Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv"

Transkript

1 Beslutning: Budgetopfølgning III for Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Sagsnr. i ESDH: 18/793 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv skal godkende budgetopfølgning III for 2018 på udvalgets område og videresende den til endelig godkendelse i Økonomiudvalget og Byrådet. Sagsfremstilling: Ifølge Furesø Kommunes Principper for økonomistyring skal der udarbejdes tre budgetopfølgninger i årets løb. Årets tredje budgetopfølgning er udarbejdet på baggrund af forbruget pr. 30. september 2018, erfaringer fra regnskab 2017 og udviklingen i aktiviteter og andre forudsætninger, som danner grundlag for det forventede regnskab Drift På områderne for Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv er det samlede korrigerede nettobudget på 747,9 mio. kr., hvoraf 580,1 mio. kr. er inden for servicerammen. Pr. 30. september 2018 er det samlede forbrug på 515,5 mio. kr., hvilket svarer til 69 pct. af budgettet. Forvaltningen vurderer, at den samlede budgetramme for Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv vil være i balance med budgettet i Dog ventes der, som der også blev orienteret om ved budgetopfølgning II i august måned, merforbrug på den kommunale medfinansiering af sundhedsvæsenet på 11,5 mio. kr. Det søges finansieret via en tillægsbevilling på denne budgetopfølgning. Som bilag 1 er vedlagt en samlet økonomirapport for udvalgets område. Bilag 2 indeholder omplaceringer mellem Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv og Økonomiudvalget. Bilag 3 indeholder Anlægsoversigten Bilag 4 indeholder en status på udmøntning af budget Den samlede bevilling for USS, som foreslået i denne budgetopfølgning, ser herefter således ud: Tabel 1: Udvalget for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

2 Opr. budget 2018 Korr. Budget 2018 Forbrug pr Ompl. mellem akt.- områder* Ompl. mellem fagudvalg = "udg.- neutral" tillægsbev.* kr. a b c d e f Tillægsbevilling Forventet regnskab 2018** Indenfor servicerammen Sundhed Ældre Voksne m. særl. behov Netto - i alt Udenfor servicerammen Sundhed Ældre Voksne m. særl. behov Netto - i alt TOTAL - NETTO Kilde: Opus økonomirapport pr Fortegn: Minus = mindreforbrug el. merindtægter / Plus = merudgift el. mindreindtægt. Note *: Omplaceringer indenfor og mellem udvalgene er udgiftsneutrale for kassebeholdningen. Note **: Forventet regnskab 2018 er inkl. forslag til omplaceringer ved BOF III, se bilag 2.

