten vil indeholde fastsættelsen af det aktuelle antal vederlag og de ydelser plejefamilien får til dækning af omkostninger i forbindelse med plejeforholdet. Lønnen består af to dele, et skattepligtigt vederlag og en skattefri omkostningsdel. Det skattepligtige vederlag fastsættes, som ovenfor beskrevet, på baggrund af barnets behov for omsorg, støtte og behandling og de kvalifikationer, plejefamilien skal have for at løse opgaven. Den skattefri omkostningsdel består af en fast takst afhængigt af barnets alder. Taksten reguleres årligt og fremgår bagerst i denne pjece. Omkostningsdelen dækker kost, logi, daglig hverdagskørsel, daglige fornødenheder og fornøjelser, fx frisør, biograf mv, og er nærmere beskrevet her under i afsnittet Hvad dækker omkostningsbeløbet. Plejekontrakten indeholder også regler vedrørende tavshedspligt, magtanvendelse, opsigelsesvarsel, forsikringsforhold samt de pligter og rettigheder plejefamilien har vedrørende supervision og efteruddannelse samt oplysningspligt vedrørende ændringer i plejefamiliens personlige forhold. Honoreringssystemet i gennemsnitsmodellen betyder, at kommunen udarbejder en kontrakt, som er gældende over en periode på 4 år, hvor opgaven på ny vurderes og der forhandles vederlag. Forud for denne forhandling vil der blive indhentet relevante oplysninger om barnets funktionsniveau og behov i forhold til den indsats, der forventes af plejefamilien. Ved en revurdering af kontrakten gøres der status og det vurderes om forudsætningerne for den oprindeligt indgåede kontrakt fortsat holder.

5 Ved revurdering kan kontrakten ændres. Det kan fx af revurderingen fremgå, at der skal aftales ændret aflønning eller nye aftaler om dækning af udgifter i forbindelse med plejeforholdet. Såfremt der ikke kan opnås enighed om ændringerne, vil det være den eksisterende kontrakt der i første omgang er gældende. Herefter har plejefamilien eller Ringkøbing- Skjern Kommune mulighed for at opsige kontrakten.

6 Fastsættelse af vederlagets størrelse Ved fastsættelse af vederlagets størrelse skal der, som tidligere beskrevet, tages udgangspunkt i den børnefaglige undersøgelse, handleplanen og eventuelt andre relevante dokumenter vedrørende barnet. Fastsættelse af vederlag vurderes på baggrund af: Plejebarnets behov for hjælp og støtte De krav kommunen stiller til plejefamiliens kompetencer Den indsats som plejebarnets anbringelse kræver af plejeforældrene Om varetagelse af et fuldtidsjob er muligt eller ej samtidig med plejeopgaven Tre vederlag Der kan ydes tre vederlag når barnet og plejefamilien falder ind under nedenstående beskrivelse: Barnet: Få eller flere almindelige belastningsindikatorer såsom: Faglige/sociale problemer i skolen. Ikke socialt alderssvarende udvikling. Søvnproblemer/mareridt. Ikke alderssvarende motorisk udviklet. Manglende selvtillid. Angstsymptomer. Manglende tillid til voksne. Vådligger og lignende urenlighed. Behov for bistand af psykologisk art. Diverse psykosomatiske reaktioner. Lettere fysisk/psykisk handicap med behov for motorisk, psykisk og social træning. Træning og ledsagefunktioner. Plejefamilien: Krav om en pædagogisk indsats i et omfang, der vil kunne udfordre plejefamilien både familiemæssigt og socialt. Fire vederlag Der kan ydes fire vederlag når barnet og plejefamilien falder ind under nedenstående beskrivelse: Barnet: Mange almindelige af de ovenfor nævnte belastningsindikatorer, der medfører omfattende omsorgs- og/eller opdragelsesbehov. Plejefamilien: Opgavens art gør det nødvendigt at indrette plejeforældrenes arbejde udenfor hjemmet efter barnets behov.

7 Seks vederlag Der kan ydes seks vederlag når barnet og plejefamilien falder ind under nedenstående beskrivelse: Barnet: Mange af de almindeligt forekommende belastningsindikatorer, der fordrer socialpædagogisk indsats af adfærdsregulerende karakter. Samt en eller få alvorlige belastningsfaktorer såsom: Spiseforstyrrelse. Psykiatriske symptomer. Flere tidligere anbringelsesforløb. Følgevirkninger af incest eller anden mishandling/groft omsorgssvigt. Misbrugsproblemer. Sværere fysisk/psykisk handicap med uhensigtsmæssig adfærd og/eller stort aktivitetsniveau. Fysisk/psykisk handicap med omfattende plejebehov. Fysisk/psykisk handicap med behov for konstant opsyn. Plejefamilien: Opgavens art kræver socialpædagogisk indsats, der kræver dels en vis erfaring, dels at plejeforældrenes samlede beskæftigelse højst må udgøre 1½ fuldtidsstilling. Otte vederlag Der kan ydes otte vederlag når barnet og plejefamilien falder ind under nedenstående beskrivelse: Barnet: Udover de almindeligt forekommende belastningsfaktorer vil der også være tale om få eller flere alvorlige belastningsindikatorer Plejefamilien: Opgavens art kræver behandling og nødvendiggør, at en af plejeforældrene skal have opgaven som hovedbeskæftigelse. Der kan stilles krav om erfaring på området og/eller en fagligt relevant baggrund. Ti vederlag Der kan ydes ti vederlag når barnet og plejefamilien falder ind under nedenstående beskrivelse: Barnet: Flere alvorlige belastningsindikatorer af de ovenfor nævnte eller af større sværhedsgrad. Der er tale om svære følelsesmæssige/adfærdsmæssige og/eller sociale problemer, der kræver behandling. Plejefamilien: Opgaven kræver relevant faglig baggrund og er så omfattende, at plejeforældrenes samlede beskæftigelse udover plejearbejdet højst må udgøre én fuldtidsstilling.

8 Vederlag ved søskendeanbringelser Gennemsnitsmodellen i RKSK tager ligeledes højde for søskende anbragt i samme plejefamilie. Det betyder, at der maximalt vil kunne gives et honorar på 12 vederlag samlet for et søskende par. Ved 3 søskende gives der maximalt 16 vederlag. Dette ud fra den betragtning, at der vil være forskel på børnenes belastningsgrad til trods for, at de er vokset op i samme hjem.

9 Hvad dækker omkostningsbeløbet (kost, logi og daglige fornødenheder) Omkostningsbeløbet forventes at dække: Almindelig kost inkl. skolemælk. Vask og personlig hygiejne. Håndkøbsmedicin samt lægeordineret medicin ved midlertidig behandling. (F.eks. penicillin). Ekstra dyr behandling kan ansøges hos socialrådgiveren. Brug af telefon, mobiltelefon, TV, computer og porto. Entre til zoo, tivoli, biograf, svømmehal m.m., samt transport til disse. Skoletaske, passer, lineal, lommeregner, skolefoto, skole- og klassearrangementer, klassekasse m.v. Diverse fritidsarrangementer, gaver til skolekammerater og venner. Vedligeholdelse af cykel. Kørsel til tandlæge, frisør, alm. læge, kammerater og fritidsarrangementer. Pas. Indkøb af almindelig mobiltelefon. Barnepige. Computer. Aflastning Som hovedregel etableres der ikke aflastning til børn anbragt i plejefamilie. Hvis det vurderes af sagsbehandler og familieplejekonsulent, at der er et konkret behov for aflastning, så arbejdes der på om barnet kan komme i netværksaflastning, før der søges efter en generel godkendt aflastningsfamilie. Barnepige Udgifter til barnepige afholdes af plejefamilien ud af omkostningsbeløbet. I helt særlige tilfælde kan kommunen bevilge midler til aflønning af barnepige, hvis det vurderes, at barnepige er et formålstjenligt alternativ til en aflastningsfamilie, og det er forudbestemt i handleplanen. En bevilling på barnepige gives for max 1 år ad gangen, hvorefter bevillingen skal revurderes. Kommunen skal indhente børneattest på barnepigen, inden barnepigeordningen må starte op. Beklædning, fodtøj og medicinudgifter Beklædning dækkes efter gældende takster. I helt særlige tilfælde, hvor forældrene er berettiget til støtte efter Servicelovens 41 stk. 3, såfremt barnet boede hjemme, kan kommunen yde ekstra hjælp til ekstraordinære store udgifter til beklædning efter forudgående ansøgning fra plejefamilien. Det kan f.eks. ske i tilfælde, hvor et handicappet barn slider særligt meget på tøjet, merudgifter til specialfodtøj efter lægelig anbefaling, medicinudgifter og lignende. Briller og kontaktlinser Udgifter til briller og kontaktlinser dækkes af kommunen efter aftale med

