mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019"

Transkript

1 mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 Når vi taler med borgerne i Amager Vest, fylder en grøn og bæredygtig by meget. Især grønne områder tæt på boligen står øverst på ønskelisten. Det ønske bakker vi op om i Amager Vest Lokaludvalg. Derfor har vi i vores arbejde med høringssvaret til Kommuneplan 2019 haft fokus på flere friarealer og grønne frirum, så Amager Vest bliver en endnu grønnere og bæredygtig bydel, hvor naturen tilbyder oplevelser for beboere og besøgende og afhjælper klimaudfordringerne.

2 Sådan gjorde vi Siden foråret har vi kørt kampagnen mal byen grøn, med fokus på byudvikling og bynatur. Vi har også fået udarbejdet det grønne kort, der på baggrund af 670 besvarelser kortlægger eksisterende eller manglende bynatur i Amager Vest. Vi har spurgt eksperter i byliv, byudvikling og biodiversitet til råds om, hvorfor vi skal have bynatur og hvordan vi får det ind i byen; Rasmus Vincentz fra Habitats, Jette Flinch Nyrop, arkitekt og byplanlægger i Odense Kommune og Malaika Thomsen, erhvervspsykolog med speciale i bæredygtighed og sundhed. Vi inviterede beboere til pop op parker på Kirkepladsen i Ørestad og Kigkurren på Bryggen, hvor vi ville gøre opmærksom på de positive effekter af bynatur og grønne frirum og samtidig kunne indsamle borgernes idéer til et grønnere København. Vi har samarbejdet med lokale foreninger og organisationer, der også har interesse i en grønnere bydel. Alle disse meninger, inputs, idéer og ønsker fra borgere og eksperter har vi samlet til dette grønne høringssvar til Kommuneplan 2019, et høringssvar der varetager både mennesker og miljø. Amager Vest borgerinput til grønne områder Borgerinput om grønne om Bevares [238] Etableres [187] Udvikles [245] På Det grønne kort kunne beboerne i Amager Vest vælge, om der var områder i bydelen, hvor der enten skal bevares, udvikles eller etableres grønne områder. Vi fik flere end 670 besvarelser, mange af dem med uddybning af svaret eller idéer til udformning af det grønne område.

3 Hvorfor bynatur? Bynatur kan have en positiv effekt på det mentale og fysiske helbred. Det skaber sociale møder og netværk på tværs af bydelen, skaber rammer for leg og læring og grobund for bredere biodiversitet. Samtidig bidrager det til en by, der er med til at passe på klimaet. En bæredygtig by med god luftkvalitet, der opsamler regnvand og lagrer CO2.

4 Flere grønne områder Kommuneplanens vision indeholder mange gode intentioner om flere grønne områder. Men læser vi de væsentlige ændringer i kommuneplanens rammer og retningslinjer, er ambitionerne om et mere grønt København fraværende. Vi ønsker bindende rammer og retningslinjer og konkrete krav til fremtidens byudvikling, der sikrer et grønt København. Derfor har vi ladet os inspirere af Århus og Odense Kommuners Kommuneplan, der er langt mere ambitiøse på det grønne område. Her er nogle af vores forslag til væsentlige ændringer i kommuneplanens rammer og retningslinjer: I boligområder i udvikling skal der udlægges nye grønne områder svarende til 110m2 pr. boligenhed Selvom Amager Fælled og Kalvebod Fælled tilsammen fylder mere end 20 km2 af Amagers samlede areal, har størstedelen af beboerne i Amager Vest mere end 1,5 km til natur: Alle borgere i København skal have adgang til et grønt offentligt byrum indenfor 300 meter af deres bolig Cykelparkering skal ikke indgå i beregning af friarealet for boliger Krav om artsvariation på friarealer Alle træer, der fældes, skal erstattes indenfor lokalplanområdet Sammen med andre eksperter indenfor bynatur og byudvikling inviterede vi Jette Flinch Nyrop, arkitekt og byplanlægger i Odense Kommune til at holde oplæg om, hvordan man i Odense arbejder med visioner, planer og helt konkrete krav og indsatser for at opnå mere bynatur.

5 Gode grønne byområder I forslag til kommuneplan 19 savner vi tydeligere krav til kvaliteten af grønne områder. Alt for ofte ser vi, at bygherrer efterlader en uinteressant og unaturlig græsplæne som en løsning på flere friarealer til borgerne. Her er vores forslag til definitionen på det gode grønne byområde, som kan bruges som inspiration til byudviklere og bygherrer. Det gode grønne byområde er et sted, der bliver brugt. Mange forskellige funktioner vil tiltrække mange forskellige mennesker og der er et generelt ønske om at skabe mere liv mellem husene, for dyr, planter og mennesker. Derfor er anvendelig variation nøglen, når byen skal udvikles; høje træer og flade græsplæner inviterer til leg og afslapning, bærbuske og urtehaver giver lærerige oplevelser og borde, bænke og grillpladser kan danne rammen for sociale møder på tværs af bydelen. De varierede pladser giver samtidig den bedste grobund for bredere biodiversitet, da forskellige underlag, beplantning og skygge/sol-forhold tiltrækker mange forskellige arter, både flora og fauna. For at nærme os én eller flere definitioner på Det gode grønne område har vi i løbet af foråret 2019 kørt kampagnen Mal byen grøn og spurgt borgere i Amager Vest og eksperter i biodiversitet og bynatur, hvad de mener, definitionen på det gode grønne område er.

