DMJX optagelsesprøve i Fotografisk Kommunikation lørdag 12. maj

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DMJX optagelsesprøve i Fotografisk Kommunikation lørdag 12. maj 2012. http://www.cphx.dk/index.php?id=433375#/433344/"

Transkript

1 1 x DMJX optagelsesprøve i Fotografisk Kommunikation lørdag 12. maj 2012 Fotoopgave Kl. 11 åbner bibliotek og kulturhus BIBLIOTEKET Rentemestervej Rentemestervej København NV BIBLIOTEKET Rentemestervej et et eksempel på det kvalitetsløft, som Københavns kommune arbejder på at gennemføre i Nord Vest for at renovere den slidte og udskældte bydel. Stedet var oprindeligt kun et kulturhus. Nu er en ny bygning føjet til og et bibliotek er flyttet ind. Det åbnede i 2011 og er en stor succes i nærområdet, hvor beboere og institutioner fra alle typer af miljøer bruger huset aktivt. BIBLIOTEKET Rentemestervej er også en stor succes i udlandet, hvor byggeriet i marts vandt en MIPIM Award (arkitekturens svar på filmens De Gyldne Palmer i Cannes) for bedst renoverede bygning Bygningen ude som inde er omdrejningspunktet for denne foto-opgave. Opgaven er at skabe tre fotos, der tager udgangspunkt i tre forskellige temaer: Du skal aflevere ét fotografi med temaet LYS Du skal aflevere ét fotografi med temaet RUM Du skal aflevere ét fotografi med temaet HANDLING Vi vil gerne se og opleve din evne til at fortælle historier ved hjælp af tre fotografier, hvor ét billede fortæller om lys, ét om rum og ét om handling. Der vil blive lagt vægt på idéhøjde, visuel indlevelse, komposition og lys. Deadline: Din fotosession er mellem kl og kl Du skal derefter returnere til skolen og færdiggøre din løsning og gøre klar til aflevering. Deadline for aflevering af print og upload af løsning er lørdag 12. maj 2012 senest kl Print afleveres i receptionen de tre fotografier skal afleveres som ét A3 print i den udleverede konvolut. Du skal IKKE skrive navn på printet - der er navn på konvolutten. Upload de tre fotografier på serveren (se vejledning). OBS: Der kan maximalt uploades 650 mb i din afleveringsmappe. Husk du også skal have plads til tre opgaver i morgen. Biblioteksopgaven bør max. fylde 1/4 af dine 650 mb.

2 2 Praktisk: Bygningen ligger 2,3 km væk fra skolen (se kort og bustider på de næste sider). Det tager ca. 25 min. at gå derhen og 15 minutter med bus 21. Vigtigt: Biblioteket på Rentemestervej er en offentlig institution; tag hensyn til brugere og medarbejdere! Formelle krav: Du skal selv løse din opgave. Du skal løse opgaven på BIBLIOTEKET Rentemestervejs matrikel inde og/eller ude. Du bestemmer selv om løsningen skal være S/H eller farve, højformat, tværformat eller begge dele. Du må billedbehandle og beskære dine fotos, som du vil. Opløsning/optagekvalitet: max. 10 MB pr. foto (ellers får du problemer med din serverplads i løbet af optagelsesprøven). Du skal være tilbage på DMJX Emdrupvej senest kl Når du kommer tilbage skal du henvende dig i receptionen. Her får du udleveret en konvolut og vil blive henvist til et computerlokale. Afleveringskrav: De 3 fotos skal placeres i et A3 format og printes. Filen navngives med: BrugernavnBibliotek.pdf En skabelon til InDesign og Illustrator kan downloades på: Vælg den skabelon der passer til det program, du føler dig mest hjemme i. Inden kl. 16:00 skal du uploade din fil til DMJXs server og printe din løsning (se vejledning for upload samt opsætning af printer). Printeren er placeret på plan 2 mellem reception og bibliotek. Du skal skrive dit optagelses ID nummer på dit print, ikke dit navn. Print i god tid, da I er mange der skal printe, og der opstår printerkø. Der lukkes for print samt upload kl. 16:00. For sent afleverede løsninger modtages ikke. Når du har printet din løsning lægger du den i den udleverede konvolut og afleverer den i receptionen. Du må kun aflevere én løsning. Husk: Der er deadline kl. 16:00. God vind!

3 3 RUTEVEJLEDNING Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Emdrupvej København tlf:

4 BUS AFGANGE FRA EMDRUPVEJ 72 TIL RENTEMESTERVEJ 76 4

5 BUS AFGANGE FRA RENTEMESTERVEJ 76 TIL EMDRUPVEJ 72 5

6 DMJX øst 0versigtsplan 6 Indgang Emdrupvej Reception B2.31 WC WC B2.14 WC B2.15 B2.16 B2.17 B2.18 Elevator Plan 2 indgang fra gadeplan B2.13 PRINTER Bibliotek

7 1 x DMJX optagelsesprøve i Fotografisk Kommunikation Søndag 13. maj 2012 Frem til kl skal du løse tre opgaver: Portrætopgave Skriveopgave Bogforside Derudover skal du til et interview med underviserne fra Fotografisk Kommunikation (ca. 12 minutter se tidsplan). Der er deadline på print og upload senest kl Alle weekendens løsninger skal monteres på planche og afleveres senest kl i receptionen. (Se den sidste side med specifikationer). Portrætopgave Du skal fotografere en model. Du skal tage minimum 25 fotos. Herefter skal du færdiggøre din opgave på computer. Vi har lavet en tidsplan for, hvornår du skal mødes med modellen, (se vedlagt). Det er faste tider, som du skal overholde, for vi har desværre ikke mulighed for at give dig en ny tid, hvis du kommer for sent. Du har 8 minutters fototid med modellen. Tal ordentligt til din model godt samarbejde fremmer resultatet :-) Filen navngives med: BrugernavnPortraet.pdf En skabelon til InDesign og Illustrator kan downloades på: Vælg den skabelon der passer til det program, du føler dig mest hjemme i. Inden kl skal du uploade din fil til DMJXs server og printe din løsning (se vejledning for upload samt opsætning af printer). Printeren er placeret på plan 2 mellem reception og bibliotek. Skabelon Nr:

