Brugsanvisning. Käyttöohje. Bruksanvisning. Användarmanual. DishDrawer Modellerne DS605 og DD605. DishDrawer DS605, DD605 Series mallit.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brugsanvisning. Käyttöohje. Bruksanvisning. Användarmanual. DishDrawer Modellerne DS605 og DD605. DishDrawer DS605, DD605 Series mallit."

Transkript

1 Brugsanvisning DishDrawer Modellerne DS605 og DD605 Käyttöohje DishDrawer DS605, DD605 Series mallit Bruksanvisning DishDrawer Modellene DS605 og DD605 Användarmanual DishDrawer DS605- och DD605-seriens modeller DK FI NO SE

2

3 Indhold 1 DK Sikkerhedsforanstaltninger og advarsler 3 Betjeningspanel (Integreret og Indbygningsmodel - uden elektronisk display) 6 Betjeningsknapper (Indbygningsmodeller med elektronisk display) 8 Betjening 10 Opvaskeprogrammer 11 Behandling af service 12 Test i henhold til standarder for opvaskemaskiner 13 Tilbehør 14 Fyldning 16 Beholder til opvaskemiddel 18 Opvaskemiddel 19 Blødgøringsanlæg 20 Beholder til afspændingsmiddel 22 Tilpasningsfunktioner 23 Behandling og rengøring 26 Fejlfinding 29 Fejlkoder 31 Garanti og service 34 Vigtigt! GEM DISSE ANVISNINGER De viste modeller i denne brugsanvisning fås muligvis ikke på alle markeder og kan ændres når som helst. Angående aktuelle oplysninger om modeller og specifikationer i dit land, kan du besøge vores hjemmeside eller kontakte den lokale Fisher & Paykel-forhandler.

4 DK 2

5 Sikkerhedsforanstaltninger og advarsler 3 DK Din DishDrawer er omhyggeligt designet til at fungere fejlfrit ved normale opvaskeprocedurer. Husk følgende retningslinjer ved brug af DishDrawer. Læs alle anvisningerne, før du tager din DishDrawer i brug. Vigtige sikkerhedsanvisninger Sikkerhedsanvisningerne i denne brugsanvisning skal følges for at minimere risikoen for brand eller eksplosion og for at hindre skader på personer eller ting. DishDrawer må kun anvendes til det formål, som er beskrevet i denne brugsanvisning. Brug kun opvaske- og afspændingsmidler, der er anbefalet til en almindelig husholdningsopvaskemaskine, og opbevar produkterne uden for børns rækkevidde. Kontrollér, at beholderen til opvaskemiddel er tom efter hver opvask. Når der sættes opvask i maskinen, skal du sikre dig, at skarpe ting ikke kan beskadige lågets tætningsliste, og anbringe skarpe knive med håndtaget opad for at reducere risikoen for at man skærer sig på knivene. Rør ikke ved varmelegemet, når maskinen er i gang eller umiddelbart efter. Brug ikke DishDrawer, medmindre alle tilbehørsdelene sidder korrekt. Pil ikke ved betjeningsknapperne. Undlad at misbruge, sidde på, stå i eller på skuffen eller tallerkenholderen i DishDrawer. Kopholderne er beregnet til kopper, glas og køkkenredskaber. Når kopholderne er sat i DishDrawer, bør du ikke læne dig op ad dem eller lade dem bære din vægt. For at formindske risikoen for at børn kommer til skade, bør de ikke lege i eller på DishDrawer. Under visse omstændigheder kan der dannes brintgas i et vandvarmersystem, der ikke har været i brug i to uger eller mere. BRINTGAS ER EKSPLOSIVT. Hvis varmtvandssystemet ikke har været i brug i en sådan periode, bør du åbne alle varmtvandshaner og lade det varme vand løbe i flere minutter, før opvaskemaskinen tages i brug. Dette vil frigøre eventuelt ophobet brintgas. Da brintgas er brandbart, må du ikke ryge eller anvende åben ild i dette tidsrum. Fjern døren til opvaskemaskinen, før du udskrifter maskinen eller destruerer den. Opvaskemidler er alkaliske, og kan være farlige at sluge. Undgå kontakt med hud og øjne, hold børn og personer med handicap væk fra opvaskemaskinen, når den åbnes.

6 DK 4 Sikkerhedsforanstaltninger og advarsler Vigtige sikkerhedsanvisninger Installationen Denne DishDrawer skal installeres og placeres i overensstemmelse med installationsanvisningerne, før den tages i brug. Hvis installationsanvisningen ikke fulgte med DishDrawer, kan den fås ved at kontakte forhandleren eller hentes på Fisher & Paykel s websted Installation og service skal udføres af en autoriseret servicetekniker. Hvis el-kablet er beskadiget, skal det udskiftes af en aut. Fisher & Paykel servicemontør, så der ikke opstår skader på personer eller ting. Kontrollér, at DishDrawer sidder fast på de tilstødende køkkenelementer ved hjælp af de medfølgende beslag. Hvis dette ikke er tilfældet, kan det resultere i et ustabilt produkt, som kan forårsage skade på personer eller ting. Brug ikke maskinen, hvis den er beskadiget, fungerer dårligt, er delvist adskilt eller har manglende eller ødelagte dele, herunder et beskadiget el-kabel eller stik. Undgå at opbevare eller anvende benzin eller andre brændbare væsker i nærheden af DishDrawer. Slut maskinen til en stikkontakt med tilstrækkelig effekt for at undgå overbelastning af elinstallationen. Kontrollér, at el-kablet er anbragt, så man ikke kan træde på det, falde over det, eller det på anden måde bliver udsat på beskadigelse eller tryk. Undgå at installere eller opbevare DishDrawer, hvor den kan blive udsat for temperaturer under frysepunktet eller for vejrliget. Brug ikke forlængerledning eller en transportabel stikdåse (f.eks. en kabeltromle) til at tilslutte DishDrawer til strømforsyningen. Vedligeholdelse Undlad at reparere eller udskifte dele af maskinen, eller at forsøge at reparere den selv, medmindre det anbefales i denne brugsanvisning. Vi anbefaler, at du kontakter dit lokale aut. Fisher & Paykel servicecenter. Hold gulvet rundt om maskinen rent og tørt for at formindske muligheden for at glide. Hold området rundt om/nedenunder maskinen fri for ophobning af brændbare materialer, som f.eks. støv, papir, klude og kemikalier. Når du rengør undersiden af filterpladen, skal du passe på ikke at skære dig på den skarpe underkant.

7 Sikkerhedsforanstaltninger og advarsler 5 DK Vigtige sikkerhedsanvisninger Vigtigt! Åbn under ingen omstændigheder opvaskemaskinen, når den er i brug. Brug Tryk altid på knappen og vent, indtil du hører de tre bip, før opvaskemaskinen åbnes. DishDrawer må kun bruges, når motordelen, filterpladen, afløbsfiltret og spulearmen er monteret. Træk i stikket, men aldrig i ledningen, når du tager stikket ud af stikkontakten. På den måde undgår du at beskadige stikket. Vær omhyggelig, når du fylder din DishDrawer, og pas på, at der ikke er servicedele, der kan hindre, at maskinen kan lukkes helt. Opvasken bør anbringes, så ingen dele stikker frem eller presses ind i maskinen, da det i modsat fald kan resultere i et servicebesøg. Husholdningsmaskiner er ikke beregnet som legetøj til børn. Børn, eller personer med en begrænset evne til at bruge maskinen, skal have en ansvarsbevidst person til at instruere dem i brugen. Denne person skal være sikker på, at de kan bruge maskinen uden fare for sig selv eller andre. Nøje overvågning er nødvendig, hvis maskinen bruges af eller i nærheden af børn. Giv ikke børn lov til at lege på eller med maskinen eller med en kasseret maskine. Hvis du kører et afkalkningsprogram, anbefaler vi på det kraftigste, at der køres et program med opvaskemiddel umiddelbart efter, for at forhindre skader på DishDrawer. DishDrawer er konstrueret til opvask af normalt husholdningsservice. Ting, der er forurenet med benzin, maling, stål- eller jernaffald, ætsende, syreholdige eller alkaliske kemikalier må ikke vaskes op i DishDrawer. Hvis din DishDrawer ikke skal bruges i en længere periode, bør du lukke for elektriciteten og vandtilførslen til opvaskemaskinen. Hæld ikke opvaskemiddel eller afspændingsmiddel i saltbeholderen. Midlerne vil ødelægge blødgøringsanlægget.

8 DK 6 Betjeningspanel (Integreret og Indbygningsmodel - uden elektronisk display) Hvis du har en dobbelt DishDrawer, har begge maskiner eget betjeningspanel og fungerer uafhængigt af hinanden. Tænd/sluk-knap knappen tænder og slukker DishDrawer. Åbning af DishDrawer vil automatisk tænde for maskinen i 30 sekunder. Hvis du vil slukke maskinen midt i et program, skal du trykke på knappen. Alt vand bliver pumpet ud af maskinen. Start/Pause-knap knappen starter et vaskeprogram. Tryk på knappen for at holde pause eller starte maskinen igen under vaskeprogrammet. Når maskinen skal holde en pause, skal du vente til du hører tre bip, før maskinen åbnes. Undgå at åbne maskinen under et programforløb, da det kan beskadige den. Forsinket start knappen indstiller også forsinket start, som kan udskyde starten af et vaskeprogram fra 1 til 12 timer. Aktivering af forsinket start 1 Tryk på knappen, og hold den nede, indtil lyset oven knappen bliver orange (eller violet, afhængigt af din model). 2 Hold fortsat knappen nede, indtil den ønskede tidsforsinkelse er nået. DishDrawer bipper, mens du holder knappen nede. Hvert bip angiver yderligere en times forsinkelse. 3 DishDrawer starter, når den indstillede tid er gået, og skuffen er lukket. Annullering af forsinket start Tryk på knappen. Låseknappen / (valgfri) / knappen aktiverer/afbryder funktionerne Tastelås eller Børnelås. Tastelås Denne funktion låser alle knapperne på din DishDrawer. Tryk på / knappen, og hold den nede, indtil du hører et bip (tre sekunder). Lyset over knappen / tænder, når Tastelåsen er aktiveret. Funktionen Tastelås afbrydes ved at trykke på / knappen og holde den nede, indtil lyset over / knappen slukker.

9 Betjeningspanel (Integreret og Indbygningsmodel - uden elektronisk display) 7 DK Børnelås Denne funktion låser skuffen og deaktiverer alle knapperne på det fuldintegrerede panel. Funktionen aktiveres ved at trykke på knappen /, og holde den nede, indtil der høres to bip (fem sekunder). Lyset over / knappen tænder, når Børnelås er aktiveret. Funktionen Børnelås afbrydes ved at trykke på / knappen og holde den nede, indtil lyset over / knappen slukker. Opvaskeprogrammer Tryk på knappen for at vælge et opvaskeprogram. DishDrawer husker det program, som den brugte sidst. Super Normal Hurtig Skåne Skylle Eco-knap (valgfri) Tryk på knappen, hvis du vil have, at vaskeprogrammet skal bruge mindre energi. Det røde ECO-lys angiver, at funktionen er aktiveret. Hvis opvasken er meget snavset, eller du har behov for ekstra kraftig tørring, fraråder vi brug af ECO-programmer. Strømafbrydelse Hvis DishDrawer er i brug, og der kommer en strømafbrydelse, standser den. Maskinen kan muligvis ikke åbnes i dette tidsrum. Når strømmen vender tilbage, starter DishDrawer igen samme sted, hvor den var nået til i programmet.

