GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER"

Transkript

1 GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER

2 Ved anvendelse af GIS og it er det afgørende, at både de tekniske og forretningsmæssige aspekter håndteres professionelt. Med COWI som samarbejdspartner får din organisation en leverandør af både uvildig rådgivning og integrerede it-løsninger, der understøtter effektiv digitalisering hele vejen fra de forretningsmæssige mål til udvikling, drift og support. Det kalder vi 360 -rådgivning. Vi koncentrerer vores ydelser inden for fi re hovedområder: SOFTWAREPRODUKTER OG HÅNDTERING AF GEODATA COWI tilbyder en lang række GIS-produkter til effektiv indsamling og analyse af data i såvel den offentlige som den private sektor. Vores ydelser dækker hele processen fra GIS-strategi, implementering og datamanagement til undervisning/kurser og efterfølgende support. IT-MANAGEMENTRÅDGIVNING Vi dækker hele værdikæden inden for it, management og jura: udbudsrådgivning, forretnings- og kravanalyser, specifikationer og udbudsprocesser. Vi rådgiver også om business case-analyser og gevinstrealisering, programog projektledelsesrådgivning (MSP og PRINCE2) samt om enterprise-, løsnings- og systemarkitektur. UDVIKLING OG VEDLIGEHOLD AF GIS- OG IT-LØSNINGER Vi udvikler kundetilpassede løsninger baseret på moderne og udbredte teknologier. I udviklingsprocessen anvendes anerkendte best practices (eksempelvis PRINCE2 og Scrum) for at sikre fleksibilitet og læring i samarbejdet med vores kunder. IT-SUPPORT OG DRIFT Vi tilbyder support og drift af it-løsninger med særligt fokus på GIS-løsninger. Vi anvender de anerkendte best practice-processer i ITIL-rammeværket for at sikre et smidigt og professionelt partnerskab med vores kunder. Denne brochure viser et udpluk af vores mange spændende opgaver.

3 GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER 3 SOFTWAREPRODUKTER OG HÅNDTERING AF GEODATA ENERGI FYN Energi Fyn fører tilsyn på elektrisk udstyr til belysning i flere kommuner, og havde et ønske om at effektivisere arbejdet og sikre datakvalitet. Der er derfor etableret en brugervenlig tabletløsning, hvor data registreres i marken og let kan synkroniseres med Energi Fyns database. COWI bistod med rådgivning, træning og support i forbindelse med opgaven. MOBILLØSNING TIL REGISTRERING AF LYSMASTER I AARHUS KOMMUNE I forbindelse med Aarhus Kommunes modernisering af drift og vedligehold for vejbelysningsområdet har COWI etableret et effektivt registreringssystem til indsamling af præcise GPS-positioner og stamdata for kommunens ca lysmaster. Løsningen er baseret på GIS4Mobile-platformen, som bl.a. indeholder on-/offline synkronisering med mobile enheder og integration med kommunens GIS-systemer. VINTERTJENESTE COWI udfører en løbende GIS-registrering af vinterruter for Københavns og Sønderborg kommuner. Registreringen udføres med henblik på at reducere vintertjenestens omkostninger til snerydning og -saltning, samtidig med at et højt serviceniveau opretholdes, og den bygger på det nye vinter- og renholdelsesregulativ fra BYGNINGSGEOKODNING I SOLRØD COWI har gennemført en geokodning af Solrød Kommunes bygninger for at optimere anvendelsen af bygningsdata. Bygningsgeokodningen stedfæster kommunens bygningsregister, så informationer fra bl.a. BBR-registret kan præsenteres på geografiske kort. Det giver et værdifuldt og struktureret overblik over alle bygningsdata.

4 IT-MANAGEMENTRÅDGIVNING MAERSK OIL, GLOBAL GIS-INFRASTRUKTUR COWI har designet Maersk Oils globale GIS-infrastruktur, som omfatter Maersk Oils aktiviteter på alle lokationer verden over. Løsningen etablerer et collaborative workspace for deling af olieefterforskningsdata mellem 400 brugere hos Maersk Oil baseret på en standard infrastruktur og en GISapplikationsportefølje. Ved etableringen har COWI stået for implementering af web- og desktop-gis, dataplatform, søgefaciliteter, infrastruktur, sikkerhed og adgangsstyring. FÆLLES MUSEUMS-IT Kulturstyrelsen skal i 2015 udvikle et nyt system til registrering af samlinger af kunstværker og kulturhistoriske genstande på de danske statslige og statsanerkendte museer. Grundlaget for systemet er en fælles begrebs- og datamodel med tilhørende applikationer og API. COWI har fungeret som it-konsulent og udbudsrådgiver igennem analyse- og anskaffelsesfaserne, bl.a. med inddragelse af statens it-projektmodel samt statens business case-model. GIS-STRATEGI Mange større organisationer offentlige såvel som private er udfordret, når det gælder de strategiske overvejelser vedrørende anvendelsen af GIS og geodata. En GIS-strategi kan hjælpe organisationen til at høste de gevinster, der kan opnås. COWI har udarbejdet GIS-strategier for flere kommuner samt Maersk Oil. MILJØMINISTERIETS DATASTRATEGI COWI har foretaget en teknisk vurdering af Miljøministeriets strategi for miljøfaglige geodata, samt afklaret en række tekniske forhold knyttet til realiseringen af strategien. Derudover har COWI udarbejdet et oplæg til den fremtidige løsningsarkitektur for miljøfaglige geodata. Strategien har bl.a. til formål at gøre administrationen af geodata kompatibel med INSPIRE.

5 GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER UDVIKLING OG VEDLIGEHOLD AF GIS- OG IT-LØSNINGER EXPROMAN Til brug ved ekspropriationsarbejde i forbindelse med større anlægsprojekter har COWI udviklet applikationen Exproman. Exproman er en web-løsning, der håndterer dokumenter, tasks, kontakter, status mv. koblet til de relevante matrikler. Matrikeloplysningerne trækkes direkte fra OIS, og applikationen indeholder et kortvindue for fremsøgning og visning af data. ADMINISTRATION AF EU S LANDBRUGSSTØTTE COWI udvikler og vedligeholder NaturErhvervstyrelsens avancerede GISløsning IMK2, som anvendes til styrelsens sagsbehandling, kontrol og udbetaling ifm. landmændenes ansøgning om EU-landbrugsstøtte. Med ca brugere og særdeles komplekse GIS-beregninger på basis af 200 kortlag stilles der ekstremt høje krav til systemets performance og driftsstabilitet. AUTOMATISK MILJØOVERVÅGNING FOR NATURSTYRELSEN COWI har udviklet Naturstyrelsens fremtidige it-platform for indsamling af data fra miljøsensorer. Systemet opsamler kontinuerligt data fra miljøsensorer til måling af bl.a. vandstand, temperatur, surhedsgrad og saltindhold i søer og vandløb. Inden for de kommende år forventes systemet at skulle håndtere flere end sensorer. LEDNINGSEJERREGISTERET (LER) COWI varetager drift, vedligehold og videreudvikling af LER-systemet for Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. LER indeholder oplysninger om ca ledningsejeres geografiske interesseområder. Her kan entreprenører og andre graveaktører hurtigt få informationer om ejerne af de ledninger, der findes i et aktuelt graveområde. Målet er at reducere risikoen for graveskader på forsyningsledninger og højne forsyningssikkerheden. 5

6 IT-SUPPORT OG DRIFT KORTLÆGNING OG ADMINISTRATION AF FORURENET JORD For Region Hovedstaden, Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Syddanmark har COWI udviklet JAR Jordforureningslovens Areal Register. Registret sikrer regionerne effektiv administration af forurenede jordarealer. Det web-baserede JAR-system sammenstiller alle nødvendige data for forvaltningen i henhold til jordforureningsloven herunder GIS-, forureningsog administrative data. JAR indeholder såvel beslutningsstøtte- som sagsbehandlingsfunktionalitet. DRIFTSSYSTEM FOR KATODISK BESKYTTELSE COWI har udviklet et driftsovervågningssystem til Vejdirektoratets broer, som kontinuerligt opsamler data om broernes tilstand fra sensorer monteret på broerne. Driftsovervågningssystemet og dataloggerne kommunikerer vha. 3G/4G-mobilnettet. Systemet muliggør bl.a. udsendelse af alarmer via og sms ved overskridelse af fastsatte grænseværdier eller i tilfælde af tekniske problemer. SERVER FOR BESKYTTEDE NATURTYPER Naturstyrelsen har ansvaret for opdatering af 3-registreringerne af beskyttede naturtyper i Danmark. Styrelsen bruger en mobil-gis-applikation til dette arbejde. Applikationen er implementeret på ArcGIS Server og ArcGIS Mobile. COWI hoster dele af den bagvedliggende serverinfrastruktur i vores private cloud og har assisteret Naturstyrelsen med installation af ArcGIS Server og etablering af replikeringen. Desuden rådgiver COWI løbende om drift af løsningen. MAERSK OIL, GIS-DRIFTS OG APPLIKATIONSSUPPORT COWI leverer 2nd line support til Maersk Oils globale GIS-infrastruktur. Supporten dækker både service delivery management og subject matter expertise, hvilket i praksis betyder, at al support styres og varetages af COWIs supportteam. Supporten udføres iht. en fastlagt service level agreement (SLA) og varetages af et fast team af supportere fra COWI Danmark og vores datterselskab i Litauen.

7 GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER 7 OM COWI COWI er en førende rådgivningsvirksomhed, der skaber værdi for kunder, borgere og samfund gennem vores unikke 360 -løsninger. Som en del af COWI har vores GIS- og it-eksperter adgang til over kolleger, der arbejder inden for en bred vifte af fagområder. På mange projekter samarbejder vi på tværs af organisationen og opnår på den måde en synergi og domæneviden, der gavner projekterne hele vejen rundt. COWIs afdeling for GIS og it har et udviklings- og supportteam i Litauen, der arbejder tæt sammen med vores danske kollegaer. Alle vores ydelser er defineret i COWIs kvalitetsstyringssystem, som er baseret på vores mangeårige erfaringer med udførelse af projekter, og som er certificeret iht. ISO 9001-standard. Det sikrer høj kvalitet i alle processer. Vores kontorer over hele verden gør det muligt at trække på vores globale projekterfaringer og kompetencer, når vi løser projekter i hele verden store såvel som små. Vi har kontinuerligt mere end projekter under udførelse. Vi har mere end 80 års erfaring i rådgivningsbranchen. Og sammen med vores kunder arbejder vi for at skabe en sammenhængende og bæredygtig verden.

8 ADRESSE COWI A/S GIS og it Parallelvej Kgs. Lyngby Steen Jappe Afdelingschef TLF stjp@cowi.dk Bo Slott Pedersen Projektchef TLF bsl@cowi.dk Jesper Kaae Petersen Projektchef TLF jekp@cowi.dk Jørgen Pedersen Seniormarkedsansvarlig TLF jp@cowi.dk

GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER

GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER 100101010111010100010111110101011010001110000101010101001000011110101010 101010101010101010110101110101101011011101010101101 011110001010101110010 101001110101010111000111010100101010111010100010111110101011010001110000

Læs mere

GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER

GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER Ved anvendelse af GIT og it er det afgørende, at både de tekniske og forretningsmæssige aspekter håndteres professionelt. Med COWI som samarbejdspartner

Læs mere

Gevinstrealisering igennem integrerede GIS- og it-løsninger

Gevinstrealisering igennem integrerede GIS- og it-løsninger 100101010111010100010111110101011010001110000101010101001000011110101010 101010101010101010110101110101101011011101010101101 011110001010101110010 101001110101010111000111010100101010111010100010111110101011010001110000

Læs mere

GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER

GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER Ved anvendelse af GIS og it er det afgørende, at både de tekniske og forretningsmæssige aspekter håndteres professionelt. Med COWI som samarbejdspartner

Læs mere

GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER

GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER GEVINSTREALISERING VIA 3 IT-MANAGEMENTRÅDGIVNING Ved anvendelse af GIT og it er det afgørende, at både de tekniske og forretningsmæssige aspekter

Læs mere

Geodatastyrelsens strategi 2013 2016

Geodatastyrelsens strategi 2013 2016 Geodatastyrelsens strategi 2013 2016 Geodatastyrelsen er en del af Miljøministeriet og har som myndighed ansvaret for infrastruktur for geografisk information, opmåling, land- og søkortlægning samt matrikel-

Læs mere

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015 Januar 2011 Indhold 1 INDLEDNING 2 STRATEGIGRUNDLAGET 2.1 DET STRATEGISKE GRUNDLAG FOR KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN 3 VISION - 2015 4 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN

Læs mere

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi samler hele ATP Koncernen om en række initiativer og pejlemærker for digitalisering i ATP. Den støtter op om ATP Koncernens målsætning

Læs mere

Faktaark for BBR 2.0

Faktaark for BBR 2.0 1. december 2014 HEGK Faktaark for BBR 2.0 Overordnet beskrivelse og baggrund for BBR 2.0 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Baggrund og formål... 3 BBR i dag... 3 Fremtidige BBR 2.0... 4 3. Teknik...

Læs mere

OPDAG, HVORDAN DU KAN NÅ MERE

OPDAG, HVORDAN DU KAN NÅ MERE OPDAG, HVORDAN DU KAN NÅ MERE Vi hjælper vores kunder til en mere effektiv hverdag Vi har succes, når manden i marken har det Hos Geoteam ser vi os selv som mere end blot en leverandør. Via tæt dialog

Læs mere

Six Sigma. - the How, når ITIL er the What. Master Black Belt Ane S. Ry Storm Management A/S itsmf 2008

Six Sigma. - the How, når ITIL er the What. Master Black Belt Ane S. Ry Storm Management A/S itsmf 2008 Six Sigma - the How, når ITIL er the What Master Black Belt Ane S. Ry Storm Management A/S itsmf 2008 Her er jeg Cand. Oecon. med speciale i organisation MMD - Master of Management Development MBB Lean

Læs mere

Kanalstrategi 2012-2015

Kanalstrategi 2012-2015 Kanalstrategi 2012-2015 Den Fælleskommunale Digitaliseringsstrategi 2011-2015 giver retningen for arbejdet med digitalisering i de kommende år. Målene i strategien er høje, og der ligger store udfordringer

Læs mere

BBR-tilsynsrapport for Københavns Kommune 2014

BBR-tilsynsrapport for Københavns Kommune 2014 Lovsekretariatet Dato: Februar 2015 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2014-2137 BBR-tilsynsrapport for Københavns Kommune 2014 BBR-tilsynsrapport for Københavns kommune Indholdsfortegnelse BBR-tilsynsrapport

Læs mere

Bilag 13 - Miljøsag - Sager i medfør af lov om forurenet jord

Bilag 13 - Miljøsag - Sager i medfør af lov om forurenet jord Informationsbrev - bilag 13 Dato: 26. juni 2012 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: The Dok id: Bilag 13 - Miljøsag - Sager i medfør af lov om forurenet jord Sager i medfør af lov om forurenet

Læs mere

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Indledning Dette er strategien for Albertslund Kommunes digitale udvikling frem mod 2015. I Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi gør regeringen

Læs mere

Digitalisering og sikkerhed i den offentlige sektor. Om Digitaliseringsstyrelsen Sikkerhedsopgaverne i Digitaliseringsstyrelsen Projekter Dilemmaer

Digitalisering og sikkerhed i den offentlige sektor. Om Digitaliseringsstyrelsen Sikkerhedsopgaverne i Digitaliseringsstyrelsen Projekter Dilemmaer Digitalisering og sikkerhed i den offentlige sektor Sikkerhed & Revision 2012 6. september 2012 Digitalisering og sikkerhed i den offentlige sektor Om Digitaliseringsstyrelsen Sikkerhedsopgaverne i Digitaliseringsstyrelsen

Læs mere

Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 47 Offentligt. Bilag. Økonomi- og Erhvervsministeriet. København, den 9. november 2009.

Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 47 Offentligt. Bilag. Økonomi- og Erhvervsministeriet. København, den 9. november 2009. Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 47 Offentligt Bilag Økonomi- og Erhvervsministeriet. København, den 9. november 2009. a. Økonomi- og Erhvervsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning

Læs mere

Ny fælleskommunal digitaliseringsstrategi 2016-2020 v. Pia Færch, kontorchef, KL

Ny fælleskommunal digitaliseringsstrategi 2016-2020 v. Pia Færch, kontorchef, KL Ny fælleskommunal digitaliseringsstrategi 2016-2020 v. Pia Færch, kontorchef, KL Vision En decentralt funderet offentlige sektor, der på en gang yder og faciliterer nær og tilgængelig, sammenhængende og

Læs mere

DEDIKERET SUPPORT - EN AFGØRENDE FORUDSÆTNING FOR DIN SUCCES

DEDIKERET SUPPORT - EN AFGØRENDE FORUDSÆTNING FOR DIN SUCCES ColumbusCare DEDIKERET SUPPORT - EN AFGØRENDE FORUDSÆTNING FOR DIN SUCCES At vælge at implementere det rigtige software til at drive din virksomhed er kun en del af din udfordring. PERSONLIG SUPPORT TIL

Læs mere

NOTAT. Forsyning og effektivisering J.nr. KMS-100-00274 Ref. anlyn Den 8. oktober 2015. Bilag 3

NOTAT. Forsyning og effektivisering J.nr. KMS-100-00274 Ref. anlyn Den 8. oktober 2015. Bilag 3 NOTAT Bilag 3 Forsyning og effektivisering J.nr. KMS-100-00274 Ref. anlyn Den 8. oktober 2015 Kravsspecifikation: Foranalyse af etableringen af en digital platform for udveksling af ledningsoplysninger

Læs mere

the power to cooperate facilitate accelerate

the power to cooperate facilitate accelerate Kom godt i gang på nettet Samarbejde med perspektiver Samarbejdet med kan starte med et besøg på vores hjemmesider. Her kan I hente yderligere information og tilmelde jer det program, der passer bedst

Læs mere

Strategiplan 2017-2020

Strategiplan 2017-2020 Målsætninger for Strategiplan 2017-2020 Aalborg Renovation 1. Målsætninger De overordnede mål for Aalborg Renovation fremgår af de følgende sider. Målene kan sammendrages til, at Aalborg Renovation vil

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven. Oktober 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven. Oktober 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven Oktober 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om forvaltning af kulturarven (beretning nr. 13/06) 24. september

Læs mere

IPW eformular Pro. brugervenligt værktøj til udvikling af elektroniske registreringer

IPW eformular Pro. brugervenligt værktøj til udvikling af elektroniske registreringer IPW eformular Pro brugervenligt værktøj til udvikling af elektroniske registreringer Er kravene til dokumentation ved at udvikle sig til en tidsrøver snarere end en hjælp, eller kniber det med at få fulgt

Læs mere

Kom godt i gang med Digital Transformation via din Microsoft ERP-platform

Kom godt i gang med Digital Transformation via din Microsoft ERP-platform INDLÆG 16 DIGITAL TRANSFORMATION Kom godt i gang med Digital Transformation via din Microsoft ERP-platform Shila Henriksen 03.11.2015 CGI Group Inc. 2015 Shila Henriksen Uddannelse Civiling, Software Eng.

Læs mere

Job- og personprofil. Vicedirektør Kunder & Produktion NaturErhvervstyrelsen

Job- og personprofil. Vicedirektør Kunder & Produktion NaturErhvervstyrelsen Job- og personprofil Vicedirektør Kunder & Produktion NaturErhvervstyrelsen 1. Indledning NaturErhvervstyrelsen søger en vicedirektør, der skal opbygge og lede en helt ny afdeling, Kunder & Produktion

Læs mere

GLOBAL GIS PLATFORM RAMBØLL BO GRAVE INTEGRATED BUSINESS TECHNOLOGY

GLOBAL GIS PLATFORM RAMBØLL BO GRAVE INTEGRATED BUSINESS TECHNOLOGY GLOBAL GIS PLATFORM RAMBØLL BO GRAVE INTEGRATED BUSINESS TECHNOLOGY Dette billede kan ikke vises i øjeblikket. HVORDAN HOLDER MAN STYR PÅ 23.000 PROJEKTER WORLD WIDE? 23.000 projekter 35 lande 300 kontorer

Læs mere

Vores fundament. Miljø og Teknik. Randers Kommune

Vores fundament. Miljø og Teknik. Randers Kommune Vores fundament Miljø og Teknik Randers Kommune I efteråret 2009 har vi arbejdet med at skabe et nyt fælles fundament for Miljø og Teknik. Ambitionen har været at skabe en klar retning for vores fremtidige

Læs mere

Beboerdemokrati 2.0. Boliglaboratoriet www.boliglaboratoriet.dk Gothersgade 11, 3- sal 1123 København K +45 2856 2424 line@boliglaboratoriet.

Beboerdemokrati 2.0. Boliglaboratoriet www.boliglaboratoriet.dk Gothersgade 11, 3- sal 1123 København K +45 2856 2424 line@boliglaboratoriet. Beboerdemokrati 2.0 Assembly Voting v. Aion ApS www.assemblyvoting.dk Kompagnistræde 6, 2. sal DK-1208 København K +45 2684 6644 beboerdemokrati@aion.dk Boliglaboratoriet www.boliglaboratoriet.dk Gothersgade

Læs mere

Adgang til eksterne referencedata, integration til egne systemer og søgning i egne kundedata som en samlet Master Data Management (MDM) løsning.

Adgang til eksterne referencedata, integration til egne systemer og søgning i egne kundedata som en samlet Master Data Management (MDM) løsning. idq MDM Edition Adgang til eksterne referencedata, integration til egne systemer og søgning i egne kundedata som en samlet Master Data Management (MDM) løsning. Hvad er Master Data Management? Master Data

Læs mere

FORSYNING FOR FREMTIDEN Koncernstrategi 2016

FORSYNING FOR FREMTIDEN Koncernstrategi 2016 FORSYNING FOR FREMTIDEN Koncernstrategi 2016 Mission & vision Mission Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet arbejder for en effektiv, værdiskabende og fremtidssikret forvaltning af aktiver og videnkapital

Læs mere

Strategi 2016-2018. Lars Stevnsborg

Strategi 2016-2018. Lars Stevnsborg Strategi 2016-2018 I Forsvarets Auditørkorps arbejder vi sammen med forsvarets øvrige myndigheder hver dag for Danmarks sikkerhed, interesser og borgernes tryghed. Auditørkorpsets unikke bidrag til forsvarets

Læs mere

BESKYT DIN VIRKSOMHED UANSET HVOR DEN FØRER DIG HEN. Protection Service for Business

BESKYT DIN VIRKSOMHED UANSET HVOR DEN FØRER DIG HEN. Protection Service for Business BESKYT DIN VIRKSOMHED UANSET HVOR DEN FØRER DIG HEN Protection Service for Business VI LEVER I EN MOBIL VERDEN Wi-fi I dag bruger vi flere forskellige enheder via flere forbindelser end nogensinde før.

Læs mere

Praktisk information. Er kommunen enig i strategiens vision om "nær og tilgængelig, sammenhængende og effektiv service"?

Praktisk information. Er kommunen enig i strategiens vision om nær og tilgængelig, sammenhængende og effektiv service? Velkommen Velkommen til høringen af forslaget til en ny fælleskommunal digitaliseringsstrategi 2016-2020 "Lokal og digital - et sammenhængende Danmark". Med henblik på det videre arbejde med strategien

Læs mere

BBR-tilsynsrapport for Esbjerg Kommune 2014

BBR-tilsynsrapport for Esbjerg Kommune 2014 Lovsekretariatet Dato: Januar 2015 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2014-2135 BBR-tilsynsrapport for Esbjerg Kommune 2014 BBR-tilsynsrapport for Esbjerg kommune Indholdsfortegnelse BBR-tilsynsrapport for

Læs mere

NÆSTVED KOMMUNES GIS-STRATEGI 2013-2015

NÆSTVED KOMMUNES GIS-STRATEGI 2013-2015 NÆSTVED KOMMUNES GIS-STRATEGI 2013-2015 September 2013 Version 2.0 GIS-STRATEGI 2013-2015 0. INDLEDNING... 3 1. OFFENTLIGE STRATEGIER OG INITIATIVER SÆTTER RAMMERNE FOR NÆSTVED KOMMUNES S GIS-STRATEGI...

Læs mere

Geodatastyrelsens strategi

Geodatastyrelsens strategi Geodatastyrelsens strategi 2013 2016 Geodatastyrelsens strategi 2013 2016 Geodatastyrelsen er en del af Miljøministeriet og har som myndighed ansvaret for infrastruktur for geografisk information, opmåling,

Læs mere

Er du på udkig efter en effektiv, sikker og overkommelig server til en mindre virksomhed?

Er du på udkig efter en effektiv, sikker og overkommelig server til en mindre virksomhed? Er du på udkig efter en effektiv, sikker og overkommelig server til en mindre virksomhed? En virksomhed skal ikke have ret mange ansatte, før det er værd at investere i en server, der kan gøre det meget

Læs mere

Notat PROGRAMBESKRIVELSE

Notat PROGRAMBESKRIVELSE IT OG DIGITALISERING Dato: 1. december 2015 E-mail: nami@balk.dk Kontakt: Nanna A. Milthers Sagsid: 85.11.08-P05-3-15 Notat PROGRAMBESKRIVELSE Baggrund Ballerup Kommune har konstateret, at kommunens borgere

Læs mere

GIS-parathed i den offentlige sektor i Danmark og Norden

GIS-parathed i den offentlige sektor i Danmark og Norden Kortdage 2013 GIS-parathed i den offentlige sektor i Danmark og Norden Indhold 1. Baggrund 2. Analyserammen 3. Den danske, svenske og finske tilgang til digital forvaltning og SDI 4. Nationale GI-surveys

Læs mere

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 Indhold 1 INDLEDNING 3 2 STRATEGIGRUNDLAGET OG HANDLINGSPLAN 5 3 VISION 6 4 PEJLEMÆRKER OG PRINCIPPER 8 4.1 TEKNOLOGI 8 4.1.1 Principper 8 4.2 KOMMUNIKATION 9 4.2.1

Læs mere

De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar

De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar STEEN & STRØM... er repræsenteret i 3 lande drifter 54 shoppingcentre har 400 ansatte.har 5.000 leverandører har 3.300 butikker har 25.000 medarbejdere

Læs mere

Februar 2016-nyhedsbrev fra businesscase.dk

Februar 2016-nyhedsbrev fra businesscase.dk Martin J Ernst Fra: businesscase.dk på vegne af businesscase.dk Sendt: 22. februar 2016 08:01 Til: Martin J Ernst Emne: Alt for mange

Læs mere

Kommunale fællesskaber Digitalisering. 98 forskellige løsninger FOR DYRT!! Eva Kanstrup Direktør for Teknik og Miljø, Herning Kommune

Kommunale fællesskaber Digitalisering. 98 forskellige løsninger FOR DYRT!! Eva Kanstrup Direktør for Teknik og Miljø, Herning Kommune Kommunale fællesskaber Digitalisering 98 forskellige løsninger FOR DYRT!! Eva Kanstrup Direktør for Teknik og Miljø, Herning Kommune Kommunale fællesskaber Digitalisering Har vi råd til fortsat at have

Læs mere

ARX. Fremtidssikret online adgangskontrol. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

ARX. Fremtidssikret online adgangskontrol. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions ARX Fremtidssikret online adgangskontrol ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 2 Ruko ARX åbner for nye muligheder Ruko ARX er designet til større virksomheder og institutioner, fordi

Læs mere

Fuldt integreret i Team Mobbis Alarms Manager

Fuldt integreret i Team Mobbis Alarms Manager Fuldt integreret i Team Mobbis Alarms Manager Trådløse teknologier kommer buldrende Nye trådløse teknologier introduceres i et tempo som aldrig før Trådløse teknologier gør installation meget enklere.

Læs mere

Harmoni. Med SAP PI. Når tingene går op i en højere enhed. Kort & Godt. January 2012

Harmoni. Med SAP PI. Når tingene går op i en højere enhed. Kort & Godt. January 2012 January 2012 3. årgang, nummer 1 Harmoni Med SAP PI Når tingene går op i en højere enhed Godt nytår! Vi er kommet ind i 2012 med fuld fart, og vi glæder os til et fortsat godt samarbejde med kunder og

Læs mere

ReportLoq Miljørapportering: når du vil, hvor du vil

ReportLoq Miljørapportering: når du vil, hvor du vil ReportLoq Miljørapportering: når du vil, hvor du vil Airloq gasanalyse 2 REPORTLOQ: MILJØRAPPORTERING - NÅR DU VIL, HVOR DU VIL ReportLoq Miljørapportering: når du vil, hvor du vil FLSmidths webbaserede

Læs mere

Byggeri fra vugge til grav

Byggeri fra vugge til grav Der var en gang.. Byggeri fra vugge til grav Samspil med: Anlæg Drift, vedligehold og renovering (ejerskifte) Ide & Planlægning Projektering Byggesagsbebehandling Demontering også relevant for: Energi

Læs mere

Lokal og digital et sammenhængende Danmark. Søren Frederik Bregenov, konsulent, KL Maj konference 21. maj 2015

Lokal og digital et sammenhængende Danmark. Søren Frederik Bregenov, konsulent, KL Maj konference 21. maj 2015 Lokal og digital et sammenhængende Danmark Søren Frederik Bregenov, konsulent, KL Maj konference 21. maj 2015 1 Disposition 1. Det nuværende strategilandskab -Fælleskommunale, fællesoffentlige, fagspecifikke

Læs mere

Voksenudredningsmetoden. Samarbejde mellem udfører og myndighed. VUM-superbrugerseminar Maj 2015

Voksenudredningsmetoden. Samarbejde mellem udfører og myndighed. VUM-superbrugerseminar Maj 2015 Voksenudredningsmetoden. Samarbejde mellem udfører og myndighed VUM-superbrugerseminar Maj 2015 Program 1. Formålet med workshoppen 2. Hvad var hensigten? 3. Hvordan ser det ud i Aalborg? 4. Læring og

Læs mere

Håndbog for god sagshåndtering og kommunikation

Håndbog for god sagshåndtering og kommunikation Koncern IT Driftsafdelingen Håndbog for god sagshåndtering og kommunikation April 2011 Driftsafdelingen Koncern IT VELKOMMEN Du sidder her med den første udgave af HÅNDBOG FOR GOD SAGSHÅNDTERING OG KOMMUNIKATION.

Læs mere

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012 April 2012 Effektiv digitalisering - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015 Baggrund Danmark står med væsentlige økonomiske udfordringer og en demografi, der betyder færre på arbejdsmarkedet til

Læs mere

TOP PERFORMANCE KARISMA

TOP PERFORMANCE KARISMA TOP PERFORMANCE in compact dimensions KARISMA N&W OG NECTA: EN LANG TRADITION FOR TEKNOLOGISK OVERLEGENHED. N&Ws succes inden for HORECA-segmentet startede helt tilbage i slutningen af 60 erne, da Zanussi

Læs mere

Baggrund og løsningsbeskrivelse

Baggrund og løsningsbeskrivelse Udfasning af ESR og nyt Ejendomsskat- og Ejendomsbidragssystem 04. juni 2015 BILAG 1 Baggrund og løsningsbeskrivelse Indholdsfortegnelse: 1. Baggrunden for projektet... 2 2. Udfasningen af Ejendomsstamregistret

Læs mere

F&F, SARA OG ANDRE VIDENDELINGSPLATFORME

F&F, SARA OG ANDRE VIDENDELINGSPLATFORME F&F, SARA OG ANDRE VIDENDELINGSPLATFORME Underrubrik Kilde og evt. billedtekst placeres her. 18. April 2016 Temadag om arkæologiske samarbejder SLKS s rolle på det digitale område -set fra museumsloven

Læs mere

SAXOTECH Cloud Publishing

SAXOTECH Cloud Publishing SAXOTECH Cloud Publishing Fuld hosted infrastruktur til mediebranchen Stol på flere års erfaringer med hosting til mediehuse Fuld tillid til et dedikeret team af hostingeksperter Opnå omkostningsbesparelser

Læs mere

Jørgen Pedersen DDG, DANMARKS DIGITALE GADEFOTO

Jørgen Pedersen DDG, DANMARKS DIGITALE GADEFOTO Jørgen Pedersen jp@cowi.com 1 DDG, DANMARKS DIGITALE GADEFOTO ESRI Brugerkonference 2018 Agenda 1. Danmarks Digitale Gadefotos - DDG 2. COWI Panoramic viewer - CPV 3. Skråbilleder - COWI Oblique Viewer

Læs mere

Bilag 1: Ekstrakt af forretningsarkitekturanalyse af digital understøttelse af tværgående komplekse patientforløb

Bilag 1: Ekstrakt af forretningsarkitekturanalyse af digital understøttelse af tværgående komplekse patientforløb Bilag 1: Ekstrakt af forretningsarkitekturanalyse af digital understøttelse af tværgående komplekse patientforløb (Bilag til dagsordenspunkt 2, Orientering om Arkitekturanalyse på sundhedsområdet af komplekse

Læs mere

CARETAKERFM NØGLEN TIL EN SMARTERE OG MERE EFFEKTIV EJENDOMSDRIFT

CARETAKERFM NØGLEN TIL EN SMARTERE OG MERE EFFEKTIV EJENDOMSDRIFT CARETAKERFM NØGLEN TIL EN SMARTERE OG MERE EFFEKTIV EJENDOMSDRIFT CARETAKERFM 3 HÅNDTER EJENDOMME, ORGANISATIONER OG AFTALER ONLINE Caretakerfm står for CaretakerFacilitiesManagement og er et it-værktøj,

Læs mere

SRO Standardisering I forsyningsvirksomheder Nyt SRO System ikke kun en teknologisk fornyelse

SRO Standardisering I forsyningsvirksomheder Nyt SRO System ikke kun en teknologisk fornyelse Nyt SRO System ikke kun en teknologisk fornyelse V. Finn Asmussen, Københavns Energi Agenda Københavns Energi eller HOFOR Hvorfor standardisering er så vigtig Niveau for SRO standardisering Hvad er standardiseret

Læs mere

Datafordeleren - status, muligheder, udvikling

Datafordeleren - status, muligheder, udvikling Datafordeleren - status, muligheder, udvikling FOSAKO Forårsmøde 2019 København, 21. marts 2019 Leif Hernø, chefkonsulent og projektchef for test og implementering af adresse- og ejendomsdataprogrammet

Læs mere

Intro 2 Dækningsprøve 3 Testsystem 4 Specialrapporter 5 Radioer 6 Kontaktinfo 8

Intro 2 Dækningsprøve 3 Testsystem 4 Specialrapporter 5 Radioer 6 Kontaktinfo 8 Servicekatalog 2014 I dette servicekatalog håber vi, at du vil lade dig inspirere af de forskellige serviceydelser indenfor tekniske løsninger og tests som Dansk Beredskabskommunikation (DBK) tilbyder.

Læs mere

Etnisk Erhvervsfremme 2010 2013

Etnisk Erhvervsfremme 2010 2013 Etnisk Erhvervsfremme 2010 2013 Indhold Baggrund s. 1 Formål - 2 Målgruppe - 3 Indhold - 3 Organisation - 4 Budget - 7 Finansiering - 7 Baggrund I regeringsgrundlaget fra 2007 - Mulighedernes samfund -

Læs mere

Automatiseret Alarmbaseret Prøvetagning. Afrapportering for projekt støttet af VTU-Fonden

Automatiseret Alarmbaseret Prøvetagning. Afrapportering for projekt støttet af VTU-Fonden Automatiseret Alarmbaseret Prøvetagning Afrapportering for projekt støttet af VTU-Fonden 28-6-2015 1 Projekt 7640.2013: Projekt-titel: Automatiseret alarmbaseret prøvetagning (AAP) Hovedansøger: Amphi-Bac

Læs mere

Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune

Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune 1 Udfordringer Esbjerg Kommunes servicetilbud vil i stigende grad blive udfordret i de kommende år. Vi vil blive mødt med

Læs mere

DIREKTIONENS STRATEGIPLAN

DIREKTIONENS STRATEGIPLAN DIREKTIONENS STRATEGIPLAN INDLEDNING Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2015 og 2016. Direktionen har arbejdet med emnet hen over efteråret for at afklare

Læs mere

Det får I ud af at samle it og telefoni i én komplet løsning. TDC Erhverv One

Det får I ud af at samle it og telefoni i én komplet løsning. TDC Erhverv One Det får I ud af at samle it og telefoni i én komplet løsning Omstilling Kontakt os på 80 80 24 00 Services Internet : Én samlet løsning med alt det, I har brug for Med får I internet, omstilling, ip- og

Læs mere

Ejerstrategi for Ringsted Forsyning A/S

Ejerstrategi for Ringsted Forsyning A/S Ejerstrategi for Ringsted Forsyning A/S Resume Denne ejerstrategi beskriver Ringsted Kommunes hensigt med ejerskabet af Ringsted Forsyning A/S. Ejerstrategien udtrykker, hvordan man ønsker at arbejde sammen

Læs mere

Den forretningsorienterede mobile IT strategi

Den forretningsorienterede mobile IT strategi Den forretningsorienterede mobile IT strategi v/ Bo Snitkjær Nielsen bsn@globeteam.com 5. Oktober 2011 Globeteam Virumgårdsvej 17A 2830 Virum Indhold Den forretningsorienterede mobile IT strategi Hvorfor

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2015

Tilfredshedsundersøgelse 2015 Spørgsmål 6 Tilfredshedsundersøgelse 25 I tabellen vises gennemsnittet af besvarelserne. Parenteserne viser sidste års resultat. = Laveste tilfredshed = Højeste tilfredshed ØVRIGE BRUGERE SUPERBRUGE RE

Læs mere

Stillings- og personprofil. Driftsleder til Kystdirektoratets Opmålingsenhed. Januar 2016 [1]

Stillings- og personprofil. Driftsleder til Kystdirektoratets Opmålingsenhed. Januar 2016 [1] Stillings- og personprofil Driftsleder til Kystdirektoratets Opmålingsenhed Januar 2016 [1] Stillingen (resumé) Der er tale om en fagligt udfordrende stilling med et selvstændigt ansvar for driftsledelse

Læs mere

Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025

Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025 1 of 7 Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg vusmidt@ru.rm.dk Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2015 2017

Digitaliseringsstrategi 2015 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for HR DIGITALISERINGS- STRATEGI Digitaliseringsstrategi 2015 2017 Bedre sundhed og sammenhæng for Københavns borgere Digitalisering er et af

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Silkeborg Kommune 2012-2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Silkeborg Kommune Udgiver: Miljøministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels

Læs mere

PRÆSTATIONERNE I CENTRUM HOS UDBETALING DANMARK. Vi kalder det toppræstationer med arbejdsglæde. Lilian Mogensen, koncerndirektør i ATP

PRÆSTATIONERNE I CENTRUM HOS UDBETALING DANMARK. Vi kalder det toppræstationer med arbejdsglæde. Lilian Mogensen, koncerndirektør i ATP PRÆSTATIONERNE I CENTRUM HOS UDBETALING DANMARK I Udbetaling Danmark arbejder man systematisk med præstationsledelse, hvilket har bidraget til en gennemgribende effektivisering af virksomheden. I 2015

Læs mere

HR-strategi 2012. En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling

HR-strategi 2012. En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling HR-strategi 2012 En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling HR-strategi 2012 1 Indholdsfortegnelse HR-strategi 2012 s.3 Systematisk

Læs mere

Stillingsprofil Teknisk direktør Januar 2014 1

Stillingsprofil Teknisk direktør Januar 2014 1 Stillingsprofil Teknisk direktør Januar 2014 1 Teknisk direktør med solid ledererfaring søges til velkonsolideret virksomhed indenfor energi- sektoren. Virksomheden Da den nuværende tekniske direktør går

Læs mere

Vil du sætte en høj standard i dit innovationsprojekt?

Vil du sætte en høj standard i dit innovationsprojekt? Vil du sætte en høj standard i dit innovationsprojekt? virksomhed at indføre viden om markedet direkte i sin produktudvikling, sine ydelser eller processer. Derudover er standarder med til at åbne og effektivisere

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi

Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi 2016-2020 Godkendt af byrådet den 13.03.2017 Indhold Indledning... 3 Vision... 3 Strategiske fokuspunkter Digital kultur, kompetence

Læs mere

FARVEL TIL REGIN GODDAG TIL SARA

FARVEL TIL REGIN GODDAG TIL SARA 2018 FARVEL TIL REGIN - GODDAG TIL SARA WWW.SLKS.DK FARVEL TIL REGIN GODDAG TIL SARA INTRODUKTION TIL DIG, SOM SKAL ARBEJDE I SARA, NÅR SYSTEMET GÅR I LUFTEN I NOVEMBER 2018. FARVEL TIL REGIN - GODDAG

Læs mere

EU-udbud nr. 2015/S 243-441864. Vedr. Rammeaftale om it-konsulentbistand til support, vedligehold og videreudvikling af fagsystemer.

EU-udbud nr. 2015/S 243-441864. Vedr. Rammeaftale om it-konsulentbistand til support, vedligehold og videreudvikling af fagsystemer. EU-udbud nr. 2015/S 243-441864 Vedr. Rammeaftale om it-konsulentbistand til support, vedligehold og videreudvikling af fagsystemer. Hermed offentliggøres på Miljøstyrelsens hjemmeside (http://mst.dk/service/om-miljoestyrelsen/udbud-og-e-fakturering/aktuelle-udbud/)

Læs mere

Holmstrupgård. Retningslinje for Ledelse. Virksomhedsplan 2015 2016

Holmstrupgård. Retningslinje for Ledelse. Virksomhedsplan 2015 2016 Holmstrupgård Retningslinje for Ledelse Virksomhedsplan 2015 2016 Februar 2015 Indholdsfortegnelse Holmstrupgårds virksomhedsplan...1 Mission...1 Vision...1 Fundamentet, der baner vejen for visionen...2

Læs mere

Oplæg til workshop om funktionsudbud og tildeling

Oplæg til workshop om funktionsudbud og tildeling Oplæg til workshop om funktionsudbud og tildeling Victoria Concepts Husk figurer 14. april 2015 Victoria Concepts Tel +45 30 28 06 56 Skovbovænget 141 Email: fon@victoria.dk 2750 Ballerup Indhold 1 Indledning...

Læs mere

Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX

Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX På vores onlinebaserede webinarer kan du få overblik over de mest effektive tillægsløsninger til Dynamics AX og se, hvordan du optimerer din virksomheds forretningsgange

Læs mere

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019 Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019 Rammeaftalen mellem Kulturstyrelsen på den ene side og Roskilde Kommune på den anden side fastlægger mål for Roskilde Biblioteks centralbiblioteksvirksomhed

Læs mere

Indstilling. Deltagelse i frikommunenetværk. Til Magistraten Fra Sociale forhold og Beskæftigelse Dato 18. maj 2016

Indstilling. Deltagelse i frikommunenetværk. Til Magistraten Fra Sociale forhold og Beskæftigelse Dato 18. maj 2016 Indstilling Til Magistraten Fra Sociale forhold og Beskæftigelse Dato 18. maj 2016 Deltagelse i frikommunenetværk 1. Resume By & Bolig, MSB, har i samarbejde med Randers, Favrskov, København, Roskilde

Læs mere

BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil

BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil FOAM MAKES THE WORLD A SOFTER PLACE TO BE 2 Velkommen til BPI Bramming Plast-Industri A/S er den førende leverandør af avancerede kundetilpassede løsninger i skum. Vi

Læs mere

Talent Recruiter. Førende leverandør af HRog rekrutteringssystemer TALENT SOLUTIONS +45 72 44 06 44. www.hr-manager.dk info@hr-manager.

Talent Recruiter. Førende leverandør af HRog rekrutteringssystemer TALENT SOLUTIONS +45 72 44 06 44. www.hr-manager.dk info@hr-manager. TALENT SOLUTIONS Talent Recruiter +45 72 44 06 44 www.hr-manager.dk info@hr-manager.dk Førende leverandør af HRog rekrutteringssystemer HR Manager Talent Solutions Nørregade 26, 2. sal 1165 København K

Læs mere

Allerød Kommune Job- og personprofil for it-chef

Allerød Kommune Job- og personprofil for it-chef Allerød Kommune Job- personprofil for it-chef Allerød Kommune søger en ny it-chef. Om Allerød Kommune Allerød Kommune har i dag ca. 24.500 indbyggere, flere er på vej. Kommunen ligger centralt i Nordsjælland,

Læs mere

Hvad er InfoPath? Et program i Microsoft Office System En desktop applikation Platformen for en ny generation af elektroniske formularer

Hvad er InfoPath? Et program i Microsoft Office System En desktop applikation Platformen for en ny generation af elektroniske formularer Hvad er InfoPath? Et program i Microsoft Office System En desktop applikation Platformen for en ny generation af elektroniske formularer Office InfoPath 2007 kan hjælpe dig med at indsamle oplysninger

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

wlsn* 2-vejs trådløst netværk Den hurtige vej til mere pålidelig sikkerhed * wireless Local SecurityNetwork (trådløst lokalt sikkerhedsnetværk)

wlsn* 2-vejs trådløst netværk Den hurtige vej til mere pålidelig sikkerhed * wireless Local SecurityNetwork (trådløst lokalt sikkerhedsnetværk) wlsn* 2-vejs trådløst netværk Den hurtige vej til mere pålidelig sikkerhed * wireless Local SecurityNetwork (trådløst lokalt sikkerhedsnetværk) 2 Hvad er wlsn? Det trådløse lokale sikerhedsnetværk wlsn

Læs mere

På forkant med fremtiden

På forkant med fremtiden : 31-05-2016 : 2015-009367-23 På forkant med fremtiden Formål Fortællingen På forkant med fremtiden skal skabe mening, motivation og fælles forståelse. Det er fortællingen om, hvorfor vi er her, hvad vi

Læs mere

PIG IT-dataindsamling

PIG IT-dataindsamling PIG IT-dataindsamling NOTAT PIG IT projektet er et samarbejdsprojekt mellem Aarhus Universitet og KU-Life med VSP som dataleverandør. Der udvikles metoder til at overvåge vækstdyrenes produktivitet, sundhed

Læs mere

i3touch FÅ MERE UD AF SAMARBEJDET MED INTERAKTIVE TOUCHSKÆRME

i3touch FÅ MERE UD AF SAMARBEJDET MED INTERAKTIVE TOUCHSKÆRME i3touch FÅ MERE UD AF SAMARBEJDET MED INTERAKTIVE TOUCHSKÆRME i3touch FÅ MERE UD AF SAMARBEJDET MED INTERAKTIVE TOUCHSKÆRME i3touch LCD touchløsning leverer knivskarpe, højtopløselige billeder. Touchteknologien

Læs mere

90 erne. Værksted. Håndværker (Specialister) Kunsthåndværk. Applikationer. Isolerede Systemer. Mange leder var biologer. Uddannelsen hed svagstrøm.

90 erne. Værksted. Håndværker (Specialister) Kunsthåndværk. Applikationer. Isolerede Systemer. Mange leder var biologer. Uddannelsen hed svagstrøm. 90 erne Værksted Håndværker (Specialister) Kunsthåndværk Applikationer Isolerede Systemer 2 1 0 '90'erne Mange leder var biologer Moore s Law Uddannelsen hed svagstrøm. ITSM- Tool Mailbox, simpel database

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Definition og afgrænsning 3 3. Borgere og virksomheders brug af kommunikationskanaler 4 4. Hvad er strategien, og hvad betyder det for borgere og virksomheder? 5

Læs mere

Datafordeleren - status, muligheder, udvikling

Datafordeleren - status, muligheder, udvikling Datafordeleren - status, muligheder, udvikling Den danske Landinspektørforening Fagligt møde Nyborg, 7. februar 2019 Leif Hernø, chefkonsulent og projektchef for test og implementering af adresse- og ejendomsdataprogrammet

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Hedensted Kommune 2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Hedensted Kommune Redaktion: Søren Bagger og Hanne Morthorst Petersen Udgiver:

Læs mere