8 2 Formelle krav Opløsningen/optagelseskvalitetet: max. 10 MB (ellers får du problemer med din serverplads i løbet af optagelsesprøven). Du kan anvende det spot, der er til rådighed i lokalet. Du skal tage minimum 25 fotos. Du må billedbehandle dine billeder, men IKKE beskære dem. Du bestemmer selv om din løsning skal være i sort/hvid eller farve, højformat, tværformat eller begge dele. Du skal vælge de bedste 25 portrætter og placere dem i de små felter i skabelonen. Du skal vælge ÉT af de 25 fotos: dét, du synes er det bedste billede. Det valgte billede placeres i det store felt i skabelonen. Ret proportionerne til, hvis dit billedformat er anderledes, men vær opmærksom på at det hele skal kunne være i A3 skabelonen. Afleveringskrav Navngiv filen: BrugernavnPortraet.pdf. Du må kun aflevere én løsning. Du skal uploade din fil til DMJXs server og printe din løsning (se vejledning for upload samt opsætning af printer). Printeren er placeret på plan 2 mellem reception og bibliotek. Du skal skrive dit optagelses ID nummer på dit print, ikke dit navn. Husk: Der er deadline kl Print i god tid, da I er mange der skal printe og der opstår printerkø. For sent afleverede løsninger modtages ikke. x Skriveopgave Opgave Mads Mikkelsen på Københavns Hovedbanegård Du skal beskrive et billede, du ønsker at tage af skuespilleren Mads Mikkelsen. Lokationen for billedet er Københavns Hovedbanegård. Det står dig frit for at iscenesætte billedet og vælge kostume, statister osv. Du skal beskrive ideen med dit billede så tydeligt, at en anden fotograf vil kunne tage billedet på baggrund af din beskrivelse din tekst er fotografens opskrift. Af beskrivelsen skal bl.a. fremgå: Idé, komposition, lyssætning og stemning i billedet. hvad skal beskueren tænke og føle? I denne opgave er der fokus på din forestillingsevne har du også billeder i hovedet, selvom du ikke har et kamera i hånden? Vi værdsætter, at du formulerer dig klart og tydeligt, men dette er ikke en sprogtest mindre stavefejl påvirker ikke bedømmelsen af opgaven.

9 3 Krav til løsningen Opgaven er skriftlig og du må kun aflevere én løsning. Din løsning må max. fylde anslag (= 1 normalside i Word, 12 pkt., enkelt linjeafstand). Du skal skrive dit optagelses ID nummer på dit print, ikke dit navn. En word skabelon kan downloades på: Afleveringskrav Filen navngives med: Brugernavn_SKRIV.pdf Du skal uploade din fil til DMJXs server og printe din løsning (se vejledning for upload samt opsætning af printer). Printeren er placeret på plan 2 mellem reception og bibliotek. Husk: Print i god tid, da I er mange der skal printe og der opstår printerkø. Der lukkes for print og upload kl For sent afleverede løsninger modtages ikke. x Bogdesign Opgave Med udgangspunkt i dette fotografi skal du designe to bogforsider, der giver lyst til at læse de to bøger. Dine løsninger vil blive vurderet ud fra din evne til stilsikkert og kreativt at kunne kommunikere ved hjælp af ord og billede.

10 4 Dine design skal løses inden for følgende faste rammer: Den ene bog skal være en fagbog om Film Noir, den anden skal være en fagbog om Art Deco. Du skal selv forfatte titlerne til bøgerne. Du skal selv layoute de to bogforsider i enten InDesign, Illustrator eller Photoshop. Den ene bog skal være i højformat, den anden i tværformat, du må ikke ændre på størrelsen eller formatet. Bogforsiderne skal placeres i den foruddefinerede A3 skabelon. Du skal benytte vedlagte billede til begge forsider. Du må beskære billedet frit, herunder zoome ind, til hver af forsiderne, blot skal beskæringen gå helt ud til kanterne. Du må ikke manipulere med billedet på andre måder, hverken ved fx at farvelægge eller flytte rundt på billedelementerne. Din beskæring skal kunne genfindes let i det originale billede. Til gengæld må du gerne arbejde frit med både grafik og valg af fonte. Du kan få mere at vide om de to stilarter herunder eller ved at gå på internettet. Krav til løsningen De 2 fotos skal placeres på et A3 format og du skal layoute de to bogforsider, printe og uploade løsningen. En skabelon til InDesign, Illustrator og Photoshop kan downloades (se nedenfor). Du må gerne lave denne opgave i hånden. I det tilfælde skal du printe billedet og affotografere din løsning, som du herefter placerer i skabelonen og uploader. Du skal skrive dit optagelses ID nummer på dit print, ikke dit navn. Fotografi og skabelon kan downloades på: Afleveringskrav Filen navngives med: Brugernavn_BOG.pdf Du skal uploade din fil til DMJXs server og printe din løsning (se vejledning for upload samt opsætning af printer). Printeren er placeret på plan 2 mellem reception og bibliotek. Husk: Print i god tid, da I er mange der skal printe og der opstår printerkø. Der lukkes for print og upload kl For sent afleverede løsninger modtages ikke. Skabelon Nr: God vind! Lidt baggrund: Film Noir, uddrag fra den engelske Wikipedia Film noir is a cinematic term used primarily to describe stylish Hollywood crime dramas, particularly those that emphasize cynical attitudes and sexual motivations. Hollywood s classic film noir period is generally regarded as extending from the early

11 5 1940s to the late 1950s. Film noir of this era is associated with a low-key black-andwhite visual style that has roots in German Expressionist cinematography. ( ) Film noir encompasses a range of plots the central figure may be a private eye (The Big Sleep), a plainclothes policeman (The Big Heat), an aging boxer (The Set-Up), a hapless grifter (Night and the City), a law-abiding citizen lured into a life of crime (Gun Crazy), or simply a victim of circumstance (D.O.A.). (.) The low-key lighting schemes of many classic film noirs are associated with stark light/dark contrasts and dramatic shadow patterning a style known as chiaroscuro (a term adopted from Renaissance painting). The shadows of Venetian blinds or banister rods, cast upon an actor, a wall, or an entire set, are an iconic visual in noir and had already become a cliché well before the neonoir era. Characters faces may be partially or wholly obscured by darkness a relative rarity in conventional Hollywood filmmaking. ( ) Art Deco, uddrag fra den engelske Wikipedia Art deco or deco, is an eclectic artistic and design style that began in Paris in the 1920s and flourished internationally throughout the 1930s and into the World War II era. The style influenced all areas of design, including architecture and interior design, industrial design, fashion and jewelry, as well as the visual arts such as painting, graphic arts and film. ( )At its best, art deco represented elegance, glamour, functionality and modernity. Art deco s linear symmetry was a distinct departure from the flowing asymmetrical organic curves of its predecessor style art nouveau; it embraced influences from many different styles of the early twentieth century, including neoclassical, constructivism, cubism, modernism and futurism and drew inspiration from ancient Egyptian and Aztec forms. Although many design movements have political or philosophical beginnings or intentions, art deco was purely decorative (.) Art Deco was an ornamental style, and its lavishness is attributed to reaction to the forced austerity imposed by World War I. It was suitable for modern contexts, including the Golden Gate Bridge, interiors of cinema theaters (a prime example being the Paramount Theater in Oakland, California) and ocean liners such as the Île de France, Queen Mary, and Normandie. ( ) Art Deco used many distinctive styles, but one of the most significant of its features was its dependence upon a range of ornaments and motifs ( )Art Deco is characterized by use of materials such as aluminium, stainless steel, lacquer, Bakelite, Chrome and inlaid wood. Exotic materials such as sharkskin (shagreen), and zebra skin were also evident. The use of stepped forms and geometric curves (unlike the sinuous, natural curves of Art Nouveau), chevron patterns, ziggurat-shapes, fountains, and the sunburst motif are typical of Art Deco. Some of these motifs were ubiquitous for example, sunburst motifs were used in such varied contexts as women s shoes, radiator grilles, radio and clock faces, the auditorium of the Radio City Music Hall, and the spire of the Chrysler Building.