6 Kigkurren Den grønne forbindelse mellem Islands Brygge og Amager Fælled I Københavns Kommunes kommuneplan fra 2015 skal Kigkurren udvikles til en grøn forbindelse mellem Havneparken på Islands Brygge og den nordligste del af Amager Fælled. I forslaget til kommuneplanen 2019, er den grønne kile helt væk fra kortet Denne ændring er i strid med borgernes og lokaludvalgets ønske om en grønnere Kigkurren og en grøn forbindelse fra Havneparken til fælleden ad Sturlasgade og Snorresgade og videre over Artillerivej forbi Ballonhangaren. Lokaludvalget har i samarbejde med Islands Brygge Lokalråd og på baggrund af inddragelse af borgerne fået udarbejdet renderinger af tegnestuen PAN-PROJECTS, der illustrerer vores vision for Kigkurren. Vi inviterede lokale borgere til en pop op park på Kigkurren i samarbejde med Islands Brygge Lokalråd. Her kom 46 borgere med konkrete forslag til, hvordan vi skaber en grøn forbindelse mellem Havneparken og Amager Fælled. Lokaludvalget har blandt andet gemt de visionstegninger fra borgerne, som kan udleveres ved interesse.

7 mal Ørestad grøn Hvorfor hedder det en allé, når der ikke er nogen træer? Forslaget til kommuneplan 19 indeholder nye planer for Ørestad Syd, hvor der skal opføres mindre erhvervsbyggeri og flere boliger. I så fald skal Københavns Kommune finde plads til grønne friarealer. For borgerne i Ørestad Syd udtrykker et meget stort ønske om flere skoler og børneinstitutioner og helt generelt flere grønne områder, der lægger op til leg og læring: Alternativt kunne man opdele området i felter. Der kunne være en indhegning, hvor små hunde kunne løbe frit, der kunne være en lille legeplads, der kunne være et fælles grill-område, der kunne være plads til at børn kunne lave urtehave osv. - Richard Mortensens Vej, Ørestad Et grønt område med sjov og kreativ leg for børn og voksne er en stor og tiltrængt mangelvare i denne nye bydel. Parkkvarteret, Ørestad Asger Jorns Alle mangler træer. En allé er en vej bestående af træer i begge sider lige overfor hinanden. Der er flere alléer i Ørestad, så der kan plantes mange træer. - Asger Jorns Allé Citaterne er et udpluk af de 670 besvarelser vi fik på Det grønne kort her nogle af borgernes ønsker og forslag til en grøn udvikling i Ørestad Syd Vi inviterede beboere og lokale aktører til en pop op park på Kirkepladsen, for at få flere idéer til, hvordan vi maler Ørestad grøn. Lokaludvalget har gemt alle besvarelser, forslag, tegninger og meninger fra både Det grønne kort og fra samtaler med borgerne til møder og arrangementer.

8 Afsluttende bemærkninger Fortætningsudfordringer Efter vores opfattelse er boligbyggeriet gået alt for stærkt i de nye bydele i Ørestad og Islands Brygge Syd. Der melder sig alt for mange afledte problemer herunder trængsel i trafikken og ved parkering, for få skoler, friarealer, kultur- og børneinstitutioner, dobbelthusbyggeri i villaområder. Er byen først bygget til med grå beton og en umenneskelig tæthed er det svært og dyrt at lave om på. Samtidig er der en voksende risiko for, at Københavns Kommunes ambitiøse målsætninger for klima og miljø sættes over styr. Vi bakker op om ambitionen om plads til alle og billige boliger, men det skal løses ved støttet boligbyggeri og en samlet regional fordeling af byggeriets omfang. Kommuneplan til alle Som lokaludvalg ønsker vi, at så mange som muligt har mulighed for at sætte sig ind i de ændringer, der står til at ske i København. Desværre henvender kommuneplanens væsentligste dele ændringer i retningslinjer, rammer og områder sig til fagfolk og byudviklingsinteresserede. Hvis man ikke har et kendskab til fagsproget, kan det være svært at sætte sig ind i disse dele af forslaget til kommuneplan 19, der vil have stor betydning for byudviklingen i København.

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 Når vi taler med borgerne i Amager Vest, fylder en grøn og bæredygtig by meget. Især grønne områder tæt

Læs mere

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 13. marts 2019 Sagsnr. 2019-0066376 Dokumentnr. 2019-0066376-2 Intern høring af Forslag til Kommuneplan 2019 - Skabelon til høringssvar

Læs mere

Høringssvar fra Amager Vest Lokaludvalg vedr. kommuneplan

Høringssvar fra Amager Vest Lokaludvalg vedr. kommuneplan Sekretariatet for Amager Vest Lokaludvalg Økonomiforvaltningen OKF Borgerrepræsentationen Høringssvar fra Amager Vest Lokaludvalg vedr. kommuneplan 19 Generelle bemærkninger livskvaliteten tilbage i byplanlægningen

Læs mere

BYNATUR I KØBENHAVN. Rikke Hedegaard Christensen, Teknik- og Miljøforvaltningen Planlovsdage marts 2019

BYNATUR I KØBENHAVN. Rikke Hedegaard Christensen, Teknik- og Miljøforvaltningen Planlovsdage marts 2019 BYNATUR I KØBENHAVN Rikke Hedegaard Christensen, Teknik- og Miljøforvaltningen Planlovsdage 2019 14. marts 2019 BYNATUR I KØBENHAVN Mål for 2025: 75 % af københavnerne oplever København som en grøn by

Læs mere

Lokalplanlægningen for ovenstående grunde skal være gennemført inden for den nuværende samling i Borgerrepræsentationen.

