Jens Holm. Er du nervøs for, at uvedkommende læser med, når du sender mails? Og er det overhovedet sikkert at sende en god gammeldags ?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jens Holm. Er du nervøs for, at uvedkommende læser med, når du sender mails? Og er det overhovedet sikkert at sende en god gammeldags e-mail?"

Transkript

1 1 af :15 Publiceret 22. januar 2014 kl. 16:01 på cw.dk/art/ Printet 29. januar 2014 Guide: Så nemt kommer du i gang med -kryptering Undgå at andre kan snage i dine s og bliv klogere på kryptering. Her kan du læse, hvordan du får opsat din -klient til at understøtte en af de mest anerkendte krypteringsstandarder. Jens Holm Er du nervøs for, at uvedkommende læser med, når du sender mails? Og er det overhovedet sikkert at sende en god gammeldags ? Det spørger mange sig selv efter afsløringerne af, hvordan den amerikanske efterretningstjeneste, NSA, høster gigantiske mængder data over hele verden. En af metoderne til at undgå -snageri er at benytte sig af kryptering, som (formentlig) kan gøre dine beskeder ulæselige for uvedkommende. På de følgende sider kan du læse og se, hvordan du kan sikre din kommunikation ved at sende krypterede mails med de fire populære mail-klienter Microsoft Outlook 2013, Mozilla Thunderbird, Apple Mail og Gmail. Derfor er krypteringen vigtig Vi har allieret os med sikkerhedseksperten Henrik Kramshøj, som til daglig benytter sig af krypterede mails, så ofte han kan slippe af sted med det. "Jeg finder det lige så vigtigt som at få breve med mit cpr-nummer sendt i lukkede konvolutter, og lige så vigtigt som det er at låse min bil eller cykel, når jeg går fra den," mener Henrik Kramshøj.

2 2 af :15 En af metoderne til -kryptering hedder PGP (Pretty Good Privacy), der i dag er en af de mest populære og anerkendte krypteringsmetoder til . Undgå at alle kan læse med Når du benytter den konventionelle ukrypterede -standard, betyder det i praksis, at alle personer, der har adgang til netværket eller mail-serverne, som din passerer på sin vej, kan kigge ned i din og læse alle informationer. "Hvis ikke de netværk, vi bruger til internet-kommunikation, er opsat rigtigt, ja så kan alle i princippet lytte med og se, hvad du skriver i din ," siger han. Hvor meget bruger du selv PGP i din -kommunikation? "Jeg prøver at bruge det, hver gang jeg skal sende noget, som jeg betragter som hemmeligt. Det vil sige adgangskoder, brugernavne eller andre forretningshemmeligheder," fortæller Henrik Kramshøj. Hvis du vil vide mere om kryptering og de tekniske aspekter af PGP, kan du læse videre på side 2 af denne artikel. Guiderne til de fire -klienter finder du her: Side 3: Microsoft Outlook 2013 Side 4: Mozilla Thunderbird Side 5: Apple Mail Side 6: Gmail Sådan fungerer PGP Krypteringsstandarden PGP blev oprindeligt udformet af krypto-pioneren Phil Zimmermann i 1991, og den er i sin tekniske struktur udarbejdet sådan, at du som slutbruger selv er i fuldstændig kontrol over din egen sikkerhed. I al sin enkelhed benyttes PGP til at kryptere din rene tekst til (for os mennesker)

3 3 af :15 uforståeligt og sikkert indhold. "Din krypterede PGP indeholder matematik, som PGP-programmerne kan bruge til at verificere, at mailen er blevet sendt fra den rigtige person. Det er det helt overordnede formål med krypteringen," fortæller Henrik Kramhøj. PGP kræver ekstra programmer Det kræver dog lidt teknisk snilde og arbejde fra forbrugerens side at få de krypterede s til at fungere. "Man skal have et mail-program, der forstår PGP, og det forstår de fleste programmer i dag ikke fra fabrikken af, men her findes der en masse nemme og enkle plugins til de mest gængse -programmer, som kan aktivere PGP," siger han. På de følgende sider kan du læse, hvilke PGP-programmer du kan bruge til PGP-opsætning med Microsoft Outlook 2013, Mozilla Thunderbird, Apple Mail og Gmail. Hjørnestenen i PGP-kryptering: Krypteringsnøglerne For at forstå funktionaliteten bag PGP-krypteringen er det vigtigt at bide mærke i to særlige krypteringsnøgler, som både bruges til at kryptere selve indholdet af din , men også til at verificere, at dine mail-kontakter også er, hvem de udgiver sig for at være. Begge nøgler genereres af slutbrugeren, når PGP opsættes til -klienten. Den ene af de nøgler er en offentlig nøgle, public key, som skal bruges af din kontaktpersoner, når rette vedkommende skal lave en krypteret til dig. "Den offentlige nøgle kan man vidt og bredt udbrede, og alle, der har din offentlige nøgle, kan sende krypterede s til dig," fortæller Henrik Kramshøj.

4 4 af :15 Den anden nøgle er straks mere hemmelig. Her er der tale om den såkaldte private nøgle, private key, som du bruger til at afkode den krypterede , så den bliver læselig for almindelige mennesker. Modsat den offentlige nøgle er den private nøgle hemmelig og skal ikke falde i hænderne på andre. Alle, der kender din private nøgle, kan nemlig afkode krypterede s, som er blevet afsendt til dig. "På den måde kan man skabe fortrolighed og kommunikere sikkert til rette vedkommende person," siger Henrik Kramshøj. Sådan sender du en krypteret For at sende krypterede s frem og tilbage mellem afsender og modtager, kræver det, at begge parter kender hinandens offentlige nøgler. Udveksling af de offentlige nøgler kan foregå manuelt ved at sende dem til hinanden, men udvekslingen kan i dag også foregå helt automatisk gennem PGP-programmerne, der installeres sammen med din -klient. "Visse PGP-klienter har gjort det hele lidt nemmere ved at lave nogle netværk af nøgle-servere, hvor du kan uploade din offentlige nøgle, så PGP-programmerne automatisk kan hente nøglen ned, når du vil kommunikere krypteret med en ny person," fortæller Henrik Kramshøj og fortsætter: "Lægger du din nøgle op der og knytter nøglen til din -adresse, kan andre nemt finde din nøgle uden at surfe rundt på nettet efter den eller få den udleveret af dig manuelt."

