REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION"

Transkript

1 Opdateret Nedenstående fortolkninger og anbefalinger er gældende for svømmestævner, der afvikles i Danmark. Fortolkninger skal overholdes af overdommerne, imens anbefalinger kan anvendes. Indhold SW 2.1 OVERDOMMEREN... 2 SW 2.6 Vendedommere SW SW SW SW 2.8 LEDENDE TIDTAGER... 3 SW 4 STARTEN... 3 SW 6 RYGSVØMNING... 4 SW 7 BRYSTSVØMNING & SW 8 BUTTERFLY... 5 SW 9 MEDLEY SVØMNING... 6 SW 10 LØBET... 6 SW 13 FREMGANGSMÅDEN VED BRUG AF EL-TID... 7 Brug af skiftekontrolplader (sladrehanke):... 7 FR 2 Svømmebassiner... 8 GR 6 REKLAMER... 8 SVØMMEDRAGTER VED DANSKE STÆVNER... 8 Hvilken regel skal der dømmes efter?... 9 HÅNDKLÆDER PÅ SKAMLER TRÆNINGSURER UNDER STÆVNER... 10

2 SW 2.1 OVERDOMMEREN Kravet i SW 2.1.6, om at en tyvstart skal observeres af både overdommer og starter, gælder kun såfremt starten er under starterens kommando jf. SW 4 Starten. Kravet gælder ikke i holdkapper. SW 2.6 Vendedommere. SW Når en rygsvømningsstartbøjle anvendes, skal vendedommerne i startenden montere rygsvømningsstartbøjlen og fjerne den igen efter starten Anbefaling: Det anbefales at rygstartsbøjlen tages op af vandet, og placeres på startskamlen, hvor den ikke er i vejen eller i fare, for at falde i vandet igen. SW Vendedommeren ved startenden skal afgive et varselssignal, når svømmeren på den pågældende bane mangler 2 bassinlængder + 5 meter på distancerne 800 m og 1500 m. Signalet kan gentages efter vendingen indtil svømmeren har nået 5 m markeringen på banetovet. Varselssignalet kan afgives med fløjte eller klokke. Anbefaling: Ved stævner, hvor der ikke anvendes én vendedommer pr. bane ved startenden, anbefales det at tidtageren afgiver varselssignalet. SW Hver vendedommer ved startenden skal i holdkapsvømning afgøre, om den startende svømmer har kontakt med startskamlen, når den forudgående svømmer berører endevæggen. Såfremt der er automatisk udstyr til kontrol af tyvstart til rådighed, skal dette benyttes i overensstemmelse med SW Anbefaling: Det anbefales, at overdommere og startere, kontrollerer holdkapskifter og at vendedommerne koncentrerer sig om, hvad svømmerne foretager sig i bassinet.

3 SW 2.8 LEDENDE TIDTAGER Brug af ledende tidtager ved stævner med manuel tidtagning: Anvendes reglerne i SW 2.8.2, sidste punktum, ved stævner med manuel tidtagning, vil det have den betydning, at der skal foretages en beregning af tiden på første svømmer i alle løb, da den tid ledende tidtager har noteret, er en officiel tid. For at finde den korrekte tid, vil reglen i SW skulle anvendes. Da dette ikke altid er hensigtsmæssigt ved stævner med manuel tidtagning, er Dommerfaggruppen i svømning og Regelteknisk Udvalg under Dansk Svømme Union, kommet frem til følgende anbefaling: Ved stævner med manuel tidtagning, noterer ledende tidtager tiden på første og sidste svømmer på eget program. Tiderne anvendes alene til stikprøvevis efterprøvning, af de tider, som de enkelte tidtagere registrerer. Ved ur udfald på en svømmer, som ledende tidtager har registreret en tid på, kan tiden ledende tidtager har registreret, anvendes som svømmerens endelige tid. Ved manuel beregning af tider i de situationer, hvor manuelle urer ikke stemmer overens med måldommernes rækkefølge må tredje decimal på tiderne ikke have indflydelse på den endelige tid. Det er ifølge SW 11.2, der siger at svømmere med samme tid på 1/100 sekund, skal have samme placering. Med andre ord, så skal der ikke benyttes almindelige afrundingsregler, men tredje decimal skal ignoreres fuldkommen. SW 4 STARTEN SW 4.4 Enhver svømmer, der starter før startsignalet er givet, skal diskvalificeres. Hvis startsignalet lyder før diskvalifikationen erklæres, skal løbet fortsætte og den eller de svømmere, der tyvstartede, skal diskvalificeres efter løbets afslutning. Hvis diskvalifikationen erklæres inden startsignalet gives, skal dette ikke gives, men de resterende svømmere skal kaldes tilbage og starte igen. Overdommeren gentager startprocedure begyndende med det lange fløjt (det andet lange fløjt i rygsvømning) i henhold til SW Tolkning En svømmer der initierer* starten, efter at alle svømmerne har været i ro (SW 4.1) og før startsignalet, skal diskvalificeres, når sådan en bevægelse er observeret og bekræftet af både starter og overdommer (SW 2.1.6). *Med at initierer menes ethvert ryk eller bevægelse, som kunne være igangsættelse til starten.

4 SW 6 RYGSVØMNING SW 6.1 Umiddelbart før starten skal svømmerne ligge pa linje i vandet med ansigtet imod startenden og holde med begge hænder pa startgrebene. Det er forbudt at sta i eller pa skvulperenden, og det er forbudt at bøje tæerne ind over skvulperendens kant. Når der anvendes en rygsvømningsstartbøjle, skal tæerne have kontakt med endevæggen eller forsiden af tidtagningspladen. Det er forbudt at bøje tæerne ind over kanten pa tidtagningspladen. Fortolkning af anvendelse af rygsvømningsstartbøjle. Tæerne skal have kontakt med endevæggen eller forsiden af tidtagningspladen. Der skal være kontakt med mindst en tå på hver fod med endevæggen eller forsiden af tidtagningspladen. Praktisk udføres det således, at vendedommeren træder helt frem ved overdommerens 2. lange fløjt og kontrollere dette. Såfremt svømmeren ikke har placeret sine tæer, korrekt korrigeres svømmeren direkte af vendedommeren. Når alt er i overensstemmelse med reglerne, retter vendedommeren sig op/eller lignende som tegn til overdommeren om, at starten herefter kan overgives til starteren.

5 SW 7 BRYSTSVØMNING & SW 8 BUTTERFLY Tolkning af adskilte hænder i brystsvømning og butterfly jf. SW 7.6 & 8.4 Fortolkning: Adskilte betyder at hænderne ikke ma placeres ovenpa hinanden. Der skal ikke nødvendigvis være luft imellem hænderne. Tilfældig kontakt mellem fingre, har ingen betydning. Følgende tre situationer er lovlige berøringer: Bemærk at hænderne i situation 2 berører hinanden, og at tommelfingrene overlapper i situation 3, uden at det er i strid med SW 7.6 og 8.4. Nedenstående situationer er ikke lovlige, og vil medføre en diskvalifikation efter SW 7.6 og 8.4.