10 DK 8 Betjeningsknapper (Indbygningsmodeller med elektronisk display) Hvis du har en dobbelt DishDrawer, har begge maskiner eget betjeningspanel og fungerer uafhængigt af hinanden. Resterende tid (forsinket start) Symbol for Forsinket start-symbol vaskeforløb Tænd/sluk-knap Låseknap Start/Pause-knap Elektronisk display Tænd/sluk-knap knappen tænder og slukker DishDrawer. Åbning af DishDrawer vil automatisk tænde for maskinen i 30 sekunder. Hvis du vil slukke maskinen midt i et program, skal du trykke på knappen. Alt vand bliver pumpet ud af maskinen. Start/Pause-knap knappen starter et vaskeprogram. Tryk på knappen for at holde pause eller starte maskinen igen under vaskeprogrammet. Når maskinen skal holde en pause, skal du vente til der høres tre bip, før maskinen åbnes. Undgå at åbne maskinen under et programforløb, da det kan beskadige den. Forsinket start knappen indstiller også forsinket start, som kan udskyde starten af et vaskeprogram fra 1 til 12 timer. Aktivering af forsinket start: 1 Tryk på knappen, og hold den nede, indtil symbolet vises på det elektroniske display. 2 Hold fortsat knappen nede, indtil den ønskede tidsforsinkelse er nået. 3 DishDrawer starter, når den indstillede tid er gået, og skuffen er lukket. Annullering af forsinket start: Tryk på knappen. Låseknappen (valgfri) knappen aktiverer/afbryder funktionerne Tastelås eller Børnelås.

11 Betjeningsknapper (Indbygningsmodeller med elektronisk display) 9 DK Lås Denne funktion afbryder alle knapperne på kontrolpanelet. Funktionen aktiveres ved at trykke på knappen, og holde den nede, indtil der høres et bip (tre sekunder). Symbolet vises på det elektroniske display, når funktionen Lås er aktiveret. Børnelås Denne funktion låser skuffen og afbryder alle knapperne på kontrolpanelet. Funktionen aktiveres ved at trykke på knappen, og holde den nede, indtil der høres to bip (fem sekunder). Symbolet vises på det elektroniske display, når funktionen Børnelås er aktiveret. Funktionen Børnelås afbrydes ved at trykke på knappen, og holde den nede, indtil der høres ét bip, og symbolet forsvinder fra det elektroniske display. Vaskeprogramvælger Tryk på knappen for at vælge et vaskeprogram. DishDrawer husker det program, som den brugte sidst. Super Normal Hurtig Skåne Skylle Eco-knap (valgfri) Tryk på knappen, hvis du vil have, at vaskeprogrammet skal bruge mindre energi. Den røde ECO-lampe angiver, at funktionen er aktiveret. Hvis opvasken er meget snavset, eller du har behov for ekstra tørring, fraråder vi brug af ECO-programmer. Symboler for vaskeforløb Følgende symboler vises på det elektroniske panel, efterhånden som vaskeprogrammet forløber. Når vaskeprogrammet startes, tæller det elektroniske display også den resterende tid ned i trin af ét minut. Snavset Forvask Klarvask Skyl Tørring Rent Strømfejl Hvis DishDrawer er i brug, og der sker en strømfejl, standser den. Maskinen kan muligvis ikke åbnes i dette tidsrum. Når strømmen vender tilbage, starter DishDrawer igen samme sted, hvor den var nået til i programmet.

12 DK 10 Betjening 1 Fyld opvaskemaskinen Fjern alle madrester, og sæt opvasken i maskinen. 2 Tilsæt opvaskemiddel 3 Kontrollér afspændingsmidlet 4 Tryk på knappen 5 Vælg et vaskeprogram Længden af vaskeprogrammet vises på det elektroniske display (kun på indbygningsmodeller). 6 Vælg (valgfri) 7 Kontrollér Sørg for, at der ikke er noget, der blokerer for spulearmen. Afløbsfiltret skal være på niveau med filterpladen. 8 Start Luk maskinen og tryk på knappen. 9 Programslut DishDrawer bipper seks gange som tegn på, at programmet er afsluttet. Ved afslutning af programmet bliver tørreblæseren ved med at køre i et stykke tid, eller indtil maskinen åbnes. Blæseren fremskynder tørreprocessen og bruger kun lidt energi. Det er normalt, at der er lidt vand tilbage i afløbsfiltret, når programmet er afsluttet. kun DD605: Ved slutningen af et vaskeprogram, er det muligt, at begge skuffer tømmes for vand samtidigt. Dette er normalt ,3 6 7

13 Opvaskeprogrammer 11 DK Standardprogram - hvornår det bruges Super Meget snavset service og kogegrej. Normal Normalt snavset service, for optimal vaske- og tørreresultat. Hurtig Lettere snavset service. Skåne Lettere snavset og skrøbeligt service. Skylle Hindrer lugt og indtørrede madrester på servicet. klarvask 70 C klarvask 65 C klarvask 55 C klarvask 50 C skyl skyl skyl skyl skyl skyl skyl slutskyl 65 C slutskyl 65 C slutskyl 50 C slutskyl 60 C tørring tørring tørring forvask Eco-program - hvornår det bruges Super Meget snavset daglig service. Normal Normalt snavset service, optimal energibesparelse. Hurtig Lettere snavset service, uden rester af fedt. Skåne Lettere snavset og skrøbeligt service, uden rester af fedt. klarvask 60 C klarvask 55 C klarvask 45 C klarvask 45 C skyl skyl skyl skyl skyl skyl slutskyl 55 C slutskyl 60 C slutskyl 45 C slutskyl 50 C tørring tørring tørring Bemærk *Referenceprogram for energimærket er i overensstemmelse med EN50242-regulativerne. Opvasketiderne kan variere, afhængigt af temperaturen på det indkommende vand, omgivelserne, typen af opvask og af, hvorvidt skuffen har været åbnet under opvasken. Tiderne på det elektroniske display er kun VEJLEDENDE og bør være baseret på en temperatur på 15 C for det indkommende vand.

14 DK 12 Behandling af service Kombinationen af høje temperaturer og opvaskemiddel kan beskadige visse ting, hvis de vaskes op i DishDrawer. Hvis der er nogen tvivl om, hvorvidt servicen kan tåle at blive vasket op i DishDrawer, bør du følge anvisningerne fra forhandleren af de pågældende ting, eller vaske dem op i hånden. Sølvbestik og andet sølvtøj Sølvbestik og andet sølvtøj bør skylles umiddelbart efter brug for at undgå, at det bliver plettet ved kontakt med visse madvarer. Skylleprogrammet er velegnet hertil. Sølvtøj bør ikke komme i kontakt med rustfrit stål, som andre bestikting. En blanding af disse ting kan give pletter. Tag sølvbestikket ud af DishDrawer, når programmet er afsluttet, og tør det straks i hånden. Aluminium Aluminium kan miste farven på grund af opvaskemidlet. Graden afhænger af produktets kvalitet. Andre metaller Jern og støbejern kan ruste og plette andre ting. Kobber, tin og messing har tendens til at blive plettet. Træ Ting af træ er normalt følsomme over for varme og vand. Regelmæssig opvask i maskinen kan gøre, at træet med tiden ødelægges. Hvis du er i tvivl, bør det vaskes op i hånden. Glas Det meste glas til dagligt brug kan vaskes op i maskinen. Krystal og meget fine og antikke glasting kan f.eks. blive matte. Det sikreste er at vaske disse ting op i hånden. Plastik Visse plastikting kan ændre form og farve af meget varmt vand. Check fabrikantens anvisninger vedrørende vask af plastikting. Varmebestandige plastikting bør holdes på plads, så de ikke tipper over og fyldes med vand, eller falder gennem kurven under opvasken. Dekorerede ting De fleste moderne mønstre på porcelæn kan tåle maskinopvask. Antikke genstande med et påmalet mønster over glasuren, guldkanter og håndmalet porcelæn kan være mere følsomme over for maskinopvask. Hvis du er i tvivl, bør det vaskes op i hånden. Limede ting Visse limprodukter bliver blødgjort eller opløst i opvaskemaskine. Hvis du er i tvivl, bør tingene vaskes op i hånden. Ferie Hvis DishDrawer ikke skal bruges i nogen tid, anbefaler vi, at du kontrollerer, at kurvene er tomme. Den indvendige side af opvaskemaskinen skal være ren. Lad maskinen stå lidt åben, så luften kan cirkulere. Sluk for både strømmen og vandtilførslen til DishDrawer.

15 Test i henhold til standarder for opvaskemaskiner 13 DK Fisher & Paykel DishDrawer er testet i henhold til standarderne i EN50242 for både vaske- og tørreydelse. Anvend følgende indstillinger, doseringer, tilbehør og fyldningsmønstre for at afprøve DishDrawer. Opvaskeprogram Opvaskemiddeldosering Normal Eco 2,5 g (forvask) 15,5 g (klarvask) Indstilling af afspændingsmiddel 4 Indstilling af blødgøringsanlægget Justér blødgøringsanlægget, så det passer til vandets hårdhed. Se i afsnittet om blødgøringsanlægget og justering af indstillinger i brugsanvisningen. Maks. pladskrav pr. maskine 6 Tilbehør, der er brugt til test iht. standarder for opvaskemaskiner Kurv, afløbsfiltrets dækplade, dobbeltstativ, tallerkenholder, bestikkurv, kopholdere og støtteenhed til kopper. Anbefalet dosering Installation af støtteenhed til kopper Fyldning af kopper Bemærk: Den forreste enhed til støtte af kopper er længere end den bagerste.

16 DK 14 Tilbehør De forskellige indsatse og hylder kan bruges efter behov. Hvis du har en dobbelt DishDrawer model, kan nogle af tilbehørsdelene bruges i begge maskiner. Du kan f.eks. kombinere de 2 dobbeltstativer i én skuffe og vaske alle kopper og glas i den, og bruge den anden skuffe til tallerkener og større ting. c d a. Kurv Kurven holder noget af tilbehøret på plads, og holder tallerkener væk fra spulearmen. a b. Dækpanel over afløbsfilter Dette panel er designet, så det snaplukkes til kurven oven over afløbsfiltret. Dette forhindrer tingene i at røre ved maskinens bund, og standser spulearmens rotation, samtidigt med at der fortsat er adgang til afløbsfiltret. b c. Dobbeltstativ Dobbeltstativet (Mega Rack) er designet til glas, kopper og mindre tallerkener. d. Tallerkenholder Holderen er beregnet til tallerkener og skåle. Sådan monteres dobbeltstativet Anbring stativets yderste ben oven på kurven, og clips dobbeltstativet fast på kurvens side. Når stativet er korrekt monteret, må det ikke føles løst i kurven.

17 Tilbehør 15 DK Kopholdere Kopper, glas og køkkengrej kan anbringes på venstre og højre side af kopholderne. Sørg for, at der ikke er større ting nedenunder, der forhindrer vandet i at nå kopholderne. Vinglas kan støtte sig op ad kopholderne, hvis de benyttes sammen med dobbeltstativet. Der er stop på kopholderen, der hindrer kopperne i at røre ved den indvendige side af DishDrawer. Herved opnås det optimale ved opvaske- og tørreprocessen. Bestikkurv Det er bedst at anbringe knive, mindre køkkengrej og visse plastiklåg i bestikkurven. Vi anbefaler, at bestik har håndtagene nedad, og at skarpe genstande har håndtagene opad for at undgå, at man skærer sig. Bland skeer, knive og gafler i hvert rum for at hindre, at bestikdele filtrer sig ind i hinanden og for at sikre, at vandet kan cirkulere frit. Hold rustfrit stål og sølvbestik adskilt for at undgå pletter. Mindre dele, som f.eks. plastiklåg, kan anbringes under gitrene, hvilket hindrer dem i at blive flyttet af vaskevandet, så de falder ned på bunden, hvor de kan stoppe spulearmens rotation.