3 Nedenfor er opridset de væsentligste ændringer på udvalgets 3 aktivitetsområder - Sundhed, Ældre og Voksne med særlige behov. Aktivitetsområde Sundhed På aktivitetsområdet Sundhed er det samlede budget på 222,6 mio. kr. (netto) fordelt med 59,1 mio. kr. inden for servicerammen og 163,5 mio. kr. (netto) uden for servicerammen, jf. tabel 1. De 163,5 mio. kr. (netto) vedrører primært Kommunal medfinansiering af sundhedsvæsenet (KMF). Den kommunale medfinansiering af sundhedsvæsenet (KMF) Skønnet for den kommunale medfinansiering i 2018 er blevet en smule mindre siden sidste budgetopfølgning, og ventes at blive på 166,9 mio. kr., svarende til et merforbrug på 11,5 mio. kr. Merforbruget søges finansieret ved en tillægsbevilling på denne budgetopfølgning. Merudgifterne skyldes hovedsageligt en omlægning af afregningen af KMF fra 2018, hvilket der også blev rede gjort for på Budgetopfølgning II. Furesø Kommune har taget kontakt til KL og Region Hovedstaden med henblik på at få en forklaring på og indblik i årsagerne til det forhøjede udgiftsniveau. Endvidere indgår der, som et led i at imødegå stigningerne i den kommunale medfinansiering, et forslag i budgettet for på sundhedsområdet, om at få sat yderligere skub i arbejdet med at forhindre forebyggelige indlæggelser. Endelig flyttes der på denne budgetopfølgning 8,2 mio. kr. fra kommunal medfinansiering til kassen, jf. bilag 2. Overførslen sker i forbindelse med finansiering af en efterregulering for KMF for 2017, som blev tillægsbevilget til Sundhedsområdet på Budgetopfølgning II. Efterreguleringen sker på indtægtssiden, hvorfor beløbet flyttes ud af driften. Kommunal finansiering Der har siden juni været et fald i antallet af ventedage for færdigbehandlede patienter (somatik). Faldet kan henføres til en stor indsats fra Rehabiliteringscentrets side for hurtigt at hjemtage patienter fra hospitalerne. Således har antallet fra juli og frem ligget under niveauet for Der vil dog fortsat være et stort fokus på et lavt antal færdigbehandlede patienter, for således at undgå unødige udgifter til ventedage. Holdes niveauet året ud, ventes det, at budgettet kan holdes. Rehabiliteringscentret Der er et løbende pres på kommunens rehabiliteringspladser, som i 2018 er udvidet til 36 pladser. Der har i januar-august været en gennemsnitlig belægning på 38 pladser og flere borgere med komplekse sygdomsforløb. Der er fortsat flere borgere på Rehabiliteringscentret, der venter på en plejehjemsplads og en særlig gruppe af borgere, der efter endt genoptræning venter på et andet tilbud i kommunalt regi. Den høje belægning forventes at fortsætte i resten af I 2019 er der budgetteret med 36 rehabiliteringspladser. I budget er der afsat midler til etablering af flere botilbud for socialt udsatte og psykisk syge borgere og til etablering af flere plejeboligpladser.

4 Vederlagsfri fysioterapi Borgere med bestemte diagnoser har ret til vederlagsfri fysioterapi, som bevilges af den praktiserende læge. Regionen opkræver kommunen for udgifterne til vederlagsfri fysioterapi. I 2018 har der, set i forhold til 2017, været en stigning i de månedlige udgifter, som forventes at indebære et merforbrug på 0,4-0,5 mio. kr. i Merforbruget finansieres ved mindreforbrug på andre dele af aktivitetsområde Sundhed. Aktivitetsområde Ældre På aktivitetsområde Ældre er udgiftsbudgettet på 327,0 mio. kr., og indtægtsbudgettet er på 54,2 mio. kr., hvilket giver et samlet budget på 272,8 mio. kr. (netto), heraf 0,2 mio. kr. uden for servicerammen. Hjemmehjælp Visiterede timer Der har i årets første halvår været et højt antal visiterede timer til hjemmehjælp, men ibrugtagningen af de nye pladser på Ryetbo 1. september 2018 ventes at have en positiv effekt på antallet af visiterede timer. Implementeringen af det nye omsorgssystem Nexus samt overgangen til Fælles Sprog III i sommeren 2018 vanskeliggør en præcis prognose for hjemmehjælpsområdet. Dette skyldes, at de forskellige ydelser, som tidligere blev givet indenfor en pakkestruktur, nu gives som enkeltydelser, samt at datagrundlaget, grundet den korte driftsperiode, endnu er spinkelt. Den seneste prognose tyder på, at området vil være i balance, men der er nogle usikkerheder forbundet med prognosen. Der er øvrige områder, som fortsat er økonomisk udfordrede i 2018 (jf. budgetopfølgning II), bl.a. hjælpemidler og køb og salg af plejeboligpladser. Dette finansieres ved et forventet mindreforbrug på andre dele af Ældreområdet. Samlet set ventes aktivitetsområde Ældre at kunne holde budgettet. Aktivitetsområde Voksne med særlige behov På aktivitetsområdet for Voksne med særlige behov er udgiftsbudgettet på 262,7 mio. kr. og indtægtsbudgettet på 13,2 mio. kr. i alt 249,5 mio. kr. (netto). En fremregning af de aktuelt kendte aktivitetstal til helårsvirkning viser en forventning om, at det afsatte budget på aktivitetsområdet kan holdes. En medvirkende årsag til at de senere års stigende forbrugsudvikling på det specialiserede voksenområde er bremset op i 2018 er, at flere af de styringstiltag forvaltningen har sat i værk har haft en udgiftsreducerende effekt. Et eksempel herpå er, at en forlængelse af det øgede fokus på overgangen fra barn til voksen i år har været, at flere unge end tidligere forventet har fået tilbud om efterværn fremfor et botilbud. Udgiften til efterværn ligger på det specialiserede børneområde på Udvalget for Dagtilbud og Familie. Selvom det presser budgetterne på børneområdet sker anvendelsen af efterværn i forlængelse af en faglig strategi, som understøtter, at de unge kommer godt ind i et så selvhjulpent voksenliv som muligt.