6 SW 9 MEDLEY SVØMNING SW 9.3 Afslutning af Rygsvømning i Individuel medley (Cross-over vendingen): Jf. SW 9.3 skal hvert afsnit afsluttes i henhold til de regler, der gælder for den respektive svømmeart. For rygsvømning er det rygliggende jf. SW 6.5 og ikke over 90 grader fra det vandrette plan jf. SW 6.2. Mange svømmere anvender i dag det, der kaldes cross-over vendingen, hvor vedkommende er sa tæt på det på det lodrette plan som muligt, når rygsvømningen afsluttes, uden at overtræde begrænsningen i SW 6.2. For at kunne bedømme en cross-over vending korrekt, er det væsentligt at fokusere på om torso har passeret de 90 grader i forhold til det vandrette plan, og ikke fokusere på skuldrene. Dette skyldes at mange svømmere har en tendens til at tabe skulderen frem foran kroppen, således at det kan se ud som om, at de 90 grader er overskredet. SW 10 LØBET SW 10.8 Ingen svømmer må anvende eller bære på sig noget som helst middel eller svømmedragt, der kan forøge hans/hendes hurtighed, opdrift eller udholdenhed under løbet (som f.eks. handsker med svømmehud, luffer, svømmefinner, power bands, klæbrige substanser osv.). Det er tilladt svømmerne at bære svømmebriller. Enhver form for tape på kroppen er ikke tilladt med mindre dette er godkendt af FINA Sport Medicine Committee. Fortolkning vedrørende armbånd: Ved alle stævner i Danmark er det kun Power Bands, som er ulovlige og dermed ikke må benyttes. Alle andre former for armbånd, herunder smykker og armbåndsure, er tilladte ved danske stævner. Fortolkning vedrørende brug af tape: Medicinsk tape kan ved danske stævner kun accepteres under følgende forhold: hvis der forud for stævnet foreligger en officiel erklæring fra en læge, fysioterapeut eller anden sundhedsfagligt autoriseret person. hvis der opstår en akut skade i forbindelse med opvarmning eller under stævnet, og det godkendes af en tilstedeværende læge. Jf. tolkning fra LEN kan en overdommer selv træffe afgørelse i situation nr. 2, hvis der ikke er en læge tilstede ved stævnet.

7 SW 13 FREMGANGSMÅDEN VED BRUG AF EL-TID Brug af skiftekontrolplader (sladrehanke): SW 13.1 Når der benyttes eltid (se FR 4) i en konkurrence, skal de placeringer og tider, der er fastlagt på denne måde og holdkapskifter, hvor der er benyttet sådant udstyr, gå forud for tidtageres og vendedommeres afgørelse. Sådan fungerer skiftekontrolplader: Skiftekontrol plader virker ved, at der skabes en elektrisk kontakt når en svømmer sætter af - når svømmeren slipper skamlen slippes kontakten. Det er denne tid der sammenholdes med pladetiden. Såfremt der ikke er en pladetid, kan man som hovedregel ikke få en skiftetid Fortolkning: Vi skal bruge sladrehanke som et hjælpemiddel på samme måde som EL-tiden er det. Det vil sige at vi fortsat kører med en manuel bedømmelse af skifterne fra overdommer/starter og herefter tjekker skifte tiderne efterfølgende. Det skal virke logisk og i sammenhæng med den manuelle bedømmelse. Fejlmarginen er forskellig fra anlæg til anlæg og skal oplyses af producenten. Vi bruger primært Swisstiming i Danmark og vi har fået oplyst at en fejlmargin på -0,03 betragtes som værende OK til de stævner hvor dette anlæg bruges i praksis vil det sige alle mesterskaber i Danmark hvor unionen stiller med anlæg Eksempel: Såfremt du som overdommer konstaterer en tyvstart ved den manuelle bedømmelse og strimlen viser -0,02 har du som overdommer taget fejl og så er det naturligvis skiftetiden som er gældende og dermed ikke tyvstart i dette tilfælde. Såfremt strimlen viser mere end -0,20 og du har set et skifte som var OK skal du ikke bruge strimlen. På samme måde som når du anvender el-tid her holder du også pladetiden op imod backuptiden, og i yderste tilfælde også imod den manuelle tid, såfremt der ikke er nogenlunde overensstemmelse. Ved stævner, hvor skiftekontrolpladerne er indbygget i skamlerne (Omega skamler), anvendes følgende fremgangsmåde: Disse retningslinjer er gældende for stævner, hvor der anvendes startskamler, hvor skiftekontrolplader er indbygget i skamlerne. Skamlerne skal testes og evt kalibreres før stævnestart 1. Ekstra OD/ST skal altid placeres således de kan kontrollere alle skifter 2. El-tids operatøren markerer løbende til OD, om eventuelt elektroniske registrerede tyvstarter 3. Swisstiming anlæg: tider på ned til -0,03 sek. skal godkendes. -0,04 skal diskes. Husk at sammenholde med backuptiden også 4. Hovedreglen er, at alle skifter skal ses af OD/ST, men flere samtidige og meget hurtige skifter, kan gøre det svært at registrerer 5. I eventuelle tilfælde hvor OD/ST ikke har observeret skiftet, skal de elektronisk registrerede tyvstarter følges, med mindre dette er *åbenlyst forkert 6. Ved alle andre stævner end ovenstående, skal eventuelle elektroniske registrerede tyvstarter ses af OD/ST, før den kan godkendes *Åbenlyst forkert: Virker skiftetiden sandsynlig? Skal sammenholdes med OD/ST observationer og om hvorvidt der var tale om flere samtidige skifter eller lign.

8 FR 2 Svømmebassiner FR 2.10 Rygsvømningsstartbøjle. En rygsvømningsstartbøjle må anvendes - Bøjlen skal kunne justeres fra 4 cm over til 4 cm under vandoverfladen - Bøjlen skal være have en længde på mindst 65 cm - Bøjlen skal være 8 cm i højde og 2 cm på det bredeste punkt og have en hældning på 10 grader Se diagram Fortolkning: Når rygsvømningsstartbøjlen anvendes, skal den kunne justeres fra 4 cm over til 4 cm under vandoverfladen. Når rygsvømningsstartbøjler anvendes, må den kun justeres fra 4 cm over til 4 cm under vandoverfladen GR 6 REKLAMER GR 6.1 Identifikation i form af logo på svømmebeklædning, d. v. s. svømmedragt, hætte og briller, udstyr i bassinområdet, d. v. s. træningsdragter, officials beklædning, fodtøj, håndklæder og tasker, er tilladt jævnfør reglerne i FINA s By Laws (BL 7). En todelt svømmedragt skal, i forbindelse med reklamer, betragtes som én dragt. Svømmerens nationalitet og nationalitetsflag skal ikke betragtes som reklame. GR 6.2 Enhver form for reklame på kroppen er ikke tilladt. GR 6.3 Reklamer for tobak, alkohol eller sportsrelateret spilvirksomhed er ikke tilladt. Fortolkning: Begrænsningen i antal af reklamer, der er omtalt GR 6.1 og FINA supplerende regler (By Laws) finder ikke anvendelse ved svømmestævner under Dansk Svømme Union, men derimod anvendes reglerne i Supplerende stævnereglement. Begrænsninger i GR 6.2 og 6.3 gælder for deltagere ved danske svømmestævner. Klublogoer betragtes ikke som en reklame. Ved tryk pa svømmedragter, henvises der dog til tolkningen SVØMMEDRAGTER VED DANSKE STÆVNER. SVØMMEDRAGTER VED DANSKE STÆVNER Reglerne omkring svømmedragter er reguleret af FINA BY LAWS (BL) og FINA REQUIREMENTS FOR SWIMWEAR APPROVAL (FRSA). Af BL 8.2 og FRSA fremgår det at konkurrence deltagere skal være iført kun én svømmedragt i enten én eller to dele. Det vil sige, at der er tilladt at anvende en dragt i to dele, men ikke to adskilte dragter. BL 8.3 og FRSA beskriver udformningen af svømmedragterne og begrænsningerne i disse for konkurrencer i svømmebassiner. For mandlige svømmere gælder det at dragten ikke må dække over navlen eller under knæene. For kvindelige svømmere gælder det at dragten ikke må dække nakken, strække sig forbi skuldrene eller dække under knæene.

9 AF BL 8.3 og FRSA fremgår det tillige, at svømmedragter skal være lavet af tekstil. Det betyder at overfladen eller andre dele af dragten ikke må lavet af plastik eller dækket plastik. Ved tvivl om hvorvidt dragten/overfladen er plastik, kan det testes ved at udføre pustetesten. Er det muligt at puste gennem materialet, er der tale om tekstil. I modsat fald, vil det være plastik og i strid med FINA s regler for svømmedragter. En dragt med lynlås eller anden lukkeanordning er jf. FRSA ikke tilladt. En dragt der skal bindes ved brug af to tekstile stykker, er derimod lovlig. FRSA åbner op for at der må trykkes producent logo og sponsorlogo på svømmedragterne, også selvom at disse skaber en plastik overflade på dragten. Dog er der ved FINA konkurrencer regler for størrelsen af disse logoer, og de reguleres af BL 7.1. Foruden regler omkring størrelsen af producent logoer (2 stk. a 30cm2 hver), angiver BL 7.1 at et sponsorlogo på 30cm2 og et flag og landekode på samlet 50cm2 er tilladt på svømmedragten. Sponsorlogoer kan være af plastik overflade som f.eks. Respekt for vand logo eller Alm Brand logoer. Hvis der yderligere syes en lap pa, skal denne opfylde pustetesten. Arealet af trykket skal ma les na r dragten er i brug, og stoffet er spændt ud, og måles som angivet nedenfor. Hvilken regel skal der dømmes efter? Ovenstående regler er FINA s regler for udformning af svømmedragter. Men da vi jævnfører Supplerende Stævnereglement anvender FINA s regler i dansk oversættelse ved danske svømmestævner, og By Laws ikke oversættes til dansk, kan en diskvalifikation ikke ske med henvisning til en By Law. Diskvalifikationen skal i stedet ske i henhold til Supplerende Stævnereglement punkt 7.3. Denne bestemmelse siger, at deltagerne i svømmekonkurrencer Skal være iklædt svømmedragt i overensstemmelse med FINA s bestemmelser. Svømmedragter ved danske mesterskaber Da Danish Open, Danske Mesterskaber Kortbane (åben klasse) og Danske Mesterskaber Langbane (a ben klasse) er FINA s anerkendte konkurrence, ma deltagerne kun anvende dragter som er godkendt i henhold til FINA s regler. Dvs. med FINA mærket trykt på. Hvis mærket er faldet af, men der spor efter det, accepteres det også. Ved Danske Mesterskaber Juniorer Langbane og Danske Mesterskaber Juniorer Kortbane må deltagerne også kun anvende FINA godkendte svømmedragter. Ved tvivl om hvorvidt en given dragt er godkendt, kan en komplet liste over godkendte dragter over varianter findes pa FINA s hjemmeside. Ved overtrædelse af denne regel sker diskvalifikation efter Supplerende Stævnereglement 7.3 som ovenfor. DISKVALIFIKATIONSLØB VED DANSKE MESTERSKABER FOR HOLD.

10 Ved diskvalifikation i DM for Hold Åben Klasse og Årgangsklassen holdes der specielle diskvalifikationsløb, der svømmes 10 minutter efter de ordinære løb. Kun samme svømmeart og distance i hvert løb. Ingen diskvalificeret svømmer kan på ny svømme samme løb, ligesom en svømmer, der har svømmet det pågældende løb, ikke kan svømme det igen. Reglerne om maksimalt antal starter pr. svømmer skal overholdes, inklusive starterne i diskvalifikationsløbene. Ved diskvalifikation i holdkapløb kan den svømmer som blev diskvalificeret, ikke deltage i diskvalifikationsløbet. I diskvalifikationsløb kan der ikke foretages omsvømning. Bemærk: Der kan kun svømmes diskvalifikationsløb for diskvalifikation i de ordinære løb. Bortvisning fra start, manglende fuldførelse af løb og tekniske fejl som f.eks. anvendelse af ikke tilladt badetøj, anvendelse af mere end et sæt badetøj samt brug af ikke godkendt tape på kroppen giver således ikke adgang til diskvalifikation. Ved ny diskvalifikation kan der ikke svømmes endnu et diskvalifikationsløb. Bliver en svømmer bortvist fra start, regnes dette ikke som en diskvalifikation, og der kan derfor ikke svømmes diskvalifikationsløb. En svømmer som opgiver sit løb, regnes heller ikke som en diskvalifikation og der kan derfor ikke svømmes diskvalifikationsløb. Bemærk: Diskvalifikationsløb skal fremgå særskilt af resultatlisten. HÅNDKLÆDER PÅ SKAMLER Overdommer kan give tilladelse til at der udlægges håndklæde på startskamlerne, såfremt sikkerhedsmæssige forhold kræver det. Stævneledelsen leverer de nødvendige håndklæder, og alle svømmere skal benytte dem. Det er ikke frivilligt for svømmerne at anvende dem. TRÆNINGSURER UNDER STÆVNER Det er ikke nødvendigt at slukke eller tildække træningsurer i forbindelse med svømmestævner i Danmark.

REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret september 2017

REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret september 2017 REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret september 2017 Nedenstående fortolkninger og anbefalinger er gældende for svømmestævner, der afvikles i Danmark. Fortolkninger skal overholdes af overdommerne,

Læs mere

REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION

REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret september 2018 Nedenstående fortolkninger og anbefalinger er gældende for svømmestævner, der afvikles i Danmark. Fortolkninger skal overholdes af overdommerne,

Læs mere

REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION

REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret december 2018 Nedenstående fortolkninger og anbefalinger er gældende for svømmestævner, der afvikles i Danmark. Fortolkninger skal overholdes af overdommerne,

Læs mere

REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret oktober 2015

REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret oktober 2015 REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret oktober 2015 Nedenstående fortolkninger og anbefalinger er gældende for svømmestævner, der afvikles i Danmark. Fortolkninger skal overholdes af overdommerne,

Læs mere

REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret oktober 2015

REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret oktober 2015 REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret oktober 2015 Nedenstående fortolkninger og anbefalinger er gældende for svømmestævner, der afvikles i Danmark. Fortolkninger skal overholdes af overdommerne,

Læs mere

REGELTOLKNINGER SW 2.8 LEDENDE TIDTAGER. Brug af ledende tidtager ved stævner med manuel tidtagning:

REGELTOLKNINGER SW 2.8 LEDENDE TIDTAGER. Brug af ledende tidtager ved stævner med manuel tidtagning: Nedenstående fortolkninger og anbefalinger er gældende for svømmestævner, der afvikles i Danmark. Fortolkninger skal overholdes af overdommerne, imens anbefalinger kan anvendes. SW 2.1 OVERDOMMEREN Kravet

Læs mere

REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret september 2014

REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret september 2014 REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret september 2014 Nedenstående fortolkninger og anbefalinger er gældende for svømmestævner, der afvikles i Danmark. Fortolkninger skal overholdes af overdommerne,

Læs mere

Aquaclinic 2017 Søndag den 3 september 2017

Aquaclinic 2017 Søndag den 3 september 2017 Aquaclinic 2017 Søndag den 3 september 2017 Aquaclinic 2017- agenda 1. Hvem er vi og hvordan er vi organiseret? 2. Hvordan sikrer vi: God kommunikation og forståelse imellem trænere og dommere? 3. Statistik

Læs mere

FINA SVØMMEREGLER 2013-2017

FINA SVØMMEREGLER 2013-2017 INDHOLDSFORTEGNELSE REGEL EMNE SIDE Indholdsfortegnelse 01 SW 1 Stævneledelsen 02 SW 2 Officials 03 SW 3 Seedning af heats, semifinaler og finaler 08 SW 4 Starten 11 SW 5 Fri svømning 11 SW 6 Rygsvømning

Læs mere

FINA SVØMMEREGLER 2013-2017

FINA SVØMMEREGLER 2013-2017 INDHOLDSFORTEGNELSE REGEL EMNE SIDE Indholdsfortegnelse 01 SW 1 Stævneledelsen 02 SW 2 Officials 03 SW 3 Seedning af heats, semifinaler og finaler 08 SW 4 Starten 10 SW 5 Fri svømning 11 SW 6 Rygsvømning

Læs mere

FINA MASTERS REGLER

FINA MASTERS REGLER INDHOLDSFORTEGNELSE REGEL EMNE SIDE Masters Generelle Regler (MGR) 2 Masters Svømmeregler (MSW) 3 Masters Åbent Vand Svømning (MOWS) 6 7 Henvisning til: Masters Udspringsregler http://www.fina.org Masters

Læs mere

VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2019

VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2019 VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2019 Dansk Svømmeunions Sportsafdeling har hermed fornøjelsen af at give information om: DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2019 DM for Hold afvikles i 2019 som

Læs mere

FINA SVØMMEREGLER 2013-2017

FINA SVØMMEREGLER 2013-2017 SW 1 - STÆVNELEDELSEN SW 1.2 Ved Olympiske Lege og Verdensmesterskaber udpeger FINA-Bureauet følgende minimum antal officials til kontrol af konkurrencerne: Overdommer (1) (2), Leder af kontrolrum (1)

Læs mere

FINA MASTERSREGLER 2009-2013

FINA MASTERSREGLER 2009-2013 INDHOLDSFORTEGNELSE REGEL EMNE SIDE MGR Masters 02 MSW Masters Svømmeregler 04 MOWS Masters Åbent Vand Svømning 08 Henvisning til: Masters Udspringsregler Masters Synkroregler Masters Vandpoloregler http://www.fina.org

Læs mere

FINA FACILITETSREGLER

FINA FACILITETSREGLER Indholdsfortegnelse Indledning FR 1 Generelt FR 2 Svømmebassiner FR 3 Svømmebassiner til Olympiske Lege og VM FR 4 El-tid FR 5 Springanlæg FR 6 Springanlæg til Olympiske Lege og VM FR 7 Bassiner til vandpolo

Læs mere

FINA FACILITETSREGLER 2013-2017

FINA FACILITETSREGLER 2013-2017 INDHOLDSFORTEGNELSE REGEL EMNE SIDE Indholdsfortegnelse 1 Indledning 2 FR 1 Generelt 2 FR 2 Svømmebassiner 2 FR 3 Svømmebassiner til Olympiske Lege og VM 7 FR 4 El-tid 9 FR 5 Springanlæg 12 FR 6 Springanlæg

Læs mere

Dansk Svømmeofficials Uddannelse. & Stævnefunktion

Dansk Svømmeofficials Uddannelse. & Stævnefunktion & Stævnefunktion Modul 1 Indledning Tidtagerkursus / Modul 1 Kursets formål: Varighed: Forudsætninger: Prøve: Certifikat: Erfaring: Kurset har til formål at uddanne tidtagere efter gældende nationale og

Læs mere

SUPPLERENDE STÆVNEREGLEMENT

SUPPLERENDE STÆVNEREGLEMENT INDHOLDSFORTEGNELSE PUNKT EMNE 1. Generelt 2 2. Indbydelse og propositioner 2 3. Anmeldelse 2 4. Startlisten/programmet 3 5. Resultatlisten 3 6. Tidtagning 4 7. Præmier 4 8. Reklamer på badetøj 4 9. Reklamer

Læs mere

INVITATION TIL (de uofficielle) DANSKE MESTERSKABER FOR ÅRGANGSHOLD

INVITATION TIL (de uofficielle) DANSKE MESTERSKABER FOR ÅRGANGSHOLD INVITATION TIL (de uofficielle) DANSKE MESTERSKABER FOR ÅRGANGSHOLD Kære Kvik Kastrup, Gentofte Svømmeklub, Sigma Swim, Aalborg Svømmeklub, Gladsaxe Idrætsforening, Hovedstaden Svømmeklub, Elitesvøm Vejle,

Læs mere

Supplerende stævnereglement

Supplerende stævnereglement Supplerende stævnereglement Indhold 1. Generelt... 2 2. Indbydelse og propositioner... 2 3. Anmeldelse / anmeldelsesfrist... 2 4. Resultatliste... 2 5. Præmier... 3 6. Reklamer på badetøj... 3 7. Deltagere...

Læs mere

Supplerende stævnereglement

Supplerende stævnereglement Supplerende stævnereglement Indhold 1. Generelt... 1 2. Indbydelse og propositioner... 1 3. Anmeldelse/anmeldelsesfrist... 2 4. Resultatliste... 2 5. Præmier... 2 6. Reklamer på badetøj... 2 7. Deltagere...

Læs mere

FINA MASTERS REGLER 2013-2017

FINA MASTERS REGLER 2013-2017 INDHOLDSFORTEGNELSE REGEL EMNE SIDE Masters (MGR) 2 Masters Svømmeregler (MSW) 3 Masters Åbent Vand Svømning (MOWS) 6 Henvisning til: Masters Udspringsregler Masters Synkroregler Masters Vandpoloregler

Læs mere

FINA MASTERS REGLER 2002

FINA MASTERS REGLER 2002 INDHOLDSFORTEGNELSE REGEL EMNE SIDE Indholdsfortegnelse 01 MGR Masters 02-03 MSW Masters Svømmeregler 04-07 MOWS Masters Langdistancesvømning (åbent vand) 08-09 MD Masters Springregler 10-17 MSS Masters

Læs mere

Danmarks mesterskaber for hold - Svømmeligaen 06. 07. april 2013. Praktiske oplysninger. &Svømmeklubben KVIK Kastrup

Danmarks mesterskaber for hold - Svømmeligaen 06. 07. april 2013. Praktiske oplysninger. &Svømmeklubben KVIK Kastrup Danmarks mesterskaber for hold - Svømmeligaen 06. 07. april 2013 Praktiske oplysninger &Svømmeklubben KVIK Kastrup Velkommen til Danmarks Mesterskaber for hold 2013 Svømmeklubben KVIK Kastrup og Dansk

Læs mere

MESTERSKABSBESTEMMELSER FOR SVØMNING I ÅBENT VAND

MESTERSKABSBESTEMMELSER FOR SVØMNING I ÅBENT VAND Indhold Dansk Svømmeunions mesterskaber i åbent vand... 2 Generelle bestemmelser... 3 Regler... 3 Arrangement... 3 Deltagelse... 3 Tilmelding, efteranmeldelse og gebyr... 3 Afmelding, udeblivelse og bøde...

Læs mere

FINA FACILITETSREGLER

FINA FACILITETSREGLER Indholdsfortegnelse Indledning FR 1 Generelt FR 2 Svømmebassiner FR 3 Svømmebassiner til Olympiske Lege og VM FR 4 El-tid FR 5 Springanlæg FR 6 Springanlæg til Olympiske Lege og VM FR 7 Bassiner til vandpolo

Læs mere

FINA GENERELLE REGLER

FINA GENERELLE REGLER INDHOLDSFORTEGNELSE Regel Emne Side Indholdsfortegnelse 01 Indledning 02 GR 1 Generelle regler for deltagelse 02 GR 2 Internationale relationer 02 GR 3 Udlandsrejser 03 GR 4 Ikke godkendte forbindelser

Læs mere

Mesterskabsbestemmelser for danske mesterskaber i åbent vand svømning. Version 6

Mesterskabsbestemmelser for danske mesterskaber i åbent vand svømning. Version 6 Mesterskabsbestemmelser for danske mesterskaber i åbent vand svømning Version 6 April 2019 Indhold Dansk Svømmeunions mesterskaber i åbent vand... 3 Generelle bestemmelser... 4 Regler... 4 Arrangement...

Læs mere

MESTERSKABSBESTEMMELSER FOR SVØMNING I ÅBENT VAND

MESTERSKABSBESTEMMELSER FOR SVØMNING I ÅBENT VAND Indhold Dansk Svømmeunions mesterskaber i åbent vand... 2 Generelle bestemmelser... 3 Regler... 3 Arrangement... 3 Deltagelse... 3 Tilmelding, efteranmeldelse og gebyr... 3 Afmelding, udeblivelse og bøde...

Læs mere

Øst Årgangsmesterskaber 8/4 10/ Ringsted Svømmeland

Øst Årgangsmesterskaber 8/4 10/ Ringsted Svømmeland Øst Årgangsmesterskaber 8/4 10/4 2016 Ringsted Svømmeland Ringsted Svømmeklub byder i samarbejde med Dansk Svømmeunion velkommen til Øst Årgangsmesterskaber. Adresse: Teglovnsvej 46 4100 Ringsted www.ringstedsk.dk

Læs mere

Øst Årgangsmesterskaber 21/4 23/ Ringsted Svømmeland

Øst Årgangsmesterskaber 21/4 23/ Ringsted Svømmeland Øst Årgangsmesterskaber 21/4 23/4 2017 Ringsted Svømmeland Ringsted Svømmeklub byder i samarbejde med Dansk Svømmeunion velkommen til Øst Årgangsmesterskaber. Adresse: Stævneleder: Adgang til hallen: Indsvømning:

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 19. januar 2016 i Sag nr. 25/2015 [Klub A]s indbringelse af Dansk Svømmeunions Appeludvalgs afgørelse 30. oktober 2015 Sagen er behandlet af Ulla

Læs mere

VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2017

VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2017 VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2017 Dansk Svømmeunions Sportsafdeling har hermed fornøjelsen af at give information om: DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2017 DM for Hold Åben Klasse afvikles

Læs mere

MESTERSKABSBESTEMMELSER FOR SVØMNING

MESTERSKABSBESTEMMELSER FOR SVØMNING 01.00 INDHOLDSFORTEGNELSE AFSNIT: EMNE: SIDE: 01.00 Indholdsfortegnelse 1 02.00 Danmarks Idræts Forbund Mesterskaber 2 02.01 Dansk Svømmeunions Mesterskaber 2 02.10 Generelle bestemmelser 3-6 03.00 Danmarksmesterskaberne

Læs mere

VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2018

VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2018 VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2018 Dansk Svømmeunions Sportsafdeling har hermed fornøjelsen af at give information om: DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2018 DM for Hold afvikles i 2018 som

Læs mere

SUPPLERENDE STÆVNEREGLEMENT

SUPPLERENDE STÆVNEREGLEMENT NUVÆRENDE ÆNDRING INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE PUNKT EMNE SIDE SIDE PUNKT EMNE SIDE 1. Generelt 2 1. Generelt 2 2. Indbydelse og propositioner 2 2. Indbydelse og propositioner 2 3. Anmeldelse

Læs mere

VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2016

VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2016 VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2016 Dansk Svømmeunions Sportsafdeling har hermed fornøjelsen af at give information om: DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2016 DM for Hold Åben Klasse afvikles

Læs mere

FINA GENERELLE REGLER 2013-2017

FINA GENERELLE REGLER 2013-2017 INDHOLDSFORTEGNELSE Regel Emne Side Indholdsfortegnelse 01 Indledning 02 GR 1 Generelle regler for deltagelse 02 GR 2 Internationale relationer 02 GR 3 Udlandsrejser 03 GR 4 Ikke godkendte forbindelser

Læs mere

Special Olympics - Svømning

Special Olympics - Svømning ARTIKEL2-SVØMNING De officielle sportsregler for Special Olympics Sommerlege vil gælde for alle Special Olympics konkurrencer i svømning. Special Olympics har lavet disse regler baseret på Federation International

Læs mere

DANISH OPEN 2019 DM Junior Langbane 2019

DANISH OPEN 2019 DM Junior Langbane 2019 DANISH OPEN 2019 DM Junior Langbane 2019 DEN 5. - 9. APRIL 2019 BELLAHØJ SVØMMESTADION Bellahøjvej 1-3, 2700 Brønshøj Danish Open 2019 er godkendt af FINA som et mesterskab, hvor svømmere kan opnå FINAs

Læs mere

FINA REGLER FOR SVØMNING I ÅBENT VAND 2001-2002 INDHOLDSFORTEGNELSE

FINA REGLER FOR SVØMNING I ÅBENT VAND 2001-2002 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE REGEL EMNE SIDE Indholdsfortegnelse 01 OWS 1 Åbent vand svømning 02 OWS 2 Officials 03 OWS 3 Officials pligter 04-11 OWS 4 Starten 12-13 OWS 5 Konkurrenceområdet 14-15 OWS 6 Løbet 16-18

Læs mere

VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2015

VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2015 VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2015 Dansk Svømmeunions Sportsafdeling har hermed fornøjelsen af at give information om: DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2015 Åben Klasse DM for Hold Åben Klasse

Læs mere

Bilag 1 for Sportsafdelingen: MESTERSKABSBESTEMMELSER FOR SVØMNING

Bilag 1 for Sportsafdelingen: MESTERSKABSBESTEMMELSER FOR SVØMNING Generel ændring Svømmesektionen Mesterskabsudvalget 02.10 - GENERELLE BESTEMMELSER b. Kvalifikation. Den nøjagtige metode for fastsættelse af kravtider bestemmes af Mesterskabsudvalget. Generelt forhøjes

Læs mere

ODDER SVØMMEKLUB Første gang jeg skal til svømmestævne

ODDER SVØMMEKLUB Første gang jeg skal til svømmestævne Første gang du eller dit barn skal til stævne, er der flere ting, som er rart at have styr på. Har du erfaring inden for svømmeverdenen, er der nok ikke meget at hente i denne beskrivelse, men har du ikke

Læs mere

I.F. LYSENG SVØMNING INDBYDER TIL LØRDAG D. 9. NOVEMBER 2013

I.F. LYSENG SVØMNING INDBYDER TIL LØRDAG D. 9. NOVEMBER 2013 I.F. LYSENG SVØMNING INDBYDER TIL LØRDAG D. 9. NOVEMBER 2013 LYSENG ÅRGANGS-SPRINTCUP 2013: I.F. Lyseng Svømning har hermed fornøjelsen at invitere klubber, der er medlem af Dansk Svømme Union, til svømmestævne

Læs mere

mit barn skal til svømmestævne

mit barn skal til svømmestævne Hjælp mit barn skal til svømmestævne Hjælp mit barn skal til svømmestævne! Er du gammel konkurrencesvømmer er der nok ikke meget nyt at hente i denne folder. Men har du ingen særlig fortid inden for svømmesporten,

Læs mere

MESTERSKABSBESTEMMELSER FOR SVØMNING

MESTERSKABSBESTEMMELSER FOR SVØMNING 01.00 INDHOLDSFORTEGNELSE AFSNIT: EMNE: SIDE: 01.00 Indholdsfortegnelse 01 02.00 Danmarks Idræts Forbund Mesterskaber 02 02.01 Dansk Svømmeunions Mesterskaber 02 02.10 Generelle bestemmelser 03-06 03.00

Læs mere

Begynderstævnerne er for børn og henvender sig til svømmere i svømmeskolen, samt helt nye Talentholdssvømmere (eller tilsvarende).

Begynderstævnerne er for børn og henvender sig til svømmere i svømmeskolen, samt helt nye Talentholdssvømmere (eller tilsvarende). Begynderstævnerne er for børn og henvender sig til svømmere i svømmeskolen, samt helt nye Talentholdssvømmere (eller tilsvarende). Stævnekonceptet er nemt at tilgå og kan afvikles en formiddag i weekenden

Læs mere

REGLER FOR DANSK SVØMMEUNIONs ARRANGEMENTER I ÅBENT VAND

REGLER FOR DANSK SVØMMEUNIONs ARRANGEMENTER I ÅBENT VAND REGEL EMNE SIDE Indholdsfortegnelse 01 Officials 02 Officials pligter 03-06 Starten 07 Konkurrenceområdet 08 Løbet 09 Løbets afslutning 10 MARTS 2006-1 - OFFICIALS Der skal udpeges følgende officials til

Læs mere

BEGYNDERSTÆVNER Lokale stævner for børn i alderen 6-12 år

BEGYNDERSTÆVNER Lokale stævner for børn i alderen 6-12 år BEGYNDERSTÆVNER 2017-2018 Lokale stævner for børn i alderen 6-12 år OM BEGYNDERSTÆVNE-KONCEPTET Begynderstævnerne er for børn i alderen 6-12 år, og henvender sig til svømmere i Svømmeskolen, samt helt

Læs mere

I.F. LYSENG SVØMNING INDBYDER TIL

I.F. LYSENG SVØMNING INDBYDER TIL I.F. LYSENG SVØMNING INDBYDER TIL SØNDAG D. 15. NOVEMBER 2015 LYSENG ÅRGANGS-SPRINTCUP 2015: IF Lyseng Svømning I.F. Lyseng Svømning har hermed fornøjelsen at invitere alle svømmeklubber, til svømmestævne

Læs mere

Informationsfolder til svømmere og forældre i Thisted Svømmeklub om klubbens stævneaktiviteter

Informationsfolder til svømmere og forældre i Thisted Svømmeklub om klubbens stævneaktiviteter Informationsfolder til svømmere og forældre i Thisted Svømmeklub om klubbens stævneaktiviteter Introduktion Svømning er blandt de mest træningskrævende sportsgrene, og belønningen for de mange timer i

Læs mere

DANISH OPEN 2017 DEN APRIL 2017 BELLAHØJ SVØMMESTADION. Bellahøjvej 1-3, 2700 Brønshøj

DANISH OPEN 2017 DEN APRIL 2017 BELLAHØJ SVØMMESTADION. Bellahøjvej 1-3, 2700 Brønshøj DANISH OPEN 2017 DEN 1. 5. APRIL 2017 BELLAHØJ SVØMMESTADION Bellahøjvej 1-3, 2700 Brønshøj Danish Open 2017 er godkendt af FINA som et mesterskab, hvor svømmere kan opnå FINAs A and B Swimming Qualifying

Læs mere

VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2011

VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2011 VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2011 Dansk Svømmeunions Svømmesektion har hermed fornøjelsen af at give information om: DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2011 Årgangsklasse samt Åben Klasse DM

Læs mere

FINA REGLER FOR SVØMNING I ÅBENT VAND

FINA REGLER FOR SVØMNING I ÅBENT VAND Indhold OWS 1 DEFINITIONER... 2 OWS 2 OFFICIALS... 3 OWS 3 OFFICIALS PLIGTER... 4 OSW 4 STARTEN... 9 OWS 5 KONKURRENCEOMRÅDET... 10 OWS 6 LØBET... 11 OWS 7 LØBETS AFSLUTNING... 13 1 OWS 1 DEFINITIONER

Læs mere

Frokost mellem 12:30 14:30. Frokost foregår i forhallen i Fritidscenteret. Frokost mellem 12:30 14:30. Frokost foregår i forhallen i fritidscenteret.

Frokost mellem 12:30 14:30. Frokost foregår i forhallen i Fritidscenteret. Frokost mellem 12:30 14:30. Frokost foregår i forhallen i fritidscenteret. Dato: 24-25. marts 2007 Svømmehal: Glostrup Fritidscenter, Christiansvej 2, 2600 Glostrup 1. Bassinet er 25 m. med 6 baner og el-tid Stævnestart: Stævneafsnit 1 Lørdag 24. marts kl. 11:30 Stævneafsnit

Læs mere

REGIONSMESTERSKAB - KORTBANE

REGIONSMESTERSKAB - KORTBANE REGIONSMESTERSKAB - KORTBANE 2018-2019 REGIONSMESTERSKAB PÅ KORTBANE FOR DE TO BØRNEÅRGANGSGRUPPER OG GRUPPEN ÅRGANGSSVØMMERE OM REGIONSMESTERSKABERNE Stævnet består af to stævnedage, der afvikles i én

Læs mere

VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2013

VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2013 VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2013 Dansk Svømmeunions Svømmesektion har hermed fornøjelsen af at give information om: DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2013 Årgangsklasse samt Åben Klasse DM

Læs mere

BEGYNDERSTÆVNER Lokale stævner

BEGYNDERSTÆVNER Lokale stævner BEGYNDERSTÆVNER 2018-2019 Lokale stævner OM BEGYNDERSTÆVNE-KONCEPTET Begynderstævnerne er for børn i alderen 6-12 år (alderen er vejledende), og henvender sig til svømmere i Svømmeskolen, samt helt nye

Læs mere

DANISH OPEN 2018 DEN APRIL 2018

DANISH OPEN 2018 DEN APRIL 2018 DANISH OPEN 2018 DEN 12. 15. APRIL 2018 BELLAHØJ SVØMMESTADION Bellahøjvej 1 3, 2700 Brønshøj Danish Open 2018 er godkendt af FINA som et mesterskab, hvor svømmere kan opnå FINAs A and B Swimming Qualifying

Læs mere

Under stævnet skal svømmerne igennem alle stilarter, men har mulighed for selv at vælge distancen for hver stilart.

Under stævnet skal svømmerne igennem alle stilarter, men har mulighed for selv at vælge distancen for hver stilart. Stævnet består af to stævnedage, der afvikles i én weekend den 26.-27. oktober 2019 i Humlehøj Hallen i Sønderborg. Afholdt af Svømmeklubben Sønderborg. Formålet med stævnet er, at introducere alle deltagere

Læs mere

Begynderstævnerne er for børn i alderen 6-9 år, og henvender sig til svømmere i svømmeskolen, samt helt nye Talentholdssvømmere (eller tilsvarende).

Begynderstævnerne er for børn i alderen 6-9 år, og henvender sig til svømmere i svømmeskolen, samt helt nye Talentholdssvømmere (eller tilsvarende). Begynderstævnerne er for børn i alderen 6-9 år, og henvender sig til svømmere i svømmeskolen, samt helt nye Talentholdssvømmere (eller tilsvarende). Vi opfordrer til at man som klub kun sender svømmere

Læs mere

Tilmelding senest 3.november 2011 på mail: koegeopen@ksk.dk

Tilmelding senest 3.november 2011 på mail: koegeopen@ksk.dk 25-27. november 2011 Køge svømmeland & Herfølge svømmehal Adresser Køge Svømmeland, Ølby Center 104, DK-4600 Køge Gr. 1+2 og finaler Herfølge Svømmehal, Scheelsvej 2, DK-4681 Herfølge Gr. 3+4 Hallerne

Læs mere

Alm. Brand Bank Cup 2016

Alm. Brand Bank Cup 2016 2012 Alm. Brand Bank Cup 2016 Indbydelse til Svømmestævne 6.-7. februar i Blovstrød Svømmehal Arrangør: Sigma Swim Allerød Sigma Swim Allerød vil gerne invitere til Alm. Brand Bank Cup i Blovstrød Svømmehal

Læs mere

Ringsted svømmehal, Teglovnsvej 46, 4100 Ringsted 25 m opmålt bassin 8 baner med El-tid Afsvømning i lille bassin (6 x 15 m.)

Ringsted svømmehal, Teglovnsvej 46, 4100 Ringsted 25 m opmålt bassin 8 baner med El-tid Afsvømning i lille bassin (6 x 15 m.) Ringsted Svømmeklub og Dansk Svømmeunion inviterer til DANSKE OPEN MASTERS PÅ KORTBANE 2011 (DOM-K) Dato 5. og 6. marts 2011 Svømmehal Indsvømning Ringsted svømmehal, Teglovnsvej 46, 4100 Ringsted 25 m

Læs mere

VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2012

VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2012 VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2012 Dansk Svømmeunions Svømmesektion har hermed fornøjelsen af at give information om: DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2012 Årgangsklasse samt Åben Klasse DM

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. REGLER FOR DANSK SVØMMEUNIONs DANMARKS MESTERSKABER I ÅBENT VAND

INDHOLDSFORTEGNELSE. REGLER FOR DANSK SVØMMEUNIONs DANMARKS MESTERSKABER I ÅBENT VAND INDHOLDSFORTEGNELSE REGLER... 2 STARTEN... 3 KONKURRENCEOMRÅDET... 4 LØBET... 5 LØBETS AFSLUTNING... 6 OFFICIALS... 7 OFFICIALS PLIGTER... 8 1 REGLER Danmarksmesterskaber i åbent vand kan afvikles på distancerne

Læs mere

DANMARKS MESTERSKABERNE PÅ KORTBANE (DM-K) & DANSKE JUNIOR MESTERSKABER På KORTBANE (DJM-K)

DANMARKS MESTERSKABERNE PÅ KORTBANE (DM-K) & DANSKE JUNIOR MESTERSKABER På KORTBANE (DJM-K) DANMARKS MESTERSKABERNE PÅ KORTBANE (DM-K) & DANSKE JUNIOR MESTERSKABER På KORTBANE (DJM-K) DEN 20. - 23. NOVEMBER 2014 BELLAHØJ SVØMMESTADION Bellahøjvej 1-3, 2700 Brønshøj DELTAGELSE: DM-K: Åben for

Læs mere

Revideret stævnereglement, DGI Svømning gældende fra 1. januar 2019

Revideret stævnereglement, DGI Svømning gældende fra 1. januar 2019 Revideret stævnereglement, DGI Svømning gældende fra 1. januar 2019 Ændringerne er markeret med rød skrift! 1 Formål Stk. 1.0 Formålet er at samle landsdelsforeningernes svømmere til idrætslig samvær til

Læs mere

Svømmestævner 2016/2017. DGI Østjylland Svømning. I denne folder finder du informationer om stævner og officialskurser for den kommende sæson.

Svømmestævner 2016/2017. DGI Østjylland Svømning. I denne folder finder du informationer om stævner og officialskurser for den kommende sæson. DGI Østjylland Svømning Svømmestævner 2016/2017 I denne folder finder du informationer om stævner og officialskurser for den kommende sæson. www.dgi.dk/svømning 2 Indhold Official Modul 1 - Tidtager 4

Læs mere

BEGYNDERSTÆVNER Lokale stævner for børn i alderen 6-12 år

BEGYNDERSTÆVNER Lokale stævner for børn i alderen 6-12 år BEGYNDERSTÆVNER 2016-2017 Lokale stævner for børn i alderen 6-12 år OM BEGYNDERSTÆVNE-KONCEPTET Begynderstævnerne er for børn i alderen 6-12 år, og henvender sig til svømmere i Svømmeskolen, samt helt

Læs mere

DM JUNIOR KORTBANE DEN 31. OKTOBER 3. NOVEMBER 2019 DGI HUSET VEJLE WILLY SØRENSENS PLADS 5, 7100 VEJLE

DM JUNIOR KORTBANE DEN 31. OKTOBER 3. NOVEMBER 2019 DGI HUSET VEJLE WILLY SØRENSENS PLADS 5, 7100 VEJLE DM JUNIOR KORTBANE DEN 31. OKTOBER 3. NOVEMBER 2019 DGI HUSET VEJLE WILLY SØRENSENS PLADS 5, 7100 VEJLE Dette event afholdes iht. Eventbestemmelser for Svømning, der kan findes på svoem.org. DELTAGELSE

Læs mere

VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2015

VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2015 VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2015 Dansk Svømmeunions Sportsafdeling har hermed fornøjelsen af at give information om: DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2015 Årgangsklasse samt Åben Klasse

Læs mere

TRÆNINGSPROGRAM TIL PATIENTER MED REKONSTRUERET FORRESTE KORSBÅND (ACL)

TRÆNINGSPROGRAM TIL PATIENTER MED REKONSTRUERET FORRESTE KORSBÅND (ACL) ERGOterapi- OG FYSIOTERAPIAFDELINGEN Tlf. 8949 7350 Mail: aarhus.ergofys@rm.dk (mandag-fredag: kl. 8-15) Kontakt fysioterapeut: TRÆNINGSPROGRAM TIL PATIENTER MED REKONSTRUERET FORRESTE KORSBÅND (ACL) Ophavsretten

Læs mere

FINA FACILITETSREGLER 2009-2013

FINA FACILITETSREGLER 2009-2013 INDHOLDSFORTEGNELSE REGEL EMNE SIDE Indholdsfortegnelse 1 Indledning 2 FR 1 Generelt 2 FR 2 Svømmebassiner 2 FR 3 Svømmebassiner til Olympiske Lege og VM 7 FR 4 El-tid 9 FR 5 Springanlæg 12 FR 6 Springanlæg

Læs mere

DANMARKS MESTERSKABERNE PÅ LANGBANE (DM-L) & DANSKE JUNIOR MESTERSKABER På LANGBANE(DJM-L)

DANMARKS MESTERSKABERNE PÅ LANGBANE (DM-L) & DANSKE JUNIOR MESTERSKABER På LANGBANE(DJM-L) DANMARKS MESTERSKABERNE PÅ LANGBANE (DM-L) & DANSKE JUNIOR MESTERSKABER På LANGBANE(DJM-L) DELTAGELSE: DEN 4. 8. JULI 2015 BELLAHØJ SVØMMESTADION Bellahøjvej 1-3, 2700 Brønshøj DM-L: Åben for alle årgange

Læs mere

USG & Dansk Svømmeunion. indbyder til Danske Open Masters Langbane DOM-L [1]

USG & Dansk Svømmeunion. indbyder til Danske Open Masters Langbane DOM-L [1] USG & Dansk Svømmeunion indbyder til Danske Open Masters Langbane DOM-L [1] Praktiske oplysninger: Lørdag den 13. juni 2015 Bellahøj Svømmestadion (indendørs bassin) Bellahøjvej 1-3 2700 Brønshøj Telefon:

Læs mere

VELKOMMEN TIL MESTERSKABSÅRET 2013/2014

VELKOMMEN TIL MESTERSKABSÅRET 2013/2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen til mesterskabsåret 2013/2014 2 Terminer/steder 3 Generelle bestemmelser 5 Kvalifikationsperiode 5 Kvalifikation 5 Anmeldelse 5 Procedure for tilmelding/anmeldelse 5 Mesterskabsgebyr

Læs mere

Områdemøde 2018 Sportsafdelingen

Områdemøde 2018 Sportsafdelingen Områdemøde 2018 Sportsafdelingen Lørdag den 21 april 2018 Dommerudvalget Sammensætning af dommerudvalget Valgt på område mødet 2016/2017 Årsberetning dommerudvalget God kommunikation og forståelse Mesterskabsevalueringer

Læs mere

NIVEAU M CRAWL

NIVEAU M CRAWL Lektion: 1 ud af 12 Vandret kropsposition og vejrtrækning Opvarmning 5 min Valgfri. Bland forskellige stilarter. Vandret kropsposition 10 min Skift imellem de tre øvelser 2-4 gange. 1. Lig som et x på

Læs mere

den 25. - 27. september Kom og få en svømmeoplevelse ud over det sædvanlige... Topdeltagelse med flere danske, norske og svenske landsholdssvømmere.

den 25. - 27. september Kom og få en svømmeoplevelse ud over det sædvanlige... Topdeltagelse med flere danske, norske og svenske landsholdssvømmere. tildegrafisk.dk den 25. - 27. september Kom og få en svømmeoplevelse ud over det sædvanlige... Bedste præsentation efter Finas pointtabel: Svøm stærkt og vind... 1. 5.000 kr. / 2. 3.000 kr. / 3. 2.000

Læs mere

DGI FYN STÆVNEHÅNDBOG DGI FYN SVØMNING

DGI FYN STÆVNEHÅNDBOG DGI FYN SVØMNING DGI FYN STÆVNEHÅNDBOG DGI FYN SVØMNING 2015/2016 Indhold Velkommen til sæson 2015/2016... 2 Gruppeinddeling... 3 Stævnekalender 2015/2016... 4 Praktiske oplysninger... 4 Stævnereglement... 5 Generelle

Læs mere

Tilmelding ved stævnearrangøren. Den oktober Årgang 2. år Årgang 1. år

Tilmelding ved stævnearrangøren. Den oktober Årgang 2. år Årgang 1. år Regionsmesterskaberne vil i den kommende sæson være for piger årgang 2005 og 2006, samt for drenge årgang 2004 og 2005. Igen i år afvikler vi en Medley Allround-konkurrence. For at deltage i denne konkurrence

Læs mere

15 and 50 M Kombiriffel Reglement

15 and 50 M Kombiriffel Reglement 15 and 50 M Kombiriffel Reglement 1. Om skydningen 15 og 50 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 1.01 Koncept - Under afholdes 15/50 M Kombiriffel-skydninger efter nedenstående regler. 1.02 Formål - Skytten skal i

Læs mere

DM JUNIOR KORTBANE DEN NOVEMBER 2016 BELLAHØJ SVØMMESTADION BELLAHØJVEJ 1-3, 2700 BRØNSHØJ

DM JUNIOR KORTBANE DEN NOVEMBER 2016 BELLAHØJ SVØMMESTADION BELLAHØJVEJ 1-3, 2700 BRØNSHØJ DM JUNIOR KORTBANE DEN 10. 13. NOVEMBER 2016 BELLAHØJ SVØMMESTADION BELLAHØJVEJ 1-3, 2700 BRØNSHØJ Deltagelse: DMJ-K: Damer årgang 2000, 2001 og 2002 Herrer årgang 1999, 2000 og 2001 Alle medlemmer af

Læs mere

Lyngby Svømmeklub Klubmesterskab 2016

Lyngby Svømmeklub Klubmesterskab 2016 Lyngby Svømmeklub Klubmesterskab 2016 Kære svømmere og forældre Klubmesterskaberne bliver igen i år svømmet over tre dage. Alle tre dage bliver stævnet afviklet på Trongården. I år afvikles mesterskabet

Læs mere

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter. Skift imellem de to øvelser 2-4 gange.

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter. Skift imellem de to øvelser 2-4 gange. LEKTION 1/12 Dagens Tema: Balance og vejrtrækning Opvarmning 5 Svøm forskellige stilarter og varm musklerne op. Balance Skift imellem de to øvelser 2-4 gange. 1. Afsæt fra kanten. Hold armene strakt over

Læs mere

VELKOMMEN TIL MESTERSKABSÅRET 2013/2014

VELKOMMEN TIL MESTERSKABSÅRET 2013/2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen til mesterskabsåret 2014/2015 2 Terminer/steder 3 Generelle bestemmelser 5 Kvalifikationsperiode 5 Kvalifikation 5 Anmeldelse 5 Procedure for tilmelding/anmeldelse 5 Mesterskabsgebyr

Læs mere

Navn: Efternavn: Alder: Vægt: Mand: Kvinde: Cpr. nr.: Adresse: Post nr. & by: Tlf: Email: Hvilket træningscenter er du medlem af?

Navn: Efternavn: Alder: Vægt: Mand: Kvinde: Cpr. nr.: Adresse: Post nr. & by: Tlf: Email: Hvilket træningscenter er du medlem af? Frederikshavns Stærkeste 2016 side 1/6 tilmelding Navn: Efternavn: Alder: Vægt: Mand: Kvinde: Cpr. nr.: Adresse: Post nr. & by: Tlf: Email: Har du deltaget i stævner før? Ja: Nej: Hvis ja, hvilke? Hvilket

Læs mere

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE 2009 AFSNIT 1 - REGLER FOR STARTBERETTIGELSE, KLUBSKIFTE MED VIDERE 1. Et medlem kan dyrke de under Dansk Svømmeunion hørende discipliner

Læs mere

DANMARKS MESTERSKABERNE PÅ KORTBANE (DM-K) & DANSKE JUNIOR MESTERSKABER På KORTBANE (DJM-K)

DANMARKS MESTERSKABERNE PÅ KORTBANE (DM-K) & DANSKE JUNIOR MESTERSKABER På KORTBANE (DJM-K) DANMARKS MESTERSKABERNE PÅ KORTBANE (DM-K) & DANSKE JUNIOR MESTERSKABER På KORTBANE (DJM-K) DEN 26. - 29. NOVEMBER 2015 GLADSAXE SVØMMEHAL Vandtårsvej 55, 2860 Søborg DELTAGELSE: DM-K: Åben for alle årgange

Læs mere

Tilmelding ved stævnearrangøren. Den oktober Årgang 3. år Årgang 2. år Årgang 1. år

Tilmelding ved stævnearrangøren. Den oktober Årgang 3. år Årgang 2. år Årgang 1. år Regionsmesterskaberne vil i den kommende sæson være for piger årgang 2004, 2005 og 2006, samt for drenge årgang 2003, 2004 og 2005. Igen i år afvikler vi en Medley Allround-konkurrence. For at deltage

Læs mere

www.haderslevsvommeklub.dk INDBYDELSE HADERSLEV SVØMMEKLUB har hermed igen den store fornøjelse at indbyde jer til SYD CUP,

www.haderslevsvommeklub.dk INDBYDELSE HADERSLEV SVØMMEKLUB har hermed igen den store fornøjelse at indbyde jer til SYD CUP, www.haderslevsvommeklub.dk INDBYDELSE HADERSLEV SVØMMEKLUB har hermed igen den store fornøjelse at indbyde jer til SYD CUP, som i 2011 afvikles den 28. september - 30. september 2012 Vi håber og tror på,

Læs mere

inviterer til REMA 1000 cup d september aldersgrupper Udskillelsesfinaler i alle 50 meter løb God stævnemad

inviterer til REMA 1000 cup d september aldersgrupper Udskillelsesfinaler i alle 50 meter løb God stævnemad inviterer til REMA 1000 cup d. 20. 22. september 2019 5 aldersgrupper Udskillelsesfinaler i alle 50 meter løb God stævnemad Side 1 For 16. år i træk gentager vi succesen Rema 1000. Endnu engang vil Aqua

Læs mere

DM JUNIOR KORTBANE DEN NOVEMBER 2018 SVØMMESTADION DANMARK GL. VARDEVEJ 60, 6700 ESBJERG

DM JUNIOR KORTBANE DEN NOVEMBER 2018 SVØMMESTADION DANMARK GL. VARDEVEJ 60, 6700 ESBJERG DM JUNIOR KORTBANE DEN 8. 11. NOVEMBER 2018 SVØMMESTADION DANMARK GL. VARDEVEJ 60, 6700 ESBJERG Deltagelse: DMJ-K: Damer årgang 2002, 2003 og 2004 Herrer årgang 2001, 2002 og 2003 Alle medlemmer af en

Læs mere

DM JUNIOR KORTBANE DEN NOVEMBER 2017 AARHUS SVØMMESTADION F. VESTERGAARDS GADE 3, 8000 AARHUS C

DM JUNIOR KORTBANE DEN NOVEMBER 2017 AARHUS SVØMMESTADION F. VESTERGAARDS GADE 3, 8000 AARHUS C DM JUNIOR KORTBANE DEN 2. 5. NOVEMBER 2017 AARHUS SVØMMESTADION F. VESTERGAARDS GADE 3, 8000 AARHUS C Deltagelse: DMJ-K: Damer årgang 2001, 2002 og 2003 Herrer årgang 2000, 2001 og 2002 Alle medlemmer

Læs mere

Regelsæt for Frederikshavns Stærkeste side 1/5. 3. Atleten får livsvarig karantæne til fremtidige stævner hvis atleten testes positiv.

Regelsæt for Frederikshavns Stærkeste side 1/5. 3. Atleten får livsvarig karantæne til fremtidige stævner hvis atleten testes positiv. Regelsæt for Frederikshavns Stærkeste side 1/5 doping DOPING POLITIK Frederikshavns Stærkeste crew tager lang afstand fra doping. Derfor vil reglerne efter sidste års stævne 25/04-15, blive strammet væsentligt,

Læs mere

Informationsfolder Danmarks Mesterskaberne på kortbane 2019, åben klasse

Informationsfolder Danmarks Mesterskaberne på kortbane 2019, åben klasse Informationsfolder Danmarks Mesterskaberne på kortbane 2019, åben klasse Adresser Svømmehal: Svømmestadion Danmark, Gl. Vardevej 60, 6700 Esbjerg. Mødelokaler: Idrættens Hus (OL-lokalet), Gl. Vardevej

Læs mere

INVITATION TIL HERNING OPEN D APRIL 2019

INVITATION TIL HERNING OPEN D APRIL 2019 INVITATION TIL HERNING OPEN D. 5. - 7. APRIL 2019 VELKOMMEN TIL HERNING OPEN 2019 For fjerde år i træk indbydes alle klubber til Herning Open. Et langbanestævne i en af Danmarks nyeste og flotteste svømmehaller.

Læs mere

DANMARKSMESTERSKABER LANGBANE OG DMJ-L (HOLDKAPPER)

DANMARKSMESTERSKABER LANGBANE OG DMJ-L (HOLDKAPPER) DANMARKSMESTERSKABER LANGBANE OG DMJ-L (HOLDKAPPER) DEN 11. 14. JULI 2019 HELSINGØR SVØMMEHAL BORGMESTER P. CHRISTENSENS VEJ 14, 3000 HELSINGØR Deltagelse: DM-L: Åben for alle årgange Ungdomsgruppe Damer:

Læs mere