18 DK 16 Fyldning Vaskevandet til DishDrawer kommer fra spulearmen, som er anbragt i bunden af maskinen. Spulearmen roterer og sørger for, at vaskevandet kommer ud i hele vaskerummet, hvorfor du skal være opmærksom på, når du fylder maskinen, at der er tilstrækkelig plads til at vandet kan nå rundt, især til kopholderne. Hvis der er ting, der blokerer for spulearmen eller vaskevandet, vil resultatet blive forringet. Sådan fyldes DishDrawer Standardfyldning Kraftig fyldning Bemærk: Kurven og indsatsene er ikke designet til at blive løftet ud af maskinen, når de er fyldt med service.

19 Fyldning 17 DK Sådan fyldes DishDrawer IKKE Maskinen er overfyldt, og vaskevandet vil ikke kunne nå visse dele af opvasken. Kopper, glas og skåle skal have åbningerne nedad. Tallerkenerne klæber sammen, og vaskevandet kan ikke komme igennem. Kontrollér, at bestikket ikke klæber sammen. Det skal spredes jævnt ud. Sørg for, at dele af opvasken ikke presses ind i eller stikker op over maskinen, da det kan bevirke, at låget ikke lukker ordentligt, hvilket kan resultere i et servicebesøg. Anbring skarpe ting forsvarligt, så brugeren ikke kommer til skade, og lågets tætningslister ikke beskadiges. Kontrollér bunden af bestikkurven for at sikre, at skarpe og spidse genstande ikke stikker igennem, hvilket kan stoppe spulearmens rotation. Sørg for, at bestikket ikke er faldet igennem kurven, hvilket kan hindre spulearmen i at rotere. Den store skål hindrer vaskevandet i at nå kopholderne. Store servicedele bør anbringes i kopholderne, så de ikke falder ned og stopper spulearmens rotation. Skarpe og spidse dele skal anbringes vandret eller så de skarpe kanter/punkter vender nedad, så du ikke kommer til skade.

20 DK 18 Beholder til opvaskemiddel Vigtigt! Brug kun opvaskemiddel i pulverform, der er beregnet til opvaskemaskiner til husholdningsbrug. Opvaskemidler er meget alkaliske, og det kan derfor være farligt at sluge dem. Undgå kontakt med hud og øjne. Kontrollér, at beholderen til opvaskemiddel er tom efter hver opvask. Hvis dette ikke gøres, kan det resultere i en forgiftning. Kom ikke tabletter i beholderen til opvaskemiddel. c Opvaskemiddel og tabletter må ikke komme i direkte kontakt med opvasken i maskinen. Flydende opvaskemiddel er ikke egnet og må ikke bruges i DishDrawer. Flydende håndsæbe, sæbe, vaskepulver eller desinficeringsmidler vil beskadige maskinen. a,b e d Fyldning af beholderen til opvaskemiddel Lukket beholder til opvaskemiddel 1 Tryk palen ned, så låget åbnes. 2 Påfyld opvaskemiddel. Der skal ikke bruges opvaskemiddel til forvask-programmet. 3 Når rummet(ene) er fyldt, lukkes beholderens låg, indtil det klikker på plads. Opvaskemidlet tilsættes automatisk i løbet af vaskeprogrammet. a b Åben beholder til opvaskemiddel a b c d e Rum til forvask, kan indeholde 10 g (anvendes ikke i Europa) Rum til klarvask, kan indeholde 30 g Lukkepal til beholderen til opvaskemiddel Indikator for afspændingsmiddel Afspændingsmiddelbeholderens låg

21 Opvaskemiddel 19 DK Opvaskemiddeldosering Den nedenfor anbefalede dosering af opvaskemiddel er for individuelle skuffer. Vaskeprogrammer klar vask (g)* Snavset 15 Normal 15 Skåne 5 Hurtig 5 * 5 g svarer til ca. 1 teskefuld, 15 g svarer til ca. 1 spiseskefuld. Opvaskemiddeltabletter Disse kan anvendes i stedet for opvaskemiddel i pulverform. Tabletterne kan enten anbringes i bestikkurven eller som alternativ anbringes direkte i maskinen, som vist nedenfor. Bør foretrækkes: Anbring opvaskemiddeltabletten i et tomt rum mellem gitrene. Som alternativ: Hvis bestikkurven ikke skal anvendes, kan opvaskemiddeltabletten anbringes i bunden af maskinen.

22 DK 20 Blødgøringsanlæg Indstilling af blødgøringsanlægget Brug af hårdt vand (over 100 ppm) til opvask kan være ødelæggende for ydelsen af DishDrawer. Glas vil blive matte, og tallerkener blive plettede eller dækket af en hvid belægning. Find ud af det lokale vands hårdhed Det lokale vandværk vil kunne give dig disse oplysninger. Vælg den rette indstilling til din DishDrawer fra nedenstående tabel over vandets hårdhed. Hvis f.eks. vandets hårdhed er 500 ppm, skal indstillingen på maskinen være fire. Se Justering af indstillinger, om hvordan du indstiller blødgøringsanlægget, så det svarer til vandets hårdhed. DishDrawer indstilling dh fh e / Clark mmol/l ppm 0 0-5, , , ,5 0,1-2, , ,5-24,5 2,5-3, ,6-25, ,5-31,5 3,5-4, ,2-30, ,5-38,5 4,5-5, , ,5-43,8 5,5-6, Bemærk: Hvis vandets hårdhed er over 625 ppm, anbefaler vi på det kraftigste, at du fylder beholderen til opvaskemiddel helt op ved alle opvaskeprogrammer undtagen skyl, og at indstillingen for afspændingsmidlet er 5. Hvis vandet hårdhed er over 625 ppm, vil DishDrawer ikke fungere optimalt. Du kan muligvis høre nogle usædvanlige lyde, når blødgøringsanlægget er i gang, men dette er normalt. Fyldning af saltbeholderen 1 Åbn DishDrawer. 2 Skru saltbeholderens låg af ved at dreje det mod venstre. 3 Fyld salt i målebægeret, og hæld indholdet i saltbeholderen. Saltbeholderen kan indeholde op til ca. ½ kg salt. 4 Skru låget godt fast igen. 5 Hvis du ikke kører et vaskeprogram umiddelbart efter, at du har påfyldt salt, bør du køre et skylleprogram for at fjerne evt. saltvand eller -spild. Bemærk: Når saltbeholderen fyldes, kan der komme vand op af blødgøringsanlæggets overløb.

23 Blødgøringsanlæg 21 DK Vigtigt! Blødgøringsanlægget skal altid fyldes med granuleret salt, der er specielt beregnet til opvaskemaskiner. Brug ikke almindeligt køkkensalt, som f.eks. bordsalt, havsalt eller salttabletter, da disse typer kan indeholde urenheder, som kan forkorte blødgøringsanlæggets levetid. Saltbeholderen Blødgøring af vand kan kun finde sted, når der er salt i beholderen. Saltbeholderen skal fyldes, før du bruger DishDrawer, og hver gang saltindikatoren lyser rødt. b a Saltindikator Hvis denne lyser rødt, er saltbeholderen tom. Hvis den er sort, er der tilstrækkelig salt i beholderen til det valgte vaskeprogram. Indbygningsmodeller: Det elektroniske display viser også, hvornår saltbeholderen er tom, ved at vise symbolet. Vigtigt! Hæld ikke opvaskemiddel eller afspændingsmiddel i saltbeholderen. Midlerne vil ødelægge blødgøringsanlægget. a b Indikator for salt Saltbeholderens låg Kun salt IKKE opvaskemiddel IKKE afspændingsmiddel

24 DK 22 Beholder til afspændingsmiddel Vi anbefaler på det kraftigste regelmæssig brug af flydende afspændingsmiddel for at få det bedste tørreresultat. Afspændingsmiddel giver glas og porcelæn et pletfrit udseende, og forhindrer samtidigt at metal løber an. Beholderen til afspændingsmiddel er anbragt inde i skuffen, nedenunder beholderen til opvaskemiddel. Beholderen kan indeholde ca. 50 ml afspændingsmiddel. Fyldning af beholderen til afspændingsmiddel 1 Drej låget mod venstre og fjern det. 2 Hæld afspændingsmidlet i den runde åbning. 3 Pas på ikke at spilde afspændingsmiddel i DishDrawer. Eventuelt spild skal tørres op for at hindre dannelse af for meget skum. Hvis det ikke bliver tørret op, kan resultatet blive et servicebesøg, som ikke er dækket af garantien. 4 Sæt låget fast igen i dets oprindelige stilling. Korrekt dosering af afspændingsmiddel Regulatoren kan justeres, så doseringen passer til vandets hårdhed. Den laveste indstilling er 1 og den højeste er 5. Se i afsnittet Ændring af indstillinger, hvordan doseringen indstilles. Hvis der er for meget skum ved afslutningen af opvasken, skal indstillingen sættes ned. Hvis servicet er vådt eller stribet efter tørring, skal indstillingen sættes op. Indikator for afspændingsmiddel Hvis denne lyser rødt, skal beholderen påfyldes afspændingsmiddel. Hvis indikatoren lyser svagt eller slet ikke lyser, er der tilstrækkeligt afspændingsmiddel til opvasken. Bemærk: Lysere farvet afspændingsmiddel får ikke indikatoren til at lyse så meget som mørkere farvet afspændingsmiddel. Når afspændingsmidlet påfyldes, kan der være en usædvanlig lyd under vaskeprogrammet, men dette er normalt.

25 Tilpasningsfunktioner 23 DK Følgende funktioner kan justeres, så de passer til dit behov. Indstilling af afspændingsmiddel Reducér indstillingen for afspændingsmiddel, hvis der er alt for meget skum, når vaskeprogrammet er afsluttet. Forøg indstillingen af afspændingsmiddel, hvis servicet er vådt, når vaskeprogrammet er afsluttet. Indstilling af blødgøringsanlægget (kun for modellerne DS605H og DD605H) Se afsnittet Blødgøringsanlæg. Indstilling af automatisk start Når en DishDrawer forlader fabrikken er den programmeret til at starte automatisk, når skuffen åbnes. Maskinen begynder ikke at vaske op, før skuffen lukkes, og du har trykket på knappen. Hvis du ikke ønsker, at DishDrawer skal starte automatisk, kan denne funktion slås fra. Biplyde ved afslutning af vaskeprogram Når en DishDrawer forlader fabrikker er den programmeret til at bippe seks gange som tegn på, at et vaskeprogram er afsluttet. Denne funktion kan slås fra. Lukket skuffe-indstilling Når Lukket skuffe Indstillingen er valgt, er DishDrawer låst hele tiden. Når du ønsker at åbne skuffen, skal du trykke på knappen. Når skuffen er helt lukket igen, kommer låget automatisk ned efter 30 sekunder og låser skuffen. Hvis Låsefunktionen bruges sammen med Lukket skuffe-funktionen, kan du ikke trykke på knappen og åben skuffen. Låsefunktionen skal slås fra, før det er muligt at åbne DishDrawer. Bemærk: Denne funktion anbefales på det kraftigste, hvis DishDrawer anvendes i campere. Indikator for Ren opvask (kun indbygningsmodeller med elektronisk display) Når en DishDrawer forlader fabrikken er den programmeret, så indikatoren for Ren opvask er slået fra. Når indikatoren for Ren opvask er slået til, vises symbolet på det elektroniske display, når vaskeprogrammet er afsluttet for at vise, at opvasken er ren. Når du har taget alt ud af maskinen, skal du trykke på knappen for at komme tilbage til normalt brug. Denne funktion kan være nyttig, når der er efterladt opvask i maskinen, og du ikke kan huske, om denne har vasket op, eller i de situationer, hvor familien kun har taget enkelte rene dele ud, uden at tømme maskinen. Vi kan ikke anbefale, at indikatorindstillingen for Ren opvask bruges sammen med indstillingen for Lukket skuffe.