Lokalplanlægningen for ovenstående grunde skal være gennemført inden for den nuværende samling i Borgerrepræsentationen. Parterne er enige om, at det planlagte Ørestad Fælled Kvarter skal erstattes ved byggeri på alternative byggefelter, som overdrages til By & Havn. Løsningen tilvejebringer ca. 2.550 boliger, hvoraf 25

Læs mere

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL Borgerpanelet i Odense Kommune "Vores Odense" giver alle borgere, som er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune, en mulighed for at komme med deres input til kommunens arbejde.

Læs mere

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD Teknik- og Miljøforvaltningen, Center for Bydesign Islands Brygge 35 2300 København S Njalsgade 106, 2. sal, lok. 17.3.242 2300 København S www.avlu.dk HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN

Læs mere

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale Situationen i dag Fordelingen af grønne arealer, som Bæveren kan benytte til fællesarealer, er i dag meget usammenhængende og giver ikke mulighed for at danne et godt offentligt rum, hvor folk kan mødes.

Læs mere

7. juni Sagsnr Dokumentnr Udkast Valby Lokaludvalgs høringssvar vedr. Kommuneplanstrategi.

7. juni Sagsnr Dokumentnr Udkast Valby Lokaludvalgs høringssvar vedr. Kommuneplanstrategi. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Valby Lokaludvalg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Udkast Valby

Læs mere

AMAGER ØST BYDEL. Dette er pixi-udgaven af Amager Øst Lokaludvalgs Bydelsplan Læs hele planen på aoelu.dk. Nordøstamager.

AMAGER ØST BYDEL. Dette er pixi-udgaven af Amager Øst Lokaludvalgs Bydelsplan Læs hele planen på aoelu.dk. Nordøstamager. 1 AMAGER ØST BYDEL Nordøstamager Prøvestenen Kløvermarken Amagerbro Kyststrækningen Sundbyøster Villakvartererne Dette er pixi-udgaven af Amager Øst Lokaludvalgs Bydelsplan 2017-2020. Læs hele planen på

Læs mere

VEJEN TIL FREMTIDEN ER BROLAGT MED...

VEJEN TIL FREMTIDEN ER BROLAGT MED... VEJEN TIL FREMTIDEN ER BROLAGT MED... MALENE BERGENSTOFF JENSEN - PROJEKTLEDER - ARKITEKT CAND.POLYT. VEJFORUM 5.12.2018 UDDANNET CIVILINGENIØR I URBAN DESIGN, AALBORG UNIVERSITET, 2010 ERFARING SOM BYPLANLÆGGER

Læs mere

Borgermøde om Tåsinge Plads

Borgermøde om Tåsinge Plads Borgermøde Ny Tåsinge Plads Den 27. september 2012 Borgermøde om Tåsinge Plads 27. september 2012 kl. 19-21 på Vennemindevej 39 Resumé Borgermødet blev afholdt den 27. september 2012 kl. 19-21 med omkring

Læs mere

REGNVANDSHÅNDTERING I LOKALPLANLÆGNING V/ M I E S Ø G A A R D R A S M U S S E N B Y P L A N L Æ G G E R

REGNVANDSHÅNDTERING I LOKALPLANLÆGNING V/ M I E S Ø G A A R D R A S M U S S E N B Y P L A N L Æ G G E R REGNVANDSHÅNDTERING I LOKALPLANLÆGNING V/ M I E S Ø G A A R D R A S M U S S E N B Y P L A N L Æ G G E R BELLINGE FÆLLED BELLINGE FÆLLED Bæredygtighed Bydel 45 Ha Ca. 500 boliger åben/lav Tæt/lav Beliggende

Læs mere

Islands Brygges Lokalråd Leifsgade 7 st 2300 København S

Islands Brygges Lokalråd Leifsgade 7 st 2300 København S XXX Medlem af Miljø- og Teknikudvalget xxx@tmf.kk.dk 2. marts 2018 Emne: Havneparken - fælde Kirsebæralleen Kære xxx, Vi har set fra dagsorden til næste møde den 6. marts 2018 i Miljø- og Teknikudvalget,

Læs mere

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Høringssvar fra: Indsigelser: Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer i lokalplan 1. Susanne Pedersen

Læs mere

Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé januar 2017

Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé januar 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 5 Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé - 16. januar 2017 07-03-2017 Sagsnr. 2017-0116928 Dokumentnr.

Læs mere

Kommuneplan 2015 Den sammenhængende by

Kommuneplan 2015 Den sammenhængende by Kommuneplan 2015 Den sammenhængende by Anne Skovbro //Direktør //Økonomiforvaltningen Københavns Kommune Indhold 1. Den sammenhængende by 1. Temaer i Kommuneplan 2015 Boliger Sammenhæng Erhverv Greater

Læs mere

høringssvar Til Snorresgade forslag til tillæg nr. 2 til lokalplan nr. 205

høringssvar Til Snorresgade forslag til tillæg nr. 2 til lokalplan nr. 205 Bilag 3 høringssvar Til Snorresgade forslag til tillæg nr. 2 til lokalplan nr. 205 Offentlig høringsperiode fra den 2. maj til den 30. juni 2017 Høringssvar Besvarelser indkommet på anden vis... nr. 10-9

Læs mere

DN Københavns høringssvar til Forslag til Kommuneplan 2011

DN Københavns høringssvar til Forslag til Kommuneplan 2011 DN København Formand: Erik Maagaard Jacobsen, Solskrænten 12,2500 Valby Telefon: 36 46 26 62, e-mail:erikmjacobsen@get2net.dk Københavns Kommune Borgerrepræsentationen Center for Byudvikling Rådhuset 1599

Læs mere

København: Grønne uderum som urbane uderum. Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011

København: Grønne uderum som urbane uderum. Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011 København: Grønne uderum som urbane uderum Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011 Oversigt 1. Hvor er København? 2. Visioner og mål 3. Urbane tendenser - hvad siger københavnerne?

Læs mere

Beretning for 2016/2017

Beretning for 2016/2017 Beretning for 2016/2017 Velkommen Velkommen til årsmødet i Bryggens Borgerforening. Bryggens Borgerforening omfatter beboerne på Islands Brygge mellem Amager Boulevard i nord, Sjællandsbroen / Vejlands

Læs mere

Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21.

Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for NOTAT Bilag 3 Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21. 06-12-2010 Sagsnr. 2010-25364

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4 FREDERIKSBERG KOMMUNE HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPSAMLING AF DIALOGMØDE D.

Læs mere

Nabomøde i Ørestad Syd 11.Juni 2019

Nabomøde i Ørestad Syd 11.Juni 2019 Velkommen til: Nabomøde i Ørestad Syd 11.Juni 2019 Program Velkomst ved adm. direktør Anne Skovbro 18.05: Oplæg fra By & Havn: Status på byggeprojekter ved salgschef Anne Aage Status på infrastruktur ved

Læs mere

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 13. marts 2019 Sagsnr. 2019-0066376 Dokumentnr. 2019-0066376-2 Intern høring af Forslag til Kommuneplan 2019 - Skabelon til høringssvar

Læs mere

Bynatur Biodiversitet og byrumsdesign. - At skabe plads til både natur og mennesker

Bynatur Biodiversitet og byrumsdesign. - At skabe plads til både natur og mennesker Bynatur Biodiversitet og byrumsdesign - At skabe plads til både natur og mennesker Program Tab af biodiversitet er bynatur svaret? Bynatur Biodiversitet i teorien Byrumsdesign i teorien Trekanten Bynatur

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet EGENARTSANALYSE ALTERNATIV TIL ØFK FORUNDERSØGELSE FORUNDERSØGELSE HISTORIE Amagers landskab har gennem de sidste hundrede år skiftet karakter fra et åbent landbrugsområde

Læs mere

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG TIL KOMMUNEPLAN 2011

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG TIL KOMMUNEPLAN 2011 Center for Byudvikling Økonomiforvaltningen Rådhuset 1599 København V Njalsgade 106, 2. sal Lok. 17.3.242 2300 Københavns S HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG TIL KOMMUNEPLAN 2011 Lokaludvalget har med stor interesse

Læs mere

Odenses gode historie

Odenses gode historie Odenses gode historie Kursus Byens vand Odense 14-01-2010 v/susanne Gerdes Byplan, Odense Kommune Lidt forhistorie før 2 BG Nøden tvang os politisk workshop 2006 - Odense Kommune og Vandselskabet havde

Læs mere

Årsplan for miljøarbejdet 2019 i Valby

Årsplan for miljøarbejdet 2019 i Valby Årsplan for miljøarbejdet 2019 i Valby Indholdsfortegnelse 1. Vision og mission side 3 2. Om Miljøgruppen side 3 3. Tre store projekter side 4 4. De mindre indsatser side 5 5. Økonomi side 7 6. Budget

Læs mere

Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk

Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk Byrådet blev på temamøde i juni måned 2014 præsenteret for en gennemgang af alle gældende planer og vedtagne visioner for havneområdet.

Læs mere

HØJE TAASTRUP C. VISION

HØJE TAASTRUP C. VISION HØJE TAAASTRUP C 1 HØJE TAASTRUP C. VISION EN SAMMENHÆNGENDE, MANGFOLDIG OG AKTIV OG TRYG BY Høje Taastrup ændrer sig, vokser, forfalder, blomstrer op på ny, omfortolkes og udvikler sig. Det tager helhedsplanen

Læs mere

Årsplan for miljøarbejdet [Grafik: VLU og KK logo indsættes]

Årsplan for miljøarbejdet [Grafik: VLU og KK logo indsættes] Årsplan for miljøarbejdet 2019 [Grafik: VLU og KK logo indsættes] Indholdsfortegnelse [Laves til sidst når billeder er tilføjet] Kontaktoplysninger Valby Lokaludvalg Valby Kulturhus, Valgårdsvej 481.sal.