5 5 af :15 Her skal du være opmærksom Selv om automatiseringen og synkroniseringen af offentlige nøgler gør udvekslingen nemmere, er der én enkelt faldgrube, du skal være opmærksom på. "Når du downloader en tilfældig offentlig nøgle, som er tilknyttet en person, du vil sende en krypteret til, fra nøgleserveren, kan det i princippet være en helt anden person, som har lagt nøglen op på serveren. Derfor bør man altid verificere, at den nøgle, man downloader, virkelig tilhører den person, man vil kommunikere med," mener Henrik Kramshøj. For at verificere nøglen har du flere forskellige muligheder. "Du kan verificere nøglen med det fingeraftryk den har, fingerprint, som du kan få fra personen, der har nøglen, eller ved at se på den signatur, nøglen er afsendt med. Der kan være andre, som du allerede kender, der har skrevet under på, at nøglen rent faktisk tilhører den person, du ønsker at kommunikere med. Dette kaldes Web of trust," siger Henrik Kramshøj. Ingen kan garantere 100 procent sikkerhed PGP-krypteringen gør det naturligvis svært for udefrakommende at aflure dine beskeder, men sommerens efterretningsafsløringer viser samtidig, at der ikke findes garantier for, at selv dine krypterede s ikke kan aflures. I efteråret blev det afdækket af flere medier, at den amerikanske efterretningstjeneste, NSA, har allieret sig med kommercielle krypterings-tjenester, som giver NSA mulighed for at dekryptere beskeder gennem bagdøre. Det kan du læse mere om her. Guiderne i denne artikel er baseret på det frie og uafhængige OpenPGP, der er udgivet som open source, som NSA, så vidt vides, endnu ikke kan dekryptere. Opsætning: Microsoft Outlook 2003 Denne guide tager udgangspunkt i, at du allerede har opsat din -adresse i

6 6 af :15 Microsoft Outlook For at bruge PGP med Outlook 2013 er det nødvendigt at gøre brug af et stykke open source-software, fordi -klienten ganske enkelt ikke kan forstå PGP som standard. Følg guiden nedenfor for at opsætte Outlook 2013 til krypteret . Guiden følges på eget ansvar. 1) Installer Gpg4win Luk Outlook 2013, hent Gpg4win og installer Gpg4win i Windows. Her er det vigtigt, at du installerer Gpg4win med GPGOL, se billedet nedenfor. Genstart Windows. 2) Generer dine PGP-nøgler Gå til din Gpg4win i startmenuen og åbn programmet Kleopatra, som er Gpg4win's program til at generere og håndtere private og public keys. Er du i tvivl om, hvad PGP-nøgler er, så start med at læse side to af denne guide.

7 7 af :15 Gå til 'file' og tryk på 'New Certificate' for at generere dine to PGP-nøgler. Klik derefter på 'Create a personal OpenPGP key pair'. Indtast dit navn og adresse i de næste felter og tryk 'Next'. Vælg en adgangskode til dine nøgler. Her er det meget vigtigt, at du husker denne kode, fordi du kommer til at bruge den igen, hver gang du skal afsende en krypteret , eller hvis du ønsker at bruge dine nøgler på andre systemer. Lad Kleopatra-programmet generere din nøgle, sæt kryds i fluebenet 'ASCII armor' og gem derefter nøglen på din computer ved at trykke på 'Make a Backup Of Your Key Pair'. 3) Klar til afsendelse Outlook 2013 er nu opsat med PGP, og du kan nu teste afsendelse af krypto- .

8 8 af :15 Som standard sender Outlook s med HTML-koder, som kan bruges til at opsætte en grafisk, men hvis du vil afsende krypterede , er det en god idé at skifte denne indstilling til klar-tekst. Hvis ikke ændringen til klar-tekst sker, vil modtageren af din krypterede godt nok få din besked, men vedkommende vil samtidig få en masse HTML-kode med, som ikke vil blive aflæst rigtigt, når en er blevet dekrypteret hos modtageren. Indstillingen til at ændre indhold fra HTML til klar-tekst finder du ved at gå til 'Indstillinger for Outlook', derefter 'Mail'. Her kan du skifte indstillingen 'Opret meddelelser i dette format' fra HTML til klar-tekst. For at sende krypteret kræves det, at du kender modtagerens public key. Du kan tilføje dine kontaktpersoners nøgler i Kleopatra programmet. Enten ved manuelt at importere nøglerne fra en tekstfil, ellers kan du slå din modtagers nøgle op på en nøgle-server, hvis vedkommende har uploadet sin nøgle. Opsætning: Mozilla Thunderbird Denne guide tager udgangspunkt i, at du bruger Windows som styresystem, og at du allerede har opsat din -adresse i Mozillas Thunderbird -klient. For at bruge PGP med Thunderbird er det nødvendigt at gøre brug af et stykke open source-software og et tredjeparts-plugin, fordi -klienten ganske enkelt ikke kan forstå PGP som standard. Følg guiden nedenfor for at opsætte Thunderbird til PGP.

9 9 af :15 Guiden følges på eget ansvar. 1) Installer Gpg4win Luk Thunderbird, hent Gpg4win og installer Gpg4win i Windows. 2) Installer Enigmail-plugin til Thunderbird Start din Thunderbird-klient og find Enigmail i Thunderbirds plugin-database. Enigmail kan findes ved at gå til Thunderbirds menupunkt 'Tilføjelser', her skal du derefter søge efter det omtalte plugin Enigmail, installer plug-in og genstart derefter Thunderbird. 3) Følg Enigmails PGP-opsætningsguide Vælg den øverste option om at følge guiden 'OpenPGP Setup Wizard', som popper op automatisk, når Thunderbird åbner igen. Vælg den øverste option og vælg at signere alle dine krypterede s som standard. Her kan du vælge, om alle dine udgående s skal krypteres. Som standard er denne option sat til, at du selv vælger, om og hvornår du vil kryptere din udgående mail.