26 DK 24 Tilpasningsfunktioner Justering af indstillinger (Fuldintegreret og Indbygningsmodel - uden elektronisk display) Følg nedenstående trin Indstilling af afspændingsmiddel Indstilling af blødgøringsanlæg 1 Indstilling af Automatisk start Indstilling af biplyde ved afslutning af vaskeprogram Indstilling af Lukket skuffe 2 Først Gå til Justering af indstillinger 1 Tryk på knappen for at tænde. Åbn DishDrawer. 2 Tryk knapperne og / og hold dem nede i 5 sekunder, indtil der høres et langt bip. Tryk på knappen for at rulle gennem indstillingerne Indbygningsmodel - uden elektronisk display rød / fra Integreret rød / fra blå / fra violet / til blå / til rød / til grøn / fra orange / til grøn / til rød / til Foretag en justering De aktuelle indstillinger vises på vælgeren til vaskeprogrammet med røde lamper. Hvis de fire røde lamper lyser, er den valgte indstilling angivet til fire. Tryk på / knappen for at øge indstillingen. De røde lamper ruller op til 5 og starter derefter fra 1 igen. Gem Tryk på knappen for at gemme ændringen. Eksempel Tryk på knappen for at slå den valgte indstilling til eller fra. Afspændingsmiddel indstillet til fire Blødgøringsanlæg indstillet til fire 1 Modeller uden blødgøringsanlæg - indstillingen af blødgøringsanlægget vises ikke i sekvensen af indstillinger. 2 Sekvensen af indstillinger starter igen fra indstillingen Afspændingsmiddel. Til Fra Til Fra Til Fra

27 Tilpasningsfunktioner 25 DK How to make option adjustments (Prefinished with LCD) Følg nedenstående trin Indstilling af afspændingsmiddel Indstilling af blødgøringsanlæg 1 Indstilling af Automatisk start Indstilling af biplyde ved afslutning af vaskeprogram Indstilling af Lukket skuffe Ren opvask 2 Først Gå til Justering af indstillinger 1 Tryk på knappen for at tænde. Åbn DishDrawer. 2 Tryk knapperne og / og hold dem nede i 5 sekunder, indtil der høres et langt bip. Tryk på knappen for at rulle gennem indstillingerne Foretag en justering De aktuelle indstillinger vises på vælgeren til vaskeprogrammet med røde lamper. Hvis de fire røde lamper lyser, er den valgte indstilling angivet til fire. Tryk på / knappen for at øge indstillingen. De røde lamper ruller op til 5 og starter derefter fra 1 igen. Gem Tryk på knappen for at gemme ændringen. Eksempel Tryk på knappen for at slå den valgte indstilling til eller fra. Til Til Til Til Afspændingsmiddel indstillet til fire Blødgøringsanlæg indstillet til fire 1 Modeller uden blødgøringsanlæg - indstillingen af blødgøringsanlægget vises ikke i sekvensen af indstillinger. 2 Sekvensen af indstillinger starter igen fra indstillingen Afspændingsmiddel. Fra Fra Fra Fra

28 DK 26 Behandling og rengøring Rengøring af fladerne Vigtigt! Brug ikke følgende rengøringsmidler, da disse kan beskadige maskinen: Skuresvampe til plastik eller rustfrit stål Slibemidler, opløsningsmidler, rengøringsmidler til alm. husholdning Syreholdige eller alkaliske rengøringsmidler Flydende eller fast håndsæbe Vaskepulver eller desinficeringsmidler Specialmidler til rustfrit stål eller poleringsmidler, da disse kan ødelægge det beskyttende lag. 1 Dørene aftørres med en ren, fugtig klud. Pas på ikke at komme vand på betjeningspanelet. 2 Tør efter med en ren, fnugfri klud.

29 Behandling og rengøring 27 DK Rengøring af afløbsfilter, spulearm og filterplade Vi anbefaler, at afløbsfiltret rengøres, når der sidder madrester i det. Spulearmen og filterpladen bør rengøres en gang om måneden under normalt brug eller mere, hvis der er behov for det. a Hvis du bruger et afkalkningsmiddel, anbefaler vi, at der køres et vaskeprogram med opvaskemiddel umiddelbart efter, for at forhindre skader på DishDrawer. Vigtigt! b Invendige dele af DishDrawer a Spulearm b Filterplade c Afløbsfilter c DishDrawer må kun bruges, når filterpladen, afløbsfiltret og spulearmen er korrekt monteret. Rengøring af afløbsfiltret 1 Løft op i afløbsfiltrets dækpanel, hvis et sådant er monteret på kurven. 2 Løft og tag afløbsfiltret ud af maskinen. 3 Tøm det, skyl det under rindende vand, og sæt det tilbage på plads. 4 Sørg for, at afløbsfiltret flugter med filterpladen.

30 DK 28 Behandling og rengøring Rengøring af spulearmen og filterpladen Sørg for, at DishDrawer er kølet af, før du begynder rengøringen, og følg anvisningerne for at tage afløbsfiltret og spulearmen ud. 1 Fjern forsigtigt kurven. Løft i den bagerste ende først for at undgå at støde ind i beholderne til henholdsvis opvaskemiddel og afspændingsmiddel. 2 Løft spulearmen, og ryst den, så evt. snavs kommer ud. Skyl spulearmen under rindende vand, og aftør den med en fugtig klud. 3 I midten af filterpladen er der to ringe. Hold midterringen stille, og drej yderringen mod venstre, ca. 1/8 omgang. Dette frigør filterpladen. 4 Løft filterpladen ud. Når du rengør undersiden af filterpladen, skal du passe på ikke at skære dig på den skarpe yderkant. Fjern evt. madrester, vask pladen i varmt sæbevand og skyl den grundigt i rent vand. Varmelegemet kan aftørres med en fugtig klud. 5 Sæt filterpladen på plads igen, så den ligger fladt på bunden af maskinen, og sørg for, at den er låst fast ved hjælp af midterringen. 6 Når filterpladen låses fast, skal du sørge for, at stregerne er ud for hinanden (se den korrekte stilling på illustrationen). Filterpladen må ikke kunne bevæge sig frit. 7 Sæt spulearmen tilbage på drivhjulet. 8 Sæt kurven tilbage, sænk først den forreste ende af kurven på plads. Bemærk: Hvis der er ituslået service eller glas i maskinen, skal det forsigtigt fjernes for at undgå at ødelægge DishDrawer. b c a d 3 Korrekt låsestilling for filterpladen til motorsamlingen (under spulearmen) a Yderring b Drivhjul c Mærker til korrekt justering d Midterring

31 Problemløsning 29 DK Problem Mulig årsag Afhjælpning Snavset service For meget skum Maskinen lækker vand DishDrawer kan ikke åbnes Strømsvigt under processen Vaskeprogrammet passer ikke til opvaskens art. Spulearmen kan ikke rotere. For meget service i DishDrawer /forkert fyldning. Filterpladen/afløbsfiltret er ikke sat rigtigt i. Opvaskemidlet er fyldt i det forkerte rum. Madrester er ikke fjernet før opvask. Forkert opvaskemiddel. Ikke nok opvaskemiddel. Hullerne i spulearmen er tilstoppet. Filterpladen/afløbsfiltret tilstoppet. Dobbeltstativet er forkert monteret. For lidt salt i blødgøringsanlægget (DD605H eller DS605H). Forkert mængde opvaskemiddel. For meget æg på servicet. Afspændingsmiddelindstillingen er for høj. Afløbsslangen er ikke sluttet til afløbsrøret. Vandtilløbsslangen er ikke korrekt monteret. Andre lækager. Indstillingen Børnelås eller Lukke skuffe er slået til eller begge dele. Se programoversigten angående et passende program, eller der var for mange indtørrede madrester, og servicet bør lægges i blød. Sørg for, at der ikke er noget, der blokerer for spulearmen. Se afsnittet om fyldning. Se i afsnittet om brugervedligeholdelse. Opvaskemiddel skal fyldes i det store rum. Skrab alle madrester af servicet før det fyldes i. Brug anbefalede opvaskemidler. Se afsnittet om opvaskemidler, eller følg fabrikanternes anvisninger. Rens spulearmen. Rengør filterpladen og afløbsfiltret. Se afsnittet om tilbehør angående korrekt montering. Sørg for, at der er tilstrækkeligt med salt i blødgøringsanlægget, og forøg indstillingen, hvis problemet ikke løser sig. Se afsnittet om opvaskemidler, eller følg fabrikanternes anvisninger. Forøg mængden af opvaskemiddel. Reducér afspændingsmiddelindstillingen. Tilslut afløbsslangen til afløbsrøret. Sørg for, at vandtilløbsslangen er korrekt monteret. Luk for vand- og strømtilførslen til DishDrawer. Kontakt forhandleren eller en autoriseret servicetekniker. Slå Lås-funktionen fra. Hold / / knappen nede, indtil symbolet forsvinder fra det elektroniske display, eller lyset oven over / knappen forsvinder, og/eller tryk på knappen for at åbne DishDrawer. Vent, indtil strømmen vender tilbage og processen genstarter samme sted i vaskeprogrammet.

32 DK 30 Problemløsning Problem Mulig årsag Afhjælpning Bipper konstant Der er opstået en fejl. Se i afsnittet om fejlkoder. Bipper med mellemrum DishDrawer starter ikke Der er overskydende vand i DishDrawer Mærker efter vand på servicet DishDrawer har indvendige pletter DishDrawer er i pausetilstand. DishDrawer er i pausetilstand. knappen. Der er ikke strøm til maskinen. Tilslut strømforsyningen. Skuffen er ikke helt lukket. Sørg for, at skuffen er helt lukket. Lås-funktionen er slået til. Slå Lås-funktionen fra. Hold / / knappen nede, indtil symbolet forsvinder fra det elektroniske display, eller lyset oven over / knappen forsvinder. Der er ikke trykket på Tryk på knappen. knappen. Afløbsslangen(erne) er bøjede Ret afløbsslangen(erne) ud. eller har knæk. Tilstoppede filtre. Rengør filterpladen/afløbsfiltret. Se afsnittet om behandling og rengøring.. Ikke tilstrækkelig afspændingsmiddel. Afspændingsmiddelindstillingen er for lav. For meget service i DishDrawer /forkert fyldning. For lidt eller intet salt i blødgøringsanlægget (DD605H eller DS605H).. Nogle fødevarer, som f.eks. tomatbaserede produkter, kan plette opvaskerummet. Sørg for, at der er tilstrækkelig afspændingsmiddel i beholderen. Forøg afspændingsmiddelindstillingen. Se afsnittet om fyldning. Sørg for, at der er nok salt i blødgøringsanlægget og/eller forøg indstillingen. Skyl servicet, før det sættes i maskinen. Brug som alternativ forskylleprogrammet, når du har fyldt maskinen, hvilket kan minimere mængden af pletter. Servicet er ikke tørt Forkert fyldning. Sørg for, at servicet ikke hænger sammen. For lidt afspændingsmiddel. Påfyld beholderen til afspændingsmiddel. Afspændingsmiddelindstillingen Forøg afspændingsmiddelindstillingen. er for lav. Der er brugt et Eco-program. Vælg et standardprogram. Der tilsættes ikke opvaskemiddel For meget motorstøj Opvaskemidlet var vådt, da det blev påfyldt. Filterpladen og/eller spulearmen sidder ikke korrekt. Der er ikke vand i motorområdet. Rengør beholderen, og sørg for, at den er tør, når der påfyldes opvaskemiddel. Se afsnittet Behandling og rengøring angående oplysninger om korrekt placering. Det sker sædvanligvis, når maskinen bruges første gang, eller når den ikke har været i brug i en længere periode. Kør DishDrawer gennem et vaskeprogram.

