Kom godt i gang med SMS fra Outlook

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kom godt i gang med SMS fra Outlook"

Transkript

1 Grundlæggende funktionalitet Med SMS fra Outlook kan du enkelt sende både SMS, MMS og fax fra Outlook. Programmet er integreret med din personlige Outlook-kontaktliste, og gør afsendelse af meddelelser både effektivt og simpelt. Det eneste du behøver for at benytte programmet er et mobilnummer fra Telenor, samt en PC med Outlook. Du kan kun sende SMS og MMS til mobiltelefonnumre ikke til kortnummer (f.eks. 2000, 1999). Hvordan kommer jeg i gang? Når du åbner Outlook efter installationen har du fået en SMS knap oppe i højre hjørne: (Hvis ikonet ikke kommer frem kan det være fordi du har glemt at lukke Outlook under installationen. Luk i så fald alle Outlook-vinduer og prøv at åbne Outlook igen) Første gang du åbner programmet får du følgende billede: Indtast dit Brugernavn (Mobilnummer 8 cifre) og password. Password kan du få tildelt ved at sende en SMS med teksten PASSWORD til Når du har indtastet det korrekte mobilnummer og password undersøger programmet, om du har de tjenester som kræves for at kunne bestille en kopi af dine telefonsvarer- og telefonsvarer med fax beskeder til Outlook. Indtast eventuelt adresse til til at modtage bekræftelsesmail på afsendte fax. Du kan selv vælge om du vil udfylde denne information. Uanset om du trykker OK eller Afbryd kommer du ind i programmet, men ønsker du at benytte fax funktionaliteten skal det udfyldes.

2 Brug af programmet NB! Dine kontakter skal være tilføjet mobilnummer (eventuelt faxnummer) i Outlook, hvis de skal vises i kontaktlisten. Mobilnummeret skal enten være gemt med +45 foran (for danske mobilnumre), eller kun det ottecifrede mobilnummer. Udenlandske mobilnumre og faxnumre skal være gemt med udlandspræfiks F.eks. +47, for Norge. Indtast navn Skriv ind hele eller dele af et navn i modtagerfeltet og tryk Enter eller ok. Navnet skal være i din Outlookkontaktliste. Hvis der er flere navne som passer, åbnes en dialogboks til at vælge den rette modtager. Indtast nummer Indtast et nummer i modtagerfeltet og tryk Enter. Det maximale antal modtagere du kan have pr. afsendelse af SMS er 100 mobilnumre, max. for MMS er 25 modtagere, og for Fax er det 50 modtagere pr. sendeliste. Tilføj modtagere Uanset hvilken type meddelelse du ønsker at sende, skal du først tilføje en eller flere modtagere. Dette kan gøres på flere måder: Tilføj modtager fra kontaktliste i Outlook Når du klikker på knappen Vis kontakter får du din personlige Outlook-kontaktliste op i højre side. Herfra kan du tilføje kontakter ved at trække kontakten over i Valgte modtagere, ved at dobbeltklikke på modtager, eller ved at trykke Enter på tastaturet. Send en besked I SMS fra Outlook kan du sende enten SMS, MMS eller Fax. Du vælger, hvilken type meddelelse du ønsker at sende med knapperne til venstre i billedet. SMS Skriv den meddelelse du ønsker at sende i tekstfeltet og vælg Send. Hvis du skriver over 160 tegn, sendes teksten som flere meddelelser. Det er dit eget mobilnummer som er afsender af meddelelsen. Hvis du ønsker en bekræftelse på levering af en SMS til modtagers mobiltelefon, kan du vinge af i feltet Leveringskvittering. Du vil da modtage en kvittering som SMS på din mobiltelefon. Hvis du har sendt til flere modtagere, vil du få tilsendt en kvittering pr. modtager.

3 MMS Den vigtigste egenskab for MMS er at du kan sende billeder. Klik på knappen Nyt billede for hente et billede fra din egen PC. Billedet bliver automatisk tilpasset et format, som kan sendes til alle telefoner som understøtter MMS. Under Værktøj Indstillinger, kan du vælge alternative typer af billede tilpasning. I tillæg til billede kan du vælge at tilføje en titel, og du kan derudover tilføje nærmest ubegrænsede mængder af tekst. Afsender af MMS er dit eget mobilnummer. Fax Du kan sende fax som ren tekst, eller ved at tilføje et vedhæftet dokument af typen MS Office (Word, Excel og Power Point) eller PDF. Hvis du kun sender et vedhæftet dokument uden ekstra emne og tekst, bliver første side i dokument, også den første siden i faxen. Hvis du abonnerer på MobilFax er afsender af faxen dit eget Mobilfaxnummer. Med MobilFax har du også mulighed for at modtage fax i Outlook (se Værktøj Fax og MobilSvar til ) Avancerede funktioner Import af modtagere fra Excel Du kan importere en liste med modtagere fra et Excel ark. Dette laver du på følgende måde: Navn, mobilnummer og evt. faxnummer skal være placeret i hver sin kolonne. Fjern øvrige kolonner sådan at kolonne 1 er navn, kolonne 2 er mobilnummeret og evt. kolonne 3 er faxnummer. Fjern eventuelle kolonneoverskrifter så den første række er den første kontakt. Gem filen som en tekst fil (*.txt) et sted på maskinen som du kan finde igen. Vælg Importer kontakter i SMS fra Outlook og vælg filen du netop har gemt. Det er også muligt at eksportere en gruppe modtagere fra Valgte modtagere til fil, disse kan gemmes ved at bruge menupunktet Fil, eksporter modtagere Disse kan så efterfølgende importeres efter behov ved at bruge menupunktet Fil, importer modtagere. Hvis du ikke abonnerer på MobilFax kan du stadig sende fax, men i så fald vil dit mobilnummer stå som afsender. Det er ikke mulig at sende svar til dette nummer. Det maximale antal modtagere du kan have pr. afsendelse af SMS er 100 mobilnumre, max. for MMS er 25 modtagere, og for Fax er det 50 modtagere pr. sendeliste. Der sendes en kvittering til din adresse, når faxen er kommet igennem til modtageren.

4 Videresendelse af Telefonsvarer og MobilFax Hvis du ønsker at modtage Telefonsvarer- og/eller MobilFax-meddelelser i Outlook kan du enkelt opsætte dette under Værktøj Telefonsvarer og fax til Ved at trykke på Avanceret kan du vælge hvilken lydkvalitet du ønsker på Telefonsvarer-meddelelserne og hvilket dataformat du ønsker på MobilFax-meddelelserne. Opdaterede kontakter Hvis du laver ændringer i din kontaktliste i Outlook og ønsker at disse ændringer skal vises i SMS fra Outlook uden at behøve at lukke og åbne programmet, kan du bruge menupunktet Værktøj Opdater kontakter. Kontakterne genindlæses fra kontaktlisten. Indstillinger Indstillinger kan du ændre to forskellige steder; I Outlook under Værktøj Alternativer SMS fra Outlook I SMS fra Outlook under Funktioner Indstillinger

5 Mobilnummer hos Telenor Du skal have et mobilnummer hos Telenor for at benytte SMS fra Outlook. Informationer om det indtastes her. 1. I Mobilnummer skal du indtaste dit mobilnummer (uden +45). 2. For at få tildelt et password skal du sende en SMS med teksten PASSWORD til Automatisk billedtilpasning til MMS Billedtilpasning til MMS: Billeder der sendes som MMS bliver automatisk konverteret til et format og en størrelse som understøttes af alle typer MMS-telefoner. Hvis du ved at modtageren har en telefon som understøtter større billeder, kan du ændre til en anden størrelse under indstillinger. Vælger du Ingen tilpasning kommer en guide op som blandt andet giver dig mulighed til at lave udsnit og rotere billeder. Diverse Vis senderesultat: Giver dig besked når meddelelsen er sendt og til hvem. Den kommer op som dialog boks hver gang du har sendt en SMS til en eller flere modtagere. Dette er ikke den samme kvittering som når du vinger af i Leveringskvittering, her får du tilsendt en kvittering i form af en SMS for hver afsendt SMS og status på om denne er kommet frem til modtagerens mobiltelefon. Automatisk check af opdateringer: SMS fra Outlook vil automatisk undersøge om der er kommet nyere versioner af programmet og evt. give dig besked. Gemme sendte beskeder i Sendte beskeder. SMS fra Outlook gemmer alle sendte beskeder i Outlook s egen Sendte beskeder. Avanceret Hvis du ved at der findes en proxyserver mellem din PC og Internettet bør du undersøge alternativerne under proxyindstillinger. NB! SMS fra Outlook understøtter ikke proxyservere som kræver autorisation. Undersøg dette med din IT ansvarlige.

6 Menuvalg Under Hjælp finder du direkte links til brugervejledningen, priser og under Om finder du bl.a. et direkte link til hvis du skulle få problemer med SMS fra Outlook eller ønsker at kontakte os. Fjerne SMS fra Outlook For at fjerne SMS fra Outlook, skal du åbne kontrolpanelet i Settings og vælge Add/Remove programs eller Tilføj / fjern programmer. Her vil du finde SMS fra Outlook som så herefter kan fjernes. Under Værktøj finder du MobilFax og telefonsvarer til ; hvor du kan ændre adressen, eller slå disse tilvalgsmuligheder til og fra. Værktøj Opdater kontakter indlæser nye kontakter, du har lagt ind i kontaktliste i Outlook, ind i SMS fra Outlook uden at du behøver at slå applikationen til og fra. Værktøj Indstillinger giver dig mulighed for at ændre indstillinger som nævnt andet sted i brugervejledningen Rediger, Klip, Kopier, Sæt ind og Marker tekst kan benyttes i tekst og emnefeltet. Problemer Hvis du har problemer med at starte programmet, kan det være fordi det ikke er installeret korrekt. Fjern programmet og forsøg at installere det igen. Hvis programmet tidligere har virket, men det pludselig stopper med at virke, kan det være at der er en fejl i vores systemer. Vi vil arbejde på at få fejlen rettet hurtigst muligt. Derudover skal du sikre at din Internet forbindelse fungere. Når vi opdaterer og videreudvikler programmet (ny funktionalitet), vil du finde information om dette på Fil Åbn besked og Gem besked: Meddelelser kan gemmes og hentes frem igen for at bruges flere gange. Fil Eksportere modtagere og Importere modtagere. Har du flere modtagere som du ofte plejer at sende beskeder til kan du gemme disse på sin egen liste. Brug da Eksportere Modtagere for at gemme listen, og giv den et navn så du hurtigt ved hvilke modtagere det er tale om. Listen kan du hente frem igen ved at vælge Fil Importere modtagere.

Opsætning af funktioner i TDC IP Telefoni Scale

Opsætning af funktioner i TDC IP Telefoni Scale Opsætning af funktioner i TDC IP Telefoni Scale Side 1 af 70 Indholdsfortegnelse Opret ny bruger (telefonprofil)...3 Køb ekstra licenser...9 Import og eksport af profiler (flere rettelser på en gang)...

Læs mere

Kom godt i gang vejledning til TDC IP Telefoni Scale

Kom godt i gang vejledning til TDC IP Telefoni Scale Kom godt i gang vejledning til TDC IP Telefoni Scale Sidst opdateret d.19/11-2008 Forord... 3 Hvad er TDC IP Telefoni Scale?... 3 Scale administratorens opsætning af tjenesten efter levering... 4 Opsætning

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system)

Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system) Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system) Indholdsfortegnelse Rart at vide Generelt om CMS modulet Sådan benytter du CM-systemet til at rette på din hjemmeside Ændring af sider / opret af sider Indsætning

Læs mere

WEB-DIRECT Brugerguide Eksportfunktion i WEB-DIRECT

WEB-DIRECT Brugerguide Eksportfunktion i WEB-DIRECT WEB-DIRECT Brugerguide Eksportfunktion i WEB-DIRECT Indhold 1. Kom godt i gang med eksportfunktionen... 3 2. Eksport... 4 2.1 Eksport i WEB-DIRECT... 4 2.2 Brugerdefineret eksport i WEB-DIRECT... 6 2.2.1

Læs mere

KaBoo brugermanual Version 1.2 - Udgivet 22/5 2012

KaBoo brugermanual Version 1.2 - Udgivet 22/5 2012 KaBoo brugermanual Version 1.2 - Udgivet 22/5 2012 KaBoo brugermanual Kom igang med KaBoo Med denne manual kan du hurtigt komme i gang med at bruge KaBoo - DKMs kalender- og bookingsystem. Manualen indeholder

Læs mere

Express Import system

Express Import system Express Import system Vejledning til modtagere TNT Express Import system TNTs Express Import system gør det let for dig at få afhentet dokumenter, pakker eller paller i 168 lande på Modtager betaler basis.

Læs mere

E-mail. Outlook. Outlook.com

E-mail. Outlook. Outlook.com E-mail Outlook Outlook.com Indhold e-mail elektronisk post... 3 e-mail adresse... 3 Opstart af Microsoft Outlook.com... 4 Skærmbilledet i Outlook... 5 Arbejd med e-mail... 6 Sende e-mail... 7 Modtage og

Læs mere

OUTLOOK: Af Tine Nøhr Stenild

OUTLOOK: Af Tine Nøhr Stenild Du kan bruge opgaveblokken i Outlook som en liste over opgaver, du skal have lavet, men Outlook kan også hjælpe dig til at styre dine opgaver. Du kan fx angive forfaldsdato og det forventede tidsforbrug,

Læs mere

Visma NemHandel. Indhold

Visma NemHandel. Indhold Visma NemHandel Indhold 1 Introduktion... 1 2 Installation... 2 3 Daglig brug - følg status for dokumenter... 5 3.1 Leverede dokumenter... 6 3.2 Fejlede dokumenter... 6 3.3 Modtagne dokumenter... 7 3.4