12 6 x DMJX optagelsesprøve i Fotografisk Kommunikation Søndag 13. maj 2012 Montering af løsninger på planche Mellem kl : Færdiggørelse af planche Du har nu 30 minutter til at montere dine 4 print på din planche. På skitsen nedenfor kan du se, hvordan du skal placere dine prints. Du kan vælge mellem A og B afhængigt af om dit udvalgte portræt er høj- eller tværformat. Når du er færdig, efterlader du planchen i receptionen senest kl. 16:30. For sent afleverede plancher modtages ikke. A LABEL med Nr og Navn placeres på bagsiden Biblioteksopgaven (Lørdag) Portrætopgaven (Søndag) OPG 1 Mads Mikkelsen OPG 2 Bogforsider (søndag) B LABEL med Nr og Navn placeres på bagsiden Biblioteksopgaven (Lørdag) OPG 1 Mads Mikkelsen OPG 2 Bogforsider (søndag) Portrætopgaven (Søndag)

OPG 1: Iscenesæt et fotografi

OPG 1: Iscenesæt et fotografi Optagelsesprøve til Fotografisk Kommunikation lørdag 10. maj 2014 OPG 1: Iscenesæt et fotografi Deadline: Upload af løsning senest kl. 10.30. Skrive- og kreativitetsopgave: BALLETDANSER ALBAN LENDORF I

Læs mere

fotografisk kommunikation

fotografisk kommunikation XDANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE CAMPUS KØBENHAVN Forprøve 2016 fotografisk kommunikation 1/2 Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Fotografisk Kommunikation Del 1:

Læs mere

grafisk design Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Grafisk Design

grafisk design Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Grafisk Design XDANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE CAMPUS KØBENHAVN Forprøve grafisk design Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Grafisk Design Del 1: Plakatserie Til efteråret afholder

Læs mere

Vi skal lave en sparegris, men inden vi går i gang, skal vi lige snakke om et par billeder

Vi skal lave en sparegris, men inden vi går i gang, skal vi lige snakke om et par billeder Vi skal lave en sparegris, men inden vi går i gang, skal vi lige snakke om et par billeder 2 3 1. Hvad kommer du til at tænke på, når du ser bygningerne? 2. Er det bygninger, som du har lyst til at komme

Læs mere

SB ShooeBox. SB Introduction / Indledning 03-03 SB Inspiration combinations/inspirationsopstillinger 04-06 SB Functionality/Funktion 07-07

SB ShooeBox. SB Introduction / Indledning 03-03 SB Inspiration combinations/inspirationsopstillinger 04-06 SB Functionality/Funktion 07-07 ShooeBox 02 SB ShooeBox SB Introduction / Indledning 03-03 SB Inspiration combinations/inspirationsopstillinger 04-06 SB Functionality/Funktion 07-07 Introduction Shooebox is a Danish design, designed

Læs mere

Velkommen. KEA Design/Business - E-designteamet. Dit navn: CPR.nr: - til optagelsesprøven på E-Design 2012 mandag d. 16. april, Kl. 9-11.

Velkommen. KEA Design/Business - E-designteamet. Dit navn: CPR.nr: - til optagelsesprøven på E-Design 2012 mandag d. 16. april, Kl. 9-11. Velkommen til optagelsesprøven på EDesign 2012 mandag d. 16. april, Kl. 911.30 Velkommen til optagelsesprøven På uddannelsen til edesigner lærer du at udvikle, planlægge og organisere og gennemføre design

Læs mere

fotografisk kommunikation

fotografisk kommunikation x DANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE CAMPUS KØBENHAVN Forprøve 2014 fotografisk kommunikation 1/2 Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Fotografisk Kommunikation Del 1:

Læs mere

Du skal skrive en fortælling med titlen:

Du skal skrive en fortælling med titlen: Du skal skrive en fortælling med titlen: 1 DRENGEN, DER IKKE KUNNE FINDE HJEM Du må selv finde på handlingen i fortællingen, men der er nogle elementer du SKAL forholde dig til. 1) Drengen har et mål nemlig

Læs mere

Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Kreativ Kommunikation

Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Kreativ Kommunikation Forprøve 2017 Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Kreativ Kommunikation Forprøven består af to dele. Del 1 og 2 skal afleveres som to separate PDF er. Del 1: KK opgaver

Læs mere

Brugermanual til Assignment Hand In

Brugermanual til Assignment Hand In Brugermanual til Assignment Hand In Indhold: Undervisere:... 2 Hvor finder jeg Assignment hand in?... 2 Opret en opgave... 3 Slet en opgave... 4 Rediger en opgave... 4 Hvor finder jeg de afleverede filer?...

Læs mere

Soundslides workshop

Soundslides workshop Soundslides workshop Soundslides Workshop Sådan fortæller du din historie i Soundslides Sådan virker programmet Øvelse Dag 2: 9.00 10.00: Opsamling på øvelse 10.15-11.00: Underviser viser en egenproduktion

Læs mere

Information til studerende som skal til skriftlig eksamen på Samfundsvidenskab

Information til studerende som skal til skriftlig eksamen på Samfundsvidenskab Information til studerende som skal til skriftlig eksamen på Samfundsvidenskab Bemærk at disse retningslinjer er et tillæg til SDU s regelsæt for brug af computer ved skriftlige stedprøver Når du tilmelder

Læs mere

Vejledning til aflevering og fremsendelse af afsluttende opgave December 2013

Vejledning til aflevering og fremsendelse af afsluttende opgave December 2013 Vejledning til aflevering og fremsendelse af afsluttende opgave December 2013 Kursisten sender elektronisk til vejleder og til uddannelseskonsulenten: En opgave inklusiv godkendelsesskema (bilag 5, findes

Læs mere

Hvor er mine runde hjørner?

Hvor er mine runde hjørner? Hvor er mine runde hjørner? Ofte møder vi fortvivlelse blandt kunder, når de ser deres nye flotte site i deres browser og indser, at det ser anderledes ud, i forhold til det design, de godkendte i starten

Læs mere

GUIDE TIL BREVSKRIVNING

GUIDE TIL BREVSKRIVNING GUIDE TIL BREVSKRIVNING APPELBREVE Formålet med at skrive et appelbrev er at få modtageren til at overholde menneskerettighederne. Det er en god idé at lægge vægt på modtagerens forpligtelser over for

Læs mere

University Colleges. Sådan kan du hjælpe dit barn med lektierne! Kristensen, Kitte Søndergaard. Publication date: 2011

University Colleges. Sådan kan du hjælpe dit barn med lektierne! Kristensen, Kitte Søndergaard. Publication date: 2011 University Colleges Sådan kan du hjælpe dit barn med lektierne! Kristensen, Kitte Søndergaard Publication date: 2011 Document Version Tidlig version også kaldet pre-print Link to publication Citation for

Læs mere

Vedr. folkeskolens afgangsprøve i mundtlig dansk

Vedr. folkeskolens afgangsprøve i mundtlig dansk Vedr. folkeskolens afgangsprøve i mundtlig dansk Til forældre til elever der skal op i Prøveform B - også kaldet synopseprøven. Her er lidt information om prøven, opgivelser og forberedelser. Der findes

Læs mere

03 GRAFIK & BILLEDE BEHANDLING

03 GRAFIK & BILLEDE BEHANDLING PRODUKT BESKRIVELSE . GRAFisk Design De fire kernefagligheder Grafisk Design Grafisk design eller grafisk formgivning er en produktform som henviser til forskellige professionelle og kunstneriske udtryksformer

Læs mere

Kursistmanual til Større skriftlig opgave. 2 Hf, 2015-2016

Kursistmanual til Større skriftlig opgave. 2 Hf, 2015-2016 Kursistmanual til Større skriftlig opgave 2 Hf, 2015-2016 Indholdsfortegnelse: I. Generelt om opgaven og forløbet s. 3 II. Hf-bekendtgørelsens bilag 4 - Større skriftlig opgave, juni 2010 s. 7 III. Generelt

Læs mere

AFAs konkurrencebetingelser

AFAs konkurrencebetingelser AFAs konkurrencebetingelser Generelt: 1) Billeder, som deltager i konkurrencer, skal være optaget af den der indleverer billederne. Billeder kan afleveres som enkeltstående billeder eller indgå i en serie.

Læs mere

Netværk & elektronik

Netværk & elektronik Netværk & elektronik Oversigt Ethernet og IP teori Montering af Siteplayer modul Siteplayer teori Siteplayer forbindelse HTML Router (port forwarding!) Projekter Lkaa Mercantec 2009 1 Ethernet På Mars

Læs mere

SKEMA TIL AFRAPPORTERING EVALUERINGSRAPPORT

SKEMA TIL AFRAPPORTERING EVALUERINGSRAPPORT SKEMA TIL AFRAPPORTERING EVALUERINGSRAPPORT OBS! Excel-ark/oversigt over fagelementernes placering i A-, B- og C-kategorier skal vedlægges rapporten. - Følgende bedes udfyldt som del af den Offentliggjorte

Læs mere

kreativ kommunikation

kreativ kommunikation x DANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE CAMPUS KØBENHAVN Forprøve kreativ kommunikation Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Kreativ Kommunikation Forprøven består af to

Læs mere

ALLROUND 360 ONE 360 ONE SOFT SQUARY BLOCKY OWI TUBO EASY B75 EASY B100

ALLROUND 360 ONE 360 ONE SOFT SQUARY BLOCKY OWI TUBO EASY B75 EASY B100 ALLROUND 360 ONE 360 ONE SOFT SQUARY BLOCKY OWI TUBO EASY B75 EASY B100 Since the dawn of time, man has depended on the existence of light. The sun forced darkness to retreat into the shadows and made

Læs mere

Sådan laver du en film (VIDEO)

Sådan laver du en film (VIDEO) QUICK GUIDE Sådan laver du en film (VIDEO) En trinvis guide til nogle af de værktøjer, der er nødvendige for at lave en digital fortælling 1. Sådan skaber du en digital fortælling For at skabe en digital

Læs mere

Google Chrome side 1 af13

Google Chrome side 1 af13 Google Chrome side 1 af13 Indholdsfortegnelse: Download Google Chrome... Side 2 Overblik... Side 3 Angiv startside... Side 7 Søg direkte i adresselinjen... Side 8 Bogmærker sider... Side 8 Bogmærkeadministratoren...

Læs mere

Dit barn skal stadig undervises i at læse, så det bliver en bedre og hurtigere læser, og dit barn skal øve sig i at læse.

Dit barn skal stadig undervises i at læse, så det bliver en bedre og hurtigere læser, og dit barn skal øve sig i at læse. ~ 2 ~ Læsefolder til forældrene i 3. og 4. klasse Kære forælder I 3. og 4. klasse er dit barn godt i gang med at læse og skrive. Barnets læsning vil i løbet af 3. og 4. klasse udvikle sig, så barnet læser

Læs mere

Notat om fotografering, arkivering og fotovisning på FBB.

Notat om fotografering, arkivering og fotovisning på FBB. RØNNE BYFORENING v. Niels-Holger Larsen, Vimmelskaftet 2, 3700 Rønne, Tlf. 21463977, nielsholgerlarsen@gmail.com www.roennebyforening.dk Notat om fotografering, arkivering og fotovisning på FBB. Dette

Læs mere

uno form A2 i wengé med bordplader i Corian. uno form A2 in wengé with Corian tabletops. 11

uno form A2 i wengé med bordplader i Corian. uno form A2 in wengé with Corian tabletops. 11 Haute Cuisine a+ er det banebrydende køkken for kræsne, kreative og designorienterede mennesker, som kræver noget helt exceptionelt og insisterer på sublim funktionalitet. Den nye, internationale linje

Læs mere

Katalog 2013. - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget. Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE

Katalog 2013. - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget. Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE Katalog 2013 - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ADGANG OG LOGIN... 2 2. STAMDATA... 2 3. TEKSTER... 4 (OBS: DER ER IKKE TEKSTER I 2013 KATALOGET)...

Læs mere

grafisk produktion & workflow

grafisk produktion & workflow grafisk produktion & workflow OPGAVE At lave en bog til Stilladsarbejdernes Landsklub som hyldede stilladsarbejderne i al deres forskellighed. MÅL At lave en hyldestbog som kunne fjerne fordomme og vise

Læs mere

Studerendes video- optagelser til prøver

Studerendes video- optagelser til prøver Studerendes video- optagelser til prøver Resume Video til brug ved prøver kan optages i flere forskellige formater og lagres på forskellige medier. Hvis video optages på dvd (f.eks. 80 mm skive, der sættes

Læs mere

Filmmanual for tillidsvalgte. Lav dine egne film til Sociale Medier

Filmmanual for tillidsvalgte. Lav dine egne film til Sociale Medier Filmmanual for tillidsvalgte Lav dine egne film til Sociale Medier Indholdsfortegnelse 1: Levende billeder på sociale medier 2: Vigtige overvejelser før du går i gang 3: Lav en simpel film 4: Lav en mere

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum Læs om top Sommer skoler BILLED fremtid starter her SKO din kreative LEN Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2013 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2013 Det er her en kreativ fritid og fremtid

Læs mere

Remember the Ship, Additional Work

Remember the Ship, Additional Work 51 (104) Remember the Ship, Additional Work Remember the Ship Crosswords Across 3 A prejudiced person who is intolerant of any opinions differing from his own (5) 4 Another word for language (6) 6 The

Læs mere

Hvad skal man bruge for at kunne spille? Godt, du og din modspiller har hver især brug for et sæt kort med 60 kort, en mønt til at slå plat og krone

Hvad skal man bruge for at kunne spille? Godt, du og din modspiller har hver især brug for et sæt kort med 60 kort, en mønt til at slå plat og krone Hvad skal man bruge for at kunne spille? Godt, du og din modspiller har hver især brug for et sæt kort med 60 kort, en mønt til at slå plat og krone med og nogle brikker til at holde regnskab med din Pokémons

Læs mere

Light and wellbeing in hospitals

Light and wellbeing in hospitals Light and wellbeing in hospitals - A balance between the necessary daylight and the necessary artificial light 22.11.11. Carlo Volf, MAA Ph.D. stud. Arkitektskolen Aarhus carlo.volf@aarch.dk 1917-27 Gentofte

Læs mere

EKSAMENSREGLER OG GODE RÅD

EKSAMENSREGLER OG GODE RÅD EKSAMENSREGLER OG GODE RÅD 2016 HOLD DIG ORIENTERET Når hele eksamensplanen den 20. maj er offentliggjort, kan du se din personlige prøvekalender i Lectioskemaet (fag, dato, tidspunkt, lokale etc.) Du

Læs mere

Jobsnuseren 2014-2015. - et kursus for 7. klasser i Gladsaxe Kommune. GXU, Ungdomsskolen

Jobsnuseren 2014-2015. - et kursus for 7. klasser i Gladsaxe Kommune. GXU, Ungdomsskolen Jobsnuseren - et kursus for 7. klasser i Gladsaxe Kommune 2014-2015 GXU, Ungdomsskolen Velkommen til Hvad er Jobsnuseren? Som en del af din uddannelsesvejledning kan du, sammen med dine klassekammerater,

Læs mere

Installation Venligst bemærk, håndpumpen kun må monteres i lodret position.

Installation Venligst bemærk, håndpumpen kun må monteres i lodret position. HP-1. HP-3. HP-. Hand Operated Håndpumpe The HP pump is a single acting hand operated pump made of stainless steel St.1.431 making it particularly applicable within the food industry and in environmentally

Læs mere

Shooting tethered med Canon EOS-D i Capture One Pro. Shooting tethered i Capture One Pro 6.4 & 7.0 på MAC OS-X 10.7.5 & 10.8

Shooting tethered med Canon EOS-D i Capture One Pro. Shooting tethered i Capture One Pro 6.4 & 7.0 på MAC OS-X 10.7.5 & 10.8 Shooting tethered med Canon EOS-D i Capture One Pro Shooting tethered i Capture One Pro 6.4 & 7.0 på MAC OS-X 10.7.5 & 10.8 For Canon EOS-D ejere der fotograferer Shooting tethered med EOS-Utility eller

Læs mere

SDU Assignment - undervisere

SDU Assignment - undervisere SDU Assignment - undervisere SDU Assignment giver mulighed for såvel anonym, som ikke anonym opgaveaflevering. Der kan afleveres flere filer på en gang. De studerende får en kvittering for afleveringen

Læs mere

Experience. Knowledge. Business. Across media and regions.

Experience. Knowledge. Business. Across media and regions. Experience. Knowledge. Business. Across media and regions. 1 SPOT Music. Film. Interactive. Velkommen. Program. - Introduktion - Formål og muligheder - Målgruppen - Udfordringerne vi har identificeret

Læs mere

Førsteårsprøven 2015. Projektbeskrivelse 2. Semester Multimediedesigner

Førsteårsprøven 2015. Projektbeskrivelse 2. Semester Multimediedesigner Førsteårsprøven 2015 Projektbeskrivelse 2. Semester Multimediedesigner Projektbeskrivelse Formål Som afslutning på første studieår skal I gennemføre et tværfagligt projektforløb, der skal afspejle væsentlige

Læs mere

Mediegrafiker Dan Klessen 2011. Grafik og billedbehandling

Mediegrafiker Dan Klessen 2011. Grafik og billedbehandling Grafik og billedbehandling Grafik og billedbehandling I denne opgave inden for billedredigering, viser jeg før og efter billede, hvilke værktøjer jeg har brugt og hvad billedet skal bruges til. Billedet

Læs mere

StarWars-videointro. Start din video på den nørdede måde! Version: August 2012

StarWars-videointro. Start din video på den nørdede måde! Version: August 2012 StarWars-videointro Start din video på den nørdede måde! Version: August 2012 Indholdsfortegnelse StarWars-effekt til videointro!...4 Hent programmet...4 Indtast din tekst...5 Export til film...6 Avanceret

Læs mere

Brug hvidbalance og flash gels til at manipulere farver

Brug hvidbalance og flash gels til at manipulere farver Brug hvidbalance og flash gels til at manipulere farver Lær hvordan du med kontrol over kameraets hvidbalance og farvede gels på flashen kan manipulere farverne på dine fotos til overraskende resultater.

Læs mere

The X Factor. Målgruppe. Læringsmål. Introduktion til læreren klasse & ungdomsuddannelser Engelskundervisningen

The X Factor. Målgruppe. Læringsmål. Introduktion til læreren klasse & ungdomsuddannelser Engelskundervisningen The X Factor Målgruppe 7-10 klasse & ungdomsuddannelser Engelskundervisningen Læringsmål Eleven kan give sammenhængende fremstillinger på basis af indhentede informationer Eleven har viden om at søge og

Læs mere

Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Kreativ Kommunikation

Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Kreativ Kommunikation Forprøve 2018 Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Kreativ Kommunikation Forprøven består af tre dele. Del 1 skal afleveres som en.mp4 fil på max 20 MB. Del 2 og 3 skal

Læs mere

Be funky med billeder E-læringsmodul billedkunst IT-færdighedsniveau: 1 2 3 4 5 Af Simon Rune Jørgensen

Be funky med billeder E-læringsmodul billedkunst IT-færdighedsniveau: 1 2 3 4 5 Af Simon Rune Jørgensen Be funky med billeder E-læringsmodul billedkunst IT-færdighedsniveau: 1 2 3 4 5 Af Simon Rune Jørgensen Overblik I dette modul lærer du at anvende det online-baserede billedredigeringsprogram Befunky i

Læs mere

Manchetknapper Nøgleringe

Manchetknapper Nøgleringe Manchetknapper Nøgleringe Presentation of Sonia Spencer: In the realm of fashion accessory and gift retailing there can be few success stories as great as that of Sonia Spencer; an accessories designer

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW Hjemmesidedesign

GRAFISK WORKFLOW Hjemmesidedesign GRAFISK WORKFLOW www.mediegrafiker-ats.dk/12gf32med8b/stil/caroline Færdige produkt www.mediegrafiker-ats.dk/12gf32med8b/stil/caroline Færdige produkt www.mediegrafiker-ats.dk/12gf32med8b/stil/caroline

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Marie Kruses Skole, gymnasiet Stx Billedkunst

Læs mere

Vurdering af digitalt læringsmiddel:

Vurdering af digitalt læringsmiddel: Vurdering af digitalt læringsmiddel: Indholdsfortegnelse: 1) Beskrivelse af Photo Story 3.. 2 a. Trin 1.. 3 b. Trin 2.. 5 c. Trin 3.. 5 d. Trin 4.. 6 e. Trin 5.. 6 2) Konklusion. 7 Claus B. Jensen Side

Læs mere

DANMARKS STØRSTE POLITISKE SAMTALE

DANMARKS STØRSTE POLITISKE SAMTALE DANMARKS STØRSTE POLITISKE SAMTALE Socialdemokratiet skal have nyt principprogram. Derfor indleder vi nu Danmarks største politiske samtale, og den starter i jeres partiforening. Her kan I læse mere om,

Læs mere

Indbydelse til fremvisning af projektopgaver Mandag d. 22/1 2016 17.00 18.00

Indbydelse til fremvisning af projektopgaver Mandag d. 22/1 2016 17.00 18.00 Indbydelse til fremvisning af projektopgaver Mandag d. 22/1 2016 17.00 18.00 Vi synes, at I skal have lejlighed til at se, hvad børnene har præsteret i projektugen (uge 3), så derfor vil vi udstille opgaver

Læs mere

Typografi & Ombrydning

Typografi & Ombrydning Typografi & Ombrydning OPGAVE Design og opsætning af bog til brug i fritiden og ifm. arbejde. ANVENDTE PROGRAMMER KUNDE Mig selv og Morsø Jernstøberi A/S DATO FOR PROJEKT Maj 2015 MIT BIDRAG TIL OPGAVEN

Læs mere

Generelle krav til skriftlige opgavebesvarelser

Generelle krav til skriftlige opgavebesvarelser Studienævn for Erhvervsøkonomi i Slagelse Generelle krav til skriftlige opgavebesvarelser Dette skrift indeholder de gældende regler for udformning af skriftlige opgavebesvarelser, der afleveres i rapportform.

Læs mere

O B T G O M B R Y D N I N G & T Y P O G R A F I N I K O L A J V A N G K I L D E M E D I E G R A F I K E R S V E N D E P R Ø V E 2 0 1 6

O B T G O M B R Y D N I N G & T Y P O G R A F I N I K O L A J V A N G K I L D E M E D I E G R A F I K E R S V E N D E P R Ø V E 2 0 1 6 O B T G O M B R Y D N I N G & T Y P O G R A F I N I K O L A J V A N G K I L D E M E D I E G R A F I K E R S V E N D E P R Ø V E 2 0 1 6 O P G A V E B E S K R I V E L S E En illustreret novellesamling med

Læs mere

Dagens program. Domæner. change log- screen shots hver gang I har arbejdet med themet. Arkitekturen bag en wp blog. Hvad er widgets.

Dagens program. Domæner. change log- screen shots hver gang I har arbejdet med themet. Arkitekturen bag en wp blog. Hvad er widgets. Dagens program Har alle fået? Har nogen betalt for meget? Hav jeres koder klar Domæner change log- screen shots hver gang I har arbejdet med themet. Arkitekturen bag en wp blog Hvad er widgets Hvad er

Læs mere

Forfattere: Thomas Dreisig Thygesen & Grethe Grønkjær Layout: Jens Holm Møller

Forfattere: Thomas Dreisig Thygesen & Grethe Grønkjær Layout: Jens Holm Møller Forfattere: Thomas Dreisig Thygesen & Grethe Grønkjær Layout: Jens Holm Møller Login Hver gang du ser en rød prik og en rød tekst, er det noget, du skal gøre! Når du ser en pære, er der et godt tip. Læs

Læs mere

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling Børnehavkl. Se teater hør historier mal og tal Mine monstre - interaktiv teaterfortælling. Jeg guider jer gennem historien og børnene tager aktivt del i hele forestillingen og spiller alle rollerne, samtidig

Læs mere

optagelsesprøve Professionsbachelor i DESIGN & BUSINESS 2012

optagelsesprøve Professionsbachelor i DESIGN & BUSINESS 2012 optagelsesprøve Professionsbachelor i DESIGN & BUSINESS 2012 SÅDAN GØR DU FORSIDE: udfyldes og du angiver de specialer du har søgt. Prøven består af en specialerettet opgave. Du har 2 1/2 time til at besvare

Læs mere

In order for the light to shine so brightly, the darkness must be present. Francis Bacon

In order for the light to shine so brightly, the darkness must be present. Francis Bacon LAMP COLLECTION In order for the light to shine so brightly, the darkness must be present. Francis Bacon Technological inside Sculptural outside The NOIR lamps have found inspiration in the ART DECO

Læs mere

how to save excel as pdf

how to save excel as pdf 1 how to save excel as pdf This guide will show you how to save your Excel workbook as PDF files. Before you do so, you may want to copy several sheets from several documents into one document. To do so,

Læs mere

Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016

Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016 Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016 Ansøgningsskemaet mailes til sine.dam.moeller@hjoerring.dk Der kan max. vedhæftes ét bilag til ansøgningen Titel på projektet INDENFOR - Aalborg

Læs mere

applies equally to HRT and tibolone this should be made clear by replacing HRT with HRT or tibolone in the tibolone SmPC.

applies equally to HRT and tibolone this should be made clear by replacing HRT with HRT or tibolone in the tibolone SmPC. Annex I English wording to be implemented SmPC The texts of the 3 rd revision of the Core SPC for HRT products, as published on the CMD(h) website, should be included in the SmPC. Where a statement in

Læs mere

Elevvejledning til projektbaserede prøver på SOPU

Elevvejledning til projektbaserede prøver på SOPU : Formål med prøven Formålet er, at du får mulighed for at dokumentere i hvilken grad, du opfylder målene for prøven. Prøvegrundlag Forud for den mundtlige prøve skal du aflevere en individuel skriftlig

Læs mere

Tak fordi du vil hjælpe os med at få hele Danmark til at fortælle historier.

Tak fordi du vil hjælpe os med at få hele Danmark til at fortælle historier. Hej Vores Historier-ambassadør Tak fordi du vil hjælpe os med at få hele Danmark til at fortælle historier. Her er inspiration til hvad du skal huske før en Vores Historier fortælleraften, en køreplan

Læs mere

Linear Programming ١ C H A P T E R 2

Linear Programming ١ C H A P T E R 2 Linear Programming ١ C H A P T E R 2 Problem Formulation Problem formulation or modeling is the process of translating a verbal statement of a problem into a mathematical statement. The Guidelines of formulation

Læs mere

DENCON ARBEJDSBORDE DENCON DESKS

DENCON ARBEJDSBORDE DENCON DESKS DENCON ARBEJDSBORDE Mennesket i centrum betyder, at vi tager hensyn til kroppen og kroppens funktioner. Fordi vi ved, at det er vigtigt og sundt jævnligt at skifte stilling, når man arbejder. Bevægelse

Læs mere

Guide til reglerne for kopiering af tekster og noder på grundskoler

Guide til reglerne for kopiering af tekster og noder på grundskoler Ver. 03.06.15 Guide til reglerne for kopiering af tekster og noder på grundskoler 1 Hvad og hvor meget må du kopiere? Digitalkopiering eller fotokopiering? Kildehenvisning skal på kopierne Sådan opgør

Læs mere

Computer og print ved skriftlige prøver på Laursens Realskole

Computer og print ved skriftlige prøver på Laursens Realskole Forudsætninger for at anvende it til prøverne: 1. Ved nogle skriftlige prøver er det tilladt at bruge it-udstyr. It-udstyr betyder en computer + en smartphone og/eller en tablet. FLY-funktionen SKAL være

Læs mere

Leje af standudstyr / Rent of equpment for shell scheme

Leje af standudstyr / Rent of equpment for shell scheme Leje af standudstyr / Rent of equpment for shell scheme Når du har lejet din stand, har du et areal med skillevægge mod nabostande. Standen bliver leveret med en basis belysning bestående af messespot

Læs mere

Opgavens indhold. Afsender

Opgavens indhold. Afsender Grafik& billede Om opgaven Billedet er det digitale produkt og præsenteres i galleriet Frit på mit fotografiske website www.fotopixel.dk. Websitet er et åbent fotogalleri der viser mit fotografiske virke,

Læs mere

Vores mission hos ANTIDARK er at bringe kvalitets belysning ind i dit liv.

Vores mission hos ANTIDARK er at bringe kvalitets belysning ind i dit liv. ARCA DOLIO EASY ITA Since the dawn of time, man has depended on the existence of light. The sun forced darkness to retreat into the shadows and made life possible. In our modern lives we still depend

Læs mere

Word. Strukturering, henvisninger m.m.

Word. Strukturering, henvisninger m.m. Word Strukturering, henvisninger m.m. August 2015 Strukturer dokumentet I kan tildele de forskellige dele af teksten, specielt afsnitsoverskrifter, forskellige niveauer, vha. typografi-paletten 2 Strukturer

Læs mere

Notat. De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen 06.06.05 CLO

Notat. De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen 06.06.05 CLO Notat 06.06.05 CLO De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen Den fællesoffentlige bestyrelse for digital forvaltning har taget initiativ til en fælles markedsføringskampagne for digitale offentlige selvbetjeningsløsninger.

Læs mere

Grafisk produktion & workflow

Grafisk produktion & workflow Grafisk produktion Tina Outzen Søllested 35 Farveprofil sammensættes i InDesign og colour settings synkroniseres med Bridge. Specifikation Kunde DOF Paarup Aftenskole Opgave Aftenskoleprogram 2014-15 Programmer

Læs mere

ASB E-mailsignatur. ASB E-mailsignatur. Vejledning til opsætning af e-mailsignatur IKT - Februar 2008

ASB E-mailsignatur. ASB E-mailsignatur. Vejledning til opsætning af e-mailsignatur IKT - Februar 2008 ASB E-mailsignatur I det følgende forklares, hvordan du opretter ASBs e-mailsignatur for medarbejdere. Det skal her noteres at e-mail signaturen ikke kan opsættes i webmail (webmail.asb.dk), men skal opsættes

Læs mere

Grafisk Redegørelse Opgaven Programvalg Kvalitetsvurdering Målgruppe Arbejdsproces Kvalitet Komposition og layout Brugervenlighed

Grafisk Redegørelse Opgaven Programvalg Kvalitetsvurdering Målgruppe Arbejdsproces Kvalitet Komposition og layout Brugervenlighed Redegørelse Grafisk Opgaven At redesigne en hjemmeside for AGF fanclub, som har et mere moderne look og et nyhedsarkiv som er let oversskueligt. Hjemmesiden er en opgave jeg selv har stillet mig og kunne

Læs mere

Opdag en bedre måde at arbejde på

Opdag en bedre måde at arbejde på Alt samlet et sted! Opdag en bedre måde at arbejde på Er du professionel fotograf? Fotografsystemet indeholder alt, hvad du har behov for til at strukturere og håndtere dine nuværende fotoopgaver. Og giver

Læs mere

Huset fortæller. En historie i fire afsnit

Huset fortæller. En historie i fire afsnit Huset fortæller Thomas Bloch Ravn I 1974-kvarteret er der mange lejligheder og butikker. Men ingen steder fortæller vi om selve huset som bygning, hvad det består af, dets historie, og hvem der bor i huset

Læs mere

Kom godt i gang med OneDrive

Kom godt i gang med OneDrive Kom godt i gang med OneDrive Office365 er en mulighed for lærere og elever at bruge en office-pakke på egne enheder - man kan downloade det til brug på pc - mac - tablets og smartphones, i alt op til 5

Læs mere

Pædagogisk kursus for instruktorer 2014 1. gang. Gry Sandholm Jensen gsjensen@tdm.au.dk

Pædagogisk kursus for instruktorer 2014 1. gang. Gry Sandholm Jensen gsjensen@tdm.au.dk Pædagogisk kursus for instruktorer 2014 1. gang Gry Sandholm Jensen gsjensen@tdm.au.dk Præsentationsrunde Dit navn? Hvor kommer du fra? Har du undervist før? 2 Program gang 1-3 1. Mandag d. 20. januar

Læs mere

Titel: Hungry - Fedtbjerget

Titel: Hungry - Fedtbjerget Titel: Hungry - Fedtbjerget Tema: fedme, kærlighed, relationer Fag: Engelsk Målgruppe: 8.-10.kl. Data om læremidlet: Tv-udsendelse: TV0000006275 25 min. DR Undervisning 29-01-2001 Denne pædagogiske vejledning

Læs mere

IT Kurser. Kursustilbud. Region Syddanmark. Vælg kurserivejle, Odense eller på din. -semere på side 11. Kursuscentret

IT Kurser. Kursustilbud. Region Syddanmark. Vælg kurserivejle, Odense eller på din. -semere på side 11. Kursuscentret Kursustilbud IT Kurser Region Syddanmark HR Personaleudvikling i samarbejde med CAMPUS VEJLE Vælg kurserivejle, Odense eller på din arbejdsplads -semere på side 11 Kursuscentret MS Project 2003 - Grundlæggende

Læs mere

Diffusion of Innovations

Diffusion of Innovations Diffusion of Innovations Diffusion of Innovations er en netværksteori skabt af Everett M. Rogers. Den beskriver en måde, hvorpå man kan sprede et budskab, eller som Rogers betegner det, en innovation,

Læs mere

Dendrokronologisk Laboratorium

Dendrokronologisk Laboratorium Dendrokronologisk Laboratorium NNU rapport 5, 1997 STRANDGADE 3A, KØBENHAVN Nationalmuseets Marinarkæologiske Undersøgelser. Indsendt af Christian Lemée. Undersøgt af Aoife Daly og Niels Bonde. NNU j.nr.

Læs mere

Vejledning til registrering af afsluttende bachelor- eller diplomopgave i UC Viden Studenterportal

Vejledning til registrering af afsluttende bachelor- eller diplomopgave i UC Viden Studenterportal Vejledning til registrering af afsluttende bachelor- eller diplomopgave i UC Viden Studenterportal Maj 2015 Læs vejledningen her igennem, inden du skal aflevere dit projekt/bacheloropgave, så du kan have

Læs mere

Skriftlig Eksamen Kombinatorik, Sandsynlighed og Randomiserede Algoritmer (DM528)

Skriftlig Eksamen Kombinatorik, Sandsynlighed og Randomiserede Algoritmer (DM528) Skriftlig Eksamen Kombinatorik, Sandsynlighed og Randomiserede Algoritmer (DM58) Institut for Matematik og Datalogi Syddansk Universitet, Odense Torsdag den 1. januar 01 kl. 9 13 Alle sædvanlige hjælpemidler

Læs mere

Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Grafisk Design

Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Grafisk Design x danmarks medie- og journalisthøjskole campus københavn Forprøve grafisk design Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Grafisk Design Del 1: Plakatserie Du skal designe tre

Læs mere

Sæson 2016-2017. Præsentation af de enkelte fag. Begynderkursus i IPAD. Linedance. Maleri

Sæson 2016-2017. Præsentation af de enkelte fag. Begynderkursus i IPAD. Linedance. Maleri Sæson 2016-2017 Præsentation af de enkelte fag Begynderkursus i IPAD Har du en IPAD, som du gerne vil lære (bedre) at kende? Så har du chancen for at deltage på begynderkursus på lokalcentret. Her lærer

Læs mere

Censuringen Vandtårnet, Hollands Gaard 30, Nykøbing F. Onsdag d. 7. september Kl. 10:00 17:00

Censuringen Vandtårnet, Hollands Gaard 30, Nykøbing F. Onsdag d. 7. september Kl. 10:00 17:00 KUNST og LYD Sydhavsøernes Censurerede Efterårsudstilling (SCE) er en kunstudstilling, hvor alle har mulighed for at indsende værker og få dem vurderet af professionelle udøvende kunstnere. De censurerede

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever Netprøver.dk Brugervejledning for elever 9. marts 2016 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Dine forberedelser i Netprøver.dk før prøvedagen... 3 2.1 Sådan logger du på netprøver.dk... 3 2.2 Sådan retter du din

Læs mere

Sådan opsætter du produkter i www.hihostels.com med henblik på online salg via Websuite eller Compubook. Manual 2010 - version 3.0

Sådan opsætter du produkter i www.hihostels.com med henblik på online salg via Websuite eller Compubook. Manual 2010 - version 3.0 Sådan opsætter du produkter i www.hihostels.com med henblik på online salg via Websuite eller Compubook Manual 2010 - version 3.0 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDENDE FORKLARING...3 2. ADGANG OG LOGIN...3

Læs mere

forventningsko og oplevelseskort

forventningsko og oplevelseskort Forventnings-Fo r v e n t n i n g s k og oplevelseskort (FØR OPLEVELSEN Oversigt over ) forventningsko ti l el ev rt R V ko ENTN Op le ve lsf Oes I N G S KO R T FOR FØR OG EFTER DEN KUNSTNERISKE OPLEVELSE

Læs mere

Model Cocoon Design by Jens Juul Eilersen

Model Cocoon Design by Jens Juul Eilersen Arm height (frame): 73 cm Arm width: 7 cm Total depth (frame): 106 cm Seat depth: 53 cm Seat height: 36 cm Total height (frame): 73 cm 114 x 106 cm 106 x 106 cm 100 x 106 cm 100 x 60 cm Arm height (frame):

Læs mere

hhx-uddannelsen 2014-2015 Studie- og ordensregler

hhx-uddannelsen 2014-2015 Studie- og ordensregler hhx-uddannelsen 2014-2015 Studie- og ordensregler Indholdsfortegnelse Studie- og ordensregler for hhx-uddannelsen... 3 Almindelig orden og samvær... 3 1. Ordensregler... 3 2. IT-regler... 3 3. Sanktioner...

Læs mere

Vi glæder os meget til at se jer i uge 42

Vi glæder os meget til at se jer i uge 42 3 dage i efterårs ferien (uge 42) mandag - onsdag afholder vi Basanta sport, Basanta sport er 3 dage med sjov og lidt anderledes motion. Vi laver sund og lækker mad og vi vil have forskellige boder. De

Læs mere