33 Fejlkoder 31 DK Hvordan en fejlkode behandles Når der er opstået en fejl, bipper DishDrawer konstant hvert sekund. Fejlkoden vil blive vist på det elektroniske display for indbygningsmodeller og på det indvendige kontrolpanel for fuldintegrerede modeller. Hver fejlkode for indbygningsmodeller og fuldintegrerede modeller vises i nedenstående skema. Hvordan opdages en fejlkode 1 Tryk på knappen for at fjerne fejlkoden. 2 Hvis fejlkoder og de fortsatte bip-lyde ikke kan fjernes ved at trykke på knappen, skal du afbryde strømmen til maskinen. 3 Vi anbefaler, at du checker skemaet og retter fejlen, hvis det er muligt. 4 Når anvisningerne er fulgt, skal du tænde for DishDrawer. 5 Hvis fejlkoden og de fortsatte bip-lyde fortsætter, skal du slukke for vandet og strømforsyningen til DishDrawer. 6 Når du kontakter en aut. Fisher & Paykel servicemontør, skal du fortælle, hvilken fejlkode der blev vist på DishDrawer. Denne oplysning vil være til hjælp for servicemontøren.

34 DK 32 Fejlkoder Fejlkoder Mulig årsag Afhjælpning F1 Overløbssikringen er aktiveret. Luk for vandet og strømforsyningen til DishDrawer, og kontakt en aut. Fisher & Paykel servicemontør. F2 Motorproblemer. Kontakt en aut. Fisher & Paykel servicemontør. F3 F4 Temperatursensoren virker ikke. Fejl ved temperatursensoren eller elementet. Kontrollér, at det indløbende vand ikke er varmere end 65 C. Det kan være nødvendigt at montere en blandingsventil på vandindløbet. Kontakt en aut. Fisher & Paykel servicemontør. F5 Fejl ved låge. 1 Sluk for strømmen til DishDrawer, tilslut derefter strømmen. Fejlen forsvinder muligvis. 2 Kontakt en aut. Fisher & Paykel servicemontør. F6 Fejl ved låge. 1 Sluk for strømmen til DishDrawer, tilslut derefter strømmen. Fejlen forsvinder muligvis. 2 Kontakt en aut. Fisher & Paykel servicemontør. F7 Fejl ved låge. Kontakt en aut. Fisher & Paykel servicemontør. F8 Elektrisk problem. 1 Sluk for strømmen til DishDrawer. 2 Kontakt en aut. Fisher & Paykel servicemontør. F9 Elektronisk fejl. Kontakt en aut. Fisher & Paykel servicemontør.

35 Fejlkoder 33 DK Fejlkoder Mulig årsag Afhjælpning U1 Påfyldningsfejl. 1 Luk op for vandet til maskinen. 2 Kontrollér, at spulearmen kan rotere frit over midten, og hvis DishDrawer er fyldt med vand, er det nødvendigt at tømme den manuelt. 3 Vandspærren er blevet udløst (hvis monteret). 4 Kontakt en aut. Fisher & Paykel servicemontør. U2 Fyldning. Fjern den ting, som rager op over skuffen. Tryk på knappen. U4 Fejl ved den anden skuffe forhindrer brugen af denne skuffe. Check den anden skuffe, og læg mærke til fejlkoden for denne skuffe.

36 DK 34 Garanti og service Før du tilkalder service eller assistance... Kontrollér de ting, som du selv kan gøre. Se installationsanvisningerne og din brugsanvisning for at kontrollere, at: 1 Dit produkt er korrekt installeret. 2 Du er bekendt med den normale betjening. Hvis du, efter at have kontrolleret disse punkter, forsat har brug for assistance, skal du se i hæftet Service & Garanti angående oplysninger om garanti og den nærmeste servicemontør eller kontakte os via vores websted: Krav i EU-direktiv 93/68. Europæisk direktiv 2002/96/EC til Waste Electrical and Electronic Equipment (WEEE) (kun for EU-lande) GB Dette apparat er markeret i overensstemmelse med europæisk direktiv 2002/96/EC til Waste Electrical and Electronic Equipment (WEEE). Ved at sikre, at produktet bortskaffes korrekt, medvirker du til at forhindre mulige negative konsekvenser for miljøet og menneskers helbred, der ellers kan forekomme ved forkert affaldshåndtering af dette produkt. Symbolet på produktet, eller de dokumenter, der følger med produktet, angiver, at dette apparat ikke må behandles som husholdningsaffald. I stedet skal det afleveres til et relevant indsamlingssted til genbrug af elektrisk og elektronisk udstyr. Bortskaffelse skal ske i overensstemmelse med lokale miljømæssige regulativer for bortskaffelse af affald. For flere detaljerede informationer om genbrug af dette produkt skal du kontakte din kommune, den lokale genbrugsstation eller den butik, hvor du købte produktet.

Brugsanvisning. Käyttöohje. Bruksanvisning. Användarmanual. DishDrawer Modellerne DD60. DishDrawer DD60 Series mallit. DishDrawer

Brugsanvisning. Käyttöohje. Bruksanvisning. Användarmanual. DishDrawer Modellerne DD60. DishDrawer DD60 Series mallit. DishDrawer Brugsanvisning DishDrawer Modellerne DD60 Käyttöohje DishDrawer DD60 Series mallit Bruksanvisning DishDrawer Modellene DD60 Användarmanual DishDrawer DD60-seriens modeller DK FI NO SE Indhold 1 DK Sikkerhedsforanstaltninger

Læs mere

Modellerne DD603 og DS603. Opvaskemaskine Brugsanvisning DK

Modellerne DD603 og DS603. Opvaskemaskine Brugsanvisning DK Modellerne DD603 og DS603 Opvaskemaskine Brugsanvisning DK Checkliste for installation Installatøren SKAL have udført og kontrolleret følgende: DishDrawer er lige og i vater. DishDrawer er fastgjort solidt

Læs mere

OMI 60-00 T OMI 60-01 T Opvaskemaskine Brugsvejledning Kære kunde Læs venligst denne vejledning, før opvaskemaskinen installeres og anvendes første gang. Oplysningerne i vejledningen har til formål at

Læs mere

CDPE 6320. Brugsanvisning Bruksanvisning Käyttöohje Bruksanvisning User instructions OPVASKEMASKINE DISKMASKIN ASTIANPESUKONE OPPVASKMASKIN DISHWASHER

CDPE 6320. Brugsanvisning Bruksanvisning Käyttöohje Bruksanvisning User instructions OPVASKEMASKINE DISKMASKIN ASTIANPESUKONE OPPVASKMASKIN DISHWASHER DA SV FI NO EN Brugsanvisning Bruksanvisning Käyttöohje Bruksanvisning User instructions CDPE 6320 OPVASKEMASKINE DISKMASKIN ASTIANPESUKONE OPPVASKMASKIN DISHWASHER Tillykke Med Deres nye Candy opvaskemaskine.

Læs mere

Din brugermanual SMEG LSA6544X2 http://da.yourpdfguides.com/dref/4379777

Din brugermanual SMEG LSA6544X2 http://da.yourpdfguides.com/dref/4379777 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Sikkerhedsråd. Oversigt (betjeningspanel) P Programvælgeknap C P

Sikkerhedsråd. Oversigt (betjeningspanel) P Programvælgeknap C P Sikkerhedsråd PAS PÅ Inden apparatet anvendes, skal man omhyggeligt læse advarslerne i dette hæfte, fordi de giver vigtige oplysninger om sikkerhedsforhold under installering, brug og vedligeholdelse.

Læs mere

Brugsanvisning K2365W. Køleskab

Brugsanvisning K2365W. Køleskab Brugsanvisning K2365W Køleskab General beskrivelse af køleskabet 1. Top-panel 2. Køleskabshylde 3. Grøntsags-skuffe 4. Justerbare fødder 5. Termostatenhed 6. Øvre flaskeholder 7. Mellemste flaskeholder

Læs mere

Manual. Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500

Manual. Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500 Manual Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500 Vigtige sikkerhedsforskrifter Må ikke skilles ad, repareres eller ændres ved. Service skal udføres af uddannede serviceteknikere.

Læs mere

Mivita. Forhandles af: Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine

Mivita. Forhandles af: Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine Forhandles af: Mivita Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine VIGTIGT: Opbevar nedenstående serienummer på din kaffemaskine til eventuel senere brug. Kun til husholdningsbrug.

Læs mere

Blender. Royal Pro 850 BRUGSANVISNING

Blender. Royal Pro 850 BRUGSANVISNING Blender Royal Pro 850 BRUGSANVISNING Tak fordi du valgte at købe dette Chefon kvalitetsprodukt. Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Skulle der mod forventning være problemer

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vi passer på miljøet

Indholdsfortegnelse. Vi passer på miljøet DK Indholdsfortegnelse Vi passer på miljøet Beskrivelse af varmeskuffen Sikkerhedsanvisninger Montering Indbygning Brug af varmeskuffen Rengøring og vedligehold Vi passer på miljøet De anvendte emballagematerialer

Læs mere

k g c h d i e j f b l a m

k g c h d i e j f b l a m DA k g c h d i e j f b l a m 2 3 2 a b/c 2 2 d e 2 3 MAX,5l 2 2a 2b/c 2 2d 3a 2 2 3b 3c 4 DET TILBEHØR, DER FØLGER MED DET APPARAT, DU LIGE HAR KØBT, ER VIST PÅ ETIKETTEN OVEN PÅ EMBALLAGEN. Du kan udbygge

Læs mere

Amphora model : VK80 VK120 VK160 VK160S VK200 VK200S VK300 VK400. Version: 2014-01-31

Amphora model : VK80 VK120 VK160 VK160S VK200 VK200S VK300 VK400. Version: 2014-01-31 Amphora model : VK80 VK120 VK160 VK160S VK200 VK200S VK300 VK400 Version: 2014-01-31 Tak fordi du valgte et nyt vinskab fra Amphora. Bemærk at brugsanvisningen gælder for flere Amphora vinskabe. Illustrationer

Læs mere

FORHOLDSREGLER OG ALMENE PÅBUD

FORHOLDSREGLER OG ALMENE PÅBUD FORHOLDSREGLER OG ALMENE PÅBUD DANISH Dette apparat må udelukkende anvendes til at opbevare fødevarer, enhver anden anvendelse regnes for at være farlig og fabrikanten kan ikke drages til ansvar for eventuelle

Læs mere

Installation. Tilslutning af vand

Installation. Tilslutning af vand Installation Under transporten bør apparatet holdes lodret; læn eventuelt apparatet mod bagsiden. Tilslutning af vand Tilslutning til el må udelukkende udføres af kvalificerede fagfolk. Slangerne til tilførsel

Læs mere

OLIERADIATOR 2000 W. med termostat, timer og blæser (400W) 9 ribber ART NR 330118 EAN NR 5709133311186 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG.