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT. - strategi for et grønnere København

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT. - strategi for et grønnere København LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT - strategi for et grønnere København Mål og visioner for et grønnere København I visionen for København som Miljømetropol har vi under overskriften En grøn og blå hovedstad

Læs mere

Design af Trekanten skabelsen af et levende byrum

Design af Trekanten skabelsen af et levende byrum Design af Trekanten skabelsen af et levende byrum Som mange andre bygninger fra 1930 erne og frem efter lider også Klerkegården under funktionalismens positive og negative sider. De fysiske forhold og

Læs mere

IKONISKE TRÆER TRÆER. materiale til LOKALUDVALG 2016

IKONISKE TRÆER TRÆER. materiale til LOKALUDVALG 2016 IKONISKE TRÆER 100.000 TRÆER materiale til LOKALUDVALG 2016 IKONISKE TRÆER 100.000 TRÆER materiale til LOKALUDVALG 2016 INDHOLD Kort præsentation af strategi for bynatur Præsentation af hvad er ikoniske

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalgets høringssvar til Økonomiudvalget om forslag til Kommuneplan Verdensby med ansvar

Teknik- og Miljøudvalgets høringssvar til Økonomiudvalget om forslag til Kommuneplan Verdensby med ansvar KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 2 22. marts 2019 Teknik- og Miljøudvalgets høringssvar til Økonomiudvalget om forslag til Kommuneplan 2019 - Verdensby med ansvar

Læs mere

Skejby som fyrtårn: Nye attraktive grønne byrum

Skejby som fyrtårn: Nye attraktive grønne byrum Skejby som fyrtårn: Nye attraktive grønne byrum Analyselag fra Skov & Landskab Vision og temaer Cecil C. Konijnendijk Konkurrencedygtighed Christian Fertner Brug og effekt af virksomheders udearealer Lene

Læs mere

Referat fra borgermøde om lokalplan for Ny Islands Brygge Skole 18. april 2018

Referat fra borgermøde om lokalplan for Ny Islands Brygge Skole 18. april 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling REFERAT Referat fra borgermøde om lokalplan for Ny Islands Brygge Skole 18. april 2018 Dato: Den 12. marts 2018 Tid: 19:00-21:00 Sted: Teknik-

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.057 og Lokalplan 4-4-117 Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. forelæggelse) 2017-041843 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Visionerne for Aarhus Kommunes byudvikling

Visionerne for Aarhus Kommunes byudvikling Visionerne for Aarhus Kommunes byudvikling Arealudviklingschef Bente Lykke Sørensen Aarhus en by i vækst Vi bygger os ud af krisen SHiP Byggeriet påbegyndes ultimo 2012 Z-Huset Under opførelse Felt 8

Læs mere

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 Retningslinjekort for fortætning 3 Retningslinjer for fortætning 1.2.1 Fortætningsområderne afgrænses

Læs mere

Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg

Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan 2017-2 Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg Høringsperiode: 16. maj 18. juli 2017 Sag nr. 01.02.05-P16-4-17 Der er indkommet 4 høringssvar i den offentlige

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD VÆKST OG BÆREDYGTIGHED

HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD VÆKST OG BÆREDYGTIGHED HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD Baggrund og formål Som følge af realiseringen af planerne for Holbæk Sportsby frigøres arealerne ved det nuværende idrætsanlæg ved Holbæk Have til andre formål. Det første

Læs mere

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Kira Maria Svankjær, chefkonsulent Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Jyllinge nyt halområde og boligudbygning Strategi bliver til virkelighed - i byudviklingen! Fortætning og byomdannelse

Læs mere

Bæredygtighed i planlægning i Københavns Kommune. Vida Christeller Center for Byplanlægning

Bæredygtighed i planlægning i Københavns Kommune. Vida Christeller Center for Byplanlægning Bæredygtighed i planlægning i Københavns Kommune Vida Christeller Center for Byplanlægning Fingerplanen Kommuneplan 2015 1. Grøn boligby 6. Infrastruktur 2. Sammenhængende by 5. Greater Copenhagen 3. Kvalitet

Læs mere

Formål med undersøgelsen

Formål med undersøgelsen Formål med undersøgelsen I august-september 2015 gennemførte Center for Byudvikling (Økonomiforvaltningen) i samarbejde med Københavns Borgerpanel en spørgeskemaundersøgelse blandt københavnerne om deres

Læs mere

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION UDKAST HELE BYENS NYE KVARTER FREDERIKSBERG HOSPITAL VISION JANUAR 2019 JUNI 2018 BORGERDIALOG Visionsprocessen - i tre spor IDÉWORKSHOP 1, 2, 3, 4 & 5 + KULTURNAT + DIGITALE INPUT AKTØRDIALOG AKTØRMØDER

Læs mere

FÆLLES GÅRDHAVE FORSLAG. Østbanegadekarréen. Bilag 2 Østbanegade. Strandboulevarden 8-20, Classensgade 70-72 og Østbanegade 33-47.

FÆLLES GÅRDHAVE FORSLAG. Østbanegadekarréen. Bilag 2 Østbanegade. Strandboulevarden 8-20, Classensgade 70-72 og Østbanegade 33-47. Bilag 2 Østbanegade FORSLAG FÆLLES GÅRDHAVE Østbanegadekarréen Strandboulevarden 8-20, Classensgade 70-72 og Østbanegade 33-47. Teknik- og Miljøudvalget vedtog den xx.xx.2015 at sende dette forslag om

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE INDHOLD 1. Trafikmålsætninger i Københavns Kommune 2. Trafikplanlægning og strøggader 3. Et strategisk vejnet med forskellige definitioner

Læs mere

Høringssvar vedr. Kommuneplanstrategi offentlig høring

Høringssvar vedr. Kommuneplanstrategi offentlig høring Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Att. Marc Jørgensen Sundholmsvej 8 2300 København S E-mail ZH3T@okf.kk.dk www.avlu.dk Høringssvar vedr. Kommuneplanstrategi 2014 - offentlig høring Amager Vest