5 Et andet eksempel er STU området (særlig tilrettelagt uddannelse), hvor visitationspraksis er justeret, så flere borgere nu får tilbud om en mere beskæftigelsesrettet indsats. Samtidig starter de nye STU elever efter de nye rammevilkår, som er indgået med STU leverandørerne på baggrund af det fælleskommunale udbud af STU uddannelsesforløb. Endelig er der er i sommeren 2018 etableret udslusningsboliger i Farum Hovedgade, så borgere der er klar til at komme fra botilbud og videre til et liv i egen bolig, nu kan få et tilbud i Furesø Kommune. Som konsekvens af etableringen af udslusningsboligerne omflyttes budget indenfor rammen fra køb af eksterne tilbud til styrkelse af bostøtteindsatsen internt i kommunen. Disse sidste to initiativer er indarbejdet i budget som effektiviseringsforslag, og er allerede nu godt på vej. I forventet regnskab er desuden indregnet, at Furesø Kommune skal betale 0,5 mio. kr. i objektiv finansiering af ikke benyttede pladser på de nye afsnit for særlige psykiatriske pladser, der er etableret i regionen. I forlængelse af Byrådets beslutning om øget samarbejde med Fontænehuset startes der pr. 1. november op med bostøtte ydet i regi af Fontænehuset. Der overføres derfor yderligere budget indenfor rammen til køb af denne indsats leveret af Fontænehuset. Udmøntning af budgetforlig 2018 Status på de initiativer, der med budget er igangsat på driften, fremgår af bilag 4 til sagen. En status på de anlægsinitiativer, der er politisk vedtagne i budget , fremgår af anlægsoversigten i sagens bilag 4. Anlæg Udvalget for sociale forhold, sundhed og et godt seniorlivs korrigerede anlægsbudget udgør 0,95 mio. kr. vedrørende Velfærdsteknologisk udvikling. Der er ikke brugt midler pr. 30. september 2018, men forvaltningen forventer, at anlægsmidlerne anvendes til velfærdsteknologi, der understøtter konkret faglig indsats hos borgerne, eksempelvis teknologisk træningsudstyr og hjælpemidler i forbindelse med fald m.m. Forvaltningen indstiller, at der frigives 0,95 mio. kr. til Velfærdsteknologisk udvikling. Anlægsoversigten fremgår af sagens bilag 3. Økonomiske konsekvenser: Forvaltningen vurderer, at der i 2018 er et merforbrug på den samlede budgetramme for Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv på 11,5 mio. kr., som vedrører den kommunale medfinansiering af sundhedsvæsenet. Merforbruget søges finansieret ved en tillægsbevilling på denne budgetopfølgning. På anlægsområdet frigives og disponeres i alt 0,95 mio. kr. til Velfærdsteknologisk udvikling. Borgerinddragelse: Der er ingen borgerinddragelse eller høring i forbindelse med budgetopfølgningen.