10 sagsbehandler. Efter ansøgning kan der bevilliges op til max kr. I helt særlige tilfælde kan der søges om dækning af yderligere udgifter til briller, hvis der foreligger dokumentation for et særligt behov herfor, og kun efter aftale med sagsbehandler. Computer, Ipad, tablet, printer, internet m.v. Opsparingsbeløb til computer er indeholdt i plejefamiliens omkostningsbeløb. Såfremt barnet ikke har været anbragt i familieplejen i 2 år, hvormed der ikke har været tid til opsparing, yder kommunen omkring barnets 10-års alder et tilskud på max kr. til anskaffelse af computer. Computeren følger barnet. Der gives kun ét tilskud pr. barn. Såfremt barnets skole forlanger, at barnet har en computer til rådighed, er det skolen, der afholder udgiften hertil eller stiller en computer til rådighed. Der kan søges om computer ved forskellige fonde, bl.a. Børnehjælpsdagen og Egmontfonden. Udgangspunktet er, at barnet på lige fod med resten af familien, bruger plejefamiliens tablet eller Ipad. Såfremt barnet ikke har været anbragt i familieplejen i 2 år, hvormed der ikke har været tid til opsparing, yder kommunen omkring barnets 4-års alder i særlige tilfælde et tilskud på max kr. til anskaffelse af tablet/ipad, hvis der er et særligt behandlingsmæssigt- eller udviklingsmæssigt behov. Udstyret følger barnet. Der gives kun ét tilskud pr. barn. Cykel. Der kan bevilliges tilskud til cykel + cykelhjelm ved konkret aldersbehov til et beløb på max kr. pr. gang. Daginstitution og skole, herunder privat pasning og skoletilbud Det forventes at plejebarnet benytter de kommunale pasnings- og skoletilbud. Plejefamiliens udgift til forældrebetaling til kommunal daginstitution dækkes af kommunen som socialpædagogisk friplads. Ønskes et privat tilbud, skal dette drøftes med sagsbehandler, der har den endelige beslutningskompetence. Egenbetaling til fx friskole eller privat dagpleje afholdes af plejefamilien. Efterskole Aftaler omkring efterskoleophold besluttes altid i samarbejde med den unge, plejefamilien, biologiske forældre samt Socialrådgivningen, og udmøntes konkret på opfølgningsmøderne. Det er socialrådgiver der til slut alene træffer den endelige afgørelse ift. eventuelt efterskoleophold. Ved ophold på efterskole under plejeanbringelse halveres vederlag og omkostningsdel. Plejefamilien orienteres ved bevilling af efterskoleopholdet. Sagsbehandler sørger for, at der udarbejdes midlertidig kontrakt, når en ung skal på efterskole. Plejefamilien har et medansvar for at sikre, at der udarbejdes ny, midlertidig kontrakt i forbindelse med efterskoleopholdet. Kommunen betaler efterskoleopholdet. Sagsbehandleren følger op på efterskoleopholdet via statusudtalelse, handleplansmøder m.v. Udgifter i forbindelse med efterskoleophold fx IT udstyr, idrætstøj og lign. betales af omkostningsbeløbet. Særligt store udgifter kan bevilges af Socialrådgivningen. Hvis der er særlige udgifter forbundet med efterskoleopholdet, skal dette tydeliggøres inden der træffes endelig beslutning om bevilling.

11 Etablering og indskrivningsbeløb Plejefamilien stiller et almindeligt møbleret værelse til rådighed. Der foretages en konkret vurdering af barnets eventuelle behov for yderligere indbo/udstyr. Indskrivningsbeløbet aftales med, godkendes og bevilliges af sagsbehandler. Indskrivningsbeløbets maksimum fremgår af de vejledende satser fra KL. Plejefamilien skal kunne fremlægge dokumentation for, hvad indskrivningsbeløbet er brugt til, inden der kan ske en udbetaling. Ved anbringelse på eget værelse, vurderes behov for møbler og andet indbo, som en del af indskrivningsbeløbet. Udstyr som anskaffes ved indskrivning tilhører barnet og følger barnet ved fraflytning. Ferie, pas og vaccination Plejefamilier er omfattet af ferieloven. Der optjenes ret til ferie med løn i 5 uger pr. år. Hvis der ikke modtages andre ferieønsker fra plejefamilien, er ferieafholdelse på forhånd varslet i henhold til ferielovens regler til afholdelse med 3 ugers hovedferie i uge 28, 29 og 30. Desuden varsles ferieafholdelse i uge 42 og uge 7. Det forventes, at plejefamilien altid afholder ferie med plejebarnet, med mindre der er tale om helt særlige omstændigheder. Dette ud fra en betragtning om, at det sjældent er hensigtsmæssigt for plejebarnet ikke at deltage i en ferie på lige fod med de andre familiemedlemmer. Kommunen yder et tilskud på maks kr. årligt til plejebarnets andel af ferierejsen. Indeholdt i beløbet på kr. er også eventuelle udgifter til pas og vaccinationer samt øvrige aktivitetsudgifter under ferien (f.eks. billet til Legoland) Beløbet afregnes, når der er modtaget dokumentation for plejebarnets andel af ferien. Hvis plejefamilien ikke tager på ferie med plejebarnet, udbetales der ikke tilskud til ferie. Ved ferie i udlandet kan der anmodes om et såkaldt rejsedokument/travel document fra sagsbehandler, hvori der står, at barnet er i pleje ved den pågældende plejefamilie. Forsikring Plejefamilien er omfattet af lov om arbejdsskadeforsikring. Anbragte børn ulykkesforsikres ikke af Ringkøbing-Skjern Kommune. Hvis barnet har en ulykkesforsikring på anbringelsestidspunktet, som er tegnet af forældrene, skal forældrene opsige denne, hvis de ikke fortsat ønsker at betale præmien. Socialrådgiveren skal sikre, at plejefamilien sørger for, at barnet/den unge under opholdet er dækket af en kombineret ansvars og familieforsikring, der dækker personskader og tingskader forvoldt af plejebarnet/den unge mod tredjemand eller tredjemands ejendom.

12 Plejefamilien kan ansøge Ringkøbing-Skjern Kommune om erstatning af tingskader forvoldt mod plejefamilien, når beløbet overstiger kr., hvis skaden ikke er omfattet af forsikring. Erstatningskrav fra plejefamilien, som ikke er omfattet af forsikringsdækning, vurderes i samråd med teamleder og juridisk team. Ved tvivlstilfælde kontaktes forsikringsteamet. Evt. merudgift til plejefamiliens ansvars- og familieforsikring bevilges af socialrådgiveren. Fritidsaktiviteter og udstyr Udgifter til fritidsaktivitet, kontingent og udstyr i forbindelse med fritidsaktiviteten er som hovedregel indeholdt i plejefamiliens omkostningsbeløb. Særlige fritidsaktiviteter, som fremgår af handleplanen, kan blive dækket af Socialrådgivningen. Særlige fritidsaktiviteter kan bl.a. være handicapridning. Der skal være en konkret faglig, fx lægefaglig, begrundelse for, hvorfor den pågældende fritidsaktivitet kunne være gunstig for barnet at deltage i. Gaver Der udbetales automatisk tilskud til gaver efter KL s gældende takster til jul og fødselsdag til indkøb af gave til plejebarnet fra plejefamilien. Konfirmation/nonformation Der kan udbetales midler til beklædning jf. gældende takster fra KL. Kommunen yder et tilskud på op til 250 kr. pr. kuvert til maks. 25 kuverter til konfirmationsfest. Tilskuddet skal betragtes som en økonomisk ramme, inden for hvilken man selv bestemmer de nærmere omstændigheder for konfirmationsfesten. Beløbet udbetales efter dokumentation for afholdelse af konfirmationen/nonfirmationen. Barnedåb Kommunen yder et tilskud på op til 250 kr. pr. kuvert til maks. 25 kuverter til barnedåb. Tilskuddet skal betragtes som en økonomisk ramme, inden for hvilken man selv bestemmer de nærmere omstændigheder for barnedåben. Beløbet udbetales efter dokumentation for afholdelse af barnedåb. Kostbeløb/kostpenge ved weekends og ferier Statens takst for kostbeløbet trækkes fra kost- og logi beløbet ved plejefamiliens ferie over 3 døgn uden plejebarn. Hvis barnet er på samvær i 3 døgn eller herover, udbetaler plejefamilien kostbeløbet til forældrene. Dette kan gøres kontant eller via overførsel/mobile pay. Kurser og supervision til plejeforældre: Plejefamilien har ret og pligt til deltagelse i minimum 2 undervisningsdage pr. år. Beslutning om kursus og undervisningsdage træffes i samråd mellem Specialteamet for Plejefamilier og Anbringelses- og Hjemgivelsesteamet. Anbringelses- og Hjemgivelsesteamet har bevillingskompetencen ift. eksterne kurser. Plejefamilien tilbydes supervision i overensstemmelse med plejeopgavens omfang. Supervision ydes både af Ringkøbing-Skjern Kommune, Specialteamet for

13 plejefamilier og af ekstern supervisor. Der ydes ikke tabt arbejdsfortjeneste til supervision og kurser. Logi Møbleret værelse med seng, sengetøj, linned, legetøj og lign. stilles til rådighed og fornyes af plejefamilien. Spædbørnsting kan udlånes af Ringkøbing-Skjern Kommune og skal afleveres igen efter brug. Plejefamilien er ansvarlige for at returnere autostole, klapvogne, barnevogne, bæreseler og lign. der er bevilliget som udlån. Særlig behandling Udgifter til nødvendig særlig behandling (fx ergoterapi, fysioterapi) kan søges dækket. Behandlingen skal være anbefalet af læge/sygehus. Det er sagsbehandler, der laver den endelige faglige vurdering og har bevillingskompetencen. Psykologbehandling tilbydes via PPR, Udrednings- og behandlingsteamet. Sagsbehandler indstiller til behandling, og det er PPR der har bevillingskompetencen. Transport / kørsel Almindelig omsorgsbetinget kørsel er indeholdt i omkostningsbeløbet. F.eks. til og fra dagtilbud/skole, læge- og tandlægebesøg, fritidsaktivitet, legeaftaler. Kørsel til længerevarende behandling, der er forudbestemt i handleplanen, dækkes efter statens laveste takst. Hvis det er et krav, at plejefamilien henter og bringer barnet til samvær med biologisk familie eller hvis plejefamilien er pålagt deltagelse i kurser, lovpligtige opfølgningsmøder, temadage mv., dækkes denne kørsel med statens laveste takst. Køresedler skal afleveres hver måned. Køresedler for indeværende år, skal afleveres inden årets udgang af hensyn til afslutning af budgetåret. Der udbetales som udgangspunkt ikke godtgørelse for tidligere år, når et nyt år er påbegyndt (dec. undtaget). Tøj og lommepenge til barnet Tøj- og lommepenge udbetales månedlig bagud til plejefamiliens NEM konto. Pengene tilhører børnene, så alle tøj- og lommepenge skal tilgå barnet.

14 Generelle informationer Vedr. bevillinger Det er vigtigt at alle udgifter, som I som plejefamilie måtte have, der ikke er indeholdt i omkostningsbeløbet, altid er aftalt på forhånd med sagsbehandler. Socialrådgivningen dækker ikke udgifter, som I som plejefamilie har påtaget jer, uden det er godkendt/bevilget af sagsbehandler. Korrespondance med sagsbehandler Hvis der korresponderes pr. mail, så må mailen ikke indeholde personfølsomme oplysninger, fx barnets fulde navn, cpr. nr. og lign. Statusudtalelser må ikke sendes retur via alm. mail, disse skal sendes som sikker mail via borger.dk. EU s dataforordning er trådt i kraft ved udgangen af maj Med denne forordning stilles der endnu større krav end hidtil til kommunens håndtering af personfølsomme oplysninger. Tilsynet Pleje- og aflastningsfamilier godkendes af Socialtilsynet. Socialtilsynet fører tilsyn med plejefamilier og undersøger i den forbindelse bl.a. om plejefamilien har en handleinstruks, dvs. er bekendt med den opgave de skal udføre og målene herfor. Det er myndighedssagsbehandler i RKSK, der er ansvarlig for bl.a. samvær, barnepige, vederlag, handleplan m.m. Socialtilsynet har ingen kompetencer ift. dette. Sociale medier Der må kun lægges billeder af det anbragte barn op på de sociale medier, fx hjemmesider, Facebook og lign. hvis der er samtykke fra biologiske forældre til at gøre det. Dette gælder alle de steder barnet færdes, både hjemme, i skolen, dagtilbuddet, fritidsklubben og lign. Som plejefamilie er i ansvarlig for, at I ikke lægger billeder på sociale medier uden samtykke. Børnesamtale/tilsyn Der afholdes som minimum en børnesamtale med barnet højst 3. mdr. efter anbringelsen og derefter mindst hver 6. mdr. dvs. i forbindelse med opfølgningen på anbringelsen (det personrettede tilsyn). Det personrettede tilsyn foregår som udgangspunkt efter aftale med anbringelsesstedet, men det kan også i særlige tilfælde foretages uanmeldt. Barnet har altid ret til at have en bisidder med til børnesamtalen jf. Lov om Social Service 48a. Dette kunne være en pædagog eller lærer. Det må ikke være anbringelsesstedet eller biologiske forældre, som er bisidder under børnesamtalen. Der kan i særlige tilfælde gives lov til, at anbringelsesstedet deltager som bisidder, hvis det vurderes at være hensigtsmæssigt i forhold til barnets tryghed. Inder der træffes afgørelser, fx samværsafgørelser, så skal der afholdes en børnesamtale med barnet. Denne samtale kan undlades, hvis der lige har været afholdt børnesamtale, eller barnets alder eller modenhed taler i mod en børnesamtale. Handleplan Som hovedregel skal der udarbejdes en handleplan jf. Lov om Social Service 140 inden anbringelsen, men der kan af hensyn til barnet ske en anbringelse uden udarbejdelse af handleplanen, hvis anbringelsen sker akut. Skulle dette ske skal der udarbejdes en handleplan hurtigst muligt.

15 I handleplanen vil der være angivet formålet med anbringelsen, hvilken indsats der iværksættes, fx plejefamilie eller opholdssted, samt indsatsens forventede varighed. Målene i handleplanen skal være specifikke, målbare, ambitiøse, realistiske og tidsbestemte. Målene i handleplanen skal revurderes 1. gang inden for 3 mdr. efter anbringelsen, og derefter senest hver 6. mdr. Anbringelsesstedet vil få handleplanen / målene tilsendt, så de er bekendt med, hvad der skal arbejdes med. Lov om voksenansvar for anbragte børn og unge / magtanvendelse Lov om voksenansvar for anbragte børn og unge omfatter: Alle anbringelsessteder Alle anbragte børn og unge under 18 år Plejeforældre og pædagogisk personale Lov om voksenansvars 3 omhandler, at man som plejefamilie både har pligt til at varetage den daglige omsorg for det anbragte barn, og at man samtidig har adgang til mindre indgreb for at beskytte barnet: 1. Pligten til at varetage den daglige omsorg for barnet/den unge, herunder opfylde barnets og den unges behov for tryghed, omsorg og beskyttelse, og 2. Adgangen til i den forbindelse at foretage nødvendige mindre indgreb i barnets eller den unges selvbestemmelsesret for at sikre barnets eller den unges interesser Voksenansvaret tager afsæt i forældreansvaret jf. forældreansvarslovens 2. Ved anbringelse overgår den daglige omsorg fra forældrene til plejeforældrene. Omsorgen overfor barnet/den unge skal, i relation til servicelovens formålsbestemmelse i 46: Sikre barnets interesser Opfylde barnets psykiske og fysiske behov Opbygge barnets kompetencer til at indgå i sociale relationer Sikre barnets trivsel og læring Fysisk guidning af barnet/den unge jf. 6 må kun udføres af kommunale plejefamilier. Afværgehjælp jf. 8 må kun udføres af kommunale plejefamilier. En egentlig magtanvendelse må ikke udføres af hverken plejefamilier eller kommunale plejefamilier, men kun af opholdssteder og døgninstitutioner. Hjemgivelse/ forældrenes begæring om hjemgivelse Ophør af anbringelse/hjemgivelse: Som udgangspunkt skal vi som forvaltning jf. lov om social service 68 sikre, at en given indsats ophører når formålet er opnået. Denne vurdering foretages løbende, både ved børnesamtaler, opfølgningsmøder og i dialog med jer som plejefamilie. Vi skal løbende vurdere, om der sker en ændring i forældrene forhold, som gør at det skal undersøges om muligheden for en hjemgivelse kan komme på tale.

16 Skulle denne mulighed opstå, vi I som plejeforældre blive orienteret og inddraget i det omfang, det er muligt. Når forældre begærer et barn hjemgivet: Når børn er frivillig anbragt, kan forældrene begære børnene hjemgivet. I henhold til Servicelovens 68 stk. 3 skal vi som forvaltning inden 7 dage lave en afgørelse til forældrene, hvori der tages stilling til denne anmodning, dvs. om den imødekommes, om den ikke imødekommes eller om sagen skal undersøges nærmere. Som udgangspunkt kan en hjemgivelsesperiode vare få dage og op til 6 måneder. Hjemgivelsesperioden skal anvendes til at undersøge, om der fortsat er et anbringelses grundlag, og om der mangler yderligere oplysninger i forhold til at vurdere dette. Det kan fx være beskrivelser af samvær, en observation af forældre og børn sammen i en samspilsundersøgelse, en forældrekompetenceundersøgelse eller lign. I hjemgivelsesperioden er barnet fortsat er anbragt hos plejefamilien. Når forældre begærer et tvangsanbragt barn hjemgivet: Når børn er tvangsanbragt, har kommunen ikke som ved børn, der er frivilligt anbragt, pligt til at lave en hjemgivelses periode, hvis ikke at der er sket ændringer som kan påvirke anbringelses grundlaget. Hvis forvaltningen ikke kan imødekomme en anmodning om hjemgivelse, skal sagen foreligges Børn og Unge udvalget inden for en rimelig tidshorisont jf. Lov om social service 68 stk. 6. Samvær Støttet samvær Jf. Lov om social service 71 stk. 2 Støttet samvær kan kun iværksættes med samtykke fra forældrene. Det støttede samvær bliver iværksat, hvis det vurderes at kunne være medvirkende til at sikre barnet et godt og sikkert samvær, hvor der er fokus på barnet. Støttepersonen støtter forældrene i det omfang det er nødvendigt og hjælper med at skabe struktur omkring samværet og aktiviteterne heri. Støttepersonen er ikke som udgangspunkt selv deltagende i aktiviteterne, med mindre de bliver bedt om det. Det er forældrene der overordnet selv har ansvaret for samværet. Overvåget samvær Jf. Lov om Social service 71 stk. 3 Det overvågede samvær forelægges og besluttes af Børn- og Ungeudvalget og kan som hovedregel kun bevilges for højest 1 år af gangen. Overvåget samvær kan kun iværksættes, hvis det vurderes at barnets sundhed og udvikling er alvorligt truet i forbindelse med samvær og skal sikres via overvågning. Overvåger er som udgangspunkt kun observerende og kan stoppe samværet hvis det vurderes nødvendigt af hensyn til barnet Overvåger er ikke som udgangspunkt støttende, men kan gøre det hvis forældremyndigheden accepterer dette. Overvåger skal beskrive samværet fra gang til gang og indlevere statusbeskrivelsen til forvaltningen. Efterværn Efterværn ydes jf. Det Strategiske Anbringelses- og Hjemgivelsesgrundlag i Ringkøbing-Skjern kommune, hvoraf følgende fremgår:

17 Ringkøbing-Skjern kommune vurderer behovet for efterværn og bevilliger dette i henhold til gældende lovgivning. Hovedreglen i Ringkøbing-Skjern kommune er dog, at anbringelse ud over det 18 år som hovedregel ikke bliver forlænget. Efterværn ydes efter en konkret vurdering af den unges udviklingsmuligheder. Der vil ofte være tale om, at man knytter en kontaktperson til den unge. Det betyder at: Der ydes efterværn når det anses for væsentligt, af hensyn til den unges uddannelses-, arbejds- eller boligforhold Efterværn kun kan tilbydes, når der er tale om ganske særlige situationer, som ikke kan imødekommes i de lokale forebyggende behandlingstilbud, eller når der er tale om kriminalitet, der har ført til dom eller ungdomssanktion Der skal, når den unge fylder 16 år, påbegyndes en drøftelse med den unge og anbringelsesstedet om udslusning/afslutning af indsatsen Den endelige afgørelse om hvorvidt den unge er omfattet personkredsen for efterværn skal træffes ved det 17,5 år Afhængig af den unges vanskeligheder inddrages enten Beskæftigelse eller Handicap og Psykiatri i den videre proces, og tager stilling til den fremtidige støtte og forsørgelse

18 Takster 2019: Type: Forudsætning Pr. døgn: Pr. uge: Pr. måned: Pr. km.: Pr. time: Engangs: Pr. år: Vederlag 142, ,00 Kost/logi: Kost 53, ,08 Kost/logi under 10 år 184, ,67 Kost/logi 10 år og ældre 196, ,67 Kost/logi 3. barn og derover 171, ,25 Kørsel: Kørsel lav takst 1,98 Kørsel høj takst 3,56 Tøj- og lommepenge: Tøj 0-10 år 113,00 491,01 Lom 3-10 år 31,00 134,70 Tøj år 133,00 577,92 Lom år 66,00 286,79 Tøj år 155,00 673,51 Lom år 133,00 577,92 Tøj 16 år og ældre 170,00 738,69 Lom 16 år og ældre 267, ,18 Gaver: Gave Under 14 år (fødselsdage/jul) 232,00 Gave Over 14 år (fødselsdage/jul) 345,00 Eksamen, konfirmation, svendeprøve 572,00 Konfirmation Tøj 6.076,00 Indskrivning Efter vurdering 9.902,00 Udskrivning 0-15 år efter vurdering 3.811,00 Udskrivning 16 år og ældre efter vurdering 5.712,00 Praktikgodtgørelse iht. vejledningen fra KL 33,00 Praktikgodtgørelse iht. kompetenceplanen: 14-årige: 33,00 15-årige: 38,00 16-årige: 43,00 17-årige: 48,00 Kontaktperson 1 x honorar 876,00 Kontaktperson 2 x honorar 1.752,00 Kontaktperson 3 x honorar 2.628,00

At være plejefamilie i Silkeborg Kommune. En vejledning i forhold til ansættelse

At være plejefamilie i Silkeborg Kommune. En vejledning i forhold til ansættelse At være plejefamilie i Silkeborg Kommune En vejledning i forhold til ansættelse Revideret marts 2019 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Plejevederlag, ansættelse og kontrakt... 3 Plejevederlag og supplerende

Læs mere

Socialudvalget 2013-14 SOU Alm.del Bilag 196 Offentligt. Fælles fynsk praksis. vedr. tillægsydelser til plejefamilier

Socialudvalget 2013-14 SOU Alm.del Bilag 196 Offentligt. Fælles fynsk praksis. vedr. tillægsydelser til plejefamilier Socialudvalget 2013-14 SOU Alm.del Bilag 196 Offentligt Fælles fynsk praksis vedr. tillægsydelser til plejefamilier Forord Foranlediget af initiativ fra Odense kommune har der i et samarbejde mellem de

Læs mere

At være plejefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune

At være plejefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune At være plejefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune En vejledning i forhold til ansættelse, omkostningsbeløb og vederlagsfastsættelse Retningslinjer i denne pjece er gældende for plejefamilier godkendt efter

Læs mere

At være plejefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune

At være plejefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune At være plejefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune En vejledning i forhold til ansættelse, omkostningsbeløb og vederlagsfastsættelse Retningslinjer i denne pjece er gældende for plejefamilier godkendt efter

Læs mere

Vejledende retningslinier for vilkår og fastsættelse af vederlag til plejefamilier kontraktansat af Vordingborg Kommune

Vejledende retningslinier for vilkår og fastsættelse af vederlag til plejefamilier kontraktansat af Vordingborg Kommune Vejledende retningslinier for vilkår og fastsættelse af til plejefamilier kontraktansat af Vordingborg Kommune En plejefamilie kan både være en fuldtids plejefamilie, en aflastningsfamilie eller en netværksfamilie.

Læs mere

Beskrivelse af plejefamilieforhold i forbindelse med aflastning og anbringelse

Beskrivelse af plejefamilieforhold i forbindelse med aflastning og anbringelse Børne- og Familierådgivningen Ungeenheden Beskrivelse af plejefamilieforhold i forbindelse med aflastning og anbringelse 2 Beskrivelse af plejefamilieforhold i forbindelse med aflastning og anbringelse

Læs mere

Nuværende model for honorering af plejefamilier.

Nuværende model for honorering af plejefamilier. Notat Modeller for honorering af plejefamilier Nedenfor præsenteres to modeller for honorering af plejefamilier. De to modeller tager udgangspunkt i KL s vederlags takster, og fastsættes med udgangspunkt

Læs mere

Tillægsydelser til plejefamilier

Tillægsydelser til plejefamilier Tillægsydelser til plejefamilier Godkendt af Socialudvalget den 3. april 2019 Indhold Økonomiske forhold under plejeanbringelsen...3 Aflønning...3 Omkostningsbeløbet...3 Etablering...3 Plejebarnets besøg

Læs mere

Tillæg til familieplejekontrakten

Tillæg til familieplejekontrakten Tillæg til familieplejekontrakten Målgruppe: Socialrådgivere, familieplejekonsulenter og plejefamilier Indskrivningsbeløb Der skal foretages en konkret vurdering af barnets behov for udstyr, og det forventes

Læs mere

Vilkår for pleje - og aflastningsfamilier der benyttes af Billund Kommune

Vilkår for pleje - og aflastningsfamilier der benyttes af Billund Kommune Vilkår for pleje - og aflastningsfamilier der benyttes af Billund Kommune Maj 2017 Generelt vedrørende døgnpleje / indskrivningsbeløb Ved døgnpleje forventes det, at plejefamilien kan stille et almindeligt

Læs mere

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Trin Barnets støttebehov/belastningsgrad Plejefamiliens kompetencer Plejefamiliens beskæftigelsesgrad 1 Laveste belastning Barnet har et almindeligt

Læs mere

HÅNDBOG FOR NETVÆRKSPLEJEFAMILIER

HÅNDBOG FOR NETVÆRKSPLEJEFAMILIER HÅNDBOG FOR NETVÆRKSPLEJEFAMILIER Familie og Ungecentret Familieplejeområdet, Rådhusgang 4, 6200 Aabenraa Familie og Ungecentret, juni 2016 Indholdsfortegnelse Generelle bemærkninger vedr. netværksfamilier....3

Læs mere

selvværd er mere end velfærd

selvværd er mere end velfærd selvværd er mere end velfærd VEJLEDENDE RETNINGSLINJER FOR FULDTIDSANBRAGTE BØRN I FAMILIEPLEJE OG BØRN I AFLASTNING Omkostningsdelen Tilskud til særlige udgifter Kørselsgodtgørelse Fritidsjob Kostpenge

Læs mere

Niveauets størrelse vurderes i forbindelse med anbringelsen af et barn. I vurderingen indgår følgende elementer:

Niveauets størrelse vurderes i forbindelse med anbringelsen af et barn. I vurderingen indgår følgende elementer: Økonomi Gennemsnitsmodellen: Siden 2010 har Aarhus Kommune arbejdet med aflønningsformen ny honoreringsmodel. Familieplejecenteret vurderer honoreringen ud fra opgavens karakter og ud fra den gennemsnitlige

Læs mere

KOMMUNAL PLEJEFAMILIE I DE FEM KOMMUNER

KOMMUNAL PLEJEFAMILIE I DE FEM KOMMUNER KOMMUNAL PLEJEFAMILIE I DE FEM KOMMUNER INDHOLD KOMMUNAL PLEJEFAMILIE I DE FEM KOMMUNER s. 3 AT BLIVE KOMMUNAL PLEJEFAMILIE s. 4 Vil I være kommunal plejefamilie? s. 4 Godkendelse s. 5 VILKÅR FOR KOMMUNALE

Læs mere

- anbringelsens forventede varighed - barnets vanskeligheder - forældresamarbejde - krav til plejefamilien - plejefamiliens ressourcer.

- anbringelsens forventede varighed - barnets vanskeligheder - forældresamarbejde - krav til plejefamilien - plejefamiliens ressourcer. Økonomi Gennemsnitsmodellen Siden 2010 har Aarhus Kommune arbejdet med aflønningsformen gennemsnitsmodellen. Familieplejen vurderer honoreringen ud fra opgavens karakter og ud fra den gennemsnitlige plejeopgave

Læs mere

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Trin Barnets støttebehov/belastningsgrad Plejefamiliens kompetencer Plejefamiliens beskæftigelsesgrad 1 Laveste belastning Barnet har et almindeligt

Læs mere

Familieplejeområdet Standarder for honorering og bevilling af ydelser

Familieplejeområdet Standarder for honorering og bevilling af ydelser Familieplejeområdet Standarder for honorering og bevilling af ydelser 1 Plejekontrakten Generelt om kontrakten Plejekontrakten indgås mellem Frederikssund kommune og den person i plejefamilien, der juridisk

Læs mere

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Trin Barnets støttebehov/belastningsgrad Plejefamiliens kompetencer Plejefamiliens beskæftigelsesgrad 1 Laveste belastning Barnet har et almindeligt

Læs mere

Plejefamilieområdet. Spørgsmål og svar

Plejefamilieområdet. Spørgsmål og svar Plejefamilieområdet Spørgsmål og svar 1 Indhold Plejefamilien, hvem og hvordan 1. Hvad er en plejefamilie? 2. Hvad er formålet med at anbringe et barn i en plejefamilie? 3. Hvem kan blive plejefamilie?

Læs mere

HÅNDBOG AFLASTNINGS- OG PLEJEFAMILIER I SYDDJURS KOMMUNE

HÅNDBOG AFLASTNINGS- OG PLEJEFAMILIER I SYDDJURS KOMMUNE HÅNDBOG AFLASTNINGS- OG PLEJEFAMILIER I SYDDJURS KOMMUNE 2012 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Hvorfor kommer børn i familiepleje eller i aflastning 3 Barnets ophold i familiepleje. 4 Samarbejde med biologisk

Læs mere

Retningslinjer for vederlag, enkeltydelser mv. ved plejefamilieanbringelser

Retningslinjer for vederlag, enkeltydelser mv. ved plejefamilieanbringelser Retningslinjer for vederlag, enkeltydelser mv. ved plejefamilieanbringelser Center for Børn og Familie januar 2016 1 Indledning... 4 Vederlagsfastsættelse... 4 Omkostningsbeløbet... 7 Etableringsudgifter...

Læs mere

Generelle retningslinjer for plejefamilier

Generelle retningslinjer for plejefamilier Generelle retningslinjer for plejefamilier Servicelovens 52 giver mulighed for at børn og unge i alderen fra 0-18 år, der har behov for særlig støtte, kan tilbydes en aflastningsordning eller et døgnophold

Læs mere

Vilkår for pleje - og aflastningsfamilier der benyttes af Billund Kommune. Om kontraktforhold, aflønning, øvrige udgifter, sygdom og ferie.

Vilkår for pleje - og aflastningsfamilier der benyttes af Billund Kommune. Om kontraktforhold, aflønning, øvrige udgifter, sygdom og ferie. Vilkår for pleje - og aflastningsfamilier der benyttes af Billund Kommune Om kontraktforhold, aflønning, øvrige udgifter, sygdom og ferie. November 2018 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Kontrakt...

Læs mere

Håndbog for aflastnings- og plejefamilier

Håndbog for aflastnings- og plejefamilier Håndbog for aflastnings- og plejefamilier 2 Indledning Denne håndbog henvender sig til aflastnings- og plejefamilier som er ansat ved Langeland Kommune eller som ønsker at blive det. Hensigten med håndbogen

Læs mere

At blive aflastnings- eller plejefamilie

At blive aflastnings- eller plejefamilie At blive aflastnings- eller plejefamilie Vil I gerne være aflastnings- eller plejefamilie, er det vigtigt at I: Kan give barnet stabile og trygge rammer og støtte barnets udvikling Kan samarbejde med barnets

Læs mere

Model for aflønning i forbindelse med pleje- og aflastningsopgaver

Model for aflønning i forbindelse med pleje- og aflastningsopgaver Model for aflønning i forbindelse med pleje- og aflastningsopgaver Viborg Kommune har ønsket en forenklet model af vederlagssatserne, sådan at der fremover, i udgangspunktet opereres med 3 niveauer. Med

Læs mere

Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn.

Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn. Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn. Bemærk: Dette forslag er udarbejdet på baggrund af den nye lovgivning pr. 1.1.2011, den såkaldte

Læs mere

Honorering af plejeforholdet ud fra en gennemsnitsbetragtning

Honorering af plejeforholdet ud fra en gennemsnitsbetragtning Århus Kommune Socialforvaltningen Gennemsnitsmodellen Honorering af plejeforholdet ud fra en gennemsnitsbetragtning Den 28. maj 2008 Denne vejledning er udarbejdet i samarbejde mellem Århus Kommune og

Læs mere

Følgeudgifter/særlige udgifter

Følgeudgifter/særlige udgifter Følgeudgifter/særlige udgifter Plejefamilier kan ansøge rådgiver om hel eller delvis dækning af særlige udgifter, som ikke forventes afholdt af kost og logibeløbet. Rådgiver skal ved hver ansøgning om

Læs mere

Taksttabel gældende for 2020

Taksttabel gældende for 2020 Taksttabel gældende for 2020 VEDERLAG/SATSER Serviceloven VEDERLAG M.V. SAMT VEJLEDENDE SATSER FOR LOMMEPENGE, ARBEJDSVEDERLAG, ØVRIGE UDGIFTER M.V. TIL BØRN OG UNGE I FORMIDLET DØGNOPHOLD OG I DØGNINSTITUTIONER

Læs mere

Information for Pleje- & Aflastnings- familier. Familieplejen. Familieplejen. Børnecenter Døgn

Information for Pleje- & Aflastnings- familier. Familieplejen. Familieplejen. Børnecenter Døgn Familieplejen Information for Pleje- & Børnecenter Døgn Familieplejen Telefon: 76 16 08 10 Mail: chg@esbjergkommune.dk Hjemmeside: www.esbjergkommune.dk Aflastnings- familier H vorfor være pleje-/aflastningsfamilie?

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2019 om plejefamilier

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2019 om plejefamilier Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2019 om plejefamilier I medfør af 37, stk. 7, 39, stk. 6, og 42, stk. 7, i Inatsisartutlov nr. 20 af 26. juni 2017 om støtte til børn, fastsættes:

Læs mere

Håndbog for plejefamilier Center for Social Service Egedal Kommune

Håndbog for plejefamilier Center for Social Service Egedal Kommune Håndbog for plejefamilier Center for Social Service Indholdsfortegnelse Kære plejefamilier!... 3 Indledning... 3 Sagsforløb... 3 Aflastning... 3 Anbringelse... 4 Forskellige former for aflastning og familiepleje...

Læs mere

Håndbog for plejefamilier Center for Social Service Egedal Kommune

Håndbog for plejefamilier Center for Social Service Egedal Kommune Håndbog for plejefamilier Center for Social Service Indholdsfortegnelse Kære plejefamilier!... 3 Indledning... 3 Sagsforløb... 3 Aflastning... 3 Anbringelse... 4 Forskellige former for aflastning og familiepleje...

Læs mere

Generelle retningslinjer for plejefamilier

Generelle retningslinjer for plejefamilier Generelle retningslinjer for plejefamilier Servicelovens 52 giver mulighed for at børn og unge i alderen fra 0-18 år, der har behov for særlig støtte, kan tilbydes en aflastningsordning eller et døgnophold

Læs mere

Professionel familiepleje

Professionel familiepleje Professionel familiepleje Nyt tiltag - En ny mulighed for anbringelse Professionel familiepleje åbner en ny mulighed for kommunernes anbringelse af børn og unge med særlige behov for pleje og omsorg. Professionel

Læs mere

Håndbog for plejefamilier i Rudersdal kommune Januar 2015. Indhold

Håndbog for plejefamilier i Rudersdal kommune Januar 2015. Indhold 1 Håndbog for plejefamilier i Rudersdal kommune Januar 2015. Indhold Indledning... 2 Sagsforløb... 2 Aflastning... 2 Døgnanbringelse... 3 Forskellige former for aflastning og familiepleje... 3 Godkendelsesprocedure...

Læs mere

Information. for Plejefamilier & Aflastningsfamilier. Familieplejen Fyrparken 11, 1. sal, 6710 Esbjerg V. Tlf. 76160810

Information. for Plejefamilier & Aflastningsfamilier. Familieplejen Fyrparken 11, 1. sal, 6710 Esbjerg V. Tlf. 76160810 Information for Plejefamilier & Aflastningsfamilier Familieplejen Fyrparken 11, 1. sal, 6710 Esbjerg V. Tlf. 76160810 Indholdsfortegnelse: Hvorfor være plejefamilie/aflastningsfamilie?... Side 3 Betingelser

Læs mere

Håndbog. til afl astnings- og plejefamilier

Håndbog. til afl astnings- og plejefamilier Håndbog til afl astnings- og plejefamilier Randers Kommune september 2003 Indledning Denne håndbog henvender sig til aflastnings- og plejefamilier som er ansat ved Randers Kommune eller som ønsker at

Læs mere

Udvidet vejledning til Faaborg-Midtfyn Kommunes gennemsnitsmodel for plejefamilier. Opvækst og Læring

Udvidet vejledning til Faaborg-Midtfyn Kommunes gennemsnitsmodel for plejefamilier. Opvækst og Læring Udvidet vejledning til Faaborg-Midtfyn Kommunes gennemsnitsmodel for plejefamilier Opvækst og Læring 1. januar 2019 1 Indholdsfortegnelse Side Indledning 3 Kapitel 1 Principper 3 Kapitel 2 Formål 3 Kapitel

Læs mere

Beskrivelse af retningslinjer for netværksplejefamilier ansat af Varde Kommune, herunder procedurer for godkendelse, ansættelsesvilkår og tilsyn.

Beskrivelse af retningslinjer for netværksplejefamilier ansat af Varde Kommune, herunder procedurer for godkendelse, ansættelsesvilkår og tilsyn. Beskrivelse af retningslinjer for netværksplejefamilier ansat af Varde Kommune, herunder procedurer for godkendelse, ansættelsesvilkår og tilsyn. Netværksplejefamilie Overordnet kan en netværksplejefamilie

Læs mere

Taksttabel gældende for 2015

Taksttabel gældende for 2015 Taksttabel gældende for 2015 VEDERLAG/SATSER VEDERLAG M.V. JVF. 142 SAMT VEJLEDENDE SATSER FOR LOMMEPENGE, ARBEJDSVEDERLAG M.V. TIL BØRN OG UNGE I FORMIDLET DØGNOPHOLD OG I DØGN-INSTITUTION EFTER 142 OG

Læs mere

Retningslinjer for arbejdet som pleje- og/eller aftastningsfamilie

Retningslinjer for arbejdet som pleje- og/eller aftastningsfamilie Retningslinjer for arbejdet som pleje- og/eller aftastningsfamilie Struer Kommune Børne- og Familiecentret Revideret januar 2013 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Indholdsfortegnelse 1.0 INTRODUKTION...

Læs mere

Retningslinjer for arbejdet som pleje- og/eller aflastningsfamilie

Retningslinjer for arbejdet som pleje- og/eller aflastningsfamilie Retningslinjer for arbejdet som pleje- og/eller aflastningsfamilie Struer Kommune Børne- og Familiecentret Revideret august 2016 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Indholdsfortegnelse 1.0 INTRODUKTION...

Læs mere

Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne.

Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. 1 Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne Område Randers Kommune

Læs mere

Kvalitetsstandard Handleplan

Kvalitetsstandard Handleplan Aabenraa kommune Juni 2018 Kvalitetsstandard Handleplan Indhold Handleplansmøder... 1 Hvornår skal der udarbejdes handleplaner... 2 Indhold i handleplaner... 3 Særligt for døgnanbringelser i Aabenraa kommune...

Læs mere

Netværksanbringelser aflønnes ikke med vederlag, men kun med omkostningsdelen.

Netværksanbringelser aflønnes ikke med vederlag, men kun med omkostningsdelen. Bliv plejefamilie. Familiepleje tilbydes til børn og unge med et særligt støttebehov, hvor det skønnes, at anbringelse uden for eget hjem er nødvendig. Barnet eller den unge flytter ind hos plejefamilien,

Læs mere

Håndbog. til aflastnings- og plejefamilier. Februar 2011

Håndbog. til aflastnings- og plejefamilier. Februar 2011 Håndbog til aflastnings- og plejefamilier Februar 2011 Indhold Side Indledning... 3 Hvorfor kommer børn i familiepleje eller i aflastning... 3 Barnets ophold i familiepleje... 4 Samarbejde med biologisk

Læs mere

Håndbog for døgnplejefamilier

Håndbog for døgnplejefamilier Håndbog for døgnplejefamilier 1. Godkendelse til familiepleje For at kunne modtage barn/børn i døgnpleje for Holbæk kommune, skal der foreligge en godkendelse fra Socialtilsyn Hovedstaden, Frederiksberg

Læs mere

Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet. Høringsmateriale juni 2015

Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet. Høringsmateriale juni 2015 3 Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver indholdet

Læs mere

Håndbog for plejefamilier

Håndbog for plejefamilier Håndbog for plejefamilier Indhold Velkommen til Herning Kommune... 3 Praktiske informationer... 3 Opgavefordelingen mellem familie-/handicaprådgiveren og familieplejekonsulenten... 4 Herning Kommunes forventninger

Læs mere

Godkendelse af Indførsel af ny honoreringsmodel på plejefamilieområdet

Godkendelse af Indførsel af ny honoreringsmodel på plejefamilieområdet Punkt 2. Godkendelse af Indførsel af ny honoreringsmodel på plejefamilieområdet 2017-001542 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender, at der indføres

Læs mere

Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3. nr. 7: Anbringelse udenfor hjemmet.

Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3. nr. 7: Anbringelse udenfor hjemmet. Serviceniveauer og kvalitetsstandarder for familier, børn og unge. Specialområdet. Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3. nr. 7: Anbringelse udenfor hjemmet. Allerød kommune. Lovgrundlag. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Håndbog til plejefamilier, Rebild Kommune

Håndbog til plejefamilier, Rebild Kommune Håndbog til plejefamilier, Rebild Kommune Center Familie og Handicap, revideret juni 2014 Kære plejefamilier Hensigten med denne håndbog er at give jer plejefamilier og andre aktører på området viden om

Læs mere

Lov og ret Hvilken hjælp kan I få?

Lov og ret Hvilken hjælp kan I få? Lov og ret Hvilken hjælp kan I få? Spastikerforeningen Indhold Aflastning for familier... 4 Aflastning for barnet/den unge... 4 Anbringelse udenfor hjemmet... 4 Boligændringer... 4 Børnefagligundersøgelse

Læs mere

Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 6 Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for

Læs mere

Center for Familie - kompetenceplan jf. Serviceloven

Center for Familie - kompetenceplan jf. Serviceloven Center for Familie - kompetenceplan jf. Serviceloven : evilling/beslutning : Distrikt Øst, Vest, Nord, Syd, Specialteamet : ndstilling evillingsmødets deltagere: Familiechef, distriktsledere, afdelingsleder,

Læs mere

Bilag Plejefamiliens juridiske pligter og rettigheder

Bilag Plejefamiliens juridiske pligter og rettigheder Indholdsfortegnelse Indledning 1 Hvorfor kommer børn i familiepleje eller i aflastning 1 Barnets ophold i familiepleje. 2 Samarbejde med biologisk familie 2 Samarbejde med kommunen 2 Hjemgivelse af barnet....

Læs mere

Professionel/specialiseret/kommunal plejefamilie: 1/5

Professionel/specialiseret/kommunal plejefamilie: 1/5 Bliv plejefamilie. Familiepleje tilbydes til børn og unge med et særligt støttebehov, hvor det skønnes, at anbringelse uden for eget hjem er nødvendig. Barnet eller den unge flytter ind hos plejefamilien,

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2017 om plejefamilier (plejefamiliebekendtgørelsen)

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2017 om plejefamilier (plejefamiliebekendtgørelsen) Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2017 om plejefamilier (plejefamiliebekendtgørelsen) I medfør af 37, stk. 7, 39, stk. 5 og 55, stk. 6 i Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om

Læs mere

Retningslinjer for vederlag, enkeltydelser mv. ved plejefamilieanbringelser

Retningslinjer for vederlag, enkeltydelser mv. ved plejefamilieanbringelser Retningslinjer for vederlag, enkeltydelser mv. ved plejefamilieanbringelser Center for Børn og Familie januar 2017 1 Indledning... 3 Vederlagsfastsættelse... 3 Omkostningsbeløbet... 5 Etableringsudgifter...

Læs mere

Bilag 4: Kvalitetstilsynsskabelon Skabelon for kvalitetstilsyn børn og unge med særlige behov. Barnets CPR: Forældremyndighedsindehaver:

Bilag 4: Kvalitetstilsynsskabelon Skabelon for kvalitetstilsyn børn og unge med særlige behov. Barnets CPR: Forældremyndighedsindehaver: Skabelon for kvalitetstilsyn børn og unge med særlige behov Barnets CPR: Forældremyndighedsindehaver: Sagsbehandler: Distrikt: Skoledistrikt: Aktuelle foranstaltninger Sæt X Pris pr.mdr Varighed Konsulentbistand

Læs mere

Håndbog til plejefamilier, Rebild Kommune

Håndbog til plejefamilier, Rebild Kommune Håndbog til plejefamilier, Rebild Kommune Center Familie og Handicap, Marts 2014 Kære plejefamilier Hensigten med denne håndbog er at give jer plejefamilier og andre aktører på området viden om de regler

Læs mere

Generelle retningslinjer for plejefamilier

Generelle retningslinjer for plejefamilier Generelle retningslinjer for plejefamilier Servicelovens 52 giver mulighed for at børn og unge i alderen fra 0-18 år, der har behov for særlig støtte, kan tilbydes en aflastningsordning eller et døgnophold

Læs mere

Pjece for. plejefamilier. Om at være plejefamilie i Billund Kommune. Jorden Rundt 7200 Grindsted Tlf

Pjece for. plejefamilier. Om at være plejefamilie i Billund Kommune. Jorden Rundt 7200 Grindsted Tlf Pjece for plejefamilier Om at være plejefamilie i Billund Kommune Jorden Rundt 7200 Grindsted Tlf. 79 72 72 72 www.billund.dk Indhold Velkommen til Billund Kommune..........................................

Læs mere

Kvalitetsstandard for anbringelser. Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef

Kvalitetsstandard for anbringelser. Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef Familie og Børn Notat Til: Udvalget for Familie og Børn Sagsnr.: 2011/04413 Dato: 11-05-2011 Sag: Sagsbehandler: Kvalitetsstandard for anbringelser Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef

Læs mere

Håndbog for plejefamilier, der samarbejder med Gentofte kommune Sociale Institutioner og Familiepleje Gentofte kommune

Håndbog for plejefamilier, der samarbejder med Gentofte kommune Sociale Institutioner og Familiepleje Gentofte kommune Håndbog for plejefamilier, der samarbejder med Gentofte kommune 01-01-2017 Sociale Institutioner og Familiepleje Gentofte kommune Håndbog for Plejefamilier Indhold Kontaktoplysninger... 3 Hvordan bliver

Læs mere

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Pjecen handler om dig! Du har fået denne pjece, fordi du ikke skal bo hjemme hos dine forældre i en periode.

Læs mere

Lov og ret. Mulighed for hjælp og støtte til et barn med cerebral parese

Lov og ret. Mulighed for hjælp og støtte til et barn med cerebral parese Lov og ret Mulighed for hjælp og støtte til et barn med cerebral parese Indhold Den vigtige lov: Serviceloven... 4 Den særlige familievejlederordning... 4 Træning og behandling... 4 Merudgifter... 4 Tabt

Læs mere

Kvalitetsstandarder på forebyggelsesområdet

Kvalitetsstandarder på forebyggelsesområdet Familie og Børn Notat Til: Udvalget for Familie og Børn Sagsnr.: 2011/04413 Dato: 15-06-2011 Sag: Sagsbehandler: Kvalitetsstandarder på forebyggelsesområdet Jan Dehn Familiechef Halsnæs Kommune vægter

Læs mere

Emne. Familie og Børn. Dato. Familieplejeafsnittet og rådgivere

Emne. Familie og Børn. Dato. Familieplejeafsnittet og rådgivere Familie og Børn Familieplejeafsnittet og rådgivere Emne Procedure for det personrettede tilsyn med anbragte børn og unge i plejefamilier, netværksfamilier, socialpædagogiske opholdssteder, døgninstitutioner,

Læs mere

Servicestandard for praktisk pædagogisk støtte i hjemmet

Servicestandard for praktisk pædagogisk støtte i hjemmet Servicestandard for praktisk pædagogisk støtte i hjemmet Lovgrundlag Lov om Social Service 52, stk. 3, nr. 2 Mål med indsats Målet er at understøtte forældrene til at tage vare på og ansvar for barnet

Læs mere

Servicestandard for praktisk pædagogisk støtte i hjemmet

Servicestandard for praktisk pædagogisk støtte i hjemmet Servicestandard for praktisk pædagogisk støtte i hjemmet Lovgrundlag Lov om Social Service 52, stk. 3, nr. 2 Mål med indsats Målet er at understøtte forældrene til at tage vare på og ansvar for barnet

Læs mere

Støtte muligheder til forældre

Støtte muligheder til forældre Støtte muligheder til forældre Kreds Østjylland 16. maj 2011 Kompensationsprincippet Borgeren skal så vidt muligt kompenseres for de vanskeligheder og merudgifter, der er en direkte følge af den nedsatte

Læs mere

Håndbog til plejefamilier i Slagelse Kommune

Håndbog til plejefamilier i Slagelse Kommune Håndbog til plejefamilier i Slagelse Kommune En håndbog der giver overblik til jer som allerede samarbejder med os og jer som overvejer det. Juni 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 SAGSFORLØB...

Læs mere

Håndbog for plejefamilier

Håndbog for plejefamilier Fagsekretariatet Børn og Unge Familieplejeteamet Håndbog for plejefamilier.. når jeg bliver voksen, vil jeg bo lige midt imellem mor og far og jer med min mand og børn. Så kan I alle sammen komme og få

Læs mere

Retningslinjer for det personrettede tilsyn

Retningslinjer for det personrettede tilsyn September 2013 Retningslinjer for det personrettede tilsyn 2. udgave Indledning og formål Jf. Lov om Social Service, 148, skal Frederikssund Kommune føre løbende tilsyn med barnets eller den unges forhold

Læs mere

Bilag 2. Hovedpunkter i anbringelsesreformen:

Bilag 2. Hovedpunkter i anbringelsesreformen: Bilag 2 Hovedpunkter i anbringelsesreformen: 1. Tidlig og sammenhængende indsats. Forebyggelse og en tidlig indsats er af afgørende betydning for at sikre udsatte børn og unge en god opvækst. Anbringelsesreformen

Læs mere

Retningslinjer for vederlag, enkeltydelser mv. ved plejefamilieanbringelser

Retningslinjer for vederlag, enkeltydelser mv. ved plejefamilieanbringelser Retningslinjer for vederlag, enkeltydelser mv. ved plejefamilieanbringelser Center for Børn og Familie januar 2019 1 Indledning... 3 Vederlagsfastsættelse... 3 Omkostningsbeløbet... 6 Etableringsudgifter...

Læs mere

Håndbog. for. Plejefamilier

Håndbog. for. Plejefamilier Håndbog for Plejefamilier Kalundborg Kommune. Juni 2012 1 Indholdsfortegnelse. Praktiske oplysninger om Kalundborg kommune.. side 3 Kvalitet i arbejdet som plejefamilie.. side 4 Samarbejde med kommunen

Læs mere

Ø113 Ændrede ansættelsesforhold for plejefamilier

Ø113 Ændrede ansættelsesforhold for plejefamilier Socialforvaltningen BUDGETNOTAT Ø113 Ændrede ansættelsesforhold for plejefamilier Baggrund Socialudvalget besluttede d. 27. maj 2015 at tage en drøftelse af plejefamiliers ansættelsesforhold. Socialudvalget

Læs mere

Bilag 12, UDKAST KONTRAKT FOR KØB AF YDELSER i henhold til servicelovens 76, stk. 3, nr. 1 (efterværn, døgnophold).

Bilag 12, UDKAST KONTRAKT FOR KØB AF YDELSER i henhold til servicelovens 76, stk. 3, nr. 1 (efterværn, døgnophold). Bilag 12, UDKAST KONTRAKT FOR KØB AF YDELSER i henhold til servicelovens 76, stk. 3, nr. 1 (efterværn, døgnophold). Denne kontrakt er indgået i henhold til rammeaftale af [dato] som følge af udbud af pladser

Læs mere

Kompetenceplan for Børne- og Undervisningsudvalget overblik over kompetencer efter Serviceloven

Kompetenceplan for Børne- og Undervisningsudvalget overblik over kompetencer efter Serviceloven Kompetenceplan for Undervisningsudvalget overblik over kompetencer efter 10 Kommunen har pligt til at sørge for at alle kan få gratis rådgivning 11 Kommunen har pligt til at sørge for familieorienteret

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 side 1 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Denne funktion omfatter udgifter og indtægter vedrørende særlig støtte til børn og unge og herunder vedrørende

Læs mere

Lov om social service

Lov om social service ørne- og kulturforvaltningen, Frederikshavn Kommune Kompetenceplan Lov om social service I: indstilling, O: orientering, : bevilling, beslutning Fam.: Familieafd., Afdeling Sagsbehandler Funktionsleder

Læs mere

Håndbog. til aflastnings- og plejefamilier

Håndbog. til aflastnings- og plejefamilier Håndbog til aflastnings- og plejefamilier Ringsted kommune januar 2008 redigeret januar 2015 Indledning Denne håndbog henvender sig til alle aflastnings- og plejefamilier som er ansat ved Ringsted Kommune

Læs mere

Ny model for aflønning af plejefamilier. Hvorfor skabe en ny vederlagsmodel?

Ny model for aflønning af plejefamilier. Hvorfor skabe en ny vederlagsmodel? Ny model for aflønning af plejefamilier Hvorfor skabe en ny vederlagsmodel? Formålet med at skabe en ny model for aflønning af plejefamilier er, at vi i Guldborgsund Kommune gerne vil skabe stabile rammer

Læs mere

Kvalitetsstandard for anbringelse udenfor hjemmet. Vedtaget af Byrådet den 31. august 2015

Kvalitetsstandard for anbringelse udenfor hjemmet. Vedtaget af Byrådet den 31. august 2015 4 Kvalitetsstandard for anbringelse udenfor hjemmet Vedtaget af Byrådet den 31. august 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver indholdet

Læs mere

Retningslinjer for Familiepleje i Næstved Kommune

Retningslinjer for Familiepleje i Næstved Kommune Sagsnr. 27.00.00-A00-4-16 Cpr. Nr. Dato 11-10-2016 Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen Retningslinjer for Familiepleje i Næstved Kommune Vederlag Næstved Kommune bruger KLs vejledning som udgangspunkt for

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2014 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2015

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2014 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2015 Velfærds- og Sundhedsstab Sagsbehandler: Torhild Højgaard Sagsnr. 27.69.04-A26-3-14 Dato:18.11. Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er 2015 Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjemmetræning. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for hjemmetræning. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 5 Kvalitetsstandard for hjemmetræning Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver indholdet og omfanget af

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 32 af 14. december 2006 om hjælp til børn og unge

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 32 af 14. december 2006 om hjælp til børn og unge Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 32 af 14. december 2006 om hjælp til børn og unge I medfør af 11, stk. 3, 16, stk. 3, 17, stk. 5, 21, stk. 2, 35, stk. 3, og 38, stk. 4, i landstingsforordning nr. 1 af

Læs mere

Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier

Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier Juni 2019 Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier Godkendelsesrammen er udarbejdet af på tværs af de fem socialtilsyn, Hovedstaden, Øst, Midt, Syd og Nord. Godkendelsesrammen er revideret juni

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2017 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2018 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2017 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2018 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 4

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 4 Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 4 Udarbejdet af: Mette Wulf og Anne-Marie Storgaard Dato: Dato 20. oktober 2008 Sagsid.: Version nr.: 1 Fagsekretariatet Børne- og Unge Rådgivningen

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2014 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2015 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2014 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2015 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

DØGNINSTITUTIONER, OPHOLDSSTEDER MV. OG FORE- BYGGENDE FORANSTALTNINGER FOR BØRN OG UNGE

DØGNINSTITUTIONER, OPHOLDSSTEDER MV. OG FORE- BYGGENDE FORANSTALTNINGER FOR BØRN OG UNGE Budget- og regnskabssystem 4.5.3 - side 1 DØGNINSTITUTIONER, OPHOLDSSTEDER MV. OG FORE- BYGGENDE FORANSTALTNINGER FOR BØRN OG UNGE 5.20 Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge På denne funktion

Læs mere

Anbringelse af Børn og Unge. Hvad du bør vide, når dit barn skal anbringes udenfor hjemmet

Anbringelse af Børn og Unge. Hvad du bør vide, når dit barn skal anbringes udenfor hjemmet Anbringelse af Børn og Unge Hvad du bør vide, når dit barn skal anbringes udenfor hjemmet Anbringelse At få et barn anbragt er en stor forandring både for barnet, - en stor der nu skal bo et nyt sted og

Læs mere

Roskilde Kommune har fastsat frister for, hvor lang tid der må gå, inden der skal være truffet en afgørelse og borgeren har modtaget et svar.

Roskilde Kommune har fastsat frister for, hvor lang tid der må gå, inden der skal være truffet en afgørelse og borgeren har modtaget et svar. Social- og Sundhedssekretariatet Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk Samlede dokument vedr. sagsbehandlingstidsfrister på det sociale område

Læs mere