Læs mere

Henvendelser fra myndigheder og andre offentlige instanser

Henvendelser fra myndigheder og andre offentlige instanser KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT BILAG 4 Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 11 henvendelser, jf. bilag 3. Derudover er der ved fejl registreret

Læs mere

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Aalborg den 20. december 2016 Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Indledning Aalborg Kommune er inde i en rivende udvikling og i kraftig vækst med en befolkningstilgang på ca. 2500

Læs mere

Hjertelig velkommen til workshop 26. februar 2015

Hjertelig velkommen til workshop 26. februar 2015 K L I M A K L A R I S K I B H U S F R A R E G N V A N D T I L N Y E R E K R E AT I V E M U L I G H E D E R Hjertelig velkommen til workshop 26. februar 2015 1 AFTENENS PROGRAM 18.30 Velkomst og status

Læs mere

Kvarterplan for Odense bymid - te er udarbejdet i løbet af 1998 frem til maj 1999.

Kvarterplan for Odense bymid - te er udarbejdet i løbet af 1998 frem til maj 1999. Kvarterplan for Odense bymid - te er udarbejdet i løbet af 1998 frem til maj 1999. Politisk ansvarlig: Rådmand Søren Møller, Miljø- og Teknikforvaltningen. Styregruppe: Byplan- og Miljøchef Jørgen Boe,

Læs mere

HØRINGSSVAR VEDR. HØRING OM FORSLAG TIL LOKALPLAN FOR AUGUST SCHADES KVARTERET FRA AMAGER VEST LOKALUDVALG

HØRINGSSVAR VEDR. HØRING OM FORSLAG TIL LOKALPLAN FOR AUGUST SCHADES KVARTERET FRA AMAGER VEST LOKALUDVALG Sundholmsvej 8 Center for Bydesign Teknik- og Miljøforvaltningen E-mail ZZ5K@okf.kk.dk www.avlu.dk HØRINGSSVAR VEDR. HØRING OM FORSLAG TIL LOKALPLAN FOR AUGUST SCHADES KVARTERET FRA AMAGER VEST LOKALUDVALG

Læs mere

VI DESIGNER LEVENDE RAMMER FOR MENNESKERS LIV

VI DESIGNER LEVENDE RAMMER FOR MENNESKERS LIV VI DESIGNER LEVENDE RAMMER FOR MENNESKERS LIV Hos Thing Brandt Landskab skaber vi æstetisk, funktionel og bæredygtig landskabsarkitektur, der danner grobund for værdifulde oplevelser. En øget fællesskabsfølelse

Læs mere

Hvor skal de grønne parker ligge på Vesterbro?

Hvor skal de grønne parker ligge på Vesterbro? KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Skabelon til intern høring af Kommuneplanstrategi 2018 Udvalg: Vesterbro Lokaludvalg Kontaktperson: Thomas Egholm, formand for Vesterbro Lokaudvalg

Læs mere

Kendte til Lokaludvalget i forvejen

Kendte til Lokaludvalget i forvejen Samlet data fra bydelsplanundersøgelse i Østerbro Borgerpanel Spørgeskemabesvarelserne er indsamlet gennem Østerbro Borgerpanel i perioden 2.-24. januar 217 (5 dage). Spørgeskemaet er blevet sendt ud på

Læs mere

Blik på helheden giver nye muligheder

Blik på helheden giver nye muligheder Blik på helheden giver nye muligheder Vores samfund forandrer sig. Blot inden for de seneste årtier er store industriområder blevet forladt. Mange egne i Danmark er samtidig blevet tydeligt mærket af,

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Lokalplanlægning. Lise Pedersen, Enhedschef, Byplan Nord

Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Lokalplanlægning. Lise Pedersen, Enhedschef, Byplan Nord Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Lokalplanlægning Lise Pedersen, Enhedschef, Byplan Nord Dagsorden Center for Byplanlægning Organisering og kerneopgaver Grundlaget for vores arbejde Politikker

Læs mere

En ny skole er på vej i Ørestad. Det er vi rigtig glade for i Amager Vest Lokaludvalg.

En ny skole er på vej i Ørestad. Det er vi rigtig glade for i Amager Vest Lokaludvalg. Børne- og Ungeudvalget Københavns Kommune Sundholmsvej 8 2300 København S E-mail F91J@okf.kk.dk www.avlu.dk Henvendelse vedr. borgerinddragelsen ifm. skoleplanlægning En ny skole er på vej i Ørestad. Det

Læs mere

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige boliggrunde tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til fælleden. Dato 6.06.205 Version 0 Revideret - SIKALEDDET

Læs mere

Bynatur og livskvalitet

Bynatur og livskvalitet AARHUS UNIVERSITET Bynatur og livskvalitet FAGUS høstkonferanse Lars Kjerulf Petersen Institut for Miljøvidenskab, AU-Roskilde 1 Projekt LiNaBy Formål: Undersøge samspillet mellem livsstil og naturkvalitet

Læs mere

Boliger på Sauntevej i Hornbæk

Boliger på Sauntevej i Hornbæk Startredegørelse for kommende lokalplan Boliger på Sauntevej i Hornbæk Beliggenhed: Sauntevej 104 i Hornbæk Lokalplanområdet omfatter Stenstrupgård, matr.nr.1 a, 4 a og 4b, Stenstrup by, Hornbæk. Desuden

