2.1 Projektberetning. Leverancer og resultater. Optimal linjeføring

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2.1 Projektberetning. Leverancer og resultater. Optimal linjeføring"

Transkript

1 2.1 Projektberetning I forbindelse med busplan 2012, og de ønskede ruteændringer i bymidten, skulle busser nu køre dobbeltrettet igennem Allehelgensgade. Siden 2012 har gaden fungeret med den midlertidige afmærkningsløsning. Tilsagnet om medfinansiering fra Fremkommelighedspulje 7 har medvirket til, at det nu er lykkedes at finansiere og gennemføre en permanent ombygning af gaden til dobbeltrettet bustrafik. Afmærkningsløsningen med dobbeltrettet bustrafik blev evalueret i 2013, hvor borgere, beboere i gaden og chauffører blev inddraget. Fra beboernes side viste sig stor utilfredshed med den midlertidige afmærkningsløsning og stigningen i antallet af busser. Mange syntes også at trygheden for cyklister var blevet ringere ved cykling i retning mod Stændertorvet, sammen med biler, lastbiler og busser. Roskilde Kommune tog afsæt i de punkter, der blev peget på og undersøgte alternative løsningsmuligheder for vejprofilet. Efter fornyet granskning af projektet har Roskilde Kommune besluttet en løsning af gaden profil, hvor der er delt cykelsti og fortov i østsiden, mens cyklister i vestsiden, i retning mod Jernbanegade, deler køresporet med sydkørende busser. Leverancer og resultater Optimal linjeføring Med den permanente omlægning af Allehelgensgade med mulighed for dobbeltrettet bustrafik er der sikret en optimal linjeføring. Allehelgensgades lange lige forløb giver en retlinet kørsel gennem bymidten til fordel for rejsetid, regularitet og passagerkomfort. Rejsetid Fremkommelighedstiltag i Allehelgensgade har endnu ikke har resulteret i en nedsættelse af køretiden mellem Roskilde st. og Stændertorvet. Dog har fremkommelighedstiltag forbedret muligheden for at overholde køreplanen på 201A. Generel trafikafvikling Movia og Arriva giver udtryk for, at den nye udformning af Allehelgensgade har gjort bustrafikken mere glidende, og at dette kan tilskrives fremkommelighedstiltag, som er en medvirkende årsag til god og stabil busafvikling gennem Allehelgensgade. Fritrum gadeinventar I forbindelse med ombygning er skilte og standere blevet flyttet til bagkant. Det har løst problemer med påkørsler, samt forbedret afviklingen uden unødige stop, opbremsninger og ujævn kørsel.

2 Busprioritering i signaler Der er gennemført de planlagte tiltag med signalanlæg, der prioriterer bustrafikken i krydsene; Stændertorvet - Allehelgensgade Bredgade - Allehelgensgade Jernbanegade - Allehelgensgade. Fremkommeligheden bemærkes særligt ved Bredgade at være blevet bedre som følge af signaljustering og busprioritering. Ligeledes er tidligere farlige situationer i krydset ved Jernbane løst. Chaufførerne bekræfter, at signalkrydsene nu fungerer bedre for busserne, end under afmærkningsløsningen. Inddragelse af beboere, brugere og chauffører Chaufførerer med godt kendskab til vejforholdene og vejprofilet både før og efter ombygningen vurderer, at gaden nu, som helhed, er bedre for bustrafikken, end med afmærkningsløsningen. Cyklisterne oplever, at det er utrygt, hvis bussen vælger at køre uden om cyklisten på vej mod Jernbanegade, og derved opleves at komme tæt på. Kommunen gør en særlig indsats for, at cyklister gennem midtbyen har alternative ruter. Færdselreguleringen Der er gennemført en markant og tydelig skiltning og afmærkning, som viser, at det udelukkende er busser og cykler, som må køre imod ensretning i retning mod Jernbanegade. Chauffører og borgere beretter, at biler ofte kører mod ensretningen, og vurderingen er, at dette forhold ikke er blevet bedre efter ombygningen af gaden. Samlet vurdering Kommunen vurderer, at gaden har fundet den bedst mulige form, som flertallet er tilfredse med, og som fremadrettet sikrer en effektiv afvikling af bustrafikken gennem midtbyen.

3 2.2 passagertal efter projektets gennemførelse Udvælgelse af og vurdering af datagrundlaget Projektets formål var at udforme Allehelgensgade som en permanent busvej med dobbeltrettet bustrafik for at sikre bussernes fremkommelighed og hurtigst mulig forbindelse til busterminalen og Stændertorvet. Ombygningen af gaden blev indledt i efteråret 2016, og afsluttet i uge Vurdering af passagerudviklingen sker på basis af bedst mulige datagrundlag før og efter ombygningen af gaden. Der anvendes passagertællinger fra august 2016 og august 2017 for at datagrundlaget så vidt muligt ligger udenfor sommerferien, samt har mest mulig tidsmæssig afstand til byggeperioden. Førmåling: På- og afstigertal for august måned Specifikation for Regnskab for 2016 (Movia). Eftermåling: På- og afstigertal for august måned Specifikation for estimat Datagrundlaget for på- og afstigere vurderes ikke at være det bedst mulige, fordi eftermålingen ligger relativt kort efter åbningen af busgaden i uge 22, samt at eftermålingen er gennemført kort tid efter længerevarende ruteomlægninger. Der kan som regel forventes et fald i passagertallet i forbindelse med ruteomlægninger, fordi passagererne altid har en tilvænningsperiode når rute- og stoppestedsforholdene ændrer sig. Desuden er værdien af datagrundlaget begrænset, fordi det dækker en relativt kort periode. Med de nævnte forbehold in mente gennemføres en statistisk analyse. Datagrundlaget består af tællinger af på- og afstigere ved de relevante stoppesteder for de buslinjer, som kører i Allehelgensgade. Her er tale om stoppestederne ved Roskilde st. Stændertorvet, Schmeltz Plads og Bredgade. Passagerudviklingen i busser i Allehelgensgade som helhed er blevet vurderet ved at sammenligne regnskabstal for 2016 med seneste estimat for passagertallet i samlet passagertal af, som stiger på busser som kører helt eller delvis gennem Allehelgensgade. På-/afstigere i alt aug På-/afstigere i alt aug A A Samlet Buslinjer og summerede på- og afstigere på Roskilde st., Stændertorvet, Schmeltz Plads og Bredgade.