6 Lovgrundlag: Furesø Kommunes Principper for økonomistyring afsnit 3 og 5. Det videre forløb: Udvalget for sociale forhold, sundhed og et godt seniorlivs indstilling af budgetopfølgningen vil indgå i en samlet indstilling fra alle fagudvalgene til Økonomiudvalget. Efterfølgende sendes sagen til behandling i Byrådet. De budgetansvarlige orienteres, når Byrådets beslutning foreligger. Indstilling: Forvaltningen indstiller, at Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv overfor Økonomiudvalg og Byråd anbefaler, at Budgetopfølgning III, inkl. øvrige omplaceringer indenfor udvalgets aktivitetsområder samt mellem øvrige fagudvalg pr. 30. september 2018, godkendes. Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv tillægsbevilges netto 3,3 mio. kr. fordelt på en tillægsbevilling på 11,5 mio. kr. til finansiering af det forventede merforbrug vedrørende den kommunale medfinansiering af sundhedsvæsenet (KMF), samt en overførsel til kassen på 8,2 mio. kr. vedr. efterregulering af KMF for anlægsmidler til Velfærdsteknologisk udvikling, i alt 0,95 mio. kr., frigives og disponeres. Beslutning i Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv den : Anbefales. Bilag: Åben Bilag 1 - Økonomioversigt - Budgetopfølgning III for USS Åben Bilag 2 - Omplaceringer - Budgetopfølgning III for USS (133662/18) (H) (133665/18) (H) Åben Bilag 3 - Anlægsoversigt USS (133741/18) (H) Åben Bilag 4 - Udmøntningsark - USS (135798/18) (H)

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Beslutning: Budgetopfølgning III - UNMG Sagsnr. i ESDH: 18/13031 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling skal godkende

Læs mere

Møde i Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Møde i Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Møde i Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Åben Referat Dato: Tirsdag den 6. november 2018 Tidspunkt: 16:00 Sted: Rådhuset Bryllupssalen Furesø Kommune Møde i Udvalg for sociale forhold,

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og udgiftsneutrale tillægsbevillinger 2014 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014 Hele 1.000 kr. Område/ funktion Aktivitetsområde / omkostningssted

Læs mere

Ældre og Sundhed. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2

Ældre og Sundhed. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2 Ældre og Sundhed -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et mindreforbrug på 1,5 mio. kr. mio. kr. I mindreforbruget er der forudsat en omplacering på 2,6 mio. kr. og altså et samlet

Læs mere

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Tabel 1 SÆH udvalget Vedtaget Budget Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget i mio. kr. Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning III pr. 30. september Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2016

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning III pr. 30. september Oversigt over omplaceringer og udgiftsneutrale tillægsbevillinger 2016 Budgetopfølgning III pr. 3. september Oversigt over er og "udgiftsneutrale" er 216 Sundhedsområdet 3.135-77 -23 af,1 mio. kr. fra puljen til sundhedsfremme og forebyggelse til visitationen -1 af overskydende

Læs mere

SÆH Økonomirapport 2 - drift

SÆH Økonomirapport 2 - drift SÆH Økonomirapport 2 - drift SÆH udvalget Vedtaget Budget Ompl. + Till.bev. Overførsel fra 2016 til i mio. kr. Korrigeret budget Forbrug pr. 30. sept. Forventet Regnskab Afvigelse Heraf forventes korrigeret

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/8 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i på 52,9 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

SUF Forklaringer til forventet regnskab pr. 31. marts 2019 på bevillinger og hovedprodukter

SUF Forklaringer til forventet regnskab pr. 31. marts 2019 på bevillinger og hovedprodukter KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 7. maj 219 SUF Forklaringer til forventet regnskab pr. 31. marts 219 på bevillinger og hovedprodukter Sagsnr. 219117865 Dokumentnr.

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i 2018 på 61 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Sundhedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et mindreforbrug på 1,7 mio. kr. mio. kr. I mindreforbruget er der forudsat en omplacering på 0,1 mio. kr. mellem

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts Drift, refusion og finansiering - Tillægsbevillinger

Budgetopfølgning pr. 31. marts Drift, refusion og finansiering - Tillægsbevillinger opfølgning pr. 31. marts - Drift, refusion og finansiering - 1.000 kr. Forventet regnskab Forbrug pr. 31. marts Korrigeret budget Forbrugsprocent Afvigelser (A) Heraf omplacering mellem udvalg/kto. 8 (B)

Læs mere

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019.