Læs mere

Ørestadens arkitektur

Ørestadens arkitektur Ørestadens arkitektur Oplev den nye bydel Kom og oplev den nye Ørestad med masser af sport- og fritidsoplevelser 1 mnb tryksag.indd 1 28-11-2011 15:32:19 om Ørestad blev fremlagt. Det var fra starten tanken,

Læs mere

Elsehus. Rækkehuse og lejligheder i Ørestad Syd - direkte til Kalvebod Fælled. balder.dk

Elsehus. Rækkehuse og lejligheder i Ørestad Syd - direkte til Kalvebod Fælled. balder.dk Elsehus Rækkehuse og lejligheder i Ørestad Syd - direkte til Kalvebod Fælled balder.dk 1 Frirum til familiehygge på Kalvebod Fælled Tæt ved Elsehus ligger Himmelhøj Naturlegeplads, der er spækket med små

Læs mere

Notat. Modtager(e): [Navn(e)] cc: Notat fra borgermøde om fornyelse af Roholmparken; 21. marts kl. 19:15-21:00

Notat. Modtager(e): [Navn(e)] cc: Notat fra borgermøde om fornyelse af Roholmparken; 21. marts kl. 19:15-21:00 Notat Modtager(e): [Navn(e)] cc: Notat fra borgermøde om fornyelse af Roholmparken; 21. marts kl. 19:15-21:00 Aftenens program: Velkomst ved borgmester Steen Christiansen Oplæg fra landskabsarkitekt og

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 18. december 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Bebyggelsen er placeret langs Carl Blochs Gade og langs en ny gade mellem lokalplanområdet og Godsbanegården, med et gårdrum imellem.

Bebyggelsen er placeret langs Carl Blochs Gade og langs en ny gade mellem lokalplanområdet og Godsbanegården, med et gårdrum imellem. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 30. august 2016 Lokalplan 1044, Etageboliger og erhverv ved Godsbanen - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr.

Læs mere

Workshop: Input til bestyrelsens udviklingsarbejde

Workshop: Input til bestyrelsens udviklingsarbejde Referat [Vælg datoen] Workshop: Input til bestyrelsens udviklingsarbejde Ørestad Syd, Robert Jacobsens Kollegiet, den 26. november 2014 kl. 18.30 21.30 Velkomst: Oplægsholdere: Facilitator: Antal deltagere:

Læs mere

Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade.

Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade. Spørgeskemaundersøgelse Ny Østergade Gennemført 12.-18- september 2017 Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade. Spørgsmål 1-3. Baggrundsfakta: Spørgeskemaundersøgelsen

Læs mere

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune:

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 6: Politiske beslutninger om områdefornyelse i Kulbanekvarteret samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske

Læs mere

ODENSE LETBANE 1. ETAPE

ODENSE LETBANE 1. ETAPE 1 TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE ODENSE LETBANE 1. ETAPE 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge

Læs mere

HAVEJE-ATELLIERNE 27681

HAVEJE-ATELLIERNE 27681 HAVEJE-ATELLIERNE 27681 BESKRIVELSE HAVEJE-ATELLIERNE INTENTION En spændende udviklings proces er i gang( ) Variation, kreativitet og liv på gaden. Et sted der er rart at være for dem der bor der, og tiltrækker

Læs mere

ØSTERLUNDEN EN GRØN BYDEL I ODENSE

ØSTERLUNDEN EN GRØN BYDEL I ODENSE ØSTERLUNDEN EN GRØN BYDEL I ODENSE 1 / PROJEKTBAGGRUND HISTORISK BAGGRUND Helt frem til det 20. århundrede fungerede området som landbrugsjord beliggende lige udenfor Købstaden Odense. Omkring 1920 blev

Læs mere

Bynatur og Byliv i centrum og periferi. Konkrete eksempler på skabelse af merværdi, økonomisk, miljømæssigt og socialt

Bynatur og Byliv i centrum og periferi. Konkrete eksempler på skabelse af merværdi, økonomisk, miljømæssigt og socialt Bynatur og Byliv i centrum og periferi Konkrete eksempler på skabelse af merværdi, økonomisk, miljømæssigt og socialt Sønder Boulevard før Sønder Boulevard efter princip: Design så lidt så muligt, kun

Læs mere

Fra: Til: Med venlig hilsen Måløv

Fra: Til: Med venlig hilsen Måløv Fra: Til: By, Erhverv og Miljø - Byplan (byplan) [byplan@balk.dk] Sendt dato: 17-04-2017 12:59 Modtaget Dato: 17-04-2017 12:59 Vedrørende: Høringssvar Vedr. Korsvejgård i Måløv. Som genbo til Korsvejgård

Læs mere

Resultater af spørgeskemaundersøgelse om Nordhavn

Resultater af spørgeskemaundersøgelse om Nordhavn Resultater af spørgeskemaundersøgelse om Nordhavn Spørgeskemabesvarelserne er indsamlet i forbindelse med et Østerbro Lokaludvalgs arrangementer under Kulturhavnfestival den 27. august 2016. I alt har

Læs mere

(Hedebygadekarréen) Campingpladser - Amager Fælled og Bellahøj Delreperationer af Langebro (delprojekt)

(Hedebygadekarréen) Campingpladser - Amager Fælled og Bellahøj Delreperationer af Langebro (delprojekt) KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT 11. september 2018 Bilag 2 Indstilling om styring af anlægsmåltal 2019 Dette bilag indeholder to tabeller med de projekter som tidligere

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Bjarne Holm Markussen, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger ved Åvangsvej, Holbæk. Dennis Granell

Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger ved Åvangsvej, Holbæk. Dennis Granell HOLBÆK KOMMUNE Dato: Sagsb.: 9. august.2019 Jorra Bilag Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger ved Åvangsvej, Holbæk Dato for modtagelse af ansøgning 9. juli 2019 Ansøger/rådgiver

Læs mere

Vil du have en grøn klimavej? Deltag i konkurrencen om kr. til at skabe din drømmevej og få styr på regnvandet i samme ombæring.

Vil du have en grøn klimavej? Deltag i konkurrencen om kr. til at skabe din drømmevej og få styr på regnvandet i samme ombæring. Vil du have en grøn klimavej? Deltag i konkurrencen om 40.000 kr. til at skabe din drømmevej og få styr på regnvandet i samme ombæring. Vil du have en grøn klimavej? En vej er ikke bare en vej. Den kan

Læs mere

FREMGANG I FÆLLESSKAB

FREMGANG I FÆLLESSKAB FREMGANG I FÆLLESSKAB Fremgang og fællesskab i en bæredygtig by med plads til både boliger og erhverv - Planstrategi 2019 - Herlev Kommune inviterer dig til at komme med ideer og forslag til den fysiske

Læs mere

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON - strategi og spilleregler Dette er en strategi for udvikling af Musicon on. Strategien kan ses som et spil med spillere, spilleregler og en spilleplade. Spillerne er aktørerne

Læs mere

FORTÆLLINGEN OM DELTAET. Rådgivernes skitser og refleksioner over processen frem mod det arkitektoniske greb: deltaet.

FORTÆLLINGEN OM DELTAET. Rådgivernes skitser og refleksioner over processen frem mod det arkitektoniske greb: deltaet. FORTÆLLINGEN OM DELTAET Rådgivernes skitser og refleksioner over processen frem mod det arkitektoniske greb: deltaet. LIDT HISTORIE Byen i karréen - det historiske København København var oprindelig bebygget

Læs mere

Amager Vest Lokaludvalgs arbejde med københavnerinddragelse

Amager Vest Lokaludvalgs arbejde med københavnerinddragelse KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Amager Vest Lokaludvalg 18. januar 2019 Sagsnr. 2016-0350417 Amager Vest Lokaludvalgs arbejde med københavnerinddragelse Dokumentnr. 2016-0350417-15

Læs mere

Der fremkom 39 bemærkninger i høringsperioden, herunder et skyggestudie i form af en animation/filmklip i mp4-format.

Der fremkom 39 bemærkninger i høringsperioden, herunder et skyggestudie i form af en animation/filmklip i mp4-format. Bilag 5 Forslag til besvarelse af indkomne bemærkninger og idéer i den forudgående offentlig høring, vedr. ny boligbebyggelse på Trøjborgvej 72-74 I perioden fra den 19. februar til den 11. marts 2016

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 19 henvendelser, jf. bilag 2 Henvendelser modtaget i

Læs mere

Byggegrund med direkte adgang til naturskønne omgivelser

Byggegrund med direkte adgang til naturskønne omgivelser Byggegrund med direkte adgang til naturskønne omgivelser Ledig byggegrund til boligformål på kanten mellem by og land - tæt på indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til rekreative områder. Dato

Læs mere

Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde. Sendt til administrationen i juni 2018

Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde. Sendt til administrationen i juni 2018 Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde Sendt til administrationen i juni 2018 1 # 1 Afsender: Anne-Grethe Brings, Ulvemosen 18, st., 2960 Rungsted Modtaget d. 9. juni 2018 pr. mail

Læs mere

modelfoto 2. fase FORVANDLINGSsPARKEN Én samlende park med mange fortællinger ARKITEKT KRISTINE JENSENS TEGNESTUE

modelfoto 2. fase FORVANDLINGSsPARKEN Én samlende park med mange fortællinger ARKITEKT KRISTINE JENSENS TEGNESTUE modelfoto 2. fase FORVANDLINGSsPARKEN Én samlende park med mange fortællinger 07.04.2017 ARKITEKT KRISTINE JENSENS TEGNESTUE LANDSKAB PLANLÆGNING & BYRUM MAA MDL DANSKE ARK Bexcom, Karin Bendixen Ergoterapeut,

Læs mere

Henvendelser fra myndigheder og andre offentlige instanser

Henvendelser fra myndigheder og andre offentlige instanser KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 5 - Notat om henvendelser Endelig vedtagelse af lokalplan Grøndalsvængets Skole, Bispebjerg Forslag til lokalplan Grøndalsvængets

Læs mere

FÆLLES GÅRDHAVE Frederiksgårds Karréen Frederikssundsvej 36 A-B, 38, 40, 42.

FÆLLES GÅRDHAVE Frederiksgårds Karréen Frederikssundsvej 36 A-B, 38, 40, 42. BESLUTNING FÆLLES GÅRDHAVE Frederiksgårds Karréen Frederikssundsvej 36 A-B, 38, 40, 42. Borgerrepræsentationen har d xx. xx. 2014 truffet byfornyelsesbeslutning om indretning af en fælles gårdhave. Den

Læs mere