4 Der kan ses et samlet fald i på- og afstigertal for busser i Allehelgensgade på 3,2 % i august 2017, sammenlignet med august Forventningen til passagerudviklingen, baseret på sammenligning af regnskabstal fra 2016 og fremskrivning i estimat 3 fra 2017, er en stigning på 2,5 %. Der er således ikke overensstemmelse mellem passagerudviklingen (udtrykt ved ændringer i på- og afstigere ved stoppesteder med relation til Allehelgensgade), og de samlede passagertal for hele buslinjer (Kommunens bybusser som helhed). Uoverensstemmelsen kan være en bekræftelse af antagelsen om, at flytning af busruter har negativ effekt på på-og afstigertallet, og at der er en vis tilvænningstid til ændrede forhold i busbetjeningen. De tydelige og mærkbare forbedringer af Allehelgensgade indgår i en samlet oplevelse af at køre bus i Roskilde. Ændringerne har afgørende betydning for at meget stort antal daglige passagerer, og vil meget sandsynligt fremadrettet kunne fastholde nuværende, men også tiltrække nye passagerer på grund af stabil og rettidig drift.

5 2.3 Succeskriterier Optimal linjeføring Med den permanente omlægning af Allehelgensgade med mulighed for dobbeltrettet bustrafik er der sikret en optimal linjeføring. Allehelgensgades lange lige forløb giver en retlinet kørsel gennem bymidten til fordel for rejsetid, regularitet og passagerkomfort. Før bus-dobbeltretningen, som blev indledt i 2012 som en midlertidig afmærkningsløsning, kørte flere busruter ad en rute, som var ca. 100 meter længere og med to sving mere end den nuværende rute ad Allehelgensgade Plads til dobbeltrettet bustrafik Udviklingen af Allehelgensgades vejprofil til 2017 I forbindelse med busplan 2012, og de ønskede ruteændringer i bymidten, skulle busser nu køre dobbeltrettet igennem Allehelgensgade. Det havde de hidtil kun gjort på ca. en trediedel af gadens længde. For at gøre dobbeltrettet bustrafik muligt, blev Allehelgensgade afmærkning midlertidigt ændret. Modstrøms cykelbanen i gadens vest-side blev snævret ind, og midterlinjen forskudt mod vest. Siden 2012 har gaden fungeret som den midlertidige afmærkningsløsning. Tilsagnet om medfinansiering fra Fremkommelighedspulje 7 har medvirket til, at det lykkedes at finansiere og gennemføre en permanent ombygning. I forbindelse med evaluering af afmærkningsløsningen, etape 1 i 2013, blev der fremlagt et løsningsforslag for gadens nye profil. Dette første forslag til en permanent løsning for gaden indebar følgende ændringer, som vist på tværprofil 2 nedenfor: - Fortovet i østsiden indsværes med ½ m - Modstømscykelbanen i vestsiden skulle ligeledes snævres ind. - De nødvendige belægningsændringer, blandt andet fjernelse af brostensafgræsning af cykelbane. - En samlet indsats for busprioritering i tre signaler. - Flytning af skiltestandere. Betydelig ændring af vejprojektet i forhold til det foreslåede i 2013 Efter fornyet granskning af projektet besluttede Roskilde Kommune en alternativ løsning, som fremgår af tværprofil 3 nedenfor. Med denne løsning er der etableret delt cykelsti og fortov i østsiden, mens cyklister i vestsiden, i retning mod Jernbanegade, deler køresporet med sydkørende busser Denne væsentlige og markante ændring var et kompromis med fordele og ulemper i forhold til at afvikle trafikken trygt og sikkert i det trange byrum, og samtidig sikre god fremkommelighed for busser.

6 Ræsonnementer i forbindelse med den alternative løsning: - Ved at give nordkørende cyklister en særskilt sti, blev udfordringen utryghed for lette trafikanter i denne side af gaden løst, da cyklister ikke længere skal færdes i køresporet sammen med personbiler, busser og tung trafik. - Cyklister cykler mod syd i det vestlige kørespor sammen med bustrafikken, hvor der kører en bus ca. 10 gange pr. time. Cyklister har i langt den største del af tiden køresporet for sig selv. - Hvis bussen passerer en cyklist sker det med højst 30 km/t (Hastighedszone). Dermed sker samfærdsel mellem busser og cyklister ved en betryggende lav hastighed. Vejprojektet i Allehelgensgade blev påbegyndt efterår 2016, og afsluttet primo juni 2017 efter en ombygningsproces fælles med Fors.

7 Tværprofiler fra 2012 til 2017 Tværprofil 1: Før Busser og biler kører enkeltrettet mod nord. Cykler kører mod nord i kørespor Cykler kører mod syd på modstrøms cykelbane Tværprofil 2 (Afmærkningsløsning): Fra 2012 til juni 2017 Biler kører enkeltrettet mod nord. Busser kører dobbeltrettet nord-syd. Cykler kører mod nord i kørespor, med busser Cykler kører mod syd på modstrøms cykelbane Skilte placeret i forkant. (Lodret stiplet viser princippet for tværprofilet, som planen var i Indskrænkning af fortov og cykelbane for at få plads til busser). Tværprofil 3, endelig løsning, juni Biler kører enkeltrettet mod nord. Busser kører dobbeltrettet nord-syd. Cykler kører mod nord på cykelsti Cykler kører mod syd i kørespor sammen med busser Skilte er placeret i bagkant

8 2.3.3 Rejsetid Der er udført en køreplananalyse fra de seneste 3 år. Analysen viser, at fremkommelighedstiltag i Allehelgensgade endnu ikke har betydet nedsættelse af køretiden mellem Roskilde st. og Stændertorvet. Det modsatte, en øgning af køreplantiden, er faktisk tilfældet. På denne strækning er der lagt et minut til køretiden. Til gengæld er der sket en reduktion på tilsvarende et minut mellem Himmelev Center og Stændertorvet. Den samlede køretid er dermed uændret mellem Himmelev Center og Roskilde St. Figur 1 Afgang fra Stændertorv sker 1 minut tidligere. Samlet rejsetid fra Himmelev Center til Roskilde st. er uændret. Ændringen er gennemført, fordi bussen i forbindelse med udligning ved stoppestedet på Stændertorvet i uacceptabel grad spærrede for den øvrige trafik. En evt. forsinkelse på turen mellem Himmelev center og Stændertorvet kan, med det ekstra minut på turen til Roskilde st., udlignes så bussen når rettidigt frem. Ændringen har ifølge Movia og Arriva forbedret muligheden for at overholde køreplanen på 201A Generel trafikafvikling Både Movia og Arriva giver udtryk for, at den nye udformning af Allehelgensgade har gjort bustrafikken mere glidende end med afmærkningsløsningen. Movia vurderer, at et markant fald i klager fra operatøren over køretid og trafik skyldes kommunens fremkommelighedstiltag, som er en medvirkende årsag det samlede billede af en god og stabil busafvikling gennem Allehelgensgade. Disse tilkendegivelser kommer fra Movias køreplanlæggere og rådgivere, fra interviews med chauffører og fra kommunens tilbagevendende møder med Arrivas driftsledere, som tidligere har klaget over skilte, standere og signaler, som hver især gav mange stop, opbremsninger og ujævn kørsel.

9 Signalprioritering Der er gennemført de planlagte tiltag således, at signalanlæg prioriterer bustrafikken i krydsene; Stændertorvet - Allehelgensgade Bredgade - Allehelgensgade Jernbanegade - Allehelgensgade. Der har hidtil været udfordringer med fremkommelighed og sikkerhed på grund af signalerne, særligt ved Bredgade og Jernbanegade. I førstnævnte var fremkommeligheden nedsat når to busser afventede grønt samtidig, men kun en enkelt kom med over. Ved Jernbanegade var der tilbagevendende farlige situationer når bussen svingede til venstre ad Jernbanegade, fra Allehelgensgade. Ifølge chauffører, som Roskilde Kommune har talt med, er fremkommeligheden ved Bredgade blevet bedre som følge af signaljustering og busprioritering. De farlige situationer ved Jernbanegade er ligeledes løst, og alle adspurgte chauffører bekræfter, at signalkrydsene nu fungerer bedre for busserne, end under afmærkningsløsningen. Fritrum og gadeinventar Som følge af tidligere dialog med Arrivas driftsledelse og chauffører har der været fokus på skilte og standere i forbindelse med ombygningen. Chauffører har tidligere sagt, at de ofte påkørte denne type gadeinventar, som derfor er flyttet til bagkant i vejprofilet. Tilbagemeldingen er, at denne indsats har løst problemet med påkørsel Inddragelse af beboere, brugere og chauffører Afmærkningsløsningen med dobbeltrettet bustrafik blev evalueret i 2013, hvor borgere, beboere i gaden og chauffører blev inddraget. Fra beboernes side viste sig stor utilfredshed med den midlertidige afmærkningsløsning og stigningen i antallet af busser. Mange syntes også at trygheden for cyklister var blevet ringere ved cykling i retning mod Stændertorvet, sammen med biler, lastbiler og busser. Roskilde Kommune tog afsæt i de punkter, der blev peget på og undersøgte alternative løsningsmuligheder for vejprofilet. Det endelige 2017 vejprojekt er blevet evalueret ved at inddrage brugere og buschauffører. Kommunen havde oprindeligt planlagt at inddrage gadens beboere, men denne del blev valgt fra i samråd med kommunens kommunikationsafdeling, som vurderede, at det ville være særdeles vanskeligt at formidle en isoleret evaluering af selve permanentgørelsen af gaden (nærværende etape 2 projekt). Derfor fravalgtes direkte beboerevaluering. I stedet er der foretaget en gennemgang af de reaktioner, som kommunen har modtaget fra brugere og beboere på den endelige udformning af Allehelgensgade. Arrivas chauffører er tilfredse men cyklisterne er utrygge sammen med busser Interviewet med chauffører fra Arriva, som er den største busoperatør i Roskilde Kommune, og dermed har mange chauffører, som har et godt kendskab til vejforholdene og vejprofilet både før og efter ombygningen. Chaufførernes vurdering af den endelig løsning for gaden lyder på udbredt tilfredshed, og enighed om, at gaden nu er bedre for bustrafikken, end med afmærkningsløsningen.

10 Busser og cykler deles om køresporet i retning mod Jernbanegade. Chaufførerne er meget delte i vurderingen af færdslen sammen med cyklister, og er ikke enige om at vurdere, om det er utrygt for cyklisten. Fem chauffører siger, at man ikke kan passere og derfor må køre bagved, især hvis der er modsat trafik, hvilket følgende betyder, at bussernes fremkommelighed nedsættes når der er cykler. Et forhold, som ikke har ændret sig med ombygningen af gaden, og som derfor må ses som et grundvilkår i en tæt bymidte med relativt smalle veje. Chaufførerne udtaler, at man som regel kører bag cyklisten, med mindre der er god plads til at køre uden om, når der ikke er modkørende trafik. Cyklisterne derimod oplever, at bussen nogle gange kører uden om, og når det sker opleves det utrygt, fordi bussen opleves at køre tæt på. Brugeroplevelserne viser, at det ikke er muligt, at løse alle udfordringer i det relativt smalle vejprofil. Det er efter Roskilde Kommunes opfattelse lykkedes, at skabe en effektiv og tryggere busvej mellem to store og vigtige rejsemål, bymidten og stationen, med videre forbindelser til tætbefolkede dele af kommunen. Det er naturligvis ikke tilfredsstillende, at nogle cyklister kan føle sig utrygge. Denne udfordring er vanskelig at løse i den smalle gade. Derfor gør kommunen en indsats for at skabe alternative ruter ad parallelveje for cyklister gennem bymidten. Der anlægges modstrøms cykelbaner og cykelstier. Langt størstedelen af cyklisterne har derfor alternative ruter til alle større rejsemål i Roskilde by uden, eller med begrænset forlængelse af turen. Gennemgangen af borgernes reaktioner på den omlagte Allehelgensgade viser ingen tilkendegivelser omkring utilfredshed, men flere har gjort opmærksom på udfordringen med personbiler, som kører mod ensretningen. Denne udfordring skal fortsat undersøges, så busfremkommeligheden og trafiksikkerheden er bedst mulig. Kommunen vurderer, at gaden har fundet den bedst mulige form, som flertallet er tilfredse med, og som fremadrettet sikrer en effektiv afvikling af bustrafikken gennem midtbyen.

11 2.3.6 Færdselreguleringen Alle buschauffører svarede, at de tit er ude for at biler kører mod ensretningen. Med tit uddybede flere, at det skete hver dag, og vurderede i øvrigt, at denne udfordring ikke var blevet bedre med ombygningen af gaden. Busfremkommeligheden hæmmes i øvrigt af at der dagligt er varelevering til flere butikker i gaden. Siden indledningen af den dobbeltrettede bustrafik har der været udfordringer med personbiler, som ikke overholder færdselsreglerne. Ombygningen af gaden er gennemført med en samlet skilte- og afmærkningsplan, som er godkendt af Politiet. Trafikreguleringen er gjort ekstra tydelig med store bogstaver for bus på kørebanen. Erfaringer siden åbningen af gaden i juni 2017 viser, at problemet med kørsel mod ensretning af personbiler ikke er løst. Dette er et betydeligt problem for sikkerhed og fremkommelighed, fordi der kun findes signal for busser ved ankomsten til Jernbanegade. Når personbiler når frem til krydset ved Jernbanegade blokerer de for busser, som får signal til at køre i form af hvid bjælke. Ligeledes er der eksempler på, at personbiler kører ud i krydset når der er grønt for tværkørende færdsel. Der skal snarest findes en løsning på denne udfordring. En mulighed er supplerende og tydeligere ensrettet-skiltning, placeret, som vist nedenfor, hvor Borchgade møder Allehelgensgade (Med ensretningsundtagelse af bus og cykel). Denne skiltning vil tydeliggøre den påbudte kørselsretning for personbiler.

12 2.4 Fremkommelighed Der er udført en køreplananalyse fra de seneste 3 år. Analysen viser, at fremkommelighedstiltag i Allehelgensgade endnu ikke har betydet nedsættelse af køretiden mellem Roskilde st. og Stændertorvet. 2.5 Erfaringer og anbefalinger Investeringen af tid og penge i at få en second opinion på løsningsforslaget fik en afgørende positiv betydning på udformning og kvalitet af projektet. Inddragelse af brugere og chauffører før og efter projektet giver vigtig viden, og et godt resultat for dem der skal bruge forholdene i det daglige.

Nygade. I alt er det skønnet, at passagerer i myldretiden hver dag vil få fordel af bedre busfremkommelighed i krydset.

Nygade. I alt er det skønnet, at passagerer i myldretiden hver dag vil få fordel af bedre busfremkommelighed i krydset. Skabelon for projektbeskrivelse Projekttitel Nygade/Jernbanegade øget fremkommelighed for 13 buslinjer. Resumé I signalkrydset Nygade/Jernbanegade bevirker en meget kort højresvingsbane i den sydlige tilfart,

Læs mere

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr.

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. NOTAT Dato J. nr. 22. maj 2015 Udmøntning af Pulje til busfremkommelighed Nedenfor præsenteres de projekter som får støtte af Pulje til busfremkommelighed. Der udmøntes midler til 18 projekter til i alt

Læs mere

UDKAST. Vordingborg Kommune. Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat. NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO

UDKAST. Vordingborg Kommune. Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat. NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO UDKAST Vordingborg Kommune Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1 Buslinjer... 4 2.2 Trafikafvikling

Læs mere

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej Til: Ballerup Kommune Center for Miljø og Teknik Hold-an Vej 7 DK-2750 Ballerup BALLERUP KOMMUNE Dato: 9. november 2017 Tlf. dir.: 24294910 E-mail: herb@balk.dk Kontakt: Herdis Baierby Notat Evaluering

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 7. runde

Fremkommelighedspuljen 7. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 7. runde 25. november 2013 3 Tilsagnsnotat Der er i 7. runde udmøntet for 93,1 mio. kr. til 23 projekter. Dermed Fremkommelighedspuljen udmøntet i 2013. Følgende projekter

Læs mere

Midlertidige fremkommelighedstiltag for busser på letbanestrækningen

Midlertidige fremkommelighedstiltag for busser på letbanestrækningen By- og Kulturforvaltningen Midlertidige fremkommelighedstiltag for busser på letbanestrækningen Byudvikling Byrum og Mobilitet By- og Kulturudvalget har på udvalgsmøde 12. januar 2016 bedt By- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Busprioritering med GPS-detektering

Busprioritering med GPS-detektering Busprioritering med GPS-detektering Trafikingeniør Anders Boye Madsen, Københavns Kommune, BJ39@tmf.kk.dk, og Civilingeniør Jan Kildebogaard, ÅF Hansen & Henneberg, jak@afhh.dk For at forbedre bussernes

Læs mere

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde Hvorfor trafikforsøg i Vestergade

Læs mere

Analyse: Passagerudviklingen før og efter omlægningen ved

Analyse: Passagerudviklingen før og efter omlægningen ved Køge Kommune Teknik og Miljøforvaltningen Sagsnummer Sagsbehandler SN Direkte +45 36 13 16 62 Fax - SN@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. marts 2016 Linje 245 før-efter analyse

Læs mere

Fremtiden er kollektiv. Mogens Møller,

Fremtiden er kollektiv. Mogens Møller, Fremtiden er kollektiv Ny vejregel-eksempelsamling for kollektiv bustrafik Mogens Møller, mm@viatrafik.dk www.viatrafik.dk Velkommen til de næste 15 min. med 10 nye eksempler på kollektiv bustrafik Mogens

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag 1 - Besigtigelse af traceer i Roskilde. Roskilde Kommune. Notat. 1 Generelle tiltag

Indholdsfortegnelse. Bilag 1 - Besigtigelse af traceer i Roskilde. Roskilde Kommune. Notat. 1 Generelle tiltag Roskilde Kommune Bilag 1 - Besigtigelse af traceer i Roskilde Notat COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Generelle tiltag 1

Læs mere

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området.

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området. NOTAT Projekt Ombygning af krydset Søvej Rolighedsvej i Ringe Kunde Faaborg Midtfyn Kommune Notat nr. 2 Dato 29. juni 2012 Fra Erik Gersdorff Stilling 1. Baggrund Faaborg Midtfyn Kommune har i en trafiksikkerhedsrevision,

Læs mere

Bilag 5 Notat vedrørende løsningsalternativer og politidialog

Bilag 5 Notat vedrørende løsningsalternativer og politidialog BILAG 5 NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 5 Notat vedrørende løsningsalternativer og politidialog Ved Budget 2016 (BR 1. oktober 2015) (A, B, C, F, I, O og V) var der enighed om at forbedre rejsetiden

Læs mere

FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0

FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0 FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0 +WAY PÅ 101A I KØGE 3 +Way - næste skridt for 101A? 1 Sammenfatning Denne sammenfatning er revideret af Køge Kommune

Læs mere

BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE. Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K. Mrk. Fremkommelighedspuljen. Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg

BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE. Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K. Mrk. Fremkommelighedspuljen. Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K Mrk. Fremkommelighedspuljen By- og Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks

Læs mere

Notat. Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 3. december 2015. Arbejdsprogram for trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune

Notat. Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 3. december 2015. Arbejdsprogram for trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune Notat Til: Ballerup Kommune Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 3. december 2015 Arbejdsprogram for trafikbestilling

Læs mere

Intelligent signalprioritering for busser og udrykningskøretøjer i Vejle

Intelligent signalprioritering for busser og udrykningskøretøjer i Vejle Intelligent signalprioritering for busser og udrykningskøretøjer i Vejle Jørgen Birk, COWI A/S Pia Gulddahl Møller, Vejle Kommune 1 Signalanlæg i Vejle Anlæg med busprioritering Vejdirektoratet, 14 anlæg

Læs mere

NOTAT. Busfremkommelighed på linje 201A. Busbane - Holbækvej Roskilde Kommune

NOTAT. Busfremkommelighed på linje 201A. Busbane - Holbækvej Roskilde Kommune NOTAT Projekt Busfremkommelighed på linje 201A. Busbane - Holbækvej Kunde Roskilde Kommune Notat nr. 1. udkast Dato 2018-03-27 Til Helle Schou, Roskilde Kommune. Veje og Grønne Områder Fra RAW Mobility

Læs mere

Evaluering af tryghed, adfærd og registrerede konflikter i cykelprojekter i København

Evaluering af tryghed, adfærd og registrerede konflikter i cykelprojekter i København Evaluering af tryghed, adfærd og registrerede konflikter i cykelprojekter i København Aalborg trafikdage 24-25 aug. 2009 Anne Eriksson Center for Trafik, Københavns Kommune anneri@tmf.kk.dk Tre forskellige

Læs mere

Evalueringer af tryghed, adfærd og registrerede konflikter i cykelprojekter i København

Evalueringer af tryghed, adfærd og registrerede konflikter i cykelprojekter i København Evalueringer af tryghed, adfærd og registrerede konflikter i cykelprojekter i København Trafiksikkerhedskoordinator Anne Eriksson Center for Trafik, Københavns Kommune E-mail: anneri@tmf.kk.dk Introduktion

Læs mere

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION FEBRUAR 2014 KØGE KOMMUNE OG MOVIA +WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION SAMMENFATNING AF FORSLAG I RAPPORTEN: +WAY PÅ 101A I KØGE (VER 2.0) 1. Sagsfremstilling Køge er en

Læs mere

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Notat Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Projektbeskrivelse for forprojekt på Flintholm Station. Ansøgning til fremkommelighedspuljen. Projekttitel Bynet 2018 - "forprojekt til forbedring

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Effektundersøgelse af busfremkommelighed. Søvej 13B, 3460 Birkerød Tlf.: / mail:

Effektundersøgelse af busfremkommelighed. Søvej 13B, 3460 Birkerød Tlf.: / mail: Effektundersøgelse af busfremkommelighed Søvej 13B, 3460 Birkerød Tlf.: 4820 900 / mail: via@viatrafik.dk KAN INVESTERING I BUSFREMKOMMELIGHED BETALE SIG? EFFEKTUNDERSØGELSEN Gennemført af Vejregelgruppen

Læs mere

Status på driftsøkonomi og passagertal... 1

Status på driftsøkonomi og passagertal... 1 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282810 Brevid. 2528053 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Justeringer til busplan 2018 29. marts 2017 Indhold Status på driftsøkonomi og passagertal...

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 5. runde

Fremkommelighedspuljen 5. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 5. runde 26. april 2011 3 Tilsagnsnotat Indhold F2011-5-01, Rudersdal Kommune Ombygning af Holte Stationsforplads 5 F2011-5-2, Slagelse Kommune Strategi for busfremkommelighed

Læs mere

Trafik- og adfærdsanalyse

Trafik- og adfærdsanalyse Trafik- og adfærdsanalyse Kongelundsvej / Oliefabriksvej Supplerende undersøgelse og forslag om trafiksanering af en del af Kongelundsvej Udarbejdet af: Lene Hansen Kontrolleret af: Morten Fabrin, Trine

Læs mere

Østerbro Lokaludvalgs høringssvar og Teknik- og Miljøforvaltningens kommentarer til høringssvar. Sagsnr

Østerbro Lokaludvalgs høringssvar og Teknik- og Miljøforvaltningens kommentarer til høringssvar. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Bilag 5 Østerbro Lokaludvalgs høringssvar og Teknik- og Miljøforvaltningens kommentarer til høringssvar Høringssvar vedr. Svanemøllerutens 3. etape (af

Læs mere

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter.

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter. NOTAT Projekt Evaluering af 2 minus 1 vej på Stumpedyssevej Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-12-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Evaluering af 2 minus

Læs mere

Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

Udtalelse til forslag fra Venstres byrådsgruppe om forsøg med taxi i busbaner

Udtalelse til forslag fra Venstres byrådsgruppe om forsøg med taxi i busbaner Udtalelse Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Miljø og Teknik Dato 7. juni 2017 Udtalelse til forslag fra Venstres byrådsgruppe om forsøg med taxi i busbaner Konklusion Venstre har foreslået, at der igangsættes

Læs mere

VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING

VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING Til Køge Kommune Dokumenttype Notat Dato September 2011 VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING VESTERGADE ETABLERING AF PARKERING Revision V2 Dato 2011-09-15 Udarbejdet af CM, PT Beskrivelse Notat vedr.

Læs mere

Linje 4 er en af de store succeser i bybusnettet. Den bliver flittigt brugt af borgerne til og fra industriområderne.

Linje 4 er en af de store succeser i bybusnettet. Den bliver flittigt brugt af borgerne til og fra industriområderne. Dato: 15.april 2016 J-nr: 70-04-02-15-09 Kontaktperson: Sif Lind Rasmussen Direkte tlf.nr.:7660 8667 Notat Evaluering af Kolding Bybussystem Generelt Det er generelt Sydtrafiks opfattelse, at Koldings

Læs mere

Notat. Til: Gladsaxe Kommune. Juni Evaluering af kommunens trafikbestilling 2012

Notat. Til: Gladsaxe Kommune. Juni Evaluering af kommunens trafikbestilling 2012 Notat Til: Gladsaxe Kommune Sagsnummer Sagsbehandler JHI Direkte 36 13 16 14 Fax - JHI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Juni 2013 Evaluering af kommunens trafikbestilling 2012 I

Læs mere

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved Lárus Ágústsson, laag@cowi.dk COWI A/S

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved Lárus Ágústsson, laag@cowi.dk COWI A/S Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Nørrebrogade. 2 spor samt cykelsti i begge sider og buslomme ved stoppested.

Nørrebrogade. 2 spor samt cykelsti i begge sider og buslomme ved stoppested. Grøn bølge for cyklister i København Nicolai Ryding Hoegh Trafikingeniør Københavns Kommune - Center for Trafik nicols@tmf.kk.dk I Københavns Kommune er der et stort politisk fokus på dels at få flere

Læs mere

KNALLERT - SIKKERT AF STED

KNALLERT - SIKKERT AF STED KNALLERT - SIKKERT AF STED Velkommen til den evaluerende knallertprøve A Du har ti minutter til at besvare alle spørgsmålene. Du skal lave en ring om det rigtige svar. Efter prøven er slut, skal du aflevere

Læs mere

Sagsbeh: MK Sagsnr.: Notat. By- og Miljøområdet. Teknisk notat for cykelbaner på Sønderjyllands Allé

Sagsbeh: MK Sagsnr.: Notat. By- og Miljøområdet. Teknisk notat for cykelbaner på Sønderjyllands Allé 14-02-2012 Sagsbeh: MK Sagsnr.: 2012-0000069-9 Notat By- og Miljøområdet Teknisk notat for cykelbaner på Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 2 INDLEDNING OG PRÆSENTATION 2 3 KORTLÆGNING AF EKSISTERENDE FORHOLD

Læs mere

I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll om at evaluere trafikløsningen for Ørbæksvej, efter at kommunen har indført dobbeltrettet

I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll om at evaluere trafikløsningen for Ørbæksvej, efter at kommunen har indført dobbeltrettet NOTAT Projekt Ørbæksvej - Alsvej Kunde Hørsholm Kommune Dato 2017-09-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Rambøll By og Trafik Kopi til Charlotte Skov 1. Baggrund I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll

Læs mere

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google Brådalvej Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse Trafiksikkerhedsrevision Trin 1 google Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 19.02.2014 Version: 01 Projekt nr.: 6011-006 MOE A/S Åboulevarden 22 DK-8000 Aarhus

Læs mere

Oversigtskema over Frederiksberg Allé cykelsti/-bane scenarier P A R K E R I N G. Nr. Scenarie Beskrivelse: Forbedring ift. cyklister.

Oversigtskema over Frederiksberg Allé cykelsti/-bane scenarier P A R K E R I N G. Nr. Scenarie Beskrivelse: Forbedring ift. cyklister. Oversigtskema over Frederiksberg Allé cykelsti/-bane scenarier Nr. Scenarie Beskrivelse: Forbedring ift. cyklister P A R K E R I N G Overslagspris Se note vedr. beregning af estimeret overslagspris samt

Læs mere

Effektundersøgelse af busfremkommelighed. Søvej 13B, 3460 Birkerød Tlf.: / mail:

Effektundersøgelse af busfremkommelighed. Søvej 13B, 3460 Birkerød Tlf.: / mail: Effektundersøgelse af busfremkommelighed Søvej 13B, 3460 Birkerød Tlf.: 4820 900 / mail: via@viatrafik.dk KAN DET BETALE SIG AT INVESTERE I BUSFREMKOMMELIGHED? EFFEKTUNDERSØGELSEN Gennemført af Vejregelgruppen

Læs mere

GULT: Dobbeltrettet cykelsti på sydsiden af Snoldelev Bygade fra T-kryds Snoldelev Bygade/Sandhøjsvej, over Salløvkrydset, og langs Salløvvej

GULT: Dobbeltrettet cykelsti på sydsiden af Snoldelev Bygade fra T-kryds Snoldelev Bygade/Sandhøjsvej, over Salløvkrydset, og langs Salløvvej GULT: Dobbeltrettet cykelsti på sydsiden af Snoldelev Bygade fra T-kryds Snoldelev Bygade/Sandhøjsvej, over Salløvkrydset, og langs Salløvvej (sydsiden, væk fra Erhvervsparken og Danish Agro). Effekt:

Læs mere

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE INDHOLD 1. Trafikmålsætninger i Københavns Kommune 2. Trafikplanlægning og strøggader 3. Et strategisk vejnet med forskellige definitioner

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

Bilag 1: Fordele og ulemper ved en bussluse på Hejnstrupvej

Bilag 1: Fordele og ulemper ved en bussluse på Hejnstrupvej Veje og Grønne Områder Sagsnr. 265418 Brevid. 2072288 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk Veje og Grønne Områder Sagsnr. 265418 Brevid. 2072288 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk

Læs mere

Trafikstrategi for Nr. Herlev

Trafikstrategi for Nr. Herlev Trafikstrategi for Nr. Herlev Beskrivelse af problemer Forslag til ændringer/forbedringer Ophævelsen af 40 km/t zonen ved indkørslen til Strædet er et eksempel på uheldig skilteplacering Udarbejdet i marts

Læs mere

UDKAST. Fredensborg og Hørsholm kommuner. Lågegyde Projektbeskrivelse. 25. marts 2010 mkk/jvl

UDKAST. Fredensborg og Hørsholm kommuner. Lågegyde Projektbeskrivelse. 25. marts 2010 mkk/jvl UDKAST Fredensborg og Hørsholm kommuner Lågegyde Projektbeskrivelse 25. marts 2010 mkk/jvl Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Analyser... 4 2.1 Trafiktællinger... 4 2.2 Uheld... 5 2.3 Tilfredshed...

Læs mere

Evaluering af 2 minus 1 veje i Frederikssund Kommune

Evaluering af 2 minus 1 veje i Frederikssund Kommune Evaluering af 2 minus 1 veje i Frederikssund Kommune Projekt: Evaluering af 2 minus 1 veje i Frederikssund Kommune Dato: 20-02-2019 Udarbejdet af: Mohamad Khaled Ismail Bilagsoversigt Bilag 1: Spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering UDKAST Ejerforeningen Terrassehaven Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering NOTAT 7. juli 2017 ph Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Området... 2 3 Institutionens trafik... 3 4

Læs mere

ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY. Ved Jesper Nygård Kristensen

ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY. Ved Jesper Nygård Kristensen ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY Ved Jesper Nygård Kristensen Trafikbestillerkonferencen 2014 12. juni 2014 ROSKILDE KOMMUNE: DEN KOLLEKTIVE BUSTRAFIK ER HØJT PRIORITERET +WAY VISION Politisk besluttet

Læs mere

Test af pudebump i by-rundkørsel

Test af pudebump i by-rundkørsel Test af pudebump i by-rundkørsel Hastighedsopgørelse for 25 målesnit ved rundkørsel i Slagelse By-rundkørsler - forebyggelse af færdselsulykker mellem bil og cyklister/knallerter/fodgængere Test af M3

Læs mere

gravearbejder i en cykelby

gravearbejder i en cykelby gravearbejder i en cykelby syv gode afspærringsløsninger www.kk.dk/vejpladspark 2 syv gode afspærringsløsninger / gravearbejder i byen AFSPÆRRING I EN CYKELBY København har nogle af verdens mest cykeltrafikerede

Læs mere

Københavns Kommune Ny Amagerbrogade - Midlertidig trafikafvikling

Københavns Kommune Ny Amagerbrogade - Midlertidig trafikafvikling Bilag 9 Generelt De overordnede principper for trafikafviklingen fremgår af skitserne til højre. For yderligere detaljeringsgrad henvises til tegning nr. 21 - Trafikafviklingsplan. Der er følgende generelle

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 6. runde

Fremkommelighedspuljen 6. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 88,5 mio. kr. til 6 projekter. Dermed er der 92 mio. kr. tilbage i Fremkommelighedspuljen,

Læs mere

Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse

Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel +Way-opgradering af 5A stoppesteder i Tårnby Kommune 2. Resumé Projektet løfter standarden og kvaliteten af stoppestederne

Læs mere

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling NOTAT/Styregruppe November 2017 1 Baggrund De videregående uddannelser på Bornholm har hidtil været fordelt på flere adresser

Læs mere

Du klager endvidere på vegne af P, der ejer matr. nr. 2ag, 5be og 5ch Kinderup, Horsens.

Du klager endvidere på vegne af P, der ejer matr. nr. 2ag, 5be og 5ch Kinderup, Horsens. Dato 23. juni 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/04087-36 Side 1/6 Ekspropriation til anlæg af cykelsti, Vodskovvej Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget (TMU) Sagsnr Dokumentnr

Til Teknik- og Miljøudvalget (TMU) Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOUNE Teknik- og iljøforvaltningen Center for Trafik Bilag 4 NOTAT Til Teknik- og iljøudvalget (TU) 28-02-13 Sagsnr. 2013-5760 Jernbanegade muligheder for fremtidig udformning uden busser i

Læs mere

Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade.

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. En forsætning med indsnævring fremkommer ved 2 på hinanden følgende

Læs mere

At orienteringen om status for Movias arbejde med højklassede busløsninger tages til efterretning.

At orienteringen om status for Movias arbejde med højklassede busløsninger tages til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 27. oktober 2011 Cathrine Krogh Keinicke 15 Movias arbejde med højklassede busløsninger Indstilling: Det indstilles, At orienteringen om status for

Læs mere

Konsekvensen forventes at blive, at linjen i stedet får endestation på Brøndbyøster Station.

Konsekvensen forventes at blive, at linjen i stedet får endestation på Brøndbyøster Station. Notat Til: Glostrup Kommune Sagsnummer Sagsbehandler JSM Direkte +45 36 13 16 96 Fax - jsm@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 8. marts 2018 Rute 9A, mulige besparelser Indledning

Læs mere

Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation

Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation 4 Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen Til skolens forældre Haderslev Kommune har forbedret skolevejen til Favrdal-afdelingen. Særligt ruterne

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere

Forslag til busdriften fra 2015 i høring

Forslag til busdriften fra 2015 i høring Forslag til busdriften fra 2015 i høring Miljø-, Plan- og Teknikudvalget besluttede på deres møde den 16. januar 2014 at sende nedenstående forslag i høring, inden Udvalget træffer endelig beslutning på

Læs mere

2 Linjeføring og standsningssteder

2 Linjeføring og standsningssteder AARHUS KOMMUNE AARHUS Ø-BRABRAND BESKRIVELSE AF ALTERNATIV VIA KLOSTERPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn

Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn 1-30-72-101-2-12 14. januar 2015/OS Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn Fra den 1. juli 2012 blev den kollektive trafikbetjening af Aalborg Lufthavn forbedret ved, at regionalrute 70, 71

Læs mere

Tema 5: Trafik og sikkerhed

Tema 5: Trafik og sikkerhed Tema 5: Trafik og sikkerhed Under udviklingstemaet Trafik & Sikkerhed ønsker vi at arbejde med projektet indenfor forbedring af trafiksikkerhed, offentlig transport og forbedrede skoleveje. en for temaet

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

Hvad er Movias forsinkelser? Hvad er forsinkelserne på Brohusgade?

Hvad er Movias forsinkelser? Hvad er forsinkelserne på Brohusgade? KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Svar på spørgsmål stillet af Lars Weiss ifm. indstilling om Trafikplan Indre Nørrebro Hvad er Movias forsinkelser? Hvad er forsinkelserne på Brohusgade? Den 2. september 2015 mødtes

Læs mere

Anlægspuljen Øget busfremkommelighed på Malmparken.

Anlægspuljen Øget busfremkommelighed på Malmparken. Anlægspuljen Øget busfremkommelighed på Malmparken. 1. Projekttitel Øget busfremkommelighed på Malmparken st. 2. Resumé Malmparken er en central vejstrækning på ca. 800 m mellem Ballerup Boulevard og Ballerup

Læs mere

OPGØRELSE AF BUSTRÆNGSEL INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Resultater 2. 3 Generelle forudsætninger 5. 4 Bilag 6

OPGØRELSE AF BUSTRÆNGSEL INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Resultater 2. 3 Generelle forudsætninger 5. 4 Bilag 6 TRANSPORTMINISTERIET OPGØRELSE AF BUSTRÆNGSEL NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Resultater 2 3 Generelle

Læs mere

Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget...3 MTU2 Færre uheld i trafikken...3 MTU3 Flere buspassagerer på det samlede

Læs mere

Mødereferat. Udvidelse af Lågegyde.

Mødereferat. Udvidelse af Lågegyde. Mødereferat Sted: Hørsholm Rådhus Dato: 4. februar 2010 Deltagere: Repræsentanter fra grundejerforeningerne omkring Lågegyde Politi Movia Dansk Cyklistforbund Repræsentanter fra Grønt Råd Viatrafik Repræsentanter

Læs mere

UDKAST. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold. Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden. NOTAT 5.

UDKAST. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold. Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden. NOTAT 5. UDKAST Hørsholm Kommune Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden NOTAT 5. juli 2006 JVL/mm 1 Indledning Hørsholm Kommune har etableret en 40 km/t hastighedszone i området omkring Bolbrovej.

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

Cykelsti langs Stumpedyssevej

Cykelsti langs Stumpedyssevej Cykelsti langs Stumpedyssevej Hørsholm Kommune ønsker at forbedre forholdene for cyklister langs Stumpedyssevej for at give især skolebørn en god og sikker cykelforbindelse frem til skolen. 1. Overordnet

Læs mere

Der findes en række muligheder for at opnå de ønskede forbedringer, herunder:

Der findes en række muligheder for at opnå de ønskede forbedringer, herunder: Bybanesystemer, erfaringer fra udlandet af civ.ing. Bent Jacobsen og civ. ing., Ph.D. Jan Kragerup RAMBØLL, Bredevej 2, DK-2830 Virum, tel. 45 98 60 00, fax 45 98 67 00 0. Resumé I bestræbelserne på at

Læs mere

Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej

Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej Sagsbehandler: MHS/NS/AML Dok.nr.:2012/0070324-184 6. marts 2013 Vej- og Parkafdelingen Sagsnr. 2012/00770324 Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej Indhold: 1. Indledning

Læs mere

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune Projekt: Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering. Dato: 09-01-2019 Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune 1. Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering.

Læs mere

Notat. Til: Rudersdal og Allerød Kommuner. Kopi til: 26. januar Forslag til løsninger vedr. køretidsproblemer på linje 385

Notat. Til: Rudersdal og Allerød Kommuner. Kopi til: 26. januar Forslag til løsninger vedr. køretidsproblemer på linje 385 Notat Til: og r Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 26. januar 2017 Forslag til løsninger vedr. køretidsproblemer

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

Figur 1 på næste side viser krydset.

Figur 1 på næste side viser krydset. MEMO TITEL Lukning af Mellem Broerne DATO 19. marts 2012 TIL John Arvid KOPI Anders Hansen FRA Lárus Ágústsson PROJEKTNR A020320 ADRESSE COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Danmark TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

Ansøgningsskema - om kommunal medfinansiering fra puljen Rum til Fællesskab

Ansøgningsskema - om kommunal medfinansiering fra puljen Rum til Fællesskab Ansøgningsskema - om kommunal medfinansiering fra puljen Rum til Fællesskab Udfyld ansøgningsskemaet og send det til: rumtilfaellesskab@holb.dk. Husk at sende ansøgningsskemaet sammen med en tro- og loveerklæring

Læs mere

Cykelstier på Jernbane Allé Projektforslag

Cykelstier på Jernbane Allé Projektforslag Cykelstier på Jernbane Allé Projektforslag TEKNISK NOTAT 15. december 2014 LBP/SSN Udarbejdet af Via Trafik for Københavns Kommune december 2014 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Projektbeskrivelse...

Læs mere

Midlertidig terminal, Ejlskovsgade

Midlertidig terminal, Ejlskovsgade By- og Kulturforvaltningen Byudvikling Byrum og Mobilitet Midlertidig terminal, Ejlskovsgade Dette notat beskriver kort baggrunden for etablering af en midlertidig terminal i Ejlskovsgade. Det beskriver

Læs mere

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev.

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 291111 Brevid. 2589079 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg 7. august 2017 I notatet gennemgås forslaget

Læs mere

Omlægning af rute 112 vurdering efter høring

Omlægning af rute 112 vurdering efter høring Horsens Kommune ato agsbehandler e-mail Telefon 20. februar 2015 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 8740 8248 Omlægning af rute 112 vurdering efter høring Midttrafik har i samarbejde med Horsens kommune,

Læs mere

CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER

CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER Voldruten og Søruten De to ruter er behandlet på et mere foreløbigt niveau end de øvrige ruter og det må forventes, at linjeføringerne tages op til

Læs mere

NORDJYLLANDS TRAFIKSELSKAB S E P T E M B E R 2018

NORDJYLLANDS TRAFIKSELSKAB S E P T E M B E R 2018 NORDJYLLANDS TRAFIKSELSKAB K UNDETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 S E P T E M B E R 2018 I N D H O L D 1. R E S U M É S. 4 3. B Y- OG M E T R O B U S S E R S. 1 4 4. R E G I O N A L B U S S E R S. 2 6 5.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger Hørsholm Kommune Trafikanalyse af Lågegyde COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Forudsætninger 1 3 Grundlag

Læs mere

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR Farum bymidteanalyse Strategi NOTAT 20. juni 2011 RAR 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Strategi... 2 1.1.1 Vejklassificering... 3 2 Frederiksborgvej... 4 2.1 Tværsnit af Frederiksborgvej...

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune

UDKAST. Gladsaxe Kommune UDKAST Trafik- og Teknikudvalget 27.01.2014 Punkt 6, bilag 1 Projektering af busfremkommelighedstiltag for linje 200S Projektbeskrivelse NOTAT 18. december 2013 ph/tak 1 Baggrund Indholdsfortegnelse 1

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE. Kommuneplanlægning

PROJEKTBESKRIVELSE. Kommuneplanlægning Kommuneplanlægning Vordingborg kommune er centralt placeret i Øresundsregionen og den ny Femernregion som vigtig transportkorridor mellem Skandinavien og Europa via Gedser og den kommende faste forbindelse

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV

RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT 2016.05.20 Projektforslag TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE-SCT BENDTSGADE-NØRREGADE-TORVET Der

Læs mere

Driveteam s lille teoribog

Driveteam s lille teoribog Driveteam s lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Bilens maksimum mål: (alle mål

Læs mere