OLIERADIATOR 2000 W. med termostat, timer og blæser (400W) 9 ribber ART NR 330118 EAN NR 5709133311186 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. VEND ALDRIG OLIERADIATOREN PÅ HOVEDET NÅR DEN ER I DRIFT! OLIERADIATOR 2000 W med termostat, timer og blæser (400W) 9 ribber ART NR 330118 EAN NR 5709133311186 1 SIKKERHEDSANVISNINGER

Læs mere

Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR

Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR I denne brugsanvisning kan høreapparat, renseudstyr og lignende se anderledes ud end det, du har. Ret til ændringer forbeholdes. Høreapparater, tilbehør

Læs mere

KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73

KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73 KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73 INDHOLDSFORTEGNELSE Generel beskrivelse ------------------------------------------------------------------------------------------ 1 Transport og håndtering ------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

41902021DK.fm Page 20 Wednesday, April 23, 2008 3:02 PM BRUGERVEJLEDNING

41902021DK.fm Page 20 Wednesday, April 23, 2008 3:02 PM BRUGERVEJLEDNING 41902021DK.fm Page 20 Wednesday, April 23, 2008 3:02 PM BRUGERVEJLEDNING INDEN DEN GLASKERAMISKE KOGESEKTION TAGES I BRUG MONTERING ELTILSLUTNING ENERGISPARERÅD OPLYSNINGER OM MILJØHENSYN SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER

Læs mere

BRUGERMANUAL OMNIWASH UNDER BORD MODEL. Industriopvasker

BRUGERMANUAL OMNIWASH UNDER BORD MODEL. Industriopvasker BRUGERMANUAL OMNIWASH UNDER BORD MODEL Industriopvasker INDHOLDSFORTEGNELSE Identifikation af maskine Generelle leveringsnoter Beskrivelse af maskine Sikkerhedsnormer Brugers inspektion Kontrolpanel Fyldning

Læs mere

fejemaskine til gulve og tæpper, som hjælper dig med at gøre rent hurtigere og nemmere, end det er muligt med andre ledningsfrie fejemaskiner.

fejemaskine til gulve og tæpper, som hjælper dig med at gøre rent hurtigere og nemmere, end det er muligt med andre ledningsfrie fejemaskiner. Brugervejledning Tillykke med din nye - den ledningsfri fejemaskine til gulve og tæpper, som hjælper dig med at gøre rent hurtigere og nemmere, end det er muligt med andre ledningsfrie fejemaskiner. Hemmeligheden:

Læs mere

INDUSTRIEL AFFUGTER BRUGSANVISNING. Model: DY-80L TAK FORDI DE VALGTE DETTE PRODUKT. LÆS VEJLEDNINGEN GRUNDIGT, FØR DU TAGER PRODUKTET I BRUG.

INDUSTRIEL AFFUGTER BRUGSANVISNING. Model: DY-80L TAK FORDI DE VALGTE DETTE PRODUKT. LÆS VEJLEDNINGEN GRUNDIGT, FØR DU TAGER PRODUKTET I BRUG. INDUSTRIEL AFFUGTER BRUGSANVISNING Model: DY-80L TAK FORDI DE VALGTE DETTE PRODUKT. LÆS VEJLEDNINGEN GRUNDIGT, FØR DU TAGER PRODUKTET I BRUG. GEM DENNE MANUAL TIL SENERE BRUG HUSK : MONTER DEN MEDSENDTE

Læs mere

LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER

LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER Instruktioner til brug og vedligeholdelse af SousVide Supreme -vakuumforsegler LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER For yderligere oplysninger bedes du besøge vores hjemmeside på SousVideSupreme.com Dette apparat

Læs mere

CYLINDER VACUUM CLEANER BODYGUARD VCC 4950

CYLINDER VACUUM CLEANER BODYGUARD VCC 4950 CYLINDER VACUUM CLEANER BODYGUARD VCC 4950 DA F C S D J T B G U A R Q P O N M H I E K L 3 DANISH 04-11 4 SIKKERHED Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Følg alle sikkerhedsanvisninger

Læs mere

BETJENING AF MASKINEN

BETJENING AF MASKINEN BETJENING AF MASKINEN Yderligere oplysninger (inklusive fejlfinding og service) kan findes i de enkelte kapitler i brugervejledningen. Sorter vasketøjet efter vaskemærker Må ikke tørretumbles Egnet til

Læs mere

CAVALO 60CV. Emhætte. Bruger- og monteringsvejledning

CAVALO 60CV. Emhætte. Bruger- og monteringsvejledning CAVALO 60CV Emhætte Bruger- og monteringsvejledning DA - Bruger- og monteringsvejledning Overhold venligst alle instruktioner i denne vejledning. Fabrikanten frasiger sig ethvert ansvar for eventuelle

Læs mere

SAFTPRESSER. Model Nr.: 1925 BETJENINGSVEJLEDNING

SAFTPRESSER. Model Nr.: 1925 BETJENINGSVEJLEDNING SAFTPRESSER Model Nr.: 1925 BETJENINGSVEJLEDNING VIGTIGE SIKKERHEDSANVISNINGER LÆS SIKKERHEDSANVISNINGERNE OMHYGGELIGT, OG GEM DEM TIL FREMTIDIG BRUG 1 Læs denne vejledning omhyggeligt, inden du bruger

Læs mere

Instruktionsmanual for TEK-ZW1005

Instruktionsmanual for TEK-ZW1005 Instruktionsmanual for TEK-ZW1005 Forsigtig: Læs venligst denne manual før du bruger produktet. Sikkerhedsadvarsel 1. Sørg for at bruge apparatet i overensstemmelse med hvad der står i denne manual, og

Læs mere

Betjeningsvejledning

Betjeningsvejledning Betjeningsvejledning Kære kunde Læs denne vejledning grundigt, før du tager din nye fryser i brug. Vejledningen indeholder vigtige oplysninger om installation, sikker brug og vedligeholdelse af fryseren.

Læs mere

OM 45-06. Opvaskemaskine. Brugsvejledning

OM 45-06. Opvaskemaskine. Brugsvejledning OM 45-06 Opvaskemaskine Brugsvejledning Kære kunde, Læs omhyggeligt hele denne vejledning før installation og brug af opvaskemaskinen. Oplysningerne i vejledningen har til formål at undgå risikoen for

Læs mere

DANSK Brugervejledning Side 4 SUOMI Käyttöohje Sivu 10 NORSK Bruksanvisning Side 16 SVENSKA Bruksanvisning Sidan 22

DANSK Brugervejledning Side 4 SUOMI Käyttöohje Sivu 10 NORSK Bruksanvisning Side 16 SVENSKA Bruksanvisning Sidan 22 DANSK Brugervejledning Side 4 SUOMI Käyttöohje Sivu 10 NORSK Bruksanvisning Side 16 SVENSKA Bruksanvisning Sidan 22 3 FØRSTE GANGS BRUG Tilslut skabet til elforsyningen. På modeller med elektronik kan

Læs mere

Brugsanvisning Frithiof SOPRA. Manual. Frithiof. Sopra 150. Sopra 250. Centralstøvsugere

Brugsanvisning Frithiof SOPRA. Manual. Frithiof. Sopra 150. Sopra 250. Centralstøvsugere Manual Frithiof Sopra 150 Sopra 250 Centralstøvsugere Må ikke anvendes til fi nstøv. Kun til husholdningsstøv. (Garantien bortfalder ved misbrug) Indhold Håndtering af maskinen før og under udpakningen

Læs mere

VEJLEDNING ANGÅENDE BRUG AF OPVASKEMASKINE OG OPVASKEPROGRAMMER

VEJLEDNING ANGÅENDE BRUG AF OPVASKEMASKINE OG OPVASKEPROGRAMMER BRUGSANVISNING VEJLEDNING ANGÅENDE BRUG AF OPVASKEMASKINE OG OPVASKEPROGRAMMER Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af betjeningsknapperne 2 2. Betjeningsvejledning 13 3. Rengøring og vedligeholdelse 28

Læs mere

CDP 4729-86/CDP 4729X-86

CDP 4729-86/CDP 4729X-86 CDP 4729-86/CDP 4729X-86 Læs denne vejledning Denne vejledning indeholder afsnit med sikkerhedsanvisninger, driftsvejledning, installationsvejledning og tips til fejlfinding osv. Omhyggelig læsning af

Læs mere

BOBY 730 SELVKØRENDE SÅMASKINE FOR INSTRUKTIONSBOG FOR BOBY 730

BOBY 730 SELVKØRENDE SÅMASKINE FOR INSTRUKTIONSBOG FOR BOBY 730 FOR SELVKØRENDE SÅMASKINE BOBY 730 IMPORTØR: SØNDERUP MASKINHANDEL A/S TLF. 98 65 32 55 FAX 98 65 33 00 www.ferrarimaskiner.dk - www.bcsmaskiner.dk 1 INDHOLDSFORTEGNELSE CE... 3 INTRODUKTION... 3 1.0 FORHINDRING

Læs mere

Inden du rengør eller foretager nogen som helst vedligeholdelse af apparatet, skal du altid slukke for det og tage stikket ud af stikkontakten.

Inden du rengør eller foretager nogen som helst vedligeholdelse af apparatet, skal du altid slukke for det og tage stikket ud af stikkontakten. LÆS DENNE VEJLEDNING OMHYGGELIGT Denne støvsuger må kun anvendes til almindelig husholdningsrengøring, som beskrevet i brugsanvisningen. Du bør sikre dig, at du har forstået indholdet af denne brugervejledning

Læs mere

BRUGSANVISNING. Version 1.0 FRITUREGRYDE

BRUGSANVISNING. Version 1.0 FRITUREGRYDE BRUGSANVISNING Version 1.0 FRITUREGRYDE Tak fordi du valgte at købe dette Nordic Cooking kvalitetsprodukt. Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Skulle der mod forventning

Læs mere

TA-10. Manual. Feiyue Group Europé Aps Troensevej 7 DK 9220 Aalborg, Denmark

TA-10. Manual. Feiyue Group Europé Aps Troensevej 7 DK 9220 Aalborg, Denmark TA-10 Manual DK Feiyue Group Europé Aps Troensevej 7 DK 9220 Aalborg, Denmark Kære fru, hr. Hjertelig tillykke med købet af din affugter. Du har købt et kvalitetsprodukt, som du vil have glæde af i mange

Læs mere

Brugermanual til Reflex Lux badetoilet stol

Brugermanual til Reflex Lux badetoilet stol Brugermanual til Reflex Lux badetoilet stol Scan QR koden og læs mere om produktet INDHOLDSFORTEGNELSE Side Indledning 2 Sikkerhed 2 Bremser 3 Aktivering 3 Elektronisk stop knap/nødstop 3 Sidde ned / stå

Læs mere

Gasgrill - Model Midi Brugermanual

Gasgrill - Model Midi Brugermanual 1. udgave: 12. marts 2010 2010 Gasgrill - Model Midi Brugermanual Vigtigt: Læs disse instruktioner nøje for at få kendskab til gasgrillen inden brug. Gem denne manual til fremtidig brug. 1 Stykliste Tjek

Læs mere

Model Nr.: 1917 Betjeningsvejledning Produktet er kun til husholdningsbrug Læs hele vejledningen inden brug

Model Nr.: 1917 Betjeningsvejledning Produktet er kun til husholdningsbrug Læs hele vejledningen inden brug FRITUREKOGER Model Nr.: 1917 Betjeningsvejledning Produktet er kun til husholdningsbrug Læs hele vejledningen inden brug DO NOT DRAPE CORD! WARNING SERIOUS HOT-OIL BURNS MAY RESULT FROM THE DEEP FRYER

Læs mere

Art nr. 60.528. DK Brugsanvisning Rystepudser 170W

Art nr. 60.528. DK Brugsanvisning Rystepudser 170W Art nr. 60.528 DK Brugsanvisning Rystepudser 170W 1. Sikkerhedsanvisninger Vi takker for Deres tillid til valget af denne maskine. For at opnå et tilfredsstillende resultat, bør denne vejledning nøje gennemlæses.

Læs mere

Dansk Manual 2015 Dato: 31.03.15. Læs manualen før brug! RX-4 automatisk tablet tæller. Operatør Manual

Dansk Manual 2015 Dato: 31.03.15. Læs manualen før brug! RX-4 automatisk tablet tæller. Operatør Manual Dansk Manual 2015 Dato: 31.03.15 Læs manualen før brug! RX-4 automatisk tablet tæller Operatør Manual 1 Indhold Pakkens indhold:... 3 Beskrivelse af maskinen:... 3 Betjeningsvejledning:...:... 4 Placering

Læs mere

BONN multi-langues 7/04/06 8:42 Page a1

BONN multi-langues 7/04/06 8:42 Page a1 ONN multi-langues 7/04/06 8:42 Page a1 ONN multi-langues 7/04/06 8:42 Page a2 A E C F D L G H G1 I J K ONN multi-langues 7/04/06 8:42 Page 28 Tak for den tillid som du har vist os ved at købe et KRUPS

Læs mere

Sikkerhedsråd. Oversigt (panelet) N Trykknap for halv opfyldning N E

Sikkerhedsråd. Oversigt (panelet) N Trykknap for halv opfyldning N E Sikkerhedsråd - 73/23/CEE 19/02/73 (Lav spændning) og senere ændringer; - 89/336/CEE 03/05/89 (Elektromagnetisme) og senere ændringer. 1.Fjern emballagen omhyggeligt. 2. Når emballagen er fjernet bør maskinen

Læs mere

Multifunktionsmaskine

Multifunktionsmaskine Multifunktionsmaskine Foodprocessor Blender Minihakker Kaffekværn Saftcentrifuge Model nr. 42020 Brugsanvisning Tak fordi du valgte at købe dette Chefon kvalitetsprodukt. Inden ibrugtagning bedes du læse

Læs mere

DK bruger vejledning

DK bruger vejledning brugervejledning DK Tak... for dit køb af Tanda Zap. Tanda Zap spotbehandling er klinisk dokumenteret. Kraftfuldt blåt LED lys nedbryder de bakterier, der forårsager akne udbrud, mens let vibration og

Læs mere

Indhold. Vejledning til stavblender. Dansk

Indhold. Vejledning til stavblender. Dansk Vejledning til stavblender Indhold Sikker brug af stavblenderen Vigtige sikkerhedsanvisninger 6 Elektriske krav 8 Bortskaffelse af elektriske apparater 8 GUIDE TIL DELE OG FUNKTIONER Dele og funktioner

Læs mere

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX Tak, fordi du valgte vores emhætte. Læs denne brugsanvisning grundigt, Inden emhætten tages i brug. Monteringen skal foretages af en kvalificeret og

Læs mere

Oversigt. 1 AutoSensor 50-65 C. 2 Forvask kold Udskudt start Service, der skal vaskes senere. 4,0 0,03 14. 3 Quickvask 45 C Udskudt start

Oversigt. 1 AutoSensor 50-65 C. 2 Forvask kold Udskudt start Service, der skal vaskes senere. 4,0 0,03 14. 3 Quickvask 45 C Udskudt start Hurtig oversigt Oversigt (se her til højre for en beskrivelse af ekstrafunktionerne) PROGRAMVÆLGERKNAP Tryk på knappen Programmer (en eller flere gange), til kontrollampen for det ønskede program lyser

Læs mere

VEJLEDNING ANGÅENDE BRUG AF OPVASKEMASKINE OG OPVASKEPROGRAMMER

VEJLEDNING ANGÅENDE BRUG AF OPVASKEMASKINE OG OPVASKEPROGRAMMER BRUGSANVISNING VEJLEDNING ANGÅENDE BRUG AF OPVASKEMASKINE OG OPVASKEPROGRAMMER Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af betjeningsknapperne 2 2. Betjeningsvejledning 13 3. Rengøring og vedligeholdelse 28

Læs mere

Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine!

Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine! Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine! Vi er Danmarks største online hvidevareforhandler. Spørg

Læs mere

OPLYSNINGER OM MILJØHENSYN

OPLYSNINGER OM MILJØHENSYN BRUGERVEJLEDNING OPLYSNINGER OM MILJØHENSYN VIGTIGE RÅD FØR VARMESKUFFEN TAGES I BRUG INDBYGNING AF APPARATET (AFHÆNGIGT AF MODEL) ELTILSLUTNING RENGØRING OG VEDLIGEHOLDELSE FEJLFINDINGSOVERSIGT SERVICE

Læs mere

PROGRAMMABLE TOASTER TA 7280 TA 7280 W

PROGRAMMABLE TOASTER TA 7280 TA 7280 W PROGRAMMABLE TOASTER TA 7280 TA 7280 W DA FI NO SV IT PT NL HU CS SL LT EL BG RU I A B H D G E F C 3 SIKKERHED OG OPSÆTNING Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Følg alle

Læs mere

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 DA 2 8 + AUX IN DC IN 9 V A 3 5 OPSÆTNING OG SIKKERHED 5 RF eksponeringsadvarsel 5 Vigtige oplysninger og advarsler om batteri 6 OVERSIGT 6 Kompabilitet af Bluetooth-enhed 6 Knapper

Læs mere

OMI 458 Opvaskemaskine Brugsvejledning Kære kunde, Læs omhyggeligt hele denne vejledning, før opvaskemaskinen installeres og anvendes første gang. Oplysningerne i vejledningen har til formål at undgå risiko

Læs mere

KETTLE WK 7280 NO SV PT NL HU CS SL EL BG RU

KETTLE WK 7280 NO SV PT NL HU CS SL EL BG RU KETTLE WK 7280 DA FI NO SV IT PT NL HU CS SL LT EL BG RU B C A D E F G L H K J I 3 DANSK 05-10 SUOMI 11-16 NORSK 17-22 SVENSKA 23-28 ITALIANO 29-34 PORTUGUÊS 35-40 NEDERLANDS 41-45 MAGYAR 46-50 ČESKY 51-55

Læs mere

Din brugermanual ZANUSSI ZV230MR http://da.yourpdfguides.com/dref/665675

Din brugermanual ZANUSSI ZV230MR http://da.yourpdfguides.com/dref/665675 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i ZANUSSI ZV230MR i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

VEJLEDNING ANGÅENDE BRUG AF OPVASKEMASKINE OG OPVASKEPROGRAMMER

VEJLEDNING ANGÅENDE BRUG AF OPVASKEMASKINE OG OPVASKEPROGRAMMER BRUGSANVISNING VEJLEDNING ANGÅENDE BRUG AF OPVASKEMASKINE OG OPVASKEPROGRAMMER Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af betjeningsknapperne 2 2. Betjeningsvejledning 10 3. Rengøring og vedligeholdelse 23

Læs mere

INDEN DU BENYTTER DEN GLASKERAMISKE KOGEPLADE

INDEN DU BENYTTER DEN GLASKERAMISKE KOGEPLADE BRUGSANVISNING INDEN DU BENYTTER DEN GLASKERAMISKE KOGEPLADE MONTERING ELTILSLUTNING ENERGISPARERÅD MILJØBESKYTTELSE SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER OG GENERELLE RÅD TILBEHØR TIL KOGESEKTIONEN PLEJE OG VEDLIGEHOLDELSE

Læs mere

Brugsanvisning VAL 6

Brugsanvisning VAL 6 Brugsanvisning VAL 6 Betjeningsvejledning Vigtigt! Den Infrarøde oliebrænder VAL 6 må ikke placeres i nærheden af eksplosive eller let antændelige materialer. Ydermere er det ikke tilladt at opstille VAL

Læs mere

Vaffeljern LIFETEC MD 13411. Brugervejledning

Vaffeljern LIFETEC MD 13411. Brugervejledning Vaffeljern LIFETEC MD 13411 Brugervejledning Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Sikkerhedsanvisninger... 2 Elektriske apparater er ikke legetøj... 2 Sikker opstilling af apparatet... 2 Lysnettilslutning...

Læs mere

Sikkerhedsanvisninger

Sikkerhedsanvisninger Indholdsfortegnelse Sikkerhedsanvisninger... 2 Symboler og advarsler, der anvendes i denne vejledning... 2 Elektriske apparater er ikke legetøj... 3 Sikker opstilling af apparatet... 3 Sørg for, at lysnettilslutningen

Læs mere

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * *

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * Læs denne brugsanvisning grundigt før du anvender duovognen første gang og gem den for fremtidigt brug. Dit barn kan komme til skade, hvis du ikke følger

Læs mere

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX EFP6426/S http://da.yourpdfguides.com/dref/632599

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX EFP6426/S http://da.yourpdfguides.com/dref/632599 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

VELKOMMEN TIL PEARL. Pearl er en ny måde at fjerne uønsket hår på. Det er en anderledes metode end de traditionelle, du allerede kender.

VELKOMMEN TIL PEARL. Pearl er en ny måde at fjerne uønsket hår på. Det er en anderledes metode end de traditionelle, du allerede kender. 1 VELKOMMEN TIL PEARL DK Pearl er en ny måde at fjerne uønsket hår på. Det er en anderledes metode end de traditionelle, du allerede kender. Indtil du har vænnet dig til at bruge produktet, kan det i starten

Læs mere

(se her til højre angående en beskrivelse af ekstrafunktionerne)

(se her til højre angående en beskrivelse af ekstrafunktionerne) Hurtig oversigt Oversigt LÆS DENNE OVERSIGT SAMT INSTALLATIONSVEJLEDNINGEN OMHYGGELIGT, FØR MASKINEN TAGES I BRUG FØRSTE GANG! (se her til højre angående en beskrivelse af ekstrafunktionerne) OPVASKEMASKINENS

Læs mere

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX 6310DK-M http://da.yourpdfguides.com/dref/618605

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX 6310DK-M http://da.yourpdfguides.com/dref/618605 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i AEG-ELECTROLUX 6310DK-M i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Instalationsanvisning

Instalationsanvisning Instalationsanvisning DK UWT1682 1 Fabrikanten arbejder hele tiden på at videreudvikle alle typer og modeller. Vi beder derfor om forståelse for, at vi forbeholder os retten til ændringer af form, udstyr

Læs mere

Manual DK EMHÆTTE TYPE S-X

Manual DK EMHÆTTE TYPE S-X Manual DK EMHÆTTE TYPE S-X [2] NB: Producenten påtager sig intet ansvar for skader forårsaget af installation foretaget uden om denne guide. INDHOLDSFORTEGNELSE I. Karakteristika 4 II. Egenskaber 4 III.

Læs mere

INSTRUKS EGENSE FORSAMLINGSHUS

INSTRUKS EGENSE FORSAMLINGSHUS INSTRUKS EGENSE FORSAMLINGSHUS Vigtige telefonnumre Alle problemområder: Eva Agger: 40144926 Gas/vandproblem: Jacob Ussing: 29423824 Ellers ring dagens vagt: Dagens vagt: INFORMATIONER KØKKEN Velkommen

Læs mere

Chokoladesmelter. Vare nr 1910 BETJENINGSVEJLEDNING

Chokoladesmelter. Vare nr 1910 BETJENINGSVEJLEDNING Chokoladesmelter Vare nr 1910 BETJENINGSVEJLEDNING VIGTIGE SIKKERHEDSANVISNINGER LÆS SIKKERHEDSANVISNINGERNE OMHYGGELIGT, OG GEM DEM TIL FREMTIDIG BRUG Læs denne vejledning omhyggeligt, inden du bruger

Læs mere

Oversigt. P Programmer Anbefalet fyldning Liter kwh Minutter 1) 1 Forvask Kold Service, der skal vaskes senere. --- 5,0 0,02 10 NEJ.

Oversigt. P Programmer Anbefalet fyldning Liter kwh Minutter 1) 1 Forvask Kold Service, der skal vaskes senere. --- 5,0 0,02 10 NEJ. Hurtig oversigt Oversigt LÆS DENNE OVERSIGT SAMT ANVISNINGERNE I INSTALLATION OMHYGGELIGT, FØR MASKINEN TAGES I BRUG FØRSTE GANG! OPVASKEMASKINENS BETJENINGSPANEL AKTIVERES VED AT TRYKKE PÅ EN KNAP (DOG

Læs mere

STIGA ST 1200 8219-3204-08

STIGA ST 1200 8219-3204-08 STIGA ST 1200 8219-3204-08 B A D C 1. 2 E F 2. 3. H I 4. G M J 5. 6. 3 K 7. 8. L 9. 10. 11. 12. 4 DK DANSK SIKKERHEDSFORSKRIFTER Maskinen er udstyret med følgende symboler for at huske Dem på, at der skal

Læs mere

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03 DEUTSCH D Silent 41 8211-3453-03 S SVENSKA R 1 1 R O P 2 2 3 L M M L 3 5 I J K 4 4 K J I N 1. 2 230 V 2 2. 3. 4 SVENSKA S ABC 4. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 19 mm 10. 11. 5 DK DANSK SYMBOLER Maskinen er udstyret

Læs mere

Affugter KCC-610HA. drifts- og vedligeholdelsesvejledning

Affugter KCC-610HA. drifts- og vedligeholdelsesvejledning 64303501 drifts- og vedligeholdelsesvejledning 1 VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER ViVIGTIGE INSTRUKTIONER 1. Læs disse instruktioner grundigt inden aggregatet tages i brug. 2. ADVARSEL: Lad ikke børn lege

Læs mere

FRITHÆNGENDE EMFANG ANTARTICA I CUBICA I CRYSTAL I

FRITHÆNGENDE EMFANG ANTARTICA I CUBICA I CRYSTAL I DK FRITHÆNGENDE EMFANG ANTARTICA I CUBICA I CRYSTAL I Monterings- og brugsanvisning 2 DK DK 3 4 DK DK 5 6 DK Følg instruktionerne i denne vejledning nøje. Der hæftes ikke for mulige mangler og skader -

Læs mere

Brugervejledning Opvaskemaskine. Käyttöohjeet Astianpesukone. Handbok Diskmaskin. Bruksanvisning Oppvaskmaskin QW-C12U491W-NR

Brugervejledning Opvaskemaskine. Käyttöohjeet Astianpesukone. Handbok Diskmaskin. Bruksanvisning Oppvaskmaskin QW-C12U491W-NR DA FI SE Brugervejledning Opvaskemaskine Käyttöohjeet Astianpesukone Handbok Diskmaskin NO Bruksanvisning Oppvaskmaskin QW-C12U491W-NR DA Brugervejledning Opvaskemaskine OPVASKEMASKINE Brugervejledning

Læs mere

Zoomax Snow. Brugsvejledning. Lys og lup ApS Erhvervsvej 30 2610 Rødovre Tlf. 43 451 451 www.lysoglup.dk lysoglup@lysoglup.dk

Zoomax Snow. Brugsvejledning. Lys og lup ApS Erhvervsvej 30 2610 Rødovre Tlf. 43 451 451 www.lysoglup.dk lysoglup@lysoglup.dk Zoomax Snow Brugsvejledning Lys og lup ApS Erhvervsvej 30 2610 Rødovre Tlf. 43 451 451 www.lysoglup.dk lysoglup@lysoglup.dk BL-04 Beskrivelse Zoomax Snow er en letvægts elektronisk lup med en 4,3 tommer

Læs mere

Brugsanvisning. Flishugger, 13 HK benzin Varenr.: 90 35 973. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.

Brugsanvisning. Flishugger, 13 HK benzin Varenr.: 90 35 973. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg. Brugsanvisning Flishugger, 13 HK benzin Varenr.: 90 35 973 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden installering

Læs mere

VEJLEDNING ANGÅENDE BRUG AF OPVASKEMASKINE OG OPVASKEPROGRAMMER

VEJLEDNING ANGÅENDE BRUG AF OPVASKEMASKINE OG OPVASKEPROGRAMMER BRUGSANVISNING VEJLEDNING ANGÅENDE BRUG AF OPVASKEMASKINE OG OPVASKEPROGRAMMER Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af betjeningsknapperne 2 2. Betjeningsvejledning 11 3. Rengøring og vedligeholdelse 26

Læs mere

Da: Betjeningsvejledning Solo

Da: Betjeningsvejledning Solo Da: Betjeningsvejledning Solo Side 1 ikke løber noget vand ind i emfanget under rengøringen. Sikkerhedsinstruktioner Denne betjeningsvejledning indeholder vigtige instruktioner, som skal følges for at

Læs mere

INSTALLATIONS- OG BETJENINGSVEJLED- NING. for VARMESKUFFER. Manuel eller elektronisk styring MODEL: 500-1D, 1DN 500-2D, 2DN 500-3D, 3DN

INSTALLATIONS- OG BETJENINGSVEJLED- NING. for VARMESKUFFER. Manuel eller elektronisk styring MODEL: 500-1D, 1DN 500-2D, 2DN 500-3D, 3DN INSTALLATIONS- OG BETJENINGSVEJLED- NING for VARMESKUFFER Manuel eller elektronisk styring MODEL: 500-1D, 1DN 500-2D, 2DN 500-3D, 3DN Indhold 1. GENERELT... 3 1.1 Udpakning... 3 1.2 Beskrivelse... 3 1.3

Læs mere

Andelsboligforeningen Ved Amagerport 14-20 BETJENINGSINFORMATION

Andelsboligforeningen Ved Amagerport 14-20 BETJENINGSINFORMATION Andelsboligforeningen Ved Amagerport 14-20 BETJENINGSINFORMATION 1 En reserveret vasketid skal påbegyndes senest 15 minutter efter den tid der reserveret på turtavlen ellers har andre ret til at overtage

Læs mere

wellness SKULDER OG RYG MASSAGEBÆLTE, BRUGER MANUAL

wellness SKULDER OG RYG MASSAGEBÆLTE, BRUGER MANUAL SKULDER OG RYG MASSAGEBÆLTE, BRUGER MANUAL 1 Indholdsfortegnelse: Vigtige sikkerhedsforanstaltninger Velegnet til Fordele For optimale resultater Funktionstaster og betjeningsvejledning Mulig brug af

Læs mere

INSTALLATIONSANVISNINGER

INSTALLATIONSANVISNINGER DK partnummer 527290 B 07/2005 (side 1 af 12) INSTALLATIONSANVISNINGE (BEMÆK: ANVISNINGE VED. MONTEING AF FONTPANEL PÅ INDBYGNINGSMODELLE, SE LØSBLAD P/N 526610) DOBBELT MODELLE DD603 DD603 DD603I INDBYGNINGSMODEL

Læs mere

OM 60-00 T OM 60-01 T OM 60-02 T OM 60-00 T RF OM 60-01 T RF OM 60-02 T RF Opvaskemaskine Brugsvejledning Kære kunde, Læs omhyggeligt hele denne vejledning, før opvaskemaskinen installeres og anvendes

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Kære kunde! Tak, fordi du har valgt dette kvalitetsprodukt fra ASKO. Vi håber, det lever op til dine forventninger, og at du får glæde af det i mange år. Skandinavisk design kombinerer rene linjer, brugsværdi

Læs mere

BeoLab 6002. Vejledning

BeoLab 6002. Vejledning BeoLab 6002 Vejledning Daglig brug 3 Når du har sat højttalerne op som beskrevet på de følgende sider, skal du sætte strøm til hele systemet. Indikatorlampen lyser rødt, hvilket betyder, at højttalerne

Læs mere

KK 302 HL. Betjeningsvejledning... DK

KK 302 HL. Betjeningsvejledning... DK KK 302 HL Betjeningsvejledning... DK 1 Tillykke med din nye glaskeramiske kogeplade Læs hele vejledningen omhyggeligt, før du tager den glaskeramiske kogeplade i brug. Gør dig fortrolig med din nye glaskeramiske

Læs mere

Emhætte Type: STANDARD W

Emhætte Type: STANDARD W Manual Emhætte Type: STANDARD W [2] NB: Producenten påtager sig intet ansvar for skader forårsaget af installation foretaget uden om denne guide. INDHOLD I Karakteristika II Komponenter III Tekniske data

Læs mere

Kortfattet vejledning FB 7100

Kortfattet vejledning FB 7100 Kortfattet vejledning FB 7100 10.2009 1 75503300 Beskrivelse af automatens komponenter Dør Display Kabinet Dørlås Koprum Betjeningspanel Kopholder Kandeplatform Friskbrygingrediensbeholder Instant ingrediensbeholder

Læs mere

Opvaskemaskine Brugsvejledning

Opvaskemaskine Brugsvejledning Opvaskemaskine Brugsvejledning Læs denne brugsanvisning inden du tager maskinen i brug. Kære kunde, Vi håber, at du bliver glad for vores produkt, der er fremstillet i moderne faciliteter og gennemgik

Læs mere

Affugter KCC-520DB. drifts- og vedligeholdelsesvejledning

Affugter KCC-520DB. drifts- og vedligeholdelsesvejledning 64302901 drifts- og vedligeholdelsesvejledning 1 VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER ViVIGTIGE INSTRUKTIONER 1. Læs disse instruktioner grundigt inden aggregatet tages i brug. 2. ADVARSEL: Lad ikke børn lege

Læs mere

ELEKTRISK MALERSPRØJTE 650 W 1 L

ELEKTRISK MALERSPRØJTE 650 W 1 L ELEKTRISK MALERSPRØJTE 650 W 1 L ART NR 83002010 EAN NR 5709133800819 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. SIKKERHEDSFORSKRIFTER ARBEJDSOMRÅDE: Rengør regelmæssigt. Støv, affald og skrammel på en arbejdsplads øger

Læs mere

STARLYF CYCLONIC VAC

STARLYF CYCLONIC VAC STARLYF CYCLONIC VAC Tak for købet af en Starlyf Cyclonic Vac. Læs disse sikkerhedsvejledninger omhyggeligt før brug af støvsugeren, da de er udarbejdet for at gøre det lettere for dig at bruge din Starlyf

Læs mere

Opvaskemaskine. Brugsvejledning

Opvaskemaskine. Brugsvejledning Opvaskemaskine Brugsvejledning Opvaskemaskine Brugsvejledning Læs denne brugsanvisning inden du tager maskinen i brug. Kære kunde, Vi håber, at du bliver glad for vores produkt, der er fremstillet i moderne

Læs mere

Din brugermanual DELONGHI EO 1831.A http://da.yourpdfguides.com/dref/3384026

Din brugermanual DELONGHI EO 1831.A http://da.yourpdfguides.com/dref/3384026 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere