Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2011"

Transkript

1 Boliganvisningen 15. august 2012 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2011 Dette er den 7. rapport. Rapporterne kan findes på kommunens hjemmeside borgerservice bolig og flytning lejebolig statistikker og boligrapporter. 1. Indledning / baggrund. 2. Lovgrundlaget. 3. Anvisningsaftalen. 4. Boliganvisningen. 5. Anvisninger fordelt på boligorganisation. 6. Lejetab og tab ved fraflytning. 7. Konklusion. Bilag. Diagram gns. husstandsindkomst fordelt på boligselskab. 1. Indledning / baggrund. Ishøj Kommune har siden d. 1. februar 2005 haft 100% anvisning til ledige boliger i de almene boligorganisationer i kommunen. Aftalerne løber indtil videre frem til udgangen af Revideret udkast er fremsendt til boligorganisationerne med forlængelse frem til udgangen af Arbejdernes Andelsboligforening (del af Vejleåparken) Det sociale Boligselskab (Vildtbanegård I, II og III) BO-VEST - Vridsløselille Andelsboligforening (Gadekæret, afd. 12). Ishøj Boligselskab Stenbjerggård (del af Vejleåparken). Ishøj Boligselskab, Søvej Huse, Ishøj Søvej (42 boliger). Formålet med ordningen er at beboersammensætningen i de enkelte boligafdelinger styrkes samt at få flere ressourcestærke familier til kommunen. 2. Lovgrundlaget. Aftalerne om 100% anvisning til kommunen, er indgået efter almenlovens 59, stk. 2, med det formål, at beboersammensætningen i de enkelte boligafdelinger skal styrkes.

2 2 Styringsreformen for den almene sektor pr. 1. januar Folketinget vedtog med lov nr. 490 af 12. juni 2009 at reformere styringen i den almene boligsektor. Formålet med omlægningen er at sikre en mere effektiv og fremadrettet opgaveløsning i kommuner og boligorganisationer. Styringen skal forbedre det lokale samarbejde om at finde løsninger på lokale udfordringer. Styringsreformen er trådt i kraft den 1. januar 2010, og skal sikre at boligorganisationerne lever op til styringsmålsætningerne, og skal årligt indsende en dokumentationspakke til kommunen. IT-platformen findes på Møde vedrørende 2011 er afholdt med boligorganisationerne primo januar Referaterne ligger tilgængelig på kommunens hjemmeside borgerservice bolig og flytning lejebolig statistikker og boligrapporter. Næste møde er aftalt til ultimo Der er indbudt til fællesmøde for alle boligorganisationerne torsdag den 23. august 2012 kl Evt. lovændringer i almenloven, som kan have betydning for aftalerne om 100% anvisning i aftalernes løbetid. Såfremt der sker ændringer i det ved aftalens indgåelse gældende lovgrundlag, og lovændringen vil betyde, at en af parterne bliver stillet ringere end forudsat ved aftalens indgåelse, drøftes aftalens indhold mellem parterne. Såfremt lovændringen vil medføre dokumenterbare økonomiske forandringer for den ene part, kan denne part forlange at blive stillet som forventet ved aftalens indgåelse, eller forlange at aftalen bringes til ophør snarest muligt. Ved andre forandringer i lovgrundlaget, ændres aftalens indhold, således at aftalen til enhver tid overholder det gældende lovgrundlag. Kommunens hæftelser. Kommunens hæftelser følger de bestemmelser, der fremgår af lov om almene boliger m.v. med tilhørende bekendtgørelser og vejledninger. Såfremt disse bestemmelser ændres genforhandles aftalen om 100% anvisning. 3. Anvisningsaftalen. Anvisningsaftalen fortsætter med stor succes. Kommunen har udarbejdet udkast til anvisningsaftalen i en ny og mere tydelig form og for en længere periode indtil videre frem til 31. december Udkast er fremsendt til alle boligorganisationerne, og drøftes på fællesmøde den 23. august I den eksisterende samarbejdsaftale dækker Ishøj Kommune følgende:

3 3 Husleje for en ledig lejlighed, dog først efter at lejligheden er fraflyttet og klar til indflytning. Det er en forudsætning for kommunens betaling af huslejetab, at Ishøj Kommune har haft mindst en måned til at udleje lejligheden. Både boligorganisationen og kommunen skal fremme genudlejningen mest muligt, således at fraflytter ikke belastes unødigt med leje i opsigelsesperioden og boligorganisationen risikerer tab ved fraflytning. Istandsættelsesudgift (tab ved fraflytning) for beboere anvist af Ishøj Kommune, såfremt dette ikke bliver betalt af fraflytter. Boligorganisationerne skal forfølge krav mod fraflyttere effektivt. Kommunen skal honorere boligorganisationens istandsættelsesudgift når der foreligger insolvenserklæring i fogedretten eller kravet ved fraflytters død eller gældssanering er konstateret uerholdeligt. Kommunen kontaktes inden kravet sendes til advokat for en drøftelse af, om kravet skal forfølges, eller om kommunen ønsker af afregne uden yderligere forfølgelse af kravet. Boligorganisationen kontakter Ishøj Kommune umiddelbart efter synet af en fraflyttet lejlighed, såfremt beløbet vurderes at overstige indskuddet med kr ,-. Lejetab for uudlejede boliger afregnes månedsvis bagud. 4. Boliganvisningen. Boliganvisningens bemanding er på 3 fuldtidsstillinger og en elev, hvoraf ca. en ½ af fuldtidsstillingerne anvendes til det kommunale tilsyn med boligorganisationerne. Boliganvisningen er en del af Direktionscenteret og beliggende på etage 2 i tilknytning til Borgerservice. Boliganvisningen modtager ca henvendelser om året fordelt på telefoniske- og personlige henvendelser samt på boliganvisningens mailpostkasse. I boliganvisningens opnoterings (KMD boliganvisningssystem) BOLA er der er der i 2011 registreret 374 aktive ansøgere, 550 i bero (afventer - evt. efter eget ønske). 5. Anvisninger i fordelt på boligorganisation. I Boligrapporten 2011 er indtægten for både tilflyttere og fraflyttere beregnet på samme grundlag (årsopgørelsen 2011). Det skal nævnes at den beregnede gennemsnits husstandsindkomst på både tilflyttere og fraflyttere som tidligere rapporter - er beregnet for familieboligerne alene (altså excl. ungdomsboliger, suppplementsrum og hybler). AAB-Vejleåparken.

4 4 Bebyggelsen består af 1240 lejligheder samt 72 familie tagboliger, 42 ældreboliger (i tagetagen) og 359 ungdomsboliger (heraf 48 ungdomsboliger langs Ishøj Boulevard). Kommunen har anvist lejere til 281 boliger (102 familieboliger ungdomsboliger) i Gennemsnitshusstandsindkomst på anviste tilflyttere 2011 var på kr ,- og gennemsnitsindkomsten for fraflytterne var på kr ,- svarende til en gennemsnitsstigning på kr ,- eller 21,84 %. 6 er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borgere). Der har været 25 interne flytninger, heraf er de 25 sendt til kommunen til godkendelse, fordi lejeren er flyttet til en større/dyrere bolig. Der blev givet 4 afslag på godkendelse. Det Sociale Boligselskab, Vildtbanegård: Bebyggelsen består af 3 afdelinger med i alt lejligheder. Vildtbanegård I: Gennemsnitshusstandsindkomst på anviste tilflyttere 2011 i afd. I var på kr ,- og gennemsnitsindkomsten for fraflytterne var på kr ,- svarende til en nedgang på kr ,- pr. husstand eller 12,63%. 6 er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borgere). Vildtbanegård II: Gennemsnitshusstandsindkomst på anviste tilflyttere 2011 i afd. II var på kr ,- og gennemsnitsindkomsten for fraflytterne var på kr ,- svarende til en stigning på kr ,- pr. husstand eller 21,13%. 3 er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borgere). Vildtbanegård III: Gennemsnitshusstandsindkomst på anviste tilflyttere 2011 i afd. III var på kr ,- og gennemsnitsindkomsten for fraflytterne var på kr ,- svarende til en nedgang på kr ,- pr. husstand eller 4,13%. 1 er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borgere). Hele bebyggelsen: Gennemsnitshusstandsindkomst på anviste tilflyttere 2011 i Vildtbanegård samlet var på kr ,- og gennemsnitsindkomsten for fraflytterne var på kr ,- svarende til en stigning på kr.4.042,- pr. husstand eller 1,21%. I 2011 anviste kommunen 161 boliger (heraf 52 i afd. I, 66 i afd. II og 43 i afd. III) ialt 144 familieboliger + 17 ungdomsboliger). 10 er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borgere).

5 5 Der har været 88 interne flytninger, heraf er de 30 sendt til godkendelse i kommunen, fordi lejeren er flyttet til en større/dyrere bolig. Der blev givet 4 afslag. BO-VEST, Gadekæret: Bebyggelsen består af 561 lejligheder og 113 supplementsrum. I 2011 anviste kommunen 54 boliger (48 familieboliger og 6 supplementsrum). Gennemsnitshusstandsindkomst på anviste tilflyttere 2011 var på kr ,- og gennemsnitsindkomsten på fraflytterne var på kr svarende til en gennemsnitsstigning på kr ,- pr. husstand eller 3,84 %. Der har været 9 interne flytninger, 6 er sendt til godkendelse hos kommunen fordi lejeren er flyttet til en større/dyre bolig. Der blev givet 2 afslag. 1 er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borgere). Ishøj Boligselskab / Stenbjerggård -Vejleåparken og Søvej Huse: Stenbjerggård - Vejleåparken (Østergården 1-31 og 2-26) består af 232 lejligheder og 16 nyopførte tagboliger samt 87 ungdomshybler, og herudover består Søvejs Huse af 42 lejligheder. I 2011 anviste kommunen 51 boliger (heraf 28 familieboliger og 23 hybler). Gennemsnitshusstandsindkomst på anviste tilflyttere 2011 var på kr ,- og gennemsnitsindkomsten på fraflytterne på kr ,- svarende til en stigning på kr ,- pr. husstand, eller 4,24%. Der har været 7 interne flytninger i Stenbjerggård og Søvej Huse, heraf er de 4 sendt til godkendelse i kommunen, fordi lejeren er flyttet til en større/dyre bolig. Der blev givet 0 afslag. 2 er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borgere). 6. Lejetab og tab ved fraflytninger: AAB -Vejleåparken. Lejetab i AAB-Vejleåparken i 2011 er opgjort til kr ,- Tab ved fraflytning i 2011: kr ,37 (krav for 3 år er fremsendt juni 2011 sag verserer). Det fremsendte krav fra AAB på kr ,37 er umiddelbart afvist af kommunen fordi det fremsendte beløb langt overstiger fremsendte krav fra de øvrige 3 boligselskaber i Ishøj. Kommunen og AAB er i dialog, og der forhandles om en løsning.

6 6 Det sociale Boligselskab, Vildtbanegård: Lejetab i Vildtbanegård i 2011 er opgjort til kr ,- Tab ved fraflytning i 2011: kr ,- BO-VEST, Gadekæret: Lejetab i Gadekæret i 2011 er opgjort til kr ,- Tab ved fraflytning i 2011: kr ,94,- Stenbjerggård -Vejleåparken og Søvej Huse: Lejetab i Stenbjerggård -Vejleåparken i 2011 er opgjort til kr ,- Lejetab i Søvej Huse i 2011 er opgjort til kr ,- Tab ved fraflytning i Stenbjerggård i 2011: kr. 0,- Tab ved fraflytning i Søvej Huse i 2011: kr. 0,- Krav vedr. tab ved fraflytning i 2011 er fremsendt i Alle 4 boligområder: Det samlede lejetab har i 2011 udgjort kr ,-. Der var skønsmæssigt forventet et lejetab på kr ,-. De samlede udgifter til tab ved fraflytninger har i 2011 udgjort kr ,94 (krav fremsendt for 3 år fra AAB kr ,37 se note under AAB, tab ved fraflytninger). Der var skønsmæssigt forventet et samlet tab på kr ,-. Lejetab og tab ved fraflytning i de almene boligselskaber Den positive udvikling med udlejning af de store familieboliger fra 2010 er fortsat ind i Flere ressourcestærke familier er flyttet til Ishøj. Den positive fortsatte udvikling kan bl.a. ses i, at Vejleåparken med udearealer i 2011 var helt færdigrenoveret og fremstår som en meget flot og attraktiv bebyggelse, hvor folk gerne vil bo. Ligeledes blev Vildtbanegård afd. II og derefter afd. I færdigrenoveret. Udviklingen på boligmarkedet har også gjort, at bankerne har lukket kassen i, og det har været svært at låne penge til ejerboliger. Boliganvisningen har i 2011 modtaget i alt 586 boliger op til udlejning, og der er udlejet 547 boliger. 200 boliger færre end i Det normale antal af anviste boliger ligger på ca. 600 boliger om året tal kan ses i sammenligning med at renoveringsprojekter er afsluttet, og at folk er glade for at bo i Ishøj, og fraflytningsprocenten er faldet.

7 7 Stationsforpladsen Boliganvisningen modtog den 2. december 2011, 95 boliger (97 boliger i alt - 2 udlejet internt) op til udlejning. Bygning B med 18 boliger til indflytning den 1. juli 2012 og Bygning C med 79 boliger til indflytning den 1. august Der er pr. 15. august 2012 udlejet og underskrevet 44 lejekontrakter. Vi annoncerer fortsat på Boligportalen med stor succes de nye boliger på Stationsforpladsen og når vi modtager de dyre tagboliger i Vejleåparken. 7. Konklusion: Det kan konkluderes, at anvisningsordningen fortsat virker efter hensigten, og at Boliganvisningen ligeledes i 2011 har udført den pålagte opgave fuldt ud tilfredsstillende. Det skal specielt pointeres, at det er stort set lykkedes at udleje alle ledige lejligheder inden udgangen af afregning af lejetab er i 2011 tilbage til normal afregning og under budget. stort set alle nye lejere opfylder kriterierne for at styrke beboersammensætningen. og at kommunen samtidig har løst sine boligsociale forpligtelser. anvisningsaftalen løber frem til udgangen af år 2013 (Stationsforpladsen 2017). Udkast til revideret aftale med forlængelse frem til 2017 er fremsendt til de 4 boligselskaber i kommunen. Anders Hvid Jensen Kommunaldirektør Liz Kruse Leder af Boliganvisningen

8 Tilflyttere Fraflyttere Tilflyttere Fraflyttere Tilflyttere Fraflyttere Tilflyttere Fraflyttere Gennemsnitshustandsindkomst fordelt på boligselskab 2011 AAB Tilflyttere kr ,00 Fraflyttere kr ,00 Vildtbanegård Tilflyttere kr ,00 Fraflyttere kr ,00 VA/Gadekæret Tilflyttere kr ,00 Fraflyttere kr ,00 IB Tilflyttere kr ,00 Fraflyttere kr ,00 Total Tilflyttere kr ,50 Fraflyttere kr ,50 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr 0,00 Gns. Indkomst pr.husstand AAB Vildtbanegård VA/Gadekæret IB

9

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2012

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2012 Boliganvisningen 15. august 2013 Boliganvisningen/Liz/1 Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2012 Rapporterne for 2008-2011 findes på kommunens hjemmeside www.ishoj.dk borgerservice

Læs mere

Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation

Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation 12. februar 2015 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Lejetab og tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 3. Nybyggeri og helhedsplaner 4. Konklusion 5. Baggrund

Læs mere

100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2009

100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2009 Boliganvisningen 10. januar 2011 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2009 Dette er den 5. rapport, og rapporten vil fremover fremkomme i en mere forenklet

Læs mere

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2010

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2010 Boliganvisningen 1. april 2011 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2010 Dette er den 6. rapport. Rapporterne for 2005-2006-2007-2008-2009 kan findes på kommunens

Læs mere

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2015:

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2015: 1 13. april 2016 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Lejetab 3. Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 4. Nybyggeri og helhedsplaner 5. Konklusion 6. Baggrund

Læs mere

Bilag: Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2014 til 2016:

Bilag: Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2014 til 2016: 1 8. marts 2017 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Lejetab 3. Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 4. Nybyggeri og helhedsplaner 5. Konklusion 6. Baggrund 7.

Læs mere

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2006

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2006 Byråds- og Ejendomscentret Boliganvisningen 6. marts 2007 Boliganvisningen/Liz 100% anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2006 Evalueringen er opbygget således: 1. Indledning / baggrund side 1 2.

Læs mere

Bilag: Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2017:

Bilag: Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2017: 28. februar 2018 1. Baggrund og formål med boligrapporten 2. Aftalerne 3. Lovgrundlaget 4. Anvisningsaftalen 5. Ansøgere 6. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 7. Lejetab og Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter)

Læs mere

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2007

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2007 Byråd- og Ejendomscenter Boliganvisningen 1. september 2008 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100% anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2007 Evalueringen er opbygget således: 1. Indledning / baggrund....side

Læs mere

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2008

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2008 Boliganvisningen 15. juni 2010 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100% anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2008 Evalueringen er opbygget således: 1. Indledning / baggrund....side 1 2. Lovgrundlaget.....side

Læs mere

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2005

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2005 Byråd og Kultur Boligkontoret 21. april 2006 Boligkontoret/Liz 100% anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2005 Evalueringen er opbygget således: 1. Indledning / baggrund side 1 2. Lovgrundlaget.side

Læs mere

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2015 til 2018:

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2015 til 2018: 14. marts 2019 1. Baggrund og formål med boligrapporten 2. Aftalerne 3. Lovgrundlaget 4. Anvisningsaftalen 5. Ansøgere 6. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation særlige bemærkninger 7. Lejetab og Tab

Læs mere

Dansk-Nordisk Modstandsbevægelse skal hermed anmode Folketingets Boligudvalg om et foretræde på udvalgets møde torsdag d. 3. december 2009 kl. 13:00.

Dansk-Nordisk Modstandsbevægelse skal hermed anmode Folketingets Boligudvalg om et foretræde på udvalgets møde torsdag d. 3. december 2009 kl. 13:00. Boligudvalget 2009-10 BOU alm. del Bilag 15 Offentligt Byråd og Kultur Boligkontoret Rådet til sikring af borgernes ukrænkelige rettigheder Stolpegårdsvej 14 B DK 2820 Gentofte Tlf. 3965 1643 mobil 4085

Læs mere

Boliganvisningen. Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation. 19. juni 2014 Boliganvisningen/38410

Boliganvisningen. Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation. 19. juni 2014 Boliganvisningen/38410 Boliganvisningen Boliganvisningen 19. juni 2014 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Leje tab og tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 3. Konklusion 4. Baggrund

Læs mere

Samarbejdsaftale. 1.1 Aftalen omfatter boliger i afdeling 55, Vejleåparken beliggende i Ishøj Kommune.

Samarbejdsaftale. 1.1 Aftalen omfatter boliger i afdeling 55, Vejleåparken beliggende i Ishøj Kommune. Byrådet Samarbejdsaftale Mellem Ishøj Kommune Ishøj Store Torv 20 2635 Ishøj og Arbejdernes Andelsboligforening Afd. 55, Vejleåparken Svend Aukens Plads 9 2300 København S er der indgået følgende AFTALE

Læs mere

Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven

Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at det ikke er ulovligt, at Ishøj Byråd ved tildelingen af almene boliger lægger vægt på,

Læs mere

Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge

Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge I henhold til 59, stk. 2 i lov om almene boliger mv. indgås følgende aftale om anvisning af boliger mellem: Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Boligselskabet

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Værløse almennyttige Boligselskab (kaldet boligorganisationen) LBF-: 0304 og Furesø Kommune (kaldet kommunen) Ikrafttrædelse Aftalen er

Læs mere

Kommunal anvisningsret til almene boliger

Kommunal anvisningsret til almene boliger KOMMUNIKATION OG UDVIKLING - UDVIKLING & ERHVERV Kommunikation og Udvikling - Udvikling & Erhverv Dato: 20. oktober 2016 Sagsnr.: sagsnr.? Kontaktperson: Hanna Kretzschmar Dir. tlf.: 7996 6104 E-mail:

Læs mere

Udkast til SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Skanderborg Kommune og. de almene boligorganisationer i kommunen

Udkast til SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Skanderborg Kommune og. de almene boligorganisationer i kommunen Udkast til SAMARBEJDSAFTALE mellem Skanderborg Kommune og de almene boligorganisationer i kommunen om anvisning af almene boliger i Skanderborg Kommune Aftale Mellem Skanderborg Kommune på den ene side

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet Munkesøparken LBF-: 277 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter alle

Læs mere

Notat om boligplacering

Notat om boligplacering Lene Mølgaard Kristensen & Bente Bondebjerg d. 3.november 2016 Notat om boligplacering Indledning Med det stigende pres på kommunerne i forhold til at boligplacere flygtninge er der for Dansk Flygtningehjælps

Læs mere

Bilag 1 Aftaler om boliganvisning

Bilag 1 Aftaler om boliganvisning NOTAT februar 2015 Bilag 1 Aftaler om boliganvisning 2015-2018 Aftale mellem Ringsted Kommune og Andelsboligforeningen af 1941 om behovsbestemt anvisning 2015-2018 Kontaktoplysninger Socialcenter Amtstue

Læs mere

UDKAST. Denne boligaftale er indgået mellem. De almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune. Rudersdal Kommune Øverødvej Holte

UDKAST. Denne boligaftale er indgået mellem. De almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune. Rudersdal Kommune Øverødvej Holte UDKAST Boligaftale mellem Rudersdal Kommune og de almene boligorganisationer i kommunen. Aftale mellem Rudersdal Kommune og de almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune om rammen for udlejning af

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om boliganvisning til Bataljonen - Tillæg til aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Andelsboligforeningen af 1941. 1. Ikrafttrædelse, varighed og opsigelse

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Vestsjællands Almene Boligselskab 1. Ikrafttræden, varighed og opsigelse Hermed indgås aftale mellem Ringsted Kommune og

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Boligselskabet Sjælland 1. Ikrafttræden, varighed og opsigelse Hermed indgås aftale mellem Ringsted Kommune og Boligselskabet

Læs mere

I din henvendelse til Folketingets Ombudsmand har du på din datters vegne klaget over Holbæk Kommunes praksis ved boliganvisning.

I din henvendelse til Folketingets Ombudsmand har du på din datters vegne klaget over Holbæk Kommunes praksis ved boliganvisning. Statsforvaltningens brev til en borger 2014-214656 Dato: 12-12-2016 Tilsynet Henvendelse vedrørende boliganvisning i Holbæk Kommune Statsforvaltningen, som i medfør af kommunestyrelseslovens 47 fører tilsynet

Læs mere

Udlejningsregler i Glostrup Kommune

Udlejningsregler i Glostrup Kommune Udlejningsregler i Glostrup Kommune Juni 2017 Denne folder indeholder en oversigt over de boligorganisationer, som Glostrup Kommune har indgået udlejningsaftaler med. Vil du vide mere om, hvordan du kommer

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Ringsted Almene Boligselskab 1. Ikrafttræden, varighed og opsigelse Hermed indgås aftale mellem Ringsted Kommune og Ringsted

Læs mere

Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Adm. direktør 03. juli 2018 Sagsnr. 2018-0171432 Dokumentnr. 2018-0171432-7 Kære Astrid Aller, Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Boligselskabet Farumsødal v/domea LBF-: 856 og Furesø Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 1. april 2019. Aftalen

Læs mere

Udlejningsaftale 2016-2019. Rødovre Kommune

Udlejningsaftale 2016-2019. Rødovre Kommune Udlejningsaftale 2016-2019 Indgået mellem Rødovre Kommune og Fællesrepræsentationen af boligorganisationer i Rødovre Kommune (Fællesrepræsentationen) 1 Anvisning efter almenboliglovens 59 stk. 1 Boligorganisationerne

Læs mere

Af Anker, J.; Christensen, I; Romose, T.S. & T.B. Stax 1

Af Anker, J.; Christensen, I; Romose, T.S. & T.B. Stax 1 DE ALMENE BOLIGER OG ANSVARET FOR DE SVAGESTE Af Anker, J.; Christensen, I; Romose, T.S. & T.B. Stax 1 Boligorganisationernes Landsforening har i forlængelse af debatten om et evt. salg af de almene boliger

Læs mere

Den 3. oktober 2017 Journal nr Dokument nr

Den 3. oktober 2017 Journal nr Dokument nr Referat Den 3. oktober 2017 Journal nr. 163-2014-975 Dokument nr. 163-2017-147759 Deltagere Fra Michael Judge og Bo Zabel, HaB Peter Mejer Lauridsen Anders Holmgren og Janni Spang, DAB Karen Dilling, Jeanette

Læs mere

Generel boliganvisning i Frederikssund

Generel boliganvisning i Frederikssund Generel boliganvisning i Frederikssund Kommune Baggrund I forbindelse med kommunalt igangsat projekt vedrørende beskrivelse og analyse af Frederikssund Kommunes indsats for flygtninge i et fremadrettet

Læs mere

BoligBarometret. November 2010. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. November 2010. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune November 21 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Forord I Vejle Kommune er der seks almene boligorganisationer AAB, Østerbo, Lejerbo, Boligselskaber

Læs mere

BoligBarometret. 1. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 1. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 1. udgave 214 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Indhold De almene boliger i Vejle Kommune... 3 1. Befolkningsudviklingen i Vejle Kommune...

Læs mere

Udlejning og ventelister

Udlejning og ventelister Udlejning og ventelister Politik Boliger udlejes efter venteliste i henhold til lovgivningen herom. Sammendrag af reglerne om udlejning og ventelister er gengivet nedenfor. Målsætning Det er målsætningen

Læs mere

Nærmere belysning af genhusning af beboere i de 16 hårde ghettoområder

Nærmere belysning af genhusning af beboere i de 16 hårde ghettoområder Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BO401-0123 01-10-2018 Nærmere belysning af genhusning af beboere i de 16 hårde ghettoområder Fraflytningen

Læs mere

Redegørelse for styringsdialog 2010 mellem Egedal Kommune og de almene boligorganisationer

Redegørelse for styringsdialog 2010 mellem Egedal Kommune og de almene boligorganisationer Redegørelse for styringsdialog 2010 mellem Egedal Kommune og de almene boligorganisationer Med virkning for 2010 skal det kommunale tilsyn efter Almenboligloven ske ved afholdelse af regelmæssige møder

Læs mere

Notat. Redegørelse for styringsdialog med de almene boligorganisationer 2011/2012

Notat. Redegørelse for styringsdialog med de almene boligorganisationer 2011/2012 Notat Vedrørende: Redegørelse for styringsdialog med de almene boligorganisationer 2011/2012 Med virkning for 2010 skal det kommunale tilsyn efter Almenboligloven ske ved afholdelse af regelmæssige møder

Læs mere

BoligBarometret. 2. udgave 2014. Almene boliger i Vejle Kommune. 7 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 2. udgave 2014. Almene boliger i Vejle Kommune. 7 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 2. udgave 214 7 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Indhold De almene boliger i Vejle Kommune... 3 1. Befolkningsudviklingen i Vejle Kommune...

Læs mere

Lovbestemmelser og overvejelser med relevans for kommunens boligplacering af flygtninge

Lovbestemmelser og overvejelser med relevans for kommunens boligplacering af flygtninge Lovbestemmelser og overvejelser med relevans for kommunens boligplacering af flygtninge Pligt til at anvise permanent bolig: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold, har i en

Læs mere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Almene boliger Almene boliger omfatter: Familieboliger Ældreboliger Ungdomsboliger Den historiske baggrund Købehavn vokser 1902: ca. 500.000 indbyggere

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9 Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Kalundborg almennyttige Boligselskab LBF-: 363 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter

Læs mere

I det følgende skal mere generelt redegøres for forholdene i København:

I det følgende skal mere generelt redegøres for forholdene i København: 27-05-2007 Sagsnr. 2007-34862 Udsættelse af beboere på grund af skyldig husleje i den almene sektor I forlængelse af Jyllandspostens artikler den 18. og 19. maj 2007 vedrørende udsættelse af beboere i

Læs mere

Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af renoveringen af Hømarken. Det vil jeg også i år.

Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af renoveringen af Hømarken. Det vil jeg også i år. Bestyrelsens beretning på Telefon 62 21 19 76 Fax 62 20 10 10 Website www.svanbo.dk E-mail post@svanbo.dk Bankkonto Nordea 2680-7040263033 repræsentantskabsmødet den 12. juni 2013 Jeg har gennem de seneste

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Årlig erfaringsopsamling på fleksibel udlejning i Høje Gladsaxe og Værebro Park

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Årlig erfaringsopsamling på fleksibel udlejning i Høje Gladsaxe og Værebro Park GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen - Analyse og Udvikling Årlig erfaringsopsamling på fleksibel udlejning i Høje Gladsaxe og Værebro Park NOTAT Dato: 24. oktober 2014 Af: Tine Hansen og

Læs mere

Ophør Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Ophør Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet Alliken LBF-: 718 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.10.2014 Aftalen erstatter alle tidligere

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Furesø Boligselskab LBF-nr.: 0656 og Furesø Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 1. april 2019. Aftalen erstatter

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet for Høng og Omegn LBF-: 0953 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter

Læs mere

Sagsnr Notat om administration af flyttetilskud. 1. Baggrund for indførsel af flyttetilskud. Dokumentnr.

Sagsnr Notat om administration af flyttetilskud. 1. Baggrund for indførsel af flyttetilskud. Dokumentnr. 02-05-2007 Notat om administration af flyttetilskud 1. Baggrund for indførsel af flyttetilskud I forbindelse med indstilling om frivillig aftale med den almene sektor om nye udlejningsmodeller og ændrede

Læs mere

Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd. Den 14.

Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd. Den 14. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd Den 14. juni 2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013 Forespørgslen handler om vilkårene

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011 1 Deltagere HR s Hus v/ Egemar & Clausen Claus Clausen (Egemar & Clausen) Susanne Roes (Egemar & Clausen) Københavns Kommune Peter Kærhus Sørensen (Teknik og Miljøforvaltningen), deltog i mødet under punkt

Læs mere

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab Dato: 10. juni 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Richard Poulsen Bestyrelsesmedlem

Læs mere

BoligBarometret. 2. udgave 2013. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 2. udgave 2013. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 2. udgave 213 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Indhold De almene boliger i Vejle Kommune... 3 1. Befolkningsudviklingen i Vejle Kommune...

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. Udlejningsaftale (uden fleksibel udlejning) mellem: Vestsjællands almene Boligselskab LBF-: 0553 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter

Læs mere

Boligselskabet Rosenvænget

Boligselskabet Rosenvænget Boligselskabet Rosenvænget Referat af dialogmøde mellem boligorganisation (BO) og Frederikssund Kommune Onsdag den 7. november 2018, kl. 10.00, i mødelokale F6 MØDEDELTAGERE Jannie Bratfeldt, Politik og

Læs mere

BoligBarometret. 4. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 4. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 4. udgave 213 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Indhold De almene boliger i Vejle Kommune... 3 1. Befolkningsudviklingen i Vejle Kommune...

Læs mere

Referat fra styringsdialogmøde med Varde Bolig Administration - onsdag, den 18. januar 2012 - mødelokale 6, Bytoften 2, Varde

Referat fra styringsdialogmøde med Varde Bolig Administration - onsdag, den 18. januar 2012 - mødelokale 6, Bytoften 2, Varde Dato 13.03.2012 Dok.nr. 1.108.637 Sagsnr. 1.068.757 Ref. ehan Referat fra styringsdialogmøde med Varde Bolig Administration - onsdag, den 18. januar 2012 - mødelokale 6, Bytoften 2, Varde Deltagere fra

Læs mere

Gladsaxe almennyttige Boligselskab

Gladsaxe almennyttige Boligselskab Bilag 1. Gladsaxe almennyttige Boligselskab Aftale om udlejning efter særlige kriterier 60 Indgået mellem Gladsaxe Kommune og Gladsaxe almennyttige Boligselskab 1 Aftalen indgås i henhold til Lov om almene

Læs mere

Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune

Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune Mødereferat Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune 30. oktober 2017 - Sagsnr. 17/11427 - Løbenr. 217271/17 Møde dato 27. oktober 2017 Møde

Læs mere

Udlejningsaftale 2015 2018. Informationsmøde 8. oktober 2014. Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen

Udlejningsaftale 2015 2018. Informationsmøde 8. oktober 2014. Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen Udlejningsaftale 2015 2018 Informationsmøde 8. oktober 2014 Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen Agenda Afsættet Virker det? Har parterne leveret hidtil? Ny udlejningsaftale Trappetrinsmodel

Læs mere

Aftale om udlejning af almene boliger mellem organisation 207 Lejerbo Farum og Furesø Kommune

Aftale om udlejning af almene boliger mellem organisation 207 Lejerbo Farum og Furesø Kommune Aftale om udlejning af almene boliger mellem organisation 207 Lejerbo Farum og Furesø Kommune Denne aftale omhandler: 1: Ikrafttrædelse og ophør 2: Kommunal anvisningsret Lov om almene boliger 59, stk.

Læs mere

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset.

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. I henhold til 59 og 60 i lov om almene boliger samt støttede boliger m.v.

Læs mere

Oplysningsskema for afdeling

Oplysningsskema for afdeling Oplysningsskema for afdeling LBF organisationsnr.: 0714 Organisationsnavn: LBF afdelingsnr.: 200 snavn: FællesBo 200, Lyngbyen Byggeafsnitsadresser: Lyngens Kvarter 2-348 og 1-223B, Revlingens Kvarter

Læs mere

Behovsanalyse, almene boliger i Auning 2016

Behovsanalyse, almene boliger i Auning 2016 Behovsanalyse, almene boliger i Auning 2016 3. maj 2016 SPJrådgivning Lergravsvej 53, 2300 København S Telefon: +45 21 44 31 29 spj@spjraadgivning.dk www.spjraadgivning.dk CVR-nr. 32 60 26 81 Bank: Lån

Læs mere

Flere muligheder i de almene boligområder

Flere muligheder i de almene boligområder Flere muligheder i de almene boligområder bl danmarks almene boliger Københavns Kommune Udlejningsaftalen Københavns Kommune og de almene boligorganisationer i København har indgået en aftale om udlejning

Læs mere

Vejen Kommunes Boligpolitik

Vejen Kommunes Boligpolitik Vejen Kommunes Boligpolitik Godkendt af Vejen Byråd den. (Udkast ver. den 30. juni 2016) 1 Indhold Indledning... 2 Bredt sammensat boligmasse... 3 Almene familieboliger... 4 Boliger til særlige målgrupper...

Læs mere

Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø

Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø 1 Punkt 5.3: Styrket boligsocial indsats 2 Afrapportering på arbejdsprogrammets punkt 5.3 Styrket boligsocial indsats

Læs mere

Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København

Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København Center for Byplanlægning Indledning Lykkes de så i Danmark? Hvad er vores udfordringer? Københavnske tendenser.

Læs mere

Bogense Boligforening. Lejemåls oversigt:

Bogense Boligforening. Lejemåls oversigt: Bogense Boligforening Lejemåls oversigt: Kontor: Adelgade 107, 5400 Bogense Telefon: 64 81 28 35 Email: kijo@bdk.dk eller bbch@bdk.dk Hjemmeside: www.bogenseboligforening.dk Åbningstid kontor: Mandag 11-13

Læs mere

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler NOTAT Dato Social- og Sundhedsforvaltningen Sekretariat og Økonomi Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Nærværende notat sammenfatter

Læs mere

Ophør Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Ophør Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Vestsjællands almene Boligselskab LBF-: 0553 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.10.2014. Aftalen erstatter

Læs mere

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening Dato: 2. februar 2012 *) Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset UDKAST Der er forbehold for Organisationsbestyrelsens godkendelse Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. I henhold

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Mødereferat Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen:

Læs mere

UDKAST. Afdelingen består af 45 boliger med areal fra ca m².

UDKAST. Afdelingen består af 45 boliger med areal fra ca m². Notat Kontaktoplysninger Finn Larsen Seniorkonsulent T 38 38 18 51 ftl@kab-bolig.dk AFTALE OM ANVISNING OG UDLEJNING AF BOLIGER EFTER SÆRLIGE KRITERIER Med virkning fra den 1. januar 2020 er der indgået

Læs mere

Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan.

Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan. Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan. Dagsorden: Præsentation. Opfølgning på sidste møde Genhusning Spørgsmål Opfølgning. Opfølgning på sidste møde. Siden sidste møde

Læs mere

Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3

Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3 Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3 Oplysning om boligområde Områdenavn Boligselskaber og afdeling Kommune Procentsats der søges dispensation til Munkebo Alfabo (tidl. Lejerbo Kolding)

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde den 25. juni 2013, kl. 10.00 i fælleshuset Mølleengen, Mølleengen 64, 4040 Jyllinge

Organisationsbestyrelsesmøde den 25. juni 2013, kl. 10.00 i fælleshuset Mølleengen, Mølleengen 64, 4040 Jyllinge #JobInfo Criteria=side1# Dagsorden Organisationsbestyrelsesmøde den 25. juni 2013, kl. 10.00 i fælleshuset Mølleengen, Mølleengen 64, 4040 Jyllinge Tilstede: Fra : Afbud fra: Indholdsfortegnelse Selskabet:...

Læs mere

Status og perspektiver på Fanø Kommunes flygtningesituation

Status og perspektiver på Fanø Kommunes flygtningesituation Status og perspektiver på Fanø Kommunes flygtningesituation Status på ankomne flygtninge i Fanø Kommune I perioden 2006-2015 er der ankommet 70 1 flygtninge til Fanø (5 er fraflyttet igen 2 ). Figur 1.

Læs mere

Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 13. juni 2012

Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 13. juni 2012 Telefon 62 21 19 76 Fax 62 20 10 10 Website www.sab.dk E-mail post@sab.dk Bankkonto Nordea 2680-7040263033 Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 13. juni 2012 Jeg har gennem de seneste år

Læs mere

Når du flytter fra din bolig

Når du flytter fra din bolig Når du flytter fra din bolig Brøndbyparken afd. 3 Vi kan, vi vil og vi skal! Hvad skal du være opmærksom på, når du flytter ud af din bolig? Brøndby 2007 v/ Formand: Freddy Rasmussen 1 Opsigelsen - 3 måneders

Læs mere

Det gældende vedligeholdelsesreglement har du fået sammen med lejekontrakten i forbindelse med indflytningen.

Det gældende vedligeholdelsesreglement har du fået sammen med lejekontrakten i forbindelse med indflytningen. Velkommen i fsb fsb ønsker dig velkommen i din nye bolig. Denne pjece giver svar på mange af de spørgsmål, der kan opstå, når man flytter ind i en almen bolig. På fsb s hjemmeside www.fsb.dk kan du finde

Læs mere

BoligBarometret. 1. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 1. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 1. udgave 213 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Indhold De almene boliger i Vejle Kommune... 3 1. Befolkningsudviklingen i Vejle Kommune...

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Gentofte den 4. februar 2011 kl. 11.00 på Lejerbos kontor

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Gentofte den 4. februar 2011 kl. 11.00 på Lejerbos kontor Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Gentofte den 4. februar 2011 kl. 11.00 på Lejerbos kontor Til stede var bestyrelsesmedlemmerne Gunnar Sørensen, Mogens W. Gertz og Anders Petersen. Fra administrationen deltog

Læs mere

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Kapitel 1 Beskrivelse af området Udvalget beskæftiger sig med en række overordnede politiske og strategiske opgaver i relation til integration og

Læs mere

Oplysningsskema for afdeling

Oplysningsskema for afdeling Oplysningsskema for afdeling LBF organisationsnr.: Organisationsnavn: LBF afdelingsnr.: snavn: Vægtet ibrugtagningsår: Gruppe: Regnskabsperiode start: Regnskabsperiode slut: Stamdata Antal byggeafsnit

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN HANS SKIFTER ANDERSEN Min opgave Hvad betyder Regeringens forslag for bosætningen? Hvor flytter

Læs mere

kom foran på ventelisten

kom foran på ventelisten kom foran på ventelisten fleksibel udlejning i københavn fleksibel udlejning Rådhuspladsen 59 1550 København V Tel 3313 2144 Fax 3314 1260 www.fsb.dk januar 2011 københavn Nye muligheder i de almene boligområder

Læs mere

velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb?

velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb? velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb? indhold Når du flytter ind Syn og rapport ved indflytningen Mens du bor her At bo i en almen bolig Beboerne har indflydelse

Læs mere

Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941. Styringsrapport. Regnskabstal for 2013

Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941. Styringsrapport. Regnskabstal for 2013 Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941 Regnskabstal for 2013 LBF-nr. 117 Navn: Andelsboligforeningen af 1941 Ringsted Antal lejemål i alt:c54 Fordelt på typer: Almene boliger Almene

Læs mere

Afdeling 3710, 11 & 12 Damgårdsarealet Gårdene

Afdeling 3710, 11 & 12 Damgårdsarealet Gårdene Afdeling 3710, 11 & 12 Damgårdsarealet Gårdene Albertslund Boligselskab Afdeling 3710 11 12, Kirsebær-, Blomme- og Troldnøddegården Gårdene Adresser Blommegården 1 44, Kirsebærgården 1 38 og Troldnøddegården

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om individuel boligstøtte

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om individuel boligstøtte 2014/1 LSF 161 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2015-34 Fremsat den 11.

Læs mere

Gladsaxe almennyttige Boligselskab

Gladsaxe almennyttige Boligselskab Gladsaxe almennyttige Boligselskab Aftale om udlejning efter særlige kriterier 60 Indgået mellem Gladsaxe Kommune og Gladsaxe almennyttige Boligselskab 1 Aftalen indgås i henhold til Lov om almene boliger

Læs mere

1. I forhold til aftaledokumentet 2014 er der ingen udeståender.

1. I forhold til aftaledokumentet 2014 er der ingen udeståender. Aftaledokument for styringsdialog mellem Humlebæk Boligselskab og Fredensborg Kommune for driftsåret 2015/2016 Aftaledokumentet er udarbejdet i forlængelse af styringsdialogmøde d. 7. oktober 2015 kl.

Læs mere

Analyse af anvisninger af boliger og udgifter til tomgangsleje i Rudersdal Kommune

Analyse af anvisninger af boliger og udgifter til tomgangsleje i Rudersdal Kommune Den 14.november 2011/Makj 11/29368 Analyse af anvisninger af boliger og udgifter til tomgangsleje i Rudersdal Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 1 2. Lovgivning vedr. boliganvisning... 2 3. Boliger

Læs mere