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Manual for redaktører

Manual for redaktører Manual for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Hjemmesider i Umbraco... 5 2. Kom i gang med Umbraco... 5 2.1 Login... 5 2.1.1. Ændring af login... 5 2.2. Når du arbejder på siden,

Læs mere

3OMSTILLING. Manual til 3Omstilling Webklient for administratorer V2.1

3OMSTILLING. Manual til 3Omstilling Webklient for administratorer V2.1 3OMSTILLING Manual til 3Omstilling Webklient for administratorer V2.1 Indholdsfortegnelse 1. INTRODUKTION... 4 2. MINIMUMSKRAV... 4 Browser... 4 Computer og internet... 4 3. LOG IND... 4 Glemt adgangskode...

Læs mere

CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP

CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP Velkommen til CMS modulet på din DanaWebshop, som du skal benytte for at opdatere din webshop med produkter, produktsider, infosider med mere. I DanaWeb kalder vi CMS

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC)

Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC) Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC) Computerens netværksdrev og mappen dokumenter Gå ind i "Denne computer" (ikonet ligger på skrivebordet). Her ligger de netværksdrev computeren råder over og separate

Læs mere

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Til Tutorlægen Velkommen til den elektroniske portefølje. Den er blevet til i dialog mellem Dansk selskab for almen medicin og

Læs mere

Vejledning til brug af FirstClass

Vejledning til brug af FirstClass Vejledning til brug af FirstClass - opdateret januar 2013 Indhold Installation af FirstClass foretages kun første gang... 2 Hent FirstClass-klienten... 2 Installer FirstClass-klienten... 3 Ændre kodeord...

Læs mere

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Opkobling til internettet 5 Oprettelse på

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Velkommen til GECKO Booking! Hvad enten du har købt produktet, eller prøver vores gratis demo, vil denne vejledning give dig en grundig gennemgang af GECKO Booking og dets mange muligheder. Denne vejledning

Læs mere

Brugervejledning for virksomheder

Brugervejledning for virksomheder Brugervejledning for virksomheder Indholdsfortegnelse 1 Hvad kan virksomheden bruge Praktikpladsen.dk til?... 2 2 Virksomhedens forside... 2 3 Rediger virksomhedsprofil... 3 3.1 Stamdata... 3 3.2 Øvrige

Læs mere

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj 1 Indhold: mininstitution vejledning til forældre... 3 Sådan logger du på systemet... 4 Sådan opsætter du din profil

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Writer fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i tekstbehandling.

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk]

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] Søg jobbet via Jobnet Du kan se ledige job på Jobnet.dk, og når du har fundet en stilling, kan du søge den. Er der i søgeresultatlisten ved annoncens

Læs mere

Vejledning til oprettelse af digital post

Vejledning til oprettelse af digital post Vejledning til oprettelse af digital post Indholdsfortegnelse Har du brugt dit sidste frimærke?... 3 Inden du begynder... 4 Bestil NemID med pas eller kørekort... 5 Aktiver ny NemID... 10 OPRET digital

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Huskeliste Vis Huskeliste 105 Pr uge, Pr dag eller Enkeltvis 105 Flyt ansvar for aktiviteter 106-107

Huskeliste Vis Huskeliste 105 Pr uge, Pr dag eller Enkeltvis 105 Flyt ansvar for aktiviteter 106-107 Indhold af guide Generelt Systemkrav 3 Internet Explorer 3 Java Virtual Machine Microsoft VM 3 JavaVM ikke installeret eller ikke aktiveret 4 (rødt kryds på skærmen) Installation af Java VM 5 Outlook integration

Læs mere

Installationsvejledning til kabel-modem

Installationsvejledning til kabel-modem Installationsvejledning til kabel-modem Kære nye Canal Digital Internet-kunde, Du har fået tilsendt følgende 3 dele til din nye internetforbindelse. 1. Kabelmodem med strømforsyning 2. Netværkskabel 3.

Læs mere

Brugervejledning. VEr

Brugervejledning. VEr Brugervejledning VEr Version 1.4.3 Dansk Juli 2014 Velkommen! Denne manual beskriver, hvorledes man bruger Connect Client. Hvis du er i tvivl eller har spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til

Læs mere

Denne vejledning er skrevet til kalkulationsprogrammet Sigma 2013, udviklet af Sigma Estimates A/S.

Denne vejledning er skrevet til kalkulationsprogrammet Sigma 2013, udviklet af Sigma Estimates A/S. Guide - Kom i gang Denne vejledning er skrevet til kalkulationsprogrammet Sigma 2013, udviklet af Sigma Estimates A/S. Alle rettigheder haves af Sigma Estimates A/S. Materialet må ikke kopieres, og er

Læs mere