10 10 af :15 Vælg den første option 'Yes' for at lade Enigmail optimere Thunderbird til PGP og tryk på næste. Vælg den første option for at generere din private og public key. Hvis du er i tvivl om, hvad en key er, så kan du læse side to af denne guide. Vælg en adgangskode, der bruges til at benytte din private key, som ingen andre end dig selv må få fingrene i. Tryk derefter næste på status side, hvorefter programmet går i gang med at generere din public og private key.

11 11 af :15 Derefter bliver du bedt om at generere et certifikat til PGP, der viser dine modtagere, at du virkelig er den, som du udgiver dig for at være. Her skal du trykke på 'Generate Certificate' og gem derefter din fil et sikkert sted på din computer. Da filen indeholder både din private og public key, er det vigtigt, at du gemmer den et sikkert sted, hvor ingen andre end dig har adgang til den. Gem eventuelt filen, så du kan importere nøglerne på en anden computer i fremtiden. Indsæt din adgangskode, som du oprettede tidligere i guiden, i dialogboksen. 4) Klar til afsendelse Thunderbird er nu opsat med PGP, og du kan nu teste afsendelse af krypto- . Opret en ny i Thunderbird og klik på ikonet 'OpenPGP' øverst i menubjælken. Her kan du blandt andet se, om din PGG-signatur er på plads.

12 12 af :15 For at kryptere selve teksten skal du blot trykke på Encrypt. Når du derefter sender beskeden, kontrollerer Thunderbird, om du har tilføjet modtagerens public key i din database. Hvis ikke Thunderbird kender modtagerens offentlige PGP-nøgle, vil du blive mødt med et skærmbillede, hvor du får mulighed for at tilføje den. Opsætning: Apple Mail Denne guide tager udgangspunkt i, at du bruger Apple OSX som styresystem, og at du allerede har opsat din -adresse i Apples -klient Mail. For at bruge PGP med Mail er det nødvendigt at gøre brug af et stykke open sourcesoftware, fordi -klienten ganske enkelt ikke kan forstå PGP som standard. Følg guiden nedenfor for at opsætte Mail til PGP. Guiden følges på eget ansvar. 1) Installer GPGMail Luk Mail, hent programmet GPGMail og installer GPGMail i OSX. 2) Generer PGP-opsætningsguide Start applikationen GPG Keychain Access, der gennem GPGMail er blevet installeret på din Mac. Tryk på 'New' øverst til venstre og generer nu dine to PGP-nøgler, public og private key. Er du i tvivl om, hvad PGP-nøglerne bruges til, kan du læse mere om nøglerne på side to i denne artikel. Din nøgler er nu genereret og er klar til brug. Det er en god idé at eksportere dine

13 13 af :15 nøgler, så du kan bruge dem igen på en anden maskine i fremtiden. 3) Klar til krypto-afsendelse Start mail og opret ny . For at kryptere din kommunikation og sende s med PGP skal du trykke på hængelåsen yderst til højre. Opsætning: Gmail Hvis du bruger Gmail eller Google Apps med dit eget domæne, og hvis du samtidig benytter dig af Google Chrome-browseren, kan du bruge PGP med Googles service. Men for at bruge PGP med Gmail og Google Chrome er det nødvendigt at installere et tredjeparts-plugin, så Google Chrome i det hele taget kan forstå PGP-standarden. Følg guiden nedenfor for at opsætte Google Chrome med Gmail til PGP. Guiden følges på eget ansvar. 1) Installer Mailvelope-plugin Start din Chrome Browser, og installer Mailvelope, der kan findes her. 2) Indstil Mailvelope Før du kan afsende krypterede s, skal du have genereret de vigtige PGP-nøgler. Hvis du er i tvivl om, hvad PGP-nøgler er, kan du læse side to af denne artikel. For at generere din private og public key skal du trykke på Mailvelope ikonet i

14 14 af :15 Google Chrome og derefter trykke på 'Options'. Vælg derefter 'Generate Key' i menuen til venstre. Indtast dit navn, -adresse og en adgangskode. Her er det særligt vigtigt, at du enten kan huske din adgangskode, eller gemmer adgangskoden til fremtidig brug. Adgangskoden skal bruges igen, hvis du skifter klient eller har brug for dine PGP-nøgler et helt andet sted. Nu genererer Chrome din public og private key. Når den er færdig, kan du se dine nye nøgler ved at gå til 'Display Keys' i menuen til venstre. 3) Eksporter din nøgle til fremtid brug Tryk på dit navn i menuen for at vælge dine nye nøgler. Feltet bliver nu orange, og Chrome er klar til at eksportere dine nøgler. Tryk nu på den blå Export-knap over dit navn og vælg at få vist din public og private key. Kopier teksten fra dem ind i et dokument, som du gemmer et sikkert sted. Det er yderst vigtigt, at det kun er dig selv, der har adgang til din private key. Alle med denne nøgle kan dekryptere de PGP-mails, som du modtager i fremtiden.

15 15 af :15 4) Importer nøgler Når du skal sende en krypteret til din modtager, skal du kende vedkommendes public key. Når du har fået udleveret denne nøgle, kan den importeres ved at gå til menu-punktet 'Import Key' til venstre. 5) Klar til afsendelse Efter importeringen af modtageren nøgle er du nu klar til at afsende en krypteret med PGP. Det kan du gøre ved at oprette en ny i Gmail og indtaste de nødvendige oplysninger om modtager-adresse, emne og ens indholds-tekst. Tryk derefter på Mailvelope knappen, der er placeret inden i vinduet for den nye .

16 16 af :15 Nu popper der et nyt vindue op i Chrome, hvor du igen skal trykke på en Mailvelope knap. Vælg nu modtageradressen og tryk på 'Add'. Derefter 'Ok'. Tryk derefter 'Transfer'. Nu er ens indhold krypteret til din modtager og er klar til at blive sendt af sted.

Krypter dine mails når det er nødvendigt

Krypter dine mails når det er nødvendigt Krypter dine mails når det er nødvendigt Af Thomas Bødtcher-Hansen Hvor og hvornår skal vi kryptere vores mails? De paranoide mennesker krypterer alle deres mails og de naive mennesker ingen af deres mails.

Læs mere

DIGITAL SIGNATUR l OUTLOOK 2010

DIGITAL SIGNATUR l OUTLOOK 2010 DIGITAL SIGNATUR l OUTLOOK 2010 For at kunne bruge signeret og krypteret e-mail i Outlook skal der være et digitalt certifikat installeret på den gældende computer. Certifikatet kan enten være et privat

Læs mere

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur.

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. BESTILLING AF NEMID For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. CVR nummeret trækker automatisk adressen fra CVR registeret, så den skal IKKE ændres. Bekræft

Læs mere

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Opkobling til internettet 5 Oprettelse på

Læs mere

Vejledning til opsætning af mail

Vejledning til opsætning af mail Vejledning til opsætning af mail Microsoft Outlook 2010... 2 Tilpas eksisterende mail konto i Microsoft Outlook 2010... 6 Microsoft Outlook 2007... 9 Tilpas eksisterende mail konto i Microsoft Outlook

Læs mere

Denne vejledning er optimeret til Windows XP, men kan også bruges til de andre Windows styresystemer.

Denne vejledning er optimeret til Windows XP, men kan også bruges til de andre Windows styresystemer. Guiden min første backup Trin 2.1 Log på Når du har installeret din DATABOKS fjern-backup manager, vil dit log-ind vindue automatisk komme frem (Du kan få hjælp til at installere din DATABOKS fjern-backup

Læs mere

Mailopsætning til: Windows live mail Mozilla Thunderbird Microsoft outlook express 6,0 Mac mailopsætning Ipad

Mailopsætning til: Windows live mail Mozilla Thunderbird Microsoft outlook express 6,0 Mac mailopsætning Ipad Mailopsætning til: Windows live mail Mozilla Thunderbird Microsoft outlook express 6,0 Mac mailopsætning Ipad Opsætning af mailkonti Ønsker du at anvende en anden mailkonto end webmail, har du selvfølgelig

Læs mere

Hvad er KRYPTERING? Metoder Der findes to forskellige krypteringsmetoder: Symmetrisk og asymmetrisk (offentlig-nøgle) kryptering.

Hvad er KRYPTERING? Metoder Der findes to forskellige krypteringsmetoder: Symmetrisk og asymmetrisk (offentlig-nøgle) kryptering. Hvad er KRYPTERING? Kryptering er en matematisk teknik. Hvis et dokument er blevet krypteret, vil dokumentet fremstå som en uforståelig blanding af bogstaver og tegn og uvedkommende kan således ikke læses

Læs mere

Brugermanual. PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005

Brugermanual. PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Brugermanual PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Indholdsfortegnelse 1. ÆNDRING AF OUTLOOK EXPRESS KONTO... 4 2. OPRETTELSE AF OUTLOOK EXPRESS KONTO... 6 2.1

Læs mere

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Eksport af kontaktpersoner fra one.com... 2 Eksport af kontaktpersoner fra Outlook... 2 Eksport af kontaktpersoner fra Firebird eller andre... 2 Import af

Læs mere

Inden du går i gang. For Mozilla Firefox brugere. For Internet Explorer brugere

Inden du går i gang. For Mozilla Firefox brugere. For Internet Explorer brugere Side 1 af 8 Inden du går i gang For at kunne bruge Alm. Brand Netbank skal du enten bruge Internet Explorer eller Mozilla Firefox. Vi understøtter ikke brug af Google Chrome, og vi kan derfor ikke garantere,

Læs mere

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Sådan opsættes Outlook 2007 til Hosted Exchange 2007. Opdateret 29. december 2010 Indhold 1 Indledning... 2 2 Outlook 2007 klienten... 2 3 Automatisk opsætning

Læs mere

Brugervejledning til FiberBredbånd Internet. Kom godt i gang!

Brugervejledning til FiberBredbånd Internet. Kom godt i gang! SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE Brugervejledning til FiberBredbånd Internet Kom godt i gang! Kom godt i gang! Med denne vejledning kommer du godt i gang med at bruge FiberBredbånd internet - en

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Version 5.0 Af Jesper Skou Jensen og Mads Udengaard Sørensen 1 Start installationen 1 1 Indledning Denne vejledning gennemgår opsætning af Sektornet

Læs mere

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Indholdsfortegnelse Login til Windows... 2 Aktivering af Office 365... 3 Kom i gang med Office 365 og OneDrive for Business... 4 Opsætning

Læs mere

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003 Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003 Sådan opsættes Outlook 2007 til Hosted Exchange 2003 Opdateret 15. november 2011 Indhold 1 Indledning... 2 2 Opsætning af Outlook 2003... Error! Bookmark not

Læs mere

Guide - Sådan opretter du en backup

Guide - Sådan opretter du en backup Guide - Varighed: ca. 10 min Denne guide gennemgår hvordan en backup oprettes i Excovery. Guiden vil trinvist lede dig igennem processen og vil undervejs introducere de grundlæggende indstillingsmuligheder.

Læs mere

Outlook 2010 POP3-opsætning

Outlook 2010 POP3-opsætning mailplatform Microsoft Exchange 2010 Indledning Med denne vejledning har du mulighed for at opsætte en POP3 konto i Outlook 2010. Beskrivelse Der tages udgangspunkt i at du allerede har Outlook 2010 installeret

Læs mere

VDI Manual v. 5 Indhold

VDI Manual v. 5 Indhold VDI Manual v. 5 Indhold VDI Manual v. 5... 1 VDI Windows 7 Manual... 2 VDI Windows xp Manual... 3 Andre Browsere Manual... 4 VDI Andoid Manuel opsætning af Citrix Reciever... 6 Automatisk opsætning af

Læs mere

Skyfillers Hosted SharePoint. Kundemanual

Skyfillers Hosted SharePoint. Kundemanual Skyfillers Hosted SharePoint Kundemanual Kundemanual Indhold Generelt... 2 Online adgang SharePoint side... 2 Skift brugeradgangskode... 2 Adgang & opsætning... 3 Windows... 3 Tilføj SharePoint som intranet

Læs mere

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 4 2. OUTLOOK 2003... 4 3. BRUGERVEJLEDNING I BRUGEN AF WEB MAIL...

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE. Brugervejledning til GE FIbernet Internet. Kom godt WWW.GEFIBERNET.DK

SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE. Brugervejledning til GE FIbernet Internet. Kom godt WWW.GEFIBERNET.DK SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE Brugervejledning til GE FIbernet Internet Kom godt i gang! WWW.GEFIBERNET.DK Kom godt i gang! Med denne vejledning kommer du godt i gang med at bruge GE Fibernet

Læs mere

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Ændring af Datoformat og ugens første dag i kalenderen... 2 Opsætning af Outlook... 2 Signatur... 5 Organiser mails i mapper... 5 Opret etiketter... 5 Opret

Læs mere

IT-VEJLEDNING TIL MAC

IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-VEJLEDNING TIL MC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt

Læs mere

Sådan opretter du en backup

Sådan opretter du en backup Excovery Guide Varighed: ca. 15 min Denne guide gennemgår hvordan du opretter en backup med Excovery. Guiden vil trinvist lede dig igennem processen, og undervejs introducere dig for de grundlæggende indstillingsmulighed.

Læs mere

HTC ONE og HTC ONE mini

HTC ONE og HTC ONE mini HTC ONE og HTC ONE mini Her er en guide til softwareopdatering af HTC ONE og HTC ONE mini, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3. Tag backup med UpDraft Side 4. Tag manuelt backup Side 8 - 2 -

Indholdsfortegnelse. Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3. Tag backup med UpDraft Side 4. Tag manuelt backup Side 8 - 2 - - 1 - Indholdsfortegnelse Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3 Tag backup med UpDraft Side 4 Tag manuelt backup Side 8-2 - Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Lige meget om du har opbygget

Læs mere

Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet

Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet Kort om NemHandelsprogrammet Hvis du har et økonomisystem, som kan skabe NemHandelsfakturaer, kan du kombinere økonomisystemet med det gratis NemHandelsprogram,

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

I løbet af 2017 vil C-drevet på alle UCL s bærbare computere automatisk blive krypteret med BitLocker.

I løbet af 2017 vil C-drevet på alle UCL s bærbare computere automatisk blive krypteret med BitLocker. BitLocker BitLocker kan bruges til kryptering af drev for at beskytte alle filer, der er gemt på drevet. Til kryptering af interne harddiske, f.eks. C-drevet, bruges BitLocker, mens man bruger BitLocker

Læs mere

Installationsvejledning til kabel-modem

Installationsvejledning til kabel-modem Installationsvejledning til kabel-modem Kære nye Canal Digital Internet-kunde, Du har fået tilsendt følgende 3 dele til din nye internetforbindelse. 1. Kabelmodem med strømforsyning 2. Netværkskabel 3.

Læs mere

Hvordan bruger jeg WebMail?

Hvordan bruger jeg WebMail? AluData: Hvordan bruger jeg WebMail? Til Elisabeth 2014 AluData::Vanløse 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Vi kobler os på WebMail...3 3. Vi ser nærmere på postkassens opbygning...5 4. Vi skriver

Læs mere

Hvordan kryptering af chat, mail og i cloud services og social networks virker

Hvordan kryptering af chat, mail og i cloud services og social networks virker Hvordan kryptering af chat, mail og i cloud services og social networks virker Alexandra Instituttet Morten V. Christiansen Kryptering Skjuler data for alle, som ikke kender en bestemt hemmelighed (en

Læs mere

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Brugermanual Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 HVORDAN DU FÅR ADGANG TIL DIN EMAIL... 3 OWA 2003 BRUGERGRÆNSEFLADE...

Læs mere

Brugervejledning Joomla

Brugervejledning Joomla Brugervejledning Joomla Denne brugervejledning vil guide dig gennem de funktioner, som du skal bruge for at redigere indhold på dit website. Indholdsfortegnelse LOG- IN:... 2 OPRET ARTIKEL:... 3 INDSÆT

Læs mere

Vejledning: Brug GGs trådløse netværk Side 1 af 11

Vejledning: Brug GGs trådløse netværk Side 1 af 11 Kapitel: Indhold Side 1 af 11 Indhold Indhold... 1 GGs trådløse netværk - det du skal vide... 2 Android... 3 iphone... 5 Windows Phone (guide mangler)... 7 Windows på GribskovGymnasium... 8 Mac OSX på

Læs mere

Denne guide er til at opsætte din LG Nexus 5X og få den opdateret softwaremæssigt, samt opsætte UCL mail. LG Nexus 5X... 1

Denne guide er til at opsætte din LG Nexus 5X og få den opdateret softwaremæssigt, samt opsætte UCL mail. LG Nexus 5X... 1 LG Nexus 5X Denne guide er til at opsætte din LG Nexus 5X og få den opdateret softwaremæssigt, samt opsætte UCL mail. Indhold LG Nexus 5X... 1 Opsætning af telefonen...2 Forbind til trådløst netværk/wi-fi...4

Læs mere

I denne øvelse vil du få vist hvordan opsætningen af netværket foregår. Målet er at du selv kan konfigurere en IP adresse på din lokal maskine.

I denne øvelse vil du få vist hvordan opsætningen af netværket foregår. Målet er at du selv kan konfigurere en IP adresse på din lokal maskine. I denne øvelse vil du få vist hvordan opsætningen af netværket foregår. Målet er at du selv kan konfigurere en IP adresse på din lokal maskine. Opsætningen her er speciel for dette lokalnetværk, der kan

Læs mere

Thunderbird en guide. Hanne B. Stegemüller 8. juni 2015

Thunderbird en guide. Hanne B. Stegemüller 8. juni 2015 Thunderbird en guide Hanne B. Stegemüller 8. juni 2015 Den bedste e-mail-klient Jeg har brugt Thunderbird i ca. 10 år, og det er med baggrund i den erfaring, jeg nu skriver denne guide. Herudover har jeg

Læs mere

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net 18. november 2011 Vejledning Windows 7 - eklient Opkobling via ADSL eller anden kabelforbindelse til P-net. Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net Cisco AnyConnect

Læs mere

Apple iphone. For at komme i gang med at bruge icloud på din iphone skal du gøre følgende:

Apple iphone. For at komme i gang med at bruge icloud på din iphone skal du gøre følgende: Apple iphone Herunder får du en hurtig guide til, hvordan du kommer i gang med at bruge icloud, Dropbox, Onedrive og Google foto-backup-tjeneste på din iphone. icloud: Med icloud får du 5 gigabyte gratis

Læs mere

111 I T - V E J L E D N I N G T I L M A C

111 I T - V E J L E D N I N G T I L M A C 111 I T - V E J L E D N I N G T I L M A C Indhold Din konto Dit brugernavn og adgangskode Trådløst internet Sådan logger du på det trådløse netværk Mail Sådan læser du din mail på web, mobil og Outlook

Læs mere

E-mail. Outlook. Outlook.com

E-mail. Outlook. Outlook.com E-mail Outlook Outlook.com Indhold e-mail elektronisk post... 3 e-mail adresse... 3 Opstart af Microsoft Outlook.com... 4 Skærmbilledet i Outlook... 5 Arbejd med e-mail... 6 Sende e-mail... 7 Modtage og

Læs mere

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net MailMax / Web v4.1 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på webmailen Start med at gå ind på http://webmail.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email-adresse samt Adgangskode, som hører til din konto.

Læs mere

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Eksport af kontaktpersoner fra one.com... 2 Eksport af kontaktpersoner fra Outlook... 2 Eksport af kontaktpersoner fra Firebird eller andre... 2 Import af

Læs mere

IT-VEJLEDNINGER TIL MAC

IT-VEJLEDNINGER TIL MAC IT-VEJLEDNINGER TIL MAC Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt Dit brugernavn

Læs mere

Opsætning af mail, pkt. 2 (Generelt)

Opsætning af mail, pkt. 2 (Generelt) Opsætning af mail, pkt. 1 På alle de maskiner i klinikken der skal kunne tilgå mailløsningen (dvs maskiner på klinikkens netværk), trykkes på følgende link (linket kan også kopieres og indsættes i browseren

Læs mere

Opsætning af e-mail. Tilføjelse af e-mail-konti. Tilføjelse af en POP3-konto. Sådan tilføjer du en POP3-konto til Outlook

Opsætning af e-mail. Tilføjelse af e-mail-konti. Tilføjelse af en POP3-konto. Sådan tilføjer du en POP3-konto til Outlook Opsætning af e-mail mail-konti I dette kapitel vil jeg hjælpe dig med, hvordan du sætter Outlook 2007 op, så du får forbindelse til din e-mail-konto (eller flere) og en evt. HTTP-konto, som fx Windows

Læs mere

Indhold SAMSUNG GALAXY SIII... 1

Indhold SAMSUNG GALAXY SIII... 1 SAMSUNG GALAXY SIII Her er en guide til softwareopdatering af SAMSUNG GALAXY SIII, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås.

Læs mere

Vejledning til forskellige mail programmer

Vejledning til forskellige mail programmer Vejledning til forskellige mail programmer Opdateret d. 4/1-2012 /PI Opsætning af Outlook Express 5.x / 6.x 1. Start Outlook Express - Hvis Windows prøver at ringe op skal du klikke på [Annuller] 2. I

Læs mere

VDI-GUIDE FOR AALESTRUP REALSKOLE

VDI-GUIDE FOR AALESTRUP REALSKOLE VDI-GUIDE FOR AALESTRUP REALSKOLE Af Martin Lohse Mikkelsen IT-vejleder - Side 1 af 37 Forord Dette dokument skal hjælpe dig med brugen af skolens VDI system. Et VDI-system er en virtuel computer, som

Læs mere

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 1 af 18 ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 2 af 18 Indholdsfortegnelse ereolen.dk... 1 1. Første gang du vil anvende ereolen.dk... 3 1.1 Opret

Læs mere

Indhold Windows Phone 8... 1

Indhold Windows Phone 8... 1 Windows Phone 8 Her er en guide til softwareopdatering af Windows Phone 8, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås. Indhold

Læs mere

Opsætning af ipad. med IOS7

Opsætning af ipad. med IOS7 Opsætning af ipad med IOS7 27-11-2013 Forord Tillykke med din nye ipad. Denne manual beskriver opsætningen af ipad i forbindelse med adgang til Aabenraa Kommunes systemer. Side 2 af 28 Indhold Hvor kan

Læs mere

HTC ONE og HTC ONE mini

HTC ONE og HTC ONE mini HTC ONE og HTC ONE mini Her er en guide til softwareopdatering af HTC ONE og HTC ONE mini, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af

Læs mere

Hotmail bliver til Outlook

Hotmail bliver til Outlook FÅ MEST UD AF DIN MAILKONTO: Hotmail bliver til Outlook Den populære e-mail-tjeneste Hotmail har fået en ordentlig overhaling og har samtidig skiftet navn til Outlook. Følg med i vores guide, og bliv fortrolig

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

GUIDE TIL CLOUD DRIVE

GUIDE TIL CLOUD DRIVE GUIDE TIL CLOUD DRIVE Dette er en guide du kan anvende til nemt at komme effektivt i gang med at anvende Cloud Drive Indholdsfortegnelse 1. Tilgængelige Cloud Drive klienter 2. Guide til Windows klienten

Læs mere

Citrix Receiver komplet guide til installation, brug og fejlfinding Version 1.4 18-05-2015

Citrix Receiver komplet guide til installation, brug og fejlfinding Version 1.4 18-05-2015 Citrix Receiver komplet guide til installation, brug og fejlfinding Version 1.4 18-05-2015 Om Seas-Nve Citrix Reciver 2015 Tidligere kunne Citrix kun tilgås fra en Browser (eks. Internet explorer, Safari,

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2003 Certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man vælger hvilke adresser der skal være i ens SBS 2003 SSL certifikat. For support og hjælp til anvendelsen af

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh Podcatching sådan finder, henter og abonnerer du på podcast Instruktionshæfte (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh www.podconsult.dk karin@podconsult.dk Indhold Introduktion...3 Ordforklaring...4

Læs mere

Skyfillers Online Backup. Kundemanual

Skyfillers Online Backup. Kundemanual Skyfillers Online Backup Kundemanual Kundemanual Indhold Opsætning... 2 Installation... 2 Download software... 2 Installation under Windows... 2 Installation under Mac OS X... 3 Log ind... 3 Tilpas kontoindstillinger...

Læs mere

Dan Rolsted PIT. Side 1

Dan Rolsted PIT. Side 1 Side 1 Side 2 Indledning I denne vejledning vil der vises hvordan Office 365 opsættes på de forskellige platforme, herunder IOS (ipad) og Android (HTC One). Derudover vil der også være vejledning til Windows

Læs mere

Dropbox - IOS. Filer i Dropbox mappen kan deles med andre eller tilgås fra nettet.

Dropbox - IOS. Filer i Dropbox mappen kan deles med andre eller tilgås fra nettet. Dropbox - IOS Dropbox er en lagerapplikation og service. Tjenesten giver brugerne mulighed for at gemme og synkronisere filer online og mellem computere. Dropbox har en cross-platform klient (IOS, Android,

Læs mere

Fjernadgang til BEC s systemer via Portal2

Fjernadgang til BEC s systemer via Portal2 Fjernadgang til BEC s systemer via Portal2 - tilgå applikationer og arbejdsplads via webbaseret portal (UAG) Udarbejdet af: Niklas Petersen Gældende fra: 24-08-2015 Version Forfatter Dato Dokumentstatus

Læs mere

Brugermanual Udarbejdet af IT-afdelingen 2008

Brugermanual Udarbejdet af IT-afdelingen 2008 Brugermanual Konfigurering af Outlook 2007 profil på Windows XP til opkobling med Outlook 2007 klient via Internet (RPC over HTTP): Apoteket.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2008 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

SÅDAN GØR DU DIN IPAD KLAR TIL SKOLEBRUG

SÅDAN GØR DU DIN IPAD KLAR TIL SKOLEBRUG 1)TILSLUT IPAD EN TIL HJEMMETS TRÅDLØSE NETVÆRK Åbn Indstillinger Sørg for at punktet Wifi er aktiveret. Vælg hjemmets trådløse netværk ved at trykke på navnet. Udfyld adgangskoden når du bliver spurgt,

Læs mere

BlackBerry Internet Service. Version: 4.5.1. Brugervejledning

BlackBerry Internet Service. Version: 4.5.1. Brugervejledning BlackBerry Internet Service Version: 4.5.1 Brugervejledning Publiceret: 2014-01-08 SWD-20140108172804123 Indhold 1 Kom godt i gang...7 Om meddelelelsesserviceplanerne for BlackBerry Internet Service...7

Læs mere

Vejledning til Formandsportalen

Vejledning til Formandsportalen Vejledning til Formandsportalen Startside http://mail.kolonihave.dk/formandsportal/portal/portal.aspx Der logges ind via dit medlemsnummer og kodeord. Medlemsnummeret er det brugernavn, som du fik tilsendt

Læs mere

IT-VEJLEDNING TIL MAC

IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi Skema Dit brugernavn og adgangskode Sådan logger du på det trådløse netværk Sådan

Læs mere

Guide til Umbraco CMS

Guide til Umbraco CMS web Guide til Umbraco CMS Indhold Indledning 3 Kompatible browsere 3 Log ind i Umbraco 4 Content-delen 5 Indholdstræet 5 Tilføjelse af en side/sektion 7 Sortering af indhold 12 Galleri 14 Mediebibliotek

Læs mere

Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration

Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration Inden du går i gang med at installere Outlook Kalender Integration skal du sørge for at have modtaget Brugernavn og Password til licenserne,

Læs mere

Dansave Online Backup. Dansave Home Guide. Version 6.9.0.0

Dansave Online Backup. Dansave Home Guide. Version 6.9.0.0 Dansave Online Backup Dansave Home Guide Version 6.9.0.0 01-01-2013 1 Indhold Om Dansave Home... 3 Minimums system krav - Windows... 3 Minimums System krav - MAC... 3 Download Dansave Home... 3 Krypteringsnøglen...

Læs mere

MyArchive.kb.dk Selvaflevering af e-mails.

MyArchive.kb.dk Selvaflevering af e-mails. MyArchive.kb.dk Selvaflevering af e-mails. Opsætningsvejledning til Outlook Det Kongelige Bibliotek 22-11-2013 Denne vejledning beskriver brugeropsætning af en forbindelse i en Outlook e-mail klient til

Læs mere

Videresend til egen . Vejledning til Digital Post for virksomheder

Videresend til egen  . Vejledning til Digital Post for virksomheder Videresend til egen e-mail Vejledning til Digital Post for virksomheder Videresend til egen e-mail Virksomheden kan automatisk få videresendt post fra den digitale postkasse til sit eget sikre e-mail-system.

Læs mere

Tylstrup Skole. Indhold

Tylstrup Skole. Indhold Indhold Grundlæggende opsætning af ipad... 2 Installation af Skolekom App ( ALLE Ipad brugere skal installere denne )... 9 Installation af Find my iphone... 16 Oprettelse af Apple-id... 23 1 Grundlæggende

Læs mere

Hosted CRM Outlook client connector setup guide. Date: Version: 1. Author: anb. Target Level: Customer. Target Audience: End User

Hosted CRM Outlook client connector setup guide. Date: Version: 1. Author: anb. Target Level: Customer. Target Audience: End User Hosted CRM 2011 Outlook client connector setup guide Date: 2011-06-29 Version: 1 Author: anb Target Level: Customer Target Audience: End User Language: da-dk Page 1 of 16 LEGAL INFORMATION Copyright 2011

Læs mere

Indhold LG NEXUS 4... 1

Indhold LG NEXUS 4... 1 LG NEXUS 4 Her er en guide til softwareopdatering af LG NEXUS 4, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås. Indhold LG NEXUS

Læs mere

SAMSUNG GALAXY SIII... 1

SAMSUNG GALAXY SIII... 1 SAMSUNG GALAXY SIII Her er en guide til softwareopdatering af SAMSUNG GALAXY SIII, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås.

Læs mere

Hjælp under login på Mit DLR Oktober 2015

Hjælp under login på Mit DLR Oktober 2015 Hjælp under login på Mit DLR Oktober 2015 Jeg logger ind med bruger-id og nøglekort og får at vide, at der ikke er nogen sager i DLR Der er logget ind med forkert NemID. Vi oplever mange henvendelser,

Læs mere

Indhold HTC Desire X... 1

Indhold HTC Desire X... 1 HTC Desire X Her er en guide til softwareopdatering af HTC Desire X, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås. Indhold HTC

Læs mere

1. Opret din nye Google konto

1. Opret din nye Google konto Indhold 1. Opret din nye Google konto... 2 2. Test din nye konto... 5 3. Kom i gang med Gmail indstil sprog til dansk... 6 4. Gmail indhold på skærmen... 8 5. Skriv og send en mail... 9 Til:... 9 Cc:...

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL VEJLEDNING l E-MAIL SÅDAN BRUGER DU E-MAIL I vejledningen bruger vi det gratis e-mailprogram gmail som eksempel til at vise, hvordan man bruger e-mail. DU SKAL I FORVEJEN KUNNE: Bruge en browser og gå

Læs mere

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Dynamicweb Exchange Opsætning

Dynamicweb Exchange Opsætning Brugervejledning Dynamicweb Exchange Opsætning OUTLOOK 2003 Document ID: UG-4008 Version: 1.30 2006.07.04 Dansk UG-4008 - Dynamicweb Exchange Opsætning, Outlook 2003 JURIDISK MEDDELELSE Copyright 2005-2006

Læs mere

Hosted CRM Outlook client connector setup guide. Date: Version: 1. Author: anb. Target Level: Customer. Target Audience: End User

Hosted CRM Outlook client connector setup guide. Date: Version: 1. Author: anb. Target Level: Customer. Target Audience: End User Hosted CRM 2011 Outlook client connector setup guide Date: 2011-09-08 Version: 1 Author: anb Target Level: Customer Target Audience: End User Language: da-dk Page 1 of 19 LEGAL INFORMATION Copyright 2011

Læs mere

It-@fdelingen UC Syddanmark 7266 2400

It-@fdelingen UC Syddanmark 7266 2400 UNI-Login Installation af SkoleKom og ændring af kodeord SkoleKom er et udbredt mail- og konferencesystem i skoleverdenen i Danmark. For at komme på SkoleKom, skal du oprettes som bruger, hvor du får 3

Læs mere

SAMSUNG GALAXY TAB VEJLEDNING INDHOLD

SAMSUNG GALAXY TAB VEJLEDNING INDHOLD 1 SAMSUNG GALAXY TAB VEJLEDNING INDHOLD SYNKRONISERING MED KIES...2 FØRSTEGANGSOPSÆTNING...3 IKONER OG NAVIGATION...4 TILGÅ DET TRÅDLØSE NETVÆRK...5 OPSÆTNING AF E-MAIL OG KALENDER...7 E-MAIL FUNKTIONER...9

Læs mere

Hvad er WebFlex... 1. Login på WebFlex... 2. Velkommen til WebFlex... 2. Mappestruktur... 3. Download af filer... 4-5. Upload af filer...

Hvad er WebFlex... 1. Login på WebFlex... 2. Velkommen til WebFlex... 2. Mappestruktur... 3. Download af filer... 4-5. Upload af filer... QUICK GUIDE Indhold Quick Guide WebFlex Hvad er WebFlex... 1 Login på WebFlex... 2 Velkommen til WebFlex... 2 Mappestruktur... 3 Download af filer... 4-5 Upload af filer... 6 Upload til WebFlex med Uploader-program...

Læs mere

Opsætning af Backup. Hvis programmet registreres korrekt vises nedenstående skærmbillede. Genstart herefter programmet.

Opsætning af Backup. Hvis programmet registreres korrekt vises nedenstående skærmbillede. Genstart herefter programmet. Opsætning af Backup Dette er en guide til opsætning af backup med Octopus File Synchronizer. Det første der skal ske er, at programmet skal registreres (programmet kan dog bruges i 30 dage, hvis det ikke

Læs mere

VEJLEDNING ITS365. Gratis tilbud til alle kursister på Randers HF & VUC

VEJLEDNING ITS365. Gratis tilbud til alle kursister på Randers HF & VUC VEJLEDNING ITS365 Gratis tilbud til alle kursister på Randers HF & VUC Randers HF & VUC 2014 INDLEDNING Randers HF & VUC tilbyder alle kursister tilknyttet skolen en Office 365 løsning kaldet ITS365. Her

Læs mere

Sådan installeres og teste WordPress på en lokal server

Sådan installeres og teste WordPress på en lokal server Sådan installeres og teste WordPress på en lokal server Det gratis WordPress blog værktøj er vokset gennem årene til et fuldgyldigt CMS-system content management system). WordPress har forenklet processen

Læs mere

Installation af Oracle 10g Release 2 database

Installation af Oracle 10g Release 2 database Installation af Oracle 10g Release 2 database Oracle 10g database indeholder databasesoftware, enterprise manager, SQL*Plus m.m., HTML DB (i dag kendt som Application Express) og tilhørende HTTP Server

Læs mere

IT Support Guide. Indledning. Program: Microsoft Office Outlook 2007. Publikationsnr.: 281208.01.03. Udgivet af: Michael Spelling 2008

IT Support Guide. Indledning. Program: Microsoft Office Outlook 2007. Publikationsnr.: 281208.01.03. Udgivet af: Michael Spelling 2008 IT Support Guide Denne guide er hentet på www.spelling.dk Microsoft Office Outlook 2007 Program sprogver.: Guide emne: ENG (US) Opsætning af POP3 e mail accounts Publikationsnr.: 281208.01.03 Udgivet af:

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Microsoft IIS 6 Certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en IIS 6 For support og hjælp til anvendelsen af denne vejledning kan du kontakte FairSSL

Læs mere

Print fra privat it-udstyr

Print fra privat it-udstyr Print fra privat it-udstyr Nu er det muligt at printe til UCLs kopimaskiner fra privat it-udstyr (PC, Mac, ipad, tablets og mobiltelefoner), hvis man har en UCL-printkonto (det har alle UCL ansatte og

Læs mere

Fjernadgang til BEC s systemer via Portal2

Fjernadgang til BEC s systemer via Portal2 Fjernadgang til BEC s systemer via Portal2 - tilgå applikationer og arbejdsplads via webbaseret portal (UAG) Udarbejdet af: Niklas Petersen Gældende fra: 24-08-2015 Version Forfatter Dato Dokumentstatus

Læs mere