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. 2. budgetopfølgning for budget 2019 d. 2.8.2019 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. halvår 2019 samt de

Læs mere

Velfærdsudvalget -300

Velfærdsudvalget -300 Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -300 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg -

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Halvårsregnskab pr. 30.06.2014 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 232.368 232.368 98.198 234.168 1.800 Ældreboliger -15.253-15.253-8.819-15.253 0 Myndighed - Hjælpemidler

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 4 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 5 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. april 2017

Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/3 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg

Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved revision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer, der tilsammen

Læs mere

Serviceudgifter Vedtaget budget Korrigeret budget Forventet regnskab

Serviceudgifter Vedtaget budget Korrigeret budget Forventet regnskab Ældre- og Sundhedsudvalget Generelt for Ældre- og Sundhedsudvalget Ældre- og Sundhedsudvalget forventer samlet set merudgifter på 1,8 mio. kr. på udvalgets ressort i 2018, herunder merudgifter på 2,5 mio.

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Oktober 2014 regnskab 2014 Tabel 1 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventninger INDTÆGTER -2.024,5-2.020,5-2.020,5

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2016 samt forventet regnskab 2016... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 6

Læs mere

Regnskab 2017 Budgetproces Handicaprådet d. 15. marts

Regnskab 2017 Budgetproces Handicaprådet d. 15. marts Regnskab Budgetproces 2019 Handicaprådet d. 15. marts Hvad viser regnskab 1. Samlet set et positivt regnskabsresultat for 2. Resultat af den ordinære drift er et overskud på 112 mio. kr. (i forhold til

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Socialudvalget. Referat

Socialudvalget. Referat Refer Mødetidspunkt: Fra kl.: 10.00 Til kl.: 12.00 Mødested: Job & Velfærd Fælledvej 3 1. sal 8800 Viborg Mødenr.: 11 Udvalgets medlemmer: Mette Nielsen (formand) Rikke Cramer Christiansen (næstformand)

Læs mere

Møde i Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Møde i Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Møde i Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Åben Referat Dato: Tirsdag den 8. maj 2018 Tidspunkt: 16:00 Sted: Rådhuset Bryllupssalen Furesø Kommune Møde i Udvalg for sociale forhold,

Læs mere

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Orientering: Budget 2019-2022 - UNMG Sagsnr. i ESDH: 18/1705 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Ifølge den politiske tidsplan for budget 2019-2022 skal fagudvalgene

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Resume Sundhedsudvalget har i alt fået overført 0,4 mio. kr. i merforbrug fra regnskab 2017. Vi forventer et forbrug for i alt 357,5 mio. kr. og afvigelse

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 18. marts 2019 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Einer Lyduch, Dorthe Hecht, Henrik Zimino,

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal 2015 - beslutning Beslutningstema På baggrund af kommunens principper for økonomistyring skal det besluttes om budgetopfølgningen efter 1. kvartal kan godkendes.

Læs mere

Udvalg for Sociale forhold, Sundhed og Et godt seniorliv

Udvalg for Sociale forhold, Sundhed og Et godt seniorliv Udvalg for Sociale forhold, Sundhed og Et godt seniorliv BILAG 3g - USS 1.000 kr./-pl, netto Aktivitetsområde - Sundhed 2.085 2.185 2.415 2.415 1 Hospicer og kræftplan IV 0 0 230 230 2 SHS-team 250 250

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Budgetrevision 4 Oktober 2016 Holbæk Kommune Hele organisationen arbejder fortsat på at mindske forbruget med 35 mio.kr. og sikre, at der overføres omkring 64

Læs mere

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene.

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. 1 of 9 Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. Indhold X. Udvalget for sundhed, ældre og social.... 2 X.X Sundhedsområdet... 2 X.X.X Demografipulje på sundhedsområdet... 2 X.X.X

Læs mere

Furesø Kommune Regnskab 2018 Udvalg for digitalisering og innovation UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION

Furesø Kommune Regnskab 2018 Udvalg for digitalisering og innovation UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION 1 U valg for digitalisering og innovation Nedenfor fremgår udvalgets andel af de samlede nettodriftsudgifter og udvalgets andel af antal fuldtidsstillinger i kommunen.

Læs mere

Halvårsregnskab og forventet regnskab for 2016

Halvårsregnskab og forventet regnskab for 2016 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 6. september 2016 Halvårsregnskab og forventet regnskab for 2016 1. Resume Magistratsafdelingerne har udarbejdet skøn over regnskabet

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning for budgetramme 50.56 Sundhed- og Forebyggelse

Notat. Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning for budgetramme 50.56 Sundhed- og Forebyggelse SOCIAL OG SUNDHED Dato: 14. oktober 215 Notat Tlf. dir.: 4477 3288 E-mail: slo@balk.dk Kontakt: Susanne Lorentsen Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning for budgetramme 5.56 Sundhed- og Forebyggelse

Læs mere

Afvigelser i 3. FR 2013 i forhold til korrigeret budget opsummeres kort nedenfor:

Afvigelser i 3. FR 2013 i forhold til korrigeret budget opsummeres kort nedenfor: 20. november Sagsbeh: jbh Bilag 1A. Teknisk gennemgang og specifikation af 3. FR Forvaltningen har opgjort forventningerne til regnskabsresultatet for udgifter vedrørende service, overførsel og anlæg på

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger Halvårsregnskab 2014 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2014 og det forventede regnskab

Læs mere

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Økonomirapportering pr. 31. marts 680112 Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at økonomirapporteringen pr. 31. marts

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. Korr.B 2014 (inkl. udg.

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. Korr.B 2014 (inkl. udg. Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. FR Dette bilag indeholder en detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område henvises

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015 Budgetkontrol pr. 1. oktober 7. SUNDHED I 1.000 kr. Afvigelse: - = mindreudgift eller merindtægt og += merudgift eller mindreindtægt FORKLARINGER TIL AFVIGELSER Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet

Læs mere

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr.

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Socialudvalget -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Merforbruget dækker over et merforbrug på voksenspecial på 6,9 mio. kr. og et mindreforbrug på børnespecialområdet

Læs mere

Halvårsregnskabet er opfølgningsmæssigt anderledes end alle øvrige budgetopfølgninger i løbet af budgetåret.

Halvårsregnskabet er opfølgningsmæssigt anderledes end alle øvrige budgetopfølgninger i løbet af budgetåret. Halvårsregnskab, Holbæk Kommune Økonomi & effekt Lovgrundlag Social- og Indenrigsministeriet har indgået aftale om, at kommunerne fra 2011 skal udarbejde halvårsregnskaber. Folketingen vedtog i februar

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering April 2014 Forventet regnskab 2014 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget Korr. budget Forventet Forventet ØKV3 inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 440,4 444,5-4,1 Pleje og omsorg 192,3 195,1-2,8 Pleje og

Læs mere

Udvalget for Voksne. Budgetrevision 3 September 2015

Udvalget for Voksne. Budgetrevision 3 September 2015 Udvalget for Voksne Budgetrevision 3 September Holbæk Kommune Koncernledelsen forventer at, kassetrækket samlet set bliver på 171,5 mio. kr. i år. Det er en forbedring på 27,8 mio. kr. i forhold til det

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo juli 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo juli 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo juli 2018 CPO og Sundhed Resume Pleje og Omsorg og Sundhed har i alt fået overført 0,4 mio. kr. i mindreforbrug fra regnskab 2017. Vi forventer et forbrug for i alt 364,6 mio.

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første halvår 2014. Kompetence

Læs mere

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Budgetrevision April 2014 Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret. Der er forskydninger i forhold

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme: Sundhed og forebyggelse

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme: Sundhed og forebyggelse SOCIAL OG SUNDHED Dato: 12. oktober 2016 Tlf. dir.: 4477 3428 E-mail: tgl@balk.dk Kontakt: Tina Gleerup Sagsid: 00.30.14-G01-10-16 Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme:

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. oktober 2016 rev. 29.11.16 Samlet overblik budgetopfølgning 3-2016 Dette overblik over resultaterne af budgetopfølgning 3-2016 er en sammenskrivning af budgetopfølgningerne på de

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30. juni Drift, refusion og finansiering - Omplaceringer

Budgetopfølgning pr. 30. juni Drift, refusion og finansiering - Omplaceringer opfølgning pr. 30. juni - Drift, refusion og finansiering - Omplaceringer 1.000 kr. Forventet regnskab Forbrug pr. 30. juni Korrigeret budget Forbrugsprocent Afvigelser (A) Heraf omplacering mellem udvalg/kto.

Læs mere

Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Dato 8. november 2016

Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Dato 8. november 2016 Indstilling Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Dato 8. november 2016 tillægsbevillinger MSO 2016 1. Resume Forventet årsresultat på det decentraliserede

Læs mere

Tillægs-Dagsorden. til mødet den kl på Rådhuset i Hanstholm - på Helge Ydes kontor.

Tillægs-Dagsorden. til mødet den kl på Rådhuset i Hanstholm - på Helge Ydes kontor. Tillægs-Dagsorden til mødet den kl. 13.00 på Rådhuset i Hanstholm - på Helge Ydes kontor. Medlemmer: Elsebeth Nielsen, Kristian J. Kristensen, Lene Kjelgaard, Ole Christensen, Povl Bojer Afbud: Mødet hævet

Læs mere

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 37,1 mio. kr. lavere end det korrigerede budget.

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 37,1 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 37,1 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. er forventes mindreforbrug på 3 politikområder

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Voksne Budgetrevision 3 2014 Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsforvaltningens forventede regnskab pr. 31. marts 2018

Sundheds- og Omsorgsforvaltningens forventede regnskab pr. 31. marts 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 24. april 2018 Sundheds- og Omsorgsforvaltningens forventede regnskab pr. 31. marts 2018 Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Læs mere

Budgetrevision. 31. maj Udvalget for Voksne- og sundhed

Budgetrevision. 31. maj Udvalget for Voksne- og sundhed Budgetrevision 31. maj Udvalget for Voksne- og sundhed Sammenfatning Politikområdet Sundhed Budgettet forventes overholdt Politikområdet Ældre Der forventes et merforbrug på 3,6 mio. kr. Politikområdet

Læs mere

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Side 1 af 8 Pleje og Omsorg Ifølge denne økonomivurdering forventer vi et samlet et merforbrug på 2,0 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2017 for bevillingsramme:

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2017 for bevillingsramme: SOCIAL OG SUNDHED Dato: 12. oktober 2017 Sagsid: 00.30.14-G01-4-17 Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2017 for bevillingsramme: Tilbud til voksne med særlige behov (50.54) Nærværende bilagsnotat

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 24. april Kl. 16:30 i Mødelokale 1 og 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 24. april Kl. 16:30 i Mødelokale 1 og 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 24. april 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 1 og 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Forventet Regnskab 2017-1, 1. behandling...2

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: (USS/UBE/KFI) Afrapportering på arbejdsprogrammet Fortsat Fremgang for Furesø, Punkt 2.4: Gode bo-, aktivitets-, beskæftigelses- og fritidstilbud for mennesker med handicap Sagsnr. i ESDH:

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Forbrug pr. Korr. Budget Forventet Forventet ØKV1 (mio. kr.) 31.3.2017 inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 102,0 449,3 449,4-0,2 Pleje

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedr. tredje budgetopfølgning for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Notat. Bilagsnotat vedr. tredje budgetopfølgning for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SOCIAL OG SUNDHED Dato:24. oktober 2013 Tlf. dir.: 4477 3288 E-mail: slo@balk.dk Kontakt: Susanne Lorentsen Sagsnr: 2012-23595 Dok.nr: 2013-161432 Notat Nærværende bilagsnotat indeholder uddybende forklaringer

Læs mere

Mål og Midler Sundhedsområdet

Mål og Midler Sundhedsområdet Fokusområder i 2014 Overskriften for fokus i 2014 er konsolideringen og fortsat udvikling af det nære sundhedsvæsen med sigte på et kommunalt sundhedsvæsen som et kompetent tredje ben i trekanten bestående

Læs mere

3. forventet regnskab - Serviceudgifter

3. forventet regnskab - Serviceudgifter skema 3. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo september 3. FR Afvigelse Undervisningsudvalget

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Version

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Version BILAG 1 '+ = merforbrug el. mindreindtægter /- = mindre forbrug el. merindtægter Oversigt over Nr. Forslag Budget 2015 Budget 2016 Budget 2017 Budget 2018 1 Hjemmepleje - demografi -1.605 180-945 4.573

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2019

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 Økonomivurdering 2. kvartal 2019 Side 1 af 10 Økonomivurdering pr. 2. kvartal 2019 Samlet Af ovenstående tabel fremgår at, vi forventer merforbrug på 9,0 mio. kr. på drift og et mindreforbrug på 54,7 mio.

Læs mere

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014 Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 2. FR Dette bilag indeholder en mere detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012 Referat mandag den 5. november 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager -

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Tirsdag den 27. november 2018 Start kl.: 19:30 Slut kl.: 20:00 Medlemmer: Carsten Rasmussen (A) (Formand) Mikael Ralf Larsen (F) (Medlem)

Læs mere

AKTUEL ØKONOMI Ultimo februar 2019

AKTUEL ØKONOMI Ultimo februar 2019 AKTUEL ØKONOMI Ultimo februar 2019 Indhold 1. Resume og indledning...1 2. Risikofaktorer...2 3. Den gennemsnitlige likviditet...4 4. Den faktiske kassebeholdning...6 5. Ændringer i forhold til budgetforliget

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til Noter til regnskab Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -10.827 Serviceudgifter -10.040 Overførselsudgifter 218 Den centrale refusionsordning 680 Ældreboliger -1.685

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme:

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme: SOCIAL OG SUNDHED Dato: 22. oktober 2018 Tlf. dir.: 4477 3461 E-mail: arn@balk.dk Kontakt: Arne Stausholm Sagsid: 00.30.14-G01-4-18 Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme:

Læs mere

Oprindelig budget. I 1.000 kr. Drift - Borgerrådgivning 252.266 251.608 258.833 7.225

Oprindelig budget. I 1.000 kr. Drift - Borgerrådgivning 252.266 251.608 258.833 7.225 Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30.09.2015 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 252.266 251.608 258.833 7.225 Ældreboliger -15.606-15.615-15.615 0 Myndighed - Hjælpemidler 20.585 20.581

Læs mere

Mio. kr. Oprindeligt budget 3.800,1 Forventet regnskab 3.743,8 Underskridelse -56,3

Mio. kr. Oprindeligt budget 3.800,1 Forventet regnskab 3.743,8 Underskridelse -56,3 Vedrørende: Notat - budgetopfølgning og forventet regnskab pr. 30. juni 2013 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2013 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-12 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 - Økonomioversigt Forv. Opr. budget regnskab Korr. budget Regnskab mio.kr. (-) angiver indtægt/overskud 2014 30/9 14 2014 2014

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Overførsler fra 2014 til 2015

Overførsler fra 2014 til 2015 1 Overførsler fra 2014 til 2015 Sundhed og ældre Side Aftaleområde Overført 2013-2014 Korr budget 2014 Forbrug 2014 Overførsel til 2015 Overførsel i pct. Sundhedsområdet Rehabiliteringsenheden 423,8 19.348,1

Læs mere

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning August 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau 6.796 5.722 6.831 8.493

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere