Referat Kontaktudvalgsmøde Klinik Nord. 23. september Mødested: Kursuslokalet Afsnit 14 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Kontaktudvalgsmøde Klinik Nord. 23. september Mødested: Kursuslokalet Afsnit 14 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Kl"

Transkript

1 Referat Kontaktudvalgsmøde Klinik Nord 23. september 2014 Mødested: Kursuslokalet Afsnit 14 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Kl

2 Referat: Deltagere: Jan Mainz (JM), Forløbschef, Psykiatriledelsen Kurt Nielsen (KN), Klinikchef, Klinik Nord Anne Kristine Hvidtfeldt (AKH), AC-Fuldmægtig, Psykiatrien Anne-Grethe Rasmussen, Kvalitetskonsulent, Psykiatrien Pernille Bernt Madsen (PBM), Ledende socialrådgiver, BPS Ellen Lykke (EL), Brønderslev Kommune Lene Fuglsang (LF), Jammerbugt Kommune Jens Peter Gam (JPG), Frederikshavn Kommune Lis Haack Olsen (LHO), Praktiserende læge, Frederikshavn Tina Mørk (TM), Hjørring kommune Tina Kjeldgaard (TK), Brønderslev Kommune Karsten Kamstrup (KK), Frederikshavn Kommune Afbud: Lilly Nielsen (LN), Frederikshavn Kommune Nicolaj Johansson (NJ), Sundhedskonsulent, Psykiatrien Mikael Haugaard (MH), Hjørring Kommune Thomas Pugh (TP), Hjørring Kommune Helle Laursen (HL), Hjørring Kommune Anne Trondal (AT), Læsø Kommune Helle Torp, (HT), Brønderslev Kommune Referent: Martin Roed (MR), AC-Fuldmægtig, BPS 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendes med tilføjelse til Eventuelt: Ny psykiatriplan 2. Godkendelse af referat fra mødet den 12. juni 2014 Referatet godkendes. 3. Oplæg omkring Team børn af psykisk syge (Jan Sandberg) - Udsættes til d. 25. november ønske om 30 minutters oplæg. 4. Drøftelse af utilsigtede hændelser - deltagelse af Anne-Grethe Rasmussen (fast punkt) JM byder velkommen til Psykiatriens risikomanager, Anne-Grethe Rasmussen. Anne- Grethe beskriver arbejdet med de tværsektorielle UTH. Der spørges ind til kommentarer til den udsendte årsrapport. Anne Grethe orienterer om det fremadrettede tværsektorielle arbejde med utilsigtede hændelser. Samarbejdet er opdelt i 4 klynger i Region Nordjylland. EL beskriver arbejdet i Brønderslev kommune, som også benytter sig af samme arbejdsopgaver og opgørelser som Psykiatrien. Der er dog problem med brugen af andre aktører, hvor der kun indrapporteres få UTH.

3 Det samme billede af arbejdsopgaver og problemer er gældende i Jammerbugt og Hjørring kommune. LHO oplyser, at ude i praksis arbejdes der også med UTH, men tidsmæssigt prioriteres patienter over arbejdet med UTH. Derfor er det oftest kun de mest alvorlige UTH som indberettes. 5. Drøftelse af uhensigtsmæssige indlæggelser JM oplyser, at punktet skal give mulighed til at drøfte særlige problemstillinger eller cases. KN konstaterer, at antallet af indlæggelser er steget i Hjørring umiddelbart efter sommerferien. Årsagen hertil kendes ikke, men eventuelt ferieafvikling hos egen læge er en mulighed. KK beskriver episode med patient fra Mariested, hvor indlagt patient udskrives/hjemsendes grundet pladsmangel på Brønderslev psykiatriske Sygehus. JM kender ikke det konkrete tilfælde, men foreslår at KK sender beskrivelse til KN, så episoden behandles særskilt. PBM kender patient og oplyser, at patienten ofte er indlagt, og sagen generelt er kompleks. LHO oplyser, at psykiatriens regler for indlæggelse kan være uklare og der bruges meget tid på at få oplyst, om patienten skal indlægges i Brønderslev eller Aalborg. JM orienterer om at nye patienter skal indlægges via Aalborg og kendte patienter kan indlægges direkte i Brønderslev. KN og JM henviser til retningslinjer på hjemmeside. JM foreslår at retningslinjer sendes ud sammen med referat (vedlagt som bilag til referat) LHO mener, at praksis for indlæggelse er blevet meget lettere end tidligere. 6. Præsentation af kampagnen En af os - Udsættes til d. 25. november. Drøftelse af ønske til kommende kontaktudvalgsmøde. Ønske om 30 min oplæg. Det besluttes at Inge holder oplæg omkring brugen af ambassadørkorps og samarbejde med kommunerne. 7. Status på samarbejde og koordinerende opgaveflytninger mellem sektorer (fast punkt) JM spørger til eventuelle emner til drøftelse. PBM beskriver udfordringer omkring fastsættelse af aftaler med kommunerne omkring patientsager. JPG kender ikke til problemer i Frederikshavn. Udfordringer omkring mødeaftaler og dialog mellem kommuner og Psykiatrien drøftes på mødet. AKH oplyser, at punktet anvendes til udveksling af opgaveudvikling i sektorerne. 8. Drøftelse af aktiviteten (fast punkt) a. Antal Indlæggelser (bilag 2) b. Antal færdigbehandlede patienter (bilag 3) JM gennemgår oversigter og orienterer om, at data generelt ser fine ud. 9. Indsatsen i forhold til patienter med oligofreni. AKH orienterer om punktet, som skal drøftes 1 gang årligt.

4 I regionens budgetforlig, er der afsat midler til en øget indsats indenfor oligofreni behandling. Den samlede oligofreni-indsats bliver forankret i Klinik Nord under Ældrepsykiatrien. LF oplyser, at der opleves stor ventetid på behandling indenfor oligofreni. Aftale omkring pædagog/støtte ved indlæggelse og behandling drøftes. Hvis Psykiatrien rekvirerer støtte, skal Psykiatrien betale udgift. Ligeledes skal kommunen betale, hvis denne er rekvirent af støtten. 10. Særligt fokus på udvikling af samarbejdet i forbindelse med sektorovergange i forhold til mennesker med sindslidelse og samtidigt misbrug. Punktet er et fast punkt. Se også pkt. 12. JM efterspørger kommentarer til varetagelse af dobbeltdiagnosepatienter. JPG oplyser, at der opleves problemer med psykiatrisk behandling af denne type patienter. Enten skal sygdommen eller misbruget være behandlet, før anden behandling kan påbegyndes. 11. Drøftelse af samarbejdsprojekter i henhold til Økonomiaftalen for 2014.(JM) (bilag 4) JM henviser til de udsendte bilag omkring forslag fra Jammerbugt, Hjørring og Brønderslev. AKH beskriver, at visse tilbud fra kommuner kan håndteres bilateralt. De udsendte ønsker fra kommunerne er typisk meget kortfattede, og der vil være behov for yderligere drøftelse omkring indhold. JM vil gerne arbejde hen imod en mulighed for kompetenceudvikling af kommunale medarbejdere. JM efterlyser konkrete input til ønsker for kurser til kompetenceudvikling. Der er desuden ønske om at kunne ringe ind til Psykiatrien med spørgsmål til konkrete patientforløb. AKH oplyser, at de praktiserende læger allerede har denne mulighed i dag. TM beskriver ønske om formaliseret samarbejde mellem kommuner og opsøgende psykoseteams omkring komplicerede patienter. AKH spørger ind til ønske fra Hjørring kommune omkring fælles kompetenceudvikling omkring fremskudt visitation. JM foreslår, at opgaven placeres i Klinik Nord. Kurt er enig i dette. 12. Orientering om retningslinjen for koordinerede indsatsplaner vedr. dobbeltdiagnose (JM) (bilag 5) JM orienterer om mulighed for deltagelse i konference. Se også pkt Drøftelse af den sygdomsspecifikke sundhedsaftale vedr. patienter med skizofreni. JM orienterer om status på arbejdet. Der skal nedsættes en arbejdsgruppe/referencegruppe, der skal udarbejde nyt forløbsprogram for patienter med skizofreni. Aftaler og forpligtelser i forbindelse med den nye sundhedsaftale drøftes på mødet. Det konstateres at arbejdet med denne sygdomsspecifikke aftale har ligget stille meget længe, på trods af, at skizofreni er en af de mest alvorlige psykiske sygdomme.

5 14. Udpegning af ny repræsentant til koordineringsgruppen for indlæggelse og udskrivning (TK) TK oplyser, at opgaven har ligget hos Brønderslev kommune, men at opgaven gerne ses placeret i anden kommune. Den fremtidige organisering og planlægning er på nuværende tidspunkt ukendt. JGP tager opgaven frem til årets udgang. MR sørger for indkaldelse via Ole Bertram Andersen til JPG. 15. Status på 3. generations sundhedsaftaler (fast punkt i 2014) Drøftelse af deltagelse af jobkonsulenter: jvf. pkt. 12 fra kontaktudvalgsmøde d. 12. juni JPG forklarer at flere og flere opgaver, der har relevans for psykiatriske patienter, er flyttet over på jobkonsulenterne. Derfor er der blevet stillet spørgsmål om, hvorvidt repræsentanter for rehabiliteringsteams bør deltage på kontaktudvalgene. JM foreslår, at der tages stilling til eventuel ny organisering af kontaktudvalgene når den nye sundhedsaftale er på plads. Der er enighed om dette på mødet. JM gennemgår den generelle status på arbejdet. De individuelle dele af aftalen er ved at blive samlet til én sundhedsaftale. Organiseringen i den nye sundhedsaftale er ikke kendt på nuværende tidspunkt, men Psykiatrien har fremsendt ønske om, at så mange kontaktudvalg som muligt bevares. Der orienteres om, at praktiserende læger i den nye aftale bliver en meget mere aktiv part. JM spørger til kommentarer fra kommuner. AKH orienterer om tidsplan for den ny sundhedsaftale. 16. Ajourføring af oversigt over kommunale kontaktpersoner (AKH) Oversigt omdeles på mødet. 17. Eventuelt AKH beskriver planer for udarbejdelse af ny psykiatriplan, og i denne forbindelse kan der være emner, der med fordel kan drøftes i regi af kontaktudvalgene. Ny psykiatriplan skal derfor dagsordenssættes på kommende kontaktudvalgsmøde. På grund af tidsplanen for udarbejdelse af psykiatriplan, er der kun kontaktudvalgsmødet d. 25. november, der kan anvendes til drøftelse af psykiatriplanen. Det besluttes, at mødet den 25. november 2014 udvides med 30 minutter kl til MR udsender opdateret mødeindkaldelse. Kurt orienterer kort om budgetforliget, herunder plan for opstart af OPUS til unge skizofrene. JM supplerer, at generelt tilgår der mange midler til Psykiatrien, blandt andet til varetagelse af ny udredningsret. Samtidigt er der store problemer med rekruttering af læger, og derfor arbejdes der med brug af andre faggrupper, bl.a. psykologer. Der vil være bl.a. også være øget fokus på nedbringelse af overdødelighed, reducering af tvang og liasonpsykiatri. Der vil blive en større indsats på opsporing og opfølgning på psykiatriske patienters somatiske sygdomme.

6 LHO opfordrer til, at der afholdes orienteringsmøder/temadage med kommuner og praktiserende læger omkring øget samarbejdsrelationer. KN orienterer om temamøder omkring patientens team. Der udsendes beskrivelse af patientens team sammen med referat. (vedlagt som bilag til referat) /Referat slut

Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord

Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord Referat Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord 26. november 2013 Mødested: Kursuslokalet Afsnit 14 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Kl. 13.30 15.30 Referat: Deltagere: Kurt Nielsen (KN), Klinikchef, Klinik Nord

Læs mere

Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord

Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord Referat Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord 17. september 2013 Mødested: Kursuslokalet Afsnit 14 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Kl. 13.00 15.30 Referat: Deltagere: Kurt Nielsen (KN), Klinikchef, Klinik

Læs mere

Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord

Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord Referat Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord 25. april 2012 Mødested: Kursuslokalet Afsnit 14 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Kl. 13.30 15.30 Referat: Deltagere: Helle K. Jakobsen (HKJ), ledende oversygeplejerske,

Læs mere

Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord

Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord Referat af møde i Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord 24.11.2015 Mødested: Kursuslokalet Indgang 8 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Mødeleder: Susanne Jensen Referent : Lis Hvass Markusen Deltagere:

Læs mere

Referat af møde i Psykiatriens Kontaktudvalg Thy-Morsden 9. september 2014 i Psykiatrisk Ambulatorium Thy-Mors. Mødeleder: Jan Mainz

Referat af møde i Psykiatriens Kontaktudvalg Thy-Morsden 9. september 2014 i Psykiatrisk Ambulatorium Thy-Mors. Mødeleder: Jan Mainz Psykiatrisk Ambulatorium Thy-Mors Referat af møde i Psykiatriens Kontaktudvalg Thy-Morsden 9. september 2014 i Psykiatrisk Ambulatorium Thy-Mors. Mødeleder: Jan Mainz Referent: Lis Hvass Markusen Deltagere:

Læs mere

Referat af møde i Psykiatriens Kontaktudvalg Thy-Mors den 7. maj Mødeleder: Kurt Nielsen. Lis Hvass Markusen. Referent:

Referat af møde i Psykiatriens Kontaktudvalg Thy-Mors den 7. maj Mødeleder: Kurt Nielsen. Lis Hvass Markusen. Referent: Ambulatorium for almen psykiatri Thy-Mors Referat af møde i Psykiatriens Kontaktudvalg Thy-Mors den 7. maj 2013. Mødeleder: Kurt Nielsen Referent: Lis Hvass Markusen Mødedeltagere Forløbschef Jan Mainz

Læs mere

Møde i Samarbejdsforum Thy-Mors 25. maj 2016

Møde i Samarbejdsforum Thy-Mors 25. maj 2016 Psykiatriens Samarbejdsforum Thy- Mors Administrativ koordinator - PS Klinik Nord Lis Hvass Markusen +4597644086 lis.hvass.markusen@rn.dk 02.06. 2016 REFERAT AF Møde i Samarbejdsforum Thy-Mors 25. maj

Læs mere

Referat Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord. 29. september 2015. Mødested: Kursuslokalet Indgang 8 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Kl. 13.00 15.

Referat Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord. 29. september 2015. Mødested: Kursuslokalet Indgang 8 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Kl. 13.00 15. Referat Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord 29. september 2015 Mødested: Kursuslokalet Indgang 8 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Kl. 13.00 15.30 Referat: Deltagere: Jan Mainz (JM), Forløbschef, Psykiatriledelsen

Læs mere

Mødedeltagere Psykiatrien, Region Nordjylland: Jan Mainz (mødeleder), Malene Vejby, Anne Kristine Hvitfeldt

Mødedeltagere Psykiatrien, Region Nordjylland: Jan Mainz (mødeleder), Malene Vejby, Anne Kristine Hvitfeldt Budget og Planlægning Mølleparkvej 10 9000 Aalborg Specialkonsulent Anne Kristine Hvitfeldt +4530682225 ankrh@rn.dk REFERAT Møde i Samarbejdsforum Nord Den 12. december 2018, kl. 13.00 15.00 Mødested:

Læs mere

Referat af Kontaktudvalgsmøde den 2. maj 2011 i Psykiatrien, Afdeling Thy-Mors.

Referat af Kontaktudvalgsmøde den 2. maj 2011 i Psykiatrien, Afdeling Thy-Mors. Referat af Kontaktudvalgsmøde den 2. maj 2011 i Psykiatrien, Afdeling Thy-Mors. Distriktspsykiatrien Thy - Mors, teamet Deltagere: Sektionsleder Elin Brandt, Thisted Kommune Læge Karen Margrethe Bjerre

Læs mere

Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse

Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse Godkendt af Den Administrative Styregruppe for sundhedsaftaler den 08 12 2010 1 Kommissorium for Kontaktudvalg på de Psykiatriske sygehuse Nedsættelse

Læs mere

Referat fra møde i Kontaktudvalg for voksenpsykiatri, Klinik Syd. Mandag d. 24. juni 2013

Referat fra møde i Kontaktudvalg for voksenpsykiatri, Klinik Syd. Mandag d. 24. juni 2013 Klinik Syd Referat fra møde i Kontaktudvalg for voksenpsykiatri, Klinik Syd. Mandag d. 24. juni 2013 Deltagere: Thomas Lohman, bevillingschef, Aalborg Kommune Helle Christoffersen, leder af Socialcenter

Læs mere

Referat Psykiatriens Samarbejdsforum Thy-Mors 18. januar 2016

Referat Psykiatriens Samarbejdsforum Thy-Mors 18. januar 2016 Referat Psykiatriens Samarbejdsforum Thy-Mors 18. januar 2016 Psykiatriens Samarbejdsforum Thy-Mors Sekretariatsbetjening v/ Adm. koordinator Lis Hvass Markusen Tlf. 9764 30 50 eller Tlf. 2548 9733 Psykiatriens

Læs mere

Referat af Kontaktudvalgsmøde i Psykiatriens Afdeling Thy-Mors, den 22. august 2011.

Referat af Kontaktudvalgsmøde i Psykiatriens Afdeling Thy-Mors, den 22. august 2011. Referat af Kontaktudvalgsmøde i Psykiatriens Afdeling Thy-Mors, den 22. august 2011. Distriktspsykiatrien Thy - Mors, teamet Deltagere: Sektionsleder Elin Brandt, Thisted Kommune Demenskoordinator Gitte

Læs mere

Referat fra møde i Kontaktudvalg for voksenpsykiatri, Afdeling Syd

Referat fra møde i Kontaktudvalg for voksenpsykiatri, Afdeling Syd Afdeling Syd Referat fra møde i Kontaktudvalg for voksenpsykiatri, Afdeling Syd Torsdag d. 9. juni 2011 kl. 13.00 15.00 Deltagere: Hanna Strandvig, Anne Kristine Hvitfeldt, Jonna Thomsen, Dorte Rømer Jensen,

Læs mere

Administrativt notat om forslag til justeringer til Høringsversion af Psykiatriplan

Administrativt notat om forslag til justeringer til Høringsversion af Psykiatriplan Administrativt notat om forslag til justeringer til Høringsversion af Psykiatriplan 2015-2020 Budget- og Planlægningsafdelingen Ref.: RBR Administrationen har gennemgået høringsversion af Psykiatriplan

Læs mere

Referat af møde i Psykiatriens Kontaktudvalg Thy-Mors, den 6. maj Jan Mainz. Mødeleder: Dagsorden:

Referat af møde i Psykiatriens Kontaktudvalg Thy-Mors, den 6. maj Jan Mainz. Mødeleder: Dagsorden: Psykiatrisk Ambulatorium Thy-Mors Referat af møde i Psykiatriens Kontaktudvalg Thy-Mors, den 6. maj 2014 Mødeleder: Referent: Dagsorden: Jan Mainz Lis Hvass Markusen 1. Referat af møde den 26.02.2014,

Læs mere

Overdødeligheden blandt psykisk syge: Danmark har et alvorligt sundhedsproblem Den politiske workshop

Overdødeligheden blandt psykisk syge: Danmark har et alvorligt sundhedsproblem Den politiske workshop Overdødeligheden blandt psykisk syge: Danmark har et alvorligt sundhedsproblem Den politiske workshop Jan Mainz Professor, vicedirektør, Ph.D. Aalborg Universitetshospital - Psykiatrien Hvad er der behov

Læs mere

Bilateral sundhedsaftale mellem Læsø Kommune og Region Nordjylland

Bilateral sundhedsaftale mellem Læsø Kommune og Region Nordjylland Bilateral sundhedsaftale mellem Læsø Kommune og Region Nordjylland 2 Bilateral Sundhedsaftale mellem Læsø Kommune og Region Nordjylland Indholdsfortegnelse INDLEDNING.................................................................................................

Læs mere

Referat: Møde i Kontaktudvalg for voksenpsykiatri, Afdeling Syd

Referat: Møde i Kontaktudvalg for voksenpsykiatri, Afdeling Syd Referat: Møde i Kontaktudvalg for voksenpsykiatri, Afdeling Syd Torsdag d. 30. august 2012 Deltagere: Jan Mainz, Helle Jørgensen, Lise Claesson, Marianne Mortensen, Helle Christoffersen, Britta Bruun-Schmidt,

Læs mere

Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug

Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug Budget & Plan Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug 5. november 2015 Mødedeltagere Carsten Johansen, Aalborg Kommune Frank Lundum,

Læs mere

Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug

Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug Budget & Plan Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug 18. august 2015 kl. 14:00 til kl. 16:00 i Mødelokale B, Psykiatrien i Region

Læs mere

Sundhedspolitisk Dialogforum

Sundhedspolitisk Dialogforum Sundhedspolitisk Dialogforum D. 22. oktober 2015 Oplæg om Det psykiatriske område (kommunale og regionale snitflader) Sundhed og psykisk sygdom Mennesker, der har en alvorlig psykisk sygdom som f.eks.

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Dagsorden Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 14. dec. 2015 kl 15.30-17.30 i mødelokale SAN, IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune (kommunal

Læs mere

Møde i Samarbejdsforum Nord 9. november 2017, kl Mødested: Brønderslev Psykiatriske Sygehus. Hjørringvej Brønderslev.

Møde i Samarbejdsforum Nord 9. november 2017, kl Mødested: Brønderslev Psykiatriske Sygehus. Hjørringvej Brønderslev. Møde i Samarbejdsforum Nord 9. november 2017, kl. 13.00 15.00 Mødested: Brønderslev Psykiatriske Sygehus. Hjørringvej 180. 9700 Brønderslev. Kursuslokalet, Indgang 8. Deltagere i Samarbejdsforum Nord:

Læs mere

Evaluering af fremskudt visitation. Samarbejdsaftale mellem Hjørring Kommune og Brønderslev Psykiatriske Sygehus. Evaluering af

Evaluering af fremskudt visitation. Samarbejdsaftale mellem Hjørring Kommune og Brønderslev Psykiatriske Sygehus. Evaluering af Evaluering af Samarbejdsaftale om Fremskudt visitation til borgere med svære sindslidelser fra Hjørring Kommune indlagt på Brønderslev Psykiatriske Sygehus 1 1. Indledning...2 2. Evaluering...3 2.1. Kronologisk

Læs mere

Referat. Samarbejdsforum. Klinik Psykiatri Nord Mødested: Kursuslokalet Indgang 8 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Kl

Referat. Samarbejdsforum. Klinik Psykiatri Nord Mødested: Kursuslokalet Indgang 8 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Kl Referat Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord 16.02.2016 Mødested: Kursuslokalet Indgang 8 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Kl. 13.30 15.30 Mødeleder: Jan Mainz Referent: Inge-Merete Nesgaard Deltagere:

Læs mere

9. Drøftelse af socialpsykiatriske tilbud ved afslutning af ambulante patienter (v/(kurt Nielsen og Peter Lykke Sørensen).

9. Drøftelse af socialpsykiatriske tilbud ved afslutning af ambulante patienter (v/(kurt Nielsen og Peter Lykke Sørensen). KLINIK NORD Psykiatrisk Ambulatorium Thy-Mors Referat af møde i Psykiatriens Kontaktudvalg Thy-Mors den 5. november 2013. Mødeleder: Referent: Jan Mainz Afbud: Kurt Nielsen Poul Olsen, Morsø Kommune Mette

Læs mere

Kontaktudvalgsmøde for børne- og ungdomspsykiatri

Kontaktudvalgsmøde for børne- og ungdomspsykiatri Klinik Børn og Unge Kontaktudvalgsmøde for børne og ungdomspsykiatri 16. juni 2014 kl. 13:0015:00 i Mødelokale A, Mølleparkvej 10, 9000 Aalborg. Mødedeltagere Mette Hertel (Praksiskonsulent); Sven Thomsen

Læs mere

Referat Kontaktudvalgsmøde for voksenpsykiatri,

Referat Kontaktudvalgsmøde for voksenpsykiatri, Klinik Syd Thomas Søndergaard AC-fuldmægtig Direkte: 97643582 thso@rn.dk Referat Kontaktudvalgsmøde for voksenpsykiatri, Klinik Syd 19. juni 2014 Mødedeltagere Carsten Lindgaard Johansen, fagcenterchef

Læs mere

27/11/2014. Psykiatriplan Psykiatrien i dag. Temadrøftelse Regionsrådet 26. november 2014

27/11/2014. Psykiatriplan Psykiatrien i dag. Temadrøftelse Regionsrådet 26. november 2014 Psykiatriplan 2015-2020 Temadrøftelse Regionsrådet 26. november 2014 Psykiatrien i dag 1 Udvikling i antal henvisninger (indextal 2008=100) 225 200 175 150 125 100 143 134 107 I alt Voksenpsyk i alt B&U

Læs mere

Tag udgangspunkt i patientens drømme, ønsker og behov

Tag udgangspunkt i patientens drømme, ønsker og behov Opsamling på workshoppen den 30. januar 2018 vedr. Det gode borgerforløb På baggrund af den afholdte workshop den 30. januar 2018 vedrørende Det gode borgerforløb i overgangen mellem social- og behandlingspsykiatrien,

Læs mere

Lovtidende A 2009 Udgivet den 15. august 2009

Lovtidende A 2009 Udgivet den 15. august 2009 Lovtidende A 2009 Udgivet den 15. august 2009 13. august 2009. Nr. 778. Bekendtgørelse om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler I medfør af 204, stk. 2, og 205, stk. 2, i sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Sundhedsaftalen

Sundhedsaftalen Sundhedsaftalen 2015-2018 Sundhedsaftalens opbygning Sundhedsaftalen består af: Den Politiske Sundhedsaftale Den Administrative Sundhedsaftale Den Tværsektorielle Grundaftale Politisk organisering Administrativ

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Aalborg Kongres &

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Aalborg Kongres & Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 24.08.2016 kl. 13.00-15.00 Aalborg Kongres & Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Orientering om Nyt Aalborg Universitetshospital 2 3 Afrapportering

Læs mere

Samarbejdsforum for Psykiatri Børn og Unge

Samarbejdsforum for Psykiatri Børn og Unge Klinik Børn og Unge Samarbejdsforum for Psykiatri Børn og Unge 10. juni 2015 kl. 10:00-12:00 i mødelokale A (indgang 6) Mølleparkvej 10, 9000 Aalborg. Mødedeltagere Mette Hertel (Praksiskonsulent); Silas

Læs mere

Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland

Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland Oktober 2012 1 Baggrund Et af initiativerne i den nationale handleplan for den ældre medicinske patient er, at der systematisk

Læs mere

3. Det fysisk aktive sygehus, v/ Leder af Sund Info Lise Søndergaard På grund af de mange afbud til dagens møde blev punktet udsat.

3. Det fysisk aktive sygehus, v/ Leder af Sund Info Lise Søndergaard På grund af de mange afbud til dagens møde blev punktet udsat. Vibeke Deding, Chefsygeplejerske (Formand) Lone Nørgaard, Oversygeplejerske, Akut- og Traumecentret Lis Bjerregaard Riahi, Oversygeplejerske, Ortopædkirurgisk Afdeling Lise Søndergaard, Sundhedskoordinator

Læs mere

Punkt 2a: Statistik med Indlagte færdigbehandlede patienter til orientering

Punkt 2a: Statistik med Indlagte færdigbehandlede patienter til orientering Klinik Børn og Unge Alexandrina A. Grosen AC-Fuldmægtig Direkte: 97643300 aag@rn.dk Kontaktudvalgsmøde for børne- og ungdomspsykiatri 19. marts 2014 kl. 13:00-15:00 i Mødelokale A, Mølleparkvej 10, 9000

Læs mere

Møde i Samarbejdsforum Nord 4. marts 2019, kl Mødested: Brønderslev Psykiatriske Sygehus. Hjørringvej Brønderslev.

Møde i Samarbejdsforum Nord 4. marts 2019, kl Mødested: Brønderslev Psykiatriske Sygehus. Hjørringvej Brønderslev. Møde i Samarbejdsforum Nord 4. marts 2019, kl. 13.00 15.00 Mødested: Brønderslev Psykiatriske Sygehus. Hjørringvej 180. 9700 Brønderslev. Mødelokale C, Indgang 8. Deltagere: Psykiatrien, Region Nordjylland:

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

Psykiatriplan

Psykiatriplan Psykiatriplan 2015-2020 Præsentation borgermøde i Aars 19. marts 2015 v. Psykiatridirektør Per Lund Sørensen Hovedvision for Psykiatrien 2015-2020 Patienter og pårørende oplever sikre og effektive patientforløb

Læs mere

Bilateral sundhedsaftale mellem Brønderslev Kommune og Region Nordjylland

Bilateral sundhedsaftale mellem Brønderslev Kommune og Region Nordjylland Bilateral sundhedsaftale mellem Brønderslev Kommune og Region Nordjylland Brønderslev Kommune 2 Bilateral Sundhedsaftale mellem Brønderslev Kommune og Region Nordjylland Indholdsfortegnelse INDLEDNING.................................................................................................

Læs mere

1. Kommunikation vedr. hjælpemidler via korrespondancemeddelelser (sygehuse og kommuner)

1. Kommunikation vedr. hjælpemidler via korrespondancemeddelelser (sygehuse og kommuner) Referat fra mødet den 16. januar i Forum for elektronisk kommunikation Deltagere: Peter Bræum, Aalborg Kommune Grethe Nielsen, Frederikshavn Kommune Karina Eriksen, Hjørring Kommune Hanne Rasmussen, Brønderslev

Læs mere

Torsdag d. 12. marts 2015 Deltagere: Afbud:

Torsdag d. 12. marts 2015 Deltagere: Afbud: Klinik Syd Referat; Møde i Kontaktudvalg for voksenpsykiatri, Klinik Syd. Torsdag d. 12. marts 2015 Deltagere: Carsten Lindgaard Johansen, fagcenterchef for socialpsykiatri, Aalborg Kommune Thomas Lohman,

Læs mere

sektorer Parallelsession F Billeddelen med relations-id rid13 rid2 blev ikke fundet i filen. i Patientsikkerhed på tværs af

sektorer Parallelsession F Billeddelen med relations-id rid13 rid2 blev ikke fundet i filen. i Patientsikkerhed på tværs af Billeddelen med relations-id rid3 blev ikke fundet i Billeddelen med relations-id rid13 rid2 blev ikke fundet i i Patientsikkerhed på tværs af sektorer Billeddelen med relations-id rid3 blev ikke fundet

Læs mere

Koordinerende indsatsplaner

Koordinerende indsatsplaner OVERBLIK OG SAMMENHÆNG Koordinerende indsatsplaner Planlægning på tværs af sektorer i forløb med borgere, der er udfordret af psykisk sygdom, misbrug og sociale problemer INDHOLD 1 Koordinerende indsatsplaner

Læs mere

Referat fra Kontaktudvalg for voksenpsykiatri, Afdeling Syd Torsdag d. 24. maj 2012

Referat fra Kontaktudvalg for voksenpsykiatri, Afdeling Syd Torsdag d. 24. maj 2012 Afdeling Syd Referat fra Kontaktudvalg for voksenpsykiatri, Afdeling Syd Torsdag d. 24. maj 2012 Deltagere: Hanna Strandvig, Helle Jørgensen, Anne Grethe Nørgaard, Anne Kristine Hvitfeldt, Britta Bruun-

Læs mere

Bilateral sundhedsaftale mellem Frederikshavn Kommune og Region Nordjylland

Bilateral sundhedsaftale mellem Frederikshavn Kommune og Region Nordjylland Bilateral sundhedsaftale mellem Frederikshavn Kommune og Region Nordjylland 2 Bilateral Sundhedsaftale mellem Frederikshavn Kommune og Region Nordjylland Indholdsfortegnelse INDLEDNING.................................................................................................

Læs mere

Bilateral sundhedsaftale mellem Jammerbugt Kommune og Region Nordjylland

Bilateral sundhedsaftale mellem Jammerbugt Kommune og Region Nordjylland Bilateral sundhedsaftale mellem Jammerbugt Kommune og Region Nordjylland 2 Bilateral Sundhedsaftale mellem Jammerbugt Kommune og Region Nordjylland Indholdsfortegnelse INDLEDNING.................................................................................................

Læs mere

Notat. 10 dages forespørgsel fra Gert Bjerregaard, Venstre. Til Kopi til Aarhus Kommune. Socialforvaltningen. Den 14. oktober 2013

Notat. 10 dages forespørgsel fra Gert Bjerregaard, Venstre. Til Kopi til Aarhus Kommune. Socialforvaltningen. Den 14. oktober 2013 Notat Emne fra Gert Bjerregaard, Venstre Til Kopi til Aarhus Kommune Den 14. oktober 2013 har modtaget nedenstående spørgsmål fra Gert Bjerregaard, Venstre. Gert Bjerregaard efterspørger samtidig forvaltningens

Læs mere

Referat fra møde i Kontaktudvalg for voksenpsykiatri, Klinik Syd. Torsdag d. 12. december 2013

Referat fra møde i Kontaktudvalg for voksenpsykiatri, Klinik Syd. Torsdag d. 12. december 2013 Klinik Syd Referat fra møde i Kontaktudvalg for voksenpsykiatri, Klinik Syd. Torsdag d. 12. december 2013 Deltagere: Aalborg Kommune, Leder af Socialcenter Central/Ung, Helle Christoffersen Aalborg Kommune,

Læs mere

Kontaktudvalgsmøde for voksenpsykiatri,

Kontaktudvalgsmøde for voksenpsykiatri, Klinik Syd Thomas Søndergaard AC-fuldmægtig Direkte: 97643582 thso@rn.dk Referat Kontaktudvalgsmøde for voksenpsykiatri, Klinik Syd 26. marts 2014 Mødedeltagere Carsten Lindgaard Johansen, fagcenterchef

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling. Oktober 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling. Oktober 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september

Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september Primær Sundhed Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september Deltagere i mødet: Hanne Heuch, Jammerbugt kommune Marianne Holm, Thisted kommune Susanne Gaardbo Jensen, Hjørring

Læs mere

Punkt 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Lone Sandahl bød velkommen til mødet og dagsordenen blev godkendt.

Punkt 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Lone Sandahl bød velkommen til mødet og dagsordenen blev godkendt. REFERAT fra møde i Kontaktudvalget Sygehus Thy-Mors og Thisted, Morsø og Jammerbugt Kommuner Torsdag den 15. september 2011 Tilstede: Thisted Kommune Gitte Dahlgaard Bente Øllgaard Ivan Stig Holm Jan Bendix

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Musiksalen,

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Musiksalen, Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Beskæftigelsesudvalget Mødet den 24.08.2016 kl. 12.30-15.00 Musiksalen, Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Orientering om Nyt Aalborg Universitetshospital

Læs mere

Den justerede Nordjyske Kronikermodel

Den justerede Nordjyske Kronikermodel Den justerede Nordjyske Kronikermodel Forudsætningerne Sundhedskoordinationsudvalget godkendte på sit møde den 31. august den justerede Nordjyske Kronikermodel. Uændrede forudsætninger for det tværsektorielle

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Mandag den 10. oktober 2016 kl. 12.00-15.00 Sted: Mødelokale M6, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Birthe Mette Pedersen, Programchef,

Læs mere

Status for Økonomiaftalemål i Sundhedsaftale

Status for Økonomiaftalemål i Sundhedsaftale Status for Økonomiaftalemål i Sundhedsaftale I Sundhedsaftalen 2015-18 er der fastlagt fire mål, der har afsæt i Økonomiaftalerne for 2014 og 2015. De fire mål i Økonomiaftalerne er: Færre uhensigtsmæssige

Læs mere

Referat Møde i Faglig Følgegruppe for Forebyggelse og Sundhedsfremme side 1

Referat Møde i Faglig Følgegruppe for Forebyggelse og Sundhedsfremme side 1 Hjørring Kommune Referat 011012 Møde i Faglig Følgegruppe for Forebyggelse og Sundhedsfremme side 1 Mødedato: Tirsdag den 11. september 2012 Mødet påbegyndt: Kl. 13.00 Mødet afsluttet: Kl. 16.00 Mødested:

Læs mere

Resterende udviklingstiltag i Sundhedsaftalen der endnu ikke er prioriteret til igangsætning.

Resterende udviklingstiltag i Sundhedsaftalen der endnu ikke er prioriteret til igangsætning. Patientforløb AC fuldmægtig Maja Lynderup Behrmann Direkte +4520591066 m.behrmann@rn.dk Sagsnummer 2014-016996 24. januar 2017 NOTAT Resterende udviklingstiltag i Sundhedsaftalen der endnu ikke er prioriteret

Læs mere

Porteføljeansvarlig: Ikke nødvendigt. Godkendt i PSG: 21 august 2017

Porteføljeansvarlig: Ikke nødvendigt. Godkendt i PSG: 21 august 2017 Revideret Kommissorium for: Projektgruppen for genoptræningsområdet Formandskab: Kommunerne: Lars Bach, Rebild Kommune Regionen: Lars Lejbølle, Sundhed på Tværs Sekretariat: Formandskabet har ansvaret

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert Krav 3. Hvordan parterne følger op på aftalen Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Projektbeskrivelse: Projekt brugerstyrede senge i Klinik Nord, Brønderslev Psykiatriske Sygehus

Projektbeskrivelse: Projekt brugerstyrede senge i Klinik Nord, Brønderslev Psykiatriske Sygehus Projektbeskrivelse: Projekt brugerstyrede senge i Klinik Nord, Brønderslev Psykiatriske Sygehus Indhold 1. Projektets formål... 2 2. Projektets målgruppe/patientgruppe... 2 3. Beskrivelse af projektets

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

Referat: Møde i Kontaktudvalg for voksenpsykiatri, Klinik Syd. Torsdag d. 19. september 2013

Referat: Møde i Kontaktudvalg for voksenpsykiatri, Klinik Syd. Torsdag d. 19. september 2013 Klinik Syd Referat: Møde i Kontaktudvalg for voksenpsykiatri, Klinik Syd. Torsdag d. 19. september 2013 Deltagere: Kommunale deltagere: Aalborg Kommune, kst. centerchef for socialpsykiatri, Carsten Lindgaard

Læs mere

Projektbeskrivelse. Pilotprojekt for udvikling af samarbejdet mellem Aalborg Kommune og Klinik Psykiatri

Projektbeskrivelse. Pilotprojekt for udvikling af samarbejdet mellem Aalborg Kommune og Klinik Psykiatri Projektbeskrivelse Pilotprojekt for udvikling af samarbejdet mellem Aalborg Kommune og Klinik Psykiatri Syd Indhold Indhold... 2 1. Baggrund... 3 2. Projektbeskrivelse... 3 a) Inkluderede borgere i pilotprojektet...

Læs mere

KKR. 20. december Dagsorden:

KKR. 20. december Dagsorden: KKR S J Æ L L AN D Referat til ordinært møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 29. november 2018, kl. 12.15-13.45 Mødelokale 3.26, 4. sal, Den høje bygning, Psykiatrien Slagelse, Fælledvej

Læs mere

2. Revidering af aftalen vedr. børn og unge med sindslidelse (v/kit Borup)

2. Revidering af aftalen vedr. børn og unge med sindslidelse (v/kit Borup) Klinik Psykiatri Syd Samarbejdsforum for Psykiatri Børn og Unge 28. september 2016 kl. 13:00-14:30 i mødelokale B (indgang 6) Mølleparkvej 10, 9000 Aalborg. Mødedeltagere Mette Hertel (Praksiskonsulent);

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Et sammenhængende sundhedsvæsen med borgeren i centrum

Et sammenhængende sundhedsvæsen med borgeren i centrum Sundhed en fælles opgave Sundhedsaftalen 2010-2014 Indledning Kommunalbestyrelserne i de 17 kommuner og Region Sjælland ønsker med denne aftale at sætte sundhed som en fælles opgave på dagsordenen i såvel

Læs mere

Møde i Samarbejdsforum Nord 22. maj 2017, kl Mødested: Brønderslev Psykiatriske Sygehus. Hjørringvej Brønderslev.

Møde i Samarbejdsforum Nord 22. maj 2017, kl Mødested: Brønderslev Psykiatriske Sygehus. Hjørringvej Brønderslev. Møde i Samarbejdsforum Nord 22. maj 2017, kl. 13.00 15.00 Mødested: Brønderslev Psykiatriske Sygehus. Hjørringvej 180. 9700 Brønderslev. Kursuslokalet, Indgang 8. Faste deltagere: Psykiatrien, Region Nordjylland:

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

Godkendelse af Sundhedsaftalen

Godkendelse af Sundhedsaftalen Punkt 10. Godkendelse af Sundhedsaftalen 2015-2018 2014-40284 Forvaltningerne indstiller, at Familie- og Socialudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Ældre- og Handicapudvalget og Sundheds- og Kulturudvalget

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl Psykiatrisk Center Sct. Hans, Boserupvej 2, 4000 Roskilde

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl Psykiatrisk Center Sct. Hans, Boserupvej 2, 4000 Roskilde K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Torsdag den 26. august 2010 Kl. 15.00 Psykiatrisk Center Sct. Hans, Boserupvej 2, 4000 Roskilde Møde nr. 5 Medlemmer: Gitte Frydensbjerg

Læs mere

Forventninger og udfordringer i den lokale arbejdstilrettelæggelse med koordinerende indsatsplaner. Jan Mainz Professor, Vicedirektør, Ph.D.

Forventninger og udfordringer i den lokale arbejdstilrettelæggelse med koordinerende indsatsplaner. Jan Mainz Professor, Vicedirektør, Ph.D. Forventninger og udfordringer i den lokale arbejdstilrettelæggelse med koordinerende indsatsplaner Jan Mainz Professor, Vicedirektør, Ph.D. Misbrug og dobbeltdiagnoser Hvad er problemet? Alkohol Det er

Læs mere

Overdødeligheden blandt psykisk syge: Danmark har et alvorligt sundhedsproblem

Overdødeligheden blandt psykisk syge: Danmark har et alvorligt sundhedsproblem Overdødeligheden blandt psykisk syge: Danmark har et alvorligt sundhedsproblem Jan Mainz Professor, vicedirektør, Ph.D. Aalborg Universitetshospital - Psykiatrien Case En 64-årig kvinde indlægges akut

Læs mere

Bekendtgørelse om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler

Bekendtgørelse om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler Bekendtgørelse nr. 0 Bekendtgørelse om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler I medfør af 204, stk. 2, og 205, stk. 2, i sundhedsloven, jf. lov nr. 546 af 24. juni 2005, fastsættes: 1. Regionsrådet

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Referat Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 11. april. 2016 kl 14.00-16.00 i mødelokale CPU, Koncern IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune

Læs mere

Handicaprådet. Dagsorden

Handicaprådet. Dagsorden Handicaprådet Dagsorden Dato: 05. april 2013 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Dato: Torsdag den 3. december 2015, kl. 14.00-16.00 Dato: 16.

Læs mere

Fælles temamøde om det tværsektorielle samarbejde i psykiatrien. Frederiksberg Rådhus den 8. april 2019

Fælles temamøde om det tværsektorielle samarbejde i psykiatrien. Frederiksberg Rådhus den 8. april 2019 Fælles temamøde om det tværsektorielle samarbejde i psykiatrien Frederiksberg Rådhus den 8. april 2019 Program Kl. 14.00 14.05 Kl. 14.05 14.10 Kl. 14.10 15.20 Kl. 15.20 15.25 Kl. 15.25 15.30 Velkomst og

Læs mere

Danmark har et alvorligt sundhedsproblem

Danmark har et alvorligt sundhedsproblem Danmark har et alvorligt sundhedsproblem Introduktion til workshop Jan Mainz Professor, vicedirektør, Ph.D. Aalborg Universitetshospital - Psykiatrien Den største udfordring for psykiatrien er psykiatriske

Læs mere

Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen

Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen 31. MAJ 2017 Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen 2019-2022 Baggrund En borgers sygdomsforløb kræver ofte både indsatser i kommunen, hos den praktiserende læge og på hospitalet. En positiv oplevelse af sygdomsforløbet

Læs mere

Sundhedsaftalen

Sundhedsaftalen Punkt 2. Sundhedsaftalen 2015-2018 2014-40284 Sundheds- og Kulturudvalget, Ældre- og Handicapudvalget, Familie- og Socialudvalget og Beskæftigelsesudvalget indstiller, at byrådet godkender Sundhedsaftalen

Læs mere

Referat af møde den 4. maj 2018:

Referat af møde den 4. maj 2018: Til Netværket for voksne sindslidende www.rs17.dk Dato 9. maj 2018 Referat af møde den 4. maj 2018: Der deltog 14 kommunale repræsentanter. Tak til Dan Nielsen for værtsskabet! Den skråskraverede blå tekst

Læs mere

Hvordan sikrer vi sammenhæng og fælles løsninger mellem kommunerne og hospitalerne? Erfaringer fra det tværsektorielle samarbejde i psykiatrien

Hvordan sikrer vi sammenhæng og fælles løsninger mellem kommunerne og hospitalerne? Erfaringer fra det tværsektorielle samarbejde i psykiatrien Hvordan sikrer vi sammenhæng og fælles løsninger mellem kommunerne og hospitalerne? Erfaringer fra det tværsektorielle samarbejde i psykiatrien Carsten Johansen Centerchef, Aalborg Kommune Carsten Møller

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Afdeling: Faaborg Midtfyn kommune Udarbejdet af: Ulrik Christensen Journal nr.: E mail: uschr@rfmk.dk Dato: 7. februar 2017 Telefon: 7353 6087 Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt:

Læs mere

Referat af møde i referencegruppen for hjerte og karsygdomme

Referat af møde i referencegruppen for hjerte og karsygdomme Referat af møde i referencegruppen for hjerte og karsygdomme Tid: Mandag d. 17. november 2014 kl. 14.30 17.00 Sted: Fyrkildevej 7, 9220 Aalborg, mødelokalet hos Sundhed og Sammenhæng 1. etage. Deltagere

Læs mere

d. Ældre... 41 e. Mennesker med kronisk sygdom...43 f. Styrket indsats på kræftområdet...43 Videndeling og kommunikation...45

d. Ældre... 41 e. Mennesker med kronisk sygdom...43 f. Styrket indsats på kræftområdet...43 Videndeling og kommunikation...45 Indholdsfortegnelse Samspil og sammenhæng... 5 Sundhed en fælles opgave... 6 Læsevejledning... 11 Det generelle... 12 Målgruppe... 12 Synliggørelse... 12 Borger-/patientrettet information og rådgivning...

Læs mere

Viborg Kommunes høringssvar til Region Midtjyllands psykiatriplan

Viborg Kommunes høringssvar til Region Midtjyllands psykiatriplan Viborg Kommunes høringssvar til Region Midtjyllands psykiatriplan 2013-2016 Indledning Viborg Kommune har med stor interesse læst og drøftet udkastet til Region Midtjyllands psykiatriplan - Strategier

Læs mere

SUNDHEDSPOLITISK DIALOGFORUM 14. Oktober 2016

SUNDHEDSPOLITISK DIALOGFORUM 14. Oktober 2016 SUNDHEDSPOLITISK DIALOGFORUM 14. Oktober 2016 VELKOMST v/ Anders Broholm, næstformand i Sundhedskoordinationsudvalget DAGENS PROGRAM 8.30-8.35 Velkomst v/anders Broholm 8.35-9.20 Oplæg v/flemming Møller

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune. Regionsrådet Region Hovedstaden

Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune. Regionsrådet Region Hovedstaden Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune Regionsrådet Region Hovedstaden j.nr. 7-203-05-79/25 modtog den 29. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i

Læs mere

Koordinerende indsatsplaner. Sara Lindhardt, Socialstyrelsen Niels Sandø, Sundhedsstyrelsen Lene Sønderup Olesen, Sundhedsstyrelsen

Koordinerende indsatsplaner. Sara Lindhardt, Socialstyrelsen Niels Sandø, Sundhedsstyrelsen Lene Sønderup Olesen, Sundhedsstyrelsen Koordinerende indsatsplaner Sara Lindhardt, Socialstyrelsen Niels Sandø, Sundhedsstyrelsen Lene Sønderup Olesen, Sundhedsstyrelsen Målsætning med dagen Informere om indhold i retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Møde i Faglig Følgegruppe for Utilsigtede Hændelser. Sundhed og Sammenhæng, Fyrkildevej 7, 9220 Aalborg Ø

Møde i Faglig Følgegruppe for Utilsigtede Hændelser. Sundhed og Sammenhæng, Fyrkildevej 7, 9220 Aalborg Ø Møde Møde i Faglig Følgegruppe for Utilsigtede Hændelser Dato 24-09-2013, kl. 14:30 17:00 Sted Deltagere Afbud Referent Sagsnr Sundhed og Sammenhæng, Fyrkildevej 7, 9220 Aalborg Ø Gitte Tougaard, Rebild

Læs mere

Referat Samarbejdsforum for Psykiatri Børn og Unge 3. oktober 2018 kl. 13:00-15:00 i mødelokale B (indgang 6) Mølleparkvej 10, 9000 Aalborg.

Referat Samarbejdsforum for Psykiatri Børn og Unge 3. oktober 2018 kl. 13:00-15:00 i mødelokale B (indgang 6) Mølleparkvej 10, 9000 Aalborg. Budget og Planlægning Referat Samarbejdsforum for Psykiatri Børn og Unge 3. oktober 2018 kl. 13:00-15:00 i mødelokale B (indgang 6) Mølleparkvej 10, 9000 Aalborg. Mødedeltagere Inge Gorm Andersen (Brønderslev

Læs mere