Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst. For stillingen Køge Roskilde Rigshospitalet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst. For stillingen Køge Roskilde Rigshospitalet"

Transkript

1 Side 1 af 14 Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst For stillingen Køge Roskilde Rigshospitalet Hoveduddannelseslæge: Stillingsnummer: Ansættelsesperioder: Uddannelsesprogrammet er udfærdiget i samarbejde med Uddannelsesrådet i diagnostisk radiologi, region Øst. Uddannelsesprogrammet er vedlagt bilag om rotation på de forskellige afdelinger og oversigt over placering af logbogens attestationer.

2 Side 2 af 14 Introduktion Diagnostisk radiologi er et spændende og alsidigt speciale, som omfatter diagnostik ved hjælp af forskellige medicinske billedsystemer (røntgen, ultralyd, computer tomografi (CT) og magnetisk resonans (MR)), samt forskellige billedvejledte invasive procedurer. Den billeddiagnostiske afdeling er en central afdeling på ethvert hospital og er en tværgående samarbejdspartner for samtlige øvrige kliniske afdelinger. De diagnostiske samt terapeutiske procedurer forudsætter en tæt kommunikation med de henvisende klinikere for at sikre hensigtsmæssige strategier. Det kræves derfor, at en speciallæge i diagnostisk radiologi ikke alene behersker en diagnostisk viden, men også en viden om, hvordan konkrete diagnostiske problemer løses både med hensyn til valg mellem en stor mængde af forskellige tekniske muligheder og med hensyn til mulig digital efterbehandling af det primære billedmateriale for at belyse den kliniske problemstilling bedst muligt. Det overordnede mål med hoveduddannelsesstillingen er at gøre den uddannelsessøgende så erfaren, at vedkommende kan varetage de fleste opgaver på en afdeling selvstændigt, subsidiært at arbejde i en radiologisk praksis. Uddannelsen bygger videre på de kompetencer som er erhvervet under introduktionsuddannelsen. Ved en rotation mellem flere radiologiske afdelinger opnås dels indgående kendskab og erfaring med de forskellige modaliteter, men også en præsentation af de radiologiske emneområder, som kan danne basis for beslutning om yderligere specialisering og videreudvikling som speciallæge. Ved rotationen udvides og funderes den uddannelsessøgendes evner indenfor billedtolkning, diagnostik, beskrivelse samt intervention/behandling. De minimums kompetencer som skal opnås er beskrevet i Målbeskrivelsen for hoveduddannelsen i diagnostisk radiologi, oktober Det er et krav at hoveduddannelsen foregår på mindst 2 afdelinger. Uddannelsesprogrammet er en beskrivelse af hvordan de kompetencer som er beskrevet i målbeskrivelsen læres på de afdelinger som stillingen indeholder. For at forstå og udnytte uddannelsesprogrammet er det vigtigt at have sat sig ind i målbeskrivelsen. For den enkelte læge i hoveduddannelse udarbejdes en personlig uddannelsesplan, som beskriver hvornår og hvordan kompetencerne erhverves på netop disse afdelinger. Opnåelsen af kompetencerne attesteres i logbogen. (Se dokumenterne på vælg uddannelse, vælg ny uddannelsesmappe, vælg portefølje til hoveduddannelsen.) Uddannelsesforløbet Uddannelsen til speciallæge i diagnostisk radiologi består af 12 måneders introduktionsuddannelse efterfulgt af 48 måneders hoveduddannelse. Under hoveduddannelsen skal gennemføres dels specialespecifikke kurser, dels generelle kurser samt forskningstræningskursus. Vedrørende information og tilmelding til kurserne er dette beskrevet i målbeskrivelsen.

3 Nærværende hoveduddannelsesstilling indebærer ansættelse på: Side 3 af 14 A). Køge Sygehus, 12 mdr. B). Roskilde Sygehus, 12 mdr. C). Rigshospitalet, 24 mdr. Beskrivelse af sygehusene og de radiologiske afdelinger:

4 Side 4 af 14 Køge Sygehus Billeddiagnostisk Afdeling Køge sygehus er beliggende i Ølby ved Køge i Region Sjælland. Region Sjælland har et befolkningsgrundlag på borgere, disse betjenes af to administrative somatiske sygehusenheder: Sygehus Nord og Sygehus Syd. Sygehuset er en del af Sygehus Nord, der foruden Køge sygehus består af Roskilde Sygehus, Fakse Sygehus, Holbæk Sygehus og Kalundborg Sygehus. Det nuværende bygningskompleks er bygget i perioden , og blev opført i to etager. Regionsrådet i Region Sjælland vedtog i 2010 at lade regionens kommende hovedsygehus placere i Køge. Sygehus Nord indgår i Københavns Universitets Hospital, som er et samarbejde mellem Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet og sygehusene i Region Hovedstaden og i Region Sjælland. Køge Sygehus er et akutsygehus med åben skadestue og fælles akutmodtagelse døgnet rundt for medicinske, ortopædkirurgiske og kirurgiske patienter. Ortopædkirurgisk Afdeling på Køge Sygehus har regionsfunktionen i rygkirurgi. Sygehuset rummer desuden specialfunktioner indenfor intern medicin såsom kardiologi, endokrinologi, mave-tarm sygdomme og leversygdomme. Der er desuden arbejdsmedicin, reumatologi, øre-næse-halskirurgisk afdeling samt Klinisk Fysiologisk/Nuklearmedicinsk afdeling. På kirurgisk afdeling varetages udredning og behandling af patienter med kirurgiske sygdomme i lever, galdeveje, mave- og tarm, bughule og bugvæg. Billeddiagnostisk afdeling yder service til alle specialer på Køge Sygehus samt alment praktiserende læger og speciallæger i optageområdet. Røntgenafdelingen på Fakse Sygehus hører under Billeddiagnostisk afdeling og her foretages udelukkende konventionelle røntgenundersøgelser. Afdelingens personale: Afdelingsledelsen: 1 Ledende overlæge 1 Ledende overradiograf Ledelsesgruppen består i øvrigt af: 1 Ledende lægesekretær 1 Afdelingssygeplejerske 2 Afdelingsradiografer Ledelsesgruppen i Fakse består af: 1 Afdelingsradiograf ansat på Køge Afdelingen i Køge er herudover normeret til: 9 Speciallæger 1 Læge i introduktionsstilling 1 Læge i Hoveduddannelsesstilling 28 Radiografer / sygeplejersker 4 Sygehjælpere / Social- og Sundhedsass. 8 Sekretærer Afdelingens opbygning: Billeddiagnostisk afdeling på Køge Sygehus er fordelt på to etager og består af et røntgenafsnit, der ligger på 1. sal og et skannerafsnit i kælderen under røntgenafdelingen. Røntgenafsnit 1. Sal: Rum 1-4: Radiografstyrede rum, hvor der bl.a. tages konventionelle optagelser af knogler og thorax på indlagte og ambulante pt., samt pt. fra skadestuen. Rum 5: Gennemlysningsrum med lægestyrede undersøgelser, bl.a. af colon, oesophagus og ventrikel, tyndtarmspassage, pyelografier, flebografier og fistulografier.

5 Rum 6+7: Scannerrum med to ultralydsapparater. Rum 8: Scannerrum med 64-slice CT-skanner fra 2008 (Philips Brilliance) Side 5 af 14 Skannerafsnit i stueetagen: Her er en MR-scanner og en CT-scanner. I afsnittet er opsat en en 1,5 Tesla MR-scanner, installeret i 2009 (Avanto Siemens). Desuden er opsat endnu en 64-slice CT-scanner (Phillips Brilliance), installeret i Endelig står her en PET-CT scanner (GE), installeret i Den drives i samarbejde med Klinisk Fysiologisk/Nuklearmedicinsk afdeling. Undersøgelser/ billedvejledte behandlinger i Billeddiagnostisk Afdeling, Køge/Fakse. Afdelingen udførte i 2011 ca undersøgelser/interventionelle procedurer. Hertil kommer PET/CT-scanninger udført i samarbejde med Klinisk Fysiologisk/Nuklearmedicinsk afd. I Faxe er der røntgenrum, men ingen lægebemanding. Konventionelle rtg. u.s. CT-skanninger MR-scanninger UL-scanninger Intervention/Andre Ca. 400 PET/CT I alt (Køge) (Fakse) Konferencer Følgende konferencer afholdes i løbet af ugen, ikke weekend: Akut/Skadekonference Medicin Ortopædi Reumatologi Kirurgi Øre-Næse-Hals Tværfaglig PET/CT konf. med lungemedicinere i Roskilde Tværfaglig PET/CT konf. med hæmatologer i Roskilde Dagligt Dagligt Man.-Ons.-Fre. 1 gang ugentligt, onsdag Dagligt 1 gang ugentligt, fredag 1 gang ugentligt, tirsdag 1 gang ugentligt, tirsdag Udover dette ad hoc konferering med de øvrige afdelinger. Arbejdstilrettelæggelse Læger i hoveduddannelse vil rotere mellem alle afdelingens sektorer i henhold til den udarbejdede rotationsplan, under hensyntagen til den uddannelsessøgende læges uddannelsesbehov og kompetencer. Arbejdsplanlægningen for de uddannelsessøgende læger udfærdiges af den skemalæggende overlæge i samarbejde med tilknyttet vejleder. Uddannelsesmiljø Afdelingen har i henhold til speciallægeuddannelsen pt. 1 læge i introduktionsstilling og 2 læger i hoveduddannelsesforløb per 1 år med 12 mdr. i Køge og efterfølgende 12 mdr. i Roskilde. Afdelingen har én uddannelsesansvarlig overlæge. Hovedvejlederopgaven er for tiden delt ud på de 3 kliniske hovedvejledere. Hovedvejlederne er afdelingslæger / overlæger, som har / vil gennemgå kursus i vejlederfunktionen. De daglige kliniske vejledere er oftest speciallæger med specifik uddannelse indenfor et eller flere radiologiske fagområder. Afdelingen er desuden involveret i undervisning af medicin- og radiografstuderende. Der foreligger et uddannelsesprogram, hvor man roterer mellem konventionel radiologi, ultralyd, CT

6 Side 6 af 14 og MR. Uddannelsesprogrammets praktiske afvikling sker ved en planlagt rotation i afdelingens forskellige sektioner, hvor der vil være en praktisk oplæring i dagligdagen fra afdelingens øvrige læger. Derudover skal en del af kompetencerne opnås ved et selvstændigt litteraturstudium, der sikrer den grundlæggende teoretiske viden og kompletterer de praktisk opnåede færdigheder. Afdelingen råder over en del radiologisk litteratur, som står på reservelægekontoret og rundt mellem de forskellige arbejdsstationer. I den daglige funktion er overlæger, afdelingslæger samt læger ansat i hoveduddannelsesforløb vejledere i den praktiske og teoretiske oplæring indenfor de enkelte sektioner. Disse læger er også ansvarlige for signering af logbogen i forbindelse med opnåelse af de enkelte kompetencer. I samtlige sektioner oplæres der i praktiske færdigheder, retningslinjer for visitation, vurdering og beskrivelse af de udførte undersøgelser samt deltagelse i og evt. afholdelse af røntgenkonferencer. 360 graders evaluering udføres en gang under ansættelsen i hoveduddannelse. - Der er tre regionale videreuddannelsessekretariater, Region Sjælland hører under Region Øst. Bekendtgørelsen om uddannelse af speciallæger stiller krav om, at yngre lægers evalueringer af uddannelsesstederne skal offentliggøres. Evalueringen foregår på Billeddiagnostisk afdeling er sidst evalueret i Vagtforhold Vagten er organiseret hvert døgn med et vagtlag som er 6-skiftet i et-laget bunden vagt med efterfølgende rådighedsvagt fra bolig. Der er etableret hjemmearbejdsplads. Læger i Hoveduddannelse deltager i vagten, afhængig af kompetencer. Møder: Hver tirsdag er der fælles lægemøde kl Afdelingen har en ugentlig undervisningstime, hvor der også kan være billedgennemgang. De uddannelsessøgende forventes at deltage i ovenstående (fx præsentation af case). Alle uddannelsessøgende læger vil i løbet af deres uddannelse blive vejledt og observeret i at undervise. Der er staff-meetings for alle hospitalets læger den 2. tirsdag i hver måned. Dette møde foregår i auditoriet. Herudover er der MED-udvalgsmøder med yngre læge repræsentation Kurser og kongresdeltagelse Læger i hoveduddannelses deltager i mange obligatoriske kurser og kan ikke regne med at der derudover gives frihed og evt. økonomisk støtte til kongresdeltagelse. Tilmelding til kurser foregår ved, at man på tirsdagsmødet fremlægger sit ønske under punktet kommende kurser. Kursusansøgningen ligger på Sitecore (det lokale intranet, under blanketter) hvorfra den kan udprintes. Ved obligatoriske kurser skal der gives besked til vagtplanlæggeren så hurtigt som muligt. Herudover opfordres de til at deltage DRS - og DUDS s mødeaktiviteter, FYR s arrangementer samt RAMmøder + evt. andet relevant. Forskning, udviklings og kvalitetsarbejde på afdelingen Der foregår løbende udviklings og kvalitetsarbejde på afdelingen. Lægekontorer På røntgenafdelingen findes vores reservelægekontor. Hvis du vil have et større garderobeskab, er der mulighed for at få anvist omklædningsmuligheder i kælderen. På afdelingen findes et aflåseligt skab.

7 Bilag 1 Side 7 af 14 ROTATIONSPLAN, Køge Sygehus Hoveduddannelseslæge: Stillingsnummer: Ansættelsesperiode: Eksempel på rotationsplan på Billeddiagnostisk Afdeling, Køge Sygehus, 12 mdr. Ansættelsen i hoveduddannelsesstilling består af et 9 måneders forløb på billeddiagnostisk afdeling i Køge efterfulgt af et 15 måneders forløb i Roskilde. Den første måned vil bestå af: Ultralyd CT Almen radiologi (gennemlysning m.m.) 2 uger 1 uge 1 uge De efterfølgende 11 måneder vil bestå af moduler i: Ortopædradiologi, herunder MR, rheumatologisk 4 mdr. radiologi, myelografi og beskrivelse af alm. knogleundersøgelser Medicinsk afdeling, almen radiologi samt 1 mdr. gennemlysningsundersøgelser Ultralyd, herunder afholdelse af superviserede 3 mdr. konferencer med organkirurgisk afd. CT, herunder med superviserede konferencer 3 mdr. med øre-næse-hals afdelingen De enkelte moduler vil ikke nødvendigvis være sammenhængende perioder, afhængig af ferieperioder osv.

8 Side 8 af 14 Roskilde sygehus Nærværende uddannelsestilling indebærer ansættelse på Roskilde sygehus, som er en del af Sygehus Nord. På matriklen findes følgende specialer : Abdominalkirurgi (specielt colon- og rectalcancer), urologi, plastikkirugi, intern medicin, lungemedicin, nefrologi, cardiologi, onko- og hæmatologi, skadestue( læger fra ortopædkirugisk afdeling i Køge), pædiatri, neurologi incl.trombolyse, intensiv, øjenafdeling, gynækologisk og obstetrisk afdeling. Billeddiagnostisk afdeling samarbejder med alle specialer på Sygehus Nord (Fjorden(psykiatrisk), Køge, Holbæk og Kalundborg) dog fortrinsvis Roskilde sygehus. Vi varetager billeddiagnostik for almen- og speciallægepraksis i området og i et vist omfang for primær- og sekundærsektoren i hele regionen. Personale: Afdelingen består pr af 1 ledende overlæge, 8 overlæger, 2 læger i hoved-uddannelsesforløb, 1 introlæge samt en uklassificeret reservelæge. Der er ansat 2 afdelingslæger i Afdelingsledelsen består af: Karina Vinum Ledende overlæge Anne Hintze Ledende overradiograf Afdelingen i Roskilde har normeret: læger 42 radiografer/sygeplejersker 4 sygehjælpere/social-og sundhedsass. 13 sekretærer 2 uudannede kontorassistenter Desuden er 4 portører fra portørcentralen tilknyttet afdelingen Patienter henvises fra : Praksissektoren incl.speciallæger Sekundærsektoren Frit sygehusvalg Afdelingens opbygning og undersøgelser: Der blev i 2011 udført ca undersøgelser i Roskilde. Afdelingen er geografisk opdelt i 2 afsnit Et røntgenafsnit i stueetagen og et scannerafsnit i parterre/kælderetagen. I røntgenafsnittet er der 7 undersøgelsesrum, hvor al konventionel radiologi, gennemlysning, intervention samt a-grafier og mammografi foregår. Rum 1-4 : Radiografstyrede rum, hvor der bl.a. tages konventionell optagelser af knogler og thorax på indlagte patienter, ambulante patienter samt pt. fra skadestuen. Rum 5 : Mammografi og UL Rum 6 : Genemlysningsrum med lægestyrede undersøgelser af primært colon. Rum 7 : Gennemlysningsrum med lægestyrede undersøgelser bl.a. oesophagus og ventrikel, tyndtarmspassage, pyelografi, iv.urografi incl. UL af nyrer,ptc,hsg, karundersøgelser inkl. flebografier, fistulografier samt lungebiopsier. Desuden lånes rummet til bl.a. lungemedicinsk afd. mhp.bronkoskopi i gennemlysning, dialyseafd. mhp. anlæggelse af dialysefistler. I røntgenafsnittet er der endvidere konferencerum, overlægekontorer og reservelægekontor, hvor reservelægerne mødes om morgenen. Her er vagtskema, forskellige informationer om undervisning, sovebriks etc.

9 Side 9 af 14 I scannerafsnittet (parterre ) er der 7 undersøgelsesrum fordelt på ultralyd-, CT- og MR-scanning. Rum 212 og 214 er Ultralydrum, og der er netop åbnet endnu et Ultralydrum 215. Rum 217 og 219 er CT-rum med Phillips 64-slice CT scannere. Rum 216 og 218 er MR-rum med. 1,5 Tesla MR-scannere fra hhv. Siemens og GE. I underetagen er der ligeledes overlægekontorer samt kontor for ledende overlæge Karina Bargum. Afdelingen er fuldt digitaliseret med Centricity RIS, PACS og TGK. Disse funktioner har hver tilknyttet en superbruger. Personalerum: Der er personalerum med køkken faciliteter i både røntgen- og scannerafsnit. Afdelingen har en gavekasse samt en kaffekasse, som du kan tilmelde dig. Konferencer : Afdelingen har konferencer med kliniske afdelinger i de 4 konferencerum i stueetagen. Som introlæge starter man oftest med at beskrive de ortopædkirurgiske røntgenbilleder fra skadestuen. Som hoveduddannelseslæge starter man oftest med at holde urologisk/kirurgisk konference. Derudover afhænger dette af kompetenceniveau og uddannelsesplaner. Der er på afdelingen tradition for at visse konferencer er knyttet sammen med visse funktioner/ afsnit i afdelingen. I røntgen afsnittet skriver man som yngre læge ortopædkirurgiske skader, og i dette afsnit holdes medicinsk konference. I CT funktionen holdes onkologisk/hæmatologisk eller urologisk konference. I UL-funktionen holdes abdominalkirurgisk konference. I MR-funktionen holdes pædiatrisk og neurologisk konference. Derudover findes flere specialkonferencer ex. tværfaglig colorectalkonference, gynækologisk og lungekonference. Onsdag er der ikke konferencer pga. intern undervisning. Struktur og arbejdsfordeling : Arbejdstiden er fra Vi starter dagen med at hver læge forbereder sin røntgenkonference med de kliniske afdelinger aftalt efter arbejdsskema Vagten er organiseret med et vagtlag som er 7-skiftet. Både speciallæger og uddannelseslæger indgår i vagten. Uddannelseslæger med en formaliseret bagvagt, som også samtidig har trombolysevagtsfunktion. Dagtjenste er til kl.16 efterfulgt af tilkaldevagt fra hjemmet. Forvagten har en lang dag til kl en gang ugentligt. Billederne konfereres og kontrasigneres på konference efterfølgende morgen. I Roskilde hvor opholdet er 12 måneder vil man ligeledes rotere imellem afsnittene, og det bliver tilstræbt at hoveduddannelsessøgende har 3 måneder af gangen i de enkelte afsnit. Arbejdsplanen laves af en speciallæge i samarbejde med uddannelsesansvarlig overlæge. Der vil i Roskilde blive lagt særlig vægt på UL, onko- og hæmatologi samt urologi og intro til neurologi. Kompetencefordeling udleveres separat ved første ansættelse.

10 Side 10 af 14 Som læge i hoveduddannelse haves kliniske konferencer, mhp. at opnå de i logbog og målbeskrivelsen angivne kompetencer efter følgende rotation: Rotation : 1.måned Røntgenafsnit : 3 måneder Ultralyd : 3 måneder CT-scanner: 3 måneder MR-scanner: 2 måneder Der skal ligeledes udføres 360 graders evaluering i forbindelse med dit ophold og der skal fremlægges en radiologisk case ved intern undervisning. 2. års kursist - rotationsplan Maj Juni Juli August September Oktober November December Januar Februar Marts April Rotation ( UL,RTG,CT) UL UL UL CT CT CT RTG RTG RTG MR MR 1 mdr. rotation 3 mdr. UL 3 mdr. CT 3 mdr. RTG 2 mdr. MR

11 Rigshospitalet, Radiologisk afd.. Side 11 af 14 Radiologisk klinik er en meget spændende afdeling, der yder billeddiagnostisk service til alle specialer på Rigshospitalet og varetager desuden al mammaradiologi i hospitalsregi samt mammografiscreening i Regionhovedstadens sydlige del. Rigshospitalet betjener patienter fra Indre by, Østerbro, og til dels Nørrebro, men har også patienter fra Bornholm, Færøerne og Grønland og det øvrige Danmark. Sidstnævnte er ofte allerede primært udredt på hjemsygehuset, men visiteres til Rigshospitalet, da alle afdelinger også har lands-/ landsdels funktioner. På Rigshospitalet møder man derfor også mange sjældne tilstande. Alle medicinske specialer, dog eksklusive dermatologi, arbejdsmedicin og lungemedicin, er repræsenteret på hospitalet. Hospitalet har ingen åben skadestue, men har et traumecenter. Afdelingen er beliggende på hele 2. etage i centralkomplekset, på 2. etage i mellembygningen og på 2. etage i pavillonen i forlængelse af centralkomplekset nærmest opgang 2. Der findes desuden et røntgenafsnit på Tagensvej. På Bispebjerg og Hvidovre Hospital findes mammografiscreeningen, der også betjenes af Rigshospitalets ansatte. Receptionen findes på 2. sal findes ved opgang 3. Undersøgelser/ billedvejledte behandlinger i radiologisk klinik. Afdelingen udførte i 2009 ca undersøgelser/interventionelle procedurer årligt inkl. Screeningsmammografier og tallet er stigende. De fordelte sig på: Konventionelle røntgenundersøgelser: CT-scanninger: Ultralydsscanninger (eksklusive mamma-ul): MR-scanninger: Neuroangiografier: ca. 350 Angiografier/ angiografisk afledte interventioner: Kliniske mammografier, inkl. UL: Mammografiscreeninger: Beskrivelse af fremmede undersøgelser: Undersøgelsesspektret omfatter alle fagområder indenfor diagnostisk radiologi. Afdelingen har ekspertfunktioner indenfor alle fagområder. Afdelingen er opdelt i fysisk og administrative sektorer: Sektor I - cardiovaskulære afsnit - og ultralydafsnit samt mammaradiologisk afsnit. Sektor II + III (thoracoabdominale sektor) Sektor IV (neuroradiologi, magnetisk resonans, ortopædradiologi). Speciallæger i afdelingen Afdelingen har en normering på ca. 45 speciallæger heraf 1 klinikchef, 3 professorer. Arbejdstilrettelæggelse Læger i hoveduddannelse vil rotere mellem alle afdelingens sektorer i henhold til den udarbejdede rotationsplan, tilpasset den uddannelsessøgendes forudsætninger (eksempel i bilag 4). Arbejdsplanlægningen for de uddannelsessøgende læger i de enkelte sektorer udfærdiges af sektorens overlæger i samarbejde med de til sektoren tilknyttede vejledere under hensyntagen til den uddannelsessøgende læges uddannelsesbehov og kompetencer.

12 Vagtforhold Afdelingen har hvert døgn 4 vagthavende læger i etlaget bunden vagt med efterfølgende rådighedsvagt fra bolig. Læger i Hoveduddannelse deltager i vagtfunktionen. Introduktionslæger går ikke i formaliseret vagt, men bliver tilbudt 2 følgevagter under deres ansættelse. Side 12 af 14 Vagt i Sektor I: (Kar og intervention): de vagthavende er alle speciallæger Vagt i sektor II+III+(Midten)+UL: de vagthavende er speciallæger eller læger i hoveduddannelse. Vagt i sektor IV (Neuro/ Orto): de vagthavende er speciallæger eller læger i hoveduddannelse. Traumevagten som fordeles mellem sektorerne (fraset Sektor I) og som læger i introduktionsforløb også kan få lov at deltage i afhængig af kompetence. Uddannelsesmiljø Afdelingen har 4 læger i introduktionsstillinger. De øvrige fastansatte læger i afdelingen og de ca læger i hoveduddannelse er alle meget opsat på at undervise. Der forventes dog et højt engagement fra den uddannelsessøgende selv. Afdelingen har én uddannelsesansvarlig overlæge. Hovedvejlederopgaven er på Radiologisk klinik delt ud på de for tiden 8 kliniske hovedvejledere. Hovedvejlederne er afdelingslæger / overlæger, som har / vil gennemgå kursus i vejlederfunktionen. De daglige kliniske vejledere er oftest speciallæger med specifik uddannelse indenfor et/ flere radiologisk fagområder. Radiologisk klinik er som nævnt opdelt i sektorer. I hver sektor man roterer i, får man en ny hovedvejleder, der er godt inde i de subspecialer der er i sektoren og derved hvilke kompetencer der kan opnås under opholdet i pågældende sektor. Udover den radiologiske speciallægeuddannelse er afdelingen involveret i undervisning såvel præ som postgraduat af medicin- og radiografstuderende, og mange af afdelingens speciallæger underviser på A- og E-kurser samt deltager i tilrettelæggelsen af disse kurser. Fælles undervisning i afdelingen og orientering fra ledelsen. Afdelingen har fælles undervisning hver torsdag mellem kl for lægegruppen. Det forventes at alle uddannelsessøgende møder. Der er ingen planlagte procedurer på dette tidspunkt og alle læger har derfor mulighed for at deltage. Underviserne er såvel interne fra afdelingen - også de uddannelsessøgende læger - som eksterne Tiden fra benyttes til information og debat. Undervisningsprogrammet tilrettelægges af en af det uddannelsessøgende som administrativ opgave. Hver mandag fra kl er der endvidere planlagt Case-undervisning Undervisningen er for alle læger, men de uddannelsessøgende læger har fortrinsret. Alle uddannelsessøgende læger vil i løbet af deres uddannelses blive vejledt og observeret i at undervise. Det forventede udbytte af undervisningen ved de to undervisningssessioner, vil for den enkelte uddannelsessøgende være dels erhvervelse af ny viden og dels træning i tilrettelæggelse og præsentation af et undervisningsmateriale.

13 Side 13 af 14 Kurser og kongresdeltagelse Læger i hoveduddannelses deltager i mange obligatoriske kurser og kan ikke regne med at der derudover gives frihed og evt. økonomisk støtte til kongresdeltagelse, med mindre lægen i uddannelses skal præsentere et foredrag. Introduktionslæger vil få mulighed for at deltage i relevante kurser, f.eks. strålehygiejne, basiskursus i ultralydsdiagnostik og CT mm. Herudover vil der blive givet frihed og evt. økonomisk støtte til kongresdeltagelse, såfremt lægen i uddannelses skal præsentere et foredrag. Forskning, udviklings og kvalitetsarbejde på afdelingen Afdelingen er forskningsaktiv indenfor mange felter med interne såvel som eksterne samarbejdspartnere. Afdelingen har flere Ph.d. studerende og er endvidere involveret som vejledere i flere Ph.d. studier udenfor afdelingen. Der foregår løbende udviklings- og kvalitetssikringsarbejde

14 Side 14 af 14 Bilag 3 ROTATIONSPLAN, Rigshospitalet Hoveduddannelseslæge: Stillingsnummer: Ansættelsesperiode: Eksempel på rotationsplan mellem sektorer på Rigshospitalet for læge i rotation: Holbæk - Rigshopitalet MAJ JUNI JULI AUGUST SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER DECEMBER JANUAR FEBRUAR MARTS APRIL MAJ JUNI JULI AUGUST SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER DECEMBER JANUAR FEBRUAR MARTS APRIL Intro/ N N N N N N ORTO ORTO KAR VALGFRI UL UL UL MAMMA MAMMA VALGFRI Forkortelser: - Midteresektor N-Neurosektor og MR UL-Ultralydafsnit ORTO- ortopædradiologisk sektor VALG: valgfri ophold på afd.

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi. Ved Billeddiagnostisk afd. Roskilde Sygehus. Region Sjælland

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi. Ved Billeddiagnostisk afd. Roskilde Sygehus. Region Sjælland Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi Ved Billeddiagnostisk afd. Roskilde Sygehus Region Sjælland 2012 Uddannelsesprogrammet er udfærdiget i samarbejde med Uddannelsesrådet

Læs mere

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi. Ved. Billeddiagnostisk Afdeling, Køge Sygehus Region Sjælland 2012

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi. Ved. Billeddiagnostisk Afdeling, Køge Sygehus Region Sjælland 2012 Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi Ved Billeddiagnostisk Afdeling, Køge Sygehus Region Sjælland 2012 Uddannelsesprogrammet er udfærdiget i samarbejde med Uddannelsesrådet

Læs mere

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst. For stillingen

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst. For stillingen Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst For stillingen Radiologisk Afdeling, Holbæk Sygehus og Radiologisk Klinik, Rigshospitalet Hoveduddannelseslæge: Stillingsnummer:

Læs mere

Røntgen afdelingen, Næstved Sygehus

Røntgen afdelingen, Næstved Sygehus Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi Ved Røntgen afdelingen, Næstved Sygehus Sygehus Syd Region Sjælland 2012 Uddannelsesprogrammet er udfærdiget i samarbejde med Uddannelsesrådet

Læs mere

Næstved 1år/Rigshospitalet 2 år/slagelse 1 år

Næstved 1år/Rigshospitalet 2 år/slagelse 1 år Uddannelsesprogram for hoveduddannelsesstilling i Diagnostisk Radiologi ved Røntgenafdelingen Næstved Sygehus og Radiologisk Klinik Rigshospitalet og Radiologisk Afdeling Slagelse Sygehus Næstved 1år/Rigshospitalet

Læs mere

Røntgenafdelingen 334,Hvidovre Hospital

Røntgenafdelingen 334,Hvidovre Hospital Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi Ved Røntgenafdelingen 334,Hvidovre Hospital Region Hovedstaden Område SYD 2012 Uddannelsesprogrammet er udfærdiget i samarbejde med

Læs mere

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst forløb 6, forår 2012 på Gentofte 12 mdr Herlev 24 mdr Roskilde 12 mdr Hoveduddannelseslæge: Stillingsnummer: Ansættelsesperioder:

Læs mere

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi Side 1 af 8 Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi Ved Radiologisk afdeling, Herlev Hospital Region Hovedstaden Udfærdiget 2010 Uddannelsesprogrammet er udfærdiget i samarbejde

Læs mere

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi. Ved. Gentofte Hospital. Region Hovedstaden

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi. Ved. Gentofte Hospital. Region Hovedstaden Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi Ved Gentofte Hospital Region Hovedstaden 2012 Uddannelsesprogrammet er udfærdiget i samarbejde med Uddannelsesrådet i diagnostisk radiologi,

Læs mere

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi. Ved. Hillerød Region Hovedstaden 2012

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi. Ved. Hillerød Region Hovedstaden 2012 Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi Ved Hillerød Region Hovedstaden 2012 Uddannelsesprogrammet er udfærdiget i samarbejde med Uddannelsesrådet i diagnostisk radiologi,

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000482 Afdelingsnavn Radiologisk afdeling Hospitalsnavn Regionshospitalet Silkeborg Besøgsdato 28-11-2013

Læs mere

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst. For stillingen

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst. For stillingen Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst For stillingen Radiologisk afsnit, Billeddiagnostisk afdeling, Hillerød Hospital (1.år) Røntgenafdelingen, Funktions- og billeddiagnostisk

Læs mere

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst. For stillingen

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst. For stillingen Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst For stillingen Radiologisk Afdeling, Holbæk Sygehus (1. år) og Røntgenafdelingen, Funktions- og billeddiagnostisk enhed, Hvidovre

Læs mere

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst forløb 6, efterår 2012 på Bispebjerg 12 mdr Gentofte 12 mdr Herlev 24 mdr Hoveduddannelseslæge: Stillingsnummer: Ansættelsesperioder:

Læs mere

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst forløb 5, efterår 2012 på Gentofte 12 mdr Herlev 24 mdr Hillerød 12 mdr Hoveduddannelseslæge: Stillingsnummer: Ansættelsesperioder:

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002300 Afdelingsnavn Karkirurgisk afdeling Hospitalsnavn Slagelse Sygehuse Besøgsdato 03-06-2015

Læs mere

Næstved 1år/BBH 1år/Rigshospitalet 2 år

Næstved 1år/BBH 1år/Rigshospitalet 2 år Uddannelsesprogram for hoveduddannelsesstilling i Diagnostisk Radiologi ved Røntgenafdelingen Næstved Sygehus og Røntgenafdelingen Bispebjerg Hospital samt Radiologisk Klinik Rigshospitalet Næstved 1år/BBH

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Kirurgisk uddannelsesprogram. for hoveduddannelse i almen medicin. kirurgisk afdeling Køge Roskilde

Kirurgisk uddannelsesprogram. for hoveduddannelse i almen medicin. kirurgisk afdeling Køge Roskilde Kirurgisk uddannelsesprogram for hoveduddannelse i almen medicin kirurgisk afdeling Køge Roskilde Forord. Den kirurgiske del af uddannelsen i Almen Medicin skal sikre opfyldelsen af den tilhørende del

Læs mere

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst. For stillingen

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst. For stillingen Side 1 af 12 Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst For stillingen Hvidovre Hospital, Røntgenafdelingen, 1 år Glostrup Hospital, Røntgenafdelingen 1 år Herlev Hospital,

Læs mere

Uddannelsesprogram for Introduktiosstilling i pædiatri ved Pædiatrisk afdeling på Sydvestjysk Sygehus Esbjerg

Uddannelsesprogram for Introduktiosstilling i pædiatri ved Pædiatrisk afdeling på Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Uddannelsesprogram for Introduktiosstilling i pædiatri ved Pædiatrisk afdeling på Sydvestjysk Sygehus Esbjerg 1 Beskrivelse af børneafdelingen i Esbjerg Afdelingen består af: børnemodtagelse stationært

Læs mere

DAGENS MEDICINs KBU-GUIDE 2015

DAGENS MEDICINs KBU-GUIDE 2015 DAGENS MEDICINs KBU-GUIDE 2015 SYGEHUS LILLEBÆLT Vejle Sygehus, side 2 Kolding Sygehus, side 5 Fredericia Sygehus, side 7 KBU guide Vejle Sygehus 1. Hvilke uddannelsesforløb har jeres hospital/praksis?

Læs mere

KURSUSPLAN FOR TIDLIG

KURSUSPLAN FOR TIDLIG KURSUSPLAN FOR TIDLIG KLINIKOPHOLD PÅ MEDICINSK AFDELING SYGEHUS THY-MORS 7. JANUAR - 24. JANUAR 2013 Regionshuset Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Information vedrørende tidlig klinikophold: Medicinsk

Læs mere

Medicinsk afdeling, SLB, Vejle

Medicinsk afdeling, SLB, Vejle Medicinsk afdeling, SLB, Vejle Ansættelsesstedet generelt Vejle Sygehus er en del af Sygehus Lillebælt. Vejle Sygehus er et kræftsygehus, men med indtag af akutte patienter her iblandt medicinske og kardiologiske

Læs mere

Anbefalinger vedr. sammensætning af uddannelsesforløb

Anbefalinger vedr. sammensætning af uddannelsesforløb DASAMS Dansk Samfundsmedicinsk Selskab Anbefalinger vedr. sammensætning af uddannelsesforløb Version og udgave:2.1 Dato: 15.01.2015 Ansvarlig: Anita Sørensen Jf. Bekendtgørelse nr. 1257 af 25/10/2007 er

Læs mere

Lægelig videreuddannelse i de nye fælles akutmodtagelser. Michael Dall Formand for Lægeforeningens Udvalg for Uddannelse og Forskning 4.

Lægelig videreuddannelse i de nye fælles akutmodtagelser. Michael Dall Formand for Lægeforeningens Udvalg for Uddannelse og Forskning 4. Lægelig videreuddannelse i de nye fælles akutmodtagelser Michael Dall Formand for Lægeforeningens Udvalg for Uddannelse og Forskning 4. februar 2010 Pressen! Behandlingen af akutte patienter får massivt

Læs mere

Slagelse 1 år/rigshospitalet 2 år/næstved 1 år

Slagelse 1 år/rigshospitalet 2 år/næstved 1 år Uddannelsesprogram for hoveduddannelsesstilling i Diagnostisk Radiologi ved Radiologisk Afdeling Slagelse Sygehus og Radiologisk Klinik Rigshospitalet og Røntgenafdelingen Næstved Sygehus Slagelse 1 år/rigshospitalet

Læs mere

Indstilling til Det Regionale Råd i Region Nord fra Det Landsdækkende Uddannelsesudvalg i specialet Karkirurgi

Indstilling til Det Regionale Råd i Region Nord fra Det Landsdækkende Uddannelsesudvalg i specialet Karkirurgi Marts 2004 Indstilling til Det Regionale Råd i Region Nord fra Det Landsdækkende Uddannelsesudvalg i specialet Karkirurgi 1. Indledning Formand for den landsdækkende karkirurgiske følgegruppe: Overlæge

Læs mere

Introduktion til Hjerne- og Nervesygdomme afdeling og Sygehus Lillebælt. Beskrivelse af Hjerne- og Nervesygdomme afdeling, Kolding Sygehus

Introduktion til Hjerne- og Nervesygdomme afdeling og Sygehus Lillebælt. Beskrivelse af Hjerne- og Nervesygdomme afdeling, Kolding Sygehus Introduktion til Hjerne- og Nervesygdomme afdeling og Sygehus Lillebælt I ansættelsens første uger, foregår der en generel introduktion til Sygehus Lillebælt sideløbende med introduktionen til afdeling

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Uddannelsesprogram for. Speciallægeuddannelsen i. Intern medicin: reumatologi

Uddannelsesprogram for. Speciallægeuddannelsen i. Intern medicin: reumatologi Uddannelsesprogram for Speciallægeuddannelsen i Intern medicin: reumatologi Kong Chr. X s gigthospital, Gråsten /Medicinsk afdeling, Sygehus Sønderjylland, Sønderborg Reumatologisk afdeling OUH i Odense

Læs mere

Læge. Uddannelsesprogram. For Hoveduddannelsen i almen medicin Intern Medicin. Medicinsk afdeling, Holbæk Sygehus

Læge. Uddannelsesprogram. For Hoveduddannelsen i almen medicin Intern Medicin. Medicinsk afdeling, Holbæk Sygehus Læge. (stillingsnummer og ansættelsesperiode) Uddannelsesprogram For Hoveduddannelsen i almen medicin Intern Medicin Medicinsk afdeling, Holbæk Sygehus 1 Indholdsfortegnelse Forord.2 Afdelingsbeskrivelse

Læs mere

Uddannelsesprogram for ansættelse i introduktionsstilling i oto-rhino-laryngologi ved Øre-næse-halsafdelingen, Regionshospitalet Holstebro

Uddannelsesprogram for ansættelse i introduktionsstilling i oto-rhino-laryngologi ved Øre-næse-halsafdelingen, Regionshospitalet Holstebro Uddannelsesprogram for ansættelse i introduktionsstilling i oto-rhino-laryngologi ved Øre-næse-halsafdelingen, Regionshospitalet Holstebro 12-01-2010 1 Uddannelsesprogram for introduktionsstilling i oto-rhino-laryngologi

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Syddanmark Vedr. speciale: Diagnostisk radiologi. Dato: Maj 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Syddanmark Vedr. speciale: Diagnostisk radiologi. Dato: Maj 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Syddanmark Vedr. speciale: Diagnostisk radiologi Dato: Maj 2009 Specialeansøgning for Region Syddanmark vedr. Diagnostisk radiologi 1 1 Generelle overvejelser

Læs mere

Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen.

Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen. Vejledning Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er indsamle og beskrive centrale elementer på en afdeling

Læs mere

Urologi. Faglig profil Urologi

Urologi. Faglig profil Urologi Urologi Under det urologiske speciale varetages udredning, behandling, kontrol og forebyggelse vedrørende medfødte og erhvervede sygdomme og skader i nyrer, urinveje og (mandlige) kønsorganer. Behandling

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002299 Afdelingsnavn Medicinsk afdeling Hospitalsnavn Svendborg Hospital Besøgsdato 15-09-2015 Temaer

Læs mere

Det gode uddannelsesforløb i FAM

Det gode uddannelsesforløb i FAM Det gode uddannelsesforløb i FAM Yngre læge i FAM, Odense Universitetshospital Sune Laugesen, Uddannelsesansvarlig overlæge Fælles Akutmodtagelse, Medicin, Odense Universitetshospital Disposition Baggrund

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Plastikkirurgi. Dato: 12. juni 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Plastikkirurgi. Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Plastikkirurgi Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning for Region Sjælland vedr. plastikkirurgi 1 1 Generelle overvejelser i forhold

Læs mere

Profiler for sygehusene i Region Sjælland ved gennemførelse af sigtelinierne i Sygehusplan 2007.

Profiler for sygehusene i Region Sjælland ved gennemførelse af sigtelinierne i Sygehusplan 2007. NOTAT Dato: 9. maj 2007 Profiler for sygehusene i Region Sjælland ved gennemførelse af sigtelinierne i Sygehusplan 2007. En gennemførelse af de principper og sigtelinjer, der er indeholdt i sygehusplan

Læs mere

Velkommen til Neurologisk Klinik i Sønderborg ved Sygehuset Sønderjylland

Velkommen til Neurologisk Klinik i Sønderborg ved Sygehuset Sønderjylland Velkommen til Neurologisk Klinik i Sønderborg ved Sygehuset Sønderjylland Nyttige informationer til studerende: Ca. 14 dage inden jeres ophold starter vil i som regel modtage et kort påmindelsesmail/velkomstmail,

Læs mere

Vejledning om forskningstræning i speciallægeuddannelsen

Vejledning om forskningstræning i speciallægeuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. Juni 2012 Dorte Guldbrand Dorte.g.nielsen@stab.rm.dk 1-30-72-93-12 Vejledning om forskningstræning i speciallægeuddannelsen Videreuddannelsesregion Nord Indledning Denne

Læs mere

Introduktion til Medicinsk/Pædiatrisk afdeling, D.I.H.

Introduktion til Medicinsk/Pædiatrisk afdeling, D.I.H. Introduktion til Medicinsk/Pædiatrisk afdeling, D.I.H. Indledning Dronning Ingrids Hospital tjener som lokalsygehus for distriktet Nuuk og som landsdækkende sygehus for de øvrige distrikter. Optageområdet

Læs mere

Uddannelsesprogram for ansættelse i tidlig hoveduddannelse i oto-rhino-laryngologi ved Øre-næse-halsafdelingen, Regionshospitalet Holstebro

Uddannelsesprogram for ansættelse i tidlig hoveduddannelse i oto-rhino-laryngologi ved Øre-næse-halsafdelingen, Regionshospitalet Holstebro Uddannelsesprogram for ansættelse i tidlig hoveduddannelse i oto-rhino-laryngologi ved Øre-næse-halsafdelingen, Regionshospitalet Holstebro 12-01-2010 1 Uddannelsesprogram for tidlig hoveduddannelse i

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002306 Afdelingsnavn Øjenafdelingen Hospitalsnavn Roskilde Sygehus Besøgsdato 13-05-2015 Temaer

Læs mere

Dansk Radiologisk Selskabs svar på Sundhedsstyrelsens: Høring om dimensioneringsplan for speciallægeuddannelsen 2013-2017

Dansk Radiologisk Selskabs svar på Sundhedsstyrelsens: Høring om dimensioneringsplan for speciallægeuddannelsen 2013-2017 Dansk Radiologisk Selskabs svar på Sundhedsstyrelsens: Høring om dimensioneringsplan for speciallægeuddannelsen 2013-2017 Svaret er udarbejdet Dansk Radiologisk Selskabs UddannelsesRåd, hvor medlemmerne

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Hvidovre Hospital Kirurgisk Sektion Gastroenheden, Uddannelsesprogram. Hoveduddannelsen i almen medicin, kirurgisk del

Hvidovre Hospital Kirurgisk Sektion Gastroenheden, Uddannelsesprogram. Hoveduddannelsen i almen medicin, kirurgisk del 1 Hvidovre Hospital Kirurgisk Sektion Gastroenheden, Uddannelsesprogram Hoveduddannelsen i almen medicin, kirurgisk del 2 1. Indledning. Gastroenheden består af kirurgisk afsnit og medicinsk afsnit. Medicinsk

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000355 Afdelingsnavn Hæmatologisk klinik Hospitalsnavn Ålborg Universitetshospital Besøgsdato 28-05-2015

Læs mere

Særdeles. X Uddannelsesprogram. X Uddannelsesplan. X Medicinsk ekspert - Læring i rollen som medicinsk ekspert

Særdeles. X Uddannelsesprogram. X Uddannelsesplan. X Medicinsk ekspert - Læring i rollen som medicinsk ekspert Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002765 Afdelingsnavn Ortopædkirurgisk Afdeling Hospitalsnavn Odense Universitetshospital Besøgsdato 29-05-2018 Temaer Score Særdeles problematisk Utilstrækkelig Tilstrækkelig

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002250 Afdelingsnavn Lungemedicinsk afdeling J Hospitalsnavn Odense Universitetshospital Besøgsdato

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse af speciallæger

Bekendtgørelse om uddannelse af speciallæger BEK nr 1257 af 25/10/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Indenrigs- og Sundhedsmin., Sundhedsstyrelsen, j.nr. 7-702-03-156/1 Senere

Læs mere

Funktioner Med specialeplanens implementering varetager centret udover hovedfunktionerne én regionsfunktion:

Funktioner Med specialeplanens implementering varetager centret udover hovedfunktionerne én regionsfunktion: Uddannelsesprogram for læger ansat i almen medicinsk uddannelsesblok (målbeskrivelse 2003 og 2013) ved Psykiatrisk center Hvidovre Program Ansættelsesstedet generelt Psykiatrisk Center Hvidovre har hovedfunktion

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Nuklearmedicinsk Afdeling og PET-Centret Aarhus Universitetshospital, Nørrebrogade og Skejby Besøgsdato

Inspektorrapport. Temaer. Nuklearmedicinsk Afdeling og PET-Centret Aarhus Universitetshospital, Nørrebrogade og Skejby Besøgsdato Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000253 Afdelingsnavn Nuklearmedicinsk Afdeling og PET-Centret Hospitalsnavn Aarhus Universitetshospital,

Læs mere

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Radiologi

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Radiologi Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Radiologi Region/privat udbyder: Region Syddanmark Dato: 14.01.2016 Der henvises til Sundhedsstyrelsens publikation Specialeplanlægning begreber,

Læs mere

Bilag 2 Profiler for sygehusene i Region Sjælland

Bilag 2 Profiler for sygehusene i Region Sjælland Bilag 2 Profiler for sygehusene i Region Sjælland 2009 2012 En gennemførelse af de principper og sigtelinjer, der er indeholdt i sygehusplan 2009, vil for perioden 2009 2012 resultere i en række profiler

Læs mere

AFDELINGSSPECIFIK UDDANNELSESPROGRAM FOR PÆDIATRISK ANSÆTTELSE I HOVEDUDDANNELSEN FOR SPECIALET ALMEN MEDICIN

AFDELINGSSPECIFIK UDDANNELSESPROGRAM FOR PÆDIATRISK ANSÆTTELSE I HOVEDUDDANNELSEN FOR SPECIALET ALMEN MEDICIN AFDELINGSSPECIFIK UDDANNELSESPROGRAM FOR PÆDIATRISK ANSÆTTELSE I HOVEDUDDANNELSEN FOR SPECIALET ALMEN MEDICIN 1 Indledning: I hoveduddannelsen til specialet almen medicin indgår 6 måneders hospitalsophold

Læs mere

Hvidovre Gynækologi og obstetrik

Hvidovre Gynækologi og obstetrik Hvidovre Gynækologi og obstetrik Uddannelsesprogrammet beskriver, hvordan den nationale målbeskrivelse fungerer på den lokale afdeling Godkendt marts 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indholdet i speciallægeuddannelsen

Læs mere

DAGENS MEDICINs KBU-GUIDE 2016

DAGENS MEDICINs KBU-GUIDE 2016 DAGENS MEDICINs KBU-GUIDE 2016 SYGEHUS LILLEBÆLT Vejle Sygehus, side 2 Kolding Sygehus, side 5 Fredericia Sygehus, side 7 KBU guide Vejle Sygehus www.dagensmedicin.dk/karriere/kbu-guiden/vejle-sygehus

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Fællesuddannelsen for læger ansat i klinisk basisuddannelse

Fællesuddannelsen for læger ansat i klinisk basisuddannelse Fællesuddannelsen for læger ansat i klinisk basisuddannelse Sygehus Vendsyssel Flemming Knudsen Uddannelseskoordinerende overlæge, dr.med. Sygehus Vendsyssel har læger ansat i klinisk basisuddannelse ved:

Læs mere

Region Midtjylland, 15. marts Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau

Region Midtjylland, 15. marts Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau Region Midtjylland, 15. marts 2007 Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau Bilaget indeholder en aktuel status for antal specialer for alle matrikler

Læs mere

Arbejdspapir i forbindelse med udarbejdelse af uddannelsesprogrammer for hoveduddannelsen i Akutmedicin i Region Nordjylland

Arbejdspapir i forbindelse med udarbejdelse af uddannelsesprogrammer for hoveduddannelsen i Akutmedicin i Region Nordjylland Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Nordjylland Ansættelse som udgangspunkt i akutafdelinger i 60 måneder: 1) 18 mdr RH inkl. 6 mdr intern medicin

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Holstebro, Hospitalsenheden Vest Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig.

Inspektorrapport. Temaer. Holstebro, Hospitalsenheden Vest Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002226 Afdelingsnavn Neurologisk Afdeling Hospitalsnavn Holstebro, Hospitalsenheden Vest Besøgsdato

Læs mere

Sundhedsstyrelsens vejledning om udarbejdelse og revision af målbeskrivelser i speciallægeuddannelsen

Sundhedsstyrelsens vejledning om udarbejdelse og revision af målbeskrivelser i speciallægeuddannelsen VEJ nr 9005 af 01/01/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 19. februar 2015 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Sundhedsstyrelsen, j.nr. Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002338 Afdelingsnavn Geriatrisk Klinik, COM,SHS Hospitalsnavn Sygehus Sønderjylland Besøgsdato 06-06-2016

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen.

Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen. Vejledning Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er indsamle og beskrive centrale elementer på en afdeling

Læs mere

VEJLEDNING FOR TUTORLÆGER I SPECIALLÆGEPRAKSIS

VEJLEDNING FOR TUTORLÆGER I SPECIALLÆGEPRAKSIS VEJLEDNING FOR TUTORLÆGER I SPECIALLÆGEPRAKSIS November 2003 Forord Denne vejledning er tænkt som orientering til de læger, der overvejer at melde sig som tutorlæger. Vejledningen er et supplement til

Læs mere

Vejledning - Selvevalueringsskema

Vejledning - Selvevalueringsskema Vejledning - Selvevalueringsskema Dette er en skabelon til et selvevalueringsskema. Skemaet indgår som en integreret element i Inspektorordningen. Formålet med skemaet er indsamle og beskrive væsentlige

Læs mere

Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger. Ikke alle har personlige. gange.

Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger. Ikke alle har personlige. gange. Inspektorrapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Afdeling Dato for besøg Odense Universitets Hospital Neurologisk

Læs mere

Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Børne- og Ungdomspsykiatri.

Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Børne- og Ungdomspsykiatri. Det Regionale Videreuddannelsesråd 23.12.2003 Region Nord Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Børne- og Ungdomspsykiatri. Den lægefaglige indstilling for børne- og ungdomspsykiatri

Læs mere

Dette er en skabelon til et selvevalueringsskema. Skemaet indgår som en integreret element i Inspektorordningen.

Dette er en skabelon til et selvevalueringsskema. Skemaet indgår som en integreret element i Inspektorordningen. Vejledning Dette er en skabelon til et selvevalueringsskema. Skemaet indgår som en integreret element i Inspektorordningen. Formålet med skemaet er indsamle og beskrive væsentlige forhold på en afdeling

Læs mere

Funktions- og opgavebeskrivelse for uddannelsesansvarlige overlæger ved Aarhus Universitetshospital

Funktions- og opgavebeskrivelse for uddannelsesansvarlige overlæger ved Aarhus Universitetshospital Funktions- og opgavebeskrivelse for uddannelsesansvarlige overlæger ved Aarhus Universitetshospital FUNKTIONSBETEGNELSE Uddannelsesansvarlig overlæge FUNKTIONENS INDHOLD Organisatorisk placering og ledelsesmæssig

Læs mere

Udkast til Paradigme for sammensætning af hoveduddannelsesforløb

Udkast til Paradigme for sammensætning af hoveduddannelsesforløb Udkast til Paradigme for sammensætning af hoveduddannelsesforløb i den lægelige videreuddannelse Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Region Syddanmark december 2012 Indholdsfortegnelse: Indledning...

Læs mere

Den kliniske basisuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Den kliniske basisuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Den kliniske basisuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Lægefaglig indstilling Hospital/sygehus: Sammensætning af kliniske basisforløb: 1. ansættelsessted 2. ansættelsessted 1. Medicinsk Afdeling,

Læs mere

Justerede principper for akutmodtagelser. 5. Februar 2013

Justerede principper for akutmodtagelser. 5. Februar 2013 for akutmodtagelser 5. Februar 2013 1 Fysiske rammer og funktioner UDE Adskilt indgang for ambulancer og gående Forløb konvergerer i reception / triage Klar adskilt triage for ambulancer og gående Direkte

Læs mere

Dimensioneringsplan 2008-2012. Introduktions- og Hoveduddannelsesforløb i Speciallægeuddannelsen

Dimensioneringsplan 2008-2012. Introduktions- og Hoveduddannelsesforløb i Speciallægeuddannelsen Dimensioneringsplan 2008-2012 Introduktions- og Hoveduddannelsesforløb i Speciallægeuddannelsen Juli 2007 Hoveduddannelsesforløb 2008-2012 Bemærkninger Almen medicin 240 Udvidelse forudsætter, at der kan

Læs mere

Uddannelsesprogram for introduktionsuddannelse på Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling T, Aalborg Sygehus Syd. Udarbejdet af

Uddannelsesprogram for introduktionsuddannelse på Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling T, Aalborg Sygehus Syd. Udarbejdet af Uddannelsesprogram for introduktionsuddannelse på Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling T, Aalborg Sygehus Syd Udarbejdet af Jørn A. Sollid Uddannelsesansvarlig overlæge Aalborg, Januar 2004 1. Indledning...2

Læs mere

Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Midtjylland

Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Midtjylland Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Midtjylland Ansættelse 60 måneder 21 mdr RH 6 mdr intern medicin RH - 15 mdr UH 18 mdr RH Fokuserede ophold

Læs mere

KARRIEREVEJ TIL NEUROLOGI. Anne-Mette Hejl Postgraduat lektor i neurologi Overlæge på Rigshospitalet, phd. Anne-mette.hejl@regionh.

KARRIEREVEJ TIL NEUROLOGI. Anne-Mette Hejl Postgraduat lektor i neurologi Overlæge på Rigshospitalet, phd. Anne-mette.hejl@regionh. KARRIEREVEJ TIL NEUROLOGI Anne-Mette Hejl Postgraduat lektor i neurologi Overlæge på Rigshospitalet, phd. Anne-mette.hejl@regionh.dk Lidt om neurologi Ca. 300 neurologer i Danmark De fleste på sygehuse,

Læs mere

# $ Anæstesiologi med intensiv afdeling niveau 2 Diagnostisk radiologi Klinisk biokemi

# $ Anæstesiologi med intensiv afdeling niveau 2 Diagnostisk radiologi Klinisk biokemi !!" # $ # %&$ Jf. Hospitalsplan for Region Midtjylland vil der være reumatologisk speciallægedækning på samtlige hospitaler med fælles akutmodtagelse, enten i form af en egentlig afdeling/funktion eller

Læs mere

Modulbeskrivelse Magnetisk resonans, ultralyd og komplekse undersøgelsesforløb i praksis

Modulbeskrivelse Magnetisk resonans, ultralyd og komplekse undersøgelsesforløb i praksis Modulbeskrivelse Magnetisk resonans, ultralyd og komplekse undersøgelsesforløb i praksis Modul 10R Klinik Studieretning: Radiologisk billeddiagnostik Rev. Sept. 2016 Indhold TEMA OG LÆRINGSUDBYTTE 3 Tema

Læs mere

Fælles akutmodtagelser (FAM) 1. Sundhedsudvalget den 25. feb. 2014

Fælles akutmodtagelser (FAM) 1. Sundhedsudvalget den 25. feb. 2014 Fælles akutmodtagelser (FAM) 1 Sundhedsudvalget den 25. feb. 2014 Baggrund Sundhedsstyrelsens anbefalinger til et styrket akutberedskab 2006 Faglig høring 1. februar 2007 (konference i Vejle) m. deltagelse

Læs mere

Lægerne Toldbodvej I/S

Lægerne Toldbodvej I/S Lægerne Toldbodvej I/S Velkommen Velkommen som læge hos Lægerne Toldbodvej. Praksis er en 3-mands kompagniskabspraksis i hjertet af den maritime købsstad Svendborg. Kompagniskabet består af Gorm Palludan

Læs mere

Forskningstræning Intern Medicin Geriatri

Forskningstræning Intern Medicin Geriatri Forskningstræning Intern Medicin Geriatri Nationale retningslinjer Overordnet skal forskningstræningsprojektet bestå af 20 dage, heraf 10 kursusdage. Projektet skal være påbegyndt senest inden for 2 års

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Anæstesiologi. Dato: 12. juni 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Anæstesiologi. Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Anæstesiologi Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning for Region Sjælland vedr. Anæstesiologi 1 1 Generelle overvejelser i forhold

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Børne-ungeafdelingen Hillerød. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig.

Inspektorrapport. Temaer. Børne-ungeafdelingen Hillerød. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000453 Afdelingsnavn Børne-ungeafdelingen Hillerød Hospitalsnavn Nordsjællands Hospital Besøgsdato

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse af speciallæger

Bekendtgørelse om uddannelse af speciallæger Udkast af 28. november 2017 til bekendtgørelse om uddannelse af speciallæger Sundhedsstyrelsen Kapitel 1 Uddannelsen Kapitel 2 Ansættelse Kapitel 3 Etablering af godkendte introduktions- og hoveduddannelsesforløb

Læs mere

Notat. Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region Midtjylland. Bilag a.

Notat. Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region Midtjylland. Bilag a. Regionshuset Viborg Koncern HR Sundhedsuddannelser Bilag a. Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Notat Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region

Læs mere

Uddannelsesprogram. Region Syddanmark. Almen medicin

Uddannelsesprogram. Region Syddanmark. Almen medicin Uddannelsesprogram Region Syddanmark Almen medicin H-stilling i almen medicin - LOKALT UDDANNELSESPROGRAM for Parenkym kirurgisk afdeling Sydvestjysk Sygehus (SVS) Juli 2015 Herværende lokale uddannelsesprogram

Læs mere

Sundhedsstyrelsens administrative vejledning vedrørende ad hoc klassifikation af uddannelsesstillinger i turnus og speciallægeuddannelsen

Sundhedsstyrelsens administrative vejledning vedrørende ad hoc klassifikation af uddannelsesstillinger i turnus og speciallægeuddannelsen Sundhedsstyrelsens administrative vejledning vedrørende ad hoc klassifikation af uddannelsesstillinger i turnus og speciallægeuddannelsen ( Til de regionale videreuddannelsesråd for læger og videreuddannelsesråd

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

INTRODUKTION TIL I-STILLING

INTRODUKTION TIL I-STILLING Holstebro, d. 9. januar 2004 INTRODUKTION TIL I-STILLING Psykiatrisk afd., P, ved Holstebro Sygehus, dækket et befolkningsgrundlag på ca. 120.000 indbyggere svarende til Ringkøbing Amts 9 nordlige kommuner.

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Radiologisk afdeling OUH September 2010 Udarbejdet af klinisk uddannelsesansvarlige radiografer Saeed Bahrami & Lars Jensen Indholdsfortegnelse Forord --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Erfaringer fra Bispebjerg Hospital

Erfaringer fra Bispebjerg Hospital Erfaringer fra Bispebjerg Hospital Diagnostisk Enhed siden 2012 Abdominalcenter K Medicinsk sektion Diagnostisk Enhed Bispebjerg og Frederiksberg Hospital Abdominalcenter K, Medicinsk sektion Planlægningsområde

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

DASAMS Dansk Samfundsmedicinsk Selskab. Forskningstræning. Version og udgave:1.1 Dato: Ansvarlig: Anita Sørensen

DASAMS Dansk Samfundsmedicinsk Selskab. Forskningstræning. Version og udgave:1.1 Dato: Ansvarlig: Anita Sørensen DASAMS Dansk Samfundsmedicinsk Selskab Forskningstræning Version og udgave:1.1 Dato: 07.01.2015 Ansvarlig: Anita Sørensen Målgruppe et er en obligatorisk del af speciallægeuddannelsen jf. Vejledning for

Læs mere